Recreatie en Toerisme

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Recreatie en Toerisme"

Transcriptie

1 # 15 Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg Bel voor informatie:

2 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure gaat over de opleidingen Recreatie en Toerisme. Je leest wat je kunt met deze opleidingen, wat je er doet en wat de vooropleidingseisen zijn. Meer informatie staat op >> Wat kun je met deze opleidingen? >> De opleidingen Opleiding Niveau Duur Medewerker binnen de toeristische sector voor het Caribisch gebied en Spanje 2 * Medewerker binnen de toeristische sector voor het Mediterrane gebied zonder Spanje 2 Assistent medewerker in de vrijetijdssector 2 Allround medewerker in de vrijetijdssector 3 3 jaar Verkoper reizen 3 3 jaar Leidinggevende in de vrijetijdssector 4 4 jaar 4 4 jaar * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) Manager verkoop reizen bbl = beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken) * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) Groningen Hoogeveen Hardenberg Aan het werk Iedereen heeft vrije tijd nodig: vakantie, een weekend weg of een dagje uit. In deze bedrijfstak zorg jij ervoor dat andere mensen zich kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door mensen gastvrij te ontvangen op hun vakantieadres, informatie te geven over de omgeving of activiteiten te begeleiden. Je gaat werken in een afwisselende bedrijfstak waarin het, met name in de hoogseizoenen, zeven dagen per week erg druk is. Dit betekent dat je te maken kunt krijgen met onregelmatige werktijden en dat je eventueel ook in de avonduren en week einden moet werken. << Later wil ik graag in e en hotel aan he t werk. >> Santa

3 Recreatie (vrijetijdssector) Als assistent medewerker in de vrijetijdssector voer je diverse soorten werkzaamheden uit, onder andere bij de receptie, in de horeca, winkel verkoop of bij verhuur van faciliteiten. Je helpt collega s ook met het organiseren en begeleiden van recreatieve activi teiten. Als allround mede werker in de vrijetijdssector werk je bijvoorbeeld op een camping, in een attractie park, in een hotel, bij een bungalowpark, bij een VVV en op bepaalde afdelingen binnen een reisorganisatie. Je ontvangt gasten, werkt in een restaurant of organiseert activiteiten en/of evenementen. Als leidinggevende in de vrijetijdssector heb je meer leidinggevende taken. Toerisme Binnen de toeristische sector werk je als toeristisch medewerker in het Caribisch gebied, Spanje of in andere landen rond de Middellandse zee. Je kunt bijvoorbeeld werken als receptionist in een hotel, als baliemedewerker bij een VVV/ tourist office of als medewerker bij een reisbureau. Ook is het mogelijk in Nederland te werken in het toeristisch bedrijfsleven. Heb je het diploma gehaald, dan kun je aan het werk als telefonist/receptionist bij een reisbureau of in een hotel. Als verkoper reizen of manager verkoop reizen kun je aan de slag in de reissector. Je kunt gaan werken op de afdeling vakantiereizen, zakenreizen of touroperating bij een reisbureau. Ook kun je aan de slag bij de verkoopafdeling van een touroperator of bij een callcenter. Als verkoper reizen verkoop je reizen inclusief bijbehorende diensten en producten, zoals reis- en annuleringsverzekeringen en excursies. Je hebt contacten met de klanten aan de balie, per telefoon en/ of . De manager verkoop reizen stuurt de verkopers reizen aan. Naar het hbo Met een niveau 4-diploma Leiding gevende in de vrijetijdssector of Manager verkoop reizen kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen binnen de recreatie en het toerisme. Uitgebreide opleidingsmogelijkheden vind je onder andere op de website van Stenden hogeschool en het NHTV in Breda. Tijdens je mbo-opleiding heb je al uitvoerig kennisgemaakt met het werkveld, zodat je goed in staat bent de juiste hbo-opleiding te kiezen. Bel voor informatie:

4 >> Vooropleidingsen toelatingseisen Door naar hoger niveau mbo Na de opleiding Assistent medewerker in de vrijetijdssector op niveau 2, kun je de opleiding Allround medewerker in de vrijetijdssector op niveau 3 gaan volgen. Met dit niveau 3 diploma op zak kun je doorstromen naar de niveau 4 opleiding Leidinggevende in de vrijetijdssector. Met je diploma Verkoper reizen (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleiding Manager verkoop reizen op niveau 4. Heb je een van de diploma s Medewerker binnen de toeris tische sector op niveau 2 gehaald, dan kun je doorstromen naar een toerismeopleiding op niveau 3. Voor deze opleidingen gelden deze algemene vooropleidingseisen: mboniveau vooropleiding 2 vmbo-bb, mbo niveau 1 3 vmbo-kb, vmbo-gl of vmbo-tl, overgangsbewijs havo of vwo leerjaar 3 naar 4, mbo niveau 2 4 vmbo-tl, overgangs bewijs havo of vwo leerjaar 3 naar 4, mbo diploma niveau 3 * Laat je talent groeien! Voor de opleiding Medewerker binnen de toeristische sector voor het Mediterrane gebied zonder Spanje moet je jonger zijn dan 30 jaar, de basisschool hebben afgemaakt en minimaal drie jaar voortgezet onderwijs hebben gevolgd (met of zonder diploma) in Nederland of Turkije. Wist je dat... je ook je rijbewijs met korting kunt halen via het Alfa-college? Eigenschappen Wanneer je gaat werken in de recreatie of het toerisme, kortweg de vrijetijdssector, dan wordt er wel wat van je verwacht. Natuurlijk wil je de taal, cultuur en samenleving leren van het gebied waar je gaat werken. Het is belangrijk dat je flexibel bent, want je moet ook werken op momenten dat anderen vrij zijn: s avonds, in het weekend en tijdens vakanties. Je kunt goed met mensen omgaan, ook met lastige gasten, omdat anderen op jou vertrouwen. Je kunt dus heel wat verantwoordelijkheid aan. Je houdt van afwisseling en hebt er plezier in om het mensen naar de zin te maken. Je bent commercieel, gastvriendelijk, representatief, enthousiast, stressbestendig en vindt het leuk om in een team te werken.

5 >> Wat doe je op deze opleidingen? Medewerker binnen de toeris tische sector voor het Mediterrane gebied zonder Spanje Medewerker binnen de toeristische sector voor het Caribisch gebied en Spanje Daarnaast kun je goed inschatten wat de gasten leuk of belangrijk vinden en kun je hierop inspelen. Met je organisatietalent, verantwoordelijkheids gevoel en creatief inzicht ben je problemen de baas. Ga je in het buiten land werken, dan heb je interesse in de cultuur en geschiedenis van het land en kun je er veel over vertellen. Volg je een opleiding op niveau 4, dan beschik je ook over leidinggevende capa citeiten en wil je bijdragen aan een zo goed mogelijk bedrijfsresultaat. niveau 2 Groningen Je volgt het vak Reis- en toeristische informatie. Dit gaat onder andere over toerisme, economie, de Caribische cultuur en geschiedenis, maatschappij leer, toeristische topografie, reis begeleiding en communicatie. Ook is er aandacht voor andere landen. Daarnaast zijn de moderne vreemde talen erg belangrijk. Je krijgt Spaans en Engels. Ook oefen je met reserverings s ystemen. Tijdens de opleiding loop je vijf maanden stage in de zomervakantie. Dit kan zijn in het Caribisch gebied, in Spanje of in Nederland, bijvoorbeeld bij een luchthaven, hotel, VVV/tourist office, ANWB, bungalowpark of duikschool. Wanneer je deze opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een diploma Telefonist/Receptionist met een schoolcertificaat Toerisme. niveau 2 Groningen Je volgt het vak Reis- en toeristische informatie. Dit gaat onder andere over toerisme, economie, de Mediterrane cultuur en geschiedenis, maatschappijleer, Mediterrane toeristische topo grafie, reisbegeleiding en communicatie. Ook andere landen krijgen aandacht. Daarnaast zijn de moderne vreemde talen erg belangrijk. Je krijgt Duits en Engels. Ook oefen je met reserveringssystemen.

6 Assistent medewerker in de vrijetijdssector niveau 2 Hoogeveen, Hardenberg Tijdens de opleiding loop je vijf maanden stage in de zomervakantie. Dit kan in alle landen rond de Middellandse zee behalve Spanje of in Nederland. Je gaat stage lopen bij grote touroperators gericht op het Nederlandstalig toerisme in de grote badplaatsen of bijvoorbeeld bij een luchthaven, hotel, VVV/ tourist office, ANWB of bungalowpark. Wanneer je deze opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een diploma Telefonist/Receptionist met een schoolcertificaat Toerisme. Als assistent medewerker in de vrijetijdssector werk je meestal in de verblijfsrecreatie, zoals op campings en bungalowparken. Je wordt vaak flexibel ingezet binnen diverse accommodatiediensten, zoals horeca, receptie, winkelverkoop en verhuur van faciliteiten. Je assisteert de allround recreatiemedewerker. Ook werk je met reserveringssystemen. Tijdens de opleiding loop je meer dere keren stage in Nederland, ook tijdens de zomervakanties. Bijvoorbeeld op een camping of attractie- of bungalowpark. De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality assistant. Dit is de naam die op je diploma komt te staan. Allround medewerker in de vrijetijdssector niveau 3 3 jaar Hoogeveen, Hardenberg Deze opleiding is erg veelzijdig en dat maakt van jou een allround medewerker in de vrijetijdssector met volop kansen op een carrière in de wereld van de vrijetijdsindustrie. Je krijgt te maken met alle facetten in deze boeiende bedrijfstak: Gasten ontvangen en begeleiden. Informatie verstrekken aan gasten over bijvoorbeeld de omgeving, bezienswaardigheden, attractie parken en/of steden. Recreatie- en sportieve activiteiten bedenken en organiseren. Administratieve ondersteuning bieden (o.a. het maken van reserveringen). Evenementen en (entertainment-) activiteiten organiseren. Horecawerkzaamheden uitvoeren. Ondersteunende werkzaam heden uitvoeren, o.a. op het gebied van onderhoud, parkinrichting en reserveringen.

7 Je leert ook: Verkoper reizen niveau 3 3 jaar Hoogeveen Tijdens de opleiding loop je meerdere keren stage. Dit kan ook in een vakantie zijn. Er zijn ook mogelijkheden voor stages in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een hotel, een vakantiepark, VVV, ANWB of op een camping, attractieof bungalowpark. De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality host. Dit is de naam die op je diploma komt te staan. Je krijgt vakken als verkooptraining, gasten adviseren, reserveringswerkzaamheden en toeristische topografie. Daarnaast zijn de moderne vreemde talen erg belangrijk. Engels en Duits zijn verplicht. Ook Spaans, Italiaans en Frans kunnen deel uitmaken van je vakkenpakket. Je loopt meerdere keren stage, mogelijk ook in de zomervakanties. Dit kan zijn bij een reisbureau, reisorganisatie of een lokale, buitenlandse reisagent of een VVV/tourist office. Leidinggevende in de vrijetijdssector niveau 4 4 jaar Hoogeveen, Hardenberg Naast de vakken die genoemd zijn bij de opleiding Allround medewerker in de vrijetijdssector, krijg je te maken met verschillende vormen van leidinggeven, zoals personeels- en algemeen management. Ook planningen, begrotingen en bedrijfsplannen maken zijn belangrijk. Wist je dat... je extra certificaten kunt halen, zoals EHBO, BHV en Lifeguard? Inspelen op ontwikkelingen. Werven, beoordelen, begeleiden en aansturen van medewerkers. Beheren en bewaken van budgetten. Rapporteren. Evalueren en verbeteren van werk processen. Tijdens de opleiding loop je meerdere keren stage. Dit kan ook in een vakantie zijn. Er zijn ook mogelijkheden voor stages in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een hotel, een vakantiepark, VVV, ANWB of op een camping, attractie- of bungalowpark. Daarnaast is er ook nog een stage speciaal gericht op leidinggeven. De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality executive. Dit is de naam die op je diploma komt te staan.

8 Je leert ook: Manager verkoop reizen niveau 4 4 jaar Hoogeveen Naast de vakken die genoemd zijn bij de opleiding Verkoper reizen, krijg je te maken met verschillende vormen van leidinggeven, zoals personeels- en algemeen management. Ook planningen en begrotingen maken zijn belangrijke onderdelen van je opleiding. Inspelen op ontwikkelingen. Werven, beoordelen, begeleiden en aansturen van medewerkers. Beheren en bewaken van budgetten. Rapporteren. Evalueren en verbeteren van werk processen. Je loopt meerdere keren stage, mogelijk ook in de zomervakanties. Dit kan zijn bij een reisbureau, een reis organisatie, een lokale buitenlandse reisagent of een VVV/tourist office. >> Meer weten en aanmelden Aanmelden voor een van deze opleidingen doe je snel en gemak kelijk via Op de website staat nog veel meer informatie over deze en andere opleidingen bij het Alfa-college. Bellen of mailen kan ook: , Kom naar onze voorlichtings avonden en open dagen. Data en openingstijden staan op Wil je een ochtend of middag meelopen op het Alfa-college? Dat kan! Stuur een naar De kosten van de opleiding vind je ook op onze site. Bel voor informatie:

9 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Artikelno. B ontwerp Studio Dorèl fotografie Stijntje de Olde drukwerk Grafische industrie De Marne. Locaties van deze opleidingen Groningen Travertijnstraat 6 Postbus AE Groningen Hoogeveen Voltastraat 33 Postbus BA Hoogeveen Hardenberg Parkweg 1-1 Postbus AB Hardenberg

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design

Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design # 12 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design, Hoogeveen Jij? In de! vormgeving t groeien! n * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie:

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14 SECRETARIEEL MANAGEMENT Opleidingen ED 2-14 Secretarieel management Graafschap College 2015-2016 Organisatorische duizendpoten gezocht! Hou je van plannen, regelen en organiseren? Geeft het je voldoening

Nadere informatie

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere 2015-2016 2012-2013 en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere Economie Brede kantooropleiding Secretarieel Financiële beroepen Juridisch Marketing en communicatie

Nadere informatie

Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015. Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam

Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015. Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015 Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam WELKOM IN JOUW DROOM! LIFE College is een school die anders is dan alle andere scholen die je kent. Wij zijn geen grote mbo-onderwijsfabriek:

Nadere informatie

Reisprofessional gezocht!

Reisprofessional gezocht! Reisprofessional gezocht! toeristische opleidingen en functies in de reiswereld FJTXFSFMECBBO OM Inhoud Reisprofessional gezocht 3 Reiswereldbanen binnen handbereik 4 Weet jij dat? 5 De reiswereld 6 Waar

Nadere informatie

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren Economie > FINANCIËLE & SECRETARIELE BEROEPEN > HANDEL & COMMERCIE Economie Ons motto is

Nadere informatie

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ECONOMIE & DIENSTVERLENING Verkoper en verkoopspecialist Ondernemer detailhandel Filiaalmanager detailhandel Logistiek medewerker Commercieel medewerker binnendienst Vestigingsmanager

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

Horeca, Bakkerij & Facilitair

Horeca, Bakkerij & Facilitair Horeca, Bakkerij & Facilitair opleidingen 2015 2016 Hotelmanagement Koken & Gastheerschap Brood & Banket Facilitaire Dienstverlening www.rocva.nl Ontdek je talent! Horeca, Bakkerij & Facilitair Als je

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Helpt de reisprofessional verder

Helpt de reisprofessional verder Helpt de reisprofessional verder Inhoud Voel je thuis in de reiswereld 3 Reiswerk binnen handbereik 4 Weet jij dat...? 5 De reiswereld 6 Waar werk je in de reisbranche? 8 En dan de functies 10 Verkoper

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

Medewerker Marketing & Communicatie

Medewerker Marketing & Communicatie Commerciële Dienstverlening Medewerker Marketing & Communicatie LEERWEG: BOL NIVEAU: 4 DUUR: 3 jaar LESLOCATIE(S): Harderwijk: Westeinde 33 Raalte: Zwolsestraat 63a Zwolle: Dokterspad 2 Bedrijven, organisaties

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Facilitaire dienstverlening FACILITAIRE DIENSTVERLENING ED 10-14

Opleidingen. Graafschap College. Facilitaire dienstverlening FACILITAIRE DIENSTVERLENING ED 10-14 FACILITAIRE DIENSTVERLENING Opleidingen ED 10-14 Facilitaire dienstverlening Graafschap College 2015-2016 Als je van organiseren en aanpakken houdt Houd je ervan om dingen te regelen en te organiseren?

Nadere informatie

economie & dienstverlening

economie & dienstverlening economie & dienstverlening 2013-2014 www.rocrivor.nl economie en administratie handel en ondernemerschap transport, scheepvaart en logistiek veiligheid en sport toerisme en recreatie media en vormgeving

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Marketing, Economie & Administratie

Marketing, Economie & Administratie Marketing, Economie & Administratie opleidingen 2015 2016 Administratie & Financiële Beroepen Bank- & Verzekeringswezen Juridische Dienstverlening Management Support Marketing, Sales & Communicatie www.rocva.nl

Nadere informatie

Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant

Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant Financiële Beroepen niveau 4 Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 3 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle** * In Harderwijk en Raalte alleen BOL ** Harderwijk: Westeinde

Nadere informatie

TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK

TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK Techniek houdt wereld draaien VAN EN VOOR HEEL DRENTHE Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum, een school voor middelbaar beroepsonderwijs

Nadere informatie

Commercieel Medewerker

Commercieel Medewerker Commerciële Dienstverlening niveau 3 Commercieel Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 1 1 /2-2 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle** * BOL en BBL alleen in Harderwijk, in Raalte en Zwolle alleen BOL **

Nadere informatie

Laat jezelf zien. Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist. Secretariële Beroepen

Laat jezelf zien. Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist. Secretariële Beroepen Secretariële Beroepen Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist LEERWEG: BOL/BBL* NIVEAU: 2 DUUR: 2 jaar LESLOCATIE(S): Dronten: Agripark Oost 2 Harderwijk: Westeinde

Nadere informatie

zakelijke dienstverlening communicatie

zakelijke dienstverlening communicatie school voor commercie & dienstverlening Zakelijke dienstverlening & Communicatie zakelijke dienstverlening & communicatie school voor commercie & dienstverlening Zakelijke dienstverlening & Communicatie

Nadere informatie

Manager Gemechaniseerd Loonbedrijf

Manager Gemechaniseerd Loonbedrijf Loonwerk (Mighty Machines*) niveau 4 Manager Gemechaniseerd Loonbedrijf LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar* Raalte** * Of 1 jaar na het behalen van het diploma Vakbekwaam Medewerker Gemechaniseerd Loonbedrijf

Nadere informatie

niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle**

niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle** Financiële Beroepen niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle** * In Dronten en Harderwijk alleen BOL ** Dronten: Agripark Oost 2 / Harderwijk:

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Administratie ADMINISTRATIE ED 1-14

Opleidingen. Graafschap College. Administratie ADMINISTRATIE ED 1-14 ADMINISTRATIE Opleidingen ED 1-14 Administratie Graafschap College 2015-2016 Ga aan het werk in het hart van de organisatie Wil jij aan het werk in het hart van de organisatie? Ben je nauwkeurig? Zorg

Nadere informatie

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL 14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL De wereld binnen onze school......biedt jou grenzeloze mogelijkheden daarbuiten Twitter, foursquare, SMS, e-mail, Internet, digitale nieuwsbrieven, gaming, bluetooth, social

Nadere informatie

Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening

Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening Juridisch Administratieve Dienstverlening niveau 4 Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Zwolle* * Zwolle: Dokterspad 2 In Nederland worden alle juridische zaken

Nadere informatie

Manager Groene Detailhandel

Manager Groene Detailhandel Groene Detailhandel (Big Business*) Manager Groene Detailhandel LEERWEG: BOL NIVEAU: 4 DUUR: 3 jaar** LESLOCATIE(S): Raalte: Zwolsestraat 63a ** Of 1 jaar na het behalen van het diploma Vakbekwaam Medewerker

Nadere informatie