DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië- Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik, Gradina en Livno weer naar Sarajevo. Vele kilometers met prachtig weer en vergezichten.veel nieuwe vrienden gemaakt, prachtige mensen ontmoet en het belangrijkste doel is behaald, een nieuwe uitdaging voor onze veteranen. In Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen. Project Tuzla JAVNA USTANOVA DOM PENZIONERA TUZLA BOSNA ihercegovina, TUZLA, FILIPA KLJAIĆA 22 centrala: Missie volbracht 2007 Perin Han 2008 Vukotici 2009 Doboj 2009 Kolici 2010 Celikovina 2010 Mosevac 2011 Mecedivici 2011 Viniste 2012 Katici 2012 Novi Travnik 2013 Bukve 2014 Karaula? Op verzoek van Renate Snijders uit Oosterhout zijn wij betrokken geraakt bij een project in Tuzla. Voorlopig als adviseur en ervaringdeskundige maar wellicht in de toekomst volgt er meer. Renate, werkzaam in de zorg, is getroffen door de situatie van een grote groep ouderen van de stad die in een groot opvangcentrum aan de rand van de stad. Ook Branka Antic van de Snaga Zene Foundation is betrokken en ondersteund het initiatief vanuit haar organisatie. Het gaat om een groot 9 etage hoog flatgebouw waar een kleine 200 ouderen leven met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar. De verantwoordelijke stichting heeft tekort aan personeel is noodleidend en kan dus elke hulp gebruiken. Om deze reden heeft Renate het plan opgevat een hele verdieping te renoveren en de stichting te gaan ondersteunen met kennis en uitwisseling van stageplaatsen. De verdieping is in gebruik geweest voor vluchtelingen en die hebben het in een desolate staat achtergelaten. Ambitieus? Absoluut en ze zal alle hulp kunnen gebruiken, maar het is een prachtige opdracht. Wij zijn gevraagd te kijken te zien of wij de genoemde etage konden beoordelen en advies hierin konden geven. Het is een grote uitdaging en niet uit te voeren binnen Veteranen Actief. Het project bestaat uit 29 appartementen met ieder een eigen sanitair en badgelegenheid. Ook de gang en gemeenschappelijke ruimte staan op de lijst voor een upgrade! Een gigantische klus maar Renate Snijders gaat haar best doen. Ook Max maakt mogelijk is geïnformeerd en wacht op een plan van aanpak. Wordt vervolgd!

2 VA Project 2014 Karaula, Gradina Een verslag van Rob. De verkenning voor 2014 is achter de rug, Jeroen, Wim en ik denken dat we een leuk project hebben gevonden waar we onze handen in september weer voor uit de mouwen kunnen steken. Het project ligt verscholen in een mooi berglandschap in het gehucht Karaula (Gradina) in de omgeving van Turbe. Om alvast jullie deelgenoot te maken van het project, willen wij wat foto s laten zien van het project en jullie alvast mee te nemen wat er ons als groep te verwachten staat vanaf maandag 15 september. Wat staat ons in grote lijnen te verwachten: Ramen (foto1) worden vervangen door kunststof, maandag staat ons de klus de oude kozijnen te slopen. Offerte voor de ramen is gemaakt. Gehele buitenkant opnieuw voorzien van een laag verf, incl. de kozijnen zichtbaar (deels foto 2) en de kozijnen op (foto 4) De klaslokalen, 2 stuks en de gang zien er qua schilderwerk perfect uit, een mooi schrootjesplafond maakt het geheel compleet zodat we hier geen arbeid aan moeten verrichten. Beide klaslokalen gaan we voorzien van nieuw laminaat, met een totaal van 115 m2. Vervangen en het vervaardigen van het rechter kleine houten kozijn (foto 4) De voorraadkamer (foto 3) toveren wij om tot een toilet. De gehele ruimte gaan we voorzien van tegels op de wanden en vloer. Er is genoeg ruimte om 3 toiletten te maken en 2 wastafels, uiteraard zal het rioolwerk niet ontbreken. We willen de tussenwandjes en de toiletdeuren van aluminium laten maken. Offerte is gemaakt. Tevens moeten we een toegangsdeur maken vanuit de gang naar het nieuwe toilet.( De huidige toiletruimte, deur en kozijnen zie je op foto 4, heeft alleen toegang via de buitenzijde, dus geen pretje gedurende de wintermaanden, vandaar de beslissing voor het maken van deze nieuwe toiletruimte). De school heeft genoeg ruimte aan de achterzijde (foto1), dus wij willen dit jaar weer een speeltoestel bouwen. De school heeft het qua stroom aardig tot goed voor elkaar, de huidige verlichting werkt naar behoren. Er zal alleen een uitbreiding nodig zijn van extra verlichting in de nieuwe toiletruimte. Op dit moment staan er 14 man op de lijst, incl. Jeroen, voor de boodschappen en als kassier en ik als projectleider en hoop uiteraard ook nog ergens een spijker recht in de muur te slaan. Tijdens onze verkenning hebben we tevens gezocht naar passende woonruimte in de buurt van het project, maar dit helaas niet gevonden. Dus besloten we om wederom Motel Carousel aan te houden. Voordeel is dat we het adres kennen, nadeel is een ritje van zo n 1/2 uur heen en terug, maar goed we bevinden ons in een mooie omgeving waar veel te zien is, de tijd vliegt voorbij. Nu eerst de noodzakelijke financiering rond krijgen, als dat lukt volgt er zeker meer info.

3 Verkenning IPA voorstel Project Livno? Op veler verzoek van diverse vrijwilligers zoeken we regelmatig contact met andere partijen voor projectvoorstellen in andere regio s van Bosnië. Een van die contacten was de IPA ofwel de International Police Association. Onze eigen Rob Scholte is daar lid van en het leek hem leuk om eens langs deze lijn een project binnen te halen. Het duurde even maar door volhouden van Rob is er toch goed contact gemaakt en is er zelfs een projectvoorstel in Livno aangeboden. Het gaat in deze om een middelbare school die ook les geeft in ambachtelijke vakken zoals autotechniek. Buiten de school staat een lokaliteit die zij graag weer in gebruik willen nemen. Het gebouwtje is echter zo aftands dat wij eigenlijk een bulldozer willen aanbieden maar zoals jullie weten is een nieuw gebouwtje een bijna onmogelijke opgave en worden de oude gebouwtjes gekoesterd en iedere keer weer opgelapt. Het gaat om een volledige barak met sanitair en wasgelegenheid. In een 2 tal lokalen worden de studenten geleerd hoe om te gaan met gereedschap en worden werkstukken gemaakt om het geleerde om te zetten in kunde. Renovatie is een enorme opgave en zeker niet in een keer te doen volgens onze wijze van werken. Wij hebben ook de sportfaciliteiten gezien en ook daar is wel een uitdaging te vinden. Gedurende ons bezoek hebben wij ook kennis gemaakt met Thomas Nettleton van de World Hope Foundation. Een Amerikaanse kerkelijke organisatie die wereldwijd min of meer de zelfde doelgroep voor ogen heeft als wij. Hun steun werd onmiddellijk aangeboden en de hoop werd uitgesproken of wij serieus wilde overwegen de school te helpen. Er zijn steeds minder organisaties die zich willen inzetten en het tekort aan fondsen is een wereldwijd probleem aan het worden. Ook in het rijke USA. Thomas heeft wel al sinds enkele jaren goed contact met de Nederlandse stichting Liaison in Bosnie van Aart de Ruiter. Deze stichting gaat jaarlijkse met het Baarnsche lyceum naar Livno om de schooltjes van frisse kleuren te voorzien en samen met de kinderen initiatieven te ontplooien die het leven van de lokale bevolking weer even veraangenamen. Voor meer info: en Of Livno ooit een van onze projectlocaties wordt is nog niet besloten maar we hebben nieuwe vrienden gemaakt en wellicht kunnen wij hun een keer van dienst zijn.

4 Project Banja Luka. Op aangeven van Eric Smeele, een man van het eerste uur en ondertussen meer dan 10 projecten op naam, zijn er reacties uit zijn professionele Marechaussee netwerk gekomen met ideeën voor nieuwe projecten. Ons krappe reis programma en de gemaakte afspraken hebben ons echter niet in de buurt gebracht van deze locaties in de regio van Banja Luka. De afstanden waren net even te groot en even aanwippen is geen optie. Elk potentieel project heeft de juiste aandacht nodig. Uiteraard zijn we wel geïnteresseerd natuurlijk en hebben om info en foto s gevraagd om te zien of wij in 2015 het aanbod in de Banja Luka regio een bezoek kunnen brengen. Wordt vervolgd! Nationaal Historisch Museum BiH In de spaarzame vrije uren proberen wij meer te weten te komen over Bosnië-Herzegovina en haar geschiedenis. Vooral de recente geschiedenis natuurlijk waar vele Nederlandse mannen en vrouwen deel van zijn geworden. Deze keer hebben wij het Nationaal Historisch museum bezocht met een bescheiden expositie over het leven in Sarajevo tussen 92 en 95. Indrukwekkend maar triest om te zien dat het museum, dat behoorlijk geraakt is in die genoemde tijd, deel uitmaakt van de expositie. Het gebouw is dermate beschadigd en zo te zien sinds de oorlog aan de aandacht ontsnapt van de herbouwers. Wellicht bewust? Galerija In de stad is tevens een permanente fototentoonstelling met video te zien over de val Srebrenica. Prachtige foto s maar toch ook weer een indrukwekkende documentaire. De beelden zijn bekend maar iedere keer komen ze weer keihard binnen. Tot onze verbazing en trots was ook een bekende VA vrijwilliger van het eerste uur aan het woord. Wim Dijkema vertelde in beeld zijn verhaal, immer vechtend voor de waarheid. Onze reactie was duidelijk en andere bezoekers vonden het bijzonder dat wij deze man persoonlijk kennen. Deze expositie is te zien in Galerija De auteurs van deze permanente tentoonstelling zijn: de Memorial Center Srebrenica - Potocari, de Vereniging van de Moeders van Srebrenica en Zepa, de Cel Vermiste Personen Instituut van Bosnië-Herzegovina, de Youth Initiative for Human Rights YIHR / Fama, Cinema for Peace Foundation / Video Archief Genocide / genocide Filmarchief Bosnië-Herzegovina, en fotograaf Tarik Samarah.

5 Muziekinstrumenten inzamelen voor Mediha Onze speurtochten naar projecten in Centraal Bosnie worden al van de start ondersteund door het REZ Agency in Zenica. Ondanks de moeilijke tijden die deze organisatie door maakt staan ze altijd klaar met woord en daad en vinden wij op hun aangeven toch altijd weer een project dat onze hulp hard nodig heeft. Deze keer werden wij verrast met een project in het centrum van Zenica. De muziekschool is nodig toe aan een renovatie. Jammer genoeg was dit een opgave die wij niet konden honoreren. De school heeft echte bouwvakkers nodig en is in de structuur zo ver beschadigd dat er meer nodig was dan een lik verf. Er zaten welgeteld 63 ramen in het pand die allen aan vervanging toe zijn en dan heb ik het nog niet over de vloeren en deuren. Een gigantische klus die verder ging dan de mogelijkheden die VA in huis heeft. Onze vaste begeleider van de laatste jaren, Mediha, had nog (zeer voorzichtig) wel een ander verzoekje. De kinderen spelen ongeveer op de laatste instrumenten en geld voor nieuw is er niet. Violen van Chinese makelij van 100 euro zijn niet de beste kwaliteit om op te leren spelen. Haar eigen dochter wil graag gitaar leren spelen maar speelt nu viool omdat een gitaar niet meer voorradig is. De vraag aan iedereen die dit leest is het volgende. Kijk aub rond in huis of bij vrienden, er ligt vast nog wel een instrument dat niets ligt te doen. Piano s vallen buiten de mogelijkheden maar de meer handzame instrumenten vinden altijd wel een plekje in de bus. Gitaren, violen, blokfluiten, dwarsfluiten etc. Mijn eigen gitaar, ooit mijn droomkans op het sterrendom, is al gereserveerd. Wilt u ons helpen? Stuur dan een mailtje aan wimbrock@gmail.com Donateursacties Rien van Elk Voor de mannen van het eerste uur. De groeten van Mersed. Dé Bosnische connectie van Veteranen Wereld Wijd uit het begin van dit Millenium. Zo simpel is het. Leuk.

6 Veteranen met een missie 2.0 In de nieuwsbrieven is al eerder gemeld van het initiatief Veteranen met een Missie. Het is een moeizaam proces maar geleidelijk aan worden lijnen zichtbaar. In ieder geval is er een goed contact met het Veteraneninstituut en wordt er een plan van aanpak geschreven wat zal verwezenlijkt worden in een convenant tussen de diverse partijen. Op het Malieveld tijdens de Veteranendag 2014 kunt u met deze partijen in gesprek gaan en meer info krijgen over de mogelijkheden van dit initiatief. Ook kunt zich natuurlijk aansluiten of goede initiatieven aanmelden. Veteranen met een Missie wil zich zowel in Nederland als buiten de landsgrenzen profileren met ondersteuning en gezamenlijke initiatieven. De aangesloten organisaties zullen zich op Veteranendag gezamenlijk presenteren en zijn te vinden naast de tenten van het Veteraneninstituut. Groei vrijwilligers groep Ondanks de eerdere berichten van verminderde belangstelling voor de projecten hebben we toch weer nieuwe aanmeldingen binnen gekregen van veteranen die met veel plezier deel willen nemen aan de projecten van Veteranen Actief. De reacties op het Malieveld en op andere gelegenheden geven ons toch iedere keer weer het gevoel op het goede pad te lopen. Dus meld je aan en doe mee aan onze projecten. Ervaar wat het is om de glimlach van de Bosnische kinderen te ontvangen. Social Media VA Alle veteranen zijn van harte welkom! Veteranen Actief heeft een eigen website waarop u onze activiteiten kunt volgen. Sinds een paar maanden zijn we ook op Facebook actief en ook daar kunt u de ontwikkelingen over ons en Veteranen met een missie volgen. Op Twitter kunt u ons volgen over het laatste nieuws en de dingen die voorbij komen en gerelateerd zijn aan onze initiatieven.

7 HELP VETERANEN HELPEN Onze projecten komen tot stand door de bijdragen van onze vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het Vfonds steunt ons bij de initiatieven op het logistieke vlak. Uiteraard dank hiervoor namens de veteranen en de kinderen van de projecten die wij hebben geholpen. Helaas is er geen garantie dat dit soort fondsen en subsidies iedere keer worden uitgekeerd. De bijdragen van onze donateurs zijn daarom erg belangrijk en broodnodig om ons aan het werk te houden en de kinderen blij te maken. Wij willen daarom een dringend beroep doen op alle veteranen en hun achterban. Enkele veteranen zijn al voorgegaan en hebben laten zien dat het mogelijk is. Wij willen vragen om eens goed om u heen te kijken in de eigen omgeving of er wellicht meer mensen (organisaties) zijn die ons financieel kunnen en willen steunen. De recessie maakt het er allemaal niet makkelijker op maar vragen mag altijd. Veel succes. De VA machtiging is onder aan de nieuwsbrief bijgevoegd. Met gezamenlijke inspanning hopen wij daarom het mogelijk te maken om de projecten te blijven uitvoeren in en ver na Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg met middelen uit de BankGiro Loterij en Lotto. Hierdoor worden wij in staat gesteld elke euro die via sponsoring of donatie binnenkomt daadwerkelijk te besteden aan onze projecten. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom door stichting Veteranen Actief van harte aanbevolen.

8 Machtiging Bank / Giro incasso Ondergetekende: Naam Adres Postcode Plaats Verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan: Stichting Veteranen Actief K.v.K Trombonestraat 20 Rabobank XC Almere IBAN NL36RABO Om van zijn/haar bank- of girorekening te incasseren: Bedrag Tenaamstelling rekening Rekeningnummer Plaats bank : per maand/per jaar : : : Ik stel GEEN prijs op ontvangst van de nieuwsbrief. Handtekening Datum U kunt de machtiging opsturen naar: Penningmeester Jeroen Visscher Stichting Veteranen Actief Hearewei EG Dronryp U kunt natuurlijk ook eenmalig een donatie doen op Rekeningnummer NL36RABO Rabobank Leeuwarden tnv Stichting Veteranen Actief Als u (ondergetekende) het niet eens bent met de afschrijving, heeft u 30 kalenderdagen de tijd om uw bank- of girokantoor opdracht te geven het bedrag terug te boeken. Stichting Veteranen Actief is door de Nederlandse Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw gift komt daarom in aanmerking als aftrekbaar van de belasting.

Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina.

Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina. Nieuwsbrief 2014-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen is dit jaar doel van ons bezoek. Dit project willen we samen met onze vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de nieuwsbrief van Veteranen Actief. Ook 2010 schijnt weer een goed jaar te worden voor de initiatieven van onze veteranen/vrijwilligers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecevici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2012-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De herfst heeft zich alweer gemeld en de donkere dagen zijn alweer in aantocht. Het toch wat spaarzame warme weer heeft ons voorlopig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht Nieuwsbrief 2013-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Trots? Ja. Respect? Absoluut! Het project was weer eens ambitieus maar onder de bezielende leiding van Rob Scholte en in samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2009-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Kolici 2009 is goed afgesloten. Alle doelstellingen zijn weer gehaald en een ieder stapte aan het eind van de week met een zeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2010-02. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-02. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Maglaj - Mosevac is goed afgesloten. Wat was het een feest op vrijdagmiddag. Na een hele week regen scheen op vrijdagmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, Nieuwsbrief 2013-02 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013 Bukve Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Lentekriebels De lente is begonnen en ook de kluskriebels bij onze vrijwilligers spelen weer op. De ploegen voor dit jaar zijn weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de eerste nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2011 een jaar zal worden met grote uitdagingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Missie volbracht! Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten van de stichting Veteranen Actief in 2013. Het bevat een

Nadere informatie

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben.

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben. Nieuwsbrief 2011-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Met veel plezier willen wij u het volgende melden. Het verslag van het mei project in Medevici-Zavidovici, het nieuwe project van VA-Regio

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2012-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het heeft even geduurd maar we kunnen u vertellen dat de stichting MAX Maakt Mogelijk akkoord is met ons projectvoorstel en wij gezamenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009. Nieuwsbrief 2009-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009. De verkenningreis voor nieuwe projecten in Bosnië-Herzegovina hebben we dit jaar anders gedaan dan voorgaande jaren.

Nadere informatie

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten in 2012. Detailinformatie en foto s zijn te vinden op www.veteranen-actief.nl.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Stichting Vrienden van de Posten Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Iets extra s doen Een uitstapje naar de binnenstad van Enschede, apparatuur om de concerten van de politiekapel en andere optredens in de

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift

Overeenkomst periodieke gift Overeenkomst periodieke gift Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondertekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Ecomare De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST Exemplaar voor de schenker PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST 1 VERKLARING GIFT * De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur!

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur! Seizoen 2003-2004 PINGUÏN NIEUWS Hierbij ontvangt u onze alweer onze 3 e nieuwsbrief. Deze verspreiden we dit jaar onder alle leden, de vrijwilligers, donateurs (en onze oud leden). Vorig jaar was de nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Het Holland Hart Huis in Doboj.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Het Holland Hart Huis in Doboj. Nieuwsbrief 2009-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project 1-2009. Het Holland Hart Huis in Doboj. Vermoeid maar zeer tevreden werd op Pinksterzaterdag afgereisd richting Nederland. Na

Nadere informatie

Heeft het nut om zoveel energie en tijd te steken in een presentatie op het Malieveld gedurende de Veteranendag van 2007?

Heeft het nut om zoveel energie en tijd te steken in een presentatie op het Malieveld gedurende de Veteranendag van 2007? Nieuwsbrief 2007-03 Stand vrijwilligers project Perin Han. Het aantal vrijwilligers voor Perin Han staat sinds de Veteranendag 2007 op een totaal van 14 man. Adrie Oosterveen kwam persoonlijk langs om

Nadere informatie

Sponsorpakket Parrot Runners team 102

Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Deelnemend team Roparun 2015 Parrot Runners in 2015 wederom van start voor het goede doel! In 2015 nemen de Parrot Runners voor de 10 e, en tevens laatste, keer deel

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers), Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft Goede Vriend Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld exemplaar voor de schenker Universiteits fonds Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De derde nieuwsbrief van 2011. Het heeft even geduurd maar er is dan ook weer veel werk verzet door onze vrijwilligers. Voor het septemberproject

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Word nu lid van de Stomavereniging

Word nu lid van de Stomavereniging Word nu lid van de Stomavereniging sterker met stoma door jouw ervaring te delen Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Elke De stomazorgwijzer heeft mij inzicht gegeven in de kwaliteit van de stomazorg

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015-02. Zie verderop in deze nieuwsbrief een sponsor-initiatief van een collega-veteraan. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Nieuwsbrief 2015-02. Zie verderop in deze nieuwsbrief een sponsor-initiatief van een collega-veteraan. Goed voorbeeld doet goed volgen! Stichting Veteranen Actief Nieuwsbrief 2015-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs Het was de afgelopen jaren bijna een gewoonte: u ontvangt in oktober onze nieuwsbrief met het verslag van

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGEN

PERIODIEKE SCHENKINGEN PERIODIEKE SCHENKINGEN Human Rights Watch staat geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Periodieke schenkingen aan een ANBI komen in aanmerking voor belastingvoordeel. Wanneer u met

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift

Overeenkomst Periodieke Gift Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente * via Protestantse Kerk in Nederland Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Relatienummer nummer waaronder de schenker

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zijn aantreden bij de stichting Veteranen Actief in de functie van beschermheer werd door iedereen met trots ontvangen.

Nieuwsbrief Zijn aantreden bij de stichting Veteranen Actief in de functie van beschermheer werd door iedereen met trots ontvangen. Nieuwsbrief 2010-04 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de vierde nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2010 wederom een goed jaar zou worden. In totaal

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Stichting Prithipura Infant Home Son

Stichting Prithipura Infant Home Son Secretariaat: Vendelier 16 5684 GC Best K.v.K.: S 41088775 tel: 0499-395403 Postbank Son: 3530726 e-mail:john@prithipura.com Rabobank Son: 103478825 www.prithipura.com www.prithipura.org Jaarverslag 2011

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep

De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep Speeltoestellen bij logeerboerderij 2 Wie zijn we? De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep is ontstaan uit 3 stichtingen, te weten de Stichting Support

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief okt 2015

VCA Nieuwsbrief okt 2015 N A A M B E D R I J F VCA Nieuwsbrief okt 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362 Redactie : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013.

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief onze mooie ervaringen van onze reis van 7 juni tot en met 15 juni. Een speciale reis, omdat in deze week de twee nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support Ghames Foundation

Stichting GHANA Medical Support Ghames Foundation Holland address p/a Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet The Netherlands Tel. : +31 (0)181 661451 of +31 (0)10 2831105 Website: e-mail: www.sgms.nl jan.derijke@nl.rmi-global.com heijboercarla@gmail.com Stichting

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Wat? ScancoveryTrial SPONSORED BY CLOUD 9 De ScanCoveryTrial is een autosportevenement waarbij een race- of rally- licentie niet nodig is. De tourtocht editie 2016, waaraan

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland Ga door met mijn strijd Amyotrofische Laterale Sclerose Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland www.als.nl Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team.

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team. Team Doetinchem Roparun 14 t/m 16 mei 2016 www.roparun teamdoetinchem.nl info@roparun teamdoetinchem.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... 1 P

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Marikenhuis mag mij via op de hoogte houden van haar activiteiten

Stichting Vrienden van Marikenhuis mag mij via  op de hoogte houden van haar activiteiten OVEREENKOMST PERIODIEKE SCHENKING 1. VERKLARING SCHENKING Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan stichting Vrienden van Marikenhuis te Nijmegen, t.b.v. het Marikenhuis te Nijmegen, inloophuis

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Stichting Vrienden Kalorama

Stichting Vrienden Kalorama Stichting Vrienden Kalorama Word vriend van Kalorama! Kalorama doet er alles aan om haar bewoners de best mogelijke zorg en begeleiding te bieden. Dankzij uw steun kan de Stichting Vrienden Kalorama de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Bij CQ hebben we 4 lessen over de geschiedenis. we ook gedanst. Martine, Astrid, Celeste en Jip v Wieren

Bij CQ hebben we 4 lessen over de geschiedenis. we ook gedanst. Martine, Astrid, Celeste en Jip v Wieren Cultuurklas Boermarkeweg Schooljaar 2013-2014 nummer 1, februari 2014 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, We hebben dit jaar voor het eerst een cultuurklas op onze locatie. Er zijn niet veel mavoscholen

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2014

NIEUWSBRIEF augustus 2014 NIEUWSBRIEF augustus 2014 Beste ouders/ verzorgers en kinderen, De zon laat zich helaas niet meer zoveel zien, de dagen totdat de scholen beginnen zijn alweer op twee handen te tellen..kortom, het einde

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam kerkelijke gemeente) De gift bestaat

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST GEEFKRINGEN exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds en treedt daarmee toe

Nadere informatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd Exemplaar voor de schenker Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Draaiboek Inzamelactie

Draaiboek Inzamelactie Draaiboek Inzamelactie Projectplan Inzamelactie Naam vereniging/ club/ school/ organisatie Versie 4 mei 2011 Auteur: Stichting Football Maties 1 Inhoud: 1. Inleiding. 2. Geschiedenis Football Maties. 3.

Nadere informatie

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012!

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012! ASW Cursus bulletin Het ASW Cursusbulletin blikt terug op cursussen die zijn geweest en brengt onder de aandacht wat er de komende maanden op de kalender staat. Wilt u dit bulletin rechtstreeks in uw mailbox

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Sinds 2007 verzorgt Kinderopvang Rivierenland de Tussenschoolse opvang op de CPOB scholen in Tiel Omdat de oude situatie (2007) op scholen nogal verschillend was qua tarieven, heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2011

Nieuwsbrief. Juni 2011 Nieuwsbrief Juni 2011 www.vriendenvanbrazilie.nl Bankrek nr: 1262.98.602 Beste donateurs, In deze nieuwsbrief hebben we weer aardig wat nieuwtjes. Naast de reguliere verslaglegging van lopende projecten,

Nadere informatie

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3 OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING 1 Gegevens van de schenker 1a Aanspreekvorm Mevrouw / De heer 1b 1c 1d 1e 1f 1g 1h 1i 1j 1k Achternaam Voornamen (voluit) Straat + huisnummer Postcode + woonplaats

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer:

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer: Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober In dit nummer: Hulp bij verhuizing/ Burendag/Samenwerking met Stichting Present/Alzheimertuin/ Salomon gastlocatie voor Dag van Dialoog/ Taalcoach/Fietscursus en

Nadere informatie

helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder

helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder van het Stichting Vrienden Dr. Leo Kannerhuis helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder Waarom een Stichting Vrienden van Het Dr. Leo Kannerhuis is een behandel- en kenniscentrum dat geheel gespecialiseerd

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GORAŽDE MEIDOORNSTRAAT 65, 1505 TS ZAANDAM 06-50298575 Facebook info@vriendenvangorazde.com www.vriendenvangorazde.com OPGERICHT: 12 JUNI 2013 TE ZAANDAM KAMER VAN KOOPHANDEL : 58153128

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5 1 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave: pagina: Woord vooraf 3 Alles begint met een gedachte 4 Beginnen met beschrijven van de plannen 4 Draagvlak creëren 4 Doelstelling van de stichting 5 Aanschrijving fondsen

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia:

Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia: Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia: Nummer 2 Maart 2008 Inhoud: - Voorwoord. - Het doel. - Woord van Eefje en Elske vanuit Bolivia. - Financieel overzicht. - Mooie momenten in Uypaca. - Woord van

Nadere informatie

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014.

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014. ANBI- verantwoording Culturele ANBI Stichting Schouwburg Cuijk Stimuleringsfonds (in de communicatie naar buiten wordt de naam Het Podiumfonds Land van Cuijk & Maasduinen gebruikt) is door de Belastingdienst

Nadere informatie

Marieke met kinderen en oudercommissie school Uypaca bij de start van de bouw. Marieke in Bolivia!

Marieke met kinderen en oudercommissie school Uypaca bij de start van de bouw. Marieke in Bolivia! Juni 2010 Stichting Esperanza Marieke met kinderen en oudercommissie school Uypaca bij de start van de bouw Beste Esperanza geïnteresseerden! Terwijl de zomer hier in volle bloei is en de prachtige zon

Nadere informatie

Subsidie aanvraagformulier Projecten

Subsidie aanvraagformulier Projecten Subsidie aanvraagformulier Projecten Voordat u begint: Lees de subsidiecriteria en doe eerst de Quickscan op www.vfonds.nl om te zien of uw aanvraag in aanmerking komt. Bij twijfel, neem contact op met

Nadere informatie

Watersport voor gehandicapten. Samen maken wij het mogelijk

Watersport voor gehandicapten. Samen maken wij het mogelijk Watersport voor gehandicapten Samen maken wij het mogelijk Iedereen kan watersporten! Kunt u ook zo genieten van de wind in de zeilen, het golvende water tegen de boeg en de zon op het gezicht? Zeilen

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker

Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Sleuteldrager van de Universiteit Leiden. De ondergetekende

Nadere informatie

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 De ondergetekende(n), de heer/mevrouw (naam schenker), verklaart/verklaren te zijn overeengekomen dat de hierna te noemen schenker een periodieke gift doet aan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017 Stichting Asian Kidz Support Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave 1. Stichting Asian Kidz Support... 2

Nadere informatie

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd.

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd. Algemene Voorwaarden Voorwaarden Donateurs 1. Geef Onderwijs (hierna: GO, www.geefonderwijs.nl) is een crowdfundingplatform dat zich volledig richt op het Nederlandse onderwijs. Via Geef Onderwijs kan

Nadere informatie

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT Belastingvoordeel - meer geven voor minder geld Wilt u minimaal vijf jaar achtereen geld geven? Geweldig, daar zijn we extra blij mee! Met weinig rompslomp

Nadere informatie

radio&tv station voor veteranen en door veteranen.

radio&tv station voor veteranen en door veteranen. Als DJ in Libanon (UNIFIL Detachement DUTCHBATT 83/03-83/10 Nederlandse Unifil Vereniging (NUV) T.a.v. Bestuur NUV Betreft: oprichting www.veteransradio.nl internet online veteranen radio&tv station voor

Nadere informatie

Sponsoring voorbeeldmails

Sponsoring voorbeeldmails Sponsoring voorbeeldmails In dit document hebben we een aantal voorbeeldmails opgesteld, die je kunt sturen naar verschillende contacten voor sponsoring. Ter info: dance4life is een brandname en wordt

Nadere informatie

NIET UW GELD, MAAR UW MENING MAAKT NU HET VERSCHIL. GEEFT U ONS 5 MINUTEN?

NIET UW GELD, MAAR UW MENING MAAKT NU HET VERSCHIL. GEEFT U ONS 5 MINUTEN? Bas Kardol voorzitter Dinsdagochtend, 2 november 2010 NIET UW GELD, MAAR UW MENING MAAKT NU HET VERSCHIL. GEEFT U ONS 5 MINUTEN? Beste donateur, Het allerliefst zou ik u vandaag willen uitnodigen voor

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 2013

NIEUWSBRIEF JANUARI 2013 NIEUWSBRIEF JANUARI 2013 Jian Hua Nederland Stichting Jian Hua Nederland Wilt u meer weten over het werk van Stichting Jian Hua in China? Wilt u voor uw school, kerk of vereniging een avond organiseren

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi. oktober 2014

Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi. oktober 2014 Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi oktober 2014 De laatste nieuwsbrief was van een jaar geleden en we willen jullie graag op de hoogte houden van wat er in de tussentijd is gebeurd, want in januari

Nadere informatie

Ja, ik steun Open Doors!

Ja, ik steun Open Doors! Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Open Doors. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag

Nadere informatie

Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen

Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen Kevin Cornelissen & Sebastiaan Gerritsen Team GerCor gaat deze beleving aan om in het heetst van de strijd een bijdrage te leveren aan de 400.000 kinderen die in armoede leven, een gelukkig(er) leven te

Nadere informatie