Besluitenlijst besluitvormende raad 8 november 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst besluitvormende raad 8 november 2018"

Transcriptie

1 Besluitenlijst besluitvormende raad 8 november 2018 Gemeente Landgraaf Nummer: 14 Documentnummer: B *B * Landgraaf, 13 november 2018 Aanwezig: Voorzitter: Raadsleden: College: Griffier: R.J.H. Vlecken J. Bemelen, T.H.G. Boijmans, F.P.G. Burhenne, M. van Caldenberg, T. Embregts, P.J.H.C. Glenz, E. Gubbels, J.W.C. de Haan-Stienen, H.A.M. Haarbosch- Toussaint, J.W. Heinrichs, N.J.H. Heuvelmans, R.E.H. Huntjens, G.J.J. Huth, S.P.H. Janssen-Haenen, S.J.J.T. Kropman, B.W.H. Lambie, D.M.E. Lankhorst, J.W. Logister, P.J.C. Mevissen, R.F.A. Münstermann, W.M.M. Pihler-Gielkens, B.J.M. Smeets, C.W. Veerman-Volten, P.A.G.A. Willemsen-Naedenoen G.G.J. Janssen, E.J.H. Dreissen-Embrechts, C.P.G. Wilbach, A.J.M. Schiffelers, R.J.M. Lucassen H. Aussems Afwezig met kennisgeving: R.H.H. Hensgens 1. Opening en mededelingen De voorzitter heet een ieder van harte welkom en geeft de berichten van verhindering door. 2. Vaststelling agenda De raad besluit het Vaststellingsbesluit addendum 2019 aan de agenda toe te voegen. 3. Programmabegroting 2019 Raadsvoorstelnummer 76 Wethouder Schiffelers zegt de raad raadsinformatiebrieven toe in het laatste kwartaal van 2018 over de voortgang van de talentontwikkeling jeugd en het preventieplan jeugd. Wethouder Lucassen zegt toe op de vraag van de heer Van Caldenberg, dat hij de raad in het eerste kwartaal van 2019 zal uitnodigen voor een werkconferentie inzake Slot Schaesberg. Wethouder Lucassen zegt toe op de vraag van de heer Van Caldenberg, dat het college de aangevraagde vergunning van Sibelco B.V. voor ontgrondingsactiviteiten zal bestuderen en vóór afloop van de zienswijzetermijn de raad zal informeren over het in te nemen standpunt.

2 Pagina 2 van 13 Wethouder Janssen zegt de raad toe na openstelling van de Buitenring Parkstad een proef te starten om de op- en afrit van de Buitenring Parkstad in overleg met de provincie Limburg tijdelijk open te stellen. Aanvulling griffier: Deze toezegging komt te vervallen gelet op de aangenomen motie M1. Bij dit agendapunt zijn de volgende amendementen en moties ingediend Amendementen: A1 van de fractie GBBL, ondersteund door de fracties CDA, LWH en OPL, met als onderwerp Portofoons : Overwegende en constaterende dat: - Mensen waarvan we verwachten dat ze hun werk (taak) op de juiste wijze uitvoeren, ook op de juiste manier uitgerust dienen te zijn; - Goede communicatie door middel van portofoons een wezenlijk onderdeel uitmaakt van het werk en de veiligheid van BOA s. - Ervoor zorg te dragen dat met ingang van 2019 de BOA s van de gemeente Landgraaf voorzien worden van bovengenoemde communicatiemiddelen; - De lasten met betrekking tot het huren van de portofoons in 2019 ( ,--) en de verdere jaren ( ,--) structureel te dekken uit de lasten van taakveld 080 Overige baten en lasten specifiek de doorwerking van het product Lasten algemene uitkering stelpost Loon en prijscompensatie A2 van de fractie GBBL, ondersteund door de fracties CDA en LWH, met als onderwerp Extra beveiliging Burgerhoes : - Het Burgerhoes een veilige omgeving moet zijn voor het publiek alsook het personeel; - Het garanderen van de veiligheid van het personeel een verantwoordelijkheid is van de werkgever; - Er soms momenten zijn dat externe beveiliging noodzakelijk is om die veiligheid te kunnen garanderen. Constaterende dat: - Inzet van de BOA s als beveiliging ten koste gaat van de inzet die elders in Landgraaf nodig is. - Ervoor zorg te dragen dat de benodigde externe beveiliging wordt georganiseerd;

3 Pagina 3 van 13 - De lasten te dekken uit het taakveld 080 Overige baten en lasten en specifiek de doorwerking vanuit het product Lasten algemene uitkering stelpost loon- en prijscompensatie Moties: M1 van de fractie GBBL, ondersteund door de fracties CDA, LWH, VVD, SP, OPL en PvdA, met als onderwerp Pilot openstelling aansluitingen Buitenring van en naar Brunssum ter hoogte van de Hoogstraat : Overwegende en constaterende dat: - Beide aansluitingen gebruiksklaar zijn; - De Buitenring behalve het gedeelte vanaf de Naanhof tot aan de nog te realiseren Fly-over ter hoogte van Nuth, nagenoeg in zijn geheel vanaf 2 november 2018 in gebruikt gesteld is; - Computermodellen niet per definitie een juist beeld geven van de te verwachten verkeersstromen. Verzoek het college: - Genoemde aansluitingen in het kader van een pilot open te stellen en gedurende genoemde pilot van een jaar een goed beeld te verschaffen over de ontstane situatie, op basis waarvan vervolgens een definitieve keuze gemaakt kan worden betreffende de openstelling van de genoemde aansluitingen en eventuele nadere voorwaarden en verkeersmaatregelen. M2 van de fractie GBBL, ondersteund door de fracties CDA en LWH, met als onderwerp Vervroegen aanleg deel Randweg Abdissenbosch : Overwegende en constaterende dat: - Het vrachtverkeer op de Reeweg niet hebbende de bestemming Industriegebied Abdissenbosch in zeer hoge mate toeneemt c.q. toegenomen is; - Hierdoor geluidsoverlast is toegenomen en daarbij de leefbaarheid in uiterst negatieve zin is afgenomen; - De Duitse overheid besloten heeft dat genoemde randweg op Duits grondgebied gerealiseerd gaat worden (echter pas in 2026); - Voor het gedeelte op Nederlands grondgebied de benodigde gelden voor de aanleg van genoemde randweg gerealiseerd zijn; - Met deze gereserveerde gelden, zijnde ,--, in 2019 of 2020 op basis van de te verwachten inflatiecijfers meer gerealiseerd kan worden dan in 2016 of later. - In nauw overleg met de provincie Limburg alles in het werk te stelen om op zo kort mogelijke termijn het Nederlandse deel van de Randweg Abdissenbosch vanaf de Buitenring tot aan de Europaweg-Noord te realiseren; - De Duitse overheid te bewegen het gedeelte op Duits grondgebied eerder dan 2026 te realiseren.

4 Pagina 4 van 13 M3 van de fractie GBBL, ondersteund door de fracties CDA, LWH, SP, VVD, OPL en PvdA, met als onderwerp Naar voren halen onderhoud Reeweg : Overwegende en constaterende dat: - Het vrachtverkeer op de Reeweg niet hebbende de bestemming Industriegebied Abdissenbosch in zeer hoge mate toeneemt c.q. toegenomen is; - Hierdoor de geluidsoverlast is toegenomen en daarbij de leefbaarheid in uiterst negatieve zin is afgenomen; - Een groot gedeelte van deze overlast mede veroorzaakt wordt door de slechte staat van de bovenlaag van de Reeweg. - Het in een later stadium geplande onderhoud c.q. renovatie van de toplaag van de Reeweg in de tijd te vervroegen waardoor de geluidsoverlast zal verminderen en de leefbaarheid zal verbeteren; - Er zo mogelijk voor te zorgen dat het e.e.a. al in 2019 gerealiseerd kan worden. M4 van de fractie GBBL, ondersteund door de fracties CDA en LWH, met als onderwerp Uitlichten cultuurhistorische plekken en kunstwerken langs de Ruggengraat : Overwegende en constaterende dat: - Kunst- en cultuurhistorische plekken c.q. cultuurhistorische uitingen, zoals bijvoorbeeld wegkruisen het fundament vormen van onze cultuur en onze samenleving; - De samenleving zich hier constant bewust van moet zijn; - De Ruggengraat enerzijds de verbondenheid aangeeft van de diverse kernen van Landgraaf en anderzijds ook een link naar ons verleden legt; - Goede karakterisering van deze Ruggengraat de uitstraling van onze mooie gemeente in hoge mate kan bevorderen. - De mogelijkheid c.q. de mogelijkheden te onderzoeken zowel de genoemde kunst, alsook de cultuurhistorische plekken en kunstuitingen in kaart te brengen en in de avonduren uit te lichten, te beginnen bij de Ruggengraat; - Te bezien of dit net als bij het Stenenkruis kan via extra armaturen op lichtmasten van de openbare straatverlichting. M5 van de fractie CDA, ondersteund door de fracties GBBL en LWH, met als onderwerp Jongerenlintje : Constateert dat: - Er jongeren zijn die zich belangeloos inzetten voor de samenleving en medemens; - Jongeren vaak als mantelzorger of verenigingslid veel inzet leveren voor anderen; - De maatschappelijke inzet van jongeren de aandacht moet krijgen die het verdient.

5 Pagina 5 van 13 Overweegt dat: - Er vaak meer aandacht is voor negatief gedrag dan voor positief gedrag bij jongeren; - Met een kleine moeite een groot gebaar gemaakt kan worden naar de jongeren tot 21 jaar; - De gemeente Landgraaf op deze wijze laat zien dat zij veel waarde hecht aan de maatschappelijke betrokkenheid en talentontwikkeling door jongeren; - Zij hierdoor erkenning krijgen voor wat zij voor de Landgraafse samenleving doen en zij tevens een inspiratiebron kunnen zijn of een voorbeeldfunctie vervullen voor andere jongeren. Verzoekt het College: 1. Voor een periode van drie jaar een Landgraafs Jongerenlintje in te voeren voor jongeren of een jeugdgroep tot 21 jaar die; a) een bijzondere maatschappelijke daad of prestatie hebben verricht; b) zich vrijwillig inzetten voor een ander; c) onderwerpen op een bijzondere manier bespreekbaar maken; d) een goed maatschappelijk initiatief hebben genomen; 2. Het bestaan van het Jongerenlintje kenbaar te maken naar onze inwoners zodat zij jongeren kunnen voordragen; 3. Een onafhankelijke jury samen te stellen ter beoordeling van de aanvragen; 4. De uitreiking van de Jongerenlintjes door de Burgemeester plaats te laten vinden op een bijzonder moment; 5. Een budget van per jaar uit het programma 0 Bestuur & Ondersteuning hiervoor ter beschikking te stellen; 6. Na 3 jaar deze activiteit te evalueren; 7. Deze motie verder uit te werken en zo spoedig mogelijk een reactie te geven aan de gemeenteraad van Landgraaf. M6 van de fractie CDA, ondersteund door de fracties GBBL, LWH, PvdA, VVD en OPL, met als onderwerp Gezinspas : Constateert dat: - De gemeente Vaals en de stadsregio Aken een gezinspas hebben ingevoerd, waarbij gezinnen over en weer kunnen profiteren van aanbiedingen van lokale ondernemers; - Deze passen worden verstrekt aan gezinnen met ten minste 1 kind jonger dan 18 jaar, dan wel een gehandicapt kind onder de 27 jaar; - De provincie Limburg bij het indienen van de Regiodeal Transformatie Parkstad Limburg ook ruimte heeft gemaakt voor thema 6 Uitbouw van de Grensoverschrijdende Samenwerking, waarin staat dat het onder andere gaat verkennen hoe gezamenlijke initiatieven van en voor burgers in de grensregio beter te kunnen faciliteren; - De gemeenten Kerkrade en Simpelveld ook al begonnen zijn de mogelijkheden te onderzoeken; - De ondernemers zelf een aanbod doen.

6 Pagina 6 van 13 Overweegt dat: - Landgraaf in de nabije toekomst een betere treinverbinding met Aken zal krijgen; - De gezinspas in potentie voor alle partijen positief zou kunnen uitpakken. Verzoekt het College: - Te onderzoeken onder welke voorwaarden de gemeente Vaals en de stadregio Aken dit kunnen uitvoeren; - Te bekijken hoe succesvol deze regeling is; - Een scan uit te voeren onder de gemeentelijke ondernemers of zij interesse hebben in deelname aan een dergelijke gezinspas (samen met de andere gemeenten dan wel in Parkstadverband of met partnergemeente Übach-Palenberg); - Over de resultaten voor het einde van dit jaar aan de raad te rapporteren. M7 van de fractie PvdA, ondersteund door de fracties VVD en GroenLinks, met als onderwerp Evaluatie stedenbanden met Übach-Palenberg en Andrychow : - Voordat we een plan gaan maken t.b.v. het verstevigen van stedenbanden met Übach- Palenberg en Andrychow; - Eerst onderzocht moet worden wat deze stedenbanden in het verleden hebben opgeleverd, met daarbij de aanname dat dit nog een onderdeel is van het plan; - Waarbij o.a. de vraag gesteld moet worden, welke (meetbare) resultaten daarbij geboekt zijn voor de inwoners van Landgraaf. - Een evaluatie van de stedenbanden met Übach-Palenberg en Andrychow uit te laten voeren door een externe partij, waarbij we de Rekenkamer ter overweging mee willen geven als een voor de hand liggende partij. M8 van de fracties PvdA, ondersteund door de fracties OPL en VVD, met als onderwerp Middelen op het niveau van asfalt en overige verhardingen : - Er op dit moment en de komende jaren conform raadsbesluit middelen worden ingezet om de aanwezige achterstand van het wegbeheer weg te werken; - Dit werkzaamheden zijn de over meerdere jaren gaan plaatsvinden en dat tijdens deze periode de achterstand weer oploopt; - Aangezien er op dit moment geen middelen beschikbaar zijn voor het op niveau houden van het asfalt en de overige verhardingen die we de komende jaren weer op niveau gaan brengen; - We willen voorkomen dat er in de toekomst weer achterstanden ontstaan waar de bewoners van Landgraaf in het dagelijkse leven last van hebben; - Wetende dat het inhalen van achterstanden over de lange termijn duurder is dan het op niveau houden van het asfalt en de overige verhardingen.

7 Pagina 7 van 13 - Met een voorstel te komen om ervoor te zorgen dat wanneer de aanwezige achterstand van het wegbeheer is weggewerkt het asfalt en de overige verhardingen op niveau worden gehouden; - Waarbij in kaart wordt gebracht wat de gevolgen zijn voor onze inwoners op de korte en lange termijn wanneer we dit niet op niveau houden; - De middelen die gebruikt worden om dit te dekken niet komen uit onze reserves. M9 van de fractie PvdA, ondersteund door de fracties SP, OPL en VVD, met als onderwerp Voorkomen van problemen bij achterstanden Stichting Leergeld Parkstad : - Er afgelopen jaar een achterstand is ontstaan bij Stichting Leergeld Parkstad, door voornamelijk een piek in het aantal aanvragen in augustus en september; - Hier inwoners van Landgraaf merkbaar last van hebben gehad; - Er bij Stichting Leergeld Parkstad er op dit moment hard gewerkt wordt om deze achterstand weg te werken en in de toekomst te voorkomen; - Het belangrijk vinden dat de inwoners van Landgraaf de weg hier naar toe vinden en zo snel als mogelijk geholpen worden. - Met een plan te komen om te voorkomen dat inwoners van Landgraaf last ervaren van mogelijke achterstanden die, ondanks alle inspanningen van Stichting Leergeld Parkstad, in de toekomst plaats kunnen vinden; - Waarbij we het oprichten van een noodfonds binnen de gemeente Landgraaf en tijdens piekmomenten bij het aantal aanvragen bij Stichting Leergeld Parkstad een noodteam ter ondersteuning van een snelle en adequate afhandeling hebben, ter overweging mee willen geven bij het opstellen van dit plan. M10 van de fractie SP, met als onderwerp Schoolzwemmen herinvoeren op basisscholen : Constaterende dat: - Er steeds meer kinderen verdrinken in het waterrijke Nederland; - Het voor ouders vaak, al dan niet financieel, een drempel is om kinderen zwemlessen te laten nemen. - Er in het coalitieconvenant van deze coalitie het citaat is opgenomen: Ieder kind heeft recht op zwemles; - Uit onderzoek van 23 augustus 2018 onder ruim Nederlanders is gebleken dat 79% van de Nederlandse inwoners vóór het herinvoeren van schoolzwemmen is (Bron: - Er eerder besloten is om een nieuw zwembad te bouwen;

8 Pagina 8 van 13 - Het een sociaal-maatschappelijk belang heeft, maar ook aansluit bij de ambitie van Landgraaf als JOGG-gemeente. - Om te onderzoeken wat de meest adequate vorm is om te realiseren dat ieder kind recht heeft op zwemles. M11 van de fractie SP, ondersteund door de fracties PvdA, OPL, VVD en GroenLinks, met als onderwerp Weerstandsratio : Constaterende dat: - Er de komende jaren fors uit onze reserves gegrepen wordt, waardoor de weerstandsratio onder het vastgestelde niveau van 1 komt. - In 2019 de ratio nog boven de 1 is en in de jaren daarna niet meer; - Als de ratio onder de 1 komt er op basis van het bestaande beleid maatregelen genomen moeten worden op dit weer op niveau te brengen. - Om in de Kadernota met een plan te komen om in 2020 weer aan de vastgestelde reserve en voorzieningenbeleid van de gemeenteraad te voldoen inclusief de daarin opgenomen weerstandsratio. M12 van de fractie OPL, ondersteund door de fracties PvdA, SP en VVD, met als onderwerp openstelen toiletten stimuleren : - Uit onderzoek van Maag-, Lever- en Darm Stichting blijkt dat een grote bevolkingsgroep te kampen heeft met een frequent optreden van hoge nood ; - Hoge nood bij deze groep een beletsel kan vormen om aan het sociale leven deel te nemen; - Een gemeente die zich als toeristische gemeente wil profileren niet voorbij kan gaan aan de sanitaire behoeften van bezoekers; - Het inrichten en exploiteren van openbare toiletten een kostbare en tijdrovende zaak is - Het daarom noodzakelijk is om op korte termijn te zoeken naar alternatieve oplossingen. Verzoekt het college om: - Met spoed een raamsticker te (laten) produceren met daarop de vermelding dat de aanwezige toiletten gastvrij openstaan voor mensen met hoge nood; - De sticker duidelijk zichtbaar aan te brengen op de toegangsdeuren en in de hal van het Burgerhoes;

9 Pagina 9 van 13 - De plaatselijke bestaande en nieuw te vestigen winkeliers en horecaondernemers, (om te beginnen in de drie winkelcentra) ervan te overtuigen dat zij er gezamenlijk baat bij hebben hun toiletvoorzieningen open te stellen en hen er toe te bewegen de genoemde raamsticker aan te brengen; - Ervoor zorg te dragen dat bedrijven/instanties waar (al dan niet tegen betaling) gebruik gemaakt kan worden van de toiletvoorziening worden vermeld op de HogeNoodapp. M13 van de fractie OPL, met als onderwerp Doorontwikkeling stedenbanden en Euregionale samenwerking : - Het aangaan van een stedenband in potentie mogelijkheden biedt om wederzijdse kennis ervaring uit te wisselen en te benutten; - Er in de Euregio legio mogelijkheden zijn om een vorm van samenwerking met een stad/gemeente aan te gaan; - Euregionale samenwerking, ook op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid, economie en recreatiemogelijkheden, niet alleen de individuele gemeenten maar ook de gehele regio aanzienlijk kan versterken. Verzoekt het college op om: - Een plan uit te werken waarin de bestaande stedenbanden worden doorontwikkeld en nieuwe banden kunnen worden aangegaan. M14 van de fractie OPL, ondersteund door de fractie PvdA, met als onderwerp plaatsing beweegtoestellen : - Meer bewegen leidt tot gezonder en plezieriger leven; - Burgers, die niet voelen voor georganiseerde sportactiviteiten, de mogelijkheid gebonden wordt om individueel sportief bezig te zijn als in buurtparkjes en onbenutte openbare ruimten beweegtoestellen geplaatst worden; - Door beweegtoestellen te combineren met bestaande speelplekken ouders en grootouders samen met de kinderen gezond plezier kunnen maken; - De aanwezigheid van beweegtoestellen een positieve bijdrage levert aan het toeristisch profiel van Landgraaf; - De portefeuillehouder heeft toegezegd de aanschafprijzen en verzekeringsmogelijkheden van bewegingstoestellen te onderzoeken. Verzoekt het college om: - Na positief resultaat van het onderzoek op zo kort mogelijke termijn een begin te maken met de plaatsing van beweegtoestellen in alle buurten en wijken.

10 Pagina 10 van 13 Het college reageert als volgt op de ingediende amendementen en moties: A1: Positief. A2: Positief. M1: Positief, mits de raad via het college de provincie Limburg als eigenaar en beheerder van de Buitenring vraagt om uitvoering te geven aan de motie. M2: Positief. M3: Overbodig, omdat met de Renovatie van de Reeweg reeds wordt gestart, zodra de weersomstandigheden dat toelaten. M4: Positief. M5: Positief, mits met de term verder uit te werken wordt bedoeld onderzoeken. M6: Positief, mits de raad akkoord is met een rapportage begin volgend jaar. M7: Negatief, omdat er geen budget is gereserveerd en derhalve geen evaluatie van uitvoering van beleid mogelijk is. M8: Negatief, omdat door het regulier onderhoudsprogramma en daarbij behorende monitoring geen achterstallig onderhoud kan ontstaan. M9: Positief. M10: Negatief, omdat het schoolzwemmen reeds is opgenomen in de onderhavige begroting en het coalitieconvenant en onderzocht wordt welke adequate mogelijkheden er zijn om zwemles te geven aan alle kinderen. M11: Negatief, omdat de motie haaks staat op de onderhavige begroting. M12: Negatief, omdat enerzijds bedrijven/instanties door de gemeente niet verplicht kunnen worden dat mensen met hoge nood gebruik kunnen maken van de toiletvoorziening en anderzijds het college invulling geeft aan een raamsticker in het Burgerhoes. M13: Negatief, omdat het plan voor doorontwikkeling van de stedenbanden door het college reeds is opgepakt. M14: Positief. De indieners van de moties stemmen in met de aanvullingen van het college op de moties M1, M5 en M6. Gelet op de reacties en toezeggingen van het college (zie hieronder) worden de moties M3, M10 en M13 door de indieners ingetrokken. Aanvulling griffier: Wethouder Dreissen-Embrechts zegt de raad toe met de Renovatie van de Reeweg te starten, zodra de weersomstandigheden dat toelaten; Wethouder Schiffelers zegt de raad toe, dat hij zal onderzoeken welke adequate mogelijkheden er zijn om zwemles te geven aan alle kinderen;

11 Pagina 11 van 13 Wethouder Schiffelers zegt de raad toe, dat hij invulling zal geven aan de eerste twee punten van motie M12, inhoudende dat het college een raamsticker zal laten aanbrengen op de toegangsdeuren en in de hal van het Burgerhoes met daarop de vermelding dat de aanwezige toiletten gastvrij openstaan voor mensen met hoge nood. Stemming amendementen en Moties: A1: Het amendement wordt unaniem aangenomen. A2: Het amendement wordt aangenomen met 20 stemmen voor (de fracties GBBL 12x, CDA 3x, PvdA 2x, LWH 1x, VVD 1x, GroenLinks 1x) en 4 stemmen tegen (de fracties SP 2x en OPL 2x). M1: De motie wordt aangenomen met 23 stemmen voor (de fracties GBBL 12x, CDA 3x, PvdA 2x, SP 2x, OPL 2x, LWH 1x, VVD 1x) en 1 stem tegen (GroenLinks 1x). M2: De motie wordt aangenomen met 23 stemmen voor (de fracties GBBL 12x, CDA 3x, PvdA 2x, SP 2x, OPL 2x, LWH 1x, VVD 1x) en 1 stem tegen (GroenLinks 1x). M3: De motie is gelet op de toezegging ingetrokken. M4: De motie wordt aangenomen met 17 stemmen voor (de fracties GBBL 12x, CDA 3x, LWH 1x en GroenLinks 1x) en 7 stemmen tegen (de fracties PvdA 2x, SP, 2x, OPL 2x en VVD 1x). M5: Alvorens tot stemming wordt overgegaan, wordt een stemverklaring afgegeven door de fracties PvdA, VVD en OPL, waarbij ze vragen of de term lintje letterlijk moet worden opgevat. Door de indiener van de motie wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Het college is vrij in de benaming naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek. Gelet hierop wordt de motie gewijzigd in stemming gebracht. De (gewijzigde) motie wordt unaniem aangenomen. M6: De motie wordt unaniem aangenomen. M7: Alvorens tot stemming wordt overgegaan, wordt een stemverklaring afgegeven door de fractie SP, waarbij wordt aangegeven dat de voorkeur bestaat om eerst een onderzoek te starten naar de stedenbanden in plaats van direct door te ontwikkelen, zoals verwoord in de (ingetrokken) motie M13 van de fractie OPL. De motie wordt verworpen met 18 stemmen tegen (de fracties GBBL 12x, CDA, 3x, OPL 2x en LWH 1x) en 6 stemmen voor (de fracties PvdA 2x, SP 2x, VVD 1x, GroenLinks 1x). M8: Alvorens tot stemming wordt overgegaan, wordt een stemverklaring afgegeven door de fractie PvdA, waarbij wordt aangegeven dat het op peil houden van een goede infrastructuur een basisbehoefte is, zodat de reactie van het college op dit punt onvoldoende is. De motie wordt verworpen met 17 stemmen tegen (de fracties GBBL 12x, CDA 3x, LWH 1x en GroenLinks 1x) en 7 stemmen voor (de fracties PvdA 2x, SP 2x, OPL 2x en VVD 1x) M9: De motie wordt unaniem aangenomen. M10: De motie is gelet op de toezegging ingetrokken. M11: De motie wordt verworpen met 16 stemmen tegen (de fracties GBBL 12x, CDA 3x, LWH 1) en 8 stemmen voor (de fracties PvdA 2x, SP 2x, OPL 2x, VVD 1x, GroenLinks 1x). M12: De motie wordt verworpen met 16 stemmen tegen (de fracties GBBL 12x, CDA 3x, LWH 1) en 8 stemmen voor (de fracties PvdA 2x, SP 2x, OPL 2x, VVD 1x, GroenLinks 1x).

12 Pagina 12 van 13 M13: De motie is gelet op de toezegging ingetrokken. M14: Alvorens tot stemming wordt overgegaan wordt een stemverklaring afgegeven door de fracties CDA en LWH, waarbij wordt aangegeven dat de fracties kunnen instemmen met de motie als na positief resultaat van het onderzoek de raad een raadsvoorstel wordt voorgelegd, zodat vervolgens kan worden besloten tot uitvoering door het college. Door de indiener van de motie wordt aangegeven dat dit de strekking van de motie is. De motie wordt unaniem aangenomen. Stemming Vaststellingsbesluit addendum 2019: Alvorens tot stemming wordt overgegaan, wordt een stemverklaring afgegeven door de fracties SP en VVD, waarbij wordt aangegeven dat de fracties kunnen instemmen met het Vaststellingsbesluit addendum 2019 dat moet worden onderscheiden van een stemming over de Programmabegroting 2019 (vaststellingsbesluit). De raad besluit unaniem en zonder hoofdelijke stemming vast te stellen het Vaststellingsbesluit addendum Stemming Programmabegroting 2019 (vaststellingsbesluit): Alvorens tot stemming wordt overgegaan, wordt een stemverklaring afgegeven door de fracties GroenLinks, SP, PvdA, VVD en OPL. De fractie GroenLinks geeft aan in te zullen stemmen met de Programmabegroting 2019, waarbij wordt aangetekend dat het meerjarenperspectief tot zorgen stemt. De fractie SP geeft aan tegen de Programmabegroting 2019 te zullen stemmen, omdat het college en de meerderheid van de raad in afwijking van de motie van de SP geen maatregelen treft om in de Kadernota met een plan te komen om in 2020 weer aan de vastgestelde weerstandsratio van 1 te kunnen voldoen. De fractie PvdA geeft aan tegen de Programmabegroting 2019 te zullen stemmen, omdat de weerstandsratio onder de vastgestelde norm van 1 komt. De fractie VVD geeft aan tegen de Programmabegroting 2019 te zullen stemmen, omdat de meerjarenraming niet positief is en niet overeenstemming is met de gewenste koers van de VVD fractie. De fractie OPL geeft aan tegen de Programmabegroting 2019 te zullen stemmen, omdat het meerjarenperspectief tot zorgen stemt. De raad besluit met 17 stemmen voor (de fracties GBBL 12x, CDA 3x, LWH 3x en GroenLinks 1x) en 7 stemmen tegen (de fracties PvdA 2x, SP 2x, OPL 2x en VVD 1x) de Programmabegroting 2019 (vaststellingsbesluit) vast te stelen. 4. Sluiting De voorzitter sluit onder dankzegging de vergadering.

13 Pagina 13 van 13 Aldus vastgesteld tijdens de vergadering van de besluitvormende raad van de gemeente Landgraaf, gehouden op 29 november De griffier, De voorzitter,

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1041 B.18.1041 Landgraaf, 19 juni 2018 ONDERWERP: benoeming leden van de raad in diverse gremia. Verantwoordelijke portefeuillehouder(s):

Nadere informatie

Lijst van toezeggingen raad gemeente Landgraaf 2018

Lijst van toezeggingen raad gemeente Landgraaf 2018 Lijst van en raad gemeente Landgraaf Versiedatum: 19 november Documentnummer: B.18.0977 B.18.0977 (datum 1. Programmabegroting 17 mei De indexering wordt niet gebruikt voor Burgemeester 30.05.18: Vindt.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0729 B.18.0729 Landgraaf, 19 april 2018 ONDERWERP: Zienswijze Begroting 2019 en meerjarenraming 2020-2022 GR WOZL PROGRAMMA

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016.

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. 1 2 3 a Omschrijving van het voorstel Opening en mededelingen. Vaststelling van de agenda Programmabegroting 2017 Algemene beschouwingen Besluit Mevr. Rachak,

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente Leudal van 6 november 2012 aanvang uur te Heythuysen.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente Leudal van 6 november 2012 aanvang uur te Heythuysen. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente Leudal van 6 november 2012 aanvang 18.00 uur te Heythuysen. Aanwezig: De voorzitter De griffier De griffiesecretaresse : de heer ing. J.C.G.J.

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0848 B.17.0848 Landgraaf, 4 mei 2017 ONDERWERP: Zienswijze raad op de ontwerpbegroting 2018 stadsregio Parkstad Limburg PROGRAMMA

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0791 B.17.0791 Landgraaf, 16 mei 2017 ONDERWERP: Verordening 'Verbeteren energielabel particuliere woningvoorrraad' Landgraaf

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth

Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth Pagina 1 van 5. GEMEENTE NUTH gem.reg.nr. Z.12042 INT.12774 Besluitenlijst vergadering Raad gemeente Nuth Vergadering d.d. 05 november 2015 Begrotingsvergadering Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden:

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0627 B.18.0627 Landgraaf, 10 april 2018 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2019 Veiligheidsregio Zuid-Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Kredietaanvraag Verbeterplan Voorste Heistraat/Heikant Aanleiding

Nadere informatie

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal)

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal) Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 juli en 9 juli 2019 Aanwezig: mw. Bette-van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van Braak (ChristenUnie), dhr. Van de Braak (PvdA),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0984 B.16.0984 Landgraaf, 23 mei 2016 ONDERWERP: Vaststellen zienswijze raad van begroting GGD Zuid Limburg 2017 Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld.

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld. Besluitenlijst Middelburg, 7 juli 2014 nr. 14010192 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 4 juli 2014, 9.30 tot 18.55 uur, in de Statenzaal, Abdij

Nadere informatie

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast.

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast. Corsanr. 14.0031652 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 22 SEPTEMBER 2014 OM 20.00 UUR IN LOODS 2 VAN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN VOORTGEZET OP DINSDAG 23

Nadere informatie

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 12 november 2013 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. W.T.H.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1681 B.17.1681 Landgraaf, 22 september 2017 ONDERWERP: Gemeenschappelijke Regeling Werkgeversservicepunt Parkstad PROGRAMMA

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 en 12 november 2018 Aanwezig: mw. Bette van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Blad (ChristenUnie) dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van de Braak (PvdA), dhr.

Nadere informatie

Besluit raad - verordening

Besluit raad - verordening Besluit raad - verordening Gemeente Landgraaf ONDERWERP: Instelling commissie Burgers en Middelen Behoort bij besluit van de raao Van de gemeente LandgrsrÊf d. 1 * * 8 nr_ j ekend, e griffier Documentrtummer:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente Raadsvoorstel Besluitvormend Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden aan: de raad van de gemeente zaaknummer: Z-17-018336 datum voorstel: 9 augustus 2017 datum collegevergadering: 29 augustus 2017

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LANDGRAAF

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LANDGRAAF VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LANDGRAAF Aanwezig: Burgemeester R.J.H. Vlecken Secretaris J.M.C. Rijvers Wethouder G.G.J. Janssen Wethouder E.J.M. Dreissen Wethouder C.P.G. Wilbach Wethouder

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Landgraaf, 8 april 2019 Programma Documentnummer: B.19.0697 *B.19.0697* ONDERWERP: Jaarstukken 2018 Veiligheidsregio Zuid-Limburg PROGRAMMA 2. Veiligheid

Nadere informatie

Aanwezig raadsvergadering 10 november 2015, van tot uur

Aanwezig raadsvergadering 10 november 2015, van tot uur Aanwezig raadsvergadering 10 november 2015, van 16.00 tot 22.10 uur CDA PvdA VVD P.A.M. Ankersmid, R.H.J. Buschers, C.J.H. Doeschot-Workel, P.M.I.M. Gerritsjans, A.H. Mulder MSc, Y.T. Nijhof- Sander (fractievoorzitter),

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.0625 B.15.0625 Landgraaf, 1 april 2015 ONDERWERP: Zienswijze ontwerp begroting 2016 BsGW Raadsvoorstelnummer: 24 PROGRAMMA

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1239 B.17.1239 Landgraaf, 3 juli 2017 ONDERWERP: Benoeming leden commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Monumenten Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 9 november 2017 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer C.E. Beringen, CDA De heer A.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

De heer A. van Amerongen, mevrouw IA Korting, de heer P. van Bergen en de heer J. Oosterveld; wethouders

De heer A. van Amerongen, mevrouw IA Korting, de heer P. van Bergen en de heer J. Oosterveld; wethouders gemeente drant n BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD DRONTEN VAN DE VERGADERING VAN DONDERDAG 8 november 2018 Aanwezig: Mevrouw I.A. Bakker, voorzitter; De heer J.N. Ammerlaan, mevrouw D.C.G. van Baal, mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.0762 B.16.0762 Landgraaf, 14 april 2016 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2017 Kredietbank Limburg Raadsvoorstelnummer: 28

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal.

Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal. Nr. 017.091.0006 Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Twenterand, gehouden op 11 juli 2017 vanaf 14:00 uur in de raadzaal. Voorzitter: Griffier: Aanwezige leden: Afwezige leden: A.E.H.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later.

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later. Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 3 november 2011, aanvang 14.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1171 B.17.1171 Landgraaf, 20 juni 2017 ONDERWERP: Programmaverantwoording 2016 Raadsvoorstelnummer: 53 PROGRAMMA 1. Bestuur

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0686 *B.19.0686* Landgraaf, 4 april 2019 ONDERWERP: Jaarrekening 2018, 1e begrotingswijziging 2019 en Ontwerpbegroting 2020

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0759 Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Uitgangspuntennotitie begroting 2019-1 en 2020, concept 1e wijziging begroting 2019-1,

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII mei 2016 Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101

agendanummer afdeling Simpelveld VII mei 2016 Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII - 29 24 mei 2016 onderwerp Verzoek tot verruiming van de zondag-openstelling 64101 zaakkenmerk Inleiding In februari 2012 heeft de gemeenteraad de Verordening

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit Programma

Voorstel raad en raadsbesluit Programma Voorstel raad en raadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1763 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Landgraaf, 9 oktober 201 7 ONDERWERP: le en 2e begrotingswijziging 2018

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 8 november 2012

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 8 november 2012 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 8 november 2012 Aanwezig: J. Nielen (CDA), M. Sahinturk (CDA), A. Weijers (CDA), J. Hendriks (CDA), R. Poel (PvdA), S. Derks (PvdA), A. van Diemen-Vereijken (GroenLinks),

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 20-4-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 16 juli 2015 Nummer: 15009898 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 3 juli 2015 van 9.35 tot 17.39

Nadere informatie

Ad 1 en 2 Akkoord Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering

Ad 1 en 2 Akkoord Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering 189686 Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering van 26 februari 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 26 februari 2019 2. De vastgestelde openbare besluiten van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 3 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

College. Verhinderd. Agendapunt. Onderwerp. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering

College. Verhinderd. Agendapunt. Onderwerp. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 15 oktober 2015 AANWEZIG Plv. voorzitter

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 april 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering besluitenlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Salet Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/ algemeen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 17 februari 2016 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1482 *B.18.1482* Landgraaf, 27 augustus 2018 ONDERWERP: Beleidsplan ISD BOL 2019-2022 PROGRAMMA 7. Sociaal domein Verantwoordelijke

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP Hofland, Barry PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend

Nadere informatie

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 29 juni 2017. De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Lijst van toezeggingen raad gemeente Landgraaf 2018

Lijst van toezeggingen raad gemeente Landgraaf 2018 Lijst van en raad gemeente Landgraaf Versiedatum: 21 januari Documentnummer: B.18.0977 B.18.0977 (datum 1. Programmabegroting 17 mei De indexering wordt niet gebruikt voor Burgemeester 30.05.18: Vindt.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0787 B.18.0787 Landgraaf, 2 mei 2018 ONDERWERP: Zonnepanelenproject Burgerhoes en Sportpark Terwaerden Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 6 november 2015 Nummer 15015913 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 6 november 2015 van 9.20 tot 19.57

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie