Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem. De vergadering wordt voorgezeten door Els Vergauwen. Het verslag wordt opgemaakt door ELS VER-

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem. De vergadering wordt voorgezeten door Els Vergauwen. Het verslag wordt opgemaakt door ELS VER-"

Transcriptie

1 Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem A. Aanwezigheden Aanwezig: OLIVIER ANTONIS, FRANCIS CRAHAY, JEAN-PIERRE DERAMOUDT, XAVIER FOULON, NELE SCHOUTERDEN, ELS VERGAUWEN, MICHAËL WILLEMS Verontschuldigd: JEAN-LOUIS DE HASQUE De vergadering wordt voorgezeten door Els Vergauwen. Het verslag wordt opgemaakt door ELS VER- GAUWEN. E.V. verwelkomt JEAN-PIERRE DERAMOUDT als nieuw lid van de TC. B. Goedkeuring verslag E.V. overloopt enkele punten uit het verslag: a) Punt 3) c) Groepslessen degen: Herformulering zie verslag 19/11/09 b) Punt 4) b) ii) Opstellen lesfiches Het onderwerp opstellen van lesfiches wordt terug besproken. Als eerste stap zouden we toch via een gerichte mailing oefenstof opvragen aan de trainers. Enkelen zijn de mening toegedaan dat we, in plaats van volledige lesvoorbereidingen, beter losse oefenstof kunnen opvragen, zodat wij de oefeningen zelf kunnen plaatsen onder de juiste vaardigheid (coördinatie, lenigheid, ) of onder het juiste lesonderdeel. Anderen vinden volledige lesvoorbereidingen beter, maar dan bestaat het gevaar dat een trainer die een lesfiche indient later zijn oefeningen in stukjes her en der terugvindt in de herwerkte lesfiches. We moeten naar de trainers toe duidelijk communiceren wat het opzet is en wat er met hun oefenstof zal gebeuren. Het opstellen van een macro waar de trainers hun oefenstof op kunnen invullen, zou zowel voor de trainers als voor de staf een vereenvoudiging zijn. Een tweede stap is het opstellen van lesfiches. Er zouden volledige lessen van anderhalf uur worden opgesteld alsook fiches met oefenstof per (basis)vaardigheid. Verder zijn er geen opmerkingen op het verslag en wordt dit goedgekeurd.

2 C. Oefenlessen in functie van de voorbereiding van kandidaat-trainers op de instaptesten van de trainerscursussen a. Mogelijkheden tot subsidiëring (via gemeente of provincie). i. Limburg: wordt aangevraagd via basissubsidies () ii. Oost-Vlaanderen: wordt aangevraagd door provinciale afdeling Oost- Vlaanderen (O.A.) iii. Via het jeugdsportproject kunnen clubs een deel van de kosten voor het organiseren van bijscholingen (lesgever, huur zaal) terugvorderen. Het gaat immers om het verhogen van de kwaliteit van de clubtrainingen. Eens de docenten en data vastliggen, zullen bereidwillige clubs worden gezocht die de organisatie van één of meerdere oefenmomenten op zich willen nemen. Aparte vergoedingen, buiten de subsidies, worden niet gegeven. b. Praktische organisatie van de oefenlessen i. Vorm: stelt voor om een ganse dag bijscholing te geven waarbij de eerste helft van de dag bijscholing onder de vorm van groepsles wordt gegeven (onderwerp: afstand en timing). De tweede helft van de dag geven de trainers aan elkaar individuele les over de techniek van hun wapen aan trainers op een ander wapen. De oefenlessen kunnen ook in één weekend worden gegeven, waarbij de trainers aan elkaar les geven, en onderling bepaalde trainingsaspecten bespreken. ii. Docenten / potentiële kandidaten: Seppe Vanholsbeke,Yannick Germeau en Frederik Vandormael zijn, als topsporters en bachelor of master LO, potentiele kandidaten voor een trainer B-cursus, maar eigenlijk zou het opportuun zijn mochten ze toch eerst de initiatorcursus volgen op de andere wapens. Het is nog niet zeker of die nog gegeven wordt vóór de trainer B-cursus. Misschien is het beter om de Trainer B-cursus te verplaatsten naar Zo hebben we meer tijd om de kandidaten voor te bereiden en kan in 2011 nog een initiatorcursus worden gegeven. Zo is ook een grotere instap in de trainer B-cursus mogelijk. Voor wat betreft de instaptest voor de initiator en trainer B zou de techniek op alle drie de wapens worden getest in gesloten situatie. Voeling met timing en afstand wordt getest in open situatie en hoeft maar op 1 wapen. Er wordt besloten om eerst docenten te zoeken die de oefenlessen willen geven. Mogelijke docenten zijn F.C., O.A., Paul C., Seppe VH, Marcel Van Laecke. Ook J-P D. en Ann Verschraege hebben ervaring met het geven van groepslessen op degen. In tweede instantie zal een bijeenkomst worden gehouden met de docenten om de inhoud van het lessenpakket vast te leggen. Dit zou eventueel samen kunnen met de bijeenkomst van de docenten van de VTS-trainerscursussen. Hier dient nog een oproep worden gedaan naar mogelijke kandidaten.

3 iii. Data: heeft al 3 data waarop de lessen in de provincie Limburg zouden kunnen plaatsvinden. Ze zal die doorgeven aan E.V. Ook O.A. zal enkele mogelijke data zoeken. iv. Budget: De meningen zijn verdeeld over het al dan niet vragen van inschrijvingsgeld voor deelname aan de oefenlessen. M.W. heeft een voorstel: een kleine bijdrage (vb 20) vragen voor het ganse pakket oefenlessen. De deelnemers krijgen dan een kaart die ze kunnen laten afstempelen (aftekenen) telkens ze naar een oefenles gaan. Zo stimuleren we hen om naar zo veel mogelijk oefenlessen te gaan. en F.C. stellen dat eigenlijk de clubs het inschrijvingsgeld voor hun rekening zouden moeten nemen. Ze kunnen het trouwens inbrengen in de onkosten van het jeugdsportproject. X.F. stelt dat, indien VSB een budget uitgeeft voor de opleiding van scheidsrechters, ze minstens ook het zelfde bedrag moet investeren in trainersopleidingen. Men komt voorlopig niet tot een beslissing. D. Afspraken rond kennisoverdracht en networking voor W. HUYSMANS bij deelname aan FIEtrainersopleiding a. Tijdens de cursus: logboek bijhouden, aanvullingen maken bij de cursusteksten, filmen (indien toegestaan door de organisatie). E.V vraagt eerst na of WERNER over de nodige filmapparatuur beschikt. Zo ja, wordt de toelating officieel, via het secretariaat, aan de FIE gevraagd. b. Na afloop de volledige cursus toelichten op de eerstvolgende TC-vergadering. Daar zal dan besproken worden op welke manier de oefenstof via bijscholing(en) zal worden doorgegeven aan de trainers. E. VSB-Jeugdhappening De VSB wil een dag organiseren waarop alle jongeren samen worden gebracht. De doelstellingen zijn: - Afnemen van instaptesten TSS voor het opstellen van een database. heeft donderdag 21/01 een vergadering met de personen van de Universiteit Gent die instaan voor de testafname. Hierna moet blijken of het afnemen van de tests zinvol is, en of het organisatorisch en financieel haalbaar is. - Jongeren warm maken voor de Topsportschool - Vlaams Jeugdkampioenschap (Titel voor de 1 ste ; aandenken voor iedereen) of Vlaamse jeugdontmoeting. - Eventueel een Funparcours voor de kleinsten - Het zou leuk zijn om ook de ouders iets aan te bieden op die dag (initiatie) maar we moeten eerst bekijken of dit organisatorisch haalbaar is. Er is reeds een informele vergadering geweest over de jeugdhappening tussen, O.A. en PAUL CORTEYN. vraagt het verslag op aan PAUL CORTEYN.

4 We moeten zeker heel snel het programma vastleggen en uitnodigingen versturen zodat we vroegtijdige inschrijvingen bekomen. Zo hebben we de tijd om de nodige medewerkers te zoeken en een degelijk doorschuifsysteem kunnen opmaken. Sommige leden van de TC zijn de mening toegedaan dat een competitie en testen niet op eenzelfde dag kunnen worden gedaan. Vrij schermen zou beter zijn, maar misschien krijgen we de jeugd daarvoor niet in beweging. We moeten de trainers sensibiliseren om met hun pupillen tot daar te komen. Er wordt gebrainstormd over mogelijkheden om de trainers aan te trekken: - Iemand van het UG vragen om uitleg te geven over de testen. De trainers krijgen dezelfde dag de resultaten van hun schermers mee. - Feedback over de kwaliteitsenquêtes gehouden in Een grootse promotiecampagne houden en de jeugdhappening voorstellen als een grote jaarlijks terugkomende niet-te-missen happening; De uitnodigingen moeten flashy zijn, in kleur, foto op de achtergrond, - Uitleg aan de trainers over de oefenlessen en voorbereidingen tot de instaptesten Trainer B- cursus (dit is niet op de vergadering gezegd, maar ik zet het er een tussen anders gaat idee verloren. Commentaar welkom). F. Jeugdsportproject a. Goedkeuring subsidiereglement: Het reglement werd door iedereen bekeken en de definitieve goedkeuring zal gebeuren nadat we de gegevens van de clubs binnen gekregen hebben. Het is dan niet de bedoeling om het puntensysteem te gaan aanpassen in het voor- of nadeel van bepaalde clubs, maar we zullen dan kijken naar de moeilijkheid om de maximum scores te behalen. b. Toelichting begeleiden van clubs + taakverdeling i. Enquête (S.D. 4.1: Tegen het einde van de Olympiade scoren 50% van de aangesloten clubs hoger op de kwaliteitsevaluatie ten aanzien van de nul meting in 2008). De enquête dient eigenlijk pas in 2012 te worden afgenomen, maar binnen het jeugdproject kunnen clubs, indien ze dit wensen, zich laten begeleiden bij een intern kwaliteitsonderzoek. We behouden de basis van de enquête 2008 om een vergelijking te kunnen maken met de nulmeting. E.V. zal met O.A. bepalen welke extra punten kunnen opgenomen worden in de enquête. Methodiek, didactiek, lesvoorbereiding, opbouw lessenpakket, doelstellingen, zijn enkele items die opgenomen kunnen worden in een bevraging van de clubtrainer. Ook onderzoek naar de nood aan wedstrijden/ontmoetingen per leeftijdscategorie (Junioren!!) en onderzoek naar de knelpunten bij het organiseren van wedstrijden, kan voor ons interessante informatie opleveren. De clubs zouden wel eerst de feedback moeten ontvangen over de enquête van ii. Verder kunnen de clubs die instappen in het jeugdsportproject beroep doen op de VSB (staf en TC-leden) voor begeleiding bij het opstellen van een be-

5 leidsplan (stappenplan, draaiboek en hulpvragenlijsten werden reeds opgesteld en worden binnenkort uitgetest bij wijze van pilootproject in S.K. Sint- Niklaas) en/of een promotieplan. Ook hulp bij het uitbreiden van hun netwerk (samenwerkingsverbanden met scholen, gemeentelijke en provinciale sportdiensten, bedrijven, ) kan worden geboden. Deze diensten zullen in een schrijven aan de clubs worden voorgesteld. Ongeacht het gebruik van deze diensten, willen we toch vragen aan elke club die instapt in het jeugdsportproject, of iemand van de TC hen een bezoekje mag brengen. Het is immers de bedoeling om de kloof tussen de clubs en de VSB te verkleinen en hier spelen de TC-leden als contactpersonen een cruciale rol. G. Stappenplan VSB-graden: stand van zaken (Nele) Gezien ERIC FEYEN in de maand januari druk bezet is, wordt de deadline verschoven naar uiterlijk begin februari. zal hem hiertoe contacteren. H. Varia: a) Stand van zaken definities wedstrijden / ontmoetingen Het doel van de definities is voornamelijk om de interne communicatie vlot te laten verlopen (binnen de verschillende commissies, op de website, ). De wedstrijden zullen verder worden onderverdeeld in verschillende niveaus, voorwaarden worden opgesteld binnen de VSC. b) Toelichting denkcelvergadering (stramienen / goedkeuring aspirant-initiator-cursus) licht de aangebrachte wijzigingen in de stramienen toe. Ze worden toegevoegd in bijlage. stelt de vraag aan de TC of de toelatingsvoorwaarde gediplomeerd scheidsrechter zijn of deelgenomen hebben aan de theorielessen dient te worden geschrapt of behouden bij de toelatingsvoorwaarden voor de trainer B-cursus. Het reglement zit niet in het lessenpakket van de cursus initiator noch van de trainer B. Omdat trainers geacht worden het reglement te benaderen vanuit een andere invalshoek dan de scheidsrechters en omdat op scheidsrechtersexamens de lat zeer hoog ligt zal er voor worden geopteerd om het reglement te geven in een bijscholing en dit zowel voor wat betreft de theorie als de praktijk. c) Evaluatie trainersbijscholing van 27/12: Het benenwerk van de selectietraining werd onvoldoende aandachtig gevolgd. Dit waarschijnlijk omdat het herkenbaar leek en omdat de link met de rest onvoldoende geduid werd. De link naar de theorie over afstand en timing werd niet aangegeven. In de toekomst zou het interessant zijn om bij het benenwerk aandacht te geven aan bewegingsanalyse, maar dat was met zo n grote groep niet mogelijk. F.C. merkt op dat het hem interessanter lijkt het benenwerk door een sabeltrainer te laten geven, daar de sabelschermers beweeglijker zijn. O.A. geeft aan dat het sabelspel dat inderdaad vereist, maar dat op floret en degen eveneens een grote beweeglijkheid en kwaliteit van de basishouding en verplaatsingen wordt geëist, maar dat op deze wapens en vooral op degen er misschien niet altijd evenveel aandacht aan wordt gegeven. J.-P.D. merkt op dat sommige

6 coördinatieoefeningen wel moeilijk waren. zegt dat de volgorde van de oefeningen goed moet worden opgesteld, met stijgende moeilijkheidsgraad en dat een leereffect snel optreedt. I. Planning volgende vergadering Donderdag 18 maart 2010 van 19u tot 21u30 te Berchem. J. Actiepunten Actiepunt Verantwoordelijke Timing Opvragen van oefenstof aan de trainers (Macro s opstellen?) E.V. 6/02/10 Subsidiedossiers / O.A.? Aanspreken van trainers om oefenstof uit te schrijven Alle TC-leden 15/02/10 1. Zoeken naar docenten voor oefenlessen 2. Vergadering beleggen met die docenten (inhoud en data vastleggen) 3. geeft al 3 data door voor oefenlessen in de provincie Limburg. O.A. bekijkt enkele mogelijke data 4. Locaties zoeken voor oefenlessen 5. Uitnodigingen / Promotie E.V./ E.V./ O.A. E.V. E.V. 15/02/10 15/03/10 15/04/10 Oproep doen naar mogelijke kandidaat-docenten voor de VTS-trainerscursussen. Organiseren van een bijeenkomst met de docenten E.V. 15/02/10 Navragen of Werner over filmapparatuur beschikt. Zo ja, toelating vragen aan de FIE tot filmen tijdens trainersopleiding. Overeenkomst opmaken met Werner H. i.v.m. feedback E.V./L.J. E.V. Feedback gesprek ivm met testafname (zinvol; organisatorisch en financieel haalbaar). Mogelijkheid om trainers uitleg te geven over de testing? Opvragen bij Paul C. van het verslag over jeugdhappening Vastleggen inhoud Jeugdhappening /E.V./O.A. 25/01/10 25/01/10 25/01/10 15/02/10 Opmaken tekst voor clubbezoek in het kader van het E.V. 15/02/10 jeugdsportproject Opmaken voorstel kwaliteitsonderzoek E.V./O.A. 28/02/10 2) Bijlage: stramienen trainerscursussen

7

Technische Commissie (TC) 19 november u00 Berchem

Technische Commissie (TC) 19 november u00 Berchem Vlaamse Scherm Bond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1) Aanwezigheden Technische Commissie (TC) 19 november 2009 12u00 Berchem Aanwezig:

Nadere informatie

Jeugdsport project 2015

Jeugdsport project 2015 Jeugdsport project 2015 1. Doelstellingen 1.a. Strategische doelstellingen S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.b. Operationele

Nadere informatie

Jeugdsport project. S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking

Jeugdsport project. S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.Doelstellingen 1.a. Strategische doelstellingen Jeugdsport project S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.b. Operationele doelstellingen

Nadere informatie

Subsidiereglement Jeugdsport 2015 Vlaamse Schermbond

Subsidiereglement Jeugdsport 2015 Vlaamse Schermbond Subsidiereglement Jeugdsport 2015 Vlaamse Schermbond 1. Inleiding Het Jeugdsportproject heeft als doel de kwaliteit van de jeugdwerking binnen de clubs te optimaliseren. Onder jeugd wordt verstaan jongeren

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem Aanwezig: ANNEKE

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem Aanwezig: JEAN-PIERRE

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december u Antwerpen

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december u Antwerpen Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1. Aanwezigheden Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december 2009 20.15u Antwerpen

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem Aanwezig: OLIVIER ANTONIS,

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Bijlage 1.1 Evaluatie van werking en resultaten en doelstellingen

Bijlage 1.1 Evaluatie van werking en resultaten en doelstellingen en doelstellingen 2013-2016 1. Evaluatie werking en resultaten 2009-2012 FO3.1: Voorbereiding en deelname aan internationale wedstrijden Strategische doelstelling FO3.1.1 Tegen het einde van de Olympiade

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent Aanwezig: Liesbeth Ghys, Kathleen Kets, Els

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering 1.

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW

NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW Vlaamse Schermbond vzw 31 augustus 2017 Nota jaaractieplan 2017: Vlaamse Schermbond vzw 1. INLEIDING Het afgelopen jaar zijn er zowel binnen de staf van

Nadere informatie

Verslag Technische Commissie 10/12/ u-16u Berchem

Verslag Technische Commissie 10/12/ u-16u Berchem Verslag Technische Commissie 10/12/2013 14u-16u Berchem Aanwezig: Olivier Antonis, Francis Crahay, Els Vergauwen, Evy Van Coppenolle, An Daems, Michaël Willems Verslaggever: Els Vergauwen en Evy Van Coppenolle

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli

REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK Reglement Impulssubsidie Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES BIERBEEK 2010-2013 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van 1 juli 2010 1 Reglement Impulssubsidie 2010-2013. Goedgekeurd op de gemeenteraad van

Nadere informatie

De nieuwe lijst erkende scheidsrechters werd doorgegeven door de VSC. Deze werd op de website geplaatst.

De nieuwe lijst erkende scheidsrechters werd doorgegeven door de VSC. Deze werd op de website geplaatst. Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem VERSLAG RAAD VAN BESTUUR VLAAMSE SCHERMBOND vzw 06/12/2011 A. Registratie aanwezigheden Aanwezig: OLIVIER

Nadere informatie

Raad van Bestuur 8 mei u Bestuursvergadering Berchem

Raad van Bestuur 8 mei u Bestuursvergadering Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag: Raad van Bestuur 8 mei 2012 20.00u Bestuursvergadering Berchem 1. Aanwezigheden Bestuurders: OLIVIER

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1. Aanwezigheden Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie

Nadere informatie

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018 INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS 2018 12/03/2018 Programma: 19u00-19u15: Ontvangst 19u15-19u25: Openingswoord Bruno Vermeire, Voorzitter Jeugdwerkgroep 19u25-20u10: - Evaluatie Jeugdsportfonds 2017 -

Nadere informatie

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Unisportfederaties Vlaamse Schermbond 1 Voorwoord We staan aan het scharnierpunt tussen twee Olympiades, en dus ook tussen twee vierjarige beleidsplannen. Bij de evaluatie

Nadere informatie

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem VSB Clubbijeenkomst Woensdag 25 juni 2014 - Berchem Agenda Dynamoproject: VSF omkadering voor je sportclub Communicatiemiddel: Wiki Wedstrijdkalender / selectiekalender 2014 2015 Voorstelling van de VSB

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Unisportfederaties Vlaamse Schermbond Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Omschrijving van de in 2016 geplande activiteiten

Nadere informatie

[SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE]

[SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE] 2017 Jeugdsportproject Handboogliga vzw [SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE] Overzicht subsidiereglement en enquête jeugdsportproject Voor elk schuttertje Quality Time. 1 HANDBOOGLIGA lid van RBA WA B.O.I.C.

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino)

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino) Verslag bestuursvergadering 24 januari 2018. Aanwezig: Kris Geeroms, Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Annick Norré Verontschuldigd: Katja Soentjens Extra genodigde: David Van Hoegaerden (

Nadere informatie

WELKOM op de cursus Initiator Schermen

WELKOM op de cursus Initiator Schermen Taakomschrijving Initiator Schermen 1 WELKOM op de cursus Initiator Schermen Taakomschrijving van de Initiator Schermen Introductie tot de Initiatoropleiding Taken van de Initiator Taakomschrijving Initiator

Nadere informatie

Initiator Schermen 2015

Initiator Schermen 2015 VSB Visie (werkdocument)informatiepakket Inleiding Misschien heb je als aspirant-initiator al het eerste opstapje naar initiator genomen. Mogelijks zet je zonder voorbereidende opleiding de eerste grote

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019. Thema:

Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019. Thema: Subsidiereglement Impulssubsidie 2014-2019 Thema: Verhoging van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen aangesloten bij een erkende Vlaamse sportfederatie

Nadere informatie

Scheidsrechterslijst! 23 juni 2014!

Scheidsrechterslijst! 23 juni 2014! Scheidsrechterslijst 23 juni 2014 ABRAHAMS Steven Herckenrode D ABRAMS Floris Parcival D ACKE Robin Herckenrode K0 ANTONIS Olivier SMG Gent A BAARENDSE Dirk De Klauwaerts C BATS Lennert De Maneschermers

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen

Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Reglement werkingssubsidie en overschotten Heistse sportverenigingen Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente worden subsidies verleend volgens de normen en voorwaarden

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar.

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM REGLEMENT IMPULSSUBSIDIE 2009-2013 (gecoördineerd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 30 maart 2011) Artikel 1: Definities 1.1. Jeugdsport: sportparticipatie

Nadere informatie

Informatievergadering

Informatievergadering Informatievergadering Jeugdsportproject VTS Trainersopleiding 19 februari 2013 Agenda De jeugdwerking in praktijk Waarom jeugdwerking? Aanpak, instandhouding en positionering binnen het geheel van de club

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan 2017-2020 1. INLEIDING Voorwoord Dit beleidsplan is tot stand gekomen met de hulp van de commissies, het personeel en de Raad van Bestuur van de Vlaamse Zaalvoetbalbond.

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart u Gent

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart u Gent Vlaamse Scherm Bond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart 2009 19.00u Gent Aanwezig: De heren

Nadere informatie

Schermkledij en materiaal

Schermkledij en materiaal Algemeen Goedkeuring Deze normen werden goedgekeurd door de Technische Commissie op 8/12/2015 en na aanpassing aanvaard door de Raad van Bestuur van de Vlaamse Schermbond op 04/10/2016. Doelgroep Deze

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

Subsidiereglement: impulssubsidie 1

Subsidiereglement: impulssubsidie 1 Subsidiereglement: Impulssubsidie Verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad

Nadere informatie

2. Opleidings- en trainerstraject

2. Opleidings- en trainerstraject Inhoud 1. Inleiding...1 2. Opleidings- en trainerstraject...1 3. Visie Training...3 4. Visie wedstrijd-coaching...4 5. Ontwikkelingslijnen...4 6. Definities...5 1. Inleiding Dit document geeft de visie

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Verantwoording van de ontvangen werkingssubsidie in het kader van FO Jeugdsport 2012

Verantwoording van de ontvangen werkingssubsidie in het kader van FO Jeugdsport 2012 werkingssubsidie in het kader van FO Jeugdsport 2012 Kalenderjaar 2012 Indiening Voetbalfederatie Vlaanderen t.a.v. Tamara Cassimon Houba de Strooperlaan 145 1020 Brussel jeugdsubsidies@voetbalfederatievlaanderen.be

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIES

IMPULSSUBSIDIES IMPULSSUBSIDIES 2014-2019 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en eventueel tot

Nadere informatie

Wijziging in de volgorde van de dagorde. Punt 3 goedkeuring balans 2010 zal na punt 5 verslag commissies worden behandeld.

Wijziging in de volgorde van de dagorde. Punt 3 goedkeuring balans 2010 zal na punt 5 verslag commissies worden behandeld. Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VLAAMSE SCHERMBOND vzw GEHOUDEN OP DINSDAG 15 MAART 2011 IN HET

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou er geen

Nadere informatie

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 Reglementering coachlicenties Seizoen 2018-2019 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10 NR. 1775 12/2/2018 NR. 1775 12/2/2018 1 Clubnieuws... 3 1.1 Ontslagen door de club... 3 1.1.1 Olse Merksem... 3 1.1.2 Heist op-den Berg... 3 2 VHV KBHB mededelingen... 4 2.1 Vlaamse jeugdfinales 19 mei

Nadere informatie

Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016

Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016 Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016 Traject Werken met vrijwilligers Wat vooraf ging Trajecten 2013-2014 - 2015 Stappenplan tot vrijwilligersvriendelijke sportclub Bevindingen & resultaten

Nadere informatie

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014)

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) Segmentering 2014-2015 Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) DOELSTELLING Organiseren van basketbal op 4 levels met aangepaste reglementen KERKMODEL - Seniors Level 4 : reeksen zonder

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Gemeente Wevelgem Sportbeleidsplan 2008-2013 HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Met de Steun van de Vlaamse Gemeenschap 1 5.1. Inleiding Naast de beleidssubsidie voorziet de Vlaamse overheid vanaf een impulssubsidie

Nadere informatie

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies

Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Subsidiëringssysteem Sportclubs Holsbeek Basis- en Stersubsidie Projectsubsidies Artikel 1: Krediet Voor zover er een krediet in de begroting wordt ingeschreven, kan het gemeentebestuur een basis-, project-

Nadere informatie

Informatiepakket. Trainer B Schermen

Informatiepakket. Trainer B Schermen Vlaamse Schermbond 2014 Informatiepakket Trainer B Schermen 2014 Inleiding Omdat het trainerstraject binnen onze sporttak de laatste jaren heel wat veranderingen heeft gekend, toch eventjes een kleine

Nadere informatie

Zitting van 22 december 2008

Zitting van 22 december 2008 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 december 2008 Aanwezig : G. Naeyaert, voorzitter, N. De Cuyper, burgemeester, P. Vanthournout, A. Verhelst, W. Depoorter, L. Denolf, E.

Nadere informatie

Jeugdsportproject : Jeugdsterren versie 2015

Jeugdsportproject : Jeugdsterren versie 2015 Jeugdsportproject 2013 2016: Jeugdsterren versie 2015 Artikel 1: Op basis van het jeugdsportfonds (zie artikel 4), toegekend door de Vlaamse regering, zal aan de deelnemende clubs een subsidie worden toegekend.

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 Aanwezig: Secretaris-generaal, Penningmeester Bestuurder vanuit West-Vlaanderen, Bestuurder vanuit Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten daartoe uitgetrokken op de begroting van de gemeente Heist-opden-Berg, kunnen werkingssubsidies

Nadere informatie

Jeugdsportproject : Jeugdsterren

Jeugdsportproject : Jeugdsterren Jeugdsportproject 2013 2016: Jeugdsterren Artikel 1: Op basis van het jeugdsportfonds (zie artikel 4), toegekend door de Vlaamse regering, zal aan de deelnemende clubs een subsidie worden toegekend. De

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen.

Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen. Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Voor de periode van 01.01.2014 tot en met 31.12.2019 worden, binnen de perken van de

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Beleids- en actieplan VTS Karate

Beleids- en actieplan VTS Karate Beleids- en actieplan VTS Karate 2017- Inhoud Beleids- en actieplan VTS Karate 2017-... 1 Missie:... 2 Strategische doelstelling 1:... 3 Operationele doelstelling 1:... 3 Operationele doelstelling 2:...

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Informatiepakket. Trainer B Schermen

Informatiepakket. Trainer B Schermen Vlaamse Schermbond 2014 Informatiepakket Trainer B Schermen 2014 Inleiding Omdat het trainerstraject binnen onze sporttak de laatste jaren heel wat veranderingen heeft gekend, toch eventjes een kleine

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli.

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli. GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING EN KWALITATIEVE UITBOUW 1 GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

[BIJSTURINGEN SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE]

[BIJSTURINGEN SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE] 2015 Jeugdsportproject Handboogliga [BIJSTURINGEN SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE] Overzicht bijsturingen subsidiereglement en enquête jeugdsportproject Voor elk Schuttertje Quality Time. HANDBOOGLIGA lid

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie sportverenigingen

Reglement impulssubsidie sportverenigingen Reglement impulssubsidie sportverenigingen Het reglement betreffende de subsidiering van sportverenigingen met jeugdwerking in het kader van de impulssubsidie 2009-2013 van de Vlaamse overheid wordt als

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT

GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTELIJK IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VERHOGING VAN DE SPORTKWALIFICATIE VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN DE JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN IN DE SPORTVERENIGINGEN Definities: Jeugdsportbegeleider (JSB): Een sporttechnische

Nadere informatie

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014)

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) Segmentering 2014-2015 Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) DOELSTELLING Organiseren van basketbal op 4 levels met aangepaste reglementen KERKMODEL - Seniors Level 4 : reeksen zonder

Nadere informatie

VERSLAG RVB AVF DD

VERSLAG RVB AVF DD VERSLAG RVB AVF DD. 19.04.2018 Aanwezig : - Carine Geukens, secretaris - Danny Lyssens, jeugdverantwoordelijke - Koen Vaneynde, statuten en reglementen - Jonas Janssens, penningmeester - Paul Derkinderen,

Nadere informatie

Sportverenigingen Subsidiereglement

Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 13 november 2014 Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 27 november 2014 Artikel 1.- Algemene bepalingen. Binnen

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Strategische doelstelling: Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen, aangesloten bij

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen

Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen Gemeentelijk subsidiereglement erkende sportverenigingen Artikel 1 : Algemene voorwaarden. Binnen de perken van de goedgekeurde kredieten, voorzien in de beheers- en beleidscyclus, verleent de gemeente

Nadere informatie

VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden

VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden Algemeen Subsidiereglement 1 VZVB Jeugdfonds 2015 ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1 - Krediet: Voor zover er een

Nadere informatie

LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN Goedgekeurd in zitting gemeenteraad 19 december 013 1 LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN Hoofdstuk I: Algemene bepalingen. Artikel 1 a) Dit reglement is enkel van toepassing op de erkende

Nadere informatie

VSB Clubbijeenkomst. Donderdag 4 juni 2015 - Berchem

VSB Clubbijeenkomst. Donderdag 4 juni 2015 - Berchem VSB Clubbijeenkomst Donderdag 4 juni 2015 - Berchem Agenda Wedstrijdkalender / Selectiekalender Nieuwe wedstrijden VSB-Beker reglement Administratief Nieuws vanuit de TC Nieuws vanuit de CPS Nieuws vanuit

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie