Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Trots? Ja. Respect? Absoluut! Het project was weer eens ambitieus maar onder de bezielende leiding van Rob Scholte en in samenwerking met de lokale bevolking is het weer gelukt. De spanningen lopen vaak hoger op dan gewenst of nodig maar onze vrijwilligers hebben weer een fantastische klus afgerond. We moesten dit keer weer eens tot het gaatje, maar dat zijn we wel gewend en bereid te doen voor de kinderen van Bosnië en deze keer in het bijzonder voor de lagere school van Bukve in de gemeente Vitez. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht Missie volbracht 2007 Perin Han 2008 Vukotici 2009 Doboj 2009 Kolici 2010 Celikovina 2010 Mosevac 2011 Mecedivici 2011 Viniste 2012 Katici 2012 Novi Travnik 2013 Bukve 2014????? Op de vaderlandse beeldbuis zijn vele programma s te zien waar mensen zich spontaan inspannen om iemand te helpen. Alle respect voor deze inspanningen, echter onze vrijwilligers doen dat met veel plezier zonder de stimulerende camera s. Hun inzet is iedere keer weer groot en de geboden inspanningen vragen vaak veel van de fysiek en de mentale gesteldheid van onze veteranen. De spanningen liepen af en toe dan ook hoog op maar aan het eind van de week, bij het zien van zoveel vrolijke kinderen, was iedereen alles weer vergeten. Wellicht was het bestuur met de keuze van het project iets te ambitieus geweest maar de nood was hoog en de inzet voor de kinderen gaat bijna vanzelf en wordt er door jong en oud geweldig hard gewerkt. Je doet het voor de glimlach! Het schooltje staat er weer geweldig bij. Met de inzet van de vrijwilligers in combinatie met de opgetrommelde lokale hulp is het weer gelukt. Tot een paar tellen voor de ceremoniële opening stonden kwasten en de rollers nog op de muur en ramen en lagen onze vloerenspecialisten op de grond voor de laatste plintjes. Missie volbracht! Door de immer loyale steun van onze vrienden en donateurs is dit project in Bukve weer mogelijk gemaakt. Niet onbelangrijk te vermelden is dat de organisatie van Veteranen Actief en haar initiatieven niet zou kunnen draaien zonder de bijzondere steun van onze vrienden van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.

2 Dit project werd mede mogelijk gemaakt door steun van het Nationaal Fonds voor Vrede, Veiligheid en Veteranenzorg. Ambitieus? Reken maar! Volledig nieuwe plafonds, verrotte stukken venster vervangen, hang en sluitwerk gerepareerd, alle kapotte ruiten zijn vervangen, de muren binnen zijn allemaal voorzien van een nieuwe laag verf en alle ramen buiten staan in een verse laag beitsverf. Aan de buitenkant is verder niets meer te zien van de erbarmelijke staat waarin het gebouwtje stond. Alle scheuren zijn gedicht en de muren zijn weer voorzien van een fris kleurtje. 2 klaslokalen hadden geen of nauwelijks vloerbedekking. We hebben daar de vloer voorzien van nieuw laminaat. Het meubilair werd daarom onder vriendelijke druk van Rob Scholte voorzien van rubber doppen om het nieuwe laminaat de eerste jaren te ontzien. Door de gebrekkige vloeren zijn de pootjes van het meubilair vaak niet meer dan een klompje roest. Dat alles staat onder een GLOEDNIEUW dak. Met inspanning en donaties van de regionale regering in de persoon van de minister-president van het kanton Centraal-Bosnië, de heer Tahir Lendo en de burgemeester van de gemeente Vitez, de heer Advan Akeljic. Beide heren waren daarom graag aanwezig bij de heropening van de school, zij wilden graag kennis maken met Veteranen Actief en haar vrijwilligers. De stichting Veteranen Actief heeft ook hier haar bijdrage in geleverd. Het nieuwe dak was immers een eis voordat wij onze vrijwilligers los lieten op het project. Zoals gezegd ambitieus voor 5 dagen werk maar de inzet was weer fantastisch. Vanuit eigen ervaring vertellen onze vrijwilligers graag hun verhaal. Deze keer in de nieuwsbrief de ervaringen van Rein van der Ven op zijn eerste project voor de stichting Veteranen Actief.

3 Bukve BiH september Mijn naam is (Elnt.)Reinier van der Ven en werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee, district Schiphol als district coördinator Beroeps Praktijk Vorming. Van 22 april t/m 28 oktober 2011 ben ik uitgezonden geweest naar Bosnië-Herzegovina als lid van EUFOR- LOT 14 en de werkzaamheden werden verricht vanuit het LOT-huis te Travnik. Mijn werkgebied was met name in Jajce en Donji Vakuf. Begin dit jaar werd ik getriggerd door een verhaal betreffende de Stichting Veteranen Actief welke geschreven was door Erik Smeele en geplaatst was in de Markering. Na het lezen van dit verhaal en het gesprek wat daarop volgde met Erik was mijn interesse om deel te mogen nemen aan het renovatieproject in Bukve gewekt. Na mijn aanmelding volgde als snel de uitnodiging om te participeren in dit project. Voor mij een geweldige mogelijkheid om terug te gaan naar de omgeving van Travnik, alwaar ik een zeer geslaagde uitzending heb gehad. Tijdens de uitzending heb ik diverse scholen bezocht en telkens weer viel mij op dat de meeste scholen in een zeer slechte staat verkeerden. Wat mij verder is bijgebleven is de gastvrijheid en de wil van de lokale bevolking om BiH verder te ontwikkelen. Helaas ontbrak en ontbreekt het veelal aan de financiën en andere middelen om een project als dit renovatieproject aan te pakken. Zaterdag 05 september stond het vertrek gepland, met 16 man naar BiH. Na een voorspoedige reis en overnachting in Graz, kwamen we op zondag 06 september aan bij Motel Carousel te Vitez. Direct door naar Bukve om het project van de komende week te bekijken. De commentaren van de mannen die al vaker deel hadden genomen aan een project waren divers. Het zou in ieder geval een flinke klus worden; het dak was gedeeltelijk vernieuwd, maar de buitenkant liet zien dat er veel te klussen zou zijn. De binnenkant konden we de dag daarna bekijken en ook nu waren de meningen verdeeld. We zouden ons zeker niet vervelen. In ieder geval had iedereen er veel zin in en dat was goed te merken aan de voortvarendheid waarmee zaken werden aangepakt.

4 Er werden plannen gemaakt, berekeningen gemaakt voor het benodigde materiaal, gereedschap uitgeladen, het benodigde materiaal werd aangeschaft en de eerste werkzaamheden die voornamelijk bestonden uit schoonmaken en schuren werden aangevangen. Er werd door een ieder zeer enthousiast gewerkt en dat terwijl de gemiddelde leeftijd rond de 62 jaar lag. Elke dag werd er om half 8, na het ontbijt, vertrokken richting de school in Bukve. De kinderen waren elders ondergebracht, zodat wij flinke vorderingen konden maken. Per dag zag je de school een beter aanzicht krijgen. Aan de buitenkant werd de pleisterlaag onder handen genomen, ramen vervangen en alles kreeg een nieuwe laag verf. Binnen in de school vond een hele metamorfose plaats; er werden nieuwe plafonds aangebracht, laminaat gelegd, nieuwe verlichtingselementen gemonteerd en ook hier werden de nodigde blikken verf gebruikt om de lokalen een nieuwe frisse look te geven. Wat me is opgevallen en ook zal bij blijven is de ongelooflijke wil van een ieder om dit toch wel grote project te laten slagen. En op vrijdag 11 september was het zover. Om 17:00 uur werd de school overgedragen aan de schoolleiding; dit ging gepaard met veel Bosnische zang en dans en toespraken. Er was veel publiek aanwezig waaruit veel waardering sprak voor de wijze waarop dit project is uitgevoerd. Na de overdracht moesten er nog een aantal kleine zaken worden afgemaakt, maar om 19:00 uur werd het laatste stuk gereedschap met veel voldoening opgeruimd. Het project is geslaagd en ik ben blij dat ik deel heb mogen nemen aan dit project. Er is nog steeds veel werk te verrichten in Centraal-Bosnië en ik ben van mening dat de Stichting Veteranen Actief een uitstekend middel is om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Bosnië en dan met name met een project als dit; de kinderen zijn namelijk de toekomst van Bosnië-Herzegovina. Ik ben benieuwd naar het volgende project en hoop dat er meer veteranen besluiten om deel te nemen. Het is zeer dankbaar vrijwilligerswerk en ik kijk met veel voldoening terug op een mooie week. Ik wil dan ook vanaf deze plaats een ieder bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van dit renovatieproject.

5 Donatie Ontmoetingscentrum MAX in Novi Travnik Halverwege de week hebben wij, ondanks het krappe schema toch nog een snel bezoekje kunnen afleggen aan het project van 2012 in Novi Travnik. Uitgebreid door MAX belicht in het programma Max maakt mogelijk. Gerrit Kok, een van onze vrijwilligers had 20 gloed nieuwe warme winter jassen voor de gebruikers van het ontmoetingscentrum mee genomen. De jassen zijn welwillend ter beschikking gesteld door Jeroen Borghuis van Hydrowear uit Emmen. De jassen zijn gebruikt voor promotionele doeleinden maar nooit gedragen. Ismetha, de beheerder van het centrum, werd er stil van en wist, taalprobleempje, niet hoe ze moest reageren. Onze bevriende secretaresse van de burgemeester, Visna, vertaalde het verhaal via de telefoon aan Ismetha, welke de jassen graag in ontvangst nam. Naast deze genereuze geste had het Veteraneninstituut een bijdrage gedaan door hun bedrijfskleding met oude logo ter beschikking te stellen voor de ouderen in Novi Travnik. De welbekende fel rode Vi fleecejacks zullen nu met veel plezier worden gebruikt in de koude winters in Novi Travnik. Veteranen met een missie 2.0 Op 28 september j.l. is een nieuwe voorzichtige (door)start gemaakt met het formeren van een krachtig front voor alle veteranen die zich willen inzetten voor de zwakkeren in de samenleving en in het bijzonder voor de lokale bevolking in een naoorlogs of rampgebied. Deelnemende partijen zijn de stichtingen Wings of Hope, Manusia Papua, Shelter Box, Project Falcon en Veteranen Actief. Hun doel is duidelijk, steun en samenwerking in kennis en ervaring en het delen van elkaars netwerk op financieel en operationeel gebied waar mogelijk. In onze ogen een waardevol en belangrijk initiatief die de mogelijkheden voor de daadkrachtige veteraan hopelijk zal verbreden. Wij houden u graag op de hoogte over de vorderingen. Mocht u het initiatief een warm hart toedragen en een bijdrage willen doen of zich wilt aansluiten als organisatie dan kunt u met ons contact opnemen. Wordt vervolgd.

6 Sociaal Juridisch Loket Sinds kort kunnen alle (oud-) militairen en politiemedewerkers bij het Sociaal Juridisch Loket terecht met hun vragen op sociaal juridisch gebied. De dienstverlening is een initiatief van de vakbonden AFMP, NPB, MARVER, ACOM, ACP en de BNMO en is mogelijk door een financiële bijdrage van het vfonds. Het vfonds heeft hiertoe besloten, omdat het loket in een behoefte voorziet aan coördinatie op de eerstelijns vraagbaakfunctie voor (oud-)militairen en politiemedewerkers. Wij vinden het Sociaal Juridisch Loket een belangrijk initiatief, dat wij graag ondersteunen. Vrede en veiligheid zijn immers belangrijke pijlers in de samenleving, zowel op nationaal als internationaal niveau. Erkenning en waardering voor de mensen die zich hiervoor inzetten zou vanzelfsprekend moeten zijn en zij moeten ook kunnen rekenen op onze steun als dat nodig is, aldus Ton Heerts, directeur van het vfonds. Daarbij kan het Sociaal Juridisch Loket een belangrijke rol spelen, juist omdat het een onafhankelijke positie inneemt. Bovendien wordt door de onderlinge samenwerking optimaal gebruik gemaakt van de expertise van alle betrokken partijen. Aanpak Iedereen uit de doelgroepen kan bij het Sociaal Juridisch Loket terecht met vragen op sociaal juridisch gebied, zonder lid te hoeven zijn van één van de aangesloten organisaties. Het SJL analyseert de vraag, geeft advies en informatie en begeleidt zo nodig naar de juiste instantie. Gezamenlijk wordt bekeken wat de beste aanpak is. Er wordt intensief samengewerkt met De Basis. Verder onderhoudt het SJL nauwe contacten met onder andere het Veteranen Instituut, het 24/7 loket Politie, het Centraal Aanmeldpunt Defensie en de stichting Waardering en Erkenning Politie. Sociaal Juridisch Loket Postbus 269, 3940 AG Doorn (op werkdagen tussen en uur) Meer info op:

7 DVD Veteranendag 2013 Ook dit jaar wordt weer een DVD uitgebracht met filmbeelden van de Veteranendag De DVD is vanaf nu te koop voor de lage prijs van 3,00 en alleen te krijgen via de webwinkel ( dus niet per mail. De organisatie van de Nederlandse Veteranendag is op veel terreinen actief voor de Nederlandse veteranengemeenschap. Om op de hoogte te blijven van deze activiteiten kun je inschrijven op de nieuwsbrief van de NLVD. Via: Groei vrijwilligers groep Ondanks de eerdere berichten van verminderde belangstelling voor de projecten hebben toch weer nieuwe aanmeldingen binnen gekregen van veteranen die met veel plezier deel willen nemen aan de projecten van Veteranen Actief. De reacties op het Malieveld en op andere gelegenheden geven ons toch iedere keer weer het gevoel op het goede pad te lopen. Dus meld je aan en doe mee aan onze projecten. Ervaar wat het is om de glimlach van de Bosnische kinderen te ontvangen. Alle veteranen zijn van harte welkom!

8 Social Media VA Veteranen Actief heeft een eigen website waarop u onze activiteiten kunt volgen. Sinds een paar maanden zijn we ook op Facebook actief en ook daar kunt u de ontwikkelingen over ons en Veteranen met een missie volgen. Op Twitter kunt u ons volgen over het laatste nieuws en de dingen die voorbij komen en gerelateerd zijn aan onze initiatieven. HELP VETERANEN HELPEN Onze projecten komen tot stand door de bijdragen van onze vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het Vfonds steunt ons bij de initiatieven op het logistieke vlak. Uiteraard dank hiervoor namens de veteranen en de kinderen van de projecten die wij hebben geholpen. Helaas is er geen garantie dat dit soort fondsen en subsidies iedere keer worden uitgekeerd. De bijdragen van onze donateurs zijn daarom erg belangrijk en broodnodig om ons aan het werk te houden en de kinderen blij te maken. Wij willen daarom een dringend beroep doen op alle veteranen en hun achterban. Enkele veteranen zijn al voorgegaan en hebben laten zien dat het mogelijk is. Wij willen vragen om eens goed om u heen te kijken in de eigen omgeving of er wellicht meer mensen (organisaties) zijn die ons financieel kunnen en willen steunen. De recessie maakt het er allemaal niet makkelijker op maar vragen mag altijd. Veel succes. De VA machtiging is onder aan de nieuwsbrief bijgevoegd. Met gezamenlijke inspanning hopen wij daarom het mogelijk te maken om de projecten te blijven uitvoeren in en ver na Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg met middelen uit de BankGiro Loterij en Lotto. Hierdoor worden wij in staat gesteld elke euro die via sponsoring of donatie binnenkomt daadwerkelijk te besteden aan onze projecten. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom door stichting Veteranen Actief van harte aanbevolen.

9 Bukve Vitez september 2013 Onze vrijwilligers zijn tot zeer veel in staat, zeker in samenwerking met de lokale bevolking! Uw steun is echter onontbeerlijk voor het goede werk wat deze mannen en vrouwen gezamenlijk tot stand brengen en zo onze doelstelling verwezenlijken. Realiseren van hulp aan de lokale bevolking met wederopbouwprojecten in voormalige oorlog- of rampgebieden.

10 Machtiging Bank / Giro incasso Ondergetekende: Naam Adres Postcode Plaats : : : : Verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan: Stichting Veteranen Actief K.v.K Trombonestraat 20 Rabobank XC Almere IBAN NL36RABO Om van zijn/haar bank- of girorekening te incasseren: Bedrag : per maand/per jaar Tenaamstelling rekening : Rekeningnummer : Plaats bank : Ik stel GEEN prijs op ontvangst van de nieuwsbrief. Handtekening Datum U kunt de machtiging opsturen naar: Penningmeester Jeroen Visscher Stichting Veteranen Actief Hearewei EG Dronryp U kunt natuurlijk ook eenmalig een donatie doen op Rekeningnummer NL36RABO Rabobank Leeuwarden tnv Stichting Veteranen Actief Als u (ondergetekende) het niet eens bent met de afschrijving, heeft u 30 kalenderdagen de tijd om uw bank- of girokantoor opdracht te geven het bedrag terug te boeken. Stichting Veteranen Actief is door de Nederlandse Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw gift komt daarom in aanmerking als aftrekbaar van de belasting.

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Missie volbracht! Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten van de stichting Veteranen Actief in 2013. Het bevat een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecevici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2012-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De herfst heeft zich alweer gemeld en de donkere dagen zijn alweer in aantocht. Het toch wat spaarzame warme weer heeft ons voorlopig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de nieuwsbrief van Veteranen Actief. Ook 2010 schijnt weer een goed jaar te worden voor de initiatieven van onze veteranen/vrijwilligers.

Nadere informatie

Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina.

Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina. Nieuwsbrief 2014-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen is dit jaar doel van ons bezoek. Dit project willen we samen met onze vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2009-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Kolici 2009 is goed afgesloten. Alle doelstellingen zijn weer gehaald en een ieder stapte aan het eind van de week met een zeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, Nieuwsbrief 2013-02 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013 Bukve Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de eerste nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2011 een jaar zal worden met grote uitdagingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2010-02. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-02. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Maglaj - Mosevac is goed afgesloten. Wat was het een feest op vrijdagmiddag. Na een hele week regen scheen op vrijdagmiddag

Nadere informatie

DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2014-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië- Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik,

Nadere informatie

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben.

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben. Nieuwsbrief 2011-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Met veel plezier willen wij u het volgende melden. Het verslag van het mei project in Medevici-Zavidovici, het nieuwe project van VA-Regio

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2012-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het heeft even geduurd maar we kunnen u vertellen dat de stichting MAX Maakt Mogelijk akkoord is met ons projectvoorstel en wij gezamenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Lentekriebels De lente is begonnen en ook de kluskriebels bij onze vrijwilligers spelen weer op. De ploegen voor dit jaar zijn weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009. Nieuwsbrief 2009-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009. De verkenningreis voor nieuwe projecten in Bosnië-Herzegovina hebben we dit jaar anders gedaan dan voorgaande jaren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zijn aantreden bij de stichting Veteranen Actief in de functie van beschermheer werd door iedereen met trots ontvangen.

Nieuwsbrief Zijn aantreden bij de stichting Veteranen Actief in de functie van beschermheer werd door iedereen met trots ontvangen. Nieuwsbrief 2010-04 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de vierde nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2010 wederom een goed jaar zou worden. In totaal

Nadere informatie

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten in 2012. Detailinformatie en foto s zijn te vinden op www.veteranen-actief.nl.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015-02. Zie verderop in deze nieuwsbrief een sponsor-initiatief van een collega-veteraan. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Nieuwsbrief 2015-02. Zie verderop in deze nieuwsbrief een sponsor-initiatief van een collega-veteraan. Goed voorbeeld doet goed volgen! Stichting Veteranen Actief Nieuwsbrief 2015-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs Het was de afgelopen jaren bijna een gewoonte: u ontvangt in oktober onze nieuwsbrief met het verslag van

Nadere informatie

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur!

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur! Seizoen 2003-2004 PINGUÏN NIEUWS Hierbij ontvangt u onze alweer onze 3 e nieuwsbrief. Deze verspreiden we dit jaar onder alle leden, de vrijwilligers, donateurs (en onze oud leden). Vorig jaar was de nieuwsbrief

Nadere informatie

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk.

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk. Toespraak staatssecretaris Van der Knaap ter gelegenheid van de Opening van de veteranententoonstelling Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede. Maandag 7 mei 2007, Stadskantoor Eindhoven. U weet ongetwijfeld

Nadere informatie

Heeft het nut om zoveel energie en tijd te steken in een presentatie op het Malieveld gedurende de Veteranendag van 2007?

Heeft het nut om zoveel energie en tijd te steken in een presentatie op het Malieveld gedurende de Veteranendag van 2007? Nieuwsbrief 2007-03 Stand vrijwilligers project Perin Han. Het aantal vrijwilligers voor Perin Han staat sinds de Veteranendag 2007 op een totaal van 14 man. Adrie Oosterveen kwam persoonlijk langs om

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

Buddy project: Nederlands gezin gekoppeld aan een Syrisch gezin.

Buddy project: Nederlands gezin gekoppeld aan een Syrisch gezin. '... geen van beiden denkt eraan om elkaar los te laten." De eerste maand van 2017 ligt achter ons dus hierbij alweer de eerste nieuwsbrief. We begonnen dit jaar met een zeer geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Het Holland Hart Huis in Doboj.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Het Holland Hart Huis in Doboj. Nieuwsbrief 2009-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project 1-2009. Het Holland Hart Huis in Doboj. Vermoeid maar zeer tevreden werd op Pinksterzaterdag afgereisd richting Nederland. Na

Nadere informatie

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5 1 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave: pagina: Woord vooraf 3 Alles begint met een gedachte 4 Beginnen met beschrijven van de plannen 4 Draagvlak creëren 4 Doelstelling van de stichting 5 Aanschrijving fondsen

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

Veteranen met een missie

Veteranen met een missie Veteranen met een missie Factsheet Inleiding Vandaag de dag maken activiteiten op het gebied van wederopbouw en humanitaire hulp vaak deel uit van vredesmissies. Voor de veteraan blijft het daar niet altijd

Nadere informatie

Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie,

Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie, 1. Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie, Beste Veteranen, familieleden, vrienden en kennissen

Nadere informatie

INDEX. Inleiding. Bestuurlijk. De dagelijkse activiteiten. Beleidsplan Financiën. De toekomst INLEIDING

INDEX. Inleiding. Bestuurlijk. De dagelijkse activiteiten. Beleidsplan Financiën. De toekomst INLEIDING INDEX Inleiding Bestuurlijk De dagelijkse activiteiten Beleidsplan 2016 Financiën De toekomst INLEIDING 2016 was best een bijzonder jaar voor De Erker: nieuwe voorzitter, andere bedrijfsleiding, veel nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief BNMO Juli 2017

Nieuwsbrief BNMO Juli 2017 Indien niet goed weergegeven Bekijk het in je browser. Nieuwsbrief BNMO Juli 2017 Beëindiging Juridische Dienstverlening Al geruime tijd is bekend dat de afbouw van de subsidie vanuit het vfonds consequenties

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft Goede Vriend Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld exemplaar voor de schenker Universiteits fonds Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds.

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Stichting Present Zuid-Oost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

BELEIDSPLAN p/a Langstraat 36C 2242 KM Wassenaar Telnr

BELEIDSPLAN p/a Langstraat 36C 2242 KM Wassenaar Telnr BELEIDSPLAN 2017-2020 p/a Langstraat 36C 2242 KM Wassenaar Telnr.0252-430377 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie... 5 3. Organisatie...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Stichting Vrienden van de Posten Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Iets extra s doen Een uitstapje naar de binnenstad van Enschede, apparatuur om de concerten van de politiekapel en andere optredens in de

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten

Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten De oproep voor huisraad voor de Syrische statushouders in de vorige nieuwsbrief heeft ons de afgelopen

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Sponsorpakket Parrot Runners team 102

Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Deelnemend team Roparun 2015 Parrot Runners in 2015 wederom van start voor het goede doel! In 2015 nemen de Parrot Runners voor de 10 e, en tevens laatste, keer deel

Nadere informatie

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 4 - juni 2010 Kamer van Koophandel: 05080297 Rekeningnummer: Rabobank 119683237 ANBI STATUS Geachte dames en heren, Op

Nadere informatie

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5 BELEIDSPLAN 2018 2020 Stichting Rally for Kids Secretariaat/Penningmeester Dhr Ron Koetsier Energieweg 30, 3771NA Barneveld Ron@rallyforkids.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie Stichting Rally for

Nadere informatie

Leren hoe om te gaan met de militairen van vandaag, die de veteraan van morgen is.

Leren hoe om te gaan met de militairen van vandaag, die de veteraan van morgen is. Toespraak van de minister van Defensie, E. van Middelkoop, op 7 september 2007 te Roermond ter gelegenheid van de jaarlijkse Nationale herdenking van de militairen van het Koninkrijk der Nederlanden die

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GORAŽDE MEIDOORNSTRAAT 65, 1505 TS ZAANDAM 06-50298575 Facebook info@vriendenvangorazde.com www.vriendenvangorazde.com OPGERICHT: 12 JUNI 2013 TE ZAANDAM KAMER VAN KOOPHANDEL : 58153128

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift

Overeenkomst Periodieke gift Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Periodieke gift Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan Fonds verstandelijk gehandicapten, onderdeel van Stichting Meedoen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting de Bovenkamer

Beleidsplan Stichting de Bovenkamer Beleidsplan Stichting de Bovenkamer Kennis-, informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met (een vermoeden van) beginnende dementie en hun mantelzorgers. Adres: Harenbergweg 1 7204 KZ Zutphen info@debovenkamerzutphen.com

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Verrenieuwstraat HZ Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Verrenieuwstraat 47 4301 HZ Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl JAARVERSLAG 2018 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0

Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 Stichting Veteranen Actief 2011-2015 Veteranen met een missie 2.0 Het platvorm voor veteranen, door veteranen, van veteranen Wij creëren en bundelen initiatieven van veteranen op basis van eigen kracht;

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor ontvanger Overeenkomst Periodieke gift in geld Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen 2014 tot 2017 Inhoud: Inleiding Over de Stichting Kledingbank Nieuwleusen Missie Visie Bestuurssamenstelling Contactgegevens Doelstelling Doelgroep Werkwijze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2011

Nieuwsbrief. Juni 2011 Nieuwsbrief Juni 2011 www.vriendenvanbrazilie.nl Bankrek nr: 1262.98.602 Beste donateurs, In deze nieuwsbrief hebben we weer aardig wat nieuwtjes. Naast de reguliere verslaglegging van lopende projecten,

Nadere informatie

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd.

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd. Algemene Voorwaarden Voorwaarden Donateurs 1. Geef Onderwijs (hierna: GO, www.geefonderwijs.nl) is een crowdfundingplatform dat zich volledig richt op het Nederlandse onderwijs. Via Geef Onderwijs kan

Nadere informatie

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014.

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014. ANBI- verantwoording Culturele ANBI Stichting Schouwburg Cuijk Stimuleringsfonds (in de communicatie naar buiten wordt de naam Het Podiumfonds Land van Cuijk & Maasduinen gebruikt) is door de Belastingdienst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De derde nieuwsbrief van 2011. Het heeft even geduurd maar er is dan ook weer veel werk verzet door onze vrijwilligers. Voor het septemberproject

Nadere informatie

Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee,

Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee, Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee, In de ruim zeven maanden dat ik nu Inspecteur der Veteranen ben, heb ik in ieder geval één ding geleerd: Veteranen komen vooral naar een reünie

Nadere informatie

Graag informeren wij u hier verder over. Kunnen wij na het lezen van de informatie op uw steun rekenen?

Graag informeren wij u hier verder over. Kunnen wij na het lezen van de informatie op uw steun rekenen? RSIN: 8206.10.033 Stop Darmkanker Nederland Stop Darmkanker Nederland is ontstaan nadat de oprichter van de stichting, Marthen Bakker, het ziekteproces van darmkanker van heel dichtbij had meegemaakt.

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Achtergrond en toekomst 3. Doelgroepen 4. Activiteiten en projecten 5. Communicatie

Nadere informatie

!!! Stichting Vrienden op Aarde. Versie 12 januari 2014

!!! Stichting Vrienden op Aarde. Versie 12 januari 2014 Stichting Vrienden op Aarde Beleidsplan 2014-2015 Versie 12 januari 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden op Aarde ('de Stichting'). In dit beleidsplan legt de Stichting

Nadere informatie

"Natuurlijk wordt er ook wel eens patat en pannenkoeken gegeten"

Natuurlijk wordt er ook wel eens patat en pannenkoeken gegeten "Natuurlijk wordt er ook wel eens patat en pannenkoeken gegeten" Beste lezers, Het gaat heel goed met het werk van Present. Met onze coördinator Martienke nu volledig op stoom wordt ons toch best ambitieuze

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward Met dankbaarheid kijken we terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan

Nadere informatie

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008 Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument 1945 1962, zaterdag 6 september 2008 Geachte veteranen, excellenties, dames en heren, Elke dag schreef ik een

Nadere informatie

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Oprichten van de stichting 5

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Oprichten van de stichting 5 Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave: pagina: Woord vooraf 3 Alles begint met een gedachte 4 Beginnen met beschrijven van de plannen 4 Draagvlak creëren 4 Oprichten van de stichting 5 Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012

BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012 BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012 Inhoudsopgave I. Inhoudsopgave... 1 II. Inleiding... 2 III. Profiel... 3 IV. Werkzaamheden... 5 V. Werving van Inkomsten...

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Vastgesteld op 9 december 2016 Beleidsplan DVB Foundation 2017-2020 1. INLEIDING Ontstaan Ontwikkeling Doel 2. UITGANGSPUNTEN DVB FOUNDATION Visie Missie Middelen 3. STRUCTUUR Bestuur

Nadere informatie

"... haar blik en het plezier van de kinderen zijn onbetaalbaar"

... haar blik en het plezier van de kinderen zijn onbetaalbaar "... haar blik en het plezier van de kinderen zijn onbetaalbaar" Beste lezers, Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar. Voor Present een heel goed jaar waarin we als bruggenbouwer konden zorgen

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief januari 2016

VCA Nieuwsbrief januari 2016 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief januari 2016 Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl Redactie : vca@veteranen.nl Veteranen Cafe 12/01/16 jan as 1 Vrijwilligers voor 2 Expositie Kind

Nadere informatie

Advies: Vaststellen aandachtspunten voor de bespreking van het lokaal veteranenbeleid in de commissie middelen van 18 september 2013

Advies: Vaststellen aandachtspunten voor de bespreking van het lokaal veteranenbeleid in de commissie middelen van 18 september 2013 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: C. de Heer Tel.nr. 06-22664707 Geraadpleegd consulent Datum: 30 augustus 2013 Afd.: onderwijs, welzijn en zorg Financieel: Tekenstukken: n Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support

Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support februari 2018 Beleidsplan Stichting Asian Kidz Support 2018-2022 Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Veteraneninstituut. Uitvoerder Veteranenbeleid. Onafhankelijke stichting

Veteraneninstituut. Uitvoerder Veteranenbeleid. Onafhankelijke stichting Veteraneninstituut Uitvoerder Veteranenbeleid Onafhankelijke stichting ± 50 medewerkers (waarvan 4 gedetacheerd vanuit Defensie, 24 vanuit het ABP en 350 vrijwilligers Doorn, centrum dienstverlening aan

Nadere informatie

Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016

Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016 Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016 Uithoorn, 28 mei 2015 Geachte ouders/verzorgers, Het afgelopen schooljaar heeft Stichting BORUS Kinderopvang tezamen met een

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Locatie : Beukenlaan 8, 5363 RA Velp Secr. : Noordhoek 22, 5375 AS REEK www.kinderboerderijvelp.nl Info : kinderboerderijvelp@gmail.com Rabo : NL64RABO0128 780371 KvK : 17198081 Nieuwsbrief december 2018

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis

Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis 1. voorwoord Met genoegen brengt het bestuur van de stichting vrienden van het Westfriesgasthuis verslag uit over de gang van zaken in 2016.

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

Stichting Vrienden Kalorama

Stichting Vrienden Kalorama Stichting Vrienden Kalorama Word vriend van Kalorama! Kalorama doet er alles aan om haar bewoners de best mogelijke zorg en begeleiding te bieden. Dankzij uw steun kan de Stichting Vrienden Kalorama de

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 deze Nieuwsbrief bevat 5 pagina s Van de voorzitter "Het blijft bijzonder voor mij om als voorzitter een voorwoord te mogen schrijven in onze nieuwsbrief. Er zijn zoveel hartverwarmende ondersteuningen

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING JAARREKENING 2014-2015 Plaats Leeuwarden Datum 03-06-2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag. 1, 2 Balans per 31 december 2015. 3, 4 Winst- en verliesrekening 2015. 5 Algemene toelichting. 6 Toelichting winst-

Nadere informatie

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie...

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie... Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Resultaten 2016... 3 1.1 Fondsenwerving... 3 1.2 Cliënten... 3 1.3 Public Relations en communicatie... 4 2. Organisatie... 5 2.1 Doel van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Inleiding Stichting Move For Health is een initiatief voortgekomen uit een aantal actieve leden van de hardloop groep verbonden aan healthclub Fit2Move

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire.

Jaarverslag 2014. 7 april 2014 Prins Bernhardstraat 9 4341 EZ Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. www.zeeuwsedocumentaire. Jaarverslag 2014 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar loopt van 7 april tot en met 31 december 2014. Samenstelling bestuur Voorzitter,

Nadere informatie

RUSLANDGROEP CUNO. Stichting Culturele Uitwisselingen Nederland - Oost-Europa. Stichting Culturele Uitwisselingen Nederland - Oost Europa

RUSLANDGROEP CUNO. Stichting Culturele Uitwisselingen Nederland - Oost-Europa. Stichting Culturele Uitwisselingen Nederland - Oost Europa RUSLANDGROEP CUNO Stichting Culturele Uitwisselingen Nederland - Oost-Europa Stichting Culturele Uitwisselingen Nederland - Oost Europa Jaarbericht 2015 1 Inhoud blad Algemeen 3 algemeen 5 resultaten en

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn. Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn

Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn. Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn Jaarverslag 2016 Stichting Hart voor Hoorn 1. Inleiding In 2013 werd de Stichting Hart voor Hoorn opgericht op initiatief van Christengemeente De Hoorn. Het verlangen was om door middel van deze stichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN 2012 2015 Stichting Haarwensen Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht 0297-745300 www.haarwensen.nl info@haarwensen.nl KvK 34290369 Inleiding In dit beleidsplan beschrijft Stichting

Nadere informatie

N A T Z W E I L E R B E R I C H T E N VAN DE "STICHTING VRIENDENKRING VAN OUD-NATZWEILERS" ================= BESTUUR

N A T Z W E I L E R B E R I C H T E N VAN DE STICHTING VRIENDENKRING VAN OUD-NATZWEILERS ================= BESTUUR Augustus 2019 56ste JAARGANG No.2 N A T Z W E I L E R B E R I C H T E N VAN DE "STICHTING VRIENDENKRING VAN OUD-NATZWEILERS" ================= BESTUUR Voorzitter: Secretaris: Ernst Sillem Roelof Schutrup

Nadere informatie

Rosmalen. Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september. Informatie voor sponsoren. Rosmalen leeft mee

Rosmalen. Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september. Informatie voor sponsoren. Rosmalen leeft mee Rosmalen Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september Informatie voor sponsoren Rosmalen leeft mee. SamenLoop voor Hoop Rosmalen 2019 Rosmalen organiseert een SamenLoop voor Hoop op 31 augustus en 1 september

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie