ARREST. Het Hof van Beroep te BRUSSEL, achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : Rep.Nr.2012/6 2b. A.R. nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARREST. Het Hof van Beroep te BRUSSEL, achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : Rep.Nr.2012/6 2b. A.R. nr."

Transcriptie

1 ARREST Rep.Nr.2012/6 2b Het Hof van Beroep te BRUSSEL, achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : A.R. nr. 2010/AR/1019 INZAKEVAN: 8ste kamer BINGO LUX N.V., met maatschappelijke zetel te 2630 AARTSELAAR, Boomsestsenweg 37, appellante, vertegenwoordigd door Mr. DE BIE Thomas loco Mr. DEVOS Bert, advocaat te 8500 KORTRIJK, President Kennedypark 4 a; TEGEN: MESSTARIK B.V.B.A., met maatschappelijke zetel te 3000 LEUVEN, Goudsbloemstraat 50, geïntimeerde, vertegenwoordigd door Mr. VANDEBROEI< Romaln, advocaat te 3000 LEUVEN, J.P. Minckelersstraat 33. Gelet op het vonnis dat, na tegenspraak, op 11 febmarl 2010 werd uitgesproken door de rechtbank van koophandel te Leuven, beslissing waarvan geen akte van betekening wordt overgelegd.

2 I Nr )\13-f 2010/AR/1019-8ste Kamer p.2 Gelet op het verzoekschrift tot hoger beroep dat, tijdig en regelmatig naar de vorm, op 14 april2010 werd neergelegd op de griffie van het hof. Gehoord de raadslieden van de partijen in hun mondelinge uiteenzetting op de openbare terechtzitting van 10 september PROCEDUREVOORGAANDEN EN VOORWERP VAN HE1' HOGER BEROEP 1. Op 31 augustus 2009 liet geïntimeerde appellante dagvaarden voor de eerste rechter teneinde de op 1 juni 2008 tussen partijen gesloten tweeledige cojrunissieovereenkomst ontbonden te horen verklaren ten laste van appellante en deze te horen veroordelen tot het betalen van een schadevergoeding van euro, meer de wettelijke interest vanaf 29 mei 2009 tot de datum van de dagvaarding en daarna de gerechtelijke interest tot de datum van de algehele betaling, en meer de kosten. In haar conclusie breidde zij haar eis uit en vorderde zij een schadevergoeding van euro, meer voormelde interest. In ondergeschikte orde vroeg zij dat, alvorens recht zou worden gedaan, een deskundige-boekhouder zou worden aangesteld met de opdracht het oorzakelijk verband vast te stellen tussen haar schade en de contractbreuk van appellante, alsook de omvang te begroten van de schade die zij reeds heeft geleden en zallijden in de toekomst. 2. Appellante vroeg dat deze eis ongegrond zou worden verklaard en dat geïntimeerde zou worden veroordeeld in de kosten.

3 2010/AR/1019-8ste Kamer p.3 Indien de rechtbank zou oordelen dat de overeenkomst niet mirmelijk werd beëindigd, stelde zij een tegeneis in die ertoe strekte geïntimeerde te horen veroordelen tot het betalen van een forfaitaire schadevergoeding van euro, meer de gerechtelijke interest vanaf 7 december 2009 tot de datum van de effectieve betaling. 3. In het bestreden vonnis wordt de hoofdeis ingewilligd, met dien verstande dat het bedrag van de schadevergoeding wordt beperkt tot het bedrag van euro, meer de door geïntimeerde gevorderde interest. De tegeneis van appellante wordt ongegrond verklaard en zij wordt veroordeeld in de kosten. 4. Appellante vraagt dat dit vonnis teniet zou worden gedaan, dat de vordering en het incidenteel beroep van geïntimeerde ongegrond zouden worden verklaard, dat haar tegeneis zouworden ingewilligd, indien het hof zou oordelen dat de overeenkomst niet minnelijk werd beëindigd, en dat geïntimeerde zou worden veroordeeld in de kosten van beide aanleggen. 5. Geïntimeerde vraagt dat het hoger beroep als ongegrond zou worden afgewezen en dat appellante zou worden veroordeeld in de kosten van beide aanleggen. Zij stelt incidenteel beroep in, wat de toegekende schadevergoeding betreft, en vordert dat appellante zou worden veroordeeld tot het betalen van:

4 I Nr ')S&>} 2010/AR/1019 8ste Kamer p euro, meer de interest confonn artikel 3 van de algemene voorwaarden, meer de wettelijke interest vanaf 29 mei 2009 tot de datum van de dagvaarding en vervolgens de gerechtelijke interest tot de datum van de algehele betaling, en - 1 euro provisioneel op een schadevergoeding geraamd op euro wegens de schade verbonden aan het verlies van klandizie. Vooraleer ten gronde recht zou worden gedaan over deze laatste schadepost, vraagt zij dat een deskundige-boekhouder zou worden aangesteld met voonnelde opdracht. OVERZICHT VAN DE RELEVANTE FEITEN 6. Geïntimeerde baat de horecazaak "Nieuw Boerenhol'' uit in de Goudsbloemstraat 50 te Leuven. Op 1 juni 2008 sloot zij met appellante een tweeledige overeenkomst in het kader van de exploitatie van kansspelen, bestaande uit een samenwerkingsovereenkomst en een kasfondsovereenkomst. Appellante verbond er zich toe om twee kansspelen te plaatsen in dit handelsfonds ter waarde van euro per kansspel. Geïntimeerde verbond er zich toe om deze twee kansspelen te exploiteren en te commercialiseren in n1il voor 50 % van de opbrengsten. Zij zou voor appellante maandelijks minstens een opbrengst realiseren van 750 euro per kansspel en zou de helft van de jaarlijks verschuldigde belasting ten laste nemen, alsook de vervulling van de fiscale verplichtingen, onder meer wat

5 Nr S\<')j 2010/AR/ Bste Kamer p.5 ~ de BTW betreft. Appellante verbond er zich toe om euro over te maken aan geïntimeerde ter ondersteuning van de exploitatie van de kansspelen. Dit kasfonds werd toegekend als commerciële tegemoetkoming in ruil voor de exclusieve plaatsing van de twee kansspelen in de horecazaak van geïntimeerde gedurende de ganse looptijd van de overeenkomst. Dit contract werd gesloten voor een duur van zestig maanden die een aanvang zou nemen op de datum waarop de Kansspelcommissie een licentie klasse C zou uitreiken aan geïntimeerde. 6. Deze licentie werd volgens geïntimeerde uitgereikt in oktober Appellante wijst erop dat deze vcrgunning rechtstreeks werd verzonden naar de aanvrager, zijnde geïntimeerde, en dat het dan ook minstens impliciet de bedoeling was dat laatstgenoemde contact zou opnemen met appellante zodra zij een vergunning had bekomen, hetgeen zij echter niet deed, Geïntimeerde beweert dat zij begin november 2008 nog contact heeft gehad met appellante teneinde concrete afspraken te maken, maar nadien geen nieuws meer kreeg, telwijl appellante de kansspelen niet kwam plaatsen en evenmin het kasfonds van euro stortte op de rekening van geïntimeerde. Appellante betwist dat deze contacten hebben plaatsgevonden, maar houdt voor dat geïntimeerde ko11 na de totstandkoming van de samenwerking haar heeft laten weten dat zij het contract wilde ontbinden in der milllle. Appellante beweert dat zij hiennee heeft ingestemd. Geïntimeerde ontkent dat zij de overeenkomst wilde ontbinden.

6 I Nr \\1:$( 2010/AR/ Bste Kamer p.6 De aamnaning om de overeenkomst uit te voeren, die volgens geïntimeerde door haar vorige raadsman op 23 december 2008 werd gericht aan appellante, leverde geen resultaat op. Appellante betwist dat zij deze brief heeft ontvangen en betwist eveneens dat er ingevolge dit schrijven contacten hebben plaatsgevonden tussen de partijen. Dit schrijven blijkt naar een foutief adres te zijn verstuurd (verkeerd huisnummer). Op 28 mei 2009 stelde de huidige raadsman van geïntimeerde appellante in gebreke om de kansspelen te komen plaatsen en het bedrag van euro te betalen. Appellante betwistte in een schrijven van 10 juni 2009 de aanspraken van geïntin1eerde en stelde dat de partijen de overeenkomst in der minne hadden beëindigd. Geïntimeerde, die het niet eens is mèt dit standpunt, ging vervolgens over tot dagvaarding, nadat haar raadsman en appellante nog een aantal brieven hadden gewisseld. BESPREKING 7. Er wordt niet betwist dat de licentie C in oktober 2008 werd verleend aan geïntimeerde, zodat deze aantoont dat de tussen partijen gesloten overeenkomsten in werking zijn getreden. Het behoort derhalve aan appellante om te bewijzen dat zij bevrijd is van de verplichtingen die zij heeft onderschreven in deze contracten.

7 2010/AR/ Bste Kamer p, 7 8, Geïntimeerde maakt voldoende aannemelijk dat appellante kennis had van de aflevering van deze vergurmlog en derhalve van de inwerkingtreding van de contracten. Er wordt immers een stuk voorgelegd, zijnde een schrijven van de Kansspelcommissie van I december 2009, waaruit blijkt dat appellante in kennis werd gesteld van de aflevering van deze vergunning en dat op de website van deze commissie kan worden nagegaan wie al dan niet beschikt over een vergunning. Appellante, die als partij in deze overeenkomsten de vetplicllting had om deze te goeder trouw uit te voeren, had minstens moeten informeren naar het al dan niet afleveren van deze licentie. Er wordt niet bewezen dat geïntimeerde in dat verband een contraclltele tekottkoming heeft begaan. 9, Uit de meegedeelde feitelijke elementen en de overgelegde slltkken blijkt niet met voldoende zekerheid dat geïntimeerde heeft verzaakt aan de uitvoering van de met appellante gesloten overeenkomsten, noch dat de partijen deze in der minne hebben be~indigd, zelfs indien geïntimeerde pas voor het eerst in mei 2009 appellante zou hebben aangemaand om de overeenkomst uit te voeren en zelfs indien deze laatste dit schrijven onmiddellijk heeft geprotesteerd, De door appellante ingeroepen verzaking enlof be~indiging kan niet worden afgeleid uit de door haar ingeroepen handelslogica.. Ook zij kan immers redenen hebben gehad om de contracten niet meer uit te voeren. 10. Door na deze aanmaning te weigeren de kansspelen te plaatsen en de bedongen som van euro te betalen, heeft appellante een ernstige tekortkoming begaan die de ontbinding van de overeenkomsten

8 Nr Srt)f) \ 2010/AR/1019-8ste Kamer p.8 rechtvaardigt. Aangezien ge'intimeerde zelf geen contractuele tekortkoming heeft begaan, is er geen rechtsgrond om haar te veroordelen tot het betalen van een schadevergoeding wegens contractbreuk. De tegeneis van appellante werd derhalve terecht verworpen door de eerste rechter. 11. Geïntimeerde vordert een vergoeding voor de schade die zij heeft geleden wegens de ontbinding van de overeenkomsten. Zij dient het bewijs te leveren van het geleden verlies en de gederf<le winst..het hof overweegt hierover het volgende. Het beding in de overeenkomsten dat in een forfaitaire schadevergoeding voorziet, indien geïntimeerde zou weigeren de kansspelen af te nemen, kan niet worden toegepast in de hypothese dat deze contracten zouden worden ontbonden wegens de weigering van appellante om de kansspelen te plaatsen en de bedongen som van euro te betalen. Vervolgens heeft geïntimeerde in haar briefwisseling nooit erkend dat de door haar geleden schade niet meer dan euro zou bedragen, zelfs indien haar raadsman in een schrijven van 12 juni 2009 heeft voorgesteld om de door zijn cli~nte geleden schade op dit bedrag te begroten. De kansspelen dienden geplaatst te worden in oktober 2008.

9 2010/AR/1019-8ste Kamer p.9 Bij het sluiten van de overeenkomsten hebben de partijen vooropgesteld dat elk van hen de helft van de opbrengsten zou ontvangen en dat er voor appellante maandelijks een minimumopbrengst zou worden gerealiseerd van 750 euro per toestel. De partijen zijn derhalve uitgegaan van het feit dat ook gel'ntimeerde maandelijks minstens 750 euro per kansspel zou verdienen met de twee kansspelen die in haar horecazaak zouden worden geplaatst. Er werd echter niet bepaald dat dit het minimumbedrag van de opbrengst zou zijn, na betaling van de jaarlijks verschuldigde taks. De jaarlijkse taks die door gel'ntimeerde verschuldigd zou zijn geweest, indien de kansspelen effectief waren geplaatst, bedroeg euro per jaar (artikelen 79 2 en 80 1 van het Wetboek van de met de inkomstenbelasting gelijkgestelde belastingen). Appellante werpt terecht op dat ook gemtimeerde een deel van de schade heeft veroorzaakt door niet vroeger aan te dringen op de uitvoering van de overeenkomsten. De verzending en ontvangst van de brief van 23 december 2008 worden immers niet bewezen. Anderzijds kon gel'ntimeerde niet ingaan op een bod van een andere leverancier van kansspelen vooraleer appellante uitdrokkelijk heeft meegedeeld dat zij de cantmetenniet zou uitvoeren. Appellante heeft op 30 juli 2009 definitief laten weten dat zij in geen geval zou overgaan tot het plaatsen van de kansspelen, zodat geïntimeerde, op wie de verplichting rostie om haar schade te beperken en die op dat ogenblik zeker wist of diende te weten dat de kansspelen niet zouden worden geplaatst, toen op zoek kon gaan naar en een nieuwe overeenkomst kon sluiten met een andere levemncier van kansspelen. Dit impliceert echter niet dat zij omniddellijk een nieuw cantmet had kunnen sluiten en a fortiori niet dat de kansspelen omniddellijk zouden zijn geplaatst in de horecazaak van geïntimeerde.

10 I Nr )19} 2010/AR/1019 8ste Kamer p. 10 In de gegeven concrete omstandigheden en aangezien het niet mogelijk is de door geïntimeerde geleden winstderving meer precies vast te stellen, oordeelt het hof dat het bedrag hiervan, dat ten laste van appellante dient te worden gelegd, billijkbeidshalve dient bepaald te worden op euro. Ten slotte toont geïntimeerde niet aan dat zij klanten heeft verloren vanaf oktober 2008, laat staan dat een eventueel verlies van cliënteel enig verband zou hebben gehouden met het niet plaatsen van kansspelen. Er worden daaromtrent zelfs geen gegevens, noch stukken meegedeeld. In die omstandigheden kan het hof niet ingaan op het verzoek van geïntimeerde om een deskundig onderzoek te bevelen. Het beho01t niet aan een gerechtsdeskundige om het oorzakelijk verband vast te stellen tussen een contractbreuk en beweerde schade en, indien het bestaan van een wel bepaalde schade -het beweerde verlies van cliënteel - niet wordt bewezen, noch zelfs aallllemelijk gemaakt, kan geen gerechtsdeskundige worden aangesteld om de omvang van deze schade te begroten. Op het bedrag van de aan geïntimeerde toegekende schadevergoeding is vergoedende interest verschuldigd vanaf 29 mei 2009, zoals gevorderd door haar. ' 12. De eerste rechter heeft terecht appellante veroordeeld in de kosten en geoordeeld dat er geen elementen worden aangereikt die rechtvaardigen dat zou worden afgeweken van het basistarief van de rechtsplegingsvergoeding van de procedure in eerste aanleg, zoals bepaald in het Koninklijk Besluit van 26 oktober Aangezien het principaal hoger beroep deels wordt ingewilligd en het incidenteel beroep wordt venvotpen, past het appellante en ge'intimeerde te

11 Nr %'"0 2010/AR/ Bste Kamer p. 11 veroordelen in respectievelijk twee vijfden en drie vijfden van de kosten van het hoger beroep. OM DEZE REDENEN : HET HOF, recht doende na tegenspraak, Gelet op artike/24 van de wet van 15 junl1935op het gebruik der talen in gerechtszaken; Verklaart het principaal hoger beroep en het incidenteel beroep ontvankelijk doch slechts het principaal hoger beroep deels gegrond. Bevestigt het bestreden vonnis, met deze wijziging dat het bedrag van de schadevergoeding in hoofdsom wordt verminderd tot euro. Veroordeelt appellante en gemtimeerdc respectievelijk in twee vijfden en drie vijfden van de kosten van het hoger beroep, vastgesteld op euro ( ) in hoofde van appellante en op euro in hoofde van geïntimeerde. Aldus gevonnist en uitgesproken ter openbare terechtzitting van de burgerlijke achtste kamer van het hof van beroep te Brussel, op 1, waar aanwezig waren en zitting hielden : 8, L YBEER, /)// K.~AT~E ~~~ Alleenzetelend Raadsheer, Griffier. ' / > KaatJe yrseuer

In zake: 2010/AR/3198

In zake: 2010/AR/3198 Nummer: Rep. nr.: 2011/ Zitting van: 8 maart 2011 Tussenarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: In zake:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Brussel Onderwerp Dagvaarding van een tijdelijke vereniging/vennootschap. Ontbreken van rechtspersoonlijkheid Datum 26 oktober 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota

Nadere informatie

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ],

appellante, hebbende als raadsman mr. Eric Pringuet, advocaat met kantoor te 9031 Gent (Drongen), [ ], Text of the decision Hof van beroep te Gent 12 de BIS Kamer Terechtzitting van 28-06-2006 Nr. 2003/A.R./168 in de zaak van: VOF VERBURG CHAMPIGNONS, vennootschap naar Nederlands recht met maatschappelijke

Nadere informatie

ARREST Het Hof van Beroep te BRUSSEL., achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : A.R. nr. 2011/AR/2331 INZAKEVAN:

ARREST Het Hof van Beroep te BRUSSEL., achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : A.R. nr. 2011/AR/2331 INZAKEVAN: L ARREST Het Hof van Beroep te BRUSSEL., achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : A.R. nr. 2011/AR/2331 INZAKEVAN: Bste kamer 1.10.2012 STERNCO B.V.B.A., met maatschappelijke zetel

Nadere informatie

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest Nr.: 6tt161 A.R. Nr.: 2012/ AR/ 1017 Rep. m.: 2012/ 4fi Afschrift in uitvoering van het Gerechtelijk Wet.boek Vrij van recht art. 280-2 WJUlG. HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL l'r kamer, zetelend in burgerlijke

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5951 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2739 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer 2013 / Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Datum van uitspraak 25 februari 2013 Rolnummer 2011/AR/2083 op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 januari 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/3315 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van:

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van: Nummer: Rep. nr.: 2009/ Zitting van: 18 maart 2009 Eindarrest 2008/PR/10 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3,

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3, A.R.Nr. 2009/AB/51524 '. le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI 2010. Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief In de zaak: MULTIPAINT BVBA, met zetel

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2842 Datum van uitspraak 25 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1591 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen. Arrest

Hof van beroep Antwerpen. Arrest Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 april 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/1196 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5987 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/709 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Het Hof van Beroep te BRUSSEL, achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : A.R. nr. 2010/AR/1946 INZAKE VAN: N.V.

Het Hof van Beroep te BRUSSEL, achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : A.R. nr. 2010/AR/1946 INZAKE VAN: N.V. ARREST Het Hof van Beroep te BRUSSEL, achtste kamer, na beraadslaging, spreekt volgend arrest uit : A.R. nr. 2010/AR/1946 INZAKE VAN: N.V. STUDIEBUREEL S metzetel te 19.9.2011 appellante, v vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen. Arrest

Hof van beroep Antwerpen. Arrest Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 13 januari 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/276 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2532 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/695 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Case History: Appeal from Rechtbank van Koophandel (Commercial Court) Hasselt, Belgium (8 October 1996)

Case History: Appeal from Rechtbank van Koophandel (Commercial Court) Hasselt, Belgium (8 October 1996) Case Identification Date of Decision: 18 May 1999 Jurisdiction: Belgium Tribunal: Hof van Beroep, Antwerpen Case Number: 1996/AR/3312 Parties: V.V. N.V. v. E.S. B.V. Case History: Appeal from Rechtbank

Nadere informatie

In zake: 2009/AR/3461

In zake: 2009/AR/3461 Nummer: Rep.: 2011/ Zitting van: 30 mei 2011 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdende te ANTWERPEN, ZEVENDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest uitgesproken: Eindarrest In zake:

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Bewijs van eigendomsrecht op basis van dertigjarige verjaring wegens dertig jaar deugdelijk bezit. Bewijslast (artikel 1315 BW en artikel 870 Ger. W.). Dubbelzinnig

Nadere informatie

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr Arr. Nr. K/1668/12 Rep. Nr. 2012/2991 ARREST VAN HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN KAMER VAN INBESCHULDIGINGSTELLING INZAKE VAN 2008/BB/908-2011/BV/125 KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

2009/AR/1627- In de zaak van:

2009/AR/1627- In de zaak van: 2009/AR/1627- -Folio ~ Hof van beroep te Gent 7de Kamer Terechtzitting van 23 mei 2011 2009/AR/1627- In de zaak van: CHECK-IT.EU C.V.B.A., met maatschappelijke zetel te 9040 SINT-AMANDSBERG, August van

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Uitgifte Repertoriumnummer Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 5 november 2014 op op op Rolnummer BUR BUR BUR 2014/AR/1866 rrest pige tenuitvoerlegging Hof van beroep

Nadere informatie

De beslissing over de gerechts'kosten werd aangehouden.

De beslissing over de gerechts'kosten werd aangehouden. 2010/ AR/7a3 - Folio ~ 730 achterstallige commissielonen en commissielonen einde contract een bedrag van 3.271,18 EUR, zijnde btw. Tevens vroeg hij toerekening te doen van de provisie van 7.500,00 EUR,

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL 2011 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 11/689 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer, spreekt het volgend vonnis uit : INZAKE : RIJKSDIENST

Nadere informatie

VONNIS. De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken : INZAKE

VONNIS. De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken : INZAKE 1 e blad VONNIS Griffie nr.: 00293 Parket nr.: HA43.L4.107456-04 Rep.: 459 Vonnis dd. 01.03.2007 De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken

Nadere informatie

Mevrouw M.B., wonende te [xxx]

Mevrouw M.B., wonende te [xxx] 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 NOVEMBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw M.B., wonende te [xxx] Appellante,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 MAART 2015 C.13.0358.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0358.F MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL, Mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen M. S.,

Nadere informatie

2) Mevrouw M. K, - geïntimeerde sub 2 - in persoon aanwezig

2) Mevrouw M. K, - geïntimeerde sub 2 - in persoon aanwezig Nr. arrest: 2011/ Rep.nr.: 2011/ Zitting van: 07 november 2011 EINDARREST PG JEUGD 2011/BC11/524-2011/3895 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, ZESTIENDE BIS KAMER, recht doende in burgerlijke

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 11 FEBRUARI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: N.V. PIETERCIL DELBY'S,

Nadere informatie

Rolnummer 4418. Arrest nr. 12/2009 van 21 januari 2009 A R R E S T

Rolnummer 4418. Arrest nr. 12/2009 van 21 januari 2009 A R R E S T Rolnummer 4418 Arrest nr. 12/2009 van 21 januari 2009 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over artikel 301, 2, tweede en derde lid, van het Burgerlijk Wetboek, zoals gewijzigd bij artikel 7 van

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/111 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/111 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF ANTWERPEN

ARBEIDSHOF ANTWERPEN ARBEIDSHOF ANTWERPEN Afdeling Antwerpen Arrest 6 november 2013 Kamer 10 Algemeen rolnummer 2012/AA/862 Repertoriumnummer 2013/1776 D.K.M., met als raadsman mr. V.R.A., advocaat te A, tegen: ACERTA KINDERBIJSLAGFONDS

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidsrechtbank Brugge Onderwerp Handvest van de sociaal verzekerde. Beroepsziekten Datum 01 februari 2005 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/9524 Datum van uitspraak 5 november 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2012/AR/1737 Niet

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: C. P., Tegen: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ',,",.'"' '."".;,'. ',t)." rep.nr.louf AR nr. 2009/AB/52766 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - pensioenen tegensprekelijk

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Gerechtelijke vereffening-verdeling. Artikel 1207 e.v. Ger. W. Deelakkoorden: geldigheid en bindende kracht. Artikel 1447 BW betreffende de overname van de gezinswoning

Nadere informatie

12de bis Kamer. 2008/AR/2267- In de zaak van: Hof van beroep te Gent. Terechtzitting van 15 juni 2011

12de bis Kamer. 2008/AR/2267- In de zaak van: Hof van beroep te Gent. Terechtzitting van 15 juni 2011 2001l/AR12267- -Folio ~ (,c, 1 J Hof van beroep te Gent 12de bis Kamer Terechtzitting van 15 juni 2011 2008/AR/2267- In de zaak van: TRANSPORT Tl B.V.B.A., met maatschappelijke zetel te ' ingeschreven

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 19 februari 2014 op op op Rolnummer BUR BUR BUR est 2012/AR/1747 Hof van beroep Antwerpen Arrest Aangeboden

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR. nr. 2011/AB1792 1e blad. rep.nr.2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI2012 7e KAMER OCMW - maatschappelijke dienstverlening tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 DECEMBER 2006 F.05.0019.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.05.0019.N 1. S.W., en zijn echtgenote, 2. O.W., eisers, vertegenwoordigd door mr. Pierre van Ommeslaghe, advocaat bij het Hof van

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg Mechelen Onderwerp Vertegenwoordiging door voorlopig bewindvoerder in een echtscheidingsprocedure Datum 19 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Vennootschappen. Vereffening. Sluiting van de vereffening. Gevolgen. Procedures aanhangig vóór de sluiting van de vereffening Datum 5 oktober 2009 Copyright and

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 APRIL 2005 C.04.0194.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0194.N V.D., eiser, vertegenwoordigd door Mr. Adolf Houtekier, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 2800 Mechelen,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Antwerpen Onderwerp Gerechtelijk recht. Gerechtskosten. RPV. Curator met bijstand van advocaat zelfde advocatenassociatie Datum 27 februari 2012 Copyright and disclaimer De inhoud

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 OKTOBER 2009 C.08.0448.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0448.N 1. ARGENTA SPAARBANK, naamloze vennootschap, met zetel te 2018 Antwerpen, Belgiëlei 49-53, 2. ARGENTA ASSURANTIES, naamloze

Nadere informatie

Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/ (Antwerpen), ap pe 1 1 anten,

Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/ (Antwerpen), ap pe 1 1 anten, Nummer: 2S4H Rep. nr.: Zitting van: Het Hof van beroep te Antwerpen, zitting houdend te Antwerpen, ZESDE KAMER, Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/992

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 MEI 2015 C.13.0390.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0390.N 1. IMMOVA INTERNATIONAL nv, met zetel te 9031 Drongen, Klaverdries 28, 2. A. C., eisers, vertegenwoordigd door mr. Caroline

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 NOVEMBER 2012 P.12.0203.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.0203.N B. V., burgerlijke partij, eiser, met als raadsman mr. Gerard Soete, advocaat bij de balie te Brugge, tegen P. C. C. L.,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 MEI 2012 C.11.0132.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0132.N GEMEENSCHAPPELIJK MOTORWAARBORGFONDS, met zetel te 1210 Brussel, Liefdadigheidsstraat 33/1, eiser, vertegenwoordigd door mr.

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 8 MAART 2010 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 09/1743 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer heeft het volgend vonnis uitgesproken : INZAKE

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Overeenkomst. Verkoop van een onroerend goed. Compromis. Verbreking van de compromis. I. Betwisting door de koper inzake zijn handteken op de compromis. II.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 OKTOBER 2003 C.01.0365.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.01.0365.N M.T. eiser, vertegenwoordigd door Mr. Adolf Houtekier, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 2800 Mechelen,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ij..oa2..l:le, If\( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 oktober 2012 5 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst arbeider tegensprekelijk Heropening der debauen

Nadere informatie

HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN Arrest van 15 oktober 2002 - Rol nr 2001/AR/ 328

HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN Arrest van 15 oktober 2002 - Rol nr 2001/AR/ 328 HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN Arrest van 15 oktober 2002 - Rol nr 2001/AR/ 328 Une indemnité de non-concurrence est une rémunération Arrêt Gelet op de door de wet vereiste processtukken in behoorlijke vorm

Nadere informatie

JURIDAT. Nummer : Rep. : 2010/

JURIDAT. Nummer : Rep. : 2010/ JURIDAT Nummer : Rep. : 2010/ Zitting van : 10 maart 2010 Eindarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANT- WERPEN, 3e KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen : In zake

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT.

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. A.R.nr.2120963 1/6 ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. Eerste kamer. Rep.nr. VONNIS van 25 april 2013 H. H., wonende te.., eisende partij, vertegenwoordigd door Mr. B.CUYPERS, loco Mr. VERACHTERT, advocaat te

Nadere informatie

DE BURGERLIJKE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG, ZITTING HOUDENDE TE HASSELT, ELFDE KAMER, HEEFT HET VOLGENDE VONNIS UITGESPROKEN:

DE BURGERLIJKE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG, ZITTING HOUDENDE TE HASSELT, ELFDE KAMER, HEEFT HET VOLGENDE VONNIS UITGESPROKEN: DE BURGERLIJKE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG, ZITTING HOUDENDE TE HASSELT, ELFDE KAMER, HEEFT HET VOLGENDE VONNIS UITGESPROKEN: IN ZAKE A.R. nr. 03.0250.A N.V. [...] met zetel te [...] ingeschreven in het

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/9772 Datum van uitspraak 12 november 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2011/AR/633 Niet

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 DECEMBER 2017 C.16.0296.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.16.0296.N 1. ALFA nv, met zetel te 3700 Tongeren, Maastrichterstraat 31, 2. F. R., 3. A.-M. H., 4. F. R., eisers, vertegenwoordigd

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp I. Artikelen 792 en 1448 BW. Heling: toepassingsvoorwaarden. II. Artikelen 1446 en 1447 BW. Toewijzing bij voorrang. Moet het huisraad overgenomen worden met

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Facturen en hun aanvaarding. Stilzwijgen en omkeerbaar vermoeden Datum 4 december 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS

COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN AAN DE OCCASIONELE REDDERS COMMISSIE VOOR FINANCIËLE HULP AAN SLACHTOFFERS VAN OPZETTELIJKE GEWELDDADEN EN AAN DE OCCASIONELE REDDERS A.R. M12-5-0321 Beslissing van 9 januari 2014 De vijfde kamer van de Commissie, samengesteld uit:

Nadere informatie

I L :.:Ne.-' 4--'.](1,,1.),-_ 2010/ARl224,~6'-.:-~B~st~e_'.:K~am~e'

I L :.:Ne.-' 4--'.](1,,1.),-_ 2010/ARl224,~6'-.:-~B~st~e_'.:K~am~e' 2010/AR/"'22'-.4:::6'- - "Bs"te=Ka"'m::ce"" -"p"-"-. 3. J I L :.:Ne.-' 4--'.](1,,1.),-_ 2010/ARl224,~6'-.:-~B~st~e_'.:K~am~e' p 3. Geïntimeerde handhaafde haar eis tegen beide appellanten. 5. Appellanten

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG VAN ANTWERPEN 23 JUNI 2010 De Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, kamer 1C, rechtdoende in correctionele zaken, heeft het volgende vonnis

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2534 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1206 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Ouderlijk gezag. Ouderlijk genotsrecht Datum 22 februari 2007 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat de inhoud van dit document onderworpen

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Gent Onderwerp Faillissement. Bevrijding kosteloze zekerheidsteller. Geen economisch belang. Verbintenis in verhouding tot inkomsten en vermogen Datum 17 november 2008 Copyright

Nadere informatie

526C. Vrijetetring van e;q3faitierea.1 an, 280, 2' Wetboek reoistratierechten, B.V. 8914/2006 INZAKE: Mevrouw H. A, wonende te 9070 Destelbergen,

526C. Vrijetetring van e;q3faitierea.1 an, 280, 2' Wetboek reoistratierechten, B.V. 8914/2006 INZAKE: Mevrouw H. A, wonende te 9070 Destelbergen, 526C MCM MET avnefitekeno ArseRRirr - Art. 792 G.W. Vrijetetring van e;q3faitierea.1 an, 280, 2' Wetboek reoistratierechten, B.V. 8914/2006 INZAKE: Mevrouw H. A, wonende te 9070 Destelbergen, Eiseres,

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2013. 5DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren In de zaak

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 MAART 2012 C.11.0089.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0089.F 1. J-Cl. B., 2. M. S., Mr François T Kint, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. D-A. cvba, 2. P. D., 3. V. A., Mr. Pierre

Nadere informatie

De rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Brugge, tiende kamer, heeft het volgend vonnis verleend:

De rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Brugge, tiende kamer, heeft het volgend vonnis verleend: 29/02/2012-10 - EV '/RIJGEST-lD van HfcT.OHIFfteH&CH^ «*' «'" $je*aefii in van an... De rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Brugge, tiende kamer, heeft het volgend vonnis verleend:

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/ Datum van uitspraak 6 mei 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/1353 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Hof van Beroep te Gent, twee arresten van 5 februari 2007

Hof van Beroep te Gent, twee arresten van 5 februari 2007 Hof van Beroep te Gent, twee arresten van 5 februari 2007 7bis Kamer 2006/AR/2879 in de zaak van: appellante, Opeenvolgende koopovereenkomsten Internationale bevoegdheid Brussel I Verordening Artikel 28.3

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2015:5812

ECLI:NL:RBAMS:2015:5812 ECLI:NL:RBAMS:2015:5812 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 23-06-2015 Datum publicatie 04-09-2015 Zaaknummer CV EXPL 14-22777 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie