1. BESTUUR EN VRIJWILLGERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. BESTUUR EN VRIJWILLGERS"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2011 VERENIGING VRIENDEN VAN DE HOUTVAART Inhoudsopgave: 1. Bestuur en vrijwilligers 2. Zwembad De Houtvaart 3. Verenigingsactiviteiten 4. Ledental en financien. Dit jaarverslag bestrijkt het jaar Daarnaast zijn ontwikkelingen tot februari 2011 in dit jaarverslag meegenomen. 1. BESTUUR EN VRIJWILLGERS Bestuur : In het jaar 2011 was de samenstelling van het bestuur: Anke Kranendonk: voorzitter t-m maart Daarna vacature. Didy Karman: penningmeester, ledenadministratie, coördinatie bezorging Houtvaartkoerier Annemarie Keijzers: organisatie feestactiviteiten, jeugdzaken, coördinatie website Hans Bakker: beleid en monument Richard Bouwmeester: contactpersoon vrijwilligers, secretaris Jos van der Geest. Vanaf maart 2011 waarnemend penningmeester. Daarnaast heeft zich aangemeld als kandidaat bestuurslid: Marlon Witteman. Jos van der Geest neemt vanaf januari 2012 de taken Didy Karman over. Didy is in 2012 aftredend. Marlon zal zich in 2012 actief gaan bezig houden met de taken van Richard Bouwmeester. Hij is in 2012 ook aftredend is. Ook Marlon heeft in 2011 actief deelgenomen aan de bestuursvergaderingen. Een Vereniging voor en door de leden Het streven van het bestuur blijft om bij de verschillende activiteiten ook de leden actief te betrekken. De leden en hun inzet maken de Vereniging. Het bestuur heeft daarin een aanvullende en ondersteunende functie. De contacten met de vrijwilligers zijn dit jaar intensiever geworden doordat Richard Bouwmeester als contactpersoon voor de vrijwilligers-toezichthouders is opgetreden. Daarnaast kon worden geput uit een bredere groep van o.a. Koerierbezorgers en ondersteuners bij activiteiten als de zwemvierdaagse etc. Het bestuur blijft zich inzetten om het aandeel van de leden in eigen activiteiten te vergroten.

2 2. ZWEMBAD DE HOUTVAART Bezoekersaantallen Alle openluchtbaden hadden deze zomer te kampen met minder bezoekers. Met uitzondering van de Vriendenuren gold dit ook voor de Houtvaart. In 2010 lag het bezoekersaantal op bezoekers. In 2011 was dit (is in opvraag bij de SRO). Vriendenuren maakten daarvan gemiddeld een kwart uit van het bezoekersaantal. De watertemperatuur Een enkele keer was het weer zó slecht, dat de deur om 18:00 uur werd gesloten. Maar al liet de zon zich dan niet zien, de gemiddelde watertemperatuur (gemeten om 7:00 uur!) was 22,1 C. Alleen in de eerste week van mei was het drie dagen onder de 20 C, maar daarna was het water steeds vrij aangenaam. Het record was op 21 mei, toen was het water 24 C. Dat het water van de Houtvaart s nachts minder afkoelde was mede danken aan het gebruik van Heatsavr. Dat is een vloeibaar product, dat als een moleculair laagje op het water gaat liggen en zo de waterdeeltjes op hun plek houdt. Het water verdampt dus minder. De springplank (laatste hoofdstuk). Na overname van beheer en exploitatie door de SRO is in 2009 een springplank aangeboden. Dit was een vervolg op eerdere beloften aan de gemeenteraad in de actietijd voor de redding van De Houtvaart. De springplank kon in 2011 worden geinstalleerd in het diepe gedeelte, op de lange zijde van het bad nadat de benodigde vergunningen waren verstrekt. Met name voor de jeugd blijkt de plank een flinke publiekstrekker! Dankzij de Vrienden weer een springplank!

3 3. VERENIGINGSACTIVITEITEN Aandachtspunten voor het bestuur. Contanten met de SRO. Belangrijkste aandachtspunten voor het bestuur en actieve leden zijn het reilen en zeilen van de toezichthouders en, in nauwe relatie daarmee, de samenwerking met de SRO. (Stichting Sport, Recreatie en Onderwijs). Dit kwam naar voren in de verdere professionalisering van de toezichthouders en de organisatie van en medewerking aan gezamenlijke activiteiten als de bommetjes wedstrijden, het openingsfeest en de zwem4daagse. Met de SRO heeft in het jaar 2011 eenmaal breed bestuursoverleg plaatsgehad voorafgaand aan het begin van het zwemseizoen. Voor de organisatie van specifieke jeugdactiviteiten heeft regelmatig tussentijds overleg plaatsgehad met medewerkers van de SRO, met name de heren Tabber en Süttdorp. Deze zijn sinds 2010 de nieuwe beheerders. Ook de Monumentendagen zijn in goed overleg met de SRO georganiseerd. Agendapunten die bij het breed overleg o.a. aan de orde zijn geweest: -een professionele opleiding voor de toezichthouders en het dienstverband met de SRO. Deze verzorgt de lessen in zwemmend redden. Aandachtpunt bleek ook de verzekering. -samenwerking bij publiciteit en manifestaties rond het bad; - de evenementenkalender. Activiteiten die de Vrienden organiseren zijn erop gericht het bezoekersaantal te vergroten; -prijzen en openingstijden; - gemeenschappelijke communicatie; -springplank in de Houtvaart. In tegenstelling tot 2010 is in 2011 het bad na het officiële zwemseizoen niet langer open geweest voor de Vrienden. Temperatuur en weersomstandigheden gaven daartoe, gelet op de extra kosten voor de SRO, geen aanleiding. 'De Vrienden' blijven zeer tevreden over de communicatie en samenwerking met de SRO. Inzet van toezichthouders. Professionalisering voortgezet. Professionalisering stond in 2010 hoog op de agenda en is in 2011 voorgezet. Toezicht in zwembaden blijft werk met een bijzondere verantwoording. Allereerst voor het voorkomen van ongelukken. Wanneer zich toch een calamiteit zich voordoet moet adequaat worden ingegrepen, in het uiterste geval zijn er mensenlevens mee gemoeid. In 2011 is gezamenlijk verdere actie ondernomen met ondermeer de volgende activiteiten. - het opstellen van een protocol voor zwemmend redden; - brancard-trainingen en popduik-oefeningen. (Voor EHBO en/of Lifeguard (Reddingzwemmen); trainingen in de Planeet; Voor dag en dauw op: De vereniging heeft in 2011 enkele mensen zien vetrekken, maar gelukkig zijn er ook mensen bijgekomen. Het blijft een goed team van ca. 40 mensen, waar (bestuur en) de coördinatoren (Lia van Velzen en Kitty Raaphorst) terecht trots op zijn. Het moge zich al een unicum zijn dat deze groep al 20 jaar lang een belangrijke kurk is waarop de verenigingsinzet en de goede naam van de Vereniging drijven.

4 Popduikers van vroeger en nu! Bezoek aan de Vriendenuren Ondanks de slechtste zomer sinds ruim 100 jaar, hebben de Vriendenuren het afgelopen seizoen goed gedraaid. Het totaal aantal bezoekers van de Vriendenuren was Vorig jaar duurde het seizoen 2 weken langer en was het totaal De gemiddelden van 2011 komen dan ook wat hoger uit. Op werkdagen bleef het gemiddelde aantal bezoekers tijdens de Vriendenuren gelijk (106), maar in het weekend steeg het flink; op zaterdag ging het gemiddelde van 61 naar 62, en op zondag van 61 naar 69! Toch was het diepte record óók op een zondag: op 24 juli kwamen er maar 28 Vrienden. Het hoogte record werd gehaald op dinsdag 28 juni met 167 bezoekers. Wellicht is het toegenomen aantal bezoekers op de vroege zondag mede te danken aan de aquajogging lessen. Deze begonnen in juli en waren een groot succes. Daarom hebben de swimfitdocenten besloten voor 2012 het accent op aquajogging te leggen. Elke swimfit-les zal voor minstens de helft bestaan uit aquajogging. En om de fijne kneepjes van het vak te leren, gaan de andere docenten in het voorjaar zelf lessen volgen bij Kitty Ungureanu. Er worden nieuwe swimbelts aangeschaft. Het swimfit team bestond in het seizoen 2011 uit: Lia van Velzen (mei+ inval), Liesbeth van Steijn (juni), Kitty Ungureanu (juli) en Ada Dreijer (augustus). Wat is verder gebeurd, met een rol voor de Vrienden. Op zondag 1 mei was de feestelijke opening van de de Houtvaart. Kitty Raaphorst dook officieel als eerste van de springplank, aangeboden door 'Vrienden van de Houtvaart'en stond de volgende dag met een grote foto in de krant. De springplank werd aangeboden door de Vrienden van de Houtvaart. Van 17 t/m 20 mei was de zwemvierdaagse. Als vanouds werden de happen verzorgd door de Vrienden Tonnie Bouwens en Hanny Beelen. Op zaterdag 21 mei was er weer een marathon. Dit keer was de opbrengst voor de Haarlemse Reddingsbrigade, die onze toezichthouders traint op het gebied van Reddingszwemmen en EHBO. De Vrienden brachten het grootste sponsorbedrag bijeen. Maar verrassender was de vijfde plaats voor de Vrienden zwemploeg. Op Hemelvaartsdag, donderdag 2 juni, kon je vanaf 5 uur s ochtends voor 1 een duik nemen in de Houtvaart; dauwzwemmen. Dit werd georganiseerd door de SRO en de Vrienden. Om 8 uur namen de vrijwilligers van de Vrienden het toezicht over. Vanaf vrijdag 10 juni kon je bij de SRO aquasporten. Omdat het weer nogal tegen zat, werden de eerste lessen nog niet druk bezocht. Maar de deelnemers waren erg enthousiast.

5 In de maanden juni en juli kwamen er regelmatig scholen zwemmen vanaf 8:45 uur. De ruimte voor het banen-zwemmen werd dus iets beperkt. Gelukkig was er meestal nog één baan voor de crawlers en verliep de samenwerking goed. Dit seizoen was er maar één keer maanlichtzwemmen. Dat was op vrijdag 15 juli. Er waren 25 deelnemers. De volle maan was goed te zien. Het aanbod aan hapjes en drankjes was heel gevarieerd. Het werd een gezellige avond. Van 23 t/m 30 juli was de Partyweek. Er was elke dag iets leuks te doen voor de jeugd, zoals waterpolo, kanopolo, spelletjes en een stormbaan. Op zaterdag 30 juli waren er filmopnamen in de Houtvaart. Het ging om een kinderfilm van de VPRO over een meisje dat wil lijken op Mini Muis. Het filmpje is in december 2011 en Januari 2012 uitgezonden. Op zaterdag 6 augustus hielden enkele toezichthouders een Amerikaanse Party. Ook nu was er een zeer gevarieerd aanbod van salades en andere hapjes. Gelukkig bleef het droog tot alles nèt was opgeruimd. Op zondag 14 augustus was de 55 ste Zeemijl van Bloemendaal. Meestal doen veel Vrienden mee aan dit evenement. Dit jaar ging de beker voor de grootste groep echter onze neus voorbij!. Van 15 augustus tot 19 oktober kon er gestemd worden op het Zwembad van het jaar Veel Vrienden brachten hun stem uit op de Houtvaart. De Houtvaart eindigde op de. In 2010 was de Houtvaart tweede van Noord-Holland. Op vrijdag 26 augustus was er weer een uitgebreid ontbijt voor/door de Vrienden. Fia Eijssens had alles weer goed georganiseerd. Tot ca. half 9 bleef het droog, maar daarna barstte het onweer los. Nimmer hebben de zwemmers het bad sneller verlaten! Het ontbijtje in het gangetje ging gewoon door onder prima sfeer. Zaterdag 3 september stond in het teken van Bommetje ; er waren 43 deelnemers van 6 tot 63 jaar. Annemarie Keijzers en Marcel Tabbers waren hiervan de initiator. De winnaars van de Haarlemse Kampioenschappen waren Lotte van Keulen en Jerom Blankendaal. Op zondag 4 september werd het zwemseizoen voor de Vrienden afgesloten met de Mini- Triatlon. 14 Deelnemers fietsten door de duinen naar Parnassia, vervolgens liepen zij langs camping de Lakens en over het strand, tenslotte fietsend over het Visserspad weer terug naar de Houtvaart. Diezelfde zondag werd ook het zwemseizoen voor de toezichthouders van de Vrienden en van de SRO afgesloten met een Italiaans buffet, aangeboden door het bestuur van de Vrienden. Op 11 September werd de Houtvaart bij de Monumentendagen als Rijksmonument met een bijzondere bouwstijl in het monumentenzonnetje gezet. Jaarlijks levert de Vereniging hiermee haar bijdrage aan de Haarlemse monumentendagen. Het hoogtepunt werd in de middag verzorgd door de SRO met een bijzondere rondleiding onder het bad door de heer Ronald van der Hoek. Zo n 70 tot 90 bezoekers konden worden geteld, die met verhalen dankbaar terugkeken op de tijd van vroeger en positief waren over de kwaliteit van de renovatie en het werk van de architect. Publiciteit en communicatie In 2011 is tweemaal een Houtvaartkoerier uitgegeven. Vóór het zwemseizoen en in het najaar. Deze is verspreid door een aantal enthousiaste vrijwilligers. De uitnodiging voor de ledenvergadering en de brief over het boek zijn door Paswerk verzorgd. Ieder jaar wordt veel betaald voor de Houtvaart Koerier. Vooral het kopiëren is een kostbare zaak. Voor sommige wijken is het moeilijk bezorgers te krijgen, vooral in de omgeving van Haarlem. Deze Vrienden krijgen nu de Koerier per post. De bestuur ziet het geld het liefst zoveel mogelijk besteed

6 aan jeugd- en promotie- activiteiten voor de Houtvaart. Zij ziet de Koerier liever digitaal verspreid, maar beseft ook dat met name oudere leden niet op voorhand de Koerier via internet op de computer willen ontvangen. 165 leden ontvangen op dit moment de Houtvaart Koerier digitaal. Wordt zeker vervolgd in Daarnaast is voor het zwemseizoen 2011 weer een vaste folder met openingstijden en prijzen verschenen. Bezien wordt of in 2012 iets gezamenlijk met de SRO en brochure kan worden uitgegeven. In voorkomende gevallen zijn scholen bezocht en zijn mailings gedaan. Cees Swaalf was hiervoor actief. In 2011 is was de website geactualiseerd. Gelukkig heeft het bestuur Leo Koelemeij bereid gevonden om de site up- to -date te houden. Hier is veel tijd mee gemoeid Herman van Lienden heeft zich aangeboden om het Houtvaart berichtenarchief archief te reorganiseren. (Voorheen van Lia van Velzen). De Houtvaart is niet alleen maar een zwembad. Het bad is ook belangrijk als uniek cultuurhistorisch monument dat voor sloop behoed is. De activiteiten voor een boek over de Houtvaart zijn voorgezet. Met de auteur, de vormgever en de fotograaf zijn afspraken gemaakt over auteursrechtelijke zaken en de planning. Daarnaast is verdere energie gestoken in externe financiering. De sponsoring door bedrijven is ver achtergebleven bij de verwachtingen. Alleen de SRO heeft (eind 2010) een sponsorbijdrage van 2000,-- beschikbaar gesteld. Bij enkele fondsen zijn in 2011 aanvullende aanvragen gedaan. Er is een zevental adverteerders voor het boek geworven. Een aantal boeksupporters heeft een bijdrage van 50,-- (of hoger! ) toegezegd. Externe financiering is nodig om twee ambities te verenigen: professioneel aangepakt en toch relatief laag van prijs 17.50,-. Tip van de sluier: Eén van de mogelijke boekfoto s! In het zwemseizoen 2011 zijn al foto s voor het boek genomen door een professioneel fotograaf. (Zie illustratie). Het boek gaat er in 2012 zeker komen. Voornemen is om het uitkomen van het boek met een fototentoonstelling te begeleiden. Houtvaart blijft ook cultureel op de kaart (Joost Veerkamp; stripdagen 2010).

7 4. LEDENTAL EN FINANCIEN Ledental. In 2011 lag het ledental van de Vereniging op plm Althans dat is een schatting op baisi van 1207 betalende abonnees, waarbij 1 abonnee soms voor meerdere gezindsleden betaalt. Dit is ongeveer gelijk aan het ledental van het jaar ervoor. Het op peil houden van het leden tal wordt voor 2012 aandachtspunt voor het bestuur. Een brede achterban versterkt de positie van de Vrienden in overleg en belangenbehartiging en maakt ook de uitgaven voor activiteiten mogelijk. Waarom lid worden en lid blijven van de Vrienden: U profiteert van de speciale Vriendenuren en swimfitlessen, waarbij op unieke wijze met de SRO wordt samengewerkt. U stelt toezichthouders in staat een professionele opleiding te volgen. U ondersteunt andere activiteiten van de Vrienden in het zwembad zoals de zwemvierdaagse, activiteiten voor de jeugd, faciliteiten als de springplank, sociale activiteiten en de openstelling op de Monumentendagen. Deze zijn activiteiten zijn van groot belang om het bezoekersaantal van het openluchtbad op peil te houden. U spreekt hiermee uw waardering uit voor de inzet van de vele vrijwilligers van de vereniging. Een groot aantal leden is tevens van belang voor de stem van de vereniging waar het gaat om belangenbehartiging van het zwembad, zowel bij de SRO de gemeente. Zeker in mindere economische tijden. Nadat jarenlang de contributie op gelijk niveau is gebleven heeft het bestuur in 2011 besloten de contributie licht te verhogen vanwege gestegen prijzen, kosten voor toezichthouders en activiteiten. Ten principale hanteert de Vereniging een laagdrempelige contributie. Voor een overzicht van bedragen en uitgaven in 2011 wordt verwezen naar het financiële jaarverslag. De VOMARactie bracht in ,-- in de la. In 2012 was dit 1047,-- Op de totale begroting berekent dit nog steeds een substantiële bijdrage! Zonder vrijwilligers geen goed draaiende Houtvaart! Enkele vrijwilligers zijn met name genoemd. Het is voor dit verslag echter ondoenlijk om alle vrijwilligers onder de toezichthouders, Koerierbezorgers en publiciteitsondersteuners te noemen. Een ieder heeft zich ingezet naar vermogen en het bestuur dankt hen hiervoor zeer.

HOUTVAARTKOERIER 2011 nr. 2

HOUTVAARTKOERIER 2011 nr. 2 HOUTVAARTKOERIER 2011 nr. 2 december 2011 zie ook: www.houtvaart.nl Voorzitter. Helaas, het is ons nog niet gelukt om een nieuwe voorzitter te benoemen. Met ons bedoel ik de Vrienden van de Houtvaart,

Nadere informatie

Inhoud 1 Bestuur en vrijwilligers... 1. 1.1 Samenstelling bestuur... 1 1.2 Bestuursvergaderingen... 1 1.3 Een vereniging voor en door leden...

Inhoud 1 Bestuur en vrijwilligers... 1. 1.1 Samenstelling bestuur... 1 1.2 Bestuursvergaderingen... 1 1.3 Een vereniging voor en door leden... Jaarverslag 2015 Inhoud 1 Bestuur en vrijwilligers... 1 1.1 Samenstelling bestuur... 1 1.2 Bestuursvergaderingen... 1 1.3 Een vereniging voor en door leden... 2 2 Zwembad De Houtvaart... 3 2.1 Bezoekersaantallen

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER november 2014

HOUTVAARTKOERIER november 2014 HOUTVAARTKOERIER november 2014 zie ook: www.houtvaart.nl Van de voorzitter We hebben een heel goed seizoen achter de rug. Veel redelijk tot goed weer, veel redelijk tot goed zwemweer dus. Alleen in augustus

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER 2009nr. 1 maart 2009

HOUTVAARTKOERIER 2009nr. 1 maart 2009 HOUTVAARTKOERIER 2009nr. 1 maart 2009 zie ook: www.houtvaart.nl Opening zwembad: 25 april 2009 Beste Vrienden van de Houtvaart, en dat zijn er heel veel. Wist u dat de Vereniging bijna 2000 leden telt.

Nadere informatie

Inhoud. 1. Bestuur en vrijwilligers. 2. Zwembad De Houtvaart. 3. Verenigingsactiviteiten. 4. Ledental en financiën.

Inhoud. 1. Bestuur en vrijwilligers. 2. Zwembad De Houtvaart. 3. Verenigingsactiviteiten. 4. Ledental en financiën. JAARVERSLAG 2012 Inhoud 1. Bestuur en vrijwilligers 2. Zwembad De Houtvaart 3. Verenigingsactiviteiten 4. Ledental en financiën. Dit jaarverslag bestrijkt het jaar 2012. Daarnaast zijn ontwikkelingen

Nadere informatie

Concept Jaarverslag 2016

Concept Jaarverslag 2016 Concept Jaarverslag 2016 Inhoud 1 Bestuur en vrijwilligers... 2 1.1 Samenstelling bestuur... 2 1.2 Bestuursvergaderingen... 2 1.3 Een vereniging voor en door leden... 3 2 Zwembad De Houtvaart... 4 2.1

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.houtvaart.nl

Kijk ook op onze website www.houtvaart.nl Het énige openlucht zwembad in Haarlem en omgeving! De Houtvaart een monument Vrienden van de Houtvaart Wat doet de vereniging dan nu nog? Hoe wordt u lid van de Vrienden van de Houtvaart? Wat doet de

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER 2009nr. 2 november 2009

HOUTVAARTKOERIER 2009nr. 2 november 2009 HOUTVAARTKOERIER 2009nr. 2 november 2009 zie ook: www.houtvaart.nl Van de voorzitter Inmiddels zijn de bladeren al van de bomen gewapperd, en brandt bij ons de kachel. Maar we denken terug aan een heel

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER april 2016

HOUTVAARTKOERIER april 2016 zie ook: www.houtvaart.nl HOUTVAARTKOERIER april 2016 De Houtvaartkoerier digitaal? Het bestuur zou heel graag zien, dat meer leden ertoe over gaan om de Houtvaartkoerier per mail te ontvangen. Het voordeel

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER april 2017

HOUTVAARTKOERIER april 2017 zie ook: www.houtvaart.nl HOUTVAARTKOERIER april 2017 Het zwemseizoen start zaterdag 22 april 2017. VOORVERKOOP. De voorverkoop van de abonnementen gaat van start. De korting bedraagt 25%. Vanaf 1 april

Nadere informatie

Auto onder water en een startcursus duiken, op 27 april waren de openingsactiviteiten.

Auto onder water en een startcursus duiken, op 27 april waren de openingsactiviteiten. Jaarverslag 2013 Bosbad Zwinderen Het weer en de bezoekersaantallen. De openingsactiviteiten op 27 april waren spectaculair: een startcursus duiken, leuke activiteiten van Veilig Verkeer Nederland, aantrekkelijke

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER nr. 1 april 2013

HOUTVAARTKOERIER nr. 1 april 2013 HOUTVAARTKOERIER nr. 1 april 2013 zie ook: www.houtvaart.nl Opening zwembad: 27 april Nog even dus en we kunnen weer elke ochtend ons baantje trekken. In de openlucht! Dat kan niet meer op zo veel plaatsen

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING 26 FEBRUARI Aanwezig zijn 40 leden. De secretaris beschikt over de ingevulde presentielijsten.

VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING 26 FEBRUARI Aanwezig zijn 40 leden. De secretaris beschikt over de ingevulde presentielijsten. VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING 26 FEBRUARI 2019 Aanwezig zijn 40 leden. De secretaris beschikt over de ingevulde presentielijsten. Opening De voorzitter opent de vergadering en staat stil bij het overlijden

Nadere informatie

Inhoud. 1. Bestuur De Houtvaart jubileumjaar: Monument Financiën Website

Inhoud. 1. Bestuur De Houtvaart jubileumjaar: Monument Financiën Website JAARVERSLAG 2017 1 Inhoud. 1. Bestuur... 3 2. De Houtvaart... 4 3. 2017 jubileumjaar:... 6 4. Monument... 7 5. Financiën.. 8 5. Website www.houtvaart.nl... 8 2 1 Bestuur. 1.1 Samenstelling bestuur Jan

Nadere informatie

jaarverslag Bestuur.blz De Houtvaart - seizoen 2018 blz Monument-Duurzaamheid blz Financiën...blz. 8

jaarverslag Bestuur.blz De Houtvaart - seizoen 2018 blz Monument-Duurzaamheid blz Financiën...blz. 8 jaarverslag 2018 Inhoud 1. Bestuur.blz. 2 2. De Houtvaart - seizoen 2018 blz. 4 3. Monument-Duurzaamheid blz. 6 4. Financiën...blz. 8 5. Website www.houtvaart.nl...blz. 12 1 1 Bestuur 1.1 Samenstelling

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER oktober 2015

HOUTVAARTKOERIER oktober 2015 zie ook: www.houtvaart.nl HOUTVAARTKOERIER oktober 2015 Van de voorzitter We hebben in Nederland dit jaar tot in juli nog nachtvorst gehad. Een kenmerk van dit seizoen was dat lange tijd de nachten koud

Nadere informatie

Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten!

Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten! Opening op zaterdag 6 mei 2017 Toegang gratis! Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten! www.sawndoarpen.nl In Gytsjerk

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER april 2014

HOUTVAARTKOERIER april 2014 HOUTVAARTKOERIER april 2014 zie ook: www.houtvaart.nl Van de voorzitter Op het moment dat ik dit schrijf zijn de toezichthouders zoals elk jaar weer opnieuw in training voor het diploma Reddend zwemmen.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Bosbad Zwinderen Toldijk 20b 7864 TL Zwinderen

JAARVERSLAG 2014. Stichting Bosbad Zwinderen Toldijk 20b 7864 TL Zwinderen Stichting Bosbad Zwinderen Toldijk 20b 7864 TL Zwinderen Het weer en de bezoekersaantallen. Het seizoen begon dit jaar rustig. Op deze eerste dag van het nieuwe seizoen, 26 april, konden wij zo'n 300 bezoekers

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER oktober 2013

HOUTVAARTKOERIER oktober 2013 HOUTVAARTKOERIER oktober 2013 zie ook: www.houtvaart.nl Van de voorzitter Als ik dit schrijf eind september heb ik overdag nog vaak het gevoel van Jammer dat de Houtvaart niet open is, maar als ik s morgens

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER november 2017

HOUTVAARTKOERIER november 2017 zie ook: www.houtvaart.nl HOUTVAARTKOERIER november 2017 Digitaal? Het bestuur zendt in de zomer elke maand een digitale nieuwsbrief naar de Vrienden en zou graag meer vrienden daarmee bereiken. Ook de

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014.

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014. Nieuwsbrief Uitgave: April 2014. We doen het als vereniging over de hele breedte goed en daar kunnen we best trots op zijn. Maar dat succes komt niet zomaar; daarvoor hebben mensen zich ingespannen. Tijdens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken.

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Nieuwsbrief Avéna Zomer 2015 Beste leden, Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Houtvaart op 28 maart 2017 in het voormalig badhuis op het Leidseplein te Haarlem

Verslag Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Houtvaart op 28 maart 2017 in het voormalig badhuis op het Leidseplein te Haarlem Verslag Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Houtvaart op 28 maart 2017 in het voormalig badhuis op het Leidseplein te Haarlem Aanwezig: Jan den Hollander (voorzitter), Jos van der Geest (penningmeester),

Nadere informatie

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk.

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. 1 Contents Openstaande vacatures binnen MHC Uitgeest We hebben een gezonde, groeiende vereniging. Met het groter worden van de vereniging, hebben we

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Samenvatting Burgerzaken is op werkdagen dagelijks open van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend. Voor de bezoekuren in

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

HOUTVAARTKOERIER nr. 2 oktober 2012. zie ook: www.houtvaart.nl

HOUTVAARTKOERIER nr. 2 oktober 2012. zie ook: www.houtvaart.nl HOUTVAARTKOERIER nr. 2 oktober 2012 zie ook: www.houtvaart.nl ODE AAN DE HOUTVAART HET BOEK OVER DE HOUTVAART. Werk aan de winkel!. Zoals iedereen inmiddels wel gemerkt zal hebben, ligt het boek over De

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE

2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE 2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Een sportkoepel waar eveneens de gedachte is dat sport mogelijk moet zijn voor iedereen.

Nadere informatie

Voor open Doel is terug Algemene ledenvergadering Hoofdsponsor

Voor open Doel is terug Algemene ledenvergadering Hoofdsponsor Voor open Doel is terug Na jaren van afwezigheid is de Voor open Doel terug. Tot het eind van de jaren 90 was dit het clubblad van de vv Froombosch. Nu zal het verder gaan als onze nieuwsbrief. Hierin

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN

JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN Bestuur Het bestuur was in 2011 als volgt samengesteld: Dhr. K.E. Koeman voorzitter Dhr. E. Lijnzaad vice-voorzitter *) Mw. J. Albers secretaris Dhr. J. Koekkoek

Nadere informatie

Beste zwemvrienden, hierbij het verslag van de jaarvergadering BZ&PC van afgelopen donderdag 18 april jl., 20.00h bij cafe t Vertrek te Boxmeer.

Beste zwemvrienden, hierbij het verslag van de jaarvergadering BZ&PC van afgelopen donderdag 18 april jl., 20.00h bij cafe t Vertrek te Boxmeer. Beste zwemvrienden, hierbij het verslag van de jaarvergadering BZ&PC van afgelopen donderdag 18 april jl., 20.00h bij cafe t Vertrek te Boxmeer. Aanwezig inclusief bestuur 33 leden 1. Opening mededelingen

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Het kerstfeest komt er aan! Jaargang 2 nummer 1. JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 INHOUD. 1. Kerstfeest komt er aan!

LA SONRISA NARANJA. Het kerstfeest komt er aan! Jaargang 2 nummer 1. JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 INHOUD. 1. Kerstfeest komt er aan! NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 3 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 Jaargang 2 nummer 1 Het kerstfeest komt er aan! janua- INHOUD 1. Kerstfeest komt er aan! 2. La Sonrisa Naranja op Facebook

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Triatlon infoboekje DSZ WAVE 2012

Triatlon infoboekje DSZ WAVE 2012 Triatlon infoboekje DSZ WAVE 2012 Voorwoord Toen ik in 2009 begon na te denken om aan triatlon te doen, was Trinity juist opgelost en oude Trinity leden kwamen bij DSZ WAVE. Toen begon DSZ WAVE ook pas

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten?

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? 4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? Deze zomer was ik op familiebezoek in Honduras. Geheel onverwacht liep ik er twee oude bekenden tegen het lijf. Ze stonden pardoes voor mijn neus. Ik

Nadere informatie

Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014

Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014 Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014 Inhoud 1. Conclusies en aanbevelingen 2. Dienstverlening Gemeentewinkel 3. Contact met de gemeente 4. Wensen en behoeften De gemeente Zwijndrecht heeft

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

Jaarverslag juni was de grote dag voor het clubkampioenschap met Jasmijn Koele als grote winnares. Het Sinterklaasfeest of

Jaarverslag juni was de grote dag voor het clubkampioenschap met Jasmijn Koele als grote winnares. Het Sinterklaasfeest of JAARVERSLAG 2016 1 Jaarverslag 2016 Bestuur en Leiding Het verenigingsjaar 2016 was voor ODI een redelijk rustig jaar in de aanloop naar het jubileumjaar 2017. Qua samenstelling van het bestuur en de leiding

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief o.a.: Nieuwsbrief juni 2010. Geachte lezer, Nieuws. Voor u ligt de nieuwsbrief van juni

In deze nieuwsbrief o.a.: Nieuwsbrief juni 2010. Geachte lezer, Nieuws. Voor u ligt de nieuwsbrief van juni Nieuwsbrief juni 2010 Geachte lezer, Nieuws. Voor u ligt de nieuwsbrief van juni Website. Door middel van de site houden we u op de hoogte van onze activiteiten. Actuele informatie kunt u altijd vinden

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Uit de afdelingen CRT is een multidisciplinaire fietsvereniging met 4 afdelingen waarin verschillende takken van de wielersport worden bedreven.

Nadere informatie

KORTRIJKSE ZWEMKRING V.Z.W. www.kzk.be KONINKLIJKE KORTRIJKSE ZWEMKRING VZW. Sponsordossier

KORTRIJKSE ZWEMKRING V.Z.W. www.kzk.be KONINKLIJKE KORTRIJKSE ZWEMKRING VZW. Sponsordossier KONINKLIJKE KORTRIJKSE ZWEMKRING VZW Sponsordossier 2015 Wie zijn wij? De V.Z.W. Koninklijke Kortrijkse Zwemkring is sinds 1912 dé zwemclub van de Guldensporenstad. In haar rijke geschiedenis kende KZK

Nadere informatie

Groep 3. Juni 2015. Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F

Groep 3. Juni 2015. Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F Juni 2015 Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F Groep 3 Nog 6 weken en dan is het alweer zomervakantie. De tijd vliegt voorbij! De komende

Nadere informatie

Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen

Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen gemeente Eindhoven Raadsnummer xo. Rg 6 82. 00I Inboeknummer robstoob44 Beslisdatum B%W 4 mei 2OIO Dossiernummer or8.tos Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen noodverordening

Nadere informatie

-Penningmeester en beheren wachtlijst Boerhaave: Annelies Mosterd-Luttikhuizen

-Penningmeester en beheren wachtlijst Boerhaave: Annelies Mosterd-Luttikhuizen Jaarverslag 2015 leszwemmen Werkgroep Fred Kuipers heeft de werkgroep verlaten. We hebben 1 nieuw lid mogen verwelkomen: Kitty Ungureanu. De taken zijn dit jaar als volgt verdeeld geweest: -Voorzitter:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016 NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2016 Het seizoen nadert langzamerhand zijn einde. De laatste wedstrijden staan op het programma, maar de trainingen zijn nog in volle gang. Met het eind van het seizoen in

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus Afdeling Ondersteunende rol Gewicht Westrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat plus Westrijdzwemmen Ploegleider basis Westrijdzwemmen Coach/teambegeleider basis Westrijdzwemmen Official basis Westrijdzwemmen

Nadere informatie

Bossche ZwemVereniging

Bossche ZwemVereniging Bossche ZwemVereniging Februari 2015 Heb jij een nieuwtje voor de nieuwsbrief mail hem naar secretariaat@bzv.nl en wie weet staat hij volgende maand in deze nieuws brief. Onze nieuwsbrief Onze nieuwsbrief

Nadere informatie

Ook worden er onderling ladderwedstrijden gespeeld en worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd.

Ook worden er onderling ladderwedstrijden gespeeld en worden er jaarlijks clubkampioenschappen georganiseerd. Lawn Tennisclub de Kaetelberg Venlo Sponsoring Historie. L.T.C. de Kaetelberg is opgericht op 8 december 1977. Nadat voor het seizoen 1978 het aantal van 2 tennisbanen waren aangelegd kon gestart worden

Nadere informatie

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 1936 Oprichting 20 april 1936 Eerste bestuur bestond uit: De heer S. Valk (voorzitter) Mej. Dijkstra (1 e secretaresse) Mej. A. Kroft (2 de secretaresse) De heer

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016 Nummer 6 De Hoge Wick denkt na over LED

Nieuwsbrief Juli 2016 Nummer 6 De Hoge Wick denkt na over LED Nieuwsbrief Juli 2016 Nummer 6 De Hoge Wick denkt na over LED Het bestuur van De Hoge Wick dat de laatste jaren druk bezig is de club groener en meer energieneutraal te maken, onderzoekt serieus de mogelijkheid

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE Aan de bewoners van dit pand: STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBAD DE BREEDE De winter is bijna ten einde en het zwemseizoen staat weer voor de deur. In de gemeente Eemsmond

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht 1. VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Bij het verschijnen van dit jaarverslag zijn we een heel jaar aan het werk op de tuin. In dit jaar zijn we met het Bestuur en de vaste vrijwilligers in een andere fase terecht

Nadere informatie

Zwembad Scharlakenhof

Zwembad Scharlakenhof Zwembad Scharlakenhof 2015-2016 halfjaaroverzicht Stichting Exploitatie Zwembad Scharlakenhof 2015/2016 Inleiding Voor u ligt het half jaar verslag van het tweede exploitatiejaar van het zwembad Scharlakenhof,

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VAN SWIETENTUIN, TUIN ZONDER DREMPELS 2017

JAARVERSLAG STICHTING VAN SWIETENTUIN, TUIN ZONDER DREMPELS 2017 JAARVERSLAG STICHTING VAN SWIETENTUIN, TUIN ZONDER DREMPELS 2017 Mei 2018 ALGEMEEN Het jaar 2017 was voor de van Swietentuin het jaar van de renovatie en uitbreiding van de tuin. Er is veel werk verzet

Nadere informatie

Stichting Platform Waspik J A A R V E R S L A G 2013

Stichting Platform Waspik J A A R V E R S L A G 2013 Jaarverslag 2013 Stichting Platform Waspik J A A R V E R S L A G 2013 1. Inleiding: Het jaar 2013 stond in het teken van consolidatie, d.w.z.: - we zijn doorgegaan met bestaande activiteiten; - we hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Jaargang 25, nummer 5 vrijdag 21 maart 2014 Kbs De Vliedberg. Ochtend

Jaargang 25, nummer 5 vrijdag 21 maart 2014 Kbs De Vliedberg. Ochtend Weemoed bij het ontbijt De werkweek is voorbijgevlogen! De kinderen zitten vanmorgen, met de bonte avond nog in het achterhoofd, aan het ontbijt met een gevoel van dit was het dan. Aan de andere kant vinden

Nadere informatie

5 april 2018 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering april

5 april 2018 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering april 1 In de afgelopen jaren werd altijd een overzicht van inkomsten en uitgaven per kalenderjaar gegeven. Als basis voor de rapportage werden de mutaties binnen het kalenderjaar gebruikt. Sommige betalingen

Nadere informatie

In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief!

In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief! Ouderkerk aan de Amstel, 18 september 2015 Nieuwsbrief 1, seizoen 2015-2016 Beste ouders/verzorgers en overige leden, We zijn weer begonnen! In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief!

Nadere informatie

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013 Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Voorwoord... 3 In de speeltuin... 4 Activiteiten... 5 Leden- en Bezoekersaantallen... 5 Het speeltuingebouw... 6 Bestuur... 7 Contact met de leden... 7

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6

Nieuwsbrief. juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief juni 2010 jaargang 3 nr.6 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND

STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND In de gemeente Eemsmond zijn twee verwarmde openluchtzwembaden, te weten: Zwembad De Breede te Warffum en Zwembad De Dinge te Uithuizen. Beide baden zijn open van 28 april

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging Jaarverslag Jubileumcommissie 40 jaar EVV Afgelopen seizoen bestond de Elbuger Volleybal Vereniging 40 jaar. De Jubileumcommissie heeft gedurende dit seizoen, in samenwerking met de andere commissies,

Nadere informatie

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609 Jaarverslag GV DOS 2009-2010 DOS Amsterdam maakt een turbulent jaar mee. Na de noodoproep van het vorige bestuur zijn drie nieuwe bestuursleden gevonden die onze vereniging een stap vooruit willen helpen.

Nadere informatie