VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: 15.16354"

Transcriptie

1 * * Behandelend ambtenaar: H. Brink Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Registratienummer: Oriënterende raadsbijeenkomst van: Agendapunt: Besluitvormende raadsvergadering van: Agendapunt: Onderwerp: Kwestie vergunningverlening t.b.v. windturbines en deelname aan een omgevingsraad. Voorgestelde wijze van afdoening: Voorgesteld besluit: Uw gevoelens kenbaar maken n.a.v. de vraag van het ministerie van E.Z. ; Of ons college medewerking wil verlenen aan de vergunningverlening m.b.t. de plaatsing van windturbines; Of de gemeente wil deelnemen aan een omgevingsraad. 1. Aanleiding Minister Kamp heeft besloten met grote haast alle benodigde procedures te starten/doorlopen om het windpark De Drentse Monden en Oostermoer te kunnen laten realiseren door initiatiefnemers. In Borger-Odoorn gaat het feitelijk om 34 windturbines (102 Megawatt). De vraag ligt voor of ons college de concrete be/-afhandeling van omgevingsvergunningen voor de plaatsing van de windturbines ter hand wil nemen en of de gemeente deelnemer wil zijn aan een omgevingsraad. 2. Wettelijk of beleidskader Energiewet Crisis en Herstelwet Wet Ruimtelijke ordening Besluit ruimtelijke ordening WABO T.a.v. windzaken in Borger-Odoorn heeft uw raad beleidsmatig bepaald dat ons college primair verantwoordelijk is, doch er sprake moet zijn van een dynamische informatieverstrekking.

2 3. Beoogd resultaat Het kenbaar maken van uw gevoelens als raad, waarna ons college tot definitieve besluitvorming kan overgaan. 4. Motivering I- Vergunningverlening. Zoals aangegeven wil het ministerie van E.Z. zo spoedig mogelijk van ons college weten, of wij de benodigde omgevings-vergunningverlening voor het plaatsen van de windturbines op ons willen nemen. Hierbij moet als gegeven worden genomen het besluit van Minister Kamp, om binnen Borger-Odoorn 34 windturbines (102 Megawatt) te laten plaatsen door initiatiefnemers. Een omgevingsvergunning is nodig voor : Bouw turbines, aanleg onderhoudswegen, tijdelijke bouwwerken, aanleg kabels, bomenkap en milieuaspecten. De vraag ligt thans voor wat de meerwaarde kan zijn voor ons college om te besluiten de vergunningverlening in eigen hand te nemen en niet over te laten aan het ministerie van E.Z.? Daarbij wordt primair gekeken naar de invloed die nog kan worden aangewend ter bescherming van de bewoners in het beoogde windpark gebied. Wij willen uw raad in eerste instantie meegeven dat, toen in 2010 de plannen kenbaar werden gemaakt, wij ons hebben beraden op: - alle deuren sluiten en gaan voor de nuloptie. - aan tafel gaan met relevante partijen en trachten op elk moment de belangen van onze inwoners te behartigen. Voor de tweede optie is gekozen omdat wij voorzagen dat bij de eerste optie het Rijk geheel zijn eigen gang zou gaan en het plan in 2010 van minimaal 400 Mw windenergie dan binnen Borger- Odoorn mogelijk werd gemaakt. Om tot besluitvorming in deze kwestie te kunnen komen hebben wij besloten; 1) Om voor onze definitieve besluitvorming aan de gevoelens van uw raad te willen vernemen, hetgeen wij ook hebben gedaan in 2013 bij de totstandkoming van de Gebiedsvisie Drenthe. 2) een advies te vragen van een ter zake deskundige, dhr mr. Veltman, bekend met vele windkwesties in Nederland en met name op het gebied van vergunningverlening. Het advies is verwerkt in een memo d.d , die hierbij is gevoegd en waarnaar inhoudelijk wordt verwezen. De opgesomde voordelen om zelf vergunningverlening uit te voeren zijn: In het kader van welstand het vastleggen van nadere criteria in de welstandsnota. Deze zijn bepalend bij vergunningverlening voor wat betreft het bouwen. Hierbij gaat het om kleurstelling, gelijkvormigheid turbines, verhouding wiekdiameter-masthoogte.

3 Maatwerkvoorschriften op het punt van geluid en slagschaduw. Dat kan bij bijzondere lokale omstandigheden, zoals afwijkend laag achtergrondgeluidniveau, cumulatie van geluidhinder als gevolg van aanwezigheid meerdere turbines. In het kader van handhaving is de gemeente bevoegd gezag. Er kunnen strenge sancties worden opgelegd bij overtredingen met hoge boetebedragen. Er is een belang bij het Rijk dat de vergunningen snel worden behandeld en afgehandeld. Men heeft hierbij de gemeente nodig en dat creëert een extra onderhandelingspositie. De opgesomde nadelen om zelf de vergunningverlening uit te voeren zijn: Feitelijke en actieve handhaving gaat gemeentelijke inspanningen en geld kosten. Het is de vraag of dergelijke kosten feitelijk kunnen worden verhaald. Op elk moment kan het Rijk besluitvorming naar zich toetrekken, wanneer wordt gevonden dat de gemeente met te beperkende voorschriften komt. De opgesomde nadelen om de vergunningverlening bij het Rijk neer te leggen zijn: Het Rijk heeft er alle belang bij om de initiatiefnemers snel het windpark te kunnen laten realiseren. De economische belangen zullen prevaleren boven andere, hetgeen zal resulteren in vergunningen die voldoen aan niet meer dan de wettelijk minimale eisen. In het kader van feitelijke handhaving bij onvolkomenheden en n.a.v. klachten valt weinig te verwachten bij het Rijk. Op 23 juni j.l. is uw raad en die van Aa en Hunze uitgenodigd voor een zogenaamde technische sessie. De heer Veltman heeft zijn memo uitvoerig toegelicht en is ingegaan op vragen van aanwezige raadsleden. Hij adviseert ons met overtuiging om de vergunningverlening zelf ter hand te nemen. Met overname van de conclusies in deze memo, beoordeling van voor- en tegenargumenten en hetgeen tijdens de technische sessie neer voren is gebracht, geven wij er de voorkeur aan om de vergunningverlening in onze eigen hand te houden. Daarbij zijn voor ons twee argumenten m.n. doorslaggevend. Het eerste argument is, dat het juridisch advies ons duidelijk heeft gemaakt, dat er bij de vergunningverlening door de gemeente wel degelijk maatwerkvoorschriften kunnen worden opgelegd, die de schade aan de leefbaarheid in het gebied kunnen beperken. De inschatting is, zoals hierboven al aangestipt, dat het Rijk deze verdergaande voorschriften waarschijnlijk niet zal opleggen. Het tweede argument is dat de gemeente op het gebied van handhaving van opgelegde voorschriften geen enkele formele rol of bevoegdheid heeft, als het Rijk de vergunningverlening doet. Daarmee komt namelijk ook de bevoegdheid tot handhaving bij het Rijk te liggen. Als wij als gemeente daarentegen die bevoegdheid hebben, zijn wij ook in de positie om toezicht te houden en bij overschrijdingen van de maatwerkvoorschriften handhavend op te treden.

4 II- Omgevingsraad. Het ministerie van E.Z. en de initiatiefnemers zijn voornemens om een omgevingsraad voor het windparkgebied in te gaan stellen. In zo n omgevingsraad kunnen bewoners en organisaties zitting nemen. De bedoeling is om in deze omgevingsraad de mogelijkheden te bezien van participatie/compensatie. De insteek is dat er ideeën worden ingebracht door de gebiedsbewoners zelf om hen te laten meeprofiteren van de revenuen van het windpark en hen schadeloos te kunnen stellen (compensatie). Aan de gemeente is gevraagd ook deel te nemen in de omgevingsraad. Of zo n omgevingsraad er komt is afhankelijk van het volgende. Er worden binnenkort door de beoogd onafhankelijk voorzitter vele gesprekken gevoerd met bewoners en groepen van bewoners. Slechts wanneer er draagvlak is zal de omgevingsraad er kunnen komen. In het gemeentelijk bestuursprogramma is opgenomen dat er maximale inspanningen moeten worden verricht om de bewoners van het beoogde windparkgebied op maximale wijze te kunnen laten meeprofiteren van het park en hen op maximale wijze schadeloos te kunnen stellen (compensatie). In lijn met deze gedachtegang in ons bestuursprogramma, geeft ons college er de voorkeur aan om als gemeente deel te gaan nemen in een omgevingsraad. Wij verzoeken u ons uw gevoelen kenbaar te maken over beide aspecten, zowel de vraag over het wel of niet aan ons houden van de bevoegdheid tot vergunningverlening, als over deelname aan de omgevingsraad. 5. Risico s Zie onder Kosten, baten en dekking Kosten voortvloeiende uit eventuele vergunning afhandeling worden bekostigd uit te verkrijgen léges. Uit vaststaande jurisprudentie blijkt dat de in een geheel jaar door de gemeente te ontvangen légesinkomsten niet hoger mogen zijn dan de in totaal in dat jaar te maken kosten. In het jaar van de feitelijke légesheffing zal voornoemde berekening kunnen worden gemaakt. 7. Communicatieve aspecten Gebruikelijke. 8. Uitvoering en evaluatie Komen tot definitieve besluitvorming door ons college, nadat uw gevoelens als raad zijn vernomen. 9. Ter inzage liggende stukken Onafhankelijk opgestelde memo van dhr Veltman (corsanummer )

5 Hoogachtend, Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn, de secretaris, de burgemeester, mr. P. Post mr. J. Seton

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer:

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: *11.25585* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: D. Haan Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535202 Portefeuillehouder: W.C. Luchjenbroers Onderwerp: Zondagopenstelling Borger Registratienummer:

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 22 maart 2016 Versie 1 Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Voorgesteld besluit Aan de raad, H.A. Gortmaker Ja

Nadere informatie

Onderwerp: Herbenoeming leden van de Raad van Toezicht Esdal College.

Onderwerp: Herbenoeming leden van de Raad van Toezicht Esdal College. *13.15375* Behandelend ambtenaar: C. Houtenbos Afdeling/cluster: afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling/cluster JOS Telefoonnr.: 0591-535387 Portefeuillehouder: Onderwerp: Herbenoeming leden van de Raad

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7 Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Extra windturbines in gemeente Dalfsen Datum: 25 maart 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 7 Informant: Leonie van Dam

Nadere informatie

Onderwerp: 1. Verordening op de rekenkamercommissie Borger-Odoorn Evaluatie Rekenkamercommissie

Onderwerp: 1. Verordening op de rekenkamercommissie Borger-Odoorn Evaluatie Rekenkamercommissie *11.00145* Behandelend ambtenaar: F. Koenders Afdeling/cluster: BCO/VSO Telefoonnr.: 0591-535447 Portefeuillehouder: Presidium HERZIEN VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Registratienummer: 11.00145 Onderwerp:

Nadere informatie

11 Stiens, 18 november 2014

11 Stiens, 18 november 2014 11 Stiens, 18 november 2014 Raadsvergadering: 11 december 2014 Voorstelnummer: 2014/87 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: Michel van Vugt E-mail: m.vanvugt@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag

Nadere informatie

De verbeelding en de planregels worden als volgt aangepast en gewijzigd:

De verbeelding en de planregels worden als volgt aangepast en gewijzigd: *13.22537* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: W. van der Harst Afdeling/cluster: afdeling Grondgebiedszaken/cluster OW Telefoonnr.: 0591-535220 Portefeuillehouder: J.J. Bruintjes Onderwerp:

Nadere informatie

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Datum Betreft Voorbereidingsbesluit Windpark Drentse Monden en Oostermoer Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK

Nadere informatie

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 2013-582 Gebiedsvisie windenergie Drenthe Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 Behandeld door de heer W Huizing / de heer E. Diekema, telefoonnummer (0592) 36 58 07, e-mail w.huizing@drenthe.nl

Nadere informatie

1 Doel en inhoud evaluatie Aanleiding Doelen Inhoud... 3

1 Doel en inhoud evaluatie Aanleiding Doelen Inhoud... 3 Evaluatie 1 e fase Gebiedsvisie windenergie Drenthe 3-6-2014 Inhoudsopgave 1 Doel en inhoud evaluatie... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doelen... 3 1.3 Inhoud... 3 2 Samenvatting kaders windenergie... 3 2.1

Nadere informatie

3. Beoogd resultaat Vaststellen van de concept begrotingen 2018 van Wedeka bedrijven en de EMCO-groep.

3. Beoogd resultaat Vaststellen van de concept begrotingen 2018 van Wedeka bedrijven en de EMCO-groep. *17.01409* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: J. Wolters Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535472 Portefeuillehouder: J.F.A. Alberts Registratienummer: 17.01409 Onderwerp: Jaarstukken

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer:

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: *16.02283* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: B. de Rijk Afdeling/cluster: GZ/Ontwikkeling Telefoonnr.: 0591-535235 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar Registratienummer: 16.02283 Onderwerp:

Nadere informatie

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening Onderwerp Volgnr. 2014-001 Delegatie vaststelling Exploitatieplan art. 6.12 lid 3 Wet ruimtelijke ordening Portefeuillehouder wethouder B. de Peuter Ambtenaar S. Ouwerkerk Afdeling Ruimte Datum voorstel

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: Portefeuillehouder: J.F.A.

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: Portefeuillehouder: J.F.A. *15.23236* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: 35218 Portefeuillehouder: J.F.A. Alberts Onderwerp: Hervorming minimabeleid 2016-2020 Registratienummer:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: H. Post Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: Portefeuillehouder: F.A.J.

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: H. Post Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: Portefeuillehouder: F.A.J. *15.25168* Behandelend ambtenaar: H. Post Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535294 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar Onderwerp: Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied Voorgestelde

Nadere informatie

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 november 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00825 Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 15 oktober 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.00 uur Sluiting: 22.45 uur

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom VooMegger _ I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Coördinatiebesluit

Nadere informatie

AANVULLEND MEMO. 1. Inleiding

AANVULLEND MEMO. 1. Inleiding AANVULLEND MEMO Van: mr. J. Veltman, Veltman Advocatenkantoor te Amersfoort Aan: Colleges van Burgemeester en Wethouders van Borger-Odoorn d.d: 30 juni 2015 1. Inleiding In dit memo bespreek ik in aanvulling

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Raadsvoorstel GEMEENTERAAD Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Datum Ruimte raadsvergadering : 27-9-2012 Ruimtelijke Ontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: algemene verklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raad 23 februari februari Wob-verzoek informatie DEVO Burger en Bestuur

RAADSVOORSTEL. Raad 23 februari februari Wob-verzoek informatie DEVO Burger en Bestuur RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 23 februari 2017 Afdeling Strategie & Control Voorstelnummer 182166 Datum 14 februari 2017 Onderwerp Programma Wob-verzoek informatie DEVO Burger en Bestuur Inlichtingen bij

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

11111111111111111111111111111111111111111111111111 *15.17557*

11111111111111111111111111111111111111111111111111 *15.17557* (.flil((.ii[( Borser-Odoorn 11111111111111111111111111111111111111111111111111 *15.17557* Hoofdstraat 50 7875 AD Exloo Postbus 3 7875 ZG Exloo T 140591 T +31591535353 F (0591) 53 5399 E gemeente@borger-odoorn.nl

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer:

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: *16.23542* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: P. Post Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535401 Portefeuillehouder: J. Seton, A. Souverein Registratienummer: 16.23542 Onderwerp: Voorstel

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1142109 Datum: 19 augustus 2014 Behandeld door: M.C. Deinum Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen project Solar Campus

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan 'Borger Dorp - Borgerhof'

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan 'Borger Dorp - Borgerhof' *16.13561* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: R. Krikke Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535234 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar Registratienummer: 16.13561 Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Raadsvergadering Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017.

Raadsvergadering Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-085 Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017. Aan de raad, Onderwerp Verordening kwaliteit

Nadere informatie

8 november Te besluiten om:

8 november Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 8 november 2012 Onderwerp: Algemene verklaring van geen bedenkingen omgevingsrecht Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1.Op grond

Nadere informatie

: Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten. Beslispunt(en): 1. De coördinatieverordening Wro gemeente Woensdrecht vaststellen

: Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten. Beslispunt(en): 1. De coördinatieverordening Wro gemeente Woensdrecht vaststellen Voorstel aan de Raad Onderwerp : Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten Raadsvergadering : 26 juni 2013 Agendapunt : Portefeuillehouder : A.Th.S. van der Wijst Datum : 14 mei 2013 Bestuurlijk kader

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015 RAAD BESLUITENLIJST 19 februari 2015 Ag.punt 1. 2. 3. Onderwerp Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen Er zijn geen insprekers. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte

Nadere informatie

Onderwerp Afwijken van het planologisch regime onder de Wabo (voorheen projectbesluit)

Onderwerp Afwijken van het planologisch regime onder de Wabo (voorheen projectbesluit) Agendapunt 8 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/31424 Datum: 6 september 2010 programma: Blad: 1 van 6 cluster: Ruimte portefeuillehouder: ing. F.J.L.M. Cremer Informatie bij:

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken.

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken. Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2015-083 Houten, 17 november 2015 Onderwerp: Verzoek om Verklaring van geen bedenkingen uitbreiden en wijzigen bedrijf Schonauwenseweg 8 Beslispunten: ^ 1. het Toetsingskader

Nadere informatie

Onderwerp : Strijdigheid Bestemmingsplan Buitengebied met het rijksinpassingsplan voor de windparken

Onderwerp : Strijdigheid Bestemmingsplan Buitengebied met het rijksinpassingsplan voor de windparken Adviesnota Raad Raadsvergadering d.d. : 24 november 2016 Agendapunt : 9 Onderwerp : Strijdigheid Bestemmingsplan Buitengebied met het rijksinpassingsplan voor de windparken Portefeuillehouder : wethouder

Nadere informatie

Vergaderdatum Gemeenteblad 2011 / Agendapunt. Aan de Raad

Vergaderdatum Gemeenteblad 2011 / Agendapunt. Aan de Raad Betreft: Het delegeren van bevoegdheden zoals bedoeld in de Wabo en het Bor (door aanwijzing van categorieën van gevallen waarvoor in het kader van de Wabo geen verklaring van geen bedenkingen is vereist)

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 3 maart 2015 Versie Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Definitief L. Sakkers Ja Dhr. J. Brink Voorgenomen concept

Nadere informatie

Onderwerp: Oprichting en deelneming van onze gemeente in de Buurtcorporatie

Onderwerp: Oprichting en deelneming van onze gemeente in de Buurtcorporatie *14.02488* Behandelend ambtenaar: M. van Delden Afdeling/cluster: afdeling Bestuurs- en Concernondersteuning/cluster VSO Telefoonnr.: 0591-535355 Portefeuillehouder: J.J. Bruintjes VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Nr Houten, 21 december 2010

Nr Houten, 21 december 2010 Raadsvoorstel Nr. 2011-001 Houten, 21 december 2010 Onderwerp: Evaluatie delegatie projectbesluiten Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de evaluatie van de delegatie van projectbesluiten en ermee in te

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

nabij de Stelhoeve in Wemeldinge.

nabij de Stelhoeve in Wemeldinge. Besluitvormende raadsvergadering: 16 december 2008 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2008/84 Datum : 26 november 2008 Onderwerp : Zienswijzen met betrekking tot de ontwikkeling

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0026 *B.19.0026* Landgraaf, 15 januari 2019 ONDERWERP: Definitieve verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 02-11-2010 Onderwerp: Gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist. Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De raad

Nadere informatie

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Aanpassing Apv i.v.m. inwerkingtreden reclame-uitingenbeleid Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal

Nadere informatie

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen.

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen. GEMEENTE Stadskanaal De Provinciale Staten van de provincie Drenthe Postbus 122 9400 AC ASSEN PROVINCIE DREN HE No.: Ingek.: 09 FEB. 2015 TEAM: TE BEH. DOOR: DWS: 1 GTAFD.: BSN uw kenmerk uw brief van

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. De werkgroep Gemeenschappelijke Regelingen heeft de volgende reactie gegeven: Volgnr

VOORSTEL AAN DE RAAD. De werkgroep Gemeenschappelijke Regelingen heeft de volgende reactie gegeven: Volgnr Onderwerp Beleidsbegroting 2012 Regionale Ambulancevoorziening Volgnr. 2011-043 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar B.C. Koolstra Afdeling Samenleving Datum voorstel 17 mei 2011 Opiniërende

Nadere informatie

13 Stiens, 1 december 2015

13 Stiens, 1 december 2015 13 Stiens, 1 december 2015 Raadsvergadering: 10 december 2015 Voorstelnummer: 2015/56 Portefeuillehouder: C. Vos Behandelend ambtenaar: R. Rozendal E-mail: r.rozendal@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058-2576659.

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Factsheet van de nationale, provinciale en lokale beslismomenten van windparken in de Veenkoloniën

Factsheet van de nationale, provinciale en lokale beslismomenten van windparken in de Veenkoloniën Factsheet van de nationale, provinciale en lokale beslismomenten van windparken in de Veenkoloniën 2008 In 2008 is het Nationaal Plan van Aanpak Windenergie opgesteld als uitwerking van het coalitieakkoord

Nadere informatie

Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers

Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers Raadsvoorstel Vergadering : 19 juni 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Sjoukje

Nadere informatie

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer Windpark De Drentse Monden en Oostermoer Nederland stapt over op duurzame energie. Dit is nodig om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van energie uit het buitenland. Windenergie

Nadere informatie

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Aanleiding Op 2 september heeft het college het volgende verzocht: Maak een voorstel betreffende de wijze waarop omwonenden worden geïnformeerd of betrokken

Nadere informatie

Burgerinitiatiefvoorstel Tegenwind Veenkoloniën

Burgerinitiatiefvoorstel Tegenwind Veenkoloniën 2013-584 Burgerinitiatiefvoorstel Tegenwind Veenkoloniën Voorgestelde behandeling: - provinciale staten op 25 september 2013 - fatale beslisdatum: 25 september 2013 Voorstel van het Presidium van Provinciale

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 13 mrt 2018 NR.: RI

VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 13 mrt 2018 NR.: RI VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 13 mrt 2018 NR.: RI-18-00356 Onderwerp: Windpark Ospeldijk Agendapunt 12. Voorstel: Raadsvoorstelnummer 2018-12 1. Te besluiten de coördinatieregeling toe te

Nadere informatie

proaincieþrenthe Yraao2 de heer H. Loof

proaincieþrenthe Yraao2 de heer H. Loof prooincieh øis \íesterbrink r, Assen postadres Postbus r22, 94oo ec Assen www.drenthe.nl o59z - 36 55 55 proaincieþrenthe Aan: de heer H. Loof (i.a.a. de overige Statenleden) Assen, 4 december 2018 Ons

Nadere informatie

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Energietransitie Structuurvisie windenergie op land Windpark Fryslân

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Energietransitie Structuurvisie windenergie op land Windpark Fryslân Waarom windenergie? Steeds meer schone energie De overheid werkt aan een CO2-arme energievoorziening, die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is. Hierover zijn in het energieakkoord tussen Rijk en provincies

Nadere informatie

Aan de Raad. Uw raad heeft zich tot nu toe (formeel) niet uitgesproken inzake windmolens langs de N33.

Aan de Raad. Uw raad heeft zich tot nu toe (formeel) niet uitgesproken inzake windmolens langs de N33. Aan de Raad. No. : 6/8. Muntendam : 9 september 2005 Onderwerp : Startnotitie MER Windpark N33 --------------------------------------- Inleiding Aanleiding Op 7 april 2005 heeft Blaaswind BV de startnotitie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: delegatie bevoegdheid inzake procedure op grond van artikel 3.10 Wro en 2.12 Wabo

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: delegatie bevoegdheid inzake procedure op grond van artikel 3.10 Wro en 2.12 Wabo RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 3 juni 2010 Onderwerp: delegatie bevoegdheid inzake procedure op grond van artikel 3.10 Wro en 2.12 Wabo Verantwoordelijke portefeuillehouder: C. Punt

Nadere informatie

Gemeente Heerde. 1 3 MEI 2013 ([ cittamow. Raadsvoorstel. Raadsvergaderin. Conform voorstel, 2 L-^U^-c, Agendapunt 11.

Gemeente Heerde. 1 3 MEI 2013 ([ cittamow. Raadsvoorstel. Raadsvergaderin. Conform voorstel, 2 L-^U^-c, Agendapunt 11. Gemeente Heerde Raadsvergaderin 1 3 MEI 2013 ([ cittamow Raadsvoorstel Raadsvergadering 13 mei 2013 Commissie Ruimte[/]Samenleving 23 april 2013 Agendapunt 11. Conform voorstel, 2 L-^U^-c, Afdeling en

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo)

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo) Raadsvoorstel Inleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) in werking getreden. Hiermee zijn enkele ruimtelijke instrumenten en bevoegdheden anders vormgegeven. Veel procedures

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17 Raadsvergadering: 9 juni 2011 Voorstelnummer: 2011/ 36 Stiens, 30 mei 2011 Behandelend ambtenaar: C. de Val / T. Otter E-mail: c.deval@leeuwarderadeel.nl / t.otter@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo)

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo) Zaaknummer: OLOGMM11-01 Collegevoorstel Inleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) in werking getreden. Hiermee zijn enkele ruimtelijke instrumenten en bevoegdheden

Nadere informatie

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 24

Nadere informatie

Windpark de Hoevensche Beemden te Halderberge Toetsingsadvies over het milieueffectrapport

Windpark de Hoevensche Beemden te Halderberge Toetsingsadvies over het milieueffectrapport Windpark de Hoevensche Beemden te Halderberge Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 27 augustus 2009 / rapportnummer 2130-60 1. OORDEEL OVER HET MER ENECO heeft het voornemen om een windpark in

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Bestemmingsplan Windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding

Onderwerp: Vaststelling Bestemmingsplan Windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding Vergadering gemeenteraad d.d. 20 juli 2017 Agenda nummer 3 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Vaststelling Bestemmingsplan Windpark Delfzijl Zuid Uitbreiding Korte inhoud:

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

Raadsvoorstel B. en W.

Raadsvoorstel B. en W. Raadsvoorstel B. en W. Datum voorstel: 23 december 2009 Vergaderdatum: 12 januari 2010 Uiterste datum collegebehandeling: 12 januari 2010 Uiterste datum raad: 21 januari 2010 Naam opsteller: Angeliek Willems

Nadere informatie

mi in HI ui in iii iii nu i Raad d.d.\u <( l^> Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Roden, 9 januari 2013 Onderwerp

mi in HI ui in iii iii nu i Raad d.d.\u <( l^> Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Roden, 9 januari 2013 Onderwerp G E M E E N T E N O O R D E N V E L i Raad d.d.\u Aan de gemeenteraad Roden, 9 januari 2013 T Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Onderwerp Definitief vaststellen regionale Nota bodembeheer

Nadere informatie

Weigeren ontwerpverklaring van geen bedenkingen ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning Meirweg 1a in Lage Mierde

Weigeren ontwerpverklaring van geen bedenkingen ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning Meirweg 1a in Lage Mierde Raadsvoorstel Onderwerp: Datum voorstel: 18 juli 2017 Vergaderdatum: 18 juli 2017 Registratienr.: 046-2017 Agendapunt nr.: 3 Weigeren ontwerpverklaring van geen bedenkingen ten behoeve van aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

B. en w. -advies gemeente Vlagtwedde *ZE9DAF2C692*

B. en w. -advies gemeente Vlagtwedde *ZE9DAF2C692* B. en w. -advies gemeente Vlagtwedde *ZE9DAF2C692* Gegevens Zaaknummer: Onderwerp : Steller : Portefeuillehouder : Status openbaarheid: ZA.14-31267/DB.14-2791 Motie gemeente Stadskanaal windpark De Drentse

Nadere informatie

VOORSTEL Wij stellen u voor om te besluiten tot aanwijzing van categorieën van gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist.

VOORSTEL Wij stellen u voor om te besluiten tot aanwijzing van categorieën van gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist. Portefeuille: J.Ph. Engelvaart No. B13.001001 Dronten, 2 juli 2013 Aanwijzen van categorieën van gevallen waarin geen verklaring van geen bedenken is vereist Aan de gemeenteraad VOORSTEL Wij stellen u

Nadere informatie

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade.

tegen de afwijzing van het verzoek om vergoeding planschade. Besluitvormende raadsvergadering: 14 juli 2009 Portefeuillehouder: G.J.J. Burger AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/45 Datum : 30 juni 2009 Onderwerp : Tweede behandeling bezwaarschrift Jeremiasse tegen

Nadere informatie

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012

Raadsvergadering. 28 november Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 28 november 2013 13-102 Onderwerp Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Bunnik 2012 Aan de raad, Onderwerp: Wijziging van de Algemene plaatselijke

Nadere informatie

voorstel gemeenteraad Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Componenta Voorstel en besluit: De raad voor te stellen:

voorstel gemeenteraad Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Componenta Voorstel en besluit: De raad voor te stellen: Datum: 22 oktober 2013 Reg. nr. Decos: BWV-13000474 Reg. nr. DocMan voorstel gemeenteraad Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Componenta Auteur: J. Smits Afdeling: 50.07.1 Juristen Voorstel en besluit:

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: projectafwijkingsbesluit zorgboerderij Leiffenderhofweg 1 te Schinveld Gemeentebladnummer 2015/57 Agendapunt : Registratienummer : 2647 Commissie : REF Behandelend

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders de raad der gemeente EDE Behandelend ambtenaar Maseda, R. Tel.nr. (0318) 68 06 21 Verzameling Raadsstukken registratienummer Afdeling datum: 2012/60 708815 RO 22 mei 2012 Cie.

Nadere informatie

A TOT HUN E. Gemeente Bor8er-Odoorn. Bureau Energieprojecten Inspraakpunt Windpark DMOM Postbus AE VOORSCHOTEN. Geachte heer/mevrouw,

A TOT HUN E. Gemeente Bor8er-Odoorn. Bureau Energieprojecten Inspraakpunt Windpark DMOM Postbus AE VOORSCHOTEN. Geachte heer/mevrouw, Gemeente Bor8er-Odoorn Bureau Energieprojecten Inspraakpunt Windpark DMOM Postbus 248 2250 AE VOORSCHOTEN Onderwerp Gezamenlijke zienswijze op ontwerp rijksinpassingsplan Gieten, 18 april 2016 No. Bijlagen

Nadere informatie

9 Stiens, 28 oktober 2015

9 Stiens, 28 oktober 2015 9 Stiens, 28 oktober 2015 Raadsvergadering: 10 december 2015 Voorstelnummer: 2015/49 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: H. Siegersma E-mail: h.siegersma@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 4 Onderwerp: Bestemmingsplan Windpark Synergie Nieuwleusen Datum: 16 januari 2018 Portefeuillehouder: dhr. A. Schuurman Decosnummer:

Nadere informatie

". gemeente Bronckhorst

. gemeente Bronckhorst ". gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: Raad-00320/12 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van het college van b en w van 15 januari 2018; besproken

Nadere informatie

Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan door een portaalkraan op de Industrieweg 11 in Oirschot.

Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan door een portaalkraan op de Industrieweg 11 in Oirschot. Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 27 juni 2012 Registratienummer: 2012/22 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan

Nadere informatie

artikel 4:11 van de Algemene plaatselijke verordening De Bilt 2019 gewijzigd vast te stellen.

artikel 4:11 van de Algemene plaatselijke verordening De Bilt 2019 gewijzigd vast te stellen. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering mr. S.C.C.M. Potters 18 april 2019 Datum voorstel 21 maart 2018 Agendapunt Onderwerp Reparatie artikel 4:11 Apv De Bilt 2019 De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippen... 3 Het beleid uit 2005... 4 Vraagstelling... 4 Planologisch kader... 4 Juridisch

Nadere informatie

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde

Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Ontwerp-omgevingsvergunning Duinkampen 21 te Paterswolde Burgemeester en wethouders van Tynaarlo zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor het gebruik van het achterste deel van het perceel

Nadere informatie

* 5 HOV Gemeente Oude IJsselstreek T.a.v. college van B&W Postbus AA Gendringen. Betreft: Opname als ingekomen stukken

* 5 HOV Gemeente Oude IJsselstreek T.a.v. college van B&W Postbus AA Gendringen. Betreft: Opname als ingekomen stukken T.a.v. college van B&W Betreft: Opname als ingekomen stukken * 5 HOV 2013 Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 25/11/2013 Netterden, 25-11-2013 Geachte college van B&W, 13ink18577 Hierbij verzoek ik u

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/22

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/22 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-2-2014 Nummer voorstel: 2014/22 Voor raadsvergadering d.d.: 11-03-2014 Agendapunt: 5 Onderwerp:

Nadere informatie

Maatschappelijke Kosten- en Baten Analyse: energie uit wind en zon

Maatschappelijke Kosten- en Baten Analyse: energie uit wind en zon Maatschappelijke Kosten- en Baten Analyse: energie uit wind en zon Maatschappelijke Kosten- en Baten Analyse: energie uit wind en zon. Inleiding Het veenkoloniaal gebied in Drenthe is door het Rijk aangewezen

Nadere informatie