Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design"

Transcriptie

1 # 12 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design, Hoogeveen Jij? In de! vormgeving t groeien! n * Laat je tale Bel voor informatie:

2 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure gaat over creatieve opleidingen. Je leest wat je kunt met deze opleidingen, wat je er doet en wat de vooropleidings eisen zijn. Meer informatie staat op >> Wat kun je met deze opleidingen? MultiMedia Design >> De opleidingen Modemanager * Specialist modedesign Interieurdesign Interieuradviseur jaar * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) Toeleidingstraject Cibap bbl = beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken) * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) 1 jaar Hoogeveen Game artist jaar Game developer jaar Game architecture & design Cibap Mediavormgever Mode Aan het werk Bij deze opleidingen leer je alles wat je moet weten om een eigen bedrijf te starten. Van het eerste idee tot en met het ondernemingsplan. Je kunt na een van deze opleidingen dus voor jezelf beginnen als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP er). Met een diploma van een van deze opleidingen kun je natuurlijk ook aan de slag bij een bedrijf. Verderop in deze brochure lees je bij wat voor bedrijven je kunt gaan werken. << Later wil ik graag ontw erper word en en een eig en bedrijf beginnen. >> Elena

3 >> Vooropleidingsen toelatingseisen Naar het hbo Met een diploma op niveau kun je doorstromen naar het hbo. Afhankelijk van je opleiding kun je bijvoorbeeld naar de Mode-academie, Kunstacademie, Academie voor binnenhuisarchitectuur of de Nederlandse Film- en Televisieacademie. Ook de hbo-opleidingen Media, Informatie en Communicatie en International Game Architecture and Design behoren tot de mogelijkheden. Als je na de opleiding MultiMedia Design wilt doorstuderen aan het hbo, dan kun je kiezen voor het Zwaluwstaart-traject van het Alfa-college en de Hanzehogeschool. Het met goed gevolg doorlopen van de vierdejaarsstage en de meesterproef staat gelijk aan het behalen van de propedeusefase (eerste jaar) op het hbo. Dat betekent dat je in het tweede jaar van de betreffende hbo-opleiding kunt instromen. Voor deze opleidingen gelden de volgende vooropleidings- en toe latingseisen: Door binnen het mbo Als je het Toeleidingstraject Cibap in succesvol afrondt, kun je afhankelijk van je resultaten instromen in het eerste of tweede jaar van de mbo-opleidingen op niveau bij de Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle. Je kunt eventueel ook doorstromen naar het tweede jaar van een andere creatieve opleiding bij het Alfa-college in, afhankelijk van je resultaten. Ben je met een havo- diploma of een mbo-diploma op niveau 3 of aan het Toeleidings traject Cibap begonnen, dan kun je de vierjarige opleiding in Zwolle in drie jaar afronden. Vmbo-tl, vmbo-kb of vmbo-gl, het liefst met een creatief vak in je pakket. Overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar havo. Mbo-diploma op minimaal niveau 2 met een aantal creatieve vakken in je vakkenpakket. Bij alle opleidingen moet je een schriftelijke motivatie inleveren en een portfolio met voorbeelden van je eigen creatieve werk. Daarnaast krijg je opdrachten op school en een intakegesprek. Voor Game architecture & design geldt bovendien dat je voldoende kennis van ICT moet hebben. Ervaring met een programmeertaal is een vereiste. Eigenschappen Je bent natuurlijk creatief en je vindt het leuk om de trends op je vakgebied te volgen. Je hebt een ondernemende instelling, bent stressbestendig en maakt gemakkelijk contact met mensen. Je kunt je verplaatsen in verschillende doelgroepen. Je vindt het leuk om zowel zelfstandig aan het werk te zijn als met een groep samen te werken. Bel voor informatie:

4 >> Wat doe je op deze opleidingen? Mode We onderscheiden bij het Alfa-college in twee studierichtingen: Modehandel en Modedesign. Met een diploma Modehandel kun je voor jezelf beginnen of aan de slag in de detailhandel, bijvoorbeeld als modemanager in een kledingspeciaalzaak. Met een diploma Modedesign kun je ook je eigen bedrijf starten of gaan werken in een atelier of in de confectie-industrie. In een gemeenschappelijk basisjaar leer je basisvaardigheden en -technieken, zoals patroontekenen, mode styling, vakkennis en naaitechnieken. Je kiest in dat jaar de studierichting die bij jou past: Modehandel of Modedesign. Tijdens het tweede en derde jaar vindt er een verdieping plaats binnen de gekozen richting. Na het tweede jaar kun je desgewenst af studeren als Verkoopspecialist mode of Allround medewerker modedesign op niveau 3. Kies je voor een opleiding op niveau, dan kun je aan het eind van het derde jaar je diploma Modemanager of Specialist modedesign halen. De opleiding Modestyling en retailing van het Alfa-college in Hoogeveen biedt een breed pakket aan creatieve en commerciële onderdelen op niveau, waarmee je Modemanager of Onder nemer manager kunt worden. Je maakt kennis met de mode geschiedenis en je gaat aan de slag met creatieve opdrachten, zoals modecollages, styling en etaleren, ontwerpen, maken en presenteren van kledingstukken en accessoires. Zo creëer jij je eigen stijl en visie op mode. Dit is belangrijk als je later je eigen kledingzaak wilt openen. In drie jaar leer je een patroon tekenen en uitvoeren voor een eigen ontwerp. Je ontwikkelt je eigen modeprognose in de vorm van een uitgewerkt trendboek. Modemanager niveau van goe deren bestellen en inkopen aan de orde. Het is belangrijk dat je je leidinggevende en commerciële vaardigheden verder ontwikkelt. Dit komt later van pas in je functie waarbij je de verkoopadviseurs aanstuurt en verantwoordelijk wordt voor een mode afdeling of -vestiging., Hoogeveen Bij de opleiding Modemanager ligt de nadruk op algemene managementvaardigheden, zoals leidinggeven, planning, controle en organiseren. Deze onderdelen komen goed van pas bij het organiseren van de jaarlijkse modeshow. Tijdens de praktijk gerichte lessen komt ook het proces Tijdens het eerste half jaar besteed je veel aandacht aan basiskennis en basis vaardigheden, zoals naaitechnieken, patroontekenen, kostuumgeschiedenis, styling/kleurenleer, productkennis, verkopen/adviseren en berekeningen maken. Daarna draait de opleiding om het uitvoeren van opdrachten. Je ontwerpt en maakt kleding voor diverse opdrachtgevers, ook van buiten de school. * Laat je talent groeien!

5 Interieuradviseur niveau Specialist modedesign niveau Tijdens de opleiding leer je unieke kleding op maat te maken voor een opdrachtgever. Je volgt technische en creatieve vakken als ontwerpen, patroontekenen, naaien, raderen, snijden, knippen, passen en machineonderhoud. Je besteedt ook aandacht aan marktontwikkelingen, mode ontwerpers en modehuizen, trend watching, inspiratiebronnen, styling, beurzen en tentoonstellingen en kunst- en kostuumgeschiedenis. Verder komen algemene vaardig heden als presenteren, organiseren en plannen aan de orde. Je ontwikkelt je leidinggevende en commerciële vaardigheden. Dit komt later van pas in je functie waarbij je de medewerkers modedesign aanstuurt en verantwoordelijk wordt voor een modeatelier of confectiebedrijf. Wist je dat... je ook je rijbewijs met korting kunt halen via het Alfa-college? Interieurdesign Met een diploma Interieuradviseur kun je voor jezelf beginnen of aan de slag in een winkel voor woning inrichting of bij een bedrijf dat zich bezighoudt met het inrichten van bedrijven en kantoren. Een interieur adviseur maakt ontwerpschetsen en sfeerpresentaties voor winkels, bedrijven en woningen. Hij adviseert klanten over meubels, stoffering, kleur en verlichting. Offertes maken en contacten onderhouden met leveranciers hoort ook bij dit werk. Je leert alles over trends en materialen voor interieurinrichting. Ook ontwikkel je een eigen gevoel voor sfeer en kleur en leer je dit te vertalen naar een ontwerp. Tijdens het eerste half jaar besteed je veel aandacht aan de basiskennis en basisvaardig heden, zoals ontwerptechnieken, perspectief tekenen, technisch tekenen, styling, kleurenleer, productkennis, verkopen, adviseren en berekeningen maken. Verder krijg je gedurende de opleiding het hele jaar door woonoriëntatie, Vectorworks, kunstgeschiedenis en interieurgeschiedenis.

6 Cibap Daarna draait de opleiding om het ontwerpen van interieurs voor diverse opdrachtgevers, zoals zorgcentra, kinderdagverblijven, peuterspeel zalen, basisscholen en ziekenhuizen. Je werkt alleen of samen met anderen in de studio aan opdrachten. Je maakt ontwerp schetsen, definitieve ontwerpen, een kostenplaatje en een presentatie. Naarmate de opleiding vordert, worden de opdrachten complexer en wordt het niveau hoger. Omdat je na de opleiding ook aan de slag moet kunnen als zelfstandig ondernemer, leer je ook een onder nemingsplan schrijven. Het Toeleidingstraject Cibap is een voorbereidend jaar voor de mboniveau opleidingen Interieur en Vastgoed, Reclame en Media en Ruimtelijke Presentatie van de Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle. Met een diploma van de Cibap vakschool voor verbeelding kun je een eigen bedrijf beginnen of aan de slag bij o.a. reclamestudio s, ontwerpbureaus, uitgeverijen, drukkerijen, stand- en decorbouwbedrijven, woon- en meubel winkels, woningbouw verenigingen, schilder- en restauratiebedrijven, reclamebeletteringstudio s, glas-inloodateliers, de meubelindustrie of in de (scheeps-)interieurbouw. Bel voor informatie: Toeleidingstraject Cibap niveau 1 jaar Het éénjarige Toeleidingstraject Cibap op niveau is iets voor jou als je: Het toelatingsonderzoek van de Cibap vakschool voor verbeelding niet hebt gehaald of als je op de geduldlijst bent gekomen. Het toelatingsonderzoek van de Cibap vakschool voor verbeelding wel hebt behaald, maar je nog te jong bent om op kamers te gaan. In dit jaar wordt er veel aandacht besteed aan creatieve ontwikkeling, materialenonderzoek en praktische en digitale vaardigheden. Ook theoretische vakken op het gebied van taal en rekenen komen aan bod en je maakt kennis met kleurenleer, fotografie en ruimtelijke presentatietechnieken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je leert samenwerken, overleggen en activi teiten plannen. Je neemt deel aan projecten en je kunt witte punten verdienen als je zelf met ideeën komt en uitvoert. Het positief afronden van het toeleidings traject is je bewijs dat je geschikt bent voor de Cibap vakschool in Zwolle. Tijdens het toeleidings traject loop je geen stage, op de Cibap vakschool voor verbeelding is ongeveer een kwart deel van de opleidingstijd stage.

7 Mediavormgever niveau jaar MultiMedia Design Met een mbo-diploma Mediavormgever kun je voor jezelf beginnen of aan het werk bij multimedia bedrijven, reclamebureaus, ontwerpbureaus of webdesignbureaus. Als mediavormgever ontwerp en realiseer je bijvoorbeeld advertenties, posters, brochures, websites, games, multimedia programma s, verpakkingen, animaties en audiovisuele producties. Je houdt je bezig met brainstormen en conceptontwikkeling. Je werkt veel samen met verschillende andere vormgevers, illustrators, fotografen of tekstschrijvers. Je onderhoudt (mail) contact met de opdrachtgever. Je kunt je als mediavormgever specialiseren in de volgende richtingen: Grafische vormgeving. Animatie/audiovisuele vormgeving. Interactieve vormgeving. Art & design. Bij deze opleiding volg je onder andere de volgende vakken: Idee en ontwerp: wat is het ontwerp proces? Tekenen en schilderen: ontdekken van de eigen creativiteit. Marketing en ondernemen: leren ondernemen. Kunstgeschiedenis/kunstbeschouwing: leren kijken naar kunst. Techniek en software: training in software en programmering. De opleiding is heel praktijkgericht. Je werkt alleen en/of in groepen aan verschillende projecten. Op die manier leer je allerlei vaardigheden die je als mediavormgever nodig hebt. Ruim 0% van de opleidingstijd besteed je aan stages. Daarnaast werk je aan verschillende opdrachten voor verschillende bedrijven. We werken met de volgende softwareprogramma s: Photoshop, Illustrator, Indesign, Final Cut Pro, After Effects, Logic Pro Studio en Flash. Game architecture & design Met een mbo-diploma Game artist of Gamedeveloper kun je voor jezelf beginnen of aan de slag bij een bedrijf als gamedesigner, gamedeveloper, level designer, simulatieontwikkelaar, developer serious gaming, character developer, background/environment artist, 3D modeler of animator. Als game artist ben je vooral bezig met de vormgeving van games. Als gamedeveloper ben je vooral bezig met het programmeren van games. Game artist niveau jaar Bij deze opleiding volg je onder andere de volgende vakken: Idee en ontwerp: wat is het ontwerp proces? Tekenen en schilderen: ontdekken van de eigen creativiteit. Marketing en ondernemen: leren ondernemen. Kunstgeschiedenis/kunstbeschouwing: leren kijken naar kunst. Techniek en software: training in software en programmering.

8 >> Meer weten of aanmelden De opleiding is heel praktijkgericht. Je werkt alleen en/of in groepen aan verschillende projecten. Op die manier leer je allerlei vaardigheden die je als game artist nodig hebt. Ruim 0% van de opleidingstijd besteed je aan stages. Daarnaast werk je aan verschillende opdrachten voor verschillende bedrijven. Gamedeveloper niveau jaar Bij deze opleiding volg je onder andere de volgende vakken: Idee en ontwerp: wat is het ontwerp proces? Marketing en ondernemen: leren ondernemen. Kunstgeschiedenis/kunstbeschouwing: leren kijken naar kunst. Techniek en software: training in software en programmering. Programmeren in verschillende programmeertalen. De opleiding is heel praktijkgericht. Je werkt alleen en/of in groepen aan verschillende projecten. Op die manier leer je allerlei vaardigheden die je als gamedeveloper nodig hebt. Ruim 0% van de opleidingstijd besteed je aan stages. Daarnaast werk je aan opdrachten van verschillende bedrijven. >> En verder Je kunt rekenen op veel persoon lijke aandacht en intensieve begeleiding door een klein, vast team. Een docent is jouw persoonlijke coach en tevens stagementor. Studievorderingen worden regelmatig besproken. De afsluiting van de opleiding bestaat naast even tuele theorietoetsen grotendeels uit praktijkopdrachten. De resul taten worden verzameld in je eigen portfolio. Bij alle opleidingen heb je een Apple laptop nodig. Aanmelden voor een van deze opleidingen doe je snel en gemakkelijk via Op de website staat nog veel meer informatie over deze en andere opleidingen bij het Alfa-college. Bellen of mailen kan ook: , Kom naar onze voorlichtings avonden en open dagen. Data en openingstijden staan op Wil je een ochtend of middag meelopen op het Alfa-college? Dat kan! Stuur een naar De kosten van de opleiding vind je ook op onze site. Bel voor informatie:

9 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Artikelno. B ontwerp Studio Dorèl fotografie Stijntje de Olde drukwerk Grafische industrie De Marne. Locaties van deze opleidingen Travertijnstraat 6 (Mode, Interieurdesign en Cibap) Postbus AE Admiraal de Ruyterlaan 2 (MultiMedia Design en Game architecture & design) Postbus AE Hoogeveen Voltastraat 33 (Mode) Postbus BA Hoogeveen

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

OPLEIDINGEN START 2014. mbo

OPLEIDINGEN START 2014. mbo OPLEIDINGEN START 2014 mbo 2 opleidingen OPLEIDINGEN START 2014 INHOUD Inleiding 4 Welkom 5 Hoe werkt ons onderwijs? 6 Welke opleiding kies je? 9 Mediamanager 10 Medewerker marketing en communicatie 12

Nadere informatie

start 2013 opleidingen mbo

start 2013 opleidingen mbo start 2013 opleidingen mbo webdesigner, grafisch ontwerper, communicatiemedewerker, multimediavormgever, drukker, nabewerker, webdeveloper, art director, trafficmanager, motion graphic designer, gamedeveloper,

Nadere informatie

TI 11-12. Graafschap. College INFORMATIE EN COMMUNICATIE. Opleidingen. Informatie en communicatie

TI 11-12. Graafschap. College INFORMATIE EN COMMUNICATIE. Opleidingen. Informatie en communicatie INFORMATIE EN COMMUNICATIE Graafschap TI 11-12 College Opleidingen Informatie en communicatie 2014-2015 Kies alleen voor deze branche als je oprechte interesse hebt Kees van der Veer is mede-eigenaar van

Nadere informatie

Applicatieontwikkelaar

Applicatieontwikkelaar niveau 4 Applicatieontwikkelaar LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Harderwijk en Raalte* * Harderwijk: Westeinde 33 / Raalte: Zwolsestraat 63a Er is steeds meer vraag naar breed inzetbare mediaprofessionals

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Administratie ADMINISTRATIE ED 1-14

Opleidingen. Graafschap College. Administratie ADMINISTRATIE ED 1-14 ADMINISTRATIE Opleidingen ED 1-14 Administratie Graafschap College 2015-2016 Ga aan het werk in het hart van de organisatie Wil jij aan het werk in het hart van de organisatie? Ben je nauwkeurig? Zorg

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Binnenhuisarchitectuur

Binnenhuisarchitectuur Binnenhuisarchitectuur Gedegen, inspirerend en veelzijdig Een plezier en een verrijking voor uzelf! Direct aan de slag met een landelijk erkend vakdiploma (EHCB) Nieuw bij IPD: binnenhuisarchitectuur Bent

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

economie & dienstverlening

economie & dienstverlening economie & dienstverlening 2013-2014 www.rocrivor.nl economie en administratie handel en ondernemerschap transport, scheepvaart en logistiek veiligheid en sport toerisme en recreatie media en vormgeving

Nadere informatie

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest?

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat kun je in het vervolg doen met het uitstroomprofiel marketing? Auteur: Nikki Bleijerveld 1 Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing

Nadere informatie

Manager Gemechaniseerd Loonbedrijf

Manager Gemechaniseerd Loonbedrijf Loonwerk (Mighty Machines*) niveau 4 Manager Gemechaniseerd Loonbedrijf LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar* Raalte** * Of 1 jaar na het behalen van het diploma Vakbekwaam Medewerker Gemechaniseerd Loonbedrijf

Nadere informatie

2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND

2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND 2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND MBO-Opleidingen Defensie (Veiligheid en Vakmanschap)...6 Detailhandel...10 Economisch-administratief...14 Horeca...22 ICT...26 Kappen...30 Nautisch College...34

Nadere informatie

Commercieel Medewerker

Commercieel Medewerker Commerciële Dienstverlening niveau 3 Commercieel Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 1 1 /2-2 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle** * BOL en BBL alleen in Harderwijk, in Raalte en Zwolle alleen BOL **

Nadere informatie

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren Economie > FINANCIËLE & SECRETARIELE BEROEPEN > HANDEL & COMMERCIE Economie Ons motto is

Nadere informatie

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere 2015-2016 2012-2013 en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere Economie Brede kantooropleiding Secretarieel Financiële beroepen Juridisch Marketing en communicatie

Nadere informatie

MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO

MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO MBO TOP! HOGEROP VIA HET MBO NAAR HET MBO EN VERDER Studeren aan het mbo op niveau 4 is echt iets voor mensen met ambitie. Jij wilt hogerop en begrijpt dat een mbo-diploma je daar sneller kan brengen.

Nadere informatie

TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK

TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK Techniek houdt wereld draaien VAN EN VOOR HEEL DRENTHE Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum, een school voor middelbaar beroepsonderwijs

Nadere informatie

Leraar technisch beroepsonderwijs

Leraar technisch beroepsonderwijs Leraar technisch beroepsonderwijs 2013 2014 hbo-bacheloropleiding - Voltijd Hogeschool Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek Uit eigen ervaring Ik heb de lerarenopleiding Bouwkunde [nu een van de studieroutes

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015. Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam

Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015. Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam Lentiz mbo-opleidingen 2014-2015 Jouw MBO in de regio! LIFE College - Schiedam WELKOM IN JOUW DROOM! LIFE College is een school die anders is dan alle andere scholen die je kent. Wij zijn geen grote mbo-onderwijsfabriek:

Nadere informatie

ED 1-14. Administratie

ED 1-14. Administratie ED 1-14 Administratie Administratie Adm Administratie Schooljaar 2013-2014 rlening Economie & Dienstverlening Ga aan het werk in het hart van de ministratie Administ organisatie Wil jij aan het werk in

Nadere informatie

Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant

Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant Financiële Beroepen niveau 4 Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 3 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle** * In Harderwijk en Raalte alleen BOL ** Harderwijk: Westeinde

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

Techniek & ICT 2016-2017

Techniek & ICT 2016-2017 Windesheim zet kennis in werking Techniek & ICT 2016-2017 1 WINDESHEIMFLEVOLAND.NL/TECHNIEK KOM NAAR DE HOGESCHOOL VOOR BOUWKUNDE / ENGINEERING / HBO-ICT / RUIMTELIJKE ONTWIKKELING - MOBILITEIT Informatie

Nadere informatie

Een ondernemende school!

Een ondernemende school! Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Manager Groene Detailhandel

Manager Groene Detailhandel Groene Detailhandel (Big Business*) Manager Groene Detailhandel LEERWEG: BOL NIVEAU: 4 DUUR: 3 jaar** LESLOCATIE(S): Raalte: Zwolsestraat 63a ** Of 1 jaar na het behalen van het diploma Vakbekwaam Medewerker

Nadere informatie

Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening

Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening Juridisch Administratieve Dienstverlening niveau 4 Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Zwolle* * Zwolle: Dokterspad 2 In Nederland worden alle juridische zaken

Nadere informatie

BACHELOR OPLEIDINGEN VOLTIJD 2010-2011. Training & Human Development. Opleidingskunde

BACHELOR OPLEIDINGEN VOLTIJD 2010-2011. Training & Human Development. Opleidingskunde Wil je mensen iets leren, maar niet voor de klas? BACHELOR OPLEIDINGEN VOLTIJD 2010-2011 Training & Human Development Opleidingskunde Inhoudsopgave Opleidingskunde, een vak met toekomst Opleidingskunde,

Nadere informatie