Uw vertaling van begin tot eind

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw vertaling van begin tot eind"

Transcriptie

1 Uw vertaling van begin tot eind Bij Concorde Group hebben we kwaliteit en flexibiliteit vanzelfsprekend hoog in het vaandel staan. Een vertaling moet precies aan uw wensen voldoen. Want een echt goede vertaling is meer dan alleen het omzetten van woorden van de ene naar de andere taal. Om te komen tot een eindresultaat dat volledig voldoet aan uw wensen, wordt er veel zorg besteed aan uw te vertalen tekst. In dit korte whitepaper lichten we het hele vertaalproces toe, waarvan de vertaling zelf slechts een aspect is.

2 1. Een persoonlijk gesprek Om een vertaling van de beste kwaliteit te leveren, verplaatsen wij ons graag in uw situatie. Uw aanvraag wordt daarom altijd opgevolgd met een persoonlijk gesprek. In dit gesprek stellen wij u een aantal vragen over de tekst. Zo leren wij u als klant kennen. Aan bod komen vanzelfsprekend de bron- en doeltaal, de deadline, maar Jasper Werkman Account Manager ook zaken als: Wat voor soort tekst is het? Wat voor soort bedrijf levert de tekst? De functie van Account Manager brengt heel veel dynamiek met zich mee. We krijgen bij Concorde zeer uiteenlopende vertaalaanvragen van een verscheidenheid aan klanten. Dit maakt het werk gevarieerd en uitdagend. Het succesvol achterhalen van de, soms latente, behoefte van de klant bij een inventarisatiegesprek is wat het werk voor mij leuk maakt. Daarnaast leer je elkaar natuurlijk kennen. Dat is erg prettig, zeker bij klanten die vaker iets laten vertalen. Je weet dan precies wat je aan elkaar hebt en dat komt de kwaliteit van de vertaling alleen maar ten goede. Het persoonlijke klantcontact is het hart van een geslaagd project, dat blijkt telkens weer. Wat voor belang heeft u bij de tekst? Voor wie is de tekst bedoeld? Wat is het sentiment dat de tekst moet uitstralen? Welke specifieke instructies heeft u voor de vertaling? Een wervende tekst moet overtuigen en enthousiasmeren, en dat gevoel moet ook in een vertaling tot uiting worden gebracht. In een technische handleiding moeten termen exact vertaald zijn, omdat er anders constructiefouten kunnen ontstaan. En een contract voor een grote zakelijke overeenkomst moet stipt geleverd worden en juridisch kloppen, anders loopt u veel geld mis. Door samen uw specifieke wensen te inventariseren, helpen wij uw (internationale) doelstellingen te behalen.

3 2. Een uitgebreide analyse Na afloop van het gesprek vragen we u ook altijd om de te vertalen tekst naar ons op te sturen. Dit doen wij voordat we u een offerte aanbieden, omdat een analyse van de tekst ons veel vertelt over welke behandeling het beste bij uw vertaling past. Met deze analyse kunnen wij een aantal zaken achterhalen, bijvoorbeeld: Ellen Cuijpers Project Manager Welk type bestandsindeling heeft de tekst? Hoeveel woorden moeten er worden vertaald? Zijn er termen met een mogelijke dubbele betekenis? Bij Project Management draait alles om het behouden van overzicht. Vertaalprojecten kennen soms een strakke deadline, en dan moet er snel een goede vertaler worden gevonden. Voor grote projecten naar meerdere talen moet de progressie van iedere vertaler bijgehouden worden. Soms moet je creatief zijn, om die ene vertaler van die zeldzame taal te traceren. Maar als het dan lukt, geeft dat veel voldoening. Bij ons is persoonlijk contact dus ook heel belangrijk. Iedere Project Manager heeft wel een aantal vertalers waar hij vaak mee werkt en van wie hij weet dat ze goed werk leveren. Zulke vertalers leer je op den duur ook persoonlijk kennen. Die band verbetert de samenwerking en maakt het ook nog eens heel leuk. Zijn er woorden of fragmenten die vaker voorkomen? Staat er tekst in afbeeldingen die vertaald moet worden? Een tekst waar veel herhaling in voorkomt kunnen wij tegen een lager tarief vertalen. Als u vaker een tekst bij ons laat vertalen kunnen sommige woorden vertaald worden met behulp van een vertaalgeheugen. Een gescand document moet eerst worden omgezet naar bewerkbare tekst. Een document met weinig tekst en veel afbeeldingen is snel vertaald, maar vereist wellicht een DTPbehandeling zodat tekst en afbeelding niet door elkaar lopen. Door uw tekst grondig te analyseren kunnen wij u een aanbod doen dat aansluit op uw wensen.

4 3. Een passende vertaler Als u de offerte omzet in een opdracht, komt de tekst terecht bij een Project Manager. De te vertalen tekst en de door u verstrekte informatie gebruiken we om een passende vertaler te vinden. Is de tekst medisch van aard, dan selecteren we een vertaler die gespecialiseerd is in medisch jargon. Gaat het om een De vertalers van Concorde Group Amerikaans-Engelse tekst, dan wordt er ook een Amerikaans-Engelse vertaler voor geselecteerd. En moet de tekst snel geleverd worden, dan gaat hij naar een vertaler die gewend is spoedopdrachten uit te voeren. Concorde Group heeft een database van freelancevertalers, editors, tolken, copywriters, dtp ers, andere resources en bureaus wereldwijd. Voordat een vertaler wordt opgenomen in onze database doorloopt hij eerst onze selectieprocedure. Gelet wordt op de opleiding, ervaring en de referenties van een vertaler. Pas bij gebleken geschiktheid nemen we de vertaler op in onze database. Als een vertaler de opdracht accepteert, ontvangt hij van de Project Manager Wij werken overwegend met in country vertalers. Dat wil zeggen dat zij niet alleen de doeltaal technisch beheersen, maar ook wonen en werken in het land waar die taal gesproken wordt. Hun kennis van het dagelijks gebruik en de fijne nuances van de taal kunnen zij inzetten om uw boodschap perfect te vertalen. Het kan voorkomen dat de vertaler een vraag of opmerking over de tekst heeft. alle informatie over uw tekst en de vertaalopdracht in een zogenaamde purchase order. Deze purchase order bevat tevens specifieke instructies die u kunt meegeven aan de vertaler, zoals een bedrijfsterm die altijd op dezelfde manier vertaald dient te worden, of een bepaald segment dat u niet vertaald wilt hebben. Of wellicht wilt u een wijziging in de tekst of instructie doorgeven. Tijdens het vertaalproces verzorgt de Project Manager het contact tussen de vertaler en u. Door de vertaler te vinden die het beste bij uw wensen aansluit, zorgen wij voor de perfecte vertaling van uw boodschap.

5 Technologische vooruitgang in de vertaalindustrie Vertalen blijft mensenwerk, maar is al lang geen handwerk meer. Er bestaan veel softwarepakketten die het leven van een vertaler vergemakkelijken. Hieronder een aantal voorbeelden. SDL Trados Deze software biedt complete technische ondersteuning bij het vertaalproces. Een document kan gecheckt worden op spelfouten en woordherhaling. Dit bespaart tijd en kosten. Ook kunnen vertaalgeheugens worden geladen om consistentie tussen meerdere documenten te verbeteren. Programmeertaal in een document wordt vastgezet, zodat een vertaler probleemloos software of websites kan vertalen zonder de broncode aan te tasten. Wordbee Wordbee is een online communicatieplatform waar de vertaler, klant en projectmanager bijeenkomen voor de afhandeling van vertaalopdrachten. De vertaler kan opmerkingen plaatsen waarop de klant kan reageren. Daarnaast wordt de doorlooptijd van vertaalopdrachten verkort door de gecentraliseerde afhandeling van vertaalopdrachten. 4. Een grondige controle Voordat we u de vertaalde tekst sturen, onderwerpt de Project Manager de tekst aan een uitgebreide controle. Onze Project Managers spreken naast Nederlands en Engels een of meerdere vreemde talen. Hierdoor zijn zij in staat vertalingen kwalitatief te beoordelen. Door de bron- en doeltekst nauwkeurig te vergelijken wordt een aantal zaken gecontroleerd: Zijn er geen spelfouten gemaakt? Is de vertaling compleet? Zijn de instructies nageleefd? Is de opmaak in orde? Is de vertaling in het juiste bestandsformaat geleverd? Als aan alles voldaan is, ontvangt u van ons de vertaling. Mocht u onverhoopt toch niet tevreden zijn over de vertaling, dan zorgen wij vanzelfsprekend voor een oplossing. Uw Account Manager en Project Manager bespreken samen met u wat nodig is om u alsnog tevreden te stellen. Door ook na levering helder met u te communiceren, laten we niets aan het toeval over.

6 Wilt u met uw bedrijf internationale stappen zetten, dan is het van essentieel belang dat u met iedereen kunt communiceren. Waar dan ook ter wereld, in wat voor taal dan ook. Concorde Group heeft een passie voor taal en ruim twintig jaar ervaring in meertalige communicatie. Deze passie en ervaring zetten we graag in om uw succes op de internationale markt mogelijk te maken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neemt u dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden om uw internationale communicatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bezoekadres: Concorde Group BV Burgemeester Haspelslaan NB Amstelveen Postadres: Concorde Group BV Postbus AC Amstelveen Website: Tel: Fax:

Gespecialiseerd in technische en juridische vertalingen en taaltrainingen op maat

Gespecialiseerd in technische en juridische vertalingen en taaltrainingen op maat Wij zorgen ervoor dat u goed begrepen wordt. Overal ter wereld. Gespecialiseerd in technische en juridische vertalingen en taaltrainingen op maat Polydioma Schipholweg 275 1171 PK Badhoevedorp, (+31) 020

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Pensioen aanvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook

Nadere informatie

Vertalen. Een kwestie van kwaliteit! Vertaalwijzer voor opdrachtgevers

Vertalen. Een kwestie van kwaliteit! Vertaalwijzer voor opdrachtgevers Vertalen Een kwestie van kwaliteit! Vertaalwijzer voor opdrachtgevers U wilt een vertaling laten maken, maar u weet niets of weinig van vertalen af? Deze vertaalwijzer helpt u op weg. Is er verschil tussen

Nadere informatie

Meer dan alleen vertalen. Meer dan alleen vertalen

Meer dan alleen vertalen. Meer dan alleen vertalen 3 4 Vertaalbureau.nl B.V. Pedro de Medinalaan 75 1086 XP Amsterdam 020 419 1568 info@vertaalbureau.nl www.vertaalbureau.nl Vertaalbureau.nl B.V., 2015 Welkom bij Vertaalbureau.nl 1 Vertaalbureau.nl is

Nadere informatie

Vertalen. Een kwestie van kwaliteit! Vertaalwijzer voor opdrachtgevers

Vertalen. Een kwestie van kwaliteit! Vertaalwijzer voor opdrachtgevers Vertalen Een kwestie van kwaliteit! Vertaalwijzer voor opdrachtgevers U wilt een vertaling laten maken, maar u weet niets of weinig van vertalen af? Deze vertaalwijzer helpt u op weg. Is er verschil tussen

Nadere informatie

Onze Dienstenwijzer. huis-hypotheek.nl/hoorn-infact

Onze Dienstenwijzer. huis-hypotheek.nl/hoorn-infact Onze Dienstenwijzer Huis & Hypotheek Hoorn InFact (statutair: Welke Financieel Adviseurs B.V.) Boedijnhof 82 1628 SE Hoorn KvK 37087343 AFM 12008374 Dienstenwijzer Huis & Hypotheek Hoorn InFact - versie

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

gen O Verm D DV V e r z e k e r i n g e n - z A k e L i J k r i S i C O B e H e e r - H y p O t H e k e n - p e n S i O e n p L A n n i n g

gen O Verm D DV V e r z e k e r i n g e n - z A k e L i J k r i S i C O B e H e e r - H y p O t H e k e n - p e n S i O e n p L A n n i n g DVD Vermogen Verzekeringen - ZAKELIJK RISICOBEHEER - Hypotheken - pensioenplanning In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

de Voordelen Van X-eQUo Voordelen WerVing & selectie Voordelen interim management Voordelen detachering Voordelen payrolling Voordelen detavast

de Voordelen Van X-eQUo Voordelen WerVing & selectie Voordelen interim management Voordelen detachering Voordelen payrolling Voordelen detavast de Van X-eQUo WerVing & selectie detachering detavast payrolling interim management Grondige inventarisatie van opdrachtgever en kandidaten. Duidelijke informatieoverdracht. Persoonlijk en discreet. Open

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

Handleiding freelancevertalers

Handleiding freelancevertalers Handleiding freelancevertalers Inhoud 1. Inschrijven bij Concorde...4 2. Algemene regelingen bij Concorde voor vertaalopdrachten...7 3. Communicatie...8 4. Language Networks online trainingen... 9 5. Bestanden...9

Nadere informatie

Computer bedrijf SylFer. Portfolio: Onderdeel webdesign Computerbedrijf SylFer V.O.F. Datum:

Computer bedrijf SylFer. Portfolio: Onderdeel webdesign Computerbedrijf SylFer V.O.F. Datum: Tros 20 3421 KR te Oudewater Telefoon Ferry : 06-42722268 Telefoon Sylvia : 06-42722269 Receptie : 06-42722267 Office : 0348-561766 Telefax : 0348-565180 E-mail : info@sylfer.nl KVK : 30.16.98.32 RABO

Nadere informatie

BUDGETBEHEER & -COAC HING. Budgetbeheer & Budgetcoaching. Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan?

BUDGETBEHEER & -COAC HING. Budgetbeheer & Budgetcoaching. Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan? BUDGETBEHEER & -COAC HING Budgetbeheer & Budgetcoaching Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan? Wat staat er in dit informatieboekje? >> Dit boekje is gemaakt door Senturra Bewindvoering B.V.

Nadere informatie

Brochure. Oplossingen die werken!

Brochure. Oplossingen die werken! Brochure Kersten RTD maken méér mogelijk Iedereen wil graag zo gewoon mogelijk bewegen, wonen, werken en communiceren. Voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen is dat

Nadere informatie

Tolken en vertalen: Taal in actie. Europese Commissie

Tolken en vertalen: Taal in actie. Europese Commissie Tolken en vertalen: Taal in actie Europese Commissie Europe Direct helpt u antwoord te vinden op uw vragen over de Europese Unie Gratis nummer (*): 00 800 6 7 8 9 10 11 (*) Als u mobiel of in een telefooncel

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN FINANCIEREN? EEN PRIMA OPTIE! Mobiel+ Autofinancieringen biedt verschillende financieringsvormen die helemaal kunnen

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Hypoinsur Dienstenwijzer -2015. Pagina 1

Hypoinsur Dienstenwijzer -2015. Pagina 1 Hypoinsur - Dienstenwijzer Wij hechten grote waarde aan helderheid en transparantie, duidelijke uitleg over onze werkwijze en beloning. Om u vooraf te informeren over onze dienstverlening, ontvangt u dit

Nadere informatie

Bedrijfsintroductie Euro-Com International B.V.

Bedrijfsintroductie Euro-Com International B.V. Bedrijfsintroductie Euro-Com International B.V. Euro-Com International B.V. Auteur: Remco Kok Operationeel directeur In samenwerking met: Malon Hamoen Algemeen directeur Januari 2014 Inhoudsopgave 1. Algemene

Nadere informatie

!"..02!3& +.4..107..07.?0B@ !!"!!#$%&'()*+ !"#$!" : 1 ) ' C : 44.4B// " " *, -,./01 "!!234 56,./01 "/4/7. '1, 8 $, % : >5>5A A >5 >5 9 :.2,/.!3,..

!..02!3& +.4..107..07.?0B@ !!!!#$%&'()*+ !#$! : 1 ) ' C : 44.4B//   *, -,./01 !!234 56,./01 /4/7. '1, 8 $, % : >5>5A A >5 >5 9 :.2,/.!3,.. !!!"!!#$%&'()*+ " *, -,./01 "!!234 56,./01 "/4/7. '1, 8 $, 9 :.2,/.!3,.. ' $.22177 47 4 : 9, 1)+ ) # :, = 5+ = )' = >5 = (5 = # = # # 5+?@ : 5+!"..02!3& 5 +.4..107..07.?0B@!"#$!" : 1 ) ' C : 44.4B// "

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Zakelijk

Dienstverleningsdocument Zakelijk Dienstverleningsdocument Zakelijk Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

Taaltovenaar en puzzelaar

Taaltovenaar en puzzelaar Taaltovenaar en puzzelaar Een interview met Linda Broeder door Margriet Schouten In dit interview vertelt Linda Broeder over het beroep vertalen. Zij spreekt over uiteenlopende zaken, zoals de voor- en

Nadere informatie

Totaalconcept. op elkaar afgestemde softwaremodules en diensten die samen tot De nieuwe kijk op marketing & sales leiden.

Totaalconcept. op elkaar afgestemde softwaremodules en diensten die samen tot De nieuwe kijk op marketing & sales leiden. Totaalconcept CRM-software kunt u overal kopen. Net als adressen voor uw direct mailacties. En ook software voor e-mailmarketing is er in overvloed. Maar één leverancier, die alle benodigde producten en

Nadere informatie

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt leven zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud DEFAM. Specialist in verantwoord lenen. Bent u op zoek naar een geschikte lening van DEFAM of wilt u een lening aanvragen? Maak dan een

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Cursus systematisch terminologiebeheer 2. WAT IS TERMINOLOGIE? 1. INTRODUCTIE. 2.1 Termen en concepten

Cursus systematisch terminologiebeheer 2. WAT IS TERMINOLOGIE? 1. INTRODUCTIE. 2.1 Termen en concepten Cursus systematisch terminologiebeheer (door Attila Görög & Dr. Hennie van der Vliet, medewerkers van het Steunpunt Nederlandstalige Terminologie) van de gebruikte bronnen en de definities van de bron-

Nadere informatie