provinci renthe r (o592) j6 tt tt VERZ0NDEN 2r0tt,2013 Binnengekomen adviezen n (o592) j6 t7 7t Assen, 18 december2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "provinci renthe r (o592) j6 tt tt VERZ0NDEN 2r0tt,2013 Binnengekomen adviezen n (o592) j6 t7 7t Assen, 18 december2013"

Transcriptie

1 Prov incie h uis \Vesterbrink r, Assen Postad.res Postbus r22,94oo Ac Assen r (o592) j6 tt tt n (o592) j6 t7 7t provinci renthe Assen, 18 december2013 Ons kenmerk WH/ Ondenrverp: Beslu it ontgrondingsvergunn ng Emmen VERZ0NDEN 2r0tt,2013 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE ONTGRONDING EMMEN De aanvraag Op 3 september 2013 is bij ons het vezoek binnengekomen van Potgrondbedrijf Pauw te Schoonebeek om een ontgrondingsvergunning voor het ontgronden van het terrein in de gemeente Emmen, kadastraal bekend Schoonebeek, sectie C, nummer 3025 (gedeeltelijk), ter hoogte van de Kanaalweg te Schoonebeek. Het terrein beslaat een oppervlak van 1,1 hectare. De te ontgraven grond zal worden afgevoerd. De wettelijke procedure Gelet op het bepaalde in artikel 10, vierde lid, van de Ontgrondingenwet en artikel 8.5 van de Provinciale omgevingsverordening Drenthe hebben wij besloten de eenvoudige procedure toe te passen. Wij hebben de aanvraag en de bijbehorende stukken bij brief van 17 september 2013, kenmerk 37 fih, , gestuurd aan: 1. het college van burgemeester en wethouders van Emmen; 2. het dagelijks bestuur van het waterschap Velt en Vecht. ln bedoelde brief hebben wij de geadresseerden de gelegenheid gegeven binnen 8 weken hun advies te geven over het verzoek om vergunning. Binnengekomen adviezen 1. het college van burgemeester en wethouders van Emmen heeft ons bij brief van 23 september 2013, kenmerk , een advies toegezonden. De gemeente geeft aan dat de desbetretfende gronden volgens het op 30 mei2013 vastgestelde bestemmingsplan "Buitengebied Emmen" bestemd zijn voor "Agrarisch met waarden- Kleinschalige veenontginningen". Op deze gronden is naast "uitoefening van een agrarisch bedrijf' ook "behoud en herstel van landschappelijke en natuurlijke waarden" van belang. Omdat het bestemmingsplan "Buitengebied Emmen" inmiddels in werking is getreden, moet voor deze ontgronding ook een omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde of van werkzaamheden (voorheen aanlegvergunning) bij de gemeente Emmen worden aangevraagd. Deze is (nog) niet aangevraagd. Ten aanzien van de landschappelijke waarden is als onderligger van het bestemmingsplan het rapport "De Gemeente Emmen in het perspectief van het landschap" opgesteld. Het gebied ten oosten van de Kanaalweg is volgens het rapport onderdeelvan gebied 13, de Kleinschalige veenontginningen rondom Schoonebeek en Weiteveen. Uit de waarderingsmatrix gaafheid blijkt dat gebied 13 hoog scoort op alle onderdelen. Overigens wordt door een dergelijke ontgronding de verkavelingsstructuur, wegenstructuur en bebouwingsstructuur niet aangetast. De ontgronding van het perceel aan de Kanaalweg behoeft vooral getoetst te worden op aardkundige ondergrond en pre-cultuurlandschap.

2 2 Alhoewel het gebied 13 als geheel hoog scoort, scoort het specifieke perceel laag. De gaafheid van het perceel scoort matig op deze ruimtelijke karakteristieken. De gevraagde ontgronding vindt plaats aanvullend op het perceel dat in 2009 reeds is ontgrond. De landbouwkundige functie wordt door de vezochte ontgronding verbeterd. Geconcludeerd wordt dat de ontgronding ten dienste staat van het agrarisch gebruik en geen onevenredige aantasting oplevert van de te beschermen waarden. Het geheel kan ook als passend binnen het bestemmingplan worden aangemerkt. De gevraagde ontgronding is in overeenstemming met ruimtelijk beleid van de gemeente Emmen. 2. het dagelijks bestuur van het waterschap Velt en Vecht heeft niet binnen daarvoor gestelde termijn gereageerd. Ons commentaar daarop Ad 1 Dit advies spreekt voor zich behoeft geen nader commentaar Afweging ln de Omgevingsvisie staat aangegeven dat gestreefd wordt naar een robuust landbouwsysteem. Dit wil men bereiken door onder andere gebieden aan te wijzen waar de landbouw de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen, door innovatie in de landbouw te stimuleren en door minder beperkingen op te leggen. Deze ontgronding past hiermee in de Omgevtngsvtste. Tevens heeft de gemeente bij brief van 23 september 2013 aangegeven dat dit past binnen het bestemmingsplan en dat de gevraagde ontgronding in overeenstemming is met het gemeentelijk ruimtelijk beleid. De provinciaal archeoloog geeft bij van 5 november 2013 aan dat volgens de gemeentelijke archeologische beleidskaart voor het plangebied van Potgrondbedrijf Pauw, kadastraal bekend als Schoonebeek, sectie C, nummer 3025, nabij de Kanaalweg, gemeente Emmen, geen archeologisch onderzoek nodig is (lage archeologische verwachting). Vanuit archeologie zijn er geen belemmeringen. Wel vezoekt de archeoloog het volgende op laten nemen in de vergunning: "Als bij de ontgrondingswerkzaamheden archeologische vondsten worden gedaan, moet de provinciaal archeoloog daarvan direct op de hoogte worden gebracht." Dit is opgenomen in voorschrift A9. Conclusie Wij kunnen instemmen met de voorgenomen ontgrondingswerkzaamheden, indien daarbrj de algemene en bijzondere voorschriften die aan het besluit zijn verbonden, in acht worden genomen Beslissing Gedeputeerde staten van Drenthe; Gelet op de bepalingen van de Ontgrondingenwet en op het gestelde in hoofdstuk 8 (Ontgrondingen) van de Provinciale omgevingsverordening Drenthe (POV);

3 3 BESLUITEN Artikel I Aan Potgrondbedrijf Pauw te Schoonebeek, vergunning te verlenen tot I januari 2019 voor het ontgronden van het terrein in de gemeente Emmen, kadastraal bekend Schoonebeek, sectie C, nummer 3025, ter hoogte van de Kanaalweg te Schoonebeek, zoals op de bij dit besluit behorende gewaarmerkte kaart is aangegeven. Artikel2 Aan deze vergunning de volgende voorschriften te verbinden A. Bijzondere voorschriften 4.1 Alle bij deze vergunning voorgeschreven en krachtens deze vergunning uit te voeren werken en werkzaamheden dienen te zijn voltooid vóór de in artikel 1 genoemde termijn. lndien op een gedeelte van het ontgrondingsterrein de winning van veen is beeindigd, behoort de afwerking van dit gedeelte binnen zes maanden plaats te vinden, overeenkomstig de daaromtrent gestelde voorschriften. 4.2 Ter verzekering van de betaling van de kosten van uitvoering en onderhoud van de bij deze vergunning voorgeschreven, of krachtens deze vergunning uit te voeren werken en werkzaamheden, dient de vergunninghouder tenminste zeven dagen vóór de aanvang daarvan een waarborg te verschaffen in de vorm van een bankgarantie of anderszins, tot genoegen van gedeputeerde staten tot een bedrag van 7.500,-. Het bedrag van de zekerheid moet telkens wanneer daarop verhaal heeft plaatsgehad, op eerste aanzegging tot het oorspronkelijke bedrag worden aangevuld De start van de werkzaamheden dient tenminste 7 dagen voor de aanvang te worden gemeld bij het bevoegde gezag. A4 De vergunninghouder dient tijdens de duur van de ontgronding het ontgrondingsterrein in ordelijke toestand te houden en draagt et zotg voor dat op het ontgrondingsterrein geen afual wordt gestort. 4.5 Na vervening dient op het terrein overal tenminste 0,60 m veen op de zandondergrond aanwezig te zijn. A6 Na beeindiging van de ontgravingen mag op het terrein overal ten hoogste 1,0 m veen op de zandondergrond zijn achtergebleven, tenzij de voorgeschreven maaiveldhoogte overschrijding van deze dikte noodzakelijk maakt. 4.7 Het toekomstige maaiveld dient na beeindiging van de verveningswerkzaamheden tonrond te worden afgewerkt; het perceel mag in het midden niet lager liggen dan NAP +12,50 m en bij de insteek van de kavelsloten niet lager dan NAP + 12,20 m; hoogten gemeten na bezakking. De graafwerkzaamheden mogen niet dieper worden uitgevoerd dan noodzakelijk is voor het bereiken van deze toegestane maaiveldhoogten.

4 4 A.8. Na ontgronding moet het oppervlak weer in cultuur worden gebracht door het uitvoeren van een mengende grondbewerking; de teelaarde en het resterende veen, tenminste 0,6 m, worden gemengd met de zandondergrond. De resulterende teelaarde dient te bestaan uit humeus zand. A.9 Bij archeologische vondsten in of onder het veen, dient onmiddellijk de heer W.A.B. van der Sanden, provinciaal archeoloog van Drenthe te worden gewaarschuwd, telefoonnummer (0592) B. Algemene voorschriften 8.1 Een exemplaar van de vergunning behoort op het werk aanwezig te zijn. Twee weken voorafgaand aan de ontgrondingswerkzaamheden dient de start schriftehjk aan het bevoegd gezagte worden gemeld. 8.2 De vergunninghouder is verplicht alle werken en werkzaamheden uit te voeren en tijdens de uitvoering te onderhouden overeenkomstig de voorschriften van deze vergunning met inachtneming van aanwijzingen, te geven door of namens het bevoegd gezag Voor het van provinciewege verrichten van controlemetingen moet de vergunninghouder de nodige hulp verlenen voor het naar het ontgrondingsterrein overbrengen van peilen, het doen van waterpassingen en opmetingen, het verrichten van peilingen, het aanbrengen van hoogtemerken en dergelijke werkzaamheden. De vergunninghouder stelt het nodige materiaal voor het aanbrengen van hoogtemerken en het nodige materiaal voor het verrichten van peilingen beschikbaar. 8.4 De vergunninghouder is verplicht de redelijkenrvijs mogelijke maatregelen te nemen, teneinde te voorkomen dat de provincie Drenthe dan wel derden ten gevolge van het gebruik van de vergunning schade lijden lndien de vergunninghouder het voornemen heeft om van de vergunning geen gebruik te maken, dan wel de reeds aangevangen werken en werkzaamheden niet of niet geheelte voltooien, dient hij het bevoegd gezag daarvan zo spoedig mogelijk kennis te geven. ln een dergelijk geval is hij verplicht het ontgrondingsterrein, voor zover daarop reeds werken en werkzaamheden zijn uitgevoerd, binnen een door het bevoegd gezag te stellen termijn in een door het bevoegd gezag te bepalen toestand te brengen. 8.6 ln geval van overname, verkoop, faillissement of anderszins wijziging in de eigendomssituatie van de vergunninghouder zijn, zijn rechtsopvolgers verplicht binnen een maand het bevoegd gezag hiervan in kennis te stellen. Zij kunnen, indien het bevoegd gezag daarmee instemt, voorlopig gebruik blijven maken van de vergunning en dienen binnen een door het bevoegd gezag te bepalen termijn mee te delen op wiens naam de vergunning naar hun mening dient te worden gesteld. Gedeputeerde staten voornoemd namens dezen, ;/ drs. R.H manager Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving ablcoll.

5 5 Afschrift aan: - het college van burgemeester en wethouders van Emmen, Postbus 30001, 7800 RA Emmen - het dagelijks bestuur van het waterschap Velt en Vecht, Postbus 330,7740 AH Coevorden Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe, Postbus 122,9400 AC Assen. lndiening van een bezwaarschrift betekent niet dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. lndien gelet op uw belangen onverwijlde spoed is vereist, bestaat de mogelijkheid na indiening van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 2001, 2500 EA's-Gravenhage. Voor meer informatie over de bezwaarprocedure verwijzen wij u naar de bij dit besluit gevoegde folder "Bezwaar en beroep tegen besluiten van de provincie ingevolge de Wet milieubeheer". Deze folder kunt u ook vinden op

6 o I Ontgrondingsvergunning Emmen Het ontgrondingsterrein is oranje omlijnd; kadastrale aanduiding: Gemeente Schoonebeek, sectie C, perceel 3025 (gedeeltelijk)

pror.)in cieþrenthe 2. het Drents Plateau, ter attentie van mevrouw A. Mars, provinciaal archeoloog, Postbus 1 17, 9400 AC Assen

pror.)in cieþrenthe 2. het Drents Plateau, ter attentie van mevrouw A. Mars, provinciaal archeoloog, Postbus 1 17, 9400 AC Assen Provincieh øis Ves erbrink r, Assen Postalres Postbus rzz,94oo ec Assen ww*drenthe.nl t (o5gz) 16 55 55 r (o592) $ 57 77 pror.)in cieþrenthe Assen,9 augustus 2010 Ons kenmerk RO/201 0009620 Behandeld door

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET 1 Assen, 22 augustus 2017 Ons kenmerk 201701309-00711418 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Vergunninghouder : Loon- en grondverzetbedrijf Pomper

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Assen, 19 februari 2019 Ons kenmerk 201802993-00802892 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Vergunninghouder: V.O.F. Ruijne-Slomp Naam vergunning:

Nadere informatie

pror.tinci renthe 1. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT 1.1. Ondenrerp

pror.tinci renthe 1. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT 1.1. Ondenrerp Prov incie h øis lüesterbrink r, Assen Postadres Postbus rzz, 94oo.tc Assen www.drenthe.nl r (o592) 36 tt tt n (o592) j6 t7 77 pror.tinci renthe Assen, 17 januari2013 VERZONDEN 21JAiI.2O13 Ons kenmerk

Nadere informatie

proainci renthe - een vergunning ex artikel 2.1,lid 1, onder a (bouw).

proainci renthe - een vergunning ex artikel 2.1,lid 1, onder a (bouw). Provinciehøis lùøesterbrink r, Assen Postødres Postbus r22, 9oo Ac Assen www.drenthe.nl r (o92) 36 r (o92) 36 tt tt t7 77 proainci renthe VERZONDEN 2OAPR'201 Assen, 16 april 201 Ons kenmerk 201 0000-006227

Nadere informatie

provinci renthe - Aanvraagformulier d.d. 24-10-2014, ontvan gen 21 november 2014, kenmerk gemeente

provinci renthe - Aanvraagformulier d.d. 24-10-2014, ontvan gen 21 november 2014, kenmerk gemeente Proøinciehøis \ùíesterbrink r, Assen Postadres Postbus rzz, 94oo ac Assen www.drenthe.nl r (o592) 3 tt tt t (o592) 3 t7 77 provinci renthe VERZ0NDEN _108r.201t Assen, 28 november 2O14 Ons kenm erk 201

Nadere informatie

Bij brieven van 3 juni 2008, kenmerk 766974, 766975, 766976 en 766977, hebben wij

Bij brieven van 3 juni 2008, kenmerk 766974, 766975, 766976 en 766977, hebben wij Atsma Grond-, Weg- en Waterbouw BV G. Atsma Lytse Sûdein 8 8624 TT UITWELLINGERGA Leeuwarden, 16 oktober 2008 Verzonden, Ons kenmerk : 00786675 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 6 november 2006 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een

^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een ^Landgraaf OMGEVINGSVERGUNNING Documentnr: 1. Algemeen Burgemeester en wethouders hebben op 7 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

De herinrichting is inzichtelijk gemaakt op de tekening in voorschrift 1, zie bijlage.

De herinrichting is inzichtelijk gemaakt op de tekening in voorschrift 1, zie bijlage. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 18 december 2007 Team Groen, Grond en Water

Nadere informatie

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken.

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken. Boskalis Nederland BV T.a.v. de heer P.D. Mulder Postbus 4234 3006 AE ROTTERDAM Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 12 juli 2018 SXO20951759V 31 augustus 2018 Onderwerp Contactpersoon Bijlage(n)

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 24 juni 2009 Team Groen, Grond en Water Nummer

Nadere informatie

Weergave van de feiten: Inhoudelijke beoordeling.

Weergave van de feiten: Inhoudelijke beoordeling. Natuurmonumenten, regio Groningen, Friesland en Drenthe t.a.v. de heer R. Schuiling Oostersingel 25 9401 JZ ASSEN Leeuwarden, 25 maart 2009 Verzonden, Ons kenmerk : 00817316 Afdeling : Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend) D161188889 *D161188889* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (gedeeltelijk verleend) Wij hebben op 24 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het herinrichten en vervangen

Nadere informatie

DEFINITIEVE BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT CONSIDERANS

DEFINITIEVE BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT CONSIDERANS DEFINITIEVE BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT CONSIDERANS Aanvraag Datum aanvraag Datum ontwerp beschikking Datum definitieve beschikking Olo nummer Dossier nummer BAG nummer 03 maart

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 13 mei 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer 2008INT222556

Nadere informatie

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Alddjip BESCHIKKING

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Alddjip BESCHIKKING Provincie Fryslân T.a.v. de heer J. Goos Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Leeuwarden, 12 juni 2013 Verzonden, Ons kenmerk : 01060104 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door : J. Lodewijk

Nadere informatie

[aanvrager] Geachte [aanvrager],

[aanvrager] Geachte [aanvrager], [aanvrager] uw kenmerk: verzonden op: 1 februari 2013 ons kenmerk: 2012-015575 Lochem, 1 februari 2013 onderwerp: omgevingsvergunning 1 e fase behandeld door: G. Ekkel telefoonnummer: (0573) 28 92 22 Geachte

Nadere informatie

G'^r^Landgraaf OMCEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2014 een aanvraag voor

G'^r^Landgraaf OMCEVINGSVERGUNNING. Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2014 een aanvraag voor G'^r^Landgraaf OMCEVINGSVERGUNNING Documentnr: 1. Algemeen Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

(ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

(ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) (ontwerpbesluit)omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) nummer OM 20140196 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk; gezien het verzoek van Ten Damme Meddo B.V., gevestigd

Nadere informatie

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project-

31 mei 2012 B. Bartelds (0595) juli 2011 Project- 31 mei 2012 B. Bartelds 2011-0175 (0595)421073 23 juli 2011 Project- Diversen omgevingsvergunning (naam) (adres) (naam), Burgemeester en wethouders hebben op 23 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Kadeherstel Polderhoofdkanaal BESCHIKKING

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Kadeherstel Polderhoofdkanaal BESCHIKKING Provincie Fryslân T.a.v. de heer J. Goos Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Leeuwarden, 12 juni 2013 Verzonden, Ons kenmerk : 01060134 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door : J. Lodewijk

Nadere informatie

proainci renthe 1.3. Procedure Deze beschikking is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf

proainci renthe 1.3. Procedure Deze beschikking is voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure als beschreven in paragraaf provincieb t'ris rvesterbrink r, Assen Postadres Postbus rzz, 9oo lc Assen, vw*drenthe.nl (o592) 3 55 55 proainci renthe VERZ0NDEN 0 lel 20t Assen, 9 mei20 Ons kenmerk 20 00387-003530 Ondenrverp: Besluit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

provinci renthe 1.1. Ondenrerp Wij hebben op 2 december 2014 een verzoek ontvangen van Cubri Pallet en Handelsmaatschappij

provinci renthe 1.1. Ondenrerp Wij hebben op 2 december 2014 een verzoek ontvangen van Cubri Pallet en Handelsmaatschappij Prooinciebuis \lesterbrink r, Assen Postødres Postbus rzz.,94oo ec Assen www.drenthe.nl r (o92) 36 tt tj r (o92) 36 t7 77 provinci renthe VERZ0NDEN -3ÜEC,20l'r Assen, 3 december 201 4 Ons kenmerk 201 402074-0040336

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 339696 Dossier: OV16160 Documentnummer: 339696BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitvoeren

Nadere informatie

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 11 mei 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Elburg Activiteit : Herinrichting Haven Elburg Kadastrale percelen :

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 7 december 2006 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1. Inleiding Op 22 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verbouwen van het kantoorgebouw tot een gebouw met zes appartementen

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) D180234788 *D180234788* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) Wij hebben op 13 december 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een vijver op het

Nadere informatie

~ W'~I /t ".. di t R t I k B h

~ W'~I /t .. di t R t I k B h Besluiten: de omgevingsvergunning te verlenen voor de uitvoering van het in bovengenoemde aanvraag bedoelde, overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bescheiden en onder

Nadere informatie

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Zuiderparklaan 126

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Zuiderparklaan 126 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk 201604252/6001982 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Diversen Datum zie documentenlijst verlening van de

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 januari 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer

Nadere informatie

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp:

GEMEENTE HEUMEN. Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg EK MALDEN. Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: GEMEENTE HEUMEN Aan Fleuren tuinartikelen Rijksweg 213 6581 EK MALDEN Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Onderwerp: Rijksweg 213 te MALDEN Malden, Ons kenmerk: Behandeld door: Telefoonnummer: E-mailadres:

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 550658 1. Inleiding Op 21 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vergroten van de bestaande dakkapel (wijziging op de eerder

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning: inn i in MI ii mm ii ii OOG O O Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 29 juli 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning met bijgebouw. De

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Datum omgevingsvergunning: 7 september 2016, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie AL nr. 660,, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 22 mei 2007 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

Gemeente* Bergambacht

Gemeente* Bergambacht Gemeente* Bergambacht Omgevingsvergunning Reg.dd: 04/02/2013 Beh: ROB - Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 mei 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking

Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking VUURWERKBESLUIT Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking Aanvrager Aangevraagde activiteiten Locatie Datum evenement : 21 juni 2016 Datum beschikking : 19 april 2016 : Katan Vuurwerk : Vuurwerkevenement

Nadere informatie

iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Omgevingsvergunning

iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Omgevingsvergunning iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Zevenaar Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 17 oktober 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bedrijfshal en

Nadere informatie

Reguliere Bouwvergunning BV9275

Reguliere Bouwvergunning BV9275 Reguliere Bouwvergunning BV9275 De heer A. van Garderen Schalkwijkseweg 22 3998 LZ Schalkwijk Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, beschikkende op het verzoek van de heer A. van Garderen,

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Geachte mijnheer,

[Geanonimiseerd] Geachte mijnheer, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201605947/6006109 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Onderwerp Datum zie documentenlijst verlening van de gevraagde

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1351955 1. Inleiding Op 15 januari 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het starten van een kapsalon (consumentverzorgende activiteit)

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning Beschikking 262791 *17.195803* 17.195803 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 262791 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

Dienst Ruimte en Groen BESLUIT

Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Dienst Ruimte en Groen BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 15 mei 2007 Sector RER, onderdeel Groene regelgeving

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 26 april 2016 van de heer E.J. van der Grijn een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk plaatsen

Nadere informatie

provinci renthe - een vergunning ex. artikel 2.1,lid I onder a (bouw); - een vergunning ex. artikel 2.1 lid 1, onder e (milieu).

provinci renthe - een vergunning ex. artikel 2.1,lid I onder a (bouw); - een vergunning ex. artikel 2.1 lid 1, onder e (milieu). Proøinciebuis Westerbrink r, Assen Postadres Postbus rzz, 9oo ac Assen www.drenthe.nl T F (o592) 36 55 55 (o592) 36 57 77 provinci renthe VERZ0NDEN 1 l, ll0l/,201t Assen, l3 novembet201 Ons ken m erk 201

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

BESCHIKKING. Globiscode DR

BESCHIKKING. Globiscode DR BESCHIKKING Globiscode DR 010601763 Aanvrager Onderwerp Gemeente Assen Bodemsanering; beschikking evaluatieverslag voor locatie Dammen in Het Kanaal ter hoogte van de Nobellaan en de Groningerstraat te

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 901876 1. Inleiding Op 28 maart 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het maken van een aanbouw aan de voorzijde van de woning en het maken

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 3126-2016, 17 februari 2017 Op 21 maart 2016 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een definitieve wegverbinding

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning verbouwen van de boerderij en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening verbouwen en splitsen van de boerderij en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingswet en Omgevingsverordening Limburg Groeve Xella De Hazelaar te Koningsbosch Kenmerk: 2018/68346 d.d.: 11 oktober 2018 Verzonden: 15 oktober 2018

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201609281 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het aanbrengen van grondverbetering gelegen in het gebied bij de Laan van Zuid-Hoorn, Laan van

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201520817 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het vergroten van de woning Lupineweg 10A door het plaatsen van een dakkapel in het voordakvlak

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362494 Dossier: OV17113 Documentnummer: 362494BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 2 juli 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen van

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID)

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) Project: nr. W 10403 OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 3 november 2014 van A.A. de Groot, Batterijstraat 23A, 5396 NT te Lithoijen een aanvraag

Nadere informatie

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen Project: nr. W 25130 Olo nr: 2720817 TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 22 december 2016 van het St. Sebastiaan Gilde, Kromstraat

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 703342 1. Inleiding Op 24 mei 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouwen van een brug, het aanleggen van infrastructuur en het verwijderen

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 485964 1. Inleiding Op 28 mei 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel op de woning op het perceel Sandtlaan 6

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 398047 Dossier: OV17205 Documentnummer: 398047BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Ontwerpomgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

Ontwerpomgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Kopie BEL, AAB BM Nederland B.V., t.a.v. de heer A.J.N. van Ruijven, Jupiter 420, 2675LX HONSELERSDIJK Zaaknr. / documentnr. 576949 / 583282 Uw referentiecode: 217000 Ontwerpomgevingsvergunning (Wet algemene

Nadere informatie

provinci renthe 1.1. Onderwerp Wij hebben op 2 maart 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van

provinci renthe 1.1. Onderwerp Wij hebben op 2 maart 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Prooincieh uis \ü/este brink r, Assen Postadres Postbus rzz, 94oo ec Assen www.drenthe.nl t (o592) 36 tt tt n (o592) 36 t7 77 provinci renthe VERZONDEN O2JIJLI ZO12 Assen, 29 juni2012 Ons kenmerk lf-h12012004593

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug Beschikking ZD18.002800 *18.105330*

Nadere informatie

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten:

3 Besluit Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten: g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1427089 1. Inleiding Op 7 mei 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een nieuwe fietsenstalling bij Gasthuishof 35-53

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer 694589

Omgevingsvergunning Zaaknummer 694589 Omgevingsvergunning Zaaknummer 694589 1. Inleiding Op 11 mei 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning op het perceel

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201706899 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het gedeeltelijk veranderen en vergroten van het bijgebouw in de achtertuin behorende bij de winkel

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201605072 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de kopgevels van de woningen hoek Theresiastraat en Laan van Nieuw Oost-Indie

Nadere informatie

Datum: 4 februari 2019 Cumapol Emmen B.V. Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning

Datum: 4 februari 2019 Cumapol Emmen B.V. Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning Datum: 4 februari 2019 Naam: Cumapol Emmen B.V. Activiteit: Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning Onderwerp: Reguliere procedure Zaaknummer ODG: Z2018-00010725 Besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z

BESCHIKKING. Datum 11 december 2018 Verzenddatum 11 december Kenmerk Z BESCHIKKING Drenthecode Aanvrager Onderwerp DR010600003 Van Triest BV Bodemsanering; locatie Westerbrink 3, Assen, (adres kadastraal bekend als Nicolaas Beetslaan 1A te Assen), gemeente Assen, beschikking

Nadere informatie

De aanvraag gaat over Schietbaanweg 8, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie T, nummer 178 en is bij ons geregistreerd onder zaak

De aanvraag gaat over Schietbaanweg 8, kadastraal bekend gemeente Emmen, sectie T, nummer 178 en is bij ons geregistreerd onder zaak I (b "b.1yt.."d... Gemeente ~'1" ~ Emmen ~ OMGEVINGSVERGUNNING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen heeft op een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen

Nadere informatie

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht.

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht. Zaaknummer 2016-0411 Maastricht 28 april 2016 Ons kenmerk 2016/31637 Bijlage(n) Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg 1. Aanvraag Op 26 februari 2016 is een verzoek binnengekomen van ARK

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking

Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking VUURWERKBESLUIT Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking Aanvrager Aangevraagde activiteiten Locatie Datum evenement : 12 september 2015 Datum beschikking : 18 juni 2015 : Katan Vuurwerk : Vuurwerkevenement

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten O M G E VI N G S D i E N S T FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning ing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten Kenmerk aanvraag: OLO 1615505 van 2 februari 2015 Aanvrager:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 697624 1. Inleiding Op 13 mei 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het starten van een domino's pizza filiaal op basis van een afhaal- en

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

VUURWERKBESLUIT. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. Beschikking

VUURWERKBESLUIT. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. Beschikking VUURWERKBESLUIT Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking Aanvrager : Wagenvoort Vuurwerk B.V. Aangevraagde activiteiten : Vuurwerkevenement Locatie : Ootmarsumseweg 289 in Fleringen Datum evenement

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 1033710 1. Inleiding Op 11 september 2017 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het wijzigen van het kozijn aan de voorzijde van de woning en het

Nadere informatie

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Driedekkersingel 3 en 12

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Driedekkersingel 3 en 12 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201607608/6013559 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Onderwerp Datum zie documentenlijst verlening van de gevraagde

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello.

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Meermuidenseweg 7 in Twello. Met ingang van 25 juli 2013 ligt met de bijbehorende

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1324391 1. Inleiding Op 28 november 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het herinrichten van de parkeerplaatsen in de openbare

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning Zaaknummer Omgevingsvergunning Zaaknummer 723720 1. Inleiding Op 22 juni 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vervangen van de dakkapel aan de achterzijde van de woning op het

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning bouwen van een bedrijfsgebouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening bouwen van een bedrijfsgebouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 258760

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201612043 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de voorgevel van de winkel Fluwelen Burgwal 1B door het wijzigen van het raamkozijn

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362335 Dossier: OV17111 Documentnummer: 362335BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 28 juni 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning

Geachte heer Hausoul, Omgevingsvergunning de heer P.J.L. Hausoul Rott 53 6294 NL VIJLEN Datum Geachte heer Hausoul, Onderwerp HZ_WABO-2018-0002 Ons kenmerk 18.0004588 18.0004588 Sector Ruimte J.J. Bulles T 043-3068556 Uw brief van Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9.

Buitenplanse afwijking (tevens sprake van bouw of aanlegactiviteit) 8.500,00 Bouwactiviteiten 1.265,00 Welstandstoets 75,00 Totaal 9. Waterschap Brabantse Delta t.a.v. de heer L.M.J. Vogels Postbus 5520 4801 DZ BREDA Raamsdonksveer, Ons kenmerk : HZ_WABO20130543 Bijlage(n) : div Uw brief : 19 december 2013 Uw kenmerk : OLO dossiernummer

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 14 oktober 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer 2008INT230909

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 wijzigen van de voorwaarden van omgevingsvergunning 218854 Beschikking 283742 *17.130142* 17.130142 WIJZIGINGSVERGUNNING nr.

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 514989 1. Inleiding Op 15 juli 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk plaatsen klaslokaalcabines bij de Rehobothschool, voor

Nadere informatie

B. Bartelds (0595) juli 2011 Besluit

B. Bartelds (0595) juli 2011 Besluit B. Bartelds 2011-0167 (0595)421073 4 juli 2011 Besluit Diversen omgevingsvergunning Geachte heer, mevrouw, Burgemeester en wethouders hebben op 4 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning als

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201720894 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het tijdelijk plaatsen van een scootmobielberging voor en ten behoeve van de woning Vaillantlaan

Nadere informatie

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag.

Aan dit besluit liggen de navolgende overwegingen ten grondslag. Afdeling Vergunningverlening BESLUIT Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 28 januari 2008 Team Groen, Grond en Water Nummer

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een gebouw brandveilig gebruiken van een gebouw Beschikking 275333 *17.057311* 17.057311 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 275333 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 17 februari 2017 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 9928-2016, 17 februari 2017 Op 28 juli 2016 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een permanente damwand tpv gemaal

Nadere informatie