Handleiding Geavanceerde Orders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Geavanceerde Orders"

Transcriptie

1 Handleiding Geavanceerde Orders

2 2 Binck biedt u de mogelijkheid om geavanceerde orders te plaatsen. Een geavanceerde order bestaat uit twee delen, te weten de conditie en de order. Als de conditie wordt bereikt Binck bewaakt permanent de conditie dan wordt de order geactiveerd en naar de beurs verstuurd. Hierdoor heeft u er een scala aan nieuwe ordermogelijkheden bij. Met geavanceerde orders krijgt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om stop-orders op opties en futures in te leggen. 1. Conditie en opdracht bepalen U bepaalt eerst welke conditie bewaakt moet worden. Binck kent drie condities die hieronder worden uitgelegd. Als u de conditie heeft ingesteld, bepaalt u de opdracht. U geeft aan welke order u wilt plaatsen op het moment dat de conditie is bereikt. Hoe plaatst u een nieuwe geavanceerde order? Als u een geavanceerde order wilt plaatsen, bepaalt u eerst de conditie (stap 1). Aan welke voorwaarde moet worden voldaan? Binck bewaakt deze conditie vervolgens voor u. Daarna geeft u aan welke order u wilt plaatsen op het moment dat de conditie is bereikt (stap 2). Stap 1. U bepaalt de conditie U bepaalt eerst welke conditie bewaakt moet worden. Binck kent drie verschillende condities: Koerslimiet Bij een koerslimiet houdt Binck voor u in de gaten of de koers van een bepaalde index, fonds, optie- of futureserie het door u ingestelde prijsniveau (stopprijs) bereikt. verkoop Trailing-stop Bij een trailing-stop zet u de stopprijs op een vast aantal punten onder de hoogste of boven de laagste koers. De stopprijs schuift mee met de koers. Binck houdt voor u in de gaten of de stopprijs wordt doorbroken. verkoop

3 3 Bracket-limiet Bij een bracket-limiet stelt u een boven- en ondergrens in. Een bracket-limiet is ontwikkeld om de winst op uw positie tijdig te verzilveren of uw verlies op tijd af te kappen. Binck houdt voor u in de gaten of de koers buiten de door u ingestelde bandbreedte komt. verkoop Stap 2. U bepaalt de opdracht Als u de conditie heeft ingesteld, bepaalt u de opdracht. U geeft aan welke order u wilt plaatsen op het moment dat de conditie is bereikt. Op de gebruikelijke wijze voert u de door u gewenste order in. U kunt kiezen voor een bestens- of limietorder. Houdt u er rekening mee dat fiattering van de order plaatsvindt zodra de conditie is bereikt. Dus pas als de conditie is bereikt èn de order gefiatteerd, wordt uw order verzonden naar de beurs. LET OP: Het al dan niet activeren van een geavanceerde order gebeurt op basis van de laatst gedane koers (of de openingsof slotkoers) van het fonds waarvoor u een conditie instelt. De bied- en laatkoers (de quote) heeft dus geen invloed op de status van uw geavanceerde order. Het kan dus gebeuren dat de bied- of laatkoers uw conditie bereikt, zonder dat dit leidt tot activering van uw geavanceerde order. Wij adviseren u zich vooraf goed te verdiepen in de implicaties van het door u gekozen ordertype. Wij willen u met name waarschuwen voor het risico van bestensorders. Het risico van bestensorders kunt u nalezen in de basishandleiding in het hoofdstuk Risico s.

4 4 2. Geavanceerde orders in de praktijk Hieronder vindt u een uitgebreide uitleg over de verschillende geavanceerde ordersoorten. Koerslimiet Bij een koerslimiet stelt u een bepaald prijsniveau (stopprijs) in. Als de koers een bepaald niveau heeft bereikt (de conditie) dan wordt de bijbehorende - door u opgegeven - order verzonden naar de beurs. Bij een aankoopopdracht geeft u aan vanaf welke prijs u wenst te kopen. De koerslimiet moet hoger zijn dan de huidige marktprijs. U gaat pas tot koop over nadat de koers een stijging heeft laten zien en bijvoorbeeld een weerstandsniveau heeft doorbroken. Bij een verkooporder geeft u aan vanaf welke prijs u wenst te verkopen. De koerslimiet moet lager zijn dan de huidige marktprijs. U kunt zo vooraf uw maximale verlies vaststellen. LET OP: Wilt u dat uw order direct wordt uitgevoerd zodra de door u ingestelde koerslimiet is bereikt? Kies dan in het ordergedeelte bij prijsconditie voor bestens. U plaatst dan eigenlijk een zogenaamde stop-loss order. Bij de conditie heeft u de stopprijs ofwel koerslimiet bepaald. Bij de opdracht geeft u aan dat, zodra de stopprijs wordt bereikt, een bestensorder moet worden geplaatst. Kiest u in het ordergedeelte voor limiet dan plaatst u een zogenaamde stop-limit order. Op het moment dat de koers de door u ingestelde koerslimiet (stopprijs) raakt of overschrijdt, wordt een limietorder naar de beurs gestuurd. Het meegeven van een limiet is bedoeld om niet te veel te betalen of te weinig te ontvangen als eenmaal de ingestelde koerslimiet is geraakt of doorbroken. Voorbeeld 1 Stel, u heeft 10 XNL callopties gebaseerd op de AEX met uitoefenprijs 380. De huidige koers van deze calloptie is 5. U wilt uw callopties verkopen als de koers onder 4,50 komt. U plaatst dan de volgende geavanceerde order::

5 5 De conditie wordt bewaakt tot en met de ingestelde vervaldatum. Op het moment dat de calloptie XNL SEP onder 4,50 noteert, wordt een bestens verkooporder voor 10 callopties gebaseerd op XNL SEP naar de beurs gestuurd. Voorbeeld 2 De conditie wordt bewaakt tot en met de ingestelde vervaldatum. Op het moment dat de AEX-index boven de 360 punten komt, wordt een bestens kooporder voor 10 callopties XNL SEP naar de beurs gestuurd.: De conditie wordt bewaakt tot en met de ingestelde vervaldatum. Op het moment dat de AEX-index boven de 360 punten komt, wordt een bestens kooporder voor 10 callopties gebaseerd op de XNL DEC naar de beurs gestuurd. Trailing-stop Stel, u heeft aandelen gekocht en u staat al op een behoorlijke winst. De koers van het aandeel blijft gestaag oplopen en u wilt deze positie zo lang mogelijk aanhouden. U wilt uw aandelen daarom pas verkopen als er een eind komt aan de stijgende koersbeweging en de koers begint te dalen. In dit geval kunt een trailing-stop inleggen. Voorbeeld 3 Stel, u heeft 350 aandelen Akzo Nobel in uw portefeuille. De actuele koers is 43,00. Uw positie staat op winst. U verwacht dat de koers nog verder zal stijgen, maar u wilt ook uw winst beschermen. U legt daarom een trailing-stop in met een bedrag van bijvoorbeeld 1,25 onder de hoogste koers. De stopprijs wordt vastgezet op 41,75 ( 43,00 minus 1,25). De trailing-stop zet de stopprijs op een vast aantal punten onder de actuele koers. Als de koers stijgt, dan schuift de stopprijs met dit aantal punten omhoog. Als de koers daalt met het door u ingevoerde aantal punten ten opzichte van de laatst gevormde top, worden uw stukken verkocht.

6 6 De koers van Akzo Nobel loopt gestaag op naar 45,00. De stopprijs loopt mee naar 43,75. De koers begint vervolgens te dalen, maar de stopprijs blijft op 43,75 staan. Zodra de koers van Akzo Nobel onder de 43,75 komt, wordt de order bestens naar de beurs gestuurd. Naast een verkooporder op basis van een trailing-stop, kunt u ook een trailing-stop op een kooporder gebruiken. U kunt dat doen als u verwacht dat de koers de komende tijd zal dalen. Op het moment dat de koers weer gaat stijgen, wilt u er natuurlijk als eerste bij zijn. De trailing-stop zet de stopprijs op een vast aantal punten boven de actuele koers. Als de koers daalt, daalt de stopprijs mee. U gaat over tot koop, wanneer de koers stijgt met het door u ingevoerde aantal punten ten opzichte van het laatst gevormde dal. Op deze wijze profiteert u van een mogelijke trendomkeer. Voorbeeld 4 Stel, de AEX-index staat op dit moment op 350 punten. U denkt dat de AEX-index de komende tijd verder zal afglijden. Op het moment dat de AEX-index weer begint te stijgen, wilt u er natuurlijk als eerste bij zijn. U zou daarom een trailing-stop kunnen inleggen op bijvoorbeeld 2 punten boven de laagste koers. De AEX daalt bijvoorbeeld verder naar de 345. De stopprijs daalt mee naar 347. De koers begint vervolgens te stijgen. Zodra de AEX-index boven de 347 komt, stapt u weer in. LET OP: Als u een trailing-stop order wijzigt, wordt de stopprijs opnieuw vastgesteld op basis van de dan geldende hoogste of laagste koers.

7 7 Bracket-limiet Een bracket-limiet is bedoeld om de winst op uw positie tijdig te verzilveren of uw verlies op tijd te nemen. Als de koers boven of onder een bepaald niveau komt (de conditie is een bandbreedte) dan wordt de bijbehorende - door u opgegeven - order verzonden naar de beurs Voorbeeld 5 Stel, u heeft 150 aandelen Arcelor Mittal. De huidige koers is 24,00. U wilt winst nemen als de koers boven 26,00 komt. Maar als de koers van Arcelor Mittal onverhoopt zou gaan dalen, wilt u uw positie sluiten zodra de koers onder 22,00 komt. In dit geval kunt u het beste een bracket-limiet instellen met een bovengrens van 26,00 en een ondergrens van 22,00. De positie wordt gesloten zodra het aandeel Arcelor Mittal buiten deze bandbreedte komt.

8 8 3. Belangrijke informatie Waarschuwingsbericht Als u dat wilt, kunt u een waarschuwingsbericht per ontvangen op het moment dat de door u ingestelde conditie is bereikt. In het bericht leest u dan of uw order is geplaatst. Zo ja, dan ziet u direct wat het bijbehorende ordernummer is. Is uw order niet geplaatst, bijvoorbeeld omdat uw vrije bestedingsruimte ontoereikend is, dan vindt u in de een verklaring. Overzicht geavanceerde orders Onder Overzichten -> Orderoverzicht -> Geavanceerde orders kunt u de status van uw geavanceerde order bekijken. Door op het groene Binck icoon voor de geavanceerde order te klikken, kunt u de detaillering bekijken. U ziet dan de door u opgegeven conditie en de bijbehorende opdracht. Zolang uw geavanceerde order de status wordt bewaakt heeft, kunt u deze wijzigen of annuleren. Belangrijk om te weten Conditionele orders worden alleen geactiveerd op basis van koersen die op de beurzen tot stand komen. Koersen die op afwijkende handelssystemen tot stand komen hebben geen invloed op het bereiken van de conditie van uw order. Houdt u er bij het plaatsen van een geavanceerde order rekening mee dat bestens optieorders voorbeurs en in de openingsrotatie geweigerd worden. Het is in sommige gevallen mogelijk dat uw conditie wordt bereikt in deze periode, wat tot gevolg heeft dat u geen uitvoering krijgt van uw bestens optieorder (zie onderstaande voorbeelden). Stel: u wilt uw callopties XNL MRT bestens verkopen als de koers onder de 14,00 komt. Op het moment dat in de openingsrotatie de openingskoers van de calloptie wordt vastgesteld op 13,95, wordt de door u opgegeven bestensorder naar de beurs verstuurd. Als op dat moment de openingsrotatie nog niet is afgerond, wat betekent dat het orderboek nog niet is vrijgegeven voor handel, dan wordt uw order direct geweigerd. Stel: u bepaalt een conditie op een aandeel. Zodra deze conditie is bereikt, wilt u opties kopen of verkopen. U loopt dan het risico dat uw order niet wordt uitgevoerd. De opening van het aandeel kan bijvoorbeeld om 9:00:03 uur plaatsvinden, terwijl de optieserie pas om 9:01:30 uur opengaat. Uw order zal niet worden geaccepteerd, omdat de serie nog niet is geopend. Stel: u wilt uw callopties XNL MRT bestens verkopen als de slotkoers lager is dan 14,00. Op het moment dat de slotkoers van de calloptie onder de 14,00 komt, wordt de door u opgegeven bestensorder naar de beurs verstuurd. Uw order wordt echter direct door de beurs verworpen, omdat bestensorders in opties voorbeurs niet worden geaccepteerd. Wanneer op het sluiten van de markt een conditie wordt bereikt, dient u er rekening mee te houden dat de aan deze conditie gekoppelde order mogelijk pas de volgende handelsdag naar de beurs wordt verzonden. Aan uw geavanceerde order wordt een tijdelijk ordernummer toegekend. Als de conditie is bereikt en uw order wordt verzonden naar de beurs dan krijgt u een ordernummer toegewezen dat u kunt bekijken via Uitstaande orders. Als de conditie is bereikt dan vindt fiattering (controle op voldoende middelen) plaats van de order. Als op dat moment de order niet gefiatteerd kan worden, ongeacht de reden, dan wordt de order niet verstuurd naar de beurs en komt deze te vervallen. Als u de optie heeft aangevinkt dan ontvangt een indien de conditie bereikt is. Hierin vindt u meer informatie over de status van de order zoals of de order correct naar de beurs is verstuurd. Als u een geavanceerde order inlegt voor fondsen of opties waarin weinig wordt gehandeld (laag volume), houdt u er dan rekening mee dat de laatst bekende koers sterk kan afwijken van de bied- en laatkoers. Dit geldt met name voor turbo s en sprinters. Wij adviseren u bij dergelijke afgeleide producten een conditie in te stellen op de onderliggende waarde en niet op de turbo of sprinter zelf. Dit omdat er in de onderliggende waarde meer wordt gehandeld.

9 9 Als u een trailing-stop order wijzigt, wordt de stopprijs opnieuw vastgesteld op basis van de dan geldende hoogste of laagste koers. Uw order kan worden verworpen door de beurs. Voor opties, aandelen en obligaties gelden verschillende regels met betrekking tot het accepteren of verwerpen van orders. In de regel is een percentage van 1% tot 10% rond de laatst gedane koers of slotkoers bepalend voor het verwerpen van een order. Het is raadzaam altijd de orderterugmelding per of per SMS te activeren. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de door u geplaatste orders. Wanneer er sprake is van een corporate action, bijvoorbeeld het ex-dividend gaan of een splitsing van een fonds, dan blijft een geavanceerde order ongewijzigd. U dient zelf de geavanceerde order bijtijds te royeren of aan te passen. Informatie over corporate actions staat op de website bij Events en Agenda. Let op! Indien de ISIN code (unieke administratieve code van een fonds) van een fonds wijzigt, dit gebeurt onder andere bij een splitsing, dan dient u zelf uw geavanceerde order te annuleren en te herplaatsen met de correcte fondsgegevens. Doet u dit niet, dan wordt uw geavanceerde order bij het bereiken van de conditie verworpen door de beurs. Afhankelijk van uw instellingen voor orderterugmelding ontvangt u hier dan een en/of SMS van. Binck behoudt zich het recht voor om (in geval van bijzondere corporate actions) geavanceerde orders te laten vervallen. Binck informeert u hierover per . Een geavanceerde order kan uitsluitend via internet geplaatst worden. U kunt dus geen geavanceerde order via mobiel internet of de Klantenservice & Orderdesk plaatsen. Wilt u een geavanceerde order annuleren of de status bekijken? Dan kan dat via internet of via een medewerker van de Klantenservice & Orderdesk. De uiterste vervaldatum van een geavanceerde order ligt maximaal drie maanden na invoeringsdatum. De vervaldatum wordt automatisch aangepast als u een optie- of futureserie selecteert (bij conditie of opdracht) die nog dezelfde maand expireert. Bijvoorbeeld u plaatst op 15 oktober de volgende geavanceerde order: Koop 10 XNL oktober calls gebaseerd op de AEX als de AEX-index boven de 380 puntengrens komt. De uiterste vervaldatum is dan de derde vrijdag in oktober. Voorwaarden geavanceerde orders Uw geavanceerde order wordt bij Binck permanent bewaakt op basis van de koersinformatie van de verschillende beurzen. Geavanceerde orders worden alleen geactiveerd op basis van koersen die op de beurzen tot stand komen. Koersen die op afwijkende handelssystemen tot stand komen hebben geen invloed op het bereiken van de conditie van uw order. Als er een storing is in de koersinformatie of andere systemen kan het voorkomen dat uw geavanceerde order niet of ten onrechte wordt uitgevoerd. Binck is niet aansprakelijk voor schade die direct of indirect voortvloeit uit een dergelijke storing of fout, tenzij de schade is ontstaan door haar opzet of grove schuld. Door geavanceerde orders te activeren, verklaart kennis te hebben genomen van de inhoud van alle verstrekte informatie over geavanceerde orders en van de inhoud van deze disclaimer, alsmede deze informatie en de inhoud van deze disclaimer te hebben begrepen en hiermee akkoord te gaan.

10 Binck is een handelsnaam van BinckBank N.V. Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam K.V.K. Amsterdam Binck Barbara Strozzilaan HN Amsterdam Postbus AA Amsterdam t f e info@binck.nl i BB/HAGO/0214 Binck is een handelsnaam van BinckBank N.V.

APRIL 2019 HANDLEIDING GEAVANCEERDE ORDERS

APRIL 2019 HANDLEIDING GEAVANCEERDE ORDERS APRIL 2019 HANDLEIDING GEAVANCEERDE ORDERS 1. CONDITIE EN OPDRACHT BEPALEN Binck biedt u de mogelijkheid om geavanceerde orders te plaatsen. Een geavanceerde order bestaat uit twee delen, te weten de conditie

Nadere informatie

handleiding conditionele orders juni 2017

handleiding conditionele orders juni 2017 handleiding conditionele orders juni 2017 1 Een conditionele order kunt u vergelijken met een instructie die u geeft aan uw wekkerradio: als het 7.30 uur is, wil ik dat de radio aangaat en ik gewekt word.

Nadere informatie

Handleiding Geavanceerde orders

Handleiding Geavanceerde orders Handleiding Geavanceerde orders Versie 01/10/2013 De inhoud van deze handleiding is aan verandering onderhevig. Telkens er een wijziging is, wordt u hiervan verwittigd via een bericht op onze website.

Nadere informatie

Handleiding Geavanceerde orders

Handleiding Geavanceerde orders Handleiding Geavanceerde orders Versie 01/01/2016 De inhoud van deze handleiding is aan verandering onderhevig. Telkens er een wijziging is, wordt u hiervan verwittigd via een bericht op onze website.

Nadere informatie

HANDLEIDING CONDITIONELE ORDERS

HANDLEIDING CONDITIONELE ORDERS hadleidig coditioele orders HANDLEIDING CONDITIONELE ORDERS Ee coditioele order kut u vergelijke met ee istructie die u geeft aa uw wekkerradio: als het 7.30 uur is, wil ik dat de radio aagaat e ik gewekt

Nadere informatie

Handleiding Intraday Short

Handleiding Intraday Short Handleiding Intraday Short 2 1. Inleiding Op uw Binck rekening heeft u de mogelijkheid short te gaan in aandelen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u de Overeenkomst Intraday Short Binck

Nadere informatie

Handleiding Today s Comfort

Handleiding Today s Comfort Handleiding Today s Comfort Inhoudsopgave 1. Startscherm pg. 2 2. Koersenscherm pg. 3 3. Orderscherm 3.1. Productscherm binnen orderscherm 3.2. Een order inleggen pg. 4 pg. 5 pg. 6 4. Portefeuille 4.1.

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Wat betekent short gaan in effecten?

1. Inleiding. 2. Wat betekent short gaan in effecten? handleiding intraday short 1 1. Inleiding Op uw Alex rekening heeft u de mogelijkheid short te gaan in aandelen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u de Overeenkomst Intraday Short Alex

Nadere informatie

handleiding intraday short augustus 2017

handleiding intraday short augustus 2017 handleiding intraday short augustus 2017 1 1. INLEIDING Op uw Alex rekening heeft u de mogelijkheid short te gaan in aandelen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u de Overeenkomst Intraday

Nadere informatie

DECEMBER 2018 HANDLEIDING INTRADAY SHORT

DECEMBER 2018 HANDLEIDING INTRADAY SHORT DECEMBER 2018 HANDLEIDING INTRADAY SHORT 1 INLEIDING Op uw BinckBank rekening heeft u de mogelijkheid short te gaan in aandelen. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u de Overeenkomst Intraday

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 1.1 Trader openen 3. 2 Schermindeling 4 2.1 Standaardschermen 4 2.2 Koersenlijsten 5 2.

Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 1.1 Trader openen 3. 2 Schermindeling 4 2.1 Standaardschermen 4 2.2 Koersenlijsten 5 2. 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Trader openen 3 2 Schermindeling 4 2.1 Standaardschermen 4 2.2 Koersenlijsten 5 2.3 Optiescherm 6 3 Orderopgave 7 3.1 Snelle orderopgave 7 4 Informatie en grafieken 9

Nadere informatie

JULI 2018 HET ORDERUITVOERINGSBELEID

JULI 2018 HET ORDERUITVOERINGSBELEID JULI 2018 HET ORDERUITVOERINGSBELEID INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Wanneer is dit beleid van toepassing? 3 1.3 Voor welke financiële instrumenten geldt dit beleid? 3 2 Best execution factoren

Nadere informatie

Het Orderuitvoeringsbeleid

Het Orderuitvoeringsbeleid Het Orderuitvoeringsbeleid 1 Inleiding 1.1 Algemeen Alex treft als onderdeel van haar beleggingsdienstverlening alle maatregelen om de best mogelijke uitvoering van klantenorders te behalen. Deze verplichting

Nadere informatie

Handleiding Effectenkrediet

Handleiding Effectenkrediet Handleiding Effectenkrediet 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitleg effectenkrediet 4 3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4

Nadere informatie

Welkom bij BinckBank. Snel aan de slag. Snel aan de slag

Welkom bij BinckBank. Snel aan de slag. Snel aan de slag Welkom bij BinckBank 1 Inhoudstafel 1 Hoe activeer ik mijn rekening?... 3 1.1 Uw beleggersprofiel 4 2 Starten met beleggen bij BinckBank 4 2.1 Alle informatie om beter te beleggen 4 2.2 Beleggingstools

Nadere informatie

Aandelenopties in woord en beeld

Aandelenopties in woord en beeld Aandelenopties in woord en beeld 2 Aandelenopties in woord en beeld 1 In deze brochure gaan we het hebben over aandelenopties zoals die worden verhandeld op de optiebeurs van Euronext. Maar wat zijn dat

Nadere informatie

Handleiding Optiewijzer

Handleiding Optiewijzer Handleiding Optiewijzer 2 De Optiewijzer helpt u een optimale optiestrategie bij uw koersverwachting te vinden. In deze handleiding wordt de werking van de Optiewijzer uitgelegd. Allereerst geven wij u

Nadere informatie

Ordertypes BASIC. Een onderneming van de KBC-groep

Ordertypes BASIC. Een onderneming van de KBC-groep Ordertypes BASIC Ordertypes BASIC p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Marktorder 4 3. Limietorder 6 4. Stoporder 7 5. Stop-loss order 8 6. Stop-limit order 9 Ordertypes BASIC p. 3 Inleiding Met een beursorder

Nadere informatie

Handleiding Effectenkrediet voor insiders

Handleiding Effectenkrediet voor insiders voor insiders 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitleg effectenkrediet 4 3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4 Debetstand boven

Nadere informatie

Hedging strategies. Stop orders BASIC. Een onderneming van de KBC-groep

Hedging strategies. Stop orders BASIC. Een onderneming van de KBC-groep Hedging strategies Stop orders p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Stop loss order 4 3. Stop limit order 5 Inleiding Met een stop order geeft u aan vanaf welke koers u bereid bent te kopen of verkopen. Die koers

Nadere informatie

3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4 Spreidingseisen 7

3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4 Spreidingseisen 7 handleiding effectenkrediet 1 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Uitleg effectenkrediet 4 3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide posities 5 3.3 Gedekt geschreven calls 6 3.4 Spreidingseisen

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding beschrijft in het kort wat u moet doen om zo snel mogelijk te kunnen beleggen met Alex Bottom-Line.

Deze verkorte handleiding beschrijft in het kort wat u moet doen om zo snel mogelijk te kunnen beleggen met Alex Bottom-Line. verkorte handleiding INLEIDING Welkom bij Alex Bottom-Line! Deze verkorte handleiding beschrijft in het kort wat u moet doen om zo snel mogelijk te kunnen beleggen met Alex Bottom-Line. Meer uitgebreide

Nadere informatie

Verkorte handleiding Binck

Verkorte handleiding Binck Verkorte handleiding Binck 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Direct aan de slag bij Binck 4 1.1 Inloggen op de website 4 1.2 Beleggersprofiel 4 1.3 Mijn Binck 4 2 Geld en effecten overboeken 5 2.1 Geld overboeken

Nadere informatie

Handleiding Binck Trader

Handleiding Binck Trader Handleiding Binck Trader 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Openen van Binck Trader...3 1.2 Eerste introductie...3 2 Vensters en templates...4 2.1 Werkvensters...4 2.2 Werkvensters wijzigen...5 2.3 Templates...5

Nadere informatie

Handleiding Today s Comfort

Handleiding Today s Comfort Handleiding Today s Comfort Inhoudsopgave 1. Inloggen... 2 2. Startscherm... 3 3. Koersen... 4 4. Portefeuille... 5 4.1. Portefeuille...5 4.2. Overzicht...6 5. Zoeken... 8 5.1. Productdetailpagina...9

Nadere informatie

JULI 2018 HANDLEIDING EFFECTENKREDIET

JULI 2018 HANDLEIDING EFFECTENKREDIET JULI 2018 HANDLEIDING EFFECTENKREDIET INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Uitleg effectenkrediet 4 3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide fondsen 6 3.3 Maximale financieringsregel

Nadere informatie

De aanpak van Second Stage samengevat

De aanpak van Second Stage samengevat De aanpak van Second Stage samengevat De aanpak van Second Stage samengevat... 1 Het conventionele deel... 1 Het meer geavanceerde deel... 1 Wat is een optie?... 2 Hoe ziet zo n optie eruit?... 2 In de

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Member of the KBC group Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Valutaopties 4 Twee valutaoptiecontracten 4 Waarom valutaopties

Nadere informatie

Beleid van ABN AMRO over uitvoering van orders

Beleid van ABN AMRO over uitvoering van orders Beleid van ABN AMRO over uitvoering van orders 1..Inleiding 1.1.. Wat is het doel van dit beleid? In dit beleid leest u de werkwijze en regels die de bank gebruikt als de bank orders voor u uitvoert. In

Nadere informatie

Voorwaarden Futures ABN AMRO

Voorwaarden Futures ABN AMRO Voorwaarden Futures ABN AMRO De Voorwaarden Futures ABN AMRO bestaan uit de Voorwaarden Futures en de Bijlage Futures Voorwaarden Futures Belangrijke begrippen 1. INLEIDING 2. ORDERS 3. ADMINISTRATIE VAN

Nadere informatie

AUGUSTUS 2018 HANDLEIDING PROTRADER

AUGUSTUS 2018 HANDLEIDING PROTRADER AUGUSTUS 2018 HANDLEIDING PROTRADER INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 1.1 Openen van ProTrader 3 1.2 Eerste introductie 3 2. Werkbladen en vensters 4 2.1 Vensters 4 2.2 Vensters wijzigen 7 3. Orderopgave 8

Nadere informatie

Handleiding Binck 360

Handleiding Binck 360 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Openen van Binck360...3 1.2 Eerste introductie...3 2. Vensters en templates...3 2.1 Werkvensters... 3 2.2 Werkvensters wijzigen... 6 2.3 Templates... 6 3. Orderopgave...7

Nadere informatie

Handleiding Binck 360. juni 2016

Handleiding Binck 360. juni 2016 juni 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Openen van Binck360...3 1.2 Eerste introductie...3 2. Vensters en templates...3 2.1 Werkvensters... 3 2.2 Werkvensters wijzigen... 6 2.3 Templates... 6 3.

Nadere informatie

handleiding effectenkrediet juli 2018

handleiding effectenkrediet juli 2018 handleiding effectenkrediet juli 2018 1 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Uitleg effectenkrediet 4 3 Afwijkende dekkingswaarde 5 3.1 Fondsen met lage koers 5 3.2 Illiquide fondsen 6 3.3 Maximale financieringsregel

Nadere informatie

Handleiding zelf beleggen

Handleiding zelf beleggen Handleiding zelf beleggen Introductie U heeft ervoor gekozen om zelf uw pensioenpremie te gaan beleggen. Dat betekent dat u orders gaat plaatsen via uw persoonlijke pensioenpagina. In deze handleiding

Nadere informatie

Marktmanipulatie bij het handelen op bestensorders

Marktmanipulatie bij het handelen op bestensorders Marktmanipulatie bij het handelen op bestensorders De Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van de kapitaalmarkten. In dit verband onderzoekt de AFM met enige

Nadere informatie

Nadere informatie beleggingsdiensten. Corporate actions

Nadere informatie beleggingsdiensten. Corporate actions Nadere informatie beleggingsdiensten Corporate actions Inleiding In de Nadere Informatie Beleggingsdiensten geeft DEGIRO de gedetailleerde invulling van de contractuele afspraken die DEGIRO met u is aangegaan

Nadere informatie

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note

High Risk. Equity Interest Other. ING Dutch Plus Note High Risk Equity Interest Other ING Dutch Plus Note Minimaal 155%* aflossing bij stijgende of beperkt dalende beurzen Bescherming tot 35% koersdaling t.o.v. de startwaarde Profiteer van een mogelijke stijging

Nadere informatie

Via het scherm Quote Views ziet u de belangrijkste indexen: Nasdaq, Dow Jones en S&P

Via het scherm Quote Views ziet u de belangrijkste indexen: Nasdaq, Dow Jones en S&P Deze gebruiksaanwijzing voor het WH Basic platform is gemaakt om u snel op weg te helpen. Stap voor stap maakt u kennis met de verschillende mogelijkheden van het platform. [Status Button] Deze knop laat

Nadere informatie

Het beleggingssysteem van Second Stage

Het beleggingssysteem van Second Stage Het beleggingssysteem van Second Stage Hoewel we regelmatig maar dan op zeer beperkte schaal (niet meer dan vijf procent van het kapitaal) - zeer kortlopende transacties doen, op geanticipeerde koersbewegingen

Nadere informatie

Beleggen Opties. Zo werkt het

Beleggen Opties. Zo werkt het Beleggen Opties Zo werkt het Opties Met Zelf kunt u handelen in opties op aandelen en indices op NYSE Liffe Amsterdam. Met opties kunt u inspelen op koersstijgingen en -dalingen. U kunt ze ook gebruiken

Nadere informatie

FEBRUARI 2019 HANDLEIDING SECURITIES LENDING

FEBRUARI 2019 HANDLEIDING SECURITIES LENDING FEBRUARI 2019 HANDLEIDING SECURITIES LENDING INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Hoe werkt Securities Lending? 4 2.1. Wat is Securities Lending? 4 2.2. Wat merkt u van Securities Lending? 4 2.3. Wat zijn de

Nadere informatie

Dagelijks hand. Dagelijks handelen

Dagelijks hand. Dagelijks handelen Dagelijks hand Dagelijks handelen Met uw Brand New Day Beleggingsrekening kunt u dagelijks handelen. Of u nu stort, een opname doet of uw portefeuille wilt wijzigen. Iedere opdracht die wij ontvangen,

Nadere informatie

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep

Opties. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep Brochure bestemd voor particuliere beleggers Gepubliceerd door KBC Securities in samen werking met Euronext. p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Valutaopties 4 Drie valutaoptiecontracten 4 Waarom valutaopties

Nadere informatie

Beleggen Zelf. Zo werkt het

Beleggen Zelf. Zo werkt het Beleggen Zelf Zo werkt het Zelf Bij de ING gaat beleggen snel en makkelijk. Met Zelf bepaalt ú waarin u belegt. U kiest uw eigen koers. U kunt natuurlijk wel gebruikmaken van de visie en opinies van onze

Nadere informatie

Beleid van ABN AMRO over uitvoering van orders

Beleid van ABN AMRO over uitvoering van orders Beleid van ABN AMRO over uitvoering van orders April 2018 Beleid van ABN AMRO over uitvoering van orders 1. Inleiding 1.1. Wat is het doel van dit beleid? In dit beleid leest u de werkwijze en regels die

Nadere informatie

Exposure vanuit optieposities

Exposure vanuit optieposities Exposure vanuit optieposities ABN AMRO is continue bezig haar dienstverlening op het gebied van beleggen te verbeteren. Eén van die verbeteringen betreft de vaststelling van de zogenaamde exposure (blootstelling)

Nadere informatie

Handleiding LYNX Basic

Handleiding LYNX Basic Handleiding LYNX Basic 02 INLOGGEN Inhoudsopgave In deze verkorte handleiding worden de basisfunctionaliteiten van LYNX Basic besproken. 02 Inloggen 05 Effecten opzoeken 06 Orderticket opvragen 07 Orderticket

Nadere informatie

Handleiding voor insiders

Handleiding voor insiders Handleiding voor insiders 2 Inhoudsopgave 1 Direct aan de slag 4 1.1 Inleiding 4 1.2 Cliëntenonderzoek 4 1.3 Openen van een rekening 4 1.4 Overboeken effectenportefeuille 4 1.5 Classificatie 5 1.6 Uitvoering

Nadere informatie

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES GEMAKKELIJK STARTEN MET BELEGGEN Powered by De beleggersinformatie in deze brochure dient uitdrukkelijk niet geïnterpreteerd te worden als individueel beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Van Lanschot Zelf Beleggen

Veelgestelde vragen Van Lanschot Zelf Beleggen Veelgestelde vragen Van Lanschot Zelf Beleggen Handelsmogelijkheden Op welke beurzen kan ik handelen? U hebt de mogelijkheid om te handelen (aan- en verkooptransacties) op een groot aantal beurzen in Europa

Nadere informatie

Week 3.

Week 3. Cursus Beleggen Week 3 www.cursus-beleggen.net Inleiding De afgelopen week bent u aan de slag gegaan met het uitvoeren van technische analyses. Enkele dagen geleden hebben wij u laten zien hoe wij deze

Nadere informatie

Aandelen van uw Stock Plan Account verhandelen

Aandelen van uw Stock Plan Account verhandelen Aandelen van uw Stock Plan Account verhandelen Volg de onderstaande stappen om een positie te openen voor de verkoop van uw bedrijfsaandelen.* Voordat u uw transactie plaatst We raden u aan bij Fidelity

Nadere informatie

Strategieën met Opties

Strategieën met Opties Strategieën met Opties Euronext, de nieuwe pan-europese beurs, komt voort uit de fusie tussen de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs. Handelen op Euronext is snel en goedkoop. Bovendien heeft u binnenkort

Nadere informatie

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct.

Rabo AEX Click Note. Van 24 januari tot 11 februari, 15.00 uur kunt u inschrijven op dit aantrekkelijke beleggingsproduct. Rabo AEX Click Note Rabo AEX Click Note De AEX-index heeft het afgelopen jaar per saldo weinig beweging laten zien. Voor de belegger die denkt dat de AEX-index de komende jaren een stijgende lijn zal laten

Nadere informatie

Toelichting over de werking van het Effectenkrediet

Toelichting over de werking van het Effectenkrediet Toelichting over de werking van het Effectenkrediet 2 BinckBank N.V. Bijkantoor België Quellinstraat 22 te 2018 Antwerpen BTW BE 0842.123.910 RPR Antwerpen Maatschappelijke zetel BinckBank N.V. Barbara

Nadere informatie

Welkom bij Alex Vermogensbank. No risk, no profit. Jim Tehupuring Beleggingsstrainer Academy

Welkom bij Alex Vermogensbank. No risk, no profit. Jim Tehupuring Beleggingsstrainer Academy Welkom bij Alex Vermogensbank No risk, no profit Jim Tehupuring Beleggingsstrainer Academy Programma Introductie Risk/Reward Een Turbo is geen optie Profit met Turbo s? Risico en seksualiteit Wie belegt,

Nadere informatie

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel Maandbeleggen Van punt tot punt sneller naar je doel Ook met een klein bedrag Geen aankoopkosten Betere spreiding Flexibel Elke maand dichter bij je doel Je legt geld opzij voor later. Om een onvergetelijke

Nadere informatie

Index Performance Deposito. Wanneer is een Index Performance Deposito geschikt voor u? Hoe werkt een Index Performance Deposito?

Index Performance Deposito. Wanneer is een Index Performance Deposito geschikt voor u? Hoe werkt een Index Performance Deposito? Van Lanschot Index Performance Deposito Wilt u profiteren van een verwachte koersontwikkeling op een index? Hebt u een geldbedrag over en wilt u over dit geldbedrag mogelijk een aantrekkelijk rentepercentage

Nadere informatie

De Bolero iphone app. Uw portefeuille altijd en overal bij de hand. Een onderneming van de KBC-groep

De Bolero iphone app. Uw portefeuille altijd en overal bij de hand. Een onderneming van de KBC-groep De Bolero iphone app Uw portefeuille altijd en overal bij de hand Ontdek de Bolero app voor iphone! Continu een blik op uw portefeuille Met de Bolero iphone app kunt u als belegger altijd en overal de

Nadere informatie

ABN AMRO Mijn Dealingroom Handleiding

ABN AMRO Mijn Dealingroom Handleiding ABN AMRO Handleiding Introductie Traden, handelen, orders opgeven Hoe u het ook noemt, u wilt het kunnen doen met de beste ondersteuning. is er speciaal voor u als actieve belegger, die de beurzen op de

Nadere informatie

Verkorte handleiding

Verkorte handleiding Verkorte handleiding 02 HANDELSPLATFORM Welkom bij LYNX In de verkorte handleiding bespreken we de belangrijkste functionaliteiten van het handelsplatform. Voor de volledige handleiding kunt u terecht

Nadere informatie

LYNX Masterclass: Opties handelen: handelsstrategieën deel 3. Tycho Schaaf 5 november 2015

LYNX Masterclass: Opties handelen: handelsstrategieën deel 3. Tycho Schaaf 5 november 2015 LYNX Masterclass: Opties handelen: handelsstrategieën deel 3 Tycho Schaaf 5 november 2015 Introductie Tycho Schaaf, beleggingsspecialist bij online broker LYNX Werkzaam bij LYNX vanaf 2007 Handelservaring

Nadere informatie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie Raad van de Europese Unie Brussel, 9 mei 26 (OR. en) 964/6 ADD EF 24 ECOFIN 438 DELACT 82 BEGELEIDENDE NOTA van: ingekomen: 8 mei 26 aan: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal

Nadere informatie

BIJLAGE I - ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN

BIJLAGE I - ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN BIJLAGE I - ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN Deze Algemene Mutatievoorwaarden & Vergoedingen maken integraal onderdeel uit van de Voorwaarden Trend Invest. 1. ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN EN VERGOEDINGEN

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Beheer

Handleiding Zakelijk Beheer Handleiding Beheer 1 Handleiding Beheer - April 2011 Handleiding Beheer Indien u een zakelijk abonnement heeft bij Telfort, kunt u automatisch gebruik maken van zakelijk beheer. Hieronder vindt u een instructie

Nadere informatie

Handleiding Binck360

Handleiding Binck360 2 BinckBank N.V. Bijkantoor België Quellinstraat 22 te 2018 Antwerpen BTW BE 0842.123.910 RPR Antwerpen Maatschappelijke zetel BinckBank N.V. Barbara Strozzilaan 310-1083 HN Amsterdam - Nederland www.binck.be

Nadere informatie

Beleggingsadvies - Afgeleide producten - Opties - Combinaties

Beleggingsadvies - Afgeleide producten - Opties - Combinaties Beleggingsadvies - Afgeleide producten - Opties - Combinaties Op deze pagina vindt u voorbeelden van mogelijkheden met opties. U kan te weten komen hoe u met opties kan inspelen op een verwachte stijging

Nadere informatie

1. De optie theorie een korte kennismaking

1. De optie theorie een korte kennismaking 1. De optie theorie een korte kennismaking 1.1 Terminologie Een optie is een recht. Een recht om iets te kopen of verkopen. Dit recht kan worden verkregen tegen betaling van een bedrag in geld: de optiepremie.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

1 Risico en Risicobereidheid

1 Risico en Risicobereidheid 2 1 Risico en Risicobereidheid 1.1 Inleiding Beleggen is een zoektocht naar rendement en daarbij moeten voortdurend lastige keuzes gemaakt worden. Als belegger moet u steeds de afweging maken tussen risico

Nadere informatie

Orderuitvoeringsbeleid 3 januari 2018

Orderuitvoeringsbeleid 3 januari 2018 3 januari 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 1.1 HET DOEL VAN ONS ORDER UITVOERINGSBELEID 3 1.2 WANNEER VOLGT OHV DIT BELEID EN VOOR WIE GELDT DIT BELEID? 3 1.3 DIT BELEID GELDT VOOR DE VOLGENDE SOORTEN

Nadere informatie

Europese standaardinformatie Effectenkrediet

Europese standaardinformatie Effectenkrediet Europese standaardinformatie Effectenkrediet 2 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever BinckBank N.V. Adres Barbarra Strozzilaan 310 Postbus 75047 1070 AA Amsterdam Telefoonnummer

Nadere informatie

1. Bekijk de werking van het dashbord (printscreen), voor eerste indruk

1. Bekijk de werking van het dashbord (printscreen), voor eerste indruk Werkinstructie dashbord (excelbestand) 1. Bekijk de werking van het dashbord (printscreen), voor eerste indruk 2. Download het dashbord (interactief/huidige optieserie) 3. Lees de PDF excelbeveiligingswaarschuwing

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Tel: 0800-235 25 39. 1070 AA Amsterdam. Internet: www.alex.nl AX/VWDE/1211

Tel: 0800-235 25 39. 1070 AA Amsterdam. Internet: www.alex.nl AX/VWDE/1211 voorwaarden derivaten 1 Artikel 1 - Definities, Order, Verwijzingen, Kopjes 1.1 In de Voorwaarden Derivaten hebben de met een hoofdletter geschreven woorden de betekenis die daaraan is toegekend in de

Nadere informatie

Instructiekaart Mijn Dealingroom Alerts. Instellingen Alert

Instructiekaart Mijn Dealingroom Alerts. Instellingen Alert Instellingen Alert Wilt u uw koersalerts kunnen ontvangen? Registreer dan uw uw mobiele telefoonnummer en/of e-mailadres binnen Internet Bankieren.. Toegang tot het overzicht van uw koersalerts.. Bij het

Nadere informatie

JANUARI 2018 HANDLEIDING PORTFOLIO BASED MARGIN

JANUARI 2018 HANDLEIDING PORTFOLIO BASED MARGIN JANUARI 2018 HANDLEIDING PORTFOLIO BASED MARGIN INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Hoe werkt Portfolio Based Margin? 4 2.1. Standaard margin methode 4 2.2. Wat is Portfolio Based Margin? 4 2.3. Portefeuillerisico

Nadere informatie

Sprinters Club 22/03/2011

Sprinters Club 22/03/2011 Sprinters Club 22/03/11 PORTEFEUILLE SPRINTERS Aankoop Sprinters Verkoop Sprinters Datum Markt LNG of SHT koers aantal totaal datum koers totaal AEX LNG 2 AEX SHT 9 9/3/11 OLIE LNG 69..02 71 2486.42 34.68

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

BIJLAGE I - ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN

BIJLAGE I - ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN BIJLAGE I - ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN Deze Algemene Mutatievoorwaarden & Vergoedingen maken integraal onderdeel uit van de Voorwaarden Trend Invest. 1. ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN EN VERGOEDINGEN

Nadere informatie

Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal. Versie 0.4 01 oktober 2011

Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal. Versie 0.4 01 oktober 2011 Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal Versie 0.4 01 oktober 2011 Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 6 Verdeling... 7 Eigen beleggingsmix aanmaken... 7 Transacties... 12 Depot overzicht...

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 87/84 31.3.2017 GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2017/566 VAN DE COMMISSIE van 18 mei 2016 tot aanvulling van Richtlijn 2014/65/EU van het Europees Parlement en de Raad betreffende markten voor financiële

Nadere informatie

Handleiding Opties & Futures

Handleiding Opties & Futures Handleiding Opties & Versie 01/10/2013 De inhoud van deze handleiding is aan verandering onderhevig. Telkens er een wijziging is, wordt u hiervan verwittigd via een bericht op onze website. De meest recente

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl. CEOErgo instellen en gebruiken v2 Hoofdstuk 1 CEO instellen en gebruiken Vanaf 2015 levert CEOErgo in samenwerking met Ergotherapie Nederland een digitaal cliëntervaringsonderzoek voor ergotherapeuten.

Nadere informatie

Voorwaarden Beleggersgiro

Voorwaarden Beleggersgiro Voorwaarden Beleggersgiro 1. Inleiding 1.1. Wat is beleggen via de beleggersgiro? 1. Via de beleggersgiro kunt u beleggen in bepaalde beleggingsproducten. Zie hiervoor artikel 1.2 (In welke beleggingsproducten

Nadere informatie

Bericht opties en futures

Bericht opties en futures Bericht opties en futures Bericht opties en futures 1. Wat zijn opties en futures?...2 2. Beschrijving van opties...2 3. De contractspecificaties...3 4. Doelstellingen van de optiebelegger...4 5. Het kopen

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2015-384 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, drs. L.B. Lauwaars RA en J.C. Buiter, leden en mr. T.R.G. Leyh, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Incura Handleiding. SMS- en E-mail-Service

Incura Handleiding. SMS- en E-mail-Service Incura Handleiding SMS- en E-mail-Service Incura 1 / 12 Inleiding De SMS- en E-mail-Service is een betaalde service die u als module kunt toevoegen aan Incura. Bij afname van deze module heeft u de mogelijkheid

Nadere informatie

Het beleggingssysteem van Second Stage

Het beleggingssysteem van Second Stage Het beleggingssysteem van Second Stage Hoewel we regelmatig maar dan op zeer beperkte schaal (niet meer dan vijf procent van het kapitaal) - zeer kortlopende transacties doen, op geanticipeerde koersbewegingen

Nadere informatie

Het is tijd voor de Rabobank.

Het is tijd voor de Rabobank. Dit prospectus is gemaakt voor de uitgifte van dit product en wordt daarna niet meer geactualiseerd. Als u in dit product wilt beleggen is het daarom belangrijk dat u ook alle informatie over dit product

Nadere informatie

1. Gezamenlijk seminar woensdag 17 maart 2010 met en op hoofdkantoor Royal Bank of Scotland te Amsterdam (zuid-as)

1. Gezamenlijk seminar woensdag 17 maart 2010 met en op hoofdkantoor Royal Bank of Scotland te Amsterdam (zuid-as) JAARGANG 3 NUMMER 3 Nieuwsbrief In dit nummer: 01 maart 2010 1. Gezamenlijk seminar woensdag 17 maart met en op hoofdkantoor Royal Bank of Scotland (RBS) te Amsterdam (zuid-as); 2. WB verslaat sinds start

Nadere informatie

tarievenkaarten beleggen

tarievenkaarten beleggen Tarievenkaart aanvullende informatie bij de tarievenkaarten beleggen Sommige kosten zitten niet in de servicekosten, advieskosten of het all-in tarief, maar betaalt u apart. U ziet sommige van die kosten

Nadere informatie

MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s

MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s MASTERCLASS LYNX Meer halen uit Turbo s Tycho Schaaf, LYNX Christophe Cox, Commerzbank Beursproducten Turbo s & opties: de karakteristieken Handelsstrategieën: opties versus Turbo s Optie en Turbo combinaties

Nadere informatie

Handleiding Derivaten

Handleiding Derivaten Handleiding Derivaten 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Overeenkomsten en instellingen 4 2.1 Overeenkomst derivaten 4 2.2 Overeenkomst derivaten stopzetten 4 3 Definities en begrippen 5 4 Risico s van opties

Nadere informatie

voorwaarden opties Informatie Beleggen November 2011 november 2011

voorwaarden opties Informatie Beleggen November 2011 november 2011 voorwaarden opties Informatie Beleggen november 2011 ABN AMROABN AMRO Voorwaarden Opties ABN AMRO Opties ABN AMRO De Voorwaarden Opties ABN AMRO bestaan uit de Voorwaarden Opties en de Voorwaarden Opties

Nadere informatie

BIJLAGE I ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN

BIJLAGE I ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN BIJLAGE I ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN & VERGOEDINGEN Deze Algemene Mutatievoorwaarden & Vergoedingen maken integraal onderdeel uit van de Voorwaarden Trend Invest. 1. ALGEMENE MUTATIEVOORWAARDEN EN VERGOE-

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN Beleggen brengt risico s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. NOVEMBER 2018 INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN 1. Omschrijving Een beleggingsfonds is te

Nadere informatie

Handleiding. Opties. werkwijze en procedures 6.0015.58 (12-12-2013)

Handleiding. Opties. werkwijze en procedures 6.0015.58 (12-12-2013) Handleiding Opties werkwijze en procedures 6.0015.58 (12-12-2013) 1 Inhoud 1 Inleiding 2 2 Handelen in opties 2 2.1 Wat is een optie 2 2.2 Het kopen of schrijven (verkopen) van opties 2 2.3 Marginverplichting

Nadere informatie