Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Karaula, Gradina. Een lief schooltje in de bergen is dit jaar doel van ons bezoek. Dit project willen we samen met onze vrijwilligers een renovatie laten ondergaan om het schooltje wat dichter bij de 21 ste eeuw te brengen. De mensen in Bosnië zijn geïnformeerd, het budget, zij het moeizaam, is wederom bij elkaar gebracht en de bussen zijn gereserveerd. Echter voor dat wij jullie hier over inlichten moeten wij het verhaal doen van een spontane maar oh zo noodzakelijk transport tijdens de Pinksterdagen. De kosten zijn nog niet helemaal gedekt dus als u bij het lezen aandrang voelt ons extra te steunen dan kunt u onderaan de nieuwsbrief de juiste info hiervoor vinden. Missie volbracht 2007 Perin Han 2008 Vukotici 2009 Doboj 2009 Kolici 2010 Celikovina 2010 Mosevac 2011 Mecedivici 2011 Viniste 2012 Katici 2012 Novi Travnik 2013 Bukve 2014 Karaula Pinkster noodhulp transport 2014 Watersnood Bosnië-Herzegovina. Een persoonlijk verslag van Jeroen Visscher. Medio mei worden we via nieuws en social media op de hoogte gesteld van de overstromingen in de Balkan. Al snel wordt duidelijk dat veel plaatsen waar Veteranen Actief projecten heeft uitgevoerd getroffen zijn door deze ramp: Tuzla, Doboj, Maglaj, Topcic Polje, Nemila, Zenica, Travnik. Het bestuur van Veteranen Actief heeft direct contact met elkaar: is er iets wat we kunnen doen voor onze vrienden in Bosnië? Vanuit Bosnië komen vooral verzoeken om noodhulp: voedsel, medicijnen, hygiëne-, desinfectie- en schoonmaakmiddelen. Via de website zien we in Nederland initiatieven ontstaan van de Bosnische gemeenschap. Op veel plaatsen worden goederen ingezameld. Groot probleem is echter het transport naar Bosnië. We hakken de knoop door: in het Pinksterweekend gaan we een (klein) transport rijden naar Bosnië. Jeroen Visscher, samen met zijn oudste zoon Lucas en Rob Scholte zullen op pad gaan. We krijgen van E3 International Delivery Services uit Grubbenvorst de beschikking over een verlengde Mercedes Sprinter.

2 Deze moeten we natuurlijk volledig vol zien te krijgen. We hebben contact met HelpBosnie.nl en diverse organisaties uit ons netwerk. Een klein deel van de lading zal bestaan uit goederen ingezameld door een groep Bosnische studenten die de actie Groningen for Balkans heeft opgezet. De rest van de lading komt uit Nuenen, van onze vrienden van Out of Area. In overleg wordt besloten dat Snaga Zene, de stichting van dr. Branka Antic in Tuzla, het einddoel zal zijn. Zo zijn we er zeker van dat de goederen ook bij die mensen belanden die ze het hardste nodig hebben. Vrijdagochtend vertrekken we om 7:30 uur uit Venlo. De eerste dag maken we veel kilometers, om 19:00 uur arriveren we bij het Oekotel in Kalsdorf, waar we overnachten. Om 04:30 uur gaat de telefoon van Rob, zijn zoon belt met het heugelijke feit dat Rob opa is geworden van een prachtige kleindochter. Het is te vroeg voor het ontbijt, maar omdat we toch wakker zijn besluiten we te gaan rijden. We moeten de Bosnische grens over en dat blijft altijd spannend. Even na 9:00 uur staan we aan de Bosnische grens bij Slavonski Brod. Met een brief in het Bosnisch en Engels van Out of Area en een sponsorverklaring van E3 hopen we zonder veel problemen de grens te passeren. Tot onze grote verbazing wordt er slechts een vluchtige blik op de papieren geworpen, moeten de deuren van de bus maar even open en mogen we vervolgens door! We rijden via Doboj naar Tuzla. Bij Doboj zien we de eerste gevolgen van de overstromingen. Het water is weer weg, maar heeft op veel plaatsen enorme hopen rotzooi achter gelaten. Ook is op sommige plekken de weg verzakt of verdwenen. Langs de hele weg naar Tuzla zien we het zelfde beeld. Om 12:00 uur zijn we in Tuzla en gaan we op zoek naar het hoofdkantoor van Snaga Zene. Daar ontmoeten we de zoon van dr. Branka die ons naar een opslagruimte in het centrum van Tuzla leidt. Hier wordt de bus gelost. Men is erg blij met de grote hoeveelheid goederen die we meebrengen. Het is inmiddels 14:00 uur en we hebben nog niets gegeten die dag. We rijden terug richting Doboj en ontmoeten onderweg onze vriend Mersed Barakovic in Gracanica. Samen met hem eten we een pizza en praten we bij over de situatie in Bosnië. We zijn prima op tijd en we willen graag zien wat de gevolgen van de overstroming in centraal Bosnië zijn. We rijden via Doboj, Maglaj en Zenica naar Vitez. Onderweg zijn de gevolgen van de overstroming duidelijk zichtbaar. Zeker in Doboj en Maglaj, waar veel schade is. Maar het is niet alleen waterschade. Topcic Polje is getroffen door zware aardverschuivingen, waardoor de schade hier enorm is. We zijn er stil van.

3 We overnachten in het ons zo vertrouwde motel Carousel in Vitez. We worden warm onthaald door Ibro en drinken een pivo op de voorspoedige trip. Zondagochtend vertrekken we na het ontbijt en rijden via Banja Luka en Zagreb richting Duitsland. Rond 19:00 uur zijn we Neurenberg voorbij en vinden het wel prima. We overnachten in Schlusselfeld. Ook maandagochtend weer vroeg op voor de laatste kilometers. Om 11:30 uur rijden we in Venlo de grens over. Binnen twee weken hebben we het transport georganiseerd en uitgevoerd: Missie volbracht!

4 VA Project 2014 Karaula, Gradina In maart 2014 heeft het bestuur van Veteranen Actief in overleg met de Bosnische organisatie REZ / RDA o.a. deze school in Karaula en een muziekschool in Zenica bekeken in Centraal Bosnië. Na inventarisatie en in overleg met de schooldirectie is de keuze gemaakt voor de school die het meest in aanmerking komt voor renovatie namelijk de lagere school van Karaula bij Gradina De school verkeert in een min of meer redelijke staat van onderhoud. Op een aantal punten heeft de school, zeker als we spreken over het sanitair en de ramenpartij aan de achterzijde de nodige aandacht nodig. De huidige toiletten bevinden zich in het souterrain. De kinderen en hun leerkrachten kunnen alleen via de buitenkant van de school deze toiletten bereiken. In de pittige Bosnische winter, die hier behoorlijk aanwezig is, is dat geen pretje. De kinderen uit de gemeenschap Karaula en omgeving maken in twee shifts gebruik van de school. De werkzaamheden: De ramen aan de achterzijde van de school zijn in een dermate slechte staat dat deze allen vervangen gaan worden door kunststof ramen. De buitenkant van de school zal worden voorzien van een nieuwe verflaag, binnen is alles qua schilderwerk in orde, zelfs Bambi en andere tekeningen fleuren alles op. Beide klaslokalen gaan we voorzien van een nieuwe laminaatvloer. Uiteindelijk zal wederom het speeltoestel, zoals we die bijna traditioneel maken, een mooi plekje krijgen in de grote achtertuin. Wat staat ons in grote lijnen te verwachten: Ramen worden vervangen door kunststof. Gehele buitenkant opnieuw voorzien van een laag verf, incl. de kozijnen zichtbaar en de overige kozijnen. De twee klaslokalen gaan we voorzien van nieuw laminaat. Vervangen en het vervaardigen van een kleine houten kozijn. De bestaande voorraadkamer toveren wij om tot een toilet. De school heeft genoeg ruimte aan de achterzijde (foto1), dus wij willen dit jaar weer een speeltoestel bouwen. De school heeft het qua 220 V stroom aardig tot goed voor elkaar, de huidige verlichting werkt naar behoren. Er zal alleen een uitbreiding nodig zijn van extra verlichting in de nieuwe toiletruimte. Op dit moment staan er 17 vrijwilligers op de lijst, Jeroen doet weer de boodschappen en beheert het geld en Rob is projectleider en die hoopt uiteraard ook nog ergens een spijker recht in de muur te slaan.

5 Muziekinstrumenten inzamelen voor Mediha Onze speurtochten naar projecten in Centraal Bosnië worden al van de start ondersteund door het REZ Agency in Zenica. Ondanks de moeilijke tijden die deze organisatie door maakt staan ze altijd klaar met woord en daad en vinden wij op hun aangeven toch altijd weer een project dat onze hulp hard nodig heeft. Deze keer werden wij verrast met een project in het centrum van Zenica. De muziekschool is nodig toe aan een renovatie. Jammer genoeg was dit een opgave die wij niet konden honoreren. De school heeft echte bouwvakkers nodig en is in de structuur zo ver beschadigd dat er meer nodig was dan een lik verf. Er zaten welgeteld 63 ramen in het pand die allen aan vervanging toe zijn en dan heb ik het nog niet over de vloeren en deuren. Een gigantische klus die verder ging dan de mogelijkheden die VA in huis heeft. Onze vaste begeleider van de laatste jaren, Mediha, had nog (zeer voorzichtig) wel een ander verzoekje. De kinderen spelen ongeveer op de laatste instrumenten en geld voor nieuw is er niet. Violen van Chinese makelij van 100 euro zijn niet de beste kwaliteit om op te leren spelen. Haar eigen dochter wil graag gitaar leren spelen maar speelt nu viool omdat een gitaar niet meer voorradig is. De vraag aan iedereen die dit leest is het volgende. Kijk aub rond in huis of bij vrienden, er ligt vast nog wel een instrument dat niets ligt te doen. Piano s vallen buiten de mogelijkheden maar de meer handzame instrumenten vinden altijd wel een plekje in de bus. Gitaren, violen, blokfluiten, dwarsfluiten etc. Mijn eigen gitaar, ooit mijn droomkans op het sterrendom, is al gereserveerd. Wilt u ons helpen? Stuur dan een mailtje aan wimbrock@gmail.com

6 Veteranen met een missie 2.0 In de nieuwsbrieven is al eerder gemeld van het initiatief Veteranen met een Missie. Het is een moeizaam proces maar geleidelijk aan worden lijnen zichtbaar. In ieder geval is er een goed contact met het Veteraneninstituut en wordt er een plan van aanpak geschreven wat zal verwezenlijkt worden in een convenant tussen de diverse partijen. Op het Malieveld tijdens de Veteranendag 2014 kunt u met deze partijen in gesprek gaan en meer info krijgen over de mogelijkheden van dit initiatief. Ook kunt zich natuurlijk aansluiten of goede initiatieven aanmelden. Veteranen met een Missie wil zich zowel in Nederland als buiten de landsgrenzen profileren met ondersteuning en gezamenlijke initiatieven. De aangesloten organisaties zullen zich op Veteranendag gezamenlijk presenteren en zijn te vinden naast de tenten van het Veteraneninstituut. Groei vrijwilligers groep Ondanks de eerdere berichten van verminderde belangstelling voor de projecten hebben we toch weer nieuwe aanmeldingen binnen gekregen van veteranen die met veel plezier deel willen nemen aan de projecten van Veteranen Actief. De reacties op het Malieveld en op andere gelegenheden geven ons toch iedere keer weer het gevoel op het goede pad te lopen. Dus meld je aan en doe mee aan onze projecten. Ervaar wat het is om de glimlach van de Bosnische kinderen te ontvangen. Social Media VA Alle veteranen zijn van harte welkom! Veteranen Actief heeft een eigen website waarop u onze activiteiten kunt volgen. Sinds een paar maanden zijn we ook op Facebook actief en ook daar kunt u de ontwikkelingen over ons en Veteranen met een missie volgen. Op Twitter kunt u ons volgen over het laatste nieuws en de dingen die voorbij komen en gerelateerd zijn aan onze initiatieven.

7 HELP VETERANEN HELPEN Onze projecten komen tot stand door de bijdragen van onze vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het Vfonds steunt ons bij de initiatieven op het logistieke vlak. Uiteraard dank hiervoor namens de veteranen en de kinderen van de projecten die wij hebben geholpen. Helaas is er geen garantie dat dit soort fondsen en subsidies iedere keer worden uitgekeerd. De bijdragen van onze donateurs zijn daarom erg belangrijk en broodnodig om ons aan het werk te houden en de kinderen blij te maken. Wij willen daarom een dringend beroep doen op alle veteranen en hun achterban. Enkele veteranen zijn al voorgegaan en hebben laten zien dat het mogelijk is. Wij willen vragen om eens goed om u heen te kijken in de eigen omgeving of er wellicht meer mensen (organisaties) zijn die ons financieel kunnen en willen steunen. De recessie maakt het er allemaal niet makkelijker op maar vragen mag altijd. Veel succes. De VA machtiging is onder aan de nieuwsbrief bijgevoegd. Met gezamenlijke inspanning hopen wij daarom het mogelijk te maken om de projecten te blijven uitvoeren in en ver na Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg met middelen uit de BankGiro Loterij en Lotto. Hierdoor worden wij in staat gesteld elke euro die via sponsoring of donatie binnenkomt daadwerkelijk te besteden aan onze projecten. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom door stichting Veteranen Actief van harte aanbevolen.

8 Machtiging Bank / Giro incasso Ondergetekende: Naam Adres Postcode Plaats Verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan: Stichting Veteranen Actief K.v.K Trombonestraat 20 Rabobank XC Almere IBAN NL36RABO Om van zijn/haar bank- of girorekening te incasseren: Bedrag Tenaamstelling rekening Rekeningnummer Plaats bank : per maand/per jaar : : : Ik stel GEEN prijs op ontvangst van de nieuwsbrief. Handtekening Datum U kunt de machtiging opsturen naar: Penningmeester Jeroen Visscher Stichting Veteranen Actief Hearewei EG Dronryp U kunt natuurlijk ook eenmalig een donatie doen op Rekeningnummer NL36RABO Rabobank Leeuwarden tnv Stichting Veteranen Actief Als u (ondergetekende) het niet eens bent met de afschrijving, heeft u 30 kalenderdagen de tijd om uw bank- of girokantoor opdracht te geven het bedrag terug te boeken. Stichting Veteranen Actief is door de Nederlandse Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw gift komt daarom in aanmerking als aftrekbaar van de belasting.

DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

DOM PENZIONERA TUZLA. Nieuwsbrief 2014-01. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2014-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De verkenning van 2014 was weer een mooie reis dwars door Bosnië- Herzegovina. Start in Sarajevo en via Tuzla, Vitez, Zenica, Travnik,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecevici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-03. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de nieuwsbrief van Veteranen Actief. Ook 2010 schijnt weer een goed jaar te worden voor de initiatieven van onze veteranen/vrijwilligers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Bukve / Vitez 2013 Missie Volbracht Nieuwsbrief 2013-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Trots? Ja. Respect? Absoluut! Het project was weer eens ambitieus maar onder de bezielende leiding van Rob Scholte en in samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2009-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Kolici 2009 is goed afgesloten. Alle doelstellingen zijn weer gehaald en een ieder stapte aan het eind van de week met een zeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2012-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De herfst heeft zich alweer gemeld en de donkere dagen zijn alweer in aantocht. Het toch wat spaarzame warme weer heeft ons voorlopig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, Nieuwsbrief 2013-02 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013 Bukve Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici,

Nieuwsbrief Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, Nieuwsbrief 2012-04 2007 Perin Han, 2008 Vukotici, 2009 Doboj, 2009 Kolici, 2010 Celikovina, 2010 Mosevac, 2011 Mecedivici, 2011 Viniste, 2012 Katici, 2012 Novi Travnik 2013??? Veteranen, vrijwilligers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2010-02. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief 2010-02. Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Maglaj - Mosevac is goed afgesloten. Wat was het een feest op vrijdagmiddag. Na een hele week regen scheen op vrijdagmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de eerste nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2011 een jaar zal worden met grote uitdagingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben.

Nieuwsbrief De maandag was weer als vanouds, er werd met veel energie begonnen en men wilde gelijk de bestellingen geleverd hebben. Nieuwsbrief 2011-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Met veel plezier willen wij u het volgende melden. Het verslag van het mei project in Medevici-Zavidovici, het nieuwe project van VA-Regio

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2010-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Lentekriebels De lente is begonnen en ook de kluskriebels bij onze vrijwilligers spelen weer op. De ploegen voor dit jaar zijn weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2012-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Het heeft even geduurd maar we kunnen u vertellen dat de stichting MAX Maakt Mogelijk akkoord is met ons projectvoorstel en wij gezamenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009. Nieuwsbrief 2009-01 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project bezoek 2009. De verkenningreis voor nieuwe projecten in Bosnië-Herzegovina hebben we dit jaar anders gedaan dan voorgaande jaren.

Nadere informatie

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2013 Missie volbracht! Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten van de stichting Veteranen Actief in 2013. Het bevat een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Het Holland Hart Huis in Doboj.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project Het Holland Hart Huis in Doboj. Nieuwsbrief 2009-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Project 1-2009. Het Holland Hart Huis in Doboj. Vermoeid maar zeer tevreden werd op Pinksterzaterdag afgereisd richting Nederland. Na

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015-02. Zie verderop in deze nieuwsbrief een sponsor-initiatief van een collega-veteraan. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Nieuwsbrief 2015-02. Zie verderop in deze nieuwsbrief een sponsor-initiatief van een collega-veteraan. Goed voorbeeld doet goed volgen! Stichting Veteranen Actief Nieuwsbrief 2015-02 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs Het was de afgelopen jaren bijna een gewoonte: u ontvangt in oktober onze nieuwsbrief met het verslag van

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief okt 2015

VCA Nieuwsbrief okt 2015 N A A M B E D R I J F VCA Nieuwsbrief okt 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362 Redactie : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur!

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur! Seizoen 2003-2004 PINGUÏN NIEUWS Hierbij ontvangt u onze alweer onze 3 e nieuwsbrief. Deze verspreiden we dit jaar onder alle leden, de vrijwilligers, donateurs (en onze oud leden). Vorig jaar was de nieuwsbrief

Nadere informatie

Heeft het nut om zoveel energie en tijd te steken in een presentatie op het Malieveld gedurende de Veteranendag van 2007?

Heeft het nut om zoveel energie en tijd te steken in een presentatie op het Malieveld gedurende de Veteranendag van 2007? Nieuwsbrief 2007-03 Stand vrijwilligers project Perin Han. Het aantal vrijwilligers voor Perin Han staat sinds de Veteranendag 2007 op een totaal van 14 man. Adrie Oosterveen kwam persoonlijk langs om

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zijn aantreden bij de stichting Veteranen Actief in de functie van beschermheer werd door iedereen met trots ontvangen.

Nieuwsbrief Zijn aantreden bij de stichting Veteranen Actief in de functie van beschermheer werd door iedereen met trots ontvangen. Nieuwsbrief 2010-04 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Voor u de vierde nieuwsbrief van dit jaar. In de vorige editie werd al aangegeven dat 2010 wederom een goed jaar zou worden. In totaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5. Beste Vrienden en Vriendinnen! SEPTEMBER Narcissenactie

NIEUWSBRIEF 5. Beste Vrienden en Vriendinnen! SEPTEMBER Narcissenactie NIEUWSBRIEF 5 SEPTEMBER 2018 Beste Vrienden en Vriendinnen! Alweer het begin van een nieuw schooljaar. Met het einde van vorig schooljaar kwam er ook weer een einde aan het boekjaar van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep

De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep Speeltoestellen bij logeerboerderij 2 Wie zijn we? De Stichting Vrienden van de Baalderborg Groep is ontstaan uit 3 stichtingen, te weten de Stichting Support

Nadere informatie

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs.

Nieuwsbrief Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. Nieuwsbrief 2011-03 Veteranen, vrijwilligers, vrienden en donateurs. De derde nieuwsbrief van 2011. Het heeft even geduurd maar er is dan ook weer veel werk verzet door onze vrijwilligers. Voor het septemberproject

Nadere informatie

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland Ga door met mijn strijd Amyotrofische Laterale Sclerose Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland www.als.nl Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij

Nadere informatie

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft Goede Vriend Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld exemplaar voor de schenker Universiteits fonds Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds.

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten

Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten Beste lezers, Het is goed mogelijk voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten De oproep voor huisraad voor de Syrische statushouders in de vorige nieuwsbrief heeft ons de afgelopen

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GORAŽDE MEIDOORNSTRAAT 65, 1505 TS ZAANDAM 06-50298575 Facebook info@vriendenvangorazde.com www.vriendenvangorazde.com OPGERICHT: 12 JUNI 2013 TE ZAANDAM KAMER VAN KOOPHANDEL : 58153128

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Marikenhuis mag mij via op de hoogte houden van haar activiteiten

Stichting Vrienden van Marikenhuis mag mij via  op de hoogte houden van haar activiteiten OVEREENKOMST PERIODIEKE SCHENKING 1. VERKLARING SCHENKING Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan stichting Vrienden van Marikenhuis te Nijmegen, t.b.v. het Marikenhuis te Nijmegen, inloophuis

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012

Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Projectverslag Stichting Veteranen Actief 2012 Inleiding Dit projectverslag geeft een overzicht van de gerealiseerde projecten in 2012. Detailinformatie en foto s zijn te vinden op www.veteranen-actief.nl.

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5

Woord vooraf 3. Alles begint met een gedachte 4. Beginnen met beschrijven van de plannen 4. Draagvlak creëren 4. Doelstelling van de stichting 5 1 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave: pagina: Woord vooraf 3 Alles begint met een gedachte 4 Beginnen met beschrijven van de plannen 4 Draagvlak creëren 4 Doelstelling van de stichting 5 Aanschrijving fondsen

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift

Overeenkomst periodieke gift Overeenkomst periodieke gift Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondertekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Ecomare De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST Exemplaar voor de schenker PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST 1 VERKLARING GIFT * De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Sponsorpakket Parrot Runners team 102

Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Deelnemend team Roparun 2015 Parrot Runners in 2015 wederom van start voor het goede doel! In 2015 nemen de Parrot Runners voor de 10 e, en tevens laatste, keer deel

Nadere informatie

Rosmalen. Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september. Informatie voor sponsoren. Rosmalen leeft mee

Rosmalen. Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september. Informatie voor sponsoren. Rosmalen leeft mee Rosmalen Zaterdag 31 augustus Zondag 1 september Informatie voor sponsoren Rosmalen leeft mee. SamenLoop voor Hoop Rosmalen 2019 Rosmalen organiseert een SamenLoop voor Hoop op 31 augustus en 1 september

Nadere informatie

Senioren. Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Januari, februari en maart 2018 BOODSCHAPPEN. Bedankt voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus.

Senioren. Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Januari, februari en maart 2018 BOODSCHAPPEN. Bedankt voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. Bedankt voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Januari, februari en maart 2018 Het doel van de BoodschappenPlusBus is het voorkomen en

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. April, mei, juni Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. April, mei, juni Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus April, mei, juni 2018 Senioren 1 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het voorkomen en

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER BUITENSCHOOLSE OPVANG

AANMELDINGSFORMULIER BUITENSCHOOLSE OPVANG AANMELDINGSFORMULIER BUITENSCHOOLSE OPVANG Locatie: 0 EEXT 0 GIETERVEEN 0 EEXTERVEEN 0 GASSELTE Gegevens kind Naam: Voornamen: Roepnaam: Geslacht: 0 jongen 0 meisje Geboortedatum: Burgerservicenummer (BSN)...

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift

Overeenkomst Periodieke gift Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Periodieke gift Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan Fonds verstandelijk gehandicapten, onderdeel van Stichting Meedoen

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team.

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team. Team Doetinchem Roparun 14 t/m 16 mei 2016 www.roparun teamdoetinchem.nl info@roparun teamdoetinchem.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... 1 P

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER BUITENSCHOOLSE OPVANG

AANMELDINGSFORMULIER BUITENSCHOOLSE OPVANG AANMELDINGSFORMULIER BUITENSCHOOLSE OPVANG Locatie: 0 Gasselte Gegevens kind Naam: Voornamen: Roepnaam: Geslacht: 0 jongen 0 meisje Geboortedatum: Burgerservicenummer (BSN)... Nationaliteit: Geboorteland:

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor ontvanger Overeenkomst Periodieke gift in geld Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker

Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Sleuteldragerschap Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Sleuteldrager van de Universiteit Leiden. De ondergetekende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017 2021 Stichting PRETRunners Lieve de Keystraat 18 3067 KJ Rotterdam Tel. 0104560000 MOB- 0653373915 Pretrunners@Gmail.com www.pretrunners.nl Facebook: Team193 Pretrunners KvK nr 70186170

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen 2014 tot 2017 Inhoud: Inleiding Over de Stichting Kledingbank Nieuwleusen Missie Visie Bestuurssamenstelling Contactgegevens Doelstelling Doelgroep Werkwijze

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016/2017

BELEIDSPLAN 2016/2017 BELEIDSPLAN 2016/2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Organisatie... 3 2.1 Bestuur... 3 2.2 Vrijwilligers... 3 2.3 Contactgegevens... 3 2.4 Anbi-status... 3 2.5 Financiële verantwoording... 4 2.6 Vergadering...

Nadere informatie

Graag informeren wij u hier verder over. Kunnen wij na het lezen van de informatie op uw steun rekenen?

Graag informeren wij u hier verder over. Kunnen wij na het lezen van de informatie op uw steun rekenen? RSIN: 8206.10.033 Stop Darmkanker Nederland Stop Darmkanker Nederland is ontstaan nadat de oprichter van de stichting, Marthen Bakker, het ziekteproces van darmkanker van heel dichtbij had meegemaakt.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Stichting Vrienden van de Posten Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Iets extra s doen Een uitstapje naar de binnenstad van Enschede, apparatuur om de concerten van de politiekapel en andere optredens in de

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Beste mensen, lieve vrienden

Beste mensen, lieve vrienden S P O N S O R B R I E F Beste mensen, lieve vrienden Eind april gaat Marlies weer naar Nepal. Praten over de voortgang van Aamaghar en vooral genieten van alle kinderen, die ze in haar hart gesloten heeft.

Nadere informatie

Stichting Prithipura Infant Home Son

Stichting Prithipura Infant Home Son Secretariaat: Vendelier 16 5684 GC Best K.v.K.: S 41088775 tel: 0499-395403 Postbank Son: 3530726 e-mail:john@prithipura.com Rabobank Son: 103478825 www.prithipura.com www.prithipura.org Jaarverslag 2011

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016

Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016 Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016 Uithoorn, 28 mei 2015 Geachte ouders/verzorgers, Het afgelopen schooljaar heeft Stichting BORUS Kinderopvang tezamen met een

Nadere informatie

Stichting Vrienden Kalorama

Stichting Vrienden Kalorama Stichting Vrienden Kalorama Word vriend van Kalorama! Kalorama doet er alles aan om haar bewoners de best mogelijke zorg en begeleiding te bieden. Dankzij uw steun kan de Stichting Vrienden Kalorama de

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Jaarlijkse actie Kerk zijn we samen

Jaarlijkse actie Kerk zijn we samen PAROCHIE H. ANDREAS Jaarlijkse actie Op 20 januari start de actie Kerkbalans. Het thema is dit jaar 'geef voor je kerk'. De kerk krijgt zoals u weet geen overheidssubsidie en is dus afhankelijk van de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

STICHTING RONDE VAN DE KROON

STICHTING RONDE VAN DE KROON STICHTING RONDE VAN DE KROON DOELSTELLING EN PROFIEL VAN DE STICHTING 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 2 RESULTATENREKENING 4 BALANS 5 RESULTAATBESTEMMING 5 SLOTWOORD & CONTACTGEGEVENS 5 Doelstelling van

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam kerkelijke gemeente) De gift bestaat

Nadere informatie

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 4 - juni 2010 Kamer van Koophandel: 05080297 Rekeningnummer: Rabobank 119683237 ANBI STATUS Geachte dames en heren, Op

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld

Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014.

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014. ANBI- verantwoording Culturele ANBI Stichting Schouwburg Cuijk Stimuleringsfonds (in de communicatie naar buiten wordt de naam Het Podiumfonds Land van Cuijk & Maasduinen gebruikt) is door de Belastingdienst

Nadere informatie

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT Belastingvoordeel - meer geven voor minder geld Wilt u minimaal vijf jaar achtereen geld geven? Geweldig, daar zijn we extra blij mee! Met weinig rompslomp

Nadere informatie

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit

Inhoud: Over de Stichting. Activiteiten en projecten. - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Beleidsplan 2016-2017 Inhoud: Over de Stichting - Uitgangspunt - Doel - Doelgroep - Financiën - Publiciteit Activiteiten en projecten PROJECT 1 PROJECT 2 PROJECT 3 PROJECT 4 Musicals Jongerenkoor Meditatieve

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013.

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief onze mooie ervaringen van onze reis van 7 juni tot en met 15 juni. Een speciale reis, omdat in deze week de twee nieuwe

Nadere informatie

GOLF NIEUWSBRIEF JUNI WereldWijd voor Kinderen Een nieuw gezicht! Donateur worden?

GOLF NIEUWSBRIEF JUNI WereldWijd voor Kinderen Een nieuw gezicht! Donateur worden? WereldWijd voor Kinderen Een nieuw gezicht! Wellicht valt het u op. ons logo heeft een nieuwe stijl! Beter leesbaar en iets vrolijker dan voorheen. Als bestuur werken wij er hard aan om WereldWijd voor

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan;

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan; Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor basisschool De Achtbaan; Indien u gebruik wilt maken van de TSO op contractbasis voor vaste dagen per week, verzoeken wij u

Nadere informatie

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3 OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING 1 Gegevens van de schenker 1a Aanspreekvorm Mevrouw / De heer 1b 1c 1d 1e 1f 1g 1h 1i 1j 1k Achternaam Voornamen (voluit) Straat + huisnummer Postcode + woonplaats

Nadere informatie

ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT

ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT ZORGEN VOOR EEN WERELD ZONDER TBC OOK ALS U ER STRAKS NIET MEER BENT Ten geleide Nadenken over ons overlijden doen we niet dagelijks. Maar erover praten wordt wel steeds gewoner. We gaan bewuster om met

Nadere informatie

Vrienden van Amsta. Onmisbaar voor cliënten

Vrienden van Amsta. Onmisbaar voor cliënten Vrienden van Amsta Onmisbaar voor cliënten Amsta, iedereen telt Amsta is een zorgorganisatie waar iedereen telt. Amsta biedt persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn aan zowel ouderen als mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en andere bekenden,

Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Lieve familie, vrienden en andere bekenden, Ik heb deze keer niet zo n goed moment uitgekozen om aan de nieuwsbrief te beginnen... Het is maandagmorgen en dat betekent dat er vandaag moeders en kinderen

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017 2021 Stichting PRETRunners Lieve de Keystraat 18 3067 KJ Rotterdam Tel. 0104560000 MOB- 0653373915 Pretrunners@Gmail.com www.pretrunners.nl Facebook: Team193 Pretrunners KvK nr 70186170

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 13 december 2014

Nieuwsbrief nr. 13 december 2014 Nieuwsbrief nr. 13 december 2014 Beste vriendinnen en vrienden van KiBaHome, Graag willen we u, zoals gebruikelijk, aan het einde van het jaar bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het St. Kizito

Nadere informatie

"Natuurlijk wordt er ook wel eens patat en pannenkoeken gegeten"

Natuurlijk wordt er ook wel eens patat en pannenkoeken gegeten "Natuurlijk wordt er ook wel eens patat en pannenkoeken gegeten" Beste lezers, Het gaat heel goed met het werk van Present. Met onze coördinator Martienke nu volledig op stoom wordt ons toch best ambitieuze

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder

helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder van het Stichting Vrienden Dr. Leo Kannerhuis helpt mensen met autisme (nog) een stapje verder Waarom een Stichting Vrienden van Het Dr. Leo Kannerhuis is een behandel- en kenniscentrum dat geheel gespecialiseerd

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 7 mei 2005

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 7 mei 2005 Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 7 mei 2005 Aan alle donateurs. Volgens onze gewoonte informeren wij u met een nieuwsbrief over de ontwikkelingen en de activiteiten van de Stichting IDA. De diverse projecten

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons.

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. Beste lezers,... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. De afgelopen maand weer veel contact met de Syrische statushouders in Purmerend. Nu de mannen alleen langzamerhand allemaal hun gezin overkrijgen

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie