Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart u Gent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart u Gent"

Transcriptie

1 Vlaamse Scherm Bond vzw Ondernemingsnummer: Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart u Gent Aanwezig: De heren OLIVIER ANTONIS, BERNARD DHOOGHE, XAVIER FOULON, WERNER HUYSMANS en FREDERIEK TROUBLEYN. Verontschuldigd: De heer PIET WAUTERS. De vergadering wordt voorgezeten door OLIVIER ANTONIS. Het verslag wordt opgemaakt door XAVIER FOULON. 1. Verwelkoming nieuwe leden De inhuldiging van de nieuwe voorzitter van de VSC, PIET WAUTERS, wordt verdaagd naar de volgende vergadering. De voorzitter van de vergadering verwelkomt de nieuwe leden van de VSC: XAVIER FOULON, WERNER HUYSMANS en FREDERIEK TROUBLEYN. 2. Interne werking commissie 2.1. Taakverdeling De taken binnen de VSC worden als volgt verdeeld: Externe contacten CAL, RvB VSB, FIE, SEMI,... : PIET WAUTERS Internationale arbitrage: OLIVIER ANTONIS Opmaak verslagen: XAVIER FOULON Beheer scheidsrechterslijsten en examenvragen: WERNER HUYSMANS Vertaling reglement: XAVIER FOULON Opvolging vergoedingen: FREDERIEK TROUBLEYN Opvolging en feedback aangaande upgrade en downgrade scheidsrechterslijst: WERNER HUYSMANS en FREDERIEK TROUBLEYN. De commissie stelt vast dat de aansluiting met de internationale arbitrage op degen en sabel positief evolueert. Op floret is de situatie zorgwekkend. Zowel wat de engagementen in het kader van internationale arbitrage betreft, als wat de uitbouw van de nationale categorieën A en B betreft. De commissie vond geen nieuwe kandidaten bereid om zich binnen de commissie toe te leggen op floret. De commissie vraagt WERNER HUYSMANS zich prioritair toe te spitsen op de floret-problematiek. De opvolging van de wapens zal als volgt geschieden: Floret: WERNER HUYSMANS en PIET WAUTERS Degen: BERNARD DHOOGHE en XAVIER FOULON Sabel: OLIVIER ANTONIS en FREDERIEK TROUBLEYN Er zal aan de administratief coördinator van de V.S.B. gevraagd worden maandelijks een overzicht op te maken van de activiteiten en vergoedingen van de Vlaamse scheidsrechters, en dit over te maken aan FREDERIEK TROUBLEYN. FREDERIEK TROUBLEYN zal de administratief coördinator contacteren om praktische afspraken te maken Kalender De VSC zal vanaf heden minimum 6 maal per jaar vergaderen. De vergaderingen zullen plaatsvinden in de oneven maanden (januari, maart,...) op een nog nader te bepalen vaste week en dag.

2 2.3. Vaste agenda Dit agendapunt wordt verdaagd naar de volgende vergadering. 3. Evaluatie en opvolging scheidsrechtersweekend Het weekend vond plaats op februari en 1 maart en was een overweldigend succes. Er waren 41 deelnemers, waaronder 36 nieuwe kandidaten. Een uitgebreide nabespreking wordt verdaagd naar de volgende vergadering. 4. Scheidsrechterslijst De scheidsrechterslijst zal vanaf heden 2 maal per jaar grondig worden herzien, met name in de maanden januari en juli. Volgende personen slaagden voor een theorie-examen en treden toe tot de categorie K0: KRIS ADRIAENSSENS alle wapens SARAH ARENS floret en degen DIRK BAARENDSE sabel MANON BLOCH alle wapens OLIVIER BUREZ floret en degen ANTHONY CANDAELE alle wapens HANNE COOREMAN alle wapens THALES DE BRANT floret en degen JAN DE MEY floret en degen DIETER DE WILDE alle wapens KEVIN DE WIT alle wapens GILLES DELPORTE floret en degen CEDRIC DEVRIEZE alle wapens THOMAS FONTEYN alle wapens ELIZE GEORGE alle wapens FRANK GOETHYN alle wapens ROELAND HEEREMA alle wapens KATHLEEN KETS alle wapens EVA LIEVENS alle wapens JORAM MAES alle wapens ANS MECHELAERE alle wapens FREDERIC MESTDAGH floret en degen BARTEL NEIRYNCK alle wapens ROBIN PONNET floret en degen CHRISTOPHE ROOSE alle wapens SOPHIE STOFFELEN alle wapens DAPHNÉ TAVERNIER alle wapens KILIAN THOELEN alle wapens TOM VAN DE MOORTEL alle wapens JAN VAN DE VREKEN alle wapens ALEXANDER VAN DEN EIJNDEN alle wapens ELS VERGAUWEN alle wapens THOMAS VERHELLE floret en degen Volgende personen werden positief geëvalueerd tijdens een eerste praktijkevaluatie en ondergaan een upgrade van K0 naar K1: ANS MECHELAERE degen SARAH ARENS degen De commissie erkent de categorieën A, B, C en D als scheidsrechters en de categorieën K0 en K1 als kandidaat-scheidsrechters. Een K1 kan bij de commissie een aanvraag indienen voor een 2 de praktijkevaluatie op een BK. Een dergelijke evaluatie op een BK zal steeds plaatsvinden onder continu toezicht van een commissielid. De VSC zal de DT hiervan op de hoogte stellen en verzoeken de betrokken kandidaat enkel op te stellen in de pouleronde en de eerste ronde van de tableau. Op ploegenkampioenschappen zal de kandidaat niet opgesteld worden in wedstrijden die van belang zijn voor de plaatsen 1 tot 4.

3 De commissie bevestigt dat scheidsrechters K0 niet kunnen opgegeven worden als scheidsrechter voor een BK. De commissie antwoordt positief op de vraag van ANS MECHELAERE om een 2 de praktijkevaluatie te ondergaan op het BK Junioren per ploeg. De commissie duidt XAVIER FOULON aan als evaluator. ANS MECHELAERE wordt hiervan op de hoogte gebracht. Op vraag van de Raad van Bestuur van de V.S.B. bevestigt de commissie dat scheidsrechters versneld opgewaardeerd kunnen worden op basis van dossier. Het slagen voor een theorie-examen is en blijft echter een absolute voorwaarde. Opwaardering op dossier kan voor (kandidaat-)scheidsrechters vanaf categorie K0. Opwaardering op dossier van niets naar K0 kan nooit. Verzoeken tot versnelde opwaardering dienen gericht te worden aan de voorzitter van de VSC. 5. Theorie en praktijkevaluaties 5.1. Theorie Ingevolge de ervaringen op het scheidsrechtersweekend werkt de commissie volgende 2 trajecten uit tot het bekomen van het statuut K0. Formule 1: Geïntegreerde opleiding - 16 uur les theorie en praktijk - Algemeen deel: o Theorieles o Evaluatie: schriftelijk examen - Wapenspecifiek deel: o Praktijkles o Evaluatie: permanent en facultatief schriftelijk examen - Invullen pouleblad: o Theorie- en Praktijkles o Evaluatie: permanent Opleiding leidt tot K0 Formule 2: Zelfstudie Algemeen deel: o 20 multiple-choice vragen - schriftelijk o Onderwerp: alle artikels van het reglement die relevant zijn voor de scheidsrechters aan de piste op alle wapens - Wapenspecifiek deel: o 20 multiple-choice vragen - schriftelijk o Onderwerp: alle artikels van het reglement die relevant zijn voor de scheidsrechters aan de piste op het betreffende wapen. Let op: de leerstof omvat meer dan enkel de hoofdstukken in het reglement die specifiek gericht zijn op een wapen. Bijvoorbeeld: Vragen aangaande de extra minuut en acties met flèche worden niet opgenomen in het Algemeen deel wegens niet relevant op sabel. Vragen aangaande deze onderwerpen worden wel opgenomen in de wapenspecifieke delen floret en degen. - Invullen pouleblad: o De kandidaat krijgt een wedstrijdverslag van een volledige poule. Soms moet de einduitslag van een gevecht nog door de kandidaat bepaald worden op basis van het verslag. o Op basis hiervan moet de kandidaat een pouleblad correct invullen. Slagen met 16 op 20 op alle onderdelen leidt tot K0 De commissie wenst de theorie-examens toegankelijk te maken voor alle geïnteresseerden, al dan niet houder van een vergunning van de V.S.B.. Het betreft i.h.b. ouders van schermers die zelf niet schermen en niet in aanmerking komen voor een administratieve vergunning. De VSC zal aan de Raad van Bestuur vragen hieromtrent een richtlijn op te stellen Praktijkstage In het kader van de verdere begeleiding van de deelnemers aan het scheidsrechtersweekend worden volgende stagemomenten voorzien:

4 Floret: 24 mei 2009: Beker Kempen te Geel begeleiding: WERNER HUYSMANS Degen: 5 april 2009: Borrelmenneke te Hasselt begeleiding: WERNER HUYSMANS 19 april 2009: PUF te Sint-Niklaas begeleiding: WERNER HUYSMANS 16 mei 2009: Coast Trophy te Koksijde begeleiding: WERNER HUYSMANS 25 mei 2009: Beker Kempen te Geel begeleiding: WERNER HUYSMANS Sabel: 25 april 2009: VSB-beker te Leuven begeleiding: SEPPE VAN HOLSBEKE 30 mei 2009: VSB-beker te Gent begeleiding: OLIVIER ANTONIS en FREDERIEK TROUBLEYN De tornooien in de trainingszaal van SK Sint-Niklaas worden niet weerhouden omdat de inrichting van de zaal niet voldoet aan de noden voor een scheidsrechtersstage. XAVIER FOULON zal een brief opstellen om de kandidaten in te lichten Praktijk-examens ANS MECHELAERE zal een 2 de praktijk-examen afleggen op het BK Junioren per ploeg. XAVIER FOULON wordt aangesteld als evaluator. Aan de overige kandidaat-scheidsrechters zal voor het begin van volgend seizoen een overzicht bezorgd worden van tornooien waarop zij geëvalueerd kunnen worden. Ze zullen er ook op attent gemaakt worden dat zij een aanvraag kunnen indienen bij de voorzitter van de commissie om nog dit seizoen geëvalueerd te worden Feedback De commissie zal in de toekomst ook systematisch feedback geven naar de scheidsrechtersverantwoordelijken in de clubs. 6. Varia 6.1. Verslagen DT s Belgische Kampioenschappen (BK) en wedstrijden op Vlaams grondgebied. De commissie ontving geen enkel verslag van een DT sinds haar laatste vergadering in september PIET WAUTERS zal de verslagen van de BK s in Gent, Libramont en Jodoigne opvragen Reglement BK: evaluatie en voorstellen. De commissie betreurt dat het Federaal Sportcomité (FSC) bij de meest recente wijziging van het reglement voor het BK de voorstellen van de VSC en de CAL heeft verworpen en enkel, in beperkte mate, rekening heeft willen houden met de voorstellen van de Raden van Bestuur van de V.S.B. en de LFCEB. De problemen stapelen zich verder op: samenstelling DT s, aanstelling scheidsrechters, verslagen DT s, opvolging lastenboek,... De commissie beslist opnieuw voorstellen te zullen formuleren. De voorstellen zullen eerst gecoördineerd worden met de voorstellen van de CAL alvorens ze over te maken aan de respectievelijke Raden van Bestuur en het FSC Contacten CAL De samenstelling van de CAL werd ook recent gewijzigd. De VSC zal bij monde van haar voorzitter de CAL uitnodigen voor een bilateraal overleg. O.a. de afstemming van de scheidsrechterslijsten, het reglement BK en de samenstelling van de DT s voor de BK s zullen op de agenda geplaatst worden Databank examenvragen De databank van examenvragen wordt verder uitgewerkt en beheerd door WERNER HUYSMANS Zwarte kaart BK

5 De VSC heeft weet van het feit dat op het BK Junioren een zwarte kaart werd gegeven aan een lid van de Vlaamse Scherm Bond. De commissie ontving tot op heden geen verslag van de DT. PIET WAUTERS zal het verslag opvragen. 7. Volgende vergadering 7.1. Datum De volgende vergadering zal plaatsvinden in de loop van de maand mei Agenda Volgende punten worden op de agenda geplaatst voor de volgende vergadering: i. Feestelijkheden inhuldiging nieuwe voorzitter VSC ii. Traject opleiding FIE-scheidsrechters iii. Kandidatuur Frederiek Troubleyn voor FIE-scheidsrechter iv. Kledingvoorschriften voor de scheidsrechters v. Vaste agenda en kalender VSC vi. Nabespreking scheidsrechterweekend vii. Verzekering materiële schade scheidsrechters 8. Bijlagen 8.1. Bijlage 1: Geactualiseerde scheidsrechterslijst

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december u Antwerpen

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december u Antwerpen Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1. Aanwezigheden Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december 2009 20.15u Antwerpen

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering 1.

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1. Aanwezigheden Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie

Nadere informatie

Scheidsrechterslijst! 23 juni 2014!

Scheidsrechterslijst! 23 juni 2014! Scheidsrechterslijst 23 juni 2014 ABRAHAMS Steven Herckenrode D ABRAMS Floris Parcival D ACKE Robin Herckenrode K0 ANTONIS Olivier SMG Gent A BAARENDSE Dirk De Klauwaerts C BATS Lennert De Maneschermers

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem Aanwezig: ANNEKE

Nadere informatie

Bijlage 1.1 Evaluatie van werking en resultaten en doelstellingen

Bijlage 1.1 Evaluatie van werking en resultaten en doelstellingen en doelstellingen 2013-2016 1. Evaluatie werking en resultaten 2009-2012 FO3.1: Voorbereiding en deelname aan internationale wedstrijden Strategische doelstelling FO3.1.1 Tegen het einde van de Olympiade

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem Aanwezig: JEAN-PIERRE

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent Aanwezig: Liesbeth Ghys, Kathleen Kets, Els

Nadere informatie

NATIONAAL KLASSEMENT EN CIRCUIT

NATIONAAL KLASSEMENT EN CIRCUIT KONINKLIJKE BELGISCHE FEDERATIE VAN SCHERMKRINGEN NATIONAAL KLASSEMENT EN CIRCUIT Reglement voor het seizoen 2014-2015 Federaal Sportcomité Inhoudstafel NATIONAAL KLASSEMENT EN NATIONAAL CIRCUIT...3 1.

Nadere informatie

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem VSB Clubbijeenkomst Woensdag 25 juni 2014 - Berchem Agenda Dynamoproject: VSF omkadering voor je sportclub Communicatiemiddel: Wiki Wedstrijdkalender / selectiekalender 2014 2015 Voorstelling van de VSB

Nadere informatie

Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem. De vergadering wordt voorgezeten door Els Vergauwen. Het verslag wordt opgemaakt door ELS VER-

Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem. De vergadering wordt voorgezeten door Els Vergauwen. Het verslag wordt opgemaakt door ELS VER- Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem A. Aanwezigheden Aanwezig: OLIVIER

Nadere informatie

Raad van Bestuur 8 mei u Bestuursvergadering Berchem

Raad van Bestuur 8 mei u Bestuursvergadering Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag: Raad van Bestuur 8 mei 2012 20.00u Bestuursvergadering Berchem 1. Aanwezigheden Bestuurders: OLIVIER

Nadere informatie

De nieuwe lijst erkende scheidsrechters werd doorgegeven door de VSC. Deze werd op de website geplaatst.

De nieuwe lijst erkende scheidsrechters werd doorgegeven door de VSC. Deze werd op de website geplaatst. Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem VERSLAG RAAD VAN BESTUUR VLAAMSE SCHERMBOND vzw 06/12/2011 A. Registratie aanwezigheden Aanwezig: OLIVIER

Nadere informatie

II. ORGANISATIEREGELS

II. ORGANISATIEREGELS FIE Reglement II. ORGANISATIEREGELS versie december 2011 FIE Vlaamse Radicale Gefragmenteerde vertaling versie februari 2012 Xavier Foulon 2 Voorwoord van de vertaler! De bundel Organisatieregels is een

Nadere informatie

Wijziging in de volgorde van de dagorde. Punt 3 goedkeuring balans 2010 zal na punt 5 verslag commissies worden behandeld.

Wijziging in de volgorde van de dagorde. Punt 3 goedkeuring balans 2010 zal na punt 5 verslag commissies worden behandeld. Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VLAAMSE SCHERMBOND vzw GEHOUDEN OP DINSDAG 15 MAART 2011 IN HET

Nadere informatie

Verslag Topsportcommissie 03/02/ u30 Berchem

Verslag Topsportcommissie 03/02/ u30 Berchem Verslag Topsportcommissie 03/02/2014 19u30 Berchem Aanwezig: Yannick Germeau, Laura van Gijlswijk, Lies Ketels, Marcel Van Laecke en Evy Van Coppenolle Verslaggever: Evy Van Coppenolle Dagorde Te bespreken

Nadere informatie

HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB?

HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB? Vlaamse Schermbond vzw Fédération Flamande d Escrime Flemish Fencing Federation Flämische Verband der Fechtvereine HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB? Seizoen 2013-2014: algemeen

Nadere informatie

NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW

NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW Vlaamse Schermbond vzw 31 augustus 2017 Nota jaaractieplan 2017: Vlaamse Schermbond vzw 1. INLEIDING Het afgelopen jaar zijn er zowel binnen de staf van

Nadere informatie

II. ORGANISATIEREGELS

II. ORGANISATIEREGELS FIE Reglement II. ORGANISATIEREGELS versie december 2014 FIE Vlaamse Radicale Gefragmenteerde vertaling versie januari 2015 Xavier Foulon 2 Voorwoord van de vertaler De bundel Organisatieregels is een

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Schermkledij en materiaal

Schermkledij en materiaal Algemeen Goedkeuring Deze normen werden goedgekeurd door de Technische Commissie op 8/12/2015 en na aanpassing aanvaard door de Raad van Bestuur van de Vlaamse Schermbond op 04/10/2016. Doelgroep Deze

Nadere informatie

Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013

Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013 Categorie junioren Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013 Inleiding De Europese kampioenschappen junioren vinden plaats in Jerusalem, in Israël, van 28/02/2014 tot 2/03/2014.

Nadere informatie

Een nieuwe Rugbyclub oprichten?

Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Een nieuwe Rugbyclub oprichten? Organisatie van Rugby in België en Vlaanderen Belgische Rugbybond vzw Voorzitter: Dany Roelands Vlaamse Rugbybond vzw Rvb: Dirk Vandevoorde (voorzitter)* Jan Coupé (technisch

Nadere informatie

10 de Grote Prijs Stad Leuven

10 de Grote Prijs Stad Leuven nodigt u vriendelijk uit op het INTERNATIONAAL TORNOOI 10 de Grote Prijs Stad Leuven Zondag 8 oktober 2017 Plaats Sporthal UC Leuven-Limburg, grote zaal Hertogstraat 178, 3001 Heverlee (Leuven) Programma

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem Aanwezig: OLIVIER ANTONIS,

Nadere informatie

VSB Clubbijeenkomst. Donderdag 4 juni 2015 - Berchem

VSB Clubbijeenkomst. Donderdag 4 juni 2015 - Berchem VSB Clubbijeenkomst Donderdag 4 juni 2015 - Berchem Agenda Wedstrijdkalender / Selectiekalender Nieuwe wedstrijden VSB-Beker reglement Administratief Nieuws vanuit de TC Nieuws vanuit de CPS Nieuws vanuit

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018 Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be 1 Opening Notulen van de vergadering

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. THEORETISCHE LESSEN...2 II. PRAKTISCHE LESSEN EN GELDIGHEID...2 1. Verplichte lessen... 2 2. Vervolmakingslessen... 2 III. MINIMUM

Nadere informatie

Actieplan sabel

Actieplan sabel Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint Michiel v.z.w. GILDE DER GENTSE SCHERMERS Chef-Confrérie Royale et Chevalière de Saint-Michel a.s.b.l. GILDE DES ESCRIMEURS DE GAND Actieplan sabel 2008 2009

Nadere informatie

Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem

Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VLAAMSE SCHERMBOND vzw GEHOUDEN OP VRIJDAG 6 MAART 2009 IN HET

Nadere informatie

NIEUWE RIJBEWIJSREGLEMENTERING CAT. B VANAF 03/02/2014

NIEUWE RIJBEWIJSREGLEMENTERING CAT. B VANAF 03/02/2014 NIEUWE RIJBEWIJSREGLEMENTERING CAT. B VANAF 03/02/2014 Welke bepalingen zijn van toepassing, de oude of de nieuwe reglementering? Welke bepalingen zijn van toepassing als ik houder ben van een voorlopig

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Aanwezig: HH. Verlinden, Lopez, Flament, Fels, Vervaeke en Delchef 0. Goedkeuring van het ontwerp van dagorde De leden van de Raad van Bestuur keuren het ontwerp

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

Technische Commissie (TC) 19 november u00 Berchem

Technische Commissie (TC) 19 november u00 Berchem Vlaamse Scherm Bond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1) Aanwezigheden Technische Commissie (TC) 19 november 2009 12u00 Berchem Aanwezig:

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

Verslag Technische Commissie 10/12/ u-16u Berchem

Verslag Technische Commissie 10/12/ u-16u Berchem Verslag Technische Commissie 10/12/2013 14u-16u Berchem Aanwezig: Olivier Antonis, Francis Crahay, Els Vergauwen, Evy Van Coppenolle, An Daems, Michaël Willems Verslaggever: Els Vergauwen en Evy Van Coppenolle

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

WELKOM op de cursus Initiator Schermen

WELKOM op de cursus Initiator Schermen Taakomschrijving Initiator Schermen 1 WELKOM op de cursus Initiator Schermen Taakomschrijving van de Initiator Schermen Introductie tot de Initiatoropleiding Taken van de Initiator Taakomschrijving Initiator

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VKF MULTISTIJL SCHEIDSRECHTERS ARTIKEL 1 a) Doel van het reglement van inwendige orde: Eenvormigheid en duidelijkheid voor alle scheidsrechters en commissieleden zodat iedere

Nadere informatie

Informatiepakket. Trainer B Schermen

Informatiepakket. Trainer B Schermen Vlaamse Schermbond 2014 Informatiepakket Trainer B Schermen 2014 Inleiding Omdat het trainerstraject binnen onze sporttak de laatste jaren heel wat veranderingen heeft gekend, toch eventjes een kleine

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 BELGISCHE VOLLEYLIGA VZW Maatschappelijke zetel: Breendonkstraat 342 2830 WILLEBROEK ONDERNEMINGSNUMMER: BE 0862.478.864 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het is de bedoeling van de Liga aan de bestaande reglementering

Nadere informatie

Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2015

Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2015 Categorie Cadetten Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2015 Inleiding De Europese kampioenschappen cadetten vinden plaats in Maribor, in Slovenië, van 24/02/2015 tot 28/02/2015.

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 15 maart 2017 Tijd: 20.30 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht

Nadere informatie

nodigt u vriendelijk uit op het INTERNATIONAAL SABELTORNOOI Grote Prijs Stad Leuven Zondag 9 oktober 2016

nodigt u vriendelijk uit op het INTERNATIONAAL SABELTORNOOI Grote Prijs Stad Leuven Zondag 9 oktober 2016 9 de nodigt u vriendelijk uit op het INTERNATIONAAL SABELTORNOOI Grote Prijs Stad Leuven Zondag 9 oktober 2016 Plaats Sporthal UC Leuven-Limburg, grote zaal Hertogstraat 178, 3001 Heverlee (België) Programma

Nadere informatie

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Unisportfederaties Vlaamse Schermbond 1 Voorwoord We staan aan het scharnierpunt tussen twee Olympiades, en dus ook tussen twee vierjarige beleidsplannen. Bij de evaluatie

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT 2013

EXAMENREGLEMENT 2013 EXAMENREGLEMENT 2013 INHOUD Artikel Pagina 1 Werkgroep Examens. 2 2 Taken en bevoegdheden. 2 3 Examenreglement. 3 4 Examenprocedure en voorwaarden. 3 5 Het examen. 4 6 Waardering van examenresultaten.

Nadere informatie

8 ste Grote Prijs Stad Leuven

8 ste Grote Prijs Stad Leuven nodigt u vriendelijk uit op het INTERNATIONAAL SABELTORNOOI 8 ste Grote Prijs Stad Leuven Zondag 11 oktober 2015 Plaats Sporthal KHLeuven, grote zaal Hertogstraat 178, 3001 Heverlee (België) Programma

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Zwembond - Sportcommissie Waterpolo GOEDGEKEURD

Koninklijke Belgische Zwembond - Sportcommissie Waterpolo GOEDGEKEURD Proces-verbaal van de vergadering gehouden op dinsdag 27 april 2010 te Houdeng-Goegnies, secretariaat Aanwezig: Francis MERCIER, Voorzitter; Guido CLAES, Ondervoorzitter Pierre LEDENT, secretaris; Pierre

Nadere informatie

BELEIDSNOTA WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN COMMISSIE BADMINTON VLAANDEREN (WFC BV)

BELEIDSNOTA WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN COMMISSIE BADMINTON VLAANDEREN (WFC BV) BELEIDSNOTA WEDSTRIJD FUNCTIONARISSEN COMMISSIE BADMINTON VLAANDEREN (WFC BV) Periode 2013 2016 1. a. Afkortingen AdmC WFC: Administratief coördinator wedstrijdfunctionarissen commissie AdmC BV: Administratief

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Bestuursorgaan Vergadering

Bestuursorgaan Vergadering Bestuursorgaan Vergadering Datum: 19 juni 2019 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Steven Van Suetendael Plaats Secretariaat, Deurne Aantal pagina's: 4 Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig

Nadere informatie

Tornooigids voor de beginnende competitieschermer

Tornooigids voor de beginnende competitieschermer Tornooigids voor de beginnende competitieschermer Een beknopte checklist van wat ik moet meenemen als ik op tornooi ga. Schermvest Ondervest Schermschoenen Schermkousen Schermbroek T-shirt(s) Elektrische

Nadere informatie

VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VLAAMSE SCHERMBOND vzw GEHOUDEN OP VRIJDAG 23 MAART 2012 IN HUIS VAN DE SPORT, BOOMGAARDSTRAAT 22 TE BERCHEM

VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VLAAMSE SCHERMBOND vzw GEHOUDEN OP VRIJDAG 23 MAART 2012 IN HUIS VAN DE SPORT, BOOMGAARDSTRAAT 22 TE BERCHEM Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VLAAMSE SCHERMBOND vzw GEHOUDEN OP VRIJDAG 23 MAART 2012 IN HUIS

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van FOPAS. Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2

Huishoudelijk reglement van FOPAS. Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2 Huishoudelijk reglement van FOPAS Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2 Hoofdstuk II Beheerscomité Opdracht Art. 3 Samenstelling Art. 4 Stemming Art. 5 Voorzitter- en ondervoorzitterschap Art. 6 Secretariaat

Nadere informatie

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B.

Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Comitévergadering van 26-03-2014. Aanwezig: Dhrn Robbe G., Van Ryssel M., Colle H., Demeester J.P., Inghelbrecht D. en De Rocker B. Verontschuldigd: Dhr De Lange T. (convocateur) Verslag comité vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen

Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Verslag provinciale raad 26 maart 2018 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

REGLEMENT BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN. Seizoen

REGLEMENT BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN. Seizoen Koninklijke Belgische Federatie der Schermkringen REGLEMENT BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN Seizoen 2014-2015 Iedereen wordt geacht het reglement te kennen Reglement Belgische Kampioenschappen 2014-2015 / 27

Nadere informatie

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voorde Lotto-Beker van België Nieuwelingen dient zijn parcours uiterlijk vier maanden

Nadere informatie

VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430

VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430 VZW SPEELPLEINWERKING SPROET De Bergen 25 2460 Lichtaart Ondernemingsnummer : 460572430 Onderwerp : TITEL I. Naam, zetel, doel, duur Artikel 1. De vereniging draagt de naam : Speelpleinwerking Sproet,

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE FEDERATIE VAN SCHERMKRINGEN KWALIFICATIEKLASSEMENT IN FUNCTIE VAN DE EUROPESE EN DE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN

KONINKLIJKE BELGISCHE FEDERATIE VAN SCHERMKRINGEN KWALIFICATIEKLASSEMENT IN FUNCTIE VAN DE EUROPESE EN DE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN KONINKLIJKE BELGISCHE FEDERATIE VAN SCHERMKRINGEN KWALIFICATIEKLASSEMENT IN FUNCTIE VAN DE EUROPESE EN DE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN Reglement voor het seizoen 2014-2015 Federaal Sportcomité KWALIFICATIEKLASSEMENT

Nadere informatie

Informatiepakket. Trainer B Schermen

Informatiepakket. Trainer B Schermen Vlaamse Schermbond 2014 Informatiepakket Trainer B Schermen 2014 Inleiding Omdat het trainerstraject binnen onze sporttak de laatste jaren heel wat veranderingen heeft gekend, toch eventjes een kleine

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de RvB van PromBas van 16 augustus u00 in Vilvoorde

Verslag van de vergadering van de RvB van PromBas van 16 augustus u00 in Vilvoorde Verslag van de vergadering van de RvB van PromBas van 16 augustus 2017 19u00 in Vilvoorde Aanwezig : Dhrn A. Welvaarts, L.Lopez, P.Deleye, M.Verlinden, JP Delchef. Verontschuldigd : Dhr P.Flament 1. Verslag

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website handbal-avb.weebly.com (tijdelijk) Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Infobrief C met vakbekwaamheid

Infobrief C met vakbekwaamheid Infobrief C met vakbekwaamheid In deze infobrief willen wij u enerzijds de opleiding toelichten. Anderzijds hopen wij u ook wegwijs te maken in de administratie rond het rijexamen. Opleiding: Theorie categorie

Nadere informatie

Wijzigingen vanaf 01.05.2013

Wijzigingen vanaf 01.05.2013 MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Brusselsesteenweg 460, 2800 Mechelen BE-0400.824.586 RPR rechtsgebied Mechelen BUREAU VOOR TECHNISCHE CONTROLE nv MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Santvoortbeeklaan 34/36-2100 DEURNE BE-0404.288.971

Nadere informatie

K.f.c. Excelsior Balgerhoeke

K.f.c. Excelsior Balgerhoeke K.f.c. Excelsior Balgerhoeke Stamnr 4392 Website : http://users.telenet.be/kfcexcbalgerhoeke Adres : Balgerhoeke 112 K 9900 Eeklo Telefoon kantine : 09/377.47.22 Email secretariaat : marcsanders65@skynet.be

Nadere informatie

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur: Tine Vertommen, Kristine De Martelaer, Annick Willem, Sophie Cools en Els De Waegeneer Werknemers: Evy

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Sportief beleidsplan sabel, 2013 2016

Sportief beleidsplan sabel, 2013 2016 Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint Michiel v.z.w. GILDE DER GENTSE SCHERMERS Chef-Confrérie Royale et Chevalière de Saint-Michel a.s.b.l. GILDE DES ESCRIMEURS DE GAND Sportief beleidsplan sabel,

Nadere informatie

Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken

Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken Reglement voor het bekomen van een horeca-attest bij de uitbating van horecazaken Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 juni 2018 Bekendgemaakt op 28 juni 2018 Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen...

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Unisportfederaties Vlaamse Schermbond Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Omschrijving van de in 2016 geplande activiteiten

Nadere informatie

VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen

VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen OPDRACHT, SAMENSTELLING EN WERKING VAN HET BUREAU BESTUREN EN OVERLEGFORUM BESTUREN Intern reglement OPDRACHT Art. 1, 1 Art. 1, 2 Het

Nadere informatie

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Art.4: De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden. Vlaamse Technische Kring Gent, v.z.w. STATUTEN 13/07/2016 Titel I: Naam, zetel, duur en doel van de Vereniging Art.1: De Vereniging draagt de naam Vlaamse Technische Kring Gent, Vereniging zonder winstoogmerk,

Nadere informatie

Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN

Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN De ondergetekenden De heer, Kennis, Jan, Fruithoflaan 106 bus 16, 2600 Berchem, 03/06/1983, Leuven Mevrouw, Adubango Uweka, Ines,

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering ICES 24 september 2018, 19u, Huis van de Sport - Gent

Verslag Algemene Vergadering ICES 24 september 2018, 19u, Huis van de Sport - Gent Verslag Algemene Vergadering ICES 24 september 2018, 19u, Huis van de Sport - Gent Aanwezig: Leden Algemene Vergadering: Kristine De Martelaer, Annick Willem, Johan Vijgen, Patrick De Poorter, Piet Meneve,

Nadere informatie

Technische Commissie d. d. 28 oktober 2014

Technische Commissie d. d. 28 oktober 2014 Technische Commissie d. d. 28 oktober 2014 A. REGISTRATIE AANWEZIGHEDEN Aanwezig: Olivier Antonis, Margot Callewaert, Kristin Cramers, Anneke Daems, Rik Lamont, Els Vergauwen, Michaël Willems Verontschuldigd:

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Voorbeeldtoernooi: Engarde

Voorbeeldtoernooi: Engarde Voorbeeldtoernooi: Engarde In dit voorbeeld wordt getracht de basisfunctionaliteiten van het programma Engarde uit te leggen aan de hand van een fictief toernooi. De huidige versie van het programma is

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11 SEPTEMBER 2018

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11 SEPTEMBER 2018 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11 SEPTEMBER 2018 Maandag 11 september 2018, 20h00, Elewijt Center, Tervuursesteenweg 564, Elewijt Bestuurders: B. Danhieux, C. Claes, E. Dirkx, P. Heylen T. Mogal, F. Soetaert,

Nadere informatie

3. Worden transfers en schorsingen van leden van de VFV uitgevoerd door de VFV of door de KBVB? Indien niet, waarom?

3. Worden transfers en schorsingen van leden van de VFV uitgevoerd door de VFV of door de KBVB? Indien niet, waarom? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 441 van BARBARA BONTE datum: 17 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) - Autonome werking Door

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN... 2 II. HET BESTUUR... 2 III. VERENIGING... 3 IV. LEDENLIJSTEN... 4 V. VERZEKERING... 4 VI. COMPETITIE... 4 VII. KLACHTEN... 4 VIII. SLOTBEPALINGEN...

Nadere informatie

DE REF & ZIJN / HAAR ADMINISTRATIE

DE REF & ZIJN / HAAR ADMINISTRATIE DE REF & ZIJN / HAAR ADMINISTRATIE Afmelden van een jeugdwedstrijd waarvoor je aangeduid was Wegens ziekte, professionele redenen, 1. Op werkdagen (ma-vr) 9-17u : telefoneren naar het provinciaal secretariaat

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. THEORETISCHE LESSEN...2 II. PRAKTISCHE LESSEN EN GELDIGHEID...2 1. Verplichte lessen... 2 2. Vervolmakingslessen... 2 III. MINIMUM

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

NELOS INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003

NELOS INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003 INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003 Informatie door te geven aan de Duikschoolverantwoordelijken, de Secretarissen en 3*instructeurs. Beste duikvriend, Met het jaareinde in zicht geven we vlug

Nadere informatie

Vlaamse SnookerFederatie

Vlaamse SnookerFederatie VERSLAG GEWESTRAADSVERGADERING VSF Gewest Limburg Vrijdag 03 november 2017 In zaal DE QUINT - Zonhoven om 19u00 Aanwezig: Jamro Eddy, Kenens Carlo, Ceulemans Gino, Monette Hanco, Tournel Bart, Severens

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR STATUTEN Verbond der clubs van Golfbiljart van Tienen en Omstreken VZW Oude Leuvensestraat 93 te 3300 Tienen Arrondissement Leuven Ondernemingsnummer: 0410770056 HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL -

Nadere informatie

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Unisportfederaties Vlaamse Schermbond Voorwoord Bij de evaluatie van het vorige 4-jaarlijkse beleidsplan hebben we vastgesteld dat de Vlaamse Schermbond heel wat vooruitgang

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie