GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE UUR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR."

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester, Raf Van Roeyen, Filip Kegels en Dirk Van Esbroeck, schepenen; Ludo De Block, Roger Heirwegh, Jozef Schelfhout, Werner Maes, Ernest Smet, André Buyl, Luc Smet, Marleen Goeminne, Kristien Hulstaert, Veerle Vincke, Ann Cools, Elise Balliauw, Dominique Tielens, Filip Hendrickx, Jurgen De Kerf, Lien Van Dooren, Marina Apers, Hilde Maes, Issam Benali, Jan Van De Perre, Charlotte Van Strydonck en Herman Uyttersprot, raadsleden. Hugo Piqueur neemt het ambt van secretaris waar. Schepen Katrien Claus was afwezig en verontschuldigd. De raadsleden Luc Maes, Guy Tindemans, Jan Weyers en Geert Noppe waren afwezig en werden verontschuldigd. Secretaris Jan Noppe was afwezig en verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Openbare zitting. D Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting 26 juni BM 02. Kerkfabrieken: investering vloer Sint-Michielkerk Kieldrecht goedkeuring aanstelling ontwerper. D 01 D 13 WZ D Kennisgeving jaarverslag en jaarrekening 2013 van het OCMW-Beveren. 04. Financiën: a) aktename goedgekeurde budgetrekening dj politiezone Beveren; b) kasverslag 1 e kwartaal 2014 politiezone Beveren visum; c) voorlopige vaststelling eindrekening bijzonder rekenplichtige. 05. Goedkeuring nominatieve toekenning topsportsubsidies. 06. Definitieve vaststelling rooilijn- en onteigeningsplan rond Fort van Haasdonk. 07. Afleveren planologisch attest voor bvba Stoop Projects te Beveren. D Goedkeuring ontwerp wegenis- en rioleringswerken in verkaveling Haasdonkbaan te Beveren. 09. Vaststelling lastvoorwaarden slibverwerking afkomstig van ruimen van straatgrachten en waterlopen.

2 D Overdracht bevoegdheid: uitvoering archeologisch onderzoek binnenrestauratie kasteel Hof ter Welle. 11. Vaststelling lastvoorwaarden aankoop signalisatievoertuig voor brandweer. 12. Vaststelling lastvoorwaarden leveren 90 pc s en 10 notebooks voor diverse gemeentelijke diensten en het OCMW. 13. Aankoop gronden, Polderdreef te Beveren werken aan waterloop a) Lot 1/5 en 6; b) Lot 10; c) Lot 7, 8 en Aankoop perceel grond, Lindenlaan te Beveren: 15. Verkoop lot 8 in de uitbreiding van KMO-zone Doornpark te Beveren. 16. Verkoop perceel KMO-grond in KMO-zone Doornpark te Beveren. 17. Verkoop perceel grond, Melseledijk te Kallo. 18. Vestiging erfdienstbaarheid recht van overgang en toegang insteekweg Torenstraat te Melsele. D 11 D Openverklaring van functie van financieel beheerder van gemeente en OCMW. 20. Delegatie bevoegdheid verlenen visum financieel beheerder. 21. Aanstelling waarnemend financieel beheerder van 1 augustus 2014 tot 1 september Aanstelling waarnemend financieel beheerder voor gemeente en OCMW vanaf 1 september 2014 tot indiensttreding nieuwe financieel beheerder. Aanstelling als bijzonder rekenplichtige voor de politiezone Beveren. Toekenning toelagen verbonden aan de functie van financieel beheerder voor gemeente en OCMW en voor bijzonder rekenplichtige van de politiezone. 23. Aanpassing beheersovereenkomst samenwerking financiële diensten gemeente en OCMW. D Gemeentepersoneel: wijziging personeelsformatie. 25. Terbeschikkingstelling van Kristof Vansteenkiste, beleidsmedewerker, naar Prezone Waasland in het kader van de brandweerhervorming. D Aanpassing lessentabellen Gemeentelijk Technisch Instituut: schooljaar 2014/2015.

3 Punt 26 bis: Toekenning renteloze lening aan vzw Scouts en Gidsen Sint-Michiel Kieldrecht. D 01 D De Watergroep cvba invulling vertegenwoordiger provinciaal comité. Geheime zitting Personeel lokale politie Beveren: vaststelling juiste datum van indiensttreding van één hoofdinspecteur van politie. Openbare zitting: 01. Voorzitter De Wael verklaart de openbare zitting voor geopend. Vervolgens geeft de voorzitter het woord aan de heer Hugo Piqueur, waarnemend secretaris. De heer Piqueur leest het verslag van de gemeenteraadszitting van donderdag 26 juni 2014 voor. Door alle raadsleden wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegd verslag van de gemeenteraadszitting van donderdag 26 juni Vervolgens start de voorzitter de zitting met het vragenkwartiertje. Raadslid André Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft 3 vragen. De voorzitter stelt voor om alle 3 de vragen te stellen en nadien zal door de bevoegde schepen een antwoord gegeven worden. Een eerste vraag gaat over de braakliggende percelen in de KMO-zone Doornpark te Beveren. Tijdens de vorige zitting werd deze vraag gesteld en het raadslid is tevreden dat zo snel gevolg werd gegeven aan zijn vraag, waarvoor dank. Het raadslid vraagt om dit nog eens te herhalen op het eind van de maand augustus, omdat dan het onkruid terug een stuk gegroeid is. Een tweede vraag gaat over het onweer van afgelopen zondag. In Beveren hadden enkele straten te kampen met wateroverlast.

4 Diverse rioleringen konden het overtollige water niet slikken. Het raadslid wenst te vernemen of de straatkolken nog jaarlijkse worden gereinigd. De derde vraag handelt over Waasland-Beveren. In het verslag van het college heeft raadslid Buyl gelezen dat de gemeente Beveren een tussenkomst van euro geeft aan Waasland-Beveren voor uitvoering van werken. Het raadslid wenst te vernemen over welke werken het hier gaat. Het eventueel maaien van het onkruid op de braakliggende percelen in de KMO-zone Doornpark te Beveren eind augustus zal bekeken worden in functie van de noodzaak. Schepen Van Roeyen geeft antwoord op de 2 e vraag in verband met het reinigen van rioolkolken. Het programma inzake reinigen van rioolkolken is reeds jaren ongewijzigd en dit gebeurt dan ook 1 maal per jaar. Voor alle zekerheid zal de schepen dit nogmaals navragen bij de diensten. Er zijn plaatsen waar er meer problemen zijn en daar wordt dan ook sneller ingegrepen. Ingevolge de afwezigheid van schepen Claus, bevoegd voor sport, geeft de burgemeester antwoord op de vraag met betrekking tot de tussenkomst van euro aan Waasland-Beveren. Door Binnenlandse Zaken werd onlangs controle uitgevoerd aan het stadion van Waasland-Beveren. Er werden een aantal opmerkingen gemaakt. Enkele jaren terug heeft de gemeente zich contractueel verbonden om opmerkingen in het kader van de veiligheid op te lossen. Dit bedrag is nu vrijgemaakt om aan de eisen van Binnenlandse Zaken te voldoen. Raadslid Buyl deelt mee dat er beloofd werd om een commissievergadering te houden rond de financiële toestand van Waasland-Beveren.

5 De burgemeester zegt dat die commissie er zeker zal komen, maar gezien de vakantieperiode heeft het weinig zin om dit nu te doen. Eind september, begin oktober mogen de raadsleden een uitnodiging voor een commissievergadering verwachten met betrekking tot de financiële toestand van Waasland-Beveren. De heer Benali, Groen-sp.a-fractie, wenste dezelfde vraag te stellen en wacht dus ook op de uitnodiging voor deze commissievergadering rond Waasland-Beveren. Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag met betrekking tot het nieuw Regeerakkoord van de Vlaamse Regering. In dit akkoord wordt duidelijk vermeld dat de uitbreiding van de haven zal uitgevoerd worden. Haar fractie wenst te vernemen of in de voorbereiding hiervan de gemeente Beveren gevraagd werd naar haar mening. Zijn er vanuit het college reeds stappen ondernomen om gesprekken aan te gaan met hun beleidsmensen op Vlaams niveau? De burgemeester antwoordt dat een regeerakkoord wordt opgesteld door partijen en daar is een gemeente natuurlijk niet bij betrokken. De gemeente is een officieel bestuur. De burgemeester weet ook niet in welke mate bepaalde personen gecontacteerd zijn door partijen. De burgemeester is niet betrokken geweest bij de besprekingen namens de CD&V-fractie Beveren. Hij heeft met veel belangstelling het regeerakkoord gelezen en akte genomen van de inhoud. Het zou ook niet logisch zijn dat een gemeente betrokken wordt bij dergelijke besprekingen. Raadslid Hulstaert wenst te vernemen of er ondertussen reeds gesprekken gevoerd zijn om het standpunt van de gemeente Beveren kenbaar te maken.

6 De burgemeester antwoordt dat het standpunt van de gemeente Beveren ondertussen genoegzaam bekend is en nog niet is gewijzigd. Hij heeft wel tekst en uitleg gevraagd aan personen die mee aan de onderhandelingstafel zaten. Tot hiertoe is er nog geen enkel initiatief genomen vanuit de gemeente. De Vlaamse regering heeft nog maar net het vertrouwen gekregen in het parlement en nu zijn de meeste personen met verlof. Schepen Vlegels antwoordt dat het de bedoeling is dat de gemeente nog meer informatie zal ontvangen vanuit Brussel. Er staan een aantal algemeenheden in en ook een aantal specifieke zaken. Er wordt melding gemaakt van de natuurcompensatiegebieden en ook van bewoning die nog een tijdje zal kunnen blijven bestaan. Over de rest staat er niet veel in vermeld. Vanuit de gemeente Beveren werden in het verleden een aantal stappen gezet met betrekking tot het GRUP. De verschillende partijen weten goed waar de gemeente Beveren achter staat. Raadslid Marine Apers, N-VA-fractie, heeft een vraag met betrekking tot de sloop van 4 woningen in Doel. Als raadslid en bewoonster van Doel kan zij niet akkoord gaan met de gang van zaken. In het bestuursakkoord staat duidelijk en het raadslid citeert: Het gemeentebestuur engageert zich om op korte tijd een studie uit te voeren voor een mogelijke invulling van de site Doel. Er zal ook een analyse worden gemaakt van het huidige woningenbestand in Doel, zodat objectief kan bepaald worden welke woningen kunnen behouden blijven en welke woningen moeten worden afgebroken. Dit alles zal in transparantie en overleg met de bewoners gebeuren.. In dit bestuursakkoord staat dus duidelijk dat de sloop van woningen zal gebeuren in transparantie en overleg met de bewoners. De laatste weken is er geen overleg geweest en het raadslid betreurt dit ten zeerste.

7 Sommige woningen zijn niet onveilig. Met voorafgaand overleg had men commotie kunnen vermijden. De burgemeester antwoordt dat er inderdaad 4 woningen werden afgebroken. Deze beslissing werd genomen omdat er gevaar was voor de omgeving. De Maatschappij had de vraag gesteld voor de sloop van 20 woningen op bevel van de burgemeester. De burgemeester heeft het diensthoofd van de technische dienst gebouwen opdracht gegeven om deze woningen grondig te bekijken. Na overleg werd beslist om 5 woningen af te breken en werd de vraag gesteld of de 5 e woning effectief diende gesloopt te worden. Na diverse discussies werd beslist om de 5 e woning niet te slopen. De burgemeester vraagt of iemand zich geroepen voelt om dergelijke veiligheidsdossiers over te nemen. Hij heeft geen enkel probleem om dit over te dragen. Het is een enorme verantwoordelijkheid om dergelijke beslissingen te nemen. Indien er iets zou gebeuren, dan zou iedereen met de vinger wijzen naar de burgemeester, want de burgemeester is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn burgers. De burgemeester wordt ook persoonlijk verantwoordelijk gesteld in dergelijke dossiers. Als er met die 4 woningen iets zou gebeuren omdat de burgemeester zijn verantwoordelijkheid niet heeft genomen, wordt hij persoonlijk aansprakelijk gesteld. Hij wordt door geen enkele verzekering ingedekt in dergelijke dossiers. De burgemeester is wel verzekerd, maar omdat hier duidelijk in het verslag staat dat de onveiligheid wordt vastgesteld, wordt de burgemeester niet verzekerd indien hij niet in zou ingrijpen. De burgemeester heeft ook via mail vernomen dat sommige personen vinden dat de woning op de Heirbaan 61 beter zou afgebroken worden. De burgemeester heeft geen zin om aan zijn familieleden mee te delen dat hun eigendom geviseerd wordt.

8 De burgemeester heeft de beslissing inzake de sloop van de 4 woningen in eer en geweten genomen. De burgemeester wenst ook nog eens te benadrukken dat er wel op voorhand een bewonersbrief werd verspreid in Doel met betrekking tot de sloop van de 4 woningen. Er is wel geen overleg geweest met de bewoners, maar een schrijven werd wel bezorgd. Schepen Vlegels wenst hier aan toe te voegen dat er wel een analyse werd uitgevoerd. Hieruit bleek dat er een 20-tal woningen werden geselecteerd die als gevaarlijk werden bestempeld voor de omgeving. Dit aantal werd verminderd tot 4, omdat een groot aantal woningen niet grenzen aan het openbaar domein. Na screening door de architect van de Maatschappij en het diensthoofd van de technische dienst gebouwen werd beslist om nu 4 woningen te slopen in het kader van de veiligheid van de omgeving. Deze beslissing werd ook genomen met het oog op de Doelse Feesten en de Scheldewijding. Raadslid Apers blijft erbij dat voorafgaan overleg nodig was. Zij rekent erop dat dit in de toekomst ook zal gebeuren en niet enkel via een schrijven. Het is aan de eigenaar om ervoor te zorgen dat de woning veilig is. De burgemeester zegt dat hij een schrijven heeft ontvangen van de eigenaar om mee te delen dat de woning onveilig is. Op dat moment is het de burgemeester die zijn verantwoordelijkheid dient te nemen. Ook in andere gemeenten heeft de burgemeester reeds bevel gegeven tot het slopen van woningen. Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, wenst enkel te weten of de bewoners effectief een schrijven hebben ontvangen met betrekking tot de sloop van de 4 woningen. De burgemeester kan dit enkel beamen. Via de dienst communicatie werd deze bewonersbrief bezorgd.

9 Raadslid Jozef Schelfhout, Vlaams Belang-fractie, wenst louter informatief te vernemen wie deze kosten draagt. De burgemeester antwoordt dat de afbraakwerken bekostigd worden door de Maatschappij. 02. Het College van burgemeester en schepenen keurde begin 2014 de opstart van het investeringsdossier Sint-Michielskerk goed. De kerkfabriek Sint- Michiel maakte ondertussen een bestek op voor de aanstelling van een ontwerper. De kerkfabriek Sint-Michiel vraagt toestemming aan de raad om de ontwerper te mogen aanstellen. Goedkeuring wordt verleend aan de kerkfabriek Sint-Michiel om een ontwerper aan te stellen voor het herstellen van de vloer in de Kerk Sint-Michiel te Kieldrecht. 03. Het jaarverslag en de jaarrekening 2013 van het OCMW Beveren worden voorgelegd aan de raad. De raad neemt algemeen kennis van het jaarverslag en de jaarrekening 2013 van het OCMW-Beveren. 04. Volgende punten belangen de financiën aan. a) De jaarrekening 2012 van de politiezone werd door het federaal en gewestelijk toezicht goedgekeurd. Vastgesteld werd dat de economische groep 72 (overdrachten) kredietoverschrijdingen vertoonde die in strijd zijn met art. 10 van het ARPC en die bij budgetwijziging moesten worden voorzien. Het gaat hier om de herschikking van het pensioenfonds voor het politiepersoneel dat werd overgezet naar de gemeentelijke boekhouding en deze verrichtingen werden aangegaan na budgetwijziging. Overeenkomstig artikel 16 van het decreet van 28 april 1993 betreffende het administratief toezicht op de gemeenten en de politiezones wordt het besluit van 27 mei 2014 van de provinciegouverneur met betrekking tot de begrotingsrekening dj van de politiezone Beveren aan de gemeenteraad

10 meegedeeld, waarvan akte door alle raadsleden. b) Op 19 juni 2014 werd het PV van onderzoek van de kastoestand van de politiezone Beveren opgemaakt van het 1 e kwartaal Het schepencollege is van oordeel dat dit PV geen aanleiding geeft tot opmerkingen. Alle raadsleden gaan akkoord met het viseren van het PV van kasverslag 1 e kwartaal dj van de politiezone Beveren. c) Overeenkomstig artikel 80 van het K.B. houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de politiezone dient de bijzonder rekenplichtige bij ontslag een eindrekening voor te leggen. Alle raadsleden gaan akkoord met de voorlopige vaststelling van de eindrekening van de bijzonder rekenplichtige. 05. In zitting van 29 juni 2010 keurde de gemeenteraad het reglement betreffende de toekenning van topsportsubsidies goed. Overeenkomstig artikel 8 van dit reglement hebben 7 clubs in 2014 een dossier ingediend zijnde: Waasland-Beveren, AVO Melsele, Asterix Kieldrecht, Basics Melsele, Beveren Lions, TC Beckhand en Atletiek Volharding. Raadslid Benali, Groen-sp.a-fractie, deelt mee dat zijn fractie zal tegenstemmen bij dit punt. Op een moment dat aan de bevolking wordt gevraagd om meer belastingen te betalen en dat er op sociaal vlak stevig bespaard wordt, zelfs veel meer dan de 15 % die hierop bespaard wordt, is het niet te verantwoorden om nog zoveel geld te spenderen naar dit topsportfonds. Aan de raad wordt voorgesteld om een bedrag van euro te voorzien voor ondersteuning van bovengenoemde clubs. De andere middelen kunnen dan aangewend worden voor ondersteuning van de turnsport en voor eventuele bijkomende promotionele activiteiten in het kader van de topsport. Met 27 ja-stemmen (CD&V, N-VA, Vlaams Belang) tegen 3 neen-stemmen (Groen-sp.a) wordt de nominatieve toekenning van topsportsubsidies 2014 aan volgende clubs goedgekeurd:

11 - Asterix Kieldrecht: euro - Waasland-Beveren: euro - Basics Melsele: euro - AVO Melsele: euro.- Beveren Lions: euro - TC Beckhand: euro - Atletiek Volharding: euro. 06. In zitting van 29 april 2014 stelde de gemeenteraad volgende plannen voorlopig vast: 1. Ontwerp onteigeningsplan voor de fortgracht met aangrenzend talud rondom het Fort van Haasdonk. 2. Ontwerp rooilijn- en onteigeningsplan voor de verschillende openbare wegen in de omgeving van het Fort van Haasdonk. Beide ontwerpen werden overeenkomstig de van toepassing zijnde wetgeving bekendgemaakt en onderworpen aan een openbaar onderzoek. Het ontwerp onteigeningsplan voor de fortgracht met aangrenzend talud werd in toepassing van de gewone onteigeningswetgeving bekendgemaakt en onderworpen aan een openbaar onderzoek van 26 mei tot en met 10 juni Hiertegen werd geen enkel bezwaar ontvangen. Het ontwerp rooilijn- en onteigeningsplan voor de verschillende wegen in de omgeving van het Fort werd, in toepassing van het Decreet houdende vaststelling en realisatie van de rooilijnen, bekendgemaakt en onderworpen aan een openbaar onderzoek van 26 mei tot en met 25 juni Er werd één bezwaarschrift ingediend. Het schepencollege stelt voor dit bezwaar als ongegrond te verklaren op basis van het adviesvoorstel van het schepencollege van 14 juli Met eenparigheid van stemmen wordt het ontwerp onteigeningsplan voor de fortgracht met aangrenzend talud rondom het Fort van Haasdonk definitief vast gesteld. Het ingediende bezwaarschrift wordt naar aanleiding van het openbaar onderzoek over het rooilijn- en onteigeningsplan als ongegrond verklaard.

12 07. Op 20 maart 2014 ontving het gemeentebestuur een aanvraag om afgifte van een planologisch attest van de bvba Stoop Projects, Gentseweg 299 Beveren, en aannemer in tuin- en omgevingsaanleg en onderhoud die zich in 2007 vestigde in de voormalige bedrijfsgebouwen van Metalen Van Houts. Het bedrijf vraagt nu, in toepassing van de VCRO, een planologisch attest. Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, deelt mee dat zijn fractie dit punt zal goedkeuren, maar wenst te benadrukken dat het bedrijf zijn doel blijft behouden zoals in de vergunning is vermeld. Het mag zeker geen afvalcontainerbedrijf worden, want daarvoor is die locatie niet geschikt. In de GECORO-besluiten is dit ook zo beslist. Hij wenst toch dat dit wordt meegedeeld aan de eigenaar van dit bedrijf. De aanvraag werd bekendgemaakt en onderworpen aan een openbaar onderzoek van 28 april tot en met 28 mei Er werd geen enkel bezwaarschrift ingediend. Wel werden vanwege andere betrokken besturen 10 adviezen ontvangen. Alle raadsleden gaan akkoord met het afleveren van een planologisch attest aan bvba Stoop Projects uit Beveren. Het bedrijf kan op zijn huidige locatie behouden blijven. Positief advies voor de uitbreiding op korte termijn mits alle voorwaarden uit de adviezen van de andere besturen en de GECORO na te leven. De uitbreiding op lange termijn dient in detail onderzocht in het aansluitende RUP dat dient opgemaakt in relatie tot aanverwante planningsprocessen, rekening houdend met alle voorwaarden uit de adviezen van de andere besturen en de GECORO. De adviezen van de andere besturen, de administratieve leidraad die voor de evaluatie daarvan werd opgemaakt en het advies van de GECORO worden als bijlage aan dit attest gevoegd en maken er blijvend deel van uit.

13 08. Op 25 maart 2014 keurde de gemeenteraad het wegtracé goed voor de verkaveling Haasdonkbaan te Beveren. Het college verleende in zitting van 14 april 2014 een verkavelingsvergunning voor voormelde verkaveling. Het betreft een vergunning voor 14 bouwkavels met aanleg van een nieuwe insteekweg. Door de verkavelaar, nv Gronden Verelst, Emiel Opdebeecklaan 28 te 3140 Keerbergen, wordt nu het ontwerp voorgelegd voor het uitvoeren van de wegenis- en rioleringswerken. Door alle raadsleden wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegd ontwerp voor het uitvoeren van de wegenis- en rioleringswerken in de verkaveling Haasdonkbaan in Beveren. De beslissing wordt overgemaakt aan de verkavelaar. De kosten voor deze infrastructuurwerken zijn volledig ten laste van de verkavelaar. 09. Door de technische dienst wegen werd er een lastenboek opgemaakt voor slibverwerking afkomstig van het ruimen van straatgrachten en waterlopen gedurende 2014 en Principieel beslist de raad algemeen tot slibverwerking afkomstig van ruimen van straatgrachten en waterlopen en wordt algemeen akkoord gegaan met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor deze opdracht. De uitgave - geraamd op euro inclusief btw voor 2 jaar wordt goedgekeurd en de financiering zal gebeuren overeenkomstig het goedgekeurde liquiditeitenbudget. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 10. Tegelijkertijd met de binnenrestauratie van het kasteel Hof ter Welle zal ook een archeologisch onderzoek worden uitgevoerd. Het betreft de plaatsen waar in de grond zal worden gewerkt: de binnenkoer, de zone voor de liftschacht en de technische kelderruimte. Omdat onze gemeente participant is binnen de Archeologische Dienst Waas-

14 land, kan de gemeente deze opdracht aan hen toevertrouwen in uitvoering van artikel 42 van het Gemeentedecreet. In uitvoering van artikel 42 van het Gemeentedecreet gaat de raad algemeen akkoord om de bevoegdheid voor voormelde opdracht over te dragen aan de Archeologische Dienst Waasland uit Sint-Niklaas. Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave ten bedrage van euro exclusief btw. Op basis van de onderzoeksresultaten kan het agentschap Onroerend Erfgoed beslissen om eventueel eerstelijnsconserving uit te voeren en/of bijkomend natuurwetenschappelijk onderzoek bevelen. De kostprijs voor dit bijkomend onderzoek wordt geraamd op euro exclusief btw. 11. De brandweer vraagt om een nieuw compact signalisatievoertuig aan te kopen ter vervanging van een oud signalisatievoertuig. Het zal ingezet worden voor het signaleren van incidenten op de openbare weg en is uitgerust met een klapbord op het dak waarop door middel van een lichtgevende pijl de te volgen richting wordt aangegeven. Met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de aankoop van een compact signalisatievoertuig voor de brandweer. Op basis van artikel 15 van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten wordt dit voertuig aangekocht via een raamcontract dat door de FOD Binnenlandse Zaken - Algemene Directie Civiele Veiligheid - na een prijsvraag werd afgesloten. Dit contract bijzonder bestek II/MAT/A werd toegewezen aan Fire Technics NV uit Oostende. Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave ten bedrage van ,65 euro inclusief btw. De aankoop wordt voor 75% gesubsidieerd door de Zone Waasland. De gemeente Beveren prefinanciert de aankoop (100%) en stuurt daarna een factuur op naar de Zone Waasland ter waarde van 75% van het bedrag. 12. In april 2014 stopte Microsoft met de ondersteuning van het besturingssysteem Windows XP. Dit kan leiden tot ernstige beveiligingslekken in ons

15 computernetwerk. Aangezien heel wat pc s op dit besturingssysteem draaien, zijn we genoodzaakt om alle Windows XP pc s te vervangen. De raad beslist principieel tot het leveren van 90 pc s en 10 notebooks voor diverse gemeentelijke diensten en het OCMW. Algemeen worden de lastvoorwaarden vastgesteld voor deze opdracht en wordt goedkeuring gehecht aan het geraamd bedrag van euro inclusief btw, te financieren overeenkomstig het goedgekeurde liquiditeitenbudget. De onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking wordt gekozen als gunningswijze. 13. Telkens met algemeenheid van stemmen gaat de raad akkoord met volgende aankoop van gronden met het oog op de uitvoering van werken aan waterloop 8.056: a) Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (m²) e afd., sectie B, nr.249, 251/02, 254B, 255, , e afd., sectie B, nr. 275A 82,20 b) Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (m²) 10 1 e afd., sectie B, nr.282a 88,28 c) Lot Kadastrale gegevens Oppervlakte (m²) 7,8,9 1e afd., sectie B, nr.277a, 278, 281A 393,80 Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakten. De gemeenteraad verleent het college toelating om de buitengewone uitgaven die met leningen gefinancierd worden, te préfinancieren met eigen middelen en/of thesauriebewijzen, voor zover de kasvoorraad van de gemeente dit toelaat. 14. Het college verleende in zitting van 27 januari 2014 een verkavelingsvergunning langs de Lindenlaan voor de realisatie van 7 kavels voor woningbouw

16 en 1 kavel voor 16 garages na afbraak van alle bestaande gebouwen. Een deel van deze eigendom ligt in recreatiegebied en werd uit de verkaveling gesloten. Door de aankoop van deze grond kunnen er mogelijks extra parkeerplaatsen voorzien worden. Met algemeenheid van stemmen beslist de raad tot aankoop van het perceel, 3 de afdeling, sectie C deel van nummer 432F met een oppervlakte van 831,32 m² in functie van de uitbreiding van de recreatiezone. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 15. De gemeenteraad keurde in openbare vergadering van 29 juni 2010 de verkoopsvoorwaarden, wijze van verkoop en de prijs voor de uitbreiding van de KMO-zone Doornpark in Beveren goed. Eén van de kandidaat-kopers is de heer Kenny De Nocker, Dijkstraat 95 te 9120 Melsele. De heer De Nocker doet in metsel- en betonwerken. De gemeenteraad stemt algemeen in met de verkoop van lot 8 in de KMOzone Doornpark, kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C deel van nummers 1352, 1369A en zonder nummer met een oppervlakte van 1 108,78 m² aan de heer Kenny De Nocker, Dijkstraat 95 te 9120 Melsele. Akkoord wordt gegaan met de voorgelegde ontwerpakte. 16. De gemeenteraad keurde in openbare vergadering van 29 juni 2010 de verkoopsvoorwaarden, wijze van verkoop en de prijs voor de uitbreiding van de KMO-zone Doornpark in Beveren goed. Eén van de kandidaat-kopers is bvba Ruimdienst Ringoot, Nieuwdorp 109 te 9190 Stekene. De firma is gespecialiseerd in ledigen en reinigen van aalputten, sterf-, bezink-, water- en vetputten, alle ontstoppingswerken, camerainspectie, industriële en openbare werken. Met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de verkoop van een perceel KMO-grond in de KMO-zone Doornpark, kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C deel van nummers 1350D en 1355 met een oppervlakte van m² aan bvba Ruimdienst Ringoot, Nieuwdorp 109 te 9190 Stekene. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte.

17 17. Door de realisatie van de verkaveling Steenland in Kallo en de aankoop door de gemeente Beveren op 12 maart 2013 van de gronden ter realisatie van het bescheiden en sociaal aandeel, ligt er momenteel een perceel restgrond achter de woning Melseledijk 28, eigendom van de gemeente Beveren. Met eenparigheid van stemmen gaat de raad akkoord om het perceel 8 ste afdeling, sectie C deel van nummer 5F (voorheen 5D) met een oppervlakte van 43,03 m² te verkopen voor samenvoeging bij de aanpalende woning Melseledijk 28. De ontwerpakte wordt door alle raadsleden goedgekeurd. 18. In 1998 realiseerde de gemeente infrastructuurwerken aan de insteekweg Torenstraat ter ontsluiting van het ontmoetingscentrum te Melsele. De aanpalende eigenaars konden via deze private weg van de gemeente overgang en toegang nemen mits een eenmalige tussenkomst in de aanlegkosten. Met verscheidene aanpalenden werden sindsdien aktes van erfdienstbaarheid verleden. Enkele aanpalenden die reeds ontsluiting namen maar hiervoor nog niet tussenkwamen in de aanlegkost kregen hiervoor een brief, conform de collegenota van 27 januari De raad gaat algemeen akkoord een erfdienstbaarheid van overgang en toegang insteekweg Torenstraat te verlenen aan de aanpalende eigenaar op basis van de vastgestelde eenmalige tussenkomst: de heer en mevrouw De Ryck-Pauwels, eigenaar van het perceel 9 de afdeling, sectie C nummer 305T. De raad keurt de ontwerpakte van vestiging van erfdienstbaarheid van overgang en toegang insteekweg Torenstraat goed. 19. De heer Hugo Maes, financieel beheerder gemeente, is met gemeentelijk rustpensioen sinds 1 juli In zitting van de gemeenteraad van 25 februari 2014 werd beslist om de betrekking van financieel beheerder niet open te verklaren, maar om in het kader van een geïntegreerde werking van de financiële diensten, te opteren voor 1 gemeenschappelijk financieel beheer-

18 der. In zitting van de gemeenteraad van 25 maart 2014 werd kennis genomen van de terbeschikkingstelling van de heer Gert Laenen, financieel beheerder OCMW, aan de gemeente. Met zijn brief van 14 juli 2014 vraagt de heer Gert Laenen echter om, omwille van persoonlijke redenen, een einde te stellen aan enerzijds zijn benoeming als financieel beheerder OCMW en anderzijds zijn ter beschikkingstelling aan de gemeente. Om de goede werking van de gemeenschappelijke financiële dienst te kunnen verzekeren, wordt daarom voorgesteld om de functie van financieel beheerder open te verklaren en te bezetten bij wijze van aanwerving. De betrokken functiehouder zal, na aanwerving, ter beschikking gesteld worden van het OCMW en lid zijn van beide managementteams. De raad stemt algemeen in met de openverklaring van de functie van financieel beheerder van gemeente en OCMW. De financieel beheerder ontvangt hiervoor een toelage van 30% op zijn bruto jaarsalaris. De functiehouder zal tevens van rechtswege optreden als bijzonder rekenplichtige voor de politiezone Beveren en ontvangt hiervoor eveneens een toelage gelijk aan de mandaattoelage van de korpschef. 20. De gemeenteraad besliste in zitting van 25 februari 2014 tot de niet openverklaring van de functie van financieel beheerder. In zitting van 25 maart 2014 stemde de raad in met de samenwerkingsovereenkomst gemeente - OCMW met betrekking tot de aanstelling van 1 financieel beheerder en de geïntegreerde financiële afdeling, alsook met de terbeschikkingstelling van de financieel beheerder van het OCMW, dhr. Gert Laenen, aan de gemeente, conform art OCMW-decreet. In collegezitting van 12 mei 2014 werd mevr. Sarah Van Haelewyck aangesteld als financieel expert met ingang van 1 september. Conform artikel 160&2, derde lid van het gemeentedecreet gaat de raad algemeen akkoord om op voorstel van de financieel beheerder, dhr. Gert Laenen, aan mevrouw Sarah Van Haelewyck de bevoegdheid om visum te verlenen te delegeren.

19 21. De gemeenteraad besliste in zitting van 25 februari 2014 tot de niet openverklaring van de functie van financieel beheerder. In zitting van 25 maart 2014 stemde de raad in met de samenwerkingsovereenkomst gemeente - OCMW met betrekking tot de aanstelling van 1 financieel beheerder en de geïntegreerde financiële afdeling, alsook met de terbeschikkingstelling van de financieel beheerder van het OCMW, dhr. Gert Laenen, aan de gemeente, conform art OCMW-decreet. Bij schrijven van 14 juli 2014 vraagt de heer Gert Laenen omwille van persoonlijke redenen, een einde te stellen aan enerzijds zijn benoeming als financieel beheerder OCMW en anderzijds zijn ter beschikking stelling aan de gemeente. Artikel 81 van het gemeentedecreet bepaalt dat de gemeenteraad de vervanging van de financieel beheerder regelt. De gemeenteraad kan een waarnemend financieel beheerder aanstellen die de financieel beheerder bij zijn afwezigheid of verhindering kan vervangen (artikel 81 2 GD). Om de goede werking van de gemeenschappelijke financiële dienst te kunnen verzekeren gaan alle raadsleden akkoord om mevrouw Tine Carion aan te stellen als waarnemend financieel beheerder, in toepassing van artikel 81 2 van het gemeentedecreet, en dit voor de periode van tot en met De gemeenteraad besliste in zitting van 25 februari 2014 tot de niet openverklaring van de functie van financieel beheerder. In zitting van 25 maart 2014 stemde de raad in met de samenwerkingsovereenkomst gemeente - OCMW met betrekking tot de aanstelling van 1 financieel beheerder en de geïntegreerde financiële afdeling, alsook met de terbeschikkingstelling van de financieel beheerder van het OCMW, dhr. Gert Laenen, aan de gemeente, conform art OCMW-decreet. In deze samenwerkingsovereenkomst is ook al voorzien dat de nodige toelagen worden toegekend voor het uitoefenen van de functie van financieel beheerder voor gemeente en OCMW. Deze samenwerkingsovereenkomst wordt nu gewijzigd conform het voorstel dat wordt voorgelegd aan deze raad.

20 Bij schrijven van 14 juli 2014 vraagt de heer Gert Laenen omwille van persoonlijke redenen, een einde te stellen aan enerzijds zijn benoeming als financieel beheerder OCMW en anderzijds zijn ter beschikking stelling aan de gemeente. De raad ging reeds akkoord met de openverklaring van de functie van financieel beheerder voor de gemeente en het OCMW en de wijzigingen aan de samenwerkingsovereenkomst. Tot aan de invulling van het ambt dienen echter de nodige maatregelen worden genomen in functie van de continuïteit van de werking van de diensten en het gemeentebestuur. 1. Aanstelling als waarnemend financieel beheerder Artikel 81 van het gemeentedecreet bepaalt dat de gemeenteraad de vervanging van de financieel beheerder regelt. De gemeenteraad kan een waarnemend financieel beheerder aanstellen die de financieel beheerder bij zijn afwezigheid of verhindering kan vervangen (artikel 81 2 GD). De raad gaat algemeen akkoord om mevrouw Tine Carion, afdelingshoofd interne zaken, aan te stellen als waarnemend financieel beheerder vanaf 1 september 2014 tot de invulling van het ambt van financieel beheerder. 2. Terbeschikkingstelling OCMW De waarnemend financieel beheerder dient tevens te fungeren als waarnemend financieel beheerder voor het OCMW en dient aldus ter beschikking te worden gesteld van het OCMW. Vervolgens gaan alle raadsleden akkoord: 1. om in toepassing van artikel gemeentedecreet onder voorbehoud van goedkeuring door de OCMW-raad mevrouw Tine Carion, afdelingshoofd interne zaken, in haar functie van waarnemend financieel beheerder ter beschikking te stellen aan het OCMW. 2. met de toekenning aan mevrouw Tine Carion tengevolge van de terbeschikkingstelling aan het OCMW van een toelage van 30% op het bru-

21 tojaarsalaris, in toepassing van artikel 124, laatste lid van het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 december Waarnemingstoelage Artikel 81, eerste lid van de rechtspositieregeling bepaalt dat het statutaire personeelslid dat een hogere functie waarneemt, een toelage krijgt zoals vastgesteld in artikel 145, tweede lid van de rechtspositieregeling, op voorwaarde dat de hogere functie minstens 30 opeenvolgende kalenderdagen beslaat. Deze toelage is gelijk aan het verschil tussen het salaris dat het personeelslid bij een bevordering in de waargenomen hogere functie zou ontvangen en het salaris dat het personeelslid in zijn werkelijke functie ontvangt. Mevrouw Tine Carion, afdelingshoofd interne zaken, neemt als waarnemend financieel beheerder een hogere functie waar. Tevens gaan alle raadsleden akkoord met het toekennen aan mevrouw Tine Carion, waarnemend financieel beheerder, van een toelage voor het waarnemen van een hogere functie, gelijk aan het verschil tussen het salaris dat zij bij een bevordering in de waargenomen hogere functie zou ontvangen en het salaris dat ze in haar werkelijke functie ontvang, vanaf 1 september tot de invulling van het ambt van financieel beheerder. 4. Aanstelling bijzondere rekenplichtige politiezone en toekenning mandaatvergoeding. Overeenkomstig artikel 30, eerste lid van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op 2 niveau s worden de ontvangsten en uitgaven van de politiezone gedaan door een bijzonder rekenplichtige die zijn taak in volledige onafhankelijkheid moet kunnen uitoefenen. Voormeld artikel bepaalt tevens dat binnen een ééngemeentezone de financieel beheerder van de gemeente van rechtswege als bijzondere rekenplichtige optreedt.

22 Alsook gaan alle raadsleden akkoord met de aanstelling van mevrouw Tine Carion, waarnemend financieel beheerder, als bijzondere rekenplichtige voor de politiezone vanaf 1 september 2014 tot invulling van het ambt van financieel beheerder en akkoord te gaan met de toekenning van de mandaattoelage conform het KB van 29 november In zitting van 25 maart 2014 stemde de raad in met de samenwerkingsovereenkomst gemeente - OCMW met betrekking tot de aanstelling van 1 financieel beheerder en de geïntegreerde financiële afdeling. Deze samenwerkingsovereenkomst werd opgesteld vanuit de situatie waarin de financieel beheerder van het OCMW tevens fungeerde als financieel beheerder van de gemeente en dient bijgevolg te worden aangepast aan de recent gewijzigde omstandigheden. Bij schrijven van 14 juli 2014 vraagt de heer Gert Laenen immers, omwille van persoonlijke redenen, een einde te stellen aan enerzijds zijn benoeming als financieel beheerder OCMW en anderzijds zijn ter beschikking stelling aan de gemeente. De raad ging reeds akkoord met de openverklaring van de functie van financieel beheerder voor de gemeente en het OCMW.(agendapunt 21), alsook met de aanstelling van mevrouw Tine Carion als waarnemend financieel beheerder vanaf 1 september 2014, tot de invulling van het ambt (agendapunt 23). De samenwerkingsovereenkomst werd aangepast volgens voorgelegd ontwerp. Met eenparigheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de wijziging van de samenwerkingsovereenkomst gemeente - OCMW met betrekking tot de aanstelling van 1 financieel beheerder en de geïntegreerde financiële afdeling.

23 24. De raad gaat algemeen akkoord met de voorgestelde wijziging in de personeelsformatie bij het gemeentepersoneel en er wordt beslist tot het opnemen van een betrekking van ICT-expert in de organieke formatie. 25. Begin 2014 werd door de regering beslist dat vanaf 1 januari 2015 de brandweerzones van start kunnen gaan. Om zich op deze datum als officiële brandweerzone in regel te kunnen stellen, moeten door de prezone nog diverse voorbereidende werkzaamheden verricht worden aangaande patrimonium, financiën, personeel, rechtspersoonlijkheid,. Eén van deze werkzaamheden is het bepalen van de gemeentelijke verdeelsleutel voor het vastleggen van de bijdragen van de gemeenten aan de brandweerzone. Hiervoor moet vanuit de verschillende betrokken gemeenten cijfermateriaal aangeleverd worden met betrekking tot de werking van de brandweerdiensten en moeten simulaties gemaakt worden. Deze opdracht vraagt kennis en inzicht in de materie. In zitting van de prezoneraad van 15 mei 2014 werd beslist dat onze beleidsmedewerker Kristof Vansteenkiste, die reeds vanaf het begin betrokken was bij de brandweerhervorming, door onze gemeente tijdelijk ter beschikking gesteld wordt van de prezone Waasland voor de voorbereidende werkzaamheden van de opstart van de brandweerzone Waasland, met eigen rechtspersoon. Deze terbeschikkingstelling ten belope van 70% van onze beleidsmedewerker (A1a-A3a) is voorzien voor de periode van 1 april 2014 tot en met 31 december De gemeente Beveren zal deze terbeschikkingstelling factureren aan de prezone Waasland. Alle raadsleden gaan akkoord met de terbeschikkingstelling (70 %) van beleidsmedewerker Kristof Vansteenkiste naar Prezone Waasland in het kader van de brandweerhervorming. 26. Een aantal lessentabellen worden voor het schooljaar weer aangepast. In het eerste leerjaar van de derde graad BSO werd 1 uur AV natuurwetenschappen verplicht geïntroduceerd. Twee schooljaren geleden werden trouwens daar ook al 2 uren AV Engels verplicht toegevoegd. In het eerste leerjaar van de derde graad TSO werden 2 uren AV Engels ge-

24 introduceerd (talenbeleid minister: verplichte invoering moderne vreemde talen). De schoolraad van 26 mei 2014 heeft zich positief uitgesproken over de voorstellen. De raad gaat algemeen akkoord met de aanpassing van de lessentabellen van het Gemeentelijk Technisch Instituut 26bis De raad gaat algemeen akkoord om volgend punt bij hoogdringendheid toe te voegen aan deze raadszitting: Toekenning renteloze lening aan vzw Scouts en Gidsen Sint-Michiel Kieldrecht voor nieuwbouw lokaal. Er is een technische fout vastgesteld in dit dossier. De vorige ontvanger had dit bedrag niet ingeschreven. Schepen Kegels geeft toelichting bij dit punt. Alle raadsleden gaan akkoord met de toekenning van een renteloze lening van euro, terugbetaalbaar op 30 jaar, aan de vzw Scouts en Gidsen Sint-Michiel Kieldrecht voor de nieuwbouw van een jeugdlokaal. 27 Op 30 april 2014 hebben de leden van de vennotenvergadering mevrouw Charlotte Van Strydonck voorgedragen als bestuurder in de raad van bestuur van de Vlaamse maatschappij voor Watervoorziening cvba. Op 13 juni 2014 hebben de leden van de algemene vergadering deze voordracht goedgekeurd. Aangezien Charlotte Van Strydonck tijdens de gemeenteraadszitting van 26 februari 2013 werd aangeduid als afgevaardigde namens onze gemeente in het provinciaal comité vraagt De Watergroep ons in zijn schrijven van 24 juni 2014 om een nieuwe vertegenwoordiger aan te duiden voor het provinciaal comité. Met 26 stemmen bij 4 blanco stembiljetten en bij geheime stemming wordt Jurgen De Kerf aangeduid als vertegenwoordiger namens de gemeente voor het provinciaal Comité van De Watergroep.

25 Geheime zitting Volgend punt belangt het personeel van de lokale politie Beveren aan. Algemeen wordt akte genomen van de vaststelling van de juiste datum van indiensttreding van Philippe Bracke, hoofdinspecteur van politie, d.d Vastgesteld wordt dat alle raadsleden de aanspraken en verdiensten van alle gegadigden voor benoemingen en bevorderingen op behoorlijke wijze hebben kunnen vergelijken, gezien de ter zake aan hen voorgelegde dossiers. Voorzitter Jens De Wael sluit hierbij de gemeenteraadszitting van 29 juli 2014 en nodigt iedereen uit voor de volgende gemeenteraadsvergadering op dinsdag 23 september 2014 om uur. Hiermee eindigde de zitting. Waarvan verslagschrift. Op last: de gemeentesecretaris, de voorzitter, Jan Noppe Jens De Wael

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 juli 2014..

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 juli 2014.. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 juli 2014.. Punt 02: Kerkfabrieken: investering vloer Sint-Michielkerk Kieldrecht goedkeuring aanstelling ontwerper.

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015...

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Punt 02: Kerkfabriek Sint-Michiel Kieldrecht: goedkeuring investering nieuwe vloer. (BM). De gemeenteraad

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 april 2017 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG : J. De Wael, voorzitter Van

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Aanwezigen: Verontschuldigd: Chris Lippens - burgemeester Stany De Rechter - wrnd. burgemeester-voorzitter Luc De Witte, Leo

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd.

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd. Raad voor maatschappelijk welzijn van 26 maart 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen en Benny Maes, schepenen Chris Ramaekers, Sandra Jans, Marc

Nadere informatie

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren.

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 27 MEI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 0.1. (KH) AANVULLEND PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID Aanvullende agendapunten bij hoogdringendheid: 0.1. (KH) Aanvullend

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MEI 2015 OM 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MEI 2015 OM 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MEI 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Bruno Stevenheydens, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MAART 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Werken,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid Instellingen en algemeen beheer

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, leden

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE BRECHT OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJKE WELZIJN VERSLAG RAAD : 16/02/2016 Aanwezig : A. Van Dyck, voorzitter. L. Bennenbroek, C. Dierckx, J. Dignef, M. Van Dyck, F. Vangilbergen,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om 20.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie