Aardappelgratin met lekkere kip en groene groenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aardappelgratin met lekkere kip en groene groenten"

Transcriptie

1 Weekmenu januari week 4 Het valt mij op dat ik in fasen kook: Aziatische fase, Italiaans, pastafase, wel deze week is het de aardappelfase. Normaal gezien eet ik niet zoveel aardappelen omdat ze veel koolhydraten bevatten maar af en toe heb ik er gewoon nood aan of beter gezegd goesting in. Zaterdag Aardappelgratin met lekkere kip en groene groenten Een romige aardappelschotel, pittig gebakken kip en frisse groene groentjes.heerlijk weekendeten want dan mag het wel eens wat meer moeite kosten. De kunst van een perfecte gratin ligt hem in de schijfjes, je moet ervoor zorgen dat alle schijfjes ongeveer dezelfde dikte hebben en dat doe je het best met een mandoline of een keukenmachine. Wanneer je echt tijd en geduld hebt kook je de aardappelen best niet voor maar laat je ze garen in de oven. Als het sneller moet gaan kan je ze eventueel eventjes voorkoken, een 5 tal minuten en dan laten verdergaren, wel met minder room. De groentjes hebben niet veel nodig, gewoon puur en naar smaak: in mijn geval: spinazie, prei en paksoi, gewokt en gekruid met peper en zout. Mij dochter had een vriendinnetje op bezoek en ik jan jullie verzekeren dat de borden leeg waren. Een succes dus.

2 Wat? 4 personen 2 grote kipfilets opengesneden in vlindervormig 8 sneetjes bacon Cayennepeper of kippekruiden, afhankelijk of je het graag pikant hebt Takje rozemarijn Olijfolie 1 paksoi 2 preien 500 Gr verse spinazie Olijfolie of wokolie of kokosolie 8 grote aardappelen, 2 per persoon 1 ui Salie Room Peper en zou Schil de patatjes en snij ze in schijfjes. Snij de ui in ringen en bak aan in olijfolie samen met wat salie. Laat bakken tot de ui gaar is en kruid met peper en zout. Meng de gebakken ui met de aardappelschijfjes en kruid flink met peper en zout. In deze versie geen look. Schik de aardappelschijfjes in een ovenschaal en druk goed aan. Giet de room erover tot de aardappelen half onder staan en werk af met wat parmezaanse kaas of andere geraspte kaas. Plaats gedurende een half uur in de voorverwarmde oven. Let op want als je ze niet voorkookt moeten ze zeker 45 a 50 minuten in de oven tot de aardappelen gaar en goudbruin gebakken zijn. Snij de kipfilet open zodat he een vlindervorm bekomt. Sla ze nu plat met een keukenhamer of deegrol of een lege fles. Leg er wel folie of bakpapier over om hygiënische redenen. Kruid met kippekruiden of cayennepeper en leg op elk stuk de bacon. Bak de kip aan in olijfolie tot ze gaar is. Reinig en snij de groenten in stukken. De paksoi mag je volledig versnijden, het harde gedeelte maar ook de bladeren. Start met prei aan te bakken gedurende een 3 tal minuten, gevolgd door de paksoi. Wanneer deze klaar is voeg je de verse spinazie toe en laat eventjes meewarmen tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.

3 Zondag Broodje steak Ik was eventjes mijn inspiratie kwijt en heb mijn man laten kiezen wat er op tafel kwam dit weekend. Het valt toch wel op dat mannen andere voorkeuren hebben dan wij vrouwen en dat dat niet altijd noodzakelijk negatief hoeft te zijn bewijst het volgende: Bij het bladeren in een van Jamie s boeken viel zijn oog op een ietwat merkwaardig niet alledaags recept: een broodje steak is dat wel een echte maaltijd eigenlijk? Eerst twijfelde ik wat maar het recept te hebben gelezen en wat gepuzzeld te hebben met de ingredienten, hier en daar wat veranderingen te hebben aangebracht, stond mijn besluit vast: vanavond eten we een broodje steak! En ik zou er geen spijt van hebben want het was heerlijk. Belangrijk is wel dat je kiest voor een stuk steak van zeer goede kwaliteit want niemand wil van de pezerige zenuwstukken waar je uren moet op kauwen Een knapperig stuk stokbrood, ja we mogen af en toe nog wel eens brood eten, frisse Chimichurrisaus, vers geroosterde paprika s, rucola en gebakken champignons. Een heerlijke combinatie die jullie echt eens moeten proberen (als jullie van steak houden natuurlijk). Chimichurrisaus is een Argentijnse saus die hoofdzakelijk bestaat uit groene pepers, look, komijn en andere kruiden. Ik heb ze een beetje aangepast en er kerstomaten en koriander aan toegevoegd. Een licht zurige maar zeer kruidige saus die perfect combineert met een sappig stuk vlees. Wat? 2 p stokbrood 2 grote steak voor 2 personen 1 paprika

4 champignons Rucola Chimichurrisaus 1 bosje koriander 4 el rode wijnazijn 1 teentje look 1 handvol kerstomaatjes olijfolie (naar smaak) een halve chilipeper, zaadjes verwijderd snuifje komijn Geroosterde paprika verse paprika s Zet de oven op 200 Plaats de paprika in een ovenschaal en laat gedurende een half uur/45 minuten roosteren. Draai hem regelmatig om wanneer je ziet dat de schil zwart wordt. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak de chimichurrisaus door alle ingredienten in de keukenmachine fijn te maken tot je een pesto-achtige structuur bekomt. Voeg olijfolie toe naar smaak en kruid met peper en zout. De saus moet fris zurig smaken. Zet een grillpan op het vuur en laat zeer heet worden. Kruid het vlees met peper en zout en grill het tot de gewenste gaartijd. Wij hebben het graag saignant omdat dit het lekkerste is voor dit recept. Snij de champignons in stukken en bak deze even aan in olijfolie. Haal de paprika uit de oven en leg deze gedurende een paar minuten in een afgesloten pot. Dit zorgt ervoor dat hij gaat zweten zodat het vel makkelijker loskomt. Verwijder het vel en snij de paprika in stukjes. Vul het stokbrood met sneetjes vlees, beetje van de saus, stukjes geroosterde paprika, rucola en champignons. Pure comfort food, ideaal voor het weekend.

5 Maandag Ovenschotel van witte kool, witte vis en aardappeltjes Witte kool in combinatie met vis, je zou het niet onmiddellijk doen maar ik heb het geprobeerd en het was echt lekker. Deze keer nog de klassieke witte kool in béchamelsaus, een rijke saus, met aardappelschijfjes en gepocheerde vis. In de winter heb ik soms echt nood aan goede oude boerenkost en zeg nu zelf wanneer eten we nog eens kolen? Het is nu wel een redelijke karwei om een witte kool te versnijden maar met een keukenmachine, ja ik val in herhaling maar wanneer je snel en gezond wil koken iedere dag heb je dit echt wel nodig, is het op gefixt. Je snijd de kool in stukken en laat ze in keukenmachine (ik gebruik de grove rasp) fijnraspen zodat je ze kan voorkoken. Als je een waterkoker hebt gaat het nog sneller: terwijl je de kool raspt, kookt het water. Wat? 4p 1 halve witte kool (maak een hele en vries de rest in voor een volgende keer) 4 grote stukken witte stevige vis 8 kleine aardappelen, in schijfjes gesneden Bechamelsaus (0.5 l) 50 gr boter 50 gr bloem 0.5 l melk nootmuskaat peper zout scheutjes citroensap of mespunt mosterd

6 Kook de fijngesneden kool gedurende 10 minuten tot ze beetgaar is. Giet ze af en laat uitlekken. Maak in tussen de bechamelsaus door de boter te smelten, bloem toe te voegen en goed te roeren tot het mengsel begint te bakken. Voeg de melk al roerend toe en breng eveneens al roerend aan de kook. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en voeg een scheutje citroensap toe. Meng de witte kool met de saus en giet dit mengsel in een ovenschaal. Pocheer de stukken vis gedurende een 3-tal minuten (je kan ze ook eventjes stomen maar niet tot ze volledig gaar zijn) in kokend water waar je een bouillonblokje aan kan toevoegen. Laat de vis uitlekken en leg op de witte kool. Snij de aardappelen in zeer fijne schijfjes en beleg hiermee de ovenschotel. Laat gedurende een 30-tal minuten bakken in de oven. Smakelijk! Dinsdag Wie lust er geen spruitjes? Ik hou helemaal niet van spruitjes, als kind wel, maar nu eigenlijk niet meer. Toch verplicht ik mezelf om een paar keer tijdens de winterperiode deze lieve kleine minikooltjes klaar te maken. In hun pure vorm gestoomd of gekookt heb ik echt moeite om ze te eten maar in een stoemp of op onderstaande manier lukt het wel.

7 Een recept, eerder een manier van klaarmaken, van jaja je raad het al, mijn lievelingschef Jamie Oliver die een kindvriendelijke spruitjesschotel op tafel tovert. Met succes want op deze manier lusten we ze wel. Wij hebben er gehaktballetjes bij gegeten (omdat ik nog gehakt in de vriezer had) maar je kan er uiteraard ook een ander vleesje bij eten. Wat? 4 p 1 zak spruitjes van 500 gr spekjes salie nootmuskaat boter 6 el worchestersaus peper zout Maak de spruitjes fijn in de keukenmachine, net zoals de witte kool. Je kan ze ook in stukjes snijden als je geen machine hebt. Bak ze eventjes aan in een klontje boter samen met de spekjes en kruid met salie, nootmuskaat, peper en zout. Voeg een beetje water toe tot ze half onder staan en laat gedurende een 20 tal minuten klaarstoven. Wanneer de spruitjes zacht zijn voeg je de worchestersaus toe en roer goed om. Laat nog een minuutje bakken en dien op. Woensdag Schorseneren met scampi Van verse schorseneren wordt dikwijls gezegd dat ze moeilijk te kuisen zijn, wel onterecht. Het vraagt wel wat werk en je doet het best plastic handschoenen aan maar op zich valt het nog allemaal best mee. Verse groenten vragen nu eenmaal meer moeite dan een pak uit de dievriezer halen of een blik opentrekken. Je moet er wat voor over hebben. Een ietwat ongewone combinatie: schorseneren met scampi, maar toch wel lekker. Dit receptje hebben we gemaakt op de kookles ( anders zou ik er eerlijk gezegd nooit op gekomen zijn. Het enige wat ik minder vind aan het recept is het gebruik van room.maar voor de rest wat het wel lekker. Ik zou alleen niet al het werk doen om de schoresenren schoon te maken en ze dan in dit gerecht met allerlei groenten te combineren. Zo verliezen ze naar mening een beetje hun waarde.

8 Als jullie toch eens veel moed hebben tijdens het weekend om eraan te beginnen heb ik volgende tip: Doe je handschoenen aan voor je eraan begint. Spoel ze eerst af onder koud water om de modder en vuil te verwijderen. Zet een grote pot klaar met koud water en een flinke scheut azijn. Schil de schorseneren met een fijnschiller en snij ze in stukjes. Zet ze onmiddellijk onder in het koude azijnwater zodat ze niet verkleuren tot bij het gebruik. Wat? 4 p Asperges in witte saus 3 asperges per persoon, schoongemaakt en in stukjes gesneden Boter room (200 ml) Bouillon (200 ml) Citroensap Scampisaus 1 grote prei of 2 kleine preitjes 4-tal scampi per persoon 2 wortelen, in schijfjes gesneden peper en zout citroenrasp, stukje schil van een citroen (geen hele citroen, een stukje) Paprikapoeder Bak de schorseneren aan in een beetje boter en kruid met peper en zout. Voeg de bouillon en room toe en laat koken tot de gewenste gaarheid (de ene heeft ze liever platgekookt dan de andere). Wanneer je merkt dat het mengsel te droog wordt kan je een beetje bouillon toevoegen. Bak de prei en wortelen eveneens aan in een beetje boter en kruid met peper en zout. Voeg de citroenrasp toe. Laat gaarstoven. Bak de scampi afzonderlijk van de groenten en kruid met paprikapoeder. Meng de schorseneren met de groeten en de scampi en dien op met Pasta. Donderdag

9 Fris zalmbordje met groene groentjes Wij waren uitgenodigd bij een vriendin, een fulltime werkende mama met, verschiet niet, 5 kinderen.ik heb heel veel respect voor haar want je moet het maar doen het is zeker niet evident en ik bewonder haar enorm voor het geduld en de kalmte waarmee ze alles kan combineren. Een etentje midden in de week en toch een fantastische warme ontvangst met simpel maar vooral heel lekker eten. Ik vond het eigenlijk zo lekker dat ik het (mits haar toestemming natuurlijk) op de blog plaats. Kort aangebakken zalm met groene groentjes, een fris yoghurtsausje en ovengebakken zoete en gewone aardappel. Klinkt simpel en dat is het ook maar het heeft enorm gesmaakt, zal iets te maken hebben met met liefde gemaakt waarschijnlijk. Wat? 4 p 4 zalmstukken met vel gemengde sla boontjes groene asperges peultjes tomaat Kleine aardappelen in de schil Zoete aardappelen verse tijm olijfolie peper zout Yoghurtsausje Griekse yoghurt mayonnaise verse kruiden zoals munt, bieslook, basilicum

10 Was de aardappelen maar laat de schil eraan. Snij ze in dikke schijven en plaats ze in een ovenschotel. Overgiet met flink wat olijfolie, peper, zout en verse tijm. Laat ze roosteren in de oven op 180. Dit kan wel wat tijd in beslag nemen maar om tijd te winnen kan je ze eventueel vooraf eventjes koken. Geeft niet hetzelfde effect maar is ook lekker. Pocheer de boontjes en asperges maar zorg ervoor dat ze nog knapperig zijn. Snij de tomaten in vier en verwijder de pitjes. Snij de tomatenhelften in fijne sliertjes. Zet de grillpan op het vuur en laat goed heet worden (als je er geen hebt, geen nood, een gewone antikleefpan lukt ook). Kruid de zalm en bak deze langs beide kanten tot de gewenste gaartijd. Het best is om hem niet helemaal door te bakken, hij mag (moet) eigenlijk nog rosé zijn. Een lekker fris gezond gerecht, in aangenaam gezelschap en dat midden in de week. Zalig! Vrijdag Italiaanse antipastischotel Wanneer je mensen op bezoek hebt is er niet altijd die zin om een hele avond aan de tafel te zitten, laat staan achter je kookpotten en fornuis door te brengen. Een antipastischotel vind ik ideaal omdat het relatief makkelijk te maken is, je veel variatie kan brengen (groenten, vlees, kaas, brood, pesto s ) en er een heerlijk wijntje kan bij serveren. Het meer informele karakter van een italiaanse antispastischotel spreekt mij nog het meest aan eigenlijk. Iedereen neemt een bordje en bedient zichzelf met al dat lekkers. De vrijdagavond leent zich dan ook als ideaal moment om allemaal gezellig in de zetel te genieten van een hapje en een drankje. Tijdens onze reizen door Italie heb ik natuurlijk mijn ogen de kost gegeven zeker wat betreft het eten en hoe ze hun antipasti serveren. Normaal gezien zijn antipasti een soort van appetizers, aperitiefhapjes maar je kan ze in een soort van buffetvorm zeker ook als maaltijd eten. Een paar tips: Plaats een aantal (ik neem meestal een viertal) soorten fijne italiaanse

11 vleeswaren op een plank of bord. Ik heb gebruikt (alles in de Delhaize te vinden) : mortadella, salami, proscuitto cotto en coppa. Versier hier en daar met wat rucola. Maak een salade caprese ofwel tomaat met mozzarella : snij de mozzarella in fijne schijfjes alsook de tomaat. Wissel af, schijfje tomaat, schijfje mozzarella. Overgiet met lekker olijfolie, peper, zout en pijnboompitjes. Bruschetta met tomaat: snij een tomaat in fijne stukjes en meng met fijngesneden basilicum, peper, zout en olijfolie. Gebruik chiabatta ofwel een dikke snede brood en smeer deze in met een teentje look. Gril deze broodjes eventjes in oven (grillstand) ofwel in de pan en beleg met de tomaten. Gevulde champignons: hol champignons uit en vul ze met een mengsel van ricotta/parmezaan/citroenrasp en eventueel een chilipepertje. Goed kruiden met peper en zout en laten garen in de oven op 180. Gegrilde groenten (courgetten, aubergine, paprika): Snij de groenten in lange plakken en smeer ze in met olijfolie, peper, zout en eventueel een teentje look. Laat de grillpan zeer heet worden en grill de groenten langs beide kanten. Pesto : groene of rode: hoort er eigenlijk ook wel bij en is zeer lekker als sausje bij de groentjes of om gewoon op een lekker knapperig stukje brood te smeren. Kazen: allerlei soorten italiaanse kaas kan je ook op een plankje of bord leggen eventueel met vijgenconfituur erbij. Heel lekker maar misschien wel wat te zomers.dit komt later nog wel. Ze alles op een tafel met een aantal bordjes, bestek en enkele mandjes knapperig brood erbij. Serveer er een prosecco of een frisse wijn bij. Meer informatie over de wijn zal ik jullie morgen geven. Nu ga ik genieten van dit lekkere buffetje en de start van alweer een welgekomen weekend. Jullie ook? Wendy

Ideaal voor een vrijdagavond: broodje steak met chimichurisaus

Ideaal voor een vrijdagavond: broodje steak met chimichurisaus Ideaal voor een vrijdagavond: broodje steak met chimichurisaus Dit is het resultaat als je je man het avondmaal laat kiezen. Het valt toch wel op dat mannen andere voorkeuren hebben dan wij vrouwen en

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Homemade granola 4+ personen - 45 minuten Gegrilde aubergine met mozzarella Aardappelpannenkoek Maandag energiedag 50 g Spar cashewnoten 75 g Spar amandelen

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven De lekkerste lekkernijen uit eigen (moes)tuin! RABARBERJAM met appel & munt Voor twee potten: 250 gram rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden 250 gram geleisuiker 0,5 theelepel sinaasappelrasp

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Steak tartaar Tramezzini met pesto, tomaat en mozzarella 4+ personen - 15 minuten Wentelteefjes van croques monsieur 4 personen - 20 minuten Maandag energiedag

Nadere informatie

Winter-Zomer quiche voor Lisa

Winter-Zomer quiche voor Lisa Winter-Zomer quiche voor Lisa Op vraag van Lisa, wanneer gaan we nog eens zo een groententaart eten mama? Wel, vandaag en ik moet toegeven dat ik heel graag quiche eet, al heb ik ze nog nooit ergens gegeten,

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Gevulde courgette met kippenchipolata, tomatensaus en rijst Maandag energiedag 2 courgettes 4 kippenchipolata's 1 brick tomatensaus 1 zakje Express long riz

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

Veggie gevulde tomaten

Veggie gevulde tomaten Veggie gevulde tomaten Voor Lisa de versie met gehakt, voor mij de vegatarische versie boordevol verse groentjes en wat fetakaas. Een gezond en vegetarisch alternatief voor de gehaktversie. Ideaal voor

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord.

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Een stukje vlees past in een gezonde voeding. Het brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan in een goed

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Maandag: linzenschotel met kip à la Jamie Oliver

Maandag: linzenschotel met kip à la Jamie Oliver Maandag: linzenschotel met kip à la Jamie Oliver Het zal jullie al opgevallen zijn dat ik graag met linzen werk. Wel ik vind ze gewoon echt lekker en ze zijn de ideale vervanger van aardappelen. In dit

Nadere informatie

K E R S T MET PHILIPS AIRFRYER

K E R S T MET PHILIPS AIRFRYER MET PHILIPS AIRFRYER S A N D R A S K E R S T Ik houd van de kerstperiode. Mooi gedekte tafels, overheerlijke etentjes en vooral gezellig samen zijn met familie en vrienden. Kerstmis is voor mij hét hoogtepunt.

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

verrassende aardappelgerechten

verrassende aardappelgerechten 10 verrassende aardappelgerechten Aardappel-ansjovischips met een dipsaus Voorbereiding 15 minuten 20 minuten 4 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g) 8 gezouten ansjovisfilets 1 handjevol rucola 50 g

Nadere informatie

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Koken zonder vlees is makkelijker - en lekkerder - dan je denkt. We geven jou graag een duwtje in de rug met dit recept. maatweek-2017-recepten-postkaart.indd

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Omelet met bacon uit de oven

Omelet met bacon uit de oven Alle recepten zijn steeds voor 1 persoon. FASE 1 Omelet met bacon uit de oven 1 zakje Q omelet bacon 50g prinsessenbonen 50g bloemkool 25g komkommer 25g peultjes 1 takje verse peterselie Verwarm de oven

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman

Cursus Koken 1 Basisvaardigheden. met. Marceline Paelman Cursus Koken 1 Basisvaardigheden met Marceline Paelman Les 4 02-03-2016 Een italiaanse avond met Minestrone Pizza Lasagne Tiramisu Menu Minestrone 2 Minestrone Benodigdheden: 2 preistaven 1 stuk selder

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Croque met raclettekaas Pasta met kip, paddenstoelen en pesto 4 personen - 20 minuten Zalmloempia Maandag energiedag 4 sneden Spar tramezzini brood 4 tomaten

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Diner. Gevulde champignons met groenten

Diner. Gevulde champignons met groenten Diner Gevulde champignons met groenten M 1 KLAAR I 4 MIUE 3 grote champignons (of 6 kleine) 1 tomaat 1 courgette 5 blaadjes salie 2 1 g magere kwark/plattekaas paprikapoeder 15 g gezeefde tomaten 2 1 koffielepel

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Hamburger met witte koolsla Pasta met olijven, pijnboompitten en coppa Wortelstoemp met worst 4 personen - 30 minuten Maandag energiedag Dinsdag Italiaanse

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Menu 190. Lasagne met rivierkreeftjes en champignons. Lentesoep met n krokantje. Mousse van passievrucht en mango, Bretoense zandkoekjes

Menu 190. Lasagne met rivierkreeftjes en champignons. Lentesoep met n krokantje. Mousse van passievrucht en mango, Bretoense zandkoekjes Menu 190. Lasagne met rivierkreeftjes en champignons Lentesoep met n krokantje Zalm in papillot met venkel, rode ui, zeekraal en courgette Mousse van passievrucht en mango, Bretoense zandkoekjes Lasagne

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus FEESTMENU Pompoensoep met scampi en tomaat Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus Hindefilet met gestoofde groenten, appel en poivradesaus Pompoensoep met tomaat en scampi DUUR: 45

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Kip met rode curry Pasta met scampi's en tomatensaus 4 personen - 20 minuten Kleine gefrituurde vogelnestjes 4 personen - 45 minuten Maandag energiedag 4

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog

vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog Zomerse rog, lekker met de frisse smaak van venkel. rog met zuiderse venkel, kaascrumble en limoen ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 25 minuten

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

patatjes en tover je binnen de

patatjes en tover je binnen de Ook zo zot van puree, aardappelen in de schil, patatjes in de oven of verse frietjes met mayonaise? Ga dan samen met je mama, papa, tante, nonkel, juf of babysit aan de slag! Met pot en pan in de aanslag

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

Ik heb hier een gegrilde courgette bij gedaan, jonge spinazieblaadjes, kerstomaatjes, komkommer en en zoetzure dressing.

Ik heb hier een gegrilde courgette bij gedaan, jonge spinazieblaadjes, kerstomaatjes, komkommer en en zoetzure dressing. November week 13 Een week vol afwisseling, zelf gekookt maar ook zeer lekker gegeten op restaurant. Om het goed te maken heb ik een aantal interessante en lekkere lunchgerechtjes gemaakt zoals de haloumi

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Schol is. Schol is lekker en gezond. Schol is smullen!

Schol is. Schol is lekker en gezond. Schol is smullen! Schol is smullen! GEZOND SNEL LEKKER Ook de mannen van de zee zijn enthousiast: schol is eenvoudig te bereiden, niet vet en heerlijk van smaak. Bovendien is de graat gemakkelijk te verwijderen en hebben

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan Loempia Witte kool Soja scheuten Champignon Wortelen Look 2 Eieren Zout Suiker Thaise saus Loempia vellen Noodles Varkensgehakt Olie 1. Doe de noodles in koud water en laat weken. 2. Was alle groenten

Nadere informatie

!!!!! verrassende patapasrecepten

!!!!! verrassende patapasrecepten 10 verrassende patapasrecepten Geplette aardappel gepaneerd in groene kruiden ())#*+*,"#-)&"& 5 kleine, bloemige aardappelen 250 g filet van gerookte forel 1/2 ui 50 g kruidenkaas 40 g boter 2 el groene

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Recepten. Basisingrediënten

Recepten. Basisingrediënten TurboMax 119 verbluffende recepten Basisingrediënten 4 middelgrote eieren 15 ml melk Zout en peper Kies één van de onderstaande recepten. Mix de ingrediënten in de TurboMax met het lemmet. Voeg de basisingrediënten

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Erwten- en preisoep. Je kan de soep serveren met room, toast of geroosterde pompoenzaden/zonnebloempitten.

Erwten- en preisoep. Je kan de soep serveren met room, toast of geroosterde pompoenzaden/zonnebloempitten. Erwten- en preisoep Enthousiastelingen van romige soepen zullen blij zijn met dit recept dit gerecht is verrukkelijk! Zijn delicate textuur maakt de eetervaring een echt plezier. Bijkomend zal de grote

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

De Smaak van. December

De Smaak van. December De Smaak van December Daalder Kaasfondue voor 4 personen Ingrediënten: 240 gram Daaldammer 240 gram Belegen Kaas 120 gram Morbier 400 ml droge witte wijn teentje knoflook 1 el maïzena 125 cc kirsch* versgemalen

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen Velouté Florida Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes Peren in de oven Ingrediënten (4 pers) mix van bospaddestoelen 1 teentje knoflook 4 sneden brood

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

Junglebroodjes. Bereiding: Koolhydraten per junglebroodje: Benodigdheden: Ingrediënten 3 junglebroodjes: Optioneel:

Junglebroodjes. Bereiding: Koolhydraten per junglebroodje: Benodigdheden: Ingrediënten 3 junglebroodjes: Optioneel: Koolhydraten per junglebroodje: 1.6 g khd Benodigdheden: Junglebroodjes Ik ben gek op deze broodjes. Je kunt er namelijk mee variëren en ik ben dol op variatie. Ik maak ze met zongedroogde tomaten, olijven

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie