Online marketing strategie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Online marketing strategie"

Transcriptie

1 Online marketing strategie Wilt u inzicht in de structurele ontwikkelingen op het gebied van online marketing? Wilt u weten hoe u een winnende online marketing strategie kan ontwikkelen? Wilt u direct na het programma aan de slag met praktische tools en technieken? Dan is deze driedaagse master class iets voor u! Leer van bekende succesvolle organisaties en van topsprekers als Gerrit van bruggen, Cor Molenaar, Ed Peelen, Rene Jansen,Yuri van Geest en Jessica Niewierra. Het programma in het kort In deze masterclass staan we stil bij de structurele trends in digitale technologie en de impact daarvan voor bedrijfstak, klanten en organisaties. U vertaalt uw organisatiestrategie in een consistente winnende strategie over de rol van digitale technologie in communicatie, services, propositie-ontwikkeling en nieuwe business modellen. Profiel deelnemers Marketing, brand of kanaalmanagers met verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van sociale media, internet en/of nieuwe business modellen. Programma inhoud We verkennen de structurele ontwikkelingen in de digitale technologie. We zien hoe belangrijk in de nabije toekomst mobiel internet wordt, maar staan ook stil bij een toekomstbeeld dat is gebaseerd op een analyse van de exponentiële trends in technologieën (singularity). We analyseren hoe eindgebruikers en consumenten veranderen; de technologie biedt hen de mogelijkheid om ook online een volledig mens van vlees en bloed te zijn, die verbindt, creëert, speelt of opkomt voor zijn rechten. Maar gaan ook in op hoe bedrijfstakken veranderen, nieuwe dynamische netwerken van organisaties ontstaan, nieuwe proposities en verdienmodellen opkomen en weer verdwijnen. Deze inzichten dienen als input bij het formuleren van onze strategie: hoe willen we de digitale technologie op consistente en winstgevende wijze inzetten in onze marketing? In communicatie, ingebed binnen het hele spectrum aan kanalen, in services, in de ontwikkeling van nieuwe proposities, in de verandering van onze organisatie met het oog op nieuwe business modellen.

2 Het voor de eigen organisatie kunnen opstellen van deze strategie is het hoofddoel van deze master class. Key takeaways We gaan hiertoe in op: een maturiteitsmodel, waarmee is te bepalen waar we staan: in welke mate hebben wij een interactieve organisatie, die converserveert en co-creëert met klanten en gebruikers of een industriële organisatie die van binnen naar buiten denkt en handelt, zendt en maakt? multichannels en de inbedding van de sociale media en internet daarbinnen. Een inside-out benadering van de kanalen heeft plaatsgemaakt voor een outside-in invalshoek, waarbij de customer journey centraal staan. Een volgende stap is het rekenschap geven aan de nieuwe rol en mogelijkheden van klanten in deze journey, vanuit hun sociale en fysieke omgeving. de sociale mediastrategie; hoe websites, sociale netwerken en communities kunnen helpen om de organisatie vanuit kernwaarden te verbinden met een diverse buitenwereld door te luisteren, te informeren, te helpen, op nieuwe manieren te zenden, te converseren en te leren. nieuwe proposities, in het bijzonder mobiele services. We vertalen hiertoe de marketingin een mobiele strategie en specifceren hoe deze stapsgewijs is uit te werken en in de organisatie is in te bedden. nieuwe business modellen. De impact van digitale technologie gaat verder dan alleen de communicatie. Het raakt uiteindelijke de organisatie in relatie tot zijn omgeving in al zijn faceten. Aan de hand van business modellen verkennen we waar organisaties staan en hoe ze stapsgewijs kunnen veranderen. Succesvolle groeipaden worden uitgewerkt. Programma opzet Tijdens de eerste dag van de masterclass staan de externe ontwikkelingen centraal en wordt bekeken hoe uw organisatie hier mee omgaat. Hoe scoort u in het maturiteitsmodel? De tweede dag staat in het teken van de ontwikkeling van de sociale mediastrategie in de context van de multichannel organisatie en de customer experience. Tijdens de derde dag komen nieuwe proposities, mobiele services en de nieuwe business modellen aan de orde. Het programma kent een goede balans van theorie en praktijk. Visionaire presentaties worden onderbouwd met uitkomsten uit onderzoek en cases van bekende succesvolle organisaties worden ingepast binnen theoretische kaders.

3 Het programma is (inter)actief en maakt gebruik van case-studies, class room sessions en best practices. Ruimte is ook ingeruimd voor deelnemers om onderling de ervaringen uit te wisselen en te werken aan de vertaalslag naar de eigen organisatie en praktijk. Faculty De docenten bestaan uit Professoren van de Erasmus Universiteit, experts op het gebied van digitale marketing en senior managers die verantwoordelijk zijn voordigitale marketing. Ed Peelen, programma directeur en moderator is partner bij en mede-oprichter van adviesbureau ICSB Marketing en Strategie. Hij heeft een brede ervaring in marketing en strategie, en aan gerenommeerde bedrijven advies gegeven zoals ANWB, Eneco en KLM. Hij heeft tien jaar lang gewerkt op Nyenrode Business Universiteit als hoogleraar. Binnen marketing en strategie liggen zijn specialismen op het gebied van Customer Relationship Management (CRM), het klantgericht ondernemen, online marketing en customer experience management. Gerrit van Bruggen is vice-decaan en Professor Marketing bij de Roterdam School of Management, Erasmus University. Hij is ook een Distinguished Visiting Scholar bij het Institute of the Study of Business Markets (ISBM), Penn State University. Zijn onderzoek is gepubliceerd in gerenommeerde bladen zoals The Journal of Marketing. Hij geeft advies aan aansprekende bedrijven als Oracle, SHV en 3M. Cor Molenaar is directeur van het adviesbureau exquo consultancy en partime hoogleraar E-Marketing aan de Roterdam School of Management. Hij is een veelgevraagd spreker. Tevens is hij o.a. jurylid van de NIMA jaarprijs en lid van het examencollege van NIMA. Hij is auteur van een aantal boeken w.o. 'Het einde van winkels?. Enkele praktijksprekers Drs. Jessica Niewierra, directeur Internet bij ABN Amro, vooruitstrevend in de ontwikkeling van mobiele services Drs. Yuri van Geest, New Media kenner, futuroloog en Nederlands ambassadeur voor de Singularity University (opgericht door de NASA en Google) Dr. Rene Jansen, directeur Winkwaves, de eerste gepromoveerde internet marketeer Drs. Klaas Weima, Energize, expert als het gaat om sociale media campagnes Dr. Roland van der Voorst, They, innovatief brand marketeer

4 Certificaat Aan het einde van de masterclass ontvangen deelnemers uit naam van de Roterdam School of Management, Erasmus Universiteit Roterdam een certifcaat. Praktische informatie: Datum: 3, 4 en 5 april 2012 Lokatie: Roterdam School of Management Erasumus Universiteit Roterdam Burgemeester Oudlaan PA Roterdam Kosten: ontbijt) (inclusief materiaal, lunches en diner, exclusief eventuele overnachting en Deelnemers wordt aangeraden in het nabijgelegen Novotel Brainpark te overnachten. Informatie: Registratie: Quotes Een inspirerende en ook praktische update en verdieping rondom de inzetbaarheid van deze hype-achtige ontwikkelingen in het Nederlands zakendoen. Frank Riedijk, director of projects, partner, Unic, B.V., Amsterdam Een mooie balans tussen inspiratie en ontnuchtering rondom internet marketingstrategie. Karin Beezemer, internationaal marketing manager, Zeelandia, H.J. Doeleman B.V. Deze cursus heeft me veel inzicht gegeven in de rol die internet kan spelen bij het behalen van onze marketingdoelstellingen.

5 Berend Jan Verheijen, hoofd nieuwe media, Omroepvereniging BNN. Programma opzet Dag 1 Structurele ontwikkelingen in de digitale technologie; de opkomst van singularity: hoe verschillende technologieën samenkomen en een explosieve groei door gaan maken Hoe mensen omgaan met de digitale technologie, sociale media; hoe het hun leven verrijkt, veranderd? Hoe gaan we als organisatie om met de digitale technologie; waar staan we op de maturiteitsschaal? Wat is onze missie en ambitie? Welke eisen stelt dit en wat is de kloof tussen de aangetrofen en gewenste maturiteit? Dag 2 Wat is onze strategie: hoe willen we de technologie inpassen in onze marketing? Wat is onze communicatie- en interactiestrategie: hoe passen we de communicatie en interactie met onze klanten, stakeholders aan? Hoe passen we de sociale media in binnen de multichannel organisatie? Wat wordt onze merkstrategie: hoe laden we ons merk vanuit kernwaarden en een sterk idee? Dag 3 Welke nieuwe proposities (incl. mobiele diensten) ontwikkelen we? Wat is het groeipad? Welke nieuwe business modellen zijn er voor onze organisatie? Welke groeipaden zijn er om de digitale transitie te realiseren? Wat is er nodig om deze verandering succesvol door te voeren?