Belang Telecom Achterstanden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belang Telecom Achterstanden"

Transcriptie

1 Ons kenmerk 7 1 van 10 Opgesteld door Bregit Sibma Daniël Okma definitief Belang Telecom Achterstanden Belang Telecom Achterstanden voor Inschatting Betalingsrisico s

2 2 van 10 Inhoud Management Samenvatting 3 1 Inleiding 4 2 Onderzoeksvraag Onderzoeksvraag Onderzoeksvraag Onderzoeksvraag 4 10

3 3 van 10 Management Samenvatting In overleg tussen BKR en vertegenwoordigers van de NVB, VFN, en de Telecom providers is besloten nader onderzoek te verrichten naar het belang van het registreren van informatie over Telecom contracten in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Er zijn vier deelonderzoeken verricht. 1- Is de kans van het ontstaan van een achterstand op niet-telecom contracten significant groter bij kredietnemers bij wie eerder een achterstand ontstaan is op een Telecom contract? Er is een sterk verband gevonden tussen een achterstand op een Telecom contract en het ontstaan van een achterstand op de andere niet-telecom contracten. Bij kredietnemers bij wie in 2006 een achterstand op een Telecom contract is ontstaan, is de kans op het ontstaan van een achterstand in de volgende 18 maanden op de andere niet-telecom contracten 12 maal zo groot (26,4%) als bij kredietnemers zonder een dergelijke achterstand. 2- Is de voorspellende waarde significant anders op het ontstaan van een achterstand op niet-telecom contracten naarmate de geregistreerde achterstand op een Telecom contract ouder is? Er is een sterk verband gevonden tussen de leeftijd van deze achterstanden op Telecom contracten en de voorspellende waarde. In het eerste kwartaal van 2007 ontstond bij 8,1% van de kredietnemers een achterstand op de andere niet-telecom contracten, in het tweede kwartaal van 2010 nog bij 1,1%. Bij de controlegroep lag het percentage veel lager en liep over dezelfde periode af van 0,4% tot 0,2% 3- Is de kans significant anders op het ontstaan van een achterstand op de niet- Telecom contracten naarmate het bedrag van de achterstand van het Telecom contract hoger is? In de derde plaats is een verband gevonden tussen de hoogte van het bedrag van de achterstand op een Telecom contract en de kans op het ontstaan van een achterstand op de andere niet-telecom contracten in de periode Q t/m Q Deze kans loopt op van 19% in de laagste categorieën (tot 200 euro) naar 37% in de hoogste categorie (1.500 euro en meer). 4- Is de kans op het ontstaan van een achterstand op een Telecom contract significant groter bij kredietnemers als er al eerder een achterstand ontstaan is op een niet-telecom contract? Tot slot is een sterk verband gevonden tussen een achterstand op een niet-telecom contract en het ontstaan van een achterstand op een Telecom contract. Bij kredietnemers bij wie in 2006 een achterstand werd geregistreerd op een niet- Telecom contract was de kans op het ontstaan van een achterstand in de daaropvolgende 18 maanden op een Telecom contract 9 maal zo groot (23,9%) als bij kredietnemers zonder een dergelijke achterstand.

4 4 van 10 1 Inleiding In overleg tussen BKR en vertegenwoordigers van de NVB, VFN, en de Telecom providers, is besloten nader onderzoek te verrichten naar het belang van het registreren van informatie over Telecom contracten in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Naast het onderzoeken van het belang van deze registraties in het algemeen is onderzocht of onderscheid kan worden gemaakt in het nut van het registreren van verschillende groepen van registraties, onderverdeeld naar leeftijd of grootte van de bij de Telecom providers geregistreerde achterstand. Vier onderzoeksvragen zijn geformuleerd, te weten: 1- Is de kans van het ontstaan van een achterstand op bestaande niet-telecom contracten significant groter bij kredietnemers bij wie eerder een achterstand ontstaan is op een Telecom contract? 2- Is de voorspellende waarde significant anders op het ontstaan van een achterstand op niet-telecom contracten naarmate de geregistreerde achterstand op een Telecom contract ouder is? 3- Is de kans significant anders op het ontstaan van een achterstand op de niet- Telecom contracten naarmate het bedrag van de achterstand van het Telecom contract hoger is? 4- Is de kans op het ontstaan van een achterstand op een Telecom contract significant groter bij kredietnemers als er al eerder een achterstand ontstaan is op een niet-telecom contract? Voor onderzoeksvragen 1 t/m 3 zijn dezelfde testgroep en controlegroep gebruikt. Deze groepen zijn als volgt bepaald. Er is bepaald voor welke kredietnemers er contracten geregistreerd zijn op 1 januari Van deze contracten is een selectie gemaakt van kredietnemers die een Telecom contract hebben en daarbij minimaal één niet-telecom contract, zonder dat op de niet-telecom contracten ooit een achterstand is ontstaan. Van deze groep zijn twee selecties gemaakt, een testgroep en een controlegroep. Voor de testgroep zijn de kredietnemers genomen waarop een achterstand is ontstaan in 2006 op een Telecom contract. Voor deze groep is ook het achterstandsbedrag benodigd voor onderzoeksvraag 3. Daarom is voor deze groep gevraagd aan drie Telecomproviders (Telfort, T-Mobile en Vodafone) om deze bedragen toe te voegen aan de aan hen verstuurde bestanden met contractnummers (de laatste 9 cijfers van het mobiele telefoonnummer). Zie voor de aantallen en de gemiddelde achterstandsbedragen van de gebruikte kredietnemers Tabel 1.

5 5 van 10 Aanbieder Kredietnemers Gem. bedrag T-Mobile Telfort Vodafone Totaal TABEL 1 Overzicht testgroep aantallen kredietnemers per aanbieder Voor de controlegroep geldt dat bij deze kredietnemers nooit een achterstand ontstaan is op een Telecom contract. Deze groep bestaat uit kredietnemers. Voor alle contracten die meegenomen zijn geldt dat ze per 1 januari lopend zijn, dus nog niet zijn afgelost. Als over het ontstaan van een achterstand op een contract wordt gesproken in dit rapport wordt er mee bedoeld dat er een achterstand en/of codering geregistreerd wordt op dat betreffende contract.

6 6 van 10 2 Onderzoeksvraag 1 De eerste vraag van dit onderzoek is of de kans van het ontstaan van een achterstand op niet-telecom contracten significant groter is bij kredietnemers bij wie eerder een achterstand ontstaan is op een Telecom contract. Bovenstaande vraag is gemeten door te kijken of in de periode van Q t/m Q een achterstand ontstaan is op de per 1 januari 2007 geregistreerde niet- Telecom contracten in de testgroep en in de controlegroep. In deze meting zijn nieuw ontstane achterstanden op negatief geregistreerde contractsoorten (bijvoorbeeld hypotheken) meegenomen. Het percentage dat van de kredietnemers dat een achterstand ontstaat op een niet- Telecom contract in de periode Q t/m Q staan in Tabel 2. Conclusie Groep Aantal % Achterstand binnen 18 maanden Testgroep ,4% Controlegroep ,2% TABEL 2 Overzicht van de kans op het ontstaan van een achterstand De kans is 26,4% dat bij iemand een achterstand op een niet-telecom contract ontstaat in de periode van 18 maanden na 1 januari 2007 na het ontstaan van een achterstand op een Telecom contract in Bij kredietnemers zonder een dergelijke Telecom achterstand is de kans 2,2%. De kans is dus ruwweg 12 maal zo groot.

7 7 van 10 3 Onderzoeksvraag 2 De tweede vraag kijkt of de voorspellende waarde significant anders is op het ontstaan van een achterstand op niet-telecom contracten naarmate de geregistreerde achterstand op een Telecom contract ouder is. Dit wordt gemeten door te kijken welk percentage van de kredietnemers per kwartaal een achterstand ontstaat op een per 1 januari 2007 geregistreerd lopend niet-telecom contract voor de periodes Q t/m Q Hierbij is uitgegaan van de eerste melding van het ontstaan van een achterstand voor de betreffende kredietnemers. De resultaten van de analyse zijn te zien in Tabel 2 en Grafiek 1. Kwartaal Controlegroep Testgroep Q ,41% 8,10% Q ,38% 5,63% Q ,36% 4,09% Q ,38% 3,44% Q ,38% 3,09% Q ,28% 2,04% Q ,18% 1,67% Q ,20% 1,42% Q ,20% 1,21% Q ,20% 1,36% Q ,18% 1,12% Q ,20% 0,95% Q ,22% 1,12% Q ,20% 1,12% TABEL 2 Overzicht van de kans op het ontstaan van een achterstand per kwartaal

8 Q Q Q Q Q Q Q Percentage Datum 8 van 10 9% 8% 7% 6% 5% 4% 3% 2% 1% 0% Kwartaal Controlegroep Testgroep GRAFIEK 1 Overzicht van de kans op het ontstaan van een achterstand per kwartaal Hierin valt af te lezen dat de kans dat een achterstand wordt geregistreerd op een van de andere niet-telecom contracten bij de testgroep afneemt van 8,10% in het eerste kwartaal van 2007 tot 1,12 % in het tweede kwartaal van De kans neemt bij de controlegroep af van 0,41% tot 0,20%. In deze meting zijn nieuw ontstane achterstanden op negatief geregistreerde contractsoorten (bijvoorbeeld hypotheken) meegenomen. Conclusie Er is een sterk verband tussen de kans dat bij iemand een achterstand op een niet- Telecom contract ontstaat en de ouderdom van het ontstaan van de achterstand op een Telecom contract. Hoe ouder de achterstand hoe kleiner de voorspellende waarde van de achterstand op het Telecom contract.

9 9 van 10 4 Onderzoeksvraag 3 In de één na laatste vraag is gekeken of de kans significant anders is op het ontstaan van een achterstand op de niet-telecom contracten naarmate het bedrag van de achterstand van het Telecom contract hoger is. Deze vraag is berekend door te kijken per groeperingen van bedragen bij welk percentage in Q t/m Q een achterstand ontstaan. Hierbij zijn nieuw ontstane achterstanden op negatief geregistreerde contractsoorten (bijvoorbeeld hypotheken) ook meegenomen. De resultaten zijn weergegeven in grafiek 2. GRAFIEK 2 Kans per achterstandsbedrag op het ontstaan van een achterstand op de niet-telecom contracten Conclusie Er is een verband tussen de kans dat bij iemand een achterstand op een niet- Telecom contract ontstaat en de hoogte van het bedrag. Hoe hoger het bedrag hoe groter de kans op het ontstaan van een achterstand op een niet-telecom contract.

10 10 van 10 5 Onderzoeksvraag 4 De laatste vraag is in grote lijnen het tegenovergestelde van de eerste vraag. Hier wordt gekeken of de kans op het ontstaan van een achterstand op een Telecom contract significant groter is bij kredietnemers als er al eerder een achterstand ontstaan is op een niet-telecom contract. Voor dit onderzoek is een andere testgroep nodig. In deze testgroep is naar kredietnemers gekeken waar in 2006 een achterstand ontstaan is op een niet- Telecom contract en waarbij minimaal één Telecom contract is geregistreerd waarop nooit een achterstand ontstaan is. De controlegroep is hetzelfde als die van de andere onderzoeksvragen, omdat deze uitgaat van geen ontstane achterstanden op niet-telecom en Telecom contracten van een kredietnemer. Deze vraag wordt uitgevoerd door te kijken voor welk percentage van de kredietnemers op een Telecom contract (geregistreerd voor 1 januari 2007) in de periode Q t/m Q een achterstand ontstaat. Groep Aantal Kans op Achterstand Testgroep % Controlegroep % TABEL 2 Overzicht van de kans op het ontstaan van een achterstand Conclusie Er is een groot verschil in de kans dat bij iemand een achterstand op een Telecom contract ontstaat in de periode van Q t/m Q naar het ontstaan van een achterstand op een niet-telecom contract ten opzichte van kredietnemers zonder een dergelijke achterstand. De kans is ruwweg 9 maal zo groot.

1 Inleiding 1. 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4

1 Inleiding 1. 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Bepaling netto woonlasten 3 2.1 Inleiding 3 2.2 Werkelijke bruto woonlasten 4 2.3 Annuïtaire netto woonlasten 4 3 Wijzigingen BKR 7 3.1 Telecombedrijven stoppen met registreren

Nadere informatie

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak 2017-2018 Analyse op basis van het doelgroepregister en de polisadministratie 1 Inhoud Inleiding...3 Aanleiding...3 Aanpak, perioden en meetmomenten...3 Samenvatting...4

Nadere informatie

ALTIJD OPNEMEN Naam contractant 1 Naam contractant 2 Adres en huisnummer Postcode XX PLAATS

ALTIJD OPNEMEN Naam contractant 1 Naam contractant 2 Adres en huisnummer Postcode XX PLAATS ALTIJD OPNEMEN Naam contractant 1 Naam contractant 2 Adres en huisnummer Postcode XX PLAATS onze referentie: P [nummer] betreft: toekenning compensatie voor overkreditering datum: [datum invullen] Geachte

Nadere informatie

Percentage achterstallige kredietnemers 5,5 % 5,7 %

Percentage achterstallige kredietnemers 5,5 % 5,7 % Departement Micro-economische informatie Laatste geregistreerde gegevens augustus 215 1. Kerncijfers TABEL 1. AANTAL KREDIETNEMERS 214-8 215-8 Variatie Met minstens: - één uitstaand contract 6.243.845

Nadere informatie

Aan alle CKI deelnemers. Belangrijke wijzigingen rondom hypotheken in CKI. Beste lezer,

Aan alle CKI deelnemers. Belangrijke wijzigingen rondom hypotheken in CKI. Beste lezer, Datum 13 juli 2015 Ons kenmerk 20150607 Brief wijzigingen CKI Pagina 1 van 6 Contactpersoon Vanessa Vijn Aan alle CKI deelnemers Onderwerp Belangrijke wijzigingen rondom hypotheken in CKI Beste lezer,

Nadere informatie

2017 Goed bekeken Maatschappelijk jaarverslag. bkr.nl

2017 Goed bekeken Maatschappelijk jaarverslag. bkr.nl 2017 Goed bekeken Maatschappelijk jaarverslag bkr.nl Voorwoord Goed bekeken Maatschappelijk Jaarverslag 2017 2 Een gezonde financiële samenleving Al meer dan vijftig jaar draagt Stichting BKR bij aan een

Nadere informatie

QLIKVIEW DOCUMENTATIE JEEVES DEBITEURENMODEL

QLIKVIEW DOCUMENTATIE JEEVES DEBITEURENMODEL QLIKVIEW DOCUMENTATIE JEEVES DEBITEURENMODEL 1/10 Inhoud 1. Dashboard... 3 1.1. Overzicht... 4 1.2. Ouderdomsanalyse... 4 1.3. Top openstaand saldo... 4 1.4. Top vervallen saldo... 4 2. Details... 5 2.1.

Nadere informatie

Bijlage uitkomsten dagloonmonitor

Bijlage uitkomsten dagloonmonitor Bijlage uitkomsten dagloonmonitor In verband met de tijd die gemoeid was met implementatie van de wijzigingen is het dagloonbesluit op 1 juni 2013 in werking getreden, na de inwerkingtreding op 1 januari

Nadere informatie

KREDIETPROSPECTUS MAATWERK REKENING-COURANT KREDIET

KREDIETPROSPECTUS MAATWERK REKENING-COURANT KREDIET KREDIETPROSPECTUS MAATWERK REKENING-COURANT KREDIET Aanvraagprocedure Theodoor Gilissen Bankiers N.V. (hierna: de bank ) verstrekt in het algemeen slechts kredietfaciliteiten aan cliënten als tevens sprake

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 17.10 d.d. 23 oktober 2017 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. H.M. Patijn, mr. A.H. Beekhuizen).

Nadere informatie

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2005

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2005 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2005 METINGEN 2001, 2002, 2003 EN 2004 B. Bieleman A. Kruize C. Ogier SAMENVATTING Om meer inzicht te krijgen in het aantal dak- en thuislozen en zichtbare alcohol-

Nadere informatie

Het gebruik van studiefinanciering met de verkeerde intenties

Het gebruik van studiefinanciering met de verkeerde intenties Het gebruik van studiefinanciering met de verkeerde intenties Verkenning op basis van de registraties van DUO Oktober 2016 Jaap-Jan Bakker DUO 1 Inleiding Naar aanleiding van een bericht in de media over

Nadere informatie

Percentage achterstallige kredietnemers 5,7 % 5,2 %

Percentage achterstallige kredietnemers 5,7 % 5,2 % Departement Micro-economische informatie Laatste geregistreerde gegevens oktober 212 1. Kerncijfers TABEL 1. AANTAL KREDIETNEMERS 211-1 212-1 Variatie Met minstens: - één uitstaand contract 5.462.345 6.223.412

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 17.05 d.d. 13 april 2017 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. H.M. Patijn, mr. A.H. Beekhuizen).

Nadere informatie

Meerdere keren zonder werk

Meerdere keren zonder werk Meerdere keren zonder werk Antoinette van Poeijer Ontvangers van een - of bijstandsuikering en ers worden gestimuleerd (weer) aan de slag te gaan. In veel gevallen is dat succesvol. Er zijn echter ook

Nadere informatie

Proces Acceptatiebeleid

Proces Acceptatiebeleid Proces Acceptatiebeleid In dit document is het acceptatiebeleid van Nationale-Nederlanden Bank (NNB) beschreven. NNB is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Vereniging van Financieringsondernemingen

Nadere informatie

Wat doet BKR Score? bkr.nl

Wat doet BKR Score? bkr.nl Wat doet BKR Score? bkr.nl Wat doet BKR Score? BKR informeert aangesloten organisaties over kredieten die u op dit moment heeft lopen of die u de afgelopen vijf jaar heeft beëindigd. Wij verstrekken die

Nadere informatie

Percentage achterstallige kredietnemers 5,2 % 5,4 %

Percentage achterstallige kredietnemers 5,2 % 5,4 % Departement Micro-economische informatie Laatste geregistreerde gegevens augustus 213 1. Kerncijfers TABEL 1. AANTAL KREDIETNEMERS 212-8 213-8 Variatie Met minstens: - één uitstaand contract 6.216.65 6.242.148

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 18.43 d.d. 13 december 2018 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, mr. H.M. Patijn, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen). 1. Behandeling

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 19.08 d.d. 12 april 2019 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, mr. H.M. Patijn, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen). 1. Behandeling

Nadere informatie

Europese standaardinformatie Effectenkrediet voor insiders

Europese standaardinformatie Effectenkrediet voor insiders Europese standaardinformatie Effectenkrediet voor insiders 2 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever BinckBank N.V. Adres Barbara Strozzilaan 310 Postbus 75036 1070 AA Amsterdam

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 16.08 d.d. 3 augustus 2016 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. K.D. van Ringen, mr. A.H.

Nadere informatie

Wat doet BKR voor mij?

Wat doet BKR voor mij? Wat doet BKR voor mij? Vrijwel iedereen die een krediet heeft, is bekend bij BKR. Grote kans dat dit ook voor u geldt. Wat weet BKR eigenlijk, wat doet BKR met die informatie en wie kan de informatie inzien?

Nadere informatie

Hypotheekverstrekking aan mensen met een studieschuld

Hypotheekverstrekking aan mensen met een studieschuld Regelingen en voorzieningen CODE 8.3..40 Hypotheekverstrekking aan mensen met een studieschuld kamervragen bronnen Tweede Kamer Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 0-0 nr. 794 d.d. 9.3.0 en nr. 3308,

Nadere informatie

(toestand einde periode) Variatie

(toestand einde periode) Variatie Departement Micro-economische informatie Laatste geregistreerde gegevens juli 218 1. Kerncijfers TABEL 1. AANTAL KREDIETNEMERS 217-7 218-7 Variatie Kredietnemers met minstens één uitstaand krediet 6.265.665

Nadere informatie

De Stadsbank Oost Nederland verstrekt sociale leningen zonder gebruik te maken van bemiddelaars of gevolmachtigde agenten.

De Stadsbank Oost Nederland verstrekt sociale leningen zonder gebruik te maken van bemiddelaars of gevolmachtigde agenten. Prospectus sociale lening Algemeen In deze prospectus geven wij u inzicht in de werkwijze van de Stadsbank Oost Nederland bij het verstrekken van sociale leningen. De Stadsbank Oost Nederland is aangesloten

Nadere informatie

Prospectus Sociaal Krediet 2014

Prospectus Sociaal Krediet 2014 5 informatie Prospectus Sociaal Krediet 2014 Algemeen De prospectus Sociaal Krediet geeft u inzicht in de werkwijze van de gemeente Zwolle bij het verstrekken van een persoonlijke lening.. Persoonlijke

Nadere informatie

Klantenservice telecom- en energiebedrijven

Klantenservice telecom- en energiebedrijven Klantenservice telecom- en energiebedrijven Een herhaalonderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Uitgevoerd door: Intomart GfK bv Uw contact: Ellen Cox en Kim

Nadere informatie

Oneens met uw registratie bij BKR?

Oneens met uw registratie bij BKR? Oneens met uw registratie bij BKR? bkr.nl Heeft u uw gegevens bij BKR opgevraagd, maar bent u het niet eens met uw registratie? In deze brochure leest u welke stappen u in dit geval kunt ondernemen. Stap

Nadere informatie

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Hieronder volgen kort de 8 stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met

Nadere informatie

Wat doet BKR voor mij?

Wat doet BKR voor mij? Wat doet BKR voor mij? bkr.nl Vrijwel iedereen die een krediet heeft, is bekend bij BKR. Is dat erg? Integendeel. Een registratie bij BKR heeft voornamelijk voordelen. Wij leggen u graag uit wat BKR voor

Nadere informatie

Lerarenbeurs en het aantal masteropgeleide leraren in het po 14 september 2016 Joost Schaacke

Lerarenbeurs en het aantal masteropgeleide leraren in het po 14 september 2016 Joost Schaacke Lerarenbeurs en het aantal masteropgeleide leraren in het po 14 september 2016 Joost Schaacke Inleiding Aanleiding van deze notitie is de vraag waarom het masterpercentage niet harder stijgt ondanks dat

Nadere informatie

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak

Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak Duurzaamheid van werk binnen de banenafspraak - 2017 Analyse op basis van het doelgroepregister en de polisadministratie 1 Inhoud Inleiding... 3 1: Werkzaam zijn en blijven... 4 1a: Werkzaam zijn en blijven

Nadere informatie

ZIC: Kengetallen DIS per 1 januari 2017

ZIC: Kengetallen DIS per 1 januari 2017 Samenvatting (18 januari 2017) Scope: de jaren 2011 t/m 2016. In het laatste kwartaal van 2016 is door SiRM (www.sirm.nl), in opdracht van de ACM (Autoriteit Consument & Markt), een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

FINANCIERINGSBAROMETER

FINANCIERINGSBAROMETER FINANCIERINGSBAROMETER Q1 14 Q2 14 Q3 14 Q4 14 GfK 14 VFN - Financieringsbarometer April 14 1 Inhoudsopgave 1. Management summary 2. Financieringsbarometer 3. Onderzoeksresultaten 4. Onderzoeksverantwoording

Nadere informatie

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard

Afbetaling Aflossing Aflossingsvrije lening Beleggingskrediet BKR of Bureau Kredietregistratie Consumptief krediet Creditcard Begrippenlijst A-Z Afbetaling Als u iets op afbetaling koopt, krijgt u uw aankoop direct mee. Vervolgens betaalt u het aankoopbedrag in termijnen terug. U wordt pas officieel eigenaar van uw aankoop zodra

Nadere informatie

KREDIETPROSPECTUS MAATWERK VASTE LENING

KREDIETPROSPECTUS MAATWERK VASTE LENING KREDIETPROSPECTUS MAATWERK VASTE LENING Aanvraagprocedure Theodoor Gilissen Bankiers N.V. (hierna: de bank ) verstrekt in het algemeen slechts kredietfaciliteiten aan cliënten als tevens sprake is van

Nadere informatie

Prospectus Internet Voordeel Krediet

Prospectus Internet Voordeel Krediet Prospectus Internet Voordeel Krediet De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële

Nadere informatie

De WCAM-regeling is opgenomen in de WCAM-overeenkomst die op [datum verbindendverklaring] door het gerechtshof Amsterdam verbindend is verklaard.

De WCAM-regeling is opgenomen in de WCAM-overeenkomst die op [datum verbindendverklaring] door het gerechtshof Amsterdam verbindend is verklaard. Naam contractant 1 Naam contractant 2 Adres en huisnummer Postcode XX PLAATS Onze referentie: P [nummer] Betreft: toekenning en verwerking polis Datum: [datum invullen] Geachte [heer/mevrouw], U heeft

Nadere informatie

De print van de centrale is hardwarematig aangepast waardoor een upgrade is niet mogelijk is.

De print van de centrale is hardwarematig aangepast waardoor een upgrade is niet mogelijk is. Galaxy Flex 3 FAQ Let Op!! Sommige instellingen hebben te maken met regelgeving. Controleer daarom of het aanpassen van een instelling niet in strijd is met de regels waar uw installatie aan moet voldoen.

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang aanpak Wachttijden Wmo-aanvragen en beantwoording nop openstaande vragen VVD-fractie

Onderwerp Voortgang aanpak Wachttijden Wmo-aanvragen en beantwoording nop openstaande vragen VVD-fractie Onderwerp Voortgang aanpak Wachttijden Wmo-aanvragen en beantwoording nop openstaande vragen VVD-fractie Nummer 2019/14743 Datum college 8 januari 2019 Portefeuillehouder Meijs, M.-Th. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Proces Acceptatiebeleid

Proces Acceptatiebeleid Proces Acceptatiebeleid In dit document is het acceptatiebeleid van Nationale-Nederlanden Bank (NNB) beschreven. NNB is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Vereniging van Financieringsondernemingen

Nadere informatie

Klantenservice telecom- en energiebedrijven

Klantenservice telecom- en energiebedrijven Klantenservice telecom- en energiebedrijven Een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Uitgevoerd door: Intomart GfK bv Uw contact: Ellen Cox Tel.: +31 (0)35-6258411

Nadere informatie

Consumptief krediet (met hypothecaire zekerheid in tweede rang) (2H/CK)

Consumptief krediet (met hypothecaire zekerheid in tweede rang) (2H/CK) Uitwerking compensatieberekening Consumptief krediet (met hypothecaire zekerheid in tweede rang) (2H/CK) cliënt Voorbeeld Beoordeling consumptief krediet (CK) Afgesloten in het jaar 2006 Verstrekt krediet

Nadere informatie

Vroegsignalering moet en kan! Een onderzoek naar de toegevoegde waarde van een Landelijk Informatiesysteem Schulden. Dr. Nadja Jungmann Myra Anderson

Vroegsignalering moet en kan! Een onderzoek naar de toegevoegde waarde van een Landelijk Informatiesysteem Schulden. Dr. Nadja Jungmann Myra Anderson Vroegsignalering moet en kan! Een onderzoek naar de toegevoegde waarde van een Landelijk Informatiesysteem Schulden Dr. Nadja Jungmann Myra Anderson 2 Voorwoord Als het onderhoudslampje op het dashboard

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 17.15 d.d. 8 januari 2018 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. C.P. Bleeker, mr. A.H. Beekhuizen,

Nadere informatie

Op eensluidend verzoek van partijen heeft de Commissie besloten tot schriftelijke afdoening van het geschil (artikel 13 lid 2 Reglement).

Op eensluidend verzoek van partijen heeft de Commissie besloten tot schriftelijke afdoening van het geschil (artikel 13 lid 2 Reglement). Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 18.02 d.d. 21 februari 2018 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. H.M. Patijn, mr. A.H. Beekhuizen).

Nadere informatie

Wat doet BKR voor mij?

Wat doet BKR voor mij? Wat doet BKR voor mij? bkr.nl Vrijwel iedereen die een krediet heeft, is bekend bij BKR. Is dat erg? Integendeel. Een registratie bij BKR heeft voornamelijk voordelen. Wij leggen u graag uit wat BKR voor

Nadere informatie

Groningen Oktober Programmering bruggen

Groningen Oktober Programmering bruggen Groningen Oktober 2018 Programmering bruggen Aanleiding Op 27 juni 2018 is tijdens het de informerende AB-vergadering het rapport over de staat van onderhoud van 35 bruggen gepresenteerd. Uit dit rapport

Nadere informatie

Prospectus Privélimiet Plus

Prospectus Privélimiet Plus Prospectus Privélimiet Plus De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

ZIC: Kengetallen DIS per 1 oktober 2016

ZIC: Kengetallen DIS per 1 oktober 2016 Samenvatting (10 oktober 2016) Scope: de jaren 2011 t/m 2016. Bij het onderscheid naar sectoren is het opvallend dat de volledigheid van aangeleverde GGZ-DBC s achter blijft. Vergelijk de volledigheid

Nadere informatie

Wat doet BKR voor mij?

Wat doet BKR voor mij? Wat doet BKR voor mij? bkr.nl Vrijwel iedereen die een krediet heeft, is bekend bij BKR. Is dat erg? Integendeel! Een registratie bij BKR heeft voornamelijk voordelen. Wij leggen u graag uit wat BKR voor

Nadere informatie

Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast. Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast

Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast. Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast BECO: HYPOTHEEKVORMEN Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast 1 Opgave 1: Max sluit op 1 januari 2011 een lineaire hypotheek van 100.000 af met een looptijd van

Nadere informatie

FINANCIERINGSBAROMETER

FINANCIERINGSBAROMETER FINANCIERINGSBAROMETER Q1 14 Q2 14 Q3 14 Q4 14 GfK 14 VFN - Financieringsbarometer Juni 14 1 Inhoudsopgave 1. Management summary 2. Financieringsbarometer 3. Onderzoeksresultaten 4. Onderzoeksverantwoording

Nadere informatie

Axoft Managed Router Rapportage

Axoft Managed Router Rapportage Axoft Managed Router Rapportage Toelichting week rapportage Als onderdeel van de Axoft managed router dienst monitoren wij 24 uur per dag, 7 dagen per week uw router en uw verbindingen. Onze bevindingen

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 17.17 d.d. 8 januari 2018 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. C.P. Bleeker, mr. A.H. Beekhuizen,

Nadere informatie

Meest Materiële emissie scope 3

Meest Materiële emissie scope 3 Meest Materiële emissie scope 3 1 januari 2018 t/m 31 december 2018 edilon)(sedra contracting bv Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Materialiteitsanalyse 2.1. Kwalitatief 2.2. Kwantitatief 2.3.

Nadere informatie

Rapportage Onderzoek Werkdruk

Rapportage Onderzoek Werkdruk Rapportage Onderzoek Werkdruk Utrecht, juli 2018 Postbus 681 3500 AR Utrecht Telefoon: 0302631080 e-mail: info@duo-onderwijsonderzoek.nl website: www.duo-onderwijsonderzoek.nl INHOUDSOPGAVE 1 ACHTERGROND

Nadere informatie

Laboratorium voor geo-informatiekunde en remote sensing

Laboratorium voor geo-informatiekunde en remote sensing Auteurs: Lukasz Grus (Wageningen University), Arnold Bregt (Wageningen University), Dick Eertink (Kadaster) Datum: 15 december 2015 De effecten van open data BRT na 3 jaar Open data zijn in, zowel in Nederland

Nadere informatie

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2006

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2006 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2006 METINGEN 2001, 2002, 2003, 2004 EN 2005 B. Bieleman A. Kruize M. van Zwieten COLOFON St. INTRAVAL Postadres Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 19.03 d.d. 26 maart 2019 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, mr. H.M. Patijn, A.C. Juffermans). 1. Behandeling van het geschil Partijen

Nadere informatie

BEST LUISTERENDE TELECOMPROVIDER 2016

BEST LUISTERENDE TELECOMPROVIDER 2016 BEST LUISTERENDE TELECOMPROVIDER 2016 Juni 2016 Editie Telecombedrijven MWM2 B.V. Rijnsburgstraat 9 1059 AT Amsterdam www.mwm2.nl UITGEBRACHT DOOR: MWM2 2 SIMYO BEST LUISTERENDE TELECOMPROVIDER VAN NEDERLAND

Nadere informatie

Wijziging Gebruikelijkloonregeling

Wijziging Gebruikelijkloonregeling Notitie Wijziging Gebruikelijkloonregeling datum 5 november 2015 Aan Van StartupDelta N. Rosenboom en T. Smits, SEO Economisch Onderzoek Rapportnummer 2015-78 Conclusie SEO Economisch Onderzoek heeft de

Nadere informatie

Meenemen studieleningen bij acceptatie hypothecair krediet

Meenemen studieleningen bij acceptatie hypothecair krediet Meenemen studieleningen bij acceptatie hypothecair krediet Nibud, mei 2016 Het ministerie van BZK heeft het Nibud advies gevraagd hoe de studieschuld meegenomen dient te worden bij hypotheekverstrekking,

Nadere informatie

Samenvatting. A. van Leeuwenhoeklaan MA Bilthoven Postbus BA Bilthoven KvK Utrecht T

Samenvatting. A. van Leeuwenhoeklaan MA Bilthoven Postbus BA Bilthoven   KvK Utrecht T A. van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA Bilthoven Postbus 1 3720 BA Bilthoven www.rivm.nl KvK Utrecht 30276683 T 030 274 91 11 info@rivm.nl Uw kenmerk Gevoeligheid van de gesommeerde depositiebijdrage onder 0,05

Nadere informatie

Private lease. maart 2015. bkr.nl

Private lease. maart 2015. bkr.nl Private lease maart 2015 BKR pleit voor bescherming van consumenten 2 Private lease, het leasen van een auto door een particulier, is in opkomst en wint snel aan populariteit. Deze ontwikkeling is voor

Nadere informatie

Hoofdstuk 25 Financiële dienstverlening

Hoofdstuk 25 Financiële dienstverlening Hoofdstuk 25 Financiële dienstverlening Samenvatting De gemeente voert diverse inkomensondersteunende maatregelen uit die bedoeld zijn voor huishoudens met een lager inkomen. Zes op de tien Leidenaren

Nadere informatie

Prospectus Masterlening

Prospectus Masterlening Prospectus Masterlening De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

Nibud Vaste Lasten 2019

Nibud Vaste Lasten 2019 Nibud Vaste Lasten 2019 In dit document ziet u het budgetaandeel dat huishoudens gemiddeld kwijt zijn aan de vaste lasten. Vaste lasten Het Nibud ziet dat huishoudens in 2019 meer dan de helft van hun

Nadere informatie

Klanttevredenheids onderzoek 2012

Klanttevredenheids onderzoek 2012 Klanttevredenheids onderzoek 2012 Ook dit jaar heeft TMCDAS weer een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. In dit document vindt u de uitkomsten hiervan, de feedback, de bevindingen en de daarop gestelde

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB vierde kwartaal 2016 Peildatum 19 januari

Voortgangsrapportage PGB vierde kwartaal 2016 Peildatum 19 januari Voortgangsrapportage PGB vierde kwartaal 2016 Peildatum 19 januari De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn

Nadere informatie

Impactmeting: een 10 stappenplan

Impactmeting: een 10 stappenplan Impactmeting: een 10 stappenplan Stap 1: De probleemanalyse De eerste stap in een impactmeting omvat het formuleren van de zogenaamde probleemanalyse welke tot stand komt door antwoord te geven op de volgende

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Beheer

Handleiding Zakelijk Beheer Handleiding Beheer 1 Handleiding Beheer - April 2011 Handleiding Beheer Indien u een zakelijk abonnement heeft bij Telfort, kunt u automatisch gebruik maken van zakelijk beheer. Hieronder vindt u een instructie

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan P/a Postbus 20 153OAA Wormeriand - 8 APR. Comeents Oostzaan Gemeentehuis ockadrcs Kerkbuurt 4, 1 511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1

Nadere informatie

PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN UW AUTO GOED FINANCIEREN, DAT SCHEELT EEN HOOP ZORGEN. EN SPAREN VOOR UW NIEUWE AUTO HOEFT NIET.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Doorlopend Krediet

Algemene Voorwaarden Doorlopend Krediet Algemene Voorwaarden Doorlopend Krediet Doorlopend Krediet 1 1. Begrippen Kredietnemer: Kredietgever: Krediet: Kredietlimiet: De natuurlijke persoon of personen aan wie de kredietgever een lening heeft

Nadere informatie

CITROËN FINANCIAL SERVICES. Autofinanciering CITROËN AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN

CITROËN FINANCIAL SERVICES. Autofinanciering CITROËN AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN CITROËN Autofinanciering AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN Uw auto goed financieren, dat scheelt een hoop zorgen. En sparen voor uw nieuwe auto hoeft niet. Bij

Nadere informatie

Wachtdagen en ziekteverzuim

Wachtdagen en ziekteverzuim Wachtdagen en ziekteverzuim 1 Inhoud presentatie Onderzoeksvraag Uitvoering onderzoek Betrouwbaarheid van de gegevens Uitkomsten Hoofdvraag Neveneffect (verlof) Controlevariabelen Stijgers/dalers Conclusie

Nadere informatie

Overeenkomst Huiseigenaar Persoonlijke Lening Contractnummer:

Overeenkomst Huiseigenaar Persoonlijke Lening Contractnummer: Dit contract kwam tot stand door bemiddeling van: Naam: Nr7Finance B.V. Adres: Onder de Toren 34 Postcode: 8302 BV Plaats: Emmeloord Telefoon: 088 777 23 77 Email: info@nr7finance.nl Overeenkomst Huiseigenaar

Nadere informatie

Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus

Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus Inleiding ROGplus heeft in 2010 samen met 98 andere organisaties deelgenomen aan de module Individuele voorzieningen van de benchmark

Nadere informatie

Inloggen op mijn.vernet.nl

Inloggen op mijn.vernet.nl Inloggen op mijn.vernet.nl Vul emailadres en Wachtwoord in. En klik op Inloggen. Op het eerder door jou opgegeven mobiele telefoonnummer ontvang je een 7-cijferige code. De twee factor Authenticatie is

Nadere informatie

Burgerparticipatie in de openbare ruimte. Juni, 2014

Burgerparticipatie in de openbare ruimte. Juni, 2014 Burgerparticipatie in de openbare ruimte Juni, 2014 Uitgave : Team Kennis en Verkenning Naam : M. Hofland Telefoonnummer : 0570-693317 Mail : m.hofland@deventer.nl 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Kader

Nadere informatie

Prospectus. Persoonlijke Lening. Santander Consumer Finance Benelux B.V.

Prospectus. Persoonlijke Lening. Santander Consumer Finance Benelux B.V. Prospectus Persoonlijke Lening Santander Consumer Finance Benelux B.V. Santander Consumer Finance Benelux B.V. (hierna Santander) is als kredietverstrekker geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 2016 Peildatum 31 maart

Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 2016 Peildatum 31 maart Voortgangsrapportage PGB eerste kwartaal 206 Peildatum 3 maart De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn

Nadere informatie

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht.

Partijen hebben ter zitting hun standpunten (nader) toegelicht. Uitspraak van de Geschillencommissie Bureau Krediet Registratie, nr. 16.13 d.d. 21 december 2016 te Amsterdam (prof. mr. J.J.C. Kabel, A.A.M. Beijersbergen van Henegouwen, mr. K.D. van Ringen, mr. A.H.

Nadere informatie

Basisrapport Prestatiemeten Deel A: Ingeneursbureaus

Basisrapport Prestatiemeten Deel A: Ingeneursbureaus Basisrapport Prestatiemeten Deel A: Ingeneursbureaus Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Basisrapport: Algemeen Deel... 2 1.2 Gebruik van Prestatiemeting als gunningcriterium... 2 2 Algemeen 3 2.1 Indicatoren...

Nadere informatie

Samenvatting. BS Joseph Haydn/ Groningen. Resultaten Leerlingtevredenheidspeiling (LTP) BS Joseph Haydn

Samenvatting. BS Joseph Haydn/ Groningen. Resultaten Leerlingtevredenheidspeiling (LTP) BS Joseph Haydn BS Joseph Haydn/ Groningen Samenvatting Resultaten Leerlingtevredenheidspeiling (LTP) BS Joseph Haydn Eerder dit jaar heeft onze school BS Joseph Haydn deelgenomen aan de leerlingtevredenheidspeiling.

Nadere informatie

Opleiding Technische Informatica 2007-2008 Ontwerp Gericht Onderwijs 1.1 (2IO05) Handleiding

Opleiding Technische Informatica 2007-2008 Ontwerp Gericht Onderwijs 1.1 (2IO05) Handleiding Opleiding Technische Informatica 2007-2008 Ontwerp Gericht Onderwijs 1.1 (2IO05) Handleiding Eindhoven, 24 augustus 2007 Gemaakt door: Meulemans, W. Dinkla, K. Coördinator: Sidorova, dr. N. 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Onderzoek. Wie is de grootste producent van duurzame elektriciteit in Nederland 2012. Auteur: C. J. Arthers, afd. Corporate Responsibility, Essent

Onderzoek. Wie is de grootste producent van duurzame elektriciteit in Nederland 2012. Auteur: C. J. Arthers, afd. Corporate Responsibility, Essent Onderzoek Wie is de grootste producent van duurzame elektriciteit in Nederland 2012 Auteur: C. J. Arthers, afd. Corporate Responsibility, Essent Datum: 9 september 2013 Vragen of reacties kunt u sturen

Nadere informatie

ENERGIE ACTIEPLAN Datum: CO2 -Prestatieladder ENERGIE ACTIEPLAN. Conform NEN 50001

ENERGIE ACTIEPLAN Datum: CO2 -Prestatieladder ENERGIE ACTIEPLAN. Conform NEN 50001 ENERGIE ACTIEPLAN Datum: 26-04- ENERGIE ACTIEPLAN Conform NEN 50001 Versie 2016-2 (halfjaarlijkse voortgangrapportage) / April ENERGIE ACTIEPLAN Datum: 26-04- Algemeen Ten minste jaarlijks, na afloop van

Nadere informatie

Verschillenanalyse effect nieuwe BKR. Samenvatting. Inleiding. datum Directie Kinderopvang, Ministerie SZW. aan

Verschillenanalyse effect nieuwe BKR. Samenvatting. Inleiding. datum Directie Kinderopvang, Ministerie SZW. aan Verschillenanalyse effect nieuwe BKR datum 15-8-2018 aan van Directie Kinderopvang, Ministerie SZW Lucy Kok en Tom Smits, SEO Economisch Onderzoek Rapportnummer 2018-78 Copyright 2018 SEO Amsterdam. Alle

Nadere informatie

Zesde Landelijke Steekproef Zoutgehalte in Brood 2015. NVB Wageningen

Zesde Landelijke Steekproef Zoutgehalte in Brood 2015. NVB Wageningen Zesde Landelijke Steekproef Zoutgehalte in Brood 2015 NVB Wageningen NVB Postbus 360 6700 AJ WAGENINGEN Referentie: KC-21417-ZsPr/JeSa/361010 Wageningen, 26 mei 2015 Rapport betreffende Zesde Landelijke

Nadere informatie

Wat doet BKR voor mij?

Wat doet BKR voor mij? Wat doet BKR voor mij? bkr.nl Vrijwel iedereen die een krediet heeft, is bekend bij BKR. Is dat erg? Integendeel! Een registratie bij BKR heeft voornamelijk voordelen. Wij leggen u graag uit wat BKR voor

Nadere informatie

1 mei 2017 TELECOMKREDIETCODE

1 mei 2017 TELECOMKREDIETCODE TELECOMKREDIETCODE Reikwijdte De Telecomkredietcode is een concretisering van de norm in de Wet op het financieel toezicht om verantwoord krediet te verstrekken door telecomkredietaanbieders, ter voorkoming

Nadere informatie

Handreiking Belangenafweging. januari bkr.nl

Handreiking Belangenafweging. januari bkr.nl Handreiking Belangenafweging januari 2018 bkr.nl Inleiding en samenvatting Inleiding en samenvatting Deze Handreiking Belangenafweging is een hulpmiddel voor de organisaties die zijn aangesloten (deelnemers)

Nadere informatie

Centrale voor kredieten aan particulieren

Centrale voor kredieten aan particulieren Brussel, 16 oktober 2013 Peter NEEFS Rol & belang van CKP Is CKP een wondermiddel? NEE Kan CKP ervoor zorgen dat er geen wanbetalingen meer zijn? NEE Kan CKP ervoor zorgen dat de overmatige schuldenlast

Nadere informatie

Optimalisering registratie restschuld hypotheek. Consultatie

Optimalisering registratie restschuld hypotheek. Consultatie Optimalisering registratie restschuld hypotheek Consultatie 9 maart 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2. Hoofdstuk 3. Hoofdstuk 4. Aanleiding De huidige situatie Voorgenomen wijziging

Nadere informatie

Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 2016 Peildatum 30 september

Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 2016 Peildatum 30 september Voortgangsrapportage PGB derde kwartaal 016 Peildatum 30 september De SVB biedt periodiek inzicht in de voortgang ten aanzien van de betalingen en de bereikbaarheid van de SVB. De resultaatsafspraken zijn

Nadere informatie

Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van. Renga B.V.

Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van. Renga B.V. Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van Renga B.V. Juni 2008 1 Bedrijfsnaam: Renga B.V. Inleiding Voor u ligt het rapport van het tevredenheidsonderzoek van Blik op Werk

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie