Jaarverslag DIERENBESCHERMING HAAGLANDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag DIERENBESCHERMING HAAGLANDEN"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2013 DIERENBESCHERMING HAAGLANDEN

2 Het jaar 2013: Dierenbescherming Haaglanden al 95 jaar actief! Vijfennegentig jaar geleden werd in Den Haag door een groep gedreven vrijwilligers een lokale afdeling van de Dierenbescherming opgericht. Dit was in die tijd een unieke stap van deze pioniers op het gebied van dierenwelzijn. Belangstelling voor dieren en hun welzijn was er nog niet zoals dat er nu is. De eerste vrijwillige diereninspecteurs gingen op pad om mensen die niet goed waren voor dieren aan te spreken. En voor het eerst werden zwervende dieren van straat gehaald en opgevangen in een dierenasiel. Steun Bluf, Lef en soortgenootjes in Het Knaaghof We begonnen het jaar met een speciale actie voor Het Knaaghof. De konijntjes Bluf en Lef vormden het boegbeeld om geld in te zamelen voor de medische zorg van de dieren in de opvang. Het is een grote kostenpost dat gefinancierd wordt met steun van leden, donateurs en hoksponsors. Aan het eind van het jaar was er meer dan 4000 Euro ingezameld. Een mooi bedrag! Nog steeds is afdeling Haaglanden, ontstaan uit een fusie van de afdelingen Zoetermeer, Den Haag en Delfland, zeer actief! Vrijwillige inspecteurs gaan nu, 95 jaar later, nog steeds door weer en wind op pad naar meldingen over verstoord dierenwelzijn. Naast de inspectiewerkzaamheden is de Dierenbescherming en haar vrijwilligers op nog meer gebieden actief. De activiteiten en de mooie resultaten in dit jubileumjaar delen we graag met u in dit jaarverslag. Diana van der Lely Regiodirecteur Dierenbescherming Haaglanden HET KNAAGHOF IS IN 2013 ACTIEF BEGONNEN MET DE WERVING VAN HOKSPONSORS. INMIDDELS WORDEN ER BIJNA 60 HOKKEN GESPONSORD. IN HET AFGELOPEN JAAR HEEFT ONZE EGELOPVANG 115 EGELS OPGEVANGEN. IN TOTAAL ZIJN ER 86 EGELS IN DE VRIJE NATUUR TERUGGEZET. EEN AANTAL VAN HEN WAREN DAAR NOG NIET AAN TOE, ZIJ VERBLIJVEN TIJDELIJK IN TUINEN VAN PARTICULIEREN.

3 Gemeenteraadsverkiezingen 2014: werk aan de winkel! De gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 leken vorig jaar voor de gemiddelde Nederlander een ver-vanmijn-bed show te zijn. Maar in het jaar voorafgaand aan de verkiezingen zijn de meeste lokale politieke partijen druk bezig met de voorbereidingen, zoals het schrijven van verkiezingsprogramma s. Gemeenten spelen een belangrijke rol bij vele zaken rondom het welzijn van dieren. Zo heeft de gemeente een bij wet vastgestelde opvangplicht van zwerfdieren en daarnaast spelen er in gemeenten vaak tal van dierenwelzijn gerelateerde zaken, zoals overlast van onder meer duiven en meeuwen, evenementen met dieren en de aanpak van verwilderde zwerfkatten. Met deze redenen bracht de Dierenbescherming het afgelopen jaar het welzijn van dieren met een ludieke actie onder de aandacht van de lokale politieke partijen. Alle fractievoorzitters van de acht gemeenten in de regio Haaglanden kregen een mascotte in de vorm van een pluche dier met een dringende boodschap om mee te nemen bij het opstellen van de verkiezingsprogramma s: Denk ook aan mij & alle andere dieren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 TIENTALLEN HONDENEIGENAREN DIE TIJDELIJK DOOR OMSTANDIGHEDEN HUN TROUWE HUISDIER NIET KONDEN UITLATEN, ZIJN GEHOLPEN DOOR ONZE 116 VRIJWILLIGERS VAN DE HONDENUITLAATSERVICE. ZIJ LIETEN DE DIEREN VOOR EEN LANGERE PERIODE MEERDERE KEREN PER DAG UIT. Jeugdige dierenbeschermers actief! Ook in 2013 was de jeugd van de Dierenbescherming zeer actief. Uiteraard bezochten ze opvang Het Knaaghof voor ondermeer een informatieve speurtocht over konijnen en knagers. Een greep uit de overige Kids for Animals activiteiten zijn: een dierenagent vertelde de kids over zijn werk. Er werd een rondleiding verzorgd bij een dierenarts. Bij de hondenschool van Martin Gaus woonden de kids een puppycursus bij. Ook mochten de kids vogelkastjes bouwen. FOTO Robin Utrecht

4 IN 2013 ZIJN ER 352 KONIJNEN EN 110 KNAAGDIEREN BIJ HET KNAAGHOF BINNENGEBRACHT. WAARVAN MEER DAN DE HELFT IS GEDUMPT. VOOR 295 KONIJNEN EN 94 KNAAGDIEREN ZIJN NIEUWE BAASJES GEVONDEN. Hartverwarmend: Haagse kinderen op de bres voor asieldieren Eind mei en begin juni zamelden de kinderen, die deelnemen aan het Crownies-project, voer en schoonmaakmiddelen in voor de asieldieren in Het Knaaghof, het Haags Dierencentrum en Egelopvang Westland. Ze deelden boodschappenlijstjes met wensen uit aan het winkelend publiek met het verzoek of ze iets van de lijst wilden kopen om te doneren. Met Crownies wil de gemeente Den Haag jongeren meer betrekken bij de stad. De kinderen verdienen met het klussen zogenoemde crownies die ze kunnen inwisselen voor een leuke beloning, maar de enthousiaste kinderen deden vooral mee voor de dieren! Zeg NEE tegen de afschot van katten. Landelijk vroeg de Dierenbescherming met groot succes de petitie te tekenen tegen het afschieten van zwerfkatten. Ook de afdeling Haaglanden schonk aandacht aan de petitie. Met de petitie werd gepleit om over te stappen van het afschieten van zwerfkatten naar een diervriendelijke methode om de populatie te beperken. De dieren worden dan gevangen, geneutraliseerd en teruggeplaatst of ze gaan naar een opvang voor herplaatsing. De afdeling Haaglanden investeert al jaren in deze methode. Wij werken in Den Haag samen met de Dierenambulance Den Haag en in een groot deel van de omliggende gemeenten hebben we een eigen groep vrijwilligers die zwerfkatten vangen. In 2013 zijn er in totaal 585 katten gevangen, waarvan 426 volwassen en 165 kittens jonger dan 6 weken, oudere kittens worden aangegeven als volwassen. Minder dan een kwart is teruggeplaatst omdat ze te verwilderd zijn, maar de meeste zijn voor herplaatsing in een opvang opgenomen TOT KATTEN PER JAAR AFGESCHOTEN Zeg NEE tegen het afschieten van katten in Nederland. Onderteken de petitie op dierenbescherming.nl/nee en help mee om het zwerfkattenprobleem op een fatsoenlijke manier aan te pakken.

5 Maak van je dierenliefde, dierenkennis! Begrijpt de mens het dier? Helaas, dieren kunnen niet praten en hun gedrag interpreteren we soms anders dan wat de dieren werkelijk te zeggen hebben. Om dieren beter te leren begrijpen en om te voorkomen dat er meer dieren in het asiel belanden, heeft Dierenbescherming Haaglanden een aantal workshops en cursussen rond dierengedrag, -opvoeding en taal georganiseerd. Voor de katteneigenaren was er de cursus kattengedrag. Een diergedragsdeskundige vertelde over de lichaamstaal van de kat, (probleem)gedrag en hoe je er mee om kunt gaan. In de cursus EHBO voor huisdieren brachten twee dierenartsen de grondbeginselen van EHBO bij. De workshop Ken je konijn leerde mensen hoe ze een band met hun konijn kunnen opbouwen. DIERENLEED WORDT GEMELD BIJ 144. AFHANKELIJK VAN DE MELDING WORDT DE POLITIE, DE DIERENBESCHERMING, DE LANDELIJKE INSPECTIEDIENST OF DE NIEUWE VOEDSEL- EN WARENAUTORITEIT INGESCHAKELD. IN 2013 ONDERZOCHTEN ONZE VRIJWILLIGE INSPECTEURS 66 MELDINGEN. Recordaantal padden gered! Het was een vreemd maar prachtig paddenjaar. Ieder jaar coördineert Dierenbescherming Haaglanden hulp bij de paddentrek op diverse locaties in Den Haag, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg. De padden, kikkers en watersalamanders trekken na hun winterslaap naar het water om te gaan paren en hebben op hun trektocht bij de oversteek van drukke verkeerswegen grote kans doodgereden te worden. Ook dit jaar hebben er weer ruim 200 vrijwilligers van Dierenbescherming Haaglanden zich ingezet om deze dieren een veilige oversteek te bezorgen. Ondanks de vreemde weersomstandigheden van dit voorjaar is er een record aantal padden in de regio Haaglanden overgezet: maar liefst 7570! HET AFGELOPEN JAAR WAREN WE ZEER ACTIEF OP DE SOCIALE MEDIA. DIERENBESCHERMING HAAGLANDEN WERD OP TWITTER DOOR 750 MENSEN EN ORGANISATIES GEVOLGD EN DE FACEBOOKPAGINA VAN HET KNAAGHOF HAD EIND 2013 ZELFS BIJNA 1000 LIKES.

6 Actieve scholenvoorlichters Het geven van voorlichting over het welzijn van (huis)dieren is één van de kerntaken van de Dierenbescherming. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met kinderen bewust te maken van wat dieren nodig hebben om hun welzijn te garanderen. Dierenbescherming Haaglanden geeft gratis voorlichtingslessen aan kinderen op basisscholen in de regio. De les Wilde dieren in het circus? gaat over de natuurlijke omgeving en het gedrag van deze dieren in contrast tot het treurige leven in een circus. Ook is er een les om kinderen na te laten denken over hoe je een huisdier het beste kunt houden, Stapel op Dierenles, deze is het afgelopen jaar 119 keer gegeven. De vrijwillige scholenvoorlichters en coördinator zijn dus zeer actief geweest. FOTO Joyce van Tienen Wintervoedering vogels van start Ook in 2013 hebben we in verband met de aanhoudende strenge vorst de watervogels gevoerd. In de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer hebben vrijwilligers van Dierenbescherming Haaglanden de hongerige vogels van voedsel voorzien. In Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg nam de Haagse Vogelbescherming deze taak voor haar rekening.

7 In actie! Het afgelopen jaar waren er diverse sympathieke acties om ons en onze opvang te steunen: - Een vrijwilliger van Het Knaaghof liep de halve marathon. Tijdens de koudste ABN AMRO City-Pier-City Loop sinds vele jaren, heeft hij 525,00 aan sponsorgeld bij elkaar gelopen. - De leerlingen van de Da Costaschool zamelden met de verkoop van cupcakes en het verzorgen van klusjes 300,00 in voor de dieren. Het geld werd overhandigd aan onze scholenvoorlichters die voorlichtingslessen op deze school hadden gegeven. - Bij elke voorlichtingsles ging er een collectebus mee dat leverde 1.631,22 op. ELK KWARTAAL WORDEN DE VRIJWILLIGERS UITGENODIGD VOOR HET VRIJWILLIGERSCAFÉ. TIJDENS DEZE GEZELLIGE BIJEENKOMSTEN MAKEN VRIJWILLIGERS EN MEDEWERKERS KENNIS MET ELKAAR EN DELEN ERVARING UIT. Ook in Leidschendam een dierenwinkel gestopt met verkoop dieren In het afgelopen jaar opnieuw succes met de campagne van de Dierenbescherming tegen de verkoop van konijnen en knaagdieren in dierenwinkels. Winkeleigenaar Wim Verbaan van dierenspeciaalzaak RIVA in Leidschendam besloot te stoppen met het verkopen van dieren in zijn winkel. Deze dierenwinkel is de eerste in Leidschendam en de dertiende dierenwinkel in de regio Haaglanden. De laatste konijnen uit de winkel gingen naar Het Knaaghof. Uiteraard ontving de winkeleigenaar het certificaat van waardering en een bloemetje van Dierenbescherming afdeling Haaglanden. RUIM 500 COLLECTANTEN HEBBEN ,39 VOOR DE DIEREN IN REGIO HAAGLANDEN. Sinterklazen geven gul aan asieldieren Ook dit jaar vond onze succesvolle inzamelactie voor asieldieren weer plaats. Om iedereen voldoende tijd te geven mee te doen aan de Sinterklaasactie, duurde de actie dit keer een week. In deze week konden de klanten van de deelnemende dierenwinkels en supermarkten aan de hand van verlanglijstjes producten kopen voor dieren in nood in de regio Haaglanden. Veel mensen deden hier enthousiast aan mee en kochten een sinterklaascadeautje. De ingezamelde goederen worden gebruikt voor de verzorging van de konijnen en knaagdieren in Het Knaaghof en de zieke en gewonde egels in de opvangcentra in Haaglanden.

8 Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidie: steun ons! FOTO Robin Utrecht De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidie, maar is geheel afhankelijk van giften en donaties. We zijn dan ook heel blij met de steun van donateurs, leden en de hoksponsors van Het Knaaghof, dankzij u kunnen we ons blijven inzetten voor de dieren in Haaglanden! Als u ons nog niet steunt, maar de dieren in uw regio wel een warm hart toe draagt, doneer dan op rekeningnummer NL62 RABO T.n.v. Dierenbescherming Haaglanden of wordt lid:

9 Contactgegevens Dierenbescherming afdeling Haaglanden Frederik Hendriklaan 85B 2582 BV Den Haag Telefoon Volg ons op twitter en op Facebook Ook Het knaaghof kunt u volgen op twitter en op Facebook Correspondentieadres Postbus EB Den Haag Bankrekeningnummer afdeling Haaglanden (voor giften): NL62 RABO T.n.v. Dierenbescherming Haaglanden

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN Jaarverslag 2012 Dierenbescherming HAAGLANDEN Het jaar 2012: één Dierenbescherming voor alle dieren in Haaglanden 2012 was een enerverend jaar voor de Dierenbescherming! Na jaren van voorbereiding ontstond

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon: 06-43873400 wmbdierenbescherming@gmail.com

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2 E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o.

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. 1 STICHTING DIERENAMBULANCE WOUDENBERG EN OMSTREKEN Doornheg 11 3931 AS Woudenberg Tel: 0654928928 info@dierenambulancewoudenberg.nl www.dierenambulancewoudenberg.nl

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. RIJSWIJK Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk in tegen de

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2015. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2015 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

PIJNACKER - NOOTDORP. Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom. Stelling 1

PIJNACKER - NOOTDORP. Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom. Stelling 1 PIJNACKER - NOOTDORP Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! buitenkans katten PLEEGGEZINNEN VOOR KITTENS 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver lijden ze aan ziektes,

Nadere informatie

Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee?

Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee? Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee? WWW.ZEELAND.DIERENBESCHERMING.NL Hoeveel zwerfkatten er precies leven in ons land is niet bekend, maar het loopt in de tienduizenden. En het aantal groeit!

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. DELFT Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk in tegen de eigenwaarde

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide 1 NEDERLAND ZWERFKATTENARM 2025 4 the support of stray animals worldwide Stray Animal Foundation Platform 2 Koepelorganisatie voor zwerfdierstichtingen In Nederland ca. 180 stichtingen actief met zwerfdieren.

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2017

Activiteitenverslag NDZ 2017 Activiteitenverslag NDZ 2017 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2017 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2017 tien keer bij elkaar

Nadere informatie

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling.

Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. Heeft niet gereageerd op deze stelling. LEIDSCHENDAM - VOORBURG Stelling 1 Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom De gemeente dient een voorkeursbeleid voor evenementen zonder dieren te hanteren. Vermaak met dieren gaat namelijk

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel. BOSSCHE AANPAK DIERENWELZIJN Op weg naar een integraal en transparant gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid

Initiatiefvoorstel. BOSSCHE AANPAK DIERENWELZIJN Op weg naar een integraal en transparant gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid Initiatiefvoorstel Op weg naar een integraal en transparant gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid Initiatiefvoorstel Op weg naar een integraal en transparant gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid Inhoudsopgave

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DIERENBESCHERMING AFDELING NOORD-OVERIJSSEL

JAARVERSLAG 2013 DIERENBESCHERMING AFDELING NOORD-OVERIJSSEL JAARVERSLAG 2013 DIERENBESCHERMING AFDELING NOORD-OVERIJSSEL Dieren beschermen is mensen bewust maken Dat is een uitspraak van een oud inspecteur die ik onlangs ontmoette tijdens de audit van het DOC Edo

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn

Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn (SPPW) De SPPW is in 2003 opgericht om op te komen voor de belangen van en het welzijn van papegaaien en parkieten die

Nadere informatie

Molendijk 165, Sliedrecht tel: 06-33133891 website: www.sds-eo.nl email: info@sds-eo.nl KvK: 24443544 btw-nr: NL.8199.14.617.B.01

Molendijk 165, Sliedrecht tel: 06-33133891 website: www.sds-eo.nl email: info@sds-eo.nl KvK: 24443544 btw-nr: NL.8199.14.617.B.01 Jaarverslag S.D.S. e.o. 2014 De stichting Het eerste volle jaar heeft de stichting in 2014 als zelfstandige organisatie gedraaid. Op gebied van fondsenwerving en naamsbekendheid is een duidelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Dier in HAAGLANDEN. Knuffelige knagers! Bezoek onze opvang Het Knaaghof. Dierenbescherming Haaglanden het hele jaar actief!

Dier in HAAGLANDEN. Knuffelige knagers! Bezoek onze opvang Het Knaaghof. Dierenbescherming Haaglanden het hele jaar actief! Dier in HAAGLANDEN Regiomagazine van Dierenbescherming HAAGLANDEN / NUMMER 01 / JAARGANG 22 / 2013 Knuffelige knagers! Bezoek onze opvang Het Knaaghof Dierenbescherming Haaglanden het hele jaar actief!

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht voor ANBI s De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

*PDOC01/254525* PDOC01/ De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

*PDOC01/254525* PDOC01/ De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK 's Gravenhage De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Prins Clauslaan 8 2595 AJ 's Gravenhage Postbus 20401 2500 EK 's Gravenhage

Nadere informatie

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Beleidsplan Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Dierentehuis Leerdam... 3 1.1. Identiteit Dierentehuis Leerdam... 3 1.1.1. Missie... 3 1.1.2. Visie... 3 1.1.3. Doelstellingen...

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016 Jaarverslag 2015 10 januari 2016 Kanaalweg 2, 9551 XG Sellingen, tel. 0599-322655/06-22698789 Email: info@reeenopvangwesterwolde.nl www.reeenopvangwesterwolde.nl Bankrek. nr. NL71ABNA043.66.63.600 Ingeschreven

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid mevrouw M.J.E. de Groot. sv RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 30 augustus 2011

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid mevrouw M.J.E. de Groot. sv RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 30 augustus 2011 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid mevrouw M.J.E. de Groot sv 2011.404 RIS 180999 Regnr. DSB/2011.506 Den Haag, 30 augustus 2011 Inzake: duiven sterven hongerdood De

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat

Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat Jaarverslag 2014 Stichting Scheldekat Inhoud Inleiding Werkwijze Organisatie Facebook en acties Inkomsten, uitgaven en resultaat Inleiding De vrijwilligers van Stichting Scheldekat zetten zich al 20 jaar

Nadere informatie

PROGRAMMA DIERENWELZIJN

PROGRAMMA DIERENWELZIJN PROGRAMMA DIERENWELZIJN Mercedes Van Volcem kandidaat burgemeester Medeschrijver: Tineke Barbiaux Programma #vk18 #eennieuwemotorvoorbrugge INLEIDING Met Open Vld PLUS willen we dierenwelzijn hoog op de

Nadere informatie

Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren

Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren ASIEL OFFEM NOORDWIJK Najaar 2017 STICHTING DIERENOPVANGCENTRUM NOORDWIJKNIEUWSBRIEF Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren Zoekt u een leuke hond of kat, kom dan eens bij ons kijken!

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2016

Activiteitenverslag NDZ 2016 Activiteitenverslag NDZ 2016 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2016 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door de afronding en

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken Secretariaat Theemsstraat 64, 2014 RZ Haarlem Tel 06 28940779 www.egelopvanghaarlem.nl egelopvanghaarlem@gmail.com Bankrekening NL82 TRIO 0254 5140 49 Kvk 54078512 Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen Voorwoord jaarverslag 2017 Voor u ligt het jaarverslag 2017. Bij het schrijven ervan realiseerde ik me dat 2017 in het teken heeft gestaan van tegenslagen,

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

PROGRAMMA DIERENWELZIJN

PROGRAMMA DIERENWELZIJN PROGRAMMA DIERENWELZIJN Mercedes Van Volcem kandidaat burgemeester Medeschrijver: Tineke Barbiaux Programma #vk18 #eennieuwemotorvoorbrugge INLEIDING Met Open Vld Plus willen we dierenwelzijn hoog op de

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4)

Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4) Jaarverslag 2016 inclusief jaarrekening 2016 (vanaf pag 4) Doelstelling van de stichting De doelstelling van de Stichting Knuffelweide Amerongen is het beheren van een kleinschalige kinderboerderij (De

Nadere informatie

Samen met gemeenten. 1

Samen met gemeenten. 1 Samen met gemeenten. 1 Over ons Wetgeving Ontwikkelingen Samenwerking Ambitie Inhoud 2 Wat zijn onze doelstellingen? Hulp en opvang voor beschermde wilde vogels die door diverse oorzaken (tijdelijk!) niet

Nadere informatie

Dierendag. Kids for Animals Dierendag. Een feest voor dieren. De geschiedenis

Dierendag. Kids for Animals Dierendag. Een feest voor dieren. De geschiedenis Dierendag Een feest voor dieren Je hebt vast wel eens van dierendag gehoord. Misschien heb je het zelfs wel eens gevierd voor je eigen huisdier. Sinds 1930 zetten mensen op 4 oktober hun huisdier in het

Nadere informatie

Jaarverslag Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren

Jaarverslag Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren Jaarverslag 2017 Verantwoording Paard Zoekt Baas is een Initiatief van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren JAARVERSLAG PAARD ZOEKT BAAS 2017!1 Inhoudsopgave Ontstaan Pagina 1 Wat doen wij Pagina 4

Nadere informatie

Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013

Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013 Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013 De stichting De stichting draait op 01-01-2013 een maand als onafhankelijk dierenasiel. De dierensos fungeert als dierenambulance in Sliedrecht en de samenwerking verloopt

Nadere informatie

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2016 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Wij zijn Monique en Petra Muis, twee zussen, en wij hebben in 2009 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o.

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Beleidsplan 2016-2019 Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Inleiding Dit plan zal inzicht geven in de doelstellingen en actuele plannen van Stichting Dierentehuis s- Hertogenbosch e.o. over de komende

Nadere informatie

Jaarverslag Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn

Jaarverslag Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn Jaarverslag 2016 Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn VOORWOORD We kunnen tevreden terugkijken op 2016. Een record aantal honden kwam naar Nederland en werd geadopteerd.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao

Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Jaarverslag 2013 Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 30 mei 2014 Status: DEFINITIEF 1 Van boekenmarkt naar koopjesmarkt Om de andere maand wordt er op het dierenasiel te Parera een koopjesmakrt

Nadere informatie

JAAR VERSLAG Het Zwols Dierenasiel maakt deel uit van het

JAAR VERSLAG Het Zwols Dierenasiel maakt deel uit van het JAAR VERSLAG 2017 Het Zwols Dierenasiel maakt deel uit van het 1 Juni 2018 Geachte Dierenwelzijn ondersteuner ( gemeente, sponsor, donateur en al onze andere ondersteuners ), Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 2 Inhoud Inleiding... 4 1. Missie/visie... 5 1.2 Doelstelling... 5 1.3 Strategie... 5 2. Huidige situatie... 6 2.1 Activiteiten van de organisatie... 7 2.2 Voorbeeld van activiteiten...

Nadere informatie

Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012

Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012 Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012 Krommenie 11 april 2013 1 01. Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 01. Inhoudsopgave 2 02. Inleiding 3 03. Algemeen 3 04. Dieren 05. Donateurs 3

Nadere informatie

PROGRAMMA DIERENWELZIJN

PROGRAMMA DIERENWELZIJN PROGRAMMA DIERENWELZIJN Mercedes Van Volcem kandidaat burgemeester Medeschrijver: Tineke Barbiaux Programma #vk18 #eennieuwemotorvoorbrugge INLEIDING Met Open Vld Plus willen we dierenwelzijn hoog op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2011

Nieuwsbrief Februari 2011 Nieuwsbrief Februari 2011 Eindelijk is hij er dan onze 1 e nieuwsbrief. In de eerste 3 jaar van ons bestaan is er teveel gebeurd om allemaal op te schrijven maar in deze nieuwsbrief stellen wij ons voor

Nadere informatie

Kadernota Integraal Dierenwelzijn Eindhoven

Kadernota Integraal Dierenwelzijn Eindhoven Kadernota Integraal Dierenwelzijn Eindhoven Lijst A Welke zaken gaan we de komende tijd realiseren? ACTIEPUNTEN SECTOR Dierenwelzijn algemeen 1. De sector M&M tot eerste aanspreekpunt ten aanzien van het

Nadere informatie

DIEREN IN DE UITVERKOOP

DIEREN IN DE UITVERKOOP DIEREN IN DE UITVERKOOP Manifest tegen de verkoop van dieren Utrecht, 11 oktober 2016 Aan: wethouder Dierenwelzijn Paulus Jansen Utrecht, 11 oktober 2016 De afgelopen maanden hebben actieve leden van Partij

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht

Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht 1 Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma van de Partij voor de

Nadere informatie

Nota dierenwelzijn Den Haag

Nota dierenwelzijn Den Haag Nota dierenwelzijn Den Haag Gemeente Den Haag April 2012 2 Inhoudsopgave 1 Waarom een nota dierenwelzijn?... 4 2 Hoe geeft de gemeente invulling aan dierenwelzijnswetten?... 6 3 Wat doet de gemeente nog

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

Ik ben dierenbeschermer

Ik ben dierenbeschermer Ik ben dierenbeschermer Aan dit boekje werkten de volgende vrijwilligers mee: Rob Sep, Joke Euwes, Mariska Gerritsen, Marjolein Versfeld en Marjoes Dijkgraaf. Dierenbeschermers vormen de basis van onze

Nadere informatie

Beleidsnota Stichting HOF (Hulp Organisatie Flevoland) 2016-2018

Beleidsnota Stichting HOF (Hulp Organisatie Flevoland) 2016-2018 Beleidsnota Stichting HOF (Hulp Organisatie Flevoland) 2016-2018 Learn from Yestherday, Live for today, Hope for tomorrow. Voor u ligt de Beleidsnota 2016-2018 van Stichting HOF (Hulp Organisatie Flevoland).

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Dierenhulp Boskoop e.o. Definitief. Boskoop, 11 november 2013. Versie 1

Beleidsplan. Stichting Dierenhulp Boskoop e.o. Definitief. Boskoop, 11 november 2013. Versie 1 Beleidsplan Stichting Dierenhulp Boskoop e.o. Definitief Boskoop, 11 november 2013 Verantwoording Titel : Beleidsplan Subtitel : Stichting Dierenhulp Boskoop e.o. Versie : 1 Datum : 11 november 2013 Auteur(s)

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL BELEIDSPLAN van de STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND En DIERENASIEL 1 Helmond 6 juni 2014 Inhoud: 1. Inleiding 2. Missie, visie en ambitie 3. Doelstellingen 4. Doelgroepen 5. Middelen 6. Organisatie structuur

Nadere informatie

Vaststellen Startnotitie Dierenbeleid Dordrecht

Vaststellen Startnotitie Dierenbeleid Dordrecht DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 1 december 2015 Ons kenmerk SBH/1529309 Begrotingsprogramma Leefbaarheid en stedelijk beheer Betreft Vaststellen

Nadere informatie

Jaarverslag inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4)

Jaarverslag inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4) Jaarverslag 2015 inclusief jaarrekening 2015 (vanaf pag 4) Doelstelling van de stichting De doelstelling van de Stichting Knuffelweide Amerongen is het beheren van een kleinschalige kinderboerderij (De

Nadere informatie

Datum 10-07-2012 Betreft Beantwoording Kamervragen over de financiële problemen bij dierenasielen en opvangcentra.

Datum 10-07-2012 Betreft Beantwoording Kamervragen over de financiële problemen bij dierenasielen en opvangcentra. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage Agroketens en Prins Clauslaan 5 2595 AJ DEN HAAG Postbus 20401 2500

Nadere informatie

Richtlijnen Dierplaagbeheersing laatst bijgewerkt: 14-4-2009

Richtlijnen Dierplaagbeheersing laatst bijgewerkt: 14-4-2009 Kip (Gallus gallus domesticus) Ontwikkelingssnelheid Afhankelijk van menselijk voeren Afhankelijk van zwerfvuil Risico om ziek te worden Schadelijk gedrag Samenvattend werkprotocol voor beheerder Bij Kippenoverlast

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2017 Vereniging Dierenasiel Crailo 13 augustus 2015

Beleidsplan 2015-2017 Vereniging Dierenasiel Crailo 13 augustus 2015 Kerntaak De kerntaak van Dierenasiel Crailo bestaat uit het opvangen, verzorgen, (her)plaatsen van noodlijdende en hulpbehoevende dieren. Hierbij doen wij ons uiterste best de dieren zo kort mogelijk te

Nadere informatie

SAMEN WERKEN AAN MEER DIERENWELZIJN STRATEGIE DIERENBESCHERMING

SAMEN WERKEN AAN MEER DIERENWELZIJN STRATEGIE DIERENBESCHERMING SAMEN WERKEN AAN MEER DIERENWELZIJN STRATEGIE DIERENBESCHERMING 2016-2020 2 3 SAMEN WERKEN AAN MEER DIERENWELZIJN IN NEDERLAND Je zou verwachten dat het in een welvarend land als Nederland goed gesteld

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Scheldekat

Jaarverslag 2013. Stichting Scheldekat Jaarverslag 2013 Stichting Scheldekat Inhoud Inleiding Werkwijze Organisatie Facebook en acties Inkomsten, uitgaven en resultaat Knelpunten Inleiding De vrijwilligers van Stichting Scheldekat zetten zich

Nadere informatie

Dieren in de winter. Kids for Animals winter spreekbeurt. Brrr. Honden

Dieren in de winter. Kids for Animals winter spreekbeurt. Brrr. Honden Dieren in de winter Brrr In de winter kun jij een lekkere warme trui aantrekken. Bij dieren werkt dit anders. Sommige kunnen heel goed tegen de kou, andere minder. Het ene dier krijgt een dikke vacht,

Nadere informatie

Lesbrief 9: Wilde Dieren. in Nederland

Lesbrief 9: Wilde Dieren. in Nederland Lesbrief 9: Wilde Dieren in Nederland Lesdoel: Je weet welke wilde dieren in Nederland voorkomen, hoe ze leven en hoe jij kan helpen ze te beschermen. In deze lesbrief hebben we het over herten, zwijnen,

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

Egel. Kids for Animals Egel spreekbeurt. Egel kennis. Schemerdier. Houdt van planten

Egel. Kids for Animals Egel spreekbeurt. Egel kennis. Schemerdier. Houdt van planten Egel Egel kennis Misschien heb je wel eens een egel gezien in de tuin. Het is een klein rond stekelig beestje dat rustig door bladeren en struiken schuifelt om eten te zoeken. De haren op zijn buik zijn

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. Periode

Beleidsplan. Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. Periode Beleidsplan Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. Periode 2017-2020 Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. Oosterbeek 5 2597 VJ Den Haag T (070) 3282828 KvK: 41149338

Nadere informatie

De geschiedenis van het konijn

De geschiedenis van het konijn De geschiedenis van het konijn Wij kennen konijnen allemaal als huisdier en op veel plaatsen in Nederland komt hij ook in het wild voor. Maar het konijn bestaat natuurlijk al veel langer en werd voor het

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016-2020

BELEIDSPLAN 2016-2020 BELEIDSPLAN 2016-2020 Inhoudsopgave 1. Stichting Zwerfdieren Kreta... 3 1.1 Stichting Zwerfdieren Kreta... 3 1.2 Geschiedenis... 3 1.3 Visie, missie, kernwaarden... 3 1.4 De organisatie... 4 2. Omgevingsanalyse...

Nadere informatie

DIERENBESCHERMING. afdeling West-Brabant

DIERENBESCHERMING. afdeling West-Brabant DIERENBESCHERMING afdeling West-Brabant Jaarplan 2009 Inhoud Inleiding 2 1. Visie 3 2. Toezicht dierenwelzijn 4 Inspectiewerk Zwerfkatten Neutralisatieacties Chippen 3. Dierennoodhulp 6 Asielen Dierenambulancedienst

Nadere informatie

Verslag Bestuur en activiteiten NDZ 2015

Verslag Bestuur en activiteiten NDZ 2015 Verslag Bestuur en activiteiten NDZ 2015 Bestuurlijke zaken Het jaar 2015 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg wederom een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door

Nadere informatie

Onderwerp Uitvoeringsafspraken opvang zwerfdieren met DAN en De Mère 2013.

Onderwerp Uitvoeringsafspraken opvang zwerfdieren met DAN en De Mère 2013. Openbaar Onderwerp Uitvoeringsafspraken opvang zwerfdieren met DAN en De Mère 2013. Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De gemeente is

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Beleidsplan 2017-2020 Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DOELSTELLINGEN 2017-2020... 5 ACTIEPLAN PER DOELSTELLING... 6 1. VERKRIJGEN VAN EEN NIEUWE ONTHEFFING

Nadere informatie

GroenLinks geeft de voorkeur aan evenementen zonder dieren. Eerste stap is om circussen met wilde dieren in Ehv te vermijden.

GroenLinks geeft de voorkeur aan evenementen zonder dieren. Eerste stap is om circussen met wilde dieren in Ehv te vermijden. Twitterstellingen Dierenbescherming 1. Evenementen met dieren zijn in de gemeente niet welkom CDA Eindhoven SP Eindhoven SP 040 is voorstander van evenementen zonder dieren. Ook mogen evenementen de rust

Nadere informatie

Dierenbescherming, afdeling West-Brabant Oktober Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gemeentebeleid en dierenwelzijn

Dierenbescherming, afdeling West-Brabant Oktober Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gemeentebeleid en dierenwelzijn Dierenbescherming, afdeling West-Brabant Oktober 2007 Waarmee kunnen we u van dienst zijn? Gemeentebeleid en dierenwelzijn Inhoudsopgave Dierenbescherming in West-Brabant...3 1. Visie en doelen...4 2.

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Kamer van Koophandel: 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: Overboeicop 13, 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: Website:

Nadere informatie

Bestuursverslag 2015

Bestuursverslag 2015 Stichting DierenZorg Eemland Bestuursverslag 2015 Doelstelling van de stichting: Voor het realiseren van haar doelstellingen beschikt de stichting over drie opvangfaciliteiten:: Dierentehuis t Hart (asiel

Nadere informatie

Jaarverslag Afdeling Utrecht. 1

Jaarverslag Afdeling Utrecht.   1 Afdeling Utrecht Jaarverslag 2017 Het afgelopen jaar 2017 werd gekenmerkt door grote veranderingen binnen onze afdeling. Door de nieuwe strategie van het Rode Kruis, in combinatie met de aanhoudende financiële

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan

Meerjaren Beleidsplan Meerjaren Beleidsplan 2019 2022 Stichting Poezensnuitjes Meijhorst 1745 6537 KE Nijmegen KvK: 61477672 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Termijn... 2 3. Huidige situatie... 2 4. Missie, Visie en Strategie...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING FICCA

BELEIDSPLAN STICHTING FICCA BELEIDSPLAN STICHTING FICCA 2016-2017 Stichting FICCA 3 e Ebbingestraat 21 8261 VP Kampen info@ficca.nl Fiscaal nummer: 8507.20.898 KVK nummer: 53043081 1 Inhoudsopgave Organisatie 4 Beloning 4 Achtergrond

Nadere informatie

Dierenasiel Offem, een tijdelijk thuis voor zwerf- en afstandsdieren

Dierenasiel Offem, een tijdelijk thuis voor zwerf- en afstandsdieren ASIEL OFFEM NOORDWIJK Najaar 2016 STICHTING DIERENOPVANGCENTRUM NOORDWIJKNIEUWSBRIEF Dierenasiel Offem, een tijdelijk thuis voor zwerf- en afstandsdieren Op zoek naar een leuke hond of kat? Kom dan eens

Nadere informatie