Technische Commissie d. d. 28 oktober 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technische Commissie d. d. 28 oktober 2014"

Transcriptie

1 Technische Commissie d. d. 28 oktober 2014 A. REGISTRATIE AANWEZIGHEDEN Aanwezig: Olivier Antonis, Margot Callewaert, Kristin Cramers, Anneke Daems, Rik Lamont, Els Vergauwen, Michaël Willems Verontschuldigd: - Verslag & besluiten: Anneke Daems B. VERSLAG VORIGE VERGADERING Michaël vraagt nog wat uitleg bij het punt rond de vliegende trainer voor sabel (verslaggeving geïntegreerd in punt Jeugdtraining). In het punt van de VSB beker sabel sloop een foutieve vermelding van de Topsportschool, die uiteraard niet op het niveau van de VSB Beker thuishoren. Anneke zet het aangepaste verslag tesamen met het voorlopige verslag van deze vergadering op de Gdrive. C. OPVOLGING ACTIEPUNTEN De bibliotheek eens in het licht zetten in een volgende nieuwsbrief: OK uitbreiding Bloesemtornooi met seniorencategorie: positief Er kwam nog geen concrete reactie op de vraag of de Confrérie degen de ontbrekende VSB Beker zou willen inrichten. D. COMMISSIEWERKING De TC verwelkomt de nieuwe STC, Margot Callewaert. Anneke licht de domeinen van de TC toe met een klein powerpointje. a. Organiek en Huishoudelijk Reglement Commissie Het voorgestelde reglement wordt nogmaals doorlopen. Het document wordt met het voorlopige verslag van deze vergadering voor definitieve goedkeuring op de Gdrive gezet. b. Planning vergaderingen Er wordt voor de Kerstvakantie nog een skypevergadering afgesproken op 16/12/2014 op 19u. Voor 2015 wordt in principe afgesproken de laatste dinsdag van de maand, maar rekening houdend met de mogelijkheden en de VSB kalender, en gemiddeld 1 op 2 via Skype. Concreet werden de eerstkomende afgesproken: dinsdag 27/01/2015 (19u), 17/02/2015 (14u), 31/03/2015 (19u Skype). c. Budget 2015 Anneke spreekt af met Olivier vóór de RvB van 4 november om de laatste hand aan de budgeten te leggen. d. Website De infotheek voor de trainers wordt kort overlopen.

2 Anneke vraagt Olivier of er een wiki-pagina kan aangemaakt worden waarop trainers links naar toffe oefeningen, youtube filmpjes, boekenlijsten e.a. informatie kunnen plaatsen zodat het verzamelen en aanbieden van zulke tools een group effort wordt. Michaël suggereert dat het de moeite kan zijn om na te gaan of er geen goedkeuring van de auteur kan bekomen worden om het boek Escrime Moderne uit 1970, van maître Pierre Thirioux, terug in druk te brengen. E. SCHERMWERKING e. Jeugdwerking Naar aanleiding van de fysieke training die dit seizoen aan de Jeugdtraining werd toegevoegd, worden de voorstellen van Brecht Stevens om naar volgend seizoen hierrond een ruimere werking uit te bouwen besproken. Het is onmogelijk om de Jeugdtraining in een voldoende frequentie te organiseren zodat schermers fysiek verbeteren. De bedoeling is dan ook in de eerste plaats de sensibilisering van schermer en trainer, in de tweede plaats om hieruit tools te creëren die in de clubs gebruikt kunnen worden. Michaël beaamt dat de trainers die zelf al aandacht geven aan fysieke training minder nood hebben aan lesfiches en oefeningen. Er moet vooral geprobeerd worden om de clubs en trainers die hier te weinig rond werken te overtuigen van het nut, ook bij recreatieve clubs, en hen de juiste werkwijzen aanleren. Margot vertelt vanuit haar achtergrond over een project in het kader van het prioriteitenbeleid rond gezond sporten, waarbij een federatie een heel aantal tools uitwerkte (oefenmateriaal, brochure, planning van bijscholingen aan trainers). Het voorstel van Brecht om zijn eigen inzichten te verruimen via clubbezoeken, zou dan gekaderd kunnen worden als vooronderzoek in zo'n project. Margot neemt dit op met Brecht. Michaël oppert dat de meer ervaren trainers die wel rond fysiek werken in de training, wel gebaat kunnen zijn met een stappenplan. Anneke stelt voor dat we de mogelijkheid van zo'n stappenplan-tool aan het eind van het seizoen bespreken, samen met Brecht, wanneer die zich een beter beeld heeft kunnen vormen van het vlees dat hij als fysiek trainer in zijn soep heeft. Olivier wordt gevraagd om als ADC eens te kijken naar de mogelijkheden van een Youtube kanaal, waar er filmpjes geplaatst kunnen worden van VSB materiaal. f. Clubwerking Olivier geeft een update over de seizoenstart van de clubs. g. Werking wedstrijd & ontmoetingen i. Materiaalnormen De huidige materiaalnormen worden overlopen. De aanpassing die de TC, met advies van de VSC, graag zou zien worden besproken. Deze zullen voorgelegd worden aan de Waalse collega's, zeker wat betreft het nationale niveau. Er moeten ook concrete afspraken gemaakt worden over tussentijdse FIE richtlijnen, de wijze waarop ze toegepast worden en de wijze waarop dit gecommuniceerd wordt.

3 Draaiboek Ontmoetingen & Wedstrijden Olivier zit op schema met het draaiboek. Er zal een versie rondgestuurd worden met het voorlopige verslag van deze vergadering. Wedstrijd-inschrijvingen via Nahouw Olivier verduidelijkt dat het systeem toelaat om per ontmoeting of wedstrijd te bepalen of de inschrijvingen via de clubsecretaris of individueel gebeurt. Els geeft aan dat de inschrijvingen via Nahouw in eerste instantie voor de VSB Bekers zal doorgaan, en dat dit zoals gebruikelijk door de clubsecretaris zal gebeuren. iv. Vraag van het FSC betreffende punten BK junioren en cadetten Het FSC stelde een vraag betreffende de punten in het lopend klassement junioren en cadetten: gezien er nu meer dan 12 maanden zit tussen het BK van dit seizoen en het BK van vorig seizoen, wat de punten weinig relevant maakt, worden deze punten geschrapt of behouden? De TC is van mening dat de punten bewaard moeten blijven. h. Werking trainers Anneke is bezig de trainers van de TT-fiches te overlopen. Mensen die mogelijk in aanmerking komen voor assimilaties of EVK-procedures worden gecontacteerd. Michaël stelt de vraag of het nog steeds zo is dat een Ba/Ma LO het VTS diploma Initiator Schermen bekomt na het afleggen van de instaptest. Anneke bevestigt dit. De instaptest voor 2015 zal binnenkort vastgelegd worden (periode januari-februari) en gecommuniceerd naar clubs en trainers (zie punt G.b.) F. ORGANISATIES a. Jeugdhappening De werkgroep JH kwam samen om te brainstormen over de activiteiten. De testjes zijn verplicht omdat dit het de organisatie enorm vergemakkelijkt. Qua budget worden ze ingeschreven in het topsportbudget (talentdetectie). Michaël bevestigt dat de informatie die uit de testjes voortkomt zeer interessant is voor een trainer. De promotie werd opgestart en de eerste inschrijvingen zijn al binnengekomen. b. Dag van de Schermtrainer Het programma begint vorm te krijgen (onthaal, speeddate, bijscholingskeuze in voormiddag en in namiddag, lunch en kort debat, en de mogelijkheid om na afloop nog wat bij te praten). In de bijscholingskeuzes zal iets rond terminologie zitten, en iets rond fysieke training, maar verder zijn onderwerpen nog steeds welkom. Michaël stelt voor om in opvolging van het project Motiverend Coachen van vorig seizoen, een bijscholing rond Stressmanagement van de schermer (peilen naar spanningsgraad, en dit naar gewenst niveau brengen) toe te voegen. c. Scheidsrechterweekend Alles ligt vast, promotie werd gestart, en de eerste inschrijving is al binnen.

4 d. VSB Beker Een aantal punten inzake VSB Beker reglement wordt besproken, en de mate waarin dit nu reeds toegepast moet worden of niet (poussins, toegankelijkheid niet VSB vergunden...). Er wordt besloten de huidige procedures aan te houden. De aanpassing van het reglement staat op de agenda voor maart Michaël stelde naar aanleiding van de recentste FIE richtlijn (2 bevestigingspunten voor maskers) de vraag 'quid op VSB Bekers'. Gezien de TC hiervoor niet moeten wachten op overleg met de Waalse collega's, wordt besloten dat gezien het een richtlijn die veiligheidsbevorderend werkt ook toegepast moet worden op VSB Bekers. Echter, in de kantlijn wordt de visie van de TC op de zaak geplaatst, namelijk dat: - de elastische band met velcro (klassiek masker) vastgenaaid mag worden/zijn - de 2 de bevestiging (Leon Paul masker) zelf aan de binnenkant van bavet mag genaaid zijn, zolang hierbij de integriteit van het masker, en wat betreft floret en sabel de registratie van de treffer, niet gecompromitteerd wordt De eerstkomende VSB Beker wordt gebruikt om rond het thema te sensibiliseren. Er is een materiaalstand aanwezig. e. Jeugdtrainingen De slabakkende aanwezigheden, vooral van degen en sabel, worden besproken. Els stuurde een bevraging naar de sabelclubs betreffende het voorstel van de vliegende trainer. De antwoorden zijn niet eenduidig, dus de vraag stelt zich of er op sabel eigenlijk nood is aan een Jeugdtraining. Anneke heeft eens gekeken wie er op degen dit jaar (nog/al) in de juiste leeftijdscategorie zit, op basis van activiteit op nationale wedstrijden vorig seizoen en dit seizoen, en met uitsluiting van die schermers dit vanaf dit seizoen het aanbod hebben om naar de Kadertraining te gaan. Het blijkt om een zeer beperkte groep te gaan. Er is nood aan een goede positionering, het voeren van promotie bij de specifieke ontbrekende groepen, en ook de doorstroom moet goed opgevolgd worden zodat de doelgroep niet blijft hangen op het VSB Beker niveau. Dit seizoen zal de huidige werking wel voortgezet worden, maar er worden minima vastgelegd voor de wapenspecifieke gedeeltes van 10 inschrijvingen. Als dit een week voor de Jeugdtraining wordt vastgesteld heeft Els nog voldoende tijd om de annuleringen van het wapenspecifieke deel rond te sturen naar de docent-trainer en de club. Na de laatste Jeugdtraining zal de TC het project herbekijken naar volgend seizoen toe (agendering april 2015). f. Kadertraining De huidige werking wordt kort besproken. Er vonden reeds 4 succesvolle kadertrainingen degen plaats in Gent, er volgen er nog 2 die in Leuven doorgaan.

5 G. SPORTKADEROPLEIDING a. Bijscholingen i. Clubbestuur De bijzonder lage opkomst op de eerste bijscholing rond vrijwilligers wordt besproken. Wellicht ligt de workload van het begin van het seizoen, en de overbevraagde clubvrijwilliger, hier aan de basis. Trainers Communicatie workshops Kwadraet Uit de bevraging van mogelijke onderwerpen werden de twee hoogst scorende thema's gekozen voor workshops: Oplossingsgericht Denken en Feedback Geven. Als dit voor Kwadraet mogelijk is, zou het eerste thema in een namiddag gegeven worden (14 februari?) en het tweede als uitgebreide workshop op een volledige dag (14 juni?). Els stelt de vraag of ook niettrainers (clubbestuurders, staf ) welkom zijn. De workshops zullen opengesteld worden aan alle geïnteresseerden, ook al zal Feedback Geven schermspecifiek ingevuld worden. Niet VSBleden zullen echter een meerprijs moeten betalen. Refresher course EHBO Jan Vannieuwenborg zal dit geven. Anneke zorgt voor de praktische afspraken. Andere b. Opleiding i. Vraag Het Aan Via het Vraag Het Aan meldpunt zijn er al 7 kandidaten initiator, hier kunnen wellicht nog namen toegevoegd worden. Op de Denkcel Schermen is de vraag gesteld welke flexibiliteit er is om volwassen en ervaren niet-vts-gediplomeerde trainers te laten deelnemen zonder dat ze alle lessen moeten volgen. In principe kan de VSB zelf beslissen om vrijstelling van aanwezigheid te verlenen, zowel voor het AG als de schermsepcifieke delen, zolang uiteraard de examens worden afgelegd. In het AG is dan het enige moeilijke element het vak Veilig Sporten: Curatief (EHBO). Volgende week schrijft de DSKO de geïnteresseerden aan om over te kunnen gaan naar een planning. Er zal dan ook gekeken worden naar de planning van de instaptest Initiator. INI2014 De laatste lessen in de cursus te Kermt werden gegeven. De cursusverantwoordelijke (Nele Schouterden) deed alle nodige communicaties inzake de stageportfolio en de afspraken voor de initiaties per groep op het examen (11/11), met inbegrip van de drie kandidaten uit de cursus Hofstade-Wachtebeke die aansluiten voor hun herexamen. TRB2014 Er moet nog een tweede testing voorzien worden in het kader van de stages. Het eerste plan om de stage-leerlingen van de kandidaten te laten meedoen aan de testen van de JH kan moeilijk doorgaan gezien de JH samenvalt met een internationale degenwedstrijd.

6 iv. WSKO en remediëring INI TRB TRA Ontwikkelingslijnen: aanvullen met sporttechnische vaardigheden en tactische accenten (stap 2) Omschrijving grote schermlanden (stap 2): omschrijving met opsplitsing van belang voor niveau INI/Tr B/Tr A (strategie, stijlen, reglementen en gebruiken ) Uitwerken van testcriteria voor volwassenen (18+) De ontwikkelingslijn krijgt langzaam vorm. De leerlijn sabel van de TSS werd hierin opgenomen. Het is nu zaak ook voor de steekwapens de elementen van de leerlijn (afstandsgevoel, puntprecisie etc.) op de te nemen. De checklist die op de TSS gebruikt wordt moet worden opgevraagd om ook te verwerken als begeleidende tool, en ook als observatietool die tijdens de cursus gebruikt kan worden. De testcriteria voor volwassenen kadert voornamelijk in de voorbereiding van de remediëring van de cursus Trainer A. Margot is reeds wat literatuuronderzoek gestart rond het visuomotorische dat ondanks het grote belang in onze sport volledig ontbreekt in de cursusinhouden. Ze zal ook andere testmogelijkheden bekijken. Olivier vestigt er de aandacht op dat de meeste schermtrainers niet zo gericht zijn op het meten van hun sporter; hierin verandering brengen is dan ook de uitdaging, die nu reeds aangegaan wordt in de stageportfolio van de Trainer B. Michaël stelt dat zulke metingen voor een trainer interessant zijn juist omdat ze een objectievere blik afdwingen, en ook de vinger kunnen leggen op elementen waar de trainer niet zelf aan gedacht heeft. Het voorbereidend document dat de VTS inzake de vernieuwde Trainer A beloofd had viel deze week in de mailbox van de DSKO. Dit zal volgende vergadering verder besproken worden. Een deel van de 'te beslissen elementen' werden reeds via de WSKO beantwoord. Er moet echter tegen juni 2015 een volledige visie op de Trainer A uitgewerkt worden als er in 2016 een cursus Trainer A gestart wordt. Om alle opties open te houden moet dit dus in de planning opgenomen worden. H. NIEUWS UIT ANDERE COMMISSIES EN VARIA: CPS: kick-off Campagne Positief Gedrag TSS: teambuilding, Kerststage TSC: - VSC: - i. Platform Risicovechtsport (RVSP) Anneke was als DSKO aanwezig op het RVSP en schreef hier een kort verslag over. Hoewel schermen geen risicovechtsport is, is het belangrijk de evoluties rond de definities in het decreet op te volgen. Het is ook sowieso interessant omdat het schermen toch heel wat raakvlakken heeft met individuele vechtsporten inzake clubstructuren, ledenorganisatie op federatieniveau en veiligheid. Sportimonium Het Sportimonium in Hofstade verkreeg een tijd terug de collectie Debeur ('het schermmuseum'). Deze zal vanaf 2015 een eigen plaats krijgen in het Sportimonium en terug

7 ontsloten worden voor het publiek. Het Sportimonium vroeg hiertoe medewerking aan de VSB en omringende clubs om hierrond interactiviteit en luister te kunnen creëren, en hiertoe is er een vergadering op maandag 17/11 om 10u ter plekken met geïnteresseerden. Teambuilding Selectieschermers Op 28 oktober organiseren de TSS en de RvB een teambuilding om de selectieschermers de kans te geven elkaar beter te leren kennen over de wapens heen. Niet iedereen die de uitnodiging hoorde te krijgen heeft deze gekregen. Olivier gaat na wat er misgelopen is. Er wordt ook nog een stage met Kerst gepland, in tandem met de Kerststage van de TSS. Margot stelt voor dat zij hierin de nodige coördinatie verzorgt. Volgende vergaderingen 25/11 om 19u Huis van de Sport, Berchem 19/12 om 19u Skype 27/01 om 19u Huis van de Sport, Berchem 17/02 om 14u Huis van de Sport, Berchem 31/03 om 19u Skype Volgens planning 2015: di 28/04, 26/05, 30/06, 28/07, 25/08, 29/09, 27/10, 24/11, 22/12

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem VSB Clubbijeenkomst Woensdag 25 juni 2014 - Berchem Agenda Dynamoproject: VSF omkadering voor je sportclub Communicatiemiddel: Wiki Wedstrijdkalender / selectiekalender 2014 2015 Voorstelling van de VSB

Nadere informatie

NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW

NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW NOTA JAARACTIEPLAN 2017: VLAAMSE SCHERMBOND VZW Vlaamse Schermbond vzw 31 augustus 2017 Nota jaaractieplan 2017: Vlaamse Schermbond vzw 1. INLEIDING Het afgelopen jaar zijn er zowel binnen de staf van

Nadere informatie

VSB Clubbijeenkomst. Donderdag 4 juni 2015 - Berchem

VSB Clubbijeenkomst. Donderdag 4 juni 2015 - Berchem VSB Clubbijeenkomst Donderdag 4 juni 2015 - Berchem Agenda Wedstrijdkalender / Selectiekalender Nieuwe wedstrijden VSB-Beker reglement Administratief Nieuws vanuit de TC Nieuws vanuit de CPS Nieuws vanuit

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 11 maart 2014 18u30 Berchem Aanwezig: ANNEKE

Nadere informatie

2. Opleidings- en trainerstraject

2. Opleidings- en trainerstraject Inhoud 1. Inleiding...1 2. Opleidings- en trainerstraject...1 3. Visie Training...3 4. Visie wedstrijd-coaching...4 5. Ontwikkelingslijnen...4 6. Definities...5 1. Inleiding Dit document geeft de visie

Nadere informatie

Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem. De vergadering wordt voorgezeten door Els Vergauwen. Het verslag wordt opgemaakt door ELS VER-

Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem. De vergadering wordt voorgezeten door Els Vergauwen. Het verslag wordt opgemaakt door ELS VER- Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Technische Commissie (TC) 14 januari 10 12u00 Berchem A. Aanwezigheden Aanwezig: OLIVIER

Nadere informatie

Schermkledij en materiaal

Schermkledij en materiaal Algemeen Goedkeuring Deze normen werden goedgekeurd door de Technische Commissie op 8/12/2015 en na aanpassing aanvaard door de Raad van Bestuur van de Vlaamse Schermbond op 04/10/2016. Doelgroep Deze

Nadere informatie

Jeugdsport project 2015

Jeugdsport project 2015 Jeugdsport project 2015 1. Doelstellingen 1.a. Strategische doelstellingen S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.b. Operationele

Nadere informatie

WELKOM op de cursus Initiator Schermen

WELKOM op de cursus Initiator Schermen Taakomschrijving Initiator Schermen 1 WELKOM op de cursus Initiator Schermen Taakomschrijving van de Initiator Schermen Introductie tot de Initiatoropleiding Taken van de Initiator Taakomschrijving Initiator

Nadere informatie

Jeugdsport project. S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking

Jeugdsport project. S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.Doelstellingen 1.a. Strategische doelstellingen Jeugdsport project S.D.1: 90% van de gesubsidieerde clubs hebben tegen het einde van de Olympiade een kwaliteitsvolle jeugdwerking 1.b. Operationele doelstellingen

Nadere informatie

Verslag Technische Commissie 10/12/ u-16u Berchem

Verslag Technische Commissie 10/12/ u-16u Berchem Verslag Technische Commissie 10/12/2013 14u-16u Berchem Aanwezig: Olivier Antonis, Francis Crahay, Els Vergauwen, Evy Van Coppenolle, An Daems, Michaël Willems Verslaggever: Els Vergauwen en Evy Van Coppenolle

Nadere informatie

Informatiepakket. Trainer B Schermen

Informatiepakket. Trainer B Schermen Vlaamse Schermbond 2014 Informatiepakket Trainer B Schermen 2014 Inleiding Omdat het trainerstraject binnen onze sporttak de laatste jaren heel wat veranderingen heeft gekend, toch eventjes een kleine

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 27 april 2011 20.30u Commissievergadering 1.

Nadere informatie

Informatiepakket. Trainer B Schermen

Informatiepakket. Trainer B Schermen Vlaamse Schermbond 2014 Informatiepakket Trainer B Schermen 2014 Inleiding Omdat het trainerstraject binnen onze sporttak de laatste jaren heel wat veranderingen heeft gekend, toch eventjes een kleine

Nadere informatie

Bijlage 1.1 Evaluatie van werking en resultaten en doelstellingen

Bijlage 1.1 Evaluatie van werking en resultaten en doelstellingen en doelstellingen 2013-2016 1. Evaluatie werking en resultaten 2009-2012 FO3.1: Voorbereiding en deelname aan internationale wedstrijden Strategische doelstelling FO3.1.1 Tegen het einde van de Olympiade

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 20 mei 2014 19u30 Gent Aanwezig: Liesbeth Ghys, Kathleen Kets, Els

Nadere informatie

Informatievergadering

Informatievergadering Informatievergadering Jeugdsportproject VTS Trainersopleiding 19 februari 2013 Agenda De jeugdwerking in praktijk Waarom jeugdwerking? Aanpak, instandhouding en positionering binnen het geheel van de club

Nadere informatie

Initiator Schermen 2015

Initiator Schermen 2015 VSB Visie (werkdocument)informatiepakket Inleiding Misschien heb je als aspirant-initiator al het eerste opstapje naar initiator genomen. Mogelijks zet je zonder voorbereidende opleiding de eerste grote

Nadere informatie

Raad van Bestuur 8 mei u Bestuursvergadering Berchem

Raad van Bestuur 8 mei u Bestuursvergadering Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag: Raad van Bestuur 8 mei 2012 20.00u Bestuursvergadering Berchem 1. Aanwezigheden Bestuurders: OLIVIER

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Secretariaat Arenberggebouw, Arenbergstraat 5 1000 Brussel - Tel:02 209 47 21 Vlaamse Trainersschool Opleidingen Catalogus opleidingsstramienen 2019 (Onder voorbehoud van wijzigingen tijdens het cursusjaar)

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten Unisportfederaties Vlaamse Schermbond Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie Omschrijving van de in 2016 geplande activiteiten

Nadere informatie

Technische Commissie (TC) 19 november u00 Berchem

Technische Commissie (TC) 19 november u00 Berchem Vlaamse Scherm Bond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1) Aanwezigheden Technische Commissie (TC) 19 november 2009 12u00 Berchem Aanwezig:

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga!

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! ! 3 Niveaus! Initiator Hockey:! = begeleiden van beginnende hockeyers! Trainer B Hockey! = begeleiden van gevorderde hockeyers tot provinciaal niveau!

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Dit Beleidsplan wordt deze zomer opgefrist en zal daarna beschikbaar gesteld worden via de website van de VSB.

Dit Beleidsplan wordt deze zomer opgefrist en zal daarna beschikbaar gesteld worden via de website van de VSB. 1 Eind 2012 werd er een Beleidsplan Sportkaderopleiding 2013-2016 voor de sporttak schermen opgesteld voor de Vlaamse Trainersschool. De VTS vraagt dat dit méér dan enkel een planning van de trainerscursussen

Nadere informatie

Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed. Innoverende en clubondersteunende projecten bij Gymfed

Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed. Innoverende en clubondersteunende projecten bij Gymfed Innoverende en club ondersteunende projecten van Gymfed Gymfed 2020 Strategisch plan in samenwerking met clubs Centrale doelstelling: Elke gymnast telt! Nieuwe beleidsperiode => nieuw beleidsplan Input

Nadere informatie

HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB?

HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB? Vlaamse Schermbond vzw Fédération Flamande d Escrime Flemish Fencing Federation Flämische Verband der Fechtvereine HOE VRAAG IK EEN VERGUNNING AAN VOOR DE LEDEN VAN MIJN CLUB? Seizoen 2013-2014: algemeen

Nadere informatie

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 1 Dag van de VTS-medewerker Workshop 4: Denkcelwerking en -structuur Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 2 Inleiding Denkcelwerking

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december u Antwerpen

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december u Antwerpen Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1. Aanwezigheden Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 15 december 2009 20.15u Antwerpen

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Secretariaat Arenberggebouw, Arenbergstraat 5 1000 Brussel - Tel:02 209 47 21 Vlaamse Trainersschool Opleidingen Catalogus opleidingsstramienen 2018 (Onder voorbehoud van wijzigingen tijdens het cursusjaar)

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2019

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2019 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. (enkel home club leden) LUIK II: JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

De nieuwe lijst erkende scheidsrechters werd doorgegeven door de VSC. Deze werd op de website geplaatst.

De nieuwe lijst erkende scheidsrechters werd doorgegeven door de VSC. Deze werd op de website geplaatst. Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem VERSLAG RAAD VAN BESTUUR VLAAMSE SCHERMBOND vzw 06/12/2011 A. Registratie aanwezigheden Aanwezig: OLIVIER

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Unisportfederaties Vlaamse Schermbond Voorwoord Bij de evaluatie van het vorige 4-jaarlijkse beleidsplan hebben we vastgesteld dat de Vlaamse Schermbond heel wat vooruitgang

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur: Tine Vertommen, Kristine De Martelaer, Annick Willem, Sophie Cools en Els De Waegeneer Werknemers: Evy

Nadere informatie

Subsidiereglement Jeugdsport 2015 Vlaamse Schermbond

Subsidiereglement Jeugdsport 2015 Vlaamse Schermbond Subsidiereglement Jeugdsport 2015 Vlaamse Schermbond 1. Inleiding Het Jeugdsportproject heeft als doel de kwaliteit van de jeugdwerking binnen de clubs te optimaliseren. Onder jeugd wordt verstaan jongeren

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

Initiator Schermen. De instaptesten

Initiator Schermen. De instaptesten Vlaamse Schermbond 2014 Versie 16 januari 2014 Informatiepakket Initiator Schermen 2014 Inleiding Sommige van jullie kandidaten zullen als aspirant-initiator al het eerste opstapje naar initiator genomen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2017

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2017 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. LUIK II: JEUGDOPLEIDING EN -BEGELEIDING 2. JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1. WIE KAN INITIATOR WORDEN? De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 12/12/15). - geboren zijn in het jaar 1999 of vroeger. -

Nadere informatie

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016

Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Vierjaarlijks beleidsplan 2013-2016 Unisportfederaties Vlaamse Schermbond 1 Voorwoord We staan aan het scharnierpunt tussen twee Olympiades, en dus ook tussen twee vierjarige beleidsplannen. Bij de evaluatie

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS

INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS TE VOLGEN LEIDRAAD INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS 2017 INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS 2017 Pagina 1 DEEL I = VERPLICHTE INSTAPCRITERIA Luik I: JEUGDLEDEN 1. Jeugdleden 1.1. Aantal jeugdleden

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart u Gent

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart u Gent Vlaamse Scherm Bond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 31 maart 2009 19.00u Gent Aanwezig: De heren

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2018

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2018 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. (enkel home club leden) LUIK II: JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 9 juli 2012 19u30 Berchem Aanwezig: OLIVIER ANTONIS,

Nadere informatie

Convocatie. Zaterdag 24 mei Floret: Pupillen, Kuikens; Degen: Junioren, Cadetten, Benjamins, Kuikens Sabel: Junioren, Cadetten

Convocatie. Zaterdag 24 mei Floret: Pupillen, Kuikens; Degen: Junioren, Cadetten, Benjamins, Kuikens Sabel: Junioren, Cadetten Beste schermers en schermsters, Convocatie Namens de Stichting Korenbloemtoernooi Wageningen en de direct betrokken verenigingen De Schermutselaers en La Prime, nodigen we jullie van harte uit voor het

Nadere informatie

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Mededelingen 2013 Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Aard van de opleiding U heeft zich ingeschreven (of wil zich inschrijven) voor de sporttakoverschrijdende

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016 NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 9 10j.

Nadere informatie

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem

Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: Commissie Promotie en Sponsoring (CPS) 7 november 2011 19u30 Berchem Aanwezig: JEAN-PIERRE

Nadere informatie

Afspraken stage Initiator Rope skipping

Afspraken stage Initiator Rope skipping Afspraken stage Initiator Rope skipping 2018-2019 1. DOELSTELLINGEN Door het volgen van deze opleiding leert de cursist (naast de algemene doelstellingen) in te staan voor het initiëren van beginnende

Nadere informatie

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium.

De VTS-denkcel golf bestaat uit vertegenwoordigers van de VTS, de VVG en de PGA of Belgium. 1 1. WIE KAN EEN INITIATOR WORDEN De kandidaat moet: - een golfer zijn met hcp 18.4 of beter, 4 weken voor start van de opleiding (opleiding start op 20/01/18). - geboren zijn in het jaar 2001 of vroeger.

Nadere informatie

Wijziging in de volgorde van de dagorde. Punt 3 goedkeuring balans 2010 zal na punt 5 verslag commissies worden behandeld.

Wijziging in de volgorde van de dagorde. Punt 3 goedkeuring balans 2010 zal na punt 5 verslag commissies worden behandeld. Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem VERSLAG STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING VLAAMSE SCHERMBOND vzw GEHOUDEN OP DINSDAG 15 MAART 2011 IN HET

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Secretariaat Arenberggebouw, Arenbergstraat 5 1000 Brussel - Tel:02 209 47 21 Vlaamse Trainersschool Opleidingen Catalogus opleidingsstramienen 2017 (Onder voorbehoud van wijzigingen tijdens het cursusjaar)

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool (VTS)

Vlaamse Trainersschool (VTS) Infosessie Vlaamse Kwalificatiestructuur 1 (VTS) Infosessie Impulssubsidies 2 Te bespreken punten Structuur en aanbod Sterktes van competentieprofielen voor Sport Welk traject werd er afgelegd Huidige

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2014 LUIK I: JEUGDLEDEN

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2014 LUIK I: JEUGDLEDEN NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 9 10j.

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou er geen

Nadere informatie

NAAR MEER JEUGDPARTICIPATIE EN EEN BETERE JEUGDWERKING. Jeugdoverleg 11/7/ 17 - Hoboken

NAAR MEER JEUGDPARTICIPATIE EN EEN BETERE JEUGDWERKING. Jeugdoverleg 11/7/ 17 - Hoboken NAAR MEER JEUGDPARTICIPATIE EN EEN BETERE JEUGDWERKING Jeugdoverleg 11/7/ 17 - Hoboken INHOUD 1. Intro 2. Multisportcircuit 3. Jeugdcup 4. Jeugdfonds 5. Varia Welkomstwoord Voorstel op basis van input

Nadere informatie

Vergadering RVB uur - HVDS Gent VERSLAG

Vergadering RVB uur - HVDS Gent VERSLAG Aanwezig Verontschuldigd Afwezig zonder verontschuldiging Gilbert Vercammen, Lode Grossen, Danny De Cauwer, Joanna Van Hooydonck, Wim Van Echelpoel, Peter Frederickx, Rosy Taeymans, Kurt Moens, Tom V.

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIESESSIE UEFA A UEFA A ELITE YOUTH

WELKOM INFORMATIESESSIE UEFA A UEFA A ELITE YOUTH WELKOM INFORMATIESESSIE UEFA A UEFA A ELITE YOUTH Brussel, bondsgebouw, 14/08/2017 Departement Trainersopleidingen Barry Pauwels Departement Coach Education Directeur Sportkaderopleidingen Manager Coaching

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014

OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 OPLEIDING: TVJO amateur: Organisatie VJ 2014 De opleiding Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (= TVJO) voor coördinatoren van amateurclubs is één van de trainerscursussen voetbal die door de Voetbalfederatie

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen 2018-2019 ALGEMENE DOELSTELLINGEN Het beleid en de visie van de jeugdwerking van VOLLEYBALCLUB HZ93 is gebaseerd op volgende zes pijlers: 1. VOLLEYBALCLUB HZ93 = Dé volleybalclub

Nadere informatie

Jaarplan Cityleague 2013. Ron van Kesteren Cityleague coördinator

Jaarplan Cityleague 2013. Ron van Kesteren Cityleague coördinator Jaarplan Cityleague 2013 Ron van Kesteren Cityleague coördinator 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Introductie... 3 2.1 Doel van dit document... 3 2.2 Betrokkenen... 3 3 Context... 3 4 Doorlopende activiteiten...

Nadere informatie

Cursusorganisaties optimaliseren

Cursusorganisaties optimaliseren Cursusorganisaties optimaliseren Bloso-centrum Herentals 1 december 2007 Hans Ponnet Overzicht van de presentatie Stand van zaken Wie zorgt voor kwaliteitsvolle cursussen De Stuurgroep / denkcellen / DSKO

Nadere informatie

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen.

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen. In het kader van de impulssubsidie wordt het beleidsplan (goedgekeurd in 2007) verder gespecificeerd en de uitvoering geconcretiseerd in het nieuwe subsidiereglement. (art. 10.1, 10.2, 10.3) Impulssubsidie

Nadere informatie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie

Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie Vlaamse Schermbond vzw Ondernemingsnummer: 418.821.452 Zetel: Boomgaardstraat 22/56, 2600 Berchem Verslag Commissie: 1. Aanwezigheden Vlaamse Scheidsrechterscommissie (VSC) 8 november 2010 20.45u Skype-teleconferentie

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

8-9 INFOGRAM OPLEIDINGEN

8-9 INFOGRAM OPLEIDINGEN OPLEIDINGSBROCHURE INHOUD * 3 VOORWOORD * 4 WIE IS WIE * 5 INITIATOR GOLF * 8-9 INFOGRAM OPLEIDINGEN * 10 TRAINER B GOLF/PGA COACH * 13 TRAINER A GOLF * 16 PGA PROFESSIONAL 2 VOORWOORD Ben je gepassioneerd

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Verslag Topsportcommissie 03/02/ u30 Berchem

Verslag Topsportcommissie 03/02/ u30 Berchem Verslag Topsportcommissie 03/02/2014 19u30 Berchem Aanwezig: Yannick Germeau, Laura van Gijlswijk, Lies Ketels, Marcel Van Laecke en Evy Van Coppenolle Verslaggever: Evy Van Coppenolle Dagorde Te bespreken

Nadere informatie

Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013

Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013 Categorie junioren Selectiecriteria voor de Europese en Wereldkampioenschappen 2013 Inleiding De Europese kampioenschappen junioren vinden plaats in Jerusalem, in Israël, van 28/02/2014 tot 2/03/2014.

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017.

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Aanwezig: Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Katja Soentjens, Kris Geeroms, Annick Norré Verontschuldigd: Bavo Derese 1. Scz- Beleid. 1.1. Aquagym.

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING A. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016

Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016 Begeleidingstraject Werken met vrijwilligers anno 2016 Traject Werken met vrijwilligers Wat vooraf ging Trajecten 2013-2014 - 2015 Stappenplan tot vrijwilligersvriendelijke sportclub Bevindingen & resultaten

Nadere informatie

POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH

POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH Inschrijving en inschrijvingsgeld Het studiegeld bedraagt 123 euro per studiepunt plus een vast jaarlijks

Nadere informatie

ski- en snowboardvakanties

ski- en snowboardvakanties 13 14 WINTER 2013-2014 INITIATOR INSTRUCTEUR DAG 1: Wanneer? 20 oktober om 9u30 Waar? Aan Skidôme Terneuzen Dagkaart skibaan incl. lunch: 34,50 Ter plaatse te betalen aan de docent die afrekent voor de

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018 Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be 1 Opening Notulen van de vergadering

Nadere informatie

Clubondersteuning G-sport

Clubondersteuning G-sport Clubondersteuning G-sport Welke ondersteuning kunnen we bieden? Knowhow A. VSF: Dynamo-brochure G-sport in je sportclub Stappenplan met goede praktijkvoorbeelden Tips en tricks Na registratie gratis online

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2015 LUIK I: JEUGDLEDEN

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2015 LUIK I: JEUGDLEDEN AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 20 NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min.

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

Toelichting. toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum

Toelichting. toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum Toelichting toegang tot de VCA opleiding + examen bij een erkend examencentrum 1. Situering Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten geeft met de steun van de Vlaamse overheid aan alle werkzoekenden, uitzendkrachten

Nadere informatie

INSCHRIJVEN? LENTE- EN ZOMERPROGRAMMA Enkele aandachtspunten

INSCHRIJVEN? LENTE- EN ZOMERPROGRAMMA Enkele aandachtspunten LENTE- EN ZOMERPROGRAMMA 2019 Graag presenteert de jeugdwerking van T.C. Lummen het lesaanbod voor de komende lente- en zomerlessen. Net zoals afgelopen winter hebben we een recreatie en een competitie

Nadere informatie

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen Raad van Bestuur van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Secretariaat Arenberggebouw, Arenbergstraat 5 1000 Brussel - Tel:02 209 47 21 Vlaamse Trainersschool Opleidingen Catalogus opleidingsstramienen 2017 (Onder voorbehoud van wijzigingen tijdens het cursusjaar)

Nadere informatie

Beleids- en actieplan VTS Karate

Beleids- en actieplan VTS Karate Beleids- en actieplan VTS Karate 2017- Inhoud Beleids- en actieplan VTS Karate 2017-... 1 Missie:... 2 Strategische doelstelling 1:... 3 Operationele doelstelling 1:... 3 Operationele doelstelling 2:...

Nadere informatie

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte BLOSO (Module 1A +B) en een sport specifiek gedeelte (Module 2, 3 en 4).

De cursus bestaat uit twee delen: een algemeen gedeelte BLOSO (Module 1A +B) en een sport specifiek gedeelte (Module 2, 3 en 4). 1. INLEIDING De opleiding Trainer B Golf valt onder de bevoegdheid van de VVG en de VTS (Vlaamse Trainersschool) i.s.m. de PGA of Belgium. De opleiding focust zich op les geven & coachen. 2. WIE KAN ER

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig: Burgemeester Schepenen Raadsleden Secretaris Roger Gabriëls Stijn Raeymaekers, Frans Witvrouwen, Hugo Cambré, Machteld Ledegen Freddy Kerkhofs, Jan

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN 1. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het vernieuwd stedelijk subsidiereglement voor sportverenigingen. Enkel sportverenigingen die voldoen aan

Nadere informatie

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli.

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli. GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING EN KWALITATIEVE UITBOUW 1 GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING

Nadere informatie