Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Secretariële, financiële en juridische opleidingen"

Transcriptie

1 # 11 Secretariële, financiële en juridische opleidingen, Hoogeveen, Hardenberg Jij? In de za ke dienstverle lijke ning! * Laat je tale nt groeien! Bel voor informatie:

2 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure gaat over de secretariële, financiële en juridische opleidingen. Je leest wat je kunt met deze opleidingen, wat je er doet en wat de vooropleidings eisen zijn. Meer informatie staat op >> De opleidingen Secretariële opleidingen Opleiding Secretarieel medewerker Niveau Duur 2 * Telefonist/receptionist 2 Telefonist/Receptionist uitstroom toerisme 2 Algemeen secretaresse 3 /bbl* Medisch secretaresse /bbl Hoogeveen Hardenberg Juridische opleidingen Opleiding Juridisch secretaresse /bbl Directiesecretaresse /bbl Managementassistent /bbl Niveau Duur Bedrijfsadministratief medewerker 2 * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) Financieel administratief medewerker 3 /bbl Administrateur /bbl Commercieel medewerker bank* = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) en verzekeringswezen Niveau Duur Juridisch medewerker sociale zekerheid Juridisch medewerker personeel en arbeid Juridisch medewerker openbaar bestuur Juridisch medewerker zakelijke dienstverlening Financiële opleidingen Opleiding bbl = beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken) * = beroepsopleidende leerweg (leren en stage) bbl = beroepsbegeleidende leerweg (leren en werken) Hoogeveen /bbl Hardenberg << Omdat h et een intere ssante en leerzame opleiding is. >> Rachel Hardenberg

3 >> Wat kun je met deze opleidingen? Aan het werk Na je secretariële opleiding kun je aan de slag bij alle bedrijven en instellingen die secretariële onder s teuning nodig hebben. Je zorgt ervoor dat dingen goed geregeld worden, bijvoorbeeld voor een vergadering of presentatie. Je ontvangt klanten of andere gasten. Veel informatie die het bedrijf binnenkomt en uitgaat, loopt via jou. Je weet dus wat er speelt en gaat zorgvuldig met die informatie om. Je doet ook de post, neemt de telefoon aan en houdt agenda s bij. Als telefonist/receptionist werk je bij bedrijven en instellingen waar mensen worden ontvangen en telefonisch te woord worden gestaan. Bij uitstroom toerisme werk je in een hotel of bij een reisbureau. Je bent het visitekaartje van de organisatie en de contact persoon, die informatie geeft en mensen naar de juiste mensen doorverwijst. Als juridisch medewerker werk je bij een rechtbank of op een notarisof advocatenkantoor. Vind je de sociale kant van de juridische dienstverlening leuker? Dan kun je bijvoorbeeld gaan werken bij de afdeling Sociale zaken van een gemeente of bij een UWV WERKbedrijf. Als juridisch dienstverlener vertel je mensen wat hun rechten en plichten zijn en bedenk je oplossingen voor hun juridische vraagstukken. Heb je een financieel diploma op zak, dan kun je bij een administratieof accountantskantoor gaan werken. Ook kun je aan de slag bij verzekerings kantoren, banken, gemeenten, scholen of bijvoorbeeld een ziekenhuis. Je werkt op de boekhoudafdeling of op de afdeling financiële administratie. Je voert allerlei gegevens in en zit dus veel achter de computer. Naar het hbo Met het behalen van je mbo-diploma kun je doorstromen naar hbo- opleidingen zoals Bedrijfseconomie, Communicatie en Financiële en Facilitaire dienstverlening. Ook Personeel & Arbeid, hbo Recht, Maatschappelijk werk en dienstverlening behoren tot de mogelijkheden, net als heel andere richtingen zoals PABO of Sociaal pedagogische hulpverlening. >> Vooropleidingsen toelatingseisen Voor de secretariële, financiële en juridische opleidingen gelden deze algemene vooropleidingseisen: mboniveau vooropleiding 2 niet altijd een diploma nodig, vmbo-bb of mboniveau 1 3 vmbo-kb, vmbo-gl of vmbo-tl, overgangsbewijs havo of vwo leerjaar 3 naar, mbo niveau 2 vmbo-gl of vmbo-tl, overgangsbewijs havo of vwo leerjaar 3 naar, mbo niveau 3

4 Eigenschappen en vaardigheden Als secretaresse kun je mondeling en schriftelijk goed communiceren. Je schrikt niet van onverwachte situaties en je kunt goed tegen stress. Je bent een echte duizendpoot. Organiseren, public relations, computers, klantgericht denken en initiatief nemen: je draait er je hand niet voor om. Als telefonist/receptionist ben je vriendelijk en behulpzaam. Je geeft mensen een welkom gevoel. Je vindt het leuk om mensen op een goede, zakelijke en juiste manier te helpen. Je ziet er graag netjes en verzorgd uit. Bovendien vind je het leuk om problemen op te lossen. Wil je graag met financiële gegevens werken en heb je er gevoel voor? Maak je duidelijke overzichten, kun je goed rekenen en werk je nauwkeurig? Dan is een financiële opleiding iets voor jou. Om een juridische opleiding te volgen, moet je het omgaan met mensen leuk vinden en dat op een prettige manier doen. Je kunt je goed inleven in het belang van andere mensen. En je weet wat er zoal speelt in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om werkloosheid en uitkeringen. >> Wat doe je op deze opleidingen? Tijdens alle opleidingen in deze brochure loop je globaal 0% van de tijd stage. De opzet van de stage is afhankelijk van de opleiding die je volgt. Per locatie kunnen de stageperioden en stagemomenten verschillen. In Hardenberg loop je bijvoorbeeld in alle leerjaren stage. Voor de andere locaties geldt dat je in de juridische dienstverlening pas na anderhalf jaar stage loopt (0 weken), terwijl je bij de secretariële opleidingen in het eerste jaar al een paar dagen per week op stage gaat. Meer informatie over de vakken en projecten die je binnen je opleiding krijgt, kun je vinden op onze website. Of bezoek een van onze voorlichtings avonden. Tijdens je opleiding ontwikkel je de volgende competenties: zelfstandigheid vakkennis initiatief nemen creativiteit nauwkeurigheid omgaan met bezoekers en cliënten plannen/organiseren verantwoordelijkheid nemen controleren Secretariële opleidingen Secretarieel medewerker niveau 2, Hoogeveen, Hardenberg Een secretarieel medewerker heeft verschillende taken, bijvoorbeeld: eenvoudige correspondentie verzorgen, post behandelen, informatie opbergen in het archief en gegevens verwerken, zoals de urenadministratie, ziek meldingen en relatiebestanden. Verder houd je de voorraad van kantoorspullen bij. Soms neem je de telefoon aan en in een klein bedrijf ontvang je ook de bezoekers. Telefonist/receptionist met/ zonder uitstroom toerisme niveau 2, Hoogeveen, Hardenberg Als telefonist/receptionist ben je het visitekaartje van de organisatie en de contactpersoon die klanten telefonisch of bij de balie te woord staat. Je geeft ook informatie en verwijst mensen door. Het is belangrijk dat je vriendelijk en behulpzaam bent.

5 Algemeen secretaresse niveau 3 /bbl Juridisch secretaresse niveau /bbl, Hardenberg (alleen ) Je kunt de opleiding telefonist/ receptionist ook in de toeristische sector (, ) volgen. Die opleiding richt zich op het Caribisch gebied en Spanje of andere landen rond de Middellandse zee. Je kunt dan werken als receptionist in een hotel, als baliemedewerker bij een VVV/ tourist office of als medewerker bij een reisbureau. Ook is het mogelijk in Nederland te werken in het toeristisch bedrijfsleven, bij een reisbureau of in een hotel. Meer informatie staat in de brochure Recreatie en Toerisme. Als algemeen secretaresse vind je het leuk om dingen te regelen en organiseren en sta je graag mensen te woord. In deze functie ben je ook het visitekaartje van een bedrijf omdat het contact met de buitenwereld via jou loopt. Je neemt de telefoon aan, verstuurt brieven, houdt agenda s van collega s bij, maakt afspraken en organiseert vergaderingen. Bel voor informatie: Medisch secretaresse niveau /bbl Als medisch secretaresse moet je kennis hebben van medische termen en ken je de weg in de medische wereld. Je werkt op de administratie van een huisartsenpraktijk of een ziekenhuis. Tot de werkzaamheden behoren patiënten bij de balie ontvangen en hen informatie geven en doorverwijzen. Als juridisch secretaresse ben je geïnteresseerd in wet- en regelgeving en wil je zaken op kantoor regelen en organiseren. Je verzorgt de corres pondentie van bijvoorbeeld een notaris- of advocatenkantoor of rechtbank. Andere werkzaamheden zijn brieven, dagvaardingen en akten opstellen. Vaktaal is dus heel belangrijk. Ook ken je de eisen waaraan een dagvaarding moet voldoen en weet je waar en hoe je wetsartikelen en uitspraken van rechters kunt opzoeken. Daarnaast ontvang je cliënten, houd je agenda s van collega s bij, maak je afspraken en organiseer je werkbesprekingen.

6 Managementassistent niveau /bbl (/bbl), Hardenberg () Directiesecretaresse niveau /bbl (/bbl), Hardenberg () Als directiesecretaresse werk je heel zelfstandig. Je hebt veel afwisselende taken zoals agenda s opstellen, vergaderingen notuleren, lunches en zakenreizen regelen en de correspondentie van het management verzorgen. Ook plan je het werk van andere secre tariële medewerkers. Directie secretaresses geven vaak leiding aan de secretaresses op niveau 2 en 3. Als managementassistent kun je heel goed organiseren. Je bent de rechter hand van de directie of het managementteam. In deze functie plan en organiseer je de werkzaamheden van het managementteam. Voorbeelden van taken zijn vergaderingen en conferenties organiseren, zakenreizen regelen en presentaties uitwerken. Als de directie niet aanwezig is, neem je de taken waar. Andere taken zijn: agenda s van directieleden bijhouden, afspraken maken en andere secreta riële medewerkers aansturen. * Laat je talent groeien! Financiële opleidingen Bedrijfsadministratief medewerker niveau 2, Hoogeveen, Hardenberg Als bedrijfsadministratief mede werker voer je financieel administratieve werkzaamheden uit. Je leert heel veel direct in de praktijk. Rekenen moet je leuk vinden. Onderdelen van de opleiding zijn administratie, documentatie, archivering, Nederlands, een moderne vreemde taal, computerkennis (MS Office) en tekstverwerking. Financieel administratief medewerker niveau 3 /bbl (), Hoogeveen (/bbl), Hardenberg () Als financieel administratief medewerker draait het om uitvoerende werkzaamheden, maar dan wel op een hoger niveau. Onderdelen van de opleiding zijn boekhouden, managementondersteuning, marketing, computerkennis (MS Office), Nederlands en een moderne vreemde taal. Je leert ook veel over economische en logistieke processen in bedrijven.

7 Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen niveau /bbl Hoogeveen Administrateur niveau /bbl (), Hoogeveen (/bbl), Hardenberg () Als administrateur houd jij je bezig met bedrijfseconomie, administratieve en financiële zaken, fiscale zaken, manage ment, marketing en infor matica. Daarnaast beheers je de Nederlandse en tenminste één moderne vreemde taal heel goed. Je werkt zelfstandig en leert veel over arbeidszaken en arbeidsverhoudingen. Je werkt bij een bank, makelaar of verzekeringskantoor en hebt veel contact met klanten. Je informeert klanten, beantwoordt hun vragen, adviseert, regelt financiële zaken en behandelt schades. Je hebt mensenkennis en gevoel voor commercie. Je bent initiatiefrijk en hebt over tuigingskracht. Uiteraard kun je om gaan met computers en geld. Meer informatie over deze opleiding vind je in de brochure Commerciële opleidingen. Juridische opleidingen Juridisch medewerker sociale zekerheid niveau Wist je dat... Als juridisch medewerker sociale zekerheid houd je je vooral bezig met het inkomen van een cliënt. Je helpt bij het zoeken naar een baan of bij het aanvragen van een uitkering. Je kunt aan de slag bij gemeenten (afdeling Sociale zaken), een Bureau voor rechtshulp, de Sociale verzekeringsbank, een uitvoeringsorganisatie, Sociale verzekeringen of een UWV WERKbedrijf. je ook je rijbewijs met korting kunt halen via het Alfa-college? Juridisch medewerker personeel en arbeid niveau Als juridisch medewerker personeel en arbeid help je iemand betaald werk te vinden. Dit kan bijvoorbeeld door te zoeken naar scholingsmogelijkheden.

8 >> Meer weten en aanmelden Of je bemiddelt tussen iemand die werk zoekt en een werkgever of een UWV WERKbedrijf. Je weet dus veel over de arbeidsmarkt. Je kunt ook aan het werk bij bedrijven of instellingen op de afdeling Personeel & Organisatie. Collega s kunnen bij jou terecht met vragen over arbeidscontracten, cao s en scholingsmogelijkheden. Je doet de administratie van vakantie- e n ziektedagen en je speelt een rol bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Wist je dat... je ook je rijbewijs met korting kunt halen via het Alfa-college? Juridisch medewerker zakelijke dienstverlening Juridisch medewerker openbaar bestuur niveau niveau, Hardenberg Als juridisch medewerker openbaar bestuur werk je bij een gemeente, provincie of de rijksoverheid. J e houdt je bezig met het uitvoeren van het beleid en het toepassen en controleren van regels en standaard procedures. Je kunt ook gaan werken bij recht banken en bureaus voor rechtshulp. Soms zijn regels ingewikkeld en dus is het belangrijk dat je deze regels goed kunt uitleggen. Als juridisch medewerker zakelijke dienstverlening werk je bijvoorbeeld bij een notaris- of advocatenkantoor, een deurwaarderskantoor of Kamer van Koophandel. Je stelt overeen komsten, akten of contracten op en zorgt voor de verwerking. Je maakt ook dossiers en zorgt ervoor dat alles goed wordt opgeslagen. Aanmelden voor een van deze opleidingen doe je snel en gemakkelijk via Op de website staat nog veel meer informatie over deze en andere opleidingen bij het Alfa-college. Bellen of mailen kan ook: , Kom naar onze voorlichtings avonden en open dagen. Data en openingstijden staan op Wil je een ochtend of middag meelopen op het Alfa-college? Dat kan! Stuur een naar De kosten van de opleiding vind je ook op onze site. Bel voor informatie:

9 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Artikelno. B ontwerp Studio Dorèl fotografie Stijntje de Olde drukwerk Grafische industrie De Marne. Locaties van deze opleidingen Travertijnstraat 6 Postbus AE Hoogeveen Voltastraat 33 Postbus BA Hoogeveen Hardenberg Parkweg 1-1 Postbus AB Hardenberg

Recreatie en Toerisme

Recreatie en Toerisme # 15 Recreatie en Toerisme Groningen, Hoogeveen, Hardenberg www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Commerciële opleidingen

Commerciële opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 10 2012-2013 Commerciële opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren Economie > FINANCIËLE & SECRETARIELE BEROEPEN > HANDEL & COMMERCIE Economie Ons motto is

Nadere informatie

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen

Verzorgende-IG en MBO-Verpleegkundige. Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen #3 en MBO-Verpleegkundige Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14 SECRETARIEEL MANAGEMENT Opleidingen ED 2-14 Secretarieel management Graafschap College 2015-2016 Organisatorische duizendpoten gezocht! Hou je van plannen, regelen en organiseren? Geeft het je voldoening

Nadere informatie

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL 14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL De wereld binnen onze school......biedt jou grenzeloze mogelijkheden daarbuiten Twitter, foursquare, SMS, e-mail, Internet, digitale nieuwsbrieven, gaming, bluetooth, social

Nadere informatie

2015/2016. Hallo toekomst. Ik kom eraan. Economie & Administratie. >Check: www.roctop.nl

2015/2016. Hallo toekomst. Ik kom eraan. Economie & Administratie. >Check: www.roctop.nl 2015/2016 Hallo toekomst Ik kom eraan Economie & Administratie >Check: www.roctop.nl 3 8 12 inhoudsopgave Economie en administratie administratief medewerker Bedrijfsadministratief medewerker - niveau

Nadere informatie

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere 2015-2016 2012-2013 en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere Economie Brede kantooropleiding Secretarieel Financiële beroepen Juridisch Marketing en communicatie

Nadere informatie

zakelijke dienstverlening communicatie

zakelijke dienstverlening communicatie school voor commercie & dienstverlening Zakelijke dienstverlening & Communicatie zakelijke dienstverlening & communicatie school voor commercie & dienstverlening Zakelijke dienstverlening & Communicatie

Nadere informatie

Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design

Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design # 12 Creatieve opleidingen Mode, Interieurdesign, Cibap, MultiMedia Design en Game architecture & design, Hoogeveen Jij? In de! vormgeving t groeien! n * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie:

Nadere informatie

economie & dienstverlening

economie & dienstverlening economie & dienstverlening 2013-2014 www.rocrivor.nl economie en administratie handel en ondernemerschap transport, scheepvaart en logistiek veiligheid en sport toerisme en recreatie media en vormgeving

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015. Uniformberoepen. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 12 2014-2015 Uniformberoepen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Managementassistent/ Directiesecretaresse

Managementassistent/ Directiesecretaresse Secretariële Beroepen niveau 4 Managementassistent/ Directiesecretaresse LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 3 jaar Harderwijk en Zwolle** * In Harderwijk alleen BOL ** Harderwijk: Westeinde 33 / Zwolle: Dokterspad

Nadere informatie

Marketing, Economie & Administratie

Marketing, Economie & Administratie Marketing, Economie & Administratie opleidingen 2015 2016 Administratie & Financiële Beroepen Bank- & Verzekeringswezen Juridische Dienstverlening Management Support Marketing, Sales & Communicatie www.rocva.nl

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Administratie ADMINISTRATIE ED 1-14

Opleidingen. Graafschap College. Administratie ADMINISTRATIE ED 1-14 ADMINISTRATIE Opleidingen ED 1-14 Administratie Graafschap College 2015-2016 Ga aan het werk in het hart van de organisatie Wil jij aan het werk in het hart van de organisatie? Ben je nauwkeurig? Zorg

Nadere informatie

Bonaire Vocational Acadamy /MBO

Bonaire Vocational Acadamy /MBO SGB MBO SECTOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM Bonaire Vocational Acadamy /MBO Administratie Secretarieel & Veiligheid Opleidingen Algemene Kwalificatie

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

Laat jezelf zien. Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist. Secretariële Beroepen

Laat jezelf zien. Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist. Secretariële Beroepen Secretariële Beroepen Administratief Medewerker: Secretarieel Medewerker of Telefonist/Receptionist LEERWEG: BOL/BBL* NIVEAU: 2 DUUR: 2 jaar LESLOCATIE(S): Dronten: Agripark Oost 2 Harderwijk: Westeinde

Nadere informatie

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014 SGB MBO SECTOR ADMINISTRATIE KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM create create your your future future @ MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening MBO Bonaire 2013/2014 Sector zakelijke

Nadere informatie

2015/2016. Hallo toekomst. Ik kom eraan ZORG & WELZIJN. >Check: www.roctop.nl

2015/2016. Hallo toekomst. Ik kom eraan ZORG & WELZIJN. >Check: www.roctop.nl 2015/2016 Hallo toekomst Ik kom eraan ZORG & WELZIJN >Check: www.roctop.nl 3 8 10 12 14 inhoudsopgave zorg & welzijn doktersassistent Doktersassistent - niveau 4 / BBL mbo-verpleegkundige Mbo-Verpleegkundige

Nadere informatie

Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening

Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening Juridisch Administratieve Dienstverlening niveau 4 Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Zwolle* * Zwolle: Dokterspad 2 In Nederland worden alle juridische zaken

Nadere informatie

niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle**

niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle** Financiële Beroepen niveau 2 Bedrijfsadministratief Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 2 jaar Dronten, Harderwijk en Zwolle** * In Dronten en Harderwijk alleen BOL ** Dronten: Agripark Oost 2 / Harderwijk:

Nadere informatie

De reis van je leven start hier!

De reis van je leven start hier! Kom verder bij Gilde Opleidingen De reis van je leven start hier! Gilde Opleidingen maakt kiezen makkelijker Meld je nu aan p.2 p.3 p.4 Wij maken kiezen makkelijker p.6 Leren bij Gilde Opleidingen p.11

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Facilitaire dienstverlening FACILITAIRE DIENSTVERLENING ED 10-14

Opleidingen. Graafschap College. Facilitaire dienstverlening FACILITAIRE DIENSTVERLENING ED 10-14 FACILITAIRE DIENSTVERLENING Opleidingen ED 10-14 Facilitaire dienstverlening Graafschap College 2015-2016 Als je van organiseren en aanpakken houdt Houd je ervan om dingen te regelen en te organiseren?

Nadere informatie

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ECONOMIE & DIENSTVERLENING Verkoper en verkoopspecialist Ondernemer detailhandel Filiaalmanager detailhandel Logistiek medewerker Commercieel medewerker binnendienst Vestigingsmanager

Nadere informatie

CURSUSINFORMATIE 2013-2014

CURSUSINFORMATIE 2013-2014 CURSUSINFORMATIE 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN LSSO OPLEIDINGEN Opleidingen voor kantoorfuncties INHOUD Welkom bij LSSO Opleidingen... 3 Telefonist(e) / Receptionist(e)... 5 Administratief Medewerker...

Nadere informatie