Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar MALACHIET

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar MALACHIET"

Transcriptie

1 MALACHIET FYSISCHE EIGENSCHAPPEN Kleur : licht-, smaragd-, zwartgroen. Hardheid : 3,5-4 Splijting : goed Breuk :splinterig, schaalvormig Kristallen : (monoklien) klein, langprismatisch, fijnnaaldvormige aggregaten Chemie : Cu2[(OH2 CO3] basisch kopercarbonaat Transparantie : ondoorzichtig Twee zeldzame kristalvormen van malachiet NAAM & GESCHIEDENIS Waarschijnlijk komt de naam malachiet van het Griekse woord "malache" = "Maluwe" hetwelk kaasjeskruid betekent, een kruid welke door geheel Europa voorkomt en zo ook in onze Lage Landen Deze verklaring lijkt wat ver gezocht, maar als men de intens groene bladeren van het kaasjeskruid waarneemt dan is het vergelijk snel getrokken. Daarnaast spree kt er nog iets anders voor deze woordverklarende theorie nl. het volgende: net zoals de turkoois werd in het oude Egypte, Griekenland en het Romeinse Rijk de malachiet in gepoederde vorm ingezet als oogmake-up en tegen allerhande oogziektes (Ook Malachiet is sterk koperhoudend en bacterie dodend). Het kaasjeskruid wordt al sinds de vroegste jaren gebruikt, om o.a. de ogen een gezond uiterlijk te geven door fijngemalen, gedroogde, kaasjeskruidbladeren rond de ogen op te brengen als een soort van pancake. (hierdoor verdwijnen bij het gebruik van kaasjeskruid in deze vorm ook blauwe wallen onder de ogen). Aangezien men in de oudste tijden niet zozeer keek naar het desbetreffende materiaal maar men meer naar de werking van het materiaal, zou hieruit afgeleid kunnen worden dat de malachiet doordat hij rond de ogen gebruikt werd en malachietpoeder gelijk van kleur is als het poeder van de gedroogde kaasjeskruidbladeren, beide onder dezelfde benaming de wereld ingingen.

2 Een tweede verklaring is dat de malachiet afkomstig is van het Oud-Griekse woord "Malakos" hetwelk "zacht" betekent en zacht is de malachiet beslist. In de oudste tijden werd de malachiet ingezet als heel-steen, amulet, siersteen en make-up. Als heel-steen heeft de malachiet vanaf de eerste tijden tot in de late Middeleeuwen gediend, als poeder om misselijkheid tegen te gaan. Indien met toentertijd bang was dat een "boze heks" het bronwater had vergiftigd, werd er aan het geputte water een weinig malachietpoeder toegevoegd. Feit is dat malachiet, meer nog dan zuiver goud en zilver, uitermate sterk is in het vernietigen van bacteriën en andere ziekteverwekkers. Met andere woorden, men wist niet te verklaren hoe het water bedorven geraakt was door allerlei micro-organismen en uit de dagelijkse begripsvorming moest wel één of ander kruidenvrouwtje of mannetje (heks of heksenmeester) de schuld krijgen. Grappig is, dat het middel om het "kwaad" in het water te bestrijden ook weer aangeschaft diende te worden bij een persoon met de "Oude" kennis. Daarnaast gaf het dragen van een malachiet in de Middeleeuwen een absolute bescherming tegen de invloeden van "kwade" heksen. In Midden-Europa en in de Alpenlanden vervaardigde men tot circa 1700 z.g. "barens kruisen" welke vervaardigd waren uit eikenhout en ingelegd met malachietstenen. Deze kruisen dienden de zwangere vrouw te beschermen tegen schadelijke invloeden en diende de bevalling pijn- en liefst probleemloos te laten verlopen. Hierin valt te herkennen, de invloed welke de Kerk gehad heeft op het "weten" van het Volk. Men wist dat de malachiet een beschermende werking heeft, maar schaarde dit vanuit de Kerk, onder bijgeloof. Maar als bijgeloof sterk bleef en niet te overwinnen viel, moest er gezocht worden naar een weg om de bijgelovige gewoonte in verband te brengen met de gebruiken van de Kerk. Hiertoe neemt men een aantal zaken samen; - het hout van de eikenboom, gekend om zijn kracht, sterkte en ouderdom plus zijn op de mens beschermende werking, - de vorm van het kruis, als teken van geloof, God, vertrouwen en overgave, en - de kracht van de malachiet, als gekend beschermende factor en helper van de mens in moeilijke dagen.

3 Ziehier de truc is daar, de kracht van de malachiet en de kennis welke men vanaf de oudste tijden over deze steen had, is onder het Kerkse Kruis gebracht. Later nam de barende vrouw ook het houten kruis aan, de malachiet werd langzaam naar de vergeet-boeken verhuisd. Maar na een succesvolle bevalling gaf men toentertijd vaak aan het kind een malachiet om hem/haar te beschermen tegen gevaren waar de wereld vol van was (en thans natuurlijk nog steeds is). Volgens de Oude-Boeken kan het drinken uit een beker of nap welke gesneden is uit een malachiet, de drinker ineens het vermogen schenken om de taal der dieren te verstaan, schaar dit niet te ligt onder het bijgeloof maar bedenk, dat de trilling welke de malachiet in ons fijn- en grofstoffelijke lichaam brengt overeenkomt met het totale scheppingsplan. WERKING Ons geleidend vermogen wordt sterker en onze begripsvermogens worden breder onder invloed van de malachiet en haar aftreksels. De taal der dieren is een taal welke inderdaad geleerd kan worden als de mens de innerlijke rust heeft om te luisteren. Maar al te vaak luistert men wel, maar hoort men niet! De malachiet past prima op de trillingen van het derde en het vierde chakrapunt (de solar plexus en het hartchakra). Ook bij de malachiet kan de steen enkelvoudig gebruikt worden, dan wel ingebracht worden in andere leggingen welke voorheen al besproken zijn. Allereerst versterkt de malachiet de pancreas (alvleesklier) waardoor deze hersteld wordt in zijn normale doen, hierdoor werkt de malachiet (via de pancreas) prima als aanvullende therapie tegen suikerziekte. Om dit resultaat te bereiken plaatst men één malachiet ter hoogte van de alvleesklier, welk gebied eerst goed ingewreven is met malachiet-olie en één malachiet op het derde chakra punt. - Gewrichtsziektes en reuma-achtige verschijnselen kan men goed behandelen door de getroffen gebieden langdurig te masseren met malachiet-olie welke men ruim opbrengt. Aanvullend kan men op ieder getroffen punt een malachiet plaatsen, aangevuld door een malachietsteen op het derde en vierde chakra-punt.

4 - Een hernia pulposa is met malachiet plaatselijk behandelbaar, plaats hiertoe een malachietsteen op de getroffen plaats en laat deze hier ongeveer 60 minuten zitten. Daarna masseert men (heel erg zacht) de plaats waar de hernia zich bevindt en ter aanvulling geef je de cliënt malachiet elixer mee waarvan deze éénmaal daags drie druppels dient te nemen. - Kneuzingen welke niet te ernstig zijn, behandelt men simpel door de getroffen plaats éénmalig met malachiet-olie in te wrijven. Hetzelfde kan men doen op plaatsen waar huidregeneratie gewenst is, hoewel turkooissteen sterker op de huidregeneratie inwerkt dan de malachiet. - Anders wordt het, als er huidregeneratie verlangd wordt op een plaats welke tijdelijk geïnfecteerd is geraakt met bacteriën. Hiertoe wrijft men malachiet-olie op en legt daarbovenop een malachietsteen. - Hartkrampen kan men tegengaan door een malachiet op beide eerder genoemde chakra-punten te plaatsen, het vierde chakrapunt rustig met malachiet-olie te masseren en de cliënt driemaal daags drie druppels malachiet-elixer voor te schrijven. Gecombineerd met het beschijnen van het vierde chakrapunt met blauw licht zullen ook de stress en spanningen afnemen welke de aanleiding kunnen zijn geweest tot de hartkrampen. - Door uitsluitend één malachiet op het derde chakrapunt te plaatsen, het vierde chakrapunt met malachiet-olie in te wrijven en op deze laatste blauw licht te doen schijnen, zullen spanningen en stress verdwijnen. (Wel gecombineerd met rustige muziek en deze behandeling ongeveer 45 minuten te laten duren). - Astma Bronchiale kan behandeld worden door op het vierde en vijfde chakrapunt een malachiet te plaatsten. Daarnaast het totale longgebied goed en grondig inwrijven met malachiet-olie. - Menstruatie klachten van welke aard dan ook waaronder menstruatie pijn zijn behandelbaar door ongeveer drie dagen voor de menstruatie één malachiet op het derde chakrapunt te plaatsten, één op het vierde en één op het tweede. Men laat de cliënt zelf het onderbuikgebied dagelijks inwrijven met malachiet-olie en ter aanvulling kan de cliënt drie dagen voor de menstruatie éénmaal één druppel malachiet-elixer innemen, twee dagen voor de menstruatie tweemaal daags twee druppels en op de dag voor de menstruatie alsmede de eerste menstruatie dag driemaal daags drie druppels van dit elixer.

5 De ervaringen met deze combinatie zijn zeer goed en absoluut aanbevelingswaardig. - Een malachiet op het derde chakrapunt aangevuld met een malachiet-olie massage in het niergebied brengt tezamen met een eenmalige inname van 12 malachietelixer druppels een reiniging van de nieren tot stand alsmede een ontgifting van het totale urinewegen systeem. - Een rustige slaap is nodig om ons lichaam en onze geest te versterken. Hiertoe wrijft de persoon welke niet tot een rustige en versterkende slaap kan komen zijn slapen, voorhoofd en nek voor het slapen gaan in met malachiet-olie. Een malachietsteen onder het hoofdkussen en binnen de kortste keren wordt het beoogde succes geboekt. - Oogontstekingen zijn behandelbaar met zorgvuldig vervaardigd Malachiet-water. Driemaal daags de ogen met dit water deppen en één maal daags 30 minuten op ieder, gesloten oog, één malachiet plaatsen. - Een van de nadelige gevolgen van onze elektronica maatschappij is, dat wij mensen de gehele dag bestookt worden met stralingen welke onze lichamelijkheid niet kan verwerken. De cliënt welke overduidelijk lijdt aan de gevolgen van elektrosmog (verschijnselen reeds eerder beschreven) doet er goed aan om de elektronische en elektrische apparatuur welke onder zijn/haar beheer valt te voorzien van een zwarte toermalijn en zelf een malachiet van enige omvang op het derde chakrapunt te gaan dragen. Dit is steeds weer een noodoplossing welke slechts tijdelijk werkt, maar soms moeten wij ons met noodoplossingen behelpen totdat de werkelijke oplossing voorhanden is. - Als laatste positieve eigenschap nogmaals het feit, dat malachiet de enige natuurlijke stof op aarde is welke op een werkelijk gigantische snelle en effectieve wijze bacteriën welke kwaadaardig voor de mens zijn vernietigd. - In de E.H.B.O. uitrusting van iedere edelsteentherapeut hoort eigenlijk een malachiet te zitten ter ontsmetting van open verwondingen. De malachiet komt het mooiste tot zijn recht indien deze in goud gezet wordt, maar het is ook de zuivere en zuiverende vibratie van goud welke de malachiet stimuleert (synergie). Slechts weinigen stenen hebben zo'n complete kleurtrilling als de malachiet en het is de therapeut dan ook zeker te raden eens rustig in meditatie met deze unieke steen te gaan, om te bezien wat deze op geestelijk niveau allemaal kan betekenen. Vindplaatsen van malachiet zijn o.a. Zuid-Afrika, de U.S.A., Zaïre, Chili, en Australië.

6 Astrologisch zijn er duidelijke verbindingen met de Stier en de Schorpioen, maar door zijn brede universele trilling, zal vrijwel ieder sterrenbeeld het goede in deze steen kunnen vinden. Toon : E, F. Chakra`s : 3, 4. Energetische Basislading : Zuivering. Element : Vuur, Aarde. Kleurtrilling : Alle kleurtrillingen aanwezig. In meditatie reinigt de malachiet ons van alle negatieve zaken welke wij in de loop der jaren opgepakt hebben zowel op lichamelijk vlak als ook op spiritueel vlak. Te veel zoekers hebben te veel onzin over hun medemensen uitgestrooid, onzin is datgene wat niet zinvol, niet constructief is, in de verhoging van het trillingsplan van deze Aarde met al wat zich daarop en in bevindt en het totale Universum wat ons omringt. Voel eens wat de malachiet hier over wil zeggen in een meditatie. Wat anderen ervan zeggen. Werkt bloedzuiverend. Versterkt het hart, de luchtwegen, de ogen. Malachiet knol

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar CHRYSOPRAAS

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar CHRYSOPRAAS CHRYSOPRAAS In deze cursus komen vrij veel merkwaardige stenen voorbij, merkwaardig van uiterlijk of juist merkwaardig van innerlijk, één van die uiterst merkwaardige stenen is wel de chrysopraas. Deze

Nadere informatie

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie André Molenaar AVENTURIJNKWARTS

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie André Molenaar AVENTURIJNKWARTS AVENTURIJNKWARTS In de lessen die al geweest zijn is er meerdere malen gesproken over chakra`s, vandaar dat deze energetische poorten van het lichaam waarschijnlijk geen onbekend fenomeen meer voor je

Nadere informatie

Edelsteen Therapie. André Molenaar JADE

Edelsteen Therapie. André Molenaar JADE JADE Idovah is een Hebreeuws woord en wil zeggen "Ik ben die/wie Ik ben" en wordt in oude Esoterische geschriften genoemd als één van de twaalf grote namen van God. Idovah ofwel "ik ben die/wie ik ben"

Nadere informatie

OBSIDIAAN. Evenals de granaat laat de obsidiaan ons de krachten der aarde voelen.

OBSIDIAAN. Evenals de granaat laat de obsidiaan ons de krachten der aarde voelen. OBSIDIAAN Evenals de granaat laat de obsidiaan ons de krachten der aarde voelen. Een steen welke in brede zin tot bespiegeling aanleiding geeft, de Antieken gebruikten spiegels van obsidiaan om zichzelf

Nadere informatie

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar APOFYLLIET. Fysisch voorkomen. Geschiedenis

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar APOFYLLIET. Fysisch voorkomen. Geschiedenis APOFYLLIET Fysisch voorkomen Kleur : Hardheid : Splijting : Breuk : Kristallen : Chemie : doorzichtig, kleurloos, zwak roodachtig, gelig, groenig, blauwig 4,5-5 sterk over kristalvlak tetragonaal KCa4[Si8O20](OH,

Nadere informatie

GRANAAT. De karbonkelsteen, de granaat.

GRANAAT. De karbonkelsteen, de granaat. GRANAAT De karbonkelsteen, de granaat. De Egyptenaren, Grieken en Romeinen kenden deze steen vanuit oude overleveringen en waardeerden deze, om zijn sterke eigenschappen. Inderdaad als één steen persoonlijkheid

Nadere informatie

Massage verwendag 25 mei 2014

Massage verwendag 25 mei 2014 Massage verwendag 25 mei 2014 met van 10.00 tot 17.00 doorlopend massages Ancient Thai massage Ayurvedische gezichtsmassage Warmwaterkussenmassage Breuss wervelmassage Ayurvedische voetmassage Chakra balans

Nadere informatie

GOMAIR VERMISTE DIEREN STERVENDE DIEREN HELPEN

GOMAIR VERMISTE DIEREN STERVENDE DIEREN HELPEN GOMAIR VERMISTE DIEREN STERVENDE DIEREN HELPEN Marjolein 6/1/2013 Vermiste dieren opsporen. Meditatie voor vermiste dieren Ga in een makkelijke stoel zitten, zet je voeten plat op de grond en doe je ogen

Nadere informatie

MAANSTEEN. Ooit werd de Maan gezien als de grote vrouwelijke kracht in het universum terwijl de mannelijke kracht die van de Zon was.

MAANSTEEN. Ooit werd de Maan gezien als de grote vrouwelijke kracht in het universum terwijl de mannelijke kracht die van de Zon was. MAANSTEEN Ooit werd de Maan gezien als de grote vrouwelijke kracht in het universum terwijl de mannelijke kracht die van de Zon was. Zoals bergkristal voor eeuwig bevroren water was kwam de maansteen voort

Nadere informatie

Ontmoet de HEKS in jou DAG 1 - HELEN. Sacha Franke. Sacha s School vol Magie

Ontmoet de HEKS in jou DAG 1 - HELEN. Sacha Franke. Sacha s School vol Magie Ontmoet de HEKS in jou DAG 1 - HELEN Sacha Franke Sacha s School vol Magie ONTMOET DE HEKS IN JOU! Welkom! Geweldig dat je mee doet. Je gaat deze week een andere kant van jezelf leren kennen, Eentje waarvan

Nadere informatie

Energetische achtergronden van autisme bewustzijnskanalen, het energieraster om de aarde, contracten en blokkades

Energetische achtergronden van autisme bewustzijnskanalen, het energieraster om de aarde, contracten en blokkades Energetische achtergronden van autisme bewustzijnskanalen, het energieraster om de aarde, contracten en blokkades Ieder kind is uniek, dus ook kinderen met autistische symptomen. Er zijn allerlei oorzaken

Nadere informatie

Oefeningen voor inkeer en verstilling

Oefeningen voor inkeer en verstilling Oefeningen voor inkeer en verstilling Oefeningen voor inkeer en verstilling In de christelijke traditie zijn veel voorbeelden te vinden van oefeningen die een hulp kunnen zijn voor het gebedsleven. Hieronder

Nadere informatie

PERIDOOT. De peridoot is een steen welke niet zonder meer te alle tijde ingezet kan worden.

PERIDOOT. De peridoot is een steen welke niet zonder meer te alle tijde ingezet kan worden. PERIDOOT De peridoot is een steen welke niet zonder meer te alle tijde ingezet kan worden. Het is een steen welke respect afdwingt, een steen welke geen gezelschap van andere stenen duldt. Kortom weet

Nadere informatie

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar AMETRIEN. Fysisch voorkomen. violet, bleek-violet met licht bruin. schelpvormig, zeer bros

Beroepsopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar AMETRIEN. Fysisch voorkomen. violet, bleek-violet met licht bruin. schelpvormig, zeer bros AMETRIEN Fysisch voorkomen Kleur : Hardheid : Soortelijk gewicht : Splijting : Breuk : Kristallen : Chemie : Transparantie : violet, bleek-violet met licht bruin 7 2,63-2,65 geen schelpvormig, zeer bros

Nadere informatie

Salie Basilicum Laurier Munt KRUIDEN

Salie Basilicum Laurier Munt KRUIDEN 4 Salie Basilicum Laurier Munt KRUIDEN ISBN 90-804837-2-9 NUGI 734 Auteur: Maran Verhoeven Uitgegeven door: Stichting Maran Elektronische uitgave als pdf-bestand (gratis) of geprint (tegen kostprijs) Internet:

Nadere informatie

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68.

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Voor 16 jaar en ouder! Zondag 25 Zondag 25 gaat over de Sacramenten. Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Vraag 65 : Aangezien dan alleen het geloof ons Christus en al Zijn weldaden deelachtig

Nadere informatie

Inhoud Deel 1 Deel 2

Inhoud Deel 1 Deel 2 Inhoud Voorwoord 7 Deel 1 9 Inleiding 11 De universele levenskracht 19 Het kiezen van een edelsteen 24 Verzorging van edelstenen 27 Programmeren van edelstenen 33 Edelstenen dragen op je huid 35 Edelstenen

Nadere informatie

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2)

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Toen God begon met zijn schepping, was het donker en leeg. Maar God zei: Laat er licht zijn! En opeens was er licht. Nu was het niet donker meer, maar nog

Nadere informatie

esogetics VO LG E N S P E TE R M A N D E L

esogetics VO LG E N S P E TE R M A N D E L esogetics ENERGIE REFLECTOR OLIE VO LG E N S P E TE R M A N D E L Instituut voor Kleurenpunctuur Mr. P. N. Arntzeniusweg 80 1098 GS Amsterdam tel.: 020-4687865 fax.: 020-4688384 info@kleurenpunctuur.nl

Nadere informatie

RHODOCHROSIET (mangaancarbonaat - Incaroos) Fysische Eigenschappen

RHODOCHROSIET (mangaancarbonaat - Incaroos) Fysische Eigenschappen RHODOCHROSIET (mangaancarbonaat - Incaroos) Fysische Eigenschappen Kleur : roserood tot wit, gestreept. Hardheid : 4. Soortelijk gewicht : 3,30-3,70. Splijting : goed. Breuk : ruw, schelpvormig. Kristallen

Nadere informatie

DE CHAKRA REMEDIES. judaspenning fluitenkruid grasklokje kaasjeskruid klein hoefblad

DE CHAKRA REMEDIES. judaspenning fluitenkruid grasklokje kaasjeskruid klein hoefblad DE CHAKRA REMEDIES Chakra s zijn energiecentra in ons lichaam. Een verstoorde of geblokkeerde werking heeft directe gevolgen voor ons voelen, denken en handelen. Deze Chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar. Azuriet-Malachiet. groen met blauw. bros, onregelmatig. Geschiedenis en naam

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar. Azuriet-Malachiet. groen met blauw. bros, onregelmatig. Geschiedenis en naam Azuriet-Malachiet Kleur : Hardheid : Soortelijk gewicht : Splijting : Breuk : Kristallen : Chemie : groen met blauw 3,5-4 3,8-3,9 goed bros, onregelmatig aggregaten Cu3[(OH)2/(CO3)2] + Cu2[(OH)2/Co3] +

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar PAREL

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar PAREL PAREL Stille getuigen van de tranen van de vrouwen welke op het strand stonden als een schip vergaan was en de geliefde, vriend, man, broer of kind nimmer meer terugkeerde van de onberekenbare zee. "Parels

Nadere informatie

Gefeliciteerd! Een kennismaking met de bijzondere techniek EFT.

Gefeliciteerd! Een kennismaking met de bijzondere techniek EFT. Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Een bijzondere tijd. Vol verwachting kijk je uit naar het moment dat je je kind in je armen kan sluiten. Alleen nog even bevallen. Tja, en dat is nu precies waar je misschien

Nadere informatie

Vitamine D bij zwangerschap en het geven van borstvoeding

Vitamine D bij zwangerschap en het geven van borstvoeding Vitamine D bij zwangerschap en het geven van borstvoeding Informatie voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven meander medisch centrum 1 www.meandermedischcentrum.nl In 2008 adviseerde de

Nadere informatie

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht?

Wees wijs met licht. Leo Cheizoo. We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Wees wijs met licht Leo Cheizoo We begrijpen waarom kinderen bang zijn voor het donker, maar waarom zijn mensen bang voor het Licht? Plato ISBN: 90-76564-63-9 NUR-code: 720 NUR-omschrijving: Esoterie algemeen

Nadere informatie

Ik ben een heel klein muisje

Ik ben een heel klein muisje Ik ben een heel klein muisje Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Ik ben een heel klein muisje: het lied... 3 De muziekopname... 3 Activiteiten per leeftijd: Baby s... 4 Massagespel... 4 Speelgoed... 4 Muisje

Nadere informatie

MOSAGAAT. De mosagaat wordt zo genoemd vanwege de mosachtige insluitsels welke zich in deze fascinerende steen bevinden.

MOSAGAAT. De mosagaat wordt zo genoemd vanwege de mosachtige insluitsels welke zich in deze fascinerende steen bevinden. MOSAGAAT De mosagaat wordt zo genoemd vanwege de mosachtige insluitsels welke zich in deze fascinerende steen bevinden. De insluitsels kunnen groen van kleur zijn maar ook de kleuren rood, bruin en zelfs

Nadere informatie

In dit overzicht vindt u korte informatie over de werking van de verschillende gezondheisstenen.

In dit overzicht vindt u korte informatie over de werking van de verschillende gezondheisstenen. In dit overzicht vindt u korte informatie over de werking van de verschillende gezondheisstenen. Agaat Agaat komt in veel kleurschakeringen voor. De basiskleuren zijn grijs, beige, wit, zwart en bruin,

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte Aandacht voor jezelf - Aanraken is een eerste levensbehoefte - Aanraking stimuleert de activiteit van de nervus vagus, de zenuwbaan die de afscheiding van de hormonen die een rol spelen bij de voedselopname,

Nadere informatie

AQUAMARIJN. Fysische Eigenschappen

AQUAMARIJN. Fysische Eigenschappen AQUAMARIJN Fysische Eigenschappen Kleur : lichtblauw, blauw, blauwgroen. Hardheid : 7,5-8 Splijting : geen Breuk : schelpvormig, ruw, bros. Kristallen : (hexagonaal) zeszijdige prisma`s, gestrektzuilig.

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Inhoud. Deel een: Een radicale heling 1 Het verhaal van Jill 17

Inhoud. Deel een: Een radicale heling 1 Het verhaal van Jill 17 Fragment uit Colin Tipping Radicaal Vergeven (opmaak is anders dan in het boek zelf) Inhoud Voorwoord bij de Nederlandse uitgave 7 Woord vooraf 9 Inleiding 11 Deel een: Een radicale heling 1 Het verhaal

Nadere informatie

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar. Azuriet. schelpvormig, ruw, bros

Vakopleiding Edelsteen Therapie. André Molenaar. Azuriet. schelpvormig, ruw, bros Azuriet Kleur : Hardheid : Soortelijk gewicht : Splijting : Breuk : Kristallen : Chemie : diepblauw 3,5-4 3,7-3,9 goed schelpvormig, ruw, bros (monoclien) kortzuilig; dichte aggregaten Cu3[(OH)2 Co3)2]

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

Oorsprong: Lavendel is een struikachtige plant die je kunt vinden aan de kusten van de Middellandse Zee.

Oorsprong: Lavendel is een struikachtige plant die je kunt vinden aan de kusten van de Middellandse Zee. Lavendel Lavendel is een struikachtige plant die je kunt vinden aan de kusten van de Middellandse Zee. een heldere tot lichtgele olie met een sterke geur In het Nieuwe Testament roemt Marcus lavendelolie

Nadere informatie

Argininetolerantietest bij kinderen

Argininetolerantietest bij kinderen KINDERGENEESKUNDE Argininetolerantietest bij kinderen Dagopname KINDEREN Argininetolerantietest bij kinderen De kinderarts heeft na overleg met u besloten om bij uw kind een onderzoek te doen naar de aanmaak

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding E-stoel energetische stoel gezondheid herstellen energetische blokkades wissen e-stoel energie energetische stoel Engelen Den Bosch De E-Stoel, model URIM, of ook wel energetische stoel genoemd kan je

Nadere informatie

Vitiligo Wat is vitiligo? Hoe ontstaat vitiligo? - De auto-immuuntheorie

Vitiligo Wat is vitiligo? Hoe ontstaat vitiligo? - De auto-immuuntheorie Vitiligo Wat is vitiligo? Vitiligo is een aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen en waarbij melkwitte plekken van verschillende grootte en vorm ontstaan. Minstens 0,5% van de wereldbevolking

Nadere informatie

De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 programma uitgebreid t/m 23 juli 2011

De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 programma uitgebreid t/m 23 juli 2011 De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 programma uitgebreid t/m 23 juli 2011 25 sep Daniël 1 in de school van God 23 okt Daniël 2 God kent de toekomst 27 nov Daniël 3 in het vuur 18 dec Daniël

Nadere informatie

Wat is Reiki? De bijbel en Reiki zijn het er allebei over eens dat de mens bestaat uit een GEEST een ZIEL en een LICHAAM.

Wat is Reiki? De bijbel en Reiki zijn het er allebei over eens dat de mens bestaat uit een GEEST een ZIEL en een LICHAAM. Wat is Reiki? REIKI staat voor universele levensenergie. Deze leer is afkomstig uit het Japanse Boeddhisme. In het Japans betekent REI geest en KI energie ; het is dus de leer van de geestesenergie. Het

Nadere informatie

Pijnbestrijding bij oncologisch aandoeningen

Pijnbestrijding bij oncologisch aandoeningen Anesthesiologie & Pijngeneeskunde Pijnbestrijding bij oncologisch aandoeningen "Chordotomie" www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ANE016 / Pijnbestrijding

Nadere informatie

NEFRIET. Zoals bij de afsluiting van de jade al gemeld, bestaat er een verwarring tussen de jade en de nefriet.

NEFRIET. Zoals bij de afsluiting van de jade al gemeld, bestaat er een verwarring tussen de jade en de nefriet. NEFRIET Zoals bij de afsluiting van de jade al gemeld, bestaat er een verwarring tussen de jade en de nefriet. Een begrijpelijke verwarring want beide steensoorten behoren tot de jade-groep. De in het

Nadere informatie

Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat

Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat VERZORGING Over slapen, (teveel) huilen en regelmaat voor ouders met een baby tot 3 maanden 2 Waarom huilt een baby? Alle baby s huilen en dat is een gezonde zaak. Het is normaal. Huilen hoort bij de ontwikkeling

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Uitgangspunten blz. 1.1 Doel van het beleidsplan 3 1.2 Inhoud van het beleidsplan 3. 2. Beginsituatie 4. 3. De gewenste situatie 5

Inhoudsopgave. 1. Uitgangspunten blz. 1.1 Doel van het beleidsplan 3 1.2 Inhoud van het beleidsplan 3. 2. Beginsituatie 4. 3. De gewenste situatie 5 Beleidsplan sociaal-emotionele ontwikkeling O.B.S. de Zoeker Maart 2012 Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten blz. 1.1 Doel van het beleidsplan 3 1.2 Inhoud van het beleidsplan 3 2. Beginsituatie 4 3. De gewenste

Nadere informatie

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!!

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!! NIEUWSBRIEF nr.3 maart 2018 Overzicht maand MAART Examenyoga jongeren Zwangerschapsyoga Partnerles The Essence of Life meditatie Divine Light cursus NIEUW! Volle maan meditatie maandag 26 maart dinsdag

Nadere informatie

De stap tussen u en de genezing

De stap tussen u en de genezing De stap tussen u en de genezing profeet T.B. Joshua Introductie Er is een stap tussen u en het herstel, de genezing, de zegen en redding. Die stap is geloof in Christus. Jezus staat aan de ene kant en

Nadere informatie

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis / De Omwisseling Vergeving Verlossing / Reiniging Genezing Bevrijding Verzoening Nieuw leven Getsemane Diezelfde avond ging

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door

Nadere informatie

Kinderziekten en de risico s in de zwangerschap. Afdeling Verloskunde/Gynaecologie

Kinderziekten en de risico s in de zwangerschap. Afdeling Verloskunde/Gynaecologie Kinderziekten en de risico s in de zwangerschap Afdeling Verloskunde/Gynaecologie Waterpokken Na een besmetting duurt het 2 tot 3 weken tot de eerste ziekteverschijnselen zich aandienen. Waterpokken zijn

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

Pijn bij kinderen Afdeling D/ kinderafdeling

Pijn bij kinderen Afdeling D/ kinderafdeling Uw kind is waarschijnlijk opgenomen in het ziekenhuis of dit gaat binnenkort gebeuren. Deze folder is bedoeld om u als ouder(s)/ verzorger(s) te informeren over pijn bij kinderen en tips te geven hoe hier

Nadere informatie

Boodschappen uit de edelsteen wereld

Boodschappen uit de edelsteen wereld Boodschappen uit de edelsteen wereld 1 Spes altera vitae Boodschappen uit de edelsteen wereld 1 André Molenaar Schrijver: André Molenaar Coverontwerp: Anno Mundi ISBN: 9789402138139 Anno Mundi - 2015

Nadere informatie

Woonadres :. E-mail:.

Woonadres :. E-mail:. Gegevens van (aangemeld) kind en ouder(s)/verzorger(s) Naam kind :. Geslacht: M / V Geboortedatum: Woonadres :. Postcode :.. Woonplaats :.. Tel.nr(s).:...... E-mail:. Naam vader:. Naam moeder:. Geboortedatum:../../..

Nadere informatie

De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af?

De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af? De profetische aspecten uit het boek Jozua. Wanneer speelt de geschiedenis, die beschreven wordt, in het boek Jozua zich af? Welke immens wonderlijke gebeurtenissen had Gods volk ervaren op het moment

Nadere informatie

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Lekker in je vel Leren omgaan met stress voor kinderen Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Heeft uw kind wel eens last van stress? Voelt uw kind zich wel eens niet lekker en weet u niet

Nadere informatie

Chakra Numerologie logo en achtergronden als inleiding tot de. Chakra Code

Chakra Numerologie logo en achtergronden als inleiding tot de. Chakra Code Chakra Numerologie logo en achtergronden als inleiding tot de Chakra Code Chakra Numerologie logo en achtergronden als inleiding tot de Chakra Code André Molenaar Schrijver: André Molenaar Coverontwerp:

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

Nieuw bij Become Healthy

Nieuw bij Become Healthy Nieuw bij Become Healthy Er zijn weer mooie ontwikkelingen bij ons. Wij zijn continu in beweging met het ontwikkelen van nieuwe kennis en nieuwe kennis vraagt om specifieke vaardigheden. Met trots presenteren

Nadere informatie

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Van schepping tot Koninkrijk Voorganger: ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Stilte en orgelspel Welkom en drempelgebed Het begin: Genesis 1:31 God keek

Nadere informatie

E-book. Mediteren met stenen

E-book. Mediteren met stenen E-book Mediteren met stenen Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,

Nadere informatie

REIKI. Bundel 1. Verzamelde artikelen Reiki Online. reikionline.info

REIKI. Bundel 1. Verzamelde artikelen Reiki Online. reikionline.info REIKI Bundel 1 Verzamelde artikelen Reiki Online reikionline.info Inhoud De geschiedenis van Reiki Wat is Reiki Reiki Master gezocht De inwijding Blokkades Wat is een Chakra Wat is een Aura Verzamelde

Nadere informatie

F U N F LOW E R S RO S E S

F U N F LOW E R S RO S E S INTRODUCTIE De nieuwe Chi Aromassage lijn is een serie pure, plantaardige massageen huidoliën verrijkt met een gerichte, doeltreffende combinatie van essentiële oliën. De masseur - of degene die de massage

Nadere informatie

Eigenlijk is het verhaal over de Tabernakel, het verhaal over een tent in de woestijn!

Eigenlijk is het verhaal over de Tabernakel, het verhaal over een tent in de woestijn! De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen! Het is een historisch verhaal uit Exodus. Maar er zitten geweldige geestelijke betekenissen in! Denk alleen al aan de overeenkomst tussen een offer voor je

Nadere informatie

Beter omgaan met STRESS. E-book

Beter omgaan met STRESS. E-book Beter omgaan met STRESS E-book In het kort - - - - - X 1. Bij stress helpt het om op een rij te zetten wat bij u spanning geeft en wat u juist energie geeft. 2. Praat er met iemand over die u vertrouwt.

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Epidurale infiltratie. Pijnpoli

Epidurale infiltratie. Pijnpoli 00 Epidurale infiltratie Pijnpoli 1 Wat is epidurale infiltratie? De epidurale infiltratie is een soort ruggenprik waarbij een inspuiting tussen de wervels wordt toegediend. Hierbij wordt met een lange,

Nadere informatie

vertr Zelf ouwen

vertr Zelf ouwen Zelf vertrouwen 1 1 Highest Potential Dit is een olie die jouw kind helpt bij het opbouwen van het zelfvertrouwen en ondersteunt hem/haar bij het denken in mogelijkheden i.p.v. beperkingen. Valor Moed

Nadere informatie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Het Sandelhout Meditatietechnieken, Coaching en Training Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Individuele consulten voor particulieren Locatie: Het Beekse Boshuis Goirlesedijk ongenummerd

Nadere informatie

www.holistic-health.nl

www.holistic-health.nl TV-Rayex (kleur grijs/antraciet) De TV-Beeldscherm Rayex is de ideale oplossing om je te beschermen tegen straling van een tv of beeldscherm. De TV-Rayex werkt op een interferentie van 99,5 en is d.m.v.

Nadere informatie

De risico s van roken zijn legio. Hieronder staat een drietal voorbeelden die met onderzoek zijn aangetoond :

De risico s van roken zijn legio. Hieronder staat een drietal voorbeelden die met onderzoek zijn aangetoond : Wellness Guide Stoppen met roken "Je hoeft niets op te geven. Roken geeft geen echt plezier. Het is slechts een illusie, net zoiets als met je hoofd tegen een muur aan bonken zodat het een opluchting is

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

CT-onderzoek van de urinewegen. Medische beeldvorming

CT-onderzoek van de urinewegen. Medische beeldvorming CT-onderzoek van de urinewegen Medische beeldvorming Uw specialist heeft u voor een CT onderzoek van de urinewegen (ook wel scanneronderzoek) doorverwezen naar de afdeling Medische beeldvorming, voorheen

Nadere informatie

Op het eerste gezicht lijkt dit toch een oneerlijk verhaal en een onbegrijpelijk verhaal.

Op het eerste gezicht lijkt dit toch een oneerlijk verhaal en een onbegrijpelijk verhaal. Zondag 12 oktober 2014 bij Genesis 16 God ziet Hagar Wij mensen kijken nogal veel. Hoe kijkt u naar mensen? Wanneer u iemand voor het eerst ontmoet? Uit onderzoek is gebleken dat de meeste sollicitaties

Nadere informatie

Groep-B-streptokokken (GBS) en zwangerschap

Groep-B-streptokokken (GBS) en zwangerschap Groep-B-streptokokken (GBS) en zwangerschap 1 Groep-B-streptokokken (GBS) en zwangerschap De groep B streptokok is een bacterie die bij veel zwangere vrouwen in de vagina aanwezig is. Dat kan meestal geen

Nadere informatie

Het melkgebit. Kleine mond, kleine tanden

Het melkgebit. Kleine mond, kleine tanden Het melkgebit Kleine mond, kleine tanden In de kleine mond van een kind passen geen volwassen tanden. Daarom krijgt een kind eerst een melkgebit. Het gebit is belangrijk om te bijten, kauwen, spreken en

Nadere informatie

Gelezen: Hooglied 4: 1-8, Hooglied 5 : 2 8, Hooglied 7 : 7 10, Hooglied 8 : 6-7

Gelezen: Hooglied 4: 1-8, Hooglied 5 : 2 8, Hooglied 7 : 7 10, Hooglied 8 : 6-7 Zondag 24 april 2016 - Verlangen naar liefde Gelezen: Hooglied 4: 1-8, Hooglied 5 : 2 8, Hooglied 7 : 7 10, Hooglied 8 : 6-7 Enige discussie in de afgelopen week aan de keukentafel. Kunnen we dit lezen?

Nadere informatie

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Vandaag is rood. Pinksteren 2014 Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Dat mooie rood was ooit voor mij Een kleur van passie

Nadere informatie

Sauna concepts. Steeds een lengte voorop

Sauna concepts. Steeds een lengte voorop Sauna concepts Steeds een lengte voorop Behaaglijke warmte 1111101Vanco pool crations Een sauna is de ideale plaats om te ontspannen. Regelmatig gebruik is bovendien een middel om fit, actief en gezond

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de aders van het been (flebografie) Medische beeldvorming

Röntgenonderzoek van de aders van het been (flebografie) Medische beeldvorming Röntgenonderzoek van de aders van het been (flebografie) Medische beeldvorming Uw huisarts of specialist heeft u voor een onderzoek van de aders doorverwezen naar de afdeling Medische beeldvorming (voorheen

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Zwangerschapsmassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Zwangerschapsmassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Zwangerschapsmassage Zwangerschapsmassage Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Deze veranderingen zijn een bijzondere ervaring, tijd voor jezelf

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus, gasten, luisteraars,

Gemeente van Jezus Christus, gasten, luisteraars, Gemeente van Jezus Christus, gasten, luisteraars, We zijn begonnen aan een bijbelboek dat niet makkelijk is, dat was ook de ervaring van sommigen vorige week, toen ik heb uitgelegd over die schijnapostelen,

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief September 2015 Beste nieuwsbrieflezer, IK wil graag een behandelmethode, die ik zelf heel graag gebruik, onder de aandacht brengen Waarom? Omdat deze behandeling zo ontzettend

Nadere informatie

Dermatologie. Patiënteninformatie. Vitiligo. Slingeland Ziekenhuis

Dermatologie. Patiënteninformatie. Vitiligo. Slingeland Ziekenhuis Dermatologie Vitiligo i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Wat is vitiligo? Vitiligo is een aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen en waarbij melkwitte plekken van verschillende

Nadere informatie

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op?

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Een verwijzing naar het hemels koninkrijk. Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Jesaja 11:6-8 Een wolf zal bij een lam verblijven, een luipaard bij een geitenbok neerliggen,

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Niets is wat het lijkt Misschien kent u die zin. Het is het motto van het tv-programma Wie is de mol? Een programma waar één van de deelnemers een mol,

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Natuurgeneeskundig Specialist Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen

Nadere informatie

AMAZONIET. De amazoniet vertelt een verhaal van vernieuwing, verjonging en geeft een gevoel van wedergeboorte.

AMAZONIET. De amazoniet vertelt een verhaal van vernieuwing, verjonging en geeft een gevoel van wedergeboorte. AMAZONIET Een steen met een blauwe tot zachtgroene kleur welke veroorzaakt wordt door het element koper, reeds bij de Egyptenaren bekend en geliefd om zijn zachte maar tegelijk heldere uit-straling welke

Nadere informatie

Glucosetolerantietest bij kinderen

Glucosetolerantietest bij kinderen KINDERGENEESKUNDE Glucosetolerantietest bij kinderen Dagopname KINDEREN Glucosetolerantietest bij kinderen De kinderarts heeft na overleg met u besloten om bij uw kind een onderzoek te doen naar de werking

Nadere informatie

De geschiedenis van een bakje troost

De geschiedenis van een bakje troost Centrum Basiseducatie Brusselleer Oefenmap lezen en schrijven p. 1 Koffie De geschiedenis van een bakje troost Koffie. Velen drinken het elke dag. 's Morgens staat al een kopje te dampen. En de rest van

Nadere informatie

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl:

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl: Dieven-kruiden-mix Het recept komt van een groep middeleeuwse dieven die kostbare goederen stalen van zieke en overleden mensen die leden aan verschrikkelijke middeleeuwse aandoeningen, zonder zelf ziek

Nadere informatie

Werkblad les 3 (behorend bij activiteit B)

Werkblad les 3 (behorend bij activiteit B) Werkblad les 3 (behorend bij activiteit B) What s in the Box? (wat zit er in de doos?) Geestelijke gaventest een vragenlijst voor tieners What s in the Box? is een eenvoudige benadering om te onderzoeken

Nadere informatie

begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen?

begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen? begeleiding van uw kind Wat kunt u als ouder doen? uw kind naar het ziekenhuis Binnenkort komt u met uw kind naar het Medisch Centrum Alkmaar, omdat uw kind: een onderzoek en/of behandeling krijgt wordt

Nadere informatie