Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 april 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 april 2016"

Transcriptie

1 Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 april 2016 Aanwezig: J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, M. Tombal, J. Vos, (commissieleden), V. Jansen (burgerlid), A. Koenders, J. Kalmijn (adviseurs), A. Ranga (plv. secretaris). WELSTANDSKAMER II e Oosterstraat 24 het bouwen van een kapverdieping Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 2B, Bloemenbuurt Noord en Vitusbuurt (gewoon) Negatief advies. De aanvraag betreft een 1 ste nieuwe kapvorm in het blok dat trendsetter wordt bij toekomstige uitbreidingen. De kapverdieping vormt een ernstige verstoring van de architectonische compositie van het blok dat wordt bepaald door doorgaande platte daken en 2 bijzondere eindwoningen Albertus Perkstraat 18 vooroverleg verbouwen en uitbreiden bestaand pand Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3D, Stedelijk Villagebied De commissie stemt in met de ingeslagen weg Dalweg 11 - maken dakopbouw achterzijde school Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3D, Stedelijk Villagebied Eikbosserweg vervangen/wijzigen van 2 kozijnen Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3B, Utrechtseweg Galvanistraat 21 plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 4A, Electrobuurt Zwaluwplein Negatief advies. De aanvraag betreft het plaatsen van een 2 de dakkapel boven een bestaande dakkapel in het zelfde dakvlak. Bij de naastliggende woningen zijn de dakkapellen alleen in het onderste dakvlak gelegen. Het blok woningen vormt een architectonische eenheid. Een tweede rij tast de architectuur van het blok te veel aan Gijsbrecht van Amstelstraat 2a wijzigen kozijnen Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3A, Emmastraat Negatief advies. De commissie is niet akkoord met het aanbrengen van bovenlichten in de zijgevel, deze verstoren de bestaande architectuur van het pand. De commissie is van mening dat de zijgevel (ondanks de aanwezigheid van bomen) een naar openbaar toegankelijk gebied gekeerde gevel is en dat de hier voorgestelde wijzigingen niet vergunningsvrij zijn. De commissie waardeert dat de oorspronkelijke architectuur en details worden teruggebracht, zoals het vervangen van de kunststof ramen door houten kozijnen en het terug brengen van de raamverdeling in de voorgevel naar de oorspronkelijke raamverdeling. De commissie heeft geen bezwaar tegen het aanbrengen van een tussenstijl en openslaande deuren in de zijgevel.

2 Gijsbrecht van Amstelstraat 421a aanbrengen dubbele deur in de voorgevel Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 7A, Traditionele bedrijventerreinen (luw) Aanhouden. De kleuren zijn niet duidelijk. Positief advies volgt indien de nieuwe deur in de kleur van het kozijn wordt uitgevoerd Herenstraat 3, 5 en 7 het vervangen van de betonnen balustrade door een aluminium / glas balustrade Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 1A, Stadshart Negatief advies. Geadviseerd wordt om naar een oplossing te zoeken die meer aansluit bij de bestaande architectuur. De commissie vraagt om een dergelijk ontwerp door middel van detailen aanzichttekeningen te verduidelijken Hilvertsweg 72 aanbrengen reclame-uitingen. Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 2B, Bloemenbuurt Noord en Vitusbuurt (gewoon) Hyacintenlaan 12 plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde Gebied 4g, Schrijverskwartier bijzonder welstandsgebied Op heeft de commissie negatief advies gegeven echter met de suggestie dat de dakkapel onder bepaalde afmetingen zou kunnen voldoen. Bij de aanvraag zijn enkele referenties gevoegd van woningen in de buurt: Hyacintenlaan 50, dakkapel zijkant woning, vergunning in 2003 verleen,. Hier is geen sprake van een 2 de dakkapel in hetzelfde dakvlak en het gaat niet om een voorkant => geen passende referentie. Hyacintenlaan 56, dakkapel zijkant woning, geen vergunning gevonden, dus wellicht niet legaal. Hier is ook geen sprake van een 2 de dakkapel in hetzelfde dakvlak => geen passende referentie. Hyacintenlaan 31 een 33, spiegelbeeld, gebouwd met (oorspronkelijke) vergunning uit Deze dakkapellen zijn behoorlijk kleiner en benadrukken met hun symmetrische plaatsing de bijzondere positie aan het eind van een straat. De commissie vindt het plaatsen van een dakkapel in het bovenste dakvlak minder gewenst, maar gaat akkoord als de kapel een kopie is van de kapellen op 31/33 en tot de woningscheidende wand achter de schoorsteen wordt geschoven Juliusstraat 17 plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde. Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 4D, Plan Oost Aanhouden. Loketcriteria beschermde gezichten en dakkapel buren moeten nog worden uitgezocht Kloosterlaan 24 vervangen van de kozijnen Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 5E, Kerkelanden (luw) Aanhouden. De commissie vraagt om het ontwerp door middel van een detailtekening te verduidelijken en benadrukt dat de gevelcompositie met horizontale lijnen zichtbaar moet blijven.

3 Kolhornseweg 22 wijzigen aanbouw Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 4F, Plan Zuid De commissie merkt op dat de zij- en achtergevel afwijken van het vooronderzoek plan Kolhornseweg 154 het bouwen van een fietsenberging Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 5D, Staatsliedenkwartier (gewoon) Koninginneweg verbouwen en het vergroten van de woning Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 1B, Veranderend dorp Negatief advies. De commissie is niet akkoord met het grote volume op de verdieping. Een kleinere uitbouw is toegestaan, mits in lijn te worden gebracht met de andere uitbouwen in het zelfde blok. De commissie stemt in met de uitbreiding op de begane grond Langestraat 75d uitbreiden pand ter hoogte 1 e verdieping Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 1B, Veranderend dorp Aanhouden. Tekening zijgevel uitbreiding (achtergevel hoofdgebouw) en maatvoering raamkozijn ontbreken nog Larenseweg 51 verbouwen pand tot 2 zelfstandige woningen. Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 2A, Over t Spoor (gewoon) Leeghwaterstraat 29 - wijzigen voorgevel woning Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 2A, Over t Spoor (gewoon) Leeuwerikstraat 9 plaatsen raam aan de voorzijde Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 4A, Electrobuurt Zwaluwplein Nieuwe Doelenstraat 14a uitbreiden van een woning Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 1B, Veranderend dorp In verband met het ontbreken van de aanvullende stukken* is het plan niet beoordeeld. (*kleurenfoto's van de bestaande situatie en de omliggende bebouwing, opgave materiaal- en kleurgebruik van de toe te passen bouwmaterialen, principedetails van gezichtsbepalende delen, tekeningen achter- en zijgevels). Commissie adviseert alvast om bij het eventueel aanvullen van het plan, voorgevel symmetrisch te ontwerpen Van Ghentlaan 51 - bouwen van een sport-/speelkooi Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 5D, Staatsliedenkwartier (gewoon) Aanhouden. De kleuren zijn niet duidelijk. Positief advies volgt indien gekozen wordt voor een neutrale donkere kleur.

4 Vivaldipark 14 - bouwen houten berging met overkapping Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3E, Noordelijk Villagebied Zwinglilaan 39 plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 5 E, Kerkelanden (luw) Aanhouden. Het is nog niet duidelijk hoe deze dakkapel zich verhoudt t.o.v. de buren. Positief advies volgt indien de tekeningen zo worden aangepast, dat de maatvoering van de dakkapel gelijk is aan die van de buren verderop. WELSTANDSKAMER I Franciscusweg vooroverleg bouwen van 26 bedrijfsunits (nagekomen plan) Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 7A, Traditionele bedrijventerreinen (luw) Negatief advies. De commissie is niet akkoord met een gesloten gevel aan het openbaar gebied op de begane grond van blok A. De sociale veiligheid en stedenbouwkundige duurzaamheid komen hierdoor in gevaar Gnoelaan 9 - plaatsen van 4 dakramen Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3E, Noordelijk Villagebied Herenstraat 12 Vooroverleg voor het bouwen van een woongebouw. Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 1A, Stadshart De commissie stemt in met de ingeslagen weg, maar heeft wel een aantal essentiele vragen. Het volume is in principe akkoord. Door het verspringen in de hoogtes wordt een beeld van individuele panden gecreëerd dat goed past bij de aanwezige herenpanden in de straat. Dit idee zou nog sterker doorgevoerd kunnen worden bij het linker blok, door ook daar de korrelgrootte te verkleinen. De commissie vraagt zich af of een Dudokvilla wel een passende referentie is bij een volume met deze hoogte en de noodzaak buitenruimten aan de gevel te leggen. De balkons in de schuine dakvlakken en de dakkapel die in de goot staat, zijn niet akkoord. De schuine daken geven een vriendelijk en minder massaal effect. Dit effect wordt echter verstoord door een plintachtige onderbouw waardoor het idee van een gebouw op een gebouw ontstaat met 2 verschillende architectuurstijlen. De commissie adviseert te zoeken naar een ontwerp waarin het hoofdgebouw op de grond staat en niet als het ware opgetild wordt. Schuin tegenover het perceel bevindt zich het Herenplein, waaraan tevens het Filmtheater is gelegen. Het terug laten springen van de gevel op de begane grond creëert mooie kansen om een ruimtelijk plein te behouden. De commissie vraagt om het hekwerk van de buitenruimtes nader uit te werken en aandacht te besteden aan de compositie van het dak. Ook is het aan te raden op voorhand na te denken over eventueel later te plaatsen dakkapellen Van Linschotenlaan verbouwen van de woningen. Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 5B, Van Riebeeck

5 GEZAMENLIJKE COMMISSIE Van der Helstlaan 17 - vergroten van de dakkapel, het plaatsen van dakramen en het gedeeltelijk slopen van het beschermde monument. Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3A, Emmastraat Aanhouden. De kleuren zijn niet duidelijk. Positief advies volgt indien de dakramen in donker grijs/antraciet worden uitgevoerd. De commissie vraagt om de pannen samen met de buren uit te kiezen en een monster van de gewenste pan ter goedkeuring aan de commissie voor te leggen. MONUMENTENKAMER Badhuislaan 15 - maken woningen in voormalig Badhuis Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3D, Stedelijk Villagebied Aanvrager heeft met een PowerPointpresentatie het voorgenomen plan toegelicht. Voorgesteld wordt om het voormalige badhuis in te richten voor 8 woningen. Evenals in eerdere vergaderingen (31 maart 2016) wordt opgemerkt dat een bouwhistorische verkenning gemist wordt. Dit zou als vertrekpunt moeten dienen voor het inpassen van een nieuwe bestemming. Inmiddels is al wel veel informatie bekend. De commissie vermoedt dat het voorgestelde plan wel een zware wissel trekt op de nog aanwezige monumentale waarde. Door het percelleren gaat de kenmerkende grote open ruimte verloren. Hierdoor ontstaat bij de commissie de gedachte dat met deze invulling de status van gemeentelijk monument na uitvoering van het plan mogelijk niet meer terecht zou zijn. Dit is overigens een bestuurlijke overweging die verder in de commissie niet aan de orde is. Gezocht zou moeten worden op welke wijze de 8 woningen zo goed mogelijk kunnen worden ingepast waarbij tevens voldoende recht wordt gedaan aan het bestaande gebouw. Als vervolgstap stelt de commissie voor dat de aanvragers in overleg gaan met de afdeling monumenten van de gemeente. Een nader uitgewerkt plan wordt t.z.t. met belangstelling tegemoet gezien Dudokpark 10 - verbouwen van een deel van het beschermde monument (GMH0180) t.b.v. woning en het verkleinen van de aanbouw tot erker / serre en het bouwen van een berging en carport Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 1D, Stedelijk gebied Handhaving Emmastraat 57 vooroverleg uitbreiden woning en maken dakterras Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 3A, Emmastraat De commissie stemt in met de ingeslagen weg. In de structuur van de uitbreiding moet echter zichtbaar verschil zijn met het hoofdgebouw. De uitbreiding is akkoord mits deze tpv de zijgevel 20 á 25 cm wordt teruggezet t.o.v. de oorspronkelijke entree van de villa. De commissie waardeert het terugbrengen van het oorspronkelijke balkon met de originele rijk gedetailleerde balustrade. Mocht het balkon doorgetrokken worden over de nieuwe aanbouw, dan adviseert de commissie een sobere variant van de balustrade toe te passen. Materiaal, kleurstelling en uitvoering van de aanbouw conform bestaande entree is akkoord. Jan Blankenlaan 10 aanbrengen hwa op monumentaal gebouw (handhaving) Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 4B, Simon Stevin Negatief advies. Ingreep brengt ernstige visuele schade toe aan het monument.

6 Kerkstraat 112 wijzigen van de voorgevel Beoordelingskader: welstandsnota, gebiedsgerichte criteria, gebied 1A, Stadshart Informeel overleg Oude Amersfoortseweg 79 Stukken alleen digitaal aangeleverd door Jolie Kalmijn. De commissie staat in principe niet negatief tegenover een draaideur. Er gaat geen oorspronkelijke entreedeur verloren, deze is in het verleden al door een niet-monumentale deur vervangen. Er is een nis / portiekje voor de entree, waarin een draaideur mogelijk wel in te passen is. Het hangt af van de uitwerking. De commissie stelt voor om een terughoudend, niet te technisch ontwerp te maken, dat in materialisatie en detaillering past bij de architectuur van het bestaande gebouw, bijv door een uitvoering in hout. De uitvoering dient reversibel te zijn, zodat het tourniquet tzt zonder schade weer verwijderd kan worden. Dit verslag omvat: 6 pagina s. Opgemaakt te Hilversum: 21 april 2016, Plv secretaris CWM A.Ranga voorzitter (wnd) J. Vos

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016 Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016 Aanwezig: M. Tombal (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, (commissieleden), V. Jansen (burgerlid) J. Kalmijn

Nadere informatie

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 2Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 Aanwezig: P. van der Grinten (voorzitter), B. Duvekot, M. Tombal, V. Jansen, J. Vos C. Bouwstra,,

Nadere informatie

J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, J. Vos, (commissieleden), J. Kalmijn (adviseurs), A. Leeuwenburgh (secretaris).

J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, J. Vos, (commissieleden), J. Kalmijn (adviseurs), A. Leeuwenburgh (secretaris). Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 28 april 2016 Aanwezig: J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, J. Vos, (commissieleden), J. Kalmijn (adviseurs),

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 september 2017

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 september 2017 Niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 14 september 2017 Aanwezig: J. Vos (voorzitter), M. Tombal, R. Lubbers, C. Bouwstra, I. van Koningsbruggen en K. Dekker

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 26 mei 2016

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 26 mei 2016 Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 26 mei 2016 Aanwezig: J. Vos (wnd. voorzitter), M. Tombal, R. Lubbers (commissieleden), V. Jansen (burgerlid),

Nadere informatie

Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019

Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019 Vastgesteld Verslag extra vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 4 april 2019 Aanwezig: Commissieleden: J. Vos (voorzitter), A. Mulder en I. van Koningsbruggen. Secretariaat: A.

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 28 september 2017

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 28 september 2017 Niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 28 september 2017 Aanwezig: M. Tombal (plv. voorzitter), M. Tombal, R. Lubbers, I. van Koningsbruggen en K. Dekker

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 31 maart 2016

Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 31 maart 2016 Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 31 maart 2016 Aanwezig: J. Vos (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, M. Tombal, J. Vos, (commissieleden), V. Jansen

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 27 Verslag d.d. 01072014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: plv.

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 13-05668 Adres: Nieuwegracht 19-21 te Utrecht het verbouwen van het rijksmonument, het plaatsen van dakramen, verlagen van de keldervloer,

Nadere informatie

Kozijn- of gevelwijziging

Kozijn- of gevelwijziging Kozijn- of gevelwijziging (aan bestaande woningen of woongebouwen of aan bijgebouwen bij bestaande woningen of woongebouwen) Omschrijving en uitgangspunten Van een kozijn- of gevelwijziging is sprake bij

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 12 Waarvan herhalingen: 6 Gemandateerd: 12

Aantal adviesaanvragen: 12 Waarvan herhalingen: 6 Gemandateerd: 12 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede Raadhuis Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Opmerkingen: Akkoord onder voorwaarde, zie commissie opmerkingen notulen d.d. 03/

Opmerkingen: Akkoord onder voorwaarde, zie commissie opmerkingen notulen d.d. 03/ Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 12-10-2017 17-21490 Adres: Maliesingel 73 te Utrecht het wijzigen van de achtergevel en het aanbrengen van een buitentrap ten behoeve van

Nadere informatie

Verslag (intern) - D.94393

Verslag (intern) - D.94393 Adres Nieuwstraat 33, 35 en 37 het verbouwen van de panden, vooroverleg, reeds behandeld op 22 november 2018 rijksmonument Toelichting binnenstad, beschermd stadsgezicht algemeen en gebiedsgericht Advies:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie commissie ruimtelijke kwaliteit Raadhuis Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria 2 Loketcriteria Zoals in deel A van de bijlage van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de Woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen, waarin criteria zijn

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 9 mei 2019

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 9 mei 2019 Niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 9 mei 2019 Aanwezig: Commissieleden: J. de Haan (voorzitter), J. Molenaar, R. Lubbers, K. Dekker, A. Mulder en I.

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit VERSLAG vergadering nr.03 d.d. 10 februari 2016 Vast te stellen op 24 februari 2016 Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Datum bespreking 10 feb. 2016 Plaats kamer 1.28 Datum verslag 10 feb. 2016 Opgesteld

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 22-08-2017 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

Opmerkingen: Uitvoeren met in achtneming overwegingen afdeling Erfgoed.

Opmerkingen: Uitvoeren met in achtneming overwegingen afdeling Erfgoed. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 28-05-2015 15-04974 Adres: Oudegracht 204 te Utrecht het aanbrengen van reclame 19-05-2015 Commissie: 2-6-2015 Niet akkoord Voor niet akkoord

Nadere informatie

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de Welstandsnota gemeente 8 Loketcriteria Dit hoofdstuk behandelt gestandaardiseerde welstandscriteria voor veel voorkomende kleine bouwplannen. Deze criteria dienen als basis voor het gemeentelijk welstandsbeleid

Nadere informatie

Welstandsnota Zaanstad 2013

Welstandsnota Zaanstad 2013 Zaanstad 2013 Hoofdstuk 3 Welstand kleine plannen Trendsetter Een trendsetter is een plan, dat is aangewezen om te herhalen. Daarnaast zijn er niet aangewezen plannen die in vergelijkbare situaties als

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 februari 2018

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 februari 2018 Niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 februari 2018 Aanwezig: J. Vos (voorzitter), J. Vos, M. Tombal, R. Lubbers, C. Bouwstra, I. van Koningsbruggen en

Nadere informatie

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM WIJZIGING WELSTANDSCRITERIA Vastgesteld door de gemeenteraad op 25 september 2008 1 INHOUD Inhoud. Blz. 2 1 Bestaande criteria Blz. 3 1.1 Sneltoetscriteria voor

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 16-04-2015 Advies over de periode van 03-04-2015 t/m 16-04-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 16-04-2015 Advies over de periode van 03-04-2015 t/m 16-04-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 16-04-2015 15-04812 Adres: Thematerweg 18 te Haarzuilens het verbouwen van een bijgebouw tot Bed & Breakfast 15-04-2015 Commissie: 21-4-2015

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 22 Verslag d.d. 31-05-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 10 Verslag d.d. 03-03-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES CONSEQUENTIES Onderstaand zijn per thema het huidige beleid, het nieuwe beleid en de voordelen en nadelen worden weergegeven wat de consequenties zijn voor de aanpassing van het beleid. Hiermee kunt u

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 36 Verslag d.d. 02-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN niet vastgesteld VERSLAG VERGADERING COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN Datum: donderdag 7 december 2017 Vergaderlocatie(s): Dudokkamer (van 09:00-17:30 uur). Extra Monumentenkamer: Ruimte -1.42 (van

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 september 2016

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 september 2016 Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 september 2016 Aanwezig: J. Vos (voorzitter), R. Lubbers, M. Tombal, C. Bouwstra, I. van Koningsbruggen (commissieleden), E. van

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

Rapport. rijwoning. voorbeeld-document bouwmogelijkheden

Rapport. rijwoning. voorbeeld-document bouwmogelijkheden Rapport rijwoning voorbeeld-document bouwmogelijkheden 1 INHOUDSOPGAVE 3 Bestemmingsplan Bomenbuurt 2002 2 5 Vergunningvrij bouwen 6 Uitbreidingsmogelijkheden 9 Welstandsbeleid 10 Overzichtstabel BESTEMMINGSPLAN

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstandscommissie Haarlemmerliede Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Kleine commissie:

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 29 Verslag d.d. 19-07-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente Weesp /_\_Z_\ - _ mè. _ llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Verslag Welstand- en monumentencommissie Weesp Vergadering : 7 Zitting : donderdag 1 juni 2017 Plaats : Spreekkamer bij

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Verslag CWM gemeente Hilversum d.d. 11 oktober Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 11 oktober 2018

Verslag CWM gemeente Hilversum d.d. 11 oktober Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 11 oktober 2018 Verslag CWM gemeente Hilversum d.d. 11 oktober Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 11 oktober Aanwezig: Commissieleden: J. Vos (gedeeld voorzitter Welstandskamer II),

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands- en Monumentencommissie 2017

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 07-12-2017 17-30465 Adres: Vismarkt 16 te Utrecht het bouwen van een kapverdieping op een hotel 04-12-2017 Commissie 12-12-2017 Akkoord 17-32835

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rijssen-Holten Nr. 149321 28 augustus 2017 Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 Gelezen het bestuursvoorstel van 2 mei 2017

Nadere informatie

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid DAKKAPELLEN Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

4 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Woudenberg Deel B Hoofdstuk 4 Loketcriteria 17

4 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Woudenberg Deel B Hoofdstuk 4 Loketcriteria 17 4 Loketcriteria Zoals in deel A van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen waarin criteria zijn opgenomen die worden

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 1 - kozijn- en gevelwijzigingen dorp stad & land

Nadere informatie

het bouwen van een kapverdieping ten behoeve van een appartement

het bouwen van een kapverdieping ten behoeve van een appartement Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 22-12-2016 Advies over de periode van 13-12-2016 t/m 22-12-2016 16-26789 Adres: Biltstraat 67 te Utrecht het plaatsen van gevelreclame 13-12-2016

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN LOKETCRITERIA VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN 1. DAKKAPELLEN Datum: 25 februari 2004 In werking getreden: 22 april 2004 Inleiding: Een dakkapel is een uitspringend dakvenster, aangebracht op het

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

AANVULLING WELSTANDSNOTA

AANVULLING WELSTANDSNOTA AANVULLING WELSTANDSNOTA ONTWIKKELINGSGEBIEDEN Noardburgum (inbreidingslocaties) - Ontwikkelingsgebied 1: Ten westen van Veldmansweg 47, blz. 2-4; - Ontwikkelingsgebied 2: Ten westen van Veldmansweg 35,

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-06-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-06-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 26 Verslag d.d. 24-06-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

(concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015. Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J.

(concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015. Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J. (concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015 Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J. Wijntjes secretaris-architect : dhr. ir. E. Kuchlein architectlid : dhr.

Nadere informatie

Adres: Gageldijk 96 te Utrecht Omschrijving: het plaatsen van dakramen en het vergroten van een dakraam in een woning

Adres: Gageldijk 96 te Utrecht Omschrijving: het plaatsen van dakramen en het vergroten van een dakraam in een woning Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 07-07-2016 16-12193 Adres: Maliebaan 3 te Utrecht het verbouwen van een monumentaal pand, interne wijzigingen, het aanbrengen van dakramen,

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 15 augustus 2018 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 15 augustus 2018. Anna

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 7. ZONWERINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Aantal adviesaanvragen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Heemstede Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Heemstede commissie ruimtelijke kwaliteit Heemstede Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 05-03-2015 Advies over de periode van 20-02-2015 t/m 05-03-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 05-03-2015 Advies over de periode van 20-02-2015 t/m 05-03-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 05-03-2015 14-30211 Adres: Brigittenstraat 1 te Utrecht het wijzigen van de indeling en gevels ten behoeve van kantoor op de begane grond

Nadere informatie

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 1 ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 Inhoud 1. inleiding 2. beschermd stadsgezicht 3. de Welstandsnota van Enkhuizen 4. geplaatste

Nadere informatie

Opmerkingen: Notulen CWM d.d / Aanpassing indeling zuidgevel ter nadere goedkeuring.

Opmerkingen: Notulen CWM d.d / Aanpassing indeling zuidgevel ter nadere goedkeuring. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 09-06-2016 16-07828 Adres: Rotsoord 7A te Utrecht het vestigen van een horecagelegenheid in de Pastoefabriek 9-6-2016 Commissie: 14-6-2016

Nadere informatie

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Heemstede Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4 Vergaderlocatie Raadhuis

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 17 Verslag d.d. 22-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Gemeentehuis Aantal adviesaanvragen: 7 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Algemene uitgangspunten Groene energie Groene energie en ruimtelijke kwaliteit Het opwekken van groene energie

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit VERSLAG gedelegeerde overleg 10 augustus 2016 Vast te stellen op 24 augustus 2016 Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Datum bespreking 10 augustus 2016 14:30 16:45 Plaats kamer 2.03 Datum verslag 12 augustus

Nadere informatie

Omschrijving en uitgangspunten

Omschrijving en uitgangspunten 2.5 Dakkapellen Omschrijving en uitgangspunten Een dakkapel dient een bescheiden uitbouw in de kap te zijn, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbare oppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen welstandscommissie Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-02-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 9 Verslag d.d. 24-02-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: Secr.

Nadere informatie

mw. J.J.A. Standaert-Moison Jan van Gilselaan 4

mw. J.J.A. Standaert-Moison Jan van Gilselaan 4 WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Heemstede Aantal adviesaanvragen: 9 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Vergaderlocatie Raadhuis

Nadere informatie

LINTBEBOUWING (sterke samenhang)

LINTBEBOUWING (sterke samenhang) 5 LINTBEBOUWING (sterke samenhang) Gebiedsbeschrijving In de na-oorlogse periode is op nieuwe plaatsen en in het verlengde van bestaande linten, nieuwe lintbebouwing gerealiseerd. Doordat deze linten in

Nadere informatie