Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac,"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013 Bukve Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het is zomer! Tijd voor vakantie en de aandacht voor de familie en geliefden. Het is een tijdje stil geweest maar diegene die op het Malieveld zijn geweest weten dat een en ander in ontwikkeling is. Ook de voorbereidingen voor het september project in Bukve bij Vitez is in een eindfase. De puntjes moeten nog op de i. In deze nieuwsbrief vindt u een korte update en wat ander nieuws. Veel plezier. Project Bukve / Vitez 2013 update! Het begint bij de vrijwilligers al weer te kriebelen. De maand september komt in zicht en ze willen (weer) aan de slag. Onze projectleider en logistieke duizendpoot Rob is druk weer om de benodigde informatie op papier te krijgen zodat alles dekkend is en een finale GO gegeven kan worden. Het zijn de laatste bekende puntjes op de i. In het kanton Centraal-Bosnië is men al op de hoogte van onze komst. Zelfs de minister van onderwijs en ook de eerste minister van het kanton hebben zich er mee bemoeid. Het gaat om geld en dat is voor onderwijs een teer onderwerp in Bosnië. Onze voorwaarde dat het dak gerepareerd zou worden werd dus op ministerieel niveau besproken en geaccordeerd en nu moeten voor ons de papieren nog rond gemaakt worden. Het venijn zit hem altijd in de staart. Het ziet er echter allemaal zeer goed uit en wij kunnen ons bijna zeker opmaken voor het vertrek op 14 september. Het transport is gereserveerd en de logeer adressen zijn bekend en geïnformeerd van onze komst. Het gereedschap is gecontroleerd en staat klaar. Er staat ons weer een mooi en stevig project te wachten. Aan de vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor het project is reeds het routeboek toegestuurd met de bijzonderheden. Het volgende staat daar in te lezen over het project. Renovatieplan Lagere school Bukve bij Vitez. In maart 2013 heeft het bestuur van Veteranen Actief in overleg met de Bosnische organisatie REZ / RDA een achttal scholen bekeken in het gebied rondom de plaatsen Bugonjo, Donji Vakuf, G-Vakuf, Vitez en Zenica. Na inventarisatie en in overleg met de schooldirectie is de keuze gemaakt voor de school die het meest in aanmerking komt voor renovatie: de lagere school van Bukve in een gehucht net buiten Vitez.

2 De school verkeert in een min of meer redelijke tot slechte staat van onderhoud, de slechte staat geldt voor de buitenzijde en de binnenzijde in een redelijke staat. De kinderen uit de gemeenschap Bukve en omgeving maken in twee shifts gebruik van de school, omdat het aanbod van kinderen ver boven het gemiddelde ligt wat de drie lokalen kunnen herbergen. Staat van onderhoud: Het stucwerk aan de buitenzijde van de gehele school is op een aantal gedeeltes zeer slecht te noemen, een aantal scheuren moeten behandeld worden voordat wij ons schilderwerk kunnen doen. Het stucwerk zal door ingehuurde krachten op voorhand van onze komst gedaan worden. De 2 grote en de 2 kleine klaslokalen en de centrale hal hebben een plafond van gipsplaten, deze plafondplaten hangen door zijn in een dermate slechte staat dat wij die gaan vervangen. De toiletten daarin tegen zijn van een goede kwaliteit, dus dit jaar geen activiteiten in de toiletten. Tevens zal aan de buitenzijde de gehele kraalbak van de dakgoot vervangen moeten worden. Project Agenda Onze groep zal bestaan uit 18 man, welke weer een pittige week staat te wachten waarin het schilderen van de gehele buitenkant, het vervangen van de plafonds en vervangen van de kraalbak centraal zal staan. Wat willen we o.a. gaan doen ter plaatse: Plafonds vervangen Schilderen van de buitenzijde Schilderen van de klaslokalen, gang en lerarenmaker Nieuwe plafonds schilderen Oude vloeren verwijderen in de 2 kleine klaslokalen Nieuwe laminaatvloeren in de 2 kleine klaslokalen Repareren van stucwerk buitenzijde (zie opmerking) Vervangen van de gehele kraalbak

3 Al met al weer een zeer pittig druk weekje waarin we weer flink de handen uit de mouwen kunnen en moeten steken. Een uitdaging, maar samen staan we sterk, dat hebben we eerder bewezen. Opmerking: Op het moment van het samenstellen van het routeboek en deze nieuwsbrief zijn wij nog in onderhandeling met div. instanties in Bosnië voor het vervangen van het dak en de dakspanten en het repareren van het stucwerk Groei vrijwilligers groep Ondanks de eerdere berichten van verminderde belangstelling voor de projecten hebben toch weer nieuwe aanmeldingen binnen gekregen van veteranen die met veel plezier deel willen nemen aan de projecten van Veteranen Actief. De reacties op het Malieveld en op andere gelegenheden geven ons toch iedere keer weer het gevoel op het goede pad te lopen. Een van de nieuwe vrijwilligers moest helaas als gevolg van een plotselinge carrière move toch weer afzeggen. Zij heeft zich echter onmiddellijk weer aangemeld voor Deze aanmeldingen hebben er voor gezorgd dat de busjes op 14 september vol zitten met enthousiaste en gedreven vrijwilligers. De groep is gecompleteerd door 3 veteranen die zich graag aansluiten. Patrick van Baden, Reinier van der Ven en Georg Kerkhof. Johan van der Veen heeft ook aangemeld en hoopt zich in de toekomst aan te kunnen sluiten bij een van de projecten. Alle nieuwe krachten van harte welkom! Veteranendag 2013 Veteraan John van der Geest in de Ridderzaal! Onze eigen John! Ja zeker, de man en zijn partner zaten vooraan. Speciale gasten van de organisatie en midden tussen de bobo s, precies op de juiste plek. Voor velen is het verhaal bekend maar John heeft op verzoek van ons, het stichtingsbestuur, zijn bijdrage geleverd aan een mooi project van Gijs Wanders, oud NOS nieuwslezer en lid van het Comité Nederlandse Veteranendag. John is door hem geïnterviewd met als bedoeling een compilatie hiervan te omlijsten met muziek en zo een avond vullend programma te maken. De organisator van de Veteranenconcerten, de Stichting Nederlandse Veteranendag, wilde met de concerten de waardering voor de veteranen uitspreken.

4 Gijs Wanders heeft voor dit concert veteranen van verschillende generaties geportretteerd. De documentaire vormt samen met de muziek een bijzonder geheel. In het interview haalde John een van de momenten aan dat hem speciaal had geraakt tijdens zijn missies en verteld zo waarom hij met Veteranen Actief ieder jaar vertrekt naar Bosnië-Herzegovina. Dit verhaal is in de Ridderzaal verteld als onderdeel van het grote programma. John kreeg van een van de deelnemende kinderen een anjer uitgereikt als dank. Het verhaal van John, Het lachende kind van Bosnië, is te zien op Youtube. Uit onverwacht hoek..komen de leukste reacties. De enthousiaste verhalen van een van onze vrijwilligers Eric Smeele hebben er toe geleid dat het oudste lid van de watersport vereniging, waar ook Eric lid van is, zijn verjaardagscadeau aan de stichting Veteranen Actief heeft geschonken. De jarige Roel Veldhuizen vierde op de 7 e van de 7 e zijn verjaardag en is op die dag 90 jaar geworden. Hij wilde geen cadeau, omdat hij tevreden is met alles wat hij al heeft. Wel liet hij een pot rondgaan waar de gasten iets in konden gooien voor een goed doel. Doordat hij altijd grote belangstelling heeft voor ons werk en wat wij doen in Bosnië en altijd informeert hoe het gegaan is, eventueel aan de hand van door mij getoonde foto s, werd het goede doel: Veteranen Actief. Eric was ook aanwezig en kreeg dit ook pas te horen tijdens de feestdag en was dan ook zeer verrast. Namens de Veteranen Actief heeft hij dan ook de jarige Job bedankt en vertelt dat de gift zeker gebruikt gaat worden tijdens het project van september in Bosnië. De heer Veldhuizen woont nog op zichzelf en kookt zijn eigen kostje. Tot op hoge leeftijd is hij nog fanatiek wedstrijdzeiler geweest tijdens menige Sneek- en Kaagweek. Tijdens de tweede wereldoorlog is hij door de Duitsers opgepakt en naar Duitsland gevoerd waar hij tot aan het einde van de oorlog, ook tijdens de bombardementen, in de fabrieken moest werken. Hij houdt zich van alles op de hoogte en weet wat er zich in de wereld afspeelt. Het zou dan ook mooi zijn als we iets speciaals kunnen realiseren met zijn gift van 250 Euro tijdens ons project van september.

5 Ook van onze eigen vrijwilligers komen dit soort giften binnen. Zo af en toe worden de verjaardag- en andere cadeautjes gestort op de rekening van VA en wordt onze penningmeester weer aangenaam verrast. Het is deze mannen en vrouwen al eerder verteld maar we doen het graag nog een keer. Voor al jullie mooie verhalen en donaties. DANK JULLIE WEL. Veteranen met een Missie Reeds eerder hebben wij verteld over de initiatieven die wij ontplooien om veteranenorganisaties die min of meer de zelfde doelstellingen hebben als die van Veteranen Actief tot een samenwerkingverband te smeden. Het doel is natuurlijk om gezamenlijk meer publiciteit te generen en de kansen om onze initiatieven te laten slagen groter te maken. Het zijn moeilijke tijden en het geld ligt niet meer voor het oprapen. Door samenwerking staan we sterker en zijn er goede kansen om de fondsen gezamenlijk beter te benaderen en het verkregen kapitaal beter te besteden. Ook op andere vlakken is winst te behalen en deze zijn zeker niet onbelangrijk. Denk aan logistiek, juridische steun, delen van kennis en expertise. Zo maar een paar zaken die van belang zijn om alle doelen te behalen die wij gezamenlijk nastreven. Dit jaar hebben wij, samen met Manusia Papua en Wings of Hope, het project Veteranen met een Missie nieuw leven ingeblazen. Buiten ons waren nog 7 organisaties aanwezig op het Malieveld tijdens de jaarlijkse Veteranendag die zich presenteerden onder de vlag van Veteranen met een Missie. De reacties waren zonder meer positief en in het najaar hopen we samen met deze organisaties naar de toekomst te kijken en te bezien waar de kansen liggen die voor elk winst geven zonder ieders eigen identiteit te verliezen. Voorwaarde is met behoud van eigen identiteit de gezamenlijk de kracht van de veteraan tonen.

6 Boekentip Ik probeer het leven Licht op te vatten Maar vertil me er bijna dagelijks aan. Een fragment uit het dagboek van Barry Hofstede, Bosnië veteraan. NL-PEACEKEEPER ISBN/EAN Op dinsdag 23 juli heeft veteraan en auteur Barry Hofstede (o.a. columnist van het veteranentijdschrift Checkpoint) op het Veteraneninstituut in Doorn het eerste exemplaar van zijn boek uitgereikt aan de broer van zijn voormalig maatschappelijk werker Marinus Ooms. Dienstplichtig militair Barry Hofstede verbleef van november '92 tot mei '93 voor een vredesmissie zes maanden in Bosnië. Na terugkeer werd bij hem de diagnose PTSS gesteld. In NL-PEACEKEEPER is te lezen welke invloed een militaire uitzending kan hebben op een mensenleven. Barry Hofstede onderzocht voor dit boek zijn eigen geschiedenis aan de hand van dagboekfragmenten, theateren hoorspelteksten en columns, die getuigen van acceptatie en nieuwe inzichten. Samen vertellen de teksten, in chronologische volgorde, het verhaal van de vervreemding en depressie na zijn terugkeer uit Bosnië, tot aan het nieuwe leven dat hij daarna opbouwde. Door de jaren heen heeft Barry Hofstede verscheidene toneelstukken en hoorspelen geschreven met als thema oorlog en de invloed daarvan op veteranen en hun omgeving. Eén stuk in het bijzonder (Thuisfront, gespeeld door Theatergroep Wederzijds) heeft tot in politiek Den Haag veel aandacht gegenereerd voor de opvang en nazorg van veteranen en het thuisfront. Barry Hofstede heeft verder over uiteenlopende thema s geschreven voor verschillende (jeugd-) theatergezelschappen. Sinds 2007 is hij vaste columnist voor Checkpoint, een maandblad voor veteranen.

7 Social Media VA Veteranen Actief heeft een eigen website waarop u onze activiteiten kunt volgen. Sinds een paar maanden zijn we ook op Facebook actief en ook daar kunt u de ontwikkelingen over ons en Veteranen met een missie volgen. Op Twitter kunt u ons volgen over het laatste nieuws en de dingen die voorbij komen en gerelateerd zijn aan onze initiatieven. HELP VETERANEN HELPEN Onze projecten komen tot stand door de bijdragen van onze vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het Vfonds steunt ons bij de initiatieven op het logistieke vlak. Uiteraard dank hiervoor namens de veteranen en de kinderen van de projecten die wij hebben geholpen. Helaas is er geen garantie dat dit soort fondsen en subsidies iedere keer worden uitgekeerd. De bijdragen van onze donateurs zijn daarom erg belangrijk en broodnodig om ons aan het werk te houden. Wij willen daarom een dringend beroep doen op alle veteranen en hun achterban. Enkele veteranen zijn al voorgegaan en hebben laten zien dat het mogelijk is. Wij willen vragen om eens goed om u heen te kijken in de eigen omgeving of er wellicht meer mensen (organisaties) zijn die ons financieel kunnen en willen steunen. De recessie maakt het er allemaal niet makkelijker op maar vragen mag altijd. Veel succes. De VA machtiging is onder aan de nieuwsbrief bijgevoegd. Met gezamenlijke inspanning hopen wij daarom het mogelijk te maken om de projecten te blijven uitvoeren in en ver na Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg met middelen uit de BankGiro Loterij en Lotto. Hierdoor worden wij in staat gesteld elke euro die via sponsoring of donatie binnenkomt daadwerkelijk te besteden aan onze projecten. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom door stichting Veteranen Actief van harte aanbevolen.

8 Katici mei 2012 Novi Travnik september 2012 Onze vrijwilligers zijn tot zeer veel in staat, zeker in samenwerking met Bosnische veteranen en de lokale bevolking! Uw steun is echter onontbeerlijk voor het goede werk wat deze mannen en vrouwen gezamenlijk tot stand brengen en zo onze doelstelling verwezenlijken. Realiseren van hulp aan de lokale bevolking met wederopbouwprojecten in voormalige oorlog- of rampgebieden.

9 Machtiging Bank / Giro incasso Ondergetekende: Naam Adres Postcode Plaats Verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan: Stichting Veteranen Actief Trombonestraat 20 K.v.K XC Almere Rabobank Om van zijn/haar bank- of girorekening te incasseren: Bedrag : per maand/per jaar Tenaamstelling rekening : Rekeningnummer : Plaats bank : Ik stel GEEN prijs op ontvangst van de nieuwsbrief. Handtekening Datum U kunt de machtiging opsturen naar: Penningmeester Jeroen Visscher Stichting Veteranen Actief Hearewei EG Dronryp U kunt natuurlijk ook eenmalig een donatie doen op Rekeningnummer NL36RABO Rabobank Leeuwarden tnv Stichting Veteranen Actief Als u (ondergetekende) het niet eens bent met de afschrijving, heeft u 30 kalenderdagen de tijd om uw bank- of girokantoor opdracht te geven het bedrag terug te boeken. Stichting Veteranen Actief is door de Nederlandse Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw gift komt daarom in aanmerking als aftrekbaar van de belasting.

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de nieuwsbrief van Veteranen Actief. Ook 2010 schijnt weer een goed jaar te worden voor de initiatieven van onze veteranen/vrijwilligers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecevici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina.

Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina. Nieuwsbrief 2014-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen is dit jaar doel van ons bezoek. Dit project willen we samen met onze vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht Nieuwsbrief 2013-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Trots? Ja. Respect? Absoluut! Het project was weer eens ambitieus maar onder de bezielende leiding van Rob Scholte en in samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2012-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De herfst heeft zich alweer gemeld en de donkere dagen zijn alweer in aantocht. Het toch wat spaarzame warme weer heeft ons voorlopig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2009-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Kolici 2009 is goed afgesloten. Alle doelstellingen zijn weer gehaald en een ieder stapte aan het eind van de week met een zeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de eerste nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2011 een jaar zal worden met grote uitdagingen.

Nadere informatie

DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2014-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië- Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik,

Nadere informatie

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben.

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben. Nieuwsbrief 2011-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Met veel plezier willen wij u het volgende melden. Het verslag van het mei project in Medevici-Zavidovici, het nieuwe project van VA-Regio

Nadere informatie

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Missie volbracht! Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten van de stichting Veteranen Actief in 2013. Het bevat een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2010-02. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-02. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Maglaj - Mosevac is goed afgesloten. Wat was het een feest op vrijdagmiddag. Na een hele week regen scheen op vrijdagmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Lentekriebels De lente is begonnen en ook de kluskriebels bij onze vrijwilligers spelen weer op. De ploegen voor dit jaar zijn weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2012-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het heeft even geduurd maar we kunnen u vertellen dat de stichting MAX Maakt Mogelijk akkoord is met ons projectvoorstel en wij gezamenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009. Nieuwsbrief 2009-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009. De verkenningreis voor nieuwe projecten in Bosnië-Herzegovina hebben we dit jaar anders gedaan dan voorgaande jaren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Het Holland Hart Huis in Doboj.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Het Holland Hart Huis in Doboj. Nieuwsbrief 2009-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project 1-2009. Het Holland Hart Huis in Doboj. Vermoeid maar zeer tevreden werd op Pinksterzaterdag afgereisd richting Nederland. Na

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015-02. Zie verderop in deze nieuwsbrief een sponsor-initiatief van een collega-veteraan. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Nieuwsbrief 2015-02. Zie verderop in deze nieuwsbrief een sponsor-initiatief van een collega-veteraan. Goed voorbeeld doet goed volgen! Stichting Veteranen Actief Nieuwsbrief 2015-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs Het was de afgelopen jaren bijna een gewoonte: u ontvangt in oktober onze nieuwsbrief met het verslag van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zijn aantreden bij de stichting Veteranen Actief in de functie van beschermheer werd door iedereen met trots ontvangen.

Nieuwsbrief Zijn aantreden bij de stichting Veteranen Actief in de functie van beschermheer werd door iedereen met trots ontvangen. Nieuwsbrief 2010-04 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de vierde nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2010 wederom een goed jaar zou worden. In totaal

Nadere informatie

Veteranen met een missie

Veteranen met een missie Veteranen met een missie Factsheet Inleiding Vandaag de dag maken activiteiten op het gebied van wederopbouw en humanitaire hulp vaak deel uit van vredesmissies. Voor de veteraan blijft het daar niet altijd

Nadere informatie

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5 1 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave: pagina: Woord vooraf 3 Alles begint met een gedachte 4 Beginnen met beschrijven van de plannen 4 Draagvlak creëren 4 Doelstelling van de stichting 5 Aanschrijving fondsen

Nadere informatie

In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten.

In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten. In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten. Voor vragen neemt u contact op met het Veteraneninstituut en het Nationaal

Nadere informatie

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur!

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur! Seizoen 2003-2004 PINGUÏN NIEUWS Hierbij ontvangt u onze alweer onze 3 e nieuwsbrief. Deze verspreiden we dit jaar onder alle leden, de vrijwilligers, donateurs (en onze oud leden). Vorig jaar was de nieuwsbrief

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Stichting Vrienden van de Posten Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Iets extra s doen Een uitstapje naar de binnenstad van Enschede, apparatuur om de concerten van de politiekapel en andere optredens in de

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk.

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk. Toespraak staatssecretaris Van der Knaap ter gelegenheid van de Opening van de veteranententoonstelling Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede. Maandag 7 mei 2007, Stadskantoor Eindhoven. U weet ongetwijfeld

Nadere informatie

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft Goede Vriend Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld exemplaar voor de schenker Universiteits fonds Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds.

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift

Overeenkomst Periodieke gift Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Periodieke gift Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan Fonds verstandelijk gehandicapten, onderdeel van Stichting Meedoen

Nadere informatie

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten in 2012. Detailinformatie en foto s zijn te vinden op www.veteranen-actief.nl.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor ontvanger Overeenkomst Periodieke gift in geld Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GORAŽDE MEIDOORNSTRAAT 65, 1505 TS ZAANDAM 06-50298575 Facebook info@vriendenvangorazde.com www.vriendenvangorazde.com OPGERICHT: 12 JUNI 2013 TE ZAANDAM KAMER VAN KOOPHANDEL : 58153128

Nadere informatie

helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder

helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder van het Stichting Vrienden Dr. Leo Kannerhuis helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder Waarom een Stichting Vrienden van Het Dr. Leo Kannerhuis is een behandel- en kenniscentrum dat geheel gespecialiseerd

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

A N B I B E L E I D S P L A N

A N B I B E L E I D S P L A N A N B I B E L E I D S P L A N Oktober 2017 Inleiding Voor u treft u het beleidsplan van de Stichting Spijkerbroekengala. De Stichting is opgericht in juni 2017. In dit beleidsplan treft u onze opzet en

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten

Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten De oproep voor huisraad voor de Syrische statushouders in de vorige nieuwsbrief heeft ons de afgelopen

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013.

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief onze mooie ervaringen van onze reis van 7 juni tot en met 15 juni. Een speciale reis, omdat in deze week de twee nieuwe

Nadere informatie

Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee,

Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee, Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee, In de ruim zeven maanden dat ik nu Inspecteur der Veteranen ben, heb ik in ieder geval één ding geleerd: Veteranen komen vooral naar een reünie

Nadere informatie

Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker

Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Sleuteldrager van de Universiteit Leiden. De ondergetekende

Nadere informatie

Heeft het nut om zoveel energie en tijd te steken in een presentatie op het Malieveld gedurende de Veteranendag van 2007?

Heeft het nut om zoveel energie en tijd te steken in een presentatie op het Malieveld gedurende de Veteranendag van 2007? Nieuwsbrief 2007-03 Stand vrijwilligers project Perin Han. Het aantal vrijwilligers voor Perin Han staat sinds de Veteranendag 2007 op een totaal van 14 man. Adrie Oosterveen kwam persoonlijk langs om

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Veteranen Schouwen Duiveland

Beleidsplan Stichting Veteranen Schouwen Duiveland Beleidsplan 2017 2022 Stichting Veteranen Schouwen Duiveland Voorwoord Het beleidsplan 2017 2022 is opgesteld voor het bestuur van Stichting Veteranen Schouwen Duiveland. Het document geeft een duidelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers,

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, Nieuwsbrief 2008-03 Veteranen, vrijwilligers, Het was ons wederom een genoegen om samen met jullie weer plannen te maken voor het nieuwe project. De positieve reacties van jullie doen ons goed en geven

Nadere informatie

Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI

Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI Bij de Belastingdienst is onze vereniging aangemerkt met een culturele ANBI-status. ANBI staat voor 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Met deze aanmerking heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De derde nieuwsbrief van 2011. Het heeft even geduurd maar er is dan ook weer veel werk verzet door onze vrijwilligers. Voor het septemberproject

Nadere informatie

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014.

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014. ANBI- verantwoording Culturele ANBI Stichting Schouwburg Cuijk Stimuleringsfonds (in de communicatie naar buiten wordt de naam Het Podiumfonds Land van Cuijk & Maasduinen gebruikt) is door de Belastingdienst

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld

Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT Belastingvoordeel - meer geven voor minder geld Wilt u minimaal vijf jaar achtereen geld geven? Geweldig, daar zijn we extra blij mee! Met weinig rompslomp

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift

Overeenkomst periodieke gift Overeenkomst periodieke gift Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondertekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Ecomare De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

STIN... st n. Aangenaam. Informatie voor ICD-dragers. en hun partners. Stichting ICD dragers Nederland

STIN... st n. Aangenaam. Informatie voor ICD-dragers. en hun partners. Stichting ICD dragers Nederland STIN... Aangenaam st n Informatie voor ICD-dragers en hun partners Stichting ICD dragers Nederland www.stin.nl Ik ben heel blij met de patiëntenorganisatie STIN. STIN heeft een website waarop veel informatie

Nadere informatie

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 4 - juni 2010 Kamer van Koophandel: 05080297 Rekeningnummer: Rabobank 119683237 ANBI STATUS Geachte dames en heren, Op

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief p.a. Fioringras 45 8043 KA Zwolle Tel. 038-4651785 E-Mail: comedor@home.nl SNS-Bank nr. NL19 SNSB 0956 0986 49 KvK regio Zwolle nr. 41025205 www.comedorinfantil.org ANBI erkend.* Nieuwsbrief 2017-2018

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan Stichting 2018 2022 Stichting RotterdamRunners Beverwaardseweg 338 3077 GE Rotterdam Tel. 0624351920 RotterdamRunners@Gmail.com (Teammail) Info@rotterdamrunners.nl (Zakelijke mail) www.rotterdamrunners.eu

Nadere informatie

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A Den Haag, 5 december 2012 Betreft: Bijlage: Informatie lokale veteranendagen en uitnodiging Toolkit gemeentelijke ondersteuning Geachte burgemeester, Nederland telt ongeveer 130.000 veteranen die ingezet

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie...1 Doelstelling:...2 Visie:...2 Missie:...2 Samenstelling bestuur:...2 Activiteiten...3 Doneren...3 Vrijwilliger worden...3 Projecten steunen...3 Collecteren...3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

Stichting Amsterdams Marionetten Theater

Stichting Amsterdams Marionetten Theater Amsterdams Marionetten Theater Amsterdams Marionetten Theater / Nieuwe Jonkerstraat 8 / 1011 CM Amsterdam info@marionettentheater.nl bank IBAN: NL56INGB0004748811 RSIN / fiscaal nummer: 0076.01.128 Kamer

Nadere informatie

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht.

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. stichting mensen uit de nood zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. Hoe blij de overige bestuursleden en ik daarmee zijn, liet

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep

De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep Speeltoestellen bij logeerboerderij 2 Wie zijn we? De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep is ontstaan uit 3 stichtingen, te weten de Stichting Support

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam kerkelijke gemeente) De gift bestaat

Nadere informatie

Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016

Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016 Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016 Uithoorn, 28 mei 2015 Geachte ouders/verzorgers, Het afgelopen schooljaar heeft Stichting BORUS Kinderopvang tezamen met een

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Verrenieuwstraat 47 4301 HZ Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl JAARVERSLAG 2018 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie...

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie... Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Resultaten 2016... 3 1.1 Fondsenwerving... 3 1.2 Cliënten... 3 1.3 Public Relations en communicatie... 4 2. Organisatie... 5 2.1 Doel van

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support

Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support februari 2018 Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support 2018-2022 Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave

Nadere informatie

* * Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift

* * Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift Belastingdienst Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Met hartelijke groet, Simone Delorme Johan de Ruiter Floris van der Schot Oene Gerritsma

Met hartelijke groet, Simone Delorme Johan de Ruiter Floris van der Schot Oene Gerritsma JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Verantwoording boekjaar 2015 Stichting Life After War... 4 Inleiding... 4 Terugblik op 2015 activiteiten, resultaten en financiën... 4 De activiteiten... 4

Nadere informatie

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers), Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International. Jaarverslag. Stichting Rotaplast Nederland

Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International. Jaarverslag. Stichting Rotaplast Nederland Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International Jaarverslag Stichting Rotaplast Nederland 2015 1 Algemeen De Stichting Rotaplastgelden is opgericht bij akte 23 november 2009 verleden

Nadere informatie

STICHTING RONDE VAN DE KROON

STICHTING RONDE VAN DE KROON STICHTING RONDE VAN DE KROON DOELSTELLING EN PROFIEL VAN DE STICHTING 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 2 RESULTATENREKENING 4 BALANS 5 RESULTAATBESTEMMING 5 SLOTWOORD & CONTACTGEGEVENS 5 Doelstelling van

Nadere informatie

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015

STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 STICHTING HOSPICE OUDEWATER JAARVERSLAG 2015 1 JAARVERSLAG 2015 Activiteiten in 2015 Van de STICHTING HOSPICE OUDEWATER Per 29 december 2014 hebben de secretaris en penningmeester van het oude bestuur

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

* * Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift

* * Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift Belastingdienst Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017 2021 Stichting PRETRunners Lieve de Keystraat 18 3067 KJ Rotterdam Tel. 0104560000 MOB- 0653373915 Pretrunners@Gmail.com www.pretrunners.nl Facebook: Team193 Pretrunners KvK nr 70186170

Nadere informatie

BELEIDSPLAN p/a Langstraat 36C 2242 KM Wassenaar Telnr

BELEIDSPLAN p/a Langstraat 36C 2242 KM Wassenaar Telnr BELEIDSPLAN 2017-2020 p/a Langstraat 36C 2242 KM Wassenaar Telnr.0252-430377 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie... 5 3. Organisatie...

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie... 1 Doelstelling:... 2 Visie:... 2 Missie:... 2 Samenstelling bestuur:... 2 Activiteiten... 3 Doneren... 3 Vrijwilliger worden... 3 Projecten steunen...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Voetbal Helpt Naam: Stichting Voetbal Helpt KvK:

BELEIDSPLAN Stichting Voetbal Helpt Naam: Stichting Voetbal Helpt KvK: BELEIDSPLAN 2018-2022 Naam: KvK: 71247947 Referentie Beleidsplan-2018-2022 Voetbal Helpt Datum 06-04-2018 Status Definitief Auteur(s) A.R. Nonnekes A.D. van Beijsterveldt 1. Inleiding In 2018 werd de opgericht.

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda

Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda Onderwerp: Behandeld door: Bijlage: Periodieke Gift in Geld (PGiG) Dick Jaspers Ingevulde Overeenkomst PGiG Datum: Geachte mevrouw/mijnheer,

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016)

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) UTRECHT 7 JUNI 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarcijfers 2.1 Balans 5 over de periode 23-06 t/m 31-12-2016 2.2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012

BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012 BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012 Inhoudsopgave I. Inhoudsopgave... 1 II. Inleiding... 2 III. Profiel... 3 IV. Werkzaamheden... 5 V. Werving van Inkomsten...

Nadere informatie

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria.

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria. 2019 07 01 Stichting Vrienden van Issoria te Leiden ANBI instelling Stichting Vrienden van Issoria te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

STICHTING EERHERSTEL JOODSE BEGRAAFPLAATS ZEEBURG JAARREKENING 2017

STICHTING EERHERSTEL JOODSE BEGRAAFPLAATS ZEEBURG JAARREKENING 2017 STICHTING EERHERSTEL JOODSE BEGRAAFPLAATS ZEEBURG JAARREKENING 2017 Boekjaar 1 januari 2017 31 december 2017 INHOUDSOPGAVE ALGEMENE GEGEVENS...... 3 Bestuursverslag... 4 FINANCIEEL VERSLAG... 5 BALANS...

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie