MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN"

Transcriptie

1 MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 10 maart Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. L. Vermeulen Dhr. L. van Suylekom Dhr. A. van t Zelfde Dhr. G. de Heijde Dhr. D. Heil Afwezig met kennisgeving: Afschrift naar college van B en W. 1. Opening. Voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Bij diverse agendapunten zijn planindieners of ontwerpers aanwezig om plannen nader toe te lichten. 5. Bouwplan nieuwbouw garage nabij gemeentelijk monument Stationsstraat 23 te Made. De eigenaar de heer Segeren is aanwezig om plan nader toe te lichten. Plan ligt in het gebied dat in de welstandsnota omschreven is als: H1 Historisch dorpsgebied Made en heeft welstandsniveau 1. Eigenaar geeft aan dat er naar aanleiding van vorige beoordeling, waarbij aangegeven dat plan te doosvormig was, er twee nieuwe voorstellen zijn uitgewerkt. Het is moeilijk om iets te vinden wat passend is bij huidige bestaande woning. Één voorstel (voorstel 2) is voorzien van een Franse kap, dit is deels in overeenstemming met bestaande woning. Probleem is echter dat de goothoogte boven de grote deur niet voldoet aan het bestemmingsplan. Het andere voorstel (voorstel 3) heeft bij de eigenaar de voorkeur. Dit is uitgewerkt met een zadeldak met aan één zijde een schildje (zoals bij woning). Plan past geheel binnen het bestemmingsplan. Materialisering bestaat uit donker metselwerk en keramische dakpannen (bijv. Tuile du Nord of oud Hollandse pan) Commissie is van mening dat voorstel 3 inderdaad de beste optie is. Voorstel met Franse kap is teveel gedacht in richting bestaande woning, dit moeten we voor een bijgebouw zeker niet doen. Het moet veel terughoudender zijn. Monumentencommissie heeft de volgende opmerkingen bij voorstel 3: - Garage/berging uitvoeren met zadeldak zonder dakschild. Dit is hier niet noodzakelijk. - Het geheel moet wel terughoudend zijn in vergelijking tot de woning. - De tekeningen zijn vrij sober uitgewerkt. Aandachtspunten zijn o.a. type goten, boeiboorden of gevelpannen, plint in metselwerk, eventuele rollagen enz. Dit moet zeker nader worden uitgewerkt. - Nadere aandacht voor 8 ruits raam. Beter om te splitsen in 2 aparte kozijntjes.

2 - Toepassen donkere gevelsteen en donkere pannen (bijv kruispan of vlakke muldenpan). - Grote roldeur uitvoeren in donkere kleur. De massa is akkoord, graag meer aandacht voor detaillering en materialisering. Monumentencommissie gaat niet akkoord met het voorliggende plan en ziet een aangepast plan tegemoet. 2. Verslag vergadering 10 februari Redactioneel geen op- cq aanmerkingen. Dorpsstraat 1 te Lage Zwaluwe: Er is contact geweest met de heer Wijne, die aanspreekpunt is voor dit complex. Hij geeft aan dat er ontwikkelingen zijn en hoopt op niet al te lange termijn tot verkoop over te gaan. Gemeente wil met constructeur gaan kijken om eventueel gevaar uit te sluiten. Hieromtrent moet nog afspraak gemaakt worden. Naar aanleiding van publicatie in de krant en gestelde vragen was hij nu nog niet genegen om hier medewerking aan te verlenen. Het terrein is in opdracht van de heer Wijne afgezet met bouwhekken. Dit om toegang tot terrein voor onbevoegden te voorkomen. Bredaseweg 6a Terheijden: Handhaving zal morgen ter plekke gaan kijken wat voor werkzaamheden worden uitgevoerd. Zwarte schuur Biesbosch: Enkele weken geleden is sloopaanvraag voorgelegd aan beroeps- en bezwaarschriftencommissie. Zodra het advies van deze commissie binnen is zal contact worden opgenomen met Staatsbosbeheer voor nader overleg. Thijsseweg 2 te Wagenberg: Vervangen pannen. Eind november 2008 is brief uitgegaan naar eigenaar, waarin aangegeven dat pannen moeten zijn uitgewisseld voor eind juli Voordracht graanschuur nabij molen Zeldenrust als gemeentelijk monument. Ingekomen is meer informatie over mogelijke voordracht van de graanschuur. Aangeleverd zijn: - Diverse bouwkundige tekeningen. - Beknopte bouwhistorische verkenning. - Vergunning uit 1921 voor veranderen van de schuur. - Diverse fotobladen. In de vorige vergadering is door de commissie al aangegeven dat het zeker de moeite waard is om aan te wijzen als gemeentelijk monument. Het geheel moet eigenlijk gezien worden als een complex met de molen, logischerwijs vormde deze twee in het verleden een eenheid. Waardering gemeentelijk monument: Het object voldoet aan de volgende criteria: 1.0 Architectonisch/kunsthistorisch. 1.1 Vertegenwoordigd een unieke (bouw) techniek, (bouw)-type of is typerend voor de ontwikkeling van de industriële techniek. 1.4 Heeft een esthetische waarde op grond van de vorm en detaillering van exterieur en/of interieur. 2.0 Planologisch/landschappelijk/stedenbouwkundig. 2.1 Vormt samen met bijgebouwen, kleine artefacten en erfbeplanting of tuinaanleg een karakteristiek geheel.

3 2.2 Maakt deel uit van een groter geheel of complex. 2.6 Is karakteristiek voor stad, dorp of streek. 3.0 Sociaal en cultuurhistorisch 3.1 Zijn historische herinneringen verbonden in de ruimste zin van het woord. 3.2 Vertegenwoordigt een aspect van de sociale of economische geschiedenis. Monumentencommissie adviseert positief en is van mening dat de graanschuur voorgedragen moet worden als gemeentelijk monument en deze te plaatsen op de gemeentelijke monumentenlijst. 6. Bouwplan oprichten opslagloods Brugdam 5 te Lage Zwaluwe gelegen in beschermd dorpsgezicht. Plan ligt in het gebied dat in de welstandsnota omschreven is als: H2 Historische dorpse bebouwingslinten en heeft welstandsniveau 1. In vergadering van 13 mei 2008 en 14 oktober 2008 is door de commissie aangegeven dat verplaatsing van bouwblok mogelijk is maar dat er wel aan bepaalde voorwaarden moet worden voldaan. In advies van 20 oktober 2008 zijn een aantal van deze voorwaarden aangegeven. - Schuur moet wat massa, vorm en materiaalgebruik passen tussen de bestaande bebouwing (mogelijk koppeling van 2 kleinere loodsen met totaal benodigde m2) - Toepassing van de juiste materialen is belangrijk. Gevels hoofdzakelijk baksteen of hout, dakbedekking met pannen. - Wanden uitvoeren in donkere kleuren. - Geen grote roldeuren maar draaideuren. Commissie blijft van mening dat de korrelgrootte niet goed is en niet past in de kleinschalige structuur van het dorpsgezicht. Qua profiel geeft het zeker een verstoring. Wat materialisering betreft is men op de goede weg m.u.v. de aangegeven dakpanpanelen. Commissie geeft aan dat het mogelijk moet zijn om wat speelser met de grote plattegrond en de zich hierop bevindende dakvorm om te gaan zodat het geheel beter past in de bestaande kleinschalige structuur van het dorpsgezicht. Monumentencommissie gaat niet akkoord met het voorliggende plan en ziet een aangepast plan tegemoet. 7. Verordening regelende de monumentencommissie. Onderstaand de opmerkingen namens de monumentencommissie: Artikel 3 Samenstelling. Lid 2.b. : 3 leden van locale betrokkenheid wijzigen in 4. Nu zijn er 4 leden die ieder een deel van de gemeente goed in beeld hebben. Artikel 4 Benoeming en zittingsduur. Lid 3 : Zittingsduur verhogen naar 4 jaar. Hoe zit het met verlenging van de zittingsduur? Herbenoeming? Misschien maximum stellen om mogelijke doorstroming te krijgen.

4 Artikel 6 Frequentie/vergadering. Lid 2 : De secretaris roept de leden schriftelijk bijeen. : Moet er niets worden vastgelegd over de verslaglegging. Artikel 8 Honorarium en vergoedingen. Commissie is van mening dat aangegeven moet worden wat de vergoeding is. Huidige vergoeding is in vergelijking tot andere monumentencommissies aan de lage kant. Gezien de werkzaamheden is aanpassing van honorarium zeker gewenst. Artikel 9 Integriteit. Lid 1 : Dit is vrij hard gesteld. Commissie ziet dit liever aangepast zodat zoals aangegeven bij lid 3 indiener zich onthoud van advisering en desnoods even de vergadering verlaat tijdens behandeling van het plan. 8. Cursusprogramma Er is deze periode geen belangstelling voor het volgen van een cursus door de commissieleden bij Erfgoed in de Praktijk. 9. Open Monumentendag Nog geen verdere ontwikkelingen inzake organisatie van deze dag. De heer A. van t zelfde geeft aan op deze dag geen mogelijkheid te hebben om aanwezig te zijn. De heer van t Zelfde is twee dagen druk doende in de gemeente Dordrecht. 10. Diverse beleidszaken. Concept welstandsnota 2009 Gemeente Drimmelen. Onderstaand een aantal door de commissie aangegeven opmerkingen waarmee mogelijk rekening te houden. - In verband met mogelijke invloedssfeer van belendingen opnemen dat belendingen enz. die zich binnen een straal van 50 meter van het rijks- of gemeentelijke monument bevinden vallen onder de welstandsnota (welstandsniveau 1). - Om de invloedssfeer van belendingen enz. in een strook van 50 meter rondom de aangegeven beschermde dorpsgezichten enigszins in de hand te hebben rondom een zone van 50 meter laten vallen onder de welstandsnota met bijv, welstandsniveau 2. Vooral massa, vorm en materialisering zijn van belang. - Het dorpsgezicht Lage Zwaluwe op enkele plaatsen aanpassen. Betreft gedeelte bij De Geate en bij de Brugdam (zie tekeningetje) - Zijn er mogelijkheden voor bescherming van de dorpskernen (vooral de doorgaande straten) van Wagenberg en Terheijden. Tevens is het van belang dat dit ook wordt nagegaan voor de Helkantsedijk te Hooge Zwaluwe. - Tevens zaak dat op de welstandsniveaukaart de rijks- en gemeentelijke monumenten evenals nu ook worden aangegeven. Bovenstaande zal worden doorgegeven aan de heer M. van der Graaf die de conceptnota heeft opgesteld. 4. Plan voormalig raadhuis rijksmonument Nieuwstraat 2 te Made. Plan betreft hoofdzakelijk interne wijzigingen van het rijksmonument. De commissie is van mening dat de algemene insteek akkoord is. Er zijn echter wel een aantal aandachtspunten. - De trap naar de zolderverdieping moet goed uitgewerkt worden. Het moet een bijzondere toevoeging zijn. - Hoe komt er daglichttoetreding op de zolderverdieping. - Is er een bouwhistorisch onderzoek met fotoreportage waaruit blijkt waar de monumentale waarden zitten.

5 - Commissie wil graag ter plekke de situatie bekijken. Vraag is of dit mogelijk is op dinsdag 14 april tijdens of voorafgaand aan de volgende vergadering? Commissie ziet graag een uitgewerkt plan ter beoordeling voorgelegd. 11. Rondvraag. J. Kwaaitaal : Pand Voorstaat 33 te Made staat te koop. Wat is mogelijk gezien de bijgevoegde foto s? Pand is zeker het behouden waard. Zorgen voor een goed bouwhistorisch onderzoek van waaruit planvorming kan plaatsvinden. Inschakelen van deskundigen is belangrijk. Zeker geen volledige sloop. L. Vermeulen : Er zijn groot onderhoudswerkzaamheden in uitvoering bij Lageweg 4 te Terheijden. Graag nagaan wat dit precies inhoudt en of er geen belangrijke onderdelen verloren gaan. Bijv. pansoort enz. : Herstel gevelmetselwerk Raadhuisstraat 29 te Terheijden is in uitvoering. Verloopt goed. : Heeft e.e.a. gelezen over gemeente Veghel en de vrijstelling voor rijks- en gemeentelijke monumenten van OZB. Is dit ook voor onze gemeente een idee? Andere optie zou kunnen zijn het afsluiten van collectief abonnement bij de Monumentenwacht om alle rijks- en gemeentelijke monumenten 1x 2 jaar te laten inspecteren. Er zijn een aantal gemeenten die dit doen. Beide opties zullen nader moeten worden onderzocht, zeker wat het financiële aspect betreft. A. van t Zelfde : Heeft de gemeente Drimmelen ook de 10 uitgangspunten voor het omgaan met monumenten ontvangen van de Landelijke Federatie Welstand? Deze is nog niet ontvangen. Dit is een goed uitgewerkt iets. De heer van t Zelfde zal dit mailen. L. van Suylekom : Wederom de vraag hoe het staat met planontwikkeling Dorpsstraat te Drimmelen? Betreft plaats van voormalige Dorpshuis. Hiervan is nu niets bekend. Secretaris zal bij de betreffende afdeling navragen in welk stadium plannen zich nu bevinden. De voorzitter dankt de aanwezigen voor hun inbreng tijdens de vergadering.

6 De volgende vergadering zal worden gehouden op dinsdag 14 april 2009 stukken ter inzage vanaf uur, aanvang vergadering uur. Vergaderdata monumentencommissie voor Aanvang vergaderingen uur, stukken ter inzage vanaf uur. - dinsdag 12 mei dinsdag 09 juni dinsdag 07 juli dinsdag 11 augustus dinsdag 08 september dinsdag 13 oktober dinsdag 17 november dinsdag 15 december Gemeente Drimmelen d.d. 16 maart J. Kwaaitaal

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 06 juli 2010. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. D. Heil Dhr. G. de Heijde Dhr.

Nadere informatie

Jaarverslag Monumentencommissie Gemeente Drimmelen

Jaarverslag Monumentencommissie Gemeente Drimmelen Jaarverslag 2009 Monumentencommissie Gemeente Drimmelen 1 Voorwoord: Graag maak ik gebruik van de gelegenheid om als voorzitter van de monumentencommissie van de gemeente Drimmelen dit voorword te schrijven

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 12 januari 2010. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. L. Vermeulen Dhr. D. Heil

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 10 februari 2009. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. L. Vermeulen Dhr. L. van

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 09 september 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. G. de Heijde. Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 10 juni 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. N. Drijvers Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 13 oktober 2009. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. L. Vermeulen Dhr. L. van

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 14 oktober 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr.

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 14 juli 2011. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. D. Heil Dhr. L. Vermeulen Dhr.

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 15 maart 2012. Aanwezig: Dhr. N. Drijvers (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. D. Heil Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 08 april 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. N. Drijvers Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN

MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DRIMMELEN Verslag vergadering Monumentencommissie d.d. 08 juli 2008. Aanwezig: Dhr. H. Bakker (voorzitter) Dhr. J. Kwaaitaal (secretaris) Dhr. N. Drijvers Dhr. L. Vermeulen

Nadere informatie

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding.

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding. NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni 2015 Aanleiding. De eigenaar van de percelen tussen en t Vijfeiken, kadastrale nrs. 6500, 6637, 6638 en 5475, Muller- Wagemakers, heeft het

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Grote

Nadere informatie

Aan de commissie: Opinieronde / peiling

Aan de commissie: Opinieronde / peiling Aan de Raad Made, 3 februari 2009. Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Opinieronde / peiling Opinieronde / peiling: 12 maart 2009 Agendapunt: 6 Onderwerp: Opiniepeiling bestemming Industriestraat

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek

Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek Een principeverzoek houdt in, dat u een plan voor een omgevingsvergunningplichtig bouwwerk of werkzaamheid voorlegt aan de gemeente om te achterhalen hoe groot

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Par.afd.hfd. Kenmerk. Ruimtelijke onderbouwing en tekeningen van de bestaande en de nieuwe situatie; Portefeuillehouder

RAADSVOORSTEL. Par.afd.hfd. Kenmerk. Ruimtelijke onderbouwing en tekeningen van de bestaande en de nieuwe situatie; Portefeuillehouder RAADSVOORSTEL Par.afd.hfd. Kenmerk 2016-0074 HZ_WABO Raadsvergadering 24 maart 2016 Commissie(s) Ruimtelijke Ontwikkeling Datum: 9 maart 2016 Gewijzigd voorstel Ja Bijlagen Ruimtelijke onderbouwing en

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 172479 Behandeld door: M.H.T. Jansen Datum: 9 februari 2018 Agendapunt: 11 Onderwerp: Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018. Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Doelstelling 1 2 Beeldkwaliteit 3 Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Deelgebied Tesselmansgoed in Stedenbouwkundig plan In Den Bosch, fase

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM091 Strensstraat 5 6162 AW Geleen Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en op grond van de Monumentenwet

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Aanvulling welstandsnota voor vier compensatie kavels voor Landgoed Weldam

Aanvulling welstandsnota voor vier compensatie kavels voor Landgoed Weldam Aanvulling welstandsnota voor vier compensatie kavels voor Landgoed Weldam Inleiding Het landgoed Weldam (hierna Landgoed) en de gemeente Hof van Twente (hierna gemeente) hebben overeenstemming bereikt

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Boxtel ontleent van oudsher een specifieke rol aan zijn ligging. Op een kruispunt van wegen tussen drie steden, op een verhoogde

Boxtel ontleent van oudsher een specifieke rol aan zijn ligging. Op een kruispunt van wegen tussen drie steden, op een verhoogde Boxtel ontleent van oudsher een specifieke rol aan zijn ligging. Op een kruispunt van wegen tussen drie steden, op een verhoogde plek langs de Dommel, is Boxtel ontstaan. De eerste vermelding van Boxtel

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Gemeente Midden-Drenthe B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Plan ontwikkeling Nieuwe Es 6A & 8 te Wijster. t 10192-BKP-01 14 oktober 2012 Beeldkwalteitsplan Nieuwe ES 6A & 8 te Wijster 10192-BKP-01 14-10-2012

Nadere informatie

Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus BL DEN HAAG

Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus BL DEN HAAG GEMEENTE behandeld door: J.J.M. van Oers t: 0181-471174 e: grondgebled.vrom@brlelle.nl bijlage(n): Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus 16478 2500 BL DEN HAAG Uw brief van 27-10-2011 uw kenmerk

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Algemene uitgangspunten Groene energie Groene energie en ruimtelijke kwaliteit Het opwekken van groene energie

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011)

WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011) WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011) Op 27 november 2008 heeft de gemeenteraad specifiek welstandsbeleid vastgesteld voor

Nadere informatie

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe.

verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te Hooge Zwaluwe. Aan de Raad Made, 08-05-2007 Raadsvergadering: 21-06-2007 Nummer raadsnota: 20 Onderwerp: verzoek om vrijstelling voor het verbouwen van een voormalige griendkeet tot vakantiewoning aan de Hamseweg te

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM082 (trafohuisje) Rijksweg Noord 96 a 6162 AM Geleen Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel:

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel: plan 1 : Boxtel datum : 10-8-2011 aanvrager : Van Driel Autobedrijf BV, Boxtelseweg 48, 5298 VC Liempde bouwplan : het uitbreiden van de bedrijfsruimte met een werkp bwt.nr. : VB2010194 bouwadres : Boxtelseweg

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010 RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE 2 deelgebieden RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM106 (schuur) Kloosterstraat 13 a 6123 AM Holtum Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en op grond

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl plan 1 : Boxtel datum : 10-3-2010 aanvrager : Zorggroep Elde/tav Financiele administratie, Postbus 74, 5280 AB Boxtel bouwplan : het bouwen van een balkon bwt.nr. : BV2009240 bouwadres : Keefheuvel 17

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Eindstraat 11

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Eindstraat 11 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM078 Naam monument : n.v.t. Adres : Eindstraat 11 Postcode en plaats : 6085 AE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1403 Coördinaten :

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

Onderwerp: Zaaknummer , Boskampsbrugweg 2, Havelte, voormalig gemeentehuis, zienswijze.

Onderwerp: Zaaknummer , Boskampsbrugweg 2, Havelte, voormalig gemeentehuis, zienswijze. Bond Heemschut Provinciale Commissie Drenthe Secretaris: Ellen de Vries - Heijboer ellen.devries@inter.nl.net 0592-312226 Hemmenweg 34, 9454 PN Ekehaar Het College van Burgemeester en Wethouders Van de

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 10/06/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder),

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek.

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM027 Naam monument : n.v.t. Adres : Heerweg 2 en 4 Postcode en plaats : 6082 AC Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2109 Coördinaten

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING

INHOUDELIJKE TOELICHTING Agendapunt: 9 No. 04/'09 Dokkum, 26 november 2008 ONDERWERP: beeldcriteria de Twine SAMENVATTING: De welstandsnota bevat geen uitgewerkte welstandscriteria voor (her)ontwikkelingsprojecten. Dergelijke

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands- en Monumentencommissie 2017

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht

Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht Inhoud Inleiding 3 Bovengrondse monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten

Nadere informatie

AI14028 beeldkwaliteitsplan Warder 52 te Warder

AI14028 beeldkwaliteitsplan Warder 52 te Warder 28 oktober 2014 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan 3 4 7 8 10 11 12 Uitwerking

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld

Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld en Zienswijzerapportage behorend bij bouwplan Teckop 11 (dossiernummer:

Nadere informatie

- -3 v'rÿq BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN G O U D A ; Paraaf:ÿ" Overwegende,

- -3 v'rÿq BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN G O U D A ; Paraaf:ÿ Overwegende, - -3 v'rÿq gemeente gouda stadhuis markt 1 2801 jg gouda telefoon 0182-588211 telefax 0182-588464 Sector Stadsontwikkeling Afd.: S.V.M. Nr.: 98.10237 Voor eensluidend afschrift q BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Waardevol dorpsgezicht historisch hart van Wijhe Olst-Wijhe, 2 mei 2016 doc. nr.: 16.014722 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Zienswijzen en beantwoording 3. Ambtshalve wijzigingen 4. Samenvatting

Nadere informatie

Adres: Kluisstraat 1 te (4823 ZH) Breda-Noord. Boerderij te koop. Vereniging Vrienden van Landgoed De Vijf Heerlijckheden

Adres: Kluisstraat 1 te (4823 ZH) Breda-Noord. Boerderij te koop. Vereniging Vrienden van Landgoed De Vijf Heerlijckheden Adres: Kluisstraat 1 te (4823 ZH) Breda-Noord Deze boerderij staat te boek in de zogenaamde MIP-lijst, de lijst opgesteld in het kader van de landelijke inventarisatie van waardevolle gebouwen uit de periode

Nadere informatie

2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex. Houtensewetering naast 45

2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex. Houtensewetering naast 45 2 e Plan van wijziging Globaal Bestemmingsplan Houten Vinex Houtensewetering naast 45 2 Toelichting 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Vigerend bestemmingsplan 1.3 Bestemmingsplan 2 Gebieds- en projectbeschrijving

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument

Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument Besluit tot aanwijzing gemeentelijk monument GM189 Oudeweg 22 6136 VZ Sittard Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen, overwegende: dat naast de door het rijk aangewezen en op grond van de Monumentenwet

Nadere informatie

Verslag (intern) - D.94393

Verslag (intern) - D.94393 Adres Nieuwstraat 33, 35 en 37 het verbouwen van de panden, vooroverleg, reeds behandeld op 22 november 2018 rijksmonument Toelichting binnenstad, beschermd stadsgezicht algemeen en gebiedsgericht Advies:

Nadere informatie

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen 26 januari 2015 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019 Plaats Hulst Datum 22 mei 2019 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Kareldoormanstraat 29, 31, 33 en 35 te Kloosterzande (zie agendapunt 2.1) Het bouwen van een twee 2-onder-1 dakwoningen Welstandsadvies

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 48 Verslag d.d. 26-11-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Welstandscriteria 18 woningen Oirschotseweg 94 / beleidsregel / / Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Beleidsregel voor de beoordeling van bouwplannen voor woningbouw langs de Oirschotseweg 94

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Erfgoedverordening Amsterdam

Erfgoedverordening Amsterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: a. archeologisch monument: monument, als bedoeld in onderdeel r, onder 2; b. archeologisch onderzoek: werkzaamheden

Nadere informatie

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint.

Gevels: Het pand is opgetrokken in bruine baksteen, gemetseld in kruisverband en platvol gevoegd. De gevels hebben een gepleisterde plint. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM051 Naam monument : Vogelhuys Adres : Kasteellaan 14 Postcode en plaats : 6081 AN Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 5034 Coördinaten

Nadere informatie

(concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015. Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J.

(concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015. Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J. (concept) Verslag vergadering welstandscommissie Kennemerland Gemeente Castricum 18-05-2015 Aanwezigen: voorzitter : dhr. ir. R. J. Wijntjes secretaris-architect : dhr. ir. E. Kuchlein architectlid : dhr.

Nadere informatie

Nr Houten, 1 november 2005

Nr Houten, 1 november 2005 Nr. 2005-185 Houten, 1 november 2005 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Aanpassing Monumentenverordening Beslispunten: 1. Vast te stellen de Monumentenverordening 2006. Inleiding: In de nota Gekoesterd Erfgoed

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013 In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot de beeldkwaliteit voor de woningbouwlocatie Colenshoek II fase 3, te s-heer Abtskerke. De gemeente Borsele streeft naar een aantrekkelijk

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Beleidsregel selectiecriteria gemeentelijke monumenten Gemeente Etten-Leur

Beleidsregel selectiecriteria gemeentelijke monumenten Gemeente Etten-Leur Beleidsregel selectiecriteria gemeentelijke monumenten Gemeente Etten-Leur Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Etten-Leur; gelet op de Erfgoedverordening Etten-Leur; gelet op de

Nadere informatie

13 juni Monumenten: Aanwijzingscriteria

13 juni Monumenten: Aanwijzingscriteria 13 juni 2017 Monumenten: Aanwijzingscriteria Monumenten: Aanwijzingscriteria Inhoudsopgave 1. Aanwijzingsbeleid voor gemeentelijke monumenten in Oldenzaal... 3 1.1 Algemeen... 3 2. Aanwijzingscriteria...

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag welstands- en monumentencommissie

Nadere informatie

Wal 28 5611 GG Eindhoven Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088 369 0369

Wal 28 5611 GG Eindhoven Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088 369 0369 plan 1 : Boxtel datum : 17-2-2016 bouwplan : het realiseren van een bedrijfsruimte met kantoor bwt.nr. : VB2015368 GC15.04914 bouwadres : Boseind, hoek Industrieweg te Boxtel --- Thema 12 Bedrijventerrein

Nadere informatie

LTS - park in Musselkanaal

LTS - park in Musselkanaal gemeente Stadskanaal bouwkavels in het LTS - park in Musselkanaal Verkoopbrochure 1 maart 2017 - kaveltekening en prijzen - criteria welstandsnota - bestemmingsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen

BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen BEELDKWALITEITPLAN Zenderensestraat 2 - Hebbrodweg Zenderen september 2014 2 Planbeschrijving Aan de noord-oost kant van Borne ligt het historische erf met zijn monumentale status. Het erf en de boerderij

Nadere informatie

Verslag van de werkzaamheden van de Erfgoedcommissie van de Gemeente Epe in het jaar 2016.

Verslag van de werkzaamheden van de Erfgoedcommissie van de Gemeente Epe in het jaar 2016. Verslag van de werkzaamheden van de Erfgoedcommissie van de Gemeente Epe in het jaar 2016. Voorwoord Het jaar 2016 was voor de commissie een intensief jaar. Zo vroeg de nieuwe lijst van gemeentelijke monumenten

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 16-09-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 16-09-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 16-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray September 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Analyse en aanbeveling... 5 3. Inspiratiebeelden... 6 4. Criteria... 9 1. Inleiding De gemeente Horst aan de Maas heeft

Nadere informatie

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Welstandscriteria 18 woningen Oirschotseweg 94 / beleidsregel / / Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Beleidsregel voor de beoordeling van bouwplannen voor woningbouw langs de Oirschotseweg 94

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM017 Naam monument : n.v.t. Adres : Stationstraat 17 Postcode en plaats : 6095 BR Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten

Nadere informatie

Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven

Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven Bijlage 1 bij regels: Inventarisatie Stads- en dorpsgezichten Gebied VII Hushoven Omvang gebied Hushoverweg, Daemenstraat, Sint Donatuskapelstraat, Maasenweg (zoals op kaart aangegeven) Plaats Weert Datum

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1284225. Uw referentiecode 2407. Ingediend op 08-05-2014.

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1284225. Uw referentiecode 2407. Ingediend op 08-05-2014. Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1284225 Aanvraagnaam dhr. G. M. de Groot Uw referentiecode 2407 Ingediend

Nadere informatie

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 1 ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 Inhoud 1. inleiding 2. beschermd stadsgezicht 3. de Welstandsnota van Enkhuizen 4. geplaatste

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN G O U D A ;

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN G O U D A ; E gemeente gouda stadhuis markt 1 2801 jg gouda telefoon 0182-588211 telefax 0182-588464 Sector Stadsontwikkeling Afd.: S.V.M. Nr.: 97.8648 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN G O U D A ; idend afschriÿ /.ÿ//

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359.

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM006 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 35 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 01.10.2002 09:00 uur tot 01.10.2002 12:30 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels, de heer mr. C.M.G.H.

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 11

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 11 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 14 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning.

Typering van het monument: Vrijstaande villa uit de jaren dertig in een kenmerkende baksteenarchitectuur gebouwd als burgemeesterswoning. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM036 Naam monument : n.v.t. Adres : Brugstraat 32 Postcode en plaats : 6096 AB Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie D nr(s) 946 Coördinaten :

Nadere informatie