Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 3e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr betreft verslaggever PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN AALTER voorlopige vaststelling de heer Marc De Buck Mevrouwen en mijne Heren, In zitting van 18 december 2003 gunde de bestendige deputatie de opmaak van het voorontwerp van provinciaal RUP 'afbakening van een regionaal bedrijventerrein' te Aalter aan het studiebureau Vansteelandt. In haar zitting van 29 september 2005 besliste de bestendige deputatie om de plenaire vergadering te houden op 28 oktober Op basis van de opmerkingen die gemaakt zijn, is het voorontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan aangepast. De opmerkingen zijn niet van dien aard dat een tweede plenaire vergadering nodig is, zodat nu kan worden overgegaan tot de voorlopige vaststelling en het organiseren van het openbaar onderzoek. Onderstaand wordt een korte toelichting gegeven bij de stand van zaken, het proces en de inhoud van het provinciaal RUP. Proces De opdracht bestaat uit verschillende fasen: de studiefase, de ontwerpfase en de goedkeuringsfase. In de studiefase wordt al het studiewerk gedaan en wordt draagvlak gecreëerd via intensief overleg met de betrokken besturen en sectorale vertegenwoordigers. De ontwerpfase omvat de opmaak van het eigenlijke RUP, met name de vertaling van de conclusies uit de studiefase in een juridisch document (grafisch plan+voorschriften). De goedkeuringsfase omvat de formele procedure zoals omschreven in decreet dd. 18 mei 1999 betreffende de ruimtelijke ordening en neemt aanvang met de plenaire vergadering. Zowel tijdens de verkenningsfase als tijdens de ontwerpfase vindt heel wat overleg plaats. Dat overleg is drieledig. De plangroep bestaat uit het provinciebestuur en de opdrachthouder. Het projectteam bestaat uit de plangroep, de gemeente, de gewestelijke administratie (provinciale buitendienst AROHM en ARP), de GOM Oost-Vlaanderen en het Streekplatform Meetjesland. De stuurgroep ten slotte bestaat uit het projectteam, de GECORO, (een afvaardiging van) de gemeenteraad en vertegenwoordigers van de relevante gemeentelijke adviesraden en van alle relevante gewestelijke administraties. De plangroep komt regelmatig samen en bespreekt technische zaken en bereidt de tekst voor die aan het projectteam voorgelegd worden. Het

2 p. 2/5 projectteam bespreekt de afgewerkte teksten die door de plangroep voorbereid werden en neemt strategische keuzes. De stuurgroep komt samen en verleent adviezen op belangrijke momenten in het planningsproces. In het planproces van Aalter is de plangroep 7 keer samengekomen, het projectteam 7 keer. Inliggend dossier is het resultaat van intens overleg en de principes werden uitgewerkt in samenspraak en met akkoord van de gemeente. De stuurgroep vond plaats op 19 oktober 2005 en de plenaire vergadering op 28 oktober Omdat wij van de Cel MER geen advies ontvangen hebben op de plenaire vergadering, besliste de bestendige deputatie in zitting van 8 december 2006 aan de bevoegde minister een schrijven te richten met de vraag of een ontheffing van de milieueffectenrapportage mogelijk zou was. Op 21 februari 2006 ontvingen we het advies van de Afdeling Algemeen Milieu- en Natuurbeleid, Cel MER. Met dit advies werd rekening gehouden bij verwerking van het document (zie verder). Keuze van de locatie Er werden vier locaties onderzocht: - het Paterveld, gelegen tussen het kanaal Gent-Oostende en de Oude Kanaalarm als westelijke uitbreiding van Langevoorde; - de site Woestijne gelegen tussen de Urselweg N499 en het kanaal Gent-Oostende, ten oosten van Aalter-Brug; - de site langs spoorlijn Gent-Brugge; - het gebied tussen de Oostmolenstraat en het kanaal Gent- Oostende als oostelijke uitbreiding van Lakeland. Uit het voorbereidend onderzoek is gebleken dat de site Woestijne de meest geschikte locatie is om het nieuw bedrijventerrein te realiseren. Deze site heeft als voordeel dat gebruik kan worden gemaakt van het kanaal als transportweg (mogelijkheden voor watergebonden bedrijvigheid) en dat ze goed ontsloten is op het hoofdwegennet (via N44 snelle verbinding met de E40 en N49/A11). De andere locaties scoren minder goed: ofwel omdat ze belangrijke natuur- en recratieve potenties hebben (site Patersveld), ofwel omdat ze unimodaal zijn (enkel vervoer over de weg, cf. site Langevoorde) ofwel omdat een veilige ontsluiting op de N44 niet evident is (cf. site Oostmolenstraat en site Langevoorde). Nochtans geldt voor ontwikkeling van het bedrijventerrein op deze locatie, een belangrijke randvoorwaarde. Met name is het gebied in het PRS geselecteerd als relictzone. Relictzones zijn gebieden met een grote dichtheid aan punt- en lijnrelicten, zichten en/of ankerplaatsen en zones waarin de samenhang tussen de waardevolle landschapselementen belangrijk is voor de gehele landschappelijke inkadering.

3 p. 3/5 Bij de uitwerking van het project is met deze randvoorwaarde echter in grote mate rekening gehouden: het verlies aan landschappelijke kwaliteiten wordt beperkt gehouden door de waardevolle elementen (hoeve, beekvallei, dreven, waterlopen) te integreren in het bedrijventerrein en ze op te waarderen. Taakstelling Het PRS voorziet voor Aalter in een taakstelling van 30 ha voor de planperiode De geactualiseerde taakstelling, berekend met correctie van de reeds gerealiseerde of op korte termijn te realiseren oppervlakte nieuwe bedrijvigheid na 1994, bedraagt 29,5 ha. Het nieuwe bedrijventerrein zal een aanbod vormen voor nieuwe regionale bedrijven en voor regionale bedrijven in het buitengebied die niet kunnen uitbreiden omdat ze de schaal van hun omgeving overschrijden ('te herlocaliseren bedrijven'). In totaal krijgt 31 ha de bestemming regionale bedrijvigheid (waarvan 3,5 ha buffer). Visie voor uitwerking plangebied Het provinciaal RUP is uitgewerkt volgens drie principes: - behoud van de site Woestijnegoed als identiteitsbepalend element voor het bedrijventerrein; - realisatie van een duurzaam bedrijventerrein met nadruk op de specifieke potenties voor watergebonden bedrijvigheid; - realisatie van een natuurlijk retentiebekken en een natuurstapsteen binnen het verbindingsgebied tussen het Drongengoedbos en de Markettebossen-Kraenepoel. Concreet betekent dit: Het regionaal bedrijventerrein wordt ontwikkeld voor regionale en/of watergebonden bedrijven: het gaat om bedrijven die goederen produceren, verwerken of verwerken met inbegrip van afval- en mestverwerking, logistiek en dienstverlening aan andere bedrijven, en bedrijven waarvan een belangrijk deel van de aan- en/of afvoer van de basisgrondstoffen en/of half afgewerkte producten over de waterweg gebeurt. Het bedrijventerrein wordt ontsloten langs de Urselweg: ofwel via de dreef Woestijne, ofwel via een nieuwe weg die gesitueerd is ten oosten van deze dreef. Over het volledige gebied worden veilige fiets- en voetgangersverbindingen voorzien.

4 p. 4/5 Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld volgens de principes van zorgvuldig ruimtegebruik. Gemeenschappelijke voorzieningen worden gestimuleerd (cf. nieuwe functie van het Woestijnegoed, retentiebekken) en in de stedenbouwkundige voorschriften wordt zorgvuldig ruimtegebruik vooropgesteld. Het Woestijnegoed krijgt een nieuwe functie: hier kunnen gemeenschappelijke en complementaire voorzieningen van het bedrijventerrein (onthaalruimte met vergader- en opleidingsfaciliteiten, presentatieruimte, enz) of activiteiten die verband houden met de cultuurhistorische achtergrond van de site en omgeving (museumactiviteiten, tentoonstellingsruimte, enz). Het Woestijnegoed zelf kan behouden blijven, verbouwd of herbouwd en afgebroken worden, maar in geval van een nieuwbouw moet voldaan zijn aan een minimum aantal inrichtingseisen (o.a. maximale hoogte 12 m, hoofdingang blijft naar het zuiden gericht, enz). De hoogstamboomgaard ten zuiden van de hoeve blijft behouden maar kan wel een functie krijgen die complementair is met de nieuwe functie van de hoeve (bijv. parking). Het gebied ten noorden van de site wordt ontwikkeld als zone voor waterretentie. In dit gebied kan een retentiebekken gerealiseerd worden ten behoeve van het regionaal bedrijventerrein (opvang van hemelwater). De bedoeling is dat het retentiebekken gerealiseerd wordt op dusdanige wijze dat maximaal gebruik gemaakt wordt van de aanwezige reliëfkenmerken (valleigebied) zodat het landschap zijn open karakter behoudt. De waterlopen in het gebied hebben een functie als ecologische verbinding. Het gebied tussen Aalter-Brug en het Woestijnegoed blijft zijn agrarische bestemming behouden, maar wordt bouwvrij. De bedoeling is dit gebied open te houden om de relatie te versterken van het Woestijnegoed met het noordelijker gelegen openruimtegebied. Er worden wel nog mogelijkheden voorzien voor de zonevreemde woning die in het gebied gelegen is (mogelijkheden conform artikel 145 bis van het decreet op de ruimtelijke ordening). Het gebied grenst in het westen aan de woonwijk Aalter-Brug. Om de visuele hinder en milieuhinder te beperken wordt een ruime buffer voorzien. Onteigening In het plangebied zijn twee woningen en het Woestijnegoed (landbouwbedrijf met bijhorende gronden) gelegen. Het Woestijnegoed en één woning is reeds eigendom van de gemeente maar de Woestijnegoedhoeve is nog wel in landbouwgebruik. De andere woning ligt centraal in het plangebied, nl. langs de weg Woestijne. Een deel van de gronden ter realisatie van de buffer en de noodweg is nog eigendom van particulieren. Het onteigeningsplan, omvat het volledige plangebied en is aan het dossier toegevoegd zodat het dezelfde procedure kan doorlopen als het provinciaal RUP (openbaar onderzoek).

5 p. 5/5 Archeologisch vooronderzoek Binnen het PRUP zijn nu reeds meerdere archeologische structuren en sites gekend uit verschillende periodes. De meeste beschikbare gegevens komen voort uit luchtfotografische opnames uitgevoerd door de Universiteit Gent, aangevuld met terreinverkenning en een beperkte opgraving. Deze laatste bevestigt de luchtfotografische indicaties. Omwille van de archeologische potenties in het gebied, zal het nodig zijn vóór de ontwikkeling van het plangebied een archeologisch vooronderzoek uit te voeren aan de hand van proefsleuven en boringen. Afhankelijk van de resultaten van het vooronderzoek, in de zones die als archeologisch waardevol worden weerhouden, zullen bijkomende archeologische opgravingen uitgevoerd moeten worden. Dit is als dusdanig bepaald in de stedenbouwkundige voorschriften. MER-plicht Op 21 februari 2006 ontvingen wij advies van de Cel MER. In het advies wordt gesteld dat binnen het Vlaamse Gewest het toepassingsgebied voor de milieueffectrapportage voor plannen of programma's nog niet afgebakend is. Wel wordt gesteld dat zowel het decreet als de Europese richtlijn terzake criteria aangeven om te toetsen of een plan aanzienlijke milieugevolgen kan hebben. Globaal wordt gesteld dat de toelichtingsnota degelijke informatie biedt over mogelijke milieueffecten. Daarnaast wordt gewezen op een aantal kleinere tekortkomingen die niet wezenlijk zijn voor de eindconclusie, en op een aantal aandachtspunten voor de inrichting en de invulling van het terrein. Voorlopige vaststelling Op grond van de opmerkingen gemaakt tijdens de plenaire vergadering en het advies van de Cel MER werden een aantal aanpassingen aan het voorontwerp doorgevoerd. Deze aanpassingen zijn niet van aard dat een tweede plenaire vergadering nodig geacht wordt, zodat nu kan overgegaan worden tot de voorlopige vaststelling van het voorontwerp en het organiseren van het openbaar onderzoek. Er wordt voorgesteld om het openbaar onderzoek te laten lopen van 29 mei 2006 tot en met 27 juli Indien u akkoord kunt gaan met het ontwerp van provinciaal RUP enerzijds en met de datum van het openbaar onderzoek anderzijds wordt u verzocht bijgaand ontwerp van provincieraadsbesluit te willen goedkeuren. Gent, 10 mei 2006 Namens de Bestendige Deputatie : de Provinciegriffier, Albert De Smet de Gouverneur-Voorzitter, André Denys

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN voor de herziening van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan "Regionaal bedrijventerrein Aalter met het oog op de optimalisatie van de mobiliteit door de aanleg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 3e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1401379 Provincieraadsbesluit betreft Voorlopige vaststelling van de PRUP's Eeklo-Maldegem en E40 van Aalter tot Aalst agendering provincieraad

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 3 e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL RUP 'MUSEUMSITE VELZEKE' TE ZOTTEGEM Definitieve vaststelling de heer Marc De Buck De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505760 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Zwalm - provinciaal RUP Reconversie verblijfsrecreatie Rekegemstraat Definitieve vaststelling.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze

Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze Kaartenbundel December 2011 Gezien en voorlopig vastgesteld door de Provincieraad in vergadering van De Provinciegriffier De Voorzitter Albert De Smet Marc Lootens

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Bedrijventerrein Woestijne

Bedrijventerrein Woestijne Bedrijventerrein Woestijne Aalter Inhoud 1. Inleiding en situering 1 2. Inrichtingsplan 4 2.1 Ontsluiting 6 2.2 Zonering 8 2.3 Woestijnegoed 10 2.4 Duurzaam bedrijventerrein 12 3. Uitgifte van terreinen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Kustpolders tussen Oudenburg, Jabbeke en Stalhille' DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1108205 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze - definitieve

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 10 e Directie Dienst 102 Land- en Tuinbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0704919 betreft verslaggever PROVINCIAAL PLATTELANDSBELEID Samenstelling Provinciaal ManagementComité (PMC) de heer

Nadere informatie

In opdracht van Provinciebestuur Oost-Vlaanderen. Definitief PRUP Studiebureau Vansteelandt bvba

In opdracht van Provinciebestuur Oost-Vlaanderen. Definitief PRUP Studiebureau Vansteelandt bvba Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Regionaal Bedrijventerrein Aalter In opdracht van Provinciebestuur Oost-Vlaanderen Stedenbouwkundige voorschriften Definitief PRUP 2006 Studiebureau Vansteelandt

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtegebieden Beneden-Nete DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse Codex

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Bonheiden, Rotselaar, Tremelo,

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

Afbakening kleinstedelijk gebied Lokeren PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN DEELRUP E17-1 GRAFISCH PLAN - KAARTENBUNDEL JUNI 2012 NOVEMBER 2015

Afbakening kleinstedelijk gebied Lokeren PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN DEELRUP E17-1 GRAFISCH PLAN - KAARTENBUNDEL JUNI 2012 NOVEMBER 2015 PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN DEELRUP E17-1 GRAFISCH PLAN - KAARTENBUNDEL JUNI 2012 NOVEMBER 2015 Gezien en voorlopig vastgesteld door de provincieraad in vergadering van.. op bevel, De Provinciegriffier

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 maart 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Beerse, Brecht, Malle, Merksplas,

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Afschaffing van de ringweg rond Lotenhulle" Deel 2: Grafisch plan Stedenbouwkundige voorschriften mei 2011 Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 3 e Directie Dienst 33 Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0414673 betreft verslaggever GEWESTELIJK RUP afbakening Zeehavengebied Gent-Inrichting N423/R4-R4 West

Nadere informatie

Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kasteelpark de Merode Procesnota 1

Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kasteelpark de Merode Procesnota 1 Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kasteelpark de Merode Procesnota 1 Procesnota 1 van 9 2 van 9 Procesnota 1 Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kasteelpark de Merode De doelstelling van het plan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1205330 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal RUP "Afbakening kleinstedelijk gebied Geraardsbergen" Definitieve vaststelling

Nadere informatie

Terreinfiche : Bedrijventerrein Woestijne

Terreinfiche : Bedrijventerrein Woestijne Terreinfiche : Bedrijventerrein Woestijne 1. Algemeen Ligging: Het bedrijventerrein is gelegen te Aalter, tussen de Urselweg (N499) en het kanaal Gent-Oostende en dit ten oosten van de kern Aalter-Brug.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Gewestelijk RUP - Duffel, Lier en Sint-Katelijne-Waver

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning vergadering van 23 februari 2017 aanwezig Briers Jan, gouverneur-voorzitter Vercamer Alexander Versnick Geert Hertog Peter Dauwe Jozef Bruggeman Hilde Couckuyt

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN " Afbakening kleinstedelijk gebied Waregem op het grondgebied Zulte " Deel 2: Grafisch plan Stedenbouwkundige voorschriften mei 2012 Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige

Nadere informatie

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG 1 Aangeschreven adviesinstanties Het verzoek tot Raadpleging voor het RUP Klein Schrieken te Heist-op-den-Berg in het kader

Nadere informatie

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0713224 betreft verslaggever KRINGLOOPCENTRA Herziening subsidiereglement ter ondersteuning van de kringloopcentra

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/6 Uitvoering RSPA : PRUP Langveld Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST DEFINITIEVE VASTSTELLING SEPTEMBER 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Inhoudstafel

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00029 Onderwerp: Definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan RUP nr. 164 Wonen

Nadere informatie

PROCESNOTA 1.0 (26/04/2018)

PROCESNOTA 1.0 (26/04/2018) PROCESNOTA 1.0 (26/04/2018) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Prup Reigersburg Gemeente Ieper algplanid: RUP_30000_213_00116_00002 april 2018 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning Leopold III

Nadere informatie

gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010

gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010 gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010 verloop van de avond 1. verwelkoming en voorstelling panel door Patrick Gheysen (communicatiedienst) 2. inleiding door Schepen Van

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning vergadering van 14 juli 2016 aanwezig Briers Jan, gouverneur-voorzitter Vercamer Alexander Versnick Geert Hertog Peter Dauwe Jozef Couckuyt Eddy leden Besluit

Nadere informatie

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT Aanvullende nota screeningsnota PRUP Regionaal bedrijf Waeyaert - Vermeersch - Kortemark PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Dienst Ruimtelijke Planning AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

ADVIES VAN 25 MEI 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP MUNSTERBOS

ADVIES VAN 25 MEI 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP MUNSTERBOS ADVIES VAN 25 MEI 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP MUNSTERBOS SARO KONING ALBERT II-LAAN 19 BUS 24 1210 BRUSSEL INHOUD I. SITUERING... 1 II. ALGEMENE BEOORDELING... 1 III. MUNSTERBOS ALS GROTE EENHEID NATUUR...

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW. Gelet op Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, artikel , 6 en ;

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW. Gelet op Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, artikel , 6 en ; Ministerieel besluit houdende de gedeeltelijke goedkeuring van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Windlandschap Eeklo-Maldegem van de provincie Oost-Vlaanderen. DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING,

Nadere informatie

regionaal en specifiek regionaal watergebonden bedrijventerrein Zwartenhoek te Ham

regionaal en specifiek regionaal watergebonden bedrijventerrein Zwartenhoek te Ham gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan regionaal en specifiek regionaal watergebonden bedrijventerrein Zwartenhoek te Ham openbaar onderzoek van 25 mei 2009 tot en met 23 juli 2009 informatievergadering

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften verloop stedenbouwkundige voorschriften datum verloop 27/02/2014 beslissing opmaak 01/04/2014 plenaire vergadering 03/07/2014 voorlopige vaststelling 25/08/2014-24/10/2014 openbaar onderzoek 26/02/2015

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw Verslag plenaire vergadering 29 juni 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 maart 2011 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Koen Helsen Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/7 Uitvoering RSPA : PRUP Kievermont Geel voorlopige

Nadere informatie

Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp

Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp Vergaderingsverslag dossier 20180607-u-HAR- verslag plenaire vergadering bestand Stad Harelbeke plaats 01/06/2018 Datum Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp Overeenkomstig

Nadere informatie

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1'

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' 1. Inleiding Deze nota behandelt de adviezen die zijn binnengekomen in

Nadere informatie

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering RUP Bavikhove Dorp West Publieke raadpleging 19.06 tem 17.08.2017 Informatievergadering 26.06.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

PRUP site Braem nv Handel in/van onderdelen en tweedehandsvrachtwagens te Handzame (Kortemark)

PRUP site Braem nv Handel in/van onderdelen en tweedehandsvrachtwagens te Handzame (Kortemark) Toelichting ontwerp PRUP site Braem nv Handel in/van onderdelen en tweedehandsvrachtwagens te Handzame (Kortemark) Infoavond 13 december 2016 Algemene toelichting i.k.v. voorlopige vaststelling door provincieraad

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer:. 1800602 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Moerbeke - PRUP 'Suikerfabrieksite en omgeving' Definitieve vaststelling PRUP Martine

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie vergadering van Besluit van de Deputatie aanwezig, kenmerk betreft verslaggever 1. Feitelijke en juridische gronden, dossiernummer: zittingnummer: termijn: Het provinciedecreet, inzonderheid artikel 57.

Nadere informatie

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS:

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS: PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN Dossier nr 45060- RUP BEKINA OPDRACHTGEVER DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR Gemeente Kluisbergen 13/08/18 26/10/18 13/12/18 Opmaak

Nadere informatie

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN,

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN, Gecoördineerde versie in werking vanaf 1 januari 2003 Provinciaal reglement ter subsidiëring van de verwezenlijking van het provinciaal fietsnetwerk en het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. DE

Nadere informatie

3. Hoeveel van het WUG op het gewestplan valt onder de volgende categorieën:

3. Hoeveel van het WUG op het gewestplan valt onder de volgende categorieën: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 180 van LYDIA PEETERS datum: 1 december 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Woonuitbreidingsgebieden en woonreservegebieden - Ontwikkeling

Nadere informatie

"Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas"

Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas" Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften 28 april 2010 Gezien en voorlopig vastgesteld

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 59.744/1/V van 10 augustus 2016 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dijlevallei van Werchter tot Hever

Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dijlevallei van Werchter tot Hever Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dijlevallei van Werchter tot Hever Startvergadering 27 maart 2013 1 Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Dijlevallei van Werchter tot Hever Agenda Kennismaking

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Potyze. Stad Ieper. september 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Potyze. Stad Ieper. september 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Potyze Stad Ieper september 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Potyze Stad Ieper september 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0700646 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanduiding van provinciale vertegenwoordigers in Huis van het Nederlands Gent, Huis van het Nederlands Oost-

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Solitaire vakantiewoningen - Brugge Oostende Gemeenten Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Middelkerke,

Nadere informatie

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Prup Camping Ter Hoeve De Panne 1.0 (04/01/2019) algplanid: RUP_30000_213_00165_00001

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Prup Camping Ter Hoeve De Panne 1.0 (04/01/2019) algplanid: RUP_30000_213_00165_00001 PROCESNOTA 1.0 (04/01/2019) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Prup Camping Ter Hoeve De Panne algplanid: RUP_30000_213_00165_00001 Januari 2019 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning Leopold III

Nadere informatie

Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kustpolders tussen Jabbeke, Oudenburg en Stalhille

Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kustpolders tussen Jabbeke, Oudenburg en Stalhille Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kustpolders tussen Jabbeke, Oudenburg en Stalhille Actorenoverleg 1 ste RUP-voorstel 23 februari 2016 1 Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kustpolders tussen

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Dendermonde Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Bindend gedeelte Studiebureau VDS b.v.b.a. 2 Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk

Nadere informatie

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79)

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) Roeselare - Tielt 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) 0180 De gebieden die als "reservegebied voor woonwijken" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van de gemeente of de vereniging van gemeenten

Nadere informatie

Gemeente Deerlijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan 4-1 Evangelieboom

Gemeente Deerlijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan 4-1 Evangelieboom Bijgaand bij het besluit van de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen houdende de goedkeuring van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 4.1 Evangelieboom (Deerlijk) Goedkeuringsbeslissing

Nadere informatie

Uitbreiding historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek. geïntegreerd planproces gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Uitbreiding historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek.   geïntegreerd planproces gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan geïntegreerd planproces gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uitbreiding historisch gegroeid bedrijf Aertssen te Stabroek Procesnota 1 Januari 2018 www.omgeving.be Leeswijzer bij de nota Inleiding: doelstelling

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.1. Het bedrijventerrein is bestemd voor bedrijven met de volgende hoofdactiviteiten: productie, opslag, bewerking en verwerking van goederen; productie van energie; onderzoeks-

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

adviezen n.a.v. planmer-screening

adviezen n.a.v. planmer-screening adviezen n.a.v. planmer-screening RUP nr. 6 Kragenwiel gemeente Bornem september 2012 ADVIES ONTWERPER colofon project: RUP Kragenwiel opdrachtgever: GEMEENTE BORNEM opdrachtnemer: OMGEVING cvba uitbreidingstraat

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

VERWERKING ADVIEZEN VERZOEK TOT RAADPLEGING

VERWERKING ADVIEZEN VERZOEK TOT RAADPLEGING GEMEENTE HEIST-OP-DEN-BERG RUP KERN WIEKEVORST VERWERKING ADVIEZEN VERZOEK TOT RAADPLEGING Dossiernr. SCRPL17072 Adviesinstanties en uitgebrachte adviezen Het verzoek tot Raadpleging voor het RUP Kern

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf N.V. Wijckmans te Ham Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. november 2018 procesnota

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. november 2018 procesnota Stad WAREGEM RUP WINDHOEK november 2018 procesnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be Ontwerper

Nadere informatie

VR DOC.0696/1BIS

VR DOC.0696/1BIS VR 2019 1005 DOC.0696/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële goedkeuring van het ontwerp van besluit houdende de definitieve

Nadere informatie

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. PRUP Galloo - Ropswalle Gemeente Menen 1.0 (21/06/2018) algplanid: RUP_30000_213_00161_00001

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. PRUP Galloo - Ropswalle Gemeente Menen 1.0 (21/06/2018) algplanid: RUP_30000_213_00161_00001 PROCESNOTA 1.0 (21/06/2018) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP Galloo - Ropswalle Gemeente Menen algplanid: RUP_30000_213_00161_00001 juni 2018 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning Leopold

Nadere informatie

GEmeente Lendelede RUP Vandewalle - VENTILO NV. juni 2017, Procesnota, fase startnota

GEmeente Lendelede RUP Vandewalle - VENTILO NV. juni 2017, Procesnota, fase startnota GEmeente RUP Vandewalle - VENTILO NV juni 2017, Procesnota, fase startnota 1. Opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP Vandewalle Ventilo NV Deze procesnota moet

Nadere informatie

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E A D V I E Z E N I N K A D E R V A N H E T O N D E R Z O E K T O T M I L I E U E F F E C T R A P P O R T A G E V A N H E T R U P WOONWIJKEN

Nadere informatie

Oostende - Middenkust

Oostende - Middenkust Oostende - Middenkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 26/01/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven en oranje gekleurd en met

Nadere informatie

Overzicht uitgebracht adviezen screening PRUP Reconversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2

Overzicht uitgebracht adviezen screening PRUP Reconversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2 Overzicht uitgebracht adviezen screening PRUP Reconversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2 Datum ontvangst advies dienst Mer: 04/06/2014, dossiernummer: SCRPL14097 Datum verzending screening naar adviesinstanties:

Nadere informatie

Provinciale Directie Dienst Ruimtelijke planning en mobiliteit

Provinciale Directie Dienst Ruimtelijke planning en mobiliteit Provinciale Directie Dienst Ruimtelijke planning en mobiliteit ROGS/01-9/PAUKVDV BESLUIT VAN DE BESTENDIGE DEPUTATIE VAN DE PROVINCIERAAD Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 23 september 1997

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0508136 betreft verslaggever PSBLO MEETJESLAND Verlenging van de scholengemeenschap basisonderwijs

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans. Procesnota Dossier WIJ1024

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans. Procesnota Dossier WIJ1024 Gemeente Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans Procesnota Dossier WIJ1024 Mei 2019 Provincie: Gemeente Opdrachtgever: Ontwerper: Dossiergegevens: Antwerpen Gemeentebestuur van Turnhoutsebaan

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

ADVIES VAN 28 JANUARI 2015 OVER HET VOORONTWERP RUP INSTEEKHAVEN LUMMEN

ADVIES VAN 28 JANUARI 2015 OVER HET VOORONTWERP RUP INSTEEKHAVEN LUMMEN ADVIES VAN 28 JANUARI 2015 OVER HET VOORONTWERP RUP INSTEEKHAVEN LUMMEN SARO KONING ALBERT II-LAAN 19 BUS 24 1210 BRUSSEL INHOUD I. SITUERING... 2 II. ALGEMENE BEOORDELING... 3 III. UITGEBREID PLANNINGS-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1701633 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Beveren - PRUP Belgische fruitveiling Vrasene definitieve vaststelling Geert Versnick 1. Feitelijke

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56

Nadere informatie

Betreft: Advies MER screening RUP Centrum Ursel - Knesselare

Betreft: Advies MER screening RUP Centrum Ursel - Knesselare Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 81 9000 GENT T 09 276 26 00 F 09 276 26 05 www.wegenenverkeer.be VENECO Aan mevrouw Annelies De Clercq Panhuisstraat 1 9070 DESTELBERGEN

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Knesselare. In opdracht van : Gemeentebestuur van Knesselare. Bindend gedeelte

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Knesselare. In opdracht van : Gemeentebestuur van Knesselare. Bindend gedeelte Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Knesselare In opdracht van : Gemeentebestuur van Knesselare Bindend gedeelte Inhoud 1 RUIMTELIJKE KERNBESLISSINGEN VAN UIT DE GEWENSTE DEELSTRUCTUREN... 2 1.1 RUIMTELIJKE

Nadere informatie