Recreatie en Toerisme

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Recreatie en Toerisme"

Transcriptie

1 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg Recreatie en Toerisme

2 Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure gaat over de opleidingen Recreatie en Toerisme. Je leest wat je kunt met deze opleidingen, wat je er doet en wat de vooropleidingseisen Tt zijn. Meer informatie staat op t De opleidingen Niveau Duur Groningen Hoogeveen Hardenberg Medewerker binnen de toeristische sector voor het Caribische gebied en Spanje Medewerker binnen de toeristische sector voor het Mediterrane gebied zonder Spanje Assistent medewerker in de vrijetijdssector Allround medewerker in de vrijetijdssector 2 2 jaar bol 2 2 jaar bol 2 2 jaar bol bol 3 3 jaar bol bol Leidinggevende in de vrijetijdssector 4 3 jaar bol bol bol = beroepsopleidende leerweg (leren en stage)

3 Wat kun je met deze opleidingen? Aan het werk Iedereen heeft vrije tijd nodig: vakantie, een weekend weg of een dagje uit. In deze bedrijfstak zorg jij ervoor dat andere mensen zich kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door mensen gastvrij te ontvangen op hun vakantieadres, informatie te geven over de omgeving of activiteiten te begeleiden. Je gaat werken in een afwisselende bedrijfstak waarin het, met name in de hoogseizoenen, zeven dagen per week erg druk is. Dit betekent dat je te maken kunt krijgen met onregelmatige werktijden en dat je eventueel ook in de avonduren en weekeinden moet werken. 03

4 04 Recreatie (vrijetijdssector) Als assistent medewerker in de vrijetijdssector voer je diverse soorten werkzaamheden uit, onder andere bij de receptie, in de horeca, winkelverkoop of verhuur van faciliteiten. Je helpt collega s ook met het organiseren en begeleiden van recreatieve activiteiten en het uitvoeren van onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden. Als allround medewerker in de vrijetijdssector werk je bijvoorbeeld op een camping, in een attractiepark, in een hotel, bij een bungalowpark, bij een VVV, een evenementenorganisatiebureau, een outdoor-sportbedrijf of op bepaalde afdelingen binnen een reisorganisatie. Je ontvangt gasten, werkt in een restaurant of organiseert activiteiten en/of evenementen. Als leidinggevende in de vrijetijdssector heb je meer leidinggevende taken.

5 Toerisme Binnen de toeristische sector werk je als toeristisch medewerker in het Caribisch gebied en Spanje of in landen rond de Middellandse zee. Je kunt bijvoorbeeld werken als receptionist in een hotel, als baliemedewerker bij een VVV/tourist office of als medewerker bij een reisbureau. Ook is het mogelijk in Nederland te werken in het toeristisch bedrijfsleven. Heb je het diploma gehaald, dan kun je aan het werk als telefonist/receptionist bij een reisbureau of in een hotel. Naar het hbo Met een niveau 4-diploma Leidinggevende in de vrijetijdssector kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen binnen de recreatie en het toerisme. Uitgebreide opleidingsmogelijkheden vind je onder andere op de website van bijvoorbeeld Stenden Hogeschool en het NHTV in Breda. Tijdens je mbo-opleiding heb je al uitvoerig kennisgemaakt met het werkveld, zodat je goed in staat bent de juiste hbo-opleiding te kiezen.

6 Door naar hoger niveau mbo Na de opleiding Assistent medewerker in de vrijetijdssector op niveau 2, kun je de opleiding Allround medewerker in de vrijetijdssector op niveau 3 gaan volgen. Heb je een van de diploma s Medewerker binnen de toeristische sector op niveau 2 gehaald, dan kun je doorstromen naar een toerismeopleiding op niveau 3.

7 Wist je dat... je ook je rijbewijs met korting kunt halen via het Alfa-college? Wat doe je op deze opleidingen? Medewerker in de toeristische sector Caribische gebied en Spanje niveau 2 bol 2 jaar Groningen Je volgt het vak Reis- en toeristische informatie. Dit gaat onder andere over toerisme, economie, de Caribische cultuur en geschiedenis, maatschappijleer, toeristische topografie, reisbegeleiding en communicatie. Ook is er aandacht voor andere landen. Daarnaast zijn de moderne vreemde talen erg belangrijk. Je krijgt Spaans en Engels. Ook oefen je met reserveringssystemen. Tijdens de opleiding loop je vijf maanden stage in de zomervakantie. Dit kan zijn in het Caribische gebied, in Spanje of in Nederland, bijvoorbeeld bij een luchthaven, hotel, VVV/ tourist office, ANWB, bungalowpark of duikschool. Wanneer je deze opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een diploma Telefonist/receptionist met een schoolcertificaat Toerisme. 07

8 Wist je dat... je bij praktijkexamens beoordeeld wordt door deskundigen uit het werkveld? Medewerker in de toeristische sector Mediterrane gebied zonder Spanje niveau 2 bol 2 jaar Groningen Je volgt het vak Reis- en toeristische informatie. Dit gaat onder andere over toerisme, economie, de mediterrane cultuur en geschiedenis, maatschappijleer, mediterrane toeristische topografie, reisbegeleiding en communicatie. Ook andere landen krijgen aandacht. Daarnaast zijn de moderne vreemde talen erg belangrijk. Je krijgt Duits en Engels. Ook oefen je met reserveringssystemen. Tijdens de opleiding loop je vijf maanden stage in de zomervakantie. Dit kan in alle landen rond de Middellandse zee, behalve Spanje, of in Nederland. Je gaat stage lopen bij grote touroperators gericht op het Nederlandstalig toerisme in de grote badplaatsen of bijvoorbeeld bij een luchthaven, hotel, VVV/ tourist office, ANWB of bungalowpark. Wanneer je deze opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je een diploma Telefonist/ receptionist met een schoolcertificaat Toerisme. 08

9 Assistent medewerker in de vrijetijdssector niveau 2 bol 2 jaar Hoogeveen, Hardenberg Als assistent medewerker in de vrijetijdssector werk je meestal in de verblijfsrecreatie, zoals op campings en bungalowparken. Je wordt vaak flexibel ingezet binnen diverse accommodatiediensten, zoals horeca, receptie, winkelverkoop en verhuur van faciliteiten. Je assisteert de allround recreatiemedewerker. Ook werk je met reserveringssystemen. Tijdens de opleiding loop je meerdere keren stage in Nederland, ook tijdens vakantieperiodes. Bijvoorbeeld op een camping of attractie- of bungalowpark. De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality assistant. Dit is de naam die op je diploma komt te staan.

10 Allround medewerker in de vrijetijdssector niveau 3 bol 3 jaar Hoogeveen, Hardenberg Deze opleiding is erg veelzijdig en dat maakt van jou een allround medewerker met volop kansen op een carrière in de wereld van de vrijetijdsindustrie. Je krijgt te maken met alle facetten van deze boeiende bedrijfstak: Gasten ontvangen en begeleiden. Informatie verstrekken aan gasten over bijvoorbeeld de omgeving, bezienswaardigheden, attractieparken en/of steden. Recreatie- en sportactiviteiten bedenken en organiseren. Administratieve ondersteuning bieden (o.a. het maken van reserveringen). Evenementen en (entertainment-)activiteiten organiseren. Horecawerkzaamheden uitvoeren. Ondersteunende werkzaamheden uitvoeren, o.a. op het gebied van onderhoud, parkinrichting en reserveringen.

11 Tijdens de opleiding loop je meerdere keren stage. Dit kan ook in een vakantie zijn. Er zijn ook mogelijkheden voor stages in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een hotel, een vakantiepark, VVV, ANWB, op een camping, attractie- of bungalowpark of in de outdoor sportwereld. De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality host. Dit is de naam die op je diploma komt te staan. 11

12 Leidinggevende in de vrijetijdssector niveau 4 bol 3 jaar Hoogeveen, Hardenberg Naast de vakken die genoemd zijn bij de opleiding Allround medewerker in de vrijetijdssector, krijg je te maken met verschillende vormen van leidinggeven, zoals personeels- en algemeen management. Ook planningen, begrotingen en bedrijfsplannen maken zijn belangrijk. Je leert ook: Inspelen op ontwikkelingen. Werven, beoordelen, begeleiden en aansturen van medewerkers. Beheren en bewaken van budgetten. Rapporteren. Evalueren en verbeteren van werkprocessen. Tijdens de opleiding loop je meerdere keren stage, ook in vakantieperiodes. Er zijn ook mogelijkheden voor stages in het buitenland. Bijvoorbeeld bij een hotel, een vakantiepark, VVV, ANWB, op een camping, attractie- of bungalowpark of in de outdoor sportwereld. Daarnaast is er ook nog een stage speciaal gericht op leidinggeven. 12 De officiële opleidingsnaam is overigens Leisure and hospitality executive. Dit is de naam die op je diploma komt te staan.

13 Vooropleidings- en toelatingseisen Voor de opleiding Medewerker binnen de toeristische sector voor het Mediterrane gebied zonder Spanje moet je jonger zijn dan 30 jaar, de basisschool hebben afgemaakt en minimaal drie jaar voortgezet onderwijs hebben gevolgd (met of zonder diploma) in Nederland of Turkije. Wanneer je gaat werken in de recreatie of het toerisme, kortweg de vrijetijdssector, dan wordt er wel wat van je verwacht. Natuurlijk wil je de taal, cultuur en samenleving leren van het gebied waar je gaat werken. Het is belangrijk dat je flexibel bent, want je moet ook werken op momenten dat anderen vrij zijn: s avonds, in het weekend en tijdens vakanties. Je kunt goed met mensen omgaan, ook met lastige gasten, omdat anderen op jou vertrouwen. Je kunt dus heel wat verantwoordelijkheid aan. Je houdt van afwisseling en hebt er plezier in om het mensen naar de zin te maken. Je bent commercieel, gastvriendelijk, representatief, enthousiast en stressbestendig en vindt het leuk om in een team te werken. Met je organisatietalent, verantwoordelijkheidsgevoel en creatief inzicht ben je problemen de baas. Volg je een opleiding op niveau 4, dan beschik je ook over leidinggevende capaciteiten en wil je bijdragen aan een zo goed mogelijk bedrijfsresultaat.

14 Voor de opleidingen bij het Alfa-college gelden deze algemene minimale vooropleidingseisen: mbo-niveau vooropleiding 1 geen diploma vereist 2 minimaal een diploma vmbo of een diploma niveau minimaal vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo-gemengde leerweg of vmbo-theoretische leerweg, overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4 of diploma mbo-niveau 2 minimaal vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo-gemengde leerweg of vmbo-theoretische leerweg, overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4 of diploma mbo-niveau 3 Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

15 Meer weten en aanmelden Aanmelden voor een van deze opleidingen doe je snel en gemakkelijk via Op de website staat nog veel meer informatie over deze en andere opleidingen bij het Alfa-college. Bellen of mailen kan ook: en Kom naar onze voorlichtingsavonden en open dagen. Data en openingstijden staan op Wil je een ochtend of middag meelopen op het Alfa-college? Dat kan! Stuur een naar De kosten van de opleiding vind je ook op onze site. 15

16 Locaties van deze opleidingen Groningen Boumaboulevard 573 Postbus AE Groningen Hoogeveen Voltastraat 33 Postbus BA Hoogeveen Hardenberg Parkweg 1-1 Postbus AB Hardenberg Let op! Het middelbaar beroepsonderwijs gaat de komende jaren in het hele land veranderen, door wijzigingen in wet- en regelgeving. De duur en het niveau van opleidingen kunnen in de loop van het schooljaar veranderen. Toen deze brochure gedrukt werd, waren nog niet alle veranderingen duidelijk. Kijk op de website van het Alfa-college voor de meest actuele informatie. Aan de informatie in deze brochure of op de website kunnen geen rechten worden ontleend. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Artikelno. B ontwerp Dorèl Extra Bold fotografie Stijntje de Olde drukwerk Wm Veenstra

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme # 15 Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015 Uniformberoepen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2012-2013 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Secretariële, financiële en juridische opleidingen # 11 Secretariële, financiële en juridische opleidingen, Hoogeveen, Hardenberg Jij? In de za ke dienstverle lijke ning! * Laat je tale nt groeien! www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825

Nadere informatie

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent

Sociaal-agogisch werk, Sociaal-cultureel werk, Onderwijsassistent , Hoogeveen, Hardenberg Welzijn 0 2012-2013 Sociaal-agogisch werk,, www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen #3 en MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Commerciële opleidingen

Commerciële opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 10 2012-2013 Commerciële opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design

Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design # 12 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design, Hoogeveen Jij? In de! vormgeving t groeien! n * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie:

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14 SECRETARIEEL MANAGEMENT Opleidingen ED 2-14 Secretarieel management Graafschap College 2015-2016 Organisatorische duizendpoten gezocht! Hou je van plannen, regelen en organiseren? Geeft het je voldoening

Nadere informatie

gebied? Ben je organiseren? jou!

gebied? Ben je organiseren? jou! RENSKE KIEST secretarieel Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op secretarieel gebied? Ben je stressbestendig en veelzijdig en kun je werken in teamverband? Vind je het leuk om te organiseren?

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Facilitaire dienstverlening FACILITAIRE DIENSTVERLENING ED 10-14

Opleidingen. Graafschap College. Facilitaire dienstverlening FACILITAIRE DIENSTVERLENING ED 10-14 FACILITAIRE DIENSTVERLENING Opleidingen ED 10-14 Facilitaire dienstverlening Graafschap College 2015-2016 Als je van organiseren en aanpakken houdt Houd je ervan om dingen te regelen en te organiseren?

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Handel. ROC Horizon College 2013-2014. Digitaal aanmelden? Detailhandel. Groothandel & Internationale Handel. Transport & Logistiek

Handel. ROC Horizon College 2013-2014. Digitaal aanmelden? Detailhandel. Groothandel & Internationale Handel. Transport & Logistiek Beroepsopleidingen 2013-2014 Handel Detailhandel Groothandel & Internationale Handel Transport & Logistiek ROC Horizon College MET AANMELDINGSFORMULIER Digitaal aanmelden? Dat kan op horizoncollege.nl/aanmelden

Nadere informatie

KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE

KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE ECONOMIE & DIENSTVERLENING Bedrijfs- of financieel administratief medewerker Assistent-accountant Salaris- of bedrijfsadministrateur Juridisch medewerker sociale zekerheid

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere 2015-2016 2012-2013 en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere Economie Brede kantooropleiding Secretarieel Financiële beroepen Juridisch Marketing en communicatie

Nadere informatie

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren Economie > FINANCIËLE & SECRETARIELE BEROEPEN > HANDEL & COMMERCIE Economie Ons motto is

Nadere informatie

Managementassistent/ Directiesecretaresse

Managementassistent/ Directiesecretaresse Secretariële Beroepen niveau 4 Managementassistent/ Directiesecretaresse LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 3 jaar Harderwijk en Zwolle** * In Harderwijk alleen BOL ** Harderwijk: Westeinde 33 / Zwolle: Dokterspad

Nadere informatie

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere 2015-2016 2012-2013 en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere Economie Brede kantooropleiding Secretarieel Financiële beroepen Juridisch Marketing en communicatie

Nadere informatie

Horeca, Bakkerij & Facilitair

Horeca, Bakkerij & Facilitair Horeca, Bakkerij & Facilitair opleidingen 2015 2016 Hotelmanagement Koken & Gastheerschap Brood & Banket Facilitaire Dienstverlening www.rocva.nl Ontdek je talent! Horeca, Bakkerij & Facilitair Als je

Nadere informatie

Graafschap College. Opleidingen. Commerciële dienstverlening en internationale groothandel COMMERCIELE DIENSTVERLENING EN INTERNATIONALE GROOTHANDEL

Graafschap College. Opleidingen. Commerciële dienstverlening en internationale groothandel COMMERCIELE DIENSTVERLENING EN INTERNATIONALE GROOTHANDEL COMMERCIELE DIENSTVERLENING EN INTERNATIONALE GROOTHANDEL ED 4-14 Graafschap College Opleidingen Commerciële dienstverlening en internationale groothandel 2014-2015 MEDEWERKERS IN DE COMMERCIËLE DIENSTVERLENING

Nadere informatie

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ECONOMIE & DIENSTVERLENING Verkoper en verkoopspecialist Ondernemer detailhandel Filiaalmanager detailhandel Logistiek medewerker Commercieel medewerker binnendienst Vestigingsmanager

Nadere informatie

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College!

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College! BRIAN KIEST Handel & Commercie Ben je dienstverlenend ingesteld en ben je commercieel? Heb je een flexibele instelling en weet je van aanpakken? DAN IS EEN TOEKOMST IN DE HANDEL & COMMERCIE ECHT IETS VOOR

Nadere informatie

Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015. Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam

Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015. Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015 Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam WELKOM IN JOUW DROOM! LIFE College is een school die anders is dan alle andere scholen die je kent. Wij zijn geen grote mbo-onderwijsfabriek:

Nadere informatie

Medewerker Marketing & Communicatie

Medewerker Marketing & Communicatie Commerciële Dienstverlening Medewerker Marketing & Communicatie LEERWEG: BOL NIVEAU: 4 DUUR: 3 jaar LESLOCATIE(S): Harderwijk: Westeinde 33 Raalte: Zwolsestraat 63a Zwolle: Dokterspad 2 Bedrijven, organisaties

Nadere informatie

2015/2016. Hallo toekomst. Ik kom eraan. Handel & Ondernemerschap. >Check: www.roctop.nl

2015/2016. Hallo toekomst. Ik kom eraan. Handel & Ondernemerschap. >Check: www.roctop.nl 2015/2016 Hallo toekomst Ik kom eraan Handel & Ondernemerschap >Check: www.roctop.nl 3 10 12 14 16 18 19 20 22 inhoudsopgave Handel & Ondernemerschap Verkoper Verkoper detailhandel - niveau 2 / BOL Verkoopspecialist

Nadere informatie

Marketing Medewerker

Marketing Medewerker Commerciële Dienstverlening niveau 4 Marketing Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle* * Harderwijk: Westeinde 33 / Raalte: Zwolsestraat 63a / Zwolle: Dokterspad 2 Bedrijven,

Nadere informatie

De reis van je leven start hier!

De reis van je leven start hier! Kom verder bij Gilde Opleidingen De reis van je leven start hier! Gilde Opleidingen maakt kiezen makkelijker Meld je nu aan p.2 p.3 p.4 Wij maken kiezen makkelijker p.6 Leren bij Gilde Opleidingen p.11

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie