GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE UUR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE 20.00 UUR."

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Bruno Stevenheydens, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester, Raf Van Roeyen en Filip Kegels, schepenen; Ludo De Block, Roger Heirwegh, Jozef Schelfhout, Werner Maes, Johan Smet, Ernest Smet, André Buyl, Luk Smet, Jan Weyers, Marleen Goeminne, Veerle Vincke, Ann Cools, Elise Balliauw, Jurgen De Kerf, Lien Van Dooren, Marina Apers, Hilde Maes, Issam Benali, Jan Van De Perre, Charlotte Van Strydonck en Geert Noppe, raadsleden. Jan Noppe, secretaris. Schepen Dirk Van Esbroeck was afwezig en werd verontschuldigd. De raadsleden Guy Tindemans, Luc Maes, Kristien Hulstaert, Dominique Tielens en Filip Hendrickx waren afwezig en werden verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Openbare zitting. D 01 D 01 D 03 D 50 D Goedkeuring van het verslag van voorgaande zitting. 02. OCMW-Beveren: jaarrekening en -verslag dj kennisgeving. 03. Wijzigingen aan het politiereglement inzake Gemeentelijke Administratieve Sancties. 04. Wijzigingen prioriteitenlijst voor aankopen materiaal voor de gemeentelijke brandweerdienst. 05. Goedkeuring wegenis- en rioleringswerken in de verkaveling Berghoekwegel te Melsele. 06. Vaststelling lastvoorwaarden aanstellen ontwerper voor uitvoeren wegen- en rioleringswerken in A. Farnèselaan (deel tussen N70 en Keizer Karelstraat) en het aanleggen van een fietspad tussen de nieuwe wijk Viergemeet en de A. Farnèselaan te Melsele. 07. Goedkeuring wijziging overeenkomst en verrekeningen 1 & 2 voor riool- en wegenwerken, Kallobaan te Beveren. 08. Goedkeuring verrekening en eindafrekening voor afbraak woningen Gentseweg 2/4 te Beveren en Dorpsstraat 83 te Kieldrecht. 09. Vaststelling lastvoorwaarden uitvoeren verkeerskundige werken. 10. Vaststelling lastvoorwaarden voor huur medische zuurstofflessen, periode tot

2 11. Vaststelling lastvoorwaarden aankoop 2 interventievoertuigen voor lokale politie Beveren. 12. Goedkeuring wijziging overeenkomst en verrekening 3 voor uitbreiding KMO-zone Doornpark te Beveren gronden met asbest. D Realisatie verkaveling Snoeckstraat Melsele: goedkeuring overeenkomst aankoop grond + tussenkomst in werken. 14. Aankoop van een pand, Klapperstraat 135A te Beveren. 15. Aankoop gronden in het kader van de heraanleg Keizerstraat/Heirbaan te Haasdonk: a) Loten 201, 202 en 203; b) Lot 205; c) Lot 209; d) Lot 210; e) Lot 211; D 01 D 11 15bis: Ten verzoeke van de Groen-Sp.a fractie: Motie tot stopzetting van de steun van de gemeente Beveren aan het PRUP Glastuinbouwzone Melsele. Geheime zitting Personeel lokale politie Beveren: vaststelling juiste datum van indiensttreding van 1 calogmedewerker, niveau B, consulent ICT. 17. Beroepspersoneel gemeentelijke brandweer Beveren: a) benoeming in vaste dienst van brandweerman-ambulancier; b) verlenging stageperiode brandweerman-ambulancier (4); c) ontslag stagiair-brandweerman. 18. Vrijwilligerspersoneel gemeentelijke brandweer Beveren: verlenging tewerkstelling brandweerman-vrijwilliger met 1 jaar. Openbare zitting: 01. De voorzitter verwelkomt de raadsleden en het publiek en opent vervolgens de gemeenteraadszitting van heden. Secretaris Noppe leest het verslag van de zitting van maandag 01 juli 2013 voor. Door alle raadsleden wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegd verslag van de gemeenteraadszitting van 01 juli Vervolgens start de voorzitter de zitting met het vragenkwartiertje.

3 - Raadslid De Block, Groen-Sp.a-fractie, heeft één vraag. Een drietal weken geleden werd een groot stuk van het bosje op de Houten Verdommenis gekapt tot verwondering van de omwonenden. Op de gemeenteraad werd met eenparigheid van stemmen goedgekeurd dat op die plaats een nieuw lokaal voor de scouts zou komen. De mensen uit de buurt waren daarvan verwittigd, maar zij dachten allemaal dat dit lokaal zou komen op de open plek die in dat bosje was. Een groot gedeelte van de bomen werd gekapt. Raadslid De Block vraagt of de bevoegde schepen overleg zou willen plegen met de omwonenden, omdat zij onvoldoende op de hoogte zijn van de plannen. Hij vraagt ook dat men, naar toekomstige mogelijke problemen toe, zo snel mogelijk het verwijderde groen zou vervangen. Men kan eventueel kiezen voor snelgroeiende planten of houtwallen om de buurt een stukje af te schermen, zodat men goed kan werken. Eens het lokaal klaar is, zou het voor de goede werking van de jeugdbeweging nuttig zijn dat er overleg zou zijn tussen de leiding en de omwonenden. Schepen Kegels antwoordt dat er inderdaad heel wat vragen waren over het kappen van de bomen op die plaats. Bij de inplanting van het gebouw was er geen goed overleg geweest en de inplanting van het lokaal was effectief op de plaats waar die bomen stonden. Ondertussen is er voor de heraanplanting overleg geweest met de scouts zelf. De schepen zal het punt meenemen en de bezorgdheid en de vragen van de inwoners proberen te beantwoorden. Er was de voorbije week al overleg tussen de omwonenden en de groendienst. Er zijn al vragen beantwoord, maar de schepen zal nagaan of er nog vragen onbeantwoord gebleven zijn.

4 - Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft een vraag betreffende de staat van de wegbermen langsheen de landelijke wegen. In Vrasene zijn er een aantal straten waar er in de baan een aantal diepe putten zijn. De Boerenstraat is aan de rechterkant volledig kapotgereden. Het raadslid vraagt om nu van het droge weer gebruik te maken tot herstelling van een aantal wegen. In de Boerenstraat zijn er een aantal serieuze putten. In Vrasene zijn het vooral de Steenbeekstraat en de Kouterstraat. Schepen Van Roeyen antwoordt dat onze diensten dit regelmatig nakijken. De diensten zijn volop met de herstellingen bezig. De schepen zal de aandacht nog eens vestigen op de genoemde straten en daar waar het nodig is. - Raadslid Goeminne, CD&V-fractie, wenst het probleem van feestzaal Het Centrum te Kieldrecht ter sprake te brengen. Deze zaal is eigendom van de parochie, maar de huurder (traiteur) wenst er mee te stoppen en zijn contract op te zeggen. Er rijzen heel wat vragen bij de inwoners van Kieldrecht. De bezetting van de zaal was en is nog altijd groot. Er waren heel wat koffietafels, trouwfeesten, jubileumfeesten, verjaardagsfeesten en niet te vergeten heel wat privé-feestjes. Deze zaal is ook altijd een plaats geweest waar veel verenigingen terecht konden voor hun startvergaderingen, kerstfeestjes en andere activiteiten. Ook het ACV en de CM zijn hier in ondergebracht. Als Het Centrum wordt gesloten, is er voor Kieldrecht wel een probleem. Verschillende verenigingen zoals de Verzamelaarsvrienden, het Rode Kruis, Ziekenzorg en Okra hebben al een aanvraag ingediend om in Ermenrike een plaats te krijgen.

5 Er zullen ongetwijfeld nog vele andere verenigingen volgen. Ermenrike is een cultureel centrum met een hoge bezetting en qua faciliteiten eigenlijk niet geschikt om maaltijden te geven. Het raadslid vraagt wat er gaat gebeuren met Het Centrum. Waar moeten al die verenigingen nu terecht? Kieldrecht is een bruisende gemeente, maar de verenigingen moeten wel onderdak kunnen vinden. Schepen Stevenheydens vindt het een terechte bekommernis. Vorige week heeft de schepen overleg gehad met de dienst en een aantal ambtenaren. We zijn momenteel aan het oplijsten hoeveel feesten er jaarlijks zijn en welke categorieën er doorgingen in Het Centrum. We gaan overleg plegen met de plaatselijke Culturele Raad en met de verenigingen. Daarna zal de schepen dit aan het college voorleggen. Momenteel wordt alles geïnventariseerd en het nodige zal ondernomen worden. Het is nu nog te vroeg om daar verder antwoorden op te geven. De schepen deelt de bekommernis van het raadslid voor het verenigingsleven van Kieldrecht. Schepen Deckers wil er nog een kleine aanvulling aan toevoegen. Het Centrum is op dit ogenblik niet van de parochie. De zaal is eigendom van het ACV. Er is nog overleg lopende. De eigenaar zou op dit ogenblik het centrum willen vervreemden. Alles is nog niet 100% zeker.

6 02. In toepassing van artikel 27, 2 van het gemeentedecreet verlaat schepen Dirk Van Esbroeck de zaal. De voorzitter geeft toelichting bij het jaarverslag en de jaarrekening dj van het OCMW Beveren. Het jaarverslag 2012 is samengesteld uit: Duiden van enkele verplichte algemene gegevens van het OCMW Beveren. Duiden van de activiteiten, enkele prestatiegegevens en de gerealiseerde doelstellingen voor het jaar 2012 per dienst/voorzieningen. Een financieel gedeelte waarin door de financieel beheerder een financiële analyse wordt gemaakt van de resultaten. De jaarrekening 2012 met de wettelijke tabellen. Het negatief resultaat bedraagt euro en de berekende gemeentelijke bijdrage bedraagt ,09 euro. Het geconsolideerde balanstotaal op bedraagt ,93 euro. Met algemeenheid van stemmen wordt kennis genomen van het jaarverslag en de jaarrekening dj van het OCMW Beveren. 03. De voorzitter geeft toelichting bij de voorgestelde wijzigingen aan het reglement met betrekking tot de Gemeentelijke Administratieve Sancties. De problematiek in Doel is genoeg bekend: graffiti, vandalisme, inbraak, sluikstorten, Via een aantal wijzigingen in het politiereglement zou er door de politie via GAS gemakkelijker kunnen opgetreden worden. Het spreekt voor zich dat deze wijzigingen zouden gelden op het gehele grondgebied van de gemeente Beveren. Beschadigingen (incl. graffiti) van zowel openbaar domein als privaat domein kan reeds via GAS worden afgehandeld. Hetzelfde geldt voor sluikstorten. Dit steeds onder voorbehoud dat het om kleine inbreuken gaat, gezien de grote inbreuken met grote kosten steeds gerechtelijk moeten worden afgehandeld. Enkel wat betreft het onregelmatig betreden van woningen, zijn er tot op heden nog geen bepalingen opgenomen.

7 Enkele gevallen dienen onderscheiden te worden: 1. Diefstal via inbraak. Wanneer men een (afgesloten) woning betreedt en aldaar zaken ontvreemdt, is men strafbaar en kan dit bijgevolg niet / nooit via GAS worden afgehandeld, maar via gerechtelijke weg. 2. Wanneer men zich enkel toegang verschaft tot een afgesloten woning, zou men de vernieling van de afsluiting (deur of (dichtgetimmerd) raam) wel via GAS kunnen afhandelen. Hiervoor is wel een wijziging van het politiereglement nodig. 3. Wanneer men zich toegang verschaft tot een niet afgesloten woning en er nog geen sprake is van kraken (= inrichten als woning), zou men het aanwezig zijn in de woning wel via GAS kunnen afhandelen. Hiervoor is wel een wijziging van het politiereglement nodig. Door alle raadsleden wordt kennis genomen van de voorgestelde wijzigingen aan het politiereglement. Met eenparigheid van stemmen gaat de raad akkoord met de voorgestelde wijzigingen aan het politiereglement inzake Gemeentelijke Administratieve Sancties. 04. Elk jaar dient de brandweer een voorstel te formuleren naar het ministerie toe om hun behoeften i.v.m. de aankoop van brandweermateriaal kenbaar te maken. Raadslid Weyers, N-VA-fractie, heeft hier zeker geen bezwaar tegen. Hij had graag in de toelichting een beetje meer uitleg bekomen. Hij had begrepen dat slechts een beperkt gedeelte van het materiaal met 75% wordt gesteund door het ministerie. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Voor SEVESO en de nucleaire dreiging is dit wel degelijk 100%. De burgemeester heeft daar geen enkel probleem mee. Dit is klassiek en komt regelmatig terug, waardoor de dienst geen verdere uitleg meer nodig acht. Die lijst gaat over materialen die aangekocht worden via het Federale niveau. De lijst moet regelmatig aangepast worden.

8 Die 100% is niet volledig correct, omdat het Seveso en het Nucleaire Fonds sterk verminderd is ten opzichte van vroeger. Er zijn wat verschuivingen gebeurd op federaal niveau. Vroeger waren dat serieuze percentages, maar dit is sterk verminderd. De brandweer moet een prioriteitenlijst opstellen. Deze aankopen gebeuren met steun van het ministerie. De bestaande lijst dient aangepast te worden naar de huidige noden van ons korps, maar ook in functie van de markten die dit jaar geopend worden door het ministerie. Het is elk jaar raden wat er op deze shortlist gezet wordt. Deze markten zijn bekend gemaakt en een voorstel van aankoop dient op zeer korte termijn overgemaakt te worden aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De aangepaste versie dient eerst ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad. Het ministerie heeft beslist dat er geen meerjarenplan meer opgemaakt zal worden in afwachting van de brandweerhervorming. Het aankoopprogramma van brandweermateriaal voor de periode blijft daarom van kracht en wordt jaar per jaar verlengd. De raad gaat algemeen akkoord met de voorgestelde wijzigingen aan de prioriteitenlijst voor de gemeentelijke brandweerdienst die de brandweer heeft doorgevoerd. 05. Op 30 april 2013 keurde de gemeenteraad het wegtracé goed voor de verkaveling Berghoekwegel te Melsele. Het college verleende in zitting van 17 juni 2013 een verkavelingsvergunning voor deze verkaveling. Het betreft een vergunning voor 58 bouwkavels met aanleg van nieuwe wegenis. Door de verkavelaars, Gerry Smet, Grote Markt 40 te 9120 Beveren en Interwaas, Lamstraat 113 te 9100 Sint-Niklaas, wordt nu het ontwerp voorgelegd voor het uitvoeren van de wegenis- en rioleringswerken. Met algemeenheid van stemmen hecht de raad goedkeuring aan het voorgelegde ontwerp voor het uitvoeren van de wegenis- en rioleringswerken in de verkaveling Berghoekwegel te Melsele. De kosten voor deze infrastructuurwerken vallen integraal ten laste van de verkavelaar.

9 06. De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt: vaststelling lastvoorwaarden aanstellen ontwerper voor uitvoeren wegen- en rioleringswerken in de A. Farnèselaan (deel tussen N70 en Keizer Karelstraat) en het aanleggen van een fietspad tussen de nieuwe wijk Viergemeet en de A. Farnèselaan te Melsele. Raadslid De Block, Groen-Sp.a-fractie, heeft hierover 2 vragen. In de voorwaarden is er sprake van om het fietspad tussen de wijk Viergemeet en de Farnèselaan al dan niet verhoogd aan te leggen. Hij vraagt hierover het standpunt van de gemeente. Het raadslid vraagt of het niet mogelijk was om die korte verbinding tussen de Gaverlandstraat en de Farnèselaan ook in dit dossier te steken of denkt men dit op een andere manier sneller te kunnen realiseren? Schepen Van Roeyen antwoordt het volgende. Voor de verbinding tussen de twee stukjes Farnèselaan is er eigenlijk al een plan klaar. Het ontwerp of het concept voor de Noord-Zuidverbinding is klaar. Het is nu de bedoeling dat de Oost-Westverbinding, die van voorbij de Guldenvliesstraat Gaverlandstraat, zo de verbinding maakt aan de bovenzijde van de KMO-zone naar het Viergemeet. Dit wordt in het ontwerp gestoken en daarbij ook de Noord-Zuidverbinding van de Farnèselaan richting N70. Het is precies de bedoeling om met één ontwerper het hele verhaal in één plaatje te kunnen krijgen, maar het éne stuk dat er niet inzit, is eigenlijk al klaar. Daar is er enkel nog het gekende probleem van eigendomsverwerving enz. Het verhoogd aanleggen heeft vooral betrekking op het feit dat de fietsverbinding voornamelijk in de rand van de Beekvallei zal terecht komen, dus op de hoogste kant.

10 Daar zit mogelijks ook nog een zone bij waar een buffering van water moet gebeuren. Aan het concept van het verhoogd aanleggen op die plaats zal de ontwerper een oplossing moeten geven. We zoeken naar een comfortabele, veilige fietsverbinding, maar die rekening houdt met een zone die mogelijks, in bepaalde periodes van het jaar, water zal krijgen en waar we letterlijk hoger moeten fietsen. Raadslid De Block vindt het verhoogd aanleggen een zeer goede mogelijkheid om een bijkomende buffercapaciteit te creëren. De schepen antwoordt dat het hele plaatje zal meegenomen worden en vandaar die bepaling in het bestek. Het deel van de Alexander Farnèselaan tussen de N70 en de Keizer Karelstraat beschikt over geen voetpaden en de riolering en de rijbaan is te smal. De aanleg van een volledig uitgeruste weg is noodzakelijk, gelet ook op de aanleg van geplande verkavelingen in de omgeving. Tevens is het wenselijk dat er een veilige fietsverbinding wordt aangelegd tussen de nieuw wijk Viergemeet en de A. Farnèselaan, langs de beekvallei. Voor beide werken dient er een nieuw rooi- en onteigeningsplan opgemaakt te worden. Gelet op de omvang van deze werken is de aanstelling van een deskundig ontwerper vereist. Unaniem beslist de raad principieel tot het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Farnèselaan (deel tussen de N70 en de Keizerkarelstraat) en het aanleggen van een fietsverbinding tussen de wijk Viergemeet en de Farnèselaan. Goedkeuring wordt gehecht aan het voorgelegd ontwerp alsook aan de geraamde uitgave voor de erelonen ten bedrage van ,83 euro inclusief btw. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen.

11 De gemeenteraad verleent het college toelating om de buitengewone uitgaven die met leningen gefinancierd worden, te prefinancieren met eigen middelen en/of thesauriebewijzen, voor zover de kasvoorraad van de gemeente dit toelaat. 07. De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt: goedkeuring wijziging overeenkomst en verrekeningen 1 & 2 voor riool- en wegenwerken, Kallobaan te Beveren. Raadslid De Block, Groen-Sp.a-fractie, heeft hier een aantal vragen bij. Het raadslid is er van overtuigd dat het dossier van de Kallobaan een complex dossier was, gezien de memorie van toelichting met alle verschillende afwijkingen. De fractie had daar graag sneller iets meer uitleg over gekregen. De periode voor en na de verkiezingen is niet geschikt om over dit soort van dossiers uitleg te geven. Het is een complex dossier en we moeten vaststellen dat men, vόόr men aan de werken begint, met de ontwerper en de technische diensten een aantal problemen niet vaststelt. Hier mag men uit besluiten dat het dossier niet 100% goed voorbereid is. De fractie stelt zich dan ook de vraag of men dergelijke grote werken, waar men zichzelf geen meester over ziet, niet beter zou uitbesteden. Nu heeft men een meerkost van euro, wat niet min is. Men stelt een historische vervuiling vast ter hoogte van het gebied tussen Alixhof en Beukenhoflaan. Het zal moeilijk zijn om dat soort van zaken op te sporen, vermits de laatste werken betreffende het aanleggen van rioleringen aan de Kallobaan al zeer lang geleden zijn. Het zijn dingen die, mits een betere voorbereiding, zouden kunnen vermeden worden.

12 De fractie gaat de meerwerken goedkeuren, maar vraagt om bij dergelijke complexe dossiers meer tijd te steken in een betere voorbereiding of externe hulp te zoeken. Schepen Van Roeyen antwoordt dat de Kallobaan in zijn verloop een dossier geweest is met heel wat hindernissen en problemen. Deze zijn voor een groot deel te wijten aan het feit dat de nutsmaatschappijen die de afkoppelingen moesten uitvoeren, heel wat meer problemen hebben vastgesteld dan oorspronkelijk werd gedacht. Dit dossier werd wel doorgenomen en goed voorbereid. Onze diensten hebben daar heel wat ervaring mee en noteren alles. Op het veld zelf kwam men echter wel tot verrassingen en de gegevens en plannen waren niet altijd correct. Daar ligt de grootste oorzaak van de vertraging en de problemen. Intern was er ook het vertrek van het diensthoofd van de technische dienst Wegen die de werf altijd had opgevolgd. Dit element kon niet voorzien worden en heeft een aantal praktische problemen veroorzaakt. Raadslid De Block heeft tijdens de werken daar heel veel mensen van de gemeente zien rondlopen. Men moet wel het probleem van de ligging van de gasleiding onderkennen. We mogen veronderstellen dat dit bekend was en ook de ligging waar men de nieuwe rioleringen ging leggen. Dit is een probleem dat zich gesitueerd heeft voor het begin van de werken. Het was een volledig verkeerde inschatting. Schepen Van Roeyen zegt dat het grote probleem juist de werken van de nutmaatschappijen waren. Heel veel kabels en leidingen zouden in theorie moeten liggen op de plaats waar zij zich volgens de plannen zouden moeten bevinden. Maar in de praktijk is dit niet altijd zo. Een gevolg van onze minder goede ervaringen met het verschil tussen realiteit en papier in dit dossier is dat wij nu met de nutsmaatschappijen op zoek zijn naar een model om bij grote wegeniswerken via proefsleuven een aantal zaken vooraf te onderzoeken.

13 Het is een kwestie van te zoeken naar antwoorden over wie dit gaat doen. Op wiens kosten gaat men dat doen en wie zal dit betalen? Wij zijn volop in onderhandeling om dat soort dingen te voorkomen. Het is vaak zo dat de nutsmaatschappijen zelf niet weten waar bepaalde leidingen liggen. Sommige leidingen zijn gesupprimeerde leidingen. Men moet dan eerst nakijken of die inderdaad nog in gebruik zijn of niet. Er zijn hierover nog volop gesprekken aan de gang. In vergadering van 30 december 2011 heeft het college van burgemeester en schepenen voornoemde opdracht toegewezen aan Hens nv uit Wuustwezel voor de som van ,65 euro exclusief btw. Door uiteenlopende omstandigheden dienden er een aantal wijzigingen te worden aangebracht aan deze opdracht. Gelet op de complexiteit en de omvang is de gemeenteraad niet vooraf ingelicht kunnen worden over deze aanpassingen. Toelichting bij de belangrijkste wijzigingen in deze aanneming: Voor verrekening 1: 1. voetpadzone tussen Leurshoek en de Soldatendreef is te beperkt om eerst nieuwe nutsleidingen aan te leggen. Eerst dient de bestaande riolering opgebroken te worden om zo ruimte te creëren in de zone van het voetpad. De bestaande riolering kan alleen maar opgebroken worden wanneer de nieuwe riolering en bijhorende huisaansluitingen eerst aangelegd worden. De aanwezigheid van de te saneren asbestcement gasleiding heeft tot gevolg dat de uitvoering van de opbraak van de riolering om veiligheidsredenen best gelijktijdig met de aanleg van de nieuwe gasleiding, en bijhorende huisaansluitingen, kan gebeuren door een gespecialiseerde firma. In overleg met de verschillende betrokken partijen wordt, na bevestiging van de mogelijkheid tot samenwerking met Hens, Algrondbo als onderaannemer aangesteld. 2. Op vraag van aannemer Hens om de huisaansluitingen van de DWAriolering in PP in plaats van in grés te voorzien, wordt na overleg beslist om de huisaansluitingen van de DWA uit te voeren in PVC SN8. Hiervoor wordt een minprijs bekomen.

14 3. Beveren vraagt om de zitkei en kantopsluiting, voorzien in ter plaatse gestort zichtbeton ter hoogte van de aansluiting met de Kloosterstraat, niet uit te voeren en betonnen zitbanken te plaatsen. 4. Tijdens de uitgraving van de rioleringssleuf tussen het Alixhof en de Beukenhoflaan wordt mogelijks vervuilde grond aangetroffen. Deze partij wordt afzonderlijk gestockeerd en wordt door de Bodemkundige Dienst van België geanalyseerd. Uit deze analyse blijkt dat de partij vervuild is en de code 990 krijgt. De grond wordt door Hens afgevoerd naar een grondverwerkend bedrijf. 5. De overstortconstructie die was voorzien ter hoogte van het Alixhof ten behoeve van de werking van de aan te leggen DWA-riolering, kon omwille van aanwezige leidingen niet worden uitgevoerd zoals op de aanbestedingsdocumenten was voorzien. 6. Op de vraag van aannemer Hens kan akkoord gegaan worden om de voorziene geprefabriceerde kantstrook, tussen de Soldatendreef en Kloosterstraat, uit te voeren in een ter plaatse vervaardigde betonnen kantstrook waarbij de fundering ook in vette beton wordt voorzien. Voor verrekening 2: 1. De door de nutsmaatschappijen aangelegde, gebonden tijdelijke verhardingen, geplaatst omwille van een betere toegankelijkheid voor de aangelanden, dient opgebroken te worden voor de verdere aanleg van de voetpaden. 2. Nog omwille van de toegankelijkheid van de aangelanden, wordt tijdens de uitvoering door aannemer Hens en de werken door de nutsmaatschappijen, Minder-Hinder steenslag geplaatst in de rijweg en aan de opritten. 3. Door de aanwezigheid van de bestaande asbest-cement gasleiding, die omwille van de weinig beschikbare ruimte niet uit de werkzone verplaatst kon worden, konden de huisaansluitingen op het aan te leggen rioolstelsel niet het normale rendement behalen. 4. Door problemen met de bestaande riolering stroomafwaarts en werken van de nutsmaatschappijen diende de aangelegde riolering meermaals uitgekuist te worden om opstoppingen te vermijden. 5. Door de moeilijkere werkwijze en langere uitvoeringstermijn wordt de voorziene algemene kost overschreden.

15 6. De voorziene werf en omleidingssignalisatie dient langer geplaatst te blijven. 7. Doordat de nutsmaatschappijen na aanleg riool huisaansluitingen hun werken uitvoeren, dient het bestaande voetpad tijdelijk hersteld te worden door Hens in de bestaande verharding van betontegels voor de aangelanden. Verrekening ziet er als volgt uit : HV in min ,19 Bijwerken ,32 Algemeen totaal ,13 btw ,14 Totaal ,27 De gemeenteraad hecht algemeen goedkeuring aan de voorgelegde wijziging van overeenkomst en verrekeningen 1 & 2 voor riool- en wegenwerken, Kallobaan te Beveren. Het voorstel van termijnverlenging van 45 dagen wordt aanvaard. 08. In vergadering van 10 september 2012 heeft het college van burgemeester en schepenen de afbraak van de woningen Gentseweg 2/4 te Beveren en Dorpsstraat 83 te Kieldrecht toegewezen aan DFM milieuverzorging NV uit Ravels voor de som van ,76 euro exclusief btw. Bij de sloop van de achterbouw van de te slopen woning in Kieldrecht werd vastgesteld dat er een bijkomende waterdichting diende uitgevoerd t.o.v. het golfplatendak van de achterbouw van de rechterbuur (Dorpstraat nr. 85). Dit werk was noodzakelijk om waterschade bij deze gebuur te vermijden na voltooing van de afbraak. Gezien de hoogdringendheid werden deze werken onmiddellijk uitgevoerd. Deze verrekening bedraagt 840 euro exclusief btw. De eindafrekening van de opdracht bedraagt ,36 euro exclusief btw en herzieningen. Vermits deze verrekening en de vorige al goedgekeurde verrekeningen door het schepencollege meer dan 10 % bedragen van het toewijzingsbedrag wordt het dossier in overeenstemming met artikel 43 van het Gemeentedecreet aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd.

16 De gemeenteraad hecht algemeen goedkeuring aan de verrekening ten bedrage van 840 euro exclusief btw voor uitvoering van extra waterdichting bij de afbraak van de woning, Dorpsstraat 83 te Kieldrecht. Tevens hecht de raad algemeen goedkeuring aan de eindafrekening ten bedrage van ,36 euro exclusief btw voor de afbraak van de woningen, Gentseweg te Beveren en Dorpsstraat te Kieldrecht. 09. De realisatie van kleinere verkeerskundige werken gaat dikwijls gepaard met kleine aanpassingen aan de bestaande wegenis: verplaatsen van boordstenen, verbreden van voetpaden, definitieve aanleg van proefopstellingen, enz. Voor de uitvoering van deze aanpassingswerken werd door de technische dienst wegen een lastenboek opgemaakt. Het betreft een raamcontract. De werken zullen uitgevoerd worden op afroep, naargelang de noodwendigheid zich voordoet. Het contract loopt af op 31 december De raad beslist principieel tot uitvoering van verkeerskundige werken. Met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het uitvoeren van verkeerskundige werken. De uitgave wordt geraamd op ,19 euro inclusief btw en zal gefinancierd worden door het aangaan van een lening. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006, betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. De raad verleent het college toelating om de buitengewone uitgaven die met leningen gefinancierd worden, te prefinancieren met eigen middelen en/of thesauriebewijzen, voor zover de kasvoorraad van de gemeente dit toelaat. 10. In ongeveer 60% van de ziekenwageninterventies dient aan het slachtoffer zuurstof te worden toegediend. Het is daarom zeer belangrijk dat de dienst 100 over de nodige medische zuurstof beschikt.

17 De huidige overeenkomst verstrijkt op 30 november De dienst 100 vraagt dan ook om prijs te vragen en een nieuwe overeenkomst af te sluiten voor de periode van 01 december 2013 tot en met 30 november Overeenkomstig het ontwerp van de brandweer wordt algemeen akkoord gegaan met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor de huur van medische zuurstofflessen voor de periode tot Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave: - op jaarbasis: euro inclusief btw; - voor de periode : euro inclusief btw. De financiering hiervan zal gebeuren met eigen middelen. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 11. De lokale politie wenst 2 nieuwe combi s (2x lot 57A: VW Transporter Combi) aan te kopen ter vervanging van 2 oude voertuigen. Op basis van artikel 15 van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten kunnen deze interventievoertuigen aangekocht worden via een raamcontract dat door de federale politie na een prijsvraag (algemene offerteaanvraag) werd afgesloten. Dit contract DSA 2012 R3 500 werd toegewezen aan de firma D Ieteren NV, Malistraat 50 te 1050 Brussel. Met eenparigheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de aankoop van 2 dienstvoertuigen voor de lokale politie via het raamcontract DSA 2012 R3 500 (2x lot 57A), dat door de federale overheid werd afgesloten, Goedkeuring wordt gehecht aan het geraamd bedrag van ,20 euro inclusief btw en te financieren door het aangaan van een lening. De gemeenteraad verleent aan het college toelating om de buitengewone uitgaven die met leningen gefinancierd worden, te préfinancieren met eigen middelen en/of thesauriebewijzen, voor zover de kasvoorraad van de gemeente dit toelaat.

18 12. De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt: goedkeuring wijziging overeenkomst en verrekening 3 voor uitbreiding KMO-zone Doornpark te Beveren gronden met asbest. Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, vraagt om dit punt nog eens te herbekijken. Een bedrag van euro voor het gedeelte asbestvervuiling is wel erg hoog. Uit de praktijk is gebleken dat handpikking als methode niet werkt. Het is onmogelijk om kleine fracties van die asbestplaten manueel te verwijderen. Er is wel een methode die volledig mechanisch is. Gezien het hoge bedrag loont het wel de moeite om dit eens te herbekijken. Er zou betere informatie kunnen gevraagd worden, alsook eventueel een nieuwe prijs bij meerdere aannemers. Het is weerom dezelfde aannemer die bij het dichten van de sleuven ook gelachen heeft met de gemeente. Deze aannemer heeft een mobiele installatie om het te verwerken, maar er bestaat in Antwerpen ook een vaste installatie. Het gaat om ongeveer ton asbesthoudende grond, waarvan naar schatting 600 ton asbesthoudend puin. Dit is een pure gok, want in de grond kan niet gekeken worden. Een goede werkwijze om dit probleem op te lossen zou zijn: - eerst de vervuiling afgraven, stockeren en ter plaatse afdekken met folie; - als men het volume heeft, dan kijken en meerdere verwerkingsinstallaties aanschrijven en prijs vragen om op de goedkoopste manier dit op te ruimen. Raadslid de Block, Groen-Sp.a, zegt dat onze milieudienst ervaring heeft met asbest. Hij denkt niet dat deze dienst aan het college een dure procedure zou voorstellen. Het enige wat we niet weten, is de graad en de aard van vervuiling.

19 Het gaat om asbest. Men spreekt over handpikking, maar dat gaat alleen over de hele grote stukken. Kleine stukken worden er uit gezeefd. Dit gaat niet over een historische vervuiling. Het moet perfect mogelijk zijn om na te gaan wie er eigenaar, pachter of gebruiker van betrokken percelen is geweest. Vroeger gebruikten mensen hun gronden om mais te zaaien. Op de maisakker werd er een toegangsweg gemaakt. Er werden op open plekken putten gegraven, waar het desbetreffende afval in terecht kwam. Daarna werd dit afgedekt en opgehoogd met teelaarde. Daar bestaan nog altijd dossiers van. Er was een dossier in de Veldhoekdam, waar er op een niet correcte manier vervuild slib gestort werd. Dit was in het verleden een courante praktijk bij mensen die het niet zo nauw namen. Raadslid de Block vraagt of het mogelijk is om na te gaan wie die terreinen in eigendom, pacht of gebruik had. Eventueel kan er een stuk van de kosten op de gebruiker verhaald worden. Dit is duidelijk misbruik maken van de goede intenties van de gemeenschap en daarna verhalen op de gemeente. Schepen Kegels antwoordt dat om de schuldige te vinden alle dossiers moeten herbekeken worden. Tot een aantal jaren geleden was de schade niet bekend. Het is zeker geen goed signaal om nu een klopjacht te beginnen. De schepen is ter plaatste geweest en heeft het dossier gevolgd. Er liggen alleen grote stukken asbest op de oppervlakte. De diensten hebben een paar keer, in overleg met de firma, geprobeerd om de prijs naar beneden te krijgen door bepaalde zaken te bespreken die eventueel anders kunnen uitgevoerd worden.

20 Dit is gelukt, want de huidige prijs is lager dan deze die eerst was vooropgesteld. Nu is er het eerst het ontruimen van het terrein door gewoon uit te rapen. Daarna wordt er afgegraven tot alles verwijderd is. We hebben nu echt de beste prijs bekomen, want anders moeten we weer een nieuwe aanbesteding uitschrijven voor het verwijderen van het asbest. Het dossier zal dan zolang aanslepen dat het ons een pak meer geld zal kosten. De diensten hebben goed gehandeld door snel op de bal te spelen. Ze hebben, in overleg met de aannemer, een goede prijs bekomen om het terrein terug vrij te maken. Raadslid De Block wil de schepen erop wijzen dat dit dossier niet gaat om iemand die een paar asbestbuizen onder de grond gestort heeft. Het gaat hier om een dossier waar er gericht afval gestort is. Dit is een groot verschil. Om dan te gaan zeggen dat we een klopjacht houden op iedereen die eventueel een beetje asbest gestort heeft, is niet correct. Dit dossier kan een voorbeeldfunctie zijn en het raadslid vraagt om een onderzoek. De secretaris vult de toelichting van de schepen aan. Dit dossier is wel degelijk onderzocht door de milieudienst en onze juridische dienst. Ze hebben gezocht naar de eigenaars om te zien of we al dan niet een vordering konden instellen. Beide diensten hebben het advies gegeven dat we nagenoeg geen enkele kans hebben om de kosten te recupereren. We moeten immers bewust kwaad opzet kunnen bewijzen, wat niet eenvoudig is voor een rechtbank. Raadslid Buyl vindt de prijs veel te hoog! De aannemer kan solo-slim spelen, want hij is de enige die deze mobiele installatie momenteel in Vlaanderen bezit.

21 Als men de grond eerst afgraaft en op één hoop legt, is er al een veel kleinere hoeveelheid om te zeven en te verwerken. Het ligt niet in de weg voor de wegenis, want de vervuiling ligt daarbuiten. Er moet bij meerdere verwerkingsinstallaties prijs gevraagd worden. Gezien de financiële crisis kunnen we beter op al het mogelijke bezuinigen. Schepen Kegels stelt het volgende. We hebben de prijzen voor het afvoeren per ton bekeken. We hebben de correcte beslissing genomen om zo snel mogelijk verder te kunnen doen aan de wegenis. Als dit nog verder uitgesteld werd en we begonnen met een nieuwe aanbesteding, dan was het project nog veel duurder uitgelopen en kon de aannemer van de werken een schadevergoeding vorderen. De Vlaams Belang-fractie zal dit punt niet goedkeuren. In vergadering van 20 december 2010 heeft het college van burgemeester en schepenen voornoemde opdracht toegewezen aan Aclagro nv uit Wondelgem voor de som van ,14 euro exclusief btw. Tijdens de uitvoering van de werken werden bij een rondgang op de werf gebonden asbeststukken aangetroffen. Er werd door de aannemer een gedetailleerd werkplan opgesteld. Met 28 ja-stemmen (CD&V, N-VA, Groen-Sp.a) tegen 2 neen-stemmen (Vlaams Belang) wordt goedkeuring gehecht aan de overeenkomst en verrekening 3 ten bedrage van ,21 euro voor verwerken gronden met asbest in de uitbreiding van de KMO-zone Doornpark Beveren. 13. De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt: realisatie verkaveling Snoeckstraat Melsele: goedkeuring overeenkomst aankoop grond + tussenkomst in werken. Raadslid De Block, Groen-Sp.a-fractie, betreurt dat dit punt nu op de agenda staat. Hij had dit punt graag eerst op een open commissievergadering besproken.

22 In dit dossier zijn er vroeger al heel wat uitgebreide en onderbouwde bezwaarschriften ingediend. Matexi heeft toen zijn aanvraag ingetrokken. In de woonbehoeftenstudie en het structuurplan staat het gebied omschreven als te realiseren op lange termijn omwille van zijn excentrische ligging. De gemeente had problemen met dit dossier en wij stellen hier nu voor om een aantal gronden aan te kopen onder opschortende voorwaarden. Dit is echter de omgekeerde weg. Eerst hadden we problemen met het dossier en nu kunnen wij op een redelijk goedkope manier percelen aankopen. Mits een paar aankopen hebben wij opeens geen problemen meer met het dossier. Wij geven een vrijgeleide aan Matexi en ook aan de voogdijoverheid die over die vergunning mede gaat oordelen, alsof er geen problemen meer zijn. Als het dan toch noodzakelijk is om dit gebied te gaan ontwikkelen, waar zijn fractie aan twijfelt, waarom heeft men er dan geen project van gemaakt zoals aan de overkant dat ooit als visitekaartje gebruikt is door de gemeente Beveren in het grond- en pandenbeleid? Het was dan ook een succesvolle verkaveling. Hier is ook voorzien dat de sociale last op een andere plaats uitgevoerd wordt en daar zijn we niet zo gelukkig mee. Het is vandaag een vakantiegemeenteraad en dit dossier is echt niet hoogdringend. Raadslid De Block stelt voor om het punt af te voeren en eerst te bespreken in een commissie. In september kan dit punt dan terug op de gemeenteraad komen. Schepen Vlegels antwoordt dat dit punt normaal niet op de gemeenteraad komt, omdat de sociale last dikwijls afgesproken wordt met de Maatschappij voor Huisvesting of met de Landmaatschappij. Hier is dit niet van toepassing omdat het gaat over 5 percelen.

23 De Landmaatschappij was ook niet bereid om voor drie percelen daar te gaan bouwen. Dit past niet in hun kostenberekening. Vandaar dat wij de bescheiden last hier volledig realiseren en de sociale last op een andere plaats in de gemeente willen realiseren. Op die manier kunnen we een oplossing geven aan de problematiek met de Landmaatschappij. Normaal komt een verkavelingsaanvraag met een dossier waar een sociale en bescheiden last inzit op de gemeenteraad. Dit is één van de criteria, nl. dat een verkavelaar een bescheiden of een sociale last moet realiseren. We moeten naar de raad gaan om een voorstel te kunnen doen aan Matexi wat die sociale of bescheiden last echt inhoudt. Dit is het punt dat we hier goedkeuren. Het is juist dat de firma in december van vorig jaar de verkavelingsaanvraag heeft ingetrokken. Op dit moment is er geen dossier. Er is wel een nieuw dossier in voorbereiding. Ze hebben zich teruggetrokken om een nieuw dossier in te vullen of voor te stellen waar een voorstel in zal zitten wat betreft de sociale last. Er zal zeker een commissie over gegeven worden. De gemeente zal zeker rekening houden met de bezwaren. De bezwaren kunnen en moeten zeker terugkomen, want er zal zeker een nieuw openbaar onderzoek komen. Het hier niet over een onmiddellijke realisatie van deze verkaveling. Deze verkaveling start nu met één van de criteria die Matexi moet vervullen en waar wij verplicht zijn om mee naar de gemeenteraad te gaan. We moeten een voorstel uitwerken, wat gebeurd is, en aan Matexi voorleggen. Dit is de stand van dit dossier en de rest komt op dit moment nog niet ter sprake.

24 De volgorde is wel degelijk juist. We moeten eerst iets kunnen voorstellen waar de raad mee akkoord is voor zij een dossier kunnen indienen. Raadslid De Block had graag vanuit het college vernomen wat hun opmerkingen waren op de ontwerpschets. Welke wijzigingen wilde men voorzien? Hij veronderstelt dat Matexi niet met een nieuw dossier gaat afkomen. Zij zullen hetzelfde dossier indienen. Zo niet, dan wil het raadslid weten welke wijzigingen er zijn. Er zullen zeker wel gesprekken geweest zijn tussen Matexi en de schepen! Schepen Vlegels antwoordt dat er een aantal bezorgdheden overgemaakt zijn aan Matexi. Matexi gaat een nieuw dossier indienen dat de gemeente nog niet kent. Daarna volgt er een openbaar onderzoek. De bezwaren die daar uit ontstaan, zullen ernstig behandeld worden. De gemeente weet wel dat zij een zekere aandacht moet schenken aan de waterproblematiek in deze omgeving. Uiteraard zal er ook aandacht zijn voor de omwonenden, zodat er voor hen geen negatieve gevolgen zijn door de inplanting van een verkaveling, maar een verkaveling is zeker mogelijk. Volgens het structuurplan is het gebied op lange termijn bevroren, maar ondertussen is er al heel wat veranderd. Als Matexi morgen een aanvraag doet bij de Bestendige Deputatie voor een principieel akkoord voor ontwikkeling, krijgt ze dit akkoord waarschijnlijk. Wij moeten dan toelating geven om een verkaveling te laten opmaken. In die zin is de wetgeving sinds veranderd. Ook het grond- en pandendecreet is ondertussen in voege. De verkaveling in de Snoeckstraat was er al van voor het decreet. Op die manier als toen kunnen we het nu niet meer doen.

25 Raadslid De Block wil ook nog iets vragen. Het voorstel dat hier voorligt, die 5 percelen die de gemeente wil aankopen, zijn niet de beste percelen van de verkaveling. Het zijn niet de beste percelen qua ligging, maar wel qua waterhuishouding. Het raadslid wil er op aandringen dat er toezicht gehouden wordt zodat de waterontsluiting in dit gebied zeer nauwkeurig opgevolgd zou worden. Het is daar redelijk ingewikkeld. Het is één van de gegronde bezwaarschriften van de omwonenden omdat zij het gebied zeer goed kennen. De mensen in de Perzikenlaan wonen daar al een hele tijd en kennen de watertoestand daar. Zij weten van waar het water komt en waar het naartoe gaat. Het is dus heel belangrijk om in het nieuwe voorstel waar Matexi mee zou afkomen de waterontsluiting in het oog te houden. We hebben er alle belang bij omdat die 5 percelen juist gelegen zijn in het meest waterzieke gedeelte van de verkaveling. Schepen Vlegels zegt zeer veel aandacht te besteden aan de waterproblematiek van de ruime omgeving. Het moet onze bedoeling zijn om geen slechte of goede percelen daar te hebben, maar allemaal goede die geen last hebben van water. We hebben echter nog altijd geen dossier dat ingediend is. Zonder discussie is dit een voorafgaand criteria dat nu vervuld wordt om een dossier te kunnen indienen. Voor de realisatie van de toekomstige verkaveling Snoeckstraat in Melsele ging het college in zitting van 21 maart 2011 principieel akkoord met een aantal basisprincipes. De verkaveling die zal gerealiseerd worden omvat volgende kadastrale percelen: 9de afdeling, sectie E nummers 34, 38F, deel van 36E, ook genoemd het projectgebied, met een oppervlakte van +/ m².

26 Op basis van deze principes wordt nu een overeenkomst verkoop grond + tussenkomst werken tussen NV Matexi uit Waregem en de gemeente Beveren ter goedkeuring voorgelegd: De gemeente zal binnen de verkaveling de gronden aankopen, gekend volgens bijgevoegd plan de loten 18 t.e.m. 22 met een deel van het toekomstig voorliggend openbaar domein met een oppervlakte van m². Deze verkoopsovereenkomst wordt gesloten onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen door de nv Matexi van een definitieve, onherroepelijke en uitvoerbare verkavelingsvergunning die geldt als aanleg van de wegenis/infrastructuur, die niet meer vatbaar is voor administratief beroep en/of beroep bij de Raad van Vergunningsbetwistingen. Deze overeenkomst wordt gesloten en aanvaard voor en mits: a) de prijs cf. schattingsverslag voor de loten 18 t.e.m. 22 en een deel van het toekomstig voorliggend openbaar domein met een oppervlakte van m²; b) + 17,85% in de kostprijs van alle werken die nodig zijn ter realisatie van de verkaveling en het verkoopbaar maken van de toekomstige bouwgronden; c) + 17,85% in de kostprijs van het aangestelde studiebureau. Aan de overeenkomst wordt hiervoor de overeenkomst ereloon studiebureau/landmeter gehecht. De grootte van deze laatste kosten zal blijken uit een te houden open boekhouding door de verkoper. Partijen verklaren dat in de zone die de gemeente zal aankopen cf. het Gronden- en Pandendecreet zowel de verplichte sociale last als de verplichte bescheiden last gerealiseerd zal worden voor het gehele projectgebied. Partijen komen uitdrukkelijk overeen dat de sociale last elders in de gemeente wordt uitgevoerd op gronden van de gemeente. Krediet voor voormelde aankoop zal voorzien worden op het budget 2014, artikel 12431/ Na vervulling van de opschortende voorwaarde zal deze aankoop met ontwerpakte nog ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

27 Met 27 ja-stemmen (CD&V, N-VA, Vlaams Belang) bij 3 onthoudingen (Groen-Sp.a) wordt akkoord gegaan met voormelde principes voor de aankoop van de loten 18 t.e.m. 22 en bijhorend voorliggend gedeelte openbaar domein met een totale oppervlakte van m² en een tussenkomst van 17,85% in alle werken ter realisatie van de verkaveling Snoeckstraat Melsele. In toepassing van artikel 38 van de wet op de overheidsopdrachten van 15 juni 2006 wordt de nv Matexi aangesteld als opdrachtgever voor voormelde werken. De nv Matexi dient voor de aanbesteding en de uitvoering van de werken de wet op de overheidsopdrachten en de uitvoeringsbesluiten toe te passen. Goedkeuring wordt gehecht aan het ontwerp van overeenkomst. De gemeente zal haar aandeel rechtstreeks betalen aan de uitvoerende aannemer. Er zullen telkens 2 vorderingsstaten en facturen opgemaakt dienen te worden: één met 82,15% van de kostprijs van de desbetreffende werken naar Matexi nv en één met 17,85% van de kostprijs van de desbetreffende werken naar de gemeente Beveren. 14. Het college ging in zitting van 3 juni 2013 principieel akkoord met de aankoop van de woning/werkplaats Klapperstraat 135A. Raadslid De Block, Groen-sp.a, heeft een vraag betreffende dit agendapunt. Het is een woning die bewoond is. Hij vraagt wat de gemeente gaat doen met die woning als die op het einde van dit jaar vrijkomt. Wordt de woning ter beschikking gesteld van het OCMW of zijn er andere plannen met deze woning? De burgemeester antwoordt dat de woning vrijwillig te koop werd aangeboden. Men moet nakijken of de bewoners bedongen hebben om daar nog een tijdje te blijven wonen.

28 Als de overeenkomst is afgelopen, is het inderdaad één van de mogelijkheden dat deze woning te beschikking wordt gesteld van het OCMW zoals dit nu al gebeurt met een aantal woningen in de Klapperstraat die in het verleden zijn aangekocht. Het hangt er natuurlijk allemaal van af of de woning nog verhuurbaar is of niet. Er zijn een aantal woningen die de gemeente niet meer ter beschikking wil stellen omdat er te veel kosten aan moeten gebeuren. De burgemeester denkt dat deze woning geen enkel probleem geeft. Waarom zouden we dit dan niet doen? De gemeenteraad gaat met algemeenheid van stemmen akkoord met de aankoop van de woning/werkplaats Klapperstraat 135A, kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C nummer 502V2 met een oppervlakte van 336,13 m². Met de eigenaar werd een akkoord bereikt en de aankoop/verkoopbelofte werd reeds ondertekend. De financiering van de aankoop zal gebeuren via het aangaan van een lening. De gemeenteraad verleent het college toelating om de buitengewone uitgaven die met leningen gefinancierd worden, te préfinancieren met eigen middelen en/of thesauriebewijzen, voor zover de kasvoorraad van de gemeente dit toelaat. 15. In toepassing van artikel 27 van het Gemeentedecreet verlaat de voorzitter, de heer Jens De Wael, de zitting bij de behandeling van dit punt. Hij verzoekt de heer burgemeester om het voorzitterschap van de vergadering over te nemen. In het kader van de wegenis- en rioleringswerken in de Keizerstraat- Heirbaan in Haasdonk dient de gemeente verschillende grondaankopen te realiseren. Telkens met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de aankoop van volgende gronden in het kader van de heraanleg van de Keizerstraat/Heirbaan te Haasdonk: a)

29 Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (m²) e, B, 526C 18, e, B, 527G 9, e, B, 527H 12,34 b) Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (m²) e, C, 424F3 23,04 c) Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (m²) e, C, 519E 22,546 d) Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (m²) e, C, 519L 39,46 e) Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (m²) e, C, 521E 65,79 Voormelde aankopen worden gefinancierd door het aangaan van een lening. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakten. De gemeenteraad verleent het college toelating om de buitengewone uitgaven die met leningen gefinancierd worden, te préfinancieren met eigen middelen en/of thesauriebewijzen, voor zover de kasvoorraad van de gemeente dit toelaat. 15bis Ten verzoeke van de Groen-Sp.a-fractie werd volgend punt toegevoegd aan de agenda van deze raadszitting: Motie tot stopzetting van de steun van de gemeente Beveren aan het PRUP Glastuinbouwzone Melsele. Raadslid Ludo De Block geeft toelichting bij dit punt. Op 26 juni beval de Raad van State de schorsing van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (kortweg PRUP) Glastuinbouwzone Melsele. De RvS volgde 2 belangrijke argumenten van het actiecomité welke het verzoekschrift tot schorsing had ingediend.

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 06 augustus

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 06 augustus Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 06 augustus 2013.. Punt 02: OCMW-Beveren: jaarrekening en -verslag dj. 2012 kennisgeving. (D 01). In toepassing van artikel

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 april 2017 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG : J. De Wael, voorzitter Van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES Provincie UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 29 december 2017 Sint-Niklaas Gemeente WAREN AANWEZIG : Beveren Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

Maandag 28 januari 2008

Maandag 28 januari 2008 BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 28 januari 2008 a a n w e z i g burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. Aanpassen wegenis Blauwe Sluis. Goedkeuring

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Aanwezigen: Verontschuldigd: Chris Lippens - burgemeester Stany De Rechter - wrnd. burgemeester-voorzitter Luc De Witte, Leo

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen en Benny Maes, schepenen Chris Ramaekers, Sandra Jans, Marc

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

Project Vogelenzang. Wegenis- en rioleringswerken. Vraag & Antwoord (Q&A)

Project Vogelenzang. Wegenis- en rioleringswerken. Vraag & Antwoord (Q&A) Project Vogelenzang Wegenis- en rioleringswerken Vraag & Antwoord (Q&A) 1. Waarom voorziet het project in de Vogelenzangstraat een volledige vernieuwing van de nutsleidingen, het wegdek en de voetpaden

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN vanaf punt 08, Bert CARLEER, Else

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 24 april

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 24 april Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 24 april 2012.. Punt 02: Kerkfabrieken: jaarrekening dj. 2011 van 11 kerkfabrieken advies. (D 12). Het Centraal Kerkbestuur

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Verzekeringen. Verzekeren van diverse risico's gedurende

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017 Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat 21 november 2017 Inhoud presentatie Verwelkoming Toelichting bij het ontwerp Toelichting bij de afkoppelingen Toelichting bij de uitvoering Vragen 21/11/2017 Riolerings-

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen, Ingeborg

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd.

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd. Raad voor maatschappelijk welzijn van 26 maart 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012.

ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012. NOTULEN VAN DE RAAD ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012. Aanwezig : De heer Ivan De Clerck, voorzitter. De heer Dirk Tytgat, de heer Chris Conserriere, mevrouw Rika Buyse, de heer Ronny Vanden Broecke, mevrouw

Nadere informatie

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 09/06/2015 Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling van het project 2. Detail voorstelling (door studiebureau) 3. Voorstelling

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2015/0029 van 24 maart 2015 in de zaak 1213/0772/SA/3/0732 In zake: 1. de stad TIELT, vertegenwoordigd door het college

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008.

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008. Punt 04: Vragen en voorstellen van inwoners m.b.t. de mogelijke nieuwe ontsluiting parallelweg E17-Beveren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 21 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 21 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 21 Wegeniswerken te Zingem 17 juli 2015. Wegeniswerken uitvoeren zorgt voor onvermijdelijke hinder voor de bewoners en passanten. Maar we zijn ervan overtuigd dat een intense communicatie kan

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011. www.mebumar.be

Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011. www.mebumar.be Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011 Programma 1. Verwelkoming Gemeente Hulshout 2. Voorstelling Hidrorio Gemeentelijke rioleringsbeheerder Pidpa/Hidrorio 3. Toelichting bij het ontwerp Studiebureau

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis -

Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering dag maand 2013 Project Bonheiden: Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis - Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/21 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie