Iedere groep heeft minimaal twee luizenouders die na de vakanties op luizen controleren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Iedere groep heeft minimaal twee luizenouders die na de vakanties op luizen controleren."

Transcriptie

1 LUIZENPROTOCOL DALTONSCHOOL DE MEER De verschijnselen: Jeuk, vral achter de ren en in de nek Bij nauwgezette cntrle zijn de luizen/neten te zien. Besmetting kan k znder klachten verlpen Besmetting: Luizen springen niet, het zijn verlpers. Besmetting kan gemakkelijk plaatsvinden dr direct haarhaarcntact. Iedereen kan hfdluis krijgen. Het heeft geen zin m te kijken waar de hfdluis vandaan kmt f wie de verbrenger is. Wat kun je als berepskracht den Vraag uders m te melden als bij hun kind hfdluis is gecnstateerd. Indien er p schl luizen wrden gecnstateerd bij een leerling, dan wrden de uders pgebeld dr de leerkracht met de vraag m hun zn/dchter p te halen vr een behandeling. Daarna kan een leerling weer naar schl kmen. Dit m verspreiding te vrkmen en luizen geven meestal jeuk wat zeer nprettig is vr de leerling. Beleid aanpak luizen p De Meer Ieder schljaar krijgt nze schl te maken met hfdluis Er zijn twee prtcllen. - Na de vakanties - Als er tussendr melding is dat er luizen zijn. Ouderhulp Iedere grep heeft minimaal twee luizenuders die na de vakanties p luizen cntrleren. De uders krijgen van de grepsleerkracht een mapje met een namenlijst. Ze tekenen daarp twee dingen aan: 1. De leerlingen die afwezig zijn ( die wrden een andere keer gecntrleerd) 2. De leerlingen die luizen f verse neten hebben De lijst wrdt dr de uders ingeleverd bij de leerkracht. Vrlichting aan luizenuders De cördinatr geeft aan het begin van het schljaar een krte uitleg aan nieuwe luizenuders. Luizencntrle in het Meernieuws In het Meernieuws wrdt de luizencntrle aangekndigd, maar niet per grep apart. Het is een algemene aankndiging. Dr het jaar heen wrdt er via het Meernieuws infrmatie gegeven ver het luizenbeleid, preventie en behandelingen gegeven. Luizencntrle

2 1. Na iedere vakantie wrdt in alle grepen gecntrleerd p de aanwezigheid van luizen/neten. De leerkracht neemt cntact p met de luizenuders van zijn/haar grep. 2. De leerkracht zrgt vr een cntrle/administratielijst met de namen van alle leerlingen in de grep. Deze lijst is ingevegd in een speciaal daarvr bestemd mapje. 3. In de grepen 1 t/m 8 wrden de kinderen in de gang gecntrleerd, 2 kinderen tegelijk dr 2 uders. 4. Als er tijdens die cntrle luizen/nieuwe neten wrden aangetrffen, wrdt dit aangetekend p het frmulier en gemeld bij de leerkracht. Het kind wrdt hier niet mee gecnfrnteerd. 5. De leerkracht neemt cntact p met de uders. De uders van de betrkken leerling nemen diezelfde dag ng maatregelen en wrden gewezen p de website van de GGD. 6. De kinderen wrden niet naar huis gestuurd. ( tenzij er levende luizen gecnstateerd zijn) 7. Ouders van de betreffende grep krijgen een standaard brief per , waarin staat dat er luizen/neten aangetrffen zijn in de grep van hun kind. In de brief staat tevens welke maatregelen de uders meten treffen. 8. Na twee weken wrdt de hele klas weer gecntrleerd. Ok nu wrdt de administratie lijst weer ingeleverd bij de leerkracht. 9. Als er dan ng steeds luizen/neten zijn bij dezelfde leerling, dan neemt de cördinatr van de luizenwerkgrep de cntrle ver. 10. Om uitwaaiering te vrkmen, wrdt, in verleg met de cördinatr, in grepen waar veel luizen wrden aangetrffen, elke maand de hele grep gecntrleerd. 11. Als er in een schljaar meerdere keren luizen wrden aangetrffen bij een knd, dan neemt de directie cntact p met de uders m de ernst van de situatie te bespreken. Er kan dan eventueel cntact met de GGD pgenmen wrden m een gezin met hardnekkige luis te adviseren en eventueel te begeleiden. Als er tussendr een melding is dat er luizen zijn Tijdens de schlweken kmen er k meldingen binnen van hfdluis/neten. De uders van het kind met luizen/neten neemt direct cntact p met schl/leerkracht. De leerkracht neemt cntact p met de luizenuders van de grep. De grep waarin het kind zit, wrdt z snel mgelijk gecntrleerd. (dezelfde week) Na twee weken vindt er hercntrle plaats. Behandeladvies Luizen verspreiden zich via direct haar-haarcntact. Het zit niet perse in aut s, p speelged en dergelijke. Luizentassen zijn niet ndig. Behandeladvies: 14 dagen lang dagelijks kammen Eventueel aangevuld met een behandeling met een hfdluismiddel. Let p: neten binnen 1 cm van de hfdhuid ged uitkammen Bij hardnekkige hfdluis cntact pnemen met de GGD, Jaarlijkse evaluatie van aanpak en resultaten Ieder jaar vindt er een evaluatie plaats he het luizenbeleid dit jaar heeft uitgewerkt en he de resultaten zijn geweest. Eventueel vindt er een aanpassing van het luiizenbeleid plaats.

3 D s en dn ts vr de uders 1. Cntrle vindt plaats in de eerste week na de schlvakanties 2. Er wrdt gecntrleerd p hfdluizen én neten die tt 1 cm ( bij meisjes met pgebnden haar tt 2 cm) van de hfdhuid zitten. Oude neten, verder weg dan 2 cm van de hfdhuid, heven niet gecntrleerd te wrden in de lijst. Dit schept alleen verwarring. Kenmerken hfdluis: 1-3 mm, witgrijs tt rdbruin, beweegt! Kenmerken neet: druppelvrmig grijswit puntje, zit vast aan het haar, velt als een klein knpje. 3. Cntrle p hfdluis en neten wrdt gedaan met de handen. 4. Bij meisjes wrdt het haar lsgemaakt (bij de kapper gevlchten vlechten laten zitten) 5. Bevindingen p de lijst nteren. De lijst gaat daarna naar de leerkracht. De leerkracht geeft het behandeladvies dr aan de uders. ( zie luizenbeleid schl) 6. Leerlingen die afwezig zijn wrden z snel mgelijk alsng gecntrleerd. 7. Bij cnstatering hfdluis f neten wrdt na 14 dagen de hele klas pnieuw gecntrleerd. ( eerder dan 14 dagen heeft geen zin) 8. Bij cnstateren van hfdluis a.u.b. neutraal reageren. Bij twijfel kun je je cntrle cllega vragen m mee te kijken. De dit tactisch. 9. Er wrdt geen infrmatie gegeven aan het kind zelf. Ok niet als het kind geen hfdluis heeft. 10. Luizenuders bespreken hun bevindingen van de cntrle niet met de uders van het kind zelf f met andere uders. 11. Schl vrziet de uders van crrecte behandel adviezen. Z ndig wrdt de GGD ingeschakeld. Zie website GGD. Hfdluis behandelen Cntrleren Als u cntrleert p hfdluis, kijk dan ged tussen de haren. Vral in de haren achter de ren en in de nek. De hfdluizen zijn 3 millimeter grt en bewegen. Ziet u grijswitte puntjes die aan de haren kleven? Dat zijn de eitjes van de hfdluis (neten). Als u hfdluis heeft ntdekt, cntrleer dan alle gezinsleden, behandel alle gezinsleden tegen hfdluis en vertel directe cntacten dat u f uw gezinsleden hfdluis heeft. Denk hierbij aan schl, kinderpvang, uders van vriendjes van de kinderen, sprtclubs, pa's en ma's etc. Zij kunnen zich dan k cntrleren p hfdluis. Behandelen De beste aanpak is m het haar twee weken lang elke dag ged dr te kammen met een fijntandige kam. Het kammen gaat makkelijker wanneer u crèmespeling gebruikt. Het kan k znder crèmespeling. Maak het haar nat en verdeel eventueel crèmespeling dr het haar. Kam met een gewne kam f brstel de klitten uit het haar.

4 Hud het hfd waarver, bij een wasbak f bven een stuk papier. Kam het haar met een fijntandige kam van achter naar vren, begin telkens dicht tegen de hfdhuid. Zrg dat u elke haarpluk drkamt. Veeg de kam regelmatig af aan een zakdek en kijk f u luizen ziet. Spel luizen weg. Neten kunt u verwijderen tussen de nagels. Spel de crèmespeling uit het haar. Maak de kam na gebruik ged schn. U kunt deze behandeling eventueel cmbineren met een antihfdluismiddel. Ok dan is het belangrijk dat u twee weken lang elke dag het haar drkamt. U kunt het beste een antihfdluismiddel gebruiken waar dimeticn in zit. Hfdluizen wrden steeds vaker ngevelig vr antihfdluismiddelen waar malathin f permitrine in zit. BIJLAGE 1 VOORBEELDBRIEF VOOR OUDERS Betreft: luizen gecnstateerd in de grep van uw zn/dchter Beste uders/verzrgers, Vandaag is hfdluis gecnstateerd in de grep van uw zn/dchter. Wij willen vragen m uw zn f dchter ged te cntrleren en eventueel tt behandeling ver te gaan. U kunt hierver infrmatie krijgen p de website van de GGD. Zie k Tlkit Hfdluis van het RIVM. Na 2 weken vindt er her cntrle plaats van de hele grep. Wij hpen u hiermee vldende te hebben geïnfrmeerd. En danken u vr uw medewerking. Met vriendelijke gret, Namens de directie, BIJLAGE 2: VOORBEELDBRIEF OUDERS Betreft: luizen gecnstateerd bij uw zn/dchter Beste uders/verzrgers, Afgelpen week is er een luizencntrle uitgeverd in de grep van uw zn/dchter.

5 Er is ten gecnstateerd dat uw zn/dchter last heeft van luizen. We gaan ervan uit dat u direct maatregelen neemt. Infrmatie ver de actuele aanpak van luizen, kunt u vinden p de website van de GGD. Zie k Tlkit Hfdluis van het RIVM. Over 14 dagen zal er nacntrle plaatsvinden van de hele grep. Wij hpen u hiermee vldende te hebben geïnfrmeerd en danken u vr uw medewerking. Met vriendelijke gret, Namens de directie,..

Op 27 april organiseert het Oranje Comité Beek-Loerbeek traditiegetrouw de Koningsspelen. Plaats: bij t Gild (St. Jans Gildestraat 31)

Op 27 april organiseert het Oranje Comité Beek-Loerbeek traditiegetrouw de Koningsspelen. Plaats: bij t Gild (St. Jans Gildestraat 31) KONINGSONTBIJT Op vrijdag 21 april starten we de dag p schl heel feestelijk met een Kninklijk ntbijt. De kinderen heven thuis niet te ntbijten; de tafels in de klas zijn al gedekt!! De kinderen meten wel

Nadere informatie

Luizenprotocol schooljaar 2015-2016

Luizenprotocol schooljaar 2015-2016 Beleid aanpak luizen. Elk schooljaar krijgt de school te maken met hoofdluis. Er zijn twee protocollen. - Na de vakanties. - Als er tussendoor een melding is dat er luizen zijn. Ouderhulp administratie.

Nadere informatie

Beleid Luisvrije School

Beleid Luisvrije School Beleid Luisvrije Schl Inleiding De Klankhf heeft de bestrijding van luizen mschreven in een beleidsstuk. Het wrd luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en nverzrgd, maar is wel knap lastig en

Nadere informatie

Beleid Luisvrije School

Beleid Luisvrije School Beleid Luisvrije Schl Inleiding De Klankhf heeft de bestrijding van luizen mschreven in een beleidsstuk. Het wrd luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en nverzrgd, maar is wel knap lastig en

Nadere informatie

Openbare basisschool Westerkim Daltonschool Hoofdluisprotocol 15-09-2015

Openbare basisschool Westerkim Daltonschool Hoofdluisprotocol 15-09-2015 Openbare basisschl Westerkim Daltnschl Vermeerstraat 1 5102 DC Dngen 0162-313836 westerkim@bswesterkim.nl www.bswesterkim.nl Hfdluisprtcl 15-09-2015 Inhudspgave Inleiding 3 Wat wrdt er van verschillende

Nadere informatie

Beleid Luisvrije School

Beleid Luisvrije School Beleid Luisvrije Schl Inleiding De Klankhf heeft de bestrijding van luizen mschreven in een beleidsstuk. Het wrd luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en nverzrgd, maar is wel knap lastig en

Nadere informatie

PROTOCOL HOOFDLUIS NOVEMBER 2017

PROTOCOL HOOFDLUIS NOVEMBER 2017 PROTOCOL HOOFDLUIS NOVEMBER 2017 INHOUDSPOPGAVE 1. Inleiding Blz. 3 2. Wat is hoofdluis? Blz. 3 3. Beleid Blz. 3 4. Procedure Blz. 4 5. Controle voor luizenouders Blz. 4 6. Behandeling Blz. 5 7. Feiten

Nadere informatie

15 sept In dit bulletin:

15 sept In dit bulletin: 15 sept. 2017 Vr de kalender: 18 t/m 22 sept. Startgesprekken 26 sept. Infrmatie avnd gr. 1/2 27 sept. Infrmatie avnd gr. 7/8 28 sept. Infrmatie avnd gr. 5/6 2 kt. Infrmatie avnd gr. 3/4 2 t/m 11 kt. Kinderbekenweek

Nadere informatie

Luizenprotocol De Schans

Luizenprotocol De Schans Luizenprotocol De Schans Versienummer 0 MR mei 2017 INHOUDSOPGAVE Na de vakantie... 1 Als er tussendoor een melding is dat er luizen zijn... 2 Luizentassen/luizencape. 2 Hoe wordt gecontroleerd op hoofdluizen

Nadere informatie

Luizenprotocol. Hoofdluisbestrijding. Inleiding

Luizenprotocol. Hoofdluisbestrijding. Inleiding Luizenprtcl PROTOCOL HOOFDLUIS 2016 Vr u ligt het prtcl Hfdluis welke is afgeleid van de GGD-Wijzer. Hfdluisbestrijding Inleiding Hfdluis is p veel (basis)schlen een regelmatig terugkerend prbleem en het

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Sociaal veiligheidsprotocol VMBO Helicon Eindhoven

Sociaal veiligheidsprotocol VMBO Helicon Eindhoven Sciaal veiligheidsprtcl VMBO Helicn Eindhven Dit prtcl is een bijlage van het begeleidingsplan van nze schl. Standpunt In dit prtcl verklaren schl en uders tezamen, dat we grensverschrijdend gedrag en

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot Gastuderbureau KeKeK Anja Rijkens & Rianne Descht 2 Helaas kmt het in Nederland wel eens vr, dat een baby verlijdt aan wiegendd. Dit zu dus k kunnen gebeuren tijdens de pvanguren. Gastuderbureau KeKeK

Nadere informatie

RONDEEL- INFO GOEDE DOELEN WEEK-HET RONDEEL DOET! PAASVIERING

RONDEEL- INFO GOEDE DOELEN WEEK-HET RONDEEL DOET! PAASVIERING GOEDE DOELEN WEEK-HET RONDEEL DOET! Het Rndeel Det was wederm een grt succes. De definitieve pbrengst is ng niet bekend, maar in deze inf melden we alvast het glbale bedrag: De kinderen van grep 7/8 hebben

Nadere informatie

Hoofdluis Protocol KJS

Hoofdluis Protocol KJS Hoofdluis Protocol KJS Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving vanwege het besmettingsrisico. Met name op scholen, waar veel mensen/kinderen bij elkaar komen, kan deze besmetting gemakkelijk

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Verlenging of verkorting schooltijd. Concept protocol

Verlenging of verkorting schooltijd. Concept protocol Verlenging f verkrting schltijd Cncept prtcl Inhud 1. Inleiding... 1 1. Wanneer wrdt er gedacht aan verlenging?... 1 2. Criteria vr schlverlenging:... 2 3. Wie zijn er betrkken bij een besluit tt schlverlenging?...

Nadere informatie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie Indelen (nieuwe) grepen Cncept beleidsntitie 25-01-2017 Inleiding Leerlingen kmen p schl wanneer ze vier jaar zijn en wrden dan p basis van de bij ns bekende gegevens ingedeeld in een bestaande grep 1/2.

Nadere informatie

Luizen op school. Wat is hoofdluis? Hoe krijg je hoofdluis? Waarom is er vaker hoofdluis na de vakantie? Is het erg om hoofdluis te hebben?

Luizen op school. Wat is hoofdluis? Hoe krijg je hoofdluis? Waarom is er vaker hoofdluis na de vakantie? Is het erg om hoofdluis te hebben? Luizen op school Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Een volwassen

Nadere informatie

Overblijfreglement OBS Robers Kom, Enschede (oktober 2006)

Overblijfreglement OBS Robers Kom, Enschede (oktober 2006) Overblijfreglement OBS Rbers Km, Enschede (ktber 2006) 1. Algemeen De vlgende zaken zijn wettelijk geregeld: De schl (het schlbestuur) met de mgelijkheid bieden vr een verblijfregeling. Zij met daarvr

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Inhoudsopgave 1. Hoe te handelen bij hoofdluis... 3 2. Hoofdluisouders... 3 3. School... 4 4. Ouders... 4 Versie februari 2019 pagina 2 van 6 1. Hoe te handelen bij

Nadere informatie

Elk huiswerk wordt gecontroleerd of getoetst!

Elk huiswerk wordt gecontroleerd of getoetst! Huiswerkprtcl Inleiding Het prtcl huiswerk is tt stand gekmen p 18 juni 2013 en wrdt geëvalueerd tijdens de 2 e vergadering van elk nieuw schljaar. Algemeen Op basisschl El Bukhari maken we nderscheid

Nadere informatie

o Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen

o Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Pestprtcl 1. Del Dit PESTPROTOCOL heeft als del: Alle kinderen meten zich in hun basisschlperide veilig kunnen velen, zdat zij zich ptimaal kunnen ntwikkelen Dr regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY ***

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Titel: Hoofdluis *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 4.26 Soort document: Werkwijze Aantal pagina s: 5 (inclusief bijlagen van 3 pag.) Aantal bijlagen: 3 Status: Vastgesteld Actie:

Nadere informatie

Protocol Informatievoorziening gescheiden ouders

Protocol Informatievoorziening gescheiden ouders Prtcl Infrmatievrziening gescheiden uders De Bellefleur Ddewaard Del van het prtcl Dit prtcl geeft uitleg ver de wijze waarp wij mgaan met de infrmatievrziening vr gescheiden uders. Uitgangspunt is dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015

Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Nieuwsbrief 2 31 augustus 2015 Inhud Schlftgraaf Graag uw hulp bij schlactiviteiten Burendag Infrmatieavnd Film Agenda Open mnumentendag Vacature: vrijwilliger in de schlbiblitheek Znneblemwedstrijd Tuinuders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Attentie: Goede Vrijdag (=29 maart) Nr. 10. Noteer in je agenda. 21 maart 2013

NIEUWSBRIEF. Attentie: Goede Vrijdag (=29 maart) Nr. 10. Noteer in je agenda. 21 maart 2013 Nr. 10 21 maart 2013 Vandaag weer een nieuwsbrief: - Goede Vrijdag onderwijs gesloten - Paasontbijt - Hoofdluis Veel leesplezier, Namens het team, Fred Molenberg Noteer in je agenda Vrijdag 29 maart 2013

Nadere informatie

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool PEST PROTOCOL Prins Willem-Alexanderschl Wat is een pestprtcl? Een pestprtcl is een aantal vereenkmsten ver het tegengaan van pesten. Een afspraak tussen de schl, de kinderen en de uders. Waarm een pestprtcl?

Nadere informatie

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten Pestprtcl basisschl Pieter Wijten Basisschl Pieter Wijten werkt aan een veilig schlklimaat waarin kinderen respectvl met elkaar mgaan. Ze hanteert drie principes: Ik zrg ged vr mezelf Ik zrg ged vr de

Nadere informatie

Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland

Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland 1. Aannamebeleid zij-instrmers De dagelijkse leiding is verantwrdelijk vr zij-instrm. Leerlingen uit het regulier nderwijs kunnen tt en met de 9 e klas (3 e leerjaar) instrmen. Instrmen in de 10 e, 11

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Hoofdluis RIVM Publicatiedatum :00 Wijzigingsdatum :44/ Inhoud

Hoofdluis RIVM Publicatiedatum :00 Wijzigingsdatum :44/ Inhoud Inhoud VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER HOOFDLUIS RIVM... 2 ALGEMEEN... 2 WAT IS HOOFDLUIS?... 2 HOE KRIJG JE HOOFDLUIS?... 2 WAAROM IS ER VAKER HOOFDLUIS NA DE VAKANTIE?... 2 IS HET ERG OM HOOFDLUIS TE HEBBEN?...

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

ONDERWIJSPR PR1MAIR. Richtlijnen voor verlof buiten de schoolvakanties

ONDERWIJSPR PR1MAIR. Richtlijnen voor verlof buiten de schoolvakanties Richtlijnen vr verlf buiten de schlvakanties 1. Vakantieverlf Een verzek m vakantieverlf p grnd van artikel 13a van de Leerplichtwet 1969 dient minimaal acht weken van tevren aan de directeur van de schl

Nadere informatie

De groepsleerkrachten bereiden zich samen voor op het gesprek met hun groep.

De groepsleerkrachten bereiden zich samen voor op het gesprek met hun groep. PROTOCOL ROUWVERWERKING Het stappenplan A. Het bericht kmt binnen Bericht van een ngeluk f verlijden van een leerling - Tezeggen dat er iemand zal terugbellen. Vragen p welk nummer men bereikbaar is en

Nadere informatie

Beleidsplan Sociale Veiligheid

Beleidsplan Sociale Veiligheid Beleidsplan Sciale Veiligheid Basisschl t Klkhuis Hazelaar 47 5664VE Geldrp Ieder kind det erte! t Klkhuis is in schljaar 2016-2017 gestart met de invering van De Vreedzame Schl. De Vreedzame Schl vrziet

Nadere informatie

Iedere keer nadat er een tafel is aangeboden. 5 De tafels van 1 t/m 5 en 10 herhalen

Iedere keer nadat er een tafel is aangeboden. 5 De tafels van 1 t/m 5 en 10 herhalen Del: Oefenen f herhalen van wat geleerd is in de klas; een brug slaan tussen leren p schl en thuis Vrbereiden p kmende lessen; dit kan een zekpdracht zijn f een verzamelpdracht Integreren van vaardigheden

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR!

VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! Ontwikkeling van kinderen, stagnatie van de ntwikkeling en drverwijzen Wij prberen er vr te zrgen dat kinderen zich bij nze pvang plezierig velen en zich kunnen ntwikkelen. Om te kunnen berdelen f dit

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2013 Basisschlen Drngen De basisschlen van de deelgemeente Drngen rganiseren een netverschrijdende vakantiepvang. We rganiseren in de 2 e Idee Kids vzw. week van de paasvakantie themaweken

Nadere informatie

hoofdluiscontrole Protocol Mariannestraat 34-a 5491JD Sint-Oedenrode

hoofdluiscontrole Protocol Mariannestraat 34-a 5491JD Sint-Oedenrode Protocol hoofdluiscontrole 2016-2017 Mariannestraat 34-a 5491JD Sint-Oedenrode 0413-475242 info@bskienehoef.nl www.bskienehoef.nl Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Als er luizen of neetjes voorkomen is

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

KINDERRECHTEN 3 de graad

KINDERRECHTEN 3 de graad KINDERRECHTEN 3 de graad Bijlage krantenartikels + vragen bij pdracht 4 Kinderrechten uit het nieuws gegrepen Ter inf: per artikel wrden suggesties van vragen gegeven m de link met het kinderrecht te leggen.

Nadere informatie

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk

Zorgplan. Naam. Adres. Uitgerekende datum. Administratienummer. Naam en adres verloskundige praktijk Zrgplan Naam Adres Uitgerekende datum Administratienummer Naam en adres verlskundige praktijk datum tijd Met wie Afsprakenlijst Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Tijdens uw zwangerschap zal u nder cntrle

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rtterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 31 ktber 2014 nummer 55 Schlntbijt Aanstaande maandag 3 nvember 2014

Nadere informatie

Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van een leerling

Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van een leerling Ruwprtcl Widdnckschl Weert Ruwprtcl Widdnckschl Weert verlijden van een leerling In dit prtcl wrdt beschreven he Widdnckschl Weert kan handelen bij het verlijden van een leerling(en) van nze schl. Dit

Nadere informatie

Protocol verdriet en rouw op de basisschool.

Protocol verdriet en rouw op de basisschool. Prtcl verdriet en ruw p de basisschl. Elke schl kan te maken krijgen met ruw en verdriet. Denk aan calamiteiten, waarvan je hpt dat ze aan je schldeur vrbijgaan, het pltseling verlijden van een leerling

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en. kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en. kindermishandeling Meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling OMO Schlengrep De Langstraat 10 maart 2014 Gedgekeurd in MR d.d. 17-3-2014 Meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling De schlleiding van OMO Schlengrep

Nadere informatie

Helpt u ook mee? ouderhulpboekje

Helpt u ook mee? ouderhulpboekje Helpt u k mee? uderhulpbekje 2014/2015 Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten, de klussencmmissie, bij het lezen, in de medezeggenschapsraad,

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Luizenprotocol obs De Stroom

Luizenprotocol obs De Stroom Luizenprotocol obs De Stroom De Hoofdluis De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.

Nadere informatie

Hoofdluis Protocol. 1. Inleiding

Hoofdluis Protocol. 1. Inleiding Hoofdluis Protocol 1. Inleiding Hoofdluis komt regelmatig voor en iedereen kan het krijgen. Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving vanwege het besmettingsrisico. Met name op scholen, waar veel

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 1 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

Hoofdluis (protocol) Versie: januari 2014 Opgesteld door: Judith Klip, Mirjam La Ferrera Status: Vastgesteld door MT

Hoofdluis (protocol) Versie: januari 2014 Opgesteld door: Judith Klip, Mirjam La Ferrera Status: Vastgesteld door MT Hoofdluis (protocol) Versie: januari 2014 Opgesteld door: Judith Klip, Mirjam La Ferrera Status: Vastgesteld door MT Inleiding Het voorkomen en bestrijden van hoofdluis is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen:

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen: Graaf Jan van Mntfrtschl Beleid ter vrkming en/f regulering van pestgedrag 1. 1 Inleiding: Iedere schl heeft een veilig schlklimaat ndig. Op de Graaf Jan van Mntfrtschl zijn wij ns ervan bewust dat veiligheid

Nadere informatie

Huisregelement opvang Kiddyzz

Huisregelement opvang Kiddyzz Huisregelement pvang Kiddyzz Deze huisregels gelden in cmbinatie met de vereenkmst van pdracht tussen uders/verzrgers en gastuder, welke dr beide partijen ndertekend zijn. Alle vraaguders dienen van deze

Nadere informatie

start thema "universum" Kijkavond: uur

start thema universum Kijkavond: uur 9 februari 2018 - nummer 11 Agenda Maandag 19 februari Dinsdag 20 februari Wensdag 21 februari Dinsdag 27 februari Vrijdag 2 maart Weer naar schl start thema "universum" Kinderraad spreekuur CMD: 11.30-12.30

Nadere informatie

SPREEKBEURT KARDINAALTETRA

SPREEKBEURT KARDINAALTETRA l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KARDINAALTETRA VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KARDINAALTETRA

Nadere informatie

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2 INHOUD Hfdstuk 1 Inleiding 2 Hfdstuk 2 Wat hudt die extra begeleiding in? 4 LWOO Praktijknderwijs Wie kmt ervr in aanmerking? Wie beslist daarver? Hfdstuk 3 Wat hudt het nderzek van het COB in? 7 Welke

Nadere informatie

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING Beste drpsgent, Vr u ligt een enquête ver de ntwikkeling van ns drp in de kmende jaren. Deze enquête is een initiatief van de Drpsvereniging Heilig Landstichting,

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm).

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). Instructie vr het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). 1. Algemene veiligheidsvrschriften Er mgen enkel klemmen van FINGO gebruikt wrden, vr het leggen van FINGO-welfsels.

Nadere informatie

Waarom is er vaak een hoofdluisplaag na de zomer- en herfstvakantie?

Waarom is er vaak een hoofdluisplaag na de zomer- en herfstvakantie? Algemeen Wat is hoofdluis? De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Een volwassen

Nadere informatie

Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf

Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf Hoofdluis is een probleem en vooral op plekken waar veel kinderen bij elkaar komen. We kunnen dit alleen bestrijden als we allemaal eraan werken en erin geloven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum Het IJzeren Kind oudereditie

Nieuwsbrief Kindcentrum Het IJzeren Kind oudereditie Jaargang 4, n 1 17 augustus 2018 Nieuwsbrief Kindcentrum Het IJzeren Kind udereditie In deze nieuwsbrief In deze nieuwsbrief... 1 Start nieuwe schljaar... 2 Afscheid nemen in de nderbuw... 2 Parkeren van

Nadere informatie

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015 Werkinstructie Cntractering Huisartsen 2015 Belangrijkste pmerkingen met betrekking tt de digitale cntractering U sluit uw cntract af via de website van DSW. U lgt in met uw individueel VeCZ certificaat,

Nadere informatie

Protocol tussenschoolse opvang (TSO)

Protocol tussenschoolse opvang (TSO) KBS De Kwinkslag Verguwaan 5 7776 BA Slagharen 0523-684768 inf@kbsdekwinkslag.nl september 2015 Prtcl tussenschlse pvang (TSO) Inleiding Schlen zijn verplicht m de leerlingen tussenschlse pvang te bieden

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013

Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013 Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013 Inleiding Hoofdluizen leven op warme en behaarde plekjes en verspreiden zich in een hoog tempo vooral onder kinderen. Wij zijn van mening dat zowel de school

Nadere informatie

SPREEKBEURT KAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KAT l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KAT BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHAAP ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHAAP ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT SCHAAP l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET SCHAAP BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Protocol time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen Prtcl time-ut, schrsing en verwijdering van leerlingen Status beleidscyclus Instemming GMR : 21 september 2016 Definitief vastgesteld dr CvB : 22 september 2016 Bevegdheid GMR: Advies van de GMR.b.v. artikel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014

Nieuwsbrief. Nummer 12, 17 November t/m 19 December 2014 Nieuwsbrief Nummer 12, 17 Nvember t/m 19 December 2014 Nieuwsitems 01. Jarige Jppen 08. Terugblik enquête 02. Afscheid 09. Wirre Warre in Sintsfeer 03. Maandagenda 10. Sint Dedag: 26 nv. 04. Kinderziektes

Nadere informatie

Verwijderen tanden en/of kiezen (kinderen)

Verwijderen tanden en/of kiezen (kinderen) Verwijderen tanden en/f kiezen (kinderen) Inleiding Binnenkrt kmt u met uw kind bij ns vr een ingreep dr de tandarts f de kaakchirurg. Daarbij zullen één f meer tanden f kiezen van uw kind verwijderd wrden.

Nadere informatie

1. Driestroomloket (voor nieuwe cliënten): Mijn Plan-0

1. Driestroomloket (voor nieuwe cliënten): Mijn Plan-0 1 Prcesrichtlijn WLZ met behandeling Rllen Prceseigenaar Behandelcördinatr(verantwrdelijke) Uitverend Persnlijk Begeleider, Driestrmlket Cntrlerend Behandelcördinatr Adviserend - 1. Driestrmlket (vr nieuwe

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT RAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT RAT ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT RAT l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE RAT BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Fan e Wiken Continurooster

Fan e Wiken Continurooster Fan e Wiken Cntinurster m.i.v. schljaar 2014-2015 CBS Fan e Wiken Wlfsklauw 27 8411RC Jubbega www.cbsfanewiken.nl Inhudspgave Vrwrd 1. Uitwerking cntinurster 1.1 Lestijden 1.2 Uren verantwrding 2. De lunch

Nadere informatie

Hoofdluis protocol. Informatie en adviezen, voorkomen, bestrijding en behandeling van hoofdluis. de Wijnberg Onderwijsexpertise SO-VSO

Hoofdluis protocol. Informatie en adviezen, voorkomen, bestrijding en behandeling van hoofdluis. de Wijnberg Onderwijsexpertise SO-VSO Hoofdluis protocol Informatie en adviezen, voorkomen, bestrijding en behandeling van hoofdluis de Wijnberg Onderwijsexpertise SO-VSO Versie 01-06-2018 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2. Hoofdstuk

Nadere informatie

Luizenprotocol. luizenprotocol Datum: Pagina: 1 van 5. Inhoudsopgave

Luizenprotocol. luizenprotocol Datum: Pagina: 1 van 5. Inhoudsopgave Pagina: 1 van 5 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Controle... 2 3 Behandeling. 3 3 Andere maatregelen en preventie 4 5 Wat doen we op de BSO en het KDV als er luizen en neten worden geconstateerd.. 5 Bijlage

Nadere informatie

SPREEKBEURT GOUDVIS VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT GOUDVIS VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT GOUDVIS l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GOUDVIS BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Hoofdluis onder controle! Hoofdluis is een vervelend probleem dat helaas op onze school ook voorkomt.

Hoofdluis onder controle! Hoofdluis is een vervelend probleem dat helaas op onze school ook voorkomt. Hoofdluis, onze afspraken op school Hoofdluis onder controle! Hoofdluis is een vervelend probleem dat helaas op onze school ook voorkomt. We hebben daarom een aantal afspraken waarmee we dit probleem willen

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld. schooljaar nummer 1, vrijdag 26 augustus 2016

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld. schooljaar nummer 1, vrijdag 26 augustus 2016 Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2016-2017 nummer 1, vrijdag 26 augustus 2016 Welkom! De zomervakantie is weer voorbij, het schooljaar

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

Informatie over controle en behandeling van hoofdluis

Informatie over controle en behandeling van hoofdluis Informatie over controle en behandeling van hoofdluis Index: pagina 1: Algemeen pagina 2: Controle pagina 3: Behandeling pagina 5: Andere maatregelen en preventie ALGEMEEN Wat is hoofdluis? De hoofdluis

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

Begeleidende mail bij enquête gebruik KPN Klasgenoot

Begeleidende mail bij enquête gebruik KPN Klasgenoot 160130/1237 Begeleidende mail bij enquête gebruik KPN Klasgent Enquête is bestemd vr: leerling en uders/verzrgers Beste KlasseCntact-gebruiker/-gebruikster Enkele maanden geleden is vr ju een KPN Klasgent

Nadere informatie

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperide 1 Prtcl dubleren De beslissing m een leerling een schljaar extra te laten den wrdt genmen aan de hand van een welverwgen prcedure. In de prcedure wrden

Nadere informatie

Huiswerkgids. groep 5-6. Ranninkschool. Schooljaar

Huiswerkgids. groep 5-6. Ranninkschool. Schooljaar Huiswerkgids grep 5-6 Ranninkschl Schljaar 2014-2015 Huiswerkgids grep 5-6 In deze gids is alle infrmatie ver huiswerk in grep 5-6 te vinden! Inhud: Hfdstuk 1 Hfdstuk 2 Hfdstuk 3 Waarm huiswerk? Huiswerk

Nadere informatie

Kangoeroe Battle op het Strabrecht

Kangoeroe Battle op het Strabrecht 26 januari 2018 - nummer 10 Agenda Maandag 29 januari Adviesgesprekken grep 8 Dinsdag 30 januari Adviesgesprekken grep 8 Dnderdag 1 februari MR vergadering: 20.00 uur Wensdag 7 februari OV vergadering;

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

Dit aanmeldformulier is opgesteld ten behoeve van een zorgvuldige aanmelding van leerlingen. Achternaam :.. Roepnaam :.

Dit aanmeldformulier is opgesteld ten behoeve van een zorgvuldige aanmelding van leerlingen. Achternaam :.. Roepnaam :. Dit aanmeldfrmulier is pgesteld ten beheve van een zrgvuldige aanmelding van leerlingen. Aanmeldfrmulier vr basisschl ndergetekenden melden hun kind aan bij RKBS Panta Rhei te Cevrden (naam/plaats schl)

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten grep 8 van de basisschlen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland. Schiedam, 23 september 2015 Betreft: Ondersteuningsaanbd bij de vergang primair

Nadere informatie

Overblijfprotocol tussenschoolse opvang

Overblijfprotocol tussenschoolse opvang Schlkinderpvang Overblijfprtcl tussenschlse pvang Inhud: 0. Inleiding... 2 1. Delstelling... 2 2. Het draaibek... 2 3. Kwaliteitseisen... 3 4. Incidenten... 3 5. Taken en verantwrdelijkheden van alle betrkken

Nadere informatie