Omelet met bacon uit de oven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omelet met bacon uit de oven"

Transcriptie

1 Alle recepten zijn steeds voor 1 persoon. FASE 1 Omelet met bacon uit de oven 1 zakje Q omelet bacon 50g prinsessenbonen 50g bloemkool 25g komkommer 25g peultjes 1 takje verse peterselie Verwarm de oven voor op 225 C. Snijd de groenten in kleine stukjes en stoom ze, tot ze beetgaar zijn. Vet een ovenschotel in en leg de groenten hierin. Los het poeder van de Q omelet met bacon op in 120ml water en giet het eimengsel over de groenten. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak. Plaats de schaal voor 10 à 15 minuten in de oven. Bestrooi met fijngesneden peterselie.

2 Omelet met groenten 1 zakje Q omelet kaas 150g champignons 50g tomaat 25g rode paprika 25g groene paprika 25g verse ui 10g verse peterselie Tijm Peterselie Snijd de groenten fijn en stoof ze in de olijfolie. Los het poeder van de Q omelet met kaas op in 120ml water en giet het eimengsel over de gestoofde groenten. Voeg de fijngesneden kruiden toe. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak. Bak de omelet op een zacht vuurtje in een antikleefpan.

3 Mediteraans omelet uit de oven 1 zakje Q omelet mediterraans 100g groene paprika 100g tomaat 50g prinsessenbonen 2 stijfgeklopte eiwitten 1 eetlepel Provençaalse kruiden Tijm Bieslook Lookpoeder Verwarm de oven voor op 180 C. Los het poeder van de Q omelet mediterraans op in 120ml water. Snijd de groenten fijn en fruit in de olijfolie. Kruid de groenten met lookpoeder, tijm en Provençaalse kruiden. Doe de groenten in een ovenschaaltje. Klop 2 eiwitten stijf en meng deze door het Q omelet. Giet deze bereiding dan over de groenten. Bak het geheel gedurende 8 à 10 minuten in de oven op 180 C.

4 Omelet met courgette en tomaat 1 zakje Q omelet kaas 150g courgette 150g tomaat 50g verse ui 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel Provençaalse kruiden Gedroogde rozemarijn Gedroogde tijm Snijd de courgette en tomaat in fijne schijfjes. Snijd de ui in ringen. Bak de uiringen, courgette en tomaat in de pan. Bestrooi met rozemarijn, tijm en de Provençaalse kruiden. Los het poeder van de Q omelet kaas op in 100ml water en giet dit over de groenten. Bak de omelet tot ze goudbruin is.

5 Spaghetti bolognaise met groenten 1 zakje Q spaghetti bolognaise 100g courgette 75g broccoli 50g champignons 1 eetlepel oregano 1 eetlepel tijm 1 eetlepel rozemarijn Snijd de groenten fijn. Wok eerst de broccoli in olijfolie en voeg na 2 minuten de courgette en champignons toe. Voeg de kruiden toe aan de groenten. Los het poeder van de Q spaghetti bolognaise op in 170ml water en voeg al roerend toe aan de groenten. Laat het geheel 5 à 10 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.

6 Pasta met scampi s in curry 1 zakje Q fusilli 5 scampi s 100g sojascheuten 100g rode paprika ½ koffielepel currypoeder 2 eetlepels kokosmelk uit blik Kook de pasta gedurende 8 à 10 minuten gaar in gezouten water. Kuis de scampi s en wok ze tot ze beetgaar zijn. Voeg de sojascheuten en de paprika toe. Laat zachtjes garen. Breng op smaak met het currypoeder, de kokosmelk, peper en zout. Roer de pasta onder de gewokte groenten.

7 Zuiderse rijst met curry ½ zakje Q rijst ½ zakje Q kip-currysoep 150g prinsessenbonen 150g gele paprika 50g ui Currypoeder Snijd de groenten en stoof ze gaar in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Breng gezouten water aan de kook en dompel de rijst erin. Laat gedurende 20 minuten koken. Los het poeder van de Q kip-currysoep op in 200ml water. Warm de soep op. Meng de rijst met de groenten en de saus.

8 Rijst met ratatouille van groenten 1 zakje Q rijst 140g courgette 100g tomaat 80g aubergine 35g rode paprika 20g sjalot Tijm, rozemarijn, peterselie Snijd de sjalot, courgette, aubergine en paprika fijn en laat ze samen met de kruiden en een kleine hoeveelheid water en de olijfolie stoven op een zacht vuurtje. Ontvel en ontpit de tomaat. Voeg hem vervolgens toe aan de groenten en laat even stoven. Breng gezouten water aan de kook en dompel de rijst erin. Laat 20 minuten koken. Meng de groenten met de rijst en kruid eventueel nog bij met peper en zout.

9 Winterse salade met gegrilde kip 120g kipfilet 150g romeinse sla 85g witloof 50g selder 10g sjalot 1 eetlepel azijn ½ eetlepel olijfolie Maak de sla en het witloof schoon en snijd in reepjes. Snijd het de selder en de sjalot in fijne ringen. Maak de dressing met de azijn, olie, peper en zout. Snijd de kipfilet in reepjes en gril deze. Meng de groenten met de dressing en voeg de gegrilde kippenreepjes toe.

10 Komkommersalade 200g komkommer 10g tuinkers 10g bieslook 10g rode ui 1 theelepel mosterd 1 theelepel azijn Snijd de komkommer in kleine blokjes Snijd de ui heel fijn Maak de dressing. Meng de tuinkers, bieslook, mosterd, olijfolie, azijn, peper en zout. Roer de dressing door de komkommer en sjalot. Dit slaatje bevat nog geen eiwitportie. Het kan gegeten worden met een toastbrood, crostino, beschuit of u kan daarna nog een eiwitrijk dessert nemen. Bijvoorbeeld een vanillepudding.

11 Tagliatelle salade 1 zakje eiwitrijke tagliatelle 100g champignons 100g komkommer 75g rucola 50g tomaat 50g gele paprika 20g radijs 1 sjalot 1 koffielepel mosterd 1 eetlepel peterselie Lookpoeder Bereid de vinaigrette. Meng de mosterd met de sjalot, peterselie ½ eetlepel olijfolie. Voeg lookpoeder, zout en peper toe en laat trekken in de koelkast. Kook de tagliatelle in gezouten water gedurende 20 minuten. Giet de pasta af en laat afkoelen. Bak de champignons in ½ eetlepel olijfolie en laat afkoelen. Snijd de tomaat, paprika, komkommer en radijzen in blokjes. Was de sla en snijd in fijne reepjes Meng alle groenten met de pasta en de vinaigrette.

12 Pastasalade 1 zakje Q fusilli 100g komkommer 100g tomaten 60g verse basilicum 50g groene paprika 50g rucola 1 teentje knoflook Kook de Q fusilli in gezouten water gedurende 8 à 10 minuten tot deze beetgaar is. Giet de pasta af en laat afkoelen Was en versnijd de komkommer en paprika in kleine blokjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd in kleine blokjes. Versnijd de basilicum en rucola. Meng alles onder de pasta en voeg een eetlepel olijfolie toe. Kruid af met peper en zout.

13 Ovenschotel van andijviepuree 1 zakje Q aardappelpuree 200g andijvie 25g ui 25g rode paprika 1 theelepel currypoeder Verwarm de oven voor op 215 C. Was en versnijd de groenten. Fruit de ui en de paprika in de olijfolie. Voeg de andijvie toe tot deze zacht is. Kruid af met peper en zout. Schik de groenten in een ovenschaal. Bereid de aardappelpuree met 100ml koud water en warm hem op Roer de currypoeder en wat peper en zout onder de puree. Schik de puree over de groenten en zet gedurende 15 à 20 minuten in de oven.

14 Gegrilde groenten met aardappelpuree 1 zakje Q aardappelpuree 100g courgette 100 champignons 100g aubergine 75g rode paprika Was de groenten en snij ze in dunne plakjes Gril de groenten op een gil of de barbecue. Bereid de aardappel puree door toevoeging van 100ml water en warm hem op. Kruid de puree en de groenten af met peper en zout en serveer. Werk af met wat basilicum of andere verse kruiden. Dit gerecht is ook lekker met de Q pasta in plaats van de Q aardappelpuree. In een volgende fase kan de Q pasta of aardappelpuree vervangen worden door bijvoorbeeld een gegrilde kip of vis.

15 Parmentier prinsessenboontjes 1 zakje Q hachis parmentier 50g prinsessenbonen 50g peultjes 50g ui 1 eetlepel 1 laurierblaadje Stoom de prinsessenbonen en de peultjes beetgaar met het laurierblaadje. Snijd de ui in ringen en bak hem beetgaar in olijfolie. Bereid de Q parmentier door toevoeging van 170ml water en warm op. Voeg de groenten toe aan de Q parmentier en kruid af met peper en zout.

16 Chili met groenten 1 zakje Q chili 100g prinsessenbonen 25g rode paprika 1 theelepel chilipoeder Snijd de prinsessenbonen en paprika in kleine stukjes. Wok de groenten in olijfolie. Voeg de chilipoeder toe Bereid de Q chili door toevoeging van 170ml water en verwarm. minuten. Voegde groenten toe en laat nog 5 à 10 minuten pruttelen op zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout.

17 Aardappelpuree met groenten uit de oven 1 zakje Q aardappelpuree 200g Chinese kool 25g peultjes 25g tomaat 10g ui Verwarm de oven voor op 215 C. Snijd de kool, peultjes en tomaat in stukken en wok ze in olijfolie. Voeg na 2 minuten 1 eetlepel water toe en kruid met peper en zout. Bereid de Q aardappelpuree door toevoeging van 100ml water. Verwarm deze en kruid met peper en zout. Versnijd de uit en meng deze onder de aardappelpuree. Schik de groenten in een ovenschaal en daarboven de aardappelpuree. Plaats voor 15 à 20 minuten in de oven.

18 Asperges met een heerlijk sausje 1 zakje Q aspergesoep let croutons 200g groene of witte asperges 5 blaadjes peterselie Peper er zout Kook de asperges gaar. Bereid de Q aspergesoep door toevoeging van 100ml water en warm dit op. Kruid met peper en zout en voeg versnipperde peterselie toe. Schik de asperges op een bord en overgiet met de saus.

19 Broccoli-bloemkoolgratin 1 zakje Q groentesoep 200g bloemkool 100g broccoli 1o g peterselie Verwarm de oven voor op 220 C. Was de bloemkool en broccoli en verdeel in roosjes. Kook de roosjes gaar. Giet het kookvocht weg maar houd 100ml bij en laat dit afkoelen. Gebruik 100ml van het kookvocht om de Q groentesoep te bereiden en warm het geheel op. Schik de groenten in een ovenschaal en doe de Q groentensaus erover. Plaat voor 10 à 15 minuten in de oven. Werk af met wat peterselie

20 Groene soep 1 zakje Q kippensoep 200g courgette 50g champignons 25g groene paprika 10g bieslook 1 theelepel mosterd Snij de courgette, champignons en paprika in kleine stukjes en fruit ze in olijfolie. Bereid de Q kippensoep door toevoeging van 200ml water en warm dit op. Voeg de groenten toe aan de soep en werk af met bieslook, mosterd, peper en zout.

21 Champignonsoep 1 zakje Q champignonsoep 50g champignons 20g peultjes 1 sjalot 10g peterselie Was de champignons en peultjes en snijd ze fijn. Bak de groenten in olijfolie tot ze beetgaar zijn. Bereid de Q champignonsoep door 200ml water toe te voegen. Warm het geheel op en kruid met peper en zout. Doe de groenten bij de soep en werk af met gesnipperde peterselie.

22 Paprikasoep 1 zakje Q soep van rode groenten 150g rode paprika 40g bleekselder Vet- en suikerarme groentebouillon Snijd de paprika en bleekselder in stukjes en bak ze in de pan. Voeg een halve liter water bij waarin de groentebouillon is opgelost. Laat de groenten 5 à 6 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn. Mix het geheel. Bereid de soep van rode groenten door 200ml water toe te voegen. Warm het geheel op. Voeg de gemixte groenten toe aan de soep en mix alles nog eens door. Kruid af met peper en zout.

23 Gazpacho 100g rode paprika 100g tomaat 200g komkommer 50g sla 15g ui Was en versnijd de groenten in stukken. Mix de groenten en kruid met peper en zout. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Laat 1uur rusten in de koelkast. Deze gazpacho bevat nog geen eiwitportie. Het kan gegeten worden met een toastbrood, crostino, beschuit of u kan daarna nog een eiwitrijk dessert nemen. Bijvoorbeeld een vanillepudding.

24 Zomerse toast 3 sneden eiwitrijk brood 100g tomaat 25g rode paprika 50g komkommer 25g rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel saus Walden Farms Snijd de groenten in heel kleine blokjes. Meng de groenten samen met de geperste knoflook. Kruid met peper en zout. Bak het eiwitrijk brood goudbruin in de olijfolie Leg de groenten op het gebakken brood en verdeel de saus over de groenten. Kruid eventueel nog af met peper en zout. Je kan in plaats van het eiwitrijk brood ook een toast natuur, toast meerzaden of toastbrood gebruiken. Het eiwitrijk brood kan ook geroosterd worden in plaats van gebakken in de pan.

25 Kippennuggets met een salade 1 zakje Q kippennuggets 100g sla 100g komkommer 100g tomaat 100g wortel Laat de oven voorverwarmen op 200 C. Los het zakje van de Q kippennuggets op in 40ml water en laat 20 minuten rusten. Vorm 2 balletjes. Bak de balletjes gedurende 15minuten op 200 C op bakpapier. Was en versnijd de groenten. Schik de groenten op een bord en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg de kippennuggets er bovenop.

26 Toastbrood met groenten en zalm Dubbele snede eiwitrijk toastbrood 50g sla 50g komkommer 50g tomaat 50g wortel 50g gerookte zalm Toast de 2 sneden tegen elkaar in de toaster. Was en versnijd de groenten. Beleg het toastbrood met de groenten en zalm.

27 Wokgroenten met kippenblokjes 130g kipfilet 100g witloof 100g sojascheuten 50g tomaat 25g groene paprika 25g rode paprika 25g ui 1 koffielepel dragon 1,5 eetlepel olijfolie Was en versnijd de groenten. Snijd de kipfilet in blokjes Wok de kippenblokjes in tot ze goudbruin zijn. Wok de groenten in de ½ eetlepel olijfolie. Voeg de dragon toe. Voeg de kippenblokjes opnieuw toe en laat nog even bakken. Kruid het geheel met peper en zout.

28 Biefstuk met champignons 100g biefstuk 200g champignons 50g sla 50g tomaat 50g komkommer 20g ui 1eetlepel sjalot 1 eetlepel bieslook 2 eetlepels olijfolie Snijd de ui, sjalot en champignons in fijne stukken. Bak de champignons met de ui en sjalot in. Kruid met peper en zout. Voeg de versnipperde bieslook toe. Laat de pan goed warm worden met en bak de biefstuk gaar. Kruid de biefstuk met peper en zout. Was en versnijd de sla tomaat en komkommer en serveer bij de biefstuk met champignons.

29 Varkensbrochette 120g varkenslapje 100g champignons 25g groene paprika 25g rode paprika 25g rode paprika 25g rode ui Provençaalse kruiden Was en versnijd de groenten in grove stukken. Snijdt het varkenslapje in grove stukken. Steek afwisselend een stukje vlees en groenten op een satéstokje. De rest van de groenten wok je in. Kruid de groenten met de Provençaalse kruiden. Bak de brochette op de BBQ of een grillpan. Serveer de gewokte groenten bij de brochette.

30 Salade met kip 120g kipfilet 50g rucola sla 100g komkommer 50g tomaat 50g gele paprika Was en versnijd de groenten in fijne stukjes. Snijd de kipfilet in fijne reepjes en gril deze in een grillpan. Meng de kippenreepjes met de groenten en kruid met peper en zout. Voeg toe aan de salade.

31 Zalm met komkommer 120g rauwe zalm 200g komkommer 1 eetlepel dille Snijd de zalm in fijne blokjes. Snijd de komkommer in fijne blokjes. Meng de zalm met de komkommer en werk af met de dille. Je kan eventueel gebruik maken van een zelfgemaakte magere vinaigrette. Dit gerechtje is ook een ideaal voorgerechtje voor een feestje dat u bijvoorbeeld thuis organiseert. Het is lekker en past perfect binnen uw dieet.

32 Papillot van kabeljauw 120g kabeljauwfilet 100g prei 100g wortel 1 eetlepel dille ½ eetlepel azijn Verwarm de oven voor op 180 C. Was en versnijd de prei en wortel. Spoel de vis onder koud water en dep droog. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Leg de prei en wortel op aluminiumfolie in een ovenschotel, besprenkel met azijn en leg de vis er op. Sluit de aluminiumfolie tot en papillot. Laat een 30 minuten garen in de oven op 180 C. Was de dille en hak fijn. Dresseer de dille op de kabeljauw en serveer.

33 Gamba s met spinazie en aardappelpuree 1 zakje Q aardappelpuree 100g verse spinazie 2 grote gamba s 1 teentje knoflook Was de spinazie. Snijd de knoflook heel fijn en dep de gamba s droog. Bak de gamba s met de knoflook in ½ eetlepel olijfolie. Roerbak de spinazie kort in ½ eetlepel olijfolie. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Bereid de Q aardappelpuree door toevoeging van 100ml water. Schud goed en verwarm 1 minuut in de microgolfoven. Kruid de aardappelpuree mat peper en zout. Serveer de puree op een bord. Leg de spinazie er bovenop en werk af met de gebakken gamba s. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

34 Forel met groenten 150g forel 100g sla 75g tomaat 25g rode paprika 20g ui 3 blaadjes basilicum Was de forel en dep droog met keukenpapier. Kruid de forel met peper en zout. Bak de vis 15 minuten in olijfolie tot hij mooi bruin en gaar is. Was en versnijd de tomaat en paprika in fijne blokjes. Versnipper de ui. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

Recepten ONTBIJT: BIJGERECHTEN:

Recepten ONTBIJT: BIJGERECHTEN: Recepten Om uw dieet zo gemakkelijk en smakelijk mogelijk te maken heeft SaniSlim een aantal recepten ontwikkeld die u tijdens uw dieet maar ook daarna kunt gebruiken. Wij wensen u smakelijk afvallen!

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

SPAGHETTI BOLOGNAISE VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE BEREIDING INGREDIËNTEN. 20 min. 2 (avondmaal)

SPAGHETTI BOLOGNAISE VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE BEREIDING INGREDIËNTEN. 20 min. 2 (avondmaal) 20 min 2 (avondmaal) SPAGHETTI BOLOGNAISE Tagliatelle HCC Spaghetti bolognaise HCC 50 g ajuin 50 g champignons 150 g gele paprika 150 g gepelde tomaten Takje peterselie 1 koffielepel olijfolie Peper &

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Diner. Gevulde champignons met groenten

Diner. Gevulde champignons met groenten Diner Gevulde champignons met groenten M 1 KLAAR I 4 MIUE 3 grote champignons (of 6 kleine) 1 tomaat 1 courgette 5 blaadjes salie 2 1 g magere kwark/plattekaas paprikapoeder 15 g gezeefde tomaten 2 1 koffielepel

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Wokken met Flandria-groenten

Wokken met Flandria-groenten wok Wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een hedendaagse snelle en gezonde manier van koken die oorspronkelijk ontstond in Azië. U hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en u kunt

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus FEESTMENU Pompoensoep met scampi en tomaat Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus Hindefilet met gestoofde groenten, appel en poivradesaus Pompoensoep met tomaat en scampi DUUR: 45

Nadere informatie

Pasta met gerookte zalm en sla

Pasta met gerookte zalm en sla Pasta met gerookte zalm en sla Frisse pasta met gerookte zalm en sla. Binnen 30 minuten heeft u dit eiwitrijke gerecht op tafel staan! per portie 70 gram pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan Recepten RECEPT 1 OMELET. Klop de melk met het ei in de pan Champignons aan bakken Spinazie, gewassen & gesneden toevoegen Ei mengsel toevoegen Om en om bakken, totdat het ei gestold is. RECEPT 2 GEVULDE

Nadere informatie

verzorging CSPE KB 2013

verzorging CSPE KB 2013 verzorging CSPE KB 2013 bijlage Recepten variant a: Gepofte aardappel met magere kwark en kipsalade variant b: Gepofte aardappel met hüttenkäse en kaassalade PK-0711-b-13-1-b 1 / 5 lees verder variant

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

Zalmsalade Ingrediënten: 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola ½ tomaat 50 gram komkommer

Zalmsalade Ingrediënten: 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola ½ tomaat 50 gram komkommer Weekplanner Ontbijt Lunch Diner Dag1: 230 gram yoghurt-naturel 3.5% vet 1 peer Zalmsalade 145 gram gerookte zalm 50 gram rucola 50 gram komkommer Snij de groenten en zalm in stukjes en meng in een kom

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Kip met rode curry Pasta met scampi's en tomatensaus 4 personen - 20 minuten Kleine gefrituurde vogelnestjes 4 personen - 45 minuten Maandag energiedag 4

Nadere informatie

Recepten Proteïnedieet

Recepten Proteïnedieet Recepten Proteïnedieet AERDE Schoonheidsinstituut Oude Bakelsedijk 14 5421 WP Gemert 0492-365599 info@aerde.com www.aerde.com AERDE Schoonheidsinstituut 1 Inhoudsopgave Soepen...4 Groentesoep met mexicaans

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

Visburger. Voor 1 persoon. Voedingswaarde: 260 kcal, 26,3 gram eiwit, 6,9 gram koolhydraten, 15,6 gram vet, 1,4 gram vezels.

Visburger. Voor 1 persoon. Voedingswaarde: 260 kcal, 26,3 gram eiwit, 6,9 gram koolhydraten, 15,6 gram vet, 1,4 gram vezels. bestaat dit jaar 10 jaar! Reden voor een feestje! Speciaal voor u hebben wij de 10 meest populaire recepten van de afgelopen 10 jaar verzameld. Met deze lekkere en gezonde recepten blijft u op gewicht

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Om mee te nemen en voor op het werk Lekkere gerechten voor onderweg of op je werk.

Om mee te nemen en voor op het werk Lekkere gerechten voor onderweg of op je werk. Nooit meer honger TM Inhoudsopgave 6 Om mee te nemen en voor op het werk Lekkere gerechten voor onderweg of op je werk. 40 Vrije avond Eenvoudige recepten die 's avonds in een handomdraai op tafel staan.

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Lunch. Tomatensoep met pasta

Lunch. Tomatensoep met pasta Lunch omatensoep met pasta M 7 KLAAR I 2 MIUE 2 tomaten 1 ui 5 5 g ongekookte, kleine volkorenpasta 3 ml groentebouillon peper, zout, 1 koffielepel Italiaanse kruiden 6 blaadjes basilicum Ontvel de tomaten

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 11+12 Dag 11 Ontbijt: Ontbijtrepen 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 2 sneetjes

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Oriental chili schotel

Oriental chili schotel ½ portie 1 portie ½ portie ½ portie 1 portie 2 pers. 2 pers. Oriental chili schotel Gevulde witlof/tonijnsalade bootjes Maak van de courgette spaghetti (met Spirelli). Bereid de spaghetti naar keuze: rauw,

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

BEREIDINGSWIJZE. Samen slimmer afslanken

BEREIDINGSWIJZE. Samen slimmer afslanken BEREIDINGSWIJZE Samen slimmer afslanken 1 Inhoudsopgave Deel 1 Do s & Dont s Deel 2 Soepen Gezouten gerechten - Omeletten - Kaassoufflé - Aardappelpuree - Deegwaren - Pizza - Blinis Zoete gerechten - Nagerechten

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Homemade granola 4+ personen - 45 minuten Gegrilde aubergine met mozzarella Aardappelpannenkoek Maandag energiedag 50 g Spar cashewnoten 75 g Spar amandelen

Nadere informatie

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten.

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten. 365 DAGEN Woord vooraf Wat eten we vandaag?, is wellicht de meest gestelde vraag waar je vaak niet meteen een antwoord op hebt. Met dit kookboek verandert dat voorgoed. In dit boek vind je voor elke dag

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Croque met raclettekaas Pasta met kip, paddenstoelen en pesto 4 personen - 20 minuten Zalmloempia Maandag energiedag 4 sneden Spar tramezzini brood 4 tomaten

Nadere informatie

Heerlijke pastagerechten. Receptengids

Heerlijke pastagerechten. Receptengids Heerlijke pastagerechten Receptengids Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Het

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 21+22 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 21+22 Dag 21 Ontbijt: Ontbijtshake 1 portie melk 1 portie havermout (of glutenvrij: boekweitgrutten) 1 portie papaja Snijd

Nadere informatie

AARDPEERSOEP LEKKER MET

AARDPEERSOEP LEKKER MET AARDPEERSOEP 500 g aardpeer 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 l paddenstoelenbouillon (of 1 l kippenbouillon met 1 bakje champignons) 150 ml melk tuinkers (eventueel) zwarte peper

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Weekmenu 2 Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Dinsdag Gegrilde ribkarbonade Aardappelpuree Groene kool Magere kwark met muesli* Woensdag Chili sin carne* Citrusfruitsalade

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

...lekkere recepten voor in de nachtdienst

...lekkere recepten voor in de nachtdienst ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Recepten die energie geven! BEROEPSORGANISATIE VOOR DE VERPLEGING EN VERZORGING Recepten die langdurende energie geven Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten.

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten. 365 DAGEN Voorwoord Wat eten we vandaag?, is wellicht de meest gestelde vraag waar je vaak niet meteen een antwoord op hebt. Met dit kookboek verandert dat voorgoed. In dit boek vind je voor elke dag van

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes t vaak gezien als een moeilijke Afvallen en een sociaal leven word je sociale leven even stop willen ook dan combinatie. Het liefste zou je bent. Een verjaardag, een borrel of zetten

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer je aan het afvallen bent.

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

Aardappelen/ pasta/rijst

Aardappelen/ pasta/rijst Boodschappenlijstje vrouw Intensive - week 3 FASE B = afvallen en overstappen op een evenwichtig eetpatroon met ca. 700 900 kcal Intensive producten 14 porties Intensive Shakes, Pudding of Muesli Groenten

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

10min 45. Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons. 4 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. bereiding min.

10min 45. Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons. 4 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. bereiding min. 4 sonen LENTE-ZOMER voor 10 45 4 Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons 6 tomaten, gepeld en doormidden gesneden 3 rode paprika s, ontpit en in kwartjes gesneden 4 kl olie 4 sneetjes

Nadere informatie

Suikervrije dagmenu s

Suikervrije dagmenu s Dag 17 1 portie schapenfeta in blokjes (of zuivelvrij: kipfilet) ½ tomaat in plakjes salade van komkommer, sla, uitje, vers fruit olijfolie 2 sneetjes roggeknäckebröd of roggebrood (of glutenvrije crackers)

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer Weekmenu 48 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 1 appel 2 volkoren boterhammen 1 keer philadelphia light

Nadere informatie

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen 600 gram kalkoenfilets (rauw gewicht) 300 gram roma tomaten, in partjes 150 gram prei 350 gram courgette 2 takjes tijm Theelepel Golden vegetable 4 eetlepels

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

Vegetarische recepten. Receptengids

Vegetarische recepten. Receptengids Vegetarische recepten Receptengids GezondheidsNet stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Deze maand twee receptenboekjes: één voor de vleesliefhebber,

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten 10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten steak stoverij brochette rundertong chateaubriand Rund van bij ons is niet zomaar rund. Met Belgisch rundvlees kun je immers alle kanten uit. Ga er deze

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Enjoy! RECEPTEN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE

Enjoy! RECEPTEN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE Enjoy! EN RIJST NOODLES SPAGHETTI FETTUCCINE Hmmm Smart Pasta is de ideale oplossing voor alle carblovers die op de slanke lijn letten! Smart Pasta is calorie- en koolhydraat arm en geeft urenlang een

Nadere informatie

Griekse recepten inhoud:

Griekse recepten inhoud: Griekse recepten inhoud: voorgerechten Pag: 3. Griekse sla Pag: 4. Tzatziki Pag: 5. Gemista Pag: 6. Gegrilde rode paprika's pag: 7. Griekse auberginepuree pag: 8. Griekse courgettesla pag: 9. Kippensoep

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie