Fuiven. organiseren Meer dan fun en een feestje!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fuiven. organiseren Meer dan fun en een feestje!"

Transcriptie

1 Fuiven organiseren Meer dan fun en een feestje!

2 Alles over fuiven organiseren Alle informatie en een praktische checklist voor wie fuiven wil organiseren Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen tel Sabam tel Een uitgave van De Ambrassade, Leopoldstraat 25, 1000 Brussel Billijke Vergoeding Awel, luistert naar kinderen en jongeren tel. 102 of Fuiven organiseren Meer dan fun en een feestje! Ben je van plan om een fuif te organiseren met enkele vrienden of je jeugdvereniging? Fijn idee, maar informeer je vooraf goed over wat mag en vooral waar je allemaal rekening mee moet houden. Ga zeker eens kijken op de website fuifpunt.be. Daar vind je alle recente informatie.

3 Wie kan een fuif organiseren? Er bestaat nogal wat verwarring over de leeftijd die je moet hebben om een fuif te organiseren. Eigenlijk is het eenvoudig: je moet 18 jaar zijn om contracten te mogen ondertekenen. Ben je jonger dan achttien, dan mag je wel een activiteit organiseren, maar dan moet je een meerderjarige (een ouder, begeleider of kennis) vragen om de contracten te tekenen en de verantwoordelijkheid te dragen. Wie is verantwoordelijk als je met enkele vrienden of je jeugdbeweging een fuif organiseert? Als je met verschillende mensen een fuif wil organiseren, sta je best even stil bij je statuut als organisator. Het is niet altijd nodig om een rechtspersoon op te richten. Je kan ook samenwerken zonder een juridische structuur. Dan spreekt men van een feitelijke vereniging. Om uiteenlopende redenen - en afhankelijk van de grootte van de fuif en de mogelijke risico s - kan het aangewezen zijn om bijvoorbeeld een vzw op te richten. Een belangrijk argument is dat je als lid van een feitelijke vereniging persoonlijk aansprakelijk kan gesteld worden. Alle informatie hierover vind je op fuifpunt.be.

4 Waarvoor ben je verantwoordelijk als je een fuif organiseert? Welke vergunningen moet je aanvragen als je een fuif organiseert? Of je nu alleen of met een vereniging iets organiseert, besef goed dat je verantwoordelijk bent voor alles wat er binnen de zaal (de tent of het festivalterrein) gebeurt, maar ook voor wat er daarrond gebeurt. Een organisator moet de fuif als een goede huisvader organiseren. Gebeurt er iets dat je niet meer onder controle hebt, dan moet je de politie inschakelen. Rond de zaal (of het terrein) gelden de regels van de openbare orde, rust en veiligheid. De politie is daarvoor verantwoordelijk en kan daar toezicht houden. Het is dus belangrijk dat je vooraf duidelijke afspraken maakt met de lokale politie. Heel wat reglementeringen verschillen afhankelijk van de gemeente waar je iets wil organiseren. Informeer je vooraf heel goed wat je wel en niet moet aanvragen: stap binnen bij de jeugddienst in je buurt. Zij zullen je hier graag mee verder helpen. Vraag zeker na hoe het in jouw gemeente zit met milieuvergunningen en geluidsnormen, meldingsplicht en vergunningsplicht en een tapvergunning of aanvraag om etenswaren te verkopen. Informeer je ook over het afsluiten van straten of pleinen, het gebruik van een geluidswagen of de promotie met affiches en flyers, de afvalregeling, de security rond je evenement en de afspraken over het sluitingsuur (en nachtlawaai). Op fuifpunt.be vind je een zeer duidelijk overzicht van alle mogelijke vergunningen.

5 Hoe zit dat nu eigenlijk met die geluidsnormen op fuiven en concerten? Niet iedereen mag zomaar security op een T-shirt drukken, enkel erkende beveiligingsfirma s mogen dat Vanaf 1 januari 2013 geldt een nieuwe milieuwetgeving (VLAREM) die extra aandacht vraagt voor gehoorschade en milieuhygiëne. De nieuwe wetgeving vermeldt drie categorieën opgesteld vanuit het maximale geluidsniveau in de inrichting. Als organisator van de fuif of het concert moet je rekening houden met extra maatregelen die je al dan niet moet nemen bij de drie geluidscategorieën. Categorie 1 gaat tot een maximaal geluidsniveau van 85 db(a), gemeten over 15 minuten. Hieronder vallen activiteiten zoals muziek in cafés, fitnesscentra of sportmanifestaties. In deze categorie zijn metingen niet verplicht, maar deze categorie is niet geschikt voor de organisatie van een fuif. Categorie 2 gaat tot 95 db(a), eveneens gemeten over 15 minuten aan de mengtafel. Volgens de minister is dit voldoende luid om een kwaliteitsvolle fuif te organiseren. Meten is verplicht, registreren niet. Een geluidsbegrenzer is toegelaten als die zo afgesteld is dat de norm gerespecteerd wordt. Categorie 3 legt het maximale geluidsniveau op 100 db(a), gemeten over 60 minuten aan de mengtafel. Als organisator moet je gratis oordoppen ter beschikking stellen en je bent verplicht om het geluidsniveau te meten en registreren. Voor vaste geluidsinstallaties moet een grondplan worden opgemaakt.

6 Hoe zit dat met SABAM en hoe regel je dat best? SABAM int en verdeelt de auteursrechten van beschermde muziek. Als je op een fuif (live of opgenomen) muziek speelt, moet je auteursrechten betalen. Ook als je geen toegangsgeld vraagt. Voor fuiven en dansfeesten betaal je meestal een forfaitprijs. Die hangt af van de grootte van de zaal en de gevraagde inkomprijzen. Vergeet niet dat je de SABAM-aanvraag tien dagen voor je activiteit moet versturen. Dat kan online of met de post. Informeer je bij je jeugddienst of op de website van SABAM. Wat is het verschil tussen SABAM en de billijke vergoeding? SABAM regelt de auteursrechten: de geïnde bedragen zijn bestemd voor wie de muziek gemaakt heeft. De billijk vergoeding is bestemd voor de producenten en uitvoerders van muziek (met andere woorden de eigenaars en muzikanten). Wie in het openbaar muziek speelt, moet een billijke vergoeding betalen. Sommige jeugdhuizen en zaaluitbaters betalen daarvoor een jaarlijkse forfait. Als dat niet het geval is, of je organiseert een fuif in openlucht of in een tent, wordt de billijke vergoeding bepaald op basis van de oppervlakte van de zaal of het terrein. Zorg ervoor dat je uiterlijk vijf dagen voor je fuif de aanvraag hebt gedaan. Dat kan via de website De jeugddienst kan je hier zeker bij helpen.

7 Vraag vooraf goed na hoe het in jouw gemeente zit met vergunningen en meldingsplicht, een tapvergunning of toelatingen om etenswaren te verkopen

8 Welke verzekeringen moet een organisator van een fuif afsluiten? Maak vooraf een afspraak met een verzekeringsagent, of laat je goed informeren door iemand die ervaring heeft met fuiven organiseren. Ook hier telt de gouden regel voorkomen is beter dan genezen!. Een overzicht van mogelijke verzekeringen. Burgerlijke aansprakelijkheid: voor schade aan derden door een organisatiefout. Kijk goed na of de verzekering van je vereniging geldt voor fuiven en evenementen. Brandverzekering: check of de verhuurder van de zaal een verzekering heeft tegen brand, of je zelf een polis moet afsluiten. Objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing: de zaaluitbater moet verzekerd zijn tegen schade als gevolg van brand of ontploffing. Burgerlijke aansprakelijkheid tent: voor schade veroorzaakt door het wegwaaien van een tent. Verzekering alle risico s: tegen schade, diefstal of stormschade aan je materiaal of waardevolle materialen die je huurt. Check ook het nut van een verzekering rechtsbijstand, slecht weer, ongevallen van medewerkers, en contractuele aansprakelijkheid. Wat mag een organisator niet doen? Elke organisator (maar ook de medewerkers van een fuif) moeten zich aan bepaalde regels houden. Je mag geen alcohol verkopen of geven aan minzestienjarigen. Je mag geen alcohol schenken aan iemand die dronken is. Je mag niemand aanzetten of zelf deelnemen aan spelletjes die leiden tot dronkenschap. Je mag geen sterke drank schenken of verkopen aan minachttienjarigen (dus ook geen alcoholpops, breezers of premixdranken!) Je mag geen druggebruik toelaten: als dat gebeurt kan de politie de fuif stilleggen. Je mag niemand fouilleren. Hang liever een verbodsbord tegen drugs, dan zelf de wet te overtreden.

9 Is een T-shirt met security een garantie voor een veilige fuif? Heel duidelijk: neen! Meer nog: je mag niet zomaar security op T-shirts of jassen drukken. Enkel erkende bewakingsfirma s mogen dat. De wetgeving op bewaking is zeer streng en enkel erkende bewakingsfirma s mogen bepaalde taken uitvoeren. Ofwel werk je met zo n firma, ofwel werk je met vrijwilligers ofwel combineer je de twee. Sommige verhuurders van zalen verplichten je in hun contract om een bewakingsfirma in te zetten. Informeer je vooraf duidelijk welke taken welke mensen mogen uitvoeren. Als je security inzet, heb je daarvoor toestemming nodig van de burgemeester. Check bij de jeugddienst hoe je daarvoor vergunningen krijgt. Mag je iemand de toegang tot een fuif weigeren? In principe mag een minzestienjarige niet binnen op een fuif zonder begeleiding van een volwassene. Een jongere, hoe oud hij ook is, mag wel altijd binnen in een evenement dat geen winstdoel nastreeft (fuiven die niet uit handelsgeest worden georganiseerd, zoals fuiven van een school, vereniging of jeugdhuis). Je mag op je fuif niemand weigeren op basis van ras, huidskleur, geslacht, seksuele geaardheid of afkomst. Je kan de toegang wel weigeren als de zaal boven haar capaciteit gaat, of als iemand strafbare feiten pleegt zoals drugsbezit, dronkenschap, geweldpleging, enzovoort. Let op: een organisator van een fuif heeft niet het recht om iemands identiteit te controleren. Je mag enkel ticketcontrole uitvoeren en vragen dat iemand vrijwillig zijn leeftijd bewijst. Op fuifpunt.be vind je alle informatie hoe je dat wettelijk aanpakt.

10 Mag je promotiepanelen plaatsen langs de kant van de weg? Om grote panelen te plaatsen heb je soms een bouwvergunning nodig. Informeer vooraf bij je gemeente, want de wetgeving verschilt. Waar mag je affiches hangen? Je mag niet overal affiches hangen. Veel steden en gemeenten hebben speciale aanplakborden, waar het wel mag. Let op, want wildplakken wordt streng bestraft, vaak tot boetes van enkele honderden euro s. Op private plekken heb je de toestemming van de eigenaar nodig: hang dus geen affiches op bushokjes, elektriciteitscabines, brugpijlers of andere openbare plekken. Voor de promotie geldt opnieuw: informeer vooraf bij je gemeente wat mag en kan. Wie is die verantwoordelijke uitgever? Op alle affiches en flyers moet een verantwoordelijke uitgever vermeld staan, met naam en adres. Ook verenigingen of vzw s moeten hun maatschappelijke zetel vermelden. De VU is bedoeld om de oorsprong van het drukwerk makkelijk te achterhalen. Vergeet ook niet op je flyer te vermelden Verboden op de openbare weg te gooien. Dat is wettelijk verplicht.

11 Jongerengids.be is de snelste weg naar alle informatie voor jongeren. Je vindt er een antwoord op al je vragen. Stap eens binnen bij het JIP! In een Jongereninformatiepunt in je buurt kan je informatie opzoeken in folders of op het internet, maar je kan er ook terecht voor een gesprek. De JIP-medewerkers helpen je met je vragen en zoeken samen een oplossing voor je probleem. Binnenstappen in een JIP is helemaal gratis. Op zoek naar het JIP in je buurt? Najaar 2012 V.U.: Marjolein Haan, Leopoldstraat 25, 1000 Brussel

fuiven Welke vergunningen moet je hebben?

fuiven Welke vergunningen moet je hebben? Wil je een fuif organiseren? Lijkt leuk, maar je weet niet waar je aan begint! Tenminste, als jij denkt dat het alleen gaat om veel volk, muziek en dans, dan heb je het goed mis. Er zijn heel veel reglementen

Nadere informatie

Gemeente Moerbeke-Waas Jeugdraad Moerbeke-Waas Marc Fruytier - Schepen van jeugd

Gemeente Moerbeke-Waas Jeugdraad Moerbeke-Waas Marc Fruytier - Schepen van jeugd FUIFWIJZER Gemeente Moerbeke-Waas Jeugdraad Moerbeke-Waas Marc Fruytier - Schepen van jeugd FUIFWIJZER Een fuif organiseren Hoe pak ik dat aan? INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 5 DE VOORBEREIDING...6 1. De eerste

Nadere informatie

Zoek een terrein dat goed gelegen is en geschikt is voor je activiteit. Bestel eventueel al een eettent of kraam, podiumelementen en toiletcabines.

Zoek een terrein dat goed gelegen is en geschikt is voor je activiteit. Bestel eventueel al een eettent of kraam, podiumelementen en toiletcabines. N o 2 Checklist Met onderstaande checklist proberen we je een helpende hand te reiken. De bron voor al deze informatie over fuiven is fuifpunt.be. Op deze website vind je tal van tips en trucs voor de

Nadere informatie

De D feest s gid i s

De D feest s gid i s De feestgids voorwoord 1. Inleiding 1.1. het aanspreekpunt p. 4 1.2. enkele uitgangspunten p. 4 1.3. de feestbox p. 5 1.4. materiaal p. 5 1.5. begroting p. 6 2. Spelregels 2.1. het feestcharter en het

Nadere informatie

Evenementengids stad Herentals

Evenementengids stad Herentals Evenementengids stad Herentals Evenementengids stad Herentals 1 Inhoudsopgave 1 Checklist... 4 1.1 Fase 1: voorbereiding... 4 1.2 Fase 2: organisatie... 4 1.3 Fase 3: uitvoering... 5 1.4 Fase 4: nazorg...

Nadere informatie

INFO LOKAAL. ondersteuning voor de lokale hujo-groepen!

INFO LOKAAL. ondersteuning voor de lokale hujo-groepen! INFO LOKAAL ondersteuning voor de lokale hujo-groepen! Maart: Evenementenorganisatie In deze infolokaal richten we ons op alle lokale groepen die een evenement organiseren en hierbij graag een leidraad

Nadere informatie

FUIVEN MOET KUNNEN. OOK IN ZOTTEGEM http://fuifzaalzottegem.blogspot.com 1

FUIVEN MOET KUNNEN. OOK IN ZOTTEGEM http://fuifzaalzottegem.blogspot.com 1 FUIVEN MOET KUNNEN OOK IN ZOTTEGEM http://fuifzaalzottegem.blogspot.com 1 Inhoudstafel /00 /01 /01 /02 VOOR DE FUIF VOOR DE FUIF DE DAG ZELF 01 Inleiding 05 Fuiven in Zottegem 05 O2 Voorwoord 05 Voorzitter

Nadere informatie

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist Alles over alleen gaan wonen of op kot gaan Huurdersbond www.huurdersbond.be Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt www.vreg.be

Nadere informatie

INHOUD: OUDSTE STAD VAN BELGIË

INHOUD: OUDSTE STAD VAN BELGIË INHOUD: Voorwoord Locatie Security Preventie Geluid Brandveiligheid EHBO Rookverbod Alcohol Drugs Sabam Billijke Vergoeding Promotie voering Verzekeringen Ondersteuning Fuifkoffer Veiligheidsplan Sluitingsuur

Nadere informatie

Drugs en. de wet. Mag het nu wel of niet?

Drugs en. de wet. Mag het nu wel of niet? Drugs en de wet Mag het nu wel of niet? Alles over drugs De Druglijn tel. 078 15 10 20 www.druglijn.be Federale politie www.polfed-fedpol.be Advocaten voor jongeren www.jeugdadvocaat.be Jongeren Advies

Nadere informatie

Laat je. horen. Waar kan jij je mening kwijt?

Laat je. horen. Waar kan jij je mening kwijt? Laat je horen Waar kan jij je mening kwijt? Alles over inspraak, jongerenpartipatie en verkiezingen Alles over rechten van minderjarigen www.kinderrechtswinkel.be Kinderrechtencommissariaat (voor klachten

Nadere informatie

EVENEMENTEN IN ASSENEDE. Versie 03.02.2009

EVENEMENTEN IN ASSENEDE. Versie 03.02.2009 EVENEMENTEN IN ASSENEDE Versie 03.02.2009 11 Inhoudstafel DEFINITIES... 5 Voorwoord... 7 Inleiding... 8 Deel 1: Uw evenement aanvragen aan het gemeentebestuur via het Evenementenloket 1. Via het aanvraagformulier...

Nadere informatie

Waar kan je vrijwilligerswerk doen?

Waar kan je vrijwilligerswerk doen? werk vrijwilligers Je wil je graag inzetten als vrijwilliger, maar je hebt geen idee waar? Nochtans zijn er mogelijkheden genoeg. Rechten en plichten van de vrijwilliger: nooit van gehoord? Toch zijn er

Nadere informatie

Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde. Yannick Dom. 3 de jaar Financie- en verzekeringswezen Eindwerk 2011-2012

Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde. Yannick Dom. 3 de jaar Financie- en verzekeringswezen Eindwerk 2011-2012 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde EVENEMENTENVERZEKERINGEN VAN ORGANISATIE TOT SCHADEAFHANDELING CAMPUS Turnhout Yannick Dom 3 de jaar Financie- en verzekeringswezen Eindwerk 2011-2012

Nadere informatie

FUIFGIDS & DRAAIBOEK voor bet organiseren van fuiven in Aarschot

FUIFGIDS & DRAAIBOEK voor bet organiseren van fuiven in Aarschot Fuiven, feesten, op stap gaan, boemelen, AIIemaaI goed en wel, maar ken je ook de regels van het spel? FUIFGIDS & DRAAIBOEK voor bet organiseren van fuiven in Aarschot Politie Aarschot Jeugdcentrum De

Nadere informatie

Subsidies en. uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit

Subsidies en. uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit Subsidies en uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit Alles over subsidies en uitleendiensten Uitleendienst Kampeermateriaal voor de Jeugd tel. 02 251 69 43 www.uldk.be Uitleendienst

Nadere informatie

Algemene info bij het organiseren van een evenement naar keuze

Algemene info bij het organiseren van een evenement naar keuze Algemene info bij het organiseren van een evenement naar keuze 1 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Checklist... 4 2.1 Fase 1: Voorbereiding en anticipatie... 4 2.1.1 Eén jaar tot zes maanden op voorhand...

Nadere informatie

HVC. Informatiebrochure SWEET SIXTEEN. Tel. 015/ 31 73 78 Fax 015/ 32 12 36 Website www.hvcassur.be cdv 66906

HVC. Informatiebrochure SWEET SIXTEEN. Tel. 015/ 31 73 78 Fax 015/ 32 12 36 Website www.hvcassur.be cdv 66906 HVC Informatiebrochure SWEET SIXTEEN Verzekeringskantoor hvc assur bvba Oude Baan 2 2550 WAARLOOS-KONTICH Tel. 015/ 31 73 78 Fax 015/ 32 12 36 Website www.hvcassur.be cdv 66906 Minderjarig Meerderjarig:

Nadere informatie

Een praktische gids om straatfeesten te organiseren

Een praktische gids om straatfeesten te organiseren Een praktische gids om straatfeesten te organiseren 1 2 Zin in een spetterend feest? Dan hoef je letterlijk niet ver te gaan. Want je eigen straat is de ideale plek voor een gezellig samenzijn! Vorig jaar

Nadere informatie

V e rslaafd? Wat als je niet meer zonder kan

V e rslaafd? Wat als je niet meer zonder kan V e rslaafd? Wat als je niet meer zonder kan Alles over verslavingen De Druglijn tel. 078 15 10 20 www.druglijn.be SOS Nuchterheid tel. 09 330 35 25 www.sosnuchterheid.org Anonieme Alcoholisten Vlaanderen

Nadere informatie

Verl e gen zijn Tijd voor meer assertiviteit!

Verl e gen zijn Tijd voor meer assertiviteit! Verl e gen zijn Tijd voor meer assertiviteit! Alles over verlegen zijn Vereniging voor Verlegen Mensen tel. 0478 05 41 29 www.vvm-vzw.be Centrum voor Leerlingenbegeleiding www.clb.be Jongeren Advies Centrum

Nadere informatie

Je vertrekt niet van nul. Leeftijd

Je vertrekt niet van nul. Leeftijd lleen gaan wonen Vele jongeren kijken uit naar de dag dat ze op eigen benen kunnen staan. Voor sommigen is dat als ze op kot gaan, voor anderen gaat die droom in vervulling op het moment dat ze alleen,

Nadere informatie

Vrije tijd. Voor kinderen die meer wil weten over hoe ze hun vrije tijd kunnen invullen.

Vrije tijd. Voor kinderen die meer wil weten over hoe ze hun vrije tijd kunnen invullen. Vrije tijd Vrije tijd Voor kinderen die meer wil weten over hoe ze hun vrije tijd kunnen invullen. Volg jij in je vrije tijd balletles of speel je bij een voetbalclub? Misschien lees je graag een boek?

Nadere informatie

De KLJ-verzekering. Sfeer verzekerd! Maar ik ook?

De KLJ-verzekering. Sfeer verzekerd! Maar ik ook? De KLJ-verzekering Sfeer verzekerd! Maar ik ook? 1 1. De KLJ-verzekering... 3 1.1 Algemene info... 3 1.2 Waarvoor zijn we verzekerd?... 3 1.3 Waarvoor zijn we niet verzekerd?... 7 2. Extra verzekeringen...

Nadere informatie

Geluidsnormen voor muziekactiviteiten

Geluidsnormen voor muziekactiviteiten Geluidsnormen voor muziekactiviteiten Wegwijs in de regelgeving vanaf 1 januari 2013 1 inhoud 1. Enkele algemene principes 5 2. In een notendop: welke toelating of vergunning heb ik nodig als ik muziekactiviteiten

Nadere informatie

Leerplicht. Naar school gaan, moet dat of mag dat?

Leerplicht. Naar school gaan, moet dat of mag dat? Leerplicht Naar school gaan, moet dat of mag dat? Alles over leerplicht Vlaamse Infolijn Onderwijs tel. 1700 www.ond.vlaanderen.be/ infolijn Informatiepunt ouders en leerlingen tel. 02 553 87 33 Scholen

Nadere informatie

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist

All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist All en gaan wonen of op kot gaan Wat je moet weten als je verhuist Alles over alleen gaan wonen of op kot gaan Huurdersbond www.huurdersbond.be Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt www.vreg.be

Nadere informatie

& de wet. Wat weet jij eigenlijk over seks?

& de wet. Wat weet jij eigenlijk over seks? Seks & de wet Wat weet jij eigenlijk over seks? Alles over seks Seks Jeugd en Seksualiteit www.jeugdenseksualiteit.be In Petto www.inpetto-jeugddienst.be Sensoa, alles over seks tel. 03 238 68 68 www.allesoverseks.be

Nadere informatie

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job

Afgestudeerd. en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Afgestudeerd en nu? Belangrijke stappen in afwachting van een job Alles over afstuderen Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg www.werk.belgië.be VDAB (Vlaanderen) voor kantoren

Nadere informatie

VERHUUR TE HUUR JEUGDLOKALEN & WWW.JEUGDLOKALEN.BE HOE VERHUUR IK MIJN LOKAAL VOOR OVERNACHTINGEN, EVENEMENTEN OF AAN VASTE PARTNERS?

VERHUUR TE HUUR JEUGDLOKALEN & WWW.JEUGDLOKALEN.BE HOE VERHUUR IK MIJN LOKAAL VOOR OVERNACHTINGEN, EVENEMENTEN OF AAN VASTE PARTNERS? TE HUUR JEUGDLOKALEN & VERHUUR JEUGDLOKALEN & VERHUUR HOE VERHUUR IK MIJN LOKAAL VOOR OVERNACHTINGEN, EVENEMENTEN OF AAN VASTE PARTNERS? TE HUUR WWW.JEUGDLOKALEN.BE TE HUUR COLOFON Redactie Anne Mariën

Nadere informatie