Printen op de multifunctionals: veelgestelde vragen (FAQ) en tips

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Printen op de multifunctionals: veelgestelde vragen (FAQ) en tips"

Transcriptie

1 Printen op de multifunctionals: veelgestelde vragen (FAQ) en tips Pasjes Hoe koppel ik een printpas? Een nieuwe gebruiker kan zijn of haar printpas koppelen door de instructies te volgen op de flyers die in de buurt van de printers hangen. Extra maatregelen zijn nodig als de gebruikers al een printopdracht heeft verzonden naar de printer. In dit geval zal er een andere weergave worden getoond dan is vermeld in de flyer. Als de gebruiker handmatig heeft ingelogd op de printer, zal de knop met het huisje ingedrukt moeten worden(home Page) en dan de instructies van de flyer opvolgen. Wat doe ik met een printpas als ik het niet meer nodig heb? Er zijn 2 soorten printpassen: * De witte printpas, die overal gratis binnen de UU verkrijgbaar is. * De speciale passen, druppels, die naast printen ook andere functies hebben. De witte printkaartjes kunnen opgestuurd worden naar ITS-Printing. Ze worden niet ontkoppeld, maar voorlopig opgeborgen. ITS-Printing bepaalt later wat met de pas gebeurt. Opsturen naar: ITS-Printing Bestuursgebouw kamer 3.61 De speciale passen kunnen ontkoppeld worden van de huidige gebruiker.pas daarna kan iemand anders de pas aan zichzelf koppelen. Hiervoor dient de nieuwe gebruiker een melding bij de servicedesk te laten aanmaken.

2 Wat als ik mijn printpas, die ik geregistreerd heb (ofwel gekoppeld heb aan mijn Solis-id), vergeten ben? Je kunt je altijd handmatig op de printer aanmelden via Andere Aanmelding onder het icoon "Printen". Je voert daar je Solis-id en Soliswachtwoord in. Ik ben mijn printpas verloren, wat nu? Regel een nieuwe printpas Dat kan een pas met RFID zijn die je al hebt zoals bijv. je ov-chipkaart, of je kunt een gratis printpas ophalen bij de balie van de universiteitsbibliotheek. Loop naar een printer toe en volg de instructies voor het koppelen van de nieuwe pas. Vanaf dat moment kan de oude niet meer gebruikt worden. Papier Hoe kan ik printen op briefpapier of etiketten? In sommige printers zit standaard briefpapier. Dit is meestal bij het secretariaat of de afdeling zelf bekend. Je kiest dan in bijvoorbeeld MS Word voor "briefhoofd" bij de pagina-instellingen in het printmenu. Indien er standaard geen briefpapier in de printer zit, moet je de handmatige invoerlade gebruiken. Handleidingen voor printen op o.a. briefpapier en etiketten vind je op de intranetpagina Printen, kopiëren, scannen. Hoe kan ik een document op een ander soort papier afdrukken? Selecteer via de tekstverwerker de gewenste optie bij het afdrukken de handinvoer (lade 5). Gebruik de handmatige invoer (lade 5) aan de linker zijkant van de multifunctional en voer daar het papier in. Volg de instructies op het scherm van de printer. De Xerox printers zijn niet geschikt voor grote opdrachten. Wat is een grote opdracht? Een opdracht die meer dan 15 minuten in beslag neemt. Een opdracht waarbij het aantal kopieën groter is dan de inhoud van de kleinste lade.

3 Voor grote opdrachten kan je contact opnemen met - het Facilitair Centrum (FSC), tel. (030) Of bezoek: Xerox Reproshop! Balognalaan CJ Utrecht Kamer: BGG, hal eerste links Mail: xerox.reproshop@hu.nl Tel. +31 (0) Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: Gelieve uw drukklare PDF-bestanden op USB aan te leveren. Hoeveel papier past er in het Xerox Workcentre 7855 model: Lade 1: 520 sheets (normaal, wit, A3) Lade 2: 520 sheets (briefpapier, normaal, wit, A4) Lade 3: 867 sheets (normaal, wit, A4) Lade 4: sheets (normaal, wit, A4) Lade 5: 100 sheets (handmatige lader voor andere soorten papier) Hoe kan een gebruiker zien hoeveel papier er in een lade zit? Druk op de vierde knop op het printerdisplay (apparaatstatus). Dan, op de rechterkant, op ladestatus. Wat gebeurt er als het papier opraakt tijdens een printopdracht. De printer stopt en de taak wordt geannuleerd. Als je meerdere opdrachten hebt geprint worden alle niet geprinte opdrachten geannuleerd. De opdrachten moeten opnieuw naar de printer worden gestuurd.

4 Mobiel printen Kan ik printen vanaf mijn laptop? Ja, mits je verbonden bent met het draadloze netwerk eduroam. Handleidingen voor OSX, Windows en Ubuntu vind je op de intranetpagina Printen, kopiëren, scannen. Kan ik printen vanuit mijn smartphone of tablet? Ja, dat kan met Mobile Print. Instructies en uitgebreide informatie vind je op de intranetpagina Printen, kopiëren, scannen onder het kopje Mobile Print. Scannen Hoeveel tijd heb ik om mijn printopdrachten op te halen? Je hebt 72 uur de tijd je printopdrachten af te halen op een multifunctional nadat je de printopdracht hebt gegeven. Ik heb een scanopdracht (Scan-to-mail). Hoe groot mag deze maximaal zijn? Een scanopdracht mag maximaal 20 MB zijn. Het is moeilijk aan te geven hoe groot jouw opdracht zal worden; dit hangt af van het aantal pagina s, de scankwaliteit (aantal DPI) en of je in kleur of zwart-wit scant. Is je scanopdracht te groot, dan wordt het resultaat niet naar je mailbox gestuurd. Probeer dan je scanopdracht in delen te doen (splitsen). Ik heb meerdere losse pagina s die ik wil scannen. Hoe kan ik deze pagina s combineren tot één document in mijn mailbox (PDF)? Gebruik de functie scannen opbouwopdracht. De handleiding vind je op de intranetpagina Printen, kopiëren, scannen.

5 Overig Hoe ver is de printer met mijn opdracht? Een gebruiker kan zien hoe ver de printer is bij het afdrukken van de opdracht. Dit kan niet automatisch worden weergegeven maar door het indrukken van de 'opdracht statusknop. Druk op de derde knop van het display. Als ik ga printen, moet ik steeds een keuze maken tussen twee opties: een icoon met een gebouw, en een poppetje. Wat is dit? Je hebt een dubbele beurs omdat je zowel student als medewerker bent. Lees hiervoor de instructie op de intranetpagina Printen, kopiëren, scannen. Wat houdt het uitroepteken in bij mijn printopdracht? Dit betekent dat de opdrachten nog niet volledig aanwezig zijn op de printer. Er zal dan gewacht moeten worden tot de opdrachten volledig op de printer staan. Als je niet wacht en toch gaat printen kun je de volledige opdracht verliezen.

6 Een gebruiker heeft problemen met het printen van een document. Kan de gebruiker terugbetaald worden voor deze foute pagina's? Nee. In de meeste gevallen worden fouten gegenereerd door een beschadigd document of de verkeerde instellingen in een document. Dit zijn verantwoordelijkheden van de gebruiker. Om zoveel mogelijk onverwachte fouten te vermijden kan de gebruiker een document splitsen en in delen afdrukken. Dit wordt aanbevolen voor een document met meerdere afbeeldingen of lagen van kleuren. Error pagina's zijn waardevol om erachter te komen wat er mis is met een document. Kunnen gasten (met een gastaccount) printtegoed terugkrijgen of overzetten op het account van iemand anders? Nee, dit is niet mogelijk. Een gastaccount is een jaar geldig. Als binnen dat jaar het printtegoed niet is opgemaakt, kun je het gastaccount verlengen om het printtegoed alsnog op te maken. Printtegoed kan nooit overgezet worden op een ander account. Hoe werken de Timers op de Multifunctionals? Omwille van de veiligheid is er een 15 minuten time-out instelling actief. Dit betekent dat je na 15 minuten zonder het aanraken van het scherm automatisch wordt afgemeld en de lopende taak wordt geannuleerd. Na het inloggen op de MF komt er als je 15 minuten het scherm niet hebt aangeraakt een pop-up bericht voor 5 seconden in beeld. Als je deze niet bevestigt, wordt de sessie gestopt. Dit betekent dat het restant van lopende taak zal worden geannuleerd en je niet hoeft te betalen voor de nietafgedrukte pagina's. Deze boodschap kun je voorkomen door binnen 15 minuten het scherm aan te raken. Zodoende verleng je de timer met 15 minuten.

7 Overwegingen voor de time-out instelling: Andere gebruikers kunnen de opdracht niet stoppen. Vertrouwelijk afdrukken kunnen niet lang onbeheerd worden achtergelaten. Je kunt snel actie ondernemen als de papierbak leeg is of de uitvoerlade vol is. Omdat in deze gevallen de lopende taak stopt. De uitvoerlade kan 2000 vellen papier, en 1000 vellen met nietjes ontvangen. Je vermijdt vergeten afgedrukte taken op de MF. Dit model printer kan een zwart-wit documenten met een snelheid van pagina's per minuut afdrukken. Bereken zelf de tijd die nodig is om te printen / kopiëren. En raak het scherm regelmatig om de timer te verlengen. Het pop-up bericht wordt weergegeven gedurende 5 seconden. Dit kan niet worden veranderd. De transactie portal waar een gebruiker alle print transacties kan zien (printportal.uu.nl) bevat informatie over het aantal afgedrukte papieren zijden. Is deze informatie juist? Dat hangt er vanaf. Bijvoorbeeld: Een zwart/wit afdruk voor een student kost 3 cent (voorkant) en 2,5 cent (achterkant). Het afdruksysteem rondt dit af met 0,5 cent. Dus de achterkant kost ook 3 cent. Deze afronding is in het systeem te zien als een extra gedrukte kant. De kosten per afdruk worden correct weergegeven, alleen de kolom met gedrukte pagina's toont door de afronding een extra gedrukte pagina. Dit is 'by design' en kan niet worden gewijzigd. *Sommige UU studenten volgen een opleiding bij het Universitair Medisch Centrum (UMCU).Het UU Follow Me systeem is niet geïmplementeerd bij het UMCU. UU Studenten kunnen hun netwerk printcredits gebruiken bij het UMCU

HANDLEIDING. Basisfunctionaliteiten gebruiken van de multifunctionals. Beschikbaar gesteld door: ITS Versie: 2015-03-03

HANDLEIDING. Basisfunctionaliteiten gebruiken van de multifunctionals. Beschikbaar gesteld door: ITS Versie: 2015-03-03 Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Basisfunctionaliteiten gebruiken van de multifunctionals Beschikbaar gesteld door: ITS Versie: 2015-03-03 Algemeen Overal op de universiteit

Nadere informatie

Veel gestelde vragen printen, FAQ Printen op de TU Delft

Veel gestelde vragen printen, FAQ Printen op de TU Delft Veel gestelde vragen printen, FAQ Printen op de TU Delft Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Algemeen... 4 1.1 Wat is een MFP?... 4 1.2 Wat is FollowMe printen?... 4 1.3 Wat is Xerox Mobile Print?... 4

Nadere informatie

_ Multifunctionele printer (MFP)

_ Multifunctionele printer (MFP) SSC-ICT// _ Multifunctionele printer (MFP) Installatie en gebruik 15 maart 2016 Versie 1.2 _ Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Toevoegen van MFP op DWR PC of laptop 4 3. Printen 7 4. Scannen 9 5. Mogelijke

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16 Digitale ondersteuning in onderwijs Studenten schooljaar 15/16 Handleidingen http://handleidingenict.summacollege.nl/ Draadloze netwerken SUMMASTART: De inlogcode met wachtwoord kan niet vast ingesteld

Nadere informatie

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.)

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Deze handleiding beschrijft hoe je op een Xerox-Multifunctional via de handmatige

Nadere informatie

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen.

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen. Handleiding Mobiel Printen via Xerox App 18-9-15 1. Voorwaarden - app vereist ios 7.0 of nieuwer - app vereist Android versie 4 of hoger. - er is momenteel nog geen app voor Windows Phone/MS Surface tablet.

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart.

Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart. Hieronder vindt u een instructie over het gebruik van PasNL in combinatie met het digitaliseren van de Careyn kaart. PasNL app. 1.1. Installeren van PasNL app De PasNL app is beschikbaar voor iphone en

Nadere informatie

Handleiding kleurenprinter

Handleiding kleurenprinter Handleiding Kleurenprinter Datum: 27-10-08 1 van 10 Kleurenprinter installeren. Binnen de HvA wordt gebruik gemaakt van OCE hybride printers (zwart/wit printen en kopiëren) én kleurenprinters. Het installeren

Nadere informatie

KI 0831 Multifunctional gebruikershandleiding basisfuncties KI 0831 Kennisitem

KI 0831 Multifunctional gebruikershandleiding basisfuncties KI 0831 Kennisitem KI 0831 Multifunctional gebruikershandleiding basisfuncties KI 0831 Kennisitem Kennisgegevens Naam Multifunctional gebruikershandleiding basisfuncties Omschrijving Deze handleiding omschrijft het gebruik

Nadere informatie

Om snel een printopdracht te printen kun je gebruik maken van Mobiel Printen. Stuur de mail en bijlage(s) naar print@uu.nl.

Om snel een printopdracht te printen kun je gebruik maken van Mobiel Printen. Stuur de mail en bijlage(s) naar print@uu.nl. Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Draadloos printen vanaf OS X (Mac) Let op: Deze handleiding is geschikt voor OS X versie 10.7 en hoger. Om snel een printopdracht te printen

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Studentenpas

Veelgestelde vragen. Studentenpas Veelgestelde vragen Studentenpas 1. Hoe kan ik mijn saldo opwaarderen? Het saldo dat gekoppeld is aan je studentenpas kun je opwaarderen via een Pinpoint op een van de locaties van de STC-Group of via

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... 3 Inleiding Hoe werkt het? Werken met printtegoed FAQ Myprint

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... 3 Inleiding Hoe werkt het? Werken met printtegoed FAQ Myprint Documentbeheer Versie Datum Auteur(s) Wijziging 1.0 22 juni 2017 M. el Hamouti Eerste Versie 1.1 29 juni 2017 M. el Hamouti Inhoudelijke aanpassingen 2.0 25 juli 2017 M. el Hamouti Definitieve versie Inhoudsopgave

Nadere informatie

Printen bij College Zuid

Printen bij College Zuid Printen bij College Zuid Inhoud Printen... 3 Voordat je kan printen... 4 1 MyPrint-account... 4 1.1 Aanmelden myprint... 4 2 Printer installeren op apparaten... 7 2.1 Printer installeren op computer...

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Wie krijgt de nieuwe campuskaart? Iedere medewerker en student van de Technische Universiteit Delft krijgt een nieuwe campuskaart.

Wie krijgt de nieuwe campuskaart? Iedere medewerker en student van de Technische Universiteit Delft krijgt een nieuwe campuskaart. Aanleiding vervanging campuskaart Waarom krijg ik een nieuwe campuskaart? De nieuwe campuskaart is ontwikkeld met als doel er in de toekomst nieuwe functionaliteiten aan toe te kunnen voegen en om in de

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces Doelstelling: Voor de eerste keer inloggen Mijn Merces en het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Daarnaast willen wij u in het kort uitleggen hoe u het portaal dient te gebruiken. Begin Tip! Ga naar

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart

Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart Sinds maart 2013 kunnen alumni hun lidkaart zelf afdrukken vanuit het Alumni Portaal. De lidkaarten worden dus niet meer per post verzonden zoals dit vroeger gebeurden

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Als je na het volgen van deze handleiding nog steeds niet kan inloggen, neem dan contact op met de Xtilton ServiceDesk

Als je na het volgen van deze handleiding nog steeds niet kan inloggen, neem dan contact op met de Xtilton ServiceDesk Wachtwoord opnieuw instellen Het is vervelend als je wachtwoord niet meer werkt of je account is vergrendeld. Het is nu in veel gevallen mogelijk om 24 uur per dag zelfstandig je wachtwoord aan te passen.

Nadere informatie

VinGa handleiding. Inhoudsopgave. 1 Inleiding. Vinga 1.1 www.vingerafdrukherkenning.nl Pagina 1 van 7

VinGa handleiding. Inhoudsopgave. 1 Inleiding. Vinga 1.1 www.vingerafdrukherkenning.nl Pagina 1 van 7 VinGa handleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Mogelijkheden van VInGa... 2 2.1 Bij binnenkomst van gasten... 2 2.2 2.3 Na afloop van de avond... 2 De ledenlijst... 2 2.4 De ledenpas (niet in VinGa

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Gebruik retouren App

Gebruik retouren App Gebruik retouren App Document versie 1.0 Document versie Datum Auteur(s) Versie Beschrijving 06-05-2014 DBK 1.0 Gebruik retouren app INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Installeren Retouren app... 3 3 Gebruik retouren

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner.

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner. Deze scanner wordt geleverd met de softwaretoepassingen Readiris Pro 12 en IRIScan Direct (enkel Windows). De bijbehorende

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 4 5 Aanraakscherm

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP bieden wij u de mogelijkheid om zelf als abonnee uw gegevens, e-mailadressen en telefonie-instellingen te beheren. Ook is het mogelijk uw gesprekskosten

Nadere informatie

Handleiding GBO Helpdesk voor aanmelders

Handleiding GBO Helpdesk voor aanmelders Inhoud 1 Inleiding... 2 2 In- en uitloggen... 3 2.1 Webadres GBO Helpdesk... 3 2.2 Inloggen... 3 2.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2.4 Uitloggen... 4 3 Incidenten... 5 3.1 Incident aanmelden... 5 3.2 Bijlage

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Handleiding TagMyDoc

Handleiding TagMyDoc Handleiding TagMyDoc Februari 2013 Voorwoord In BoekTweePuntNul (uitgave oktober 2012, ISBN 9789059063501) vindt men een beschrijving van de tool TagMyDoc. Een uitgebreide, Engelstalige handleiding vindt

Nadere informatie

Handleiding Self Service Password Reset

Handleiding Self Service Password Reset Handleiding Self Service Password Reset Wachtwoord veranderen of vergeten Indien je het wachtwoord, behorend bij je account van Landstede groep vergeten bent, kun je een nieuwe genereren. Let op! Hieronder

Nadere informatie

> pagina 1. Printen op het Algemeen Secretariaat. Handleiding printen en scannen op het AS versie 1.0

> pagina 1. Printen op het Algemeen Secretariaat. Handleiding printen en scannen op het AS versie 1.0 > pagina 1 Printen op het Algemeen Secretariaat > pagina 2 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 VERSIELIJST... 2 1. INLEIDING... 3 2. DE PRINTER... 4 3. PRINTEN... 5 3.1 Printen vanuit Office... 5 3.2 Aangepast

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n Naslagkaart voor de 5210n / 5310n 1 2 3 4 VOORZICHTIG: Neem zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften in de Handleiding voor eigenaren door voordat u de Dell-printer gaat instellen en gebruiken. 5 6 7 8 1

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Scannen met de kopieertoestellen

Scannen met de kopieertoestellen Scannen met de kopieertoestellen Met sommige toestellen kan je ook scannen Welke en waar: elk kleurenkopieertoestel (mediatheek blok R, blok P, AD, OLB, hemelrijk + secretariaat hemelrijk +AD de 3165 met

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

HANDLEIDING APPLICATIE VERREKENING NEVENINKOMSTEN DECENTRALE POLITIEKE AMBTSDRAGERS (NIPA APPLICATIE) (VERSIE 1.1)

HANDLEIDING APPLICATIE VERREKENING NEVENINKOMSTEN DECENTRALE POLITIEKE AMBTSDRAGERS (NIPA APPLICATIE) (VERSIE 1.1) HANDLEIDING APPLICATIE VERREKENING NEVENINKOMSTEN DECENTRALE POLITIEKE AMBTSDRAGERS (NIPA APPLICATIE) (VERSIE 1.1) Helpdesk NIPA 038 467 487 4 Postbusverrekening@minbzk.nl Dd: 6 MAART 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie

Handleiding Werken met vrije printerkeuze

Handleiding Werken met vrije printerkeuze Handleiding Werken met vrije printerkeuze Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie Classificatie Publiek 16 januari 2017 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

Wijzigingen in Vetware per 30 maart 2015

Wijzigingen in Vetware per 30 maart 2015 Faculteit Diergeneeskunde Wijzigingen in Vetware per 30 maart 2015 versie 1.1 Overzicht Inleiding... 2 Starten van Vetware... 2 Nieuwe iconen voor breedbeeldschermen en taalgebruik... 2 Beveiligingsmelding

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden.

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden. F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Voor het aanvragen van een TopMec jaarabonnement is een mijngrossier.nl account nodig. Heeft u al een mijngrossier.nl account en wilt een TopMec

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s.

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s. 1. Het Internet Schooldossier (ISD) Het Internet Schooldossier (ISD) is een beveiligde website van de Inspectie van het Onderwijs waarlangs de onderwijsinstellingen gegevens met de Inspectie kunnen uitwisselen.

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding Order2Cash

Handleiding Order2Cash Handleiding Order2Cash Inhoud Order2Cash...3 Persoonlijke online omgeving...3 Geen account...4 Inloggen...5 Koppelen / Ontkoppelen...6 2 Order2Cash Uw facturen ontvangt u digitaal via Order2Cash. Binnen

Nadere informatie

1 Inleiding... 3. 2 Voorbereiding jaarovergang uitvoeren... 4. 3 Groepsindeling nieuwe schooljaar... 5. 4 Nieuwe groepen maken in C3LO...

1 Inleiding... 3. 2 Voorbereiding jaarovergang uitvoeren... 4. 3 Groepsindeling nieuwe schooljaar... 5. 4 Nieuwe groepen maken in C3LO... Handleiding Jaarovergang C3LO 2011-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding jaarovergang uitvoeren... 4 3 Groepsindeling nieuwe schooljaar... 5 4 Nieuwe groepen maken in C3LO... 6 5 Start de

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP heeft u de mogelijkheid om zelf uw abonneegegevens te beheren. Ook kunt u tvpluspakketten aan- en uitzetten. SKP 3in1- en internetabonnees

Nadere informatie

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de button Mijn Merces. Geschreven door: Servicedesk Merces@Work

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de button Mijn Merces. Geschreven door: Servicedesk Merces@Work Doelstelling: Voor de eerste keer inloggen Mijn Merces en het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Daarnaast willen wij u in het kort uitleggen hoe u het portaal dient te gebruiken. Begin Ga naar www.merces.nl

Nadere informatie

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere FAQ Dash-app Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV v o i c e w o r k s. c o m Postbus 60281 1320 AH Almere t. 036 760 66 00 advies@voiceworks.com Inhoud 1 Algemeen 4 1.1 Wat is

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Handheld

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Handheld Handleiding Fiscaal Parkeren Handheld Auteur: Karel van der Weide BySpy Products B.V. 2018 29-01-2018 versie 2.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Fiscaal parkeren starten 3 Parkeerbon 4 Kenteken

Nadere informatie

bedrijfsnaam.online-werkplek.nl gebruikersnaam je wachtwoord moet je bij eerste aanmelding wijzigen

bedrijfsnaam.online-werkplek.nl gebruikersnaam je wachtwoord moet je bij eerste aanmelding wijzigen I Connect People A. Plesmanlaan 9 9615 TJ Kolham Kolham, vrijdag 20 augustus 2010 Bedrijfsnaam Naam Gebruiker Betreft: Gebruikershandleiding van de Online Werkplek Hallo Naam Gebruiker, Welkom bij de Online

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Instructies Microsoft Entourage Pagina 1

Instructies Microsoft Entourage Pagina 1 Instructies Microsoft Entourage Pagina 1 Instructies Microsoft Entourage Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Microsoft Entourage en we laten zien hoe u de

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel Hulp krijgen Voor informatie/assistentie, raadpleegt u het volgende: Handleiding voor de gebruiker voor informatie over het gebruik van de Xerox 4595. Ga voor online hulp naar: www.xerox.com Klik op de

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Korte handleiding digitaal personeelsdossier

Korte handleiding digitaal personeelsdossier Korte handleiding digitaal personeelsdossier Vanuit thuis kan ook ingelogd worden. Ga naar https://webportal.jbz.nl Log hier eerst in met je gebruikersnaam en wachtwoord net als op je PC op je werkplek.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Inlogprocedure Comvio SBC Online

Inlogprocedure Comvio SBC Online Inlogprocedure Comvio SBC Online Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van Comvio SBC. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio b.v. Versie 1.0 Juli

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College Handleiding Wi-Fi Nordwin College Onderwerp : Wi-Fi Datum : Februari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Niets

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 5 Ontgrendeling

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Handleiding Self Service Wachtwoord Reset. 180 Dagen

Handleiding Self Service Wachtwoord Reset. 180 Dagen Handleiding Self Service Wachtwoord Reset Wachtwoord veranderen of vergeten Indien je het wachtwoord, behorend bij je account van Landstede groep vergeten bent, kun je een nieuwe genereren. Let op! Hieronder

Nadere informatie

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? 1. Vooraf 2. Wat heb je nodig? A. Besturingssoftware B. Browsers C. Kaartlezer D. Java plugin E. Wat kan er foutlopen? 3. Hoe ondertekenen?

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit een zestal delen: - Deel 1:

Nadere informatie

Websubmission. PDF afdrukken doorsturen via het web

Websubmission. PDF afdrukken doorsturen via het web Websubmission PDF afdrukken doorsturen via het web informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 PDF A bestand aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1101 - Uurregistratie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1101 - Uurregistratie Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1101 - Uurregistratie www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Module configuratie...4 3 Module uitleg...5 3.1Tijd registratie

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Handleiding Magister voor ouders Voor onze schooladministratie maken wij gebruik van het programma Magister. Dit programma stelt ook leerlingen en ouders in staat om via internet de basisgegevens en de

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie