STAMARIL PASTEUR poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Gestabiliseerd, verzwakt levend vaccin tegen gele koorts

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STAMARIL PASTEUR poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Gestabiliseerd, verzwakt levend vaccin tegen gele koorts"

Transcriptie

1 BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. - In geval van twijfel of aanvullende vragen, raadpleeg uw arts of apotheker. - Dit geneesmiddel is alleen aan u voorgeschreven, geef het dus niet door aan iemand anders. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Wat is STAMARIL PASTEUR en waarvoor wordt het gebruikt? 2. Wat u moet weten voordat u STAMARIL PASTEUR gebruikt 3. Hoe wordt STAMARIL PASTEUR gebruikt? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u STAMARIL PASTEUR? 6. Aanvullende informatie STAMARIL PASTEUR poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Gestabiliseerd, verzwakt levend vaccin tegen gele koorts - De werkzame stoffen zijn: in het poeder voor suspensie voor injectie virus van de gele koorts stam 17D, vrij van het virus van vogelleukose, gekweekt op niet-pathogeen kippenembryo, minstens 1000 LD 50 bij muizen - Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn: in het poeder voor suspensie voor injectie stabiliserend milieu, bevattende lactose, sorbitol, L-histidine chloorhydraat, L-alanine, natriumchloride, kaliumchloride, dinatriumfosfaat, kaliumfosfaat, calciumchloride, magnesiumfosfaat, geconcentreerd waterstofchloride of natriumhydroxide voor het bijsturen van de ph en water voor injecties. in het oplosmiddel voor suspensie voor injectie oplossing van natriumchloride à 0,4% Registratiehouder: Sanofi Pasteur MSD, Jules Bordetlaan 13, B-1140 Brussel, België. Fabrikant: Sanofi Pasteur SA, Parc Industriel d'incarville F Val-de-Reuil, Frankrijk. Registratienummers: 87 IS 108 F 17 (injectieflacons) 87 IS 73 F 17 (ampullen) 1. WAT IS STAMARIL PASTEUR EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

2 STAMARIL PASTEUR wordt aangeboden in de vorm van: - dozen met 1 of 10 ampullen met 1 dosis vaccin in poeder voor suspensie voor injectie en 1 of 10 injectiespuiten met oplosmiddel voor suspensie voor injectie (0,5 ml) en/of - dozen met 1 of 10 injectieflacons met 1 dosis vaccin in poeder voor suspensie voor injectie en 1 of 10 injectiespuiten met oplosmiddel voor suspensie voor injectie (0,5 ml). STAMARIL PASTEUR wordt verkregen door combinatie van een dosis poeder voor suspensie voor injectie en een oplosmiddel voor suspensie voor injectie. STAMARIL PASTEUR is een gestabiliseerd en verzwakt levend vaccin tegen gele koorts. Het is aangewezen voor het voorkomen van gele koorts bij kinderen van meer dan 6 maanden oud en volwassenen die zich naar een endemisch gebied begeven. 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U STAMARIL PASTEUR GEBRUIKT? Gebruik STAMARIL PASTEUR niet: als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen van het vaccin, meer bepaald voor eieren, eiwitten van kippenembryo of ovalbumine; als u een voorgeschiedenis heeft van een ernstige reactie op het vaccin; als u lijdt aan evolutieve kwaadaardige aandoeningen, natuurlijke of iatrogene (immunosuppressiva of een corticotherapie in immunosuppressieve doses) immuundeficiënties, actieve, onbehandelde tuberculose, acute of evolutieve infecties (algemene contra-indicaties voor elke vaccinatie met een verzwakt levend virus); als uw immuniteit onderdrukt is door een ziekte of door behandelingen die de immuunrespons verminderen (immunosuppressiva, glucocorticoïden in hoge doses, radiotherapie); als u HIV-seropositief bent met symptomen of als uw CD4-gehalte kleiner is dan 200/mm³; de inenting moet uitgesteld worden bij koorts of een acute aandoening;

3 als u zwanger bent; de toediening van de vaccinatie tijdens een onvermoede zwangerschap, in het bijzonder dan tijdens het eerste trimester, rechtvaardigt echter geen zwangerschapsonderbreking. Bij een heropflakkering van de ziekte mag het vaccin aan zwangere vrouwen toegediend worden na inschatting van het risico dat met de epidemiologische context samenhangt; als het kind minder dan 6 maanden oud is; in het geval van kinderen van een HIV-seropositieve moeder: - als het kind niet besmet is: het vaccin mag normaal toegediend worden. - als het kind besmet is: men moet het advies inwinnen van een gespecialiseerd pediatrisch team Pas goed op dat u een termijn van minstens één maand laat tussen de stopzetting van een immunosuppressieve behandeling en de vaccinatie met STAMARIL PASTEUR. Uit de analyse van de bijwerkingen die zich tussen 1990 en 1998 voordeden, een analyse die uitgevoerd werd door de Amerikaanse Centra voor Controle en Preventie van Ziekten (US Centers for Disease Control and Prevention), blijkt dat er sprake is van een toename van de frequentie van ernstige bijwerkingen (neurologische en systemische bijwerkingen die meer dan 48 uur aanhouden) bij personen van 65 jaar en ouder in vergelijking met andere leeftijdsgroepen. Bijgevolg moet de gezondheidstoestand van personen van 65 jaar en ouder die naar endemische gebieden voor gele koorts reizen, geëvalueerd worden alvorens de vaccinatie toe te dienen. Tijdens de eerste 10 dagen na de vaccinatie moeten de bijwerkingen zorgvuldig in de gaten worden gehouden (cf. rubriek Bijwerkingen ). Voordat men beslist om deze reizigers in te enten, moet men de weldoende effect/risico verhouding afwegen: zeldzame reactie op de vaccinatie en het risico om gele koorts op te lopen tijdens een verblijf in een endemisch gebied. Zwangerschap Net als bij elk levend vaccin, vormt zwangerschap een contra-indicatie, in het bijzonder tijdens het eerste trimester. De toediening van een vaccinatie tijdens een onvermoede zwangerschap rechtvaardigt echter geen zwangerschapsonderbreking. Bij een heropflakkering van de ziekte mag het vaccin aan zwangere vrouwen toegediend worden na inschatting van het risico dat met de epidemiologische context samenhangt. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Borstvoeding Wegens het theoretische risico op overdracht van de moeder die borstvoeding geeft, aan de pasgeborene vormt borstvoeding een contra-indicatie, vooral wanneer de baby s nog geen 4 maanden oud zijn. Het vaccin mag echter toegediend worden aan vrouwen die borstvoeding geven, na inschatting van het risico dat met de epidemiologische context samenhangt. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

4 Gebruik van STAMARIL PASTEUR in combinatie met andere geneesmiddelen of vaccins: STAMARIL PASTEUR mag tegelijkertijd met het meningokokkenvaccin A+C, het mazelenvaccin of het tyfusvaccin op basis van Vi capsulair polysaccharide toegediend worden, maar dan wel op verschillende injectieplaatsen. STAMARIL PASTEUR mag extemporaneus met het tyfusvaccin op basis van Vi capsulair polysaccharide of het mazelenvaccin worden gemengd. Het extemporaneuze mengsel van STAMARIL PASTEUR met het tyfusvaccin op basis van Vi capsulair polysaccharide mag samen met het vaccin tegen hepatitis A worden toegediend, maar dan wel op verschillende injectieplaatsen. In geval van een immunosuppressieve behandeling of een corticotherapie: zie de rubriek Pas goed op. 3. HOE WORDT STAMARIL PASTEUR GEBRUIKT? Het primovaccinatieschema voor kinderen en volwassenen bestaat uit één onderhuidse inspuiting van 0,5 ml gereconstitueerd vaccin. Om de 10 jaar moet een hervaccinatie worden toegediend. Om officieel erkend te zijn moet de vaccinatie toegediend worden in een vaccinatiecentrum dat door de WGO erkend is en moet ze ingeschreven worden op een Internationaal Vaccinatiecertificaat. Dit certificaat zal tien jaar geldig zijn vanaf de 10 de dag na de primovaccinatie. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Reacties in samenhang met de toedieningsplaats Lokale reacties van het type roodheid of verharding. Algemene aandoeningen - koorts; - uitputting, vermoeidheid; - er zijn gevallen van multiviscerale deficiëntie met fatale afloop gemeld na vaccinatie met het gele koortsvaccin, bereid op basis van de stam 17D. De eerste symptomen verschenen een paar dagen na de inenting. Het pathofysiologisch mechanisme van een dergelijke reactie werd niet bepaald (zie rubriek Pas goed op ). Skeletspierstelsel-, bindweefsel- en botaandoeningen Spierpijn.

5 Huid- en onderhuidaandoeningen Huiduitslag, netelroos. Bloed- en lymfestelselaandoeningen Lymfadenopathie. Zenuwstelselaandoeningen - hoofdpijn, meningitis, encefalitis - meningo-encefalitis; meldingen van nekstijfheid tussen de 4 de en 7 de dag na de vaccinatie, gepaard gaand met koorts, vermoeidheid of hoofdpijn. Immuunsysteemaandoeningen Anafylactoïde reacties. 5. HOE BEWAART U STAMARIL PASTEUR Buiten het bereik en het zicht van kinderen houden. Bewaren bij 2ºC - 8ºC (in de koelkast). Niet invriezen. Niet meer gebruiken na de vervaldatum die op de verpakking staat na de vermelding niet meer gebruiken na of exp. 6. AANVULLENDE INFORMATIE Neem voor alle informatie met betrekking tot dit geneesmiddel contact op met uw arts of apotheker. De laatste bijwerking van deze bijsluiter dateert van maart De bijsluiter is goedgekeurd op 19 september 2005.

6 < De volgende informatie is alleen bestemd voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Wijze van gebruik STAMARIL PASTEUR moet subcutaan worden toegediend. Niet intravasculair toedienen: U dient er zich van te vergewissen dat de naald niet in een bloedvat penetreert. De inhoud van elke ampul of injectieflacon vaccin in poedervorm rehydrateren met het oplosmiddel voor suspensie voor injectie, dat in de injectiespuit zit. De suspensie moet onmiddellijk na de reconstitutie worden ingespoten. In geval van een ernstige anafylactische reactie (gepaard gaand met ademhalingsmoeilijkheden, hypotensie of een shock) vormt epinefrine (adrenaline) de basis van de behandeling. De intramusculaire toediening verdient de voorkeur boven de subcutane toediening wegens de betere resorptie in geval van hypotensie. De dosis epinefrine voor volwassenen bedraagt 0,3 tot 0,5 ml van een waterige oplossing à 1/1000 (1 mg/ml), intramusculair toegediend. De dosis epinefrine voor kinderen bedraagt 0,01 ml/kg van een waterige oplossing à 1/1000 (1 mg/ml) (max. 0,5 ml), intramusculair toegediend. Wanneer geen verbetering optreedt, kan na 5 minuten een tweede dosis intramusculair worden toegediend. De gevaccineerde persoon zou gedurende 30 minuten na de inenting onder toezicht moeten blijven. Bewaring Bewaren bij 2ºC - 8ºC (in de koelkast). Niet invriezen. De suspensie moet onmiddellijk na haar reconstitutie worden ingespoten.

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Actief bestanddeel: Gezuiverd capsulair Vi polyoside van Salmonella typhi (stam Ty2): 25 microgram

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Actief bestanddeel: Gezuiverd capsulair Vi polyoside van Salmonella typhi (stam Ty2): 25 microgram SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, 25 microgram / dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u of uw kind wordt gevaccineerd want

Nadere informatie

BIJSLUITER. REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd)

BIJSLUITER. REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd) BIJSLUITER Lees deze bijsluiter aandachtig door alvorens het vaccin te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter; het kan nodig zijn hem nog eens door te lezen. - Indien u andere vragen hebt, of als u twijfelt,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin Lees goed de hele bijsluiter voordat u wordt gevaccineerd. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polysaccharide Pneumokokkenvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

BIJSLUITER. MUTAGRIP S PASTEUR, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin op basis van een gesplitst virus, geïnactiveerd

BIJSLUITER. MUTAGRIP S PASTEUR, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin op basis van een gesplitst virus, geïnactiveerd Bijsluiter/Page1 BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u te vaccineren. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of verpleger/verpleegster

Nadere informatie

TETRAVAC Geadsorbeerd difterie-, tetanus-, acellulair kinkhoest- en geïnactiveerd poliovaccin

TETRAVAC Geadsorbeerd difterie-, tetanus-, acellulair kinkhoest- en geïnactiveerd poliovaccin BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door voordat u uw kind laat vaccineren. - Bewaar deze bijsluiter totdat het vaccinatieprogramma is afgerond. Het kan nodig zijn om de bijsluiter nogmaals door

Nadere informatie

M-M-R VAX, poeder en oplosmiddel voor injectievloeistof Verzwakt levend vaccin tegen bof, mazelen en rodehond, MSD

M-M-R VAX, poeder en oplosmiddel voor injectievloeistof Verzwakt levend vaccin tegen bof, mazelen en rodehond, MSD BIJSLUITER Lees de bijsluiter zorgvuldig door voordat u of uw kind wordt gevaccineerd. - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. - Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie Inactivated poliomyelitis virus type 1, 2 en 3 Lees goed

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER STAMARIL, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Gelekoortsvaccin (levend). Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u het vaccin krijgt toegediend. Deze bevat belangrijke informatie over het vaccin. Bewaar deze bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. Lees goedde hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Act-HIB 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (Geconjugeerd) Haemophilus influenzae type b vaccin Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Difterie- Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 1ml en 10 ml Difterie (geadsorbeerd), Tetanus (geadsorbeerd), geïnactiveerd Poliomyelitis vaccin

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information of prescribing Information

Module 1 Administrative Information of prescribing Information Page 1 of 5 Package Leaflet Tetanus vaccin Page 2 of 5 Lees deze bijsluiter aandachtig door voordat u dit vaccin krijgt toegediend. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn deze nog eens door te lezen.

Nadere informatie

1.3.1 SPC, Labelling and Package Leaflet

1.3.1 SPC, Labelling and Package Leaflet Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BCG vaccin SSI, 0,75 mg per ml, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2)

Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2) TYPHIM VI BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TYPHIM Vi, 25 microgram / dosis, oplossing voor injectie Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2) Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Enterol 250 mg harde capsules Enterol 250 mg poeder voor orale suspensie Saccharomyces boulardii Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL VAXIGRIP, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd). 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Griepvirus (geïnactiveerd,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) Lees de hele bijsluiter aandachtig door voordat u of uw kind

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER STAMARIL, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. Gelekoortsvaccin (levend). Lees goed de hele bijsluiter voordat u of

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Vi-polysaccharide van Salmonella typhi (Ty2 stam)

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Vi-polysaccharide van Salmonella typhi (Ty2 stam) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Typherix, oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Tyfus polysaccharidevaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis vaccin à 0,5 ml bevat: Vi-polysaccharide

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS PRIORIX-TETRA, Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in voorgevulde spuit Vaccin tegen mazelen, bof, rubella en varicella (levend) Lees goed de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u of uw kind wordt gevaccineerd

Nadere informatie

1. WAT IS TYPHERIX EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS TYPHERIX EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER p. 1 / 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TYPHERIX Oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Polysaccharide buiktyfusvaccin Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit vaccin

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vaxigrip, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vaxigrip, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vaxigrip, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u of uw kind wordt gevaccineerd.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER STAMARIL, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Gelekoortsvaccin (levend). Lees goed de hele bijsluiter voordat u of uw

Nadere informatie

PARONAL I.E. PARONAL I.E.

PARONAL I.E. PARONAL I.E. P2-1/5 BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Page 1 of 6 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie, tetanus en kinkhoest (acellulair, component) vaccin (geadsorbeerd, verlaagd antigeengehalte)

Nadere informatie

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, chlooramfenicol Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12 Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

GEÏNACTIVEERD RABIËSVACCIN MÉRIEUX HDCV

GEÏNACTIVEERD RABIËSVACCIN MÉRIEUX HDCV Wetenschappelijke bijsluiter = Patiëntenbijsluiter GEÏNACTIVEERD RABIËSVACCIN MÉRIEUX HDCV 1. BENAMING GEINACTIVEERD VACCIN TEGEN RABIES MERIEUX HDCV Vaccin tegen rabiës bereid op menselijke diploïde cellen.

Nadere informatie

Ustekinumab. (Stelara) Dermatologie

Ustekinumab. (Stelara) Dermatologie Ustekinumab (Stelara) Dermatologie Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Hoe werkt Ustekinumab (Stelara) 4 2. Wat moet u weten voordat u Ustekinumab (Stelara) gebruikt 5 Gebruik Ustekinumab (Stelara) niet 5 Wees

Nadere informatie

Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd).

Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 1.3.1 Summary of Product Characteristics, Influvac 2011/2012 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 2.

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline

GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit

Nadere informatie

1. WAT IS BCG VACCIN SSI EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS BCG VACCIN SSI EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? Page 1 of 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BCG vaccin SSI, 0,75 mg per ml, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Mycobacterium bovis BCG (Bacillus Calmette-Guérin), Danish strain

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polysaccharide Pneumokokkenvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor gebruikers

Bijsluiter: Informatie voor gebruikers Bijsluiter: Informatie voor gebruikers Varilrix, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Levend, verzwakt waterpokkenvirus Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit vaccin toegediend krijgt.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT, gadoteerzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel krijgt want er staat belangrijke informatie voor u in. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik. natriumalginaat en natriumbicarbonaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik. natriumalginaat en natriumbicarbonaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik natriumalginaat en natriumbicarbonaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. FLUORESCEINE 10% Faure oplossing voor injectie natriumfluoresceïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. FLUORESCEINE 10% Faure oplossing voor injectie natriumfluoresceïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT FLUORESCEINE 10% Faure oplossing voor injectie natriumfluoresceïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER 1. WAT IS DAFALGAN VOLWASSENEN 600 MG EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

BIJSLUITER 1. WAT IS DAFALGAN VOLWASSENEN 600 MG EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rabipur Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvaccin, geïnactiveerd

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rabipur Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvaccin, geïnactiveerd BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rabipur Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvaccin, geïnactiveerd Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, oplossing voor injectie 0,025 mg/0,5 ml Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis vaccin

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT PURETHAL Pollen, suspensie voor injectie voor subcutaan gebruik Gezuiverde allergenen uit een mengsel van 10 grassen Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*:

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*: 1.3.1 Summary of Product Characteristics, Influvac Junior 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Influvac Junior, suspensie voor injectie 0,25 ml Influenza vaccin (oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rabipur poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rabipur poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP) Lees goed de hele bijsluiter voordat u/uw kind krijgt toegediend,

Nadere informatie

2 Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn?

2 Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Tuberculine PPD RT23 SSI 2 TE/0,1 ml, oplossing voor injectie Lees goed de hele bijsluiter voordat u een huidtest krijgt, er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie Atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

1. WAT IS INFLUVAC EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS INFLUVAC EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Influvac, suspensie voor injectie 0,5 ml in voorgevulde injectiespuit Griepvaccin (oppervlakte-antigeen, geïnactiveerd) 2015/2016 seizoen Lees goed de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Novaban 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Novaban 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter:

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter: BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

- Niet toedienen door middel van intravasculaire injectie; verzeker u ervan dat de naald niet in een bloedvat wordt gestoken.

- Niet toedienen door middel van intravasculaire injectie; verzeker u ervan dat de naald niet in een bloedvat wordt gestoken. Farmaceutisch bedrijf (SANOFI PASTEUR MSD) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén

Nadere informatie

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisolnex Stroop, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

PROSCAR 5 mg, filmomhulde tabletten (finasteride)

PROSCAR 5 mg, filmomhulde tabletten (finasteride) Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende vragen

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

NL PL Influvac RVG 22289 Apr 2014

NL PL Influvac RVG 22289 Apr 2014 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Influvac, suspensie voor injectie 0,5 ml in voorgevulde injectiespuit Griepvaccin (oppervlakte-antigeen, geïnactiveerd) 2014/2015 seizoen Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vaxigrip, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vaxigrip, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vaxigrip, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u of uw kind dit

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN p 1/6 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2011/2012, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin (oppervlakte-antigenen, geïnactiveerd) 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*:

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*: 1.3.1 Summary of Product Characteristics, Influvac 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Influvac, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER B. BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Allergovit pollen, suspensie voor injectie, 1.000 TE/ml (Sterkte A) en/of 10.000 TE/ml (Sterkte B) 006 Grassen bestaande uit: 133 Witbol, 140

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard. Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard. Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruikenwant er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patient. Haemophilus influenzae type b (Hib vaccin)

Bijsluiter: informatie voor de patient. Haemophilus influenzae type b (Hib vaccin) Bijsluiter: informatie voor de patient Hiberix, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Haemophilus influenzae type b (Hib vaccin) Lees goed de hele bijsluiter voordat uw kind dit vaccin ontvangt.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Difterie- Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin

Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin ACT-HIB BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin Lees goed de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Bleu Patente V, oplossing voor injectie 25 mg/ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Bleu Patente V, oplossing voor injectie 25 mg/ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Bleu Patente V, oplossing voor injectie 25 mg/ml Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel krijgt want er staat belangrijke informatie voor u in. Bewaar

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet CF 100 mg/ml, injectievloeistof RVG 50810 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker CF 100 mg/ml, injectievloeistof Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL,

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20mg/10ml; 5mg/10ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat 20 mg/10 ml - Lidocaïne hydrochloride 5 mg/10 ml Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

PATIENTENBIJSLUITER: informatie voor de gebruiker CosmoFer 50 mg/ml, oplossing voor injectie en infusie IJzer(III)

PATIENTENBIJSLUITER: informatie voor de gebruiker CosmoFer 50 mg/ml, oplossing voor injectie en infusie IJzer(III) PATIENTENBIJSLUITER: informatie voor de gebruiker CosmoFer 50 mg/ml, oplossing voor injectie en infusie IJzer(III) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om

Nadere informatie

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK

BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK Dicynone 250 mg, Tabletten Dicynone 250 mg/2 ml, Oplossing voor injectie (Etamsylaat) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nimenrix poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nimenrix poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit NIMENRIX Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Nimenrix poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Meningokokkengroep A, C, W-35 en Y conjugaatvaccin Lees goed de hele

Nadere informatie

NIMENRIX poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit

NIMENRIX poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Product NIMENRIX poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Farmaceutisch bedrijf (PFIZER) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Nimenrix poeder en oplosmiddel voor

Nadere informatie

Pagina 1 van 7

Pagina 1 van 7 BIJSLUITER 22.04.2016 Pagina 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS HEPATYRIX, suspensie voor injectie (Geïnactiveerd) hepatitis A-vaccin en polysacharidebuiktyfusvaccin (geadsorbeerd) Lees goed

Nadere informatie

Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit geneesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan gewijzigd zijn.

Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit geneesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan gewijzigd zijn. I B2.4. Ontwerp van de bijsluiter voor TetaQuin Informatie voor de patiënt Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit gesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan

Nadere informatie

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter :

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter : BIJSLUITER Lees deze bijsluiter helemaal door alvorens dit geneesmiddel te nemen. Hij bevat belangrijke informatie voor uw behandeling Voor alle andere vragen of twijfels kunt u terecht bij uw arts of

Nadere informatie

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum Beter voor elkaar 2 Inleiding Uw behandelend arts heeft met u gesproken over het gebruik van Adalimumab (Humira).

Nadere informatie

BIJSLUITER van 6

BIJSLUITER van 6 BIJSLUITER 07.01.2016 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Havrix 1440, Havrix Junior 720 Suspensie voor injectie Geïnactiveerd, geadsorbeerd vaccin tegen hepatitis A Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER van 6

BIJSLUITER van 6 BIJSLUITER 24.06.2016 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tedivax pro Adulto 0,5 ml/dosis Suspensie voor injectie Geadsorbeerd vaccin tegen difterie en tetanus Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Havrix 1440, Havrix Junior 720 Suspensie voor injectie Geïnactiveerd, geadsorbeerd vaccin tegen hepatitis A

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Havrix 1440, Havrix Junior 720 Suspensie voor injectie Geïnactiveerd, geadsorbeerd vaccin tegen hepatitis A HAVRIX 1440 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Havrix 1440, Havrix Junior 720 Suspensie voor injectie Geïnactiveerd, geadsorbeerd vaccin tegen hepatitis A Lees goed de hele bijsluiter voordat u/uw

Nadere informatie

Priorix-Tetra injectieflacon/ampul, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie

Priorix-Tetra injectieflacon/ampul, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Priorix-Tetra (nieuw) Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Priorix-Tetra injectieflacon/ampul, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Mazelen-, bof-, rodehond- en waterpokkenvaccin

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie. Cefuroxim

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie. Cefuroxim BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie Cefuroxim Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. WAT IS ZENAPAX EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT 2 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U ZENAPAX TOEGEDIEND WORDT 2 3. HOE WORDT ZENAPAXTOEGEDIEND?

1. WAT IS ZENAPAX EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT 2 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U ZENAPAX TOEGEDIEND WORDT 2 3. HOE WORDT ZENAPAXTOEGEDIEND? Roche Nederland B.V. Patiëntenbijsluiter Zenapax Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig. - Raadpleeg

Nadere informatie

Rapifen oplossing voor injectie 0,5 mg/ml alfentanil

Rapifen oplossing voor injectie 0,5 mg/ml alfentanil BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rapifen oplossing voor injectie 0,5 mg/ml alfentanil Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information and Prescribing information. DTP vaccin, suspensie voor injectie, 1 en 10 ml

Module 1 Administrative Information and Prescribing information. DTP vaccin, suspensie voor injectie, 1 en 10 ml Page 1 of 11 Summary of Product Characteristics Page 2 of 11 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Difterie-, Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 1 ml en 10 ml 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pagina 1/4 BE106802 / BE191764 België BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CORSODYL 2mg/ml, mondspoeling chloorhexidinedigluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rabipur poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rabipur poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP) Lees goed de hele bijsluiter voordat u/uw kind krijgt toegediend,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. BIbv pagina 1 Bisolnex 1312

BIJSLUITER. BIbv pagina 1 Bisolnex 1312 BIJSLUITER BIbv pagina 1 Bisolnex 1312 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisolnex Stroop, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Page 1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Act-HIB 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin

Nadere informatie

GAMMANORM 165 mg/ml, oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline

GAMMANORM 165 mg/ml, oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GAMMANORM 165 mg/ml, oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER MUCO RHINATHIOL 2% siroop kinderen MUCO RHINATHIOL 2% siroop kinderen, zonder suiker MUCO RHINATHIOL 5% siroop volwassenen MUCO RHINATHIOL 5% siroop volwassenen,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Lignospan 2% Special, oplossing voor injectie. Lidocaïnehydrochloride / Adrenalinetartraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Lignospan 2% Special, oplossing voor injectie. Lidocaïnehydrochloride / Adrenalinetartraat : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Lignospan 2% Special, oplossing voor injectie Lidocaïnehydrochloride / Adrenalinetartraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie