pror.)in cieþrenthe 2. het Drents Plateau, ter attentie van mevrouw A. Mars, provinciaal archeoloog, Postbus 1 17, 9400 AC Assen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "pror.)in cieþrenthe 2. het Drents Plateau, ter attentie van mevrouw A. Mars, provinciaal archeoloog, Postbus 1 17, 9400 AC Assen"

Transcriptie

1 Provincieh øis Ves erbrink r, Assen Postalres Postbus rzz,94oo ec Assen ww*drenthe.nl t (o5gz) r (o592) $ pror.)in cieþrenthe Assen,9 augustus 2010 Ons kenmerk RO/ Behandeld door mevrouw A,T.G. Jonker (0592) Onderwerp: Beslu it o ntgro ndin gsvergu n n n g Em m en BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE ONTGRONDING EMMEN 2O1O-1 De aanvraag Op 23 april 2010 is bij ons de aanvraag binnengekomen van Gerard Scholte grondverzet en cultuurtechnische werken te Emmer-Compascuum, voor het ontgronden van het terrein kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie AD, nummers 339 en 340, plaatselijk bekend als Límietweg te Barger-Compascuum, Met de voorgenomen ontgronding wordt het bewerkstelligen van een vervening beoogd. De ontgraving is 3,99 ha groot. Totaal zal er ter plaatse circa mt bodemmateriaal worden ven verkt en/of afgevoerd, De wettelijke procedure Gelet op het bepaalde in artikel 10, víerde lid, van de Ontgrondingenwet en artikel 8.5, hoofdstuk 8, Ontgrondingen van de Provinciale omgevingsverordening Drenthe is de eenvoudige procedure van toepassing. Wij hebben de aanvraag en de bijbehorende stukhen bij brief van 7 mei 2010, kenmerk 17 IRO gestuurd aan: 1. het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen, Postbus , 7800 RA Emmen 2. het Drents Plateau, ter attentie van mevrouw A. Mars, provinciaal archeoloog, Postbus 1 17, 9400 AC Assen 3. het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa's, Postbus 195, 9640 AD Veendam. ln bedoelde brief hebben wij de geadresseerden zes weken na verzending de gelegenheid gegeven hun advies te geven over de aanvraag om ontgrondingsvergunning Emmen Binnengekomen adviezen Ad 1, Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen deelt ons bij brief van 15 juni 2010, kenmerk , mee dat de betreffende gronden volgens het op 10 mei 1990 onherroepelijk geworden bestemmingsplan "Buitengebied Gemeente Emmen" bestemd zijn voor "agrarisch gebied (zonder bouwperceel)". ln de voorschriften voor deze bestemming is geen aanlegvergunning voor een ontgronding voorgeschreven. Geconcludeerd wordt dat de ontgronding ten dienste staat van het agrarisch gebruik. De gevraagde ontgronding is daarmee in overeenstemming met het bestemmingsplan. Ad 2. Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa's deelt ons bij brief van 12 juli 2010, kenmerk ln mee dat de betreffende ontgrondingsaanvraag op 20 mei 2010 mondeling is besproken met de heer H. Hidding, technisch medewerker ontgrondingen. Het waterschap heeft geen bezwaren tegen de aanvraag. Wel verzoekt het waterschap in de vergunning expliciet op te nemen dat bij de ontgronding geen werkzaamheden aan een eventueel onderhoudspad van het waterschap plaatsvinden zonder overleg met het waterschap.

2 2 Ad 3. Het Drents Plateau deelt ons bij brief van 7 juni 2010, kenmerk DPArch/10-U-371, mee dat zij het niet zinvol acht om archeologisch onderzoek te laten uitvoeren. De locatie bevindt zich in een zone met een lage archeologische verwachting op de IKAW en er zijn geen bekende archeologische vindplaatsen in de directe nabijheid. Wel verzoekt het Drents Plateau ons in de ontgrondingsvergunning als voorwaarde op te nemen dat eventuele archeologische sporen en/of vondsten die tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden gedaan, terstond gemeld dienen te worden bij de provinciaal archeoloog van Drenthe (de heer W.A.B. van der Sanden, telefoonnummer (0592) ). Ons commentaar daarop Ad 1. De reactie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen spreekt voor zich en behoeft geen nader commentaar. Ad.2. ln voorschrift 4.9 ís opgenomen, dat voor werkzaamheden binnen een strook van 5 m vanaf de ínsteek van een waterschapssloot ontheffing van de keur dient te worden gevraagd bij waterschap Hunze en Aa's te Veendam. Ad 3. ln voorschrift A.10. is opgenomen, dat bij archeologische vondsten in of onder het veen onmiddellijk de heer W,A.B. van der Sanden, provinciaal archeoloog van Drenthe, gewaarschuwd dient te worden (telefoonnummer (0592) ). Afweging en conclusie Met de voorgenomen ontgronding wordt het bewerkstelligen van een vervening beoogd. De ontgraving is 3,99 ha groot. Totaal zal er conform de aanvraag ter plaatse circa mt bodemmateriaal worden ven erkt en/of afgevoerd. Wij kunnen instemmen met de voorgenomen ontgrondingswerkzaamheden, indien daarbij de algemene en bijzondere voorschriften die aan het besluit zijn verbonden, in acht worden genomen. Beslissins Gedeputeerde staten van Drenthe; Gelet op de bepalingen van de Ontgrondingenwet en op hoofdstuk I (Ontgrondingen)van de Provinciale omgevingsverordening Drenthe (POV); BESLUITEN Artikel I Aan Gerard Scholte grondverzet en cultuurtechnische werken te Emmer-Compascuum, vergunning te verlenen tot 1 april 2016 voor het ontgronden van het terrein kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie AD, nummers 339 en 340, plaatselijk bekend als Limietweg te Barger-Compascuum, zoals op de bij dit besluit behorende gewaarmerkte kaart is aangegeven.

3 3 Artikel 2 Aan deze vergunning de volgende voorschriften te verbinden. A. Bijzondere voorschriften 4.1. Alle bij deze vergunning voorgeschreven en krachtens deze vergunning uit te voeren werken en werkzaamheden dienen te zijn voltooid vóór de in artikel 1 genoemde termijn. De afwerking van het verveende terrein dient plaats te vinden binnen zes maanden na de ontgronding, overeenkomstig de daaromtrent gestelde voorschriften. A.2. Ter verzekering van de betaling van de kosten van uitvoering en onderhoud van de bij deze vergunning voorgeschreven of krachtens deze vergunning uit te voeren werken en werkzaamheden, dient de vergunninghouder ten minste zeven dagen vóór de aanvang daarvan een waarborg te verschaffen in de vorm van een bankgarantie of anderszins tot genoegen van gedeputeerde staten tot een bedrag van 5.000,-. Het bedrag van de zekerheid moet telkens wanneer daarop verhaal heeft plaatsgehad, op eerste aanzegging tot het oorspronkelijke bedrag worden aangevuld De vergunninghouder dient tijdens de duur van de ontgronding het ontgrondingsterrein [n ordelijke toestand te houden en draagt er zorg voor dat op het ontgrondingsterrein geen afval wordt gestort. 4.4 Na vervening dient op het terrein overal tenminste 0,50 m bolsterveen of 0,60 m ander veen, op de zandondergrond aanwezig te zijn. 4.5 Na beëindiging van de werkzaamheden mag op het terrein overal ten hoogste 'l,0 m veen op de zandondergrond zijn achtergebleven, tenzij de voorgeschreven maaiveldhoogte overschrijding van deze dikte noodzakelijk maakt. A.6. Het toekomstige maaiveld dient na beëindiging van de verveningswerkzaamheden te worden afgewerkt als een nagenoeg plat en horizontaal vlak dat niet lager mag liggen dan NAP + 16,80 m, na bezakking 4.7 De aansluiting van het in voorschrift A.6. genoemde toekomstige maaiveld op het aangrenzende maaiveld van de niet ontgronde gedeelten van de in artikel 1 genoemde percelen dient te worden afgewerkt onder een helling van 1 : 25 of flauwer Na ontgronding moet het oppervlak weer in cultuur worden gebracht door het uitvoeren van een mengende grondbewerking. De resulterende teelaarde dient te bestaan uit humeus zand Voor zover de werkzaamheden plaats vinden binnen een afstand van 5 m tot de insteek van een waterschapssloot, dient hiervoor een ontheffing van de keur te worden aangevraagd bij het waterschap Hunze en Aa's te Veendam. A.10. Bíj archeologische vondsten in of onder het veen dient onmiddellijk de heer W.A.B. van der Sanden, provinciaal archeoloog van Drenthe, gewaarschuwd te worden (telefoonnummer (0592) ).

4 4 B. Algemene voorschriften 8.1. Een exemplaar van de vergunning behoort op het werk aanwezig te zijn. Eén week voorafgaand aan de ontgrondingswerkzaamheden dient de start schrifteliik aan de afdeling Sociaal-Economische Ontwikkeling te worden gemeld De vergunninghouder is verplicht alle werken en werþaamheden uit te voeren en tijdens de uitvoering te onderhouden overeenkomstig de voorschriften van deze vergunning met inachtneming van aanwijzingen te geven door of namens de manager van de afdeling Sociaal- Economische Ontwikkeling van de provincie Drenthe lndien de vergunninghouder geen eigenaar is van het ontgrondingsterrein, dient hij uiterlijk binnen een maand na het onherroepelijk worden van de vergunning, doch in ieder geval voor de aanvang van de werken en werkzaamheden een verklaring van de eigenaar te overleggen, waarin deze zich verbindt de vergunninghouder toe te staan al de werken en werkzaamheden uit te voeren tot de aanleg en uitvoering waarvan deze ingevolge de voorschriften van de vergunning is verplicht. Uit deze verklaring dient voorts te blijken dat de eigenaar zich verbindt om bij vervreemding van het ontgrondingsterrein in de overeenkomst tot vervreemding een overeenkomstig beding op te nemen. lndien tijdens de duur van de vergunning de eigenaar zijn verklaring intrekt dan wel de eigendom van het ontgrondingsterrein wordt overgedragen, dient de vergunninghouder gedeputeerde staten daarvan zo spoedig mogelijk in kennis te stellen. Ingeval reeds met de werken en werkzaamheden een aanvang is gemaakt, is h'rj verplicht het ontgrondingsterrein binnen een door gedeputeerde staten te stellen termijn in een door hen te bepalen toestand te brengen. Deze verplichting vervalt zodra gedeputeerde staten een nieuwe eigenaarsverklaring hebben ontvangen. 8.4 Voor het van provinciewege verrichten van controlemetingen moet de vergunninghouder de nodige hulp verlenen voor het naar het ontgrondingsterrein overbrengen van peilen, het doen van waterpassingen en oogmetingen, het verrichten van peilingen, het aanbrengen van hoogtemerken en dergelijke werkzaamheden. De vergunninghouder stelt het nodige materiaal voor het aanbrengen van hoogtemerken en het nodige materieel voor het verrichten van peilingen besch ikbaar. 8.5 De vergunninghouder is verplicht de redelijkerwijs mogelijke maatregelen te nemen, teneinde te voorkomen dat de provincie Drenthe dan wel derden ten gevolge van het gebruik van de vergunning schade lijden. 8.6 lndien de werken en werkzaamheden op de in de bijzondere voorschriften genoemde datum nog niet zijn voltooid, dient de vergunninghouder het ontgrondingsterrein binnen een door gedeputeerde staten te stellen termijn in een door hen te bepalen toestand te brengen. 81, lndien de vergunninghouder het voornemen heeft van de vergunning geen gebruik te maken, dan wel de reeds aangevangen werken en werkzaamheden niet of niet geheel te voltooien, dient hij gedeputeerde staten daarvan zo spoedig mogelijk kennis te geven. ln een dergelijk geval is hij verplicht het ontgrondingsterrein, voorzover daarop reeds werken en werkzaamheden zijn uitgevoerd, binnen een door gedeputeerde staten te stellen termiin in een door hen te bepalen toestand te brengen.

5 ln gevat van overlijden van de vergunnínghouder zijn zijn rechtsopvolgers verplícht blnnen een maand gedeputeerde staten hiervan in kennis te stellen' Zij kunnen, indien gedeputeerde staten daarmee instemmen, voorlopig gebruik blijven maken van de vergunning en dienen binnen een door gedeputeerde staten te bepalen termijn mee te delen op wiens naam de vergunning naar hun mening dient te worden gesteld. Artikel 3 Een afschríft van dit besluit te zenden aan: - Gerard Scholte grondverzet en cultuurtechnische werken, Oosterdiep O228, 7881 CT Emmer-Compascuum - de heer J.H. Hoesen, Oosterdiep Westzijde 161, 7881 GT Emmer-Compascuum - het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen, Postbus , 7800 RA Emmen - het Drents Plateau, ter attentie van mevrouw A. Mars, provinciaal archeoloog, Postbus 117, 9400 AC Assen - het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa's, Postbus 195, 9640 AD Veendam - de heer H. Hidding, de heer C. Schaafsma, de heer J. Venema en mevrouw A.T.G. Jonker, team Stedelijke Ontwikkeling en Juridische Kwaliteit, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de provincie Drenthe - de heer B. Darwinkel en de heer E. Gosselink, team handhaving omgevíng van de afdeling Sociaal-Economische Ontwikkeling van de provincie Drenthe Gedeputeerde staten voornoemd, namens deze, ' /,'' B.F. Potjer, manager Ruimtelijke Ontwikkeling a.i. Bijlage(n): ab/coll.

6 N I I o o_ ã ñ tr 3 õ' (o o 339 ONTGRONDINGSTERREIN, hoogte na ontgronding en afwerking NAP +16,80 m

provinci renthe r (o592) j6 tt tt VERZ0NDEN 2r0tt,2013 Binnengekomen adviezen n (o592) j6 t7 7t Assen, 18 december2013

provinci renthe r (o592) j6 tt tt VERZ0NDEN 2r0tt,2013 Binnengekomen adviezen n (o592) j6 t7 7t Assen, 18 december2013 Prov incie h uis \Vesterbrink r, Assen Postad.res Postbus r22,94oo Ac Assen www.drenthe,nl r (o592) j6 tt tt n (o592) j6 t7 7t provinci renthe Assen, 18 december2013 Ons kenmerk WH/201 3009351 Ondenrverp:

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET 1 Assen, 22 augustus 2017 Ons kenmerk 201701309-00711418 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Vergunninghouder : Loon- en grondverzetbedrijf Pomper

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Assen, 19 februari 2019 Ons kenmerk 201802993-00802892 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Vergunninghouder: V.O.F. Ruijne-Slomp Naam vergunning:

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Assen, 11 juni 2019 Ons kenmerk 201900151-00825504 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Vergunninghouder: Mts C.J.J., W.A. Zantinge en H. Zantinge-Geerts

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 14 augustus 2007 Team Groen, Grond en Water

Nadere informatie

Bij brieven van 3 juni 2008, kenmerk 766974, 766975, 766976 en 766977, hebben wij

Bij brieven van 3 juni 2008, kenmerk 766974, 766975, 766976 en 766977, hebben wij Atsma Grond-, Weg- en Waterbouw BV G. Atsma Lytse Sûdein 8 8624 TT UITWELLINGERGA Leeuwarden, 16 oktober 2008 Verzonden, Ons kenmerk : 00786675 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 6 november 2006 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

De herinrichting is inzichtelijk gemaakt op de tekening in voorschrift 1, zie bijlage.

De herinrichting is inzichtelijk gemaakt op de tekening in voorschrift 1, zie bijlage. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 18 december 2007 Team Groen, Grond en Water

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 13 mei 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer 2008INT222556

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 7 december 2006 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 24 juni 2009 Team Groen, Grond en Water Nummer

Nadere informatie

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z BESCHIKKING Drenthecode Aanvrager Onderwerp DR010600003 Van Triest BV Bodemsanering; locatie Westerbrink 3, Assen, (adres kadastraal bekend als Nicolaas Beetslaan 1A te Assen), gemeente Assen, beschikking

Nadere informatie

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 11 mei 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Elburg Activiteit : Herinrichting Haven Elburg Kadastrale percelen :

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 15 maart 2016 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Neerijnen Activiteit : Duurzaambeheer- Stroomlijn Crobsche Waard

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 22 mei 2007 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

Dienst Ruimte en Groen BESLUIT

Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 15 mei 2007 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Alddjip BESCHIKKING

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Alddjip BESCHIKKING Provincie Fryslân T.a.v. de heer J. Goos Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Leeuwarden, 12 juni 2013 Verzonden, Ons kenmerk : 01060104 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door : J. Lodewijk

Nadere informatie

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum : 5 december 2014 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente West Maas en Waal Activiteit : aanleg natuurlijke oever aan Raadhuisdijk

Nadere informatie

Beschikking Ontgrondingenwet

Beschikking Ontgrondingenwet Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Beschikking Ontgrondingenwet Onderwerp Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 24 februari 2016 van cluster Projecten en Vastgoed,

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 010601763 Aanvrager Onderwerp Gemeente Assen Bodemsanering; beschikking evaluatieverslag voor locatie Dammen in Het Kanaal ter hoogte van de Nobellaan en de Groningerstraat te

Nadere informatie

Weergave van de feiten: Inhoudelijke beoordeling.

Weergave van de feiten: Inhoudelijke beoordeling. Natuurmonumenten, regio Groningen, Friesland en Drenthe t.a.v. de heer R. Schuiling Oostersingel 25 9401 JZ ASSEN Leeuwarden, 25 maart 2009 Verzonden, Ons kenmerk : 00817316 Afdeling : Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking

Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking HAS2018_Z11193 Gemeente Veendam Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking Postbus 20004 te VEENDAM Watervergunning

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 januari 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 20 januari 2010 Team Bodem en Water Nummer 2010INT255011

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Kadeherstel Polderhoofdkanaal BESCHIKKING

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Kadeherstel Polderhoofdkanaal BESCHIKKING Provincie Fryslân T.a.v. de heer J. Goos Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Leeuwarden, 12 juni 2013 Verzonden, Ons kenmerk : 01060134 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door : J. Lodewijk

Nadere informatie

In antwoord op uw brief, binnengekomen op 20 maart 2014, zenden wij u hierbij de gevraagde watervergunning.

In antwoord op uw brief, binnengekomen op 20 maart 2014, zenden wij u hierbij de gevraagde watervergunning. Deddens Akkerbouw Herenstreek 47 7885 AT NIEUW-DORDRECHT Aquapark 5, Veendam Postbus 195 9640 AD Veendam Tel 0598-693800 Fax 0598-693893 www.hunzeenaas.nl Uw brief 20 maart 2014 Datum 20 juni 2014 Ons

Nadere informatie

proainci renthe - een vergunning ex artikel 2.1,lid 1, onder a (bouw).

proainci renthe - een vergunning ex artikel 2.1,lid 1, onder a (bouw). Provinciehøis lùøesterbrink r, Assen Postødres Postbus r22, 9oo Ac Assen www.drenthe.nl r (o92) 36 r (o92) 36 tt tt t7 77 proainci renthe VERZONDEN 2OAPR'201 Assen, 16 april 201 Ons kenmerk 201 0000-006227

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 28 januari 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 9 juni 2014 tot en met 21 juli 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 9 juni 2014 tot en met 21 juli 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: XXX, Hoofdweg 3 te Scharmer voor het dempen van een slootje naast de woning te Scharmer. De watervergunning

Nadere informatie

Beschikking Ontgrondingenwet

Beschikking Ontgrondingenwet Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Beschikking Ontgrondingenwet Onderwerp Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 6 juni 2017 een aanvraag ontvangen van Zandexploitatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een ontgrondingvergunning, als bedoeld in de artikelen 6.5 van de Omgevingsverordening Provincie Groningen 2016

Aanvraagformulier voor een ontgrondingvergunning, als bedoeld in de artikelen 6.5 van de Omgevingsverordening Provincie Groningen 2016 Aanvraagformulier voor een ontgrondingvergunning, als bedoeld in de artikelen 6.5 van de Omgevingsverordening Provincie Groningen 2016 Dit formulier met de bijlagen in enkelvoud of digitaal (als één document

Nadere informatie

Ontwerpomgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ontwerpomgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) 1.3. Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Ontwerpomgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Ontwerpbesluit Met ingang van 16 oktober 2014

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. verleend aan. Talen Recycling. t.b.v. het. bouwen van een bedriffspand. locatie. Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal

OMGEVINGSVERGUNNING WABO. verleend aan. Talen Recycling. t.b.v. het. bouwen van een bedriffspand. locatie. Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal OMGEVINGSVERGUNNING WABO verleend aan Talen Recycling t.b.v. het bouwen van een bedriffspand locatie Wagenmaker 8, 9502 ES Stadskanaal Groningen, 16 juni 2011 Zaaknummer: 227 Procedure nr. 12549 Inhoudsopgave

Nadere informatie

^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een

^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een ^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING Documentnr: 1. Algemeen Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 6 juli 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Oost Gelre Activiteit : Aanleg poel aan Wilgendijk 10 12 te Zieuwent

Nadere informatie

De aanvraag is namens de Provincie Drenthe ingediend door A. Hak Drillcon BV te Helmond.

De aanvraag is namens de Provincie Drenthe ingediend door A. Hak Drillcon BV te Helmond. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 27 augustus 2015 een aanvraag ontvangen van de Provincie Drenthe, Postbus 122, 9400 AC te

Nadere informatie

De aanvraag betreft de aanleg van een dam met duiker in hoofdwatergang Hoogemeedstertocht, nabij Hogeweg 1, 9801 TG te Zuidhorn.

De aanvraag betreft de aanleg van een dam met duiker in hoofdwatergang Hoogemeedstertocht, nabij Hogeweg 1, 9801 TG te Zuidhorn. 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 27 november 2018 een aanvraag ontvangen van om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING voor: veranderen koelinstallatie activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer:

Nadere informatie

G'^r^Landgraaf OMCEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2014 een aanvraag voor

G'^r^Landgraaf OMCEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2014 een aanvraag voor G'^r^Landgraaf OMCEVINGSVERGUNNING Documentnr: 1. Algemeen Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project-

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project- 31 mei 2012 B. Bartelds 2011-0175 (0595)421073 23 juli 2011 Project- Diversen omgevingsvergunning (naam) (adres) (naam), Burgemeester en wethouders hebben op 23 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. T.a.v. de heer G.J. Terluin Postbus AS ARNHEM

TenneT TSO B.V. T.a.v. de heer G.J. Terluin Postbus AS ARNHEM TenneT TSO B.V. T.a.v. de heer G.J. Terluin Postbus 718 6800 AS ARNHEM Datum : 24 mei 2017 Briefnummer : 2017-047455 Dossiernummer : K3253 Behandeld door : XXXXXXXXX Telefoonnummer : (050) 316 4759 Bijlagen

Nadere informatie

BESLUIT FASE 1 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WABO VOOR AVEBE U.A. TE GASSELTERNIJVEEN

BESLUIT FASE 1 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WABO VOOR AVEBE U.A. TE GASSELTERNIJVEEN Assen, 4 september 2017 Ons kenmerk Z2017-00005734 Onderwerp: Besluit fase 1, ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor AVEBE U.A. te Gasselternijveen BESLUIT FASE 1 VAN GEDEPUTEERDE

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 22 januari 2014 tot en met 5 maart 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 22 januari 2014 tot en met 5 maart 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Vereniging van eigenaars De Brink 24 t/m 190 (even nummers), Postbus 23535 te Rotterdam voor het legaliseren

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 31 mei 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Barneveld Activiteit : aanleg poel aan Oosterbrinkweg 2a, 3774

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362494 Dossier: OV17113 Documentnummer: 362494BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 2 juli 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen van

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 398047 Dossier: OV17205 Documentnummer: 398047BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 8 oktober 2014 een aanvraag ontvangen van Enexis B.V. te s-hertogenbosch om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de

Nadere informatie

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg (Ontwerp) Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Natuur(vis)vijver te Roermond (Wijziging voorschrift 1.2) Zaaknummer: 2019-202562 Kenmerk: 2019/24299

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

2. dat aan de onder 1 bedoelde vergunning voorschriften worden verbonden die zijn opgenomen in paragraaf II Voorschriften ;

2. dat aan de onder 1 bedoelde vergunning voorschriften worden verbonden die zijn opgenomen in paragraaf II Voorschriften ; Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Ontwerpbeschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 17 mei 2018 een aanvraag om

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 maart 2015 een aanvraag ontvangen van de Provincie Drenthe, Postbus 122 te ASSEN,

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8664

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8664 datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8664 onderwerp x X behandeld door/e-mail x sloopvergunning (nummer 20090194) verwijderen asbesthoudend plafond Wormerhoek W.L.G. Bolleboom

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello.

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Met ingang van 25 juli 2013 ligt met de bijbehorende

Nadere informatie

1. het bouwplan bouwvergunningplichtig is als bedoeld in artikel 40 van de Woningwet;

1. het bouwplan bouwvergunningplichtig is als bedoeld in artikel 40 van de Woningwet; REGULIERE - BOUWVERGUNNING (met projectbesluit artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening) ====================================================================== Burgemeester en wethouders van Gorinchem;

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 18 februari 2014 tot en met 1 april 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 18 februari 2014 tot en met 1 april 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Groningen Seaports, Postbus 20004 te Delfzijl voor het aanbrengen van radarpost C in het Zeehavenkanaal

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 1041749 Dossier: OV 19121 Documentnummer: 1041749BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 20 juni 2019 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Enexis, Postbus 856 te 'S-Hertogenbosch voor het leggen en verwijderen van kabels langs hoofdwatergangen,

Nadere informatie

Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg Groeve Xella De Hazelaar te Koningsbosch Kenmerk: 2018/68346 d.d.: 11 oktober 2018 Verzonden: 15 oktober 2018

Nadere informatie

De aanvraag is namens Royal Bodewes Shipyards B.V. ingediend door Witte Huis BV te Hoogezand.

De aanvraag is namens Royal Bodewes Shipyards B.V. ingediend door Witte Huis BV te Hoogezand. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 26 juli 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Royal Bodewes Shipyards B.V., Werfkade

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362335 Dossier: OV17111 Documentnummer: 362335BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 28 juni 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Ontwerp-tijdelijke Ontheffing/ Bouwvergunning Reguliere Bouwvergunning, ontheffing ex. artikel 3.22, eerste lid Wro

Ontwerp-tijdelijke Ontheffing/ Bouwvergunning Reguliere Bouwvergunning, ontheffing ex. artikel 3.22, eerste lid Wro Ontwerp-tijdelijke Ontheffing/ Bouwvergunning Reguliere Bouwvergunning, ontheffing ex. artikel 3.22, eerste lid Wro Datum Verg. nr. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zijpe; gezien het verzoek

Nadere informatie

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0

Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV / Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 LYAEMER WONEN p/a Postbus 21 8530 AA Lemmer Joure, 25 april 2014 Ons kenmerk : OV 20132023/749641 Verzonden: Uw kenmerk : In behandeling bij : de heer R. Kluiwstra Bijlage(n) : 0 Onderwerp: omgevingsvergunning

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 14 oktober 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer 2008INT230909

Nadere informatie

(ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

(ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) (ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) nummer OM 20140196 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk; gezien het verzoek van Ten Damme Meddo B.V., gevestigd

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O Omgevingsvergunning Zaaknummer: O-17-0229 Burgemeester en wethouders hebben op 24 mei 2017 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z OMGEVINGSVERGUNNING voor: aanleg waterstofleiding activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer: Z2017-00002714

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 19 februari 2015 van mevrouw J.A. Treure een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 20 oktober 2017 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 8 mei 2014 tot en met 19 juni 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 8 mei 2014 tot en met 19 juni 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: GEMM B.V. (Grond Exploitatie Maatschappij Meerstad), Hoofdweg 143 A te Harkstede voor de bouw van de

Nadere informatie

1. Aanhef. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z/18/

1. Aanhef. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z/18/ 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 24 september 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Nota van beantwoording n.a.v. Overleg: Nieuw-Amsterdam, Zijtak OZ 104 (Pluimveehouderij)

Nota van beantwoording n.a.v. Overleg: Nieuw-Amsterdam, Zijtak OZ 104 (Pluimveehouderij) Nota van beantwoording n.a.v. Overleg: Nieuw-Amsterdam, Zijtak OZ 104 (Pluimveehouderij) Augustus 2012 Dienst Beleid Afdeling Fysiek Ruimtelijke Ontwikkeling In het kader van het overleg is het concept-ontwerp

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR H. SMIT V.O.F. SCHROOT- EN METAALHANDEL TE BORGER

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR H. SMIT V.O.F. SCHROOT- EN METAALHANDEL TE BORGER ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor H. Smit v.o.f. Schroot- en Metaalhandel te Borger ONTWERPBESLUIT

Nadere informatie

De aanvraag is namens Groningen Seaports ingediend door Royal HaskoningDHV BV te Groningen.

De aanvraag is namens Groningen Seaports ingediend door Royal HaskoningDHV BV te Groningen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 8 juni 2016 een aanvraag ontvangen van Groningen Seaports, Postbus 20004, 9930 PA te DELFZIJL

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. RWZI Veendam. ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk. "bouw blowergebouw"

OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. RWZI Veendam. ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk. bouw blowergebouw OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan RWZI Veendam ten behoeve van de activiteit het bouwen van een bouwwerk "bouw blowergebouw" (locatie: Vosseveld 4-a te Veendam) Groningen, 5 november 2013 Zaaknummer: 488811

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 5 september 2006 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan.

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 10 oktober 2014 een aanvraag ontvangen van de Gemeente Hoogezand-Sappemeer, Postbus 75, 9600

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 3 februari 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Lingewaard Activiteit : Aanleg poelen in de Loowaard aan Middelwaard

Nadere informatie

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam Datum 17 april 2018 Kenmerk DMS2018-0011879 Zaaknummer WN2018-000943 Watervergunning voor het aanbrengen van 2.550 m 2 verhard oppervlak op het voormalige voetbalveld

Nadere informatie

De aanvraag is geregistreerd onder nummer 20140445.

De aanvraag is geregistreerd onder nummer 20140445. ONTWERP Omgevingsvergunning bouw mast 94A inclusief hekwerk, fundering en opstijgpunt en het kappen van houtopstanden en aanleggen tijdelijk werkterreinen Aanvraag Op 20 juni 2014 is een aanvraag om een

Nadere informatie

De aanvraag betreft het aanleggen, hebben en onderhouden van een bedrijfsgebouw in de haven van Lauwersoog

De aanvraag betreft het aanleggen, hebben en onderhouden van een bedrijfsgebouw in de haven van Lauwersoog 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 18 juni 2015 een aanvraag ontvangen van Nienhuis Beheer BV te Zoutkamp om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 22 januari 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

2. Aanwijzing van beschermde gemeentelijke cultuurgoederen en verzamelingen

2. Aanwijzing van beschermde gemeentelijke cultuurgoederen en verzamelingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Brielle Nr. 103010 19 juni 2017 Erfgoedverordening 2017 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 03-01-2017,

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

2.2 Handelingen waarvoor vergunning wordt aangevraagd

2.2 Handelingen waarvoor vergunning wordt aangevraagd 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 29 oktober 2014 een aanvraag ontvangen van A. Schuuring B.V. te Drachten. namens KPN B.V. te s Gravenhage om een vergunning als

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR 011800247

BESCHIKKING. Globiscode DR 011800247 BESCHIKKING Globiscode DR 011800247 Aanvrager Onderwerp Hofstra Vastgoed BV Bodemsanering; locatie Dr. A. Philipsstraat 12-14 te Hoogeveen, gemeente Hoogeveen, beschikking instemming met het evaluatieverslag

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 2 augustus 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 december 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer 2008INT234514

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

CONCEPT Omgevingsvergunning volgens coordinatieregeling

CONCEPT Omgevingsvergunning volgens coordinatieregeling Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede Lidl Nederland GmbH De heer R. Hoeben Postbus 198 1270 AD HUIZEN Onderwerp CONCEPT Omgevingsvergunning volgens coordinatieregeling Besluitdatum: Verzenddatum: Geachte

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

LICHTE BOUWVERGUNNING

LICHTE BOUWVERGUNNING Reg. Nummer: 4881 LICHTE BOUWVERGUNNING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 9 april 2008 ingekomen aanvraag van de heer C. Heuverling, Romboutslaan Dordrecht om aan aanvrager lichte

Nadere informatie

[aanvrager] Geachte [aanvrager],

[aanvrager] Geachte [aanvrager], [aanvrager] uw kenmerk: verzonden op: 1 februari 2013 ons kenmerk: 2012-015575 Lochem, 1 februari 2013 onderwerp: omgevingsvergunning 1 e fase behandeld door: G. Ekkel telefoonnummer: (0573) 28 92 22 Geachte

Nadere informatie

De aanvraag is namens Enexis ingediend door Van Vulpen B.V. te Gorinchem.

De aanvraag is namens Enexis ingediend door Van Vulpen B.V. te Gorinchem. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 20 februari 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Enexis, Postbus 856, 5201 AW te

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 20 juni 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Arnhem Activiteit : Aanleg Eco zone Presikhaaf-west Kadastrale

Nadere informatie