GEÏNACTIVEERD RABIËSVACCIN MÉRIEUX HDCV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEÏNACTIVEERD RABIËSVACCIN MÉRIEUX HDCV"

Transcriptie

1 Wetenschappelijke bijsluiter = Patiëntenbijsluiter GEÏNACTIVEERD RABIËSVACCIN MÉRIEUX HDCV 1. BENAMING GEINACTIVEERD VACCIN TEGEN RABIES MERIEUX HDCV Vaccin tegen rabiës bereid op menselijke diploïde cellen. Lyofilisaat en oplossing voor parenteraal gebruik. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis vaccin, samengesteld met een volume van 1 ml, bevat: Actief bestanddeel : Rabiësvirus (stam WISTAR Rabies PM/WI M) geproduceerd op menselijke diploïde cellen en geïnactiveerd door bètapropiolacton 2,5 IE* *activiteit gemeten met de NIH test voor en na verwarming tot 37 C gedurende één maand. Andere bestanddelen : Menselijk albumine...50 mg Neomycine...sporen Solvens : Water voor inspuitbare bereidingen... 1 ml 3. FARMACEUTISCHE VORM Inspuitbare oplossing verkregen door samenstelling van het gelyofiliseerd vaccin door middel van het solvens. 4. KLINISCHE GEGEVENS 4.1 Therapeutische indicaties Preventie van hondsdolheid vóór blootstelling : Vaccinatie vóór blootstelling moet worden voorgesteld aan personen met een hoog blootstellingsrisico. Elkeen met een permanent risico alsook alle personeelsleden van diagnostische, onderzoeks- en productielaboratoria die werken met het rabiësvirus, moeten worden gevaccineerd. Een serologische controle om de 6 maanden is aanbevolen. Een herhalingsinenting moet worden toegediend wanneer de antilichamentiter daalt onder de drempel die als beschermend wordt beschouwd : 0,5 IE/ml.

2 Volgende categorieën moeten worden gevaccineerd, rekening houdende met de frequentie van blootstelling aan het risico : - dierenartsen (en assistenten), jachtopzieners, jagers, boswachters, proefdierenverzorgers, personeel van slachthuizen, speleologen, dierenopzetters, - blootgestelde personen in endemische zones: kinderen, volwassenen en reizigers die verblijven in deze zones. Verder kan een serologische controle worden uitgevoerd om de 2 à 3 jaar bij personen die discontinu zijn blootgesteld (zie paragraaf 4.4). In weinig endemische gebieden moeten dierenartsen en assistenten (inbegrepen de studenten), de proefdierenverzorgers en de jachtopzieners een basisvaccinatie krijgen. Preventie van hondsdolheid na bewezen of vermoede blootstelling : De vaccinatie dient onmiddellijk te worden aangevat bij het minste risico op besmetting met rabiës. Ze moet verplichtend worden beslist door een anti-rabiës centrum. De behandeling wordt aangepast aan de aard van de verwonding en aan de toestand van het dier. Tabel 1 Omstandigheden Beleid Opmerkingen Dier niet beschikbaar Omstandigheden zijn verdacht of niet Dood dier Omstandigheden zijn verdacht of niet Levend dier Niet verdachte omstandigheden Verdachte omstandigheden Voor het dier De hersenen voor analyse sturen naar een erkend labo Onder toezicht van een dierenarts plaatsen* Onder toezicht van een dierenarts plaatsen * Voor de gewonde Ten laste neming door het anti-rabiës centrum voor behandeling Ten laste neming door het anti-rabiës centrum voor behandeling t Uitgestelde beslissing voor antirabiës behandeling Ten laste neming door het anti-rabiës centrum voor behandeling De behandeling** zal steeds worden afgewerkt De behandeling** zal worden onderbroken bij negatief resultaat en zal worden verder gezet in het tegenovergestelde geval De behandeling** zal worden verder gezet in functie van de observatie van het dier bij de dierenarts De behandeling** zal worden onderbroken indien de observatie van de dierenarts de oorspronkelijke twijfel verzwakt of zal worden verder gezet in het tegenovergestelde geval.

3 * Volgens de aanbevelingen van de WGO bedraagt de minimale duur voor observatie van honden en katten door de dierenarts 10 dagen. ** De behandeling wordt aanbevolen in functie van de ernst van de verwonding zie Tabel 2. Tabel 2 Ernst Aard van het contact Aanbevolen behandeling I Contact of voederen van het dier Likken op intacte huid Geen indien een anamnese kan worden bekomen II Beknabbelde blote huid Krabben of schrammen, zonder bloeding Onmiddellijk het vaccin toedienen Likken op beschadigde huid III Beten of krabben doorheen de huid Besmetting van slijmvliezen door speeksel (likken) Onmiddellijk immunoglobulines en het vaccin tegen rabiës toedienen 4.2 Posologie en wijze van toediening Het vaccin wordt uitsluitend langs intramusculaire weg toegediend, in de m. deltoideus bij de volwassene of in het anterolateraal gebied van de dijspier bij het kind. Niet in de bilstreek inspuiten. Het vaccinatieschema dient te worden aangepast in functie van de omstandigheden van de vaccinatie en in functie van de staat van immuniteit tegen rabiës van de patiënt Preventieve vaccinatie of vaccinatie vóór blootstelling Basisvaccinatie : drie inspuitingen D0, D7 en D28 De inspuiting die voorzien is voor D28 mag eventueel op D21 worden uitgevoerd. Herhalingsinentingen : - eerste herhalingsinenting: 1 jaar later - verdere herhalingsinentingen : om de 5 jaar Curatieve vaccinatie of vaccinatie na blootstelling Eerste zorgen : De behandeling van de wonden is zeer belangrijk en dient dadelijk na de beet te worden uitgevoerd. Eerst wordt het uitwassen van de wonde met overvloedig water en met zeep of met een detergent aanbevolen, vervolgens het aanbrengen van alcohol van 70 of van jodiumtinctuur of van een 1%-oplossing van een quaternair ammonium (op voorwaarde dat er geen zeepresten aanwezig zijn omdat deze beide producten mekaar neutraliseren). Curatieve vaccinatie moet plaatsvinden onder medisch toezicht en moet worden beslist door een anti-rabiës centrum.

4 Vaccinatie van niet-geïmmuniseerde personen Twee schema s kunnen worden toegepast na blootstelling : - ofwel één intramusculaire injectie van 1 ml op dagen D0 - D3 - D7 - D14 en D28. - ofwel op D0, 2 intramusculaire injecties van 1 ml op verschillende plaatsen van het lichaam, gevolgd door één injectie van 1 ml op dagen D7 en D21. Dit kort vaccinatieschema biedt het voordeel een vroegtijdige immuunrespons te geven. Bijzonder geval van verhoogd risico op rabiës (zie Tabel 2) : - een bijkomende passieve immunisatie op dag 0 is noodzakelijk met : Menselijk immunoglobuline tegen rabiës (HIR)...20 I.E./kg lichaamsgewicht, of Immunoglobuline tegen rabiës van paarden...40 I.E./kg lichaamsgewicht - De immunoglobulines tegen rabiës moeten worden toegediend samen met het vaccin bij elke blootstelling van categorie III. De grootst mogelijke hoeveelheid zal worden toegediend via infiltratie rondom de verwondingen. De rest wordt toegediend via een intramusculaire injectie in de bil. Indien mogelijk wordt het vaccin contralateraal ingespoten ten opzichte van de toedieningsplaatsen van de immunoglobulines volgens de voorschriften die worden beschreven in de inleiding van paragraaf De posologie moet worden aangepast in functie van de omstandigheden van de vaccinatie en in functie van de staat van immuniteit tegen rabiës. - In endemische zones kan de ernst van bepaalde blootstellingen in verhouding tot de ernst van de letsels en/of de lokalisatie (nabijheid van het centraal zenuwstelsel), in verhouding tot een laattijdige raadpleging of een immunodeficiëntie van de patiënt, rechtvaardigen om naargelang het geval 2 injecties op D0 toe te dienen, wanneer het schema met 5 injecties wordt toegepast Vaccinatie van reeds geïmmuniseerde personen (volledige bewezen preventieve vaccinatie) of curatieve vaccinatie Tabel 4 Elke bijzondere situatie moet worden geanalyseerd door het centrum voor vaccinatie tegen rabiës. Niettemin kunnen de aanbevelingen van de WGO worden gegeven: Voorafgaande vaccinatiestatus Vaccinatie* sinds minder dan 5 jaar Vaccinatie sinds meer dan 5 jaar of onvolledige vaccinatie *Vaccin tegen rabiës van celcultuur Beleid 2 injecties : D0 en D3 5 injecties op D0, D3, D7, D14 en D28 met toediening van immunoglobulines indien nodig

5 In de praktijk wordt de patiënt, indien de laatste herhalingsinenting dateert van meer dan 5 jaar terug of indien de vaccinatie onvolledig is, beschouwd als hebbende een onzekere vaccinatiestatus. In beide gevallen zal de behandeling indien nodig worden vervolledigd met de toediening van antitetanosprofylaxis, met antibiotherapie om surinfecties te vermijden. 4.3 Contra-indicaties Vóór blootstelling : Gebruikelijke contra-indicaties voor elke vaccinatie : in geval van koorts, acute ziekte, chronische evolutieve ziekte wordt bij voorkeur de vaccinatie uitgesteld. Werkelijke overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van het vaccin. In alle gevallen moet de verhouding voordeel/risico worden geëvalueerd. Na blootstelling : Rekening houdende met de fatale afloop van een bewezen infectie met rabiës, kent de curatieve vaccinatie geen enkele contra-indicatie. 4.4 Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij het gebruik Met voorzichtigheid gebruiken bij personen met een gekende allergie voor neomycine (sporen in het vaccin aanwezig). Ingeval van ernstige anafylactische reacties (ademhalingsmoeilijkheden, hypotensie, shock) is epinefrine (adrenaline) de hoeksteen van de behandeling. De intramusculaire toediening heeft de voorkeur boven de subcutane gezien de betere resorptie in geval van hypotensie. De dosis epinefrine is - voor volwassenen: 0,3 à 0,5 ml van een waterige oplossing 1/1.000 (1 mg/ml) intramusculair - voor kinderen: 0,01 ml/kg van een waterige oplossing 1/1.000 (1 mg/ml) intramusculair (max. 0,5 ml). Wanneer geen verbetering optreedt, kan na 5 minuten een tweede dosis intramusculair worden toegediend. Niet intravasculair inspuiten : zich er van vergewissen dat de naald niet doordringt in een bloedvat. De immunoglobulines en het vaccin tegen rabiës mogen niet in dezelfde spuit worden verenigd of worden toegediend op dezelfde plaats. Een serumcontrole (dosering van de neutraliserende antilichamen door middel van de RFFIT-test, Rapid Fluorescent Focus Inhibition Test) moet om de 6 maanden worden uitgevoerd bij personen die onderworpen zijn aan een continue blootstelling. Deze kan worden uitgevoerd na de herhalingsinenting na 1 jaar en na 5 jaar bij personen die onderworpen zijn aan een discontinue blootstelling, naargelang het inschatten van het blootstellingsrisico.

6 Bij immunodeficiënte personen kan de controle worden uitgevoerd 2 à 4 weken vanaf de vaccinatie. Indien het resultaat van de controle een antistoffentiter < 0,5 IE/ml aantoont, is een herhalingsinenting of een bijkomende injectie in geval van immunodeficiëntie gerechtvaardigd. 4.5 Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie Corticoïden en immunosuppressieve behandelingen kunnen interfereren met de antistoffenproductie en de vaccinatie doen mislukken; het is eveneens wenselijk en dosering uit te voeren van de neutraliserende antistoffen 2 à 4 weken na de laatste injectie. 4.6 Zwangerschap en borstvoeding Vóór blootstelling: Het vaccin maakte geen onderwerp uit van teratogeniciteitsstudies bij het dier. In afwezigheid van voldoende gegevens bij de mens, wordt aanbevolen de vaccinatie vóór blootstelling uit te stellen. In geval van vaccinatie van personen met een hoog besmettingsrisico moet de verhouding voordeel/risico worden afgewogen alvorens tot injectie over te gaan. Na blootstelling Omwille van de ernst van de ziekte vormt zwangerschap geen contra-indicatie. 4.7 Besturen van voertuigen en gebruik van machines Er zijn geen gegevens beschikbaar. 4.8 Ongewenste effecten Goedaardige lokale reacties : pijn, erytheem, oedeem, pruritus en verharding ter hoogte van de injectieplaats. De hierna volgende ongewenste effecten werden gerapporteerd na een breed gebruik van het vaccin, en in talrijke gevallen kon geen oorzakelijk verband met het vaccin worden aangetoond. Veralgemeende reacties: Matige koorts, rillingen, malaise, asthenie, hoofdpijn, duizeligheid, paresthesieën, gewrichtspijn, spierpijn, gastro-intestinale stoornissen (nausea, abdominale pijn), allergische huidreacties (urticaria, rash, pruritus, oedeem) Zeldzamer : Anafylactische reacties,

7 Reacties van het type serumziekte (naar aanleiding van de herhalingsinenting) Uitzonderlijk werden gevallen van neuropathie gemeld. 4.9 Overdosering Er zijn geen gegevens betreffende overdosering beschikbaar. 5. FARMACOLOGISCHE EIGENSCHAPPEN Geïnactiveerd vaccin gebruikt voor de preventie van hondsdolheid bij personen met infectierisico en voor de behandeling na bevestigde of mogelijke infectie met het rabiësvirus. Een serumantilichamentiter > 0,5 UI/ml, door de WGO beschouwd als beschermend, wordt bereikt na inspuiting van 3 doses op D0, D7, en D28 (of D21) (schema voor preventieve vaccinatie). Deze immuniteit moet worden onderhouden door een eerste herhalingsinenting na 1 jaar en vervolgens om de 5 jaar. 6. FARMACEUTISCHE INFORMATIE 6.1 ONVERENIGBAARHEDEN Niet gedocumenteerd. 6.2 Bewaringsduur 36 maanden 6.3 Bijzondere voorzorgen voor bewaring Het vaccin moet worden bewaard tussen +2 en +8 C (in de koelkast). Het samengesteld vaccin moet onmiddellijk worden toegediend. 6.4 A ard en inhoud van de recipiënt Lyophilisaat : Glazen flesje (type I). Sluiting : stop in elastomeer. Solvens : - Voorgevulde glazen spuit (type 1) met stop-zuiger in elastomeer met naald. of - Voorgevulde glazen spuit (type 1) met stop-zuiger (in Chlorobromobutylelastomeer) en een afneembare dop (elastomeer), zonder naald of - Voorgevulde spuit (type 1 glas) met stop-zuiger (Chlorobromobutylelastomeer) en een afneembare dop (elastomeer), met 1 of 2 aangehechte naald Verpakking van 1

8 6.5 W ijze van gebruik, instructies voor het handelen Samenstelling van het vaccin: het bijgevoegde solvens in het flesje lyofilisaat brengen en zorgvuldig schudden tot het lyofilisaat volledig in oplossing is gebracht. De oplossing moet homogeen, helder, rood tot violet-rood gekleurd zijn en vrij van partikels. De suspensie in een spuit optrekken. Het vaccin moet onmiddellijk na samenstelling ingespoten worden en de spuit moet na gebruik worden vernietigd. 7. REGISTRATIEHOUDER Sanofi Pasteur MSD J. Bordetlaan, Brussel 8. REGISTRATIENUMMER 87 IS 117 F IS 145 F IS 146 F WIJZE VAN AFLEVEREN Op medisch voorschrift. 10. DATUM VAN GOEDKEURING VAN DE TEKST 07/11/2005 In België is het vaccin beschikbaar in het WETENSCHAPPELIJK INSTITUUT VOLKSGEZONDHEID-LOUIS PASTEUR BRUSSEL, Dienst Hondsdolheid - Telefoonnummer 02/

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Actief bestanddeel: Gezuiverd capsulair Vi polyoside van Salmonella typhi (stam Ty2): 25 microgram

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Actief bestanddeel: Gezuiverd capsulair Vi polyoside van Salmonella typhi (stam Ty2): 25 microgram SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis

Nadere informatie

GEINACTIVEERD VACCIN TEGEN RABIES MERIEUX HDCV inspuitbare oplossing

GEINACTIVEERD VACCIN TEGEN RABIES MERIEUX HDCV inspuitbare oplossing Product GEINACTIVEERD VACCIN TEGEN RABIES MERIEUX HDCV inspuitbare oplossing Farmaceutisch bedrijf (SANOFI PASTEUR MSD) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Geïnactiveerd Rabiësvaccin Mérieux HDCV,

Nadere informatie

GEÏN. VAC. TEGEN RABIËS MÉRIEUX HDCV

GEÏN. VAC. TEGEN RABIËS MÉRIEUX HDCV GEÏN. VAC. TEGEN RABIËS MÉRIEUX HDCV Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Geïnactiveerd Rabiësvaccin Mérieux HDCV, poeder en oplosmiddel voor injectievloeistof Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GEÏNACTIVEERD VACCIN TEGEN RABIËS MÉRIEUX HDCV, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polysaccharide Pneumokokkenvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

STAMARIL PASTEUR poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Gestabiliseerd, verzwakt levend vaccin tegen gele koorts

STAMARIL PASTEUR poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Gestabiliseerd, verzwakt levend vaccin tegen gele koorts BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. - In geval van twijfel of aanvullende vragen,

Nadere informatie

TETRAVAC Geadsorbeerd difterie-, tetanus-, acellulair kinkhoest- en geïnactiveerd poliovaccin

TETRAVAC Geadsorbeerd difterie-, tetanus-, acellulair kinkhoest- en geïnactiveerd poliovaccin BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door voordat u uw kind laat vaccineren. - Bewaar deze bijsluiter totdat het vaccinatieprogramma is afgerond. Het kan nodig zijn om de bijsluiter nogmaals door

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Vi-polysaccharide van Salmonella typhi (Ty2 stam)

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Vi-polysaccharide van Salmonella typhi (Ty2 stam) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Typherix, oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Tyfus polysaccharidevaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis vaccin à 0,5 ml bevat: Vi-polysaccharide

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. Lees goedde hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u het vaccin krijgt toegediend. Deze bevat belangrijke informatie over het vaccin. Bewaar deze bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER. REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd)

BIJSLUITER. REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd) BIJSLUITER Lees deze bijsluiter aandachtig door alvorens het vaccin te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter; het kan nodig zijn hem nog eens door te lezen. - Indien u andere vragen hebt, of als u twijfelt,

Nadere informatie

BIJSLUITER. MUTAGRIP S PASTEUR, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin op basis van een gesplitst virus, geïnactiveerd

BIJSLUITER. MUTAGRIP S PASTEUR, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin op basis van een gesplitst virus, geïnactiveerd Bijsluiter/Page1 BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u te vaccineren. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of verpleger/verpleegster

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUKTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUKTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUKTKENMERKEN 1. BENAMING VAN HET DIERGENEESMIDDEL Pentofel 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per dosis van 1 ml : Actieve bestanddelen Geïnactiveerd kattenziekte

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, 25 microgram / dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u of uw kind wordt gevaccineerd want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin Lees goed de hele bijsluiter voordat u wordt gevaccineerd. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL ANTI-TETANUSSERUM 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Kwalitatief is een gezuiverd gemengd antiserum bekomen van

Nadere informatie

PARONAL I.E. PARONAL I.E.

PARONAL I.E. PARONAL I.E. P2-1/5 BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker,

Nadere informatie

Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd).

Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 1.3.1 Summary of Product Characteristics, Influvac 2011/2012 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 2.

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Proteq West Nile suspensie voor injectie voor paarden 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 1 ml

Nadere informatie

BIJSLUITER. Bovilis IBRmarker Live. Lyofilisaat en solvens voor suspensie voor runderen

BIJSLUITER. Bovilis IBRmarker Live. Lyofilisaat en solvens voor suspensie voor runderen Bovilis IBRmarker Live Lyofilisaat en diluens voor suspensie voor runderen. BIJSLUITER Bovilis IBRmarker Live Lyofilisaat en solvens voor suspensie voor runderen 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2014/REG NL 4129/zaak 353065 DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Merial B.V. te Velserbroek d.d.

Nadere informatie

1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL

1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL BOVALTO Respi 3 suspensie voor injectie voor runderen 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een dosis (2 ml) bevat: Werkzame

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL VANGUARD * DA2Pi-CPV-Lepto 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Samenstelling per dosis (1 ml): Gelyofiliseerde fractie:

Nadere informatie

1. Naam van het product. TetaQuin. 2. Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling. 2.1 Actief bestanddeel

1. Naam van het product. TetaQuin. 2. Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling. 2.1 Actief bestanddeel 1. Naam van het product TetaQuin 2. Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling 2.1 Actief bestanddeel TetaQuin bestaat uit een eiwitfractie bereid uit humaan plasma met een hoge titer aan tetanus-antistoffen.

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information of prescribing Information

Module 1 Administrative Information of prescribing Information Page 1 of 5 Package Leaflet Tetanus vaccin Page 2 of 5 Lees deze bijsluiter aandachtig door voordat u dit vaccin krijgt toegediend. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn deze nog eens door te lezen.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie Inactivated poliomyelitis virus type 1, 2 en 3 Lees goed

Nadere informatie

URO-VAXOM SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT

URO-VAXOM SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT - 1 - SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT 1. BENAMING Uro-Vaxom 6 mg, harde capsules. 2. SAMENSTELLING 1 capsule bevat 60 mg x-om-89 lyofilisaat overeenkomend met 6 mg E. coli extract. Voor een

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Elke dosis van 0,5 ml vaccin bevat: Polysaccharide Vi van Salmonella typhi (stam Ty2):

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Elke dosis van 0,5 ml vaccin bevat: Polysaccharide Vi van Salmonella typhi (stam Ty2): SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL: TYPHERIX Oplossing voor injectie in voorgevulde spuit Polysaccharide Buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Suspensie voor injectie voor varkens. 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Samenstelling per dosis (2 ml): Werkzaam bestanddeel:

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL IMOVAX POLIO, Suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin..2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, oplossing voor injectie 0,025 mg/0,5 ml Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis vaccin

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL suspensie voor injectie voor varkens 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per dosering (2 ml): Werkzaam bestanddeel: Actinobacillus

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Raadpleeg rubriek 6.1 voor de volledige lijst van hulpstoffen.

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Raadpleeg rubriek 6.1 voor de volledige lijst van hulpstoffen. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL REVAXIS Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Difterie, tetanus en poliomyelitis (geïnactiveerd) vaccin, geadsorbeerd, beperkte

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL, suspensie voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per dosis (0,5 ml) Werkzame bestanddelen: Salmonella

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT KA/SPC/20140303 1 1. NAAM VAN HET PRODUCT HepBQuin 100 IE oplossing voor injectie HepBQuin 150 IE oplossing voor injectie HepBQuin 500 IE oplossing voor injectie

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Page 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Geïnactiveerd Rabiësvaccin Mérieux HDCV, Poeder voor injectievloeistof > 2,5 I.E 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Het vaccin is een gestabiliseerd en gelyofiliseerde

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL VAXIGRIP, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd). 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Griepvirus (geïnactiveerd,

Nadere informatie

Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2)

Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2) TYPHIM VI BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TYPHIM Vi, 25 microgram / dosis, oplossing voor injectie Gezuiverd capsulair Vi polysaccharide van Salmonella typhi (stam Ty2) Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2016/REG NL 7056/zaak 559127 DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Zoetis B.V. te Capelle a/d/ IJssel

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BD/2010/REG NL 3654/Zaak 104813 In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Merial B.V. te VELSERBROEK d.d. 26 juni 2009 tot wijziging van de registratie

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polysaccharide Pneumokokkenvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information of prescribing Information. Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin

Module 1 Administrative Information of prescribing Information. Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin Page 1 of 8 Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin Page 2 of 8 1 Naam van het geneesmiddel "Tetanus vaccin" 2 Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling (actieve bestanddelen) 1 dosis (0,5

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml. Hepatitis A-vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd). 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml. Hepatitis A-vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd). 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

Bijlage VII Beoordelen van een rabiësrisico bij een patiënt en behandeling met PEP; informatie voor de (huis)arts, in vraag en antwoord.

Bijlage VII Beoordelen van een rabiësrisico bij een patiënt en behandeling met PEP; informatie voor de (huis)arts, in vraag en antwoord. Rabies hondsdolheid bijlage VII Bijlage VII Beoordelen van een rabiësrisico bij een patiënt en behandeling met PEP; informatie voor de (huis)arts, in vraag en antwoord. N.B. Het beoordelen van het risico

Nadere informatie

BIJSLUITER van 6

BIJSLUITER van 6 BIJSLUITER 24.06.2016 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tedivax pro Adulto 0,5 ml/dosis Suspensie voor injectie Geadsorbeerd vaccin tegen difterie en tetanus Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Bovilis Bovipast RSP 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per 1 dosis (5 ml) Actieve bestanddelen: geïnact. BRS-virus, stam

Nadere informatie

M-M-R VAX, poeder en oplosmiddel voor injectievloeistof Verzwakt levend vaccin tegen bof, mazelen en rodehond, MSD

M-M-R VAX, poeder en oplosmiddel voor injectievloeistof Verzwakt levend vaccin tegen bof, mazelen en rodehond, MSD BIJSLUITER Lees de bijsluiter zorgvuldig door voordat u of uw kind wordt gevaccineerd. - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. - Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Versifel FeLV, suspensie voor injectie voor katten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Iedere dosis van 1 ml bevat: Werkzaam

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2014/REG NL 8048/zaak 430949 DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Merial B.V. te Velserbroek d.d.

Nadere informatie

OPTICROM OPTICROM (MELISANA) XIV B 3 e. Naam van het geneesmiddel: OPTICROM 2 % oogdruppels, oplossing Natrium cromoglicaat

OPTICROM OPTICROM (MELISANA) XIV B 3 e. Naam van het geneesmiddel: OPTICROM 2 % oogdruppels, oplossing Natrium cromoglicaat OPTICROM OPTICROM (MELISANA) XIV B 3 e Naam van het geneesmiddel: OPTICROM 2 % oogdruppels, oplossing Natrium cromoglicaat Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling: Natrium cromoglicaat 20 mg per ml.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rabipur poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rabipur poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP) Lees goed de hele bijsluiter voordat u/uw kind krijgt toegediend,

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL emulsie voor injectie voor varkens 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 2 ml bevat: Werkzaam bestanddeel:

Nadere informatie

GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline

GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GAMMANORM 165 mg/ml oplossing voor injectie. Humaan normaal immunoglobuline Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL MERILYM 3, suspensie voor injectie voor honden 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Samenstelling van één dosis (1 ml): Werkzame

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. geadsorbeerd op gehydrateerd aluminiumhydroxide (0,3 milligram A1) 3

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. geadsorbeerd op gehydrateerd aluminiumhydroxide (0,3 milligram A1) 3 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd en geadsorbeerd). 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL suspensie voor injectie voor konijnen (1 dosis). concentraat en oplosmiddel voor suspensie voor injectie voor konijnen (verpakking

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER VAXIGRIP, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Griepvaccin (gesplitst virion, geïnactiveerd) Lees de hele bijsluiter aandachtig door voordat u of uw kind

Nadere informatie

1.3.1 SPC, Labelling and Package Leaflet

1.3.1 SPC, Labelling and Package Leaflet Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BCG vaccin SSI, 0,75 mg per ml, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Werkzaam bestanddeel: Hoeveelheid per 1 ml volume Mycoplasma hyopneumoniae,

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT - 1 - 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL NOBILIS NEWCAVAC 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per dosis van 0,5 ml: Actieve substantie(s)

Nadere informatie

BIJSLUITER Bovilis IBR Marker Live, suspensie voor injectie voor rund

BIJSLUITER Bovilis IBR Marker Live, suspensie voor injectie voor rund BIJSLUITER Bovilis IBR Marker Live, suspensie voor injectie voor rund 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE, INDIEN

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL MERILYM 3, suspensie voor injectie voor honden 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Samenstelling van één dosis (1 ml): Werkzame

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard. Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard. Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIVOTIF maagsapresistante capsules, hard Vaccin tegen buiktyfus Salmonella typhi Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruikenwant er staat

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information of prescribing Information. Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin

Module 1 Administrative Information of prescribing Information. Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin Page 1 of 7 Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin Page 2 of 7 1 Naam van het geneesmiddel "Tetanus vaccin" 2 Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling (actieve bestanddelen) 1 dosis (0,5

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT PURETHAL Pollen, suspensie voor injectie voor subcutaan gebruik Gezuiverde allergenen uit een mengsel van 10 grassen Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Broncho-Pectoralis Carbocisteïne 250mg/5ml siroop 5% Carbocisteïne (m/v) 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Carbocisteïne

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Medicinal product no longer authorised

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Medicinal product no longer authorised BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Nobivac Piro lyofilisaat en solvens voor suspensie voor injectie bij honden 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit geneesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan gewijzigd zijn.

Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit geneesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan gewijzigd zijn. I B2.4. Ontwerp van de bijsluiter voor TetaQuin Informatie voor de patiënt Lees deze bijsluiter op een rustig moment aandachtig door, ook als dit gesmiddel al eerder aan u werd toegediend. De tekst kan

Nadere informatie

Thymoseptine is een traditioneel geneesmiddel op basis van planten; het gebruik bij deze specifieke indicatie is uitsluitend gebaseerd op traditie.

Thymoseptine is een traditioneel geneesmiddel op basis van planten; het gebruik bij deze specifieke indicatie is uitsluitend gebaseerd op traditie. Thymoseptine 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Thymoseptine siroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 5 ml siroop bevat 750 mg vloeibaar extract (1:1) van Thymus vulgaris L., herba (tijm). Oplosmiddel

Nadere informatie

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2009/5333/Zaak 61583 In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Intervet Nederland B.V. te BOXMEER d.d. 16 november 1992 tot registratie van het

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1/5 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL, suspensie voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Werkzame bestanddelen: Pro dos. un. 2 ml: - Geïnactiveerd

Nadere informatie

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter:

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter: BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL HBVAXPRO 10 microgram/ml, suspensie voor injectie in flacon Hepatitis B (Recombinant)-vaccin voor volwassenen en adolesenten. 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Covexin 10, suspensie voor injectie voor schapen en rundvee. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Werkzame bestanddelen Antistoftiter/ml

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS AVAXIM, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit 160U/0,5 ml Hepatitis A vaccin (geïnactiveerd, geadsorbeerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rabipur Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvaccin, geïnactiveerd

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rabipur Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvaccin, geïnactiveerd BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rabipur Poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvaccin, geïnactiveerd Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rabipur poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Rabipur poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Rabiësvirus (geïnactiveerd, stam Flury LEP) Lees goed de hele bijsluiter voordat u/uw kind krijgt toegediend,

Nadere informatie

BIJSLUITER Rispoval IBR-Marker inactivatum, Suspensie voor injectie voor runderen

BIJSLUITER Rispoval IBR-Marker inactivatum, Suspensie voor injectie voor runderen BIJSLUITER Rispoval IBR-Marker inactivatum, Suspensie voor injectie voor runderen 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE,

Nadere informatie

BIJSLUITER. Ketodolor 100 mg/ml oplossing voor injectie voor paarden, runderen en varkens

BIJSLUITER. Ketodolor 100 mg/ml oplossing voor injectie voor paarden, runderen en varkens BIJSLUITER Ketodolor 100 mg/ml oplossing voor injectie voor paarden, runderen en varkens 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK

Nadere informatie

BIJSLUITER Bravoxin 10, suspensie voor injectie voor runderen en schapen

BIJSLUITER Bravoxin 10, suspensie voor injectie voor runderen en schapen BIJSLUITER Bravoxin 10, suspensie voor injectie voor runderen en schapen 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE,

Nadere informatie

BIJSLUITER 1. WAT IS DAFALGAN VOLWASSENEN 600 MG EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

BIJSLUITER 1. WAT IS DAFALGAN VOLWASSENEN 600 MG EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2014/REG NL 9464/zaak 393171 DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Merial B.V. te Velserbroek d.d.

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Equilis Te suspensie voor injectie voor paarden 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 1 ml bevat:

Nadere informatie

Tetanus vaccine, suspension for injection. Module 1.3 PRODUCT INFORMATION SPC, Labelling and Package Leaflet

Tetanus vaccine, suspension for injection. Module 1.3 PRODUCT INFORMATION SPC, Labelling and Package Leaflet BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Page 1 of 8 De volgende informatie is alleen bestemd voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Tetanusvaccin,

Nadere informatie

- Niet toedienen door middel van intravasculaire injectie; verzeker u ervan dat de naald niet in een bloedvat wordt gestoken.

- Niet toedienen door middel van intravasculaire injectie; verzeker u ervan dat de naald niet in een bloedvat wordt gestoken. Farmaceutisch bedrijf (SANOFI PASTEUR MSD) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén

Nadere informatie

BIJLAGE A SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE A SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE A SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL BTVPUR AlSap 8 suspensie voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Iedere dosis van 1 ml vaccin bevat:

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Ingelvac PRRS MLV 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per dosis van 2 ml vaccin na reconstitutie: Actief bestanddeel:

Nadere informatie

Tabel 2 : Rabies : verspreiding, per provincie, van de behandelde personen na blootstelling in België (2002)

Tabel 2 : Rabies : verspreiding, per provincie, van de behandelde personen na blootstelling in België (2002) Referentielaboratorium Het referentielaboratorium voor is in het Pasteur Instituut te Brussel gevestigd. Vaccin tegen bij de mens. Curatieve vaccinatie tegen In 22 zijn 8 personen tegen gevaccineerd. In

Nadere informatie

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2009/REG NL 3718/zaak 132285 In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Gezien het verzoek van Alfasan Nederland B.V. te WOERDEN d.d. 9 december 2009 tot wijziging van

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel Cystoforce blaasformule 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml [ 0,955 g] A.Vogel Cystoforce blaasformule bevat: 715

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Werkzame bestanddelen: Blauwtongvirus, geïnactiveerd, serotype 4, stam BTV-4/SPA-1/

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Werkzame bestanddelen: Blauwtongvirus, geïnactiveerd, serotype 4, stam BTV-4/SPA-1/ SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL BLUEVAC- 4 Suspensie voor injectie voor schapen en runderen 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elk ml vaccin bevat: Werkzame

Nadere informatie

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT,

In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, BD/2008/REG NL 10265/zaaknummer 18529 In overeenstemming met de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT, Beschikkende op de aanvraag d.d. 22 oktober 2007 van VIRBAC SA te CARROS tot verlenging van

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN p 1/6 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2011/2012, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin (oppervlakte-antigenen, geïnactiveerd) 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Elke dosis (0,5 ml) bevat: Tetanusanatoxine IE Difterieanatoxine... 2 IE

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Elke dosis (0,5 ml) bevat: Tetanusanatoxine IE Difterieanatoxine... 2 IE SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Tedivax pro Adulto 0,5 ml/dosis Suspensie voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis (0,5 ml) bevat: Tetanusanatoxine...

Nadere informatie