Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 december 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 december 2004"

Transcriptie

1 RIS122928CV_14-FEB-2005 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 december 2004 Aanwezig: de dames Van Dijk en Klijnsma*) en de heren Bruins (loco-burgemeester), Heijnen**), Norder, Smits***), Stolte****), van Woensel*****), Jongen (gemeentesecretaris) en Verhoog (VEB) en mevrouw Broeksteeg (secretariaat). Afwezig: burgemeester *) Bij de punten B20 en B21 **) Bij de punten B2 t/m B13 ***) Bij punt B22 ****) Bij de punten B21, B22 en B23 *****) Bij punt B21

2 I a Vaststelling van het concept-verslag van 7 december 2004 Na aanpassing akkoord Nadere afspraak Op pagina 12 van het openbare deel van het verslag wordt bij agendapunt A19 (conceptraadsvoorstel over het verlengen van bestemmingsreserve Wonen & Zorg) 2008 veranderd in Naar aanleiding van agendapunt B9 (projectdocument Pisuissestraat) wordt gemeld dat de kosten voor het onderhoud van de openbare ruimte door DSB gedekt zijn. I b Overzicht van nieuwe afspraken voortgangsbewaking collegeafspraken --- II Voorbereiding persgesprek --- A: STUKKEN TER DOORGELEIDING NAAR DE GEMEENTERAAD A1 Vaststelling van de hamerstukkenlijst (GEMEENTERAAD) Aan de orde zijn: 1 Concept-raadsvoorstel over het vaststelling Uitwerkingsplan Voorzieningencomplex Lanen (Bestemmingsplan Leidschenveen) 2 tot wijziging van het raadsvoorstel over de aanbieding Tweede Concernbericht 2004 DSO/ BSD/ Nadere afspraak Ten aanzien van punt 2 wordt afgesproken dat uitgegaan wordt van de juistheid van XI.2 in het dictum. Mocht dit niet het geval zijn dan zullen de weth. OSWI en FC hedenmiddag nog overleggen.

3 A2 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de raadsleden de heren C. de Jager en C. Jol over Metropole Theater DSO/ De vragen van de raadsleden De Jager en Jol betreffen de waarde en het mogelijke gebruik door amateurtoneel of andere functies van het onlangs gesloten filmtheater Metropole. De antwoorden gaan in op de geringe gebruiks- en monumentale waarde van het filmtheater en tevens gaan in op de slechte bruikbaarheid van het pand voor amateurtoneel en de geringe belangstelling bij mogelijke andere gebruikers. In te stemmen met de concept-beantwoording. Na aanpassing akkoord. Nadere afspraak Weth. VBM zal de antwoorden op de vragen 5 en 7 in overleg met de dienst OCW aanpassen. A3 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van mevrouw M.D. de Jong over het politiebureau Laan van Meerdervoort/hoek Archimedesstrtaat DSO/ In antwoord op schriftelijke vragen van mv de Jong, wordt medegedeeld dat er nog geen nieuwe bestemming is voor het politiebureau. Politie Haaglanden eigenaar is van het pand aan de Archimedesstraat en de gemeente van het pand aan de Laan van Meerdervoort. Bekend is dat huisartsen belangstelling hebben voor het pand. Er nog geen overzicht is van mogelijke andere bestemmingen. In te stemmen met de concept-beantwoording. Na aanpassing akkoord. Nadere afspraak Weth. VBM past het antwoord op vraag 3 aan. Weth. VBM zal de termijn die genoemd wordt in het antwoord op vraag 4 bewaken. Deze termijn houdt in dat de uitkomsten van de studie naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de locatie Laan van Meerdervoort 221 in het 2 e kwartaal van 2005 worden verwacht.

4 A4 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de heer M.F. Dufresne over informatievoorziening woningcorporaties DSO/ In de vraag wordt aangegeven dat het college van B&W en de woningcorporaties fouten hebben gemaakt in Den Haag ZuidWest t.a.v de informatievoorziening. In het antwoord aangegeven welke stukken gecommuniceerd zijn met de bewoners en dat er daar om geen fouten zijn gemaakt. In te stemmen met de concept-beantwoording. A5 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de heer M.F. Dufresne over de zitbanken tramperron Centraal Station DSO/ Het raadslid de heer M.F. Dufresne heeft op 8 november 2004 een vijftal vragen gesteld aan de voorzitter van de gemeenteraad over zitbanken tramperron Centraal Station. Navraag bij de HTM: met ingang van de jaardienst eind augustus jl. zijn de twee buitenste perrons a. en d. buiten bedrijf genomen voor alle werkzaamheden aan het Tramplatform in het Centraal Station. De trams zijn daarbij verhuisd naar de perrons b. en c. Op perron b. stond al een goede inrichting omdat dit al een instaphalte was. Perron c. daarentegen was een uitstaphalte die nu tijdelijk een instaphalte is geworden. Het College heeft de HTM verzocht het aantal bankjes uit te breiden. Toegezegd is dat zo snel mogelijk bankjes worden bijgeplaatst. In te stemmen met de concept-beantwoording. A6 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de heer M.F. Dufresne over het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers DSO/ Het raadslid de heer M.F. Dufresne heeft op 9 november 2004 een drietal vragen gesteld aan de voorzitter van de gemeenteraad over gratis openbaar vervoer voor 65-plussers. Het college deelt mede, dat de jaarlijkse derving van inkomsten globaal 8% van het totaal bedraagt. Uitgaande van het in de beantwoording op 10 februari 2004 (SV )

5 genoemde bedrag van 50 miljoen per jaar, zal dit jaarlijks in Den Haag een inkomstenderving van circa 4 miljoen betekenen. De werkelijke kosten zullen hoger kunnen uitvallen als het gebruik door 65-plussers van het (gratis) openbaar vervoer groeit. In te stemmen met de concept-beantwoording. A7 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de heer M.F. Dufresne over het beleid tot invoering betaald parkeren DSB/ Op vragen van het raadslid Dufresne over het parkeerbeleid wordt in de beantwoording verwezen naar diverse nota s en wordt gewezen op het belang dat gehecht wordt aan het draagvlak bij belanghebbenden. Melding wordt gemaakt van het aantal bekeuringen in In te stemmen met de concept-beantwoording. A8 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de heer M.F. Dufresne over de satellietinformatie m.b.t. luchtvervuiling DSB/ Het raadslid M.F. Dufresne heeft een viertal vragen gesteld inzake de beschikbaarheid en gebruik van luchtkwaliteitsinformatie die door de OMI-satelliet wordt vergaard. In te stemmen met de concept-beantwoording.

6 A9 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de heer M.F. Dufresne over het reanimatiebeleid verzorgingshuizen BOW/ Naar aanleiding van een nieuwsberichtgeving in de Telegraaf heeft het raadslid de heer Dufresne vragen gesteld over het reanimatiebeleid van Haagse verzorgingshuizen. In het artikel wordt melding gemaakt van de formalisering van veldnormen van de Nederlandse Vereniging van verpleeghuisartsen. Na publicatie van dit artikel is door de inspectie voor de Volksgezondheid onderzoek naar het reanimatiebeleid in Den Haag gedaan. De conclusie van dit onderzoek is dat de instellingen handelen conform de geldende regels. In te stemmen met de concept-beantwoording. A10 Concept-brief weth.wve, met bijlage, aan de voorzitter van de Cie. WDLY over de stand van zaken instellingen maatschappelijke opvang en vrouwenopvang BOW/ De Commissie wordt geïnformeerd over de stand van zaken bij een aantal instellingen voor maatschappelijke opvang: Kessler Stichting en Leger des Heils. Tevens komt de stand van zaken in de opvangvoorzieningen van Vrouwenopvang Pepita van Rijn aan de orde. In te stemmen met de concept-brief. A11 Concept-raadsmededeling over de concept-begroting 2005 van de Stichting Voortgezet Onderwijs Haaglanden BOW/ De concept-begroting 2005 van de Stichting Voortgezet Onderwijs Haaglanden dient ter overleg aan (o.a.) de (Haagse) gemeenteraad te worden aangeboden. Aan de raad ware mede te delen dat deze concept-begroting geen aanleiding geeft tot commentaar.

7 In te stemmen met de concept-raadsmededeling. A12 Concept-raadsvoorstel over de aanvraag nadeelcompensatie Horn Elektra en Keukens FAD/BGR/nc/ /054 In verband met de bouw van het Souterrain, een tramtunnel en een parkeergarage onder de Grote Marktstraat/Kalvermarkt (rv 1993/216), ligt een aanvraag om nadeelcompensatie voor besluitvorming gereed. Het betreft hier een aanvraag van Horn B.V., Grote Marktstraat 22, 2511 BJ Den Haag. In te stemmen met het concept-raadsvoorstel. A13 Concept-raadsvoorstel over het verzoek om nadeelcompensatie Twin Sport FAD/BGR/ /080 In verband met de bouw van het Souterrain, een tramtunnel en parkeergarage onder de Grote Marktstraat/Kalvermarkt (rv 1993/216, ligt een aanvraag om nadeelcompensatie voor besluitvorming gereed. Het betreft hier een aanvraag van Twinsport C.V., Grote Marktstraat 68, 2511 BJ Den Haag. Aan de raad wordt voorgesteld de aanvraag af te wijzen. In te stemmen met het concept-raadsvoorstel. A14 Concept-raadsmededeling over het uitvoeren van motie afkortingen BSD/ Tijdens de begrotingsbehandeling heeft de raad een motie aanvaard waarin wordt gevraagd een gedragsregel in te stellen en te implementeren, zodat in gemeentelijke voorstellen, notities en

8 raadsstukken de afkortingen éénmalig voluit worden vermeld. Het college heeft deze motie uitgevoerd door een brief aan de hoofden van takken van dienst te sturen en een publicatie in Den Haag, Deze Week op te nemen waarin aandacht wordt gevraagd voor het gebruiken van afkortingen in voorstellen etc. In te stemmen met de concept-raadsmededeling. A15 Concept-raadsmededeling over de toezending OCW in Kerncijfers 2004 BOW/ In 1997 is de dienst OCW gestart met het jaarlijks uitbrengen van de OCW-Monitor. Vorig jaar is deze vervangen door de digitale databank Den Haag in cijfers tezamen met het boekje OCW in kerncijfers. Dit jaar is het boekje in beginsel voor de laatste keer uitgebracht. In te stemmen met de concept-raadsmededeling. A16 a Concept-brief weth. WVE, met bijlage, aan de voorzitter van de Cie. WDLY over het kwaliteitsjaarverslag 2003 GGD BOW/ De Wet kwaliteit zorginstellingen verlangt dat een zorgaanbieder jaarlijks voor 1 juni per instelling een kwaliteitsjaarverslag ter openbare inzage legt. In het verslag legt hij verantwoording af over het beleid dat hij in het afgelopen kalenderjaar ter zake heeft gevoerd en van de kwaliteit van zorg die hij in dat jaar heeft verleend. Conform de gemeentelijke verantwoordelijkheidstoedeling zijn in dit geval B&W zorgaanbieder en de GGD (-productgroepen van de dienst OCW) de zorginstelling. Met de goedkeuring en openbaarmaking door het College en toezending aan de minister van VWS, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Regionaal Patiënten Consumenten Platform Den Haag e.o. wordt aan de wettelijke vereisten voldaan. In te stemmen met de concept-brief.

9 A16 b Concept-brief van het college over het kwaliteitsjaarverslag 2003 GGD BOW/ De Wet kwaliteit zorginstellingen verlangt dat een zorgaanbieder ja arlijks voor 1 juni per instelling een kwaliteitsjaarverslag ter openbare inzage legt. In het verslag legt hij verantwoording af over het beleid dat hij in het afgelopen kalenderjaar ter zake heeft gevoerd en van de kwaliteit van zorg die hij in dat jaar heeft verleend. Conform de gemeentelijke verantwoordelijkheidstoedeling zijn in dit geval B&W zorgaanbieder en de GGD (-productgroepen van de dienst OCW) de zorginstelling. Met de goedkeuring en openbaarmaking door het College en toezending aan de minister van VWS, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Regionaal Patiënten Consumenten Platform Den Haag e.o. wordt aan de wettelijke vereisten voldaan. In te stemmen met de concept-brief. A17 Concept-raadsmededeling over de aangepaste raming reserve grondbedrijf BSD/ Naar aanleiding van de behandeling in de commissie MSSS wordt de raad een aangepaste raming van de reserve grondbedrijf aangeboden. In te stemmen met de concept-raadsmededeling. A18 tot wijziging van het raadsvoorstel over de vaststelling Programma 2005, Overzicht 2005 en Vergoeding bouwvoorbereiding 2005 m.b.t. huisvestingsvoorzieningen Onderwijs BOW/ Tot 1 februari 2004 hebben schoolbesturen huisvestingsvoorzieningen voor het jaar 2005 kunnen aanvragen. Na toetsing van deze aanvragen aan diverse onderwijswetten en de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Den Haag 1997 zijn de in behandeling en voor vergoeding in aanmerking gebrachte aanvragen voor huisvestingsvoorzieningen onderwijs opgenomen op het Programma Niet toegekende aanvragen voor huisvestingsvoorzieningen zijn opgenomen op het Overzicht Aanvragen ter dekking van de kosten van bouwvoorbereiding zijn opgenomen op de lijst Bouwvoorbereiding 2005.

10 Het totale bedrag aan huisvestingsvoorzieningen dat op het Programma 2005 wordt toegekend bedraagt 57,718 miljoen. Daarnaast wordt 1,255 miljoen beschikbaar gesteld als bouwvoorbereidingskrediet. In te stemmen met het concept-raadsvoorstel. A19 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de heer J.E. Labuche over de bouw van de gemeentelijk ADO Stadion en aanverwanten BOW/ Het raadslid J. Labuche heeft zich met een brief met daarin vijf vragen tot de voorzitter van de gemeenteraad gericht. De vragen hebben betrekking op de bouw van het Stadion, de financiële situatie en de Raad van Toezicht van de Stichting Stadionontwikkeling. In de beantwoording wordt inzicht gegeven in de besteding van de uitgaven tot nu toe ten laste van het beschikbaar gestelde krediet voor het nieuwe stadion. Vervolgens worden de taken van de Raad van Toezicht van de Stichting Stadionontwikkeling opgesomd en wordt gemeld dat de Raad van Toezicht zich in het verleden niet tot de gemeente heeft gewend. In te stemmen met de concept-beantwoording. Na aanpassing akkoord A20 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de heer J.E. Labuche over de Jeugdsportfonds BOW/ Mevrouw de Jong van D'66 heeft vragen gesteld over het Jeugdsportfonds. Zij wil weten of de gemeente op de hoogte is van het bestaan van dit fonds. Daarnaast wil zij weten of de gemeente in gesprek is met het landelijk bestuur van dit fonds. De gemeente kent inderdaad deze organisatie. De gemeente is met dit fonds in gesprek. In te stemmen met de concept-beantwoording.

11 B: STUKKEN TER AFDOENING DOOR HET COLLEGE B1 Vaststellingslijst week 51 Na aanpassing akkoord. Nadere afspraak Het bedrag genoemd in het 3e besluit moet zijn ,93. B2 Vaststelling van de hamerstukkenlijst (COLLEGE) Aan de orde zijn: 1 Concept-besluit van het college over een gemeentelijke onderscheiding Geheim o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 sub f WOB 2 Concept-besluit van het college over een gemeentelijke onderscheiding Geheim o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 sub f WOB BSD/ BSD/ a Nota aan het college over de mandaatregeling BSW/ b Concept-besluit van het college over de mandaatregeling BSW/ Concept-besluit van het college over de uitbesteding van werkgelegenheidsprojecten 5 Concept-besluit van het college over de vaststelling van het Wijzigingsplan Ypenburg-Pijnacker II BSW/ DSO/ Concept-besluit van het college over de koop(zon) en feestdagen 2005 DSO/ Concept-besluit van het college over de tweede aanvullende Productovereenkomst Educatie Mondriaan Onderwijsgroep 2004 BOW/ a Concept-besluit over het verlengen van het Mantelcontract Arbo Unie BSD/ b Concept-brief van het college over het verlengen van het Mantelcontract BSD/ Arbo Unie - Gemeente Den Haag 9 Concept-besluit van het college over de bijdrage aan abonnement vanuit ICT in de Stad 10 Concept-besluit van het college over het vaststellen van de regeling van gecombineerde aanslag en automatische incasso 11 Concept-besluit van het college over de beslissing op bezwaarschrift inzake verleende kapvergunning Ooievaarslaan Concept-besluit van het college over de beslissing op bezwaarschrift inzake verleende bouwvergunning Schenkstrook BSD/ GBD/ B B / 002

12 Concept-besluit van het college over maximaal uitstaand saldo in 2005 van SZW, afdeling GKB 14 Concept-besluit van het college over de aanvraag van BOS impuls 1 e tranche 15 Concept-besluit van het college, met bijlage, over de te koop aanbiedingsverplichting krachten de Wet Voorkeursrecht gemeenten van de percelen Westmadeweg 16 Concept-besluit van het college over Referendumbesluit Verordening Fraudebeleid Den Haag BSW/ BOW/ DSO/ BSW/ Nadere afspraken Weth. OSWI zal weth. FC nader informeren over de achtergronden van nr. 4 (Concept-besluit van het college over de uitbesteding van werkgelegenheidsprojecten). Naar aanleiding van nr. 6 (Concept-besluit van het college over de koop(zon) en feestdagen 2005) wordt afgesproken dat in 2005 het college aan de hand van een voorstel van weth. EP praat over een evaluatie van de verordening winkeltijden B3 a Concept-besluit van het college over het Programma Waterplan t/m 2007 BSD/ I In het Programma Waterplan t/m 2007 worden een 13-tal projecten genoemd die in het kader van het Waterplan moeten worden uitgevoerd om de in het Waterplan gestelde ambities te kunnen realiseren. In de Europese Kaderrichtlijn Water en het Nationaal Bestuursakkoord Water wordt aangegeven dat de waterkwaliteit dient te worden verbeterd en dat de bergingscapaciteit voor het water dient te worden vergroot. Momenteel worden, ten behoeve van de implementatie van de Europese Kaderrichtlijn Water, de normen en richtwaarden voor de waterkwaliteit opgesteld. Wanneer de normen en richtwaarden scherper worden geformuleerd dan de ambities die Den Haag zich heeft gesteld in het Waterplan (hetgeen een reële mogelijkheid is), kan dat betekenen dat er in de nabije toekomst ingrijpende maatregelen genomen dienen te worden, welke dan een forse investering vergen. De eerder genoemde projecten spele n reeds in op het verbeteren van de waterkwaliteit en op het vergroten van de waterberging in de stad. Op basis van het Nationaal Bestuursakkoord Water en vooruitlopend op de Europese Kaderrichtlijn Water stel ik u voor te besluiten: 1.In te stemmen met de planstudies die worden genoemd in het Programma Waterplan t/m 2007 en de kosten voor de uitvoering van de maatregelen (incl. de beheerkosten) in de planperiode te berekenen. De kosten voor de planstudies komen, voor wat betreft het

13 gemeentelijk aandeel, ten laste van het programma Water (functie Riolering en Waterzuivering en functie Grachten en Vaarten), met uitzondering van het project Watervisie, dit project komt ten laste van de Verbreding kwaliteit stedenbouwkundige plannen en openbare ruimte (NGD). De resultaten van de planstudies zullen worden gerapporteerd aan het college. 2.Actief het standpunt t.a.v. de normen en richtwaarden voor de Kaderrichtlijn uitdragen binnen de Ministerie van VROM en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, de projectgroep Water van de VNG en het G4-overleg. 3.In te stemmen met de lijn dat de kosten voor de waterberging en de waterkwaliteit (afkoppelen van het regenwater) niet vanzelfsprekend ten laste zullen komen van de gemeente. Ingezet zal worden om een deel van de kosten ten laste te laten komen van het Rijk, de Provincie of het Hoogheemraadschap. 4.Bij nieuwbouwplannen en bij herstructureringsprojecten de inhoudelijke wateropgave integraal mee te nemen. Bij ieder herstructureringsproject wordt de afweging gemaakt of maatregelen voor de waterberging en de waterkwaliteit (afkoppelen van het regenwater) haalbaar zijn. Als de maatregelen haalbaar zijn en het college vindt het ook wenselijk deze maatregelen uit te voeren, dan zal het college ten aanzien van de dekking van de kosten, dit in relatie tot het gestelde bij punt 3, een standpunt innemen. Na aanpassing akkoord. Nadere afspraak In het 3 e onderdeel van het besluit wordt een deel van geschrapt. Weth. NGD zal in overleg met weth. FC naar de formulering van het 1 e en 4 e onderdeel van het besluit kijken. Afgesproken wordt dat de betrokken diensten vooraf afspraken maken over het kostenverdeelmodel. B3 b Concept-brief weth. NGD, met bijlagen, aan de voorzitter van de Cie. WDLY over het Programma Waterplan t/m 2007 DSB/ II In het Programma Waterplan t/m 2007 worden een 13-tal projecten genoemd die in het kader van het Waterplan moeten worden uitgevoerd om de in het Waterplan gestelde ambities te kunnen realiseren. In te stemmen met de concept-brief.

14 B4 a Concept-besluit van het college, met bijlage over het speelterrein Westkapellepad DSO/ Voor de aanleg van een speelterrein aan het Westkapellepad, conform rv 385, 2001, blijkt in de buurt geen draagvlak te bestaan. Ook de Commissie Loosduinen adviseert om het terrein niet aan te leggen. Wel wordt in dit advies voorgesteld om het bedrag dat voor de aanleg was gereserveerd, te besteden aan een skatevoorziening elders in Loosduinen. Dat is niet mogelijk binnen de kaders van het projectdocument Westkapellelaan. In te stemmen met een wijziging in de uitvoering voor een deel van het projectdocument Westkapellelaan en de voorgenomen aanleg van een speelvoorziening voor kinderen tot 10 jaar, in de groenstrook langs het Westkapellepad, niet uit te voeren. Nadere afspraak Weth. WVE stemt niet in met dit voorstel. B4 b Brief van weth. ROSW aan de Cie SWB over het speelterrein Westkapellelaan DSO/ In het raadsbesluit Westkapellelaan (rv december 2001) over de verkoop van vijf vrije kavels op de schoollocatie aan de Westkapellelaan, is tevens opgenomen de aanleg van een speelterreintje voor kinderen tot 10 jaar in de groenstrook aan het Westkapellepad. Na uitgebreid overleg met omwonenden is echter gebleken dat er in de buurt geen draagvlak bestaat voor de aanleg van een speelvoorziening op deze plek. Dit gedeelte van het raadsbesluit zal daarom niet worden uitgevoerd. Het bedrag dat voor de aanleg was opgenomen in het projectdocument kan niet worden besteed aan een speelvoorziening buiten de directe omgeving van het project en voor een andere doelgroep, zoals door de Commissie Loosduinen in haar advies wordt voorgesteld. In te stemmen met de concept-brief. B4 c Concept-beantwoording raadsadres over het speelplek groenstrook Westkapellepad Geheim o.g.v. artikel 55 Gem.wet j o art. 10, lid 2, sub f WOB DSO/

15 B4 d Concept-brief van het college over speelplek Westkapellepad Geheim o.g.v. artikel 55 Gem.wet j o art. 10, lid 2, sub f WOB DSO/ B5 Concept-besluit van het college over herinrichting middenberm De La Reyweg, herinrichting Marktweg en Potchefstraat/Mandelaplein, en concept-persberichten DSO/ Aan het College van B&W wordt gevraagd in te stemmen met herinrichting van de middenberm van de De La Reyweg inclusief de parkeerpla atsen en hiertoe ,- operationeel te verklaren. De De La Reyweg is onderdeel van een van de Lange Lijnen van Den Haag (Nieuwe Delftse As). Door te dicht en hoog opgeschoten beplanting en een verstoorde inrichting met doorsteken en parkeerplaatsen, heeft de middenberm van de De La Reyweg niet meer de kwaliteit die bij zo n Lange Lijn hoort.voorgesteld wordt om de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid te verbeteren en het karakter van een doorgaande groene laan versterken door de huidige beplanting te verwijderen en te vervangen door gras, bomen en lage heggen rond de parkeerterreinen. Deze parkeerterreinen zullen worden verplaatst en opnieuw ingericht. Hierdoor neemt de capaciteit toe terwijl de terreintjes minder in het oog springen. De doorsteken door de middenberm zullen beter worden vormgegeven en in aantal worden teruggebracht. Het Voorlopig Ontwerp is ter goedkeuring voorgelegd aan het Vooroverleg Verkeersplannen (VOV) en de Adviescommissie Openbare Ruimte (ACOR). Van beide zijden is ingestemd met het ontwerp. De totaal in te richten openbare ruimte beslaat een oppervlak van m2. Het Voorlopig Ontwerp van de Marktweg en hiertoe een bedrag van ,- operationeel te verklaren. In het kader van het wijkplan wordt voorgesteld de openbare ruimte van de Marktweg her in te richten. Bij de herinrichting wordt het profiel gewijzigd en groen toegevoegd. Het asfalt wordt vervangen door gebakken klinkers. Aan één zijde zal een voorziening van langs parkeren worden aangelegd en aan de andere zijde gestoken parkeren, waarbij de zijden halverwege de straat wisselen. Op de Marktweg, die momenteel grotendeels een woonfunctie heeft, zal een 30 km-regime worden ingevoerd. Doel van de herinrichting is de leefbaarheid en de verkeersveiligheid van de straat te verbeteren en de inrichting meer in overeenstemming te brengen met de huidige functie. In de toelichting worden de uitgangspunten geschetst die aan de planvorming van dit project ten grondslag hebben gelegen. Het herinrichtingsplan is tot stand gekomen in samenspraak met de bewoners en overige belanghebbenden. Het project is ter goedkeuring voorgelegd aan de Adviescommissie Openbare Ruimte (ACOR) en het Vooroverleg Verkeersplannen(VOV). Beide adviescolleges hebben zich positief uitgesproken over het plan. De totaal in te richten openbare ruimte beslaat een oppervlak van m2. De herinrichting van de parkeerplaats Potchefstraat en het Mandelaplein en hiertoe een bedrag van ,- operationeel te verklaren. De totaal in te richten openbare ruimte beslaat een oppervlak van 1961 m2. In te stemmen met: I. het ontwerp en herinrichting middenberm De La Reyweg; voornoemd project operationeel te verklaren met een taakstellend budget ad ,- incl. BTW, waarvan ,- ten laste wordt gebracht van MPSV-budget 2002, beleidsveld Leefklimaat, taakveld Bomenstructuur/Openbaar groen, een bedrag van ad ,- ten laste wordt gebracht van MPSV-budget 2003, beleidsveld Leefklimaat, subbeleidsveld Kwaliteitsverbetering

16 Openbare Ruimte, taakveld Bestrating en Meubilair en een bedrag van ad ,- ter beschikking wordt gesteld uit de reguliere onderhoudsmiddelen voor 2005 door de Dienst Stadsbeheer. II. Het ontwerp en de inhoud van het herinrichtingsplan van de Marktweg; het hiertoe operationeel verklaren van een bedrag ,- welk bedrag ten laste wordt gebracht van het MPSV Vaststellingsprogramma 2003, beleidsveld Leefklimaat, subbeleidsveld Kwaliteitsverbetering Openbare Ruimte, taakveld Bestrating en Meubilair. III. Het ontwerp en inhoud van het herinrichting van de parkeerplaats Potchefstraat en Mandelaplein; het hiertoe operationeel verklaren van een bedrag van ,- welk bedrag ten laste wordt gebracht van het MPSV Vaststellingsprogramma 2003, beleidsveld Leefklimaat, subbeleidsveld Kwaliteitsverbetering Openbare Ruimte, taakveld Bestrating en Meubilair. B6 Concept-besluit van het college, met bijlagen, over herinrichting diverse straten in Spoorwijk, en concept-persberichten DSO/ Bij raadsvoorstel nr. 268 (2001) is het Meerjaren Programma Stedelijke Vernieuwing (MPSV) 2002 tot 2010 door de raad goedgekeurd en vastgesteld. Bij raadsvoorstel nr. 237 (2002) is het vaststellingsprogramma 2003 door de raad goedgekeurd. Bovendien is bij raadsvoorstel nr. 196 (2003) het vaststellingsprogramma 2004 door de raad goedgekeurd. In beide vaststellingsprogramma s is o.m. budget gereserveerd voor de herinrichting van een aantal straten in Spoorwijk. Het project omvat de herinrichting van het Alberdingk Thijmplein, Schaapherderstraat, Schimmelweg (tussen Jonathanstraat en Van Meursstraat), Prudens van Duysestraat, Guido Gezellestraat, Hugo Verrieststraat, Capadosestraat (tot aan de Van Zeggelenlaan), Van Oosterwijk Bruynstraat, Willem de Clercqstraat en de Laakkade (tot aan de Van Zeggelenlaan). Op basis van een Voorlopig Ontwerp is voor dit project een kostenraming gemaakt. De kosten van deze herinrichtingen bedragen ,- incl. BTW. Doel van deze herinrichting is het verbeteren van de huidige parkeersituatie in de veelal te smalle straatjes en de inrichting van de openbare ruimte zodanig vorm te geven dat een herkenbaar, hoogwaardig gebied ontstaat wat naadloos aansluit bij de nieuwbouw ontwikkeling in het westelijk deel van Spoorwijk. In de toelichting worden de uitgangspunten geschetst die aan de planvorming van dit project ten grondslag hebben gelegen. De herinrichtingsplannen zijn tot stand gekomen in samenspraak met de bewoners en overige belanghebbenden. Het project is ter goedkeuring voorgelegd aan de Adviescommissie Openbare Ruimte (ACOR) en het VOV. Beide adviescolleges hebben zich positief uitgesproken over het plan. De herinrichting beslaat een oppervlak van m2. 1. in te stemmen met het ontwerp en de inhoud van de herinrichtingplannen; 2. voornoemd project operationeel te verklaren met een taakstellend budget ad ,- incl. BTW welk bedrag ten laste wordt gebracht van het MPSV Vaststellingsprogramma 2003en 2004, beleidsveld Leefklimaat, subbeleidsveld Kwaliteitsverbetering Openbare Ruimte, taakveld Bestrating en Meubilair. (ISV-budget).

17 B7 Concept-besluit van het college, met bijlage, over herinrichting duinenstrip Wieringsestraat (Duindorp) en herinrichting diverse straten in Duindorp, en concept-persberichten DSO/ Doel van de herinrichtingen is het vergroten van de ruimtelijke en functionele samenhang in de wijk en de inrichting van de openbare ruimte zodanig vorm te geven dat een herkenbaar, hoogwaardig gebied ontstaat. In de toelichting worden de uitgangspunten geschetst die aan de planvorming van deze projecten ten grondslag hebben gelegen. De herinrichtingsplannen zijn tot stand gekomen in samenspraak met bewoners en overige belanghebbenden. Twee van de herin te richten straten zijn de Amelandsestraat en de Rottumsestraat. Om een optimale herinrichting van deze twee straten te kunnen realiseren is het noodzakelijk dat een strook van het trottoir die in eigendom is van Vestia bij de herinrichting van deze straten wordt betrokken. Uit eerste contacten met Vestia is gebleken dat zij geen bezwaar hebben tegen overdracht van hun grond aan de gemeente. Het is de bedoeling om in de loop van 2005 een collegevoorstel voor de eigendomsoverdracht in te brengen. Uitgangspunt is dat Vestia het recht om niet overdraagt aan de gemeente en dat de gemeente de kosten van de overdracht voor zijn rekening neemt. In de nota Openbare Ruimte Duindorp (bijlage bij het in juni 2000 vastgesteld wijkplan Duindorp) is voorgesteld om een bijzondere verlichtingsmast te plaatsen. Voor geheel Duindorp (met uitzondering van de Tesselsche straat en de Pluvierstraat tussen het Tesselsche Plein en de Duivelandsestraat) wordt voorgesteld Berlagepalen te plaatsen. In de oorspronkelijke kostenramingen is uitgegaan van standaard verlichtingsmateriaal. Plaatsing van Berlagepalen vergt extra investeringen. De projecten zijn ter goedkeuring voorgelegd aan de Adviescommissie Openbare Ruimte (ACOR) en het Vooroverleg Verkeerszaken (VOV). Beide adviescolleges hebben zich positief uitgesproken over de plannen. De herinrichtingsprojecten beslaan een oppervlak van ca m2. 1. in te stemmen met het Voorlopig Ontwerp en de inhoud van het herinrichtingsplan voor de duinenstrip Wieringsestraat; 2. voornoemd project operationeel te verklaren met een taakstellend budget ad incl. BTW, welk bedrag ten laste wordt gebracht van het MPSV Vaststellingsprogramma 2003, beleidsveld Leefklimaat, subbeleidsveld Kwaliteitsverbetering Openbare Ruime, taakveld Bestrating en Meubilair ; 3. in te stemmen met plaatsing van Berlagepalen in Duindorp (met uitzondering van de Tesselsche straat en de Pluvierstraat tussen het Tesselsche Plein en de Duivelandsestraat). De meerkosten voor een bedrag van ad incl. BTW komen ten laste van het beleidsveld Herstructurering, taakveld diversen uit het MPSV in te stemmen met het Voorlopig Ontwerp en de inhoud van het herinrichtingsplan voor de diverse straten in Duindorp; 5. laatstgenoemd project operationeel te verklaren met een taakstellend budget ad incl. BTW, welk bedrag ten laste wordt gebracht van het MPSV Vaststellingsprogramma 2004, beleidsveld Leefklimaat, subbeleidsveld Kwaliteitsverbetering Openbare Ruimte, taakveld

18 Bestrating en Meubilair. (ISV-budget). B8 a Concept-besluit van het college, met bijlage, over het Projectdocument Horeca Oude Centrum DSO/ Aanhouden. Nadere afspraak Weth. ROSW, VBM en EP zullen de horecafunctie van de panden Dunne Bierkade 4b en 35 bezien in relatie tot de Avenue Culinaire. B8 b Concept-brief weth. ROSW aan de voorzitter van de Cie. SWB over het projectdocument Horeca Oude Centrum DSO/ Aanhouden. B9 Concept-besluit van het college, met bijlagen, over het machtigen van de algemeen-directeur SZW om contracten met reïntegratiebedrijven aan te gaan of te verlengen BSW/ Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op 31 oktober 2000 besloten dat obligatoire overeenkomsten boven de ,- niet onder het mandaat van het diensthoofd vallen, maar moeten worden voorgelegd aan het college. Op 14 oktober 2004 heeft de gemeenteraad het "Beleidsplan Reïntegratie 2005" (RV 138) in het kader van de Wet Werk en Bijstand, besproken en vastgesteld. Ter uitvoering van dit plan zijn de noodzakelijke arrangementen door de dienst SZW getroffen. Er is een aantal bedrijven gescreend en geselecteerd conform de Haagse aanbestedingsverordening en de landelijke en Europese regelgeving op basis van meerdere offertes. De hieronder genoemde bedrijven zijn door de dienst als meest geschikt beoordeeld. Met de geselecteerde bedrijven zijn door de dienst SZW overeenkomsten opgesteld. Deze overeenkomsten vallen afzonderlijk boven de ,- en daardoor niet onder het mandaat van het diensthoofd. Akkoord te gaan met het besluit om de algemeen directeur van de dienst SZW, drs. mr. J.L.M. van Wesemael, te machtigen om namens de gemeente Den Haag deze contracten met de Reïntegratiebedrijven aan te gaan of te verlengen.

19 B10 Concept-besluit van het college, met bijlagen, over het tijdelijk alcoholverbod Perenstraat Abrikozenstraat BSD/ Twee jaar geleden vond op de locatie Perenstraat- Abrikozenstraat voor het laatst een gereguleerd vreugdevuur plaats. Door overmatig alcohol gebruik is de situatie toen geëscaleerd, waarna intensief optreden van de politie en zelfs ME nodig was. De politie heeft ook vorig jaar zowel in de voormaatregelen als in de nacht van de jaarwisseling veel inzet moeten plegen om de orde en rust voor bewoners te kunnen handhaven op de locatie Perenstraat-Abrikozenstraat. De verdachten van deze incidenten behoorden tot de vaste kern van een groep jongeren uit de Vruchtenbuurt. Veel incidenten vonden plaats onder invloed van overmatig alcohol gebruik. De verwachting is dat komende jaarwisseling de locatie Perenstraat- Abrikozenstraat weer een ontmoetingsplek wordt. Een tijdelijk alcoholverbod zal de locatie minder aantrekkelijk maken als ontmoetingsplek en biedt de politie betere mogelijkheden om tijdig op te treden tegen alcohol gebruik. 1. Aanwijzing van het gebied Perenstraat van perceelnummer 317 t/m 468 en het gedeelte Abrikozenstraat tussen de Vlierboomstraat en de Mient tot gebied waar een alcoholverbod geldt op grond van art. 76a APV. 2. Bepalen dat dit besluit in werking treedt op 27 december 2004 en geldt tot en met 1 januari Conform B11 Concept-besluit van het college over het huisvestingsprogramma voorschoolpeuterspeelzalen 2005 BOW/ De raad heeft met RV100/2003 Bestedingsvoorstel middelen nieuw beleid en onderbesteding VVE-middelen in GOA ten behoeve van investeringen in accommodaties voor peuterspeelzalen besloten het college zorg te laten dragen om jaarlijks, gerelateerd aan het onderwijshuisvestingsprogramma, een huisvestingsprogramma peuterspeelzalen vast te stellen. Het totale beschikbare bedrag is vastgesteld op 5,6 miljoen. Dit bedrag is conform voornoemd raadsbesluit beschikbaar voor de periode Door het hanteren van scherpe criteria worden de beschikbare middelen efficiënt ingezet. Hierdoor is het mogelijk de termijn van de besteding te verlengen tot Voor het programma 2005 komt een 4-tal basisscholen, onder voorwaarde van opname op het onderwijshuisvestingsprogramma 2006 van de nieuwbouw van de desbetreffende basisschool, in aanmerking voor een investeringssubsidie voor een voorschoolpeuterspeelzaal.

20 I. Ter uitvoering van RV100/2003 Bestedingsvoorstel middelen nieuw beleid en onderbesteding VVE-middelen in GOA ten behoeve van investeringen in accommodaties voor peuterspeelzalen, de navolgende criteria voor toekenning van subsidie ten behoeve van accommodaties voor voorschoolpeuterspeelzalen vast te stellen: a. er is in of in de directe nabijheid van de school (niet zijnde een ander schoolgebouw) géén ruimte om de voorschoolpeuterspeelzaal te huisvesten; b. er wordt in principe uitgegaan van één lokaal per voorschool; c. bekostiging van een tweede lokaal is slechts mogelijk wanneer: - op grond van de gemeentelijke meerjarenprognose van de leerlingpopulatie van de basisschool blijkt dat er meer dan 46 4-jarigen gedurende tenminste vier jaren instromen in groep 1 van de basisschool; - het college heeft vastgesteld dat er bij de peuterspeelzaal van de voorschool een wachtlijst is; - er is geen onderbezettting van voorschoolpeuterspeelzalen in de nabije omgeving is; - het betreffende peuterspeelzaalbestuur bereid én in staat is om de exploitatie van de extra peutergroepen te bekostigen; II. vast te stellen het Huisvestingsprogramma voorschoolpeuterspeelzalen 2005 en hiervoor per lokaal maximaal ,00 te reserveren: Elout van Soeterwoude (SCOH); Daguerrestraat; 1 peuterlokaal;optie 2b Koningin Beatrixschool (Vereniging School met den Bijbel); Saenredamstraat; 2 peuterlokalen; optie 2b Prinses Marijkeschool (OO); Wouwermanstraat; 1 peuterlokaal; optie 2b Algemene Hindoe Basisschool (VAHON); Mackaystraat; 1 peuterlokaal; optie 2b III. geen subsidie toe te kennen aan: Shri Vishnuschool (Stichting Hindoe Onderwijs); Abraham van Beijerenstraat; IV. de subsidievoorwaarden genoemd onder II vinden plaats onder de navolgende voorwaarden c.q. verplichtingen: a. de nieuwbouw van de desbetreffende basisschool wordt opgenomen op het Programma onderwijshuisvesting 2006; b. de subsidieontvanger ondertekent een akte ex art. 110 WPO cf. het bijgaande model. Nadere afspraak Weth. WVE heeft geen voorvisie gekregen. B12 Nota burgemeester aan het college over het aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag Geheim o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 sub b WOB BSD/

21 B13 Nota burgemeester aan het college, met bijlage over de privacybelemmeringen Aanhouden. BSD/ B14 Concept-besluit van het college, met bijlagen, over de Boulevard Scheveningen Visie DSO/ Het College van burgemeester en wethouders heeft op 22 juni 2004 een concept besluit genomen over de Boulevard Scheveningen Visie en dit op basis van artikel 169 lid 4 aan de raad voorgelegd. Op deze visie zijn na een aantal toezeggingen van de wethouder SISS geen wensen of bedenkingen aangegeven door de gemeenteraad. Het concept besluit is op grond van die toezeggingen met één punt uitgebreid. De raad zal van de voortgang op de hoogte gehouden worden en geraadpleegd bij beslissingen. Elementen uit de nota van de Politiek Partij Scheveningen zullen betrokken worden bij de verdere uitwerking in de Planstudie Zwakke Schakels. I. De Scheveningen Boulevard Visie vast te stellen als wenselijke ontwikkelingsrichting voor herinrichting en versterking van de boulevard; II. De verkeersafwikkeling op de Boulevard nader uit te werken in een interactief proces op basis van een notitie van wethouder SISS en VBM en vervolgens in te brengen in de Scheveningen Boulevard Visie; III. De Scheveningen Boulevard Visie in te brengen in de Planstudie Zwakke Schakel Scheveningen. Deze planstudie wordt verricht door het Hoogheemraadschap Delfland en de gemeente Den Haag in opdracht van Rijkswaterstaat en de Provincie Zuid-Holland; IV. Bewoners en ondernemers in Scheveningen te informeren over de visie en hun reacties betrekken bij het vervolgtraject. B15 Nota weth. EP aan het college, met bijlagen, over het aanbieden verslag lunchontmoeting met ABB Lummus DSO/ Aangeboden wordt, zonder nader commentaar, het verslag van de lunchontmoeting op 23 november 2004, met de directie van ABB Lummus. 1. Vaststellen verslag 2. Verzenden (standaard)bedankbrief

22 B16 Concept-besluit van het college, met bijlage, over het samenwerkingsovereenkomst herstructurering Transvaal Fase 1 DSO/ februari 2004 heeft de gemeenteraad het wijkplan Transvaal als ontwikkelingskader voor de wijk vastgesteld. Het opnieuw structuur brengen op fysiek vlak zal vanwege de omvang in een periode van tien jaar uitgevoerd worden en in vier fasen verdeeld. Voor de uitvoering van de 1e fase heeft de gemeenteraad in 2003 ingestemd met het projectdocument Herstructurering Transvaal Fase 1. Op basis van dit document heeft de gemeente afspraken gemaakt met Staedion om de uitvoering - ongeveer een kwart van de totale opgave - ter hand te nemen. Voorgesteld wordt de uitvoering van de herontwikkeling van Transvaal 1e fase vorm te geven door middel van een vorm van publiek private samenwerking tussen de gemeente Den Haag en Staedion en om de wethouder ROSW te machtigen voor ondertekening van het contract. I met Staedion de Samenwerkingsovereenkomst Herstructurering Transvaal Fase 1 aan te gaan; II de wethouder ROSW te machtigen de overeenkomst met Staedion te ondertekenen; B17 Nota weth. FC aan het college, met bijlage, over het circulaire BZK inzake rechtmatigheidtoets BSD/ Op 24 november jl. heeft BZK een circulaire over de vernieuwde accountantscontrole bij provincies en gemeenten gestuurd met als doel de geadresseerden te informeren over de uitvoering van wet- en regelgeving hieromtrent. Naar aanleiding van deze circulaire heeft het college op 7 december aan de directie Financiën gevraagd de gevolgen van deze circulaire voor Den Haag in kaart te brengen. Voor de gemeente Den Haag zijn er in hoofdlijnen vier knelpunten t.a.v. tijdstip verschijnen van de circulaire, verordeningen, balansmutaties en collegebesluiten. Alleen of in VNG verband wil Den Haag haar standpunt aan de minister BZK kenbaar maken. In te stemmen met de reactie op de circulaire van BZK Mede gezien het late tijdstip voor 2004 geen aanvullende maatregelen inzake de rechtmatigheidstoets te nemen.

23 B18 a Nota weth. SISS over de manege Alkmaarsestraat Geheim o.g.v. artikel 55 Gemeentwet j o artikel 10, lid 2,sub b en g WOB. B18 b Concept-besluit van het college, met bijlagen, over wijzigingsplan Alkmaarsestraat DSO/ DSO/ Aanhouden. Nadere afspraak De besluitvorming wordt aangehouden tot bekend is hoe de raad reageert op de commissiebrief van weth. SISS. B19 Concept-besluit van het college over het contract leefcoördinatie binnen trajecten voor adreslozen Aanhouden. Nadere afspraken BSW/ Weth. OSWI en WVE overleggen over het voorstel op zich. Weth. OSWI en FC overleggen over de dekking van het voorstel voor B20 Concept-besluit van het college over de publiekprivate samenwerking t.b.v. het Montaigne Lyceum op de locatie De Reef, Ypenburg BOW/ Met raadsbesluit van 12 december 2002 (rv 276) inzake Gemeentelijke voorzieningen Ypenburg/Leidschenveen heeft de gemeenteraad besloten de voorziening Montaigne scholengroep deelplan 19 te realiseren. Met raadsbesluit van 27 november 2003 (rv 215) inzake Vaststelling van het Programma 2004, Overzicht 2004 en Vergoeding bouwvoorbereiding 2004 met betrekking tot huisvestingsvoorzieningen onderwijs heeft de gemeenteraad besloten tot nieuwbouw voor het Montaigne Lyceum op de locatie De Reef in Ypenburg voor circa 1200 leerlingen in combinatie met drie gymnastieklokalen, in de vorm van een pilot-project op het gebied van publiek-private samenwerking met als opdrachtgever de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 9 juli 2002 (BOW/ ) besloten tot het aangaan van een procesconvenant met de Stichting Confessioneel Onderwijs Lucas (SCO Lucas) en het Kenniscentrum Publiek-Private Samenwerking van het Ministerie van Financiën (Kenniscentrum). Op basis van dit procesconvenant zijn de mogelijkheden van publiek-private samenwerking voor het Montaigne Lyceum in het kader van het onderhavige

24 pilot-project onderzocht. Het college van burgemeester en wethouders heeft voorts op 18 maart 2003 (BOW/ ) besloten tot het aangaan van een bestuursovereenkomst met SCO Lucas, op basis waarvan de gemeente een Design-Build-Finance-Maintainovereenkomst (DBFM-overeenkomst) voor een periode van 30 jaar Europees heeft aanbesteed. Een DBFM-overeenkomst houdt in dat een private partij verantwoordelijk is voor zowel ontwerp, bouw en onderhoud van een school alsmede de financiering daarvan. De TalentGroep heeft in deze aanbestedingsprocedure de economisch meest voordelige aanbieding uitgebracht. Indien door het college van burgemeester en wethouders tot gunning van de opdracht aan de TalentGroep wordt besloten, draagt de TalentGroep zorg voor het ontwerp, de bouw, financiering en onderhoud alsmede nutsvoorzieningen ten behoeve van het schoolgebouw. De gemeente betaalt gedurende een periode van 28,5 jaar (te weten vanaf de ingebruikname medio 2006) een zogenaamde beschikbaarheidsvergoeding aan de TalentGroep. De beschikbaarheidsvergoeding is gebaseerd op een marktconforme vaste rente bij een anuïtaire lening voor een periode van 30 jaar (te weten vanaf start bouw), zoals die rente geldt bij het aangaan van de DBFM-overeenkomst (thans: 4,8%). Daar SCO Lucas van rijkswege middelen de ontvangt voor onderhoud en exploitatie van de school (en de gemeente optreedt als contractant van de TalentGroep) zijn in de (op 19 maart 2003 door de gemeente en SCO Lucas ondertekende) bestuursovereenkomst voorts bepalingen opgenomen die gedurende een periode van 28,5 jaar een per kwartaal terugkerende betaling van een vast bedrag van SCO Lucas (dat jaarlijks geïndexeerd wordt) aan de gemeente waarborgen. Deze bestuursovereenkomst behoeft mede in verband met een verwachte wetswijziging aanvulling. Een directe overeenkomst tussen de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), TalentGroep en de gemeente regelt dat de BNG en de gemeente rechtstreeks zaken kunnen doen als de prestaties van de TalentGroep onder de maat zijn. BNG kan in dat geval een nieuwe opdrachtnemer aandragen, die de goedkeuring behoeft van de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd de DBFM-overeenkomst, een Aanvulling op de bestuursovereenkomst en een directe overeenkomst aan te gaan, ten behoeve van het realiseren en instandhouden door middel van publiek-private samenwerking van het Montaigne Lyceum op de locatie De Reef, Ypenburg. Instemmen met aangaan van een DBFM-overeenkomst met TalentGroep Montaigne BV Instemmen met aangaan van een directe overeenkomst met NV Bank Ned. Gemeenten Instemmen met aangaan van een Aanvulling bestuursovereenkomst met SCO Lucas Nadere afspraak Een onafhankelijke evaluatie van deze (proces m.b.t.) PPS komt voor de zomer van 2005 in het college.

25 B21 a Nota weth. ROSW aan het college over vaststelling Canonpercentage en beheerkosten voor het jaar 2005 DSO/ De jaarlijkse verplichting tot vaststelling van het canonpercentage en de beheerkosten geschiedt conform de Algemene Bepalingen voor de uitgifte in erfpacht van gronden der gemeente 's-gravenhage 1986 herziening De vaststelling van de bijdrage in de kosten inzake de splitsing in appartementsrechten is gebaseerd op een raadsbesluit van 18 december 1972, nummer 619. Het gaat bij deze besluiten om bij burgemeester en wethouders ressorterende bevoegdheden die niet aan de Dienst Stedelijke Ontwikkeling zijn gemandateerd. De beheer- en splitsingskosten worden jaarlijks aangepast aan de hand van de CBS prijsindexcijfers voor de gezinsconsumptie. Deze cijfers geven de inflatieontwikkeling weer en daar zijn voornoemde kosten aan gerelateerd. 1. het canonpercentage voor het jaar 2005 vast te stellen op 4,1. 2. het in artikel 8 lid 1 bedoelde bedrag aan jaarlijks verschuldigde beheerkosten voor het jaar 2005 vast te stellen op 21, het in artikel 9 lid 1 bedoelde bedrag van de afkoopsom beheerkosten voor het jaar 2005 vast te stellen op 179, de bijdrage in de kosten die voortvloeien uit splitsing in appartementsrechten van gebouwen op gemeentelijke erfpachtgrond respectievelijk splitsing in afzonderlijke rechten van erfpacht, ondersplitsing en wijziging splitsing van rechten van efpacht, voor het jaar 2005 vast te stellen op 118, de onder 1, 2, 3 en 4 bedoelde besluiten openbaar te maken. B21 b Concept-besluit van het college over vaststelling Canonpercentage en beheerkosten voor het jaar 2005 DSO/ De jaarlijkse verplichting tot vaststelling van het canonpercentage en de beheerkosten geschiedt conform de Algemene Bepalingen voor de uitgifte in erfpacht van gronden der gemeente 's-gravenhage 1986 herziening De vaststelling van de bijdrage in de kosten inzake de splitsing in appartementsrechten is gebaseerd op een raadsbesluit van 18 december 1972, nummer 619. Het gaat bij deze besluiten om bij burgemeester en wethouders ressorterende bevoegdheden die niet aan de Dienst Stedelijke Ontwikkeling zijn gemandateerd. De beheer- en splitsingskosten worden jaarlijks aangepast aan de hand van de CBS prijsindexcijfers voor de gezinsconsumptie. Deze cijfers geven de inflatieontwikkeling weer en daar zijn voornoemde kosten aan gerelateerd. 1. het canonpercentage voor het jaar 2005 vast te stellen op 4,1. 2. het in artikel 8 lid 1 bedoelde bedrag aan jaarlijks verschuldigde beheerkosten

26 voor het jaar 2005 vast te stellen op 21, het in artikel 9 lid 1 bedoelde bedrag van de afkoopsom beheerkosten voor het jaar 2005 vast te stellen op 177, de bijdrage in de kosten die voortvloeien uit splitsing in appartementsrechten van gebouwen op gemeentelijke erfpachtgrond respectievelijk splitsing in afzonderlijke rechten van erfpacht, ondersplitsing en wijziging splitsing van rechten van erfpacht, voor het jaar 2005 vast te stellen op 118, de onder 1, 2, 3 en 4 bedoelde besluiten openbaar te maken. B22 Concept-besluit van het college, met bijlagen, over de beslissing op bezwaarschriften inzake woontoren Rijswijkseplein (LMV- ontheffingen en wijziging bouwvergunning t.b.v. laden en lossen) Geheim o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 sub b WOB DSO/ B23 Nota weth. FC aan het college over de standpunten van de Gemeente Den Haag op de Algemene vergadering aandeelhouders NV HMS, op 22 december 2004 Geheim o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 sub b en f WOB BSD/ B24 Concept-besluit van het college, met bijlagen, over de Niet-fysieke stadseconomie DSO/ In de raadsvergadering van 7 november 2002 heeft de gemeenteraad het Programma Stedelijke Vernieuwing 2003 vastgesteld. Onderdeel van dit programma is het budget nietfysieke stadseconomie (verder NFE). Dit afzonderlijke budget valt onder de GSB pijler Economie en werkgelegenheid. De beleidsdoelstellingen zijn opgenomen in het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma De kracht van Den Haag. Als kansrijke sectoren worden genoemd Toerisme, MKB, Starters en ICT. Het totale budget voor NFE is De door het ministerie van Economische Zaken beschikbaar gestelde middelen Niet Fysieke Economie zijn beschikbaar tot en met 31 december Niet aangewende middelen moeten worden teruggestort tenzij voor deze middelen juridische verplichtingen zijn aangegaan. Een bestuurlijk besluit is geen juridische verplichting. Dit houdt in dat voor het eind van 2004 de resterende middelen door een opdracht of wel beschikking aan een derde juridisch verplicht moeten worden. Vervolgens kan hiervoor een bestemmingsreserve worden aangemaakt. In dit voorstel treft u projectvoorstellen waardoor het budget NFE uitgeput wordt. Om de middelen nog in 2004 juridisch te verplichten zijn de beschikkingen opgenomen in de bijlagen. Om alle middelen NFE veilig te stellen door een externe verplichting of opdracht heeft een verschuiving plaatsgevonden tussen de projecten van NFE en ESB De projecten Citymarketing, Ondernemersontbijt en Innovatiefabriek zijn vanuit ESB 2004 in NFE opgenomen. De projecten Keizerstraat en Detailhandelsmonitor zijn verschoven vanuit NFE naar ESB Er is voor aan projecten toegevoegd aan het ESB 2004 en er is voor vanuit het ESB 2004 toegevoegd aan NFE. Het verschil van wordt verklaard door een dreigende onderuitputting van het ESB 2004 op onder andere de projecten

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2003.976 RIS111766_29-apr-2004 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende - dat bij raadsvoorstel nr. 268 het Meerjaren Programma Stedelijke Vernieuwing 2002

Nadere informatie

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Aanwezig: de heer Meijer (loco-burgemeester), de dames Engering *) en Klijnsma, de heren Heijnen, Noordanus,

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep. Diemen, 21 juli 2009

RAADSVOORSTEL. Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep. Diemen, 21 juli 2009 RAADSVOORSTEL Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep Diemen, 21 juli 2009 Aan de gemeenteraad 1. Gevraagd raadsbesluit 1. Kennis te nemen van de uitkomsten van de enquête

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0023 Rv. nr.: 09.0023 B&W-besluit d.d.: 03-03-2009 B&W-besluit nr.: 09.0192 Naam programma +onderdeel: Nr.7, stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Voorbereidingsbesluit Van Vollenhovenkade

Nadere informatie

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale gemeente Langedijk Datum 12 september 2017 Agendanummer 3 Adviseur L.A.M. (Leonie) Bruin Afdeling I team BP/Projecten en Economische Zaken Vertrouwelijk Nee Onderwerp Ondertekening overeenkomsten t.b.v.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 051113/A05 afdeling: Welzijn Onderwerp: huisvestingsprogramma

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 14-06-2005 RIS128668VS_24-JUN-2005 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 Aanwezig: burgemeester, de dames Van Dijk en Klijnsma, de heren Bruins,

Nadere informatie

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28 09-06-2003 RIS109054VS_07-10-2003 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 september 2003 Aanwezig: Afwezig: burgemeester*, de dames Engering en Klijnsma**

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 24 oktober 2006 Aanleiding

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Regeling beschikbaarheidsdienst Binnen de gemeente Goirle zijn er drie medewerkers van de afdeling Realisatie en Beheer die op basis van een rooster buiten werktijd beschikbaar moeten zijn. Tot

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Raadsvoorstel Zaak : 00483750 Onderwerp Integraal Huisvestingsplan onderwijs 2017-2026 Portefeuillehouder De heer W.A. van Engeland Datum raadsvergadering 20 december 2016 Samenvatting Op 29 september

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud:

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud: Vergadering: 16 mei 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar H. Vlessert, 0595-447794 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Vlessert) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanleg van

Nadere informatie

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Kredietaanvraag project Van riool tot Rode Loper: Jansstraat, Jansweg, Kruisstraat en Smedestraat

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 RIS157181VS_09-SEP-2008 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 (verslag van collegevergadering ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet)

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 november 2014 Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 november 2014 Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII IBR 13 november 2014 onderwerp Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216 zaakkenmerk Inleiding Voor u ligt de

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus *), Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00075 gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: R. Broekmeulen

Nadere informatie

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald

Nadere informatie

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Nummer : Onderwerp : Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs Bijlage(n) : 2

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Gemeenteraadsfractie Rotterdam

Gemeenteraadsfractie Rotterdam Gemeenteraadsfractie Rotterdam Schriftelijke Vragen Voortvarend Funderingsherstel Aan het College van B&W van de Gemeente Rotterdam Coolsingel 40 3011 AD Rotterdam Rotterdam, 11 juli 2014 Geacht College,

Nadere informatie

Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl.

Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl. Vergadering gemeenteraad d.d. 21 december 2017 Agenda nummer 4 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl. Korte inhoud:

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Tijdelijke huisvesting basisschool De Wegwijzer. Agendapunt Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

VASTGESTELD BESLUITENLIJST A + B vergadering burgemeester en wethouders van Delft d.d

VASTGESTELD BESLUITENLIJST A + B vergadering burgemeester en wethouders van Delft d.d VASTGESTELD BESLUITENLIJST A + B vergadering burgemeester en wethouders van Delft d.d. 27-11-2018. Aanwezig : burgemeester Van Bijsterveldt. wethouders Brandligt, Vollebregt, Huijsmans, Van der Woude en

Nadere informatie

G e m e e n t e Z e i s t

G e m e e n t e Z e i s t RAADSVOORSTEL G e m e e n t e Z e i s t 07RAAD0107 Raadsvergadering : 3 april 2007 Gewijzigd voorstel : Productgroep : Ruimte Telefoon : 030 69 87 413 Datum : 20/02/2007 Onderwerp : Motie gemeenteraad

Nadere informatie

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 november 2014 Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-088 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 13 ONDERWERP. Concept-nota "Binnensportaccommodaties, ontwikkelingen in de periode ".

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 13 ONDERWERP. Concept-nota Binnensportaccommodaties, ontwikkelingen in de periode . Kraan, Cisca van der OCSW S2 RAD: RAD140924 woensdag 24 september 2014 BW: BW140708 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2014 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend

Nadere informatie

RIS173013VS1_2-JUNI-2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010

RIS173013VS1_2-JUNI-2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010 RIS173013VS1_2JUNI2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010 Aanwezig Burgemeester (de heer Van Aartsen), wethouder BW (de heer Norder), wethouder OJS (de heer

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: BMV Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2014/45 Behandelend ambtenaar : Tim Senden Agendapunt : Portefeuille : Samenleving en Leefbaarheid Registratienummer :

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016 RIS 294519 I Inventarisatie rondvraagpunten II a Vaststelling van het verslag van 7

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 10.0116. Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042

RAADSVOORSTEL 10.0116. Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042 RAADSVOORSTEL 10.0116 Rv. nr..: 10.0116 B&W-besluit d.d.: 5-10-2010 B&W-besluit nr.: 10.1042 Naam programma +onderdeel: Bereikbaarheid Onderwerp: Besluitvorming ten aanzien van het advies Sleutel tot een

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Gemeente Bussum Kredietvotering Uitvoeringsfase Spoorzone Zuid Gewestlocatie Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299354 VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - op 4 december 2012 het startdocument voor de samenwerking met de Stichting Lucas

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Raadsvergadering : 15 december 2003. Agendapunt : 14. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 6 april 2004 Agendanr. : Doc.nr : B2004 01150 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Beschikbaar stellen van een krediet van 3.139.940,00 voor de aankoop van een aantal panden en

Nadere informatie

Besluit van. Hebben goedgevonden en verstaan: ARTIKEL I. Het Besluit personenvervoer 2000 wordt als volgt gewijzigd:

Besluit van. Hebben goedgevonden en verstaan: ARTIKEL I. Het Besluit personenvervoer 2000 wordt als volgt gewijzigd: Besluit van tot wijziging van het Besluit personenvervoer 2000 in verband met de ingangsdata van de aanbestedingsverplichting in het openbaar vervoer en de verlenging van de maximale concessieduur Op de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting Raadsvoorstel Nummer 210 Dienst Dienst Ruimte, Wonen en Economie Datum 19 juni 2001 Betreft Winkelcentrum Nieuw-Vennep Samenwerkingscontract en verkoopcontract tussen gemeente en William Properties Brief

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 27 juni 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 Raadsvergadering van 18 december 2008 Onderwerp: Project 95. Kredietvoorstel ten behoeve van het oplossen van enkele tekortkomingen in de nieuwbouw van het Palet. Verantwoordelijke

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL

RAADSVOORSTEL RAADSVOORSTEL 08.0079 1 Rv. nr.: 08.0079 B&W-besluit d.d.: 2-9-2008 B&W-besluit nr.: 08.0826 Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling. Verrekening reserves; reserve sociale huurwoningen Onderwerp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 10 APRIL 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer H. van Kooten, wethouder

Nadere informatie

Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002. Made, 27 september 2002. Agendapunt: 7. Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II.

Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002. Made, 27 september 2002. Agendapunt: 7. Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II. Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002 Made, 27 september 2002 Agendapunt: 7 Onderwerp: Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II. Voorstel: 1. Instemmen met de algemene uitgifte voorwaarden

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 Raadsvergadering van 25 februari 2010 Onderwerp: Uitbreiding personele capaciteiten in verband met verwezenlijking van de activiteiten en taken in het kader van de rioleringszorg

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanschaf dienstvoertuig t.b.v. toezicht en handhaving VVH Van meerdere kanten zijn wij er op gewezen dat het uit veiligheidsoverwegingen in toenemende mate ongewenst is dat de toezichthouders/handhavers

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Toepasbaarheid van de Regeling verbetering binnenklimaat huisvesting primair onderwijs 2009 uit het nationale crisispakket voor de gemeente Heusden

Toepasbaarheid van de Regeling verbetering binnenklimaat huisvesting primair onderwijs 2009 uit het nationale crisispakket voor de gemeente Heusden Samenvatting: Inleiding: Medio september 2009 is van rijkswege bekend gemaakt, dat voor de verbetering van het binnenklimaat en voor het treffen van energiebeperkende maatregelen in bestaande scholen van

Nadere informatie

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 39249] Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de functiewijziging en kleinschalige verbouwing van de gebouwen aan de

Nadere informatie

*Z01028CCE49* Voorstel voor de gemeenteraad

*Z01028CCE49* Voorstel voor de gemeenteraad *Z01028CCE49* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\392 Behandelend ambtenaar P. Reine Zaaknummer Z.15-15644 Datum: 19 september 2016

Nadere informatie

AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer:

AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer: AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer: Conceptbesluit: per Uitbreiding Ten behoeve SO van Ambelt tijdelijke uitbreiding met een Datum 8ste groep vergadering: van De Ambelt 15-06-2010

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 I a Vaststelling van het verslag van 3 novemer 2009 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi)

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi) GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 februari 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr..

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. *ZE9A7F4E536* = = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-28394/DV.14-359, afdeling Samenleving. Sellingen, 19 juni 2014 Onderwerp: nieuwbouw MFA Sellingen Op 26 februari 2013

Nadere informatie

Datum raadsvergadering maandag 19 december 2016

Datum raadsvergadering maandag 19 december 2016 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 22 november 2016 Datum raadsvergadering maandag 19 december 2016 Nummer raadsvoorstel 2016-362 Bijbehorend veld van de programmabegroting Ruimte,

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

Voorbereidingskrediet 4 lokalen basisschool Olof Palme

Voorbereidingskrediet 4 lokalen basisschool Olof Palme Samenvatting: Inleiding: Tijdens het OOGO (Op Overeenstemming Gericht Overleg) op 1 september jl. heeft Stichting Scala verzocht om de in het HVO 2003 toegekende gelden voor de vervanging van 4 noodlokalen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 I Vaststelling van het verslag van 28 april 2009 II Hamerstukkenlijst Aan de orde waren:

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, RIS116036_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2004.580 RIS 116036 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, Besluit:

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING VASTGESTELD No. 08 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.30 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK R.J. VERMEER E.R. TRIEMSTRA,VOORZITTER,

Nadere informatie

F. Buijserd Burgemeester

F. Buijserd Burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.11294 vergaderdatum raad 9 juli 2015 jaar/nummer (griffie)

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 8 maart 2018

Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 30 januari 2018 Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Nummer raadsvoorstel 2018-513 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting),

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5322 Inboeknummer Dossiernummer RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester Inleiding Op 7 april 2008 is de heer Van Gijzel benoemd als

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 2 april 2013 R04S007

Datum Agendapunt Documentnummer. 2 april 2013 R04S007 Datum Agendapunt Documentnummer R04S007 Onderwerp Grondtransactie Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De realisatie van het nieuwbouwplan van Wolter Koops Transport (WKT) op Trekkersveld III door verkoop

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING VASTGESTELD No. 04 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.30 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK R.J. VERMEER E.R. TRIEMSTRA,VOORZITTER,

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Uitbreiding ZMLK-school De Linde 1- Notagegevens Notanummer 2017-000236 Datum 20-02-2017 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 11 DECEMBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 278214 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Instemmen

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011 Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011 Aanwezig: W. Meulman, burgemeester D.T. Prinsse, J. Janssen, R.C.J. de Vent, wethouders A. van der Wilt, loco-secretaris.

Nadere informatie

Farid Chikar / juni 2017

Farid Chikar / juni 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Farid Chikar 040-2083696 Farid.chikar@A2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 208981/269305 29 juni 2017 Portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06.

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06. OPENBAAR Opsteller: GGZ/VROM/AH/751 Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006 Raadsvergadering d.d. 20 november 2006 Voorstel nr.: 132/06 Onderwerp: Bestuursovereenkomst Leiden-Oegstgeest

Nadere informatie

Collegevoorstel. Reg.nr. : 4332805 Datum : 5 maart 2013

Collegevoorstel. Reg.nr. : 4332805 Datum : 5 maart 2013 Collegevoorstel Sector : MO Opsteller : S. Strijk Telefoon : (033) 469 48 17 User-id : STR7 Onderwerp Bouwplan Uitbreiding Amersfoortse Berg Voorstel: 1. Het verslag van afspraken tussen de gemeente Amersfoort

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Herziening Grondexploitatie winkelcentrum Keizerslanden 1- Notagegevens Notanummer 2017-000329 Datum 08-03-2017 Programma: 06 Herstructurering en vastgoed

Nadere informatie

Aanbesteding accountant

Aanbesteding accountant Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 4 maart 2004 Aan de Raad Agendapunt 15 Made, 17 februari 2004 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Aanbesteding accountant In te stemmen

Nadere informatie

Voorgesteld raadsbesluit

Voorgesteld raadsbesluit Voorgesteld raadsbesluit Gemeenteraad Docman Inzake: Bestedingscriteria inzet reserve schoner, heler en veiliger Invullen door raadsgriffie De raad van de Gemeente Almere RV-56/2008 Datum-- Gezien het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd. Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd. Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17 mei 2018 18-039 Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd Gevraagde beslissing 1. In de wijk Engboogerd te Bunnik

Nadere informatie

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013 datum plaats aanwezig 11 juni 2013, Roelofarendsveen Roelofarendsveen de heer A.G.M. Kea, wethouder de heer F.M Schoonderwoerd, wethouder Mevrouw M.E. Spreij, gemeentesecretaris de heer A.J.M. van Velzen,

Nadere informatie

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Bijlage 5 bij Raadsvoorstel Regionale Agenda dd 16 mei 2011 Bestuursovereenkomst Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Vastgesteld door de Stuurgroep Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar op

Nadere informatie

Het verhogen van het vermogen van het Regionaal Ontwikkelbedrijf (ROB) Land van Heusden en Altena C.V. met een bedrag van 1.080.000 Volgnr.

Het verhogen van het vermogen van het Regionaal Ontwikkelbedrijf (ROB) Land van Heusden en Altena C.V. met een bedrag van 1.080.000 Volgnr. Onderwerp Het verhogen van het vermogen van het Regionaal Ontwikkelbedrijf (ROB) Land van Heusden en Altena C.V. met een bedrag van 1.080.000 Volgnr. 2013-001 Portefeuillehouder wethouder B. de Peuter

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Actualisatie meerjaren onderhoudsplanning basisscholen.

Actualisatie meerjaren onderhoudsplanning basisscholen. Samenvatting: Inleiding: Op 12 mei j.l. heeft de raad ingestemd met de Actualisatie Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP). Het geactualiseerde IHP geeft onder meer richting aan de wens van de schoolbesturen

Nadere informatie

Inventarisatie rondvraagpunten

Inventarisatie rondvraagpunten BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2012 Geheimhouding o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 su, f en g I Inventarisatie

Nadere informatie

Beleidsregel Besluit locatiegebonden subsidies 2005 voor de stedelijke regio Emmen

Beleidsregel Besluit locatiegebonden subsidies 2005 voor de stedelijke regio Emmen Beleidsregel Besluit locatiegebonden subsidies 2005 voor de stedelijke regio Emmen (geconsolideerde versie, geldend vanaf 13-12-2007 tot 21-6-2011) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Agendanummer: Begrotingswijz.:

Agendanummer: Begrotingswijz.: Agendanummer: Begrotingswijz.: CS1 Notitie samenwerking en spreiding kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en primair Onderwerp : onderwijs 'Een stap in het bundelen van krachten' Kenmerk: 10/0025968 Aan de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie