Fysieke Adviestafel Jeugdhulp Regio FoodValley Voortgang ontwikkelagenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fysieke Adviestafel Jeugdhulp Regio FoodValley Voortgang ontwikkelagenda"

Transcriptie

1 Fysieke Adviestafel Jeugdhulp Regio FoodValley Voortgang ontwikkelagenda 20 juni 2016

2 Proces uitwerking ontwikkelagenda Deelovereenkomsten jeugdhulp: ontwikkelopgaven om de gewenste transformatie van de jeugdhulp vorm te geven. Fysieke adviestafel van 3 maart 2016: prioritering ontwikkelpunten door de aanbieders. Maart 2016: nadere uitwerking van deze prioritering door de accounthouders. April 2016: akkoord op voorstel tot opdrachtverlening aan 7 werkgroepen door het Ambtelijk Overleg en Bestuurlijk overleg. April/mei 2016: start werkgroepen (voor zover nog niet gestart).

3 Overzicht werkgroepen 1. Verbindingen binnen jeugdhulp 2. Vermindering instroom GGZ en brengen van GGZ expertise naar de voorkant 3. Dyslexiezorg 4. Signalering & expertiseontwikkeling lokale teams (afschalen) 5. Zorgtafel voor het oplossen van wicked problems / lastige casuïstiek 6. Kostprijsanalyse Verblijf 7. Sturing op outcome

4 1. Verbindingen binnen jeugdhulp Uitwerking van diverse prioriteiten uit de ontwikkelagenda: Ontwikkeling integrale jeugdhulp en intersectorale interventieteams Verbinding met informele zorg Transformatie Verblijf Voortgang Bespreekpunt/kwesties Besparingspotentieel Tijdpad en doel Lange termijn Begin juni vond een snelkookpansessie plaats met een aantal relevante aanbieders om nadrukkelijk de mogelijkheden te onderzoeken voor horizontale, intersectorale, samenwerking en verticale samenwerking (afschaling). Resultaat zijn concrete actieplannen. Deze actieplannen bespreken en volgen we in volgende bijeenkomsten. Effect op ander perceel: Er zal een effect optreden voor het perceel verblijf omdat door de verticale samenwerking residentiële plekken worden afgebouwd. Door de impuls op horizontale samenwerking verwachten we minder dubbelingen in de jeugdhulp en meer duidelijkheid over tarieven en tariefstructuren. Het potentieel op besparing voor verblijf (en ook qua ontdubbeling ) is aanzienlijk, maar nog niet in financiële waarde uit te drukken. Juli: bijeenkomst om de voortgang op de actieplannen te bespreken. September: resultaten inventariseren. In 2017 moet er een beddenreductie hebben plaatsgevonden. Deze werkgroep ondersteunt de aanbieders om gezamenlijk te onderzoeken op welke wijze deze slag het beste kan worden gemaakt.

5 2. Vermindering instroom GGZ en brengen van GGZ expertise naar de voorkant Uitwerking vindt plaats in de volgende subonderwerpen: screening en instroombeperking; pilot SOH KJP; FACT. Voortgang Bespreekpunt/kwesties Besparingspotentieel - BO heeft ingestemd met opdracht en mandaat WG J- GGZ. Nu algemene opdracht concretiseren voor afzonderlijke subwerkgroepen. - Intentieovereenkomst gereed; wordt naar de betrokkenen gestuurd ter ondertekening. - SOH: Nijkerk start in juli. Monitor dan ook klaar. Daarna start anderen. - Screening: nieuwe ronde screening gepland voor juli, met GGD. - FACT: subwerkgroep moet nog starten (juni). - September: GGZ agendapunt voor bijeenkomst lokale teams. - Pilot SOH: voorbereidingen bijna gereed, nu moet het echt starten. Aanvraag voor verlenging en vervolg ligt bij provincie. - Screening: gaat goed; uitkomsten moeten worden opgetild naar algemene lessen. - FACT: ook andere (vergelijkbare) initiatieven meenemen in deze subwerkgroep. - Voorstel nieuwe structuur (kergroep, werkgroep, subwerkgroepen) ligt voor in werkgroep. J-GGZ. - Afstemming met inkoop Primaire doelstelling: de beste zorg voor de jeugdige. Dmv substitutie van (s)ggz door andere vormen, verkorting van behandelduur en verminderde instroom (S)GGZ. Dit moet leiden tot afname van J- GGZ in de FV van 25% voor Tijdpad en doel Zie hiervoor. We streven naar een betere ondersteuning (licht waar mogelijk, zwaar waar nodig, dichtbij, het normale leven stimulerend), en maken het daarmee goedkoper. Lange termijn Pilot SOH: hoe gaan we dit borgen op de lange termijn? (budget + aansluiting lokale teams) Aansluiting nieuwe partijen op Intentieovereenkomst.

6 3. Dyslexiezorg De werkgroep is al in 2015 gestart en in 2016 verder gegaan. Doelen: Het juiste kind de juiste zorg. Terug in het onderwijs, het beste voor het kind is dat de situatie zodra dat kan weer normaliseert. Indien nodig wordt de zorg tijdelijk elders belegd, maar vindt zo snel mogelijk weer in de school plaats. Door de inzet van een poortwachter aan de voorkant verschuift e.e.a. aan zorg voor jeugdigen naar onderwijs. Voortgang Bespreekpunt/kwesties Besparingspotentieel Er ligt een advies kostprijsberekening voor Adviestafel waarbij DBC-systematiek wordt verlaten. Er zijn richtlijnen EED in de maak op verzoek van lokale teams van gemeenten (AO). Een jaarbericht met doelenresultaten is in concept gereed (AO). Voor FA: advies over en implementatie van nieuwe kostprijs EED per Voor andere werkgroepen: bezien bruikbaarheid ervaringen onderzoek kostprijs EED bij GGZinstellingen bij onderzoek andere kostprijzen. De berekende uurprijs van 87,50 ligt lager dan de door FV berekende huidige prijs van 113,-. Het potentieel voor besparing is groter omdat nu flexibeler afschalingsmogelijkheden kunnen worden afgesproken en gefinancierd, bijvoorbeeld werken in een groepje in afbouwfase. Casusregie bij langdurige trajecten is geborgd in de contractering en lokaal uitgevoerd.

7 4. Signalering & expertiseontwikkeling lokale teams (afschalen veiligheid) Zoals afgesproken tijdens de FA van 3 maart zijn in deze werkgroep twee ontwikkelpunten samengevoegd: Signalering & opsporen Expertiseontwikkeling lokale teams (afschalen) Voortgang Besparingspotentieel Tijdpad en doel Lange termijn Eind mei is eerste bijeenkomst met de GI s geweest en is de gezamenlijke ambitie geformuleerd. Derde week van juni staat tweede bijeenkomst gepland, dan uitwerken: hoe een gezamenlijke attitude en taal te ontwikkelen en hoe tijdig de GI s betrekken bij signalen. Er wordt met elk lokaal team afzonderlijk een afspraak ingepland. Inzet is learning by doing, op casusniveau het gesprek aangaan en doorlopend dit gesprek blijven voeren. Resultaat: gezamenlijk gezinsplan, verbinden van 3 domeinen, zicht op specifieke doelgroepen omtrent veiligheid, heldere positie en rol Veilig Thuis. Door vermindering van drangtrajecten en eerder afschalen zou een besparing moeten ontstaan. In welke mate is nog niet te zeggen. Mei en juni: bijeenkomsten met GI s. Vervolgens: afspraken met lokale teams. Nadenken over positionering drang: is dit een taak van GI s of hoort het bij de rol van lokale teams?

8 5. Zorgtafel voor het oplossen van lastige casuïstiek Voortgang Bespreekpunt/ kwesties Besparingspotentieel Tijdpad en doel Lange termijn Er is een format opgesteld waarmee casussen kunnen worden ingediend voor de Zorgtafel. De kernpartners zijn geïnformeerd over het proces. Voor de Zorgtafel zullen die partijen worden uitgenodigd die voor een oplossing kunnen zorgen voor de casus. Tot op heden is 1 casus gesignaleerd (door JBG) die geschikt zou kunnen zijn voor de Zorgtafel. Voor bespreking is er al een geschikte oplossing gevonden voor de casus. Periodiek zal gevraagd worden of er casussen zijn die kunnen worden ingebracht. - Het gaat erom dat voor complexe casussen snel een oplossing wordt gevonden in het belang van het kind. Dit kan gepaard gaan met afschaling of het voorkomen/ verkorten van dure specialistische ondersteuning (maar kan ook vice versa). Dit geldt telkens voor enkel de ingebrachte casus. De Zorgtafel wordt bijeen geroepen op het moment dat er een casus wordt ingebracht, die moet worden besproken. -

9 6. Kostprijsanalyse Verblijf Doelen: Inzicht in opbouw tarieven en harmonisatie en uniformering van de tarieven Goede afweging bij al dan niet herzien besluit toetreden verblijf Voortgang Bespreekpunt/kwesties Tijdpad en doel Lange termijn Momenteel wordt de kostprijsanalyse uitgevoerd en wordt bezien hoe we kunnen komen tot trajectprijzen (definiëring en tarieven). Na intern onderzoek volgt extern onderzoek met relevante partners om tot harmonisering van de kostprijzen te komen. Tegelijkertijd onderzoeken we de mogelijkheden om (een deel van) de markt voor verblijf in 2017 te openen voor nieuwe aanbieders. Effect op bedrijfsvoering: Een eventuele openstelling van de markt voor verblijf voor 2017 en een aanpassing in de tarieven heeft flinke gevolgen voor de bedrijfsvoering. Vandaar dat uiterlijk september duidelijk moet zijn welke gevolgen dit voor bedrijfsvoering met zich meebrengt. Juni: met de voornaamste aanbieders wordt de tariefsopbouw onderzocht en komen we tot harmonisering tarieven. Juli-augustus: onderzoek naar de financiële risico s en gevolgen voor de infrastructuur van het openstellen van de markt voor verblijf afgerond. Augustus-september: een volledige rapportage over kostprijsanalyse en evt. openstelling. De effecten van de toetreding van nieuwe aanbieders moet door de regio goed worden gevolgd/ gemonitord vanaf 2017.

10 7. Sturing op outcome Doelen: Uniformiteit en harmonisatie van de outocomeindicatoren Invoering en meting in Initi8 Voortgang Bespreekpunt/kwesties Besparingspotentieel Tijdpad en doel De werkgroep is in april bij elkaar gekomen. Het NJI is betrokken, ook sluiten we aan bij de landelijke ontwikkelingen van hun werkgroep harmonisatie outcome. Regio FV wordt een pilotregio. Het NJI doet een inventarisatie en analyse met aansluitend twee workshops: analyse van de inventarisatie en uitvoering actieplan. Op dit moment staat een vragenlijst van het NJI uit voor de top 40 van de zorgaanbieders (in omzet). Effect op andere werkgroep: er zal afstemming plaats moeten vinden met de werkgroep signalering & expertise ontwikkeling lokale teams (afschaling). Ook de uitkomsten van het traject moeten in een vroeg stadium in die werkgroep landen. Effect op bedrijfsvoering: de instellingen zullen de outcomeindicatoren moeten gaan rapporteren. Landelijke uniformiteit is voor hen belangrijk om grote administratieve lasten te voorkomen. Met initi8 wordt afgesproken hoe de outputindicatoren een plek krijgen in de monitoring. De invoering van de outcomeindicatoren is moeilijk uit te drukken in geld. Juni: workshop 1, analyse inventarisatie en opstellen actieplan. September: vordering actieplan. De haalbaarheid van de invoering per 1 januari staat onder druk. Vooral de uniformering tussen de sectoren (veel verschillende methodes) is een probleem.

11 Tijdpad JUNI JULI AUG SEPT OKT NOV DEC 1 Snelkookpansessie verbindingen Bijeenkomst voortgang actieplannen Inventarisatie resultaten Opdracht concretiseren voor afzonderlijke werkgroepen Advies kostprijsberekening Adviestafel Intentieovereenkomst, monitor, start pilot SOH Nijkerk Bijeenkomsten werkgroep, uitwerken ambities en plannen GGZ als agendapunt bijeenkomst lokale teams Afzonderlijke afspraken met lokale teams, doorlopend in gesprek 5 De zorgtafel wordt bijeengeroepen op het moment dat er een casus is die gezamenlijk besproken moet worden 6 Bijeenkomst aanbieders: tariefsopbouw Onderzoek financiële risico s en gevolgen voor infrastructuur van openstellen van markt voor verblijf Rapportage kostprijsanalyse en evt. openstelling 7 Analyse inventarisatie en maken actieplan Bijeenkomst vordering actieplan

PERCEEL VERBLIJF. s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké

PERCEEL VERBLIJF. s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké PERCEEL VERBLIJF s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké Eerste werkgroep 10 september Cascadering alles bezien in relatie met elkaar

Nadere informatie

Memo Bijlage 5. Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft:

Memo Bijlage 5. Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft: Memo Bijlage 5 Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft: Voortgang aanvullende acties terugdringen financieel tekort Bijlage strategische agenda 2017 Gevraagd:

Nadere informatie

INKOOP JEUGDHULP REGIO FOODVALLEY. Tweede werkgroep perceel Verblijf Veenendaal, 15 oktober uur

INKOOP JEUGDHULP REGIO FOODVALLEY. Tweede werkgroep perceel Verblijf Veenendaal, 15 oktober uur INKOOP JEUGDHULP REGIO FOODVALLEY Tweede werkgroep perceel Verblijf Veenendaal, 15 oktober 2015 13.30 16.00 uur Agenda Opening, mededelingen en vaststelling agenda Proces rondom de deelovereenkomst Toelichting

Nadere informatie

MEMO Bijlage 1 Aan Van Datum Betreft 1. Inleiding 2. Sturing

MEMO Bijlage 1 Aan Van Datum Betreft 1. Inleiding 2. Sturing MEMO Bijlage 1 Aan Fysieke Adviestafel Van Peter de Geus en Jan-Peter Stolte Datum 15 november 2016 Betreft Vervolgproces aanvullende acties m.b.t. terugdringen financieel tekort 2017 1. Inleiding Tijdens

Nadere informatie

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017 Uitgangspunten Inkoopkader 2018 Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017 Aanleiding Aflopen van de huidige deelovereenkomsten: Deelovereenkomst Jeugd 31 dec. 2017 Jeugdbescherming/Jeugdreclassering 31 dec.

Nadere informatie

Uniformeren Verblijf Jeugdhulpregio FoodValley. Memo Bijlage 3

Uniformeren Verblijf Jeugdhulpregio FoodValley. Memo Bijlage 3 Uniformeren Verblijf Jeugdhulpregio FoodValley Memo Bijlage 3 Aan: Fysieke adviestafel Van: Ali Essousi, David Smeets en Mariska Gort Datum: 31 augustus 2017 Betreft: Voortgang Werkgroep Uniformering Verblijf

Nadere informatie

Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant

Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant 12-10-2015 Deelnemers Thilda Geverick (pro persona), Saskia van Dongen (Karakter), Margreet van Ommering (Reinaerde), Han Bijleveld (Youké), Jan Smolders

Nadere informatie

Deel I: De Financiële rapportage

Deel I: De Financiële rapportage MEMO Aan: Leden Fysieke en Digitale Adviestafel Van: John Stevens en David Smeets Datum: 20 maart 2017 Betreft: Kwartaalrapportage Jeugd FoodValley Q4 2016 Gevraagd: Ter kennisneming Dit is de vierde kwartaalrapportage

Nadere informatie

Kwartaal rapportage Q1. Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni

Kwartaal rapportage Q1. Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni Kwartaal rapportage Q1 Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni 2 Maatwerk Q1 2016 Q1 * 4 = 33,3 mln. Begroting 2016: 27,7 mln. Verschil = + 17% 3 Oorzaken overschrijding??? 4 Oplossingen terugdringen overschrijding

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Efficiencytaak Holland Rijnland 3. Regionaal belang De gemeenten

Nadere informatie

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017 Uitgangspunten Inkoopkader 2018 Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017 Aanleiding Aflopen van de huidige deelovereenkomsten: WMO voor Hulp bij het Huishouden per 31 dec. 2017 Deelovereenkomst Jeugd 31 dec.

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018 Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland i-sociaal Domein 20 maart 2018 Even voorstellen Gert Luisman Contractmanager Maatschappelijk Domein Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Lid werkgroep contractering Jeugdhulp

Nadere informatie

G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017

G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017 G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017 Opgesteld door: G5 Team Bovenregionale Inkoop en Contractmanagement Datum: 26 mei 2016 Versie: ter bestuurlijke instemming naar inkoop G5 Vooraf Vanuit

Nadere informatie

Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017

Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017 Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017 Opdracht en uitgangspunten Waar staan we in het proces? 2 Waar staan we in het proces? Doorlopen stappen: 2016 Start werkgroep bekostiging n.a.v. regionale transformatie

Nadere informatie

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle hulp en ondersteuning aan jeugd. Na de transitie (overdracht van taken)

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

#5052485 1. 1 Hervorming Langdurige Zorg

#5052485 1. 1 Hervorming Langdurige Zorg Agendapunt 6 060915 BOSD Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 17 september 2015 Onderwerp : Notitie aansluiting regionaal HLZ agenda op vast te stellen regionaal convenant

Nadere informatie

Memo tarieven inkoop 2018

Memo tarieven inkoop 2018 Memo tarieven inkoop 2018 Door Werkgroep Contractering Datum 17 juli 2017 Versie 1 Aanleiding Het voorstel is om de implementatie van het bekostigen via het nieuwe inkoopmodel v.w.b. topsegment een jaar

Nadere informatie

Inkoopstrategie Jeugd/Wmo. Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019

Inkoopstrategie Jeugd/Wmo. Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019 Inkoopstrategie Jeugd/Wmo Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019 Inhoud Scope inkoopstrategie Inhoudelijke uitgangspunten Onze noties Uitgangspunten inkoop Naar een nieuwe werkwijze Uw reactie Onderscheid

Nadere informatie

Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset Versie 23 januari 2013

Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset Versie 23 januari 2013 Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset 2013-2015 Versie 23 januari 2013 Doel: Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten in de FoodValley in staat om de zorg voor

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Concept Verslag Overlegtafel Beschermd Wonen 5de ronde d.d. 14.01.2015 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: * Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter)

Nadere informatie

Informa(ebijeenkomst Jeugd GGZ 24 april 2014 vrijgeves(gden

Informa(ebijeenkomst Jeugd GGZ 24 april 2014 vrijgeves(gden Informa(ebijeenkomst Jeugd GGZ 24 april 2014 vrijgeves(gden Programma Informa(ebijeenkomst Jeugd GGZ inkoopvoorbereiding kader en uitgangspunten planning 2014 Regio Regio: 16 gemeenten, 5 subregio s:

Nadere informatie

Raad op zaterdag 30 januari 2016

Raad op zaterdag 30 januari 2016 Raad op zaterdag 30 januari 2016 Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe weet u of uw beleid effect heeft? Programma

Nadere informatie

Notitie Als leidraad voor het gesprek de navolgende stellingen:

Notitie Als leidraad voor het gesprek de navolgende stellingen: Oplegger Bijlage 1 Aan: leden FAT Van: Agendacommissie (Saskia van Dongen en Johanneke Smeding) Datum: 5 juni 2018 Betreft: Ingezonden brief De zorginhoudelijke transformatie In de agendacommissie van

Nadere informatie

Werkconferentie Jeugdhulp

Werkconferentie Jeugdhulp Werkconferentie Jeugdhulp Innovatie Inkopen 2016 12-06-2015 Welkom op deze dag voor de inkoop Regio Haaglanden Wat gaan we vandaag doen? Toelichting door Ilma Merx, directeur Onderwijs en Jeugd, gemeente

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1110466 Datum: 28 januari 2014 Behandeld door: M. Megens Afdeling / Team: MO/BMO Onderwerp: Raadsvoorstel bij beleidsplan jeugdzorg Purmerend Samenvatting:

Nadere informatie

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Mei 209 Dit is een overzicht van de uitkomsten van de twee werksessies met gemeenten, wijkteams, zorgaanbieders en jongeren.

Nadere informatie

Stand van zaken bestuurlijke aanbestedingen Adviesraden 19 september 2016

Stand van zaken bestuurlijke aanbestedingen Adviesraden 19 september 2016 Stand van zaken bestuurlijke aanbestedingen Adviesraden 19 september 2016 Agenda Terugblik Stand van zaken Dagactiviteiten Stand van zaken Beschermd wonen Planning Terugblik Toelichting op status adviesraden

Nadere informatie

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van 10.30-11.45 uur Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie

Startnotitie Ontwikkeltafel 2016

Startnotitie Ontwikkeltafel 2016 Startnotitie Ontwikkeltafel 2016 Inleiding Net als de afgelopen jaren komen gemeenten in Zuid Limburg samen met zorgaanbieders via het traject van Bestuurlijk aanbesteden en ontwikkeltafels tot contractafspraken

Nadere informatie

1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s

1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s 1 2 1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: 6.532.103 inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s Heeren Loo en EsDeGe Reijgersdaal. Middelgrote en

Nadere informatie

Inkoop en bekostiging jeugdhulp. Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016

Inkoop en bekostiging jeugdhulp. Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016 Inkoop en bekostiging jeugdhulp Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016 Doelstelling bijeenkomst vandaag Straks weet u: Wat de nieuwe, resultaatgerichte werkwijze inhoudt Wat de verschillende percelen

Nadere informatie

Regionaal en lokaal Beleidskader Transitie Jeugdzorg Route Zuidoost 2014-2018

Regionaal en lokaal Beleidskader Transitie Jeugdzorg Route Zuidoost 2014-2018 Bijlage 2 bij raadsvoorstel inzake Lokaal en regionaal beleidskader voor jeugdzorg. Samenvatting Regionaal en lokaal Beleidskader Transitie Jeugdzorg Route Zuidoost 2014-2018 Inleiding Op 1 januari 2015

Nadere informatie

Raad op zaterdag 24 september 2016

Raad op zaterdag 24 september 2016 Raad op zaterdag 24 september 2016 Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe weet u of uw beleid effect heeft? Programma

Nadere informatie

Beeldvormende raad 14 februari Ontwikkelingen op gebied van Jeugdhulp

Beeldvormende raad 14 februari Ontwikkelingen op gebied van Jeugdhulp Beeldvormende raad 14 februari 2017 Ontwikkelingen op gebied van Jeugdhulp Deelonderwerp 1 Inkoop en transformatie specialistische jeugdhulp in de regio Noordoost Brabant Inkoop specialistische jeugdhulp

Nadere informatie

Monitor Experimenten Ambulante Jeugdzorg zonder indicatie

Monitor Experimenten Ambulante Jeugdzorg zonder indicatie Monitor Experimenten Ambulante Jeugdzorg zonder indicatie Prestatiemeting Experimenten In 2011 wordt in de regio Noordwest Veluwe en in Nijmegen/Wijchen een pilot gestart met de inzet van vormen van ambulante

Nadere informatie

Inkoopproces jeugdhulp en Wmo Informatiebijeenkomst Hart van Brabant

Inkoopproces jeugdhulp en Wmo Informatiebijeenkomst Hart van Brabant Inkoopproces jeugdhulp en Wmo Informatiebijeenkomst Hart van Brabant Programma 17.00 Opening Door Gijs Weenink, gespreksleider 17.10 Toelichting inkoopproces Door Pieterjan van Delden, AEF 17.45 Mogelijkheid

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp Informatiebijeenkomst 28 juni 2016 Willem II stadion

Inkoop Jeugdhulp Informatiebijeenkomst 28 juni 2016 Willem II stadion Inkoop Jeugdhulp 2017 Informatiebijeenkomst 28 juni 2016 Willem II stadion Programma 1. Opening, door wethouder Roks 2. Wat presenteren we vandaag niet 3. Toelichting resultaat gestuurde inkoop 4. Toelichting

Nadere informatie

Inkoopproces. Maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp voor het jaar

Inkoopproces. Maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp voor het jaar Inkoopproces ten behoeve van Maatwerkvoorzieningen Jeugdhulp voor het jaar 2017 Gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk Gouda Krimpenerwaard Waddinxveen Zuidplas Ten behoeve van dit traject samenwerkend binnen

Nadere informatie

Marktconsultatie

Marktconsultatie Marktconsultatie 1. 08-09-2016 Disclaimer: Onderstaande informatie is onder voorbehoud van bestuurlijke goedkeuring van gemeente(n) Agenda Kennismaking Spelregels Outputbekostiging (toelichting op gewenste

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders geeft in zijn reactie aan de conclusies van de rekenkamer te herkennen.

Het college van burgemeester en wethouders geeft in zijn reactie aan de conclusies van de rekenkamer te herkennen. tekst raadsvoorstel Inleiding Vanaf januari 2015 (met de invoering van de nieuwe jeugdwet) worden de gemeenten verantwoordelijk voor alle ondersteuning, hulp en zorg aan kinderen, jongeren en opvoeders.

Nadere informatie

Voorlopig voorstel tot wijziging van de procesovereenkomst en van de deelovereenkomsten Ambulant, Verblijf en Veiligheid.

Voorlopig voorstel tot wijziging van de procesovereenkomst en van de deelovereenkomsten Ambulant, Verblijf en Veiligheid. MEMO Bijlage 1 Aan: Fysieke adviestafel Van: Jeugdhulpregio FoodValley, F. Zandberg Datum: 07-03-2017 Betreft: Voorlopig voorstel: Wijziging procesovereenkomst, wijziging deelovereenkomsten Gevraagd: Voorstel

Nadere informatie

Sociaal Domein 2016 in de IJmond

Sociaal Domein 2016 in de IJmond Sociaal Domein 2016 in de IJmond Monitoring en sturing Els Diepenmaat Contractbeheer en financiën Cees de Ridder Transformatie Derkje Veurink Rapportage 1e kwartaal 2016 1 2 Monitoring en sturing Aan welke

Nadere informatie

Startbijeenkomst inkoop Jeugdhulp Regio FoodValley. 9 juli 2015

Startbijeenkomst inkoop Jeugdhulp Regio FoodValley. 9 juli 2015 Startbijeenkomst inkoop Jeugdhulp Regio FoodValley 9 juli 2015 Agenda Opening Uitgangspunten inkoop 2016 Bestuurlijk Aanbesteden Procesovereenkomst en deelovereenkomsten Voorstel invulling adviestafels

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014 Onderwerp: Kwaliteitseisen ten behoeve van opdrachtgeven in het sociaal domein Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL Raadsbesluit. Wij stellen U voor om: 1. In

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : F.K.L. Spijkervet AB CATEGORIE : B-STUK (Beleidsstuk) VERGADERING D.D. : 26 november 2013 NUMMER : WM/MIW/RGo/7977 OPSTELLER : R. Gort, 0522-276805 FUNCTIE

Nadere informatie

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 1. Aanleiding De BMWE-gemeenten willen zoveel mogelijk gezamenlijk het Centrum Jeugd en Gezin realiseren. Dit plan van aanpak is hierop

Nadere informatie

Versie 1.0, 10 mei 2017

Versie 1.0, 10 mei 2017 Versie 1.0, 10 mei 2017 CONCEPTVERSLAG 1 e Fysieke Overlegtafel Jeugd 2017 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden- Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

Wethouder J. Coes. Voorstel Kennisname van het financieel overzicht over de maanden januari tot en met juli 2015 alsmede de prognose voor 2015.

Wethouder J. Coes. Voorstel Kennisname van het financieel overzicht over de maanden januari tot en met juli 2015 alsmede de prognose voor 2015. Openbaar ja Voorstel voor BC OZJT / BO Samen 14 Datum vergadering 1 oktober 2015 Agendapunt Portefeuillehouder(s) Wethouder J. Coes Domein, behandelend ambtenaar, tel. Evelien Fokkink, manager OZJT Onderwerp

Nadere informatie

Verslag. Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe

Verslag. Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe Verslag Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe 18 februari 2015 WMO regio Drenthe Subregio Noord Midden Regionale Samenwerking Hervorming Langdurige Zorg Drenthe

Nadere informatie

Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom!

Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop 2018-2020 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! 18 september 2017 Zaal 2.03 Huis van de Stad Opening: Corine Dijkstra Wethouder gemeente Gouda

Nadere informatie

Inkoop Sociaal Domein Regio Centraal Gelderland. 21 juni 2016

Inkoop Sociaal Domein Regio Centraal Gelderland. 21 juni 2016 Inkoop Sociaal Domein Regio Centraal Gelderland 21 juni Inhoud huisstijl Algemene Inleiding: Viola Zevenhuizen Interactief Aankoopsysteem Coen Gribbroek Marktconsultatie: Roelie Buter 2 Communicatie: Angela

Nadere informatie

Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten

Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten Agenda Opening Toelichting algemene ontwikkelingen (Ilse Vos); Project ondersteuningsarrangementen (Anne Rademakers); Onderzoek kortdurend verblijf (Anne

Nadere informatie

Monitor voortgang Wmo

Monitor voortgang Wmo Monitor voortgang Wmo Uitkomsten zesde meting, zomer 2015 Amersfoort, 31 augustus 2015 Contactpersoon: Hester van den Bergh Kenmerk: KV/hrbh/iawg/168364/2015 Brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheids-

Nadere informatie

Service Organisatie Zuid Holland Zuid (SO)

Service Organisatie Zuid Holland Zuid (SO) Service Organisatie Zuid Holland Zuid (SO) 1. Waar staat de SO ook al weer voor? 2. SO en gemeenten 3. SO en netwerk 4. Doorkijk inkoop ->2016 5. Vervolg beleidsproces 6. Eerste ervaringen delen 7. Vragen,

Nadere informatie

Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden. 2 juni 2016, Viola Zevenhuizen, projectleider

Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden. 2 juni 2016, Viola Zevenhuizen, projectleider Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden 2 juni, Viola Zevenhuizen, projectleider Doel huisstijl Toelichting inkoopproces en Werking interactief aankoopsysteem 2 Sociaal Domein huisstijl Bovenregionaal

Nadere informatie

Transitie Autoriteit Jeugd

Transitie Autoriteit Jeugd Transitie Autoriteit Jeugd Ontwikkelingen jeugdhulp 2015-2017: samenvatting Onderzoek naar de vorderingen op het gebied van transformatie en de ontwikkelingen van het aantal trajecten specialistische jeugdhulp

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Wmo-beleid

Uitvoeringsplan Wmo-beleid Uitvoeringsplan Wmo-beleid 2016-2019 In onderstaand overzicht is per inwonergroep aangegeven welke nieuwe activiteiten worden ondernomen om de in het Wmo-beleidsplan opgenomen doelstellingen te realiseren.

Nadere informatie

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Informatiebijeenkomst Agenda: 1. Opening en welkom 2. Inkoop 2018-2020 3. Administratieve afstemming regio Midden Holland 4. Handboek inzet ondersteuning

Nadere informatie

Bijeenkomst Fysieke overleg

Bijeenkomst Fysieke overleg Bijeenkomst 06-11 Vraag/actie Antwoord/opvolging Fysieke overleg 1 Meenemen de heer van de Schepop van buitenplaats de poel voor pilot wmo indicatoren. Tevens mevrouw Smit van pro. Juventus, Mevr. Ordelman

Nadere informatie

Stand van zaken uitbreiding Wmo

Stand van zaken uitbreiding Wmo 1. Inleiding De Wmo 2015 is vastgesteld, de budgetten voor de nieuwe taken zijn bekend en we krijgen steeds actuelere gegevens over inwoners die gebruik maken van de taken die naar de gemeente over komen.

Nadere informatie

Bijgaande raadsinformatiebrief over het proces rond het aanstellen van een POH jeugd- GGZ aan de raad te sturen.

Bijgaande raadsinformatiebrief over het proces rond het aanstellen van een POH jeugd- GGZ aan de raad te sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. de Leeuw Tel nr: 06-35113543 Nummer: 17A.01343 Datum: 12 december 2017 Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Werkgroep 4-12 jarigen

Werkgroep 4-12 jarigen Aan: Team Regionale Inkoop 2017 Specialistische Zorg voor Amsterdam Amstelland en Zaanstreek Waterland. Van: Hanneke Vrielink (directeur Cordaan Jeugd) namens de werkgroep 4-12jaar Datum: 16 november 2015

Nadere informatie

Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV

Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV Agenda Agenda Opening en mededelingen Bespreking adviezen van de twee werkgroepen Bespreken aanvullingen vanuit de gemeente Verder verloop aanbesteding Vragen en opmerkingen

Nadere informatie

Inkoop jeugd. Kenniscarrousel, 9 juni Regio Gooi en Vechtstreek

Inkoop jeugd. Kenniscarrousel, 9 juni Regio Gooi en Vechtstreek Inkoop jeugd Kenniscarrousel, 9 juni 2016 1 Regio Gooi en Vechtstreek Agenda 1. Een paar vragen 2. Stip op de horizon 3. Wat gaat veranderen? 4. Afpellen: gedwongen kader, ambulante jeugdhulp, dagverblijf,

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare

Nadere informatie

Het organiseren van een Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (AMHK)

Het organiseren van een Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (AMHK) Vragenlijst Inhoud: 1. In hoeverre is er een gedeelde visie in de regio over wat er op lokaal, regionaal en bovenregionaal niveau dient te worden ingekocht en georganiseerd? Er vindt al goede samenwerking

Nadere informatie

memo aan de gemeenteraad aan Gemeenteraad Verbeterplan zorg en ondersteuning onderwerp complexe gezinnen sociaal teams Gouda. van

memo aan de gemeenteraad aan Gemeenteraad Verbeterplan zorg en ondersteuning onderwerp complexe gezinnen sociaal teams Gouda. van memo aan de gemeenteraad aan Gemeenteraad Verbeterplan zorg en ondersteuning onderwerp complexe gezinnen sociaal teams Gouda. van College van burgemeester en wethouders datum 25 september 2017 Memo in

Nadere informatie

Case Jeugdhulpregio Rijnkoog

Case Jeugdhulpregio Rijnkoog Case Jeugdhulpregio Rijnkoog Situatieschets Jeugdhulpregio Rijnkoog (fictief) bestaat uit 15 gemeenten. De regio telt 600.000 inwoners, waarvan 120.000 in de leeftijdscategorie 0-18 jaar. De regio is centraal

Nadere informatie

Stelselwijziging Jeugd. Handreiking Invullen adviesrol zorgverzekeraars. Samen werken aan een zachte landing van de Jeugd-GGZ

Stelselwijziging Jeugd. Handreiking Invullen adviesrol zorgverzekeraars. Samen werken aan een zachte landing van de Jeugd-GGZ Stelselwijziging Jeugd Handreiking Invullen adviesrol zorgverzekeraars Samen werken aan een zachte landing van de Jeugd-GGZ Samen werken aan een zachte landing van de Jeugd-GGZ Na aanvaarding Jeugdwet

Nadere informatie

Proces transitie AWBZ. gemeenteraad 17 september 2013

Proces transitie AWBZ. gemeenteraad 17 september 2013 Proces transitie AWBZ gemeenteraad 17 september 2013 Inhoud Achtergrond Terugblik Planning en landelijke kaders Keuzenota Planning en rol gemeenteraad (door onafhankelijk adviseur Nicole Oltheten) 1. Achtergrond

Nadere informatie

Dit kabinet geeft prioriteit aan het terugdringen van schuldenproblematiek. Het verminderen van hoge terugvorderingen levert daar een bijdrage aan.

Dit kabinet geeft prioriteit aan het terugdringen van schuldenproblematiek. Het verminderen van hoge terugvorderingen levert daar een bijdrage aan. > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel 15-1. Reg. nr.: 1410106 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling. Inkoopteam Wmo Meierij

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel 15-1. Reg. nr.: 1410106 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling. Inkoopteam Wmo Meierij 15-1 Collegevoorstel Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Inkoopteam Wmo Meierij Samenvatting In vervolg op het Functioneel Ontwerp (FO) Wmo hierbij het voorstel om een tijdelijk inkoopteam

Nadere informatie

Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten

Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten 1 Even terug in de historie van de regio Savanna: start regionale samenwerking jeugd 1 gezin 1 plan is in de regio ontstaan Gezamenlijk Verwijsindex

Nadere informatie

Transitie en transformatie Jeugdzorg. Themabijeenkomst 16 september 2013

Transitie en transformatie Jeugdzorg. Themabijeenkomst 16 september 2013 Transitie en transformatie Jeugdzorg Themabijeenkomst 16 september 2013 Agenda Film: Transitie jeugdzorg Jeugdwet en Wetstraject Film: Regionaal transitie arrangement Regionaal transitie arrangement Film:

Nadere informatie

Informele raadsbijeenkomst over de risico s van de 3 decentralisaties in het sociaal domein. Heerenveen, 17 oktober 2013

Informele raadsbijeenkomst over de risico s van de 3 decentralisaties in het sociaal domein. Heerenveen, 17 oktober 2013 Informele raadsbijeenkomst over de risico s van de 3 decentralisaties in het sociaal domein Heerenveen, 17 oktober 2013 Programma over risico s 3D s - Welkom. Door Frederike Gossink. - Wat zijn risico

Nadere informatie

Afbouw DBC systematiek Jeugd GGz. Zorg om Tafel 13 juli 2017

Afbouw DBC systematiek Jeugd GGz. Zorg om Tafel 13 juli 2017 Afbouw DBC systematiek Jeugd GGz Zorg om Tafel 13 juli 2017 Inhoud Toelichting vanuit de werkgroep op het proces tot nu toe Toelichting op de uitgangpunten en uitwerking tot nu toe Welke onderdelen worden

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Wijziging bekostigingssystematiek ambulante jeugdhulp individueel per 1-1-2018 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : WGSSD Regio Amersfoort Datum : 3 december 2018 Onderwerp : Stand van zaken Sluitende aanpak 18-/18+ regio Amersfoort Bijlage : Concept presentatie BO SD 20 december Integraal

Nadere informatie

Toelichting op Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid. Gorinchem, 3 juni 2014 Friso van Abbema - kwartiermaker

Toelichting op Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid. Gorinchem, 3 juni 2014 Friso van Abbema - kwartiermaker Toelichting op Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid Gorinchem, 3 juni 2014 Friso van Abbema - kwartiermaker We organiseren de Jeugdhulp regionaal met 17 gemeenten: Opgaven groot Inhoudelijk complex

Nadere informatie

Overlegtafel ambulante behandeling, zorg en ondersteuning

Overlegtafel ambulante behandeling, zorg en ondersteuning Overlegtafel ambulante behandeling, zorg en ondersteuning Agenda: Welkom en mededelingen Introductie algemeen Traject JGGZ / definiëring begrippen Ideeën Ordeningsmodel, Producten & bekostiging Toelichting

Nadere informatie

Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg

Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg Collegebesluit Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg BBV nr: 2014/365068 1. Inleiding Op 24 juni 2014 heeft het college ingestemd met de Offerteaanvraag Zorg voor Jeugd (onderdeel

Nadere informatie

Monitor aanpak wachtlijsten 2018 Pagina 1 van 7

Monitor aanpak wachtlijsten 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud Tabel 1: Wachtlijsten Tabel 2: Prognose wachtlijsten Tabel 3: Instroom meldingen nov 2017 - juni 2018 Tabel 4: Instroom meldingen juni 2018 - okt 2018 Tabel 5: Doorlooptijden afgesloten meldingen

Nadere informatie

Agendapunt 011015 BO GGDRU Vergadering Datum Onderwerp Bijlage Doel agendering Toelichting

Agendapunt 011015 BO GGDRU Vergadering Datum Onderwerp Bijlage Doel agendering Toelichting Agendapunt Mededelingen 011015 BO GGDRU Vergadering : BO Adviescommissie GGDrU Datum : 15 oktober 2015 Onderwerp : Voortgang gezondheidscommunicatie, alcoholpreventie en convenant jeugd Bijlage : Evaluatie

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 20 september 2018 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6 ALDUS VASTGESTELD 27 SEPTEMBER 2018 Regionale visie op inkoop Sociaal Domein vanaf 2021 Te besluiten om: In te stemmen met de regionale visie op inkoop voor het Sociaal Domein

Nadere informatie

Gezamenlijke Ketenverantwoordelijkheid Presentatie 5 juli 2017

Gezamenlijke Ketenverantwoordelijkheid Presentatie 5 juli 2017 Gezamenlijke Ketenverantwoordelijkheid Presentatie 5 juli 2017 1 Aanleiding Eigen initiatief aantal organisaties (bestaande werkgroep 24-uurs hulp) Tijdelijk fonds Jeugdhulp 2016-2019 gericht op innovatie

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Managementsamenvatting Regionaal Beleidskader Route Zuidoost

Managementsamenvatting Regionaal Beleidskader Route Zuidoost Managementsamenvatting Regionaal Beleidskader Route Zuidoost 2015-2018 Inleiding Op 1 januari 2015 treedt de Jeugdwet in werking. Gemeenten worden bestuurlijk en financieel verantwoordelijk voor alle vormen

Nadere informatie

Samen om de leerling vanuit onderwijs en jeugdhulp wat loopt goed en wat kan beter?

Samen om de leerling vanuit onderwijs en jeugdhulp wat loopt goed en wat kan beter? Samen om de leerling vanuit onderwijs en jeugdhulp wat loopt goed en wat kan beter? Chaja Deen (NJi) c.deen@nji.nl Opzet Verbinding onderwijs-jeugd, waar kom je elkaar tegen? Wat zien we in het land (o.a.vanuit

Nadere informatie

Sociale Dienst Drechtsteden

Sociale Dienst Drechtsteden Sociale Dienst Drechtsteden Informatie bijeenkomst transformatie Wmo dagbesteding per 1-1-2018 Zo werkt het. 1. Opening Agenda 1. Opening 9.00 uur 2. Veranderingen in de maatwerkvoorziening dagbesteding

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 EN 2016 IN DE GEMEENTE. Achtkarspelen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 EN 2016 IN DE GEMEENTE. Achtkarspelen RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 EN 2016 IN DE GEMEENTE Achtkarspelen Plaats : Buitenpost Gemeentenummer : 0059 Onderzoeksnummer : 288297 Datum onderzoek :

Nadere informatie

Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018

Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018 Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018 Vraag MGR algemeen 1 Waarom is gekozen voor een modulaire Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Bekostiging specialistische jeugdhulp naar een nieuw model in 2018

Bekostiging specialistische jeugdhulp naar een nieuw model in 2018 Bekostiging specialistische jeugdhulp naar een nieuw model in 2018 Voorlichtingsbijeenkomst 27 september 2016 Even voorstellen De GRJR is één van de 42 regio s voor jeugdhulp Verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Overlegtafel Jeugd-GGZ

Overlegtafel Jeugd-GGZ Overlegtafel Jeugd-GGZ Agenda: Welkom en mededelingen Introductie algemeen Ideeën Ordeningsmodel, Producten & bekostiging Werkgroep uitwerking producten en diensten Lunch Kwaliteit in het model werkgroep

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Tarieven Jeugdhulp 2019 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Platformtaak volgens gemeente Holland Rijn land 3. Regionaal belang Het PHO Maatschappij wordt gevraagd in te stemmen met

Nadere informatie

Toelichting op de integrale aanpak van Menzis, gemeenten en aanbieders Van 18min naar 18plus

Toelichting op de integrale aanpak van Menzis, gemeenten en aanbieders Van 18min naar 18plus Toelichting op de integrale aanpak van Menzis, gemeenten en aanbieders Van 18min naar 18plus De overgang van 18min naar 18plus verloopt momenteel nog niet altijd even soepel voor jeugdigen. Ze kunnen vanaf

Nadere informatie

Outcome in zicht: JGZ? Erik Jan de Wilde, 16 maart 2015

Outcome in zicht: JGZ? Erik Jan de Wilde, 16 maart 2015 Outcome in zicht: JGZ? Erik Jan de Wilde, 16 maart 2015 Inhoud Outcome in Zicht: Wat hebben we gedaan? Outcome en de JGZ? 2 Aanleiding project Gemeenten zijn per 1 jan. 2015 wettelijk verplicht aan te

Nadere informatie

Kwaliteit en monitoring in het jeugdstelsel Groningen. Groningen, 17 januari 2017 Werkgroep monitoring

Kwaliteit en monitoring in het jeugdstelsel Groningen. Groningen, 17 januari 2017 Werkgroep monitoring Kwaliteit en monitoring in het jeugdstelsel Groningen Groningen, 17 januari 2017 Werkgroep monitoring Inhoudsopgave Inleiding... 1 Monitoring in het Groninger Jeugdstelsel... 1 Individuele voorzieningen...

Nadere informatie