Inhoudsopgave. 1 Inleiding Trader openen 3. 2 Schermindeling Standaardschermen Koersenlijsten 5 2.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 1.1 Trader openen 3. 2 Schermindeling 4 2.1 Standaardschermen 4 2.2 Koersenlijsten 5 2."

Transcriptie

1

2 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding Trader openen 3 2 Schermindeling Standaardschermen Koersenlijsten Optiescherm 6 3 Orderopgave Snelle orderopgave 7 4 Informatie en grafieken Zoekfunctie en Helpcenter Fondsinformatie Grafieken 10 5 Overzichten Portefeuilleoverzicht Orderoverzichten 11 6 Kas en bestedingsruimte Vrij Besteedbare Ruimte (VBR) Geldrekening 13 7 Instellingen Standaard aantal per order Default lay-out na inloggen Informatieve meldingen 14

3 3 1 Inleiding Klanten van Binck kunnen gratis gebruik maken van de handelsapplicatie Trader. Trader brengt realtime streaming handelsinformatie zoals koersen, grafieken, nieuws, uw portefeuilleoverzicht en het orderscherm samen in één overzicht. Zo hoeft u niet te navigeren tussen de informatie die voor u van belang is en heeft u altijd beschikking over essentiële beleggingsinformatie. De kracht van Trader zit in de overzichtelijkheid en de instelbaarheid van de toepassing. U bepaalt zelf hoe u het Trader-scherm indeelt en u heeft een optimaal overzicht. Verder kent Trader de mogelijkheid orders met één klik naar de beurs te versturen. Verder is het mogelijk om standaard ordergroottes en de kleurstelling van de pagina s in te stellen. Deze applicatie van Binck is een internetapplicatie, dit betekent dat u de toepassing overal via internet kunt gebruiken en dat u de software niet hoeft te downloaden. Kortom, Trader biedt u optimale handelingssnelheid in alle eenvoud. 1.1 Trader openen Wanneer u inlogt op de Binck website kunt u Trader op de volgende manier openen. In het hoofdmenu selecteert u Trader. Vervolgens kiest u Start WebTrader en vervolgens wordt de handelsapplicatie Trader geopend. Figuur 1 - Trader pagina

4 4 2 Schermindeling 2.1 Standaardschermen Trader kent een standaard schermindeling. Deze bestaat uit diverse vensters die hier nader worden toegelicht. Trader kent drie standaardschermen die speciaal naar instrumenttype zijn ingericht. Dit zijn Aandelen, Opties en Futures. In deze drie vensters zijn uw portefeuille en het orderticket telkens onderin het venster weergegeven. Hiermee kunt uw portefeuille in de gaten houden, koersen raadplegen en ondertussen een order opgeven. Figuur 2 - Aandelen standaardscherm Het vierde standaardscherm Rekening biedt u inzicht in uw portefeuille, geldrekening, orderoverzichten en uw bestedingsruimte (VBR). Ondertussen blijft het orderticket rechtsonder getoond zodat u snel een order kunt opgeven. U kunt één van de vier schermindelingen kiezen in het hoofdmenu bovenaan het venster.

5 5 2.2 Koersenlijsten Als u kiest voor het venster Aandelen dan heeft u in de linkerhelft van het venster een overzicht van de koersen van de aandelen uit een bepaalde index. Onder het woord Koersen ziet u een dropdown menu met de AEX in rood weergegeven. Door hier te klikken kunt u een andere index selecteren. Figuur 3 - Koersenlijst U kunt kiezen uit de AEX fondsen (hoofdfondsen NYSE Euronext Amsterdam), Midcap fondsen (middelgrote fondsen NYSE Euronext Amsterdam), Smallcap fondsen (kleinere fondsen NYSE Euronext Amsterdam), lokale fondsen NYSE Euronext Amsterdam op alfabet, Bel20 fondsen (België), CAC40 fondsen (Frankrijk), DAX30 (Duitsland), FTSE100 (Engeland), DOW30 (VS), NASDAQ100 (VS), wereldindices en uw persoonlijke favorieten. In de koersenlijst staat de fondsnaam, laatst gedane koers (Koers), huidige bied- en laatkoers (Bied en Laat), absolute verandering (+/-), procentuele verandering (%) en het tijdstip van de laatst gedane koers (Tijd). Aan de rechterkant van het venster ziet u verschillende kleinere vensters. De bovenste twee vensters tonen de tabbladen Orderboek, Koers, Time & Sales, Nieuws, Grafiek als zodra u een aandeel selecteert. Bij een index ziet u alleen Koers, Nieuws en Grafiek weergegeven. In het venster hieronder ziet u de afgeleide producten op het betreffende aandeel of de index. U ziet bijvoorbeeld via het tabblad Futures de koersen van de verschillende futures indien deze op de onderliggende waarde bestaan.

6 6 2.3 Optiescherm Het optiescherm wordt groot in de linkerkolom of klein in de rechterkolom getoond. Standaard wordt de koersinformatie van de meest actieve optieseries getoond. Dit zijn de optieseries die rond het huidige niveau van de onderliggende waarde liggen. Wilt u alle optieseries zien dan selecteert u alle series in plaats van meest actieve series. Figuur 4 - Meest actieve optieseries Aan de linkerkant van het scherm staat de koersinformatie van de calloptieseries. Rechts staat de koers- informatie van de putoptieseries. In het midden van het scherm staan de verschillende optieseries van het fonds in de betreffende maand. Wanneer u in het standaardscherm voor opties een optie aanklikt dan wordt deze in de rechterkolom getoond. Hier ziet u onder andere de hoogste koers, de laagste koers en de openingskoers. Door te klikken op het plusteken naast de optieserie voegt u de serie eenvoudig toe aan de favorieten. Door te klikken op het minteken verwijderd u de serie uit de favorieten.

7 7 3 Orderopgave Voor het plaatsen van orders gebruikt u het orderscherm rechtsonder in het Trader venster. U heeft de keuze middels de tabbladen uit Order en Combinatieorder. Figuur 5 - Orderscherm U kunt eenvoudig het orderscherm vullen. Het juiste instrument wordt automatisch ingevuld als u klikt op de fondsnaam (aandeel, optie of future) in de koersenlijst. Daarna vult u het volume, ordertype, eventuele limiet en/ of stopprijs en de orderduur in (standaard dagorder). Een specifieke vervaldatum selecteert u door middel van de kalender. Als u via Instellingen een standaardordergrootte heeft opgegeven dan is dit ook alvast ingevuld. Na invoer van de gegevens klikt u op Controleer order. Ter controle krijgt u standaard een terugleesscherm (controlescherm) met de ordergegevens. Indien de order correct is ingevoerd dan klikt u op Akkoord en wordt de order naar de beurs verzonden. 3.1 Snelle orderopgave Wanneer u snel een order wilt plaatsen, klikt u op de biedkoers (Bied) of de laatkoers (Laat) van het betreffende effect. Het orderscherm vult zich nu automatisch met een verkoop- of kooporder van uw keuze. U hoeft nu alleen nog het volume in te vullen en op Controleer order te klikken. Indien u bij Instellingen een default aantal per order heeft ingevoerd dan wordt dit standaard ingevuld. Afhankelijk van uw instelling krijgt u nog een terugleesscherm of wordt de order direct naar de beurs verzonden. Nadat uw order is uitgevoerd, worden uw portefeuille en uw bestedingsruimte direct bijgewerkt. Let op! Als u op het biedvolume (Bied vol.) of het laatvolume (Laat vol.) klikt, dan vult het orderscherm zich automatisch met een verkoop- of kooporder op basis van de gegevens van uw keuze. Het ingevulde aantal is dus gelijk aan het volume waar u op klikt. Het volume van het orderboek kan een groot volume kan zijn. Wij adviseren u altijd de gegevens in het ingevulde orderscherm goed te controleren! Als u bij Instellingen geen default aantal heeft ingegeven, dan wordt het orderscherm gevuld behalve het aantal. Mogelijkheden snelle orderopgave: Klik op biedkoers -> Verkooporder met een limiet gelijk aan de biedkoers Klik op laatkoers -> Kooporder met een limiet gelijk aan de laatkoers Klik op biedvolume -> Verkooporder voor biedvolume met bijbehorende biedprijs Klik op laatvolume -> Kooporder voor laatvolume met bijbehorende laatprijs

8 8 Voorbeeld U klikt op het fonds Aegon NV. In het optiescherm verschijnen de opties van Aegon NV. U selecteert de december 2012 series. U ziet het volgende scherm. Figuur 6 - Opties U wilt de AGN Call dec ,00 serie aankopen. Indien u klikt op de laatkoers (Laat) van 0,75 dan wordt deze laatkoers als limiet ingevuld. Figuur 7 - Optieorder scherm U vult alleen nog het aantal contracten in en het orderscherm is ingevuld. Als u een default aantal bij Instellingen opgeeft, wordt aantal eveneens ingevuld. U klikt daarna op Controleer order en u kijkt of de order correct is ingevoerd (afhankelijk van uw instellingen). Tot slot verstuurt u de order naar de beurs door op Akkoord te klikken. Uw order is eenvoudig en snel geplaatst. Let op! Wij adviseren u altijd de gegevens in het ingevulde orderscherm goed te controleren.

9 9 4 Informatie en grafieken Hoewel de informatie op de website uitgebreider is, biedt Trader de belangrijkste informatiebronnen zoals nieuwsberichten, grafieken en de Time & Sales. Ook heeft u met Trader handige functies zoals de zoekfunctie en het Helpcenter bij de hand. 4.1 Zoekfunctie en Helpcenter In het hoofdscherm ziet u rechtsboven het zoekvenster met de tekst Vul uw zoekterm in. Hiermee kunt u eenvoudig een bepaald effect opzoeken. In het hoofdscherm ziet u rechtsboven Helpcenter. In het Helpcenter vindt u onder andere de meest voorkomende vragen met betrekking tot Trader. Het Helpcenter is een vraagbaak. De elektronische vraagbaak geeft antwoord op al uw vragen over BinckBank, onze site en beleggen. 4.2 Fondsinformatie Zodra u een fonds in het koersenscherm aanklikt, verschijnt in de rechterhelft van het scherm extra informatie over het betreffende fonds. Automatisch zijn de tabbladen Koers, Nieuws en Opties geselecteerd. Met één klik op de knop selecteert u de vensters van uw keuze. Figuur 8 - Fondsinformatie Naast de fondsnaam staan de knoppen om het fonds snel aan de favorietenlijst toe te voegen of te verwijderen. Middels het plusteken voegt u een fonds of u verwijdert een fonds via het minteken. De verschillende tabbladen bieden u inzicht in het orderboek (Orderboek) of het overzicht van transacties in een fonds (Time and Sales). Ook kunt u hier aanvullende koersinformatie (Koers), nieuwsberichten over het fonds (Nieuws) en een niet-streaming grafiek (Grafiek) raadplegen.

10 4.3 Grafieken Als u op een fonds klikt, dan kunt u in de rechterkolom het tabblad grafiek selecteren. Door te dubbelklikken vergroot u de grafiek. U heeft de mogelijkheid een grafiek over verschillende periodes te bekijken. De intraday grafiek wordt automatisch ververst (streaming weergegeven). 10 Handleiding Trader Figuur 9 - Streaming daggrafiek Via het dropdown menu in de rechter bovenhoek kunt u de volgende tijdsperiodes selecteren: Intraday 1 maand 3 maand 6 maand 1 jaar 3 jaar 5 jaar

11 5 Overzichten 5.1 Portefeuilleoverzicht In het venster linksonder in het Trader-scherm wordt uw portefeuille getoond. U heeft inzicht in de huidige posities in uw portefeuille, Vrije Besteedbare Ruimte (VBR) en uw orderoverzichten. Figuur 10 - Portefeuilleoverzicht De portefeuille geeft een overzicht van uw huidige posities. De portefeuille wordt streaming weergegeven tenzij anders staat aangegeven. 11 Handleiding Trader De volgende kolommen zijn zichtbaar: Fonds De naam van de effecten in portefeuille Aantal Aantal posities van het fonds in portefeuille Historische koers Gemiddelde aankoopkoers van het fonds Historische waarde Totaal gemiddelde aankoopwaarde van het fonds Koers Huidige koers Waarde Totale huidige waarde van het fonds Ongerealiseerd % Ongerealiseerd rendement in procenten Ongerealiseerd Ongerealiseerd rendement Historische waarde Totaal gemiddelde aankoopwaarde van het fonds in euro s Waarde Totale huidige waarde van het fonds in euro s Ongerealiseerd % Ongerealiseerd rendement in procenten Ongerealiseerd Ongerealiseerd rendement in euro s 5.2 Orderoverzichten Het middelste kader in het standaardscherm Rekening toont u orderoverzichten. U ziet hier in Actuele orders alle recente orders staan. Onder Openstaande orders vindt u alle orders die nog niet of deels zijn uitgevoerd. Onder het tabblad Uitgevoerde orders vindt u een overzicht van alle uitgevoerde orders. Onder het laatste tabblad worden alle vervallen orders getoond. Figuur 11 - Orderoverzicht Rekening

12 Alle orders die u in het verleden heeft opgegeven, kunt u bekijken in de andere standaardschermen aandelen, opties en futures. U komt in het scherm via de tab Orders links onderin het Trader venster. Hier kunt u kiezen uit de volgende overzichten: Actuele orders Openstaande orders Uitgevoerde orders Vervallen orders Figuur 12 - Orderoverzicht Standaardschermen 12 Handleiding Trader Royeren Indien u een uitstaande order ongedaan wilt maken, dient u de order te royeren (annuleren). Alleen orders die niet of gedeeltelijk zijn uitgevoerd, kunnen worden geroyeerd. Wanneer een order gedeeltelijk is uitgevoerd, kan alleen het nog niet uitgevoerde gedeelte worden geroyeerd. Voor het royeren van de order klikt u op het rode kruisje achter de order. U krijgt de order dan nogmaals te zien. Vervolgens dient u het royement te bevestigen door Akkoord te klikken. BinckBank stuurt een verzoek tot royement naar de beurs. De order is daadwerkelijk geroyeerd zodra de beurs het verzoek heeft bevestigd. De order heeft dan de status cxl bevestigd. Cxl is de afkorting voor het Engelse woord cancellation, wat annuleren betekent. Let op! Het versturen van een verzoek tot royement betekent niet dat uw order meteen is geroyeerd. Uw verzoek tot royement en de uitvoering van de order kunnen tegelijkertijd plaatsvinden. Uw order is definitief geroyeerd als u het bericht cxl bevestigd heeft ontvangen. Wij adviseren u altijd, na het versturen van een verzoek tot royement, de status van uw order te controleren. Herplaatsen Wanneer u de geroyeerde order op een later moment weer wenst te plaatsen dan kunt u het groene knopje met de letter H gebruiken. Zo kunt u geannuleerde orders weer makkelijk herplaatsen.

13 6 Kas en bestedingsruimte 6.1 Vrije bestedingsruimte De tab Vrije bestedingsruimte (VBR) verschaft inzicht in uw actuele financiële posities. De bestedingsruimte is het bedrag waarvoor u orders kunt plaatsen. U kunt het ook gebruiken voor geldoverboekingen of marginverplichtingen. Het volgende scherm verschijnt. Allereerst ziet u in de linkerkolom de opbouw van uw vermogenspositie. De rechterkolom toont de opbouw van uw bestedingsruimte. Figuur 13 - Vrije bestedingsruimte 13 Handleiding Trader De bestedingsruimte is opgebouwd uit de volgende onderdelen: Dekkingswaarde Het krediet dat BinckBank standaard verschaft over de waarde van uw portefeuille. De hoogte van het effectenkrediet kan variëren door schommelingen in de waarde van de portefeuille. Kas Het gecombineerde saldo van uw euro- en dollarrekening. Te verwerken kas Dit zijn geldboekingen of andere geldstromen die nog niet op uw geldrekening zijn bijgeschreven. Wanneer Binck de bedragen al heeft kunnen vaststellen dan worden deze bij Te verwerken kas getoond en in uw bestedingsruimte meegenomen. Lopende orders Heeft u een gelimiteerde kooporder opgegeven of een order met een marginverplichting, dan wordt het orderbedrag van de lopende order van uw bestedingsruimte afgetrokken. Zodra de order is uitgevoerd of vervallen, verdwijnt het bedrag bij Uitstaande orders. Margin Wanneer u niet volledig gedekt geschreven opties of futures in uw portefeuille heeft, wordt hiervoor een geldbedrag als zekerheidsstelling (margin) geblokkeerd. Valutarisico Een bedrag dat wordt ingehouden op uw bestedingsruimte ter dekking van eventueel risico op uw belegging in andere valuta. In de regel geldt een percentage van 5% over de waarde van uw beleggingen en uw kaspositie in vreemde valuta. 6.2 Geldrekeningen De geldrekening bestaat uit een eurorekening en een dollarrekening. Figuur 14 - Geldrekening Door te klikken op EUR of USD wordt het realtime transactieoverzicht van de betreffende geldrekening getoond. U kunt met Trader geen geldoverboekingen opgeven. U dient hiervoor de reguliere website te gebruiken via Overzichten -> Geldboekingen -> Geld overboeken.

14 7 Instellingen Via Instellingen rechtsboven in het scherm ziet u de persoonlijke instellingen. Deze kunt u naar eigen wens wijzigen. Het scherm heeft de volgende mogelijkheden. 7.1 Standaard aantal per order Wanneer u een order plaatst door te klikken op de bied- of laatkoers is standaard het veld Aantal in het orderscherm leeg. Trader biedt u de mogelijkheid om een standaard aantal in te vullen. Als u deze mogelijkheid instelt, wordt in het orderscherm uw standaard aantal altijd ingevuld nadat u klikt op de bied- of laatkoers. Wanneer u een verkooporder plaatst vanuit uw portefeuille wordt het aantal aandelen of opties ingevuld dat u in portefeuille heeft. U kunt deze instelling voor aandelen, opties en futures apart instellen. 7.2 Default lay-out na inloggen Hier kunt u selecteren welke schermindeling u wilt zien als u Trader opstart. U kunt kiezen uit Aandelen, Opties, Futures en Rekening. 7.3 Informatieve meldingen Hier kunt u aangeven of u informatieve meldingen wilt zien. Dit zijn bevestigingen van bijvoorbeeld het royeren van een order of het verwijderen van een fonds uit uw favorieten. Handleiding Trader 14 Figuur 15 - Instellingen

15 Binck is een handelsnaam van BinckBank N.V. Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam K.V.K. Amsterdam BinckBank Barbara Strozzilaan HN Amsterdam Postbus AA Amsterdam t f e info@binck.nl i BB/HATRD/0113 Binck is een handelsnaam van BinckBank N.V.

Deze verkorte handleiding beschrijft in het kort wat u moet doen om zo snel mogelijk te kunnen beleggen met Alex Bottom-Line.

Deze verkorte handleiding beschrijft in het kort wat u moet doen om zo snel mogelijk te kunnen beleggen met Alex Bottom-Line. verkorte handleiding INLEIDING Welkom bij Alex Bottom-Line! Deze verkorte handleiding beschrijft in het kort wat u moet doen om zo snel mogelijk te kunnen beleggen met Alex Bottom-Line. Meer uitgebreide

Nadere informatie

Handleiding Binck Trader

Handleiding Binck Trader Handleiding Binck Trader 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Openen van Binck Trader...3 1.2 Eerste introductie...3 2 Vensters en templates...4 2.1 Werkvensters...4 2.2 Werkvensters wijzigen...5 2.3 Templates...5

Nadere informatie

Handleiding Geavanceerde Orders

Handleiding Geavanceerde Orders Handleiding Geavanceerde Orders 2 Binck biedt u de mogelijkheid om geavanceerde orders te plaatsen. Een geavanceerde order bestaat uit twee delen, te weten de conditie en de order. Als de conditie wordt

Nadere informatie

Handleiding Today s Comfort

Handleiding Today s Comfort Handleiding Today s Comfort Inhoudsopgave 1. Startscherm pg. 2 2. Koersenscherm pg. 3 3. Orderscherm 3.1. Productscherm binnen orderscherm 3.2. Een order inleggen pg. 4 pg. 5 pg. 6 4. Portefeuille 4.1.

Nadere informatie

Handleiding Binck360

Handleiding Binck360 2 BinckBank N.V. Bijkantoor België Quellinstraat 22 te 2018 Antwerpen BTW BE 0842.123.910 RPR Antwerpen Maatschappelijke zetel BinckBank N.V. Barbara Strozzilaan 310-1083 HN Amsterdam - Nederland www.binck.be

Nadere informatie

Handleiding Today s Comfort

Handleiding Today s Comfort Handleiding Today s Comfort Inhoudsopgave 1. Inloggen... 2 2. Startscherm... 3 3. Koersen... 4 4. Portefeuille... 5 4.1. Portefeuille...5 4.2. Overzicht...6 5. Zoeken... 8 5.1. Productdetailpagina...9

Nadere informatie

ABN AMRO Mijn Dealingroom Handleiding

ABN AMRO Mijn Dealingroom Handleiding ABN AMRO Handleiding Introductie Traden, handelen, orders opgeven Hoe u het ook noemt, u wilt het kunnen doen met de beste ondersteuning. is er speciaal voor u als actieve belegger, die de beurzen op de

Nadere informatie

Mijn Dealingroom Startscherm

Mijn Dealingroom Startscherm . Toegang tot standaardschermen per regio. Toegang tot diverse analyse tools. Toegang tot diverse instellingen en abonnement. Verwijzingen naar onderdelen ABN AMRO site. Toegang belangrijkste functies.

Nadere informatie

handleiding conditionele orders juni 2017

handleiding conditionele orders juni 2017 handleiding conditionele orders juni 2017 1 Een conditionele order kunt u vergelijken met een instructie die u geeft aan uw wekkerradio: als het 7.30 uur is, wil ik dat de radio aangaat en ik gewekt word.

Nadere informatie

Handleiding Binck 360

Handleiding Binck 360 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Openen van Binck360...3 1.2 Eerste introductie...3 2. Vensters en templates...3 2.1 Werkvensters... 3 2.2 Werkvensters wijzigen... 6 2.3 Templates... 6 3. Orderopgave...7

Nadere informatie

Handleiding Binck 360. juni 2016

Handleiding Binck 360. juni 2016 juni 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Openen van Binck360...3 1.2 Eerste introductie...3 2. Vensters en templates...3 2.1 Werkvensters... 3 2.2 Werkvensters wijzigen... 6 2.3 Templates... 6 3.

Nadere informatie

Verkorte handleiding Binck

Verkorte handleiding Binck Verkorte handleiding Binck 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Direct aan de slag bij Binck 4 1.1 Inloggen op de website 4 1.2 Beleggersprofiel 4 1.3 Mijn Binck 4 2 Geld en effecten overboeken 5 2.1 Geld overboeken

Nadere informatie

APRIL 2019 HANDLEIDING GEAVANCEERDE ORDERS

APRIL 2019 HANDLEIDING GEAVANCEERDE ORDERS APRIL 2019 HANDLEIDING GEAVANCEERDE ORDERS 1. CONDITIE EN OPDRACHT BEPALEN Binck biedt u de mogelijkheid om geavanceerde orders te plaatsen. Een geavanceerde order bestaat uit twee delen, te weten de conditie

Nadere informatie

Handleiding Internet Beleggen

Handleiding Internet Beleggen Particulier Beleggen Handleiding Internet Beleggen 1 Inleiding In deze handleiding vindt u alle informatie over Doelbeleggen en de werking van het online beleggingsplatform op (Zakelijk) Internet Bankieren.

Nadere informatie

Handleiding LYNX Basic

Handleiding LYNX Basic Handleiding LYNX Basic 02 INLOGGEN Inhoudsopgave In deze verkorte handleiding worden de basisfunctionaliteiten van LYNX Basic besproken. 02 Inloggen 05 Effecten opzoeken 06 Orderticket opvragen 07 Orderticket

Nadere informatie

Quick Reference Card TradeBox

Quick Reference Card TradeBox Startscherm 1 2 5 6 1 Toegang tot standaardschermen per regio. 2 Toegang tot diverse analyse tools. 7 8 8 Toegang tot diverse instellingen en abonnement. Verwijzingen naar onderdelen ABN AMRO site. 5 Toegang

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Van Lanschot Zelf Beleggen

Veelgestelde vragen Van Lanschot Zelf Beleggen Veelgestelde vragen Van Lanschot Zelf Beleggen Handelsmogelijkheden Op welke beurzen kan ik handelen? U hebt de mogelijkheid om te handelen (aan- en verkooptransacties) op een groot aantal beurzen in Europa

Nadere informatie

Handleiding Effectenkrediet voor insiders

Handleiding Effectenkrediet voor insiders voor insiders 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitleg effectenkrediet 4 3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4 Debetstand boven

Nadere informatie

Handleiding Geavanceerde orders

Handleiding Geavanceerde orders Handleiding Geavanceerde orders Versie 01/10/2013 De inhoud van deze handleiding is aan verandering onderhevig. Telkens er een wijziging is, wordt u hiervan verwittigd via een bericht op onze website.

Nadere informatie

Handleiding Effectenkrediet

Handleiding Effectenkrediet Handleiding Effectenkrediet 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitleg effectenkrediet 4 3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat wordt doorlopen

Nadere informatie

Handleiding Intraday Short

Handleiding Intraday Short Handleiding Intraday Short 2 1. Inleiding Op uw Binck rekening heeft u de mogelijkheid short te gaan in aandelen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u de Overeenkomst Intraday Short Binck

Nadere informatie

Welkom bij BinckBank. Snel aan de slag. Snel aan de slag

Welkom bij BinckBank. Snel aan de slag. Snel aan de slag Welkom bij BinckBank 1 Inhoudstafel 1 Hoe activeer ik mijn rekening?... 3 1.1 Uw beleggersprofiel 4 2 Starten met beleggen bij BinckBank 4 2.1 Alle informatie om beter te beleggen 4 2.2 Beleggingstools

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 Inleiding... 4 2 Aan de slag met TradeBox... 5 2.1 Zo neemt u een abonnement op TradeBox... 5 2.2 Inloggen... 6 2.3 Wijzigen van uw abonnement... 6 3 De schermen van TradeBox...

Nadere informatie

Handleiding. webcalculator pon privé lease

Handleiding. webcalculator pon privé lease Handleiding webcalculator pon privé lease 1 handleiding webcalculator pon privé lease Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is

Nadere informatie

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders

Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders Handleiding werkwijze e-bestel site Smulders - Aanmelden: Het aanmelden gebeurt door als eerste het adres in te vullen op uw microsoft internet explorer pagina. De naam van het adres is: http://www.smulders-bv.nl/

Nadere informatie

Via het scherm Quote Views ziet u de belangrijkste indexen: Nasdaq, Dow Jones en S&P

Via het scherm Quote Views ziet u de belangrijkste indexen: Nasdaq, Dow Jones en S&P Deze gebruiksaanwijzing voor het WH Basic platform is gemaakt om u snel op weg te helpen. Stap voor stap maakt u kennis met de verschillende mogelijkheden van het platform. [Status Button] Deze knop laat

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module

Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module Handleiding WebHome Mediamanager Brochure module U kunt alleen bestellingen doen, als u het object heeft vrijgegeven voor publicatie, in het tabblad Algemeen. Vrijgeven voor publicatie betekent dat u toestemming

Nadere informatie

Handleiding IBestel. Inloggen. Startpagina

Handleiding IBestel. Inloggen. Startpagina Inhoudsopgave Inloggen... 3 Startpagina... 3 Artikel zoeken... 5 Nieuw Order... 5 Bestelpatronen... 6 Bestelpatronen - invullen... 6 Bestelpatronen - beheer... 6 Bestelpatronen overzicht... 7 Orders...

Nadere informatie

3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4 Spreidingseisen 7

3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4 Spreidingseisen 7 handleiding effectenkrediet 1 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Uitleg effectenkrediet 4 3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4 Spreidingseisen

Nadere informatie

TREASURY & TRADING MODULE

TREASURY & TRADING MODULE TREASURY & TRADING MODULE Gebruikershandleiding Voor laptop/pc, tablet en smartphone De Treasury en Trader module zijn ontwikkeld om optimaal te presteren op zowel pc/laptop, tablets als smartphones. Uw

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Wat betekent short gaan in effecten?

1. Inleiding. 2. Wat betekent short gaan in effecten? handleiding intraday short 1 1. Inleiding Op uw Alex rekening heeft u de mogelijkheid short te gaan in aandelen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u de Overeenkomst Intraday Short Alex

Nadere informatie

We gaan een relatie toevoegen en bespreken alle velden die daarbij van toepassing zijn. De relaties zijn zichtbaar in uw rechter scherm.

We gaan een relatie toevoegen en bespreken alle velden die daarbij van toepassing zijn. De relaties zijn zichtbaar in uw rechter scherm. Relatie toevoegen Toepassingen binnen het relatiebestand 1. Relatie toevoegen 2. Relatie wijzigen 3. Relatie dupliceren 4. Relatie verwijderen 5. Relatiegroep bij relatie 6. Afdelingen 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Week 3.

Week 3. Cursus Beleggen Week 3 www.cursus-beleggen.net Inleiding De afgelopen week bent u aan de slag gegaan met het uitvoeren van technische analyses. Enkele dagen geleden hebben wij u laten zien hoe wij deze

Nadere informatie

Handleiding Optiewijzer

Handleiding Optiewijzer Handleiding Optiewijzer 2 De Optiewijzer helpt u een optimale optiestrategie bij uw koersverwachting te vinden. In deze handleiding wordt de werking van de Optiewijzer uitgelegd. Allereerst geven wij u

Nadere informatie

next generation front-end trading system

next generation front-end trading system next generation front-end trading system Deriva lanceert Mercurius; een nieuw front-end handelssysteem Na het succes van de daghandelsoftware lanceert Deriva het front-end handelssysteem Mercurius. Mercurius

Nadere informatie

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry Algemene handleiding 1 Inhoudsopgave Verkorte handleiding... 3 1. Aanmelding webshop gebruiker via de website van Bunzl... 4 1.1 Wijzigen van uw wachtwoord...

Nadere informatie

AUGUSTUS 2018 HANDLEIDING PROTRADER

AUGUSTUS 2018 HANDLEIDING PROTRADER AUGUSTUS 2018 HANDLEIDING PROTRADER INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 1.1 Openen van ProTrader 3 1.2 Eerste introductie 3 2. Werkbladen en vensters 4 2.1 Vensters 4 2.2 Vensters wijzigen 7 3. Orderopgave 8

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding zelf beleggen

Handleiding zelf beleggen Handleiding zelf beleggen Introductie U heeft ervoor gekozen om zelf uw pensioenpremie te gaan beleggen. Dat betekent dat u orders gaat plaatsen via uw persoonlijke pensioenpagina. In deze handleiding

Nadere informatie

Online bestellen bij Langerak de Jong

Online bestellen bij Langerak de Jong Online bestellen bij Langerak de Jong www.langerakdejong.nl Augustus 2015 Inhoudsopgave online bestellen bij Langerak de Jong 1. Aanmelden voor online bestellen... 3 2. Inloggen... 5 3. De bestelsite...

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect* 2. Klik op de knop Inloggen. U komt nu op de inlogpagina

Nadere informatie

Handleiding Mijn BLG. Toegang tot Mijn BLG. Eerste keer inloggen. Uitloggen

Handleiding Mijn BLG. Toegang tot Mijn BLG. Eerste keer inloggen. Uitloggen Handleiding Mijn BLG Met Mijn BLG, de beveiligde online omgeving van BLG Wonen, regelt u uw financiële zaken snel en eenvoudig. In deze handleiding leest u welke gegevens u via Mijn BLG kunt inzien en

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

ING Commercial Card portal. Handleiding kaarthouders

ING Commercial Card portal. Handleiding kaarthouders ING Commercial Card portal Handleiding kaarthouders Introductie Deze handleiding geeft informatie over het gebruik van de ING Commercial Card-portal. Met de portal kunt u al uw lopende en afgeronde creditcardtransacties

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Introductie WoonTotaal Silver

Introductie WoonTotaal Silver Introductie WoonTotaal Silver Wanneer uw registratie is goedgekeurd door Holland Haag, heeft u een email bericht ontvangen met daarin uw gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens kunt u inloggen

Nadere informatie

(Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker. Versie 0.3

(Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker. Versie 0.3 (Concept) Handleiding TimEnterprise Verlofmodule Voor de medewerker Versie 0.3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1) Inloggen... 4 2) Jaaroverzicht... 5 3) Verlof bekijken... 8 4) Verlof aanvragen... 10 5) Buitengewoon

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4

H A N D L E I D I N G L E D E N N E T. 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 H A N D L E I D I N G L E D E N N E T 2 7 j u n i 2 0 0 6 V e r s i e 1. 4 1 Handleiding Ledensite VNO-NCW Midden Inloggen... 3 Ledenlijst... 3 Bijeenkomsten... 3 Digitaal aanmelden... 4 Aanmelding...

Nadere informatie

Versie: februari 2013. Gebruikershandleiding Webshop

Versie: februari 2013. Gebruikershandleiding Webshop Versie: februari 2013 Gebruikershandleiding Webshop Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen / profiel 2.1 Nieuwe gebruiker 2.2 Inloggen 2.3 Gebruikersnaam / wachtwoord vergeten 2.4 Afmelden 3. Profielpagina 3.1

Nadere informatie

Welkom bij Legal Online Bancair

Welkom bij Legal Online Bancair Welkom bij Legal Online Bancair Legal Online Bancair is een afgeschermd en beveiligd deel van de website van Legal & General. Speciaal voor onze rekeninghouders met een vermogensrekening. U kunt hier altijd

Nadere informatie

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen...

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen... Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl) en HorecaSysteem (www.horecasysteem.nl). Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie Gebruikershandleiding MND-applicatie Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 5-3-2014 Initiële versie J. van Luijk 0.2 7-3-2014 Feedback EZ verwerkt J. van Luijk 0.3 11-3-2014 Feedback

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 Inleiding... 4 2 Aan de slag met TradeBox... 5 2.1 Zo neemt u een abonnement op TradeBox... 5 2.2 Inloggen... 6 2.3 Wijzigen van uw abonnement... 6 3 De schermen van TradeBox...

Nadere informatie

Handleiding Geavanceerde orders

Handleiding Geavanceerde orders Handleiding Geavanceerde orders Versie 01/01/2016 De inhoud van deze handleiding is aan verandering onderhevig. Telkens er een wijziging is, wordt u hiervan verwittigd via een bericht op onze website.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding Internet Beleggen

Handleiding Internet Beleggen Handleiding Internet Beleggen Versie 19 februari 2019 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Instellingen en jaaroverzichten 3 3 Beleggen bij RegioBank 3 3.1. Doelbeleggen 3 3.2. Doelplanner in Internet Bankieren 3 4

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 5 Hoofdstuk 3 Mijn dossier...

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

De Bolero iphone app. Uw portefeuille altijd en overal bij de hand. Een onderneming van de KBC-groep

De Bolero iphone app. Uw portefeuille altijd en overal bij de hand. Een onderneming van de KBC-groep De Bolero iphone app Uw portefeuille altijd en overal bij de hand Ontdek de Bolero app voor iphone! Continu een blik op uw portefeuille Met de Bolero iphone app kunt u als belegger altijd en overal de

Nadere informatie

TV DE SCHAKEL CROP ONLINE - PERCEELREGISTRATIE VIA INTERNET

TV DE SCHAKEL CROP ONLINE - PERCEELREGISTRATIE VIA INTERNET Algemeen Met CROP online kunt u uw teeltregistratie bijhouden en direkt beschikbaar stellen aan TV DE SCHAKEL. Als u geen managementsysteem op de eigen computer heeft en/of de gegevens daarmee niet op

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler

Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie-portaal

Handleiding urenregistratie-portaal Handleiding urenregistratie-portaal Datum: 01-03-2015 Inleiding Posd urenregistratieportaal is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

Handleiding SNS Zelf Beleggen

Handleiding SNS Zelf Beleggen Handleiding SNS Zelf Beleggen 6.0015.61 (23-12-2014) INHOUD 1 Inleiding 2 2 SNS Zelf Beleggen 3 2.1 Algemeen 3 2.2 Toelichting bij de dienstverlening SNS Zelf Beleggen 3 3 Orders opgeven bij SNS Zelf Beleggen

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Op deze pagina kunt u de volgende ontwikkelingen van uw portefeuille inzien:

Op deze pagina kunt u de volgende ontwikkelingen van uw portefeuille inzien: Portefeuille Op deze pagina kunt u de volgende ontwikkelingen van uw portefeuille inzien: De waarde van uw portefeuille op dagbasis De procentuele verdeling van de fondsen binnen uw portefeuille Een overzicht

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Handleiding met betrekking tot het verwerken van uw salarisgegevens

Handleiding met betrekking tot het verwerken van uw salarisgegevens Handleiding met betrekking tot het verwerken van uw salarisgegevens Inhoudsopgave Inloggen Loket (via portaal):... 3 Inloggen Loket (via inlogsite Loket):... 4 Loonstroken opvragen:... 5 Journaalposten

Nadere informatie

HANDLEIDING CORPORATE ZALEN

HANDLEIDING CORPORATE ZALEN HANDLEIDING CORPORATE ZALEN Handleiding Corporate Zalen - Van der Valk Exclusief 1 INHOUDSOPGAVE Waarvoor dient deze handleiding? 3 Zaalaanvraag corporate portal 4 Zaalaanvraag corporate portal: Toelichting

Nadere informatie

Handleiding: Gebruikersomgeving

Handleiding: Gebruikersomgeving Handleiding: Gebruikersomgeving Editie April 2012 Copyright Renson 2011 N.V. RENSON Ventilation S.A N.V. RENSON Sunprotection-Screens S.A N.V. RENSON Sunprotection-Projects S.A N.V. ARGENT ALU S.A www.renson-ereps.com

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Quick Reference Card Atos e-suite

Quick Reference Card Atos e-suite Contacten Een gebruiker heeft de beschikking over de volgende contact-functionaliteiten: Acties vanuit KCC-tabblad: Registreren nieuwe anonieme en niet-anonieme contacten Registreren nieuw contact en direct

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie via Netwerken

Opgave Loon en Premie via Netwerken Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Opgave Loon en Premie via Netwerken De uitvoering

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een abonnement op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Handleiding voor accountants

Handleiding voor accountants Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een account op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie Beheer

Nadere informatie

Beheersapplicatie Interreg V FWVL

Beheersapplicatie Interreg V FWVL Beheersapplicatie Interreg V FWVL Gebruikershandleiding voor de projectpartners 1. Identificatie Om toegang te krijgen tot de beheersapplicatie moet u zich eerst identificeren met de login en het wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Inhoud 1 1.1 Introductie NAPinfo 3 Website 3 1.2 Inloggen 3 2 2.1 NAPinfo starten en basisfuncties 4 NAPinfo algemeen 4 2.2 NAPinfo kaartlaag toevoegen

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 4 Hoofdstuk 3 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Versie januari 2017 Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect* 2. Klik op de knop Inloggen. U komt

Nadere informatie