WEGWIJS. in Merelbeke

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WEGWIJS. in Merelbeke"

Transcriptie

1 in Merelbeke

2 2 BROCHURE 2019 Inhoudstabel 2 Voorwoord burgemeester 3 Algemene info 4 Merelbeke: korte schets 5 Gemeentebestuur 8 Participatie 10 Diensten in het gemeentehuis 14 Diensten buiten het gemeentehuis 19 Overzicht scholenaanbod Merelbeke 21 A-Z productenlijst 31 Nuttige telefoonnummers VOORWOORD BURGEMEESTER Beste Merelbekenaar Deze nieuwe wegwijsbrochure van onze gemeente wil u een overzicht bieden van het uitgebreide aanbod aan diensten en producten waarvoor u bij ons terecht kunt. Voor de nieuwe inwoners is het een eerste kennismaking met onze mooie gemeente. Wij hopen dat zij zich hier snel thuis voelen! Wij zijn ons ervan bewust dat deze brochure een momentopname is. De gemeente is in het voorjaar 2019 wanneer deze brochure in de bus valt volop bezig met een aantal grote bouwprojecten: het nieuwe woonzorgcentrum op de OCMW-site, de tweede sporthal van ons sportcentrum Ter Wallen, het nieuwe Cultuurhuis Merelbeke achter het gemeentehuis en de nieuwe Buitenschoolse Kinderopvang op de terreinen van GO! Merelbeke. Deze zullen de komende maanden en jaren een grote impact hebben op onze dienstverlening. We houden u hiervan op de hoogte via onze gemeentelijke website, ons gemeentelijk Infomagazine en de sociale media. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over onze dienstverlening? Neem gerust contact op met de bevoegde diensten. U vindt alle nodige contactgegevens in deze wegwijsbrochure of op onze gemeentelijke website Met vriendelijke groet Burgemeester Filip Thienpont COLOFON in Merelbeke is een uitgave van: Gemeentebestuur Merelbeke T F gemeente@merelbeke.be Je kan de wegwijsbrochure ook raadplegen op Vormgeving en druk: die Keure Redactie: dienst onthaal en informatie i.s.m. alle diensten gemeente en OCMW Foto cover en sfeerbeelden Merelbeke: Foto Aktief Foto s college van burgemeester en schepenen en gemeenteraad-raad voor maatschappelijk welzijn: Wouter De Moor Fotografie Foto Aktief Wouter De Moor

3 3 ALGEMENE INFO Bibliotheek Dijsegem 1 T bibliotheek@ merelbeke.be Maandag u. Dinsdag u. Woensdag u. Donderdag 9 12 u u. Vrijdag 9 12 u u. Zaterdag 9 13 u. Brandweer Brandweerzone centrum Roggestraat 70, Gent T Noodnummer 100 of 112 (gsm) info@bwzc.be balie Maandag t.e.m donderdag 8 12 u u. Vrijdag 8 12 u u. Gemeenschapscentrum t Groenendal Brandegems Ham 5 T cultuur@merelbeke.be administratie Maandag t.e.m. vrijdag 9 12 u. of na afspraak Gemeentehuis Hundelgemsesteenweg 353 T gemeente@merelbeke.be Maandag 9 12 u. Dinsdag 9 12 u. Woensdag 9 12 u u. Donderdag 9 12 u. Vrijdag 9 12 u. Jeugdcentrum Molenhoek Hundelgemsesteenweg 445 T jeugd@merelbeke.be Maandag 9 12 u. Dinsdag 9 12 u. Woensdag 9 12 u u. Donderdag 9 12 u. Vrijdag 9 12 u. Natuureducatief centrum Waterrijk Verlorenbroodstraat 106 a T natuureducatie@merelbeke.be Enkel na afspraak OCMW Poelstraat 37 T info@ocmwmerelbeke.be Maandag u. Dinsdag u. Woensdag u. Donderdag u u. Vrijdag u. en na afspraak Politie Regio Rhode & Schelde (commissariaat) Driekoningenplein 20 T pz.rhodeschelde@police.belgium.eu Noodnummer 101 of 112 (gsm) Maandag t.e.m. vrijdag 8 19 u. Zaterdag 9 13 u. Recyclagepark Hollebeek Hundelgemsesteenweg 952 T afvalbeheer@merelbeke.be recyclagepark Van 14 oktober tot 14 maart Maandag t.e.m. vrijdag: u. Zaterdag u u. Van 15 maart tot 15 oktober Maandag u. Dinsdag u u. Woensdag u. Donderdag u. Vrijdag u u. Zaterdag u u. administratie Maandag t.e.m. vrijdag 9 12 u u. Sociaal Huis Hundelgemsesteenweg 357 T info@sociaalhuismerelbeke.be Maandag 9 12 u. Dinsdag 9 12 u. Woensdag 9 12 u u. Donderdag 9 12 u. Vrijdag 9 12 u. en na afspraak Sportcentrum Ter Wallen (sporthal en zwembad) Sportstraat 1-3 T sport@merelbeke.be zwembad Maandag u. Dinsdag 8 22 u. Woensdag 8 22 u. Donderdag 8 22 u. Vrijdag 8 22 u. Zaterdag 9 12 u u. Zondag 9 12 u u. Balie zwembad gesloten 30 minuten voor sluiting sporthal Maandag t.e.m. vrijdag 8 23 u. Zaterdag 9 12 u. namiddag volgens planning Zondag volgens planning administratie Maandag t.e.m. vrijdag 9 12 u u. Toeristisch Infopunt Munte Munteplein 6 gsm toerisme@merelbeke.be Van 1 oktober tot 31 maart Zon- en feestdagen u. Van 1 april tot 30 september Maandag t.e.m. zaterdag u. Zon- en feestdagen u. Werkplaatsen De Werf Kloosterstraat 26 T werken@merelbeke.be Maandag t.e.m. vrijdag 9 12 u.

4 4 MERELBEKE: KORTE SCHETS Merelbeke, op een steenworp van Gent, is een moderne en dynamische gemeente van ruim inwoners. Centraal in Oost-Vlaanderen, tussen de provinciehoofdstad en de Vlaamse Ardennen, is het de schakel tussen het grootstedelijk gebied Gent en het landelijke buitengebied. Merelbeke kijkt terug op een rijke geschiedenis. In het verleden was Merelbeke rijk aan water. Een troef, maar soms ook een bron van ellende, want de gemeente had dikwijls te kampen met watersnood. Vandaar ook de naam Merelbeke, een samenstelling van leebeek naar het meer. Merelbeke wordt van noord naar zuid doorkruist door de Hundelgemsesteenweg, een drukke provinciale weg tussen Gent en Brakel. Langs die as verandert Merelbeke geleidelijk van een verstedelijkt in een landelijk gebied. De meest noordelijke wijk, Flora, leunt aan tegen Gent. Het Liedermeerspark, een natuur- en wandelpark aan de Schelde, is de groene long van die wijk. Net voorbij de grens, op het grondgebied van Gentbrugge, ligt Merelbeke-station. De wijk Flora wordt gescheiden van Merelbeke-Centrum door de Ringvaart. Ten zuiden van de Ringvaart doorkruist de E40-autosnelweg Kust-Brussel het grondgebied van onze gemeente. Via de R4-buitenring is er ook een snelle verbinding met Gent en met de E17 richting Antwerpen en Kortrijk. De faculteit diergeneeskunde van UGent ligt vlakbij de R4 en de E40. Tussen Flora en Merelbeke-Centrum ligt de Kuiel, een handelswijk langs de Hundelgemsesteenweg. Merelbeke- Centrum herbergt heel wat gemeentediensten. In het hart van het centrum liggen de bibliotheek, het gemeentehuis, het Sociaal Huis, het politiecommissariaat, het sportcentrum, het zwembad, de dienst gemeentewerken en het OCMW. Vanaf de wijk Kwenenbos krijgt de gemeente stilaan een meer landelijk uitzicht. Die wijk vormt een uitloper van Merelbeke-Centrum. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel bloemisten uit Flora zich hier vestigen. Het recyclagepark Hollebeek en het gemeenschapscentrum t Groenendal liggen in deze wijk. De deelgemeenten Bottelare, Schelderode, Melsen en Lemberge zijn nog echte dorpskernen in een landelijk gebied. In het schilderachtige Munte ligt het hoogste punt van de gemeente, op 55 m. Het Toeristisch Infopunt is er gevestigd in de voormalige Pastorie op het Munteplein. In de landelijke wijk Makkegem, langs de Bosstraat en de Makkegemstraat, liggen heel wat bossen die grotendeels in privébezit zijn.

5 5 GEMEENTEBESTUUR College van burgemeester en schepenen vast bureau Burgemeester Filip Thienpont (CD&V) T filip.thienpont@merelbeke.be Bevoegdheden: Algemene coördinatie bestuur en beleid, burgerzaken, politie, brandweer en veiligheid, erediensten en begraafplaatsen, externe relaties en intergemeentelijke samenwerking, ontvangsten en protocol, restbevoegdheden. 1 ste schepen Egbert Lachaert (Open VLD) egbert.lachaert@merelbeke.be Bevoegdheden: Sport, jeugd, ouderenzorg, informatie en communicatie, burgerparticipatie en juridische zaken. 2 de schepen Pascal Rousseaux (CD&V) pascal.rousseaux@merelbeke.be Bevoegdheden: Openbare werken, openbaar groen, parken en plantsoenen, monumenten en landschappen, stedenbouw, evenementen en kermissen. 3 de schepen Tim De Keukelaere (Open VLD) gsm tim.de.keukelaere@merelbeke.be Bevoegdheden: Financiën, ruimtelijke ordening, afvalverwerking, milieu en duurzaamheid, lokale economie en markten, land- en tuinbouw. 4 de schepen Isabelle Van De Steene (CD&V) gsm isabelle.van.de.steene@merelbeke.be Bevoegdheden: Patrimonium en facility, onderwijs en naschoolse vorming, buitenschoolse kinderopvang en onthaalouders, huisvesting, internationale samenwerking, archief, gelijke kansen, Huis van het Kind. 5 de schepen Luc Van Huffel (Open VLD) gsm luc.van.huffel@merelbeke.be Bevoegdheden: Mobiliteit, ICT, carnaval, personeelszaken en vrijwilligers, cultuur, bibliotheek en erfgoed. 6 de schepen Daisy Poriau (Open VLD) T daisy.poriau@merelbeke.be Bevoegdheden: Voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst, sociaal beleid en armoede, gezondheidszorg, gehandicaptenbeleid, tewerkstelling, seniorenbeleid, toerisme, residuaire OCMW materies. Waarnemend algemeen directeur Marleen Volckaert (bij afwezigheid van Kristof De Bel) T algemeendirecteur@merelbeke.be Bevoegdheden: De algemeen directeur staat in voor de algemene leiding van de diensten van de gemeente en van de diensten van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn. Hij staat aan het hoofd van het personeel van de gemeente en van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn en hij is bevoegd voor het dagelijkse personeelsbeheer. De algemeen directeur rapporteert aan het college van burgemeester en schepenen, aan het vast bureau en aan het bijzonder comité voor de sociale dienst. Financieel directeur Frank Vanhove T frank.vanhove@merelbeke.be Bevoegdheden: De financieel directeur is als lid van het managementteam de financiële adviseur van het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad. Hij zorgt voor de opmaak van het budget en de meerjarenplanning en sluit de boekhouding af, beheert de beleggingen en leningen en zorgt voor tijdelijke betalingen. Hij staat in voor een correcte inning van de belastingen en retributies.

6 6 GEMEENTERAAD RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn regelen alles wat van gemeentelijk belang is, uitgezonderd de taken die bij wet zijn toegewezen aan de burgemeester of het college van burgemeester en schepenen. Iedereen is welkom tijdens de openbare zittingen van de OCMW-raad en aansluitend de gemeenteraad, elke vierde dinsdag van de maand om u. in de raadzaal van het gemeentehuis (uitgezonderd juli en augustus). De agenda wordt geafficheerd aan de ingang van het gemeentehuis en is terug te vinden op de gemeentelijke website. Schepenen Egbert Lachaert Open VLD Pascal Rousseaux CD&V T pascal.rousseaux@merelbeke.be Tim De Keukelaere Open VLD gsm tim.de.keukelaere@merelbeke.be Burgemeester Filip Thienpont CD&V T filip.thienpont@merelbeke.be Isabelle Van De Steene CD&V gsm isabelle.van.de.steene@merelbeke.be Luc Van Huffel Open VLD gsm luc.van.huffel@merelbeke.be Daisy Poriau Open VLD gsm daisy.poriau@merelbeke.be

7 7 Raadsleden Roger De Moor CD&V gsm Luc J. Eeckhout CD&V gsm Linda Martens CD&V gsm Luc Van de Kerckhove CD&V gsm Sara Waeytens CD&V gsm André De Ruyck Open VLD gsm An-Sofie Mestdagh Open VLD gsm Caroline Van Geyt Open VLD David Verhaeghe Open VLD Gerda De Backer Groen T gerda.de.backer@merelbeke.be Veerle Duportail Groen veerle.duportail@merelbeke.be Frank Monsecour Groen gsm frank.monsecour@merelbeke.be Marijke Pruyt Groen gsm marijke.pruyt@merelbeke.be Stefaan Van Hecke Groen gsm stefaan.van.hecke@merelbeke.be Pieter Verstraete Groen Gsm pieter.verstraete@merelbeke.be Hendrik De Vis N-VA gsm hendrik.de.vis@merelbeke.be John De Vlaminck N-VA gsm john.de.vlaminck@merelbeke.be Guido Mortier N-VA gsm guido.mortier@merelbeke.be Rosine Van Gysegem N-VA rosine.van.gysegem@merelbeke.be Raadsvoorzitter Bertrand Vrijens sp.a gsm bertrand.vrijens@merelbeke.be

8 8 PARTICIPATIE Adviesraden Adviesraad voor lokale economie en handel Deze raad biedt ondernemers en middenstanders een forum voor alle aspecten in verband met lokale economie. Via adviezen kunnen ze voeding geven aan het gemeentelijk economisch beleid. Zo wil het gemeentebestuur werken aan een meer ondernemingsvriendelijke gemeente. Cultuurraad De gemeentelijke adviesraad voor cultuur is het officiële orgaan dat het gemeentebestuur advies geeft over culturele aangelegenheden en het cultuurbeleidsplan. De raad bestaat uit vertegenwoordigers van verenigingen, deskundigen en vertegenwoordigers van professionele organisaties. Daarnaast organiseert de raad ook zelf activiteiten en doen de leden voorstellen aan de cultuurbeleidscoördinator en de dienst cultuur. Binnen de raad zijn er verschillende werkgroepen actief rond thema s als: het feest van de Vlaamse Gemeenschap, koren, straatnamen en erfgoed (= erfgoedcommissie). Erfgoedraad De Erfgoedraad adviseert het beleid over het roerende, onroerende en immateriële erfgoed en sensibiliseert de inwoners over de waarde van het aanwezige erfgoed. Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) Ze adviseert het college van burgemeester en schepenen of de gemeenteraad wat het ruimtelijke beleid van de gemeente betreft. De belangrijkste taken van de GECORO liggen op het vlak van planning. Zo wordt de commissie verschillende keren geconsulteerd bij de opmaak van een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en bij de opmaak van de ruimtelijke uitvoeringsplannen. Ook bij de gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen verleent de GECORO advies. Tot slot kan de GECORO op vraag van de gemeente of uit eigen beweging adviezen geven over vergunningsaanvragen en verder over alle zaken die in verband staan met ruimtelijke ordening. De GECORO bestaat uit: leden die deskundig zijn op het vlak van ruimtelijke ordening en stedenbouw leden die organisaties vertegenwoordigen uit het maatschappelijke middenveld waarnemers van het schepencollege en van de fracties van de gemeenteraad Jeugdraad De jeugdraad is de officiële spreekbuis van de Merelbeekse jeugd bij het gemeentebestuur en bestaat uit jonge, enthousiaste mensen die zich bekommeren om het jeugdbeleid in hun gemeente. De jeugdraad is er voor alle jongeren (tot 30 jaar) die in Merelbeke wonen, die actief zijn in een Merelbeeks jeugdwerkinitiatief of die enigszins betrokken zijn bij de gemeente Merelbeke, ongeacht hun politieke, ideologische of levensbeschouwelijke overtuiging. De jeugdraad heeft 5 kerntaken: advies geven jeugdbeleid mee vorm geven uitvoering en opvolging van het jeugdbeleidsplan activiteiten organiseren vertegenwoordiging Milieuraad De milieuraad is een gemeentelijke adviesraad die de burger betrekt bij het milieubeleid. Participatie van de burger vormt een belangrijke pijler van een duurzaam milieubeleid. De milieuraad geeft hoofdzakelijk advies over thema s die betrekking hebben op het milieubeleid van de gemeente. Het college kan advies vragen over alle milieugerelateerde onderwerpen. De raad kan ook op eigen initiatief advies uitbrengen. Alle informatie over de Merelbeekse milieuraad vind je op de gemeentelijke website. Raad voor Internationale samenwerking De raad voor Internationale samenwerking is een gemeentelijke adviesraad die de burger betrekt bij het beleid rond internationale samenwerking. Ze hebben zowel een adviserende als een sensibiliserende taak. Ze willen mensen bewust maken dat er achter de schaduw van de kerktoren een andere wereld bestaat die je niet in de traditionele toeristenbrochures terugvindt. De GROS is de spreekbuis van de mensen en organisaties in onze gemeente, die zich belangeloos inzetten voor een betere wereld. Seniorenraad De seniorenraad wil de belangen van alle senioren en het seniorenbeleid in Merelbeke behartigen en dat via overleg met en advies aan het OCMW- en gemeentebestuur. De nadruk ligt op de bevordering van inspraak en participatie van senioren in het beleid, het stimuleren van sociale initiatieven voor senioren, overleg en samenwerking met andere adviesraden, verenigingen en besturen, en ten slotte de ondersteuning van allerlei evenementen zoals de seniorenweek. Sportraad De gemeentelijke sportraad heeft tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en het openluchtleven te bevorderen, in het belang van alle inwoners van Merelbeke. De sportraad doet dat door: advies te geven aan de gemeentelijke overheid over sport- en recreatieaangelegenheden of over planning en uitbouw van sportinfrastructuur activiteiten te coördineren door het tot stand brengen van overleg en samenwerking tussen de verenigingen sportief onderzoek te verrichten en sportgerichte documentatie aan te leggen initiatieven nemen die gericht zijn op opleidingsbehoeften deel te nemen aan overleg met andere adviesraden Welzijnsraad De welzijnsraad heeft de opdracht, hetzij op eigen initiatief, hetzij op verzoek, adviezen te formuleren aan het OCMW en gemeentebestuur. De raad streeft onder andere de volgende doelstellingen na: het lokaal bestuur advies geven over welzijnsbeleid overleg tussen alle betrokkenen in het welzijnsveld stimuleren participatie aan het welzijnsbeleid van gebruikers van voorzieningen organiseren, steunen en begeleiden welzijnsinitiatieven ten behoeve van noden en problemen in de gemeente stimuleren activiteiten coördineren door overlegstructuren (werkgroepen en platforms) te creëren

9 9 Beheersorganen Beheersorgaan bibliotheek Het beheersorgaan van de bibliotheek volgt de algemene bibliotheekwerking op en stippelt ook een beleidsvisie uit inzake de bibliotheek. In dit verband verstrekt het beheersorgaan, op verzoek of op eigen initiatief, adviezen aan het college en het gemeentebestuur. Het beheersorgaan is samengesteld uit vertegenwoordigers namens de gebruikers en deskundigen. Beheersorgaan culturele infrastructuur Het beheersorgaan staat de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen bij voor het beheer van de culturele infrastructuur van de gemeente. De culturele infrastructuur bestaat uit: gemeenschapscentrum t Groenendal, Brandegems Ham 5 ontmoetingscentrum Flora, Pastoor Clausplein 1 ontmoetingscentrum Munte, Ruspoel 1 recreatief centrum Bottelare, Sint-Annastraat 37 Bewonersplatforms Een bewonersplatform wil op een duurzame manier bewoners dichter bij het lokaal beleid brengen door hen hierin een stem te geven. Het bestaat uit een groep inwoners die op regelmatige basis samenkomt en onder meer fungeert als structureel aanspreekpunt voor het gemeentebestuur. Bewonersplatforms geven inwoners de kans om mee na te denken over de toekomst van hun dorp en acties op te starten in samenwerking met de gemeente of in eigen beheer. Via deze acties willen de bewonersplatforms de leefbaarheid in hun dorp versterken en de stem van de inwoners in het gemeentelijk beleid laten klinken. Op dit moment is er in onze gemeente een bewonersplatform in Munte, Schelderode, Bottelare, Melsen, Lemberge, Kwenenbos en Flora. Raadpleeg deel aan het beleid voor meer info over burgerparticipatie en voor de contactgegevens van de adviesraden, de beheersorganen en de bewonersplatforms.

10 10 DIENSTEN IN HET GEMEENTEHUIS diensten gemeentehuis Maandag 9 12 u. Dinsdag 9 12 u. Woensdag 9 12 u u. Donderdag 9 12 u. Vrijdag 9 12 u. Dienst archief T archief@merelbeke.be De dienst archief staat in voor het beheer van het gemeentearchief. Iedereen kan bij de dienst terecht voor inzage van bestuursdocumenten in het kader van openbaarheid van bestuur of om het statisch archief te raadplegen. Voor genealogen staan gedigitaliseerde parochie registers, registers van de burgerlijke stand en bevolkings registers ter beschikking van circa 1605 tot Ook wie historisch onderzoek verricht over de gemeente kan allerlei informatie of foto s uit de beeldbank krijgen. Wie wil opzoeken en hiervoor graag wat hulp krijgt, kan op deze dienst terecht telkens op dinsdag van 9 tot 12 uur, op woensdag van 16 tot uur en op donderdag van 9 tot 12 uur. Dienst bevolking en burgerlijke stand T burgerzaken@merelbeke.be De dienst bevolking en burgerlijke stand staat in voor het bijhouden van het bevolkings- en vreemdelingenregister en alles wat er mee verwant is. Elke wijziging in de verblijfstoestand en de persoonlijke gegevens van de inwoners wordt er genoteerd. Daarnaast worden attesten, op basis van deze registers, rijbewijzen, verblijfs- en identiteitsdocumenten en reispassen afgeleverd. Ook een uittreksel strafregister kan je op deze dienst aanvragen. Een andere taak is de registratie van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van de inwoners: geboorte, huwelijk, samenwonen en overlijden. De akten die de dienst hiervan opmaakt, dienen als basis voor het bevolkingsregister. Verder kan je bij de dienst terecht voor een uittreksel of afschrift van deze akten, een erkenning, voornaamsverandering of nationaliteitswijziging. Dienst boekhouding en budgettering T boekhouding@merelbeke.be De dienst boekhouding en budgettering zorgt voor de opmaak van het jaarlijkse budget (raming van alle te verwachten uitgaven en ontvangsten), de budgetwijzigingen en het financiële gedeelte van het meerjarenplan. De dienst verzorgt de opmaak van bestelbons, de boekhoudkundige verwerking en betaling van inkomende facturen en bereidt mee de jaarrekening van de gemeente voor. Je kan hier terecht voor informatie over de betaling van je factuur of toegekende subsidie. Daarnaast staat de dienst boekhouding en budgettering in voor het debiteurenbeheer van de uitgaande facturen van de gemeente. Met vragen over een aanmaning die je hebt ontvangen, of een afbetalingsplan dat je wil aanvragen, kan je hier terecht. Dienst communicatie T communicatie@merelbeke.be De dienst communicatie staat in voor de externe en interne communicatie van de gemeente Merelbeke. De externe communicatie verloopt via diverse kanalen: het gemeentelijk infomagazine (11 nummers per jaar), de gemeentelijke website, de gemeentelijke facebookpagina en twitteraccount, elektronische nieuwsbrieven, persberichten en digitale infoborden. Wordt er een nieuwe maatregel op het vlak van verkeer genomen, of zijn er openbare werken, dan worden de bewoners ingelicht via bewonersbrieven en/of een informatievergadering. De dienst communicatie ondersteunt de andere gemeentediensten bij de aanmaak van promotiemateriaal en waakt over de toepassing van de huisstijl. De dienst staat ook in voor noodcommunicatie in geval van een gemeentelijke crisissituatie. Dienst contractbeheer T contractbeheer@merelbeke.be Openbare besturen besteden een groot deel van hun budget aan opdrachten die door derden worden uitgevoerd zoals bijvoorbeeld het herasfalteren van straten, het reinigen van de rioolkolken Opdat hiervoor de beste en voordeligste ondernemer zou gekozen worden, is een openbaar bestuur verplicht de wetgeving betreffende de overheidsopdrachten te volgen. De dienst contractbeheer staat in voor het voeren van deze procedures en voor de volledige administratieve opvolging en afhandeling ervan, zowel wat betreft de aannemingswerken als de leveringen en de diensten.

11 11 Dienst duurzame ontwikkeling T duurzaamheid@merelbeke.be De dienst duurzame ontwikkeling sensibiliseert en motiveert onze inwoners om duurzaam door het leven te gaan; namelijk blijven voldoen aan de behoeften van de huidige generatie zonder de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen. De dienst helpt het engagement van het Burgemeesters convenant te realiseren. De gemeente wenst: de broeikasgasuitstoot te reduceren om zo klimaatverandering tegen te gaan of te beperken (40% minder CO2 tegen 2030, in vergelijking met 2011). en de natuurlijke en menselijke systemen aan te passen aan de huidige en te verwachten gevolgen van de klimaatverandering. In Merelbeke worden duurzame acties georganiseerd, zoals groepsaankopen energie en dakisolatie, Cambio autodelen, elektrische oplaadpunten voor (brom)fietsen, duurzaam (ver) bouwadvies Deze dienst tracht bovendien de duurzame ontwikkeling van de interne organisatie te bevorderen, zoals milieuverantwoorde aankopen (vb. Fair Trade koffie en recyclage papier), het rationeel energiegebruik van onze gebouwen (vb. zonnepanelen op bib en gemeentehuis) en duurzame mobiliteit (vb. elektrische dienstfiets). Als gemeentebestuur hebben we immers een voorbeeldfunctie. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG s) Dienst fiscaliteit en toelagen T fiscaliteit@merelbeke.be De dienst fiscaliteit en toelagen zorgt voor de opmaak van de belasting- en retributiereglementen en voor de inning van de gemeentebelastingen. Je kan hier terecht om inlichtingen te verkrijgen over de verschillende gemeentebelastingen en om een aangifte te doen. Je kan er ook bezwaar indienen wanneer je niet akkoord gaat met een aanslagbiljet in een gemeentebelasting. Daarnaast staat de dienst in voor de opmaak van toelagereglementen en coördineert hij investeringssubsidies voor o.a. verenigingen. Overzicht gemeentelijke belastingreglementen: Activeringsheffing op onbebouwde kavels Algemene gemeentebelasting (gezinnen en bedrijven) Belasting op ambtshalve opruiming van sluikstorten Belasting op banken en daarmee gelijkgestelde instellingen Belasting op de afgifte van administratieve stukken (bv. identiteitskaart) Belasting op de exploitatie van taxidiensten Belasting op de leegstand van gebouwen en woningen Belasting op de verspreiding van niet-geadresseerd drukwerk Belasting op drankhuizen die na het gemeentelijke sluitingsuur openblijven Belasting op het niet-afkoppelen van hemelwater Belasting op motoren Belasting op nacht- en telefoonwinkels Belasting op publiciteitspanelen Belasting op tweede verblijven Belasting ter bestrijding van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten Belasting ter bestrijding van verkrotting van gebouwen en woningen DIFTAR-belasting (recyclagepark) Op de website van de gemeente vind je alle geldende belastingreglementen in een handige en leesbare samenvatting: Dienst erfgoedprogrammatie T erfgoed@merelbeke.be De dienst erfgoedprogrammatie neemt jaarlijks deel aan overkoepelende Vlaamse projecten zoals Erfgoeddag en Open Monumentendag. Dit gebeurt doorgaans in samenwerking met de Erfgoed Viersprong en de lokale werkgroepen rond erfgoed. Wil jij of jouw vereniging zelf een activiteit organiseren die het lokale erfgoed in de kijker plaatst? Vraag dan op deze dienst naar de mogelijke projectsubsidies. Ook met vragen over erfgoedzorg (monumenten, niet-beschermd onroerend erfgoed, funerair erfgoed, houtig erfgoed) kan je hier terecht. Dienst ICT T ict@merelbeke.be De dienst ICT is verantwoordelijk voor het systeembeheer, het beheer van het communicatienetwerk en het informatiseren en automatiseren van administratieve processen. Verder ondersteunt de dienst alle gemeentediensten en eindgebruikers en helpt hen om informaticaproblemen op te lossen.

12 12 Dienst internationale samenwerking T noordzuid@merelbeke.be De hedendaagse samenleving is er één van snel opeenvolgende veranderingen. In de geglobaliseerde wereld zijn we allemaal wereldburgers geworden. De dienst internationale samenwerking zorgt voor informatie en sensibilisering rond mondiale thema s. Ook kunnen scholen gebruik maken van het educatieve aanbod. Bij de dienst kan je terecht voor informatie, (financiële) ondersteuning en begeleiding van activiteiten rond internationale samenwerking. Dienst milieu en natuur T milieu@merelbeke.be Op de dienst milieu en natuur kan je terecht voor dienstverlening in verband met het gemeentelijk natuur- en milieubeleid in zijn diversiteit: gemeentelijk klimaat- en adaptatieplan, omgevingsvergunningen en -meldingen voor ingedeelde inrichtingen of activiteiten, natuurvergunningen, bebossingsvergunningen, vergunningen muziekactiviteiten voor afwijkingen op geluid, vergunningen vuurwerk, kapmachtiging Vlaamse overheid, bodemerosie, gemeentelijke inventaris risicogronden, bodemonderzoeken, aanvragen voor natuureducatie, bosbeheer plannen, gemeentelijk poelenplan, gemeentelijk wilde bijenplan, aankopen gronden voor natuurinrichting, landbouwschade, jacht, natuurreservaten, gemeentelijk natuurontwikkelingsplan, regionaal bosproject, natuurinrichtingsproject Merelbeekse Scheldemeersen, waterputanalyses, subsidiereglementen, algemene informatie en documentatie inzake milieu en natuur, de milieuraad, meldingen van milieudelicten zoals sluikstorten en lozingen, problemen met de milieuhygiëne zoals de aanwezigheid van ratten, meldingen zwerfhonden en -katten, klachten over water-, lucht- en bodemvervuiling en geurhinder. Dienst mobiliteit T mobiliteit@merelbeke.be De mobiliteitsambtenaar staat in voor de opvolging van de maatregelen die in het mobiliteitsplan zijn beschreven. Het gaat daarbij om infrastructurele maatregelen voor voetgangers, fietsers, het openbaar vervoer en het ander gemotoriseerd verkeer. Zo tekent de mobiliteitsambtenaar de plannen uit voor de trage wegen en de infrastructuur voor voetgangers en fietsers langs de straten, en stelt daarvoor ook adviezen op. Voorts ziet de dienst mobiliteit erop toe dat er een duurzaam parkeerbeleid wordt gevoerd en dat de verkeersveiligheid tijdens wegwerkzaamheden en activiteiten wordt gewaarborgd. Wie verhuist of verbouwingen uitvoert en daarvoor tijdelijk parkeerplaatsen wil voorbehouden of een container of stelling wil plaatsen, moet daarvoor minstens twee weken op voorhand een signalisatievergunning aanvragen bij dienst mobiliteit. Voor hinder op het fietspad of de rijbaan informeer je best minstens vier weken op voorhand bij de dienst welke maatregelen er noodzakelijk zijn. Dienst onthaal en informatie T info@merelbeke.be De dienst onthaal en informatie maakt je wegwijs in het gemeentehuis en andere diensten. Aan de onthaalbalie in het gemeentehuis kan je vuilniszakken, een visvergunning voor de Verlorenbroodvijver, streekproducten, fietsroutes, toeristische info en boeken over de gemeente kopen. Nieuwe inwoners krijgen er een infopakket. De dienst organiseert allerlei ontvangsten en recepties zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op het Kerkplein (eerste zondag van het jaar), een onthaalmoment voor nieuwe inwoners en huldigingen van huwelijksjubilarissen. Je kan bij deze dienst ook terecht met meldingen en klachten.

13 13 Dienst personeelsbeheer T personeelsbeheer@merelbeke.be De dienst personeelsbeheer staat in voor het algemene beheer van de personeelsdossiers van het gemeentepersoneel, waaronder de personeels- en salarisadministratie. Verder staat de dienst in voor alle andere aanverwante zaken, zoals het opvolgen van het overleg en de onderhandelingen met de representatieve vakorganisaties. Deze dienst staat ook in voor het competentiebeheer van het gemeentepersoneel, waaronder de planning van selectieprocedures, de organisatie van vormingsactiviteiten en de opvolging van functionerings- en evaluatiegesprekken. Ten slotte staat de dienst in voor alle andere aspecten van een geïntegreerd en strategisch HR-beleid, zoals het onthaal van nieuwe medewerkers en diversiteit. Dienst preventie en veiligheid T preventie.veiligheid@merelbeke.be De dienst preventie en veiligheid bestaat uit twee grote luiken: interne preventie en noodplanning. Onder het luik interne preventie vallen de werkzaamheden in het kader van het welzijn van het gemeentepersoneel. In het kader van de noodplanning beschikt de gemeente over een Algemeen Nood- en Interventieplan (ANIP) om altijd voorbereid te zijn op noodsituaties. Dienst publieke ruimte T publiekeruimte@merelbeke.be De dienst publieke ruimte is verantwoordelijk voor het strategische beheer van de publieke ruimtes in Merelbeke. Het kerndomein van deze dienst is ruimtelijke ordening. Op deze dienst kan je terecht voor informatie over Ruimtelijke Uitvoeringsplannen (RUP s), het Ruimtelijk beleidsplan, diverse masterplannen, centrumontwikkelingen en de visie op openbare groenzones. De dienst biedt daarnaast onder andere ondersteuning in het digitaliseren van ruimtelijke informatie en het uittekenen van allerlei gemeentelijke plannen. Dienst raad en college T rc@merelbeke.be De dienst raad en college is bevoegd voor de ondersteuning en voorbereiding van de besluitvorming van de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen. Voorts is deze dienst verantwoordelijk voor: de administratie met betrekking tot de gemeentelijke organen, de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, de uitoefening van het administratief toezicht; de opvolging van zaken over openbaarheid van bestuur en de registratie en behandeling van briefwisseling. Dienst stedenbouw T ros@merelbeke.be De dienst stedenbouw is verantwoordelijk voor de opvolging en afhandeling van allerlei stedenbouwkundige handelingen. Je kan er eveneens terecht voor allerhande informatie over bouwen, verbouwen en verkavelen, aanvragen: omgevingsvergunning, stedenbouwkundig attest, planologisch attest, verkavelingsplannen, het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS), de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening, de diverse bestemmingsplannen en hun stedenbouwkundige voorschriften: gewestplan, bijzonder plan van aanleg (BPA) of ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), plannen- en vergunningenregister, register onbebouwde percelen Dienst werk en economie T werkeneconomie@merelbeke.be De dienst werk en economie is een eerste aanspreekpunt op gemeentelijk niveau waar handelaars en ondernemers terecht kunnen met hun vragen, problemen en klachten. Daarnaast ontwikkelt deze dienst een economisch en tewerkstellingsbeleid. Tot slot ondersteunt hij ook de adviesraad voor lokale economie en handel en de lokale handelsverenigingen.

14 14 DIENSTEN BUITEN HET GEMEENTEHUIS Dienst afvalbeheer Recyclagepark Hollebeek Hundelgemsesteenweg 952 T afvalbeheer@merelbeke.be recyclagepark Van 14 oktober tot 14 maart Maandag t.e.m. vrijdag: u. Zaterdag u u. Van 15 maart tot 15 oktober Maandag u. Dinsdag u u. Woensdag u. Donderdag u. Vrijdag u u. Zaterdag u u. In de bibliotheek vind je een gevarieerde collectie van boeken, tijdschriften, strips, kranten, cd s en dvd s, luisterboeken en gezelschapsspellen. Daarnaast reikt de bib ook een digitaal aanbod aan: computers met gratis internet, gratis wifi, digitaal krantenarchief (Gopress), e-boeken, fundels Het lidmaatschap van de bib is volledig gratis. Je kan de collecties en materialen online verlengen en reserveren van thuis uit via merelbeke. bibliotheek.be. Bibliotheekmateriaal inleveren kan via de inleverbus. Ten slotte organiseert de bibliotheek jaarlijks tal van activiteiten: lezingen, workshops, voorleesuurtjes, leesgroepen, boekenverkoop, panelenfietsroute administratie Maandag t.e.m. vrijdag: 9 12 u u. De dienst afvalbeheer biedt antwoord op vragen over het recyclagepark, de huis-aan-huis-inzamelingen van afval en afvalvoorkoming. Je kan er ook terecht voor een afvalkalender, een gft-container, een toelage voor mulchmaaier/wasbare luiers of voor de aankoop van een recipiënt voor thuiscomposteren. Dienst cultuur Gemeenschapscentrum t Groenendal Brandegems Ham 5 T cultuur@merelbeke.be tickets podiumprogrammering: gcgroenendal@merelbeke.be vormingen: vrijetijdsateliers@merelbeke.be Bibliotheek Dijsegem 1 T bibliotheek@merelbeke.be merelbeke.bibliotheek.be Maandag u. Dinsdag u. Woensdag u. Donderdag 9 12 u u. Vrijdag 9 12 u u. Zaterdag 9 13 u. Maandag t.e.m. vrijdag: 9 12 u. of na afspraak Kassa bij podiumvoorstellingen GC t Groenendal vanaf 45 minuten voor de start van de voorstelling De dienst cultuur zorgt dat de hele bevolking kansen vindt om cultuur in alle opzichten te beleven. De dienst staat in voor de programmering en dagelijkse werking van GC t Groenendal: podiumprogrammering, vrijetijdsateliers, vormingsaanbod o.a. i.s.m. Vormingplus, circus i.s.m. de Circusplaneet, cultuurprojecten voor scholen Hij peilt naar nieuwe behoeften en spelen een actieve rol in gemeenschapsvormende en -bevorderende initiatieven. Hij ondersteunt het socioculturele (verenigings) leven met subsidies, lokalenverhuur en allerlei projecten. De dienst cultuur zorgt voor de (administratieve) ondersteuning van de gemeentelijke raad voor cultuur en het beheersorgaan voor de culturele infrastructuur.

15 15 Dienst jeugd Jeugdcentrum Molenhoek Hundelgemsesteenweg 445 T jeugd@merelbeke.be Maandag 9 12 u. Dinsdag 9 12 u. Woensdag 9 12 u u. Donderdag 9 12 u. Vrijdag 9 12 u. De dienst jeugd biedt een gevarieerd vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren aan. Jaarlijks worden tal van activiteiten georganiseerd specifiek voor kinderen en jongeren: vakantiespeelpleinwerking, buitenspeeldag, Grabbelpasactiviteiten, muziekconcours... De dienst jeugd zorgt ook voor ondersteuning van jeugdverenigingen op materieel en financieel vlak. Verenigingen kunnen hier ook terecht om de polyvalente zaal en vergaderzaal te huren. De dienst staat ook in voor de organisatie van speelstraten en het jongereninformatiepunt. OCMW Merelbeke Poelstraat 37 T info@ocmwmerelbeke.be Maandag u. Dinsdag u. Woensdag u. Donderdag u u. Vrijdag u. In het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Werk (OCMW) zijn niet enkel de inwoners met een beperkt inkomen welkom. Dankzij een uitgebreid aanbod aan dienst- en hulpverlening voor welzijn en zorg, staat het OCMW open voor iedereen. Zowel jonge ouders die op zoek zijn naar kinderopvang, mensen met financiële of sociale problemen als ouderen die een zinvolle dagbesteding zoeken, zijn welkom. Alle diensten van het OCMW zijn opgericht om een menswaardig leven te garanderen aan alle inwoners van Merelbeke. Of je nu terecht komt in de sociale dienst, de thuiszorgdiensten, het Lokaal Dienstencentrum, het Sociaal Huis of het Seniorencentrum, altijd staat een team van professionele en gemotiveerde medewerkers klaar om je zo goed mogelijk te helpen of te begeleiden. Telefoonnummers Administratie/sociale dienst T Seniorencentrum het Lindeken T Lokaal Dienstencentrum de Merelaar T Dagverzorgingscentrum De Boomgaard T Thuishulp de Regenboog T Dienst onthaalouders T Sociale dienst Poelstraat 37 T Enkel voor lopende dossiers nieuwe aanvragen via Sociaal Huis Maandag u. Dinsdag u. Woensdag u. Donderdag u u. Vrijdag u.

16 16 De sociale dienst van het OCMW Merelbeke staat in voor de begeleiding, de ondersteuning en de hulpverlening van inwoners van Merelbeke die op een of andere manier in een kwetsbare positie (financieel, materieel, huisvesting, tewerkstelling ) terecht gekomen zijn. Een team van maatschappelijk werkers gaat samen met de cliënt op zoek naar een uitweg uit de probleemsituatie. Thuishulp De Regenboog Poelstraat 37 T Enkel voor lopende dossiers nieuwe aanvragen via Sociaal Huis Maandag u. Dinsdag u. Woensdag u. Donderdag u u. Vrijdag u. Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten Lokaal Dienstencentrum de Merelaar Poelstraat 37 T merelaar@ocmwmerebeke.be Maandag t.e.m. vrijdag 8 17 u. Het Lokaal Dienstencentrum de Merelaar is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats. Daarnaast is er een ruim aanbod aan informatieve, vormende en recreatieve activiteiten. Bovendien kan men in het lokaal dienstencentrum terecht voor een aantal ondersteunende dienstverleningen voor thuiswonende ouderen en personen met een beperking (Sociaal Restaurant, Minder Mobielen Centrale ). De dienst Thuishulp De Regenboog verzorgt gezins- en ouderenzorg in Merelbeke. Wanneer je niet meer in staat bent om het huishouden of de zorg voor jezelf of iemand uit je omgeving op te nemen, staan de verzorgenden en de poetshulp voor je klaar om je hierin te ondersteunen. Dienst voor onthaalouders Poelstraat 37 T Maandag u. Dinsdag u. Woensdag u. Donderdag u u. Vrijdag u. Bij de dienst voor onthaalouders zijn ongeveer 27 onthaalouders aangesloten, verspreid over Merelbeke en de deelgemeenten. De dienst voor onthaalouders, als organisator, coördineert de opvang en zorgt voor de basisopleiding en de voortdurende vorming van de onthaalouders. De onthaalouders staan onder toezicht en kunnen rekenen op een permanente begeleiding en ondersteuning van de dienstverantwoordelijke. Seniorencentrum Kloosterstraat 24A T (onthaal) of 27 (info en inschrijvingen) seniorencentrum@ocmwmerelbeke.be Maandag t.e.m. zondag: 8 20 u. Het Seniorencentrum biedt residentiële zorg aan ouderen die niet langer in staat zijn om thuis te wonen. Afhankelijk van de mate waarin de oudere nog voor zichzelf kan zorgen kan men terecht in de verschillende voorzieningen van het Seniorencentrum: het woonzorgcentrum het Lindeken, het Centrum voor Kortverblijf, het dagverzorgingscentrum de Boomgaard en de serviceflats residentie Molenhoek.

17 17 Sociaal Huis Hundelgemsesteenweg 357 T info@sociaalhuismerelbeke.be Maandag 9 12 u. Dinsdag 9 12 u. Woensdag 9 12 u u. Donderdag 9 12 u. Vrijdag 9 12 u. en na afspraak In het Sociaal Huis kan je terecht met al je vragen naar informatie, advies, hulp of begeleiding rond welzijn, zorg of wonen. We luisteren naar je vraag en proberen een antwoord te geven of een oplossing te zoeken. Als we je zelf niet verder kunnen helpen, verwijzen we door naar de juiste dienst. Dankzij een vlotte samenwerking tussen het gemeentebestuur en het OCMW kunnen we op de meeste vragen snel een antwoord geven. In het Sociaal Huis helpen ook andere diensten je verder via zitdagen. De dienst sociale zaken en huisvesting biedt informatie rond algemene welzijnsthema s (premies, pensioen, kinderopvang, vrijwilligerswerk ) en huisvesting (huren en verhuren, renovatiepremies, vergelijking energiefactuur ). Daarnaast initieert de dienst passende beleidsinitiatieven rond deze thema s en het ruimer lokaal sociaal beleid. Hiervoor werkt de dienst in het Sociaal Huis nauw samen met het OCMW en andere dienstverleners die actief zijn in Merelbeke. Daarnaast worden kwaliteitscontroles van woningen gedaan, wordt een inventaris van leegstaande woningen opgemaakt en worden projecten opgezet rond woonkwaliteit. In een derde luik worden campagnes rond preventieve gezondheidszorg opgezet. Dienst sport en recreatie Sportcentrum Ter Wallen Sportstraat 1 T sport@merelbeke.be administratie zwembad en infobalie Maandag u. Dinsdag 8 22 u. Woensdag 8 22 u. Donderdag 8 22 u. Vrijdag 8 22 u. Zaterdag 9 12 u u. Zondag 9 12 u u. Feestdagen gesloten Balie zwembad gesloten 30 minuten voor sluiting sporthal Maandag t.e.m. vrijdag 8 23 u. Zaterdag 9 12 u., namiddag volgens planning Zondag volgens planning administratie Maandag t.e.m. vrijdag 9 12 u u. Op de dienst sport en recreatie kan je informatie krijgen over de mogelijkheden tot sportbeoefening in Merelbeke. Daarnaast kan je hier ook terecht voor informatie in verband met sporttechnische opleidingen, het reserveren van gemeentelijke sportaccommodaties, het inschrijven voor gemeentelijke sportinitiatieven, het ontlenen van materiaal voor vrijetijdsactiviteiten en info over de fietsroutes en de mountainbikeroute. Ook het Huis van het Kind heeft zijn intrek in het Sociaal Huis. Daarnaast worden Drugpunt en de dienstencheque-onderneming DCO Werk Mee er gehuisvest. De FOD sociale zekerheid, het Sociaal Verhuurkantoor, Dyzo, het Rap op Stapkantoor, Wijk-werken Leie en Schelde en de balie juridische bijstand organiseren er periodiek een zitdag.

18 18 Dienst werken Werkplaatsen De Werf Kloosterstraat 26 T werken@merelbeke.be Maandag t.e.m. vrijdag 9 12 u. De cluster werken bestaat uit 3 diensten: - De dienst bruggen-wegen-waterlopen is verantwoordelijk voor de uitbouw, exploitatie en onderhoud van het gemeente lijk rioleringsnet, het gemeentelijk wegennet, de water lopen (i.s.m. het provinciebestuur), de fiets- en voetpaden en de bewegwijzering. De dienst groenbeheer is verantwoordelijk voor de uitbouw en onderhoud van de trage wegen, de parken en de plantsoenen, de wegbermen en de onkruidbestrijding. Ook het onderhoud en de dagelijkse werking van de begraafplaatsen gebeurt door deze dienst. De dienst gebouwen en gebouwenbeheer staat in voor de uitbouw, exploitatie en het onderhoud van de gemeentelijke gebouwen en de gebouwen van het autonoom gemeentebedrijf. Toeristisch Infopunt Munte Munteplein 6 gsm toerisme@merelbeke.be Van 1 oktober tot 31 maart Zon- en feestdagen u. Van 1 april tot 30 september Maandag t.e.m. zaterdag u. Zon- en feestdagen u. Voor toeristische informatie kan je terecht in de pastorie in Munte waar een team van enthousiaste vrijwilligers voor je klaarstaat. Alle fiets- en wandelkaarten uit Merelbeke, regio Scheldeland en een aantal uit de regio Vlaamse Ardennen zijn er te verkrijgen. Je kan hier fietsen huren, streekproducten en literatuur over Merelbeke kopen. Groepen kunnen een beroep doen op gidsen die begeleide wandelingen aanbieden. De cluster werken is ook verantwoordelijk voor het gemeentelijk wagenpark, de openbare verlichting (i.s.m. Fluvius), de verkeerslichten langs de gemeentewegen en de sneeuw- en ijzelbestrijding. Voorts staat de cluster werken in voor de technische en logistieke ondersteuning van andere gemeentediensten, bijvoorbeeld bij evenementen en verkiezingen. Alle kleine werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Hiervoor wordt ook een beroep gedaan op arbeiders van inclusieve ondernemingen, waarin mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo doen deze werkervaring op en verwerven nieuwe vaardigheden waardoor ze breder inzetbaar zijn en kunnen doorgroeien naar de reguliere arbeidsmarkt. Grotere onderhoudswerken en investeringsprojecten worden uitgevoerd door contractpartners. Deze werken worden uitgevoerd onder toezicht van de cluster werken. De Hundelgemsesteenweg is overigens vanaf de rotonde aan de Guldensporenlaan tot aan de gemeentegrens met Baaigem geen gemeenteweg. Dit weggedeelte valt onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer.

19 19 OVERZICHT SCHOLENAANBOD MERELBEKE DIGITAAL AANMELDINGSSYSTEEM Merelbeke sluit aan bij het Gentse aanmeldsysteem. Met een digitaal aanmeldsysteem krijgt elke ouder een gelijke kans om in de school van zijn keuze in te schrijven. Kamperen is daardoor niet meer nodig. Bovendien krijgen kinderen zo ook de meest eerlijke kans om in hun buurt naar school te gaan. Alle basisscholen uit Merelbeke stappen mee in het systeem. Meer info op BASISSCHOLEN Officieel gesubsidieerd onderwijs GILKO Merelbeke Afdeling Kloosterstraat (hoofdschool): Kloosterstraat 19, T Afdeling Bergwegel: Bergwegel 6, T Afdeling Lemberge: Burg. Maenhautstraat 1, T , gilko@merelbeke.be. Mag je peuter binnenkort voor het eerst naar school of ben je op zoek naar een nieuwe school voor je kinderen? Dan bieden wij zowel in het centrum van Merelbeke als in Lemberge een degelijk aanbod. In het centrum van Merelbeke op onze afdelingen Kloosterstraat en Bergwegel, bieden we kleuter- en lager onderwijs aan met een sterke inhoudelijke werking en zorg voor de kinderen die het moeilijker hebben. In Lemberge zorgen klein en groot voor elkaar. We werken er met graadsklassen en zijn gevestigd in een nieuwe passiefbouwschool. Wil je zien hoe onze klassen eruit zien? Wil je weten wat we elke dag doen? Wil je de sfeer komen opsnuiven? Dat kan, kom gerust langs of neem een kijkje op GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Basisschool van het GO! Merelbeke GO! Daltonschool Merelbeke Kleuter- en lager onderwijs, Gaversesteenweg 195, T , dir.bs-merelbeke@scholengroep.gent, Steeds meer ouders kiezen voor een daltonschool (er zijn al 400 scholen in Vlaanderen en Nederland). Nu kan dat ook in Merelbeke vanaf 1 september 2019! Met ons daltononderwijs ontdekt elk kind interesses en talenten en leert het samenwerken en verantwoordelijk te zijn. Met een flinke dosis durven, denken en dromen creëert jouw kind, samen met de meester of juf, een uniek leer- en groeiproces richting middelbaar. Wat je kind leert, blijft hetzelfde. Hoe je kind leert, is een wereld van verschil! GO! Basisschool Flora Kleuter- en lager onderwijs, H. Consciencestraat 56, T , dir.bs-merelbeke@scholengroep.gent, Zuurstof en ruimte geven aan alle talenten, dat zit in onze natuur. Dat zie je meteen aan onze locatie hartje Flora: een groene omgeving, een enorm speelbos en een schoolmoestuin! Een dynamisch team ontfermt zich over de kiempjes vanaf de kleuterklas en laat hen openbloeien tot positief denkende, kritische jongeren. Vanaf 1 september 2019 creëren we dankzij een nieuwbouwproject ook zuurstof en ruimte voor nieuwe manieren van lesgeven. Vrij gesubsidieerd onderwijs Paus Johannescollege Merelbeke Kleuter- en lager onderwijs, Hundelgemsesteenweg 239, T , info@pausjohannescollege.be, Onze school is een gemengde basisschool met zes kleuterklassen en twaalf lagere klassen. Drie gymleerkrachten, een kinderverzorgster, een zorgcoördinator, twee zorgjuffen en een ICT-coördinator versterken ons team. Wij streven naar uniciteit en verbondenheid, bij ons is iedereen welkom, ons team staat klaar voor alle kinderen en ontvangt ze met open armen om ze te laten groeien op het vlak van hoofd, hart en handen en dit in een positief, stimulerend klimaat met kwaliteitsvol onderwijs als maatstaf voor iedereen, maar elk op zijn eigen niveau. Altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek aan onze school. Geef een belletje of kom eens langs. Bezoek alvast onze vernieuwde website. Sint-Elooischool, Merelbeke Kwenenbos Kleuter- en lager onderwijs, Sint-Elooistraat 79, T , directie@sint-elooischool.be, Onze basisschool herbergt in het hoofdgebouw en in het huis aan de overkant samen zes kleuterklassen en negen lagere klassen. In een liefdevol en zorgzaam kader draagt elk teamlid zijn of haar steentje bij om jouw kind in een warme sfeer optimaal te begeleiden. We besteden graag aandacht aan een degelijke opvoeding gebaseerd op vriendelijkheid en structuur. Ben je nieuwsgierig hoe we dit concretiseren? Kom dan zeker even langs: een telefonische afspraak helpt om rustig de tijd te kunnen nemen voor een uitgebreid vrijblijvend kennismakingsbezoek. Sint-Michielsschool Flora Kleuter- en lager onderwijs, Bergstraat 34, T , info@sint-michielsschool.be, De Sint-Michielsschool biedt kleuter- en lager onderwijs met veel aandacht voor een uitgebreide zorgwerking. De talenten van de kinderen zetten we graag in de kijker op onze MI-dagen. We focussen meer en meer op het leren van elkaar en sociale vaardigheden vinden we belangrijk. Via de website kan je zeker al wat smaken wat we graag willen bieden: kwaliteitsvol onderwijs en een degelijke opvoeding. Voor een afspraak maak je best telefonisch een afspraak. Van harte welkom! Basisschool 0.-L.-V.- Visitatie Bottelare Kleuter- en lager onderwijs, Stas de Richellelaan 19, T , directie@visitatiebottelare.be, Je mag zijn wie je bent en zoals je bent. Met je kwaliteiten en gebreken, om te kunnen worden die je in je aanleg bent. Wil je onze school een beetje leren kennen, surf dan even naar onze website. Wil je onze school echt leren kennen, maak dan een afspraak en we nemen tijd voor jullie.

20 20 SG De Graankorrel Melsen Schelderode Afdeling Melsen: peuters tot en met 2de leerjaar, Gaversesteenweg 853, T Afdeling Schelderode: vanaf 3e leerjaar tot en met 6e leerjaar, Gaversesteenweg 518, T directie@sgdegraankorrel.be, Directeur: Carlo Piscador. Zoekt u een school met sterke wortels in de plaatselijke leefgemeenschap en een ruime interesse voor de grote wereld in al zijn facetten? Zoekt u een warme, open school met bijzondere aandacht voor zorg en een individuele aanpak dankzij de kleinschaligheid? Zoekt u een school met gedreven leerkrachten in een mix van jong en ervaren? Zoekt u een school waar ervaringsgericht werken én werkelijkheidsnabij leren ruime aandacht krijgen? Wij willen groot zijn in de kleine dingen! Misschien wilt u ons project mee gestalte geven? Altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek! Landelijke Steinerschool Munte Kleuter- en lager onderwijs, Munteplein 5A, T , info@steinerschoolmunte.be, Op het plein achter de kerk, tussen de velden van Munte, is de Landelijke Steinerschool gevestigd. Het is een gesubsidieerde school waar les wordt gegeven met hart en ziel, waar er een klimaat van geborgenheid en respect heerst en waar de kinderen optimaal kunnen leren. Door de unieke locatie kunnen de kinderen genieten van de seizoenen in al hun pracht. De school telt twee peuterklassen, twee kleuterklassen en een lagere school van 1 t.e.m. 6. Voor meer info kan u steeds terecht op bovenstaand telefoonnummer of op onze website. Elektrotechnieken, Houttechnieken. Tweede graad BSO: Bouw, Elektrische installaties, Hout, Voeding Verzorging Derde graad TSO: Sociaal-technische Wetenschappen, Elektrische installatietechnieken, Houttechnieken. Derde graad BSO: Ruwbouw, Elektrische installaties, Houtbewerking, Verzorging. Specialisatiejaren: Dakwerken, Renovatie, Industriële elektriciteit, Thuis- en bejaardenzorg, Kinderzorg. KUNSTONDERWIJS EN MUZIEKATELIER Muziekatelier Muziekatelier, Gaversesteenweg 195 (in de gebouwen van het Popelin Lyceum), De Vleugel: Potaardeberg 59 (in de gebouwen van het Technisch Atheneum), dienst cultuur, , muziekatelier@merelbeke.be, In het Muziekatelier ligt de focus op creativiteit en ongedwongen musiceren. Je kan er vanaf 15 jaar terecht voor lessen instrumenten en ensembles klassiek, folk, pop, jazz en bigband. Daarnaast bieden we ook een theoretische cursus waarin naast de muziektheorie ritme, intonatie- en gehooroefeningen aan bod komen. Academie voor Podiumkunsten Merelbeke Academie voor Podiumkunsten Merelbeke, Gaversesteenweg 195 (in de gebouwen van het Atheneum), , academiepodiumkunsten.sec2@stad.gent De Academie voor Podiumkunsten biedt opleidingen aan in drie domeinen, nl. Muziek, Woordkunst-Drama en Dans. Onze doelstelling is niet alleen creativiteit en kunstbeoefening, maar ook het ontdekken en ontwikkelen van ieders artistieke en culturele vaardigheden. SECUNDAIRE SCHOLEN Scholengroep Gent Atheneum Merelbeke Popelin Lyceum, Gaversesteenweg 195, T , secretariaat@atheneummerelbeke.be, Eerste graad A-stroom: ASO TSO: 1e leerjaar: Latijn, STEaM, modules: design thinking, economie en ondernemen, express yourself, STEaM life Sciences STEaM Fluxlab 2e leerjaar: Latijn, Moderne wetenschappen, STEaM, Sociaal-technische Vorming, Mechanica Elektriciteit, Bouw- en houttechnieken. Tweede en derde graad ASO: Economie, Latijn, Wetenschappen, Humane Wetenschappen 1e graad B-stroom: BSO: 1e leerjaar B. 2e leerjaar: Beroepsvoorbereidend leerjaar Nijverheidstechnieken, Beroepsvoorbereidend leerjaar Mode Voeding Verzorging. Technisch Atheneum Merelbeke, Potaardeberg 59, T , secretariaat@atheneummerelbeke.be, Technisch en beroepsonderwijs in eigen streek Harde én zachte sector in één school Tweede graad TSO: Sociaal-technische Wetenschappen,

21 21 A B Product Aanbestedingen Om te weten welke opdrachten ons bestuur publiceert, kan je terecht op Je kan daar zoeken in de aankondigingsberichten bij e-notification. Aangifte belastingen Voor sommige belastingen dien je zelf als inwoner spontaan een aangifte te doen. Doe je dit niet, dan kan je hiervoor extra belast worden. Weet je niet of je aangifte moet doen? Neem dan een kijkje op onze gemeentelijke website. Administratieve hulp Info over en hulp bij het invullen van formulieren en papieren. Afbetalingsplan Heb je het moeilijk om een betaling in één keer te verrichten? Samen met de financieel beheerder kijken we naar de mogelijkheden en maken we een afbetalingsplan op. Doe dit tijdig, zo vermijd je aanmaningen en bijkomende kosten. Afvalarme evenementen Afvalkalender In de loop van de maand december ontvangt iedere inwoner een afvalkalender in zijn brievenbus. Je kan de afvalkalender ook online raadplegen op de gemeentelijke website. Antireclamesticker Arbeidstrajectbegeleiding Intensieve en trajectmatige begeleiding naar arbeidsmarkt voor specifieke doelgroepen (leefloongerechtigden, allochtonen en laaggeschoolden). Bebossing Beheersorgaan bibliotheek Beheersorgaan culturele infrastructuur Belastingen Een belasting is een heffing eenzijdig opgelegd door de gemeente. De belastingplichtige haalt hieruit geen direct persoonlijk voordeel. De opbrengst van de belastingen wordt gebruikt om een deel van de algemene uitgaven van de lokale overheid te financieren. Je hebt aanvullende belastingen op o.a. je personenbelasting of onroerende voorheffing en eigen gemeentelijke belastingen. Wil je een overzicht van de gemeentelijke belastingen neem dan een kijkje op onze website. Je vindt alle geldende belastingreglementen in een handige en leesbare samenvating. Belastingen, bezwaar Als je niet akkoord bent met een gemeentelijke belasting, kan je een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en schepenen. Dit moet schrifte lijk en met een duidelijke omschrijving van de redenen en argumenten waarom je niet akkoord gaat, met eventuele bewijsstukken toegevoegd. Dit bezwaar dien je binnen de drie maanden volgend op de derde werkdag na datum van verzending van het aanslagbiljet te doen. Belastingen, zitdagen FOD Financiën organiseert elk jaar zitdagen in het gemeentehuis om je te helpen bij het invullen van je jaarlijkse belastingaangifte. Beleidsvoering en dienstverlening Suggestie, voorstel of vraag over het beleid of dienstverlening van de gemeente. Bestuursdocumenten Betalingen Betalingen aan de gemeente doe je contant, met bancontact of per overschrijving. Vermeld bij een overschrijving altijd de gestructureerde mededeling, anders kunnen we je betaling niet terugvinden en kan je toch een aanmaning ontvangen met eventueel bijkomende kosten. Bewonerskaart/ parkeerkaart Bijzonder plan van aanleg (BPA) Dienst Pagina Dienst contractbeheer 10 Dienst fiscaliteit en toelagen 10 Dienst fiscaliteit en toelagen 11 Bibliotheek 14 OCMW 15 Bibliotheek 14 Dienst cultuur 14 Dienst fiscaliteit en toelagen 11 Dienst fiscaliteit en toelagen 11 Dienst raad en college 13 Dienst raad en college 13 Dienst fiscaliteit en toelagen 11 Dienst bevolking en burgerlijke stand 10 Dienst stedenbouw 13

22 22 C Bodemattesten Boeken De volgende boeken zijn te koop aan de onthaalbalie in het gemeentehuis: - Het drama van Merelbeke - Merelbeke: van 406 tot Merelbeke terugblik - Merelbeke in de Grote Oorlog - Portret van Merelbeke - De straten van Merelbeke Bomen kappen Borgstellingen Indien je als ondernemer voor een welbepaalde aanneming een borgstelling zou geplaatst hebben, en je hebt deze na de waarborgperiode nog steeds niet terugbetaald gekregen, dan kan je bij de dienst contractbeheer terecht voor het opnieuw vrijgeven van deze borgtocht. Boodschappendienst Uitoefenen van kleine boodschappen voor gebruikers van de minder mobielen centrale die niet in staat zijn om zelf mee te gaan om boodschappen te doen (info en reservatie via minder mobielen centrale). Bossen Bouwen en verbouwen 3 uur gratis bouwadvies, sociale of groene leningen Budget Voor het begin van ieder financieel boekjaar stelt de gemeenteraad het budget van de gemeente vast. Het budget van de gemeente omvat een beleidsnota en een financiële nota. De beleidsnota verwoordt het beleid dat de gemeente zal voeren gedurende het financieel boekjaar. Het omvat ook een toelichting over de financiële toestand van de gemeente. De financiële nota omvat alle te verwachten opbrengsten en kosten. Budgetbegeleiding en/of beheer Budgetmeter, oplaadpunt Opladen van kaart voor vooraf-betalingen van energieverbruik (24 op 24 uur, 7 dagen op 7). Oplaadpunt: Poelstraat 37 (administratief centrum OCMW). Buitenspeeldag Buurtspeelpleintjes Cadeaubon Merelbeke Een digitale geschenkkaart waarmee je aankopen kan doen bij verschillende lokale handelaars. Cambio Autodeelsysteem Centrum voor Kortverblijf Kortverblijf is een oplossing voor senioren die tijdelijk verzorging en toezicht nodig hebben wanneer de partner of mantelzorger tijdelijk afwezig is, bv. tijdens een vakantie. Het biedt een adempauze aan de verzorgende omgeving. De verblijfsduur bedraagt maximaal 2 maanden aan één stuk of 3 maanden in totaal op een jaar. Clubhuis Voor een gezellige babbel kan je elke werkdag van tot 18 uur terecht in het Clubhuis. Dé plaats om anderen te ontmoeten bij een babbel, een glaasje, een ijsje, een pannenkoek of een spelletje petanque. College van burgemeester en schepenen Compost met Vlacolabel Compostbak Compostmeesters Compostvat Containerpark: zie Recyclagepark Cursussen Dienst contractbeheer 10 OCMW 15 Dienst boekhouding en budgettering 10 OCMW 15 Dienst jeugd 15 Dienst jeugd 15 Bibliotheek 14 Zwembad Ter Wallen 17 Sommige handelszaken Dienst duurzame ontwikkeling 11 OCMW 15 OCMW 15 Dienst raad en college 13 OCMW 15 Dienst cultuur 14

23 23 D E F G Dagverzorgingscentrum De Boomgaard Zorgbehoevende ouderen kunnen overdag in het dagverzorgingscentrum terecht voor opvang en verzorging in een huiselijke sfeer. Zo kunnen zij langer thuis wonen en wordt de verzorgingstaak van de mantelzorgers lichter. Het centrum heeft een erkenning voor 15 gebruikers. DCO dienstencheque-onderneming Dierenasiel Digitale infoborden Drugpunt Het drugpunt is een intergemeentelijke drugpreventiedienst die problemen door druggebruik wil helpen voorkomen, , rhode-schelde@drugpunt.be. Dyzo Dyzo legt zich toe op het begeleiden van actieve ondernemers in faling, info@dyzo.be, Energiefacturen en leveranciers Hulp bij vergelijkingen en advies over de meest gunstige tarieven, info over energieprestatiecertificaten Eretekens van de arbeid Erkenning en uitkering personen met een beperking Info en indienen van aanvragen voor een inkomensvervangende en/of integratietegemoetkoming of een tegemoetkoming hulp aan bejaarden bij de FOD Sociale Zekerheid. Erosiebestrijdingsplan Evenementen, organisatie Stuur je aanvraag minstens 6 weken vooraf naar de gemeente. Facturen, inkomende Facturen aan de gemeente kan je mailen via digitale.facturen@merelbeke.be of per post versturen naar dienst boekhouding en budgettering, Hundelgemsesteenweg 353, 9820 Merelbeke. Vermeld op elke factuur de bestelbonnummer zodat we je factuur snel kunnen verwerken. Facturen, uitgaande Uitgaande facturen krijg je voor prestaties die de gemeente voor jou verricht heeft. Betaal altijd de factuur binnen de voorziene periode en vermeld de gestructureerde mededeling. Zo vermijd je een aanmaning met bijhorende kosten. Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid De maatschappelijk werkers van de FOD Sociale Zekerheid geven informatie over de tegemoetkomingen aan personen met een handicap: de inkomensvervangende en integratietegemoetkoming en de tegemoetkoming hulp aan bejaarden. Fietspaden Fietsregistratie Financiële hulp Geboortepakket Geluidshinder Gemeentehallen, huur Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) Gemeenteraad Gemeenteraadscommissies Gemeenschapscentrum GC t Groenendal Genealogische opzoekingen Gentbos en omgeving Geurhinder Gezinszorg, zorg aan huis Info over mogelijkheden, hulp bij aanvraag. OCMW 15 Dienst boekhouding en budgettering 10 Dienst boekhouding en budgettering 10 Dienst werken 18 Dienst werken 18 Dienst sport en recreatie 17 Dienst publieke ruimte 13 Dienst raad en college 13 Dienst raad en college 13 Dienst cultuur 14 Dienst archief 10

24 24 H I J Gft-container (aanvraag, omruiling of teruggave) Je kan je groente-, fruit-, en tuinafval zelf composteren of meegeven met de gft-inzameling. Om je gft-afval aan huis te laten ophalen, kan je kiezen uit een container van 40 of 120 l. Deze moet voorzien zijn van een retributiesticker rond het handvat. Gft-stickers Glasbollen, overvol Grabbelpas Grachten Overwelven van baangrachten langs gemeentelijke wegen Groenbemesting, toelage Land en tuinbouwers die groenbemesters inzaaien, kunnen hiervoor jaarlijks een premie aanvragen. Grofvuil Indien je je grofvuil niet kan brengen naar het recyclagepark, kan je het tegen betaling en op afroep laten ophalen door IVM. Grondwaterwinning Helden op de Fiets, zet je niet in de zak Deze campagne stimuleert mensen om hun boodschappen te voet of met de fiets te doen. Herbruikbare bekers, huur Huis-aan-huisinzameling restafval, PMD, papier/karton, niet opgehaald Huistaak- en gezinsbegeleiding Hugo Huis van het Kind Voor alle ouders en opvoeders, en ook voor kinderen en jongeren. Je kan er terecht voor opvoedingsondersteuning, workshops en informatie rond opvoeden en opgroeien. Huisvestingspremies Info en indienen van aanvragen gemeentelijke premies passief- of nulenergiewoningen, groendaken, hemelwaterputten of infiltratievoorzieningen Huren en verhuren Huwelijksjubilea Identiteitskaart Vereiste documenten: één recente, scherpe pasfoto in kleur met witte achtergrond, je gezicht en ogen moeten volledig zichtbaar zijn en je dient met een neutrale blik en gesloten mond op de foto te staan. Infomagazine Het infomagazine valt maandelijks gratis in de bus van elke inwoner. In juli en augustus is er één groot zomernummer. Jeugdcentrum Molenhoek Jeugdraad Jeugdhuis De Gnirk Jeugdverenigingen Jongereninformatiepunt Jubilerende verenigingen Merelbeekse verenigingen en organisaties kunnen onder bepaalde voorwaarden officieel ontvangen worden en een extra subsidie aanvragen. Juridische bijstand De Commissie Juridische Bijstand van de Balie van Gent voorziet in de eerstelijns- Sommige handelszaken IVM of klachtenmelding Dienst jeugd 15 Dienst werken 18 Dienst werk en economie 13 IVM Dienst duurzame ontwikkeling 11 IVM Dienst bevolking en burgerlijke stand 10 Dienst jeugd 15 Dienst jeugd 15 Dienst jeugd 15 Dienst jeugd 15 Dienst jeugd 15

25 25 K L M bijstand waarbij gratis praktische inlichtingen, juridische informatie of een eerste advies worden verstrekt. Kandidaat stellen overheidsopdrachten Het merendeel van de procedures die uitgeschreven worden door ons bestuur zijn onderhandelingsprocedures. Het bestuur kan vrij kiezen wie er kan deelnemen aan deze procedures. Om te kunnen deelnemen, kan je je als ondernemer spontaan kandidaatstellen via contractbeheer@merelbeke.be. Jouw kandidaatstelling wordt dan opgenomen in een lijst, geldig voor 2 jaar. Indien de dienst contractbeheer een overheidsopdracht uitschrijft d.m.v. de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking, zal je aangeschreven worden op voorwaarde dat jouw product of dienst beantwoordt aan de gevraagde bestekvereisten. Karweidienst Onderhoud van de tuin voor ouderen en personen met een beperking, die zelf niet meer kunnen instaan voor het onderhoud van de tuin. Kleine klussen voor ouderen, personen met een beperking of een personen met een beperkt inkomen. Kerkuilenkasten Kermissen De standplaatsen voor de kermissen moeten schriftelijk aangevraagd worden aan het gemeentebestuur. Kerstboomophaling In de eerste volledige week na Driekoningen, zie ophaalkalender. Kids-ID Indien je met je kinderen naar het buitenland gaat, moet je in het bezit zijn van een identiteitskaart -12 jarigen. Vereiste documenten: één recente, scherpe pasfoto in kleur met witte achtergrond, je gezicht en ogen moeten volledig zichtbaar zijn en je dient met een neutrale blik en gesloten mond op de foto te staan. Kinderopvang en naschoolse opvang Kleine landschapselementen, subsidie Leefloon Lichthinder Liedermeerspark Lokaal dienstencentrum De Merelaar Lokaal opvanginitiatief (LOI) Opvang van asielzoekers. Luchtverontreiniging Makegemse bossen Markt Elke donderdag van 8 tot 13 uur vindt in Merelbeke-centrum een markt plaats. Geïnteresseerde marktkramers kunnen zich kandidaat stellen. Medische bijstand Meerjarenplan De gemeente maakt in het eerste jaar van een legislatuur een meerjarenplan op met het beleid dat zij willen voeren tot het einde van de legislatuur. Zij formuleren in overleg met de medewerkers, middenveld welke resultaten het lokale bestuur wil behalen. Die zijn terug te vinden in de beleidsdoelstellingen. Om de beleidsdoelstellingen te realiseren voert het lokale bestuur actieplannen uit. Een actieplan is een groep acties die samen horen. Voor elke doelstelling wordt een raming gemaakt van ontvangsten en uitgaven die in de boekhouding worden geregistreerd. Zo kan het lokaal bestuur de eigen middelen goed beheren en het financiële evenwicht bewaken. Het meerjarenplan vind je terug op de gemeentelijke website onder bestuur. Meldingen en klachten Je wil het gemeentebestuur op de hoogte brengen van een bepaald probleem of een bepaalde tekortkoming of je bent niet tevreden over de werking van de gemeente of haar diensten en je wil een klacht indienen. Dat kan online via de meldingskaart in het Infomagazine, via Dienst contractbeheer 10 Dienst werk en economie 13 Dienst bevolking en burgerlijke stand 10 OCMW 15 Sociaal huis 17 OCMW 15 Dienst werk en economie 13 Dienst boekhouding en budgettering 10

26 26 N O P gemeente@merelbeke.be of per brief gericht aan het college van burgemeester en schepenen,, 9820 Merelbeke. Milieuklachten Milieumelding Milieuraad Milieuvergunning Milieuvervuiling Minder Mobielen Centrale Vrijwilligers verzorgen met hun eigen wagen of met een aan een rolstoel aangepast voertuig ritten aan inwoners van Merelbeke met een beperkt inkomen, die zich omwille van ouderdom, ziekte of handicap moeilijk kunnen verplaatsen en/ of geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Reserveer via mmc@ocmwmerelbeke.be of , elke werkdag van 8 tot 12 uur. Mulchmaaier (toelage) Bij aankoop van een mulchmaaier kan je onder bepaalde voorwaarden een gemeentelijke toelage van 50 euro bekomen. Natuureducatie Natuureducatief centrum Natuurgebieden aankopen en inrichten Natuurinrichtingsproject Natuurmeldingen Natuurontwikkelingsplan Natuurreservaten Natuurvergunningen Nieuwe inwoners Twee keer per jaar nodigen wij onze nieuwe inwoners uit in het gemeentehuis. Het is vooral onze bedoeling er een gezellig ontmoetingsmoment van te maken waarop je kan kennismaken met het bestuur en met andere nieuwe inwoners. Nood en doorgangswoningen Woningen voor acute woonnood of dreigende dakloosheid. Offerten Om geldig te kunnen deelnemen aan een lopende procedure dien je jouw offerte of inschrijvingsbiljet met bijbehorende inventaris te bezorgen voor of op de openingszitting van de offerten. De datum van de openingszitting vind je terug in de aankondiging van de aanbesteding of op de uitnodigingsbrief. Volgens de wetgeving overheidsopdrachten worden meer en meer opdrachten gepubliceerd en enkel elektronisch geopend. Offertes op papier worden voor deze opdrachten dan niet meer aanvaard. Omgevingsvergunning Onbevaarbare waterlopen, onderhoud Opleiding fuifcoach Openbaarheid van bestuur Behandelen van aanvragen in het kader van het decreet. Openbare reinheid Zwerfvuil, afvalkorven, sluikstorten Oprit openbaar domein Paddenoverzetactie Parkeerplaatsen centrum Alle parkings zijn gratis op zon- en feestdagen. Ondergrondse parking Driekoningen: open van 7 tot 22 uur, eerste drie uur gratis. Parking Stelplaats en parking Ter Wallen: betalend van 9 tot 19 uur, eerste uur gratis. Parkeerplaatsen personen met een handicap Info en indienen van aanvragen tot het bekomen van een parkeerplaats in Merelbeke voor personen met een handicap. Dienst contractbeheer 10 Dienst stedenbouw 13 Dienst werk en economie 13 Dienst werken 18 Dienst jeugd 15 Dienst raad en college 13 Dienst werken 18 Dienst mobiliteit 12

27 27 R S Pensioen Indienen van pensioenaanvragen. Pesticiden Plechtigheden PMD-zakken Poelenplan Poetsdienst crisishulp Tijdelijke schoonmaakhulp na een ongeval, breuk of operatie. Poetshulp met dienstencheques Politieverordeningen Reglementeringen en verordeningen kan je terugvinden op onze website. Psychologische steun Putwateranalyse Raad voor cultuur Raad voor internationale samenwerking Rap op Stap Kantoor Helpt iedereen met een beperkt budget aan een leuke uitstap. Rattenbestrijding Recyclagepark Reglementen Restafvalzakken Regionaal bos Register leegstaande bedrijfsgebouwen Reisdocumenten Voor sommige landen heb je een paspoort (reispas) nodig. Dat geldt dan voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Hiervoor heb je een recente pasfoto nodig (zie identiteitskaart voor specifieke vereisten). Retributies Een retributie is een vergoeding die het gemeentebestuur vraagt om een specifieke dienst te verstrekken waar je zelf om gevraagd hebt en waarbij je een individueel voordeel door ontvangt. Het bedrag ervan staat in verhouding met de verleende prestatie (inkomgeld zwembad, speelpleinwerking ). Richtingaanwijzers bedrijven Rijbewijs Iedereen die een motorvoertuig wil besturen, moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Op de gemeente kan je terecht voor de aanmaak, het vernieuwen of het omruilen van je rijbewijs. Riolering Huisaansluitingen Ruimtelijk structuurplan, gemeentelijk (GRS) Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Salmonella Schadevergoeding officieel erkende ramp Hulp bij aanvraag Scheldevallei Schoolroutekaart Schuldbemiddeling inventaris van de schulden, onderhandelen met de schuldeisers en opstellen afbetalingsplan. Seniorenraad Dienst raad en college 13 Dienst cultuur 14 Dienst internationale samenwerking 12 Dienst raad en college 13 Dienst stedenbouw 13 Dienst bevolking en burgerlijke stand 10 Dienst fiscaliteit en toelagen 11 Dienst werken 18 Dienst bevolking en burgerlijke stand 10 Dienst werken 18 Dienst stedenbouw 13 Dienst stedenbouw 13 Dienst preventie en veiligheid 13 Dienst jeugd 15

28 28 Sensibiliseringsacties afval verminderen Zwerfvuilactie Sensibiliseringsacties duurzame mobiliteit Cambio, oplaadpunt, elektrische voertuigen en (brom)fietsen, autovrije zondag, ecodriving, bandenspanningsactie, Helden op de fiets Sensibiliseringsacties duurzame ontwikkeling Sensibiliseringsacties milieuverantwoord productgebruik Veggie!, zonder is gezonder, bioweek, streek- en seizoensgebonden producten Sensibiliseringsacties milieuverantwoord watergebruik Wereldwaterdag, Sensibiliseringsacties natuur Earth Hour Sensibiliseringsacties rationeel energieverbruik Workshops, groepsaankoop 100% groene stroom, ontlenen energiemeter, huishoudelijke energiescan, Serviceflats residentie Molenhoek In een serviceflats huurt u een individuele flat en woont u zelfstandig. Onze serviceflats zijn uitgerust met een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet, badkamer en een ondergrondse parking. De woning is aangepast en veilig (met oproepsysteem). Bewoners van de serviceflats kunnen ook gebruik maken van enkele van de diensten van het woonzorgcentrum (maaltijden en animatie). Signalisatievergunning Vergunning die noodzakelijk is om tijdelijke verkeersborden, een container, stelling of andere hindernis op de openbare weg te mogen plaatsen. Slimmer stoken Sluikstoken Sluikstorten Sneeuw en ijzelbestrijding Snippervoordelen personen met een beperking Info inzake maatregelen voor personen met een beperking, zoals sociaal telefoontarief, sociaal tarief gas en elektriciteit, kortingen openbaar vervoer, parkeerkaarten Snoeihoutbonnetjes Sociaal restaurant Sociaal Verhuurkantoor Het SVK huurt woningen, appartementen en studio s, om ze op haar beurt te verhuren aan woningzoekenden, ingeschreven op de wachtlijst. Als eigenaar of mogelijke huurder kan je bij het SVK terecht elke woensdag van 9 tot 12 uur of na afspraak via , info@svkleieenschelde.be. Sociale economie, toelage Arbeidszorginitiatieven, beschutte en sociale werkplaatsen kunnen jaarlijks een aanvraag indienen voor het bekomen van een toelage voor gemaakte huur -, energie -, water en telefoonkosten Sociale huisvesting Doorverwijzing sociaal verhuurkantoor, sociale huisvestingsmaatschappijen, noodwoningen Sociale kruidenier MIA Speelstraten Een lijst met speelstraten vind je op de website bij dienst jeugd Spontane sollicitatie Sportaccommodaties, reserveren Sporthal Ter Wallen Sportkampen Dienst duurzame ontwikkeling 11 Dienst duurzame ontwikkeling 11 Dienst duurzame ontwikkeling 11 Dienst duurzame ontwikkeling 11 Dienst duurzame ontwikkeling 11 Dienst duurzame ontwikkeling 11 Dienst duurzame ontwikkeling 11 OCMW 15 Dienst mobiliteit 12 Dienst werken 18 Sociaal Huis 14 Dienst werk en economie 13 Dienst jeugd 15 Dienst personeel 13 Dienst sport en recreatie 17 Dienst sport en recreatie 17 Dienst sport en recreatie 17

29 29 T U V Sportlessenreeksen Sportraad Sporttechnische opleidingen Sportverenigingen Springstoffen Stedenband Merelbeke heeft een stedenband met Toucountouna uit Benin. Stedenbouwkundig attest, uittreksel, vastgoedinformatie en verordening Stookoliepremie Stookolietank Straatverlichting Streekproducten Ben je op zoek naar een origineel geschenk? Geef dan een pakket met Merelbeekse streekproducten cadeau. Je kan zelf je keuze maken en wordt verpakt. Tewerkstelling Valideren formulieren deeltijdse tewerkstelling, info over vrijwilligerswerk, doorverwijzing trajectbegeleiding bij het zoeken naar een job Thuiscomposteren Thuiszorg - poetsdienst, aanvullend Ondersteuning in het wekelijks onderhoud van de woning voor mensen met een zorgprofiel: ouderen, personen met een beperking of gezinnen die omwille van een fysieke of mentale beperking of omwille van medische of sociale redenen niet zelf kunnen instaan voor het onderhoud van de woning. Toegangskaart recyclagepark Wie pas in Merelbeke komt wonen en voor wie de adresgegevens nog niet volledig aangepast werden, kan tijdelijk een toegangskaart aanvragen om hun afval in het recyclagepark te deponeren. Van zodra je definitief bent ingeschreven, kan je het recyclagepark betreden met je identiteitskaart en dien je je toegangskaart terug in. Toeristisch Infopunt Munte Torenvalken UITPAS Met de UITPAS spaar je punten als je aan vrijetijdsactiviteiten deelneemt in Destelbergen, Gent of Merelbeke deelnemen. Deze punten kan je inruilen tegen voordelen zoals gratis zwembeurt of museumbezoek. Uitleendienst vrijetijdszaken Vacatures Vakantiespeelpleinwerking Verwarmingstoelage Verzoekschriften aan de gemeente Petitierecht van de burger Visvergunningen Verlorenbroodvijver Aan de onthaalbalie van het gemeentehuis kan je terecht voor een nieuwe visvergunning, een duplicaat van je vergunning en een verlening van je oude. De visvergunning is altijd één jaar geldig. Vlaamse zorgkas Voedselpakketten Voetpaden Voetverzorging Vogelgriep Volksraadpleging Vrijwilligerswerk Info over aanbod, verzekeringen, rechten en plichten Dienst sport en recreatie 17 Dienst sport en recreatie 17 Dienst sport en recreatie 17 Dienst sport en recreatie 17 Dienst internationale samenwerking 12 Dienst stedenbouw 13 Dienst werken 18 OCMW 15 Dienst erfgoedprogrammatie 11 Bibliotheek 14 Dienst sport en recreatie 17 Dienst personeel 13 Dienst jeugd 15 OCMW 15 Dienst raad en college 13 Dienst werken 18 OCMW 15 Dienst raad en college 13

30 30 W Z Vuilniszakken Wasbare luiers, toelage Wie kiest voor wasbare luiers kan per aankoopschuif van 200 euro een toelage van 60 euro aanvragen. Wateronderzoek Waterverontreiniging Wegen Wegenwerken Welzijnspremies Info en aanvragen huisvuiltoelage voor incontinentie en opvanginitiatieven, de begrafenistoelage voor oud-strijders, de premie voor palliatieve zorgen en de mantelzorgpremie. Woonkwaliteit Info over de kwaliteitsnormen, opvolging procedures ongeschikt- en onbewoonbaarverklaringen Wijk-werken Leie en Schelde Met het wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij je thuis kunnen wijk-werkers enkele uren per week werkervaring opdoen. Je kan wijk-werkers inschakelen voor klein tuinonderhoud of klusjes bij je thuis, Woonzorgcentrum het Lindeken Het biedt plaats aan elke oudere van minimum 60 jaar die het om gezondheids- en sociale redenen moeilijk heeft om zelfstandig thuis te blijven wonen. Het Lindeken biedt plaats voor 129 bewoners over drie afdelingen (Beukenbos, Eikenlo en Zilverberk). In de Zilverberk is er aangepaste begeleiding voor dementerende bewoners. Zorgverzekering Opstart van een dossier voor een uitkering voor thuiszorg of residentiële zorg als je zorgbehoevend bent. Zwaluwnestkasten Zwembad Ter Wallen Zwerfkatten Dienst werken 18 Dienst werken 18 OCMW 15 Dienst sport en recreatie 17

31 31 NUTTIGE TELEFOONNUMMERS ADHD consultatielijn Anonieme alcoholisten Antigifcentrum Autisme infolijn Awel, hulplijn voor kinderen en jongeren 102 Brand en dringende medische hulp 100 of 112 Brandwondencentrum Cardstop Childfocus Diabetes infolijn Dierenbescherming Gent Druglijn Elektriciteit storing melden Fluvius Europees noodnummer 112 Gasreuk of gaslek melden Fluvius Inlichtingendienst 1207 Infolijn Vlaamse overheid 1700 Kankerlijn Lumi, hulplijn voor vragen over gender en seksuele voorkeur Kindermishandeling 1712 Ouderenmis(be)handeling 1712 Politie Politie noodnummer 101 of 112 Rode Kruis 105 Straatlampen defect melden Fluvius Taaltelefoon Tabakstop Tele-onthaal 106 Unia, Interfederaal Gelijkekansencentrum Wachtdienst apothekers Wachtdienst huisartsen Wachtdienst tandartsen Water storing melden Farys Zelfmoordpreventie 1813

32 V.U. Schepen Egbert Lachaert, bevoegd voor Communicatie, College van Burgemeester en Schepenen,, 9820 Merelbeke

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

WEGWIJS. in Merelbeke

WEGWIJS. in Merelbeke WEGWIJS in Merelbeke 2 WEGWIJSBROCHURE 2016 ALGEMENE INFO Inhoudstabel 2 Voorwoord burgemeester 2 Algemene info 4 Merelbeke: korte schets 5 Gemeentebestuur 6 Gemeenteraad 8 OCMW-raad 9 Participatie 11

Nadere informatie

Seniorenbeleidsplan

Seniorenbeleidsplan Seniorenbeleidsplan 2018-2023 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Pensioenen 2. Armoede 3. Participatie,betrokkenheid en inspraak 4. Veiligheid 5. Mobiliteit 6. Zorg op maat 2 Inhoudsopgave 7. Bouwen, wonen en

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019)

Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019) Organogram stad en OCMW Sint-Niklaas (met ingang van 1 januari 2019) OCMWverenigingen Raad voor maatschappelijk welzijn Ombudsfunctie Gemeenteraad Gemeentelijke verzelfstandigde agentschappen Bijzonder

Nadere informatie

Functiekaart Administratief medewerker

Functiekaart Administratief medewerker Functiekaart Administratief medewerker Functie Graadnaam: Administratief medewerker Afdeling: Administratie Functienaam: Administratief medewerker Dienst: Burgerzaken / Grondgebiedzaken / Vrije Tijd Functiefamilie:

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

Gezondheidsmatrix strategieën & beleidsdomeinen.

Gezondheidsmatrix strategieën & beleidsdomeinen. Gezondheidsmatrix strategieën & beleidsdomeinen www.gezondegemeente.be Lokale acties integraal aanpakken De gezondheidsmatrix ken je al? Dit is een variant ervan. Het helpt je op weg naar een meer integrale

Nadere informatie

Memo. Wijziging organogram - Gemeenteraad oktober 2014

Memo. Wijziging organogram - Gemeenteraad oktober 2014 Memo Wijziging organogram - Gemeenteraad oktober 2014 1 Inleiding Stad Gent en OCMW Gent werken samen aan een nieuwe organisatiestructuur waarin op doorgedreven manier samengewerkt zal worden. In functie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF VERENIGING VAN CVP-RAADSLEDEN Vereniging CVP-Raadsleden, 2 1. Briefwisseling algemeen en thematisch. 1992-1996. 28 omslagen. 2. Briefwisseling

Nadere informatie

Organogram Stad Sint-Niklaas (GR )

Organogram Stad Sint-Niklaas (GR ) Ondersteuning Techniek * Dienstverlening * Organogram Stad Sint-Niklaas (GR 26-01-2018) Gemeenteraad Ombudsfunctie Gemeentelijke verzelfstandigde agentschappen Kabinetten College van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

Wijziging organogram - OCMW en Gemeenteraad april 2017

Wijziging organogram - OCMW en Gemeenteraad april 2017 Bijlage Wijziging organogram - OCMW en Gemeenteraad april 2017 1 Inleiding Stad Gent en OCMW Gent werken samen aan een nieuwe organisatiestructuur waarin op doorgedreven manier samengewerkt zal worden.

Nadere informatie

Een profiel van Merelbeke

Een profiel van Merelbeke Een profiel van Merelbeke Geografische schets Het koninkrijk België is een land in West-Europa dat Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg als buurlanden heeft. Aan de overkant van haar 66 km kleine

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

De werking van de Beleids-en beheerscyclus

De werking van de Beleids-en beheerscyclus Achter de schermen De werking van de Beleids-en beheerscyclus Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn en het stof weer is gaan liggen, ontwaken de nieuwe gemeenteburen. In sommige steden en

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

Organiek reglement voor de stedelijke cultuurraad Beringen ( )

Organiek reglement voor de stedelijke cultuurraad Beringen ( ) Organiek reglement voor de stedelijke cultuurraad Beringen (16-06-2014) 1. DOELSTELLING 1.1. Het Decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid, bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

Notaris Hans Van Overloop

Notaris Hans Van Overloop Nieuwe contactgegevens vanaf 10 maart 2010 Stedenbouwkundige vergunningen Loketadres op afspraak Postadres Grote Markt 1 2000 Antwerpen Tel 03 338 67 45 notaria@stad.antwerpen.be SW/V/SV Alle briefwisseling

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang

Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang 2013-2019 Art. 1. Begrippen In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: 1 LOK: lokaal overleg kinderopvang 2 DVG: diensten voor gezinsopvang 3 IBO: initiatief

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname Functie Graadnaam: Deskundige Functienaam: Deskundige Vrije Tijd Functionele loopbaan: B1-B3 Functiegroep: Code: Afdeling: Vrije tijd Dienst: Subdienst: Doel van de entiteit De dienst Vrije tijd coördineert

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013. openbare zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed.

OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013. openbare zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed. OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2013 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 25/11/2013 De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 25/11/2013 goed. 2. Verkeer

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

Notaris Ines van Opstal

Notaris Ines van Opstal SW/BUR/SV Alle briefwisseling te richten aan Stad Antwerpen - / Stedenbouwkundige vergunningen, Jan Van Rijswijcklaan 162, 2020 Antwerpen Notaris Ines van Opstal Louisalei 60 2660 HOBOKEN uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 07/11/2011 TP/2110273 2570 09/11/2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 07/11/2011 TP/2110273 2570 09/11/2011 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Steenackers Louis Clementinastraat 24 2018 ANTWERPEN uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie 2.0 2019 Functiebeschrijving Cluster Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe leidinggevende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Inhoud BIJEENROEPING... 2 Artikel 1. Datum en uur... 2 Artikel 2 - Samenstelling... 2 Artikel 2. - Agendering van dossiers... 2 Artikel

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Opendeurdag zaterdag 13 december 2014

Opendeurdag zaterdag 13 december 2014 Gemeente en OCMW werken voortaan samen in het Administratief Centrum Opendeurdag zaterdag 13 december 2014 OCMW Lummen Inhoudstafel Voorwoord 3 Administratief Centrum 4 Verdieping 0 - Onthaal 6 Verdieping

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning. Een handig stappenplan DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN Bouwen of verbouwen met een stedenbouwkundige vergunning Een handig stappenplan U GAAT (VER)BOUWEN Als u gaat (ver)bouwen, moet u met heel

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de dienst. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. coördinerend/deskundigen

Functiekaart. Functie. Doel van de dienst. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. coördinerend/deskundigen Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige omgeving Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: grondgebiedzaken Dienst: omgeving Functiefamilie: administratief coördinerend/deskundigen Doel van de

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

Subsidie voor jeugdhuizen

Subsidie voor jeugdhuizen Subsidie voor jeugdhuizen Art. 1 De gemeente Pittem verleent binnen de perken van het terzake goedgekeurde begrotingskrediet een subsidie voor jeugdhuizen die voldoen aan de onder artikel 2 omschreven

Nadere informatie

Organigram gemeente Bocholt

Organigram gemeente Bocholt Organigram gemeente Bocholt Gemeenteraad College van burgemeester en schepenen (ver. 19/12/2013) Gemeentesecretaris Stafdienst Financieel Beheerder MENS RUIMTE ALGEMEEN BESTUUR EN ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de adviesraden

Huishoudelijk reglement van de adviesraden Hoofdstuk 1. Erkenning door het gemeentebestuur Artikel 1 1. De gemeenteraad richt zeven op, namelijk: - Cultuurraad - Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) - Jeugdraad - Lokaal Overleg

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie

GIDS OM JE KIND IN TE SCHRIJVEN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2017 OF VROEGER KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS MERELBEKE

GIDS OM JE KIND IN TE SCHRIJVEN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2017 OF VROEGER KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS MERELBEKE GIDS OM JE KIND IN TE SCHRIJVEN VOOR KINDEREN GEBOREN IN 2017 OF VROEGER KLEUTER- EN LAGER ONDERWIJS MERELBEKE 1 SCHOOL IN JE BUURT Scholen hebben een eigen pedagogisch project. Dit maakt een school uniek.

Nadere informatie

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1 Gemeentelijke statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang Gemeente Brakel / Horebeke Hoofdstuk 1: oprichting Art.1 Er werd een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Departement Grondgebiedszaken Stedenbouw Contact Sofie Roose T 056 733 374 sofie.roose@harelbeke.be Bellis'immo Iepersestraat 120 8890

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren.

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren. Gemeentelijk reglement Cultuurraad Stad Brussel Preambule Definities van de gebruikte termen: De Gemeenteraad: de Gemeenteraad van de Stad Brussel; Het College: College van Burgemeester en Schepenen van

Nadere informatie

Organigram gemeente Bocholt

Organigram gemeente Bocholt Organigram gemeente Bocholt Gemeenteraad College van burgemeester en schepenen (ver. 30/06/2016) Gemeentesecretaris Stafdienst Financieel Beheerder MENS RUIMTE ALGEMEEN BESTUUR EN ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

Nadere informatie

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6

Reglement erkenning. verenigingen. A. Definities. B. Algemene erkenningsvoorwaarden. Pagina 1 van 6 Pagina 1 van 6 A. Definities 1. Erkenning Een erkende vereniging is een vereniging die voldoet aan de algemene erkenningsvoorwaarden en de erkenningsvoorwaarden van één van de beleidsthema s. De erkende

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT GEMEENTE HERSELT CULTUURBELEIDSPLAN

PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT GEMEENTE HERSELT CULTUURBELEIDSPLAN Dit cultuurbeleidsplan is gebaseerd op: Gegevens over onze gemeente Bevraging van inwoners Gegevens van de socio-culturele verenigingen Evaluaties van culturele activiteiten, georganiseerd door de cultuurdienst

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

Gemeente Bocholt Dorpsstraat Bocholt NIS-code: MEERJARENPLAN TOELICHTINGSRAPPORTEN INTERNE ORGANISATIE ORGANIGRAM

Gemeente Bocholt Dorpsstraat Bocholt NIS-code: MEERJARENPLAN TOELICHTINGSRAPPORTEN INTERNE ORGANISATIE ORGANIGRAM Gemeente Bocholt Dorpsstraat 16 3950 Bocholt NIS-code: 72003 MEERJARENPLAN 2015 2019 TOELICHTINGSRAPPORTEN INTERNE ORGANISATIE ORGANIGRAM Secretaris Brebels Eddie Financieel beheerder Vander Mierde Erik

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 22/02/2013 22507 13/03/2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 22/02/2013 22507 13/03/2013 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Beuckelaers Guillaume Grote Steenweg 293 2600 Berchem uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD In Dentergem wordt een gemeentelijke culturele raad opgericht in uitvoering van het dekreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg en de inspraak

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA. april 2019, definitief vastgeteld

Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA. april 2019, definitief vastgeteld Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA april 2019, definitief vastgeteld Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel

Stedenbouwkundig uittreksel Stedenbouwkundig uittreksel A. Gegevens van de aanvrager Dossiernummer: 39298 maandag 07 januari 2019 Angelinio Degrijse Publiekrechtelijke rechtspersoon (overheidsinstelling, kerkfabriek,...) Federaal

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

vragen naar telefoon - fax e-mail Josée Verlooy - Annie Verlegh 03/338 67 45 - - 03/338 67 88 notaria@stad.antwerpen.be

vragen naar telefoon - fax e-mail Josée Verlooy - Annie Verlegh 03/338 67 45 - - 03/338 67 88 notaria@stad.antwerpen.be Nieuwe contactgegevens vanaf 10 maart 2010 Stedenbouwkundige vergunningen Loketadres op afspraak Postadres Grote Markt 1 2000 Antwerpen Tel 03 338 67 45 notaria@stad.antwerpen.be SW/V/SV Alle briefwisseling

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Directeur grondgebiedszaken A4a-A4b U coördineert de directie grondgebiedszaken, die bestaat uit: - de dienst vergunningen en beleidsondersteuning

Nadere informatie

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout.

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout. in t kort In de Herenbossen is het heerlijk fietsen, maar in de woongebieden moet je goed uitkijken. Open Vld wil dat onze kinderen veilig op school geraken. Daarom gaan we investeren in verkeersveiligheid.

Nadere informatie

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN SPORTRAAD GLABBEEK STATUTEN Gelet op het decreet van 09.03.07 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk sportbeleid wordt te Glabbeek een gemeentelijke sportraad opgericht

Nadere informatie

4. Interne organisatie - Organogram

4. Interne organisatie - Organogram 4. Interne organisatie - Organogram Stad Gent Adres: Botermarkt 1, 9000 Gent NIS code: 44021 Toelichting bij het meerjarenplan 2015 Filters Bestuur/ Entiteit Stad Gent Jaar 2015 Budgetronde B15 Entiteit

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 1 INHOUD 1. Project Ruggeveld Boterlaar-Silsburg Situering Voorgeschiedenis Bijzonder plan van aanleg Ruimtelijk uitvoeringsplan Ambitie voor

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. coördinerend/deskundig

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. coördinerend/deskundig Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige sport Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: vrije tijd en zorg Dienst: vrije tijd en verenigingen (sport) Functiefamilie: administratief coördinerend/deskundig

Nadere informatie

Voltijds deskundige (m/v) Ruimtelijke ordening -

Voltijds deskundige (m/v) Ruimtelijke ordening - De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

0020 Fiscale aangelegenheden 00 Algemene financiering 01.1 Uitvoer. en wetgev. org., fin. en fiscale aangelegenheden, buitenlandse

0020 Fiscale aangelegenheden 00 Algemene financiering 01.1 Uitvoer. en wetgev. org., fin. en fiscale aangelegenheden, buitenlandse 0010 Algemene overdrachten tussen de verschillende bestuurlijke niveaus Beleidsdomein omschrijving cofog cofog omschrijving 00 Algemene financiering 01.8 Algemene overdrachten tussen verschillende bestuurlijke

Nadere informatie

Toekomstgericht antwoord geven op de uitdagingen van de vergrijzing

Toekomstgericht antwoord geven op de uitdagingen van de vergrijzing Toekomstgericht antwoord geven op de uitdagingen van de vergrijzing Cijfers en feiten 2011: 1,86 miljoen 65 plussers 2020: 2,22 miljoen De volgende 10 jaar groeit de groep van 80-plussers tot bijna 577.000,

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Afdelingshoofd grondgebiedszaken A4a-A4b U coördineert de afdeling grondgebiedszaken, die bestaat uit: - de dienst vergunningen en beleidsondersteuning

Nadere informatie

Functiebeschrijving VERPLEEGKUNDIGE OPNAMEBELEID BV1-BV3 / C3-C4

Functiebeschrijving VERPLEEGKUNDIGE OPNAMEBELEID BV1-BV3 / C3-C4 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

samen sterk in warme zorg.

samen sterk in warme zorg. samen sterk in warme zorg. inhoud 1. beukenbos en eikenlo 2. zilverberk 3. centrum voor kortverblijf 4. Assistentiewoningen Residentie Molenhoek. Dagverzorgingscentrum De Boomgaard 6. Vrijwilligerswerking

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne PRESENTATIE GRS Herne Wat komt aan bod: Wat is een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan? Hoe past het gemeentelijk structuurplan in het structuurplan van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid?

Nadere informatie

NAAR EEN VITALE SAMENWERKING tussen KINDEROPVANG en LOKAAL BESTUUR

NAAR EEN VITALE SAMENWERKING tussen KINDEROPVANG en LOKAAL BESTUUR NAAR EEN VITALE SAMENWERKING tussen KINDEROPVANG en LOKAAL BESTUUR Een lokale engagementsverklaring als basis voor een vitale samenwerking tussen kinderopvang en lokaal bestuur Zowel in het decreet van

Nadere informatie

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een melding. Een handig stappenplan

DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN. Bouwen of verbouwen met een melding. Een handig stappenplan DEPARTEMENT RUIMTELIJKE PLANNING, MOBILITEIT EN OPENBAAR DOMEIN Bouwen of verbouwen met een melding Een handig stappenplan STEDENBOUWKUNDIGE VERGUNNING VERSUS MELDINGSPLICHT Als u gaat (ver)bouwen, moet

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

4. Interne organisatie - Organogram

4. Interne organisatie - Organogram 4. Interne organisatie - Organogram Stad Gent Adres: Botermarkt 1, 9000 Gent NIS code: 44021 Toelichting bij het meerjarenplan 2014 Filters Bestuur/ Entiteit Stad Gent Jaar 2014 Budgetronde W142 Entiteit

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Deskundige stedenbouw en ruimtelijke ordening B1-B3 Op het vlak van het stedenbouwkundig vergunningsbeleid staat u in voor de correcte, efficiënte

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 03/09/2013 VC/2131268 30431 06/09/2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 03/09/2013 VC/2131268 30431 06/09/2013 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Bogaert Tom Jules Moretuslei 342 2610 WILRIJK uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum

Nadere informatie