Zoek een terrein dat goed gelegen is en geschikt is voor je activiteit. Bestel eventueel al een eettent of kraam, podiumelementen en toiletcabines.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zoek een terrein dat goed gelegen is en geschikt is voor je activiteit. Bestel eventueel al een eettent of kraam, podiumelementen en toiletcabines."

Transcriptie

1 N o 2 Checklist Met onderstaande checklist proberen we je een helpende hand te reiken. De bron voor al deze informatie over fuiven is fuifpunt.be. Op deze website vind je tal van tips en trucs voor de organisatie van je fuif. Elke vraag die je hierrond kan verzinnen, wordt er uitgebreid besproken. TIP Op fuifpunt.be kan je ook een chronologische checklist downloaden (klik op Organisator en vervolgens bij Organisatie en tips op De voorbereiding ). Hiermee tel je af van 6 maanden voor je fuifdatum tot na je fuif. Stapsgewijs kan je zo maand na maand, week na week je fuif tot in de puntjes voorbereiden. Wanneer Ga na of er geen soortgelijke activiteiten op dezelfde dag doorgaan in de gemeente of, bij megafuiven, in de regio. Hou ook rekening met examenperiodes. Waar Zaal Zoek een geschikte zaal voor je activiteit. Vraag na bij de zaaluitbater of de zaal over een milieuvergunning beschikt en welke geluidsnormen daarin zijn vastgelegd. In vele zalen zelfs met milieuvergunning geldt een maximum van 80 à 85 db(a). Om van je fuif een succes te maken ga je best op zoek naar een zaal voor het ideale fuifniveau aan de hand van volgende vragen: Heeft de zaal een vergunning tot 95 db(a)? Hoeveel personen mogen er volgens het brandweerattest binnen? Werd er voor de Billijke Vergoeding reeds een jaartarief drank of dans betaald? Is er een binnenhuisreglement? Beschikt de zaal over een attest hygiëne? Bevat het huurcontract afstand van verhaal bij brand? Openlucht of tent Zoek een terrein dat goed gelegen is en geschikt is voor je activiteit. Bestel eventueel al een eettent of kraam, podiumelementen en toiletcabines. Belangrijk bij een fuif in openlucht of tent zijn de geluidnormen; er zal namelijk meer hinder zijn dan wanneer de fuif in een zaal doorgaat. Vraag na bij je gemeente of je een milieuvergunning moet aanvragen en aan welke geluidsnormen je je dient te houden.

2 Huurcontract Inrichting Laat het huurcontract nalezen en ondertekenen door een meerderjarige. Indien de fuif door de eenheid zelf georganiseerd wordt (dus door een feitelijke vereniging en niet door een ondersteunende vzw) laat je het contract best door meerdere personen ondertekenen. Naast de huurprijs heb je best ook aandacht voor wat er in deze huurprijs is inbegrepen. Zo is er al dan niet een muziekinstallatie aanwezig, heb je als organisator een percentage op de winst die er via het drankverbruik wordt gemaakt of niet, betaalt de zaaluitbater een jaarforfait B voor de billijke vergoeding etc. Kijk uit je doppen en bespaar jezelf heel wat kosten! Eenheid Admibundel - Fuiven &Feesten - 13 Gebruik steeds brandveilige materialen. Laat de doorgangen vrij. Zorg voor voldoende licht en vermijd donkere hoeken. Verwijder gevaarlijke voorwerpen rond de zaal of het terrein. Vraag tijdig bij de gemeente of uitleendienst welk materiaal je daar (gratis) kan ontlenen en hoe je dit kan aanvragen. Geluid & licht DJ of optredens Kies een muziekstijl (of meerdere) die afgestemd is op je doelpubliek en zoek vervolgens een gepaste DJ of muziekgroep. Vergelijk hierbij steeds de prijzen en vraag naar een technische fiche om te achterhalen wat je misschien extra aan materiaal nodig hebt. Maak afspraken met de DJ en leg ze vast in een contract. Bespreek o.a. maximaal geluidsniveau, de vereiste installatie (bijvoorbeeld equalizer), prijs en uitbetaling, catering, start- en einduur, stijl muziek, afbouw muziek etc. Iemand zwart betalen houdt voor beide partijen risico s in! PA/licht Kies een geluid- en lichtinstallatie op maat van je fuiflocatie. Niet enkel je budget, maar ook de ruimte waarin je de fuif geeft zijn bepalend voor wat je nodig hebt. Vraag na bij DJ of band of ze zelf een geluidsinstallatie voorzien. Is dat niet het geval, ga dan na (aan de hand van een technische fiche) wat ze precies nodig hebben, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je kan terecht bij (provinciale) uitleendiensten voor geluids- en lichtapparatuur. Zie je het iets ambitieuzer, dan kan je ook bij een privéfirma terecht. Vergelijk prijzen voor plaatsing, huur en verzekering van het materiaal. Is het materiaal niet verzekerd, dan kan je nagaan of je zelf niet best een verzekering neemt.

3 Geluid Informeer de buurtbewoners over je evenement en geef hen eventueel een nummer waarop ze je kunnen contacteren bij geluidsoverlast (zo vermijd je tussenkomsten van de politie). Vraag na bij de zaaluitbater en/of de gemeente of je een milieuvergunning moet aanvragen, aan welke geluidsnormen je je dient te houden, of er een verplicht sluitingsuur is en hoe je eventueel uitzonderingen op deze regels kan aanvragen. Werk indien nodig met een geluidsbegrenzer. Wijs de DJ ook op beperkingen inzake geluidsnormen. Voor meer tips in verband met het beperken van geluidshinder (onder meer hoe je lage frequenties wegsnijdt, hoe de verdeling van luidsprekers het beste gebeurt in de ruimte etc.) kan je een kijkje nemen op fuifpunt.be, Organisatie en Tips > De voorbereiding > Geluid en licht. Drank & bekers De drankverkoop is naast de inkomsten uit de voorverkoop van tickets en verkoop aan de deur je grootste bron van inkomsten. Het loont dan ook de moeite op voorhand te bekijken hoe je de winstmarge kan maximaliseren. Belangrijk om weten is of er een verplichte drankafname is via de zaal (en de daaraan verbonden brouwer). In veel gevallen zal je een bepaald percentage moeten afstaan aan de uitbater. Bekijk welke drank je eventueel zelf kan bij bestellen en of je verplicht bent dit bij dezelfde brouwer te doen of niet. Of je nu drank afneemt via de zaaluitbater of onafhankelijk een brouwer kiest maak je best duidelijke afspraken rond levering en betaling (wanneer wordt er geleverd, is het mogelijk om drank terug te geven etc.). Bekijk ook eens of het mogelijk is om eventueel s nachts drank bij te bestellen. Gebruik bij voorkeur herbruikbare bekers. Je kan zulke bekers meestal gratis (of tegen een betaling van een waarborg per beker) ontlenen bij de gemeente of de provincie. Op je fuif kan je zelf gebruik maken van een waarborg om ervoor te zorgen dat je geen bekers kwijtraakt. Geldzaken Begroting Maak een begroting met geplande uitgaven en verwachte inkomsten. Uiteraard probeer je ervoor te zorgen dat de verwachte inkomsten groter zijn dan de verwachte uitgaven. Je maakt best verschillende scenario s op: een normaal scenario en eentje waarbij je bijna geen volk hebt en een maximum aan uitgaven (zo weet je welk risico op verlies je neemt). Werk je begroting regelmatig bij gedurende de loop van de organisatie. Een lijstje van uitgaven: huur, inrichting, DJ/groep, drukwerk, SABAM en Billijke Vergoeding, verzekeringen, vergunningen, security, Rode of Vlaamse kruis, drank en maaltijden, drankbekers, telefoon- en vervoerkosten, kleine schadegevallen, elektriciteit en verwarming, afvalcontainer- en poetskosten etc. Een lijstje van inkomsten: subsidies, sponsoring, kaartenverkoop, drankverkoop etc.

4 Sponsoring Voorverkoop Voor je sponsors begint te zoeken moet je jezelf en de te sponsoren activiteit op een positieve en duidelijke manier kunnen voorstellen. Dit kan via de opmaak van een duidelijk en overzichtelijk sponsordossier. Zoek sponsors die hetzelfde doelpubliek willen bereiken. Bezorg hen een sponsordossier met de belangrijkste informatie: doelgroep, omschrijving van de activiteit, verwachte opkomst etc. Maak duidelijk wat je te bieden hebt aan de sponsor, bvb. naam op de affiche of inkomkaarten, hun logo op de T-shirts van de medewerkers, een spandoek aan de ingang etc. Voor meer praktische informatie voor het opstellen van een sponsordossier zie fuifpunt.be, Organisatie en tips > De voorbereiding > Geldzaken > Sponsors zoeken. Eenheid Admibundel - Fuiven &Feesten - 15 Voorverkoop is niet alleen belangrijk voor de grootte van de inkomsten waar je vóór de fuif al zeker van bent, maar helpt ook de dag zelf om de stroom van mensen beter te beheren. Jongeren overtuigen een kaartje in voorverkoop te kopen is niet eenvoudig. Zorg in ieder geval voor een voldoende verschil tussen voorverkoop- en kassaprijs. Voorzie vaste voorverkoopplaatsen. Geef op deze plaatsen duidelijk aan dat daar voorverkoop is. De voorverkoop kan uiteraard ook door de leiding en misschien door de oudste leden gebeuren, waarbij je uiteraard goed opvolgt wie hoeveel kaarten ontving en hoeveel geld je al terug kreeg. Het kan zeer motiverend zijn voor je oudste leden om hen vanaf bvb. 10 verkochte kaarten gratis toegang te verlenen. Promotie Internet Voor vele mensen is hét vertrekpunt internet. Maar er is zodanig veel informatie te vinden dat de meesten er bijna immuun zijn aan geworden. Zorg er dus voor op zoveel mogelijk plaatsen tegelijk aanwezig te zijn. Zorg eventueel voor 1 centrale website waar je andere sociale media aan koppelt. Stimuleer leiding en leden om ook op hun verschillende profielen zoveel mogelijk promo te maken. TIP Je kan ook aan marketing doen, maar daar zijn heel wat regels aan verbonden. Bovendien kan je hier gemakkelijk een averechts effect mee bereiken: Mensen vinden je promo-campagne irritant. Wil je het toch doen? Zorg er dan voor dat ontvangers de mogelijkheid hebben zich te laten schrappen uit de mailinglijst (vermeld dit expliciet). Stuur ook nooit een mail met alle adressen in het aan / to -veld (in plaats daarvan gebruik je het bcc ).

5 Affiches en flyers Vermeld op affiches en flyers steeds de datum/plaats/inkomprijs/startuur. Vermeld ook de verantwoordelijke uitgever (naam en domicilieadres van een natuurlijk persoon) en de organisator. Als vzw moet je ook je naam met het adres van de maatschappelijke zetel vermelden. Vermeld op flyers naast de verantwoordelijke uitgever steeds verboden op de openbare weg te werpen. Verspreiding van affiches en flyers Flyeren en affiches plakken doe je best vanaf 6 weken vooraf bij een grote fuif en vanaf 3 weken vooraf bij een kleine fuif. Stippel je plakronde zorgvuldig uit (zoek naar plaatsen waar veel jongeren komen) en controleer regelmatig of je affiches er nog hangen. Betaal zegeltaks als je affiches groter zijn dan 1 vierkante meter. Alle affiches op A4-, A3-, A2-, A1- en A0-formaat zijn met andere woorden vrijgesteld van deze aanplakkingstaks. Stuur je promoteam naar andere fuiven in de regio om te flyeren. OPGELET Je mag niet in elke gemeente zomaar overal flyeren. Vraag na bij de gemeente waar en onder welke voorwaarden je de flyers mag verdelen. Wildplakken is verboden! Borden langs de openbare weg Controleer bij de gemeente (of bij de provincie indien je de borden aan een gewestweg wil plaatsen) of je hiervoor een bouwvergunning moet aanvragen. Extra promotie Stickers, bierviltjes, pennen etc. Vrijkaarten Geluidswagen Pers, lokale radio Gemeentelijk infoblad en gemeentelijke website SMS-berichtjes rondsturen naar leden van de vereniging Eigen website en websites met fuif- of evenementenkalenders Verzekeringen Vraag na of de zaaluitbater een brandverzekering heeft en controleer of het huurcontract een clausule afstand van verhaal bij brand bevat. Ga ook na of de zaaluitbater een verzekering objectieve aansprakelijkheid bij brand en ontploffing heeft. Zorg dat je voor alle medewerkers een dekking burgerlijke aansprakelijkheid en persoonlijke ongevallen hebt. Sluit eventueel bijkomende verzekeringen af voor tenten, duur materiaal etc. Meer informatie hierover kan je vragen via

6 Veiligheid en vind je terug in Admibundel Verzekeringen N 6 Bijkomende verzekeringen. Vraag na bij de verhuurder hoeveel personen er volgens het brandweerattest binnen mogen in de zaal of tent. Bedenk hoe je gaat controleren of dit aantal niet wordt overschreden. Zorg voor een lijst met nuttige telefoonnummers (politie/brandweer/dokter van wacht/100 en 112), hang deze op een zichtbare plaats en maak duidelijke afspraken wie in welke gevallen de hulpdiensten contacteert. Controleer of de fuiflocatie bereikbaar is voor een brandweerwagen en vraag na of er een controle door de brandweer moet gebeuren. Maak de nooduitgangen vrij en zorg ervoor dat ze gedurende het volledige evenement vrij blijven. Eenheid Admibundel - Fuiven &Feesten - 17 Plan bij grote fuiven en evenementen enkele weken vooraf een veiligheidsoverleg met de politie rond aanwezigheid, sluitingsuur, contactpersoon etc. Security Vraag bij de zaaluitbater en de gemeente na aan welke verplichtingen je moet voldoen. Indien je een privéfirma onder de arm neemt: Controleer of deze erkend is op vigilis.be. Werk je met vrijwilligers, lees alle voorwaarden en regeltjes op fuifpunt.be en zorg dat je vrijwilligers goed op de hoogte zijn van hun rechten en plichten. Zorg er steeds voor dat de securitymensen duidelijk herkenbaar zijn. Afspraken met medewerkers Maak een taakschema: bar/inkom/bonnetjes/geldlopers/opbouw zaal/opkuis/ security/etc. Voorzie voor al deze taken voldoende medewerkers. Maak duidelijke afspraken en volg ze consequent (bvb. geen drank weggeven is effectief geen drank weggeven). Zorg dat alle medewerkers voor aanvang van het evenement goed gebriefd zijn over wat er van hen verwacht wordt en wanneer. Vermijd dronken medewerkers! Ontleningsmateriaal Tijdens feesten/fuiven/etc. krijg je een heleboel mensen over de vloer die je wil meekrijgen in de FOS-vibe. Je wil hen laten zien wie je eenheid is en waar jullie voor staan! FOS Open Scouting wil je graag een duwtje in de rug geven.

7 Voor leuke spelletjes, gestreken hemden en voelbaar enthousiasme en bevlogenheid moet je zelf zorgen. Met enkele zaken kunnen we je alvast wél helpen: Lange banner FOS Open Scouting (4 meter of 6 meter) Ronde buttonbanners: 6 buttons om op te hangen Voorstellingsbanner Windbanners van FOS Open Scouting (3 maal 2 paar) Buttonmachines Sjorbamboe FOS-drinkbekers Om gebruik te kunnen maken van het materiaal, zijn er wel nog enkele voorwaarden aan verbonden: Je komt het materiaal zelf ophalen op het Landelijk Secretariaat in Gent. Je brengt het de week erna ook netjes terug. We vragen geen waarborg voor het materiaal, maar de regel is potje breken, potje betalen. First come, first get. Reserveren op voorhand is dus nooit een slecht idee! Interesse? Mail naar info@fos.be of bel 09/ Bronnen Concerten, fuiven en festivals organiseren. Poppunt, Formaat & Fuifpunt, Te bestellen via.fuifpunt.be. Geluidsnormen voor muziekactiviteiten. Wegwijs in de regelgeving vanaf 1 januari Via lne.be fuifpunt.be sabam.be bvergoed.be ikgebruikmuziek.be Colofon Een realisatie van FOS4U. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap Verantwoordelijke uitgever: FOS Open Scouting vzw Pieter Monsart Kortrijksesteenweg 639, 9000 Gent FOS Open Scouting

&+(&./,67,17,-' 0,167(16-$$50$$1'(19225$)

&+(&./,67,17,-' 0,167(16-$$50$$1'(19225$) &+(&./,67VOOR)8,9(1 Met deze uitgebreide checklist laat je niets aan het toeval over! Gebruik deze checklist als leidraad tijdens het organiseren van je evenement. Bekijk nauwkeurig elk onderdeel en alle

Nadere informatie

Chronologisch. DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 DOELGROEP: Organisatoren MINSTENS 1 JAAR 6 MAANDEN VOORAF 3 MAANDEN VOORAF

Chronologisch. DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 DOELGROEP: Organisatoren MINSTENS 1 JAAR 6 MAANDEN VOORAF 3 MAANDEN VOORAF DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 CHECKLIST voor FUIVEN Met deze uitgebreide checklist laat je niets aan het toeval over! Gebruik deze checklist als leidraad tijdens het organiseren van je

Nadere informatie

1. Ongeveer een half jaar van tevoren

1. Ongeveer een half jaar van tevoren 68 Er bestaat geen ideaal recept voor het organiseren van een concert. Er spelen immers honderden dingen mee in het welslagen van de avond en de moeilijkheidsgraad om dit te realiseren. Maar we doen toch

Nadere informatie

ADMIBUNDEL FUIVEN & FEESTEN

ADMIBUNDEL FUIVEN & FEESTEN ADMIBUNDEL FUIVEN & FEESTEN Een fuif organiseren is altijd weer een uitdaging! Deze tekst loodst je door alle wettelijke verplichtingen en vergunningen. Een checklist zorgt ervoor dat je tijdens de voorbereiding

Nadere informatie

T!PS www.fuifpunt.be www.ikgebruikmuziek.be www.bvergoed.be

T!PS www.fuifpunt.be www.ikgebruikmuziek.be www.bvergoed.be T!PS www.fuifpunt.be www.ikgebruikmuziek.be www.bvergoed.be BEPERKING GELUIDSHINDER Een fuif zou geen fuif zijn zonder muziek en lichtshow. Kies een geluids-en lichtinstallatie op maat van de zaal/tent.

Nadere informatie

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018 FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018 Fuifbuddie opleiding - Attest: voorwaarden - Opleiding volledig volgen - 18 jaar - Na positief advies van de politie - Bewijs van deelname - Uitnodiging voor de uitreiking Fuifbuddie

Nadere informatie

Fuiven. organiseren Meer dan fun en een feestje!

Fuiven. organiseren Meer dan fun en een feestje! Fuiven organiseren Meer dan fun en een feestje! Alles over fuiven organiseren Alle informatie en een praktische checklist voor wie fuiven wil organiseren www.fuifpunt.be Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen

Nadere informatie

Checklist Fuiven De Mast Torhout

Checklist Fuiven De Mast Torhout Checklist Fuiven De Mast Torhout 1 jaar tot 6 maanden vooraf 1. Datum Zoek een geschikte datum voor je activiteit Ga na of er geen soortgelijke activiteiten op dezelfde dag doorgaan in de gemeente of megafuiven

Nadere informatie

Fuiven. organiseren Meer dan fun en een feestje!

Fuiven. organiseren Meer dan fun en een feestje! Fuiven organiseren Meer dan fun en een feestje! Alles over fuiven organiseren Alle informatie en een praktische checklist voor wie fuiven wil organiseren www.fuifpunt.be Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen

Nadere informatie

Fuiven. organiseren Meer dan fun en een feestje!

Fuiven. organiseren Meer dan fun en een feestje! Fuiven organiseren Meer dan fun en een feestje! Alles over fuiven organiseren Alle informatie en een praktische checklist voor wie fuiven wil organiseren www.fuifpunt.be Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen

Nadere informatie

INFO LOKAAL. ondersteuning voor de lokale hujo-groepen!

INFO LOKAAL. ondersteuning voor de lokale hujo-groepen! INFO LOKAAL ondersteuning voor de lokale hujo-groepen! Maart: Evenementenorganisatie In deze infolokaal richten we ons op alle lokale groepen die een evenement organiseren en hierbij graag een leidraad

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project:

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project: Aanvraagformulier Contact : Dienst jeugd, info@pingjeding.be Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur Naam van het project:..

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging is)

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2014. Organiseren van evenementen en fuiven

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2014. Organiseren van evenementen en fuiven FUIFBUDDIE OPLEIDING 2014 Organiseren van evenementen en fuiven Fuifbuddie opleiding Sessie 1 Organiseren van evenementen en fuiven E.H.B.O op fuiven Sessie 2 Systeem Safe Party Zone, hoe en wat Drugsproductinfo

Nadere informatie

De evenementen checklist

De evenementen checklist De evenementen checklist #iedereenflyer FLYER.BE Drukwerk voor iedereen! Evenementen doe je zo! Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat

Nadere informatie

EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER

EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER Je vraagt je wellicht af 'Waarom het aanmeldingsformulier invullen?' Het neemt inderdaad wat tijd in beslag, maar: je kan alle aanvragen, die dienen behandeld te worden

Nadere informatie

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN jeugddienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30 mei 2013 REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN DEEL 1: ONDERSTEUNING VAN CONCERTEN EN FESTIVALS Art. 1: Wat Dit reglement voorziet

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Gelieve dit document grondig in te vullen waar nodig en 2 maanden voor het evenement te bezorgen aan secretariaat van de gemeente (zie onderaan),

Nadere informatie

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse. Evenementen in Ardooie, meer dan 300 personen. 1. Gegevens van het evenement. 2.

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse. Evenementen in Ardooie, meer dan 300 personen. 1. Gegevens van het evenement. 2. Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse Evenementen in Ardooie, meer dan 300 personen Datum Aanvraag 1. Gegevens van het evenement Naam van het evenement: Type evenement: Fuif; concert;

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2)

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2) Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2) Gelieve dit document grondig in te vullen waar nodig en 2 maanden voor het evenement te bezorgen aan secretariaat van de gemeente

Nadere informatie

Meldingsformulier fuiven & feesten

Meldingsformulier fuiven & feesten Meldingsformulier fuiven & feesten Datum van melding: : Naam van de organisatie : Wijze van melding: : website / persoonlijk / e-mail PERSOONSGEGEVENS MELDER & PLAATSVERVANGER (EINDVERANTWOORDELIJKEN)

Nadere informatie

fuiven Welke vergunningen moet je hebben?

fuiven Welke vergunningen moet je hebben? Wil je een fuif organiseren? Lijkt leuk, maar je weet niet waar je aan begint! Tenminste, als jij denkt dat het alleen gaat om veel volk, muziek en dans, dan heb je het goed mis. Er zijn heel veel reglementen

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE

EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE Dien tijdig uw aanvraag in! Minimum 2 maanden op voorhand! Let op. Goedkeuring is pas definitief na akkoord van het schepencollege (voor de gemeentelijke zalen). Naam evenement

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE DE PANNE

EVENEMENTENFICHE DE PANNE EVENEMENTENFICHE DE PANNE Opgelet: deze fiche dient minimum 2 maanden voor de activiteit terug bezorgd te worden aan de afdeling Technische Zaken - dienst Verhuur Zalen en Materiaal. Goedkeuring is pas

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten

Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging

Nadere informatie

De evenementen checklist

De evenementen checklist De evenementen checklist Hey, Of het nu de eerste of de honderdste keer is dat je een evenement organiseert, je wil steeds dat het resultaat perfect is en dat er zo weinig mogelijk verrassingen zijn. Daarom

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement EVENTNR. 2015/...... MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit minstens 2 maanden vooraf melden aan

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID. Infozitting woensdag 10 juli 13 WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE

TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID. Infozitting woensdag 10 juli 13 WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE 1 DOEL RICHTLIJNEN 2 FEESTEN IN ONZE (POLITIE) ZONE 3 FEESTEN IN ONZE ZONE 4 FEEST WORDT DRAMA

Nadere informatie

fuiven Welke vergunningen moet je hebben?

fuiven Welke vergunningen moet je hebben? Wil je een fuif organiseren? Lijkt leuk, maar je weet niet waar je aan begint! Tenminste, als jij denkt dat het alleen gaat om veel volk, muziek en dans, dan heb je het goed mis. Er zijn heel veel reglementen

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren Aandacht: De aanvraag moet ten laatste 30 dagen op voorhand ingediend worden Naam evenement: Datum: 1. Organisator van de activiteit Naam van de organisatie

Nadere informatie

A a n v r a a g v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n e e n a c t i v i t e i t o f e v e n e m e n t

A a n v r a a g v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n e e n a c t i v i t e i t o f e v e n e m e n t Dienst Jeugd & Vrije Tijd Laarne Dorpsstraat 2, 9270 Laarne 09 365 46 26 jeugd.cultuur@laarne.be A a n v r a a g v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n e e n a c t i v i t e i t o f e v e n e m e n

Nadere informatie

dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN

dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN Dit formulier dient uiterlijk 6 weken voor de datum van de activiteit bezorgd te worden aan: stad Tienen dienst secretariaat Grote

Nadere informatie

Feestloket: Jeugddienst Halen Sportlaan 2A 3545 Halen Tel.: 013/460378 Fax: 013/61 81 21 Email: jeugddienst@halen.be

Feestloket: Jeugddienst Halen Sportlaan 2A 3545 Halen Tel.: 013/460378 Fax: 013/61 81 21 Email: jeugddienst@halen.be Feestloket: Jeugddienst Halen Sportlaan 2A 3545 Halen Tel.: 013/460378 Fax: 013/61 81 21 Email: jeugddienst@halen.be Inhoudsopgave 1. Algemene informatie. 1.1. Wat is een fuif/bal? 1.2. Wie kan een fuif/bal

Nadere informatie

DRAAIBOEK EVENEMENTEN

DRAAIBOEK EVENEMENTEN DRAAIBOEK EVENEMENTEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - afdeling Vrije Tijd stad Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/

Nadere informatie

EVENEMENTEN HELP! HOE ORGANISEER IK?

EVENEMENTEN HELP! HOE ORGANISEER IK? EVENEMENTEN HELP! HOE ORGANISEER IK? Inleiding - Evenement? = publiek toegankelijk - Melden/aanvragen bij gemeente Inleiding Evenementenloket Verschillende adviesdiensten Brandweer Dienst verkeer Milieudienst

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT

EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT Opgelet: Vul deze evenementenfiche per activiteit volledig en correct in en verstuur hem minimum 1 maand voor het evenement terug naar de ondersteunende dienst (sport,

Nadere informatie

5 Ik tel mee. in mijn vrije tijd

5 Ik tel mee. in mijn vrije tijd 5 Ik tel mee in mijn vrije tijd [A] Zet eens een feestje op! Inhoudsopgave 1. Twaalf kaarten (taken)... p. 146 2. Checklist (stappenplan): chronologisch... p. 148 3. Checklist per opdracht... p. 153 4.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS

AANVRAAGFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS AANVRAAGFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS Uiterlijk 15 kalenderdagen (categorie 1) en uiterlijk 60 kalenderdagen (categorie 2) vóór het jeugdmuziekfestival dit document volledig ingevuld (incl.

Nadere informatie

Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens)

Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Uur Wat Plaats Wie Info (zeker contactgegevens) Bijlages 1 Voorbeeld draaiboek 2 Voorbeeld begroting 3 Voorbeeld checklist 4 Voorbeeld shiftlijst 1.1 Voorbeeldje draaiboek Pride-actie op de Grote Markt Voorbeeld 1 Vrijdag 26/03 Uur Wat Plaats Wie Info

Nadere informatie

A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent

A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent Dienst Jeugd & Vrije Tijd Laarne Dorpsstraat 2, 9270 Laarne 09 365 46 26 jeugd.cultuur@laarne.be A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent Voor wie is dit formulier? Dit formulier

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 5 Takenlijst en

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de maand

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

Geluidsnormen muziekactiviteiten

Geluidsnormen muziekactiviteiten Geluidsnormen muziekactiviteiten trajectcontrole 1+1 2 eenzame flitspaal Geluidsnormen muziekactiviteiten decibels enzo geluidsnormen Vlaanderen voorbeelden hoe meten gratis tips websites db 1 +1 2 90dB

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit MINSTENS 2 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle

Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Aanvraagdatum : Stuur het ingevulde document terug via mail naar evenementen@langemark poelkapelle.be of per post naar Gemeentebestuur Langemark

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Sportdienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 fax: 09 266 80 10 sportdienst@stad.gent Botermarkt 1 9000 Gent Belangrijke informatie voor de

Nadere informatie

MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT

MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT Indien je een activiteit wil organiseren met elektronisch versterkte muziek moet een meldingsfiche ingevuld worden conform de politieverordening van de

Nadere informatie

ADMIBUNDEL SOM- FONDS

ADMIBUNDEL SOM- FONDS ADMIBUNDEL SOM- FONDS Kan niet iedereen het lidgeld betalen? Lig je wakker van de kostprijs van kampen of activiteiten? Bereiken jullie voornamelijk blanke middenklasse en maakt dat je zorgen? Wat met

Nadere informatie

EVENEMENTEN. O AANVRAAG EVENEMENT IN OPEN LUCHT O MELDING EVENEMENT IN BESLOTEN PLAATS Aanduiden wat van toepassing is.

EVENEMENTEN. O AANVRAAG EVENEMENT IN OPEN LUCHT O MELDING EVENEMENT IN BESLOTEN PLAATS Aanduiden wat van toepassing is. AANVRAAGFORMULIER GEMEENTEBESTUUR BERLAAR MARKT 1 2590 BERLAAR EVENEMENTEN Aanvraagformulier, volgens toepassing van het politiereglement Evenementen. Het betreft evenementen dewelke dans- en muziekactiviteiten

Nadere informatie

Evenementen Aanvraagformulier

Evenementen Aanvraagformulier Dienst Noodplanning 03-410 16 69 noodplan@zandhoven.be Evenementen Aanvraagformulier A. INFORMATIE AANVRAAG 1. VERENIGING / ORGANISATIE 2. VOORZITTER/VERANTWOORDELIJKE van de vereniging /organisatie E-mail:

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER VAN EEN FEEST, FUIF OF EVENEMENT IN EEN ZAAL, EEN TENT OF IN OPENLUCHT

MELDINGSFORMULIER VAN EEN FEEST, FUIF OF EVENEMENT IN EEN ZAAL, EEN TENT OF IN OPENLUCHT uw kenmerk ons kenmerk datum uw contactpersoon telefoonnummer bijlage(n) Isabelle De Gauquier 054 51 61 60 feest- en fuifreglement isabelle.degauquier@galmaarden.be MELDINGSFORMULIER VAN EEN FEEST, FUIF

Nadere informatie

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN INHOUD - Achtergrond wetgeving - Wat zijn decibels? - Indeling in geluidsniveaus - Welke toelating of vergunning? - Geluid meten - Controle - Communiceer vooraf! ACHTERGROND

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1/5 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1. Algemeen 1.1. De gegevens van de aanvrager (= de persoon die het formulier invult) Adres: Gemeente: Telefoon:

Nadere informatie

Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven

Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven Aanvraagformulier projecttoelage jeugdinitiatieven Heb je vragen of hulp nodig bij het invullen van dit formulier: mail of bel gerust naar jeugddienst.berchem@stad.antwerpen.be of 03 239 14 86 Gegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagformulier evenementen De aanvraag moet ten laatste 8 weken op voorhand ingediend worden! Naam evenement: Datum: 1. Organisator van het evenement Naam van de organisatie (feitelijke vereniging,

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Fuiven in Wevelgem. Deze aanvraag moet minstens 2 maanden vóór aanvang van de activiteit ingediend worden!!

AANVRAAGFORMULIER Fuiven in Wevelgem. Deze aanvraag moet minstens 2 maanden vóór aanvang van de activiteit ingediend worden!! AANVRAAGFORMULIER Fuiven in Wevelgem Deze aanvraag moet minstens 2 maanden vóór aanvang van de activiteit ingediend worden!! Fuifloket jeugddienst Cultuurpad 1 8560 Wevelgem Tel: 056/433 553 william.devoldere@wevelgem.be

Nadere informatie

Dossiernummer: Barcode (sticker) Gebruiksovereenkomst zaal Skala

Dossiernummer: Barcode (sticker) Gebruiksovereenkomst zaal Skala Dienst Vrije Tijd en Jeugd Dorpsstraat 2 (postadres) Keistraat 5 (bezoekadres) 9270 Laarne 09 365 24 19 uitleen@laarne.be Dossiernummer: Barcode (sticker) Ontvangstdatum (in te vullen door de Uitleendienst)

Nadere informatie

EVENEMENTENCHARTER. 3. De organisator engageert zich om de omgeving rond de locatie op te ruimen na het evenement.

EVENEMENTENCHARTER. 3. De organisator engageert zich om de omgeving rond de locatie op te ruimen na het evenement. EVENEMENTENCHARTER Doel Het gemeentebestuur wil werk maken van een vriendelijk klimaat voor fuiven, festivals, feesten en andere evenementen in de gemeente. Dit zowel voor de organisator, de bezoekers

Nadere informatie

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren

Huren. Als je een eigen woning of appartement gaat huren Huren Als je een eigen woning of appartement gaat huren Alles over huren en een huurcontract Huurdersbond www.huurdersbond.be Wetswinkels tel. 070 22 58 88 www.dewetswinkel.be Samenhuizen vzw tel. 0489

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR AARTSELAAR

GEMEENTEBESTUUR AARTSELAAR GEMEENTEBESTUUR AARTSELAAR Cultuurdienst - della Faillelaan 34-2630 Aartselaar Tel. 03/877.28.75 cultuur@aartselaar.be - Fax.03/877.92.53 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van projecten ONDERTEKEND

Nadere informatie

Organiseren van evenementen. Bart Van de Paer - Projectleider evenementen Stad Antwerpen

Organiseren van evenementen. Bart Van de Paer - Projectleider evenementen Stad Antwerpen Organiseren van evenementen Bart Van de Paer - Projectleider evenementen Stad Antwerpen Organiseren van evenementen Inhoud Inleiding De weg door de stad Soorten evenementen Evenementenaanvraag? Organisatiedraaiboek

Nadere informatie

Datum / Data van het evenement:... Naam van het evenement:...

Datum / Data van het evenement:... Naam van het evenement:... cultuurcentrum de kimpel Eikenlaan 25-3740 Bilzen tel. 089/ 519 531 mail: evenementen@bilzen.be web: www.bilzen.be Openingsuren evenementenloket: maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur,

Nadere informatie

Evenementen in Buggenhout

Evenementen in Buggenhout AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN IN BUGGENHOUT 1. ALGEMENE INFORMATIE Info over het evenement Type evenement binnen open lucht tent Naam van het evenement Plaats Datum en uur Doelgroep Omschrijving: fuif

Nadere informatie

EVENEMENTEN TE KAPRIJKE MELDINGSFORMULIER

EVENEMENTEN TE KAPRIJKE MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN TE KAPRIJKE MELDINGSFORMULIER Dit formulier moet tenminste: Voor evenementen die op de openbare weg en/of openbare terreinen plaatsvinden, en voor evenementen die in openlucht of in tenten

Nadere informatie

A a n v r a a g f o r m u l i e r e v e n e m e n t e n. 1. De activiteit. 2. Details van de activiteit. 3. Organisator van het evenement

A a n v r a a g f o r m u l i e r e v e n e m e n t e n. 1. De activiteit. 2. Details van de activiteit. 3. Organisator van het evenement A a n v r a a g f o r m u l i e r e v e n e m e n t e n Voor wie is dit formulier? Dit formulier is bestemd voor alle organisatoren die een activiteit of evenement (fuif, barbecue, buurtfeest, wielerwedstrijd,

Nadere informatie

HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE

HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE Dit reglement is van toepassing op Club Kamikaze (Douaneplein z/n, 2800 Mechelen) en infrastructuur. Club Kamikaze bestaat uit een optredenzaal, podium, sanitair, backstage,

Nadere informatie

FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER

FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER Dit formulier moet volledig ingevuld zijn! Onvolledige formulieren worden niet behandeld! Dit formulier, samen met een ondertekende en gedateerde kopie van

Nadere informatie

Aanvraag evenementenvergunning

Aanvraag evenementenvergunning Aanvraag evenementenvergunning A Een goede voorbereiding Aan de hand van dit formulier beoordelen we wat er geregeld moet worden. Zoals het afsluiten van wegen, inzet van politie en brandweer. We kijken

Nadere informatie

Inhoud. Wanneer spreken we van een evenement? Hoe verloopt de evenementenaanvraag? Ondersteuning organisatoren

Inhoud. Wanneer spreken we van een evenement? Hoe verloopt de evenementenaanvraag? Ondersteuning organisatoren Inhoud Wanneer spreken we van een evenement? Hoe verloopt de evenementenaanvraag? Ondersteuning organisatoren Wanneer spreken we van een evenement? Wanneer spreken we van een evenement? Een publiek toegankelijke

Nadere informatie

Meldingsformulier. feesten, fuiven, evenementen. Naam evenement: Datum evenement (dag + datum): Contactpersoon: (naam). (tel / gsm):.

Meldingsformulier. feesten, fuiven, evenementen. Naam evenement: Datum evenement (dag + datum): Contactpersoon: (naam). (tel / gsm):. Meldingsformulier feesten, fuiven, evenementen Wie een evenement / fuif wil organiseren, moet dit MINSTENS 2 MAANDEN VOORAF melden aan het College van burgemeester en schepenen via dit formulier. Een antwoord

Nadere informatie

Hoe vraag je subsidies aan?

Hoe vraag je subsidies aan? 1 Hoe vraag je subsidies aan? Startgids Heb je een idee voor een project? Zoek je nog extra geld? In Borgerhout kan je subsidies aanvragen om projecten te organiseren. We weten dat zo n aanvraag ingewikkeld

Nadere informatie

Draaiboek: titel evenement in de streek

Draaiboek: titel evenement in de streek Draaiboek: titel evenement in de streek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doelstelling... 3 Doelgroep... 3 Organisatie... 3 Programma... 3 Actie- en takenlijst... 4 Communicatie... 5 Materialenlijst... 5 Begroting

Nadere informatie

Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds

Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds Potgrond als basis voor een goede organisatie? Het geheim recept van t Kroegske en i see clouds Even voorstellen: i seeclouds I see clouds = jongerencultuur collectief Wat juist? I see clouds ondersteunt

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT

EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT Kopie aan: stempel dienst: ORIGINEEL NAAR DIENST VEILIGHEID EN PREVENTIE cultuur toerisme sport- /jeugddienst milieu zaalwachter onthaal aankoopdienst brandweer politie EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT

Nadere informatie

ADMINISTRATIEMAP. Stamnummer: Parochie/wijk: Gemeente:

ADMINISTRATIEMAP. Stamnummer: Parochie/wijk: Gemeente: ADMINISTRATIEMAP CHIRO Stamnummer: Parochie/wijk: Adres: Gemeente: Een woordje uitleg Bij een Chirogroep runnen, komen er veel belangrijke administratieve taken kijken. Chirojeugd Vlaanderen wil jou daarbij

Nadere informatie

OPLOSSINGEN FUIFQUIZ

OPLOSSINGEN FUIFQUIZ OPLOSSINGEN FUIFQUIZ A. SABAM (welk antwoord is fout?) Bij een fuif met inkom betaal je 1. niets als de inkom maks. 1,21 (49 frank) bedraagt. 2. meestal een bedrag op basis van de oppervlakte en de inkomprijs

Nadere informatie

Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven?

Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven? Coördinatie Erfgoeddag p/a FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw T +32 (0)2 213 10 60 F +32 (0)2 213 10 99 E info@erfgoeddag.be W www.erfgoeddag.be Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven?

Nadere informatie

Free Hands wil graag een debat organiseren over jongeren en vrije tijd. Hoe begint zij hieraan?

Free Hands wil graag een debat organiseren over jongeren en vrije tijd. Hoe begint zij hieraan? ORGANISEREN [ ORGANISEREN Veel gestelde vragen: Free Hands wil graag een debat organiseren over jongeren en vrije tijd. Hoe begint zij hieraan? African Child vzw organiseert een congres voor 100 personen.

Nadere informatie

MELDINGS- EN/OF VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER OPENBARE EVENEMENT

MELDINGS- EN/OF VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER OPENBARE EVENEMENT MELDINGS- EN/OF VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER OPENBARE EVENEMENT 1. GEGEVENS M.B.T. DE ORGANISATOR Naam van de organisatie (vereniging, bedrijf, ) : Rechtsvorm (vzw, feitelijke vereniging, BVBA, NV, ) :

Nadere informatie

Meer informatie over onze scoutsgroep is te vinden op: www.scoutinghoboken.be

Meer informatie over onze scoutsgroep is te vinden op: www.scoutinghoboken.be SPONSORDOSSIER 2015 Over Scouting Hoboken Scouting Hoboken is een jeugdbeweging die is aangesloten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Wij hebben wekelijks vergadering op zondag met sport, spel, plezier,

Nadere informatie

Fuiven, concerten, festivals organiseren: een praktische gids

Fuiven, concerten, festivals organiseren: een praktische gids Fuiven, concerten, festivals organiseren: een praktische gids Voor het evenement 1. WIE? 1.1. Natuurlijke persoon of rechtspersoon Als natuurlijke persoon neem je zelf de verantwoordelijkheden. Rechtspersoon

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM NIET IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM NIET IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR A V E L G E M MELDINGSFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM NIET IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u een melding doen van de organisatie van een evenement in

Nadere informatie

DRAAIBOEK EVENEMENTEN

DRAAIBOEK EVENEMENTEN DRAAIBOEK EVENEMENTEN 1 Algemeen 1.1 Wat is een fuif/bal? Een fuif/bal is elke activiteit waarbij de mogelijkheid wordt geboden om drank te nuttigen en te dansen op elektronisch versterkte muziek. 1.2

Nadere informatie

Draaiboek bewonersactiviteit

Draaiboek bewonersactiviteit Draaiboek bewonersactiviteit Het organiseren van een bewonersactiviteit is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Dit draaiboek kan u wellicht helpen bij de organisatie van een activiteit. Hierin vindt

Nadere informatie

GEGEVENS ORGANISATOR, ACTIVITEIT EN MATERIAAL

GEGEVENS ORGANISATOR, ACTIVITEIT EN MATERIAAL Dienst vrije tijd & jeugd Laarne Postadres: Dorpsstraat 2, 9270 Laarne Bezoekadres: Keistraat 5 09 365 24 19 uitleen@laarne.be G e b r u i k s o v e r e e n k o m s t Z a a l S k a l a Voor wie is dit

Nadere informatie

Positief fuifklimaat in jou gemeente. Eventsure

Positief fuifklimaat in jou gemeente. Eventsure Positief fuifklimaat in jou gemeente Eventsure KNELPUNTEN DIE ORGANISATOREN ERVAREN het totale kostenplaatje voor de organisatie van een fuif het gebrek aan geschikte en toegankelijke fuifinfrastructuur

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS

EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JEUGDMUZIEKFESTIVALS Uiterlijk 80 kalenderdagen na het jeugdmuziekfestival dit document volledig ingevuld (incl. bijlagen) terugbezorgen aan Dienst Jeugd (Jeugdcentrum

Nadere informatie

REGULITIS BIJ FUIVEN

REGULITIS BIJ FUIVEN REGULITIS BIJ FUIVEN V V J W E S T- V L A A N D E R E N 1 8 M E I 2 0 1 7 WAAROM DEZE SESSIE? Fuifbeleid blijft hot item Heel wat knelpunten lokaal Veel regelgeving verhaal van de bos en de bomen Regulitis

Nadere informatie

Rode Neuzen Party SPONSORINFORMATIE. 21 november 2015 CC De Brug Zelzate. KJS Events Belgium

Rode Neuzen Party SPONSORINFORMATIE. 21 november 2015 CC De Brug Zelzate. KJS Events Belgium Rode Neuzen Party SPONSORINFORMATIE 21 november 2015 CC De Brug Zelzate KJS Events Belgium RODE NEUZEN PARTY SPONSORINFORMATIE Pagina 2 Beste kandidaat sponsor(s), Beste collega ondernemer(s), Allereerst

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland Met dit formulier kan je bij Erfgoedcel Denderland een subsidie aanvragen voor een cultureel erfgoedproject. De voorwaarden en criteria om voor

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland Met dit formulier kun je bij erfgoedcel Denderland een subsidie aanvragen voor een cultureelerfgoedproject. De voorwaarden en criteria om voor deze

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. (farde 1) Handboek manifestaties en evenementen Integrale veiligheid. Voorwoord Algemene inleiding I. INHOUDSTAFEL COMMENTAAR

INHOUDSTAFEL. (farde 1) Handboek manifestaties en evenementen Integrale veiligheid. Voorwoord Algemene inleiding I. INHOUDSTAFEL COMMENTAAR INHOUDSTAFEL (farde 1) Handboek manifestaties en evenementen Voorwoord Algemene inleiding I. INHOUDSTAFEL II. COMMENTAAR Inleiding integrale veiligheid Hoofdstuk 1: De rol van de gemeentelijke overheid,

Nadere informatie