MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN"

Transcriptie

1 MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 06 juli Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. D. Heil Dhr. G. de Heijde Dhr. A. van t Zelfde Dhr. L. Vermeulen Dhr. L. van Suylekom Afschrift naar college van B en W. 1. Opening. Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. In het bijzonder wordt de nieuwe wethouder de heer J. van Gurp welkom geheten om nader kennis te maken. De heer Drijvers geeft in het kort aan wat de werkwijze is van de commissie. De aanwezige commissieleden en de wethouder stellen zich in het kort voor. Wethouder geeft aan het behouden van cultureel erfgoed belangrijk te vinden en zal zeker een beroep doen op de commissie wanneer dit nodig is en hij hoopt op een open communicatie en goede samenwerking. De heer Drijvers geeft aan dat het belangrijk is dat we op korte termijn een beleid uit gaan stippelen en hierop ook handhaven. College zal belangrijke rol gaan spelen hierin. Er moet duidelijkheid komen naar de aanvragers middels een beleidsnotitie waarin tal van onderwerpen aan de orde moeten komen o.a. dakkapellen. 2. Verslag vergadering 09 maart Redactioneel geen op- cq aanmerkingen. N.a.v. diverse agendapunten: geen 3. Subsidieaanvraag restauratie gemeentelijk monument Kerkdijk 18 te Hooge Zwaluwe. Het betreft een subsidieaanvraag voor totaalrestauratie van het pand. Als uitgangspunt voor de bepaling van de subsidiabele restauratiekosten is restaureren van het casco, voorzover dit betrekking heeft op het behoud en herstel van monumentale onderdelen. Uitgangspunt bij bepaling van de subsidiabele restauratiekosten is de begroting van 06 juni 2010 van DeGoedeBouw. De subsidiabele restauratiekosten zijn bepaald op ,- De voorlopige subsidie bedraagt 20% van de subsidiabele restauratiekosten met een maximum van 6.806,-. De definitieve subsidie zal worden vastgesteld na controle van de werkzaamheden en de financiële eindverantwoording. De monumentencommissie gaat akkoord met het bovenstaande. Uit de opstelling komt naar voren dat achtergevel compleet vervangen gaat worden en de nieuwe muur wordt voorzien van stucwerk. Aan eigenaar doorgegeven dat e.e.a zal worden voorgelegd aan commissie en daarna uitsluitsel. Twee zaken zoals afgesproken voorgelegd aan monumentencommissie tijdens vergadering 06 juli 2010.

2 Totale vervanging achtergevel: Commissie is van mening dat het mogelijk moet zijn om bestaande muur te behouden en de slechte gedeelten en scheuren op een deugdelijke manier te herstellen. Wanneer aannemer een ander oordeel heeft zal dit eerst ter plaatse bekeken moeten worden voordat teveel van de muur wordt weggehaald. Afwerken muur met stucwerk: De bestaande muur is nu afgewerkt met een muurverf waarb ij het metselverband (structuur) duidelijk zichtbaar is. Dit moet blijven behouden. Commissie is van mening dat bij goed herstel van de muur er met het aanbrengen van een goede muurverf er weer een prachtige muur komt. Commissie is dus tegen het aanbrengen van stucwerk. 4. Bouwplan uitbreiding berging en nieuwbouw woning Raadhuisstraat 24 te Hooge Zwaluwe. Woning: Plan ligt in het gebied H: H-historische dorpse bebouwingslinten (beschermd dorpsgezicht) en heeft welstandsniveau 1. Plan betreft de bouw van een nieuwe woning. Aan de hand van het advies van 13 april 2010 neemt de commissie het plan door en geeft het onderstaande aan: Voorgevel: Van de voorgevel is de hoofdentree met een nu iets terugliggende voordeur met bovenlicht naar tevredenheid aangepast. Doorgaande schoorsteen achtergevelzijde: De schoorsteen is nu inpandig uitgevoerd en niet meer als storend element opgenomen in de achtergevel. Dakramen en dakkapel: Commissie vraagt zich het volgende af: - Is dakraam in achterste slaapkamer noodzakelijk? Volgens commissie is er voldoende daglichttoetreding via ramen in achtergevel. Als het om te voldoen aan het bouwbesluit niet nodig is dan niet aanbrengen. De dakramen in een donkere kleur uitvoeren. - Is dakkapel noodzakelijk? Bij andere situatie van de trap zou deze niet noodzakelijk zijn. Nagaan wat mogelijk is. Detaillering diverse onderdelen is beeldbepalend: Zinken mastgoot is niet passend. De detaillering van diverse onderdelen o.a. goot en boeiboord zal verder moeten worden uitgewerkt. Materialisering: Het is belangrijk dat bij nieuwbouw de oorspronkelijke gevelopbouw en het materiaalen kleurgebruik gerespecteerd worden. Volgens tekening worden de kozijnen, ramen en deuren in kunststof uitgevoerd. Kozijnen uitvoeren in hout zoals aangegeven in vorige plan. Boeiboorden in trespa. Monumentencommissie gaat niet akkoord met het voorliggende plan van de woning en ziet een aangepast plan tegemoet. Berging: Plan betreft de uitbreiding van een berging op het achterterrein. Ingekomen is een aangepast voorgevelaanzicht. Monumentencommissie heeft geen overwegende bezwaren en gaat akkoord met het voorliggende plan voor uitbreiding berging.

3 5. Bouwplan plaatsen dakkapel gemeentelijk monument Kerkstraat 39 te Lage Zwaluwe. Plan is besproken in B&W-vergadering van 07 juni Besluit van het college. Gezien de precedenten op andere plaatsen in de gemeente, neemt het college het advies van de monumentencommissie niet over. En verzoekt de monumentencommissie in overleg met de betrokkenen te bezien op welke wijze een dakkapel kan worden gerealiseerd. Aanvullend verzoekt het college aan de monumentencommissie om beleid te ontwikkelen met betrekking tot dakkapellen op gemeentelijke monumenten. Welke rol ziet de commissie voor zichzelf weggelegd om te komen tot een beleidsvoorstel inzake dakkapellen op het voorgevel dakvlak. Eigenaar zag geen mogelijkheid om tijdens vergadering aanwezig te zijn. Commissie is van mening dat er geen advies wordt gegeven en niet te overleggen met betrokkenen hoe nu dakkapel uit te voeren. Commissie is tegen plaatsing dakkapel en dus vreemde zaak om te adviseren hoe dan wel. Beleid inzake dakkapellen: Er moet een ambtelijk voorstel komen wat wordt voorgelegd aan het college. Hierin moeten alle zaken worden meegenomen o.a. materialisering, plaats, afmetingen, kleurstelling, kapvorm enz. Het geheel moet goed met foto s van bestaande dakkapellen worden toegelicht. Afgesproken dat er een concept gereed is tijdens vergadering 12 oktober Bouwplan Batterij 1 te Drimmelen gelegen in beschermd dorpsgezicht. Plan ligt in het gebied dat in de welstandsnota omschreven is als: H Historische dorpse bebouwingslinten (beschermde dorpsgezichten) en heeft welstandsniveau 1. Om de bestaande hoofdmassa goed uit te laten komen moet de wand van de aanbouw in het rechter zijgevelvlak ± 200 mm terugliggen. Hierdoor ontstaat dan tevens ruimte om de hemelwaterafvoer aan te brengen. Monumentencommissie heeft verder geen overwegende bezwaren en gaat akkoord met het voorliggende plan als met het bovenstaande rekening wordt gehouden. 7. Diverse beleidszaken. Actualiseren lijst gemeentelijke monumenten: De afspraak van 08 juli kan niet doorgaan omdat 2 commissieleden andere afspraken hebben waar ze niet onderuit kunnen. Het overleg wordt nu vastgesteld op donderdag 15 juli van uur op het gemeentehuis te Made. Het is belangrijk dat we tijdens dit overleg kaders gaan stellen in relatie tot de gemeentelijke monumenten. Jaarverslag: Het concept is gereed en verzonden naar de commissieleden. Behoudens enkele kleine aanpassingen zijn de commissieleden akkoord. Jaarverslag gaat ter kennisgeving naar college. Dakkapellen: Zie agendapunt Open Monumentendag Open Monumentendag zaterdag 11 september De bestelling van het promotiemateriaal is gebeurd en zal in week van 9-13 augustus worden aangeleverd. Secretaris zal zorgen voor verspreiding naar de diverse comités. De programma s van de diverse dorpskernen zijn aangegeven op de site van Open Monumentendag.

4 In week 35 en 36 zal programma worden gepubliceerd op site gemeente Drimmelen en in het Carillon. De heer van Gurp zal nog doorgeven wat het programma is voor Made. 9. Rondvraag. D. Heil : De heer Heil geeft de complimenten inzake de Handreiking Behoud en Herstel Monumentaal Drimmelen. Het ziet er keurig uit. : Schuren Batterij 3 zijn volledig gesloopt, mocht dit? Een aantal van de muren van de wat terug liggende schuur staan er nog. Schuur straat is volledig gesloopt. Er is proces-verbaal opgemaakt omdat geen sloopvergunning is aangevraagd. Verder gaat de bouw gewoon door. Volgens plannen zouden de houten wanden met gepotdekselde delen worden vernieuwd. : Vlaamse schuur Parallelweg 24 te Wagenberg. Staan kunststof of aluminium kozijnen in schuur. Klopt dit volgens de vergunning? Nakijken. Is eigenaar al aangeschreven dat toegezegde subsidie wordt ingetrokken? Dit is nog niet gebeurd, e.e.a. nog afhandelen conform de subsidieverordening. : Wat is de stand van zaken m.b.t. Helkantsedijk 26 te Hooge Zwaluwe? Eigenaar is middels brief geïnformeerd en hierop is nog geen aangepast plan ingekomen. Er staat nu ook op diverse plaatsen een hoge schutting. Is hier vergunning voor aangevraagd? Informeren bij Bowoto. L. van Suylekom : Er is een bureau doende met het maken van een visie over het dorp Drimmelen en omgeving. Uiteindelijk zal dit uitmonden in een nieuw bestemmingsplan dorp Drimmelen. Hiervoor is een voorlichtingsbijeenkomst geweest. Er kwamen zaken aan de orde die niet in overeenstemming zijn met status beschermd dorpsgezicht. Secretaris zal bij C. Segeren navragen wat de status is van dit project. : Volgens rooster van aftreden stopt de heer van Suylekom 31 december Opvolging gaan regelen. : Hoe staat het met handhaving dakpannen Thijssenweg te Wagenberg? Secretaris zal e.e.a. navragen bij Bowoto. : Marktstraat 6 te Made (gemeentelijk monument) is verkocht. Er zijn nogal wat bouwactiviteiten, is vergunning aangevraagd? Navragen bij Bowoto. N. Drijvers : De verbouwing en restauratie van pand Nieuwstraat 2 te Made is afgerond. Is het mogelijk om pand te bezichtigen? Secretaris zal contact opnemen met John van Steenderen van Monumentenfonds Brabant voor het maken van een afspraak.

5 J. Kwaaitaal : Complex Dorpsstraat 1 te Lage Zwaluwe wordt openbaar verkocht. Er is een gegadigde die alles wil behouden en ombouwen tot starters woningen. Hij vraagt of de gemeente wil meewerken. Voor de commissie is het van belang dat de monumentale waarden blijven behouden. Met 8 wooneenheden in de schuur zal dit zeker niet lukken. Commissie kan pas oordelen als er een plan ligt. Gemeente kan zeker op korte termijn hier niets definitiefs over zeggen. Dit zal zo ook aan gegadigde worden medegedeeld. J. Kwaaitaal : In verband met afwezigheid van 3 commissieleden gaat vergadering op 10 augustus 2010 niet door. Volgende vergadering is op 07 september. Mogelijk dat de vergadering nog naar voren wordt verschoven. De voorzitter dankt de aanwezigen voor hun inbreng tijdens de vergadering en wenst iedereen een prettige vakantie. De volgende vergadering zal worden gehouden op dinsdag 07 september 2010 stukken ter inzage vanaf uur, aanvang vergadering uur. vergaderdata monumentencommissie dinsdag 12 oktober dinsdag 16 november dinsdag 14 december Gemeente Drimmelen d.d. 13 juli 2010 J. Kwaaitaal

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 09 september 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. G. de Heijde. Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 13 oktober 2009. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. L. Vermeulen Dhr. L. van

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 12 januari 2010. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. L. Vermeulen Dhr. D. Heil

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 10 februari 2009. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. L. Vermeulen Dhr. L. van

Nadere informatie

Jaarverslag Monumentencommissie Gemeente Drimmelen

Jaarverslag Monumentencommissie Gemeente Drimmelen Jaarverslag 2009 Monumentencommissie Gemeente Drimmelen 1 Voorwoord: Graag maak ik gebruik van de gelegenheid om als voorzitter van de monumentencommissie van de gemeente Drimmelen dit voorword te schrijven

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 10 maart 2009. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. L. Vermeulen Dhr. L. van Suylekom

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 10 juni 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. N. Drijvers Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 08 april 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. N. Drijvers Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 15 maart 2012. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. D. Heil Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 14 juli 2011. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. D. Heil Dhr. L. Vermeulen Dhr.

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 14 oktober 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr.

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 08 juli 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. N. Drijvers Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 15/06/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig Oosterhout M.F.L.A. van (Wethouder),

Nadere informatie

Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden. Informatieblad

Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden. Informatieblad Informatieblad Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden Bent u eigenaar van een rijksmonument of van een pand in een beschermd stads- of dorpsgezicht? Wilt u het pand opknappen,

Nadere informatie

BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG

BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG Gehouden op 6 juni 2011 in het gemeentehuis te Raamsdonksveer Aanwezig: Dhr. R. Celie ambtenaar Monumentencommissie Geertruidenberg Dhr. A.

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 172479 Behandeld door: M.H.T. Jansen Datum: 9 februari 2018 Agendapunt: 11 Onderwerp: Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018. Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 29 Verslag d.d. 19-07-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk

Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk Burgemeester Aartslaan 34 Bergeijk Voorstel voor hergebruik voormalige boerderij 22-01-2013 Inhoudsopgave Doelstelling blz. 3 Algemene projectgegevens blz. 4 Huidige situatie blz. 5 Insteek van het plan

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG. Openbare vergadering van 13 mei 2013

BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG. Openbare vergadering van 13 mei 2013 BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG Openbare vergadering van 13 mei 2013 Aanwezig: Dhr. R. Celie ambtenaar (geen lid van de monumentencommissie) Dhr. T. de Bont lid (architect)

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 22 Verslag d.d. 31-05-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 22-08-2017 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Monumenten in Midden-Delfland

Monumenten in Midden-Delfland Monumenten in Midden-Delfland In de gemeente Midden-Delfland staan veel monumenten. Deze geven de diverse dorpskernen ieder hun eigen sfeer en uitstraling. De gemeente Midden-Delfland is Cittaslow gecertificeerd.

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente Weesp /_\_Z_\ - _ mè. _ llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Verslag Welstand- en monumentencommissie Weesp Vergadering : 7 Zitting : donderdag 1 juni 2017 Plaats : Spreekkamer bij

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 CVDR Officiële uitgave van Veere. Nr. CVDR608084_1 21 februari 2018 Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 De raad van de gemeente Veere; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet Gelet

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2026458/2827646 op de op 3 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Autosloperij W. Broeren, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Verslag (intern) - D.94393

Verslag (intern) - D.94393 Adres Nieuwstraat 33, 35 en 37 het verbouwen van de panden, vooroverleg, reeds behandeld op 22 november 2018 rijksmonument Toelichting binnenstad, beschermd stadsgezicht algemeen en gebiedsgericht Advies:

Nadere informatie

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding.

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding. NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni 2015 Aanleiding. De eigenaar van de percelen tussen en t Vijfeiken, kadastrale nrs. 6500, 6637, 6638 en 5475, Muller- Wagemakers, heeft het

Nadere informatie

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe.

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe. Aan de Raad Made, 08-05-2007 Raadsvergadering: 21-06-2007 Nummer raadsnota: 20 Onderwerp: verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 48 Verslag d.d. 26-11-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Montfoort 2005

Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Montfoort 2005 Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Montfoort 2005 Artikel 1 - Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen 1. Monument: a. Alle vóór tenminste vijftig

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 5

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 5 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140008 Bouwadres Horndijk 4 te Loosdrecht Soort bouwwerk Kleine bouwwerken bij woningen Omschrijving bouwen van een carport Aanvrager

Nadere informatie

Regeling Monumentencommissie 2010

Regeling Monumentencommissie 2010 Burgemeester en wethouders van Hillegom, gezien het voorstel van 27 november 2009; gelet op de Erfgoedverordening gemeente Hillegom 2009; besluiten: I de Regeling Monumentencommissie zoals deze op 25 maart

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

KLUSWONINGEN EN KAVELS. voor een aantrekkelijke prijs in Eethen

KLUSWONINGEN EN KAVELS. voor een aantrekkelijke prijs in Eethen KLUSWONINGEN EN KAVELS voor een aantrekkelijke prijs in Eethen KLUSWONINGEN EN KAVELS voor een aantrekkelijke prijs in Eethen 2 PROJECTINFORMATIE kluswoningen en kavels Woonservice Meander verkoopt negen

Nadere informatie

: 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie

: 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel Sb loonto :133583 : 1/6 datum nota ; 27-11-2017 : 6: Kunst en Cultuur en Erfgoed : 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie onderwerp :

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviezen Welstandscommissie 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140028 Bouwadres Nieuw Walden 17 te Soort bouwwerk Bedrijfsgebouw Omschrijving veranderen van een kozijn

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

- in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden (ASV);

- in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden (ASV); BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEEUWARDEN; - in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2014-2 (ASV); - gelet op de ASV artikel 2 en artikel 3 lid 3; - gelet

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

A2-EC. Verslag overleg A2-erfgoedcommissie d.d. 8 juni 2017.

A2-EC. Verslag overleg A2-erfgoedcommissie d.d. 8 juni 2017. Verslag overleg A2-erfgoedcommissie d.d. 8 juni. aanwezig: Afwezig: dhr. W.L.P.Coolen dhr. H.C.M. Toussaint dhr. W.J.H.C. Caris dhr. A.C.M. van Loon dhr. H.T.A.M. van Mierlo dhr. J.A.M. van der Veen (ambtelijk

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019 Plaats Hulst Datum 22 mei 2019 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Kareldoormanstraat 29, 31, 33 en 35 te Kloosterzande (zie agendapunt 2.1) Het bouwen van een twee 2-onder-1 dakwoningen Welstandsadvies

Nadere informatie

Verslag 6 november 2017

Verslag 6 november 2017 Verslag 6 november 2017 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV67849 het veranderen van de gevel, Akkoord, met het veranderen van de gevel. De Schoolstraat 11 te Halsteren commissie wil graag de materialen

Nadere informatie

BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG. Openbare vergadering van 1 oktober 2012

BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG. Openbare vergadering van 1 oktober 2012 BESPREKINGSVERSLAG VAN DE MONUMENTENCOMMISSIE GEERTRUIDENBERG Openbare vergadering van 1 oktober 2012 Aanwezig: Dhr. R. Celie ambtenaar (geen lid van de monumentencommissie) Dhr. T. Waltjen lid (architect)

Nadere informatie

LICHTE BOUWVERGUNNING

LICHTE BOUWVERGUNNING Reg. Nummer: 4881 LICHTE BOUWVERGUNNING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 9 april 2008 ingekomen aanvraag van de heer C. Heuverling, Romboutslaan Dordrecht om aan aanvrager lichte

Nadere informatie

Beeldbepalende panden. Gastheer. Hoofd Vakgroep Monumenten Ing. A.J.A. Haakman

Beeldbepalende panden. Gastheer. Hoofd Vakgroep Monumenten Ing. A.J.A. Haakman Beeldbepalende panden Gastheer Hoofd Vakgroep Monumenten Ing. A.J.A. Haakman Welkomstwoord Programma 20.10 uur Procedure & Praktijk 20.30 uur Selectie & Waardering 21.00 uur PAUZE met informatiemarkt 21.30

Nadere informatie

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de Welstandsnota gemeente 8 Loketcriteria Dit hoofdstuk behandelt gestandaardiseerde welstandscriteria voor veel voorkomende kleine bouwplannen. Deze criteria dienen als basis voor het gemeentelijk welstandsbeleid

Nadere informatie

Het Noordereinde te Zevenhoven

Het Noordereinde te Zevenhoven Het Noordereinde te Zevenhoven 45 woningen Tekening is impressie hier kunnen g rechten aan worden ontld. (beknopte) KOPERSKEUZELIJST Aanpassingen aan uw woning, hoe werkt dat? Woonwensen zijn heel persoonlijk.

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 50 Verslag d.d. 10-12-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

SUBSIDIEVERORDENING MONUMENTEN 2006

SUBSIDIEVERORDENING MONUMENTEN 2006 SUBSIDIEVERORDENING MONUMENTEN 2006 Vastgesteld in de raad van 20 december 2005 Inwerkingtreding: 1 januari 2006 HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen...3 Artikel 1 Begripsbepalingen...3 Artikel 2 Toepassing

Nadere informatie

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Algemene uitgangspunten Groene energie Groene energie en ruimtelijke kwaliteit Het opwekken van groene energie

Nadere informatie

Van Oostveen Architectuur

Van Oostveen Architectuur Hoogte Kadijk 54 Definitief Ontwerp - vergunningsaanvraag datum 24 oktober 2016 wijz A 15 november - keldervloer wijz B 7 december - gevraagde aanvullingen locatie Hoogte Kadijk 54 Amsterdam projectnummer

Nadere informatie

Woonwensen, hoe werkt dat?

Woonwensen, hoe werkt dat? Woonwensen, hoe werkt dat? Woonwensen zijn heel persoonlijk. Daarom biedt Vink en Veenman kopers van een nieuwbouw woning veel vrijheid bij de realisatie ervan. Voor en tijdens de bouw kunt u met al uw

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: Verslag d.d. 22-03-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat RA Leiden. Geachte heer Notenboom,

De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat RA Leiden. Geachte heer Notenboom, De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat 3 2313 RA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Zaaknummer:OLOGCvT12

Zaaknummer:OLOGCvT12 000479470 Zaaknummer:OLOGCvT12 Onderwerp: Toekenning subsidie gemeentelijk monument Vlijmen Publiekssamenvatting Het college heeft besloten om op grond van de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten

Nadere informatie

Gemeentebladnr: 2014/60 Verseon nr: 121335 Vergaderdatum: 25 september 2014 Agendapunt: 9 Portefeuillehouder: Dhr. K. Wolff Steller: J.

Gemeentebladnr: 2014/60 Verseon nr: 121335 Vergaderdatum: 25 september 2014 Agendapunt: 9 Portefeuillehouder: Dhr. K. Wolff Steller: J. Voorstel tot het al of niet aanwijzen van gemeentelijk beschermde dorpsgezichten. Gemeentebladnr: 2014/60 Verseon nr: 121335 Vergaderdatum: 25 september 2014 Agendapunt: 9 Portefeuillehouder: Dhr. K. Wolff

Nadere informatie

dhr. M. Antonis (ambtelijk vertegenwoordiger Valkenswaard) dhr. N.L.M. Drijvers

dhr. M. Antonis (ambtelijk vertegenwoordiger Valkenswaard) dhr. N.L.M. Drijvers Verslag overleg A2-erfgoedcommissie d.d. 7 juli 2016. aanwezig: dhr. W.L.P.Coolen dhr. H.C.M. Toussaint dhr. W.J.H.C. Caris dhr. A.C.M. van Loon dhr. H.T.A.M. van Mierlo dhr. J.A.M. van der Veen (vertegenwoordiger

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 11

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 11 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 14 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

Verslag 16 april 2018

Verslag 16 april 2018 Verslag 16 april 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13433 het veranderen van het pand, Korte Akkoord, met het veranderen van het pand. Leeuwstraat 2 te Halsteren 2 OMV13386 het vergroten van

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 10 Verslag d.d. 03-03-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Bloemendaal Vastgesteld: Grote commissie: 8

Adviezen commissievergadering Bloemendaal Vastgesteld: Grote commissie: 8 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Bloemendaal Vastgesteld: Commissie Bloemendaal Aantal bouwplannen: 8 Voorzitter: Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4 Vergaderlocatie

Nadere informatie

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria 2 Loketcriteria Zoals in deel A van de bijlage van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de Woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen, waarin criteria zijn

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17148 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17148 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 367433 Dossier: OV17148 Documentnummer: 367433BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 26 augustus 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw)

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Algemeen Belangrijkste functie van een dakkapel is het creëren van extra leefruimte in een woning. De dakkapel wordt geplaatst op een hellend dak. wat is het verschil?

Nadere informatie

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad Overdracht College-Raad Datum 14 april 2016 onderwerp Beantwoording artikel 45 vragen Swollwacht- sloop bibliotheek Diezerstraat portefeuillehouder Jan Brink informant Ampt - van de Kamp, E (Erlinde) 5168

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: W14/008143

OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: W14/008143 OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: W14/008143 Aanvraag Op 4 maart 2014 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het veranderen en verbouwen van een monument op het perceel, kadastraal bekend

Nadere informatie

Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 april 2016

Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 april 2016 Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 april 2016 Aanwezig: J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, M. Tombal, J. Vos, (commissieleden), V. Jansen

Nadere informatie

Verslag van de werkzaamheden van de Erfgoedcommissie van de Gemeente Epe in het jaar 2016.

Verslag van de werkzaamheden van de Erfgoedcommissie van de Gemeente Epe in het jaar 2016. Verslag van de werkzaamheden van de Erfgoedcommissie van de Gemeente Epe in het jaar 2016. Voorwoord Het jaar 2016 was voor de commissie een intensief jaar. Zo vroeg de nieuwe lijst van gemeentelijke monumenten

Nadere informatie

Algemeen Heeft de monumentenstatus alleen betrekking op de buitenkant of ook op de binnenkant?

Algemeen Heeft de monumentenstatus alleen betrekking op de buitenkant of ook op de binnenkant? Veelgestelde vragen Uw pand is voorgedragen als gemeentelijk monument. Wat betekent dit voor u? De gemeente Venlo heeft de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij,

Nadere informatie

Veranderen van gevels en kozijnen

Veranderen van gevels en kozijnen Veranderen van gevels en kozijnen Heeft u wel of geen vergunning nodig? Aanbrengen of veranderen van kozijnen of het veranderen van gevels U maakt van twee ramen één groot raam, vervangt de openslaande

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Javastraat 147. Geachte mevrouw,

[Geanonimiseerd] Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Javastraat 147. Geachte mevrouw, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Javastraat 147 201616785/6208370 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 08/04/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

WZNH. Adviseurs ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviseurs ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 3 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Vergaderlocatie

Nadere informatie

3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove

3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove 3. Stuwwallandschap van het land van Vollenhove 3.4. Sint Jansklooster Gebiedsbeschrijving Structuur Aan de oostelijke rand van de stuwwal is de lintbebouwing van Sint Jansklooster uitgegroeid tot een

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4 WZNH Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 8 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

De redelijke eisen van welstand voor de toepassing van kunststof kozijnen

De redelijke eisen van welstand voor de toepassing van kunststof kozijnen College Onderwerp: V200900082 De redelijke eisen van welstand voor de toepassing van kunststof kozijnen Samenvatting: Inleiding: Het komt steeds vaker voor dat burgers de vraag stellen of ze van hun woning

Nadere informatie

Jaarverslag Welstandstoezicht 2014. : het college van burgemeester en wethouders van Velsen : artikel 12 c van de Woningwet

Jaarverslag Welstandstoezicht 2014. : het college van burgemeester en wethouders van Velsen : artikel 12 c van de Woningwet Jaarverslag Welstandstoezicht 2014 Opgesteld door In kader van Aangeboden aan : het college van burgemeester en wethouders van Velsen : artikel 12 c van de Woningwet : Gemeenteraad van Velsen Juni 2015

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO Reg. Nummer: REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 20 maart 2008 ingekomen aanvraag van B.H.Honcoop, Matensestraat Dodewaard om

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands- en Monumentencommissie 2017

Nadere informatie

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 1 ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 Inhoud 1. inleiding 2. beschermd stadsgezicht 3. de Welstandsnota van Enkhuizen 4. geplaatste

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 03/08/2010 Smits C. (Secretaris), niet aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Vries H. de (Loco-secretaris), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder),

Nadere informatie