Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl."

Transcriptie

1 Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan NB Haarlem Kantoor SPOED Website dierenbescherming.nl Coördinator Dierenambulance Mevr. C.E. Dams Donaties en sponsoring Elly Dams Rekeningnummer Ambulance: Postbank Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Hallo, Leuk dat je ons spreekbeurtpakket hebt gevraagd en we hopen dat we je met dit pakket kunnen helpen. Misschien weet je al dat onze dierenambulance soms bij een spreekbeurt aanwezig kan zijn, zodat je klasgenoten ook uitleg kunnen krijgen van ons en de auto kunnen bekijken. Als je dit zou willen moet je dit wel ruim een week van te voren vragen via telefoonnummer of een sturen naar Wij kunnen alleen komen op dinsdag of donderdag vanaf twee uur s middags. Je kan ook op ons kantoor aan de Generaal Spoorlaan 16 in Haarlem terecht voor een leuke kleurplaat en ons boekje, die je zou kunnen uitdelen in je klas of natuurlijk voor de cd met de spreekbeurt en alles wat daar bij hoort. Deze kan je er gratis afhalen. Dan heb je meteen alles. Als je op ons kantoor de cd-versie gehaald hebt, vind je op de cd in het mapje foto s leuke plaatjes over ons, die je kan uitprinten en tijdens je spreekbeurt kan laten zien. Op onze website kun je de extra foto s ook downloaden en opslaan op je eigen computer. Wij vinden het altijd heel leuk als scholen zich inzetten voor een goed doel. Nog leuker vinden wij het als wij dit goede doel mogen zijn. Een sponsorloop, flessen inzamelen en noem het maar op. Zoals je later zal lezen zijn wij geholpen met alle beetjes om de dieren te kunnen blijven helpen. Graag helpen wij elke groep die iets voor ons wil gaan doen. Laat het gewoon even weten! SPOEDNUMMERS Dierenambulance, Dag & Nacht Dierenarts Avond, Nacht en Weekend Bel door de week overdag eerst uw eigen dierenarts! Bezoek ons ook eens op

2 De dierenambulance in Nederland Nederland is een land van heel veel regeltjes, maar gek genoeg is er toch niets geregeld voor de zorg voor zieke, gewonde of gevonden dieren. Dit laatste is niet helemaal waar, gemeenten moeten gevonden dieren twee weken bewaren. Dit staat zo met dit woord in de wet, omdat voor de wet een dier eigenlijk een ding is. De gemeenten laten het opvangen van de dieren over aan de dierentehuizen in Nederland. De wet zegt niets over het vervoer van gewonde of gevonden dieren. Zwervende honden of katten, aangereden dieren of andere dieren in nood moeten het hebben van mensen die in hun vrije tijd hulp willen bieden als medewerker van een dierenambulance. Zij krijgen hier geen geld voor en doen dit alleen omdat ze echt heel graag de dieren willen helpen. Een dierenambulance moet natuurlijk altijd bereikbaar zijn en daarom kan niemand dit alleen doen. Je moet toch ook eens slapen en boodschappen doen. In Nederland zijn er hierdoor in heel veel plaatsen dierenambulances opgericht. Sommigen hebben 1 auto, anderen veel meer. In NHZ hebben we nu 6 dierenambulances en ruim 50 mensen die mee helpen. Zoals bijna alle voetbalclubs horen bij de KNVB, horen heel veel dierenambulances bij de FDN. Dit staat voor Federatie Dierenambulances Nederland ( ). Sommige dierenambulances horen ook bij een van de plaatselijke afdelingen van de Dierenbescherming Nederland (wij ook), anderen hebben daar niets mee te maken.

3 Wat doet een dierenambulance Binnenbrand Allereerst zeggen we: heel veel! We helpen alle dieren die in nood zijn, van muis tot paard. We hopen dat de mensen in de buurt ons op tijd bellen als dit nodig is, want we kunnen zelf natuurlijk niet overal tegelijk zijn. Gelukkig gebeurt dat meestal ook. Heel vaak krijgen we te maken met honden of katten die hun huis of baas kwijt zijn en rond zwerven. Deze dieren brengen wij naar een dierentehuis. We proberen het baasje op te sporen en als dat niet lukt gaat het dierentehuis op zoek naar een nieuw huis voor de beestjes. Helaas vinden we soms ook dozen met jonge hondjes of katjes waar de eigenaar vanaf wilde. Heel triest vinden wij dit en het is ook echt niet nodig om je op die manier van je dieren te ontdoen. Wintervoeder-actie Een enkele keer moeten we een vosje helpen dat in moeilijkheden is. Bijna elke dag moeten we ook gewonde vogels helpen. In het voorjaar hebben we druk met jonge vogels die de ouders kwijt zijn en als het vriest moeten we vaak eenden en zwanen helpen die vast zitten in het ijs. Niet altijd kunnen we de klus alleen klaren. Een kat in de boom, een zwaan in het ijs, hoe kom je daar bij? Gelukkig schiet de brandweer ons dan te hulp met een ladderwagen of met hun duikers. Af en toe moeten we ook een aangespoelde zeehond of bruinvis helpen. Bij ons werk horen ook een minder leuke dingen. Als een dier door een aanrijding is overleden en op straat ligt halen wij het dier op. Alles wat we je net verteld hebben wordt Nood-hulp genoemd. Toch doet de dierenambulance ook nog andere dingen, die wij taxiritten noemen. Je moet dan bijv. denken aan het brengen van een kat naar de dierenarts voor iemand die dit zelf niet meer kan of een door ouderdom overleden hond naar de begraafplaats brengen.

4 Dierenarts Ons kantoor Dierenambulance NHZ De Dierenambulance in Noord-Holland zuid Dierentehuis Kennemerland Je hebt nu gelezen wat een dierenambulance doet. We gaan je nu iets vertellen over hoe we dit in Noord-Holland Zuid (NHZ) allemaal doen. Wij hebben 6 auto s die je kan herkennen aan het handje van de Dierenbescherming en het plaatje van de hond. Wij werken voor de dieren in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede/Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Zandvoort. Onze dierenambulance hoort bij de Dierenbescherming NHZ en die hoort weer bij de Dierenbescherming Nederland. Het Kennemer Dierentehuis in Zandvoort hoort ook bij de Dierenbescherming en is dus een soort zusje van ons, net als het dierentehuis in de Haarlemmermeer en dat in Amstelveen. Alle honden, katten en konijnen die wij vinden worden hier naar toe gebracht. Wij hebben een kantoor op de Generaal Spoorlaan 16 in Haarlem Noord dat open is van 9 tot 5 uur. Van hieruit regelen wij alles voor de ambulance en nemen wij de telefoontjes van het publiek aan. s Avonds en s nachts wordt de telefoon doorgeschakeld naar het huisadres van een van onze telefonisten. Wij zijn dus 24 uur per dag te bereiken. De telefonisten zijn vrijwilliger net als iedereen die ons helpt. Zij krijgen dus geen geld en doen het werk alleen maar om de dieren te helpen. Naast telefonisten hebben wij natuurlijk de chauffeurs en de bijrijders. De bijrijders gaan met de chauffeur mee om hem of haar te helpen. Lang niet alle klusjes kan je alleen doen en het is natuurlijk wel zo gezellig! Sommige mensen werken een halve dag per week, anderen veel meer uren. We maken elke maand een rooster zodat iedereen precies weet wanneer hij iets moet doen. Nog belangrijker is dat we zo er voor zorgen dat altijd 7 dagen per week, 24 uur per dag de dierenambulance kan uitrijden. Ongeveer 50 mensen zijn vrijwilliger bij ons. In het rooster houden we natuurlijk rekening met wie ons wanneer kan helpen. Alleen in het voorjaar hebben we even veel meer mensen die ons helpen. We houden dan elk jaar onze collecte. Heel veel mensen (collectanten) gaan dan huis aan huis vragen of de mensen iets over hebben voor het werk van de dierenambulance. Dit geld hebben wij hard nodig omdat de Dierenambulance geen geld van de gemeente krijgt. We moeten dus zelf maar zien hoe we genoeg geld hebben om de rekeningen te betalen. Zo hebben we ons kantoor, de auto s, telefoon en nog een hoop kleine dingen. Dit kost elk jaar alles bij elkaar heel veel. Een aantal ritten worden betaald door de eigenaar van het dier dat we vervoeren. Voor de meeste ritten krijgen we geen geld. Alle beetjes helpen dus.

5 Gelukkig hebben we ook donateurs. Dit zijn mensen die blij zijn dat er een dierenambulance is en ons elk jaar wat geven. Een enkele keer heeft iemand in zijn testament gezegd dat de dierenambulance iets krijgt. Als die meneer of mevrouw is overleden krijgen wij dan geld uit de erfenis. Kids for Animals Misschien weet je het al lang, maar in Haarlem hebben we ook de Kids for Animals. Deze club hoort ook bij de Dierenbescherming en is dus ook een zusje van ons. Elk jaar ontvangen wij de kids wel een keertje op ons kantoor om ze alles te vertellen ovder onze ambulances. Bovendien hebben de kids elk jaar weer een leuk programma! Kijk maar eens op de website Websites die je ook kunnen helpen. Dierenbescherming Noord-Holland Zuid Dierenambulance NHZ (Haarlem en omgeving) Dierentehuis Kennemerland Kids for Animals Haarlem Kids for Animals Nederland Dierenbescherming Nederland Wij hopen dat we je hebben kunnen helpen met je spreekbeurt over de dierenambulance en we wensen je een mooi cijfer. Als je nog vragen hebt mag je ons altijd bellen, en of kun je even langskomen. Succes!

Inleiding. Hoi, Leuk dat je ons spreekbeurtpakket hebt aangevraagd! We hopen dat we je met dit pakket kunnen helpen.

Inleiding. Hoi, Leuk dat je ons spreekbeurtpakket hebt aangevraagd! We hopen dat we je met dit pakket kunnen helpen. SPREEKBEURTENBOEK Inhoudsopgave Inleiding Wie zijn we? Opleiding Wat doen we? De werkwijze van Dierenambulance Kennemerland Wat zit er in de dierenambulance Hoe komt de Dierenambulance aan geld? In welke

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer

Chippen Chip kennis. Kids for Animals Chippen spreekbeurt. Registratie nummer Chippen Chip kennis Je hebt het vast weleens gehoord van iemand: Mijn huisdier is gechipt. Of misschien is één van jou huisdieren zelf gechipt. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, chippen? Als een dier

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 1 1 Colofon Dit lesboekje is uitgegeven door: Ambulancezorg Nederland Veerallee 68 Postbus 489 8000 AL Zwolle T 038 422 57 72 F 038 422 26 47 info@ambulancezorg.nl

Nadere informatie

SPREEKBEURT INFORMATIE

SPREEKBEURT INFORMATIE SPREEKBEURT INFORMATIE Wie is Stichting DierenLot? Heel veel dieren hebben het niet best en leiden een beroerd bestaan; ook in Nederland. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken...soms ernstig mishandeld..of

Nadere informatie

Chinchilla. Kids for Animals chinchilla spreekbeurt. Chinchilla kennis. Wilde chinchilla s. Als huisdier

Chinchilla. Kids for Animals chinchilla spreekbeurt. Chinchilla kennis. Wilde chinchilla s. Als huisdier Chinchilla Chinchilla kennis Chinchilla s zijn knaagdieren die oorspronkelijk uit het Andes gebergte in Zuid-Amerika komen. Ze hebben een dikke zilverblauwgrijze vacht en zien er erg knuffelbaar uit. Maar

Nadere informatie

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o.

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. 1 STICHTING DIERENAMBULANCE WOUDENBERG EN OMSTREKEN Doornheg 11 3931 AS Woudenberg Tel: 0654928928 info@dierenambulancewoudenberg.nl www.dierenambulancewoudenberg.nl

Nadere informatie

Dieren in de winter. Kids for Animals winter spreekbeurt. Brrr. Honden

Dieren in de winter. Kids for Animals winter spreekbeurt. Brrr. Honden Dieren in de winter Brrr In de winter kun jij een lekkere warme trui aantrekken. Bij dieren werkt dit anders. Sommige kunnen heel goed tegen de kou, andere minder. Het ene dier krijgt een dikke vacht,

Nadere informatie

Ik ben dierenbeschermer

Ik ben dierenbeschermer Ik ben dierenbeschermer Aan dit boekje werkten de volgende vrijwilligers mee: Rob Sep, Joke Euwes, Mariska Gerritsen, Marjolein Versfeld en Marjoes Dijkgraaf. Dierenbeschermers vormen de basis van onze

Nadere informatie

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord: 2015 was weer een mooi, bijzonder en soms ook emotioneel jaar. In dit jaarverslag willen we u op de hoogte brengen van een aantal bijzondere gebeurtenissen binnen de Elkie stichting.

Nadere informatie

Eekhoorn. Kids for Animals Eekhoorn spreekbeurt. Eekhoorn kennis. Woonplaats

Eekhoorn. Kids for Animals Eekhoorn spreekbeurt. Eekhoorn kennis. Woonplaats Kids for Animals Eekhoorn spreekbeurt Eekhoorn Eekhoorn kennis Natuurlijk ken je de eekhoorn al. Ikki is er een! Eekhoorns kun je herkennen aan hun roodbruine vacht en mooie grote pluimstaart. Ze hebben

Nadere informatie

Samen met gemeenten. 1

Samen met gemeenten. 1 Samen met gemeenten. 1 Over ons Wetgeving Ontwikkelingen Samenwerking Ambitie Inhoud 2 Wat zijn onze doelstellingen? Hulp en opvang voor beschermde wilde vogels die door diverse oorzaken (tijdelijk!) niet

Nadere informatie

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon: 06-43873400 wmbdierenbescherming@gmail.com

Nadere informatie

Dierenambulance. DIERenKOERIER

Dierenambulance. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming regio Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Aangesloten bij Federatie Dierenambulances Nederland. Banknummer: NL97RABO0125358490

Jaarverslag 2014. Aangesloten bij Federatie Dierenambulances Nederland. Banknummer: NL97RABO0125358490 Jaarverslag 2014 Postbus 390 4130 EJ Vianen Tel: 06 51 111 290 Aangesloten bij Federatie Dierenambulances Nederland Banknummer: NL97RABO0125358490 BTW-nummer: 8061.46.709.B.01 KvK nummer: 41122214 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. Informatie spreekbeurt. 1. Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. Informatie spreekbeurt. 1. Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. 1. Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. (en omstreken) bestaat sinds 10 februari 1981. Dat is al meer dan 30 jaar! Zonder de vele medewerkers die dag in

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Kinderen. Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen

Kinderen. Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen Kinderen Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen Voor wie is dit boekje? Je hebt dit boekje gekregen omdat je autisme hebt of omdat je nog niet zeker weet of je autisme hebt. Je bent dan bij Yulius

Nadere informatie

Later word ik dierenarts!

Later word ik dierenarts! Later word ik dierenarts! Hengelosestraat 290 7521 AM Enschede 053-4345777 www.dierenartsenpraktijktonnema.nl info@dierenartsenpraktijktonnema.nl 1 2 Dierenarts zijn, wat betekent dat eigenlijk? De opleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken Secretariaat Theemsstraat 64, 2014 RZ Haarlem Tel 06 28940779 www.egelopvanghaarlem.nl egelopvanghaarlem@gmail.com Bankrekening NL82 TRIO 0254 5140 49 Kvk 54078512 Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang

Nadere informatie

Beleidsplan Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Beleidsplan Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Beleidsplan 2017 Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Den Helder, maart 2017 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2017 van de Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon. Dit document is

Nadere informatie

Dierendag. Kids for Animals Dierendag. Een feest voor dieren. De geschiedenis

Dierendag. Kids for Animals Dierendag. Een feest voor dieren. De geschiedenis Dierendag Een feest voor dieren Je hebt vast wel eens van dierendag gehoord. Misschien heb je het zelfs wel eens gevierd voor je eigen huisdier. Sinds 1930 zetten mensen op 4 oktober hun huisdier in het

Nadere informatie

's-gravenzande Twee zwanen zijn gewond geraakt nadat ze een verkeerde landingspoging hadden uitgevoerd aan de Bagijnenland.

's-gravenzande Twee zwanen zijn gewond geraakt nadat ze een verkeerde landingspoging hadden uitgevoerd aan de Bagijnenland. Wasbeer gedumpt in Madestein Den Haag 2 Vissers hebben een kattentransportmandje in Recreatiegebied Madestein gevonden met daarin een wasbeer. Wasberen komen voornamelijk voor in Noord-Amerika. In Nederland

Nadere informatie

Rat Ratten kennis. Kids for Animals Ratten spreekbeurt. Soorten ratten. Een rat als huisdier

Rat Ratten kennis. Kids for Animals Ratten spreekbeurt. Soorten ratten. Een rat als huisdier Rat Ratten kennis De ratten die wij als huisdier houden stammen af van de wilde bruine rat. Deze soort komt oorspronkelijk uit Azië. Rond 1700 kwam de bruine rat in handelsschepen naar Europa. In de 19

Nadere informatie

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt (voor de bovenbouw) Hier willen we je op weg helpen bij het maken van een spreekbeurt. Je hebt ervoor gekozen om je spreekbeurt te houden over daklozen, of

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2011

Nieuwsbrief Februari 2011 Nieuwsbrief Februari 2011 Eindelijk is hij er dan onze 1 e nieuwsbrief. In de eerste 3 jaar van ons bestaan is er teveel gebeurd om allemaal op te schrijven maar in deze nieuwsbrief stellen wij ons voor

Nadere informatie

Beleidsplan 2016. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon

Beleidsplan 2016. Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Beleidsplan 2016 Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon Den Helder, februari 2016 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016 van de Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon. Dit document

Nadere informatie

Beleidsplan. Dierenambulance VELSEN

Beleidsplan. Dierenambulance VELSEN Beleidsplan Dierenambulance VELSEN Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016 van de Stichting Dierenambulance Velsen. Dit document is geschreven om de doelstelling, visie en ambitie weer te geven van

Nadere informatie

Presentatie Samenwerken met ketenpartners Thema-avond Federatie Dierenambulances Nederland

Presentatie Samenwerken met ketenpartners Thema-avond Federatie Dierenambulances Nederland Afdeling Openbare Ruimte Werkveld Beheer & Toezicht openbare ruimte Presentatie Samenwerken met ketenpartners Thema-avond Federatie Dierenambulances Nederland Inhoud presentatie 1. Kort voorstellen 2.

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: Postbank 31 78 20

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: Postbank 31 78 20 Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99

Nadere informatie

Dierenambulance Noord-Holland Zuid. DIERenKOERIER

Dierenambulance Noord-Holland Zuid. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming regio Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

Het onderzoek van de burgemeester 5/6

Het onderzoek van de burgemeester 5/6 Het onderzoek van de burgemeester De burgemeester hoorde dat kinderen ongerust zijn. Nee, ze zijn niet bang voor onweer of harde geluiden. Ze maken zich zorgen over de natuur. Dieren krijgen steeds minder

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN ErgoThuis Maatwerk in zelfstandigheid ErgoThuis: maatwerk in zelfstandigheid In uw eigen omgeving doet u de dagelijkse dingen graag zelf. Toch komt het

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Rekeningnummer: Postbank 31 78 20. Nieuwe naam. Dierenambulance Noord-Holland Zuid

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Rekeningnummer: Postbank 31 78 20. Nieuwe naam. Dierenambulance Noord-Holland Zuid Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Coördinator Dierenambulance Mevr. C.E. Dams E-mail: g.dams@chello.nl 1e 2012

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Vereniging Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Vianen en Omstreken

Stichting Dierenambulance Vianen en Omstreken Stichting Dierenambulance Vianen en Omstreken Inleiding Geachte lezers, In het afgelopen jaar 2011 is er bedrijfsmatig sprake geweest van een relatief stabiel jaar. Als we over het jaar terugkijken, dan

Nadere informatie

HAmster. Kids for Animals Hamster spreekbeurt. Hamster kennis. Gedrag. Een hamster als huisdier

HAmster. Kids for Animals Hamster spreekbeurt. Hamster kennis. Gedrag. Een hamster als huisdier HAmster Hamster kennis Hamsters zijn populaire huisdieren. De kleine knaagdieren zijn er in verschillende soorten. Het bekendst zijn de Syrische hamster (goudhamster) en de Russische dwerghamster. Syrische

Nadere informatie

Dierenambulance. DIERenKOERIER

Dierenambulance. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2 E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie SPREEKBEURT POLITIE Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie Wat doet een politieagent? WELKOM DE POLITIEPRAKTIJK helpen bij een ongeluk pak de winkeldief! bekeuren en aanhouden

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Rekeningnummer: Postbank 31 78 20. Nieuwe naam. Dierenambulance Noord-Holland Zuid

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00 Rekeningnummer: Postbank 31 78 20. Nieuwe naam. Dierenambulance Noord-Holland Zuid Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Coördinator Dierenambulance Mevr. C.E. Dams E-mail: g.dams@chello.nl 3e 2011

Nadere informatie

Egel. Kids for Animals Egel spreekbeurt. Egel kennis. Schemerdier. Houdt van planten

Egel. Kids for Animals Egel spreekbeurt. Egel kennis. Schemerdier. Houdt van planten Egel Egel kennis Misschien heb je wel eens een egel gezien in de tuin. Het is een klein rond stekelig beestje dat rustig door bladeren en struiken schuifelt om eten te zoeken. De haren op zijn buik zijn

Nadere informatie

Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen

Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen Jongeren Hoe Yulius jongeren met autisme kan helpen Vragen? Voor wie is deze brochure? Je hebt deze brochure gekregen omdat je autisme hebt of nog niet zeker weet of je autisme hebt. Je bent dan bij Yulius

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2006. Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken. Vestigingsplaats Amersfoort. Rechtsvorm Stichting

Sociaal jaarverslag 2006. Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken. Vestigingsplaats Amersfoort. Rechtsvorm Stichting 1 Sociaal jaarverslag 2006 Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken Vestigingsplaats Amersfoort Rechtsvorm Stichting Oprichting De Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. werd

Nadere informatie

Opvang na uw uitzending. Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Opvang na uw uitzending. Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Opvang na uw uitzending Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk werk helpt iedereen binnen of direct rondom Defensie met problemen die voortkomen uit het werk.

Nadere informatie

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen KOPPen bij elkaar en schouders eronder Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen Mama, waarom huil je? Mama, ben je nu weer verdrietig? Papa, gaan we naar het zwembad? Waarom niet?

Nadere informatie

LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER

LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER ÉÉN NUMMER VOOR ÁLLE NOODHULPDIENSTEN Het kan u zomaar overkomen. U bent getuige of zelfs slachtoffer van een vechtpartij, overval of ander ernstig

Nadere informatie

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: INGbank p 31 78 20

Donaties en sponsoring Elly Dams 023-549 14 00. Rekeningnummer: INGbank p 31 78 20 Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming afdeling Noord-Holland Zuid Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99

Nadere informatie

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag.

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag. vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof ouplet Brandweerman Intro D7 G man, Refrein brand -weer - man. Red die kat, Brand-weer Œ Œ Œ G Œ Ó als je kan. Zet je lad - der neer en draag snel

Nadere informatie

Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012

Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012 Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012 Krommenie 11 april 2013 1 01. Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 01. Inhoudsopgave 2 02. Inleiding 3 03. Algemeen 3 04. Dieren 05. Donateurs 3

Nadere informatie

Nationaal Keurmerk Dierenambulance

Nationaal Keurmerk Dierenambulance Nationaal Keurmerk Dierenambulance En Nationale Inspectiedienst Dierenambulances 1 Inhoudsopgave Samenvatting pg 3 Inleiding pg 4 Doelstelling pg 4 Uitwerking pg 5 Professionalisering van het kleinschalig

Nadere informatie

Beste Allemaal, Groeten, Joep Jongman

Beste Allemaal, Groeten, Joep Jongman Beste Allemaal, Hierbij het resultaat van mijn verslag wat ik moest maken voor school, van de meldkamer, waar ik woensdag 2 oktober geweest ben. Ik heb het heel erg fijn, leuk en leerzaam gevonden en ga

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Vereniging Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13

Nadere informatie

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels Stichting Kinderpostzegels gemaakt door Eva Prince 10/10/15 voorwoord Ik doe mijn werkstuk over Kinderpostzegels. Want ik vind dat kinderpostzegels verkopen leuk is. Ik vind dat Stichting Kinderpostzegels

Nadere informatie

door Megan van den Berg

door Megan van den Berg door Megan van den Berg Ik houd m`n spreekbeurt over de dierenarts. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik veel van dieren hou en ik wil het later ook zelf worden. Spreekkamer Raar woord natuurlijk, spreekkamer.

Nadere informatie

Dierenambulance Noord-Holland Zuid. DIERenKOERIER

Dierenambulance Noord-Holland Zuid. DIERenKOERIER DIERenKOERIER COLOFON Deze Dierenkoerier wordt u aangeboden door: Dierenambulance NHZ & Vereniging Dierenbescherming regio Noord-Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Kennemerland JAARVERSLAG 2013. Heemskerk 18 december 2014 1

Stichting Dierenambulance Kennemerland JAARVERSLAG 2013. Heemskerk 18 december 2014 1 Stichting Dierenambulance Kennemerland JAARVERSLAG 2013 Heemskerk 18 december 2014 1 01. Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 01. Inhoudsopgave 2 02. Inleiding 3 03. Algemeen 3 04. Ritten/dieren 3 05. Donateurs

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13 26 SPOED

Nadere informatie

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2016

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Voorwoord: 2016 was een mooi, bijzonder en soms ook emotioneel jaar. In dit jaarverslag willen we u op de hoogte brengen van een aantal bijzondere gebeurtenissen binnen de Elkie stichting.

Nadere informatie

Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4

Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4 Stappenplan voor je spreekbeurt in groep 3/4 Naam: Hallo allemaal, Dit boekje heb ik gemaakt om je te helpen bij het maken van je spreekbeurt. Want het is best lastig, zeker als je het voor het eerst gaat

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010 STICHTING DIERENAMBULANCE REGIO S-HERTOGENBOSCH

JAARVERSLAG 2010 STICHTING DIERENAMBULANCE REGIO S-HERTOGENBOSCH JAARVERSLAG 2010 STICHTING DIERENAMBULANCE REGIO S-HERTOGENBOSCH Met genoegen presenteren wij het jaarverslag 2010. De Stichting Dierenambulance regio s-hertogenbosch is niet gehouden aan het schrijven

Nadere informatie

Voorbeeld: Ik werk het liefst met een tweetal.

Voorbeeld: Ik werk het liefst met een tweetal. & OHHUOLQJHQKDQGOHLGLQJ LQOHLGLQJ Het sectorwerkstuk staat voor de deur. Misschien heb je er al slapeloze nachten van, misschien lijkt het je de leukste opdracht van je hele opleiding. Eindelijk iets leren

Nadere informatie

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage

Dierenambulance Haarlem e.o. Redactie, vormgeving & fotografie Arnold Burlage Colofon Deze brochure wordt u aangeboden door: Dierenambulance Haarlem & Vereniging Dierenbescherming afdeling Haarlem en omstreken Gen. Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 Fax 023-549 13

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

Lid van de maand 2 De eekhoorn 3 Wat vinden jullie? 4 Wat vind jij? 5 Doe het zelf 6. Kleurplaat. Leer tekenen 8 Spelletjes 9 Dierenproeven?

Lid van de maand 2 De eekhoorn 3 Wat vinden jullie? 4 Wat vind jij? 5 Doe het zelf 6. Kleurplaat. Leer tekenen 8 Spelletjes 9 Dierenproeven? Artikel Pagina Doe het zelf: hier waak ik p.6 Lid van de maand 2 De eekhoorn 3 Wat vinden jullie? 4 Wat vind jij? 5 Doe het zelf 6 Kleurplaat 7 Leer tekenen 8 Spelletjes 9 Dierenproeven? 10 Kleurplaat

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Hulp aan het thuisfront. Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Hulp aan het thuisfront. Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Hulp aan het thuisfront Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk werk helpt iedereen binnen of direct rondom Defensie met problemen die voortkomen uit het werk.

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Beleidsdocument 2014 2019 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Statutaire Doelstellingen van de stichting slide 3 2. Huidige organisatiestructuur slide 4 3. Thema

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL

BELEIDSPLAN STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND DIERENASIEL BELEIDSPLAN van de STCHTING DIERENAMBULANCE HELMOND En DIERENASIEL 1 Helmond 6 juni 2014 Inhoud: 1. Inleiding 2. Missie, visie en ambitie 3. Doelstellingen 4. Doelgroepen 5. Middelen 6. Organisatie structuur

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Dierverzorging. Afwisselend. Allerlei dieren. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Dierverzorging. Afwisselend. Allerlei dieren. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de schoonmaak of in een winkel. Of voor een stage in de dierverzorging.

Nadere informatie

de Dierenbescherming Spreekbeurt Beter Leven Kenmerk van

de Dierenbescherming Spreekbeurt Beter Leven Kenmerk van Spreekbeurt Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt over het Beter Leven kenmerk gaat doen! Ik kan je daar heel veel over vertellen Bijvoorbeeld dat

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Computerhulp door studenten Lekker bijverdienen. Flexibiliteit! Mijn eigen afspraken in plannen. Ruimte voor doorgroeien en persoonlijke ontwikkeling Ben

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd Werkstuk En natuurlijk ook spreekbeurt Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd (Op het voorblad komt de titel van je werkstuk, een foto of een plaatje van je onderwerp, je naam en je klas.) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma. Provinciale Staten 2015 in eenvoudige taal

Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma. Provinciale Staten 2015 in eenvoudige taal Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma Provinciale Staten 2015 in eenvoudige taal Verkiezingen in de provincie Op 18 maart 2015 zijn er verkiezingen in de provincie Utrecht. Iedereen die in Utrecht

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

19 november 2015. Geachte directieleden en belanghebbenden,

19 november 2015. Geachte directieleden en belanghebbenden, 19 november 2015 Geachte directieleden en belanghebbenden, Ik schrijf u deze brief om mijn zorgen kenbaar te maken over de gang van zaken bij Dierenasiel Kennemerland in Zandvoort. Deze week (de derde

Nadere informatie

Interview met meneer Demmers (onderwijsassistent) Meneer Demmers, wie is hij? Wat doet hij? En waarom?

Interview met meneer Demmers (onderwijsassistent) Meneer Demmers, wie is hij? Wat doet hij? En waarom? INTERVIEWS Om de mensen van het onderwijs ondersteunend personeel die op het Dalton College werken iets beter te leren kennen, zijn er interviews met een aantal medewerkers gehouden. Hier volgen ze! Interview

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

taalkaart 1 Mijn diploma Mijn diploma

taalkaart 1 Mijn diploma Mijn diploma tk taalkaart 1 Mijn diploma Wat ga je doen? Je leert wat een diploma is. Je bedenkt en maakt een diploma. Op verkenning 1 Mijn diploma 1 Bekijk het diploma. naam: Femke Visser geboortedatum: 7 juni 1999

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance. Den Helder Hollands Kroon

Stichting Dierenambulance. Den Helder Hollands Kroon Stichting Dierenambulance Den Helder Hollands Kroon Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave 1. Voorwoord blz. 3 2. Algemene informatie blz. 4 3. Interne organisatie blz. 5 t/m 6 4. Gebeurtenissen over het jaar

Nadere informatie

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg JANUARI 2010 INHOUDSOPGAVE Waar gaat deze folder over? Welke zorg hoort bij de AWBZ? Vijf zorgfuncties

Nadere informatie

Uitgevoerd en begrepen

Uitgevoerd en begrepen Inwerklijst centralisten Naam nieuwe centralist Blok 1 Openen op de basis Antwoordapparaat uit. Vorige centralist bellen via alarmnummer of als duidelijk is wie er dienst heeft die telefoon bellen. Nummer

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2014

Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2014 Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2014 Verslag uitgeoefende activiteiten Dierenhulpcentrum 2014 Konijnenopvang. In het jaar 2014 zijn bij het Dierenhulpcentrum 329 konijnen opgevangen. Van 297

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Dierenambulance Nijmegen e.o. DAN. Jaaroverzicht 2013. Dierenambulance Nijmegen e.o. Thijmstraat 121 6531 CP Nijmegen

Dierenambulance Nijmegen e.o. DAN. Jaaroverzicht 2013. Dierenambulance Nijmegen e.o. Thijmstraat 121 6531 CP Nijmegen Jaaroverzicht 2013 Dierenambulance Nijmegen e.o. Thijmstraat 121 6531 CP Nijmegen Inleiding... 3 Hulp aan dieren... 3 Dierverzorging... 3 Personeelszaken en deskundigheidsbevordering... 3 Vergaderingen

Nadere informatie

DIERENAMBULANCE DE HEUVELRUG

DIERENAMBULANCE DE HEUVELRUG DIERENAMBULANCE DE HEUVELRUG AMERONGEN HOUTEN 06 51 10 82 74 06 12 50 12 40 2012 - NUMMER 3 advertenties binnenvoor Inhoud Bezondere dienst... 3 Even uitleggen... 6 Kunt u ons helpen?... 9 De tweeling

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 naam stagiaire naam: Anne bersée stagebedrijf naam: Dierenasiel adres: Keesomstraat 5 plaats: Zandvoort telefoonnummer: 023 5343440 stagebegeleider:

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie