Wat kan e-commerce voor jou betekenen? Ontdek 8 interessante workshops op maat.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat kan e-commerce voor jou betekenen? Ontdek 8 interessante workshops op maat."

Transcriptie

1 Wat kan e-commerce voor jou betekenen? Ontdek 8 interessante workshops op maat.

2 Project e-bus-iness in de autocarsector Het e-bus-iness Project. Samen op weg naar digitale innovatie. In het kader van het E-businessproject met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), bieden BAAV, VRA en Thomas More verschillende gratis workshops en info sessies aan rond praktische e-commerce toepassingen voor Belgische autocar ondernemingen. De workshops zijn onder te brengen in 4 inhoudelijke thema s: Intro Innovator Introductie tot E-commerce in de autocar sector De basisprincipes van goede boekingswebsites Haal meer uit uw e-commerce site: een exploratie van online tools, betalingsmogelijkheden en wettelijke krijtlijnen Hoe digitale innovaties de autocar sector kunnen veranderen Tijdens de workshops nodigen we verschillende vakspecialisten uit om te spreken over de onderwerpen binnen hun expertisedomein. Daarbij trachten we zoveel mogelijk praktische tips aan te reiken die de deelnemers daarna zelf kunnen gebruiken en toepassen in hun druk ondernemersbestaan.

3 SESSIE 1 Intro Start to E-com feiten, inzichten, cases en stappenplannen om te starten met e-commerce In deze sessie gaan we dieper in op de e-commerce trends in België, wat de consument van een online shop verwacht en welke stappen je moet nemen om een goede e-commerce site op te zetten. Tenslotte passen we deze inzichten toe op een aantal praktische voorbeelden in de reis- en autocar sector binnen en buiten België. Daarmee willen we de deelnemers inspiratie bieden over de belangrijkste e-commerce evoluties binnen deze sectoren. Ontdek de laatste e-commerce trends in België. Leer wat jouw (potentiële) klanten verwachten van een online boeking site? Doorloop een praktische vragen- en actielijst om te starten met e-commerce. Ontdek hoe andere reis- en autocarbedrijven betere resultaten halen d.m.v. e-commerce. Stel jouw specifieke e-commerce vragen aan een panel van experten. Dinsdag 18 september 2018 Voor alle autocar-ondernemers en -personeel die reeds bezig zijn met e-commerce of hiermee willen starten om hun resultaten te verbeteren. Jelle Van Winckel Jelle groeide op tussen de bussen van het bedrijf van zijn vader, Demerstee. Na zijn studies handelsingenieur besloot hij de familietraditie voort te zetten en werd zo de vijfde generatie in de bus- en autocarsector. Maar in plaats van te proberen alle klanten naar Demerstee te krijgen, koos hij ervoor de hele sector vooruit te willen helpen door bedrijven te helpen automatiseren en digitaliseren. De focus daarbij ligt op veiligheid, efficiënte bedrijfsprocessen en de beleving van reizigers. Greet De Kocker Greet startte als Handelingenieur bij de Kredietbank (huidige KBC). Daarna deed ze 8 jaar ervaring op als marketing manager in de energiesector. Als directeur van BDMA (de Belgian Direct Marketing Association) bloeide haar wereld en fijne professionele kring open. Een wereld die ze nu nog steeds een warm hart toedraagt als directeur van SafeShops.be.

4 SESSIE 2 Zonder duidelijke doelen, geen goede E-commerce website Tijdens deze sessie leer je hoe je duidelijke website doelen kan bepalen, hoe je prioriteiten kan stellen en hoe je deze vertaalt naar inhoud en goede functionaliteiten. Daarnaast gaan we samen bekijken hoe je deze doelstellingen optimaliseert aan de hand van een paar specifieke websites. Tenslotte bekijken we samen hoe jij de juiste digitale kanalen kan gebruiken om nieuwe klanten te bereiken. Hoe bepaal je jouw website doelen? Wat zijn de opties en hoe doe je dit? Hoe vertaal je deze doelen naar goede content, functionaliteiten en beleving? Bepaal wie jouw doelgroepen zijn en hoe je die kan bereiken via Facebook, Google en andere mogelijkheden? Ervaar op basis van voorbeelden hoe je optimaal leads genereert en converteert. Leer hoe je snel en makkelijk uw website doelen en digitale marketing acties meet en bijstuurt. Dinsdag 16 oktober 2018 Voor alle autocar-ondernemers en -personeel die hun website strategie en een digitaal plan willen opzetten of herbekijken Wil je nog meer halen uit deze sessie? Geef bij de inschrijving aan dat je jouw bedrijf of website als voorbeeld tijdens de sessies wil laten dienen. Zo krijg je nog meer feedback op maat! Cis Scherpereel Cis wil àlles weten over je klant en neemt je mee in de zoektocht naar je werkelijk unieke factor. Zijn brede e-commerce ervaring zet je op weg naar een succesvol online businessplan. Hij is ook een ervaren spreker en auteur van De people factor in e-commerce.

5 SESSIE 3 De must-haves van elke goede E-commerce website Tijdens deze sessies leer je wat de basis principes zijn van een goed werkende e-commerce website. Daarnaast leer je op een praktische manier hoe je een aantal handige tools kan gebruiken om het succes van jouw website zelf te meten, bij te sturen en te optimaliseren. Dit is een sessie vol handige tips en demonstraties. Leer op basis van praktische voorbeelden hoe je de resultaten van een site kan verbeteren Leer de basis van zoekmachine marketing en hoe je dat kan meten en verbeteren Ontdek hoe je zelf Google Analytics kan implementeren en gebruiken in jouw organisatie Ervaar de kracht van een aantal praktische tools en programma s om leads te genereren en uw online resultaten te verbeteren Dinsdag 20 november 2018 Voor autocar-ondernemers en hun personeel die actief willen leren hoe ze hun website en digitale marketing willen meten en verbeteren aan de hand van praktische tools. Herman Maes Herman Maes is al vele jaren in de online marketing wereld te vinden als blogger, teamlead bij digital agency Intracto, docent en expert van de Digitale Versnelling. Aan de hand van praktische voorbeelden, cases en eigen marketing ervaringen zorgt hij ervoor dat je met een volle to-do-lijst terug naar huis gaat.

6 SESSIE 4 Hoe kan je snel en goedkoop starten met een nieuwe website en digitale marketing? In deze sessie is het tijd voor actie! Tijdens deze demo & doe sessie krijg je een overzicht van digitale oplossingen die je toelaten om snel en efficiënt een nieuwe website te bouwen, om jouw social media acties te automatiseren en om goede nieuwsbrieven op te maken en te versturen. Ervaar hoe je snel en eenvoudig een goede website kan opzetten Leer hoe je een drukke agenda en social media campagnes kan combineren Leer hoe je snel en praktisch nieuwsbrieven kan maken, versturen en bijsturen Dinsdag 18 december 2018 Voor al wie instaat voor de opzet en het beheer van uw website, uw social media campagnes en digitale nieuwsbrieven Ilse Van Eetvelde Ilse adviseert en begeleidt ondernemers en bedrijven die digitale communicatie slim en succesvol willen inzetten. Ilse heeft een zeer ruime ervaring opgebouwd in alle aspecten van online marketing. Haar aanpak is no-nonsense en realistisch maar ook ambitieus en gedreven.

7 SESSIE 5 Haal meer uit uw bestaande E-commerce website Tijdens deze sessie gaan we eerst de website doelstellingen bepalen. Op basis hiervan zal je leren hoe je deze doelstellingen kan omzetten naar conversie-doelen en hoe je deze kan meten en optimaliseren. Daarnaast leer je aan de hand van praktische voorbeelden en cases hoe je jouw conversie kan verhogen en hoe je via jouw website nog meer bezoekers, leads en verkoop kan genereren. Leer hoe je jouw website doelstellingen bepaalt en deze vertaalt naar een optimale beleving bij uw klanten Leer hoe je de conversie-doelen van uw site snel en éénvoudig kan meten, evalueren en optimaliseren Leer wat conversie-killers en conversiemakers zijn aan de hand van praktische voorbeelden en cases Leer hoe je jouw specifieke website verder kan verbeteren Dinsdag 22 januari 2019 Voor autocar ondernemers en hun personeel die van experten willen leren hoe ze hun digitale doelen kunnen bepalen, meten en verbeteren. Wil je nog meer halen uit deze sessie? Geef bij de inschrijving aan dat je jouw bedrijf of website als voorbeeld tijdens de sessies wil laten dienen. Zo krijg je nog meer feedback op maat! Lonneke Spinhof Lonneke is altijd gefascineerd geweest door de manier waarop mensen interageren met producten en hun interfaces. De beste producten zijn diegenen die gebruikt worden zonder na te denken en het leven van de gebruiker verbeteren. Ze richtte Humix op en leidt nu een multi-gedisciplineerd team van web analisten, conversie specialisten en UX ers.

8 SESSIE 6 8 tools die uw onderneming digitaal versnellen Tijdens deze sessie leer je van verschillende bedrijven welke oplossingen er bestaan om jouw onderneming verder te digitaliseren en te automatiseren. De presentaties zullen gegeven worden door bedrijven die deze oplossingen aanbieden, maar ook door experten binnen de (bus)reis-sector. De inhoud zal gericht zijn op praktische oplossingen en voorbeelden die je kunnen helpen om sneller te schakelen in de digitale wereld. Leer interessante digitale oplossingen kennen om uw e-commerce en autocar-producten te automatiseren Stel vragen over uw dagdagelijkse operationele uitdagingen aan specialisten en ontdek hoe hun oplossingen kunnen helpen Leer meer over de specifieke ervaringen van autocar-ondernemingen die deze tools reeds gebruiken Ontdek hoe je digitaal kan versnellen op het vlak van e-betalingen, tourpakketten, prijszetting, personeels-en autocarplanning, offerte-generaties, digitale incasso systemen,... Dinsdag 19 februari 2019 Voor autocar ondernemers die willen ontdekken welke tools kunnen bijdragen aan de automatisering en digitalisering van hun bedrijf en aanbod. Wil je nog meer halen uit deze sessie? Geef aan wat jouw grootste uitdagingen zijn op het vlak van e-commerce en digitale automatisering. Zo kunnen we gerichte antwoorden voor jullie vinden. Zo krijg je nog meer inhoud op maat! 8 sprekers, 8 oplossingen voor uw organisatie Tijdens deze sessie gaan we speed-daten. 8 bedrijven en hun vertegenwoordigers gaan jullie telkens 20 minuten inspireren over de e-commerce mogelijkheden van hun producten en diensten. We zetten hierbij in op praktische toepassingen voor de autocar sector.

9 SESSIE 7 E-commerce wetgeving & juridisch kader Tijdens deze sessie leer je welk juridisch kader je moet respecteren als je met e-commerce aan de slag gaat. Samen met juridische experts gaan we dieper in op jullie rechten en plichten als e-commerce onderneming. Uiteraard komt ook GDPR ruimschoots aan bod en zullen we op basis van een GDPRstappenplan, praktische aanbevelingen en tools aanreiken om aan alle vereisten te voldoen. Ontdek binnen welke juridisch kader je best kan werken Leer wat jouw belangrijkste e-commerce rechten en plichten zijn Ontvang een overzicht van praktische tips, tricks, tools en teksten die je snel op weg helpen. Leer welke impact de nieuwe Privacy wetgeving (GDPR) op jouw organisatie heeft. Stel uw specifieke vragen een juridisch expert. Dinsdag 19 maart 2019 Voor autocar ondernemers die willen ontdekken wat het juridisch speelveld is waarin e-commerce bedrijven zich bevinden Wil je nog meer halen uit deze sessie? Geef bij inschrijving aan welke specifieke vragen en uitdagingen je hebt op het vlak privacy- en e-commerce wetgeving. Bart Van den Brande Bart is managing partner van advocaten associatie Sirius Legal. Sirius Legal is een advocatenkantoor dat zich in het bijzonder toelegt op e-commerce, internetrecht en nieuwe technologieën, intellectuele eigendom, databescherming en consumentenbescherming en reisrecht. Bart is Data Protection Officer en een veel gevraagd gastlector bij meerdere Vlaamse universiteiten en hogescholen.

10 SESSIE 8 Innovator E-commerce 4.0 Hoe digitale innovaties de autocarsector kunnen veranderen In deze sessie kan je zelf ervaren hoe digitale innovaties zoals marketing automatisatie, IoT (Internet of Things), Artificiële Intelligentie, Blockchain en Chatbots de reis- en autocar-sector kunnen en zullen beïnvloeden. We willen jullie bewust maken van de nieuwe digitale mogelijkheden die we als sector moeten omarmen om onze toekomstige groei te kunnen verzekeren. Leer hoe marketing automation uw klantentrouw kan verhogen en de gebruikerservaring kan verbeteren. Ervaar wat digitale innovaties zoals AI, Blockchain, Voice Assistants edm. voor de reissector (en autocar-sector) kunnen betekenen. Leer hoe het concept human digitalisation uw bedrijf zal onderscheiden van de concurrentie. Dinsdag 16 april 2019 Voor autocar ondernemers die willen ontdekken hoe nieuwe technologieën de sector zullen beïnvloeden en hoe je deze zelf kan inzetten om verder te groeien. Tijdens deze sessie gaan we jullie inspireren met wat de nieuwste technologie voor uw autocar onderneming kan betekenen. We gaan dieper in op de mogelijkheden van nieuwe, opkomende technologieën en laten zien hoe deze andere sectoren reeds significant veranderd hebben.

11 Overzicht van workshops en info sessies Praktisch: schrijf je in op één of meerdere sessies die bij jou noden aansluiten. Je kan aansluiten bij elke sessie zonder deel te hebben genomen aan een vorige. INHOUD NIVEAU SESSIES DATUM SESSIE 1: Start to E-com feiten, inzichten, cases en stappenplannen om te starten met e-commerce SESSIE 2: Zonder duidelijke doelen, geen goede E-commerce website SESSIE 3: De must-haves van elke goede e-commerce website SESSIE 4: Hoe kan je snel en goedkoop starten met een nieuwe website en digitale marketing? SESSIE 5: Haal meer uit uw bestaande E-commerce website SESSIE 6: 8 tools die uw onderneming digitaal versnellen SESSIE 7: E-commerce wetgeving & juridisch kader SESSIE 8: E-commerce 4.0 Hoe digitale innovaties de autocarsector kunnen veranderen Intro Innovator 14u-17u30 18/09/ u-17u30 16/10/ u-17u30 20/11/ u-17u30 18/12/ u-17u30 22/01/ u-17u30 19/02/ u-17u30 19/03/ u-17u30 16/04/2019 Alle sessies gaan door in Hotel Serwir te Sint-Niklaas Hotel Serwir - Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas, België Schrijf in op

12 In samenwerking met

we gebruiken verouderde marketingtechnieken

we gebruiken verouderde marketingtechnieken we gebruiken verouderde marketingtechnieken Yes, I know Trying to compensate and stuff Christoph Vandewiele is innovatieadviseur en -onderzoeker. Bij Memori focust Christoph op projecten rond innovaties

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Kennisevent. beter zichtbaar online

Kennisevent. beter zichtbaar online Kennisevent beter zichtbaar online GIJS NILLESSEN Agenda 15:30-16:00 16:00-16:45 16:45-17:45 17:45-18:15 18:15-19:00 19:00-19:30 19:30-20:30 intro Online zichtbaarheid sessie 1 Beter zichtbaar door SEO

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing

De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing De 5 meest gemaakte fouten in Facebook marketing Webinar Smartfanpage 26-07 Volgende Wie ben ik? 25 jaar International Business gestudeerd 3,5 jaar actief in software ontwikkeling en online marketing 2014

Nadere informatie

Business Brochure. Maak kennis met onze services TESWIK

Business Brochure. Maak kennis met onze services TESWIK C R E AT I VE M A R K E T I N G Business Brochure Maak kennis met onze services Teswik is jouw brug naar een succesvol online profiel. Wij zorgen ervoor dat jouw online boodschap aankomt, jouw klanten

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

SafeShops.be voor webdevelopers?

SafeShops.be voor webdevelopers? SafeShops.be voor webdevelopers? SafeShops.be voor webdevelopers? Voor jou als webdeveloper is een correcte, up-to-date service naar je klant van fundamenteel belang. In een sector in volle groei met regelmatig

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee DATUM September 2018 AUTEUR Henno van de Hee Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 2 SCAN & PLAN Scan Plan 3 DIENSTVERLENING Advies Uitvoering Introductie 1STEP INTO MY GEAR Online marketing is een relatief nieuw

Nadere informatie

Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model

Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model Egan van Doorn Senior Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Stand van zaken, Web Analytics

Nadere informatie

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep

Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Workshop gevonden worden door mijn doelgroep Nooit meer koude acquisitie Kennismakingsbrochure Bloemen maken nectar die precies de gewenste doelgroep aantrekt Wat is jouw nectar? Inhoud 1. Voor wie is

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

Contentmarketing @ Deli XL

Contentmarketing @ Deli XL Anouk Beeren, manager e commerce & merchandising Contentmarketing @ Deli XL Page 1 Page 2 Anouk Beeren Anouk Beeren Manager e-commerce & merchandising @AnoukOnline Page 3 Onderwerpen Achtergrond van de

Nadere informatie

Pascal van Zandvoort. directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar)

Pascal van Zandvoort. directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar) welkom Pascal van Zandvoort directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar) Onze ervaringen Meer dan 15 jaar ervaring met softwareontwikkeling, internet en online. Meer dan

Nadere informatie

XPO DISCOVER & LEARN ALL ABOUT THE LATEST TRENDS IN E-COMMERCE

XPO DISCOVER & LEARN ALL ABOUT THE LATEST TRENDS IN E-COMMERCE E-Commerce Xpo met foto Ruben zittend op zijn gele poef met laptop en casual(idem uitnodigingskaarten) 14 & 15 oktober 2019 Kortrijk Xpo XPO DISCOVER & LEARN ALL ABOUT THE LATEST TRENDS IN E-COMMERCE 14

Nadere informatie

Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper

Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Tom Zoethout Internet Marketing Specialist Internet Marketing als onderdeel van de bedrijfsvoering 2 1 Internet Marketing als onderdeel van de

Nadere informatie

TRENDS EN INNOVATIE IN FONDSENWERVING. Ellen Janssens & Cynthia van der Heyden

TRENDS EN INNOVATIE IN FONDSENWERVING. Ellen Janssens & Cynthia van der Heyden TRENDS EN INNOVATIE IN FONDSENWERVING SPREKERS: MODERATOR: Ellen Janssens & Cynthia van der Heyden Marie-Claire de Waal HOE VOLG JE DIT WEBINAR? 2 Onze collega s van de service desk helpen je graag: Niels

Nadere informatie

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen actiegerichte dashboards... 3 Dashboards in Google Data Studio: instructie + tips... 5 Afsluitende tips voor de

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Introductie Bèta versie

Introductie Bèta versie Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat is een cohortanalyse?... 4 Cohortcontroles... 5 1. Cohort Type/Cohorttype... 6 2. Cohort Size/ Cohortgrootte... 7 3. Metric/Statistiek... 7 4. Date range/periode... 8

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Conversie marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan

Nadere informatie

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website»

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website» E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY BRENG JE KENNIS NAAR EEN HOGER NIVEAU MET DE DIGITAL MARKETING ACADEMY Nieuwe technologieën en media leiden tot veranderingen van business modellen, concurrentieveld

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Werkboek LES 1. Je eerste E-Learning Programma

Werkboek LES 1. Je eerste E-Learning Programma Werkboek LES 1 Je eerste E-Learning Programma 1 LES 1 Wat e-learning voor jou als trainer of consultant kan betekenen en ook voor je klanten en de deelnemers aan je programma s. Les 1 2 Voor wie is e-learning

Nadere informatie

Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer!

Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer! Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer! Geniet bovendien tot 40% korting dankzij de KMO-Portefeuille DIGITAL marketing AGENCY w w w. k i n g s b e r r

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

MARKETINGPORTFOLIO 2019

MARKETINGPORTFOLIO 2019 MARKETINGPORTFOLIO 2019 VAAR UW EIGEN KOERS www.exclusive-networks.nl MARKETINGPORTFOLIO 2019 MARKETINGPORTFOLIO MARKETING ACTIVITEITEN Een overzicht van de diverse marketing opties voor u als reseller

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Factsheet LABS Mirabeau

Factsheet LABS Mirabeau Factsheet LABS Mirabeau LABS We helpen u met nieuwe innovaties om relevant te blijven in de digitale wereld De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten sluiten nieuwe technologie tegenwoordig

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites

Jouw Training Online. Wiepke de Jong. Online Business Trainer Online Training Websites Jouw Training Online Wiepke de Jong Online Business Trainer Online Training Websites INLEIDING BEDRIJFSLEVEN DIENST INNOVATIE MARKETING PROCES VERBETERING INTERNET MOGELIJKHEDEN JOUW TRAINING ONLINE INTERNET

Nadere informatie

Social media. by Gazeuse

Social media. by Gazeuse Social media by Gazeuse Wat is social media? Verzamelnaam voor alle internet-toepassingen om informatie met elkaar te delen Het betreft informatie in de vorm van: tekst (nieuws, artikelen) geluid (podcasts,

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay

Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay Wie is Netstar? Netstar is uw Online Media Partner gespecialiseerd in Hotels - Campings - Vakantieparken - Resorts B&B - Vakantiehuizen - Attracties

Nadere informatie

YOUR ONLINE MEDIAPARTNER IN HOSPITALITY

YOUR ONLINE MEDIAPARTNER IN HOSPITALITY NIEUW! COMPLEET ONLINE MARKETINGPAKKET NO CURE NO PAY WIE IS NETSTAR? Netstar is uw Online Media Partner gespecialiseerd in Hotels - Campings - Vakantieparken - Resorts B&B - Vakantiehuizen - Attracties

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

SCHOOL OF VENUES 2018

SCHOOL OF VENUES 2018 SCHOOL OF VENUES 2018 PROGRAMMA 2018 ISSUE #1 / MONTH 2018 BESTE LOCATIELEDEN VAN CLC-VECTA, Levenslang leren en locaties die dromen najagen. Die zien wij graag in onze klas. Is dat passie? Wij denken

Nadere informatie

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Do s en dont s van Lifetime value (klantwaarde)... 2 Het nieuwe lifetime value rapport: uitleg + tips...

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

Dit is samenvatting van versie 1.1 van het e-book Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper

Dit is samenvatting van versie 1.1 van het e-book Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Dit is samenvatting van versie 1.1 van het e-book Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports

Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Social Media en webanalyse Social media analytics en Social reports Roel Willems Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Wat is Social Media Waarom Social Media marketing Social media web

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

Marketing Automation. Tips voor starters

Marketing Automation. Tips voor starters Marketing Automation Tips voor starters Zodra we starten met Marketing Automation, opent er zich een wereld van nieuwe marketing en verkoop mogelijkheden. Marketing automation biedt meer mogelijkheden

Nadere informatie

OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING DIGITAL MARKETING STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» WORD DIGITAL LEADER EN LEID JE ORGANISATIE DOOR DE DIGITALE TRANSFORMATIE Door de opkomst van nieuwe technologieën

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Web Analytics. Yonego 17 november 2011

Web Analytics. Yonego 17 november 2011 Yonego 17 november 2011 1 Do not put your faith in what statistics say until you have carefully considered what they do not say. William W. Watt 2 Meten = Weten 3 Google Analytics: Bezoek 4 Google Analytics:

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling E-Commerce E-Commerce: Snelst groeiende omzet: De omzet via internet groeit spectaculair. Zowel consumenten als bedrijven weten steeds beter hun weg te vinden op internet. Internet biedt veel voordelen:

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld

Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld Een korte introductie HotelSpecials is onderdeel van Hotel Booker B.V., dé specialist met 15 jaar ervaring in de hotelbranche.

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH HOE PAST BLOCKCHAIN IN DE INNOVATIESTRATEGIE VAN JOUW ORGANISATIE? NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Blockchain geldt als dé grote belofte als het gaat om innovatie

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 13 oktober 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B...

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

90% omzetstijging binnen 6 maanden. Evoworks e-commerce marketing 2018

90% omzetstijging binnen 6 maanden. Evoworks e-commerce marketing 2018 90% omzetstijging binnen 6 maanden Evoworks e-commerce marketing 2018 Frank Engelen Team lead Maikel Huurneman Directeur MaringtonR frank.engelen@evoworks.nl www.evoworks.nl info@marington.nl www.marington.nl

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

w h w jouw beste jaar dromen versus praktijk tips

w h w jouw beste jaar dromen versus praktijk tips w h w jouw beste jaar dromen versus praktijk tips essentie zo min mogelijk ruis tussen hoe jij jezelf profileert versus hoe jouw ideale doelgroep jou(w dienst) beoordeelt Waarom doe je wat je doet? Waarom

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Cursus SEO-teksten schrijven

Cursus SEO-teksten schrijven Cursus SEO-teksten schrijven Inleiding Jij wilt het, je concurrent wil het en ik, ik wil het ook. Wat? Scoren op de beste zoekwoorden. En waarom? Omdat ook jij, duizenden bezoekers naar een website wilt

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

How to use data to win with online recruitment marketing

How to use data to win with online recruitment marketing How to use data to win with online recruitment marketing Bron : website Conclusion and not violate the law Korte introductie over ons Laura Brouwer (Conclusion) Senior Advisor Employer Branding René Bolier

Nadere informatie

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring TIPS voor samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST Petra Fehring Checklist bij het boek Experttips voor samenwerken met een Virtueel Assistent Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf

Nadere informatie

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?"

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen? 8 Succesfactoren om online geld te verdienen "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?" Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen

Nadere informatie

De magie van marketing = meer business

De magie van marketing = meer business De magie van marketing = meer business Jos Maassen Make Marketing Magic Agenda Huidige markt Accountants Hoe zorgt marketing voor meer business? De aanbieding van Exact Marketing abonnement Marketingscan,

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Marketing van uw eigen boek

Marketing van uw eigen boek Relatiedag 2013 Relatiedag 2013 Sessie: Marketing van uw eigen boek Jos Groenendaal Marketing 10/25/2013 2 Marketing van uw eigen boek In deze sessie: 1. Gaan we het zo praktisch mogelijk houden 2. Gaan

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

Do s & Don ts Social Media

Do s & Don ts Social Media Do s & Don ts Social Media Een korte introductie Kirsten Baane, oprichter ZorgPromotor & FysioPromotor Huisstijlontwikkeling en huisstijlelementen Website bouw Social Media beheer Google Vindbaarheid Narrowcasting

Nadere informatie

Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig.

Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig. CHRIS VERMEULEN LES 5 Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig. Online Strategie Roadmap "Hoop is iets geweldigs. Maar hoop is geen strategie." LES 5 Een website alleen is niet genoeg.

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

De T van toekomst en techniek: relevante digitale oplossingen en slim zoeken in juridische informatie

De T van toekomst en techniek: relevante digitale oplossingen en slim zoeken in juridische informatie : relevante digitale oplossingen en slim zoeken in juridische informatie Peter Backx en Bas Roest Wolters Kluwer Nederland Relevante digitale oplossingen Peter Backx Manager Strategie en Innovatie Wolters

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

De agenda voor vandaag

De agenda voor vandaag WAAR GAAN WE HET OVER HEBBEN? De agenda voor vandaag Introductie Smartner Ontwikkelingen 360 Commerce Onze visie Cases: Coolblue / Hunkemöller / Macron Smartnerships Workshop WIE BEN IK? Adviseur digital

Nadere informatie

LOGIES VORMEN EEN CRUCIALE SCHAKEL IN DE CUSTOMER JOURNEY VAN DE TOERIST EN DUS OOK IN DE ALGEMENE TEVREDENHEID VAN ZIJN BEZOEK.

LOGIES VORMEN EEN CRUCIALE SCHAKEL IN DE CUSTOMER JOURNEY VAN DE TOERIST EN DUS OOK IN DE ALGEMENE TEVREDENHEID VAN ZIJN BEZOEK. LOGIES VORMEN EEN CRUCIALE SCHAKEL IN DE CUSTOMER JOURNEY VAN DE TOERIST EN DUS OOK IN DE ALGEMENE TEVREDENHEID VAN ZIJN BEZOEK. 1 Met het initiatief 'Kwaliteit in logies' zet Toerisme Vlaanderen specifiek

Nadere informatie