Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013"

Transcriptie

1 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Missie volbracht!

2 Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten van de stichting Veteranen Actief in Het bevat een rapportage van de projecten en de promotionele activiteiten die zijn uitgevoerd gedurende het jaar. Het was vergeleken met 2012 een rustig en bescheiden jaar. Geen TV-cameraploeg of andere factoren verstoorden de organisatie van het project Het basisschooltje Bukve in de gemeente Vitez kreeg haar renovatie in alle rust. De voorbereidingen waren echter minder rustig en hebben voornamelijk via het internet afgespeeld met belangrijke steun van onze vrienden van de REZ Agency in Zenica. Naast het project in Vitez loopt er nog steeds de opbouw van Veteranen met een Missie. Ook daar is wat rust in gevonden en hebben een aantal veteranenorganisaties elkaar gevonden in de idealen om samen te werken aan een parapluorganisatie voor alle Veteranen met een missie. Detailinformatie en meer foto s zijn te vinden op In 2013 is verder gebouwd op het fundament dat in de voorgaande jaren is gelegd. De doelstellingen zijn in een aantal projecten gerealiseerd. Wel hebben we gemerkt dat, vanwege de economische situatie in Nederland, het werven van meer vrijwilligers en het verbreden van de activiteiten van Veteranen Actief in Nederland achterblijft op de gestelde ambitie. In 2013 is daarom vooral de focus gelegd op het uitvoeren van één project in Bosnië en Herzegovina en het verder versterken van de samenwerking tussen meerdere veteranen-initiatieven in Veteranen Met een Missie (VMM).

3 Projecten Renovatieproject BiH: Bukve Nog steeds zijn de gevolgen van de oorlog zichtbaar in Bosnië & Herzegovina. Het onderwijs heeft te kampen met weinig financiële middelen, waardoor renovatie van schoolgebouwen vaak achterwege blijft. Kinderen volgen les in klaslokalen waar de weersinvloeden merkbaar zijn en maken gebruik van toiletruimtes waar hygiëne ver te zoeken is. Met de inzet van Nederlandse veteranen worden deze omstandigheden naar aanvaardbaar niveau gebracht. Tegelijkertijd is deelname aan het project een bijdrage aan de nazorg van veteranen: door de onderlinge verbondenheid tussen de veteranen kunnen zij hun tijdens de (vredes-)missies opgedane ervaringen delen met gelijkgestemden. Op deze wijze draagt hun inzet bij aan verwerking en zingeving en nemen zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bukve/Vitez Volledig nieuwe plafonds, verrotte stukken venster vervangen, hang en sluitwerk gerepareerd, alle kapotte ruiten zijn vervangen, de muren binnen zijn allemaal voorzien van een nieuwe laag verf en alle ramen buiten staan in een verse laag beitsverf. Aan de buitenkant is verder niets meer te zien van de erbarmelijke staat waarin het gebouwtje stond. Alle scheuren zijn gedicht en de hele buitenkant is weer voorzien van een fris kleurtje. 2 van de 4 klaslokalen hadden geen of nauwelijks vloerbedekking. Deze vloeren zijn voorzien van nieuw laminaat. Het meubilair werd daarom voorzien van rubber doppen om het nieuwe laminaat de eerste jaren te ontzien. Door de gebrekkige vloeren zijn de pootjes van het meubilair vaak niet meer dan een klompje roest. Dat alles staat onder een nieuw dak. Met inspanningen en donaties van de regionale regering in de persoon van de minister-president van het kanton Centraal-Bosnië, de heer Tahir Lendo en de burgemeester van de gemeente Vitez, de heer Advan Akeljic. Beide heren waren daarom graag aanwezig bij de heropening van de school, zij wilden graag kennis maken met Veteranen Actief en haar vrijwilligers. De stichting Veteranen Actief heeft ook hier haar bijdrage in geleverd. Het nieuwe dak was een eis voordat de vrijwilligers het project zouden renoveren. Pas op het allerlaatste moment werd duidelijk dat aan deze eis werd voldaan.

4 Financieel overzicht: Project BiH Bukve Begroot Gerealiseerd Aantal deelnemers Periode: september september 2013 Projectvoorbereidingskosten 1.000, ,09 Evaluatie-terugkomdag 350,00 299,50 Reiskosten 3.500, ,08 Verblijfkosten 3.700,00 Projectkosten BiH , ,17 Totale kosten , ,84 Dialoog Veteranen met een Missie 2.0 Op 28 september 2013 is een nieuwe voorzichtige (door)start gemaakt met het formeren van een krachtig front voor alle veteranen die zich willen inzetten voor de zwakkeren in de samenleving en in het bijzonder voor de lokale bevolking in een naoorlogs of rampgebied. Deelnemende partijen zijn de stichtingen Wings of Hope, Manusia Papua, Shelter Box, Project Falcon en Veteranen Actief. Het doel is duidelijk, steun en samenwerking in kennis en ervaring en het delen van elkaars netwerk op financieel en operationeel gebied waar mogelijk. In het algemeen en in het kort gaat het om het volgende: 1. Partijen bevorderen dat er gezamenlijk activiteiten ontstaan, die bijdragen aan het versterken van de huidige en toekomstige projecten op gebied van: - Het creëren van draagvlak binnen de Nederlandse gemeenschap - Het betrekken van veteranen bij hun activiteiten (zowel in het missiegebied als wel in Nederland) - Het bundelen van kennis en ervaring: o Op het gebied van communicatie en voorlichting o Netwerken o Juridische vraagstukken o Fondsenwerving o Projectbegeleiding o Verantwoording, zowel naar donateurs als wel naar de (lokale) gemeenschap 2. Partijen voelen zich verantwoordelijk voor een kwalitatief goede en adequate ondersteuning van de duurzame projecten in het missiegebied. Deze verantwoordelijkheid sterkt zich uit tot de veteranen die daaraan direct of indirect deelnemen. 3. Partijen delen kennis en ervaring en ondersteunen elkaar inhoudelijk om het gezamenlijke doel te bereiken. 4. Partijen staan een consistente presentatie voor waarbij de nadruk ligt op de zorg voor de projecten in de missiegebieden in combinatie met de zorg voor de betrokken veteranen onderling. Een waardevol en belangrijk initiatief dat de mogelijkheden voor de daadkrachtige veteraan hopelijk zal verbreden. In begin 2014 wordt een afspraak gemaakt met de directeur van het Veteraneninstituut om de ideeën en voorstellen te bespreken en te bezien of er een samenwerking hierin met het instituut gerealiseerd kan worden. Veteranendag 2014 zal het moment zijn om de gehaalde resultaten te presenteren en genoemde organisaties zullen zich daar onder een dak gezamenlijk promoten.

5 Veteranendag 2013 Op de Veteranendag op het Malieveld is dit jaar, op initiatief van Veteranen Actief, een speciaal plaats ingeruimd voor de Veteranen met een Missie. In nauwe samenwerking met de organisatie van de dag hebben een 10-tal organisaties zich gezamenlijk gepresenteerd op een eigen pleintje naast het Veteraneninstituut. Veteranen met een Missie is een oud project, van het Veteraneninstituut en het blad Checkpoint, wat nieuw leven is ingeblazen. Veteranen Actief heeft zich met 2 organisaties door een convenant verbonden en hopelijk zullen meer volgen. De stichting Manusia Papoea en Wings of Hope hebben zich tot doel gesteld om samen en aan elkaar steun te bieden en aan alle aangesloten Veteranen met een Missie. Groot en klein was gevraagd om zich te presenteren op een eigen plek op het Malieveld. Op het Malieveld stonden 10 organisaties schouder aan schouder onder de vlag van Veteranen met een missie. De volgende organisaties hebben aan de oproep van Veteranen Actief gehoor gegeven aan de oproep: Stichting Veteranen met een hart Project Falcon Foundation Stichting Wings of Hope Stichting Manusia Papua Stichting Weeskinderen Vietnam Stichting Erfgoed Nieuw Guinea Siam Care Foundation Shelter Box Foundation Stichting Elnura Stichting Veteranen Actief Veteranengemeenschap Derventa BiH In Derventa in Bosnië-Herzegovina is een ontmoeting geweest met een regionale afvaardiging van de Bosnische veteranen gepland. Een flinke, enigszins gehandicapte, groep veteranen wilde graag ons ontmoeten en ervaringen delen. Reeds eerder hadden wij met 2 van hen in Maglaj gesproken en ervaringen uitgewisseld. Op een geheel eigen wijze willen zij door het doen van grote en kleine projecten een bijdrage leveren aan de samenleving en zo laten zien dat zij deel uit maken van die samenleving en het verleden graag achter zich laten. Samen met 3 plaatselijke veteranen zijn wij op bezoek geweest bij de lokale ambachtschool/roc waar zij een project wilden laten zien die zij graag willen uitvoeren ten goede van de school en haar leerlingen. Midden in de samenleving en op deze wijze aandacht te vragen voor de Bosnische veteraan die ongeveer onder aan de samenleving staan. De afspraak is gemaakt dat een verzoek om steun aan Veteranen Actief kan worden gedaan en het bestuur zal dit indien mogelijk belonen.

6 Financieel overzicht: Dialoog Veteranen met een Missie Begroot Gerealiseerd Aantal deelnemende organisaties N.t.b. 10 Periode: Continue Continue Promotiekosten 1.750,00 954,39 Huur opslagruimte 780,00 780,00 Vergaderkosten 750,00 212,20 Reiskosten 2.500, ,90 Overige kosten 1.500, ,85 Totale kosten 7.280, ,34 Financiën Voor de uitvoering van haar projecten en activiteiten is Veteranen Actief afhankelijk van giften, donateurs, sponsoren en de bijdrage vanuit fondsen. In onderstaand overzicht staan de opbrengsten en kosten voor 2013, afgezet tegen de oorspronkelijke begroting. Exploitatieoverzicht 2013 Inkomsten Uitgaven begroot realisatie realisatie begroot Donateurs 3.000,00 Project Bukve Giften 2.000, , , ,00 Projectvoorbereidingskosten Vrijwilligersbijdrage 4.500, ,00 299,50 350,00 Evaluatie-terugkomdag Inbreng eigen vermogen 5.000, , , ,00 Reiskosten Overige inkomsten 190, ,00 Verblijfkosten 8.582, ,00 Projectkosten Bukve 1.149,00 Projectkosten Han Bila Dialoog VMM 954, ,00 Promotiekosten 780,00 780,00 Huur opslagruimte 212,20 750,00 Vergaderkosten 1.771, ,00 Reiskosten Bijdrage V-fonds , , , ,00 Overige kosten , , , ,00 Een uitgebreid overzicht treft u separaat aan. Hierin is ook de verdeling tussen exploitatie- en projectkosten opgenomen.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht Nieuwsbrief 2013-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Trots? Ja. Respect? Absoluut! Het project was weer eens ambitieus maar onder de bezielende leiding van Rob Scholte en in samenwerking

Nadere informatie

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten in 2012. Detailinformatie en foto s zijn te vinden op www.veteranen-actief.nl.

Nadere informatie

Veteranen met een missie

Veteranen met een missie Veteranen met een missie Factsheet Inleiding Vandaag de dag maken activiteiten op het gebied van wederopbouw en humanitaire hulp vaak deel uit van vredesmissies. Voor de veteraan blijft het daar niet altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de nieuwsbrief van Veteranen Actief. Ook 2010 schijnt weer een goed jaar te worden voor de initiatieven van onze veteranen/vrijwilligers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, Nieuwsbrief 2013-02 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013 Bukve Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

ALGEMEEN JAAR- VERSLAG 2010. Dit is het elfde jaarverslag van Stichting Manusia Papua. In 2010 heeft het bestuur weer uitvoering JAARVERSLAG

ALGEMEEN JAAR- VERSLAG 2010. Dit is het elfde jaarverslag van Stichting Manusia Papua. In 2010 heeft het bestuur weer uitvoering JAARVERSLAG JAARVERSLAG Jaarverslag 2010 Stichting Manusia Papua IJSSELKADE 92 6981 LG Doesburg Telefoon:(0031)06-11453342 manusia-papua@planet.nl www.stichtingmanusiapapua.nl Zakelijke rekening: ING 8374403 KvK:

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2009-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Kolici 2009 is goed afgesloten. Alle doelstellingen zijn weer gehaald en een ieder stapte aan het eind van de week met een zeer

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids

JAARVERSLAG Stichting Upendo4Kids JAARVERSLAG 2011 Stichting Upendo4Kids Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Pagina 0. Inhoudsopgave 1 1. Voorwoord 2 2. Activiteiten 3 3. Publiciteit 4 4. Externe contacten 5 5. Interne organisatie 6 6. Financiën

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi Jaarverslag 2014 Hospice Amandi 1 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van het Hospice Amandi. 2014 was het eerste volle jaar van onze jonge stichting. Er is veel werk verzet in de verschillende

Nadere informatie

Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina.

Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina. Nieuwsbrief 2014-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen is dit jaar doel van ons bezoek. Dit project willen we samen met onze vrijwilligers

Nadere informatie

Samenvatting beleidsplan 2014-2018

Samenvatting beleidsplan 2014-2018 Samenvatting beleidsplan 2014-2018 The Nethrelands-Turkey Friendship Foundation Bezoekadres: Pieter Cornelisz. Hooftstraat 47, 1071 BN Amsterdam Tel: 020-7763 09 55 Mobiel; 06-52 627 833 Web: www.ntff.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de eerste nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2011 een jaar zal worden met grote uitdagingen.

Nadere informatie

DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2014-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië- Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik,

Nadere informatie

Exploitatie overzicht jaar 2013

Exploitatie overzicht jaar 2013 Exploitatie overzicht jaar 2013 IFES-NEDERLAND INHOUDSOPGAVE Pagina Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2-3 Balans per 31 december 2012 4 Resultatenrekening jaar 2012 5 Toelichting op de resultatenrekening 6-7 Resultaatverdeling

Nadere informatie

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid

2015 t/m 2017. Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid Dier&Recht Beleidsplan & Beloningsbeleid 2015 t/m 2017 In het beleidsplan wordt ingegaan op de doelstellingen, de werkzaamheden, de fondsenwervende activiteiten en het financieel beheer van Stichting Dier&Recht.

Nadere informatie

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK JAARVERSLAG 2016 UW GIFT OP DE JUISTE PLEK Voorwoord Noer Foundation heeft een mooi jaar achter de rug! Een jaar waarin wij ons hebben kunnen inzetten voor weeskinderen, sociaal zwakkeren en gehandicapten.

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecevici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2021 Naam Stichting Meraih Bintang RSIN Nummer 850320471 KvK 52152383 Referentie beleidsplan-2019-2021 Datum Januari 2019 Status Definitief Auteur(s) Anita Tax, voorzitter 1. Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben.

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben. Nieuwsbrief 2011-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Met veel plezier willen wij u het volgende melden. Het verslag van het mei project in Medevici-Zavidovici, het nieuwe project van VA-Regio

Nadere informatie

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda.

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Waterweg 30 3882 RC Putten T. +31646630709 E info@carewithamission.nl W www.carewithamission.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Randolph Fellowship

Beleidsplan Randolph Fellowship Beleidsplan Randolph Fellowship Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de stichting Randolph Fellowship, hierin kunt u alles lezen met betrekking tot de stichting en de plannen voor de komende jaren.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer Beleidsplan Stichting Gelukskoffer 2011-2015 Stichting Gelukskoffer te Amersfoort Bezoekadres: Printerweg 16, 3821 AD Amersfoort Handelsregisternummer 32169581 Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Werkzaamheden

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GORAŽDE MEIDOORNSTRAAT 65, 1505 TS ZAANDAM 06-50298575 Facebook info@vriendenvangorazde.com www.vriendenvangorazde.com OPGERICHT: 12 JUNI 2013 TE ZAANDAM KAMER VAN KOOPHANDEL : 58153128

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen Jaarrekening 2014 Van Stichting Natuurlijk Jonen Vastgesteld februari 2014 Stichting Natuurlijk Jonen Giethoorn/Jonen gemeente Steenwijkerland Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 2. Financiering 3 3. Resultaat

Nadere informatie

Beleidsplan SALEK 2009

Beleidsplan SALEK 2009 Beleidsplan SALEK 2009 Bestuur SALEK Februari 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel Stichting SALEK... 4 3. Activiteiten... 5 3.1 Geld inzamelen... 5 3.2 Transparant werken... 5 3.3 Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0

Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 Stichting Veteranen Actief 2011-2015 Veteranen met een missie 2.0 Het platvorm voor veteranen, door veteranen, van veteranen Wij creëren en bundelen initiatieven van veteranen op basis van eigen kracht;

Nadere informatie

De missie van Eye Care Foundation is het toegankelijk maken van primaire oogzorg voor kansarme mensen in ontwikkelingslanden.

De missie van Eye Care Foundation is het toegankelijk maken van primaire oogzorg voor kansarme mensen in ontwikkelingslanden. Strategisch plan 2011-2015 Missie & Visie Eye Care Foundation handelt vanuit de overtuiging dat elk mens recht heeft op gezichtsvermogen. Het verlies aan gezichtvermogen kan voor blinden en slechtzienden

Nadere informatie

Stichting Present de Bevelanden

Stichting Present de Bevelanden Jaarplan 2017 Stichting Present de Bevelanden MISSIE Stichting Present de Bevelanden wil de makelaar zijn die groepen mensen die best eens een keer wat voor een ander willen doen, verbindt aan hen die

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 december 2013 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding...

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... Beleidsplan 2014 Mei 2014 Inhoudsopgave... 2 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3 1.2 Versiebeheer... 3 1.3 Verzendlijst... 3 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... 4 2.2 Doelstelling... 4 2.3 Uitgangspunten...

Nadere informatie

Stichting Make Sense!

Stichting Make Sense! Stichting Make Sense! Jaarverslag 2014 Voorwoord Voor de 8e keer vertrokken we met een groep van 16 vrijwilligers naar Doboj Bosnie. Wederom met de vaste kern en een iemand die voor het eerst mee ging.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Advies: Vaststellen aandachtspunten voor de bespreking van het lokaal veteranenbeleid in de commissie middelen van 18 september 2013

Advies: Vaststellen aandachtspunten voor de bespreking van het lokaal veteranenbeleid in de commissie middelen van 18 september 2013 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: C. de Heer Tel.nr. 06-22664707 Geraadpleegd consulent Datum: 30 augustus 2013 Afd.: onderwijs, welzijn en zorg Financieel: Tekenstukken: n Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Stichting Samburu Child Support www.samburuchild.com - info@samburuchild.com ABN AMRO 43.79.68.553 KvK 18084586 Lassuslaan 97, 3723 LJ Bilthoven

Stichting Samburu Child Support www.samburuchild.com - info@samburuchild.com ABN AMRO 43.79.68.553 KvK 18084586 Lassuslaan 97, 3723 LJ Bilthoven JAARVERSLAG STICHTING SAMBURU CHILD SUPPOR T 2015 1 Jaarverslag Stichting Samburu Child Support 2015 1. Voorwoord Dit document betreft het jaarverslag van Stichting Samburu Child 2015. Dit verslag is een

Nadere informatie

STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI. Beleidsplan 2017

STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI. Beleidsplan 2017 STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI Beleidsplan 2017 VOORWOORD In juli 2016 werd in het kader van de Giro d Italia een straatfeest georganiseerd op de Diedenweg, te Bennekom. Aan dit straatfeest werd

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting de Bovenkamer

Beleidsplan Stichting de Bovenkamer Beleidsplan Stichting de Bovenkamer Kennis-, informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met (een vermoeden van) beginnende dementie en hun mantelzorgers. Adres: Harenbergweg 1 7204 KZ Zutphen info@debovenkamerzutphen.com

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Toelichting Staat van Baten en lasten 1. Inleiding Hieronder presenteert Sapope haar financiële verantwoording van de resultaten over

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children juli 2013-1- Samenvatting Stichting Joy for Children beheert in India zes zorg- en onderwijscentra, waar 445 kinderen kleding,

Nadere informatie

Paleis van de Verdraagzaamheid. Jaarplan 2012

Paleis van de Verdraagzaamheid. Jaarplan 2012 Paleis van de Verdraagzaamheid Jaarplan 2012 Voorwoord Door een zeer succesvolle eerste editie van de jaarlijkse verkiezing van Ambassade en Ambassadeur van de Verdraagzaamheid was 2011 voor het Paleis

Nadere informatie

Amsterdam, December 2012

Amsterdam, December 2012 Amsterdam, December 2012 Beleidsplan Muses 2012 2016 1 Hoofdstuk 1 Samenvatting Inleiding Het doel van stichting Muses is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Enerzijds om hiermee alle

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

STICHTING DUTCH DENTAL CARE FOUNDATION

STICHTING DUTCH DENTAL CARE FOUNDATION CONCEPT VIII. JAARREKENING 2011 STICHTING DUTCH DENTAL CARE FOUNDATION Inhoudsopgave * Algemene Toelichting blz. 1 * Balans per 31-12-2011 blz. 2 * Staat van Baten en Lasten over 2011 blz. 3 * Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

STICHTING WORTEL BELEIDSPLAN

STICHTING WORTEL BELEIDSPLAN STICHTING WORTEL INHOUD Inhoud... 2 Inleiding... 3 Strategie... 4 Kernprincipes en uitgangspunten van de stichting... 4 Statutaire doelstelling... 4 Afwezigheid van winstoogmerk... 4 Bestemming liquidatiesaldo...

Nadere informatie

Workshop Fondsenwerving

Workshop Fondsenwerving Cursus Goed besturen voor Studentbestuurders Workshop Fondsenwerving 6 oktober 2009 Wat gaan we doen? Introductie Uitgangspunten fondsenwerving Oefening 1 Koffie Aan de slag met fondsenwerving (1) Oefening

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT BELEIDSNOTITIE 2013-2016

STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT BELEIDSNOTITIE 2013-2016 STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT - STADSSCHOUWBURG FOUNDATION - BELEIDSNOTITIE 2013-2016 17 april 2013 INHOUDSOPGAVE 1. DOELSTELLING... 3 2. STRATEGIE... 3 3. BEHEER VAN HET VERMOGEN...

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer PUBLICATIE 2018 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl Email: office.nl@hoveraid.com

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 PUBLICATIE BETREFFENDE KALENDERJAAR 2012 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl

Nadere informatie

Stichting Kidz Active

Stichting Kidz Active Stichting Kidz Active Werkterrein voor vrijwilligers Vrijwillig Wereldwijd. Initiatiefnemers zijn Yvonne van Aalten-Hermans en haar dochter Patricia van Aalten. Nadat Patricia vrijwilligerswerk gedaan

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

Sapna Foundation Jaarverslag 2012

Sapna Foundation Jaarverslag 2012 Sapna Foundation Jaarverslag 2012 Website: www.sapnafoundation.org E-mail: info@sapnafoundation.com Telefoon: 06-48 32 68 02 Bankrekening: 14 85 20 073 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Algemeen 4 Activiteiten

Nadere informatie

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane In dit plan wordt het beleid voor de komende jaren vastgelegd. Het geeft inzicht in de manier waarop de Stichting Masibambisane haar doelstellingen

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Beleidsplan 2014-2017 Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Februari 2014 Inhoudsopgave 1 Onze stichting 3 1.1 Visie, missie, strategie, kernwaarden 3 1.1.1 Missie 1.1.2 Strategie 1.1.3 Kernwaarden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. STICHTING EMDA P.O. Box 100 NL 7590 AC Denekamp Netherlands Tel: GSM:

BELEIDSPLAN. STICHTING EMDA P.O. Box 100 NL 7590 AC Denekamp Netherlands Tel: GSM: P.O. Box 100 NL 7590 AC Denekamp Netherlands Tel: 0541-351883 GSM: 06 22396183 info@emda.org www.stichtingemda.nl BELEIDSPLAN 2016 2018 1 Inhoud: Blz.: 1. Inleiding 3 2. Doelstelling stichting. 3 3. Werkwijze

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting OnbeperktSport

Beleidsplan Stichting OnbeperktSport Beleidsplan Stichting OnbeperktSport Inhoud Voorwoord 1 Organisatie 2 Doelgroep/Doelstellingen 3 Bestuur 4 Samenwerkingsverbanden 5. Het beheer van het vermogen 6. Financieel beleid 7 Promotie Voorwoord

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015

Financieel jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Oost Betuwe Actief in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard Financieel jaarverslag 2015 Auteur: Bestuur Leergeld Oost Betuwe Foto s: Leergeld Nederland Datum:

Nadere informatie

Het resultaat over 2017 De jaarrekening over 2017 laat een positief resultaat zien van Begroot was een negatief resultaat, te weten

Het resultaat over 2017 De jaarrekening over 2017 laat een positief resultaat zien van Begroot was een negatief resultaat, te weten Het resultaat over 2017 De jaarrekening over 2017 laat een positief resultaat zien van 49.071. Begroot was een negatief resultaat, te weten 72.550. Het verschil van 121.600 is aanzienlijk en behoeft daarom

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11. Voor de jaren 2014 / 2015

BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11. Voor de jaren 2014 / 2015 BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11 Voor de jaren 2014 / 2015 INLEIDING: Stichting Steun 22Q11 staat aan het begin van haar oprichting. De stichting is notarieel opgericht op 3 juli 2014 door ouders van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds is opgericht op 15 december 2016. In onderstaand plan legt het bestuur van de Stichting het beleid van

Nadere informatie

Ondersteuning Luchthavenpastoraat Schiphol

Ondersteuning Luchthavenpastoraat Schiphol Beleidsplan 2015-2018 Stichting Ondersteuning Luchthavenpastoraat Schiphol Vertrekpassage 219 1118 AV Schiphol Inhoudsopgave beleidsplan 1. Inleiding 2. Missie Stichting OLS 3. Stichting OLS: Wie zijn

Nadere informatie

Stichtingsplan SALEK 2008

Stichtingsplan SALEK 2008 Stichtingsplan SALEK 2008 Bestuur SALEK December 2007 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel Stichting SALEK... 4 3. Activiteiten... 5 3.1 Geld inzamelen... 5 3.2 Opbouwen netwerk in Nigeria... Error!

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof

BELEIDSPLAN. Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof BELEIDSPLAN Inleiding Opkomst en ondergang van het succesvolle openluchttheater De Beukenhof Zes dagen na de bevrijding van Nederland, besluit Toneelvereniging de Vrije Spelers uit America dat er een terrein

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Matthias. Colofon Uitgave: Stichting Matthias Inhoud: bestuur Stichting Matthias

Jaarverslag 2011. Stichting Matthias. Colofon Uitgave: Stichting Matthias Inhoud: bestuur Stichting Matthias Jaarverslag 2011 Colofon Uitgave: Stichting Matthias Inhoud: bestuur Stichting Matthias Postadres: Postbus 277 1970 AG IJmuiden Telefoon: 06-22840270 Fax 084-7289657 Email: info@stichting-matthias.nl Opgericht

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan 2019

Hoofdlijnen Beleidsplan 2019 Hoofdlijnen Beleidsplan 2019 1. De missie van de Stichting Na de start van de Vof BultersMekke in 2008 is in 2009 is de Stichting volgens de statuten opgericht met het doel: het helpen van mensen met een

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Hospice Amandi

Jaarverslag 2015 Hospice Amandi Jaarverslag 2015 Hospice Amandi 1 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van het Hospice Amandi. Realisatie van het Hospice is weer een stap dichterbij gekomen. Er zijn een paar belangrijke

Nadere informatie

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2008

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2008 Stichting The Flame Foundation Jaarrekening 2008 Inhoudsopgave Jaarverslag 1 Balans per 31 december 2008 3 Staat van baten en lasten over 2008 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 2008 5 Overige

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

Beleidsplan. Februari 2010

Beleidsplan. Februari 2010 Beleidsplan 2010 Februari 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen... 5 3. Doelen

Nadere informatie

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer Stichting Maanda Deventer 1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN...3 SAMENSTELLINGSVERKLARING...3 BESTUURSVERSLAG...4 VISIE STICHTING MAANDA:...4 MISSIE STICHTING MAANDA:...4 BELEID STICHTING MAANDA...4 INFORMATIE OVER

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Missie/Visie/Kernboodschap/Doelstelling Missie Het Ronald McDonald Kinderfonds wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen

Nadere informatie

Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577

Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577 2014 Handicap? Geen probleem! Batouwe Minder Validen Golf (BMVG) BMVG Rauwenhoflaan 4 4003 DC Tiel Tel.: 06 53270577 Beleidsplan November 2014 versie 1.03 Inhoud Voorwoord 1 Aanleiding 2 Visie/missie 3

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi

Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi Voor periode 2018 2019 Versie 1 oktober 2017 1 INLEIDING Dit is de eerste versie van het eerste beleidsplan van de stichting Hijiri Shakuhachi. Het bestuur van de

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13

Jaarverslag SOFAK 2013. Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken. Jaarrekening 2O13 Stichting Ondersteunings Fonds Allochtone Kerken Jaarrekening 2O13 1 Colofon Stichting OndersteuningsFonds Allochtone Kerken Wildenburg 1 3058 Z T ROTTERDAM info@sofak.ni www.sofak.nl kvk-nummer: 41190406

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER AFRICAN FOUNDATION OF WONDER Projecten voor armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid in Afrika. Een stap naar een wonder Marianne Berkhuijsen Anneke Toet Fabian van den Bosch www.africanfoundationofwonder.nl

Nadere informatie