Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers"

Transcriptie

1 Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers

2 1. Aanvragen van Zorgtoeslag via HollandZorg Uitvoeringsafspraak Voor de rechtshandhaving maakt de Belastingdienst onder andere gebruik van gegevens die door externe organisaties worden aangeleverd. Omdat het hierbij gaat om het uitwisselen van persoonlijke, privacygevoelige informatie wordt een uitvoeringsafspraak over het beheer en het gebruik van die gegevens vastgelegd in een convenant, dat door beide partijen wordt ondertekend. Voor de uitvoeringsafspraak omtrent de zorgtoeslag van (tijdelijke) buitenlandse werknemers heeft de Belastingdienst een convenant gesloten met de koepelorganisatie waarbij uw (uitzend)organisatie is aangesloten. Op basis van dit convenant is afgesproken dat u de buitenlandse werknemers van uw organisatie gratis helpt bij het aanvragen / stopzetten van zorgtoeslag. Hoe u dat moet doen, waarop u moet letten en wat HollandZorg en de Belastingdienst doen met de door u aangeleverde gegevens, leest u in deze handleiding. N.B. Alleen wanneer uw organisatie is aangesloten bij de ABU, NBBU, VIA of LTO Nederland óf wanneer uw organisatie NEN4400-gecertificeerd is kunt u gebruik maken van deze wijze van Zorgtoeslag aanvragen. Wat is Zorgtoeslag? Zorgtoeslag is een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten van de verplichte Nederlandse (basis)zorgverzekering. De toeslag is bedoeld om de kosten van die verzekering betaalbaar te houden voor mensen met een laag inkomen. Kunnen buitenlandse arbeidskrachten aanspraak maken op zorgtoeslag? Buitenlandse arbeidskrachten van 18 jaar en ouder die (tijdelijk) in Nederland werken voor een Nederlandse werkgever kunnen aanspraak maken op zorgtoeslag. Aan welke overige voorwaarden uw werknemer moet voldoen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, komt verderop in deze handleiding aan de orde. De in deze handleiding beschreven regeling wijkt op onderdelen af van de reguliere werkwijze. Voor uw werknemer maakt dit in financieel opzicht geen verschil. HollandZorg helpt haar verzekerden om de Zorgtoeslag aan te vragen. In samenwerking met de Belastingdienst/Toeslagen is het aanvragen en stopzetten van Zorgtoeslag heel eenvoudig gemaakt. Om welke bedragen gaat het? De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het toetsingsinkomen. Dit toetsingsinkomen is de som van het belastbaar jaarinkomen in Nederland en het bruto jaarinkomen in het buitenland. Voor een toetsingsinkomen tot maximaal per jaar bedraagt de zorgtoeslag per jaar. Dit bedrag wordt lager naarmate het inkomen hoger is. Wanneer het toetsingsinkomen hoger is dan , wordt geen zorgtoeslag meer toegekend. * genoemde bedragen gelden voor 2013

3 Bij de aanvraag van zorgtoeslag moet uw werknemer zijn/haar toetsingsinkomen zo nauwkeurig mogelijk schatten. De Zorgtoeslag wordt door de Belastingdienst vastgesteld. Op kunt u een proefberekening maken van de hoogte van de Zorgtoeslag. Waarom regelt HollandZorg de aanvraag Zorgtoeslag voor arbeidsmigranten? HollandZorg maakt zich sterk om de drempel richting het aanvragen van Zorgtoeslag zo laag mogelijk te maken, omdat wij vinden dat iedereen die recht heeft op Zorgtoeslag, ook van dat recht gebruik moet kunnen maken. En dat op een zo eenvoudig mogelijke manier. Wat is het belang voor u als werkgever? Voor de meeste arbeidsmigranten is een Nederlandse zorgverzekering een relatief dure verplichting. Wanneer u als werkgever via HollandZorg regelt dat uw buitenlandse werknemers automatisch Zorgtoeslag ontvangen, dan kan hen dat veel geld schelen. In combinatie met onze scherp geprijsde zorgverzekering biedt u uw werknemers een prima secundaire arbeidsvoorwaarde. Bovendien wordt in een samenwerking met HollandZorg de Zorgtoeslag ook weer automatisch stopgezet op het moment dat de zorgverzekering wordt beëindigd. Hiermee voorkomt u dat uw werknemer op een later moment onterecht ontvangen Zorgtoeslag aan de Belastingdienst moet terugbetalen. Voor wie vraagt HollandZorg de Zorgtoeslag aan? HollandZorg vraagt Zorgtoeslag aan voor arbeidsmigranten die een zorgtoeslag voor alleenstaanden aanvragen. Wanneer de arbeidsmigrant een tweepersoonstoeslag wil aanvragen, dan moet hij/zij eerst een sofinummer voor zijn toeslagpartner aanvragen bij de Belastingdienst. Nadat hij deze heeft ontvangen, dient hij zelf de Zorgtoeslag aan te vragen bij de Dienst Toeslagen van de Nederlandse Belastingdienst. met een woonadres in het buitenland. die verzekerd zijn bij HollandZorg met een Nederlandse of buitenlandse bankrekening die HollandZorg hiertoe schriftelijk gemachtigd hebben. Het volledig ingevulde en ondertekende machtigingsformulier dient in bezit te zijn van HollandZorg. Wanneer uw arbeidsmigrant niet voldoet aan één van bovenstaande voorwaarden, kan HollandZorg de Zorgtoeslag voor hem of haar niet aanvragen.

4 2. Verwerking van de aanvraag Maandelijks aanleveren van gegevens door HollandZorg aan de Belastingdienst Vanwege de regelmatig wisselende werkzaamheden van vooral seizoensarbeiders, verstrekt HollandZorg maandelijks de gegevens van uw werknemers over de voorgaande maand aan de Belastingdienst. Voorbeeld: HollandZorg levert in september de gegevens aan over de maand augustus. Die gegevens zijn dan voor de Belastingdienst de basis voor het berekenen van de hoogte van de toeslag over augustus. Maandelijks uitbetalen De Belastingdienst berekent de hoogte van de zorgtoeslag voor het gehele jaar, maar betaalt de toeslag in maandelijkse termijnen uit. In beginsel doen zij dit voor het einde van de eerstvolgende maand. Die termijn is echter alleen haalbaar als HollandZorg de gegevens van uw medewerkers uiterlijk op de eerste dag van die maand bij de Belastingdienst aanlevert. Voorlopige en definitieve toekenning Omdat de toeslag eerst wordt berekend op basis van een geschat jaarinkomen, zijn de maandelijkse termijnen een voorlopige toekenning. Na afloop van het jaar, nadat het feitelijke inkomen is bepaald, wordt een definitieve berekening gemaakt en vindt een eindafrekening plaats. Het totaal van de maandelijkse betalingen wordt dan vergeleken met het definitief toegekende bedrag. Een eventueel verschil tussen de voorlopige en definitieve toekenning wordt aan uw werknemer nabetaald, of van hem/haar teruggevorderd. Wijziging van inkomen Als het inkomen gedurende het jaar wijzigt (zowel hoger als lager), dan moet de eerstvolgende maand ook het geschatte jaarinkomen worden aangepast. De Belastingdienst maakt daarna een herberekening van de zorgtoeslag op basis van die nieuwe schatting. Dit kan leiden tot een ander maandbedrag. In deze situatie zal het eerste maandbedrag na de mutatie bestaan uit een nieuw maandbedrag plus of min een correctie op de eerder toegekende maandbedragen. Wijzigingen kunnen alleen schriftelijk aan HollandZorg worden doorgegeven. Uw werknemer dient hiertoe een nieuw machtigingsformulier bij HollandZorg aan te leveren. Beschikkingen Uw werknemer ontvangt van de Belastingdienst schriftelijk bericht over de voorlopige toekenning, de eventueel doorgevoerde wijziging (bijvoorbeeld van het geschatte inkomen) en over de definitieve toekenning. De Belastingdienst stuurt alle beschikkingen naar het adres dat is opgegeven bij de aanvraag van het sofinummer/bsn en dat vanuit de GemeentelijkeBasisAdministratie (GBA) is overgenomen in de bestanden van de Belastingdienst. Uitbetalen Het uitbetalen van de voorlopige maandbedragen en het verrekenen van de definitief toegekende zorgtoeslag verloopt via het door de betrokkene opgegeven bankrekeningnummer.

5 3. Welke gegevens zijn nodig? Werk en verzekering Alleen als uw werknemer op de eerste dag van de voorgaande maand als werknemer staat ingeschreven, een HollandZorg (basis)zorgverzekering heeft afgesloten en daarvoor premie betaalt, kan hij/zij voor die maand aanspraak maken op zorgtoeslag. Voor u als intermediair betekent dit, dat u ons uitsluitend machtigingsformulieren van werknemers kunt aanbieden die aan deze criteria voldoen. BSN of sofinummer Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet uw werknemer beschikken over een BurgerServiceNummer (BSN) of sofinummer. Staat uw werknemer ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) dan verstrekt de gemeente automatisch een BSN. Staat uw werknemer niet ingeschreven in de GBA - en beschikt uw werknemer dus niet over een BSN - dan is een sofinummer noodzakelijk. Het sofinummer kan worden aangevraagd bij de Belastingdienst. Zie voor nadere informatie hierover: of bel gratis de BelastingTelefoon ( ). Machtiging Voor het kunnen aanvragen van Zorgtoeslag heeft HollandZorg een volledig ingevuld en ondertekend machtigingsformulier Zorgtoeslag nodig. Deze machtigingsformulieren zijn beschikbaar in het Nederlands, Duits, Pools en Engels en kunt u aanvragen via bedrijven@hollandzorg.nl. Na ontvangst van het machtigingsformulier vraagt HollandZorg de Zorgtoeslag aan. Hierbij baseert HollandZorg zich op de verzekerde periode(n) zoals die in haar administratieve systeem is/zijn geregistreerd. Het machtigingsformulier kunt u als PDF mailen naar zorgtoeslag@hollandzorg.nl of per post opsturen naar: HollandZorg Afdeling Verzekerdenadministratie Antwoordnummer VB Deventer Eenpersoonshuishouden Het aanvragen van zorgtoeslag op de wijze zoals in deze handleiding is beschreven kan alleen op individuele basis. Dus alleen wanneer uw werknemer een aanvraag doet voor zorgtoeslag voor een alleenstaande. Persoonlijk rekeningnummer De Belastingdienst maakt de zorgtoeslag alleen over naar een persoonlijk bankrekeningnummer van de buitenlandse werknemer. Bij voorkeur is dit een Nederlands persoonlijk bankrekeningnummer. Wanneer uw werknemer niet over een Nederlands persoonlijk bankrekeningnummer beschikt, dan kan de Belastingdienst het wel naar een buitenlands persoonlijk bankrekeningnummer overmaken. Dat vraagt echter meer tijd en bovendien zijn aan het internationale betalingsverkeer extra kosten verbonden.

6 Voor gebruik van een buitenlands persoonlijk bankrekeningnummer moet altijd het IBAN-nummer en de bijbehorende BIC-code worden opgegeven. Geschat jaarinkomen (het wereldinkomen) Een belangrijke factor in de berekening van zorgtoeslag is het inkomen. Op het moment dat de zorgtoeslag wordt aangevraagd staat de hoogte daarvan echter nog niet definitief vast. Met name buitenlandse werknemers moeten bij het schatten van hun jaarinkomen ook letten op hun inkomsten buiten Nederland. Iemand die in het buitenland woont en (tijdelijk) in Nederland werkt, ontvangt van de Belastingdienst een formulier Opgaaf wereldinkomen. Hierop moet zowel het in Nederland als daarbuiten verkregen inkomen worden vermeld. Het buiten Nederland verkregen inkomen noemt men het Niet In Nederland Belast Inkomen, kortweg NiNBI. Deze gegevens moeten worden ingediend bij de Belastingdienst, die daarmee vervolgens de hoogte van het wereldinkomen kan vaststellen. Dat vastgestelde inkomen wordt schriftelijk vastgelegd in een beschikking die aan uw werknemer wordt toegezonden. De Belastingdienst/Toeslagen gebruikt het vastgestelde inkomen om de zorgtoeslag voor het kalenderjaar definitief vast te stellen. Om te voorkomen dat zij bij het berekenen van de voorlopige toeslag een te hoog of te laag inkomen gebruikt, is het van groot belang om het wereldinkomen zo nauwkeurig mogelijk te schatten. Een te lage schatting kan bijvoorbeeld, nadat het definitieve inkomen is vastgesteld, leiden tot een terugvordering van de zorgtoeslag. Het te verwachten jaarinkomen kan worden bepaald door uit te gaan van het reeds genoten inkomen in de voorliggende periode in het kalenderjaar. Tel daarbij op het huidige bruto maandloon maal het aantal nog resterende maanden van het jaar. Het geschatte jaarinkomen moet verder worden aangevuld met bijvoorbeeld vakantiegeld, fooien en het inkomen dat betrokkene bij andere werkgevers in binnen- en buitenland heeft ontvangen. Het staatje hieronder kan u helpen het inkomen te schatten: Bruto loon vanaf 1 januari in het jaar tot het moment van aanvraag : Bruto maandloon maal het resterende aantal werkzame maanden in het jaar : Nog te verwachten bonus, fooi, etc. : Vermeerderd met 8% vakantiegeld van het bruto jaarloon : Niet in Nederland Belastbaar Inkomen (NiNBI) : Subtotaal : Nog te verwachten vermindering / vermeerdering van het bruto inkomen : /- Totaal (wereld)jaarinkomen (= toetsingsinkomen) : Voor het schatten van het jaarinkomen kunt u ook gebruik maken van de rekenhulp toetsingsinkomen op:

7 Let op! Voorkom een dubbele aanvraag! Met de in deze handleiding beschreven werkwijze wil de Belastingdienst/Toeslagen beter aansluiten op de behoefte van. Deze kunnen echter ook kiezen voor het aanvragen van zorgtoeslag via het reguliere traject. Een samenloop van beide is niet toegestaan! Controles van de Belastingdienst zijn o.a. gericht op het voorkomen van zo n samenloop. Wanneer naast de door u via HollandZorg - aangeleverde gegevens ook een aanvraag in het reguliere traject is ingediend, dan beschouwt de Belastingdienst de reguliere aanvraag als leidend. De door u voor desbetreffende werknemer aangeleverde gegevens verliezen daarmee het bestaansrecht. U wordt hierover dan geïnformeerd. Nadere informatie over aanvragen en/of wijzigen van zorgtoeslag op de reguliere wijze kunt u vinden op internet: of bel de BelastingTelefoon ( ).

8 4. Hoe verloopt de aanvraag Zorgtoeslag? Aanvraag door HollandZorg De aanvraag Zorgtoeslag wordt door HollandZorg maandelijks achteraf naar de Belastingdienst verzonden. Met de Belastingdienst is afgesproken dat de aanvraag Zorgtoeslag uiterlijk de 1 e van iedere volgende kalendermaand bij de Belastingdienst binnen moet zijn. Alleen wanneer uw arbeidsmigrant op de 1 e van de maand bij HollandZorg verzekerd was, kunnen wij over die maand Zorgtoeslag aanvragen. Het kan gebeuren dat de arbeidsmigrant ons pas later in het jaar machtigt om Zorgtoeslag bij de Belastingdienst aan te vragen. In dat geval zal HollandZorg ook over de eerdere maanden in het jaar Zorgtoeslag aanvragen. Een machtiging voor het aanvragen van Zorgtoeslag kan bij HollandZorg worden ingediend tot uiterlijk 22 maart van het volgende jaar. Verzenden van een beschikking door de Belastingdienst/Toeslagen De aanvraag Zorgtoeslag wordt door de Belastingdienst/Toeslagen volledig automatisch verwerkt. Rond de 20 e van de maand waarin de aanvraag bij de Belastingdienst ontvangen is, verstuurt de Belastingdienst een beschikking naar het buitenlands woonadres van de arbeidsmigrant. In de beschikking staat hoeveel Zorgtoeslag er over de vorige maand wordt overgemaakt en op welk rekeningnummer dit wordt gestort. Betaling van de Zorgtoeslag Aan het eind van de maand stort de Belastingdienst de Zorgtoeslag op de bankrekening van de arbeidsmigrant. Een storting op een buitenlandse bankrekening duurt enkele dagen langer. Stoppen van de Zorgtoeslag Op het moment dat de arbeidsmigrant bij HollandZorg wordt uitgeschreven, stopt automatisch de aanvraag Zorgtoeslag. Hier hoeft u niet apart actie in te ondernemen. Dat is een groot voordeel van deze werkwijze. N.B. Een in- of uitschrijving met terugwerkende kracht of een correctie op een in- of uitschrijving kan leiden tot een correctie in de aanvraag Zorgtoeslag. Dit is zeer onwenselijk want het kan voor de arbeidsmigrant financiële consequenties hebben. Het is dus belangrijk dat u alle mutaties tijdig en correct aan HollandZorg doorgeeft.

9 Wanneer kan een aanvraag Zorgtoeslag niet verwerkt worden? Er zijn verschillende redenen dat een aanvraag Zorgtoeslag niet door HollandZorg of door de Belastingdienst/Toeslagen in behandeling kan worden genomen: 1. Het Sofinummer/BSN is niet correct of ontbreekt 2. Het bankrekeningnummer is niet correct of ontbreekt 3. Er is geen buitenlands woonadres ingevuld of bij HollandZorg bekend 4. Er is al een aanvraag Zorgtoeslag voor het betreffende jaar door de Belastingdienst in behandeling genomen Op het moment dat de Belastingdienst al een aanvraag Zorgtoeslag voor het betreffende jaar heeft ontvangen, krijgt HollandZorg hier bericht over. Deze melding wordt door ons geregistreerd, zodat er geen nieuwe aanvragen Zorgtoeslag meer naar de Belastingdienst worden verzonden. 5. Wanneer een aanvraag eerder via de reguliere weg is aangevraagd is het ook niet meer mogelijk om via HollandZorg zorgtoeslag aan te vragen. Hoe kunt u wijzigingen aan HollandZorg doorgeven? Er kunnen gedurende het jaar dingen veranderen die van invloed zijn op de aanvraag Zorgtoeslag. Dit zijn het geschatte jaarinkomen of het bankrekeningnummer. Deze wijzigingen kunnen alléén aan HollandZorg worden doorgegeven via een nieuw volledig ingevuld en ondertekend machtigingsformulier.

Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers

Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers 1. Aanvragen van Zorgtoeslag via HollandZorg Uitvoeringsafspraak Voor de rechtshandhaving maakt de Belastingdienst onder andere gebruik van

Nadere informatie

Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers

Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers 1. Aanvragen van Zorgtoeslag via HollandZorg Uitvoeringsafspraak Voor de rechtshandhaving maakt de Belastingdienst onder andere

Nadere informatie

Uw zorgtoeslag wijzigen

Uw zorgtoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulierblad met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Voorwaarden

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld!

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! Kinderopvangtoeslag 2007 Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Kinderopvangtoeslag aanvragen Kinderopvangtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2011 Toelichting Aanvragen Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering Zorgtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering 2 Zorgtoeslag Krijgt u zorgtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de zorgtoeslag op een rij. De zorgtoeslag

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld!

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Zorgtoeslag aanvragen Zorgtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen

Nadere informatie

Themanummer Kindgebonden budget

Themanummer Kindgebonden budget Themanummer Kindgebonden budget Kindgebonden budget 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderen Per 1 januari 2009 maakt de kindertoeslag plaats voor een nieuwe regeling; het kindgebonden budget. Deze

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindertoeslag 2008 Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindertoeslag De kindertoeslag is een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud

Nadere informatie

Uw kindertoeslag wijzigen

Uw kindertoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen Voorwaarden 2 3 Uw kindertoeslag

Nadere informatie

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld!

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! Huurtoeslag 2007 Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 4 Huurtoeslag aanvragen Huurtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen we t niet maken. Wel

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindgebonden budget 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindgebonden budget Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen.

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen!

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! Zorgtoeslag 2006 Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 Zorgtoeslag aanvragen Ontvangen en wijzigen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 1... Zorgtoeslag

Nadere informatie

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen Voorwaarden Toeslagpartner

Nadere informatie

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag?

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag? Bron: Brochure Kinderopvangtoeslag 2008, mei 2008 van de Belastingdienst/Toeslagen Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de

Nadere informatie

Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag

Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag ALLES OVER HUURtoeslag Als u in verhouding tot uw inkomen teveel huur betaalt, is er een kans dat u in aanmerking

Nadere informatie

BAG registratie - FAQ. Wat gaat dit voor jou betekenen?

BAG registratie - FAQ. Wat gaat dit voor jou betekenen? BAG registratie - FAQ Wat gaat dit voor jou betekenen? Dit is een uitgave van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Voor vragen of extra informatie kan gemaild worden naar: lsvb@lsvb.nl Auteurs: Landelijke

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente IJsselstein Nr. 71961 1 mei 2017 Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein 2017 Burgemeester en Wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Huurtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw huur. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Huurtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw huur. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Huurtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw huur Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Huurtoeslag Krijgt u huurtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles

Nadere informatie

Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE

Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE Dit formulier hoort bij gemeentetoeslag voor peuteropvang en VVE, te vinden op www.opsterland.nl. Voor het invullen van dit formulier heeft u nodig:

Nadere informatie

Schadeaangifteformulier arbeidsongeschiktheid TAF Maandlastbeschermer

Schadeaangifteformulier arbeidsongeschiktheid TAF Maandlastbeschermer Met dit schadeaangifteformulier meldt u uw bij ons. Wij vragen u onder meer de aard en oorzaak van uw klachten in te vullen, en aan te geven wie uw werkgever is. Dit formulier moet door uzelf worden ingevuld

Nadere informatie

KINDEROPVANGTOESLAG. STICHTING KINDH UITHUIZEN Maarweg 6

KINDEROPVANGTOESLAG. STICHTING KINDH UITHUIZEN Maarweg 6 KINDEROPVANGTOESLAG STICHTING KINDH UITHUIZEN Maarweg 6 Algemene informatie kinderopvangtoeslag Wat is kinderopvangtoeslag? (KOT) is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel KOT u kunt krijgen,

Nadere informatie

Afdeling Samenleving Richtlijn 330 Ingangsdatum: 01-06-2012

Afdeling Samenleving Richtlijn 330 Ingangsdatum: 01-06-2012 Afdeling Samenleving Richtlijn 330 Ingangsdatum: 01-06-2012 HEFFINGSKORTINGEN Algemeen De uitgaven van de overheid worden onder andere door het opleggen van belastingen gefinancierd. Er bestaan verschillende

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gesteld tijdens de Intermediairdagen voorjaar 2008 TOESLAGEN

Vragen en antwoorden gesteld tijdens de Intermediairdagen voorjaar 2008 TOESLAGEN Wanneer zijn de definitieve berekeningen over 2006 klaar? De definitieve berekeningen zijn in principe voor 1 april 2008 klaar, met uitzondering van de situaties waarin de aanvrager uitstel voor de aangifte

Nadere informatie

Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ

Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ Het doorgeven van een voor de uitkering relevante wijziging moet altijd gebeuren via het mutatieformulier. Let op: Dit is de enige manier waarop

Nadere informatie

Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ

Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ Het doorgeven van een voor de uitkering relevante wijziging moet altijd gebeuren via het mutatieformulier. Let op: Dit is de enige manier waarop

Nadere informatie

Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ

Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ Het doorgeven van een voor de uitkering relevante wijziging moet altijd gebeuren via het mutatieformulier. Let op: Dit is de enige manier waarop

Nadere informatie

Een bijdrage voor uw huur

Een bijdrage voor uw huur 12345toe 2010 Aanvragen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Geregistreerd als gemoedsbezwaarde? U leest hier wat erbij komt kijken.

Geregistreerd als gemoedsbezwaarde? U leest hier wat erbij komt kijken. Geregistreerd als gemoedsbezwaarde? U leest hier wat erbij komt kijken. Regeling gemoedsbezwaarde Als gemoedsbezwaarde betaalt u geen verzekeringspremies Wlz of Zvw, wel een bijdragevervangende belasting.

Nadere informatie

Een eigen inkomen met de Wajong

Een eigen inkomen met de Wajong uwv.nl werk.nl Een eigen inkomen met de Wajong Als u zelf geen geld kunt verdienen Meer informatie Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl. U kunt ook

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Van uitkering naar werk

Van uitkering naar werk Van uitkering naar werk 1 Weer aan het werk U krijgt van ons een uitkering omdat u (tijdelijk) geen of onvoldoende inkomsten heeft. Het is de bedoeling dat u snel (weer) werk vindt waarmee u in uw levensonderhoud

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente Montfoort

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente Montfoort GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montfoort Nr. 94709 1 augustus 2017 Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente Montfoort 2017 Burgemeester en Wethouders van de gemeente

Nadere informatie

HANDLEIDING INTERNET

HANDLEIDING INTERNET HANDLEIDING INTERNET Raadplegen en wijzigen van uw gegevens Inloggen... 3 Inloggen met uw gebruikersnaam en toegangscode... 3 Problemen bij het inloggen... 3 Hoofdmenu... 5 Menu-onderdelen... 5 Wijzig

Nadere informatie

Verzoek Verlagen maandbedrag studieschuld 2011

Verzoek Verlagen maandbedrag studieschuld 2011 Verzoek Verlagen maandbedrag studieschuld 2011 Dit formulier Met dit formulier kunt u verzoeken om de maandelijkse afbetaling van uw studieschuld te verlagen via draagkrachtmeting. De Dienst Uitvoering

Nadere informatie

Verklaring over uw uitkering. Geachte heer, U ontvangt een WAO-uitkering van UWV. In deze brief staat een aantal gegevens over deze uitkering.

Verklaring over uw uitkering. Geachte heer, U ontvangt een WAO-uitkering van UWV. In deze brief staat een aantal gegevens over deze uitkering. Datum Postbus 245, 1000 AE AMSTERDAM Van Ons kenmerk Onderwerp Verklaring over uw uitkering Geachte heer, U ontvangt een WAO-uitkering van UWV. In deze brief staat een aantal gegevens over deze uitkering.

Nadere informatie

Uw huurtoeslag wijzigen

Uw huurtoeslag wijzigen 12345toe 2010 Wijzigen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Buitengewone uitgaven en toeslagen

Buitengewone uitgaven en toeslagen DD-NR Regelingen en voorzieningen COD 316271 Buitengewone uitgaven en toeslagen bronnen Belastingdienst/Toeslagen, Nieuwsbrief Toeslagen Actueel dd 1322009; wwwtoeslagennl Bijgaande digitale nieuwsbrief

Nadere informatie

Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ

Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ Toelichting Mutatieformulier Participatiewet / IOAW / IOAZ Het doorgeven van een voor de uitkering relevante wijziging moet altijd gebeuren via het mutatieformulier. Let op: Dit is de enige manier waarop

Nadere informatie

Studiefinanciering. Schuld studentenreisproduct (2013)

Studiefinanciering. Schuld studentenreisproduct (2013) Regelingen en voorzieningen CODE 8.3.2.403 Studiefinanciering. Schuld studentenreisproduct (2013) brochure bronnen www.duo.nl, december 2012 Deze brochure geeft informatie aan ex-studenten die een schuld

Nadere informatie

Een bijdrage voor uw huur

Een bijdrage voor uw huur 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding Belastingdienst 2011 Toelichting Excessieve vertrekvergoeding U moet 30% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers die bij u uit dienst gaan. U betaalt deze zogenoemde

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding Belastingdienst 2012 Toelichting Excessieve vertrekvergoeding U moet 30% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers die bij u uit dienst gaan. U betaalt deze zogenoemde

Nadere informatie

Werkgeversportaal Bpf HiBiN

Werkgeversportaal Bpf HiBiN Werkgeversportaal Bpf HiBiN Handleiding Handleiding werkgeversportaal versie 2017.1 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Wijzigen van gegevens... 3 1.3. Factuur op basis van aangeleverde

Nadere informatie

BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE

BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Alle begrippen die in deze beleidsregel

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2013

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2013 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2013 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2013 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Toelichting: Aanpassing van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014

Toelichting: Aanpassing van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014 Toelichting: Aanpassing van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014 Waarom dit formulier? Wij gebruiken het inkomen en vermogen van 2012 om uw eigen bijdrage voor 2014 te berekenen. Is uw inkomen en/of

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

Aanvraag Individuele Inkomenstoeslag

Aanvraag Individuele Inkomenstoeslag Aan Individuele Inkomenstoeslag Verzonden: Registratienummer: Medewerker: 1. Mijn gegevens Naam en voorletters: Burgerservicenummer: Telefoonnummer:. 2. Gegevens partner Naam en voorletters: Burgerservicenummer:

Nadere informatie

Gemeenteraad van Zaltbommel - Verordening peutertoeslag en vve gemeente Zaltbommel 2018 vastgesteld

Gemeenteraad van Zaltbommel - Verordening peutertoeslag en vve gemeente Zaltbommel 2018 vastgesteld GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zaltbommel Nr. 190612 1 november 2017 Gemeenteraad van Zaltbommel - Verordening peutertoeslag en vve gemeente Zaltbommel 2018 vastgesteld De raad van de gemeente

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld Vervolgens

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven. Syntrus Achmea doorkiesnummer : 088-008 4048

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven. Syntrus Achmea doorkiesnummer : 088-008 4048 pagina 1-5 AANVRAAGFORMULIER VOOR VERVROEGD PENSIOEN ons kenmerk : 856-VP-(website) 1. Gegevens aanvrager a. Naam :.. b. Eerste voornaam :.. c. Adres *) :... d. Burgerservicenummer :.. e. Geboortedatum

Nadere informatie

Alles over je belastingtoeslagen

Alles over je belastingtoeslagen Alles over je belastingtoeslagen in 2015 Alles over je belastingtoeslagen op een rij Wist jij dat we met elkaar jaarlijks miljoenen euro s aan toeslagen laten liggen? Benut jij alle belastingtoeslagen

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2014

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2014 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2014 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2014 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Notitie. Stichting Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland. Betreft: Opgaaf Wereldinkomen. 1 Inleiding en vraagstelling

Notitie. Stichting Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland. Betreft: Opgaaf Wereldinkomen. 1 Inleiding en vraagstelling Notitie Stichting Belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden in het Buitenland Mr W.W. Geursen Datum 10 april 2007 Onze ref. 116\Stichting Gepensioneerden\n006-690_opgaaf wereldinkomen\wwg Betreft:

Nadere informatie

Uw pensioen in zicht. Wat u kunt kiezen, wat u moet weten

Uw pensioen in zicht. Wat u kunt kiezen, wat u moet weten Wat u kunt kiezen, wat u moet weten Stichting Pensioenfonds Hoogovens voert de pensioenregeling uit van Tata Steel in IJmuiden en Danieli Corus Technical Services B.V. Voor het gemak spreken we in de rest

Nadere informatie

Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005

Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005 Wet kinderopvang Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005 De Wet kinderopvang in het kort De Wet kinderopvang gaat per 1 januari 2005 in en regelt de kwaliteit en financiering

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2016

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2016 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2016 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2016 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen 2 Inleiding De overheid draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten van uw zorgverzekering, huurhuis of kinderen. Zo n bijdrage heet een toeslag. Belastingdienst/Toeslagen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden begunstigingsovereenkomsten HollandZorg

Algemene voorwaarden begunstigingsovereenkomsten HollandZorg Algemene voorwaarden begunstigingsovereenkomsten HollandZorg 1 van 18 Inhoudsopgave 1. Verzekeringen 4 1.1 Korting en verzekeringsvoorwaarden 1.1.1 Collectiviteitkorting 4 1.1.2 Verzekeringsvoorwaarden

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018

Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018 Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018 1. Gegevens kind: Voorletters en achternaam: Geboortedatum: BSN nummer: Aantal uren van de opvang: Aantal dagdelen van de opvang: Ingangsdatum

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 12345 2010 Toelichting Excessieve vertrekvergoeding U moet 30% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers die bij u uit dienst gaan. U betaalt deze zogenoemde pseudo-eindheffing

Nadere informatie

Als u 65 jaar of ouder bent

Als u 65 jaar of ouder bent 2007 Als u 65 jaar of t Als u 65 jaar wordt, heeft dit gevolgen voor uw belasting en premie volksverzekeringen. Deze gevolgen hebben bijvoorbeeld betrekking op uw belastingtarief, uw heffingskortingen,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KINDEROPVANG

AANVRAAGFORMULIER VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KINDEROPVANG AANVRAAGFORMULIER VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KINDEROPVANG 1. U heeft recht op de vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang als: - U een bijstandsuitkering heeft of werkloos/ werkzoekend bent en als

Nadere informatie

Huur betalen. betalen

Huur betalen. betalen Huur betalen betalen Inhoud Brochure Huur betalen Versie mei 2013 04.13.004 03 Hoe betaal ik? 04 Huurachterstand, wat nu? 05 Professionele hulp bij financiële problemen 06 Huurtoeslag Huurverhoging 07

Nadere informatie

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen 2 Inleiding De overheid draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten van uw zorgverzekering, huurhuis of kinderen. Zo n bijdrage heet een toeslag. Belastingdienst/Toeslagen

Nadere informatie

Wijziging Terugbetalen studieschuld

Wijziging Terugbetalen studieschuld Wijziging Terugbetalen studieschuld Dit formulier Wijzigingen die van belang zijn voor de terugbetaling van uw studieschuld kunt u snel en eenvoudig doorgeven via Mijn DUO. Kunt u geen gebruik maken van

Nadere informatie

Werkgeversportaal Bpf HiBiN

Werkgeversportaal Bpf HiBiN Werkgeversportaal Bpf HiBiN Handleiding Handleiding werkgeversportaal versie 2018.1 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Wijzigen van gegevens... 3 1.3. Factuur op basis van aangeleverde

Nadere informatie

[KENNIS] 1. Wanneer mag of moet je je uitschrijven bij de Basisregistratie Personen?

[KENNIS] 1. Wanneer mag of moet je je uitschrijven bij de Basisregistratie Personen? Wil je weten of je je kan uitschrijven bij de gemeente uit de Basisregistratie Personen? Wil je geldige toezeggingen van de juiste instanties? Maak dan gebruik van de BuitenlandZaken Service van JoHo Inhoud

Nadere informatie

Op de voordracht van Onze Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van. 2012, Z-.;

Op de voordracht van Onze Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van. 2012, Z-.; Besluit van houdende wijziging van het Besluit percentages drempel- en toetsingsinkomen zorgtoeslag in verband met gewijzigde percentages met ingang van het berekeningsjaar 2013 Op de voordracht van Onze

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2015

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2015 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2015 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2015 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen Toelichting Met dit formulier kunt u kwijtschelding vragen van aanslagen GEMEENTELIJKE BELASTINGEN. Kwijtschelding is mogelijk voor (een deel van):

Nadere informatie

Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân

Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân Artikel 1. Doel van de regeling Deze regeling heeft als doel te voorzien in een tegemoetkoming in de kosten van de eigen

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2011 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2017

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2017 Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2017 Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld

Nadere informatie

Wijzigingen in de loonheffingskorting 2019 voor niet-inwoners van Nederland

Wijzigingen in de loonheffingskorting 2019 voor niet-inwoners van Nederland Vakblad Grensoverschrijdend Werken nr. 20, februari 2019 www.grensoverschrijdendwerken.nl Wijzigingen in de loonheffingskorting 2019 voor niet-inwoners van Nederland Auteur: Nicole M.S.H. Janssen, werkzaam

Nadere informatie

FACTSHEET TOESLAGEN 1

FACTSHEET TOESLAGEN 1 FACTSHEET TOESLAGEN 1 Inleiding Een scheiding heeft meestal gevolgen voor het recht op en de hoogte van toeslagen. Om u hiervan een beeld te geven, hebben wij voor u de voorwaarden voor alle verschillende

Nadere informatie

Uw huurtoeslag wijzigen

Uw huurtoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Informatie over het aanvragen van individuele inkomenstoeslag

Informatie over het aanvragen van individuele inkomenstoeslag Informatie over het aanvragen van individuele inkomenstoeslag (Dit formulier is alleen bedoeld voor mensen die een Ioaw- of Ioaz-uitkering of een ander inkomen dan een bijstandsuitkering ontvangen) Wij

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2014 Berekening zorgtoeslag 2014 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

Informatiepakket peuterscholen Kappio gemeente Den Helder

Informatiepakket peuterscholen Kappio gemeente Den Helder Informatiepakket peuterscholen Kappio Beste ouders, verzorgers, Fijn dat u uw kind aan wilt melden voor onze peuterschool. U ontvangt hierbij het informatiepakket met inschrijfformulier. Meer informatie

Nadere informatie

Toeslagen. Onze doelgroep: gepensioneerd, / Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind

Toeslagen. Onze doelgroep: gepensioneerd, / Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind (1) De aangifte is klaar Ondertekend, verzonden, print gemaakt Nu de toeslagen Onze doelgroep: gepensioneerd, 35.000 / 55.000. Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind Indien aanpassen van

Nadere informatie

Weer aan het werk. Gefeliciteerd, een baan! Eerst: meld uw werk

Weer aan het werk. Gefeliciteerd, een baan! Eerst: meld uw werk Weer aan het werk Weer aan het werk U krijgt van ons een uitkering omdat u (tijdelijk) geen eigen of onvoldoende inkomen heeft. Het is de bedoeling dat u snel (weer) werk vindt waarmee u in uw levensonderhoud

Nadere informatie

over HUreN 1 Huur betalen

over HUreN 1 Huur betalen over HUREN Huur betalen 1 Huur betalen en huurtoeslag Deze folder gaat over huur betalen en huurtoeslag. Huur betalen doet u iedere maand. Wij vragen u de huur vooraf te betalen. Dat wil zeggen vóór de

Nadere informatie

Inhoud. 5.1 Als u particulier verzekerd bent 14 5.2 Als u ziekenfondsverzekerd bent 15 5.3 Als u meeverzekerd bent bij uw partner 16

Inhoud. 5.1 Als u particulier verzekerd bent 14 5.2 Als u ziekenfondsverzekerd bent 15 5.3 Als u meeverzekerd bent bij uw partner 16 Inhoud 1 Voor wie is deze brochure? 4 2 De ziekenfondsverzekering voor zelfstandigen 6 3 Voorwaarden voor ziekenfondsverzekering in 2004 7 3.1 Drijft u in 2004 feitelijk voor eigen rekening een onderneming?

Nadere informatie

Uw pensioen in zicht. Wat u kunt kiezen, wat u moet weten

Uw pensioen in zicht. Wat u kunt kiezen, wat u moet weten Wat u kunt kiezen, wat u moet weten 3 Inhoud Pensioenfonds Hoogovens heeft voor de deelnemers aan Pensioenregeling 2015 een online pensioenplanner ontwikkeld die u vindt op onze website. Met de pensioenplanner

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 maart 2013. Rapportnummer: 2013/024

Rapport. Datum: 22 maart 2013. Rapportnummer: 2013/024 Rapport Rapport over een klacht over UVIT Zorgkantoor te Eindhoven. UVIT zorgkantoor is per 1 januari 2012 verder gegaan onder de naam VGZ Zorgkantoor. Bestuursorgaan: de Raad van Bestuur van Coöperatie

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw verzoek zend ik u bijgaand het formulier voor een aanvraag individuele inkomenstoeslag.

Naar aanleiding van uw verzoek zend ik u bijgaand het formulier voor een aanvraag individuele inkomenstoeslag. Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Datum: 16 januari 2018 Behandelend ambtenaar: Algemeen nummer: Bijlagen Verzonden: 14035 Onderwerp: Aanvraag individuele inkomenstoeslag Geachte mevrouw/meneer, Naar

Nadere informatie

Intakeformulier nieuwe huurders

Intakeformulier nieuwe huurders Intakeformulier nieuwe huurders U heeft een voorlopige aanbieding betreffende een huurwoning van Intermaris ontvangen. Voordat u de woning definitief krijgt toegewezen, vindt er eerst een controle plaats

Nadere informatie

Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten

Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein Antwoordnummer

Nadere informatie