De Nieuwe Data Marketeer

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Nieuwe Data Marketeer"

Transcriptie

1 De Nieuwe Data Marketeer Betaalbare marketing cloud voor meer omzet, marge en winst Door Cees Franke CEO zmerce Alcuin van Zijl CTO zmerce

2 Voorwoord Marketeers leven in de 21e eeuw: ze regelen hun leven via moderne tools, zoals een smartphone, en consumeren hun informatie omnichannel. Maar in hun dagelijks werk worden ze gedwongen te werken met veelal ouderwetse marketingtools, gericht op een enkel kanaal. Slechts een klein deel van het bedrijfsleven werkt datagedreven en maakt gebruik van moderne marketing technologie. De marketeer die meer wil, vindt in dit whitepaper enkele handige tips en bovendien is het een eenvoudige leidraad om inzicht te krijgen wat je mag verwachten van een betaalbaar marketing cloud systeem en hoe je ermee kunt werken. Deze whitepaper is gericht op zowel B2B als B2C gerichte bedrijven. Voor het basisprincipe, Luisteren naar je klant, is er geen verschil of je klant nu een consument of bedrijf is. Feedback is altijd welkom via Cees Franke Cees Franke (1954) is ruim dertig jaar ondernemer, innovator en CEO van zmerce. Samen met cofounder Alcuin van Zijl (CTO) is hij met zmerce o.a. lid van de DELL Founders Club. Maar ook stond zmerce in BOOST op The Next Web Conference Europe 2015 en op het Crossmedia Congres 2015 te Amsterdam. zmerce is gevestigd in A-Lab Amsterdam en heeft sinds kort een start gemaakt in de tech community van Berlijn.

3 Inhoudsopgave 1 De Nieuwe (Data) Marketeer: Luisteren met betaalbare marketing cloud technologie naar de altijd bereikbare klant 2 Het boodschappenboekje van mijn moeder 3 Luisteren naar je klant levert meer omzet, winst en tevreden klanten op 4 Installatie en integratie van een marketing cloud systeem 5 Kosten marketing cloud 6 Samenvattend 7 Afronding

4 1De Nieuwe (Data) Marketeer: Luisteren met betaalbare marketing cloud technologie naar de altijd bereikbare klant Marketeers leven in de 21e eeuw en regelen hun leven via moderne tools, zoals een smartphone, en consumeren hun informatie omnichannel. Maar in hun dagelijks werk worden ze gedwongen te werken met veelal ouderwetse marketingtools, gericht op een enkel kanaal. Slechts een klein deel van het bedrijfsleven werkt datagedreven en maakt gebruik van moderne omnichannel marketing technologie.

5 Bedrijven verzamelen veel data en proberen omnichannel met prospects en klanten te communiceren. Maar er is veel datachaos. Synchronisatie van data is namelijk tijdsintensief en kostbaar. Sales roept voortdurend om nieuwe leads; Daardoor verliest de marketeer veel tijd aan het handmatig data verzamelen, overhevelen vanuit de ene database naar de andere, fouten herstellen, ontdubbelen en het maken van exports. Hoog tijd voor vernieuwing dus. Angst voor verandering: Freeze or Fight Zo doen we dat hier nu eenmaal. Ja, het klinkt leuk dat data-gedreven werken, maar dat zijn lange ICT-trajecten met een onzekere uitkomst en een hoog, uitdijend budget. Marketeers die vooruit willen, lopen vaak tegen trage, lineaire veranderingsprocessen in het bedrijf op. Een marketing cloud systeem implementeren hoeft echter geen ICT-traject te zijn. Het grootste deel van de bedrijven kijkt de kat uit de boom op basis van angst en onzekerheid. In onze huidige wereld - De Online Revolutie waarbij we wereldwijd massaal omschakelen naar online (marketing)communicatie in de cloud - leiden die primitieve reacties uit het oerbrein tot een tweedeling: Het overgrote deel van het bedrijfsleven bevriest (FREEZE) en wordt dus ingehaald doordat ze zich laten leiden door hun angst. Daar tegenover staat de groep (jonge) ondernemers die kansen ziet en zich naar voren vecht op de markt en leiding neemt (FIGHTERS). De marketeer van nu staat dus voor de vraag: Freeze or Fight? Een 5 stappen-oplossing voor de FREEZEgroep om te VERNIEUWEN 1. Verandering begint altijd bij ERKENNING. Geef toe dat het marketing en sales speelveld drastisch veranderd is en exponentieel sneller verandert dan je denkt. 2. ACCEPTEER dat je MOET VERNIEUWEN. 3. Heb je de eerste 2 stappen gezet, kom dan in ACTIE. Leer je baas dat het anders moet en als hij weigert, solliciteer dan razendsnel bij de innovatieve groep FIGHTERS. 4. Nodig drie bedrijven uit die marketing cloud systemen verkopen en vraag of ze een USE CASE voor jullie onderneming maken. Als je veel budget hebt (vele honderdduizenden tot miljoenen euro s per jaar) kun je Adobe, Oracle of HP vragen. Heb je minder budget kijk dan naar de tech innovators: de vernieuwende whizzkids op de markt.

6 5. Stel EISEN aan het marketing cloud systeem en kijk welke problemen het voor je oplost: a) Is het systeem een open systeem? Lost het systeem de complexiteit van data koppelen en analyseren voor je op? Als marketeer wil je werken met up-to-date, geïntegreerde en geanalyseerde data, zonder dat je daar werk voor moet verrichten. b) Kan het systeem gebruik maken van de bestaande klantdata? Voorkomt het een ICT Traject? Kortom, past het systeem binnen de huidige situatie in het bedrijf; kan het systeem koppelen met CRM, ESP, POS, Webshop, Website, Loyaltycard, etc. c) Kun je met het systeem zowel op PERSOONSNIVEAU data verzamelen, analyseren, segmenteren en ook geautomatiseerde workflows voor 1-OP-1 OUTPUT inrichten? Zonder data op persoonsniveau kun je deze segmentering niet maken. Blijf niet steken in trendmatige informatie in tegenstelling tot informatie op persoonsniveau. d) Kan het systeem 24/7 gedragspatronen en interesses ontdekken en meten en vanuit de herhalende patronen voorspellingen doen? Predictive Analytics (biedt meer mogelijkheden voor up- en cross-sell). Up to date is van levensbelang voor de marketeer. e) Kan het systeem technisch gezien binnen 40 uur geïnstalleerd worden in een maximale doorlooptijd van 4-6 weken? Voorkom een ICT traject. Om een verantwoorde keuze voor de juiste marketing cloud voor jouw organisatie te kunnen maken, is het handig om eerst te weten hoe het eigenlijk werkt. Daarom ga ik in het volgende hoofdstuk vijftig jaar terug in de tijd om te zien hoe persoonlijke marketingcommunicatie kleinschalig werkte. F L I

7 Het boodschappenboekje van mijn moeder Vijftig jaar geleden - in mijn jeugd - kwam de kruidenier elke week bij mijn moeder thuis om de boodschappen te noteren die ons gezin die week nodig had. Deze bestelling schreef mijn moeder in het opschrijfboekje van CENTRA Kruidenier Arie Breed. Zo heette de kruidenier uit mijn geboortedorp Spanbroek. Samen namen ze het lijstje door en dan zei Arie: Nou mevrouw Franke, ik zie dat u geen soda op de lijst heeft geschreven, maar volgens mij is het op. Het is toch al zo n drie weken geleden dat u dat voor het laatst bestelde? Arie bladerde dan even terug in het oranjeboekje (de bestelhistorie ) en dat bleek dan inderdaad zo te zijn. Mijn moeder was blij dat Arie daar aan dacht en zei: Zet het er maar bij.

8 Omdat Arie inzicht had in mijn moeders interesses en aankooppatronen, kon hij ter plekke bepalen of hij een aanbieding kon doen of niet. Ook had hij inzicht in haar budget: bestelde ze elke week voor 8 gulden en op een dag slechts voor 6, dan wist hij vanuit zijn opgebouwde datakennis of ze nog wat ruimte in haar budget had. Het mooie was dat Arie de volgende dag altijd fluitend de bestelde boodschappen persoonlijk kwam bezorgen. Mijn moeder was dan ook erg gesteld op Arie (customer loyalty). Vijftig jaar geleden werd door kruidenier Arie Breed dus op een persoonlijke manier de perfecte 1-op-1 marketingcommunicatie bedreven. Zowel op corporate- als op productniveau. Arie en de klanten waren tevreden. De altijd bereikbare klant Anno 2015 zijn de klant en de prospect moeilijk te traceren, vertonen sterk veranderend koopgedrag en hoppen van de ene (web)leverancier naar de andere. De bestelhistorie en het aankooppatroon zijn verspreid over gesloten systemen. In kassadata, mailssystemen, in een CRM pakket etc. Van geïntegreerde dataverzameling en data-analyse door bedrijven is beperkt en moeizaam sprake. De oplossing ligt besloten in een platform dat naar de klant luistert. Met een marketing cloud systeem verzamel je omnichannel 24/7 geautomatiseerd data vanuit het gedragspatroon van de klant en bouwt zo het unieke klantprofiel op. In het volgende hoofdstuk (3) laten we zien hoe je dat doet.

9 Luisteren naar je klant levert meer omzet, winst en tevreden klanten op Hoe kom je aan een hogere omzet, hogere marge, meer winst en houd je ook nog tevreden klanten? Door naar je klant te luisteren en met hem te praten leer je de klant kennen; zoals Arie (uit hoofdstuk 2) zijn klant kende. Luisteren naar je klant Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een marketing cloud systeem luister je naar je klant, verzamel je omnichannel relevante data op persoonsniveau. Zo leer je hem kennen en kun je effectief en persoonlijk communiceren waardoor je een hogere kans op conversie hebt. Door werkzaamheden te automatiseren kan je als marketeer je richten op strategie, segmentatie, concept, contentcreatie en ben je verlost van het handmatig data verzamelen, synchroniseren en exporteren van datasets; én het uitvoeren van ingewikkelde technische deep analytics werkzaamheden. Geautomatiseerd data verzamelen op persoonsniveau Dankzij de marketing cloud verzamel je 24/7 data over je klant of prospect uit allerlei dataverzamelingen, zoals CRM, Transacties, POS, telefooncentrales en social media. Eigenlijk vanuit elke datawarehouse in jouw bedrijf dat te koppelen is. Daarom is een open software systeem zo belangrijk. Met zo n systeem verwerf je inzicht en kennis op de volgende gebieden: 1. Wie is de klant? 2. Wat koopt hij? 3. Wat is zijn interesse? 4. Waar koopt hij? 5. Hoe vaak koopt hij? 6. Wat besteedt hij? 7. Anonieme bezoekers 8. Websitepersonalisatie op grond van interesses (géén retargeting maar content direct op de website)

10 E ERS MI8 7A O N A L I Z E D C U S TO <D / 24 EEP ICS LY T IO N AT A LI <P AT NA TO NA Mi8 Figure A A N A LY TIC S TO M C US AU SO M D D TS CONTENTMAR DA TA - MI8 PER ZE R LTY YA O L E SE KE T IN G 8 G N IN MI AAT Mi TING INTELLIG RKE EN A C M R ME D 2015 zmerce.com (Illustratie figuur A: voorbeeld van de werking van Mi8 van zmerce) 24/7 Data analyseren (geautomatiseerd) 24/7 wordt de data omnichannel automatisch verzameld én geanalyseerd, waardoor er actuele en rijke, unieke klantprofielen ontstaan. Weten we veel van een klant? Wat is zijn aankoopvoorkeur? Zijn er patronen te ontdekken in zijn aankoopgedrag? Houdt hij van rode wijn of juist alleen maar van vlierbessensiroop. Koopt hij Hugo Boss of Tommy Hilfiger. Is hij vegetariër of houdt hij van vlees. Segmenteren Dankzij de 24/7 datamining en deep analytics kan je als marketeer tot op persoonsniveau segmenteren en klanten onderbrengen in dynamische groepen. Als het gedrag van de klant verandert, gaat hij automatisch van de ene naar de andere groep. Stel klant A koopt altijd vlees (groep vleeskopers) en stopt daarmee gedurende een langere periode (bijvoorbeeld 4 weken), dan verhuist hij automatisch naar de groep niet-vleeskopers. Workflows: Persoonlijk en interactief communiceren Dankzij de analyse en segmentatie kan de marketeer 1-op-1 marketingcommunicatie bedrijven met zijn klanten en prospects. Voor elk segment kan hij met het

11 marketing cloud systeem communicatie workflows inrichten voor nieuwsbrieven, SMS versturen en export voor telemarketing of direct mail inplannen. Deze workflows draaien volledig geautomatiseerd. Customer journey in beeld: marketing & sales Marketing & sales trekken samen op in de datagedreven organisatie. Dankzij de marketing cloud kunnen marketing en sales vele malen effectiever samenwerken en elkaar versterken. Met de verzamelde data neemt de kwaliteit van de leads toe. Een goed marketing cloud systeem geeft dus inzicht in de gehele customer journey en draagt bij aan het vullen van de marketing en salesfunnels. Zie figuur B.

12 Installatie en integratie van een marketing cloud systeem Zoals in stap 1 tot en met 3 van dit whitepaper is uitgelegd, vereist het werken met een marketing cloud systeem dat je bereid bent om een data-gedreven organisatie te worden. Het voert in het kader van dit whitepaper te ver om daar dieper op in te gaan. Wel moet je in je keuze voor een cloud systeem opletten of het een langdurig ICT-traject wordt of dat het snel gerealiseerd kan zijn. De verschillen (en dus de kosten) zijn enorm. Mi8 van zmerce kan bijvoorbeeld in een onderneming met 4 websites, 1 webshop, producten en klantprofielen binnen 40 uur geïmplementeerd worden. Daar tegenover staan systemen die een half jaar nodig hebben.

13 Kosten marketing cloud Voor de meeste ondernemingen zijn de cloud systemen vanwege enorme investeringen onbetaalbaar. Daarom is er nu Mi8 van zmerce. Kostbare systemen kosten alleen voor de startlicentie minimaal zo n euro. Het Mi8 systeem van zmerce staat aan de andere kant van het spectrum. Van deze technologie startup uit 2014 is de prijs van de startlicentie minder dan euro per jaar. Maar kan zo n betaalbaar systeem hetzelfde als zo n duur systeem? Het antwoord is ja. Interessant daarbij is dat de grote spelers geen open software systeem aanbieden. Terwijl dit juist grote voordelen biedt in het koppelen van externe databronnen. Bovendien maakt het je als bedrijf onafhankelijk van de leverancier. Ook het enorme prijsverschil in startlicentiekosten valt op. Daarbij is Mi8 verreweg het best betaalbaar. Een ander opvallend en vernieuwend verschil is dat Mi8 geautomatiseerd interesses kan meten in tegenstelling tot andere partijen. Hetzelfde geldt voor geautomatiseerde data-analyse en patroonherkenning op persoonsniveau. Kortom zeer de moeite waard om de betaalbare systemen te overwegen.

14 Samenvattend 6a Welke problemen lost een marketing cloud op voor de marketeer? 1. Omzet- en winstverhoging tot wel 60% en meer mogelijk. 2. Marketeer bespaart veel tijd, omdat hij niet meer handmatig data hoeft te koppelen en te verwerken. 3. Omnichannel dataverzamelingen worden gekoppeld om klantprofielen te verrijken. 4. Een marketing cloud verrijkt volledig geautomatiseerd 24/7 de klantprofielen; deep analytics, transacties, interessemeting en interactie met de klant en prospect. 5. Marketeer kan zich richten op strategie, concept, content en creatie. 6. Mogelijkheid tot segmentatie. Dynamische groepen inrichten = altijd actuele segmentatie op basis van actuele profielinformatie. 7. Geautomatiseerde workflows voor omnichannel marketingautomation waardoor veel marketingcommunicatie acties volledig geautomatiseerd verlopen, passend bij de klant op persoonsniveau op het juiste moment in het juiste kanaal. 8. Website personalisatie; anonieme bezoekers monitoren en converteren. 9. Besparing in tijd en geld. 10. Customer loyalty neemt toe. 6b Zijn Marketing Cloudsystemen voor elk bedrijf betaalbaar? Ja!. Gezien de toegenomen en razendsnelle technologische ontwikkelingen, komen deze systemen betaalbaar onder handbereik voor elk bedrijf. Een voorbeeld daarvan is het Mi8 Marketing Intelligence Platform van zmerce, dat een startlicentie aanbiedt vanaf zo n euro. Zie

15 Afronding Dit whitepaper beoogt niet volledig te zijn, maar helpt de toekomstbewuste marketeer op weg om zich te oriënteren op een betaalbaar marketing cloud systeem. Workshops Regelmatig geeft zmerce kleinschalige workshops over de mogelijkheden van het Mi8 Marketing Intelligence & Marketing Automation platform. Kijk op voor de inhoud en data. CONTACTGEGEVENS

16 zmerce Amsterdam Cees Franke A-LAB, Overhoeksplein KS Amsterdam +31 (0) zmerce Berlijn Pappelallee 78/ Berlin +49 (0) Mi8 MARKETING INTELLIGENCE zmerce BV Beeld: CFP zmerce Adobe Stock Design Rianne Sponselee

Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken?

Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken? Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken? Yes! Welkom Vanmiddag Visie Wat is MA? Klantendata 360 Realtime De swingende marketeer Data Cirkels van F. Wat is er te koop Cases Q&A Drinks. Visie 1.

Nadere informatie

Slimme bedrijven investeren in het Mi8 Marketing Intelligence Platform van zmerce. Zij zijn de winnaars van vandaag en morgen...

Slimme bedrijven investeren in het Mi8 Marketing Intelligence Platform van zmerce. Zij zijn de winnaars van vandaag en morgen... Slimme bedrijven investeren in het Mi8 Marketing Intelligence Platform van zmerce. Zij zijn de winnaars van vandaag en morgen... Mi8 Marketing Intelligence Suite van zmerce. Verhoog uw omzet met hypermoderne

Nadere informatie

DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016

DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016 DDMA Customer Data Award Case Vakmedianet 2016 Vakmedianet Ceesjan de Vos 10 november 2016 Amsterdam Vakmedianet B2B uitgeverij 1,2 miljoen lezers in 56 niches DDMA Customer Data Award 2016 We leveren

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne.

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. Toen het in kaart brengen van bezoekersgedrag op websites nog in de kinderschoenen stond, beperkten marketeers zich tot

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 13 oktober 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B...

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon Don t cut your margin! Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon al snel 30.000 per jaar aan resultaat laat weglopen! Letterlijk wel te verstaan. Gewoon, omdat door

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Hoe leer ik mijn leden beter kennen?

Hoe leer ik mijn leden beter kennen? Hoe leer ik mijn leden beter kennen? Ervaringen van Dutch Network Group Jeantine Naafs 10 maart 2016 Inhoud Context Methodiek DNG - Contentmarketingmatrix - Customer journey - Profielverrijking - Databronnen

Nadere informatie

beste online marketing voor jouw kantoor.

beste online marketing voor jouw kantoor. Een review is de beste online marketing voor jouw kantoor. HOGERE OPBRENGSTEN LAGERE KOSTEN POSITIEVE EFFECTEN VOORWOORD INHOUD Je moet grondig je best doen om online goed gevonden te worden. Het internet

Nadere informatie

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten?

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Inleiding Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Er zijn geruchten dat Amazon een dergelijke gedetailleerde kennis van haar klanten

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Conversie marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan

Nadere informatie

Hoe je klanten beter leert kennen

Hoe je klanten beter leert kennen Hoe je klanten beter leert kennen Inleiding Adverteren is een dure hobby. Van iedere euro die je uitgeeft aan reclame gaat een deel verloren omdat je een boodschap uitzendt die niet door iedere ontvanger

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

Customer experience in het digitale tijdperk

Customer experience in het digitale tijdperk Customer experience in het digitale tijdperk Hoe je een klantgerichte organisatie kan bouwen Marketingmanagement is in constante evolutie. Wij leven niet in een veranderend tijdperk, maar in een verandering

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group Dirk Jan Koekkoek (1979) is mede oprichter en aandeelhouder van efuture Group. Binnen de directie is hij met name verantwoordelijk voor business en online marketing intelligence, search engine marketing

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Ik wil u beter leren kennen... 2 H2 Start van de relatie: kennismaken... 3 H3 Personalisatie: altijd weten wie ik ben... 4 H4 Profielverrijking: weten wat mij interesseert...

Nadere informatie

E-mail marketing en CRM. 21 redenen om ze te koppelen

E-mail marketing en CRM. 21 redenen om ze te koppelen E-mail marketing en CRM 21 redenen om ze te koppelen Deze eguide laat zien dat een koppeling tussen je CRMsoftware en e-mail marketingsoftware veel oplevert. Een koppeling van deze twee softwaresystemen

Nadere informatie

Workshop IP-Herkenning

Workshop IP-Herkenning Workshop IP-Herkenning Peter Arkenbout Gysbert Wind 14 januari 2016 WiFi: Prosu_Guest Wachtwoord: villa8251 Agenda - Introductie - Marketing & sales online Feiten en cijfers - IP-herkenning - Aan de slag

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken Patrick Dalle Inhoudsopgave Quote... 3 Business case... 3 Introductie... 3 Een nieuwe groeistrategie voor uw bedrijf... 4 Geïntegreerde CRM:

Nadere informatie

Livy Professional. De internetmakelaar

Livy Professional. De internetmakelaar De internetmakelaar pagina 2 De internetmakelaar pagina 3 werkt met Yes-co Open, een web based CRM systeem, waarvoor u geen installatie nodig heeft en kan werken vanaf iedere plek. Met Livy heeft u: Inzicht

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf.

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. 5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. Retargeting is het process van het plaatsen van een tracking code op een website bezoeker zijn browser met de doelstelling om gerichte adverenties

Nadere informatie

SALARISADMINISTRATIE

SALARISADMINISTRATIE SALARISADMINISTRATIE Zelf doen of uitbesteden? Leuk dat je ons partner kennisdocument hebt gedownload. In kennisdocumenten in samenwerking met horecabranche experts brengen wij je op de hoogte van de voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Special: Is data een kritische succesfactor? 3

Inhoudsopgave. Special: Is data een kritische succesfactor? 3 Inhoudsopgave Special: Is data een kritische succesfactor? 3 1. DM Barometer 4 Onderzoeksopzet 4 Special: Is data een kritische succesfactor 4 Respondenten 4 2. Resultaten 6 Klantdata & dialoog 6 Datamanagement

Nadere informatie

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten.

Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. WHITEPAPER Test uw e-mailmarketing Door senior e-mailmarketingadviseur Paul Knapp Ontdek in 10 minuten hoe uw e-mailmarketing beter kan. Vul de vragenlijst in en bekijk de resultaten. Deel I: Vragen over

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Engage your partner. Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen.

Engage your partner. Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen. Engage your partner Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen. Inspiratie, kennis & praktische tools Het doel van het Engage your Partner programma is om uw business

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Innovatief vermogen. Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO

Innovatief vermogen. Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO Innovatief vermogen Indicatoren: Visie / Creativiteit / MVO Situatie: Tijdens mijn werk, boodschappen doen, aankoopgedrag, studie en nog veel meer dagelijkse stappen komen consumenten, inclusief ik, steeds

Nadere informatie

Klantgericht communiceren met donateurs

Klantgericht communiceren met donateurs Klantgericht communiceren met donateurs 4orange, 2016 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Klantgericht communiceren met donateurs Iedereen in de non-profit branche die

Nadere informatie

Toekomst van Sales. 18 mei 2017

Toekomst van Sales. 18 mei 2017 Toekomst van Sales 1 WELKOM Robert Hamminga robert.hamminga@redfoxblue.nl 0031-619228708 2 UW TEAM OPDRACHT ZWARTE STIFT 1. Teken een organigram normale old school verkooporganisatie 2. Teken een normale

Nadere informatie

Welkom bij de Partner Marketing sessie PR & Communicatie

Welkom bij de Partner Marketing sessie PR & Communicatie Welkom bij de Partner Marketing sessie PR & Communicatie 16.00-16.05 :Welkom 16.05-16.30 :Voorstelrondje 16.30-17.15 :Communicatie bij AFAS 17.15-17.45 :Fast Meal + Interactie 17.45-18.30 :PR bij AFAS

Nadere informatie

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Rapport Credit Management Software 2015-2016 Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Credit Expo, 5 november 2015 Agenda 1. Het rapport Credit Management Software 2. CMS. De huidige stand van zaken 3. Hoe ziet

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook FACEBOOK: NR. 1 SOCIAAL MEDIUM Facebook is veruit het grootste sociale medium van dit moment. Dit maakt Facebook voor veel bedrijven en marketeers een

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties.

Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties. Het succesvolle all-in-one online platform voor bedrijven en organisaties. Klaar voor de toekomst Synergie Komt uit het Grieks: (synergia = samenwerking). Het beschrijft de situatie waarin het effect van

Nadere informatie

DASC WEGENER MEDIA GROEIT DOOR VERBETERDE INZET VAN DATA-ANALYSE

DASC WEGENER MEDIA GROEIT DOOR VERBETERDE INZET VAN DATA-ANALYSE DASC WEGENER MEDIA GROEIT DOOR VERBETERDE INZET VAN DATA-ANALYSE Wegener Media, uitgever van diverse regionale dagbladen en huis-aanhuisbladen, voert veel analyses uit op online en offline data. Marketing

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

Factsheet INSIGHTS Mirabeau

Factsheet INSIGHTS Mirabeau Factsheet INSIGHTS Mirabeau INSIGHTS Mirabeau Organisaties die de user experience optimaliseren op basis van data zijn de winnaars van morgen. Met het online platform als belangrijkste verkoopkanaal en

Nadere informatie

De juiste klanten via search engine marketing. Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010

De juiste klanten via search engine marketing. Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010 De juiste klanten via search engine marketing Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010 Agenda 1 2 3 4 5 Introductie Wat is Zoekmachine Marketing Voor en nadelen van SEA en SEO Webshop/Leadgeneratie

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Pondres Etail instapconcept

Pondres Etail instapconcept Pondres Etail instapconcept In het kader van het project Internetlogistiek Midden-Brabant heeft Pondres een concept ontwikkeld voor retailers die van bricks naar clicks willen. Met behulp van dit concept

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

EVERYTHING IS CONNECTED

EVERYTHING IS CONNECTED BEZOEKERSINFORMATIE INTERNATIONAAL PROOF SOCIAL MEDIA MARKE MARKETING G SEO VORM & FUNCTIE RESPONSIVE A EVERYTHING IS CONNECTED A GEBRUIKERSPROFIELEN ALTIJD TOEGANKELIJK BEELDMATERIAAL BACKOFFICE DATABASE

Nadere informatie

BASIS FUNCTIONALITEIT. Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website

BASIS FUNCTIONALITEIT. Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website INTRODUCTIE BASIS FUNCTIONALITEIT Creëer kwalitatieve leads uit bezoekers van je website B2B software voor het identificeren van SweetSpot prospects op je website Beschrijving van de basis functionaliteit

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

E-commerce keuzegids. Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform

E-commerce keuzegids. Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform E-commerce keuzegids Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform Voorwoord Jij staat op het punt om een keuze te maken uit een geschikt E-commerceplatform voor de online verkoop van jouw

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma Closed Loop Reportage 1 Inhoud 1. Het Closed-Loop rapportage proces 3 2. Wat je nodig hebt 6 3. De rollen van Sales en Marketing 7 Stap 1: Bezoeker komt op uw site 7

Nadere informatie

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk.

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Paul Tops 7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Agenda. 1. Introductie 2. Inbound marketing in de praktijk a. B2B Maxlead case b. B2C Ruiter Dakkapellen case 3. Andere

Nadere informatie

Van ruwe data naar bruikbare informatie. Sales Insight van itradenetwork

Van ruwe data naar bruikbare informatie. Sales Insight van itradenetwork Van ruwe data naar bruikbare informatie. Sales Insight van itradenetwork Inzicht, kansen, groei Ziet u het niet meer? Het is kenmerkend voor de horeca-, hospitality- en voedingssector dat producenten en

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Klanten zijn kostbaar

Klanten zijn kostbaar Productkaart Inleiding Wie zijn mijn klanten, waarom kopen ze bij mij, en hoe bereik ik ze? Dat zijn vragen die wij dagelijks beantwoorden. Bij Court1 houden we ons 24/7 bezig met database marketing. Met

Nadere informatie

Lead & Loyalty. Na de conversie: van Lead naar Loyale klant. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Lead & Loyalty. Na de conversie: van Lead naar Loyale klant. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Lead & Loyalty Na de conversie: van Lead naar Loyale klant EVEN VOORSTELLEN E: edward.hoogeveen@iprospect.com T: +31 (0) 6 212 12 829 WELK BEDRIJF HEEFT LOYALE KLANTEN? De vraag van vandaag is: Wat moeten

Nadere informatie

Kinderen over Klantrelaties

Kinderen over Klantrelaties Kinderen over Klantrelaties handouts bij presentatie CRM Inspiration avond van CRM-Association NL 22 april 2009 Door Adriaan Wagenaar Kijk eens door de ogen van een kind naar klantrelaties. Welke nieuwe

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

Creatie, toepassing en evaluatie: door marketeers en klantcontactmedewerkers. We focussen hier op Vraag, Analyse en Data terugkoppelen.

Creatie, toepassing en evaluatie: door marketeers en klantcontactmedewerkers. We focussen hier op Vraag, Analyse en Data terugkoppelen. Marketing Intelligence voor beginners Workshop door Sara Oomen (EMC Cultuuronderzoeken) en Jildiz Heddes (zelfstandig data-analist) Congres Podiumkunsten 2014 WAT Marketing Intelligence is het stelselmatig

Nadere informatie

turning data into profit knowhowmarketing

turning data into profit knowhowmarketing turning data into profit knowhowmarketing Kennis over de markt, de klant, de concurrent en de effectiviteit van marketing wordt steeds belangrijker. Succesvolle bedrijven gebruiken deze kennis om snel

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

Checklist voor. de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S. Aangeboden door:

Checklist voor. de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S. Aangeboden door: Checklist voor de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S Aangeboden door: Kernvragen voor de ontwikkeling van uw buyer persona s! Het ontwikkelen van een buyer persona is een belangrijk onderdeel voor een

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

ONLINE MARKETING = ICT NIOC 2015 - BART ENSINK

ONLINE MARKETING = ICT NIOC 2015 - BART ENSINK ONLINE MARKETING = ICT NIOC 2015 - BART ENSINK Bart Ensink Saxion - Bedrijfskundige Informatica UT - Toegepaste Communicatie Wetenschappen Werkgevers: Innovadis - Websites, -shops, intranet Caase.com -

Nadere informatie

Praxis 2020. Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014

Praxis 2020. Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014 Praxis 2020 Analytics & Big Data Expertgroep di. 8 sep 2014 2020: Consument verwacht meer Me-Commerce Shoppen gaat steeds minder om product en transac2e en meer om oriënta2evoorkeuren en persoonlijke context

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie