Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar FLUORIET. Fysische eigenschappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar FLUORIET. Fysische eigenschappen"

Transcriptie

1 FLUORIET Fysische eigenschappen Kleur : kleurloos, rood, oranje, geel, groen, blauw, violet, bijna zwart. Hardheid : 4 Soortelijk gewicht : 3,18 Splijting : goed Breuk : glad tot schelpvormig, bros Kristallen : (kubisch) kubus-octaëder Chemie : CaF2 (calciumfluoride) Transparantie : doorzichtig, doorschijnend Typisch fluoriet kristal GESCHIEDENIS Met de fluoriet wordt een steen aangegeven welke thans nog vele geheimen kent, ondanks het feit dat deze steensoort geliefd was bij de Oude Egyptenaren en bij de Romeinen welke graag schalen en vazen van fluoriet gebruikten. De gangbare naam voor het sterke fluoriet was in de Romeinse tijd "murra". De Chinezen kennen de fluoriet ook reeds duizenden jaren en bewonderen haar om de schone kleurenpracht. Feit is dat de Chinese ijzerindustrie, welke onder Mao zijn opgang maakte, te danken is aan de enorme fluoriet voorkomens in dit immense land. Fluoriet wordt namelijk gebruikt als vloeimiddel om ijzer sneller en schoner te laten smelten en onze eigen Hoogovens te IJmuiden hebben in de loop der tijd vele tonnen van dit mooie gesteente versmolten in de productie van ijzer en staal. In het woord fluoriet vinden wij terug het woord "vloeien" maar ook de uitdrukking fluorescentie, welke laatste plaats vindt als men de fluoriet beschijnt met een lamp zoals deze ook gebruikt wordt voor het testen van bankbiljetten op echtheid (black light).

2 De steen licht dan op met een mooi blauw-violette weerschijn, de hoogste kleuren welke wij kennen en welke duidt op de sterke geestelijke energie welke deze steen in zich bergt. Ook het begrip fluorideren van leidingwater heeft iets te maken met fluoriet en het is dan ook niet verwonderlijk dat de fluoriet de mens behulpzaam kan zijn bij het vormen van botten, tanden en kiezen. Vaas vervaardigt uit fluoriet. Deze steen heeft een nog altijd aanwezige natuurlijke straling van radium wat aangeeft dat hij een steen is welke nog bezig is aan zijn overgangsfase waarbij de verschijning zoals wij deze thans waar kunnen nemen slechts een tijdelijke is op de totale geologische tijdschaal van vele miljoenen jaren. De fluoriet maakt een energie vrij van een zware geestelijke verdichting en het is dan ook niet zo vreemd dat in deze steen de sporen gevonden worden van een aantal op Aarde zeldzame elementen zoals yttrium, cerium, samarium en europium, elementen welke uitsluitend als sporen op Aarde aangetroffen worden omdat dit de resten zijn van datgene waar een aantal stoffen, welke thans onze tastbare wereld maken, oorspronkelijk uit gevormd zijn. De fluoriet, welke in diverse kleuren voorkomt, is een prima meditatie steen omdat deze de mens welke met hem aan de gang durft te gaan laat zien waaruit zijn "zijn" gevormd wordt. De fluoriet wil "delen" ofwel de mens "deel-genoot" maken van de reis, de ontwikkeling, welke hij ondergaat of doormaakt. De vraag is natuurlijk altijd of de mens klaar is voor de mystieke energie van een steen welke informatie over wenst te dragen. De fluoriet houdt ook geestelijke energie vast, wil deze in zijn omvormingsproces meenemen en vormen tot het eind- of tussenproduct waarnaar hij onderweg is.

3 Vandaar dat een ieder persoon, welke ook maar enigszins gevoelig is voor opgeslagen trillingen, het geheugen kan lezen van een in de Romeinse tijd (= zo n jaar geleden) bewerkt kunstvoorwerp uit fluoriet jaar oude Romeinse munt Bedenk dat jaar voor ons mensen een bijna niet te overbruggen periode is, maar in de tijdverschuiving in deze dimensie is deze periode op de geologische tijdschaal van miljarden jaren absoluut niets. Dat een actieve steen zoals fluoriet een paar miljoen jaar gebruikt om zich om te vormen is eigenlijk razend snel. Vergelijk de huidige verschijningsvorm van deze steen maar met die van een kind van een jaar of drie, een persoontje in ontwikkeling en groei, onderweg naar dat wat het eens zal worden. De fluoriet verkent zijn wereld, bindt en overbrugt energie. Het feit dat hij onder bepaalde lichttrillingen een spirituele kleur uit gaat zenden verteld dat de steen actief is of naar onze begrippen "leeft", nog verbinding heeft met de Levens Energie welke hem gecreëerd heeft, dit in tegenstelling tot een groot aantal andere stenen welke weliswaar een eigen trilling uitzenden maar geen dominante trilling zoals de fluoriet. Men zou kunnen stellen dat de fluoriet een eigen wil heeft en in zekere zin is dit ook zo. Uit de Oude esoterische overleveringen blijkt dat de fluoriet een zeer belangrijke rol gespeeld heeft in de wording geschiedenis en de ondergang van het legendarische, maar feitelijke, Atlantis. Jammer genoeg heeft de mensheid het kunnen, kennen en weten welke Atlantis aan ons overgedragen heeft, laten verzanden. Bedenk dat o.a. Atlantis een plaats in onze geschiedenisboeken zou verdienen om het handelen van de mensheid, ook in de huidige tijd, te kunnen begrijpen en ons "lot", als mensheid, uit de lering welke wij zouden kunnen trekken uit deze kennis enigszins zouden kunnen bijstellen om te voorkomen dat het Atlantis uit een duister en niet meer begrepen verleden niet tevens het Atlantis van de toekomst is, ofwel datgene waar wij op af stevenen.

4 WERKING Mensen welke lijden onder hooikoorts, en ogenschijnlijk zijn dat er tegenwoordig steeds meer, vinden enorme baat bij het therapeutisch gebruik van fluoriet. Hierbij is de fluoriet op twee manieren inzetbaar, zowel als steen en als elixer, terwijl een combinatie van deze beiden natuurlijk ook mogelijk is. Bij hooikoorts is de volgende legging aan te bevelen : - één fluoriet op het derde chakra punt, (1.) - één fluoriet op het vijfde chakra punt, (2.) - één bergkristal boven het zevende chakra punt, (3.) - in iedere hand een rutielkwarts, (4.) - onder de voeten de rozekwarts/rookkwarts (m/v), (5.) - onder het eerste chakra punt een hematiet, (6.) - op iedere hoek van de behandeltafel één agaat-schijfje. (7.)

5 Indien deze veelheid van stenen echter af mocht schrikken (wat soms en bij sommige personen het geval kan zijn) leg dan uitsluitend de fluoriet op het derde en vijfde chakra punt en combineer dit met een drie maal daagse dosis van drie druppels fluoriet elixer. Begin met deze behandeling in de maand februari en herhaal deze iedere maand tot oktober. Liefst behandelen op maandagen en tijdens het planeet uur van Neptunus. Een behandeling op deze wijze duurt ook weer zo n 30 minuten. Allergische reacties, waarvan hooikoorts er natuurlijk één is, kunnen op dezelfde wijze behandeld worden, met dien verstande dat indien de allergische reactie zich uit via de huid het zinvol is om de getroffen delen in te wrijven met fluoriet olie waarbij de wrijving met een fluoriet kan geschieden. Informeer wel eerst of de mogelijkheid bestaat of Uw cliëntallergisch is voor de olie welke je gebruikt. Indien dit het geval mocht zijn gebruikt dan een oplossing van ongeveer 30 druppels fluoriet elixer op twee liter lauwwarm water waarmee je de getroffen gebieden afsponst. Eén fluoriet op het tweede chakra punt en een zelfde steen op het derde chakra punt is een hulpmiddel om af te vallen, indien het overgewicht reëel is en niet ten gevolge van het teveel eten of onverstandig eten. Mocht echter het overgewicht veroorzaakt worden door een behoefte frustraties weg te eten, plaats dan een fluoriet onder het eerste chakra punt en één steen op het zesde chakra punt. Dit eventueel in combinatie met een andere legging welke je op dat moment belangrijk kan vinden voor de geestelijke toestand van de cliënt met overgewicht. Bedenk dat er in aanvulling daarvan het "lospraten" van het overgewicht enorm belangrijk is. Overgewicht kan te maken hebben met onzekerheden in dit leven en hoe men in dit leven staat. Raadpleeg ook hetgeen hierover reeds onder andere stenen geschreven staat. Veel mensen sluiten stukken van hun geestelijke vermogens buiten, wensen geen gebruik te maken van beide hersenhelften of weten niet hoe een goede coördinatie te vinden tussen de beide helften. De grote denkers welke de wereld in de loop der tijd geproduceerd heeft bleken ieder het vermogen van coördinatie over beide hersenhelften te bezitten, waardoor verbanden duidelijker werden en omstandigheden sneller en efficiënter benoemd konden worden.

6 Bekend is dat de Griekse filosofen zich oefenden in het zowel rechts als linkshandig schrijven omdat zij wisten dat dit beide hersenhelften aan moest zetten tot activiteit. Daar waar cliënten overduidelijk vastgelopen zijn in de beperktheid van hun wereld en niet durven te kijken naar de grootsheid van alles wat is, lijkt het zinvol om hier doormiddel van de fluoriet verbetering in te brengen. Coördinatie stoornissen kunnen op dezelfde wijze gecorrigeerd worden. Leg simpelweg boven iedere wenkbrauw één fluoriet en een fluoriet kristal op het derde chakra punt waardoor de fluoriet trilling niet alleen beide hersenhelften aan zal spreken maar dit tevens zal leiden tot het totale lichamelijke gestel. Als elixer ingenomen, 15 druppels één maal daags, ontlast en reinigt de fluoriet het gehele lichaam en beschermd de aderen en vaten voor afzettingen en verkalking. Gezwellen, woekeringen en zelfs kwaadaardige ontsporingen zijn behandelbaar met de fluoriet. Nooit als enkelvoudige therapie gebruiken maar additief een enorm sterke energie om toe te passen. Het beste is om de cliënt een regelmatige legging met fluoriet te doen ondergaan, gecombineerd met wrijvingen en/of lichte massage`s met fluoriet olie en drie maal daags 15 fluoriet elixer druppels inwendig. Als legging in deze gevallen is denkbaar : - één fluoriet onder het eerste chakra punt, (1.) - één fluoriet op het zesde chakra punt, (2.) - één fluoriet op de aangedane plaats, (3.) - één bergkristal boven het zevende chakra punt, (4.) - één rookkwarts op het derde chakra punt, (5.) - één hematiet op het tweede chakra punt, (6.) - op iedere schouder (boven de sleutelbeenderen) één mosagaat, (7.) - onder of in de handen de aan- en afvoer bergkristal, (8.) - onder de voeten de rookkwarts/rozekwarts (m/v), (9.) - aan de binnenzijde van de voeten aan iedere zijde één sodaliet, (10.) - op het vierde chakra punt één rozekwarts met jade of nefriet, (11.) en - op de bovenbenen op ieder been één rutielkwarts. (12.) De tekening behorende bij deze legging staat op de volgende pagina. Op deze wijze vallen gezwellen, woekeringen en kwaadaardige ontsporingen optimaal aan te pakken.

7 Dagelijks één kopje brandnetel thee gezet met fluorietwater beschermd de tanden en kiezen tegen cariës, voorkomt tand-vleesontstekingen en zet loszittende tanden en kiezen weer vast. De fluoriet wordt o.a. gevonden in Engeland, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Zuid Afrika en China. Astrologische verbanden zijn er tussen de fluoriet en de Vissen en Waterman hoewel de Kreeft en de Steenbok eveneens positief mee-vibreren op de trilling van deze steen.

8 Toon : A, A#. Chakra`s : 1, 6 & 7. Energetische basis lading : Zuivering, opbouw. Element : Lucht. Kleurtrilling : groen, blauw, violet, ultra-violet, wit. Affirmatie : " Ik laat mijn wils-lichaam los om zo mijn bewustzijn te reinigen." In meditatie laat de fluoriet zien dat het leven op zich niets anders is als delen, delen met jezelf, delen met je medemens en delen met de wereld, het universum, rondom je. Zonder delen ben je eenzaam want uitsluitend door jezelf, je gedachten en emoties te delen kom je in contact met het Hogere Zelf van alles wat is. Mensen welke niet wensen te delen blijven staan op de informatie welke zij bij zich hebben en ontnemen zichzelf zo de groei welke mogelijk zou zijn. Als je in meditatie kunt delen zal de fluoriet je tonen waar je reis naar toe zal gaan en waar je uiteindelijke bestemming gelegen is, je wordt deelgenoot van de geheimen welke de fluoriet in zich draagt. Onderhoud Reinig de fluoriet veel, vaak en grondig want het is een echte geheugensteen. (Hij slaat alle informatie op). Ontladen en reinigen op een aantal hematiet trommelstenen en onder lauwwarm stromend water, laden in de vensterbank s nachts. Planeet uren Als bijlage, op bladzijde 10, gelieve je aan te treffen een overzicht van de planeeturen met uitleg hoe deze berekend kunnen worden.

9 Groepje fluoriet kristallen (links boven) Fluoriet octaëders (rechts) Gefacetteerde fluorieten (waarvan één in hanger) Fluoriet Boeddha - versterkt en bevorderd calciumopname, - werkt gunstig in op de schildklier, - werkt in op de tandopbouw, - doet wonden sneller helen, - geeft wijsheid, - versterkt de waarheid, - schenkt levensvreugde. Wat anderen ervan zeggen

10 Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag 1 Zon Maan Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus 2 Venus Saturnus Zon Maan Mars Mercurius Jupiter 3 Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon Maan Mars 4 Maan Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon 5 Saturnus Zon Maan Mars Mercurius Jupiter Venus 6 Jupiter Venus Saturnus Zon Maan Mars Mercurius 7 Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon Maan 8 Zon Maan Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus 9 Venus Saturnus Zon Maan Mars Mercurius Jupiter 10 Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon Maan Mars 11 Maan Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon 12 Saturnus Zon Maan Mars Mercurius Jupiter Venus?planeet uren vanaf Zonsopkomst Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag 1 Jupiter Venus Saturnus Zon Maan Mars Mercurius 2 Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon Maan 3 Zon Maan Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus 4 Venus Saturnus Zon Maan Mars Mercurius Jupiter 5 Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon Maan Mars 6 Maan Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon 7 Saturnus Zon Maan Mars Mercurius Jupiter Venus 8 Jupiter Venus Saturnus Zon Maan Mars Mercurius 9 Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon Maan 10 Zon Maan Mars Mercurius Jupiter Venus Saturnus 11 Venus Saturnus Zon Maan Mars Mercurius Jupiter 12 Mercurius Jupiter Venus Saturnus Zon Maan Mars?planeet uren vanaf Zonsondergang Als de Zon bijvoorbeeld om 6 uur s morgens opgaat en om 3 uur s middags ondergaat dan is de duur van de dag 9 uren en van de nacht 15 uren. Zodoende wordt ieder dag-planeet-uur 45 minuten. (9 x 60 : 12 = 45) en ieder nacht-planeet-uur 75 minuten (15 x 60 : 12 = 75). De juiste tijden van Zonsopgang en Zonsondergang kunnen in iedere krant gevonden worden maar ook de betere kalenders geven deze weer. Als citaat ter overweging het volgende : Alles heeft zijn eigen tijd, al het voorname onder de hemel heeft zijn eigen uur Salomo 3,1

11

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar CHRYSOPRAAS

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar CHRYSOPRAAS CHRYSOPRAAS In deze cursus komen vrij veel merkwaardige stenen voorbij, merkwaardig van uiterlijk of juist merkwaardig van innerlijk, één van die uiterst merkwaardige stenen is wel de chrysopraas. Deze

Nadere informatie

Edelsteen Therapie. André Molenaar JADE

Edelsteen Therapie. André Molenaar JADE JADE Idovah is een Hebreeuws woord en wil zeggen "Ik ben die/wie Ik ben" en wordt in oude Esoterische geschriften genoemd als één van de twaalf grote namen van God. Idovah ofwel "ik ben die/wie ik ben"

Nadere informatie

OBSIDIAAN. Evenals de granaat laat de obsidiaan ons de krachten der aarde voelen.

OBSIDIAAN. Evenals de granaat laat de obsidiaan ons de krachten der aarde voelen. OBSIDIAAN Evenals de granaat laat de obsidiaan ons de krachten der aarde voelen. Een steen welke in brede zin tot bespiegeling aanleiding geeft, de Antieken gebruikten spiegels van obsidiaan om zichzelf

Nadere informatie

RHODOCHROSIET (mangaancarbonaat - Incaroos) Fysische Eigenschappen

RHODOCHROSIET (mangaancarbonaat - Incaroos) Fysische Eigenschappen RHODOCHROSIET (mangaancarbonaat - Incaroos) Fysische Eigenschappen Kleur : roserood tot wit, gestreept. Hardheid : 4. Soortelijk gewicht : 3,30-3,70. Splijting : goed. Breuk : ruw, schelpvormig. Kristallen

Nadere informatie

Inhoud Deel 1 Deel 2

Inhoud Deel 1 Deel 2 Inhoud Voorwoord 7 Deel 1 9 Inleiding 11 De universele levenskracht 19 Het kiezen van een edelsteen 24 Verzorging van edelstenen 27 Programmeren van edelstenen 33 Edelstenen dragen op je huid 35 Edelstenen

Nadere informatie

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie André Molenaar AVENTURIJNKWARTS

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie André Molenaar AVENTURIJNKWARTS AVENTURIJNKWARTS In de lessen die al geweest zijn is er meerdere malen gesproken over chakra`s, vandaar dat deze energetische poorten van het lichaam waarschijnlijk geen onbekend fenomeen meer voor je

Nadere informatie

NEFRIET. Zoals bij de afsluiting van de jade al gemeld, bestaat er een verwarring tussen de jade en de nefriet.

NEFRIET. Zoals bij de afsluiting van de jade al gemeld, bestaat er een verwarring tussen de jade en de nefriet. NEFRIET Zoals bij de afsluiting van de jade al gemeld, bestaat er een verwarring tussen de jade en de nefriet. Een begrijpelijke verwarring want beide steensoorten behoren tot de jade-groep. De in het

Nadere informatie

OPAAL. Er is melkopaal, vuuropaal, zwarte opaal, edelopaal enz.

OPAAL. Er is melkopaal, vuuropaal, zwarte opaal, edelopaal enz. OPAAL Eigenlijk was het hoofdstuk over de kwartsfamilie reeds afgesloten en dan komt er onder de noemer opaal toch nog een broertje om de hoek kijken welke volgens sommige gemmologen behoort tot de kwartsfamilie

Nadere informatie

MOSAGAAT. De mosagaat wordt zo genoemd vanwege de mosachtige insluitsels welke zich in deze fascinerende steen bevinden.

MOSAGAAT. De mosagaat wordt zo genoemd vanwege de mosachtige insluitsels welke zich in deze fascinerende steen bevinden. MOSAGAAT De mosagaat wordt zo genoemd vanwege de mosachtige insluitsels welke zich in deze fascinerende steen bevinden. De insluitsels kunnen groen van kleur zijn maar ook de kleuren rood, bruin en zelfs

Nadere informatie

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar APOFYLLIET. Fysisch voorkomen. Geschiedenis

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar APOFYLLIET. Fysisch voorkomen. Geschiedenis APOFYLLIET Fysisch voorkomen Kleur : Hardheid : Splijting : Breuk : Kristallen : Chemie : doorzichtig, kleurloos, zwak roodachtig, gelig, groenig, blauwig 4,5-5 sterk over kristalvlak tetragonaal KCa4[Si8O20](OH,

Nadere informatie

Geschiedenis hoofdstuk 3

Geschiedenis hoofdstuk 3 Geschiedenis hoofdstuk 3 Romeinse rijk 500 v Christus 500 na Christus Rome de eeuwige stad : deze stad bestaat al eeuwenlang. De tijdlijn Het Romeinse rijk begint 500v Chr. En eindigt 500 na Christus.

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar PAREL

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar PAREL PAREL Stille getuigen van de tranen van de vrouwen welke op het strand stonden als een schip vergaan was en de geliefde, vriend, man, broer of kind nimmer meer terugkeerde van de onberekenbare zee. "Parels

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar BARNSTEEN

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar BARNSTEEN BARNSTEEN Met de barnsteen zijn wij gekomen aan de eerste "organische steen". Zuiver woordkundig kan een organisch materiaal of eindproduct natuurlijk nimmer een anorganisch product vormen. Esoterisch

Nadere informatie

AQUAMARIJN. Fysische Eigenschappen

AQUAMARIJN. Fysische Eigenschappen AQUAMARIJN Fysische Eigenschappen Kleur : lichtblauw, blauw, blauwgroen. Hardheid : 7,5-8 Splijting : geen Breuk : schelpvormig, ruw, bros. Kristallen : (hexagonaal) zeszijdige prisma`s, gestrektzuilig.

Nadere informatie

AMAZONIET. De amazoniet vertelt een verhaal van vernieuwing, verjonging en geeft een gevoel van wedergeboorte.

AMAZONIET. De amazoniet vertelt een verhaal van vernieuwing, verjonging en geeft een gevoel van wedergeboorte. AMAZONIET Een steen met een blauwe tot zachtgroene kleur welke veroorzaakt wordt door het element koper, reeds bij de Egyptenaren bekend en geliefd om zijn zachte maar tegelijk heldere uit-straling welke

Nadere informatie

GRANAAT. De karbonkelsteen, de granaat.

GRANAAT. De karbonkelsteen, de granaat. GRANAAT De karbonkelsteen, de granaat. De Egyptenaren, Grieken en Romeinen kenden deze steen vanuit oude overleveringen en waardeerden deze, om zijn sterke eigenschappen. Inderdaad als één steen persoonlijkheid

Nadere informatie

E-book. Mediteren met stenen

E-book. Mediteren met stenen E-book Mediteren met stenen Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,

Nadere informatie

Astrologische scheurkalender Esther van Heerebeek

Astrologische scheurkalender Esther van Heerebeek Astrologische scheurkalender 2017 Esther van Heerebeek Voorwoord Met de Astrologische Scheurkalender 2017 blijf je het hele jaar door op de hoogte van actuele astrologische gebeurtenissen. Per dag wordt

Nadere informatie

PYRIET. Naam en Geschiedenis

PYRIET. Naam en Geschiedenis PYRIET FYSISCHE EIGENSCHAPPEN Kleur : messinggeel, grijsgeel. Soortelijk gewicht : 5,0-5,2 Splijting : slecht Breuk : schelpvormig, ruw, bros Kristallen : (kubisch) kubussen, pentagoondodekaëders, oktaëders.

Nadere informatie

Inhoud. Bijlage B: Planeettabellen...7. Bijlage C: Blanco horoscoop...71. Bijlage D: Woordenlijst...73. Bijlage E: Symbolen...85

Inhoud. Bijlage B: Planeettabellen...7. Bijlage C: Blanco horoscoop...71. Bijlage D: Woordenlijst...73. Bijlage E: Symbolen...85 Inhoud Bijlage A: Je ascendant uitrekenen: een handleiding...3 Bijlage B: Planeettabellen...7 Bijlage C: Blanco horoscoop...71 Bijlage D: Woordenlijst...73 Bijlage E: Symbolen...85 Bijlage F: De aspecten

Nadere informatie

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar AMETRIEN. Fysisch voorkomen. violet, bleek-violet met licht bruin. schelpvormig, zeer bros

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar AMETRIEN. Fysisch voorkomen. violet, bleek-violet met licht bruin. schelpvormig, zeer bros AMETRIEN Fysisch voorkomen Kleur : Hardheid : Soortelijk gewicht : Splijting : Breuk : Kristallen : Chemie : Transparantie : violet, bleek-violet met licht bruin 7 2,63-2,65 geen schelpvormig, zeer bros

Nadere informatie

Klankstaven. Klankstaaf. tonen

Klankstaven. Klankstaaf. tonen Chakra Healing set van 7 Deze klankstaven zijn opgehangen in stevig draad boven een basis van kwaliteitshout. De klankstaven zijn gemaakt van een bijzondere aluminiumlegering, die rijke, heldere en lang

Nadere informatie

Chakra Numerologie logo en achtergronden als inleiding tot de. Chakra Code

Chakra Numerologie logo en achtergronden als inleiding tot de. Chakra Code Chakra Numerologie logo en achtergronden als inleiding tot de Chakra Code Chakra Numerologie logo en achtergronden als inleiding tot de Chakra Code André Molenaar Schrijver: André Molenaar Coverontwerp:

Nadere informatie

Huiswerk leren. Op welke manieren kun je een leertekst aanpakken? Mindmap:

Huiswerk leren. Op welke manieren kun je een leertekst aanpakken? Mindmap: Huiswerk leren Regelmatig krijgen de kinderen in groep 5/6 huiswerk mee. Vooral de vakken Naut, Brandaan en Argus Clou zijn leervakken, waarbij je moet proberen om de stof zo goed mogelijk in je geheugen

Nadere informatie

Reis door het zonnestelsel

Reis door het zonnestelsel Reis door het zonnestelsel GROEP 7-8 61 70 minuten 1, 23, 32 en 46 De leerling: weet dat de afstanden tussen de planeten heel groot zijn kan zich een voorstelling maken van de afstand van de aarde tot

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar. Dumortieriet. diepblauw, violetblauw, roodbruin. Geschiedenis

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar. Dumortieriet. diepblauw, violetblauw, roodbruin. Geschiedenis Dumortieriet Kleur : Hardheid : Soortelijk gewicht: Splijting : Breuk : Kristallen : Chemie : diepblauw, violetblauw, roodbruin 7 3,26-3,41 goed schelpvormig rombisch (zeer zeldzaam, meestal vezelige aggregaten)

Nadere informatie

Mercurius Op bijna 58 miljoen kilometer afstand van de Zon staat Mercurius. Met de Zon vergeleken is het maar een kruimeltje. Hij staat op 57 miljoen

Mercurius Op bijna 58 miljoen kilometer afstand van de Zon staat Mercurius. Met de Zon vergeleken is het maar een kruimeltje. Hij staat op 57 miljoen Mercurius Op bijna 58 miljoen kilometer afstand van de Zon staat Mercurius. Met de Zon vergeleken is het maar een kruimeltje. Hij staat op 57 miljoen kilometer van de Zon en het is er dus gloeiendheet,

Nadere informatie

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie André Molenaar CHALCEDOON

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie André Molenaar CHALCEDOON CHALCEDOON In deze tijd staan wij mensen meer dan ooit onder invloed van allerlei zachte boodschappen welke, mits maar vaak genoeg herhaald, als een hypnose ons dingen laten doen of zaken laten kopen waaraan

Nadere informatie

lende hemellichamen verschillende zijn qua temperatuur, zwaartekracht, atmosfeer en zuurstof andere hemellichamen anders uit zouden zien

lende hemellichamen verschillende zijn qua temperatuur, zwaartekracht, atmosfeer en zuurstof andere hemellichamen anders uit zouden zien Leven in de ruimte GROEP 5-6 59 80 minuten 1, 42, 46 en 54 De leerling: lende hemellichamen verschillende omstandigheden zijn qua temperatuur, zwaartekracht, atmosfeer en zuurstof andere hemellichamen

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

4 Het heelal 6. De zon. De aarde. Jupiter. De maan. Ons zonnestelsel. Mars. Mercurius Venus

4 Het heelal 6. De zon. De aarde. Jupiter. De maan. Ons zonnestelsel. Mars. Mercurius Venus Inhoud 4 Het heelal 6 De zon 10 8 De aarde De maan Jupiter 18 12 Ons zonnestelsel 14 15 16 Mars Mercurius Venus 22 Saturnus Verre planeten 24 Satellieten van het zonnestelsel 20 26 Planetoïden 27 Kometen

Nadere informatie

CARNEOOL. Een steen met meer positieve invloed dan men zo op het eerste gezicht zou vermoeden.

CARNEOOL. Een steen met meer positieve invloed dan men zo op het eerste gezicht zou vermoeden. CARNEOOL Een steen met meer positieve invloed dan men zo op het eerste gezicht zou vermoeden. De carneool behoort tot de chalcedoongroep en deze is zeer rijk aan variëteiten in de meest uiteenlopende voorkomens.

Nadere informatie

Wilt u van dezelfde picto s verschillende uitvoeringen? Vul dan per uitvoering een nieuwe bestellijst in. opletten weektaak regenboogles tafelwerk

Wilt u van dezelfde picto s verschillende uitvoeringen? Vul dan per uitvoering een nieuwe bestellijst in. opletten weektaak regenboogles tafelwerk Bestellijst Picto s Naam van uw school: Contactpersoon: Telefoonnummer: e-mailadres: De picto s worden standaard op een houten plankje gedrukt van 11cm x 11 cm. Wilt u ze in 15x15cm afgedrukt hebben dan

Nadere informatie

6.1. Boekverslag door K woorden 22 mei keer beoordeeld

6.1. Boekverslag door K woorden 22 mei keer beoordeeld Boekverslag door K. 1555 woorden 22 mei 2002 6.1 301 keer beoordeeld Vak ANW 1. Inleiding Ik doe mijn werkstuk over ons zonnestelsel, omdat het me boeit wat er verder is dan onze aarde. Ook doe ik mijn

Nadere informatie

Werkstuk Nederlands De Ruimte werkstuk

Werkstuk Nederlands De Ruimte werkstuk Werkstuk Nederlands De Ruimte werkstuk Werkstuk door Denise 1472 woorden 24 maart 2019 0 keer beoordeeld Vak Nederlands Het zonnestelsel Inhoudsopgave Inleiding Onderzoeksvraag Het ontstaan Planeten De

Nadere informatie

RESET JEZELF! Creëer de vrouw die je wil zijn, het leven dat je wil leiden en de wereld die je wil zien werkboek

RESET JEZELF! Creëer de vrouw die je wil zijn, het leven dat je wil leiden en de wereld die je wil zien werkboek Nannet van der Ham RESET JEZELF! Creëer de vrouw die je wil zijn, het leven dat je wil leiden en de wereld die je wil zien werkboek Om een Reset te maken die echt beklijft is het belangrijk dat jij je

Nadere informatie

Dagboek. voor de patiënt. Voorgesteld door: stempel arts. Change Pain is een initiatief van:

Dagboek. voor de patiënt. Voorgesteld door: stempel arts. Change Pain is een initiatief van: Dagboek voor de patiënt Voorgesteld door: stempel arts Change Pain is een initiatief van: CHANGE PAIN WWW.CHANGE-PAIN.NL Ter informatie Beste patiënt, Pijn kan zich op verschillende manieren uiten en heeft

Nadere informatie

PERIDOOT. De peridoot is een steen welke niet zonder meer te alle tijde ingezet kan worden.

PERIDOOT. De peridoot is een steen welke niet zonder meer te alle tijde ingezet kan worden. PERIDOOT De peridoot is een steen welke niet zonder meer te alle tijde ingezet kan worden. Het is een steen welke respect afdwingt, een steen welke geen gezelschap van andere stenen duldt. Kortom weet

Nadere informatie

HELICAAL RIJZEN VAN STERREN EN PLANETEN

HELICAAL RIJZEN VAN STERREN EN PLANETEN HELICAAL RIJZEN VAN STERREN EN PLANETEN MARS EN JUPITER VEROVEREN TWEELINGEN: gevaar op de weg Tijdens de maand juli 2013 waren er niet minder dan 4 ernstige spoorwegongelukken met daarbij nog een zwaar

Nadere informatie

T2b L1 De ruimte of het heelal Katern 1

T2b L1 De ruimte of het heelal Katern 1 Het heelal of de kosmos is de ruimte waarin de zon, de maan en de sterren zich bevinden. Het heelal bestaat uit een oneindig aantal hemellichamen waarvan er steeds nieuwe ontdekt worden. De hemellichamen

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

Aartsengelolie. 7 aartsengelenolie gemaakt van 100% natuurlijke etherische olie. Werking van de Engelenolie.

Aartsengelolie. 7 aartsengelenolie gemaakt van 100% natuurlijke etherische olie. Werking van de Engelenolie. Aartsengelolie 7 aartsengelenolie gemaakt van 100% natuurlijke etherische olie. Werking van de Engelenolie. Deze engelenolie is in liefde samengesteld uit pure oliën die gebruikt kunnen worden om de engelen

Nadere informatie

MAANSTEEN. Ooit werd de Maan gezien als de grote vrouwelijke kracht in het universum terwijl de mannelijke kracht die van de Zon was.

MAANSTEEN. Ooit werd de Maan gezien als de grote vrouwelijke kracht in het universum terwijl de mannelijke kracht die van de Zon was. MAANSTEEN Ooit werd de Maan gezien als de grote vrouwelijke kracht in het universum terwijl de mannelijke kracht die van de Zon was. Zoals bergkristal voor eeuwig bevroren water was kwam de maansteen voort

Nadere informatie

6.2. Werkstuk door een scholier 1504 woorden 23 december keer beoordeeld. Aardrijkskunde

6.2. Werkstuk door een scholier 1504 woorden 23 december keer beoordeeld. Aardrijkskunde Werkstuk door een scholier 1504 woorden 23 december 2008 6.2 281 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Edelstenen 1.Wat zijn edelstenen? 2.Hoe ontstaan edelstenen? 3.Waaruit ontstaan edelstenen? 4.De vorm

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleiding. 3. Hoofdstuk 2 Wat zijn edelstenen? 4. Hoofdstuk 3 Hoe ontstaan edelstenen? 5. Hoofdstuk 4 Verschillende soorten edelstenen.

Hoofdstuk 1 Inleiding. 3. Hoofdstuk 2 Wat zijn edelstenen? 4. Hoofdstuk 3 Hoe ontstaan edelstenen? 5. Hoofdstuk 4 Verschillende soorten edelstenen. Geschreven door Marit Steman / 2009 Inhoudsopgave Pagina Hoofdstuk 1 Inleiding. 3 Hoofdstuk 2 Wat zijn edelstenen? 4 Hoofdstuk 3 Hoe ontstaan edelstenen? 5 Hoofdstuk 4 Verschillende soorten edelstenen.

Nadere informatie

Kaypacha: Pele-rapport van 9 mei 2018

Kaypacha: Pele-rapport van 9 mei 2018 Kaypacha: Pele-rapport van 9 mei 2018 Hallo, dit is Kaypacha met het wekelijkse Pele-rapport. En ik ben in Berlijn, wat de groenste stad is die ik ooit heb gezien. Dit is geweldig! Dit rapport is voor

Nadere informatie

De ruimte. Thema. Inhoud

De ruimte. Thema. Inhoud Thema De ruimte Inhoud 1. Het heelal 2. Het ontstaan van het heelal en het zonnestelsel 3. Sterren en sterrenstelsels 4. De zon 5. De planeten van ons zonnestelsel 6. De stand van de aarde de maan de zon

Nadere informatie

Sterren en actualiteit de Dans der Planeten

Sterren en actualiteit de Dans der Planeten Sterren en actualiteit de Dans der Planeten De bewegingen van de planeten aan de hemel geven aan de mensen en de aarde de impulsen om innerlijk hierop mee te bewegen ofwel te reageren (planeitos is het

Nadere informatie

2.280 km doorsnede km doorsnede km doorsnede km doorsnede

2.280 km doorsnede km doorsnede km doorsnede km doorsnede Mercurius: Venus: Aarde: 4.879 km doorsnede 12.104 km doorsnede 12.756 km doorsnede Mars: 6.794 km doorsnede Jupiter: 142.080 km doorsnede Saturnus: 120.536 km doorsnede Uranus: 51.118 km doorsnede Neptunus:

Nadere informatie

Pele-Rapport voor de week van 23 mei 2018

Pele-Rapport voor de week van 23 mei 2018 Pele-Rapport voor de week van 23 mei 2018 Hallo, dit is Kaypacha met het wekelijkse Pele rapport voor 23 mei 2018. En ik zal proberen om zo dicht mogelijk bij de microfoon te blijven, want ik weet dat

Nadere informatie

Marc van Delft (componist, muziektheoreticus, schrijver, etc.)

Marc van Delft (componist, muziektheoreticus, schrijver, etc.) CURSUS: De Beeldentaal van de kunst en het mythisch bewustzijn I Marc van Delft (componist, muziektheoreticus, schrijver, etc.) Kunstvormen en hun archetypische betekenis, zoals deze in de cultuur en in

Nadere informatie

Maanden. januari. december. februari. november. maart. oktober. september. april. mei. augustus

Maanden. januari. december. februari. november. maart. oktober. september. april. mei. augustus Klokken Hieronder staan een aantal verschillende klokken afgebeeld die bepaalde tijdseenheden verduidelijken door deze te visualiseren. Je kunt deze klokken zo uitprinten, maar beter is het om ze wat groter

Nadere informatie

Inspiratie & Meer EdElstEnEn Inspiratie & Meer

Inspiratie & Meer EdElstEnEn Inspiratie & Meer Inspiratie & Meer Edelstenen Inspiratie & Meer www.inspiratieenmeer.nl info@inspiratieenmeer.nl Dit zin edelstenen die ik graag voor het eerste chakra gebruik. Bergkristal voor alle chakra s Bergkristal

Nadere informatie

Basiscursus Sterrenkunde. Sterrenwacht Tweelingen, Spijkenisse 1 Mei 2019

Basiscursus Sterrenkunde. Sterrenwacht Tweelingen, Spijkenisse 1 Mei 2019 Basiscursus Sterrenkunde Sterrenwacht Tweelingen, Spijkenisse 1 Mei 2019 Deze les Zijn er nog na vorige keer nog vragen? Deze les: Planeten in het zonnestelsel Zonnestelsel - overzicht Mercurius Is de

Nadere informatie

Pele-rapport van Kaypacha voor 3 november 2016 Nederlandse versie

Pele-rapport van Kaypacha voor 3 november 2016 Nederlandse versie Pele-rapport van Kaypacha voor 3 november 2016 Nederlandse versie Hallo, dit is Kaypacha met het wekelijkse Pele-rapport. 3 november 2016. Ik ben hier in dromenland, zie je die glazen piramide daar verderop?

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar MALACHIET

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar MALACHIET MALACHIET FYSISCHE EIGENSCHAPPEN Kleur : licht-, smaragd-, zwartgroen. Hardheid : 3,5-4 Splijting : goed Breuk :splinterig, schaalvormig Kristallen : (monoklien) klein, langprismatisch, fijnnaaldvormige

Nadere informatie

Het landschap van stress

Het landschap van stress Sessie 4 Het landschap van stress Omgaan met moeilijkheden Moeilijke dingen vormen een deel van het leven. Daar hebben we niets over te zeggen. Situaties die je als onaangenaam ervaart, kunnen zorgen voor

Nadere informatie

Reis door het zonnestelsel

Reis door het zonnestelsel Reis door het zonnestelsel GROEP 5-6 41 50 minuten 1, 23 en 32 Zet voor de activiteit Planeten de planeten onder elkaar op het bord, zoals in de tabel. De leerling: weet dat de acht planeten verschillend

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar APATIET. Fysische eigenschappen. Typisch apatiet kristal

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar APATIET. Fysische eigenschappen. Typisch apatiet kristal APATIET Fysische eigenschappen Kleur : Hardheid : Splijting : Breuk : Kristallen : Chemie : Transparantie : kleurloos, roze, geel, groen, blauw, violet. 5 slecht - goed schelpvormig, bros (hexagonaal)

Nadere informatie

UITZENDSCHEMA 2015 ZATERDAG :00 UUR TOT VRIJDAG :00 UUR

UITZENDSCHEMA 2015 ZATERDAG :00 UUR TOT VRIJDAG :00 UUR UITZENDSCHEMA 2015 ZATERDAG 18-07 12:00 UUR TOT VRIJDAG 24-07 00:00 UUR De vierdaagse is altijd N1 UITZENDSCHEMA ZATERDAG 00 Reguliere Reguliere Reguliere Reguliere 05 uitzendingen N1 uitzendingen N1 uitzendingen

Nadere informatie

L E N N Y V A N G E N D E R E N

L E N N Y V A N G E N D E R E N L ENNY VAN G ENDEREN 2 Kinderen van het licht 3 4 Lenny van Genderen Kinderen van het licht Afbeelding 1. De Boodschapper (schilderij door Lenny van Genderen). 2015 Lenny van Genderen 2015 Quint Essence

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie André Molenaar ONYX

Vakopleiding Edelsteen Therapie André Molenaar ONYX ONYX Als we spreken over de onyx dan wordt in deze context bedoeld, de zwarte onyx en niet de steen welke vaak groenig van kleur is en van welke er asbakken, beeldjes, tafelaanstekers en soms hele tafelbladen

Nadere informatie

Werkstuk Natuurkunde Negen planeten

Werkstuk Natuurkunde Negen planeten Werkstuk Natuurkunde Negen planeten Werkstuk door een scholier 1608 woorden 3 januari 2005 5,7 93 keer beoordeeld Vak Natuurkunde Planeten Ontstaan van het zonnestelsel Vlak na een explosie, de Big Bang

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

De schepping. Leerplan r.-k. godsdienst

De schepping. Leerplan r.-k. godsdienst De schepping Focus van dit verhaal De focus van dit verhaal ligt op de scheppingsdagen (Gen. 1:1 2:3). Dit verhaal is één van de heilige verhalen. Het verhaal hoort tot de kernpresentatie. Christenen beleven

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding E-stoel energetische stoel gezondheid herstellen energetische blokkades wissen e-stoel energie energetische stoel Engelen Den Bosch De E-Stoel, model URIM, of ook wel energetische stoel genoemd kan je

Nadere informatie

eer en het uitspansel verkondigd ook het werk van Zijn handen. Psalm 19 1 Voor de koorleider. Een psalm van David.

eer en het uitspansel verkondigd ook het werk van Zijn handen. Psalm 19 1 Voor de koorleider. Een psalm van David. - 1 - Psalm 19 1 Voor de koorleider. Een psalm van David. Een psalm van David, voor de leider van het koor en orkest die zorg dragen voor de tempelzangen. Deze psalm bestaat uit twee gedeelten van geheel

Nadere informatie

Maar eerst weer een edelsteen van de maand. De edelsteen die hoort bij de geboortes in Mei is de Smaragd

Maar eerst weer een edelsteen van de maand. De edelsteen die hoort bij de geboortes in Mei is de Smaragd Nieuwsbrief mei 2012 Beste nieuwsbrieflezer, Wat is een aura? Een menselijk auraveld is een persoonlijk energiereservoir die als een schaal van licht de energiestroom vanuit de Centrale Kosmische bron

Nadere informatie

Onze Veertien Lichamen

Onze Veertien Lichamen Onze Veertien Lichamen We bestaan uit de volgende 14 lichamen: 11: Cel Lichaam 10: DNA Lichaam 9: Universeel Lichaam 8: Sterre Lichaam 7: Kosmisch Lichaam 6: Spiritueel Lichaam 5: Gezamenlijk Lichaam 4:

Nadere informatie

To the love of my life. You will always be hidden in my books and my heart.

To the love of my life. You will always be hidden in my books and my heart. Serafina Education 2016 To the love of my life. You will always be hidden in my books and my heart. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aardester portaal 3. Wortelchakra 4. Sacraalchakra 5. Solar Plexus chakra

Nadere informatie

Academie voor Klank & Pedagogiek

Academie voor Klank & Pedagogiek Academie voor Klank & Pedagogiek Verdiepingsjaar Authentieke Klankheling De Academie voor Klank en Pedagogiek stelt zich als doel het stimuleren van een brede professionele inzet van klank bij kinderen

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

AGAAT. Voor veel mensen is de pracht van de agaat de eerste kennismaking met de immense schoonheid van de stenenwereld.

AGAAT. Voor veel mensen is de pracht van de agaat de eerste kennismaking met de immense schoonheid van de stenenwereld. AGAAT Voor veel mensen is de pracht van de agaat de eerste kennismaking met de immense schoonheid van de stenenwereld. Er is (buiten de opaal) ook geen enkele steensoort op aarde, welke zo n pracht in

Nadere informatie

Test je kennis! De heelalquiz

Test je kennis! De heelalquiz Test je kennis! heelalquiz Introductie les 3 Planeten, sterren, manen, de oerknal. Het zijn termen die leerlingen vast wel eens voorbij hebben horen komen. Maar wat weten de leerlingen eigenlijk al van

Nadere informatie

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!!

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!! NIEUWSBRIEF nr.3 maart 2018 Overzicht maand MAART Examenyoga jongeren Zwangerschapsyoga Partnerles The Essence of Life meditatie Divine Light cursus NIEUW! Volle maan meditatie maandag 26 maart dinsdag

Nadere informatie

Waarom zijn er seizoenen?

Waarom zijn er seizoenen? Waarom zijn er seizoenen? Waarom zijn er seizoen? Vorig weekeinde was het ineens zover. Volop zomer op zaterdag met ruim 24 graden en een zonnetje, de dag erna was het herfst met 15 graden en gemiezer.

Nadere informatie

Kaypacha: Pele-rapport van 2 mei 2018

Kaypacha: Pele-rapport van 2 mei 2018 Kaypacha: Pele-rapport van 2 mei 2018 Hallo, dit is Kaypacha met het wekelijkse Pele-rapport. Ik ben hier in de buurt van de stad Deia op het eiland Mallorca, Spanje. En ik kan niet geloven hoe mooi! 2

Nadere informatie

ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK PC VUGHT

ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK PC VUGHT ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK 6 5264 PC VUGHT 06-29436075 bianca@ontdekjekracht.nu www.ontdekjekracht.nu DE KRACHT VAN KLEUR Cursus van 5 les dagen of 10 avonden waarin

Nadere informatie

TULE inhouden & activiteiten Oriëntatie op jezelf en de wereld - natuur en techniek. Kerndoel 46. Toelichting en verantwoording

TULE inhouden & activiteiten Oriëntatie op jezelf en de wereld - natuur en techniek. Kerndoel 46. Toelichting en verantwoording TULE - ORIËNTATIE OP JEZELF EN DE WERELD KERNDOEL 46 162 TULE inhouden & activiteiten Oriëntatie op jezelf en de wereld - natuur en techniek Kerndoel 46 De leerlingen leren dat de positie van de aarde

Nadere informatie

Het eetbare zonnestelsel groep 5-7

Het eetbare zonnestelsel groep 5-7 Het eetbare zonnestelsel groep 5-7 Hoe groot is de aarde? En hoe groot is de zon in vergelijking met de aarde? Welke planeet staat het dichtst bij de zon en welke het verst weg? Deze les leren de leerlingen

Nadere informatie

DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns

DIY. Zelf zalf maken. (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns DIY Zelf zalf maken (o.a. te gebruiken voor het behandelen van mok bij paarden) Caroline Crijns De natuur staat VOL met planten en bloemen die geneeskrachtige stoffen bevatten. Het maken van een eigen

Nadere informatie

Les 2 Ophelderen Leestekst: Het zonnestelsel

Les 2 Ophelderen Leestekst: Het zonnestelsel Les 2 Ophelderen Leestekst: Het zonnestelsel "Welkom:... " Introductiefase: 1. "We gaan vandaag, net als de vorige keer, proberen de betekenis te vinden van moeilijke woorden. We hebben dit de vorige keer

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam 1 2 3 4 5 6 werkboek groep 4 7 8 9 11 12 naam 10 blok 7 en 8 blok 8 x les xx 8 1 Hoeveel schroeven liggen hier? Vul in.... 2 34 Het konijnenhok x 4 schroeven is... schroeven. Reken uit. 2 groepjes van

Nadere informatie

12 Tijd. Klokkijken. Een plank van 3 m en 20 cm wordt in 4 gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? 3 m en 20 cm = 320 cm. 320 cm : 4 = 80 cm

12 Tijd. Klokkijken. Een plank van 3 m en 20 cm wordt in 4 gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? 3 m en 20 cm = 320 cm. 320 cm : 4 = 80 cm Regel Een plank van m en 0 cm wordt in gelijke stukken gezaagd. Hoe lang is elk stuk? m en 0 cm 0 cm. 0 cm : 0 cm De opbrengst van de boer is ton aardappelen. Hij houdt deel zelf. De rest gaat naar de

Nadere informatie

Reis naar andere hemellichamen

Reis naar andere hemellichamen Reis naar andere hemellichamen GROEP 1-2 04 55 minuten De leerling: zonnestelsel verschillend zijn ringen heeft voorwerp drijft of zinkt met stukje ijzer dichtbindstrip Zorg voor de activiteit Zijn alle

Nadere informatie

Counseling opleiding, lesmaand 6

Counseling opleiding, lesmaand 6 Counseling opleiding, lesmaand 6 Inhoudsopgave Les 6a Doordringen tot de kern Socrates Les 6b Functioneren Functioneringsschema De filosoof De machine als metafoor In beweging zijn Het bewuste functioneren

Nadere informatie

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 21

Sleutels naar mijn. Groene Hart. Dreamspell code: kin 21 Sleutels naar mijn Groene Hart Dreamspell code: kin 21 Mijn Brandend Hart Mijn hart brandt van liefde, iedereen kan de vlammen zien De hartstocht doet mijn hart bonzen als de golven van een onmetelijke

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

VEROVER DE RUIMTE. webversie

VEROVER DE RUIMTE. webversie VEROVER DE RUIMTE 5 Doelen Eindtermen en leerplandoelen Materiaal Groeperingsvorm Soort spel Speldoel box 3 Verover de ruimte 3 1 De kinderen kunnen zich houden aan de vooraf opgestelde tijdspanne. 2

Nadere informatie

Pele-rapport van Kaypacha voor 24 augustus 2016 Nederlandse versie

Pele-rapport van Kaypacha voor 24 augustus 2016 Nederlandse versie Pele-rapport van Kaypacha voor 24 augustus 2016 Nederlandse versie Hallo iedereen, dit is Kaypacha met het wekelijkse Pele-rapport. Een astrologische kijk op wat er speelt op deze aarde hier, voor 24 augustus.

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Wonen in de ruimte

Hoofdstuk 4 Wonen in de ruimte Hoofdstuk 4 Wonen in de ruimte In de ruimte wonen is heel vreemd, totdat je eraan gewend bent. Het ruimtestation draait in anderhalf uur één keer rond de aarde. De bemanning ziet dus zestien keer per dag

Nadere informatie

In dit overzicht vindt u korte informatie over de werking van de verschillende gezondheisstenen.

In dit overzicht vindt u korte informatie over de werking van de verschillende gezondheisstenen. In dit overzicht vindt u korte informatie over de werking van de verschillende gezondheisstenen. Agaat Agaat komt in veel kleurschakeringen voor. De basiskleuren zijn grijs, beige, wit, zwart en bruin,

Nadere informatie

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg Werkblad Meander Thema 1: Onderweg 1.1 Vakantiebestemmingen Schrijf 1, 2, 3, 4, 5, en 6 1. De reis start in Nederland 2. België is klein, dat gaat snel 3. Frankrijk is groot, pffff.wat duurt het lang!!

Nadere informatie

Opdracht. Gezond bewegen? Doen!

Opdracht. Gezond bewegen? Doen! Opdracht Doe het zelf 16 Gezond bewegen? Doen! Inleiding Indezelessenwordteraandachtbesteedaan bewegenengezondheid.erzijnopdrachtendieineen groepjewordenuitgevoerddaaromookhet samenwerken erbij. Doelstellingen

Nadere informatie

Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar

Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Week 2 7 januari 8 januari 10 januari Een frisse start! Schoonmaakwedstrijd en kindervergadering

Nadere informatie

Sterrenkunde. Materialen Karton Meetlat Passer Touw Potlood Schaar Lange stok

Sterrenkunde. Materialen Karton Meetlat Passer Touw Potlood Schaar Lange stok Pruiken en revoluties Groep 7 Handleiding voor de leerkracht Deze handleiding en de opdrachten zijn bedoeld als aanvulling op de geschiedenislessen over Pruiken en revoluties. De lesonderdelen beschreven

Nadere informatie