Jaarverslag Stichting Scheldekat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014. Stichting Scheldekat"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014 Stichting Scheldekat

2 Inhoud Inleiding Werkwijze Organisatie Facebook en acties Inkomsten, uitgaven en resultaat

3 Inleiding De vrijwilligers van Stichting Scheldekat zetten zich al 20 jaar in voor zwerfkatten. Wat begon met een vang- en castratie actie in het centrum van Vlissingen is uitgegroeid tot een organisatie met 40 vrijwilligers. Deze vrijwilligers vangen meer dan 200 zwerfkatten en kittens per jaar. De tamme zwerfkatten en de kittens worden na socialisatie geadopteerd door kattenliefhebbers en de volwassen wilde onherplaatsbare zwerfkatten krijgen onderdak en worden verzorgd op locaties waar deze dieren in vrijheid mogen leven. Zo worden vele tientallen wilde zwerfkatten door Stichting Scheldekat van eten en drinken voorzien in speciale kattenhuisjes op diverse plaatsen in Zeeland. De kittens en tamme zwerfkatten worden opgevangen in 30 pleeggezinnen. Over de werkwijze, organisatie, het kostenplaatje alsmede de inkomsten, de resultaten en de vele zwerfkatjes die we in 2014 gevangen hebben, kunt u op de volgende pagina's lezen.

4 Werkwijze In Nederland is in de jaren 80 van de vorige eeuw de TNR methode geïntroduceerd. Dit betekent het vangen (Trap), castreren (Neuter) en terugzetten (Return) van zwerfkatten. In de Randstad werd deze methode het eerst toegepast. In plaats van de dieren te vangen en doden werden ze gecastreerd opdat ze zich niet meer konden voortplanten. In de jaren 90 werd de TNR methode nog niet toegepast in Zeeland. Zwerfkatten werden gevangen en doodgemaakt door de lokale dierenorganisaties. De oprichter van Stichting Scheldekat accepteerde deze dodingsacties niet en introduceerde en financierde de TNR methode in Zeeland door in Vlissingen het leven te redden van een groep van 50 verwilderde zwerfkatten die op de nominatie stonden om te worden gevangen en gedood. Castratie van deze katten maakte een einde aan de jaarlijkse geboorte van tientallen zwerfkittens die samen met hun moederpoezen 's nachts door het centrum van Vlissingen op zoek gingen naar afval en etensresten op straat. Maar het bleef niet bij vangen, castreren en terugzetten (TNR) alleen. Stichting Scheldekat gaat namelijk nog een stap verder. De wilde zwerfkatten, die na castratie en chippen worden losgelaten, krijgen ook een onderkomen om in te schuilen en slapen evenals voldoende voedsel. Het onderkomen kan een blokhut zijn, een container, een hondenhok of een onopvallende tuinbox die wordt neergezet op terreinen van particulieren of bedrijven in het leefgebied van de katten. Dit kan de TNRC methode met de C van Care oftewel 'zorg' genoemd worden. Blijken zwerfkatpopulaties door de TNR methode in de loop der jaren soms stabiel te blijven, de TNRC methode die Stichting Scheldekat toepast, leidt tot aanzienlijk kleinere populaties die op den duur uitsterven. Deze aanpak stabiliseert niet, maar controleert en reduceert een zwerfkattenprobleem aanzienlijk. Als er nieuwe zwerfkatten bij komen (doordat verwaarloosde of gedumpte katten zich bij de populatie aansluiten) dan worden die snel opgemerkt en gevangen. Na onderzoek en behandeling door de dierenarts worden ze vervolgens opgevangen door pleeggezinnen en herplaatst bij mensen die ze willen adopteren. Zwangere gedumpte of verwaarloosde poezen die op zoek naar voedsel zo'n kattenhuis vinden, krijgen daarin doorgaans hun kittens. Die kittens worden weldra gevonden en samen met hun moeder ondergebracht in een pleeggezin.

5 Een ander voordeel van de TNRC methode is dat de overlast evenredig afneemt. Er zijn geen sproeiende katers meer, geen nestjes kittens waarvan de helft door worm- en luchtweginfecties sterft, geen samenscholingen bij afvalcontainers noch opengescheurde vuilniszakken. De zwerfkatten krijgen voldoende eten en vers drinkwater in de kattenhuisjes dus hoeven niet meer op zoek te gaan naar voedsel. Kortom, deze aanpak leidt tot tevredenheid, zowel van kattenliefhebbers als van kattenhaters en niet in de laatste plaats van de katten zelf.

6 Organisatie Stichting Scheldekat is actief op Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-Beveland. In 2014 hebben vrijwilligers van Stichting Scheldekat 301 zwerfkatten (op)gevangen. Er waren 86 (jong) volwassen poezen en 142 kittens bij, een verdubbeling van het aantal kittens vergeleken met het jaar ervoor. Als deze katten niet waren gevangen, dan zou dit aantal tot meer dan 1000 nieuwe zwerfkatten hebben geleid in bovengenoemde regio in Een poes kan per jaar immers wel 12 kittens ter wereld brengen en al op een leeftijd van vijf maanden zwanger worden. Dus reken maar uit! De tamme katten evenals de moederpoezen en kittens zijn allemaal ondergebracht bij pleeggezinnen. Stichting Scheldekat heeft geen asiel en is uitsluitend aangewezen op opvang bij pleeggezinnen. Als katten ziek zijn of herstellend van castratie, verblijven ze in de kliniek van de dierenarts. Elke kat die gevangen wordt, gaat eerst naar de dierenarts voor onderzoek op ziektes, wordt ontvlooid en ontwormd en indien mogelijk gecastreerd en gechipt. Wilde volwassen katten worden gecastreerd en gechipt teruggezet en krijgen een huisje en voedsel in hun leefgebied. De tamme katten en (wilde) moederpoezen met kittens gaan naar pleeggezinnen om te worden gesocialiseerd en verzorgd, totdat ze geadopteerd kunnen worden. Alle

7 kittens worden 2x gevaccineerd en gechipt voordat ze naar mensen gaan die ze willen adopteren. Stichting Scheldekat heeft ruim 30 pleeggezinnen die zwerfkatten in opvang hebben. De katten hebben een eigen kamer met krabmeubel, kattenbakken, mandjes en speeltjes. Het pleeggezin heeft een auto om indien nodig naar de dierenarts te gaan en beschikt over voldoende tijd die besteed kan worden aan de verzorging en het socialiseren van de katjes. Wilde kittens tot een leeftijd van 4 maanden en soms nog ouder, worden in de pleeggezinnen tam gemaakt en gewend aan een leven in een huiselijke situatie. Hoe jonger de kittens des te sneller zijn ze gesocialiseerd.

8 Naast de pleeggezinnen zijn er meer vrijwilligers die speciale taken vervullen, bijvoorbeeld voor het beheer van de website, de facebookpagina, de dagelijkse advertenties, de telefoon en de administratie. Daarnaast zijn vrijwilligers actief om de zwerfkatjes op locatie bij de kattenhuisjes te verzorgen en om katten te vangen. Het bestuur bestaande uit een voorzitter, secretaris en penningmeester werkt ook mee als vrijwilliger. Het is hierbij belangrijk om te vermelden dat in tegenstelling tot de meeste andere dierenorganisaties, alle medewerkers van Stichting Scheldekat vrijwilligers zijn en niet worden betaald voor hun werkzaamheden. Dat is tevens in de statuten van Stichting Scheldekat vastgelegd. Facebook en acties Naast een goed bezochte website is de facebookpagina van Stichting Scheldekat erg populair geworden. Had deze pagina in 2012 zo'n 500 likes, in 2013 waren het er al meer dan 1000 en in 2014 al meer dan 2000! Dit betekent dat sommige berichten die gedeeld worden, door meer dan mensen worden gelezen.

9 Het voordeel hiervan is dat men door foto's van katjes die gevangen zijn, geraakt wordt en wil adopteren of Scheldekat wil steunen door middel van een donatie. In 2014 hebben wij ons ontfermd over Zoë en Juno, een tamme zwerfpoes die in een plantenbak was bevallen van 1 kitten. Het kitten was 1 dag oud en toen we hen meenamen zagen we dat het moederpoesje een grote gezwollen ontstoken buikwond had. Het dierenziekenhuis in Terneuzen kon moederpoes Zoë helpen d.m.v. een operatie. Via Facebook is hiervoor geld ingezameld. Veel mensen hebben gedoneerd. De meesten schonken kleine bedragen die in korte tijd optelden tot een bedrag van meer dan 1000 euro, waardoor Zoë geholpen kon worden en kitten Juno zelf kon zogen en grootbrengen. De actie om onze zwerfkatjes de winter door te helpen, werd eveneens een groot succes. Er werd ruim gedoneerd zodat we voldoende voer konden kopen om onze katjes te voeden in de koudere maanden. De natuur hielp ook een handje mee door het uitblijven van strenge vorst en sneeuw. Kortom internet en nieuwe media zoals Facebook zijn zeer belangrijk voor Stichting Scheldekat geworden en dragen bij aan goodwill, donaties, adopties en naamsbekendheid.

10 Inkomsten, uitgaven en resultaat Stichting Scheldekat krijgt geen subsidie van Zeeuwse gemeenten. Gemeenten geven subsidie aan lokale asielen en kopen hiermee hun wettelijke verplichting af om zwerfdieren twee weken lang van onderdak te voorzien. Veel zwerfdieren komen echter niet terecht in asielen, want asielen vangen deze dieren niet. Op Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland worden door andere organisaties alleen dieren gevangen en gecastreerd als de melder de kosten daarvan betaalt. De meeste mensen zijn niet bereid te betalen voor dieren die niet van hen zijn. asielen willen doorgaans ook geen wilde zwerfkatten aannemen om de simpele reden dat niemand zulke katten wil adopteren. Bovendien past geen enkele andere organisatie in Zeeland de TNRC methode toe. Stichting Scheldekat is hierin echt uniek omdat zij zich langdurig over zwerfkatten ontfermt en ze ook na de castratie blijft verzorgen tot aan hun natuurlijke dood. Stichting Scheldekat verzorgde in 2014 meer dan 150 wilde zwerfkatten in kattenhuisjes op diverse plaatsen. Daarnaast hebben de pleeggezinnen gemiddeld ruim 100 kittens en katten in opvang met een piek aan het einde van de zomer en een afname in de winter. Ter vergelijking: alle Zeeuwse

11 gesubsidieerde asielen hadden, blijkens een artikel in de PZC, tezamen slechts 79 katten in opvang in het voorjaar van Door het ontbreken van subsidie is Stichting Scheldekat volledig afhankelijk van giften. Donaties kunnen afkomstig zijn van sympathisanten en mensen die een kat hebben geadopteerd, maar daarnaast doen de bestuursleden actief aan fondsenwerving (en niet alleen voor Stichting Scheldekat zoals uit de foto van onze Pino blijkt).

12

13 Stichting Scheldekat heeft in 2014 financiële bijdragen gekregen van diverse Fondsen zoals Stichting Het Waardige Dier, Stichting Dierenlot en Stichting Rechten voor al wat Leeft. De totale inkomsten in 2014 bedroegen ,00 waarvan ,00 afkomstig was Fondsen. De grotere bekendheid via Facebook en de geldinzamelingsacties hebben zich in 2014 vertaald in veel meer donaties dan het jaar ervoor. Mensen leven via onze Facebookpagina mee met de zwerfkatjes die we vangen. We laten dan ook regelmatig een update zien van hoe het met ze gaat in de pleeggezinnen. De uitgaven van Stichting Scheldekat bestaan uit kosten van de dierenarts (castratie/sterilisatie, vaccinatie, chippen, medicatie en behandeling), kattenvoer (zowel voor de wilde katten in de kattenhuisjes als voor de opgevangen katjes en kittens), vervoer (zoals benzine) en overige kosten

14 zoals o.a. kattenbakgrit, mandjes, pluche kleedjes, krabpalen alsmede tuinboxen en hondenhokken die als kattenhuisjes worden ingericht. Aangezien alle medewerkers en bestuursleden van Stichting Scheldekat hun werkzaamheden op vrijwillige basis verrichten en hiervoor geen beloning ontvangen, zijn er geen personeelskosten. De totale uitgaven van Stichting Scheldekat in 2014 bedroegen ,00 waarvan de dierenartskosten ondanks de korting die we krijgen, ,00 bedragen. Omdat veel gedumpte kittens door stress, ondervoeding en kou ziek worden, vormt hun medische behandeling een flink aandeel in de kosten. De inkoop van kattenvoer proberen wij zo voordelig mogelijk te doen door het kopen van grote partijen voer waarvan de datum (bijna) verlopen is. Het bedrag dat uitgegeven is aan kattenvoer bedraagt daardoor ,00. De vrijwilligers rijden allemaal in hun eigen auto en slechts de benzinekosten worden door Stichting Scheldekat vergoed. In 2014 hebben diverse vrijwilligers hun benzinekosten niet gedeclareerd, wat goed te zien is in de cijfers. De Resultatenrekening geeft een verlies te zien van 2284,00. In tegenstelling tot andere organisaties waar bestuur en medewerkers zich soms zeer royale vergoedingen en salarissen (zelfs van meer dan euro per jaar) toe eigenen uit giften voor het goede doel, leggen de medewerkers van Stichting Scheldekat er geld op toe. Rekeningen voor

15 kattenvoer, dierenarts of benzine worden regelmatig betaald uit eigen portemonnee van de vrijwilligers bij gebrek aan saldo op de bankrekening van Stichting Scheldekat. Het verlies van 2284,00 euro laat zich hierdoor verklaren. Soms moeten aanzienlijke renteloze leningen worden afgesloten om een hoge dierenartsrekening te kunnen betalen. Koffie, drankjes en broodjes tijdens de werkzaamheden die soms tot middernacht kunnen duren bij vangacties bijvoorbeeld, worden overigens allemaal door de medewerkers zelf gekocht en betaald. In 2014 zijn 301 zwerfkatjes (op)gevangen door Stichting Scheldekat. De kosten die gemaakt zijn bedroegen zoals genoemd ,00. Dit betekent dat de kosten per kat gemiddeld 213,48 bedroegen. Deze kosten zijn erg laag in vergelijking met de kosten per kat in asielen, want die bedragen hiervan een veelvoud. Concluderend kunnen we zeggen dat 2014 een heel druk jaar is geweest waarin we veel katten hebben kunnen castreren en het leven van veel kittens een gunstige wending hebben kunnen geven.

Jaarverslag 2013. Stichting Scheldekat

Jaarverslag 2013. Stichting Scheldekat Jaarverslag 2013 Stichting Scheldekat Inhoud Inleiding Werkwijze Organisatie Facebook en acties Inkomsten, uitgaven en resultaat Knelpunten Inleiding De vrijwilligers van Stichting Scheldekat zetten zich

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEn BuitEnkans katten PLEEGGEZinnEn VOOr kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! buitenkans katten PLEEGGEZINNEN VOOR KITTENS 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver lijden ze aan ziektes,

Nadere informatie

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1

HELP! ZwErfkattEnvangProjEct gastgezinnen voor kittens Zwerfkatten PB 1 HELP! Zwerfkattenvangproject GastGEZINNEN VOOR KITTENS Zwerfkatten 1 DE ZwERFKAT Dierenleed en overlast Zwerfkatten, ze worden geliefd en gehaat. Voor de katten zelf is het geen prettig bestaan. Als zwerver

Nadere informatie

Zwerfkatten in Amsterdam

Zwerfkatten in Amsterdam i.s.m. Stichting LOES voor Dieren Zwerfkatten in Amsterdam Joke Voorn Stichting LOES voor Dieren 3 november 2013 TNR methode: Trap, Neuter, Release = Vangen, Castreren/steriliseren, vrijlaten Huiskat

Nadere informatie

Meerjaren Beleidsplan

Meerjaren Beleidsplan Meerjaren Beleidsplan 2019 2022 Stichting Poezensnuitjes Meijhorst 1745 6537 KE Nijmegen KvK: 61477672 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Termijn... 2 3. Huidige situatie... 2 4. Missie, Visie en Strategie...

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

In Amsterdam hebben we net als in andere grote steden een zwerfkattenprobleem. De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten SAZ probeert hier wat aan te

In Amsterdam hebben we net als in andere grote steden een zwerfkattenprobleem. De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten SAZ probeert hier wat aan te 1 In Amsterdam hebben we net als in andere grote steden een zwerfkattenprobleem. De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten SAZ probeert hier wat aan te doen. 2 De SAZ is in oktober 1994 opgericht door 7 Amsterdamse

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes

Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes Jaarverslag 2014 Stichting Poezensnuitjes februari 2015 NL48 INGB 0006668003 RSIN 854358729 Pagina 1 Inhoud Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Activiteiten... 5 Opvang kittens en katten... 5 Neutralisatie

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

1 2 3 4 5 6 7 8 Wat is TNR? TNR staat voor; trap vang, neuter steriliseer/castreer, release laat los. Hoe gaat dat in zijn werk? Zwerfkatten worden na telefonische melding gevangen en gecastreerd, waarna

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014

Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot. Presentatie juni 2014 Lokale oplossingen voor het zwerfdierenoverschot Presentatie juni 2014 Programma Animal Foundation Platform Wie zijn wij? Lokale oplossingen Voorbeelden uit het veld Wie zijn wij? Onafhankelijk platform

Nadere informatie

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide

NEDERLAND ZWERFKATTENARM the support of stray animals worldwide 1 NEDERLAND ZWERFKATTENARM 2025 4 the support of stray animals worldwide Stray Animal Foundation Platform 2 Koepelorganisatie voor zwerfdierstichtingen In Nederland ca. 180 stichtingen actief met zwerfdieren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee?

Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee? Zwerfkatten? Wij geven ze een kans! Helpt u mee? WWW.ZEELAND.DIERENBESCHERMING.NL Hoeveel zwerfkatten er precies leven in ons land is niet bekend, maar het loopt in de tienduizenden. En het aantal groeit!

Nadere informatie

COLOFON. Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen

COLOFON. Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen DE ZWERFKAT COLOFON Uitgave Stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - Milieudienst stad Halen Beelden - https://pixabay.com/nl/ Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Contactgegevens

Nadere informatie

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao

Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Beleid Stichting Dierenbescherming Curaçao Datum: 15 mei 2012 Status: DEFINITIEF 1 Missie en Visie 1.1 Missie De missie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) is het nastreven van het welzijn

Nadere informatie

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO

Asiel PAKITO. Jaarverslag 2012. 1 Rabobankrekening 11.67.20.751. Stichting Breda Helpt Hunedoara te Breda, onder vermelding: Asiel PAKITO Asiel PAKITO Jaarverslag 2012 1 Inhoudsopgave Verslag 2012 Voorwoord 4 - Samenvatting. 5 - Problemen en oplossingen 6 - Vooruitzichten.. 9 Jaarrekening 2012 - Balans per 31 december 2012, algemene toelichting

Nadere informatie

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert

ZWERFKATTEN. Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert ZWERFKATTEN Wijfelterbroekdijk 65, 6006VG Weert 0495-56 39 81 www.dierenasieldebeestenboel.nl ZWERFKATTEN Jaarlijks komen er vele katten in het asiel terecht. Landelijk gaat het om meer dan 100.000 katten

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht voor ANBI s De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland

Beleidsplan Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland Beleidsplan 2018-2022 Stichting De Kattenmand Nieuw-Lekkerland Nieuw-Lekkerland 1 april 20181 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Stichting de Kattenmand 2. Missie en doel 3. Opvang, herplaatsing, dierenambulance

Nadere informatie

Molendijk 165, Sliedrecht tel: 06-33133891 website: www.sds-eo.nl email: info@sds-eo.nl KvK: 24443544 btw-nr: NL.8199.14.617.B.01

Molendijk 165, Sliedrecht tel: 06-33133891 website: www.sds-eo.nl email: info@sds-eo.nl KvK: 24443544 btw-nr: NL.8199.14.617.B.01 Jaarverslag S.D.S. e.o. 2014 De stichting Het eerste volle jaar heeft de stichting in 2014 als zelfstandige organisatie gedraaid. Op gebied van fondsenwerving en naamsbekendheid is een duidelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o.

Beleidsplan Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Beleidsplan 2016-2019 Stichting Dierentehuis s-hertogenbosch e.o. Inleiding Dit plan zal inzicht geven in de doelstellingen en actuele plannen van Stichting Dierentehuis s- Hertogenbosch e.o. over de komende

Nadere informatie

Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013

Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013 Jaarverslag S.D.S. e.o. 2013 De stichting De stichting draait op 01-01-2013 een maand als onafhankelijk dierenasiel. De dierensos fungeert als dierenambulance in Sliedrecht en de samenwerking verloopt

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Poezensnuitjes mei 2016

Jaarverslag 2015 Stichting Poezensnuitjes mei 2016 Jaarverslag 2015 Stichting Poezensnuitjes mei 2016 NL48 INGB 0006 6680 03 RSIN 8543 58 729 Pagina 1 Inhoud Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Activiteiten... 5 Opvang kittens en katten... 5 Neutralisatie

Nadere informatie

DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN

DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n Serie rassenbijsluiters Noorse Boskat De Noorse

Nadere informatie

GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW

GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW GEEL KOMT OP VOOR ZWERFKATTEN ZWERFKATTENPROJECT STAD GEEL IN SAMENWERKING MET T GEELS HART VOOR DIEREN VZW Inhoud herkennen van een zwerfkat TNR methode knelpunten voor 2013 procedure vanaf 2015 formulieren

Nadere informatie

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant

Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Dierenbescherming Voor Alle dieren in uw regio West- en Midden-Brabant Dierenbescherming West- en Midden-Brabant Lichttorenhoofd 5, 4871 CA Etten-Leur Telefoon: 06-43873400 wmbdierenbescherming@gmail.com

Nadere informatie

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019

Beleidsplan. Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Beleidsplan Dierentehuis Leerdam 2014-2019 Inhoudsopgave 1. Omschrijving Dierentehuis Leerdam... 3 1.1. Identiteit Dierentehuis Leerdam... 3 1.1.1. Missie... 3 1.1.2. Visie... 3 1.1.3. Doelstellingen...

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Business Plan Extract, Stichting ZOH

Business Plan Extract, Stichting ZOH Business Plan Extract, Stichting ZOH Caroline Burger, voorzitter ZOH Zuider Buiten Spaarne 44F Haarlem 2012AB (+31) 6 21273477 WWW.StichtingZOH.nl stichtingzoh@gmail.coml April 2014 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Versie 10/5/2016 JAARVERSLAG 2015 dd 10/05/2016 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2016

ACTIVITEITENVERSLAG 2016 ACTIVITEITENVERSLAG 2016 Voorwoord De doelstelling van stichting Kat in Nood is de opvang van niet- tot moeilijk herplaatsbare katten. Deze katten komen vanuit het hele land. Het zijn vaak dieren die door

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT;

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; Gemeentebestuur Dordrecht BESLUIT Nr. PD/2003/2664 Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel d.d. 20 november 2003; gelet op het bepaalde in artikel 1, artikel

Nadere informatie

Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief Juli 2004

Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief Juli 2004 Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief Juli 2004 Al 70 kittens opgevangen! Succesvolle vangacties! Werkgroep Zwerfkat Gouda Introductie Introductie Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van de Werkgroep Zwerfkat

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING RIJPICKERWAARD 2014

BELEIDSPLAN STICHTING RIJPICKERWAARD 2014 BELEIDSPLAN STICHTING RIJPICKERWAARD 2014 INHOUDSOPGAVE 1 DOELSTELLING 1 1.1 Inleiding 1 1.2 Doelstelling 1 1.3 Kader 2 2 ASIELBELEID 3 2.1 Aannamebeleid 3 2.2 Plaatsingsbeleid 3 2.3 Euthanasiebeleid 4

Nadere informatie

Best practices naar een geïntegreerde aanpak

Best practices naar een geïntegreerde aanpak Best practices naar een geïntegreerde aanpak Els De Vriese Provinciaal coördinator voor dierenwelzijn Provincie Limburg Doel De kattenpopulatie beheersbaar maken Hoe? Aanpak op 3 niveaus nodig Zwerfkatten

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen

Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen Jaarverslag 2017 Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen Voorwoord jaarverslag 2017 Voor u ligt het jaarverslag 2017. Bij het schrijven ervan realiseerde ik me dat 2017 in het teken heeft gestaan van tegenslagen,

Nadere informatie

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT

BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT BOEK WINST VOOR DIEREN IN ZUIDOOST BRABANT foto: Gert van den Bosch De Dierenbescherming zoekt voortdurend naar partners die haar werk ondersteunen. Wij zien talloze mogelijkheden voor samenwerking met

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief December 2004 Werkgroep Zwerfkat Gouda 1 jaar

Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief December 2004 Werkgroep Zwerfkat Gouda 1 jaar Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief December 2004 Werkgroep Zwerfkat Gouda 1 jaar www.zwerfkatgouda.nl Werkgroep Zwerfkat Gouda Introductie Introductie Het is alweer een jaar geleden dat de Werkgroep

Nadere informatie

Mieuwsbrief. N 1, april 2014 Inhoud en artikels: Catherine De Coninck. Wie is Kattenopvang Waasland?

Mieuwsbrief. N 1, april 2014 Inhoud en artikels: Catherine De Coninck. Wie is Kattenopvang Waasland? Mieuwsbrief N 1, april 2014 Inhoud en artikels: Catherine De Coninck Wie is Kattenopvang Waasland? Kattenopvang Waasland werd in juni 2012 opgericht door Evy en Kate. Als 2 grote dierenvrienden wilden

Nadere informatie

Kat Zoekt Thuis. Vzw. Voorwoord. In deze nieuwsbrief: Enkele belevenissen. Nr. 14 Augustus 2010

Kat Zoekt Thuis. Vzw. Voorwoord. In deze nieuwsbrief: Enkele belevenissen. Nr. 14 Augustus 2010 Nr. 14 Augustus 2010 Kat Zoekt Thuis Vzw In deze nieuwsbrief: Voorwoord Voorwoord Enkele belevenissen Het verhaal van prinses Help ons hen te helpen Enkele belevenissen Zwerfkatten plantentuin Gent Beste

Nadere informatie

Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief 2006-1

Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief 2006-1 Werkgroep Zwerfkat Gouda Nieuwsbrief 2006-1 www.zwerfkatgouda.nl 2 Werkgroep Zwerfkat Gouda Introductie Introductie De Werkgroep Zwerfkat Gouda is alweer haar derde seizoen ingegaan. Het afgelopen jaar

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2017

Activiteitenverslag NDZ 2017 Activiteitenverslag NDZ 2017 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2017 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het bestuur is in 2017 tien keer bij elkaar

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 2 Inhoud Inleiding... 4 1. Missie/visie... 5 1.2 Doelstelling... 5 1.3 Strategie... 5 2. Huidige situatie... 6 2.1 Activiteiten van de organisatie... 7 2.2 Voorbeeld van activiteiten...

Nadere informatie

Veterinary Care Nutrition. Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kitten

Veterinary Care Nutrition. Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kitten Veterinary Care Nutrition Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kitten Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe huisgenoot! Een kitten in huis is een fantastische gebeurtenis. De basis voor een jarenlange

Nadere informatie

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie...

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie... Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Resultaten 2016... 3 1.1 Fondsenwerving... 3 1.2 Cliënten... 3 1.3 Public Relations en communicatie... 4 2. Organisatie... 5 2.1 Doel van

Nadere informatie

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015

RSDR NIEUWSBRIEF. December 2015 NIEUWSBRIEF December 2015 Nieuw in de opvang Hond van de maand: Pauline December adoptie rit HIER DONEREN Ontvangt u graag elke maand de Nederlandse nieuwsbrief met updates over de opvang in Rudozem maar

Nadere informatie

STICHTING DIERENPIRAMIDE

STICHTING DIERENPIRAMIDE STICHTING DIERENPIRAMIDE Jaarverslag 2012 Samenvatting van gebeurtenissen in het kader van dierenwelzijn 30-1-2013 STICHTING DIERENPIRAMIDE Jaarverslag 2012 Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de Stichting

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS

DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS DIERENARTSENPRAKTIJK ROUSSEAU KITTENS KITTENS Deze presentatie geeft een kort overzicht en is in geen geval een allesomvattend naslagwerk We raden ten stelligste aan om bij vragen of twijfels contact op

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014

Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 Nieuwsbrief Stichting Zwerfkat Almere Jaargang 1, uitgave 3, september 2014 23 september bestaat SZA 1 jaar! Ik wil persoonlijk alle vrijwilligers, donateurs, sponsors en mensen/ bedrijven waarmee we samenwerken

Nadere informatie

Van kitten naar kat. Optimale begeleiding door de praktijk. Drs. Margit Bossard Gedragsdeskundig dierenarts

Van kitten naar kat. Optimale begeleiding door de praktijk. Drs. Margit Bossard Gedragsdeskundig dierenarts Van kitten naar kat Optimale begeleiding door de praktijk Drs. Margit Bossard Gedragsdeskundig dierenarts TERUG NAAR DE SCHOOLBANKEN voor dierenarts-assistenten Amersfoort, zat. 20 juni 2015 Programma

Nadere informatie

Levensfasen van katten

Levensfasen van katten Levensfasen van katten Tijdens zijn leven gaat jouw kat door diverse levensfasen heen en in die verschillende fasen zal hij verschillende behoeften hebben. Kitten 1e socialisatiefase: 3-7 weken 2e socialisatiefase:

Nadere informatie

Checklist kattenwelzijn

Checklist kattenwelzijn Huisvesting Hygiëne Er is een mogelijkheid om nieuw binnen gekomen dieren apart te zetten voor observatie, preventie besmettelijke ziekte-uitbraak en in geval van ziekte De ruimtes kunnen gemakkelijk schoongemaakt

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Katten. De geschiedenis van de kat. Het leven met een kat. Waar haal je een kat vandaan?

Katten. De geschiedenis van de kat. Het leven met een kat. Waar haal je een kat vandaan? Katten De geschiedenis van de kat Eerst een stukje over de geschiedenis van de kat. Hoe en wanneer verschillende soorten van de wilde kat huisdier zijn geworden weten we niet. Er is bewijs dat in het oude

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2012

Nieuwsbrief Zomer 2012 Geachte huisdiereigenaar, Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief van het voorjaar 2012. Wij hopen dat u de informatie in deze brief, over de gezondheid van huisdieren kunt waarderen. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van 5 honden. Gelukkig hebben ze wel een poosje mogen genieten van een thuis.

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van 5 honden. Gelukkig hebben ze wel een poosje mogen genieten van een thuis. Jaarverslag 2014. In het jaar 2014 zijn er weer mooie dingen tot stand gekomen. Er zijn 2 tripjes naar Polen geweest en tevens hebben vrijwilligers van de Stichting Vagabond-Pets op de terugweg vanuit

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2 E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Beleidsplan 2018-2020 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Inleiding Doel en doelstelling Organisatie Financiën, administratie en donaties

Nadere informatie

JAAR VERSLAG Het Zwols Dierenasiel maakt deel uit van het

JAAR VERSLAG Het Zwols Dierenasiel maakt deel uit van het JAAR VERSLAG 2017 Het Zwols Dierenasiel maakt deel uit van het 1 Juni 2018 Geachte Dierenwelzijn ondersteuner ( gemeente, sponsor, donateur en al onze andere ondersteuners ), Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Activiteitenverslag NDZ 2016

Activiteitenverslag NDZ 2016 Activiteitenverslag NDZ 2016 Bestuurlijke zaken Ook het jaar 2016 was voor de Stichting Nationale Dierenzorg een bijzonder druk jaar waarin veel gebeurd is. Het jaar werd gekenmerkt door de afronding en

Nadere informatie

Gids voor een zwerfkattenbeleid

Gids voor een zwerfkattenbeleid Gids voor een zwerfkattenbeleid Waarom een actieplan? Er zijn verschillende redenen om het zwerfkattenprobleem aan te pakken: Het welzijn van de katten komt in het gedrang. Bepaalde katten zorgen voor

Nadere informatie

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan

Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Stichting Animal Association International (Stichting AAI) Meerjaren beleidsplan Kamer van Koophandel: 41068562 RSIN: 816034655 Postadres: Overboeicop 13, 4145 NN Schoonrewoerd Contactgegevens: Website:

Nadere informatie

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord: 2015 was weer een mooi, bijzonder en soms ook emotioneel jaar. In dit jaarverslag willen we u op de hoogte brengen van een aantal bijzondere gebeurtenissen binnen de Elkie stichting.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierenvoedselbank Walcheren

Beleidsplan Stichting Dierenvoedselbank Walcheren Beleidsplan Stichting Dierenvoedselbank Walcheren Inhoud Visie en missie 2 Aanpak huidige situatie 2 Maatschappelijke steun 2 Uitvoering 3 Doelstellingen 2018-2020 4 Fondsenwerving 4 Financiële verantwoording

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Wakkensesteenweg TIELT

Wakkensesteenweg TIELT ALGEMENE VOORWAARDEN A. Wat met de jaarlijkse vaccinaties? In ons hotel is het verplicht dat uw hond en kat zijn jaarlijkse vaccinaties gekregen heeft. Voor de hond: Parvovirose (kattenziekte), Carré (hondenziekte

Nadere informatie

Jaarverslag Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn

Jaarverslag Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn Jaarverslag 2017 Honden kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij hun stem zijn VOORWOORD Het was een goed jaar en we kijken er dan ook met dankbaarheid op terug. Het aantal honden dat bij hun

Nadere informatie

Roemenië. Juli Bacău

Roemenië. Juli Bacău Onze tweede reis in 2018, op eigen kosten en gelegenheid, vond plaats van 4 juli 2018 tot en met 19 juli 2018 en bezochten wij weer de asielen en projecten in Bacău en Moreni. Ook werd een bezoek gebracht

Nadere informatie

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting dogs adoptions Nederland. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5)

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Jaarverslag 2014 inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Dit is het eerste jaarverslag van de op 4 oktober 2014 geopende kleinschalige kinderboerderij De Knuffelweide aan de Industrieweg 3 in Amerongen.

Nadere informatie

Ilona Bella en Boris'

Ilona Bella en Boris' Ilona, een prachtig blauwgrijs-wit poesje kwam totaal verzwakt en uitgedroogd binnen. Dagenlang wilde ze niet eten. De enige oplossing was om meerdere keren per dag te dwangvoeren om te voorkomen dat ze

Nadere informatie

Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond

Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond Leven / Leefomgeving Hou het gez(h)ond voor de hond De Gezondheidsdienst van de Stad Gent wil burgers bewust laten nadenken, vooraleer een hond in huis te halen. Een hond in huis nemen heeft immers bepaalde

Nadere informatie

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Inleiding Doel en doelstelling Organisatie Financiën, administratie en donaties

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update )

Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update ) Beleidsplan van Stichting Project Street Dogs Thailand (update 13-10-2018) 1. De organisatie kort en bondig 1.1 Wie we zijn Stichting Project Street Dogs Thailand is een Nederlandse Stichting die zich

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren

Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren ASIEL OFFEM NOORDWIJK Najaar 2017 STICHTING DIERENOPVANGCENTRUM NOORDWIJKNIEUWSBRIEF Dierenasiel Offem, een tweede kans voor ongewenste dieren Zoekt u een leuke hond of kat, kom dan eens bij ons kijken!

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Rapport inzake de jaarrekening 2017

Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Rapport inzake de jaarrekening 2017 Stichting Zwerfkatten Rijnmond Rapport inzake de jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Bestuursverslag 3 Samenstelverklaring 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 5 Staat van baten en lasten over 2017

Nadere informatie

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 3, ontheffing soorten Datum besluit : 22 november 2017 Onderwerp : Wet natuurbescherming 2017-008470

Nadere informatie

11 Katten. Thema. 1 Inleiding. Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen.

11 Katten. Thema. 1 Inleiding. Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen. Thema 11 Katten 1 Inleiding Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen. De inhoud van dit thema: 2 Verzorging 3 Voor- en nadelen van katten 4

Nadere informatie

Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals. NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren

Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals. NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren Federal Society for the Protection against Cruelty to Animals NL : Federale Maatschappij voor de bescherming tegen wreedheden tegenover dieren VZW opgericht in augustus 2011 met als 1 e doel wetgeving

Nadere informatie

Royal Canin. Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Actie van Royal Canin:

Royal Canin. Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Actie van Royal Canin: Hier treft u onze eerste nieuwsbrief aan. Op 15 oktober van dit jaar hebben wij onze deuren aan de Willem Dreeslaan 386 in Zoetermeer geopend. Dierenarts Faribourz Soheil en assistente Marleen Tuin staan

Nadere informatie

JAARREKENING ASWA 2012/2013

JAARREKENING ASWA 2012/2013 JAARREKENING ASWA 2012/2013 INHOUDSOPGAVE Organisatie & Structuur... 1 Organisatie & Structuur... 2 Resultaten... 4 Financieel beleid... 5 Algemeen... 6 Samenvatting algemene resultaten... 7 Jaarrekening

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013.

Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. JAARVERSLAG 2012 Het jaarverslag is vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 28 december 2013. Pagina 1 of 14 INHOUD Bestuursverslag 2012 Algemeen en doelstelling 3 Activiteitenverslag 2012 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan. Inhoudsopgave. Voorwoord. 1. Inleiding Nederland Cijfers. 2. Bestaansreden Stichting Kansarme kinderen in Nederland

Beleidsplan. Inhoudsopgave. Voorwoord. 1. Inleiding Nederland Cijfers. 2. Bestaansreden Stichting Kansarme kinderen in Nederland Beleidsplan Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding 1.1. Nederland 1.2. Cijfers 2. Bestaansreden Stichting Kansarme kinderen in Nederland 2.1. Oprichting 2.2. Maatschappelijke relevantie 3.1. Kinderen die

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Beleidsplan 2015. Stichting Amsterdamse Zwerfkatten

Beleidsplan 2015. Stichting Amsterdamse Zwerfkatten Beleidsplan 2015 Stichting Amsterdamse Zwerfkatten SAZ Keurenplein 29 1069 CD Amsterdam t: 020-619 03 57 e: info@amsterdamsezwerfkatten.nl www.amsterdamsezwerfkatten.nl Bank: nl05 ingb 0000 0069 14 KvK:

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2016 tot en met 30 augustus 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

Jaarverslag 2003. De bestuursleden zijn:

Jaarverslag 2003. De bestuursleden zijn: Jaarverslag 2003 Jaarverslag 2003 Op 11 juli 2003 werd de Stichting Kondanani Nederland opgericht. Op die datum is de akte gepasseerd bij notaris Mr.H.L.J.Kamps te Leiden. Tevens staat de Stichting ingeschreven

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN

DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN LICG HUISDIERENBIJSLUITER DE HANDLEIDING VOOR HET HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n Serie rassenbijsluiters Maine Coon De Maine

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 De bestemming van de gelden van AASN...3 Inkomsten...4 Communicatie...4 Balans...5 Staat van baten en lasten...5 De

Nadere informatie