Alan Rijks Alan Rijks BV Golf Course Design +31(0)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alan Rijks Alan Rijks BV Golf Course Design +31(0)6 53263998 info@alanrijks.nl www.alanrijks.nl"

Transcriptie

1 Alan Rijks Alan Rijks BV Golf Course Design +31(0)

2 Planning en ontwerp van Golfresorts vergt een innig samenspel van verschillende vakdisciplines. Ontwerp van de landschappelijke en stedenbouwkundige opzet kan niet los worden gezien van het golfbaanontwerp en vise versa. De combinatie van Alan Rijks, eigca-erkend golfcourse architect en Aart Bergsma, landschapsarchitect en stedenbouwkundig ontwerper, is een bundeling van die elkaar aanvullende expertise, opgedaan in grofweg 40 jaar ontwerpervaring. De samenwerking loopt al ruim 5 jaar over verschillende projecten in binnen en buitenland. In nagenoeg alle projecten gaat het om een combinatie van golf en (recreatief) wonen, uiteenlopend in ambitieniveau. Van het luxe Mingya Nanchang European Resort ( met 2500 villa's en diverse 5 sterren hotels (geopend eind 2006) en Resort Adorea, Turkije (masterplan 2008) met 6 sterrenhotels, 3000 villa's, jachthavens en shoppingcentre en 27 holes golfbaan tot Duinzoom Zuid te Julianadorp aan Zee met 280 woningen en 9 nieuwe holes voor golfclub Ooghduyne (Dura Vermeer, in ontwerp) of 60 recreatiewoningen (Rabo-Bouwfonds) in golfbaan Regthuys, Winkel Noord-Holland (in ontwerp/ uitvoering- oplevering medio 2009, Ongeacht het ambitieniveau doorlopen alle projecten een vergelijkbaar planproces al heeft de locale context veel invloed op te voeren procedures.

3 Voor de planning en ontwerp van Golfresorts hanteren wij het volgende eenvoudige stappenplan: Inventarisatie en vlekkenplan o Veldbezoek & Inventarisatie o Vlekkenplan Masterplan o Variantenstudie, sfeerbepaling van het Resort o Voorontwerp, routing en terrein-layout Planuitwerking o Defi nitief Ontwerp Landscaping & afstemming architectuur o Detailontwerp (werktekeningen green & bunker complexen, buitenruimten) Uitvoering o Begeleiding van de uitvoering van de golfbaan, onsite advisering. Een goede start vormt de basis voor een succesvol project, veel energie wordt dan ook gestoken in het opzetten van een gedegen Masterplan. Deze eerste slag is essentieel en vertoont veel parallellen met het golfspel zelf; een slecht tee-shot maakt een goede score op een hole erg lastig. Een goede drive daarentegen maakt de approach stukken eenvoudiger en geeft goede birdiekansen. Het gaat daarbij niet altijd om de verre klap maar veelal om het strategische spel. Liever opleggen en goed geplaatst dan een blind schot met veel risico.

4 Inventarisatie Veldbezoek en een inventarisatie van triviale zaken als grondposities en-eigendommen brengen de (on)mogelijkheden van de locatie in beeld. Ruimtelijk beleid en grondverwerving vormen veelal de bottleneck in de initiatieffase van een project naast praktische zaken met betrekking tot aanleg en beheer van de baan (grondslag, watersysteem, drainage/beregening etc). Behalve deze locatiespecifi eke aspecten speelt ook het programma van eisen en wensen een grote rol. Welke ambities heeft de opdrachtgever, zijn die reëel en passen die in de locale context? Naast onze creativiteit om uiteenlopende planelementen vorm te geven en in te passen zullen we onze rol van kritische adviseurs vervullen om het programma van eisen op haar merites te beoordelen. Een globaal vlekkenplan geeft een eerste indruk van de mogelijkheden van de locatie. Duidelijk wordt of het programma in zijn geheel of gedeeltelijk gerealiseerd kan worden of verder moet worden verfi jnd. Variantenstudie Basis voor de variantenstudie is het na te streven bouwprogramma en de uitkomsten van in inventarisatie, samengevat in een uitgangspuntenkaart; het vlekkenplan. Variabelen in de hierop volgende ontwerpfase zijn; o Golfbaan. De inpassing van de 9, 18, 27 of meer holes, waarbij interne en externe veiligheid en speltechnische aspecten van belang zijn, o Landschap/stedenbouw. Woonsfeer, typologie en dichtheid van de verschillende bouwvlekken, gebaseerd op de landschappelijke context waarin het Resort gedacht is. Op stedenbouwkundig niveau worden verschillende korrelgroottes bepaald die samenhangen met de na te streven beeldkwaliteit en sfeer. Typologie kan uiteenlopen van grondgebonden woningen (villa's), geschakelde recreatiewoningen tot gestapelde bouw (4-5 lagen) in een residentiële sfeer. Dichtheden variëren van 5 tot grofweg 15 woningen per hectare. o Architectuur. Parallel aan de ontwikkeling van een goede terreinlay-out loopt de ontwikkeling van een karakteristiek archetype voor het Resort. In onze optiek opgetekend in een reeks stijlkenmerken (kleur, materiaal, vorm, ritme, gevelindeling etc.) die voor continuïteit zorgen en zodoende letterlijk vorm geven aan de identiteit van het Resort. Een toolbox waaruit geput kan worden bij de ontwikkeling van een willekeurig bouwwerk, van 5-sterrenhotel tot transformatorhuisje. Eenheid in verscheidenheid als leitmotiv. In eerste instantie een sfeerbepaling aan de hand van referentiebeelden, al dan niet geïnspireerd op lokale bouwstijlen. De variabelen worden integraal benaderd waardoor een evenwichtige samenhang tussen de verschillende onderdelen ontstaat. Onze golftechnische, landschapsarchitectonische en stedenbouwkundige expertise wordt aangevuld met de input van de architecten waarmee een multidisciplinaire aanpak gestalte krijgt. De uit die samensmelting van complementaire kennis en kunde voortkomende voorkeursvariant wordt verder uitgewerkt tot een Masterplan.

5 Masterplan Het Masterplan is een document waarin enerzijds de ambities voor het terrein worden neergezet en anderzijds de globale schetsen een grotere maatvastheid krijgen. Het Masterplan vertaalt zich naar ons idee in een voorontwerp met proefverkaveling, architectonische concepten en een routeontwerp voor de golfbaan. Feitelijk is he Masterplan een combinatie van een Beeldkwaliteitplan/sfeerbepaling en een Stedenbouwkundig programma van eisen. Een oppervlakte-analyse, uitgaande van de proefverkaveling, vormt de onderlegger voor een globale grondexploitatie. De architectonische concepten zijn dat voor de globale bouwexploitatie zodat een goed inzicht in haalbaarheid van de totale gebiedsontwikkeling ontstaat. Het Masterplan vormt zodoende ook de basis voor de planologische procedures en de verschillende op te stellen overeenkomsten met betrokken partijen. Naast deze inhoudelijke en fi nanciële aspecten moet bij een dergelijke gebiedsontwikkeling bestuurlijk en maatschappelijk draagvlak niet onderschat worden. Een goede communicatie met stakeholders, belanghebbenden en andere betrokken partijen en omwonenden is van evident belang. De opdrachtgever draagt zorg voor een open planproces waarop wij zullen aanhaken. Planuitwerking & uitvoering Het Masterplan wordt, na goedkeuring door de betreffende instanties verder uitgewerkt tot het niveau waarop de uitvoering van het plan kan plaatsvinden. In verschillende deelproducten voor de landscaping/openbare ruimte en de golfbaan worden details uitgewerkt. De uitvoering van de golfbaan wordt begeleid door de golfarchitect die gedurende de aanleg op frequente basis on-site advies zal geven.

6 Alan Rijks heeft zijn eigen bureau in de golfbaan architectuur sinds Hij heeft zijn studie landschapsontwerp afgerond in België op de Erasmus Universiteit van Brussel. Alan heeft inmiddels meer dan 62 projecten gerealiseerd in verschillende Europese landen en Azië. Alan Rijks ontwerpt golfbanen die zeer prettig te spelen zijn maar tevens met een groot uitdagings vermogen voor de betere speler. De laatste jaren worden vooral real estates ontworpen waarbij de aanwezige natuurlijke elementen een hoog aanzien krijgen. Door de samenwerking met verschillende milieu groepen is er een ander beeld ontstaan in de golfbaan architectuur dan vroeger, natuurontwikkeling en commerciële aspecten kunnen nu harmonisch samengevoegd worden. Door deze ontwikkeling heeft Alan Rijks twee milieu-prijzen gewonnen van de Rijksoverheid, waarvan die voor de inpassing van golfbaan Gaasterland in de Ecologische hoofdstructuur een mooi voorbeeld is. De toezicht op de uitvoerring tijdens de bouw van een golfbaan of resort wordt wekelijks begeleid door een team van specialisten. Hierdoor zijn veel projecten het gehele jaar open om gasten te ontvangen. Voorwaarden Het ontwerpen van Golfresorts is een specifi eke 'tak van sport'. Alle rechten en copyrights van de uitgewerkte golfbaan-varianten en plannen voor een Golfresort blijven voorbehouden aan de combinatie BDKL/Alan Rijks BV. Mocht de golfbaanexploitant cq. ontwikkelmaatschappij een van de ontwerpen verder wil len ontwikkelen maar met een eigen ontwerpteam dan kunnen die rechten worden afgekocht tegen een nader te bepalen som.

Golfbanen. 28 jaar golfbaanarchitect met meer dan 65 golfbaan projecten in Nederland en internationaal op zeer uiteenlopende locaties in de wereld.

Golfbanen. 28 jaar golfbaanarchitect met meer dan 65 golfbaan projecten in Nederland en internationaal op zeer uiteenlopende locaties in de wereld. Golfbanen 28 jaar golfbaanarchitect met meer dan 65 golfbaan projecten in Nederland en internationaal op zeer uiteenlopende locaties in de wereld. Alan Rijks b.v. Golf course architect Landscape architect,

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

680,000. Lagos. Ref: ST846 (49) 340sm 2427sm 3 0 JA

680,000. Lagos. Ref: ST846 (49) 340sm 2427sm 3 0 JA Lagos 680,000 Ref: ST846 (49) De percelen zijn 10 minuten rijden naar Lagos gelegen in een prachtige, groene omgeving, op een 5- sterren golfresort direct aan zee waardoor u van vrij uitzicht op de golfbaan

Nadere informatie

c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR

c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n.

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n. Bouwkavels 530 m2 voor 148.500 v.o.n. Beste heer / mevrouw, Is een woning bouwen ook uw droom? In de prachtige nieuwe wijk Stadszicht II Tholen worden ruime kavels aangeboden. Op deze kavels kunt u uw

Nadere informatie

Omgevingsanalyse Kortenberg

Omgevingsanalyse Kortenberg Omgevingsanalyse Kortenberg Visie en ontwerpend onderzoek naar plaatsspecifieke opdrachten en generiek beleid Definitief document - juni 2015 BRUT i.s.m. LAND COLOFON Ontwerpteam BRUT ARCHITECTURE AND

Nadere informatie

Routeboek functieverandering Bijlage bij structuurvisie Functieverandering NL.IMRO.0233.SVfunctiever-0401 Gemeente Ermelo (12063787)

Routeboek functieverandering Bijlage bij structuurvisie Functieverandering NL.IMRO.0233.SVfunctiever-0401 Gemeente Ermelo (12063787) Routeboek functieverandering Bijlage bij structuurvisie Functieverandering NL.IMRO.0233.SVfunctiever-0401 Gemeente Ermelo (12063787) Inleiding In dit routeboek wordt een beschrijving gegeven van de stappen

Nadere informatie

Golfbaan Kerkehout. Schetsontwerp

Golfbaan Kerkehout. Schetsontwerp Golfbaan Kerkehout Schetsontwerp Golfbaan kerkehout Schetsontwerp Opdrachtgever Leidschendamse Golfvereniging In samenwerking met Grontmij en Alan Rijks Locatie Kerkehout, Zuid Holland Soort project schetsontwerp

Nadere informatie

Stuurgroep Nieuw Hydepark

Stuurgroep Nieuw Hydepark Voortgangsrapportage 1 Stuurgroep Nieuw Hydepark Periode januari t/m mei 2013 4 juni 2013 Kleine Synode 21 juni 2013 OZ 13-06 Bestuur Dienstenorganisatie Pagina 3 van 7 Inhoud 1. Inleiding 5 2. Projectkaders

Nadere informatie

Workspace Design Onderzoeksopzet voor SOZAWE

Workspace Design Onderzoeksopzet voor SOZAWE Workspace Design Onderzoeksopzet voor SOZAWE Datum: 16 december 2010 Ir. Jan Gerard Hoendervanger Docent-onderzoeker Lectoraat Vastgoed Kenniscentrum Gebiedsontwikkeling NoorderRuimte Hanzehogeschool Groningen

Nadere informatie

wijkontwikkelingsvisie ubach over worms

wijkontwikkelingsvisie ubach over worms wijkontwikkelingsvisie ubach over worms presentatie Inhoud - Voorstellen, wie zijn wij? - Plan van aanpak ahv (Deel)Producten en communicatie - Stappenplan - Vragen wie zijn wij Vissers & Roelands architecten

Nadere informatie

situatie opzuid Amsterdam, 2014

situatie opzuid Amsterdam, 2014 situatie opzuid Amsterdam, 2014 Het plan OpZuid is gelegen tussen de Gershwinlaan en de Boelelaan in Amsterdam, en vormt een onderdeel van de grootschalige ontwikkelingen aan de Zuidas. Binnen de zakelijke

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

Almelo Waterrijk >>>

Almelo Waterrijk >>> Almelo Waterrijk >>> Masterplan Stedenbouwkundig plan Fase 1 HOSPER - ALMELO WATERRIJK p.2/8 Uitwerkingsplannen eerste twee buurten Almelo Waterrijk project masterplan stedenbouwkundig plan, bkp en landschappelijk

Nadere informatie

Wonen. bos. aan het. met. uitzicht op de snelweg

Wonen. bos. aan het. met. uitzicht op de snelweg Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Kijk Boschkens Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Waarom zouden we goed ontworpen woonwijken verstoppen achter geluidsschermen? Nota bene achter geluidsschermen

Nadere informatie

Projectaanpak Dorpsstraat Vlieland

Projectaanpak Dorpsstraat Vlieland Projectaanpak Dorpsstraat Vlieland COLOFON Opdrachtgever Contactpersoon :Gemeente Vlieland :Peter Jan Tijdeman Contactpersoon Rho Adviseurs : Aukje de Graaf Projectnummer : 20160846 Datum : 16-6-2016 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp Portefeuilehouder A. Elzakalai, J.J. Nobel, C.J. Loggen Collegevergadering

Nadere informatie

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines Groener leven groener leven Mensen houden van groen. Of we nu binnen werken, buiten sporten of in de natuur tot rust komen. We kunnen niet zonder, want groen draagt op allerlei manieren bij een gezonde

Nadere informatie

KUSTVEILIGHEID DE HAAN-WENDUINE

KUSTVEILIGHEID DE HAAN-WENDUINE KUSTVEILIGHEID DE HAAN-WENDUINE Infoavond 28 september 2011 Agenda inleiding door burgemeester Beirens film kustveiligheid Masterplan Kustveiligheid door Nathalie Balcaen werken in De Haan-Wenduine door

Nadere informatie

Stadskantoor Rotterdam

Stadskantoor Rotterdam h e r o n t w i k k el i n g Stadskantoor Rotterdam a m b i t i ed o cu m en t Ambitiedocument Stadskantoor Rotterdam Stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden 1. Inleiding In het centrum van

Nadere informatie

INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT

INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT Integraal Projectmanagement bij Rijkswaterstaat Beknopte leaflet voor externen Versie: februari 2012 Voor meer informatie: Freek Wermer specialist projectmanagement

Nadere informatie

Kijk... Boschkens goirle. Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg

Kijk... Boschkens goirle. Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Kijk... Boschkens goirle Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Kijk... Boschkens Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Waarom zouden we goed ontworpen woonwijken verstoppen achter geluidsschermen?

Nadere informatie

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden 1. Inleiding Het college heeft op 17 juli 2013 besloten om een intentieoverkomst met Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Bijzondere en gastvrije golfbestemming Sultanaat Oman

Bijzondere en gastvrije golfbestemming Sultanaat Oman Bijzondere en gastvrije golfbestemming Sultanaat Oman Afslaan onder een stralende zon! Het Sultanaat van Oman is een relatief nieuwe bestemming op het gebied van golfen. Op dit moment kent Oman drie 18-holes

Nadere informatie

DENC ALGEMEEN DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT TEL: FAX: DESIGN ENGINEERING CONTRACTING

DENC ALGEMEEN DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT TEL: FAX: DESIGN ENGINEERING CONTRACTING DESIGN ENGINEERING CONTRACTING WWW.DENC.NL DENC BUSSUM SLOCHTERENLAAN 12 POSTBUS 381 1400 AJ BUSSUM TEL: 035 69 930 99 FAX: 035 69 930 92 DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT

Nadere informatie

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Wat is ketenintegratie? Ketenintegratie in de bouw betekent met meerdere partijen werken aan een gezamenlijk doel. De keten is zo groot als je hem

Nadere informatie

Nieuwe huisstijl in Tubbergen

Nieuwe huisstijl in Tubbergen Nieuwe huisstijl in Tubbergen Projectnummer: 11-198 Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een gediplomeerd interieur architecte is u

Nadere informatie

Stedenbouw en Landschap

Stedenbouw en Landschap Woonwijk De Bem Zevenaar Voormalig stedenbouwkundigplan Stedenbouwkundigplan TOPIA achtertuin woonpad voortuin parkeerhof achtertuin openbare ruimte voortuin achtertuin achterpad Voormalig prototype verkaveling

Nadere informatie

Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan

Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan Bureau Bouwkunde: omdat het beter kan Herkent u dit? U, als architect, heeft inspirerende ideeën maar wilt technisch en procesmatig ondersteund worden. U, als opdrachtgever, wilt vroegtijdig weten wat

Nadere informatie

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Presentatie stedenbouwkundige visie door dhr. G.J. Hellinga van HzA, Stedebouw & Landschap Gelegenheid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Masterplan Kijkduin. Natuurlijk... Kijkduin. Presentatie: SBK bijeenkomst. Masterplan Kijkduin

Masterplan Kijkduin. Natuurlijk... Kijkduin. Presentatie: SBK bijeenkomst. Masterplan Kijkduin Natuurlijk... Kijkduin Presentatie: SBK bijeenkomst 1. Planning en proces 2. Masterplan en samenspraak 3. Wijzigingen 4. Kijkduin Badplaats 5. Virtuele maquette Proces 1. 19 mei: concept MP en planmer

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. www.iv-bouw.nl

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. www.iv-bouw.nl Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

De werkzaamheden zullen hierna per fase worden toegelicht, in fig.1 is een globaal overzicht te zien van de werkzaamheden per fase.

De werkzaamheden zullen hierna per fase worden toegelicht, in fig.1 is een globaal overzicht te zien van de werkzaamheden per fase. Bijlage C: Fasering 1 Inleiding Het ontwerpproces kent een aantal fasen die elkaar opvolgen tot het moment dat daadwerkelijk wordt begonnen met de uitvoering van het ontwerp door een aannemer. Bij het

Nadere informatie

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING DATUM : 28-11-2012 OVER Het HerontwikkelLAB Introductie 2 VISIE Het overaanbod van kantoorruimte en de veranderde vraag ernaar hebben een omvangrijke en veelal structurele

Nadere informatie

Ruimtelijke Inpassing Ringweg Oost

Ruimtelijke Inpassing Ringweg Oost Gemeente Leiden Ruimtelijke Inpassing Ringweg Oost Plan van Aanpak Gemeente Leiden, Projectmanagementbureau Steller: ing. E. Hiel MSRE Definitief 12-6-2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Beschrijving

Nadere informatie

Op 14 juni jl. besloten B&W van Katwijk in overleg met partner Oegstgeest en subsidieverstrekker Provincie ZH tot:

Op 14 juni jl. besloten B&W van Katwijk in overleg met partner Oegstgeest en subsidieverstrekker Provincie ZH tot: Een nieuwe start Op 14 juni jl. besloten B&W van Katwijk in overleg met partner Oegstgeest en subsidieverstrekker Provincie ZH tot: beëindiging van de lopende aanbesteding Z.s.m. starten van een nieuwe

Nadere informatie

Alle systemen worden ontworpen

Alle systemen worden ontworpen Ontwerpen Alle systemen worden ontworpen Alle systemen worden ontworpen Alle systemen worden ontworpen Wie ontwerpt systemen? decorontwerper meubelontwerper brouwer landschapsarchitect voedselontwerper

Nadere informatie

JongZeeuw architecten - wie zijn we?

JongZeeuw architecten - wie zijn we? JongZeeuw architecten - wie zijn we? Grondslag bij de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Multidisciplinair bureau met deskundigheid op het vlak van architectuur, stedenbouw, interieur, energiezuinigheid,

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

Interieurontwerp te Amsterdam

Interieurontwerp te Amsterdam Interieurontwerp te Amsterdam Projectnummer: 14-245 Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een gediplomeerd interieur architecte is u

Nadere informatie

Wij zijn BUZZ. Wat doen we? Voor wie?

Wij zijn BUZZ. Wat doen we? Voor wie? Wij zijn BUZZ. Een multidisciplinair collectief dat door out-of-the-box te denken nieuwe ideeën koppelt aan bestaande plekken. Onze missie: het realiseren van een duurzame buzz in het Nederlandse buitengebied.

Nadere informatie

Hasselt om de Weede Beeldkwaliteitplan >>>

Hasselt om de Weede Beeldkwaliteitplan >>> Hasselt om de Weede Beeldkwaliteitplan >>> beeldinspiratie: Jan Voerman Sr, Ploeger, aquarel 27,5 x 46.5 cm Hasselt om de Weede Beeldkwaliteitplan project Beeldkwaliteitplan locatie Hasselt ontwerpers

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

Een nieuw stadhuis voor Den Helder

Een nieuw stadhuis voor Den Helder Een nieuw stadhuis voor Den Helder Informatieavond Raadsbesluit 2 scenario s Uitgangspunten Burgerparticipatie Planning 3 april 2013 Raadsbesluit 29 oktober 2012: 1: OB&O Financiën in eigen hand houden

Nadere informatie

Dé golfbaan in het Groene Hart

Dé golfbaan in het Groene Hart DE TORENBAAN BAANBOEKJE Dé golfbaan in het Groene Hart 365 dagen per jaar spelen op de mooiste golfbaan in het Groene Hart 27 uitdagende holes voor zowel de beginnende als de ervaren golfer Lessen, golfen,

Nadere informatie

Typologie landhuis/villa

Typologie landhuis/villa Typologie landhuis/villa De gewenste typologie van het landhuis/ villa is bepaald met behulp van een variantenstudie. Als vervolg op de analyse van de groenstructuur en de stedenbouwkundige bebouwingsstructuur

Nadere informatie

snel compleet inzicht

snel compleet inzicht snel compleet inzicht Een nieuwe manier van werken ¾ Interactief rekenprogramma voor duurzame gebiedsontwikkeling. ¾ Alle facetten in een programma: ruimtegebruik, parkeren, bewoners, duurzaamheid en financiën.

Nadere informatie

Nieuwe landgoederen Nederland

Nieuwe landgoederen Nederland Ruimte en Milieu Nieuwe landgoederen Nederland Bouwen aan een groene omgeving 02 Wie aan een landgoed denkt, stelt zich een ruim, bosrijk terrein voor met daarop een stijlvol gebouw. Het natuurschoon voert

Nadere informatie

Bouwkavels De Watertuinen

Bouwkavels De Watertuinen Toelichting op de welstandscriteria en de beeldkwaliteit dd. 16 maart 2017 Tijdens de inloopbijeenkomst van 7 maart 2017 bleek dat er behoefte is aan meer informatie over wat voor soort woning u kunt bouwen

Nadere informatie

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving:

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving: Eindverslag Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten Arsenaal Terrein: Het huidige arsenaal terrein in eigendom van 3 eigenaren te weten Provincie Zuid-Holland, de gemeente Voorschoten en

Nadere informatie

Toerisme en Recreatie

Toerisme en Recreatie Toerisme en Recreatie Wat speelt er? De vraagstukken over toerisme en recreatie zijn divers. Er zijn vraagstukken met betrekking tot de routestructuur, de kwaliteiten in het gebied en nieuwe functies.

Nadere informatie

VAARTKOM LEUVEN. Leuven 20130325 Veronique Henderix

VAARTKOM LEUVEN. Leuven 20130325 Veronique Henderix VAARTKOM LEUVEN Leuven 20130325 Veronique Henderix RSL Leuven = provinciale metropool > Bevattelijk karakter maar ook kernstad van een verstedelijkte regio > Behoud compacte structuur door herontwikkeling

Nadere informatie

Contractvormen op golfbanen en sportvelden

Contractvormen op golfbanen en sportvelden Contractvormen op golfbanen en sportvelden Bij de landelijke aannemers komen steeds vaker vragen binnen over de toepasbaarheid van verschillende contractvormen voor de realisatie en eventueel onderhoud

Nadere informatie

Interieur Woonhuizen. In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers

Interieur Woonhuizen. In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers In opdracht van diverse particuliere opdrachtgevers 1/5 M3H heeft diverse verbouwingen en woninginrichtingen voor particuliere opdrachtgevers begeleid en gerealiseerd. Daarbij zijn er twee belangrijke

Nadere informatie

5. Typologieën voor bebouwing

5. Typologieën voor bebouwing 5. Typologieën voor bebouwing Met de eerder genoemde landschappelijke nrichting als basis is tijdens workshops gediscussieerd over geschikte vormen van bebouwing in het gebied. Belangrijke conclusie daarin

Nadere informatie

Voorstel. : J.C. Niemeijer

Voorstel. : J.C. Niemeijer Voorstel Aan : Burgemeester en Wethouders Kenmerk : 1021013 Status : Openbaar / Ter besluitvorming Datum : 20 september 2017 Afdeling : Ruimte en Veiligheid Raad : Ja Medewerk(st)er : J.C. Niemeijer Ter

Nadere informatie

Westelijke Ontsluiting. Frank Talsma 4 juni 2012

Westelijke Ontsluiting. Frank Talsma 4 juni 2012 Westelijke Ontsluiting Amersfoort H N S Frank Talsma 4 juni 2012 13e participatiebijeenkomst 1) korte terugblik vorige presentatie 2) ontwerpprincipes voor vormgeving en inpassing 3) streefbeeld basisprofiel

Nadere informatie

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, In opdracht van Pluis Participatie Groep 1/7 De locatie betreft een kavel met kantoorgebouw op een bedrijventerrein in op de grens met Amsterdam

Nadere informatie

M3H Werkwijzer Het bouwen

M3H Werkwijzer Het bouwen M3H Werkwijzer Het bouwen 1/7 Het bouwen M3H ontwerpt en bouwt al zeventien jaar in opdracht van woningcorporaties, ontwikkelende partijen en particulieren. M3H ontwerpt en begeleidt het gehele ontwerp-

Nadere informatie

Eerste cohousingproject, Gallië, 50 BC

Eerste cohousingproject, Gallië, 50 BC Eerste cohousingproject, Gallië, 50 BC Samenhuizen Academy 16 maart 2019 SAMEN BOUWEN D A M a r c h i t e c t e n Woonvormen I Stedenbouw I Ecologie Handleiding ELK PROJECT IS ANDERS SAMEN BOUWEN

Nadere informatie

10 jaar rioolbeheerder Van opdracht tot uitvoering

10 jaar rioolbeheerder Van opdracht tot uitvoering 10 jaar rioolbeheerder Van opdracht tot uitvoering Hoe krijgt een gecombineerde Aquafin/Infrax/AWV/gemeente/(De Lijn) opdracht vorm? Overlegmomenten met betrokken actoren De vele hindernissen om tot uitvoering

Nadere informatie

Voorlopige planning bouw en herontwikkeling. 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011

Voorlopige planning bouw en herontwikkeling. 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011 Voorlopige planning bouw en herontwikkeling 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011 Inhoud Introductie Proces tot besluit herontwikkeling Waarom herontwikkeling? Gepresenteerd

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T Startnotitie Nieuw bedrijventerrein Startnotitie

g e m e e n t e M O N T F O O R T Startnotitie Nieuw bedrijventerrein Startnotitie Startnotitie Nieuw Bedrijventerrein Voorlopige projectnaam: Bestuurlijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtnemer: Nieuw bedrijventerrein H.T.J. van Beers C.L. Jonkers Ambtelijk opdrachtgever: Ambtelijk

Nadere informatie

MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN

MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN MOBILITEIT MOGELIJK MAKEN ONS DNA Op een plek die duizenden jaar terug werd gedomineerd door een ruige delta van wind, duinen en zee bevindt zich nu ons welvarende Nederland. De ontwikkeling van ons land

Nadere informatie

10 Principes 29 september 2015

10 Principes 29 september 2015 10 Principes 29 september 2015 Ligging Karakteristiek Optelsom van de eenheid 0. INTRO Tien principes voor goede inpassing van de koepel in Haarlem 1. vastmaken aan de stad 2. typologie van de compositie

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

een topbaan op een toplocatie!

een topbaan op een toplocatie! Golfbaan Echt-Susteren, een topbaan op een toplocatie! Informatie 201 Overzicht pakketten Basis 75,- p/mnd PRO+ 83,35 p/mnd Alleen mogelijk met PRO 15,85 p/mnd Greenfee 79,00 p/mnd speelrechtcertificaat

Nadere informatie

Ontwerp-structuurvisie, vastgesteld door Gedeputeerde Staten op

Ontwerp-structuurvisie, vastgesteld door Gedeputeerde Staten op PROVINCIALE COMMISSIE OMGEVINGSVRAAGSTUKKEN LIMBURG MEMO ADVIESSTUK: Structuurvisie Randweg N266 Nederweert 1. Onderwerp / plan Structuurvisie Randweg N266 Nederweert inclusief onderliggende stukken (Plan-

Nadere informatie

Actualisatie Bestemmingsplan Industrieterrein Heusden. Startnotitie

Actualisatie Bestemmingsplan Industrieterrein Heusden. Startnotitie Actualisatie Bestemmingsplan Industrieterrein Heusden Startnotitie 1 Doelstelling project Het project is gericht op het tot stand brengen van een actuele bestemmingsregeling (eindproduct) voor de bedrijventerreinen

Nadere informatie

Interieur jaren 30 woning

Interieur jaren 30 woning Interieur jaren 30 woning Projectnummer: 05-126 Bekijk het exterieur van de jaren 30 villa Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een

Nadere informatie

Procedure ontwikkeling bouwkavels

Procedure ontwikkeling bouwkavels Procedure ontwikkeling bouwkavels In Maashaeghe Park heeft u de mogelijkheid om zelf uw eigen droomhuis te bouwen. Het zelf bouwen van een woning is voor de meeste mensen echter geen dagelijkse bezigheid.

Nadere informatie

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning U wilt een locatie ontwikkelen of een bouwproject starten dat niet past in het bestemmingsplan. Daarvoor zijn formele afspraken met de gemeente nodig.

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Masterplan Rielerenk-Douwelerkolk. Gemeente Deventer

Plan van Aanpak. Masterplan Rielerenk-Douwelerkolk. Gemeente Deventer Plan van Aanpak Masterplan Rielerenk-Douwelerkolk Gemeente Deventer Auteur: Jan Heutinck adviseur planologie team Ruimte en Economie Datum mei 2008 1. Inleiding en aanleiding In de programmabegroting 2008-2011,

Nadere informatie

Edese Golf Club Papendal

Edese Golf Club Papendal Edese Golf Club Papendal AV 2 november 2015 presentatie Baco Missie Baco AV 26-11-2012 De baco heeft als missie ervoor te zorgen dat: de speltechnische kwaliteit van de golfbaan op een meetbaar hoog niveau

Nadere informatie

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland 521 REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland Frame: Algemene regionale opgaven veranderende functies platteland Projectnaam: Vrijkomende agrarische bebouwing en kwaliteitsimpuls vergroting agrarische

Nadere informatie

Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het o

Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het o Profiel Visie Een essentieel onderdeel van een gebouw is de constructie. Behalve essentieel en functioneel maakt de constructie ook deel uit van het ontwerp; de architectuur. De zichtbare kolommen, balken

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

EEN BEDRIJF KOPEN. Management Buy Out. Management Buy In. Strategische overname

EEN BEDRIJF KOPEN. Management Buy Out. Management Buy In. Strategische overname EEN BEDRIJF KOPEN? EEN BEDRIJF KOPEN Management Buy Out Het overnemen van een bedrijf is zeker geen eenvoudig proces. Een bedrijfsovername kan op verschillende manieren worden ingezet. De meeste bedrijfsovernames

Nadere informatie

Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden

Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden STUDIEDAG Projectmatig werken in lokale overheden LEUVEN 27 oktober 2011 Projectmatig werken in de lokale sector Katlijn Perneel, Partner, ParFinis Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden 1 Inhoud

Nadere informatie

Advies kwaliteitsteam Aanpak Ring Zuid Groningen

Advies kwaliteitsteam Aanpak Ring Zuid Groningen 4/ Advies kwaliteitsteam Aanpak Ring Zuid Groningen Borging kwaliteit vormgeving in de aanbestedingsprocedure Het kwaliteitsteam Aanpak Ring Zuid is gevraagd te adviseren op de borging van vormgevingskwaliteit

Nadere informatie

Op weg naar uw nieuwe tuin

Op weg naar uw nieuwe tuin Op weg naar uw nieuwe tuin U wilt een tuin die niet alleen bij u en uw budget past, maar ook bij uw woning en in zijn omgeving. Want uw tuin maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van uw woonplezier en

Nadere informatie

M3H Werkwijzer Renovatie of sloop-nieuwbouw?

M3H Werkwijzer Renovatie of sloop-nieuwbouw? M3H Werkwijzer Renovatie of sloopnieuwbouw 1/7 Renovatie of sloop-nieuwbouw De keuze tussen renovatie of sloop-nieuwbouw van een bestaand gebouw is niet eenvoudig. De argumenten zijn op voorhand niet altijd

Nadere informatie

Technische haalbaarheidsstudie Belevenispark Daelzicht te Heel

Technische haalbaarheidsstudie Belevenispark Daelzicht te Heel Technische haalbaarheidsstudie Belevenispark Daelzicht te Heel ARCADIS Nederland BV Internationaal toonaangevend advies-, ontwerp-, projectmanagement en ingenieursbureau. Levert integrale, duurzame en

Nadere informatie

D E G R A A N S I L O

D E G R A A N S I L O D E G R A A N S I L O t r a n s f o r m a t i e d o o r d i a l o o g Door K.K.J.E. van de Braak Technische Universiteit Eindhoven Faculteit Bouwkunde Bouwtechniek Design and Lifespan s a m e n v a t t

Nadere informatie

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte.

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte. Agendapunt 3 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Wandelroutenetwerk Bijlagen : Concept-uitvraag offerte Bespreekpunten Kennis nemen

Nadere informatie

Scherpenzeel Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Scherpenzeel! Jaarverslag 2015. Zorg voor een mooi

Scherpenzeel Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Scherpenzeel! Jaarverslag 2015. Zorg voor een mooi Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon ir. Leo van Grondelle Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.van.grondelle@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden

Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden 1 Introductie Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden Dit boek gaat over het contracteren en aanbesteden van bouw- en infrastructurele projecten. Over wat er nodig is om op een doordachte en

Nadere informatie

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad

gemeentebestuur VERZONDEN Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad gemeentebestuur Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid de leden van de gemeenteraad uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 636340 datum 18 oktober 2011 betreft VERZONDEN 2 1. 11.11 actualisatie bestemmingsplan

Nadere informatie

Beste Bezoeker, U vindt meer informatie over onze organisatie op onze website

Beste Bezoeker, U vindt meer informatie over onze organisatie op onze website Aardoom & de Jong Nieuwsbrief juni 2011 Beste Bezoeker, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Aardoom & de Jong - werving en selectie. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen zijn wij (Maarten Aardoom en

Nadere informatie

Presentatie concept masterplan 2 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Woensdag 29 februari Samenvatting 20 oktober 2011

Presentatie concept masterplan 2 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Woensdag 29 februari Samenvatting 20 oktober 2011 Programma voor deze avond Introductie Samenvatting 20 oktober 2011 Vorderingen van oktober 2011 tot heden Presentatie concept masterplan en beeldkwaliteitsplan door BRO Vragen en afsluiting Presentatie

Nadere informatie

Groener bouwen. groener leven

Groener bouwen. groener leven Groener bouwen groener leven ontspannen in een gezonde buitenruimte daktuinen en gevelbegroening waterbuffering onderscheidend vermogen waarde toevoegen Groener bouwen betekent het inrichten van de buitenruimte

Nadere informatie

Functieprofiel voor de functie van Directeur Meester Duisterhoutschool

Functieprofiel voor de functie van Directeur Meester Duisterhoutschool Functieprofiel voor de functie van Directeur Meester Duisterhoutschool Organisatie De Meester Duisterhoutschool is een Openbare school voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. De school

Nadere informatie

Ruimte voor ontwikkeling. Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling

Ruimte voor ontwikkeling. Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling Ruimte voor ontwikkeling Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling U WILT UW GEBIED ONTWIKKELEN. DAT ROEP VEEL VRAGEN OP: HOE PAK IK DAT AAN? EN IS HET FINANCIEEL WEL HAALBAAR IN DEZE

Nadere informatie

Interieur kantoorruimte te Tubbergen

Interieur kantoorruimte te Tubbergen Interieur kantoorruimte te Tubbergen Projectnummer: 09-292 Deze kantoorruimte staat aan de rand van het industrieterrein in Tubbergen. De indeling van deze kantoorruimte is zorgvuldig ontworpen naar de

Nadere informatie

Golf Château de Montcombroux 2011 20

Golf Château de Montcombroux 2011 20 Golf Château de Montcombroux 2011 20 Golf Château de Montcombroux Enkele jaren geleden is de heer Van Duuren begonnen met de ontwikkeling van het resort Golf Château de Montcombroux in Frankrijk. Met de

Nadere informatie

Drie Merenhof. Herontwikkeling van een seniorencomplex te vijfhuizen

Drie Merenhof. Herontwikkeling van een seniorencomplex te vijfhuizen Drie Merenhof Herontwikkeling van een seniorencomplex te vijfhuizen Drie Merenhof Introductie MD advies Roeleveld-Sikkes Toelichting van de opdracht Huidig ontwerp Wat is herontwikkeling Hoofdvraag Doelstelling

Nadere informatie

1.6 SNELHEID MAKEN MET GLOBALE EINDPLANNEN

1.6 SNELHEID MAKEN MET GLOBALE EINDPLANNEN 1.6 SNELHEID MAKEN MET GLOBALE EINDPLANNEN Mariël Gerritsen, planoloog / Commercieel directeur SAB Arnhem Tjakko Smit, directeur projecten Bouwfonds Ontwikkeling Bert Breedveld, manager grondgebiedzaken

Nadere informatie