De Nieuwe Data Marketeer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Nieuwe Data Marketeer"

Transcriptie

1 De Nieuwe Data Marketeer Betaalbare marketing cloud voor meer omzet, marge en winst Door Cees Franke CEO zmerce Alcuin van Zijl CTO zmerce

2 Voorwoord Marketeers leven in de 21e eeuw: ze regelen hun leven via moderne tools, zoals een smartphone, en consumeren hun informatie omnichannel. Maar in hun dagelijks werk worden ze gedwongen te werken met veelal ouderwetse marketingtools, gericht op een enkel kanaal. Slechts een klein deel van het bedrijfsleven werkt datagedreven en maakt gebruik van moderne marketing technologie. De marketeer die meer wil, vindt in dit whitepaper enkele handige tips en bovendien is het een eenvoudige leidraad om inzicht te krijgen wat je mag verwachten van een betaalbaar marketing cloud systeem en hoe je ermee kunt werken. Deze whitepaper is gericht op zowel B2B als B2C gerichte bedrijven. Voor het basisprincipe, Luisteren naar je klant, is er geen verschil of je klant nu een consument of bedrijf is. Feedback is altijd welkom via Cees Franke Cees Franke (1954) is ruim dertig jaar ondernemer, innovator en CEO van zmerce. Samen met cofounder Alcuin van Zijl (CTO) is hij met zmerce o.a. lid van de DELL Founders Club. Maar ook stond zmerce in BOOST op The Next Web Conference Europe 2015 en op het Crossmedia Congres 2015 te Amsterdam. zmerce is gevestigd in A-Lab Amsterdam en heeft sinds kort een start gemaakt in de tech community van Berlijn.

3 Inhoudsopgave 1 De Nieuwe (Data) Marketeer: Luisteren met betaalbare marketing cloud technologie naar de altijd bereikbare klant 2 Het boodschappenboekje van mijn moeder 3 Luisteren naar je klant levert meer omzet, winst en tevreden klanten op 4 Installatie en integratie van een marketing cloud systeem 5 Kosten marketing cloud 6 Samenvattend 7 Afronding

4 1De Nieuwe (Data) Marketeer: Luisteren met betaalbare marketing cloud technologie naar de altijd bereikbare klant Marketeers leven in de 21e eeuw en regelen hun leven via moderne tools, zoals een smartphone, en consumeren hun informatie omnichannel. Maar in hun dagelijks werk worden ze gedwongen te werken met veelal ouderwetse marketingtools, gericht op een enkel kanaal. Slechts een klein deel van het bedrijfsleven werkt datagedreven en maakt gebruik van moderne omnichannel marketing technologie.

5 Bedrijven verzamelen veel data en proberen omnichannel met prospects en klanten te communiceren. Maar er is veel datachaos. Synchronisatie van data is namelijk tijdsintensief en kostbaar. Sales roept voortdurend om nieuwe leads; Daardoor verliest de marketeer veel tijd aan het handmatig data verzamelen, overhevelen vanuit de ene database naar de andere, fouten herstellen, ontdubbelen en het maken van exports. Hoog tijd voor vernieuwing dus. Angst voor verandering: Freeze or Fight Zo doen we dat hier nu eenmaal. Ja, het klinkt leuk dat data-gedreven werken, maar dat zijn lange ICT-trajecten met een onzekere uitkomst en een hoog, uitdijend budget. Marketeers die vooruit willen, lopen vaak tegen trage, lineaire veranderingsprocessen in het bedrijf op. Een marketing cloud systeem implementeren hoeft echter geen ICT-traject te zijn. Het grootste deel van de bedrijven kijkt de kat uit de boom op basis van angst en onzekerheid. In onze huidige wereld - De Online Revolutie waarbij we wereldwijd massaal omschakelen naar online (marketing)communicatie in de cloud - leiden die primitieve reacties uit het oerbrein tot een tweedeling: Het overgrote deel van het bedrijfsleven bevriest (FREEZE) en wordt dus ingehaald doordat ze zich laten leiden door hun angst. Daar tegenover staat de groep (jonge) ondernemers die kansen ziet en zich naar voren vecht op de markt en leiding neemt (FIGHTERS). De marketeer van nu staat dus voor de vraag: Freeze or Fight? Een 5 stappen-oplossing voor de FREEZEgroep om te VERNIEUWEN 1. Verandering begint altijd bij ERKENNING. Geef toe dat het marketing en sales speelveld drastisch veranderd is en exponentieel sneller verandert dan je denkt. 2. ACCEPTEER dat je MOET VERNIEUWEN. 3. Heb je de eerste 2 stappen gezet, kom dan in ACTIE. Leer je baas dat het anders moet en als hij weigert, solliciteer dan razendsnel bij de innovatieve groep FIGHTERS. 4. Nodig drie bedrijven uit die marketing cloud systemen verkopen en vraag of ze een USE CASE voor jullie onderneming maken. Als je veel budget hebt (vele honderdduizenden tot miljoenen euro s per jaar) kun je Adobe, Oracle of HP vragen. Heb je minder budget kijk dan naar de tech innovators: de vernieuwende whizzkids op de markt.

6 5. Stel EISEN aan het marketing cloud systeem en kijk welke problemen het voor je oplost: a) Is het systeem een open systeem? Lost het systeem de complexiteit van data koppelen en analyseren voor je op? Als marketeer wil je werken met up-to-date, geïntegreerde en geanalyseerde data, zonder dat je daar werk voor moet verrichten. b) Kan het systeem gebruik maken van de bestaande klantdata? Voorkomt het een ICT Traject? Kortom, past het systeem binnen de huidige situatie in het bedrijf; kan het systeem koppelen met CRM, ESP, POS, Webshop, Website, Loyaltycard, etc. c) Kun je met het systeem zowel op PERSOONSNIVEAU data verzamelen, analyseren, segmenteren en ook geautomatiseerde workflows voor 1-OP-1 OUTPUT inrichten? Zonder data op persoonsniveau kun je deze segmentering niet maken. Blijf niet steken in trendmatige informatie in tegenstelling tot informatie op persoonsniveau. d) Kan het systeem 24/7 gedragspatronen en interesses ontdekken en meten en vanuit de herhalende patronen voorspellingen doen? Predictive Analytics (biedt meer mogelijkheden voor up- en cross-sell). Up to date is van levensbelang voor de marketeer. e) Kan het systeem technisch gezien binnen 40 uur geïnstalleerd worden in een maximale doorlooptijd van 4-6 weken? Voorkom een ICT traject. Om een verantwoorde keuze voor de juiste marketing cloud voor jouw organisatie te kunnen maken, is het handig om eerst te weten hoe het eigenlijk werkt. Daarom ga ik in het volgende hoofdstuk vijftig jaar terug in de tijd om te zien hoe persoonlijke marketingcommunicatie kleinschalig werkte. F L I

7 Het boodschappenboekje van mijn moeder Vijftig jaar geleden - in mijn jeugd - kwam de kruidenier elke week bij mijn moeder thuis om de boodschappen te noteren die ons gezin die week nodig had. Deze bestelling schreef mijn moeder in het opschrijfboekje van CENTRA Kruidenier Arie Breed. Zo heette de kruidenier uit mijn geboortedorp Spanbroek. Samen namen ze het lijstje door en dan zei Arie: Nou mevrouw Franke, ik zie dat u geen soda op de lijst heeft geschreven, maar volgens mij is het op. Het is toch al zo n drie weken geleden dat u dat voor het laatst bestelde? Arie bladerde dan even terug in het oranjeboekje (de bestelhistorie ) en dat bleek dan inderdaad zo te zijn. Mijn moeder was blij dat Arie daar aan dacht en zei: Zet het er maar bij.

8 Omdat Arie inzicht had in mijn moeders interesses en aankooppatronen, kon hij ter plekke bepalen of hij een aanbieding kon doen of niet. Ook had hij inzicht in haar budget: bestelde ze elke week voor 8 gulden en op een dag slechts voor 6, dan wist hij vanuit zijn opgebouwde datakennis of ze nog wat ruimte in haar budget had. Het mooie was dat Arie de volgende dag altijd fluitend de bestelde boodschappen persoonlijk kwam bezorgen. Mijn moeder was dan ook erg gesteld op Arie (customer loyalty). Vijftig jaar geleden werd door kruidenier Arie Breed dus op een persoonlijke manier de perfecte 1-op-1 marketingcommunicatie bedreven. Zowel op corporate- als op productniveau. Arie en de klanten waren tevreden. De altijd bereikbare klant Anno 2015 zijn de klant en de prospect moeilijk te traceren, vertonen sterk veranderend koopgedrag en hoppen van de ene (web)leverancier naar de andere. De bestelhistorie en het aankooppatroon zijn verspreid over gesloten systemen. In kassadata, mailssystemen, in een CRM pakket etc. Van geïntegreerde dataverzameling en data-analyse door bedrijven is beperkt en moeizaam sprake. De oplossing ligt besloten in een platform dat naar de klant luistert. Met een marketing cloud systeem verzamel je omnichannel 24/7 geautomatiseerd data vanuit het gedragspatroon van de klant en bouwt zo het unieke klantprofiel op. In het volgende hoofdstuk (3) laten we zien hoe je dat doet.

9 Luisteren naar je klant levert meer omzet, winst en tevreden klanten op Hoe kom je aan een hogere omzet, hogere marge, meer winst en houd je ook nog tevreden klanten? Door naar je klant te luisteren en met hem te praten leer je de klant kennen; zoals Arie (uit hoofdstuk 2) zijn klant kende. Luisteren naar je klant Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een marketing cloud systeem luister je naar je klant, verzamel je omnichannel relevante data op persoonsniveau. Zo leer je hem kennen en kun je effectief en persoonlijk communiceren waardoor je een hogere kans op conversie hebt. Door werkzaamheden te automatiseren kan je als marketeer je richten op strategie, segmentatie, concept, contentcreatie en ben je verlost van het handmatig data verzamelen, synchroniseren en exporteren van datasets; én het uitvoeren van ingewikkelde technische deep analytics werkzaamheden. Geautomatiseerd data verzamelen op persoonsniveau Dankzij de marketing cloud verzamel je 24/7 data over je klant of prospect uit allerlei dataverzamelingen, zoals CRM, Transacties, POS, telefooncentrales en social media. Eigenlijk vanuit elke datawarehouse in jouw bedrijf dat te koppelen is. Daarom is een open software systeem zo belangrijk. Met zo n systeem verwerf je inzicht en kennis op de volgende gebieden: 1. Wie is de klant? 2. Wat koopt hij? 3. Wat is zijn interesse? 4. Waar koopt hij? 5. Hoe vaak koopt hij? 6. Wat besteedt hij? 7. Anonieme bezoekers 8. Websitepersonalisatie op grond van interesses (géén retargeting maar content direct op de website)

10 E ERS MI8 7A O N A L I Z E D C U S TO <D / 24 EEP ICS LY T IO N AT A LI <P AT NA TO NA Mi8 Figure A A N A LY TIC S TO M C US AU SO M D D TS CONTENTMAR DA TA - MI8 PER ZE R LTY YA O L E SE KE T IN G 8 G N IN MI AAT Mi TING INTELLIG RKE EN A C M R ME D 2015 zmerce.com (Illustratie figuur A: voorbeeld van de werking van Mi8 van zmerce) 24/7 Data analyseren (geautomatiseerd) 24/7 wordt de data omnichannel automatisch verzameld én geanalyseerd, waardoor er actuele en rijke, unieke klantprofielen ontstaan. Weten we veel van een klant? Wat is zijn aankoopvoorkeur? Zijn er patronen te ontdekken in zijn aankoopgedrag? Houdt hij van rode wijn of juist alleen maar van vlierbessensiroop. Koopt hij Hugo Boss of Tommy Hilfiger. Is hij vegetariër of houdt hij van vlees. Segmenteren Dankzij de 24/7 datamining en deep analytics kan je als marketeer tot op persoonsniveau segmenteren en klanten onderbrengen in dynamische groepen. Als het gedrag van de klant verandert, gaat hij automatisch van de ene naar de andere groep. Stel klant A koopt altijd vlees (groep vleeskopers) en stopt daarmee gedurende een langere periode (bijvoorbeeld 4 weken), dan verhuist hij automatisch naar de groep niet-vleeskopers. Workflows: Persoonlijk en interactief communiceren Dankzij de analyse en segmentatie kan de marketeer 1-op-1 marketingcommunicatie bedrijven met zijn klanten en prospects. Voor elk segment kan hij met het

11 marketing cloud systeem communicatie workflows inrichten voor nieuwsbrieven, SMS versturen en export voor telemarketing of direct mail inplannen. Deze workflows draaien volledig geautomatiseerd. Customer journey in beeld: marketing & sales Marketing & sales trekken samen op in de datagedreven organisatie. Dankzij de marketing cloud kunnen marketing en sales vele malen effectiever samenwerken en elkaar versterken. Met de verzamelde data neemt de kwaliteit van de leads toe. Een goed marketing cloud systeem geeft dus inzicht in de gehele customer journey en draagt bij aan het vullen van de marketing en salesfunnels. Zie figuur B.

12 Installatie en integratie van een marketing cloud systeem Zoals in stap 1 tot en met 3 van dit whitepaper is uitgelegd, vereist het werken met een marketing cloud systeem dat je bereid bent om een data-gedreven organisatie te worden. Het voert in het kader van dit whitepaper te ver om daar dieper op in te gaan. Wel moet je in je keuze voor een cloud systeem opletten of het een langdurig ICT-traject wordt of dat het snel gerealiseerd kan zijn. De verschillen (en dus de kosten) zijn enorm. Mi8 van zmerce kan bijvoorbeeld in een onderneming met 4 websites, 1 webshop, producten en klantprofielen binnen 40 uur geïmplementeerd worden. Daar tegenover staan systemen die een half jaar nodig hebben.

13 Kosten marketing cloud Voor de meeste ondernemingen zijn de cloud systemen vanwege enorme investeringen onbetaalbaar. Daarom is er nu Mi8 van zmerce. Kostbare systemen kosten alleen voor de startlicentie minimaal zo n euro. Het Mi8 systeem van zmerce staat aan de andere kant van het spectrum. Van deze technologie startup uit 2014 is de prijs van de startlicentie minder dan euro per jaar. Maar kan zo n betaalbaar systeem hetzelfde als zo n duur systeem? Het antwoord is ja. Interessant daarbij is dat de grote spelers geen open software systeem aanbieden. Terwijl dit juist grote voordelen biedt in het koppelen van externe databronnen. Bovendien maakt het je als bedrijf onafhankelijk van de leverancier. Ook het enorme prijsverschil in startlicentiekosten valt op. Daarbij is Mi8 verreweg het best betaalbaar. Een ander opvallend en vernieuwend verschil is dat Mi8 geautomatiseerd interesses kan meten in tegenstelling tot andere partijen. Hetzelfde geldt voor geautomatiseerde data-analyse en patroonherkenning op persoonsniveau. Kortom zeer de moeite waard om de betaalbare systemen te overwegen.

14 Samenvattend 6a Welke problemen lost een marketing cloud op voor de marketeer? 1. Omzet- en winstverhoging tot wel 60% en meer mogelijk. 2. Marketeer bespaart veel tijd, omdat hij niet meer handmatig data hoeft te koppelen en te verwerken. 3. Omnichannel dataverzamelingen worden gekoppeld om klantprofielen te verrijken. 4. Een marketing cloud verrijkt volledig geautomatiseerd 24/7 de klantprofielen; deep analytics, transacties, interessemeting en interactie met de klant en prospect. 5. Marketeer kan zich richten op strategie, concept, content en creatie. 6. Mogelijkheid tot segmentatie. Dynamische groepen inrichten = altijd actuele segmentatie op basis van actuele profielinformatie. 7. Geautomatiseerde workflows voor omnichannel marketingautomation waardoor veel marketingcommunicatie acties volledig geautomatiseerd verlopen, passend bij de klant op persoonsniveau op het juiste moment in het juiste kanaal. 8. Website personalisatie; anonieme bezoekers monitoren en converteren. 9. Besparing in tijd en geld. 10. Customer loyalty neemt toe. 6b Zijn Marketing Cloudsystemen voor elk bedrijf betaalbaar? Ja!. Gezien de toegenomen en razendsnelle technologische ontwikkelingen, komen deze systemen betaalbaar onder handbereik voor elk bedrijf. Een voorbeeld daarvan is het Mi8 Marketing Intelligence Platform van zmerce, dat een startlicentie aanbiedt vanaf zo n euro. Zie

15 Afronding Dit whitepaper beoogt niet volledig te zijn, maar helpt de toekomstbewuste marketeer op weg om zich te oriënteren op een betaalbaar marketing cloud systeem. Workshops Regelmatig geeft zmerce kleinschalige workshops over de mogelijkheden van het Mi8 Marketing Intelligence & Marketing Automation platform. Kijk op voor de inhoud en data. CONTACTGEGEVENS

16 zmerce Amsterdam Cees Franke A-LAB, Overhoeksplein KS Amsterdam +31 (0) zmerce Berlijn Pappelallee 78/ Berlin +49 (0) Mi8 MARKETING INTELLIGENCE zmerce BV Beeld: CFP zmerce Adobe Stock Design Rianne Sponselee

Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken?

Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken? Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken? Yes! Welkom Vanmiddag Visie Wat is MA? Klantendata 360 Realtime De swingende marketeer Data Cirkels van F. Wat is er te koop Cases Q&A Drinks. Visie 1.

Nadere informatie

Slimme bedrijven investeren in het Mi8 Marketing Intelligence Platform van zmerce. Zij zijn de winnaars van vandaag en morgen...

Slimme bedrijven investeren in het Mi8 Marketing Intelligence Platform van zmerce. Zij zijn de winnaars van vandaag en morgen... Slimme bedrijven investeren in het Mi8 Marketing Intelligence Platform van zmerce. Zij zijn de winnaars van vandaag en morgen... Mi8 Marketing Intelligence Suite van zmerce. Verhoog uw omzet met hypermoderne

Nadere informatie

DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016

DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016 DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016 Vakmedianet Ceesjan de Vos 10 november 2016 Amsterdam Vakmedianet B2B uitgeverij 1,2 miljoen lezers in 56 niches DDMA Customer Data Award 2016 We leveren

Nadere informatie

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne.

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. Toen het in kaart brengen van bezoekersgedrag op websites nog in de kinderschoenen stond, beperkten marketeers zich tot

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 13 oktober 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B...

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

Hoe je klanten beter leert kennen

Hoe je klanten beter leert kennen Hoe je klanten beter leert kennen Inleiding Adverteren is een dure hobby. Van iedere euro die je uitgeeft aan reclame gaat een deel verloren omdat je een boodschap uitzendt die niet door iedere ontvanger

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten?

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Inleiding Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Er zijn geruchten dat Amazon een dergelijke gedetailleerde kennis van haar klanten

Nadere informatie

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon Don t cut your margin! Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon al snel 30.000 per jaar aan resultaat laat weglopen! Letterlijk wel te verstaan. Gewoon, omdat door

Nadere informatie

beste online marketing voor jouw kantoor.

beste online marketing voor jouw kantoor. Een review is de beste online marketing voor jouw kantoor. HOGERE OPBRENGSTEN LAGERE KOSTEN POSITIEVE EFFECTEN VOORWOORD INHOUD Je moet grondig je best doen om online goed gevonden te worden. Het internet

Nadere informatie

Hoe leer ik mijn leden beter kennen?

Hoe leer ik mijn leden beter kennen? Hoe leer ik mijn leden beter kennen? Ervaringen van Dutch Network Group Jeantine Naafs 10 maart 2016 Inhoud Context Methodiek DNG - Contentmarketingmatrix - Customer journey - Profielverrijking - Databronnen

Nadere informatie

Maak onderbouwde marketingbeslissingen en kr g een volledig inzicht in het online gedrag van je doelpubliek, gaande van ontdekking tot retentie.

Maak onderbouwde marketingbeslissingen en kr g een volledig inzicht in het online gedrag van je doelpubliek, gaande van ontdekking tot retentie. Web Tracking Leer je klant nog beter kennen Het verbeteren en optimaliseren van jouw marketing begint met het verzamelen en begr pen van je marketing data. Via het Flexmail platform en de Web Tracking

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

Hoe de GDPR kansen biedt voor 1:1 communicatie

Hoe de GDPR kansen biedt voor 1:1 communicatie Hoe de GDPR kansen biedt voor 1:1 communicatie 2018 Mi8 Marketing Cees Franke The Netherlands, All rights reserved. Hoe de nieuwe privacywet kansen biedt voor persoonlijke communicatie Amsterdam - door

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Conversie marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management #leadday19 Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management De data-driven B2B online marketing customer journey bij leadgeneratie B 2 B o n l i n e m a r

Nadere informatie

Livy Professional. De internetmakelaar

Livy Professional. De internetmakelaar De internetmakelaar pagina 2 De internetmakelaar pagina 3 werkt met Yes-co Open, een web based CRM systeem, waarvoor u geen installatie nodig heeft en kan werken vanaf iedere plek. Met Livy heeft u: Inzicht

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Ik wil u beter leren kennen... 2 H2 Start van de relatie: kennismaken... 3 H3 Personalisatie: altijd weten wie ik ben... 4 H4 Profielverrijking: weten wat mij interesseert...

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

Marketing Automation. 5 gebieden om altijd mee bezig te zijn

Marketing Automation. 5 gebieden om altijd mee bezig te zijn Marketing Automation 5 gebieden om altijd mee bezig te zijn Mijn achtergrond B2C, startend BENU Apotheek B2B, volwassen NXP Semiconductors De 5 gebieden Klant Stack Begin Meten Leren 3 De Klant Klant Stack

Nadere informatie

Customer experience in het digitale tijdperk

Customer experience in het digitale tijdperk Customer experience in het digitale tijdperk Hoe je een klantgerichte organisatie kan bouwen Marketingmanagement is in constante evolutie. Wij leven niet in een veranderend tijdperk, maar in een verandering

Nadere informatie

E-mail marketing en CRM. 21 redenen om ze te koppelen

E-mail marketing en CRM. 21 redenen om ze te koppelen E-mail marketing en CRM 21 redenen om ze te koppelen Deze eguide laat zien dat een koppeling tussen je CRMsoftware en e-mail marketingsoftware veel oplevert. Een koppeling van deze twee softwaresystemen

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

SALARISADMINISTRATIE

SALARISADMINISTRATIE SALARISADMINISTRATIE Zelf doen of uitbesteden? Leuk dat je ons partner kennisdocument hebt gedownload. In kennisdocumenten in samenwerking met horecabranche experts brengen wij je op de hoogte van de voor

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE Data Driven Online Marketing voor B2B: 4 tips voor meer rendement met personalisatie B2B organisaties zijn

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten.

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. WHITEPAPER Test uw e-mailmarketing Door senior e-mailmarketingadviseur Paul Knapp Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. Deel I: Vragen over

Nadere informatie

Workshop IP-Herkenning

Workshop IP-Herkenning Workshop IP-Herkenning Peter Arkenbout Gysbert Wind 14 januari 2016 WiFi: Prosu_Guest Wachtwoord: villa8251 Agenda - Introductie - Marketing & sales online Feiten en cijfers - IP-herkenning - Aan de slag

Nadere informatie

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken Patrick Dalle Inhoudsopgave Quote... 3 Business case... 3 Introductie... 3 Een nieuwe groeistrategie voor uw bedrijf... 4 Geïntegreerde CRM:

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee DATUM September 2018 AUTEUR Henno van de Hee Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 2 SCAN & PLAN Scan Plan 3 DIENSTVERLENING Advies Uitvoering Introductie 1STEP INTO MY GEAR Online marketing is een relatief nieuw

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Special: Is data een kritische succesfactor? 3

Inhoudsopgave. Special: Is data een kritische succesfactor? 3 Inhoudsopgave Special: Is data een kritische succesfactor? 3 1. DM Barometer 4 Onderzoeksopzet 4 Special: Is data een kritische succesfactor 4 Respondenten 4 2. Resultaten 6 Klantdata & dialoog 6 Datamanagement

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Hoe u data gebruikt om uw klant te leren kennen

Hoe u data gebruikt om uw klant te leren kennen Hoe u data gebruikt om uw klant te leren kennen Siebren van Bruggen Team Lead Marketing Intelligence Sana B2B Ecommerce Event 23 november 207 . Centraal klantbeeld 2. Waardevolle klanten 3. Data-driven

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Creatie, toepassing en evaluatie: door marketeers en klantcontactmedewerkers. We focussen hier op Vraag, Analyse en Data terugkoppelen.

Creatie, toepassing en evaluatie: door marketeers en klantcontactmedewerkers. We focussen hier op Vraag, Analyse en Data terugkoppelen. Marketing Intelligence voor beginners Workshop door Sara Oomen (EMC Cultuuronderzoeken) en Jildiz Heddes (zelfstandig data-analist) Congres Podiumkunsten 2014 WAT Marketing Intelligence is het stelselmatig

Nadere informatie

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media Salesforce Uitzonderlijke prestaties: Hoe top excelleren op social media Belangrijkste cijfers en bevindingen uit het vierde jaarlijkse 'State of Marketing' onderzoek 2300 Over dit rapport 2 Deze vierde

Nadere informatie

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Rapport Credit Management Software 2015-2016 Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Credit Expo, 5 november 2015 Agenda 1. Het rapport Credit Management Software 2. CMS. De huidige stand van zaken 3. Hoe ziet

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Praxis 2020. Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014

Praxis 2020. Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014 Praxis 2020 Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014 2020: Consument verwacht meer Me-Commerce Shoppen gaat steeds minder om product en transac2e en meer om oriënta2evoorkeuren en persoonlijke context

Nadere informatie

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf.

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. 5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. Retargeting is het process van het plaatsen van een tracking code op een website bezoeker zijn browser met de doelstelling om gerichte adverenties

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Aan de slag met Data-driven Customer Engagement

Aan de slag met Data-driven Customer Engagement WHITEPAPER CUSTOMER ENGAGEMENT CUSTOMER ENGAGEMENT Aan de slag met Data-driven Customer Engagement Hoe je met inzichten uit data het bedrijfsresultaat kunt beïnvloeden Of je nu een vaktijdschrift openslaat

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie

Nieuw relatiemanagement- SCRM. Bestaande communities. Doelstellingen en strategie Nieuw relatiemanagement- SCRM 1 Social media audit Bestaande communities Doelgroep Doelstellingen en strategie Bestaande online communities Op welke social Media is het bedrijf Proximus reeds aanwezig?

Nadere informatie

Klantgericht communiceren met donateurs

Klantgericht communiceren met donateurs Klantgericht communiceren met donateurs 4orange, 2016 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Klantgericht communiceren met donateurs Iedereen in de non-profit branche die

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

Welkom bij de Partner Marketing sessie PR & Communicatie

Welkom bij de Partner Marketing sessie PR & Communicatie Welkom bij de Partner Marketing sessie PR & Communicatie 16.00-16.05 :Welkom 16.05-16.30 :Voorstelrondje 16.30-17.15 :Communicatie bij AFAS 17.15-17.45 :Fast Meal + Interactie 17.45-18.30 :PR bij AFAS

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten FLOWR - IPTV Flowr gaat verder dan alle andere entertainment oplossingen: het transformeert elk scherm

Nadere informatie

Engage your partner. Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen.

Engage your partner. Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen. Engage your partner Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen. Inspiratie, kennis & praktische tools Het doel van het Engage your Partner programma is om uw business

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

FRESH LEMON WIL EEN FRISSE WIND LATEN WAAIEN OP SOCIAL MEDIA

FRESH LEMON WIL EEN FRISSE WIND LATEN WAAIEN OP SOCIAL MEDIA KLANTCASE FRESH LEMON WIL EEN FRISSE WIND LATEN WAAIEN OP SOCIAL MEDIA Hoe Fresh Lemon haar klanten helpt om niet langer het product, maar de oplossing centraal te stellen in social media content. In eerste

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer ZIGGO in het hart van de marketing GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer Segmentation Manager Ziggo) en Bart Hufen (Consultant & Concept Developer BrandNewGame)

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

8 maart 2018, GS1 Congres Eric-Jan Dijks

8 maart 2018, GS1 Congres Eric-Jan Dijks 8 maart 2018, GS1 Congres Eric-Jan Dijks BZTRS Agency Consultancy & Ondersteuning Strategie Internet marketing Software oplossingen Web technologie Web development Business model innovatie Waardepropositie

Nadere informatie

Innovatief vermogen. Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO

Innovatief vermogen. Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO Innovatief vermogen Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO Situatie: Tijdens mijn werk, boodschappen doen, aankoopgedrag, studie en nog veel meer dagelijkse stappen komen consumenten, inclusief ik, steeds

Nadere informatie

Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties.

Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties. Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties. Klaar voor de toekomst Synergie Komt uit het Grieks: (synergia = samenwerking). Het beschrijft de situatie waarin het effect van

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

Workshop Telefonisch Afspraken Maken

Workshop Telefonisch Afspraken Maken Workshop Telefonisch Afspraken Maken Alleen bellen als je wat hebt te vertellen! Waarom zijn we interessant voor elkaar? Bv gemeenschappelijke behoefte aan: - omzetvermeerdering; - inspiratie, leren van

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» ZET CUSTOMER INSIGHT STRATEGISCH OP DE KAART VOOR EEN OPTIMALERE BEDIENING VAN JE KLANT De toename van informatie

Nadere informatie