DE TOEKOMST VAN TRAINING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE TOEKOMST VAN TRAINING"

Transcriptie

1 1 White Paper

2 2 White Paper DE TOEKOMST VAN TRAINING De klassieke training heeft afgedaan. E-learning is meer buzz dan werkelijkheid. Een multidisciplinaire aanpak stokt steeds na het afronden van het project. En ga zo maar door. Deze white paper over het hoe en het waarom van het mislukken van zo veel (verkoop)trainingen geeft een visie op de toekomst van training. Een toekomst die vandaag start. 1. Waarom mislukken zoveel (verkoop)trainingen? Ondanks de miljoenen euro s die jaarlijks geïnvesteerd worden in verkooptrainingen, is de return die er op gehaald wordt bedroevend laag. Je merkt het als je met verkoopmanagers praat. Ze vertonen trainingsmoeheid. Die heeft te maken met de confrontatie met de trainingsparadox. Deze stelt: Als ik mijn mensen opleid dan worden ze beter en loop ik kans dat ze ergens anders gaan werken (want ze worden interessanter). Doe ik het niet, dan presteren ze sub-optimaal en blijf ik met ze zitten omdat ze ergens anders niet terecht kunnen. Nu is deze trainingsparadox over de jaren heen drastisch verandert. Zelfs paradoxaal genoeg, dat heb je met paradoxen nu eenmaal, helemaal omgeklapt. Vandaag kunnen we stellen dat: Als ik mijn mensen opleid dan doe ik dat omdat ze dat verwachten, maar een echte verandering/verbetering vindt niet plaats. Doe ik het niet dan gaan ze ergens anders werken omdat hun mogelijkheden binnen dit bedrijf worden beperkt. Kortom, managers hebben door dat de meeste opleidingen gedurende een beperkte tijd resultaat bieden. En toch zien ze zich verplicht om trainingen te organiseren omdat anders de aantrekkelijkheid van hun bedrijf achteruit gaat. Om een oplossing aan deze paradox te bieden, is het nodig om naar de oorzaken van dit falen te kijken. De oorzaken kunnen herleid worden tot 5 fundamentele redenen waarom trainingen mislukken. We zetten ze hier om een rij én vermelden de vragen die u zich hierbij kan stellen. 1) Te veel en te snel. De meeste trainingen moeten binnen een kader van stress, te weinig tijd, overvolle agenda s en de druk om resultaten neer te zetten, worden georganiseerd. Het gevolg: éénmalige trainingsessies van 3 dagen of meer waarin àlles de revue passeert. VRAAG: kan jij in drie dagen leren golfen én een belangrijk tornooi winnen?

3 3 White Paper 2) Geen koppeling met een verkoopproces. Verkooptrainingen bieden dikwijls een combinatie van vaardigheden, technieken en tips&tricks aan. Als er al sprake is van een methodiek, dan is er nog steeds geen koppeling met het bestaande verkoopproces. Of nog erger, indien er geen verkoopproces aanwezig is, wordt daar straal aan voorbij gegaan. VRAAG: waarom vertonen zoveel verkopers na een training het zogenaamde terugvalgedrag? 3) Zoek de puzzelstukjes. Sporadisch vind je een trainingsbureau dat een trainingspakket aanbiedt: class-room trainingen, elearning, coaching, etc. Uiteraard een betere aanpak dan de op zich staande training, maar wat nog steeds ontbreekt is een totaal aanpak waarbij zowel proces-, groeps- als individuele noden worden in kaart gebracht. VRAAG: hoe succesvol is een training als je zélf de puzzelstukken moet verzamelen en ineen steken? 4) Geen gap-analyse. Het gevolg van het voorgaande punt: wil je een training succesvol maken dan is een gap-analyse noodzakelijk. De gap waar we het hier over hebben is het verschil tussen wat wérkt en wat niet werkt. Wat is succesvol en wat niet. Dit op proces-, groeps- en individueel vlak. Een training aangepast aan deze analyse heeft meer kans op succes. VRAAG: wat is jouw succes- DNA? 5) Sales managers weten het (ook) niet meer. Een trainingspartner die stelt dat de sales manager (of directie) haar/zijn verantwoordelijkheid moet nemen na de training heeft gelijk. Je mag verwachten dat een sales manager de medewerkers opvolgt en coached. Alleen, je gaat voorbij aan de realiteit: sales managers hebben daar de tijd niet voor! De druk van de kwartaalcijfers is gewoonweg te hoog om dit er bovenop te verwachten. Tel deze vijf voornaamste redenen waarom verkooptrainingen mislukken op en je beseft dat de meeste training budgetten weggegooid geld zijn. Omdat ik dit schrijf? Neen, kijk naar de resultaten van een studie uitgevoerd door SPI en CSO Insights: de conclusie is adembenemend - na drie (3!) maanden blijft nauwelijks 10% van de inhoud van de gevolgde cursus hangen. We spreken zelfs niet meer van toepassen VRAAG: met wie breng je de meeste tijd door? Je presteerders of je wanpresteerders?

4 4 White Paper 2. Een begin van een oplossing. Je wil als bedrijfsleider of sales manager je bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk maken. Toptalent is het enige waar je mee wil werken, tenslotte. Permanent bijscholen en opleiden is een middel om dit talent aan te trekken én te behouden. De drie vragen die je jezelf stelt wanneer je een training overweegt die wél succesvol is, zijn: 1) Wie is betrokken in het (sales)proces? 2) Welke vaardigheden zijn essentieel (succesvol) voor elk van deze betrokkenen? 3) Hoe gaan we continu leren onderdeel maken van het bedrijfs- en/of salesproces? Anders gesteld: welke middelen zetten we in voor wie? In verband met wie overweeg je iedereen te betrekken die direct of indirect in contact komt met klanten én die deel uitmaakt van je (sales)proces. De vraag over welke vaardigheden is het definiëren van je zogenaamde succes-dna én de gapanalyse per groep en individu opdat een plan van aanpak wordt opgesteld. Ten slotte over de middelen, het hoe, dient gezegd dat dit het punt is waar alle trainingsbedrijven zich op toespitsen. Terwijl de twee voorgaande vragen en hun antwoorden essentieel zijn vooraleer je deze vraag kan beantwoorden. Vooraleer een oplossing te kiezen, stel je jezelf deze drie vragen in deze volgorde. Zolang het antwoord niet duidelijk is, is er behoefte aan iets anders dan een training. Meer bepaald aan iemand die u helpt het (verkoop)proces in kaart te brengen. In het volgende hoofdstuk wordt samengevat hoe succesvol continu leren het best aangepakt wordt. 3. De basisprincipes van succesvol continu leren. Onder succesvol leren verstaan we: leren zodat er merkbare én blijvende resultaten zijn. Onder continu leren verstaan we: leren zodat mensen de kans krijgen om te groeien (aan hun eigen tempo). Anders gesteld wil dit zeggen dat een training tot verandering moet leiden en dat deze verandering zowel door het bedrijf (via de resultaten) als voor de deelnemer (via de groeimogelijkheden) als positief worden ervaren. En dat op de lange termijn.

5 5 White Paper Succesvol continu leren beantwoord aan drie basisprincipes: 1) Er is duidelijk afstemming met het (verkoop)proces. Waarom nodig? a) Het laat toe om de kerncompetenties in kaart te brengen (het succes DNA). b) Het laat toe om de nodige tools te ontwikkelen die dit proces ondersteunen ipv tegen te werken. 2) Er is een objectieve gap-analyse. Waarom nodig? a) Het laat toe om een objectief beeld te vormen van de vaardigheden en de ontwikkel mogelijkheden. b) Het laat toe om de trainingsinvesteringen gerichter te doen zodat ze sneller opbrengen. 3) Het bevat een realistisch trainingsplan. Waarom nodig? a) Leren golfen in drie dagen lukt niemand. b) Mensen groeien op hun eigen tempo met de voor hen geschikte middelen. 4. De voor- en nadelen van een succesvol continu leerplan. Laten we beginnen met de nadelen van deze aanpak: U moet zichzelf vragen stellen. En de antwoorden bedenken. Het vraagt visie en lange termijn denken om een dergelijk plan op te stellen. Kortom: typische nadelen die je terugvindt in investeringsdossiers. Risico, inzicht en lange termijn denken. Wegen deze nadelen op tegen de voordelen? We zetten de voordelen even op een rij: Verbeterde leercurves én toepassingsgraad Wat wil dat zeggen? Dat wat aangeleerd wordt langer blijft hangen én wordt toegepast in de praktijk.

6 6 White Paper Wat is het gevolg? De kans op weggegooid geld daalt drastisch omdat de training een investering wordt ipv een kost. Verminderde afhankelijkheid van de menselijke factor Wat wil dat zeggen? Door een continu leerplan te volgen neem je de druk weg van de sales manager ivm coaching en opvolging. Deze twee aspecten worden namelijk gespreid over de tijd ipv samengebald in de periode net na de training. Wat is het gevolg? De kans dat een sales manager zijn medewerkers succesvol ondersteunt neemt enorm toe. De tijd die hij/zij doorbrengt met presteerders wordt nu recht evenredig met hun resultaten. Feedback en meetmogelijkheden. Wat wil dat zeggen? De koppeling met het (verkoop)proces zorgt er voor dat er ook op trainingsvlak heldere KPI s gedefinieerd worden. Wat is het gevolg? Medewerkers én managers krijgen een objectiever beeld op de groei van de medewerker en kunnen beloningen hierop objectief afstemmen. Het is wel duidelijk dat een succesvol continu trainingsprogramma méér is dan 3 dagen met z n allen in een klaslokaal gaan zitten en hopen dat daarmee de resultaten verbeteren. De keuze is aan jou: kies je voor de éénmalige class-room aanpak waarbij je de medewerkers sust op het vlak van opleiding maar waarbij resultaten slechts tijdelijk merkbaar zijn, of kies je voor een leerplan dat meer moeite vraagt om op te stellen maar resultaten garandeert ook op de lange termijn. Ik weet het: kiezen is moeilijk. Dirk Minnebo Sales Challenger Ternat, 6 augustus P.S. Je zal merken dat ik telkens (verkoop)proces noteer. Het hier behandelde onderwerp is ontstaan vanuit een verkoopproces maar is ondertussen met succes toegepast op andere niet-verkoop processen. Ik wil mijn achtergrond echter niet verloochenen.

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Sales Management en coaching

Sales Management en coaching en coaching Dit programma is afgestemd op salesmanagers die overtuigd zijn van het potentieel in hun team. Managers die weten welke sleutelrol zij spelen in de ontwikkeling van salestalent en die tegelijkertijd

Nadere informatie

Lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één Lichaam en geest zijn één Je geest en lichaam zijn op een subtiele manier verbonden en reageren voortdurend op elkaar. Als we aan stress lijden heeft dat gevolgen voor ons lichaam omdat we bijvoorbeeld

Nadere informatie

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid JOUW ROL ALS TRAINER Het klinkt misschien overbodig om het te hebben over de rol die je hebt bij het beïnvloeden van het denken en doen van anderen in groepssituaties. Iedereen weet toch wel wat die rol

Nadere informatie

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Info@piresearch.nl www.piresearch.nl Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Een beloningskaart helpt ouders gericht aandacht te besteden aan gewenst gedrag van hun

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Coachhulp Reacties kunt u geven via het feedbackformulier.

Coachhulp Reacties kunt u geven via het feedbackformulier. Coachhulp Reacties kunt u geven via het feedbackformulier. Datum gegenereerd: 28-4-2019 08:45:51 Inhoudsopgave Inleiding... 3 G... 4 R... 5 O... 6 W... 7 2 Inleiding Deze app betreft een handig coachmodel

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie?

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over communicatie in het horecabedrijf. In de horeca ga je om met gasten en communiceer je met ze. Je gaat als medewerker ook om met je collega s en je zult het

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

Hulpvragen Signs of Success

Hulpvragen Signs of Success Hulpvragen Signs of Success Signs of Success is een vragende benadering. Je probeert verandering bij de jongere en zijn netwerk op gang te brengen door vragen te stellen. In deze tool vind je een bonte

Nadere informatie

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 WORDT EEN PROFESSIONAL 3 Sleutels om succesvol te zijn met Home Marketing Onze privé Facebookgroep Wat is het verschil tussen amateurs en de pro s Wat moet je doen

Nadere informatie

Programma Prestatieafstemmingsmodel. Balanced ScoreCard. Prestatiemanagement Delegeren Intervisie

Programma Prestatieafstemmingsmodel. Balanced ScoreCard. Prestatiemanagement Delegeren Intervisie Balanced ScoreCard POP beloningssystematiek afsprakenformulier 30-1-2018 Programma Prestatieafstemmingsmodel Balanced ScoreCard Prestatiemanagement Delegeren Intervisie 1 2 4 Missie & strategie Functiedoelstellingen

Nadere informatie

Doelen Bereiken. Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen. Greater Potentials Ltd. 2007 Koenraad Rau http://www.zensatie.

Doelen Bereiken. Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen. Greater Potentials Ltd. 2007 Koenraad Rau http://www.zensatie. Doelen Bereiken Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen Inleiding: - Doelen Bereiken Van Wens Naar Doel En Van Doel Naar Realiteit In 6 Stappen. In dit programma zal ik je verschillende

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo!

In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! In tien weken vaardig in Verbindende Communicatie Hoe? Zo! Geef tien weken bijzondere aandacht aan Verbindende Communicatie met behulp van onderstaande oefeningen. Bespreek je ervaringen in een buddygroepje.

Nadere informatie

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring TIPS voor samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST Petra Fehring Checklist bij het boek Experttips voor samenwerken met een Virtueel Assistent Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden.

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Je herkent je in de volgende punten: Je wilt meer weten over talent, hoogbegaafdheid

Nadere informatie

LAAT HET LOS! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM TAKEN TE DELEGEREN.

LAAT HET LOS! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM TAKEN TE DELEGEREN. VOEDT U DE TALENTEN VAN UW PERSONEEL VOLDOENDE? JONAC NV LAAT HET LOS! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM TAKEN TE DELEGEREN. Dit project loopt met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse overheid.

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren 24 november2015 Jullie doelen? Training Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter niet te zeggen Meer JA s van

Nadere informatie

Workshop Stakeholder Engagement

Workshop Stakeholder Engagement Workshop Stakeholder Engagement Datum: dinsdag 14 februari 2017 Door: Barbra Eilers Voordat we beginnen Tata Steel Mobiele telefoon uit / stil Veiligheid Faciliteiten Training Stakeholder Engagement 2

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren Trainers 13 april 2016 Saskia Slotboom Hettie van den Hoeven Saskia Slotboom 2016 2 Training Presenteren Training Presenteren Tools en praktische tips om: Voorstellen

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Ben Tiggelaar Dromen Durven Doen 33e druk 2011

Ben Tiggelaar Dromen Durven Doen 33e druk 2011 De meeste mensen houden hun voornemens niet vol, en zeker niet als het niet concreet is. Gedrag is de zwakke schakel tussen plannen en resultaten. Gedrag is alles wat we: - zichtbaar (bewegingen en woorden)

Nadere informatie

SALES RECRUITMENT SCORECARD

SALES RECRUITMENT SCORECARD Introductie en uitleg Waarom? Als wij bij klanten zitten om een functie te bespreken, dan merken wij vaak dat ze eigenlijk niet goed hebben nagedacht over essentiële zaken en dus niet precies weten waar

Nadere informatie

Lean management vaardigheden

Lean management vaardigheden Lean management vaardigheden Lean management : meer dan tools Je gaat met Lean aan de slag of je bent er al mee bezig. Je ziet dat Lean over een set prachtige tools beschikt en je beseft dat het ook een

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Hoofdstuk 18 Extra informatie Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is bedoeld om een medewerker persoonlijk in de gelegenheid te stellen in eigen woorden te vertellen

Nadere informatie

http://www.nietbangvoorangst.nl Stress en Overmatige Stress wat kun je er aan doen? Stress alleen is niet slecht en kan je helpen goed te presteren. Zolang stress wordt afgewisseld door voldoende perioden

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

WAT KAN EEN BETERE ORGANISATIE VOOR JOU BETEKENEN?

WAT KAN EEN BETERE ORGANISATIE VOOR JOU BETEKENEN? Maandelijkse tips en inspiratie voor een steeds betere organisatie thuis Oktober 2016 In deze krant: - P1- Wat kan een betere organisatie voor jou betekenen? - P2- Tip van de maand - P3- Check je organisatie

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Benchmarkrapport Van leren naar presteren

Benchmarkrapport Van leren naar presteren Benchmarkrapport Van leren naar presteren Mastering Change Inleiding De markt van leren en ontwikkelen verandert in rap tempo. De tijd dat elke leervraag werd ingevuld met een training is voorbij. Er worden

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING

90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING 90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING Voordelen 90-dagen planner Wat goed dat je de 90- dagen planner hebt gedownload. Het gaat je helpen gestructureerd aan je doel te werken.

Nadere informatie

Haal meer uit je personeel

Haal meer uit je personeel Haal meer uit je personeel Your Guest Leadership & Hospitality Workshops Know your Guest LVS Limburg & Zo Please your Guest Lichaamstaal Professional Help your Guest Coaching Guest Dagstart Quick Coaching

Nadere informatie

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Met deze checklist krijg je inzicht in jouw kansen om in het komende kwartaal een heerlijke golf aan sales op

Nadere informatie

Resultaten onderzoek: Redenen waarom mensen niet-presteren

Resultaten onderzoek: Redenen waarom mensen niet-presteren Resultaten onderzoek: Redenen waarom mensen niet-presteren 305 respondenten hebben deelgenomen aan de enquête rond redenen waarom mensen niet-presteren. De resultaten van deze enquête worden o.a. gebruikt

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling PAPI PAPI Coachingsrapport Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling Alle rechten voorbehouden Cubiks Intellectual Property Limited 2008. De inhoud van dit document is relevant op de afnamedatum en bevat

Nadere informatie

Training Een GROOTS leven

Training Een GROOTS leven Training Een GROOTS leven Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet naar een grootster leven. Je bent de meeste van jouw onzekerheden wel voorbij en je bent

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

Samen op weg naar herstel

Samen op weg naar herstel Samen op weg naar herstel Sessie 5 en 6 : Krachten Inhoud Introductie krachten... 2 Ik ben... 3 Persoonseigenschappen en kwaliteiten...3 Ik kan... 4 Talenten en vaardigheden...4 Ik weet... 5 Levenservaring,

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Bekend scenario? Ongetwijfeld. En de voornemens je deze keer wél te focussen op hoofdzaken? Vast meermaals de revue gepasseerd.

Bekend scenario? Ongetwijfeld. En de voornemens je deze keer wél te focussen op hoofdzaken? Vast meermaals de revue gepasseerd. Hoe gaat het? Goed hoor, druk We zeggen het zo vaak zonder er bij na te denken, maar telkens bevestigen we de associatie tussen druk en goed. Druk zijn is een statussymbool geworden. Wie niet druk is doet

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Gedachten en positiever denken

Gedachten en positiever denken Gedachten en positiever denken Hoe denk jij over jezelf? En wat zeg jij tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Met welke gedachten begin jij de dag? Heb je hier weleens over nagedacht? Hier gaan we mee

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

Relatiespel SPEELWIJZE. www.crearepartners.com. SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9

Relatiespel SPEELWIJZE. www.crearepartners.com. SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9 SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9 SPEELWIJZE Relatiespel De meesten van ons besteden een flink deel van hun tijd aan relaties met anderen. Het is dan ook van groot belang deze contacten zo prettig

Nadere informatie

Succesvol je verkooptargets halen!

Succesvol je verkooptargets halen! Succesvol je verkooptargets halen! Het programma is bedoeld voor beginnende en meer gevorderde verkopers en zelfstandige ondernemers die onderstaande situaties herkennen: Je werkt erg hard en maakt lange

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo

euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo Op vier bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage

Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Human Performance Contextscan Persoonlijke rapportage Bedrijf FlowQ Coach Max Wildschut Cliëntcode 2167 Wachtwoord u295gr Datum 26 oktober 2008 2008 FlowQ www.flowq.nl V-HPC0801 Rapportage 2167 Pagina

Nadere informatie

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS INTRODUCTIE Elk bedrijf krijgt wel eens te maken met een medewerker die niet functioneert zoals gehoopt. Dat is vervelend voor zowel de medewerker als

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Leroy Seijdel Company Les 2: Weten wat je echt wilt Je moet eerst mentaal presteren, voordat je fysiek kunt presteren Hoe

Nadere informatie

PROGRAMMA RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN. Resultaat. oplossingsgericht denken. Resultaat- en. Probleemgericht denken

PROGRAMMA RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN. Resultaat. oplossingsgericht denken. Resultaat- en. Probleemgericht denken Resultaat- en oplossingsgericht denken Laura Krause Obelisk 1 RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN PROGRAMMA 1 Denken in problemen of denken in oplossingen Resultaat- en oplossingsgericht De taal van

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011 Workshop Profileren laat zien wie je bent 25 mei 2011 Inhoud Speeddate: de eerste indruk Branding en Personal Branding Laat zien wie JIJ bent - Jij zelf: TAP - Logische niveas van verandering LAAT ZIEN

Nadere informatie

Wat als werken aan demotivatie plaats maakt voor het bloeien van talenten?! Michelle Emmen 20 september 2018

Wat als werken aan demotivatie plaats maakt voor het bloeien van talenten?! Michelle Emmen 20 september 2018 Wat als werken aan demotivatie plaats maakt voor het bloeien van talenten?! Michelle Emmen 20 september 2018 Programma Opwarmer Talenten delen & met welke vraag kom jij hier? Stellingenspel Wel of niet

Nadere informatie

Persoonlijk Salesprogramma - Adviesbureau TTM. Sterk in Sales! Start januari 2014

Persoonlijk Salesprogramma - Adviesbureau TTM. Sterk in Sales! Start januari 2014 Sterk in Sales! Start januari 2014 Het salesprogramma is bedoeld voor medewerkers en verkopers die zich in onderstaande situaties herkennen: Je denkt dat sales iets voor je is, of je directeur wil je graag

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Training: Beter Verkopen in 1 Dag. Voor wie?

Training: Beter Verkopen in 1 Dag.   Voor wie? Training: Beter Verkopen in 1 Dag https://rendemensgroei.nl/beterverkopenin1dag/ Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een meerdaagse verkooptraining niet zo goed bij u past. Tijdens deze ééndaagse power

Nadere informatie

Handleiding voor een droom

Handleiding voor een droom Handleiding voor een droom How to enjoy LVE Wij hebben een eigen visie op communicatie. Op het opleiden van mensen. Op het schrijven van teksten en het voeren van gesprekken. Maar we hebben ook een visie

Nadere informatie

Focussen: 2 x 2 vragen

Focussen: 2 x 2 vragen Focussen: 2 x 2 vragen Waar kun je het voor gebruiken? Als je iets wilt bereiken en daarvoor het nodige te doen hebt, dan is het van belang dat je wéét wat je doet. De 2x2-vragen helpen je bij het bedenken

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

PROGRAMMA RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN. Resultaat- en oplossingsgericht denken. Resultaat- en. Pollvraag 1. Laura Krause Obelisk

PROGRAMMA RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN. Resultaat- en oplossingsgericht denken. Resultaat- en. Pollvraag 1. Laura Krause Obelisk Resultaat- en oplossingsgericht denken Laura Krause Obelisk RESULTAAT- EN OPLOSSINGSGERICHT DENKEN PROGRAMMA 1 Denken in problemen of denken in oplossingen Resultaat- en oplossingsgericht De taal van Het

Nadere informatie

Het transformatieproces van het personeel richting postchannel

Het transformatieproces van het personeel richting postchannel responsive retailing Het transformatieproces van het personeel richting postchannel Postchannel retailing April 2016 In een postchannelstrategie draait alles om het verzorgen van de optimale customer experience.

Nadere informatie

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn.

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn. Terugkombijeenkomst Materialen: Iets te drinken cursusmateriaal 16 e bijeenkomst Agenda: 1. Welkom 05 min. 2. Invullen van vragenlijsten 15 min. 3. Bijpraten 20 min. 4. Rol van de cursus in het huidige

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

ZAKENWIJZER GROEI. beter worden, beter blijven. zakenw zer. passie voor mensen.

ZAKENWIJZER GROEI. beter worden, beter blijven. zakenw zer. passie voor mensen. Groei Management in & leidinggeven ZAKENWIJZER GROEI beter worden, beter blijven zakenw zer passie voor mensen. Alles verandert. Nu jij nog! Jaaropleiding We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud 2e Fase persoonlijk ontwikkelplan het praktijktraject... 3 Leerdoel... 3 Droom... 3 Naar de praktijk...

Nadere informatie

De volgende stappen helpen je een begin te maken om je werk te optimaliseren.

De volgende stappen helpen je een begin te maken om je werk te optimaliseren. Werk staat niet stil Jij wel? Optimaliseer je werk en start met jobcraften Natuurlijk wil je werk doen dat voor jou uitdagend en betekenisvol is. Als je dat werk nu hebt, is dat prachtig. Je bent schijnbaar

Nadere informatie

MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN.

MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN. VOEDT U DE TALENTEN VAN UW PERSONEEL VOLDOENDE? JONAC NV MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN. Dit project loopt met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse

Nadere informatie

Werkplekboek. Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar)

Werkplekboek. Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar) Werkplekboek Kinderbegeleider duaal Baby s en peuters (0-3 jaar) Personalia Naam Klas Schooljaar Periode Organisatie Adres Afdeling Kinderbegeleider duaal Trajectbegeleider Leraar beroepsspecifieke vakken

Nadere informatie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5. 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5. 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie 1. Persoonlijke successen De eerste stap in je carrièrewijziging is je resultaten te herkennen of

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens Trainen en coachen Psycholoog Mirella Brok Skype Tilburg Made Den Bosch psycholoog@psycholoogmirellabrok.nl 06 1771 2728 KvK 51743256 Lid Nederlandse Beroepvereniging voor Toegepaste Psychologie Opwarmoefening

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf 30 Vragen voor Meer Helderheid Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf Om te weten wat je het liefste wilt doen in het leven is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen dan

Nadere informatie

KIJKT IN DE TOEKOMST

KIJKT IN DE TOEKOMST KOERSKAARTSESSIE INZETBAARHEID MET MEDEWERKERS WAT IS HET DOEL? Tijdens de Koerskaartsessie Inzetbaarheid kun je medewerkers aan het denken zetten over hun eigen toekomst en inzetbaarheid. Ook kunnen ze

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT

30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT Simpel en snel leren op je werk Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten. Je wilt beter je eigen grenzen aangeven. In (lastige)

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp op school Om met succes je opleiding te kunnen volgen kan het voor jongeren met een psychische beperking belangrijk zijn om over een aantal specifieke vaardigheden te beschikken.

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN

30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN Simpel en snel leren op je werk Je bent op zoek naar vaardigheden, hulpmiddelen en ondersteuning om minder te twijfelen over de keuzes die je maakt. Ben

Nadere informatie

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging OUTPLACEMENT Wij brengen talent in beweging Welkom! Lee Hecht Harrison begeleidt als wereldmarktleider meer dan 250.000 mensen en doet dit met de hoogste slagingspercentages. Talentontwikkeling en outplacement;

Nadere informatie

3 vragen. Om even terug te keren naar jezelf. 3 vragen speciaal voor. 3 vragen om. wat je echt wilt!

3 vragen. Om even terug te keren naar jezelf. 3 vragen speciaal voor. 3 vragen om. wat je echt wilt! 3 vragen Om even terug te keren naar jezelf 3 vragen om erachter 3 vragen speciaal voor jou! te komen wat je echt wilt! Ook al worden we nog zo oud, we voelen ons vanbinnen nog precies dezelfde die we

Nadere informatie